wagmg

wagmg

Mi a baj az orosz hadsereggel?

2022. április 25. - arthurthedent

Vicc, de igaz, ráadásul nem is én találtam ki. Azt hittük, hogy az orosz hadsereg a világon a második legerősebb hadsereg, kiderült azonban, hogy csak ukrajnában a második legerősebb. Igaz... vicces, mert igaz.

 

Nem csak én mondom, ők is mondják...

Szóval sok baj van az orosz hadsereggel, rengeteg. A problémák egy része alapvető és súlyos, másik része súlyos, de csak következménye az alapvető problémáknak. Egy biztos, az egész világot megdöbbentette az orosz hadsereg katasztrofális helyzete. Az orosz hadsereg mindig jó volt a titoktartásban, hát most jól eltitkolta, hogy szétrohadt, de alaposan.

A problémák jó részének oka a korrupció. Az orosz hadsereget bizony alaposan szétlopták. Ment a lopás meg a korrupció ezerrel, a legfelső szinttől a legalsó szintig, mégpedig évtizedeken keresztül. Így lehet, hogy a drónok elhárítására készült rádiórendszert valószínűleg kifizették, de soha nem készült el, a tartalék tankokból meg kilopták a színesfémet. Ki mihez fért hozzá ugye...

A hírek szerint a reaktív páncél tasakjaiban "tojástartót" találtak[1], a golyóálló mellényből hiányzott a "golyóálló" rész, a katonák hosszú évekkel ezelőtt lejárt élelmiszercsomagokat kaptak, a teherautókon használhatatlan kínai gumik voltak, kifogyott a benzin, nincs titkosítva a kommunikációs rendszer és így tovább, napestig.

Az amerikai katonák táborokba laknak, ahol halmokba áll a Pepsi a hűtőszekrényben, van internet meg zene, az oroszok meg az út szélén éldegélnek szemétkupacokat építve maguk köré, zabrált sört iszogatva. Nem csoda, hogy az ellátás hiánya előbb fosztogatáshoz, a végére meg mészárláshoz vezetett.

Az orosz katonák rettenetesen alulfizetettek, motiválatlanok. Használt mosógépeket meg használt női fehérneműt zabrálnak, harctéri fosztogatásból próbálják kipótolni a fizetésüket, telefonon hivogatják az asszonyt, hogy beloruszból majd küldenek cuccost, a rabolt hrivnyából meg lassan kijön a lakás végtörlesztése. 

A menetoszlopokból az ukránok repülőgépekről lövöldözték ki a légelhárító rendszereket. Merthogy nem voltak bekapcsolva. Több tíz kilométeres menetoszlopok rohadtak le az ukrán utakon hetekig várva, hogy végre megadja nekik a kegyelemdöfést valaki, mert nem járatták a kocsikat a hadjárat előtt és egyszerűen szétrohadt a gumi. Akkor sem tudtak volna átmenni ukrajnán, ha nem lőnek rájuk, ha vendégségbe jöttek volna.

A kiképzés is gyenge, az orosz harckocsioszlop rossz taktikát használ, könnyedén csapdába ejtik és szépen kilövöldözik a bokrok közül. Elképesztő nézni ahogy szerencsétlenkednek a házak közé szorulva míg megtizedelik őket az ukránok és utána továbbhajtanak. Még a vadászgépek pilótái is olyan kevés kiképzést, kevés gyakorlási lehetőséget kapnak, ami az egyesült államokban például elképzelhetetlen volna.

Az orosz hadsereg működésképtelen, egyszerűen nem képes komoly katonaságként egy ellenséges hadsereg ellen hatékonyan fellépni. Egy dologra képes, addig lőni a civil lakosságot, amíg az ellenség meg nem adja magát. Az, hogy a hadsereg a kórházakat, a menekülő civileket, a védtelen gyerekeket lövi nem tévedés és nem véletlen, ez a katonai stratégiájuk. Ennyi telik tőlük.

 [1] Hatástalan tasakok, amik egyesek szerint reaktív páncélt kellene tartalmazniuk, mások szerint csak üres  homokzsákok: https://www.outono.net/elentir/2022/03/13/the-egg-cartons-of-the-russian-tanks-the-poor-protection-of-many-t-72b3-and-t-80/

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4917815795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2022.04.25. 13:14:14

Szia! Bekukkantottam hozzád, tetszenek a posztjaid....Viszont a betűk szine kissé megnehezíti a gyors olvasást....én választanék egy kicsit erőteljesebb színt....:-)
Bár lehet csak én vagyok vakhanga! :-D

arthurthedent 2022.04.25. 13:30:21

@határonkivül: köszi! majd ránézed a színekre

Burgermeister 2022.04.25. 14:52:53

Ez a nagy MASZKIROVKA, pontosabban volt. Kiderult, hogy amit állítottak az egy nagy kamu. Vajon az atomarzenál mennyire utokepes? Vagy a nukleáris toltet is már eladva???

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.25. 18:39:51

Miért lenne vele baj? Szépen módszeresen elcsatolják a Dnyeperen túli területet.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.25. 18:49:37

Valaki sorolná az utóbbi ötven év nagy nyugati katonai sikereit, mondjuk a vietnámi bukta óta?

arthurthedent 2022.04.26. 08:04:11

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Valaki sorolná az utóbbi ötven év nagy nyugati katonai sikereit, mondjuk a vietnámi bukta óta?"

Tehát az orosz hadsereg frankó kis hadsereg, mert hatalmasat zakóztak, de hisz mostanában ez a szokás? :D

Valaki sorolná már az elmúlt évek nyugati katonai zakóit, ahol 800 tankot meg 22 ezer embert veszítettek? Az első pár hétben? :D

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 09:31:25

@arthurthedent: Mihez képes zakóztak? Egyszerűen minden összehasonlítási alap nélkül dobálóztok a szavakkal.
A szövetségesek is lebombáztak mindent amit értek a Reich területén, mielőtt szárazföldi támadást indítottak. Ahogy az amerikaiak is vagy egy hónapig bombázták a már tíz éve embargó alatt álló, nemzetközileg teljesen elszigetelődött Irakot, mielőtt szárazföldön bemerészkedtek. És itt nem voltak jelen egy másik nagyhatalom katonai tanácsadói, hírszerzési információi. A háború nem olyan, mint a Medal of honour. Alapvető, hogy támadni kell az ellenség kapacitásait logisztikáját. Ezt teszik az oroszok is.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 09:38:38

@arthurthedent: Hol? A pár ezres lélekszámú Falkland szigeteken? Ahol két hónapig tökölt őfelsége hadereje a világverő argentin hadsereg ellen?
Vagy a senki által nem támogatott Irakban, amely fele akkora, mint Ukrajna? Képzeljük el ezt az akciót mondjuk néhány évtizeddel korábban úgy, hogy ott vannak a szovjet katonai tanácsadók, akik évekig készítik fel az iraki haderőt az amerikai támadásra és hírszerzési információkkal is ellátják őket..

arthurthedent 2022.04.26. 10:41:54

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Mihez képes zakóztak? "

Ezek rohadtul átlátszó mentségek ám. Megy a pógár az ösvények, megcsúszik, dob egy hátast, hogy csak úgy nyekken. Percekig szóhoz sem jut. Erre kitalálja, hogy "de hát mihez képest is estem hanyatt?"... :D

"A szövetségesek is lebombáztak mindent amit értek a Reich területén, mielőtt szárazföldi támadást indítottak. "

És mondcsak, a szövetségesek visszafordultak berlinnél és elkezdtek ezerrel magyarázni, hogy csak trükk volt az egész és eleve nem is próbálták bevenni Berlint? :D

"Vagy a senki által nem támogatott Irakban, amely fele akkora, mint Ukrajna?"
Jajj, megint ez a relativizálás. Az orosz hadsereg az ukrán hadsereg ellen visel háborút. Most, nem hatvan évvel ezelőtt, ukrajnában és nem irakban,

"a szovjet katonai tanácsadók, akik évekig készítik fel az iraki haderőt"
El kellene döntened, hogy akkor most zakóztak, de csak azért, mert az ukránokat felkészítették vagy nem is zakóztak? :D

Mint ahogyan azt is el kellene döntened, hogy az orosz hadsereg azért akadt el a sárban, azért hagyják szerte-szét a tankokat, azért járkálnak az utakon zárt harckocsioszlopban, azért nincs a tankokon normális éjjellátó, mert az amerikaiak kiképzezték az ukránokat?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2022.04.26. 11:30:38

Van itt arra bőven adat,
Szétlopták a szovjet hadat.
Vajon mennyit keres Putyin,
Eme rémes harci mutyin?

Billy Hill 2022.04.26. 11:34:24

(Majd valaki döntse el, hogy kell-e félni attól, hogy egészen Berlinig vonulnak az oroszok, vagy sem.)

Mérnork 2022.04.26. 11:37:41

Leginkább az a baj, hogy sorkatonák.
Motiválatlanok, nem a hazájukat védik, legtöbbjüknek valószínűleg semmi kedve a valójában ugyanahhoz a néphez tartozó ukránok ellen háborúzni.
Persze nyilván köztük is megvan az a kb. 15% pszichopata személyiségű ember, ahogy mindenhol, csak itt kendőzetlenül kitombolhatják a valódi énjüket, szerencsétlen ukránok kárára.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.26. 11:40:11

@Billy Hill: Mi a kérdés?
Hogy vonulnak-e Berlinig vagy az, hogy ettől félni kell vagy ünnepelni?
Tudom, ti fidernyákok ezt ünnepelnétek, a nagymama is csillogó szemmel meséli még mindig a gangbang élményeit az ideiglenesen nálunk állomásozó déli hadseregcsoporttal kapcsolatban...
(A nagypapa mondjuk nem, lévén őt tarkónlőtték a kertben a ganénál, ne okvetetlenkedjen, de ez már régen volt, talán igaz sem volt)

arthurthedent 2022.04.26. 11:43:25

@Frady Endre: Kitűnő rigmus. És milyen tanulságos. A vicc az az, hogy putyin tényleg szétlopta az orosz sereget, utána meg jól meglepődött, hogy nem műxik. :)

arthurthedent 2022.04.26. 11:44:52

@Kangörcsös TSZ elnök: "A nagypapa mondjuk nem, lévén őt tarkónlőtték"

Azért mondjuk nem túl PC azon poénkodni, hogy a vitapartnered nagyapját tarkón lőtték az oroszok. Pláne azért, mert könnyen lehet, hogy igaz. :(

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2022.04.26. 11:57:27

@arthurthedent: Azért nem meglepő, mert amikor a 84-85-ös szezonban előfelvételis sorkatona voltam, a mellettünk lévő szovjet laktanyából a szuronyaikon kívül mindent hajlandóak voltak eladni a katonák. Egyszer valaki színes tévét kért az egyiktől, mire az azt válaszolta, hogy rendben van, nemsokára hozza, csak várni kell még egy kicsit, mert éppen nézik. :)))
Szóval már akkor is ez volt a mentalitás. Egyébként nálunk is mindenki lopott mindent, úgyhogy nem csoda, hogy az volt a csoda, ha véletlenül beindult egy teherautó... :)

andy1977 2022.04.26. 11:59:56

Érdekes feltevések vannak a cikkben. Az orosz hadszeregben NINCS korrupció. aki azt hiszi hogy van az összetéveszti az ukránnal. A valódi gond hogy elkövették az oroszok első nekifutásnál azt a hibát hogy azt hitték hogy lehet ameriaki módon háborúzni. gyáván távolról saját veszteségeket minimalizálva. Hát nem lehet. az amcsiknak sem működött soha. Nem lehet egy 30-35 millios országot elfoglalni a hadseregük 10% kával.... amig nem lesz itt 5-600 ezer katona addig csak marokmarcsa az egész. Ami pedig az ukránokat illeti: Kizárt hogy katonai győzelmet arassanak. csak lassú elvérzés lesz a vége. fel kelett volna adni és várni a revans lehetőségét. Mert ha túl sok lesz a veszteségük nem lesz nemzetük ami megmaradhatna. földük meg pláne nem

andy1977 2022.04.26. 12:43:57

Attól hogy teletömik nyugati fegyverekkel az ukránokat csaka szenvedésüket húzzák el. arról nem is beszélve hogy anyagilag tönkre mentek már most. Aki meg azt hiszi hogy a muszkákat meg lehet szorongatni a nyugati hisztikkel az semmit nem tanult a tröténelemből és szart sem tud a szláv önérzetről

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.26. 12:57:50

@arthurthedent: A dolog abszurditására akartam volt utalni, hogy ezeknek a fidernyák disznóknak az emlékezetéből valahogy kiesnek azok a szörnyűségek, amiket az orosz barbárok elkövettek eddig a magyar néppel.
Annak ellenére is, hogy jelenleg ugyanezt csinálják Ukrajnában, ha megtetszik egy nő, lelövik a férjét aztán meggyalázzák.
De ezeknek az agymosott fideszbirkáknak ez nem számít, lényeg az, hogy a gazdájuk valagát nyalhassák.
Szóval nem viccelődtem...

RHalacska 2022.04.26. 13:02:49

@andy1977: "Az orosz hadseregben NINCS korrupció. aki azt hiszi hogy van az összetéveszti az ukránnal" Ezt hol álmodtad meg? Vagy mit szívsz? Az orosz vagy szovjet hadseregben mindig volt korrupció és üzemszerű lopás. Ezt érdemes elolvasni: privatbankar.hu/cikkek/makro/fegyverekkel-teletomott-ocskavas-volt-a-moszkva-putyin-buszkesege.html?fbclid=IwAR2gw-hQs6jqTNO1SLDzyJWZ_oh7LOGWSr34hfVXNrf1qsah8mWV9tF5Oms A légvédelmi berendezés lefestve, csak éppen nem működik. Ugyan ez az egész orosz sereg. Ha minden eszköz úgy működött volna, ahogy kell, nem itt tartanának. De szerencsére az orosz hadsereg legnagyobb ellensége az orosz hadsereg emberei. Minek ellenség, ha ilyen embereid vannak.

andy1977 2022.04.26. 13:03:21

De nézzünk egy érdekes adatot. Az FGH-148 (Javelin) kilővő szisztémát a "Raytheon" gyártja a leirása szerint ahhoz hogy 1 kilővés 1 találat 95% felüli legyen 3 hónap aktiv kiképzés társul, egy katonának.
Egy civilnek ennél több kell. A Rakáttát hozzá a Lockheed Martin csinálja. azegyik legdrágább cucc bár hatásos. 2 féle képpen inditható. közvetlen irányzással egy célpontra ami bunker vagy bármilyen nem mozgó célpont lehet. a célzó komputerrel. A rakéta 150 m magasba emelkedik, és felülről támadja a célt. A képzetlen használók nem tudják betartania 75 méteres távolságot. A rakéta ugyanis ezen felül TUD CSAK aktiválódni és detonálódni.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.26. 13:03:38

@andy1977: "Az orosz hadszeregben NINCS korrupció. "
Gratulálok!
Megnyerted az év hülyéje címet, még csak bele sem kellett szakadnod! :-)
A föld lapos a szélén nem folyik le a víz de leesnek az elefántok. A chemtrail zsidó összeesküvés, soros pénzeli és gyurcsány vezeti a repülőgépeket, mind az összeset egyszerre. A pfizer oltásban mikrocsip van csak elbaszták a programozást és aki megkapta, mind a fideszre szavazott.
Hülyegyerek...

chrisred 2022.04.26. 13:08:32

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Rögtön, miután felsorolod, hogy melyik nyugati állam támadta meg a szomszédos országot az elmúlt ötven évben.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.26. 13:08:52

@andy1977: "A képzetlen használók nem tudják betartania 75 méteres távolságot."
Hát persze. Szépöcsém, tudod te, mennyi az a 75 méter? Egy tanktól?
Inkább az a probléma, hogy nem mernek elég közel menni, nem pedig az, hogy 75 méteren belül maradnak. Egy ellenséges tankhoz 75 méteren belül lenni alkalmasint erős kézremegéssel és nem feltétlenül kontrollált záróizom működéssel jár...

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.04.26. 13:10:47

@andy1977: és kell az izomból seggszopás, dagadtcsicskája

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.26. 13:12:16

Ez az Index kedvenc kiszemlézett új vágyvezérelt blogja?

Nem az orosz haderővel van gond. Precíz és modern. Órák alatt szét tudnák bombázni Ukrajnát és nem, nem atomtöltetekkel. Bár ezt olvasva néznek majd most nagyot egyesek, de orosz részről a humánum az, ami miatt Ukrajna ma még kitarthat és játszhatja a hőst. A kitartásuk persze relatív, hiszen Kelet-és Dél Ukrajna egy része már megszállás alatt van, a többi meg folyamatban. Szó nincs totális háborúról, az orosz hadsereg minden eddigi civil áldozat ellenére kiemelt tekintettel van a polgári lakosságra.

A ruszki lemarja Ukrajnából ami neki kell, a maradékra pedig rá fogja kényszeríteni a semlegességet.

Almandin 2022.04.26. 13:36:55

@Kangörcsös TSZ elnök: Teljesen egyetértek. A sors iróniája, hogy a Fidesz antikommunista és oroszellenes pártból lett a volt KGB-s putler leghívebb talpnyalója. Orbánék csak a hatalmat imádják, simán átállnak egyik oldalról a másikra, ha az az érdekük. Amikor Gyurcsány volt hatalmon, kritizálták az oroszokhoz történő közeledés miatt. Most ők csinálják ugyanezt. A fideszbirkák nagy hazafinak hiszik magukat, de nem veszik észre, hogy pont a hazájuk ellen cselekszenek a nagy oroszbarátsággal.
És valóban, akkora az agymosottságuk, hogyha putler M.o.-t lerohanná, megmagyaráznák, hogy helyes, még akkor is, ha az ő házukat is lebombázná meg őket vagy a családtagjaikat is megerőszakolná az orosz. Képesek azt bemagyarázni maguknak, hogy ami rossz, az nem is olyan rossz, ha a vezértől jön.

Almandin 2022.04.26. 13:40:36

@RHalacska: Oroszország is nagyon korrupt. Az egész kelet-európai térségben oligarchák uralkodnak, akik már a kilencvenes években kifosztották a népet. Az oroszoknál és az ukránoknál van egy szűk dúsgazdag réteg és egy széles szegény tömeg. A volt szovjet országok korrupcióban überelik a magyar szintet is, pedig ez se semmi.

Almandin 2022.04.26. 13:42:20

@Lesz még Magyar Köztársaság: Tekintettel van a polgári lakosságra? Olvasol te híreket, nézel videókat? Hol élsz?

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.26. 13:45:05

@Almandin: "Olvasol te híreket, nézel videókat?"

Csak azt nézek. Te is az a szemellenzős vagy, akikről előre írtam, hogy nem fogják érteni.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.26. 13:52:05

@Almandin: Szóval úgy ahogy tekintettel vannak rájuk. Lehetne sokkal rosszabb is. Mint az amerikaiak szőnyegbombázása Vietnamban. vagy hasonló. Ehhez képest? Tessék érteni és ne bucsázni.

Almandin 2022.04.26. 13:58:36

@Lesz még Magyar Köztársaság: Nekem inkább te tűnsz szemellenzősnek.

Almandin 2022.04.26. 13:59:31

@Lesz még Magyar Köztársaság: A mások által és a múltban elkövetett háborús bűnök nem adnak mentséget a ma elkövetett tettekre.

RHalacska 2022.04.26. 14:00:03

@andy1977: Persze. Végül is, ha az USA 1941-től nem szállít fegyvereket a Szovjetuniónak, akkor nem hosszabbította volna meg évekkel a 2. vhb.-t. Mennyi életet kímélhetett volna meg!
Ember gondolkodjon mielőtt ír valamit! Az orosz hadsereg jelenleg hatalmas emberáldozattal tud valamit is felmutatni. A technika öreg, és szétlopott. Az ukránok a hazájukat védik. Ezt a maszlagot amit leírt szinte szóról szóra olvasom rendszeresen a facebookon is. Ez kapták központilag meg? Normális? Egy hazáját védő nemzetet nem támogatni? Ha leütnek valakit az utcán, akkor nyilván segítek, nem ?
Szánalmas a kommentje, és látszik, hogy nem tanulta a 2 vhb-t megelőző politikát.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2022.04.26. 14:04:47

@zord íjász: Kösszy! :)

Kolbász lett a pazar ló,
Szovjet had ily pazarló.
:)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.04.26. 14:08:17

@Frady Endre: :-)) A tökéletes viccek mind igazak is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2022.04.26. 14:11:29

@zord íjász: Ezek szerint a valóságnak van a legjobb humorérzéke. Nem csoda, ha maga az élet egy ekkora kabaré! :)

MEDVE1978 2022.04.26. 14:15:15

Alapvetően orosz szempontból ez az egész egy nagy kudarc. Lehet itt az orosz hadsereg legyőzhetetlenségéről ódákat zengeni, nem így van. Egy orosz - NATO hagyományos háborúban az oroszokat rommá vernék, elsősorban a modernebb fegyverrendszerek miatt. Az orosz támadást mindeddig hibás célkitűzések és rossz vezetés is jellemezte.

A legelején nagyon erősen lehetett látni, hogy az oroszok igazából egy PR háborút akartak megnyerni. Az eredeti terv az volt, hogy az ukrán hadsereg összeomlik, miután átlépik a határt és ők majd bevonulnak Kijevbe, ahol a kormány feladja és Janukovics átveheti a hatalmat. Természetesen ez csak úgy működik, ha nincsenek nagyobb mészárlások, ezért az elején légitámogatást sem adtak az előrenyomuló ékeknek.
Nem számítottak ekkora nyugati egységre sem. Itt el kell ismerni, hogy az USA taktikailag kifejezetten ügyes volt, mert több mint egy hónappal a háború előtt folyamatosan nyilvánosságra hozta az orosz csapatok mozgásait és riogatott a háborús veszéllyel. Így gyakorlatilag megteremtett egy olyan narratívát, hogy az agresszorok már készülnek, nézzétek, mindjárt lecsapnak. Valószínűleg egész Európa azon a lovon ült, hogy nem hitte el, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát. Amikor viszont megtették, az európai kormányok nem mondhatták azt a közvéleményüknek, hogy nem lépnek, hiszen a nagyon erősen köztudtaban volt az orosz agresszió.

Ezt követően az oroszok igazából lassanként dobták a civil áldozatok elkerülésére és a katonai győzelemre szorítkozó felfogást. A nagyobb nyugati támogatás azt is jelentette, hogy hiába lövik ki az ukránok haderejét, a nyugat fel fogja fegyverezni őket. Ekkor jött az ötlet, hogy Kijevet kerítsék be és kényszerítsék beadásra, de ez sem jött össze. Most úgy látom, hogy a csináljunk pufferzónát a keleti területek és Ukrajna között hadművelet megy, pluszban azzal, hogy megpróbálják Odesszát is elfoglalni, elvágva az ukránokat a tengertől. Utóbbi nagyon nem megy, már korábban sem ment.

Nem néztem meg a videót, de a bevezetés alapján gondolom az orosz hadsereg korruptságáról volt szó. Amiről kevés szó esik az a technológiai váltás, amit a háború okoz. Sok háború olyan technológiai változást indukál, ami megváltoztatja, fejleszti a hadviselés módját.
Ilyen volt például az Azincourti csata (az angol hosszú íjak használata a francia nehézlovasság ellen), a Gaugamelai csata (Nagy Sándor asszimetrikus "eltolt" arcvonalú felállása a perzsa sereg ellen vagy akár teljes háborút tekintve az angol-zulu háború (géppuska), a világháborúk (első: repülőgép, harci gáz, hagyományos taktikák kudarca; második repülő innovációja, tank, csatahajók devalválódása, repülőgéphordozók előtérbe kerülése stb.), a vietnami háború és a gyarmati háborúk (az anyaország támogatásának fontossága, propaganda és PR fontossága). Az orosz-ukrán háború is hoz olyan felismeréseket, amelyek hadászati tendenciákat erősíteni fognak. Az egyik ilyen természetesen a tankok fontosságának csökkenése. A tankok már korántsem azok a nagyon erősen csatát eldöntő faktorok, mint korábban voltak. A városi területeken való hadviselés ugye tankok szempontjából mindig kérdéses volt (már 56-ban, Budapesten is), a nagy nyitott területeken pedig a légierő könnyű célpontjai. Egy orosz T90-AM tank kb. 4 millió dollárba kerül, míg egy Bayraktar drón kijön 2 millió dollár alatt. Utóbbi 8 km magasra képes emelkedni és több tankelhárító rakétát tud szállítani. Emellett sokkal heterogénebb célfüggvénye is lehet a drónoknak (épületek, egyéb harci járművek stb.). A drónok tehát nagyságrendekkel olcsóbbak és hatékonyabbak a tankoknál.
Hasonló igaz a rakétákra és a közben rakétacirkálóvá alakított csatahajókra, mint a Moszkva. Irtózatos pénzbe kerül egy ilyen hajó üzemben tartása és akkor pluszt a mostani hatótávolságú rakéták miatt nem ad. Az oroszok ezekben erősek voltak, éppen ezért érinti őket hátrányosan ezeknek az eszközöknek az elavulása.

Nancsibacsi 2022.04.26. 14:28:19

Elfoglaltak eddig kb 2-3 Magyarországnyi területet 2 hónap alatt úgy, hogy az ukránokat 8 éve az amcsik képezik ki, a teljes NATO fegyverrel tömi, és az ukránok havi 5 milliárd USD támogatást KÖVETELNEK csak az USA-tól a katonai támogatáson felül. Azért nem olyan rossz eredmény ez szerintem amit elértek. Pláne hogy valójában fogalmunk sincs arról, hogy ki mit ért el, mivel gyakorlatilag csak a poszthoz hasonló nyugati háborús propagandából tudunk tájékozódni (független hírforrás nincs, orosz meg blokkolva).

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.26. 14:36:06

@Nancsibacsi: Bevonulni valahová és elfoglalni azt...az két különböző dolog.
Valójában sokkal nagyobb területre vonultak be aztán farkukat behúzva iszkoltak onnan. Ez aztán a dicsőség a világ második(?) legnagyobb hadseregétől, ami a huszonvalahányadikkal került szembe.
Közben a MŰKŐDŐ haditechnikájuk nem kis hányadát leamortizálták, már burundi alsóról is szerződtetnek zsoldosokat mert nincs emberük, a veszteségeiket még a családtagok elől is titkolják, az országuk gazdasága zuhanórepülésben. Tényleg, nem semmi eredmény...
Ti megeszitek a szart is ha elétek rakják, igaz? Még tejszín se kell rá...

arthurthedent 2022.04.26. 14:39:16

@Nancsibacsi: "nyugati háborús propagandából tudunk tájékozódni (független hírforrás nincs, orosz meg blokkolva)."

Nancsibácsi! Hát hogyan akarsz az orosz hírekből tájékozódni a háborúról, amikor az oroszok szerint nincs is háború?! :D

De most komolyan, te annyira ostoba vagy, hogy az amerikai propagandára panaszkodsz és orosz híreket követelsz? :D Mit remélsz? Hogy titokban az oroszok a második héten elfoglalták ukrajnát és így mégsem akkora égő nekik az egész? Mégis milyen híreket vársz az orosz propagandagépezettől, hogy ne az jöjjön ki, hogy a ruszki testvéreid nagy vörös hadserege beégett mint állat?

"úgy, hogy az ukránokat 8 éve az amcsik képezik ki"
Tehát a híres orosz hadseregnek esélye sincs olyan hadsereg ellen, amit az amcsik kiképeznek?

"havi 5 milliárd USD támogatást KÖVETELNEK"
Két hónap telt el. A nagy orosz hadsereget tehát 10 milliárdból orrba lehet verni? Te, hát az orosz hadsereg apanázsa évi 66 milliárd euró, nem?

"a teljes NATO fegyverrel tömi"
Kézifegyverekkel. Eddig 5 tankot kaptak összesen, kilöttek vagy 800 orosz tankot.

Gyenge kifogások ezek ám...

11110000 2022.04.26. 14:39:57

Az orosz hadsereg legalább olyan erős katonailag, mint te helyesírásban.

11110000 2022.04.26. 14:49:21

@Lesz még Magyar Köztársaság:
Hát, fidesztálib barom, nálad is sikertelen próbálkozás lenne az agymosás, mert nincs mosnivaló.

11110000 2022.04.26. 14:50:49

@Almandin:
Nem szemellenzős, hanem segghülye, mint minden fideszes.

11110000 2022.04.26. 14:51:56

@Frady Endre:
Jusson eszedbe a végén a csattanó.

GépBalta 2022.04.26. 14:53:47

@MEDVE1978: A Moszkva már gyárilag rakétáscirkálónak épült. Szűk 12 000 tonna vízkiszorítással csatahajónak legfejlebb az 1870-es években ment volna el, nem az 1970-es években. Meg csatahajójuk sem nagyon volt már az 1970-es évekre, mert az utolsókat is elbontották már 20 évvel korábban. Nem mintha amúgy lett volna értelme olyan hajókat átalakítgatni amiket még az első világháború előtt/alatt építettek meg.

11110000 2022.04.26. 14:55:57

@Kangörcsös TSZ elnök:
Ez kérdés volt?
A fideszes nemhogy megeszi a szart, de még repetát is kér. Többször is. Önként.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2022.04.26. 14:57:16

@11110000:
Megholt költő tetemet
Kacagó föld betemet.
:)

Etniez 2022.04.26. 15:00:52

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Délszláv háború, Irak 2x, Afganisztán.

Etniez 2022.04.26. 15:03:03

Ez a film jól mutatja, milyen is az orosz hadsereg, csak gyomor kell a megnézéséhez.

www.youtube.com/watch?v=FsrbKmh7Rwo

Ehhez képet semmit nem változtak.

Etniez 2022.04.26. 15:08:01

@andy1977: Te nem tanultál semmit a történelemből, egyszer már összeomlott a Szovjetunó, most jön Oroszország. Megint nagy lett a pofájuk, bele kell lépni egy kicsit.

Etniez 2022.04.26. 15:10:22

@Lesz még Magyar Köztársaság: "Ez az Index kedvenc kiszemlézett új vágyvezérelt blogja?"

Te meg a vágyvezérelt kommentelője vagy, de idióta.

Vicces, ahogy előjöttök a sötétből kis csótányok és az eget is lehazudjátok, csak mentsétek a szaros kis diktátorotok renoméját.
Egy ember és a 10 nickje, próbáltok soknak látszódni.

határonkivül · http://hataronkivul.blog.hu/ 2022.04.26. 15:14:41

"Anna Politkovszkaját, az egyik legbátrabb orosz újságírót 2006 őszén bérgyilkos lőtte le Moszkvában. Közvetlenül a halála előtt fejezte be mellbevágó, "testközeli" feljegyzéseit a putyini Oroszország erőszakos, korrupt valóságáról."

Most eszembe jutott amit Anna P. könyvében olvastam.......2003-2005 közötti orosz választásokról, belpolitikáról és az összes elképzelhető tömény orosz szarról amit elképzelni sem lehet józan ésszel. Többek közt a hadseregről is.
Most 2022.őt írunk, zajlik az ukrán-orosz háború, és az orosz hadsereg kísértetiesen ugyanabban az állapotban, morálban van mint amit ő a könyvében leír az akkori időszakban.......
16-17 év alatt ennyit sikerült kierőlködni ? Vagy túl nagy volt az arc, a fixa idea, a demens, torz valóság most bevisi a tockost a saját arcukba?!

Etniez 2022.04.26. 15:16:37

@MEDVE1978: Az orosz hadsereg néhány vadhajtást eltekintve a 70-es, 80-as évek színvonala.
10 éve nyomják a youtube-on a csodafegyveres propagandát, kb olyan, mint annak idején Hitler volt...

Egyszerűen elvesztették a háborút, most megpróbálnak valamilyen területeket megszerezni, ahogy írnak és ennyi. Már komolyabb terveik nem lehetnek, remélem nem fáradnak ki az ukránok és Afganisztánba szaladnak bele az oroszok.

Etniez 2022.04.26. 15:19:42

@Nancsibacsi: Nah, megjött a nagyotmondási bajnoka az indexnek!

Ukrajna területe 603 548 km. Ha elfoglaltak volna 2-3 magyarországnyi területet, akkor már a felénél tartanának...

Nem baj, idejöttél, hazudtál, lebuktál.

chrisred 2022.04.26. 15:20:45

@11110000: Törökország mint nyugati állam?

Burgermeister 2022.04.26. 15:25:34

Papiron eros, a valosagban nagyon szar. Egy utokartyaja van, az pedig az atomero. Mas nincs.

Serény Vélemény 2022.04.26. 15:47:22

"Az amerikai katonák táborokba laknak, ahol halmokba áll a Pepsi a hűtőszekrényben, van internet meg zene,"

naja, ehhez képest a mezítlábas tálibok verték őket ki, mint a kutyát szarni ... :-)

arthurthedent 2022.04.26. 15:52:41

@Serény Vélemény: "naja, ehhez képest a mezítlábas tálibok verték őket ki, mint a kutyát szarni ... :-)"

Nem fosztogatták a boltokat meg lakásokat, nem rabolták ki a lakosokat és nem lett belőle tömeges nemi erőszak meg népirtás, ha érted miről van szó.

És, hogy "kiverték" őket az szintén eléggé vitatható, odamentek, elfoglalták, addig maradtak, ameddig akartak.

Serény Vélemény 2022.04.26. 15:59:24

@arthurthedent: A háború nem szerelem kérdése, hanem vagy rá tudják kényszeríteni az ellenségre az akaratukat, vagy nem. A tálibokra az usákok speciel nem tudták. A ruszkik most meg addig fognak lőni egyre nagyobb ágyúkkal, amíg nem győznek.
Ez ilyen roppant egyszerű képlet.

arthurthedent 2022.04.26. 15:59:38

@Serény Vélemény: "naja, ehhez képest a mezítlábas tálibok verték őket ki, mint a kutyát szarni ... :-)"

Olyan ez a "tálibok kiverték őket" mint amikor az ember a Birkával vagy a Brendellel vitatkozik. Egy idő után az ember elunja, reménytelenül ostobák, minden érv lepattan róluk, az ember azt mondja, hogy jó, hát akkor rohadj meg ostobán, kit érdekel. És erre persze a csávó simán azzal jön, hogy ő győzött a vitában.

Amerika elunta, hogy egy-egy ilyen sz.rkupacot felemeljen a 16. századból legalább a 20. századba, otthagyta őket, azok meg örvendeznek, hogy most aztán szabadon gyilkolhatják egymást, tehát ők győztek.

LebensraumamOsten 2022.04.26. 16:01:32

@Burgermeister: Ne legyen kétséged, jónéhány nukleáris töltetnek lába kelt az elmúlt 30 évben. Aztán ezek felbukkantak itt-ott, főleg déli országok felé törekedve. Szerencsére akciót nem tudtak velük végrehajtani, vagy még várnak a megfelelő időpontra.

arthurthedent 2022.04.26. 16:07:01

@Serény Vélemény: "A háború nem szerelem kérdése, hanem vagy rá tudják kényszeríteni az ellenségre az akaratukat, vagy nem."

Nem azért mentek oda. Voltak katonai céljaik.

"A tálibokra az usákok speciel nem tudták. A ruszkik most meg addig fognak lőni egyre nagyobb ágyúkkal, amíg nem győznek."

Kötve hiszem. Igazából nevetségesen elfogult ez a "majd az oroszok győznek én tudom" érvelésed, amikor az oroszok már visszatakarodtak oda, ahonnan indultak.

"Ez ilyen roppant egyszerű képlet."
Az orosz hadsereg szét van rohadva. Ez tény. Az meg, hogy majd mit hoz a jövő egy másik kérdés.

És ráadásul azzal érvelsz, hogy az orosz hadsereg jó, mert kitűnően lehet vele terrorizálni a civil lakosságot messziről. Én meg azt mondtam, hogy az orosz hadsereg sz.r, mert mást sem tudnak, mint a civil lakosságot terrorizálni.

Ha nem lenne atomarzenáljuk az USA egyedül megenné őket egy hónap alatt. Vagy mondjuk a szomszádjaik, Finnországtól Lengyelországon kereszül ukrajnáig. Vissza lennének bombázva az ókorba, aztán lássuk hogy ízlik nekik a lakosság lövetése. Mer' az b+ kurva könnyű ám, hogy elbújok az atombombák mögé azt katyusázom a panelházakat.

RHalacska 2022.04.26. 16:08:42

@Lesz még Magyar Köztársaság: Ezt az orosz propaganda dumát is olvastam már a Facebook kommentekben. Nem kapnak más pr szöveget? Orosz katonák humanitáriusan megerőszakoltak, majd fejbelőttek nőket, sokszor tizenéveseket. Csak úgy lelőttek sok civilt .Íme a nagy orosz humánum. A műholdképek nem hazudnak.

RHalacska 2022.04.26. 16:11:36

@Lesz még Magyar Köztársaság: "Az orosz haderő precíz és modern" ennek szellemében vagy az ukránok minimális erőfeszítéssel a hullámsírba küldték a orosz flotta 3(!) legnagyobb hajóját, vagy olyan precízek az oroszok, hogy inkább maguk süllyesztették el. Gondolom a nagy humánus felfogásukban nem akartak erőfölényben lenni az ukránokkal szemben. Így érthető, hogy miért hatalmasak a veszteségeik.

Etniez 2022.04.26. 16:14:47

@Serény Vélemény: Nem verték ki őket. Az elején még ellenálltak a tálibok, később már csak merényleteket követtek el itt-ott és ennyiben kimerült a tudományuk.

arthurthedent 2022.04.26. 16:23:43

@Serény Vélemény: "A háború nem szerelem kérdése"

Azért vannak olyanok, hogy háborús bűnök. Törvények meg megállapodások és az oroszok egyértelműen háborús bűnöket követnek el. Lehet erre azt mondani, hogy "hja, ilyen a háború", az oroszok ezt is mondják, de attól ezek még háborús bűnök lesznek.

Majd amikor pár hónap múlva, esetleg pár év múlva az oroszok bébiételt akarnak meg autót akarnak gyártani (mindkettőbe belebuktak már most, önellátóak, mi?) kapnak egy szép hosszú listát, hogy ezeket az arcokat várjuk hágában meghalgatásra.

Ja, tudom, nem ostoba a ruszki, hanem kemény, most éppen fejre gyúrnak, elkezdtek légzsák nélküli autókat gyártani. Mert kemény banda az az orosz hadsereg, gyerekeket erőszakolnak meg pincébe bújkáló családokat irtanak kézigránáttal.

Aztán meg ruszofóbiára panaszkodnak b++ Ja, ilyen erős orosz akcentussal akarsz retikült vásárolni cicababa, lássuk csak az útlevelet, nincsenek -e benne ilyen ciril betűk?

arthurthedent 2022.04.26. 16:27:58

@Etniez: "csak merényleteket követtek el itt-ott és ennyiben kimerült a tudományuk"

A perverz a dologban az, hogy a tálibok pont úgy éltek, ahogyan előtte is, náluk ez a kalassal való hadonászás a normál üzletmenet része. Egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy máshogy is lehet élni, mert nekik az imám azt mondta, hogy a föld az lapos, a nő nem ember és mosdatlan, primitív, elmebeteg állatként kell élni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.26. 16:35:52

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

"Ahogy az amerikaiak is vagy egy hónapig bombázták a már tíz éve embargó alatt álló, nemzetközileg teljesen elszigetelődött Irakot, mielőtt szárazföldön bemerészkedtek."

De nem is vesztettek 20 ezer embert.

"Mihez képes zakóztak? Egyszerűen minden összehasonlítási alap nélkül dobálóztok a szavakkal."

Az ukránokhoz képest zakóztak. Nem kicsit: nagyon.

Meg a saját elvárásaikhoz képest is. A pár napra tervezett villámháború már több mint 2 hónapja tart, és az eredeti célok töredékét sem érték el.

Etniez 2022.04.26. 16:37:42

@arthurthedent: Értem én, hogy a kedves Kreml-propagandista arra akarta elterelni a témát, hogy végül az USA veszített Afganisztánban, ami igaz is. Pont úgy beszívták, mint a szovjetek.
De ott sem őket, sem a Vöröshadsereget nem katonailag verték meg, hanem politikailag. Mint Vietnámban.
Ukrajnában viszont az oroszok politikai veresége már eldőlt, a katonai pedig egyelőre döntetlen gyanús és nem látni azt, hogy mi változtatna ezen.
Az oroszok több fegyvert és katonát már nem nagyon tudnak benyomni oda, az ukránok viszont csak erősödnek katonailag.

Pont fordítva van, mint amikor a 2. vh-ban a szovjeteket tolták az amik felszereléssel, Hitlert pedig merült ki.
Úgy tűnik sok Putyinista nem figyelt a történelemórákon.

andy1977 2022.04.26. 16:39:43

@RHalacska: Istenem de buta vagy..... A sikereik vagya sikertelenségük nem a Korrupció. hanem a személy állományz képzése. még mindig szovjet harcászati képzéseik vannak ami tök jő egy 5-10 milliós nagy hadsereghez. de egy 1.5 milliós közepeshez nem. ennyi. Kutuzov forogna asirjában

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.26. 16:41:22

@Billy Hill:

"Majd valaki döntse el, hogy kell-e félni attól, hogy egészen Berlinig vonulnak az oroszok, vagy sem.)"

Hát ez az. Egyfelől a csapból is az ukrán rémisztgetés folyik, miszerint utánuk majd a NATO-tagállamok következnek az oroszok étlapján, másfelől ezt az ijesztgetést épp az orosz hadsereg megalázó kudarca hitelteleníti.

andy1977 2022.04.26. 16:44:26

@Etniez: ebben tévedsz. az orosz hadszereg 30% ka van most ukrajnában vagy a határon. Többet azért nem lehet mert a többi a távolkeletet védi. az meg hogy politikailag mi a siker vagy veszteség az mindegy az orosznak. mindig is az volt. a végeredmény fog csak számitani. vannak olyan buggyantak hogy ha kell kirtanak egy komplett népet. A létrejött ukrán tudat nem lesz tartós ha nem adják meg magukat. Végül is A trákokra is úgy emlékezünk hogy 22 évig ellen tudtak állni rómának. Keresd meg a trákok országát.

RHalacska 2022.04.26. 16:44:42

@andy1977: Grétsy Tanár úr meg a helyesírásától. Mint már említettem máshol, orosz ügynököknek nem tanítottak magyar helyesírást. Ön sem kivétel. Szánalmas mentegetni egy leszerepelt, most már csak romboló hadsereget. Putyin, és a katonái, akik ebben részt vettek háborús bűnösök. Az orosz gazdaság -50 év, orosz embernek lenni lassan rosszabb, mint németnek a 2. vhb után. Gondolom Putyin elment a delphi jósdába, ahol megjósolták neki, ha megindítja a háborút egy nagy birodalom fog összedőlni. Lám, lám megtörténik. Évtizedek, mire Oroszország és a világ ebből kilábal.

andy1977 2022.04.26. 16:45:41

@Etniez: a háborút nem fogják elveszteni. max anemzetközi tekintélyüket. de arra meg szarnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.26. 16:48:36

@arthurthedent:

"Ha nem lenne atomarzenáljuk az USA egyedül megenné őket egy hónap alatt. Vagy mondjuk a szomszádjaik, Finnországtól Lengyelországon kereszül ukrajnáig. Vissza lennének bombázva az ókorba, aztán lássuk hogy ízlik nekik a lakosság lövetése. Mer' az b+ kurva könnyű ám, hogy elbújok az atombombák mögé azt katyusázom a panelházakat."

Sajnos ebben nagyon igazad van.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 16:50:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A II. vh.-ban is jóval több embert vesztettek a szovjetek, mint mások. Csak Magyarországon 80 ezer szovjet katona halt meg. Az Árpád-vonalat meg hónapokig nem tudták áttörni.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 16:51:32

@Frady Endre: az ukrán fejesek is árulják a drága nyugati technikát a fekete piacon. Ne légy naiv..

11110000 2022.04.26. 16:53:12

@chrisred:
Annak számít.
Sőt, még atlantinak is, nézz utána, minek a rövidítése a NATO, aminek T. a tagja. Aztán nézd meg, hány ezer kilométerre van a legközelebbi pontja az Atlanti-óceán legközelebbi pontjához.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 16:53:28

@arthurthedent:

"És mondcsak, a szövetségesek visszafordultak berlinnél és elkezdtek ezerrel magyarázni, hogy csak trükk volt az egész és eleve nem is próbálták bevenni Berlint? :D"

??? Berlinnél csak szovjetek voltak. :)

Etniez 2022.04.26. 16:55:09

@andy1977: Elveszíteni nem fogják. De megnyerni sem.

arthurthedent 2022.04.26. 16:56:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az ukránokhoz képest zakóztak. Nem kicsit: nagyon."

Ah, megint egyetértünk. Érdekes, már azt hittem, hogy teljesen ellopták a nickedet, mert vagy két hónapja egy szóval sem értettem egyet abból, amit írtál. Aztán mégis...

munkásőrkék felnőttpelenka 2022.04.26. 17:00:00

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "A pár ezres lélekszámú Falkland szigeteken? Ahol két hónapig tökölt őfelsége hadereje a világverő argentin hadsereg ellen?"

Már megint kidomborodik milyen idióta vagy. Az angolok nem akarták szarrá bombázni a saját szigeteiket hogy visszafoglalják.

11110000 2022.04.26. 17:00:30

@arthurthedent:
A finnek annyira nem, a haderejük alig több a nullánál.
Meg ők egészen jól elvoltak az oroszokkal eddig. Éltem kint, nem tapasztaltam, hogy utálnák az oroszokat, ellentétben a lengyelekkel, akik még a szocializmus idején is utálták őket.

(Meg voltunk NDK-s katonákkal is gyakorlaton, és bennük is megvolt fű alatt az az "egyszer azért még visszabaszunk a ruszkiknak" mentalitás. Velünk, magyarokkal megosztották, .merthogy azt gondolták, mi is így érzünk, hiszen 45-ben együtt veszítettünk. Szóval bár Varsói Szerződés volt, de a keletnémetek annyira nem rajongtak az oroszokért. )

arthurthedent 2022.04.26. 17:01:10

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Berlinnél csak szovjetek voltak. :)"

Okés.
Én egy alternatív történelemről beszéltem, nem arról, ami megtörtént. :D

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 17:03:34

@Etniez:

A délszláv háborúban nem volt szárazföldi beavatkozás. Irakot először nem elfoglalták, hanem kizavarták Kuvaitból. 2003-ban a már tíz éve embargó alatt álló, nemzetközileg teljesen elszigetelődött Irakot foglalták el. Egy fele akkora ország, mint Ukrajna.És itt nem voltak jelen egy másik nagyhatalom katonai tanácsadói, hírszerzési információi. Nem készítették fel éveken át Szaddam haderejét egy külső támadásra, ahogy Ukrajnában történt. Afganisztán egy teljesen más szitu. Ott nincsenek százezres-milliós nagyvárosok.
Orosz sikerek voltak az elmúlt évtizedeben: II. csecsen háború, Grúzia, Szíria.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.26. 17:03:36

@arthurthedent:

A tényekkel nem érdemes vitatkozni.

HaD 2022.04.26. 17:08:49

@Serény Vélemény: tévedés ...a rövid távú memória is zavart....az usa el lett volna simán évekig még ha akar...de nem akrat...kínára koncentrálnak és kész...az hogy mikor kivonultak nem mérték fel hogy a belpolitikai helyzet és az afgán reguláris katonaság milyen állapotban van az hiba...de atekineteben hogy az afgán nyersanyaghoz hogyan férenk most hozzá az nekik játszik

arthurthedent 2022.04.26. 17:09:18

@11110000: "A finnek annyira nem, a haderejük alig több a nullánál."

Hát ennek azért nézz utána. Itt kezdheted:
www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.php?country_id=finland

Az ország méretéhez képest azért a hadseregük elég erős. Mondhatod, hogy gyengék, de azért a nullának nem nevezném. Sárba ragadt ruszki tankokat ki tudnak lőni.

"Meg ők egészen jól elvoltak az oroszokkal eddig. Éltem kint, nem tapasztaltam, hogy utálnák az oroszokat, ellentétben a lengyelekkel, akik még a szocializmus idején is utálták őket."

1) Azért a "nem útálják annyira az oroszokat, mint a lengyelek egy elég magas léc ám".
2) Nyilván udvariasak voltak veled, látták, hogy te szereted a ruszkikat, összesúgtak a hátad megett, de nem szóltak. :D

11110000 2022.04.26. 17:10:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igen, az oroszok azt hitték, hogy legalább az orosz nemzetiség lakta területeken majd kenyérrel meg virággal fogadják őket mint felszabadítókat, esetleg a Dnyeperen túli részen, közte Kárpátalján lesznek kisebb (a kisebbet is szó szerint értve) gondok, meg Kijevben.
Ehhez képest Harkivban az első napokban már az addig oroszbarát párt vezetője is elküldte őket a k. anyjukba.

Mivel járok ukrán menekülteket segíteni, sokkal beszélgetek is (oroszul, mert ukránul nem tudok, ők meg mind beszélnek oroszul is). Nos, az orosz nemzetiségűektől is azt hallom, hogy ők nem akarnak és soha nem is akartak Oroszországhoz tartozni, és hogy nekik semmi bajuk sem volt az ukránokkal. Pedig jönnek az állítólag nagyon oroszbarát Luhanszkból, Donyeckből és Herszonból is, de egy dologban egységes a véleményük: Putyint mind a pokolba kívánja
És ezek orosz nemzetiségűek, nem ukránok.

arthurthedent 2022.04.26. 17:11:54

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Orosz sikerek voltak az elmúlt évtizedeben: II. csecsen háború"

Mármint a második forduló, amikor addig lőtték a civileket éjjel nappal amíg el nem fogadták a sorsukat? Erről beszélsz mint győzelemről?

arthurthedent 2022.04.26. 17:14:25

@11110000: "Nos, az orosz nemzetiségűektől is azt hallom, hogy ők nem akarnak és soha nem is akartak Oroszországhoz tartozni"

Mondjuk ez meg várható volt. Ukrajna nem egy leányálom, de azért nem ettek meszet, hogy putyinra meg orosz maffiára cseréljék.

11110000 2022.04.26. 17:15:19

@RHalacska:
Mondjuk a te helyesírásoddal inkább ne hánytorgasd fel másokét...

@andy1977:
Putyin egy valamit mindenképpen elért:
Olyan egységes ukrán nemzetet kovácsolt, amilyet egyetlen ukrán kormánynak sem sikerült eddig.

Bár ezt egy hozzád hasonló agyatlan, seggbuta fidesztálib a papucsállatkáéval azonos agyával úgysem képes felfogni.

Serény Vélemény 2022.04.26. 17:17:03

@HaD: Persze. Nem akart. (Szerintem ezt csak a nagyon könnyen befolyásolhatók hiszik. :-)

Serény Vélemény 2022.04.26. 17:17:45

@11110000: Ja, egységes nemzetből majd lesz kétséges. Van ez így...

arthurthedent 2022.04.26. 17:18:36

@11110000: "Olyan egységes ukrán nemzetet kovácsolt, amilyet egyetlen ukrán kormánynak sem sikerült eddig."

Ez nyilvánvaló.

"Bár ezt egy hozzád hasonló agyatlan, seggbuta fidesztálib a papucsállatkáéval azonos agyával úgysem képes felfogni."

Dedós közhely, miért ne lennék képes felfogni? Neked csak nekifutásból ment? :D

Serény Vélemény 2022.04.26. 17:19:39

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Azt mesélik, hogy amikor november 4-én bejöttek, akkor a harckocsioszlop eleje Budapestet már elérte, amikor a végét még nem látták Záhonyból...

tatárfejű kutya 2022.04.26. 17:23:31

@andy1977: öregem...te olyan hülye vagy, hogy hozzád képest egy orosz kiskatona egyetemi docens:))

lobaszopiatej 2022.04.26. 17:25:03

@Mérnork: "Motiválatlanok, nem a hazájukat védik, "

Felvilágosítalak: támadni küldték őket idegen országba, nem pedig a hazájukat menteni.
Ilyenkor a megfelelő és erkölcsös teendő, a felettesük főbelövése.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 17:31:50

@arthurthedent: Tudjuk Civilek csak az oroszok háborúiban halnak meg. Legalábbis a kis buborékvilágotokban.:)

11110000 2022.04.26. 17:32:13

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Nem is tudom, a 4,5 millió lakosú Kabul nem számít milliós nagyvárosnak?
Alig 2,5 Budapest.

De azért Herát meg Kandahár is nagyobb külön-külön, mint Miskolc meg Debrecen együtt.

@arthurthedent:
Baszd meg, nem 2 napot voltam kint turistaként, kint éltem, finn csajom volt, és finnekkel dolgoztam együtt meg jártam el szórakozni, ahol tök ismeretlenekkel is beszélgettem. Leginkább finnül, ami nem jutott eszembe vagy nem tudtam, azt meg angolul.
További hülyeségeid?

Mellesleg a finneknek is lenne okuk utálni az oroszokat, pont azért, amiért a lengyeleknek, lásd: téli háború (talvisota), Karélia/Karjala elcsatolása stb. Meg előtte ugyanúgy az orosz birodalom része voltak. De nem teszik.

Finnország mérete Magyarországénak a 3,5-szerese, ha már méretekről beszélünk. A hadseregük meg a magyarénak a fele, pedig a magyar sem egy számottevő haderő.

andy1977 2022.04.26. 17:32:42

Akkor tisztázzuk. Ellenzéki szavazó vagyok. Tagja a jobbiknak. Pont teszek rá hogy melyik szekértábornak mi az érdeke. Nem vagyok hajlanbdó kidobni sem a haditechnikai tudásomat sem a történészit senki kedvéért. De imhol egy példa. A nato katonai jelentései elérhetőek a nato vonatkozó oldalain. a pentagoné meg a médiában. A kettő még csak nem is hasonlít egymásra. Az első katonai alapú és csak a tényeket figyeli a második pedig politizál.

Fentebb irta valaki hogy mennyire létrejött az ukrán nemzeti tudat. Ja csak lakosok nélkül szert sem ér. Ahogy a harag sem ér semmit ha nincs aki projektálja. 50 év mulva az ukrán elnököt köpködve fogják emlegrtni. már ha lesz ukrajna és szuverén ukrán nép.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 17:34:19

@11110000: Afganisztán területének nagy része hegyi falvak hálózata, törzsi elkötelezettségű lakossággal. Nincs Mariupol, Harkov, Odessza stb.

11110000 2022.04.26. 17:34:25

@arthurthedent:
"Dedós közhely, miért ne lennék képes felfogni?"

Tudod, ha van egy nick a hozzászólás felett, az azt jelenti, hogy annak szól a hozzászólás, mondhatni válasz.
Ezt eddig nem tudtad?

arthurthedent 2022.04.26. 17:36:44

@andy1977: "Tagja a jobbiknak. Pont teszek rá hogy melyik szekértábornak mi az érdeke."

Szó szerint nem vagy pártatlan. :D :D

arthurthedent 2022.04.26. 17:39:02

@11110000: "Tudod, ha van egy nick a hozzászólás felett,"

Már számos alkalommal benéztem másnak szóló üzenetet, mintha nekem szólna. Kísérteties, mintha a blogmotor szopatna, pedig nyilván csak képzelődöm.

11110000 2022.04.26. 17:42:59

@Serény Vélemény:
Aki ilyet mesél, annak mást se higgy el, mert a pofádba hazudik.

@lobaszopiatej:
Hát egy tábornokot el is tapostak harckocsival. :-)

@andy1977:
Te agyatlan kis hazudozó fidesztálib segg, Ukrajnának 44 millió lakosa van. 4,5 Magyarország.
Ami meg az ukrán elnököt illeti, Zelenszkij népszerűségi indexe 95% fölött van. A gazdádnak ennek az 1/3-a jön össze, Morzsi.
És a háború előtt Zelenszkijé is 35% körül mozgott.
Nem várom el, hogy a papucsállatkaagyaddal felfogd, hogy ez mit jelent.

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Ukrajna nagy része meg puszta. Az előbb még azt állítottad, nincsenek milliós meg százezres városok.
Mariupol, Harkov meg Odessza tényleg nincs, mert ebből Mariupol Ukrajnában van, a másik kettő meg sehol, Harkiv van és Odesza, szintén Ukrajnában, te kis fidesztálib segg. Afganisztánban Kabul van, Herát meg Kandahár. Meg még vagy 5 százezres város. Te ezeknek a létét vitattad.

11110000 2022.04.26. 17:44:14

@arthurthedent:
Legalább akkor nézd meg, ha válaszolni akarsz rá, hogy neked szól-e.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.26. 17:46:51

@11110000:

Több szempontból is gyenge hasonlat, de ez olyan, mint ha az NDK akart volna pár nyugatnémet tartományt elcsatolni. Nem repesett volna az örömtől az ottani lakosság.

11110000 2022.04.26. 18:14:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Mármint a szófiai elmegyógyintézetben, ahol téged kezelnek, te elmebeteg pedofil bolgár buzi?

a nagy hohohorgász 2022.04.26. 18:16:05

2000 euró per fő áron megtanitjuk a nyugatnak hogy merjenek kicsik lenni:))))

RHalacska 2022.04.26. 18:20:39

@11110000: Mondjuk idézd már a hibákat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.26. 18:26:33

@RHalacska:

"Grétsy Tanár úr"

Helyesen: Grétsy tanár úr.

A többi csak vesszőhiba ebben a kommentedben, bár eléggé alapszintűek. Más kommentjeidet nem néztem.

11110000 2022.04.26. 18:39:56

@RHalacska:
Ha már így kéred:

Putyin, (nem kell vessző) és a katonái, akik ebben részt vettek (vessző) háborús bűnösök.

Az orosz gazdaság -50 év, orosz embernek lenni lassan rosszabb, mint németnek a 2. vhb (világháború rövidítése: vh., utána ponttal) után.

Gondolom (vessző) Putyin elment a delphi (delphoi (ógörögösen - bár a kiejtése valóban delfi) vagy delfi (újgörögösen)) jósdába, ahol megjósolták neki, ha megindítja a háborút (vessző) egy nagy birodalom fog összedőlni. Lám, lám (vessző) megtörténik.

Ez csak az adott hozzászólás. Vesézzem ki a többit is?

11110000 2022.04.26. 18:41:24

@11110000:
Bár a lám-lám kötőjellel még szebb, utána persze szintén vessző.

andy1977 2022.04.26. 18:42:12

@11110000: annyi volt 10 éve. azonban 7 millió lelépett az elmult 10 15 évben ukrajnából. mosta aharcok miatt még egszer ennyi az 15 körül van. 44 ből 15 az 29 kr van a népesség fogyás per szaporulat arány 1:2,2 höz. tehát 2,2 halott melett születik 1 csecsemő. ez nettő kihalásra elég.

andy1977 2022.04.26. 18:43:29

Jelenpillanatban az ország elhagyására gondolok. 4 gyerekem van nős vagyok. pont a katonai és történelmi tudásom mondatja velem hogy el kéne innen menni.

andy1977 2022.04.26. 18:45:16

@RHalacska: igy van mindig emberáldozattal mentek előre az oroszok. ez van kódólva bennük. ha KELL meghozzák ezt az ÁLDOZATOT. Itt felént és tőlönk nyugatra senki nem hoz áldozatot semmiért. Többek közt ezért is ül a nyakunkon orbán sikeresen.

andy1977 2022.04.26. 18:46:58

@RHalacska: Nme maszlag csaka rideg tények. én kizárom az érzelmi reakcióimat amikor egy megtörtént esewményt próbálok értelmezni. CSak ahideg logika visz előre. Az ugyanis univerzális és nem fér bele az erkölcs és a kedvencem az érzelem. ezek ugyan is nem állandó szintüek mint a logos

RHalacska 2022.04.26. 18:47:06

@andy1977: Az orosz sorkatona most éppen nem gondolom, hogy feltétlen meg akarna halni egy hódító háborúban. Gondolom a legtöbbje szeretné Putyint maga előtt látni, amikor rohamoznak.

andy1977 2022.04.26. 18:58:04

@Etniez: Idővel kína fogja kicsinálni őket de ez nem mostanába lesz.
Csak akedvedért leirom ide neked és kektek a nato extrapolációját. El bibelődnek egyméással az oroszok és uklránok. mivel minden háború az anyaméhekben dől el előbb utób az OROSZOK VÉGEZNEK íGY VAGY ÚGY. ezután moldávia. a szakadár állam iatt a következő pont. moldávia és románia egyesülnének. ha ez megtörténi akkor a nato szerződések értelmében a nato beavatkozhat a szakadár területen románia érdekében.. lehet tippelni az oroszok szeretnék e ezt megvárni. Gondolom a duna delta kozelében is csak poénból száltak partra 1 hete. ezütán gruzia jön. ez egy gennyes rész. a következő igazán nagy falat kazahsztán. itt már jenki érdekek is vannak. itt el kell döntenie az amcsikank hogy be akarnak e valóban fizikailag akasztani az oroszoknak. ha a nato vagy az amcsik lépnek. a távolkeleten kina lenyeli taiwant. Mivel a Marshall szigeteket kina politikailag lenyelte így valószinüleg a indonéz szigetvilág akövetkező kinának. Na itt el kell döntenie an natonak és az usa-nak hogy kina ellen vagy az oroszok ellen akarnak e vonulni. az európai katonai előrejelzések azt monbdják hogy simán odadobnak minket az amcsik kina miatt ha kell. abban nem ábrándozzon senki hogy 2 fronton is tunda harcolni az usa. iraq éa afganisztán is sok volt pedig hát az nem volt igazi háború. valójában kores ota az usa nem harcolt igazi ellenség ellen. vietnam más tészta volt.
Szerintem itt középeurópában nem lesz jó lakni a következő 10 évben. de ne legyen igazam

andy1977 2022.04.26. 18:59:17

@RHalacska: nem ismered az orosz néplelket. Istenitik putyint. ezt csak az tudhja aki volt már az orosz vidéken és beszélt az ottaniakkal.

andy1977 2022.04.26. 19:00:15

Mindenkitől bocsánatot kérek a borzalmas mobilos irásom miatt. amennyiban otthon leszek akkor ez javulni fog

RHalacska 2022.04.26. 19:00:57

@andy1977: Mi lenne, ha velük beszélgetnél, és nem mérgeznéd Magyarországot? Isteníted úgy is, biztos el tudsz oda jutni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2022.04.26. 19:01:18

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nem lennék meglepve, ha így lenne, de nem erről szól a cikk. Amúgy mivel az ukránok az életükért harcolnak, valőszínűleg nehezebb a részükről észrevétlenül fegyvereket eladogatni.
Ez olyan, mint nálunk az állami lopás a közoktatásból és a közegészségügyből. Amíg nincs katasztrófahelyzet, addig csak a rendszerben lévők észlelik, őket meg a hazug lejárató médiakampány miatt kiröhögi a társadalom fideszesen idomított része.

neko1967 2022.04.26. 19:03:08

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Egy civil se haljon meg semmilyen háborúban. Sőt senki se haljon meg semmilyen háborúban! De sajnos vannak elmebajosak, mint oszama vagy putyin.....

RHalacska 2022.04.26. 19:12:28

@11110000: a 2 világháború elfogadott rövidítése a "2. vhb." is, nézz utána. A "delphi" amit leírtam "Delphi, Delphoi" forrás: lexikon.katolikus.hu/D/Delphi.html, jelzős szerkezet, csak éppen torlódik az "i" "delphii" amit nem bír el a nyelv, vagy lehetett volna Delphi-i ? Melyik szimpibb? Példa "budapesti kerület" vagy "Budapest kerülete". Ha azt írom: "delhi jósdájába" még igaz is a hiba. de nem azt írtam.
Egyébként vesd össze ezeket a hibákat, "andy1977" hibáival....

RHalacska 2022.04.26. 19:13:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szándékos volt a "Tanár úr" és nem "tanár úr". bár inkább "TANÁR" úr ként kellett volna írni.

arthurthedent 2022.04.26. 19:22:47

@andy1977: "igy van mindig emberáldozattal mentek előre az oroszok. ez van kódólva bennük. ha KELL meghozzák ezt az ÁLDOZATOT. "

Közismert, hogy az oroszok akkor is meghozzák az emberáldozatot ha nem kell. Az egyik ellopja az üzemanyagot, másik öt meg meghal emiatt. Elgondolkodhatnának ezen, de inkább letiltják a híreket és csinálnak egy külön TV csatornát, ami azt üvöltözi, hogy az oroszok a legjobbak mindenbe.

Inkább meghalnak húszezren minthos otthon megtanulják a polgárok hogyan kell a googlin rákeresni, hogy mi a franc történik ukrajnában.

11110000 2022.04.26. 19:31:57

@andy1977:
Mi volt annyi 10 éve, te agyatlan sötét bunkó fidesztálib barom?
Nézz már rá a Wikipédiára te ostoba fasz! 2020-as adat. Az szerinted hány éve volt, te sötét bunkó?

"el kéne innen menni"
Helyes!
6 bunkóval máris kevesebb lenne az országban. Mert gondolom, a családod minden tagja olyan, mint te.

"ezt csak az tudhja aki volt már az orosz vidéken és beszélt az ottaniakkal"
De ez kurvára nem te voltál. Magyarul sem tudsz rendesen, nemhogy más nyelven, fidesztálib segg.

@RHalacska:
A helyesírási szabályzatot és annak szógyűjteményét lapozgasd, ne mindenféle netes baromweblapokat meg valláskárosult elmebetegek weblapjait.
Leírtam a helyes változatokat, ha nem tudod értelmezni az írott szöveget, az nem az én problémám.
Biztos van delhi jósda is van, csak az indiában, Delhiben.
Amiről beszélünk, annak a városnak a neve ógörögül Dephoi, kiejtve delfi (az oi az ógörögben i, lásd még oinosz = inosz = bor stb.), -i raggal deplhoi, újgörögül Delfi, -l raggal delfi.

A tanár meg köznév, ezért kisbetű, ha pedig megszólításként írod akkor a Úr is nagybetű. Szóval egyszerűbb lenne annyit mondani, hogy elbasztad, pont.

andy1977 2022.04.26. 19:32:28

@RHalacska: Istenítem???? miről beszélsz? tudományos alapon tárgyilagos vagyok. rühellem az oroszokat. a családomat tönkretették anno. de nem ringatom magam nedves tiniálomban hogy majd jön a nyugat és megvéd. NEM FOG

andy1977 2022.04.26. 19:33:40

@neko1967: szerintem az az elmebajos aki egy barmot (putyin ) hergel. CSak az infantilizmus vagy az érdek vezethet rá valakit arra hogy az erősebbet basztassa.

11110000 2022.04.26. 19:34:05

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Kár, hogy ez egy méretes kamu, sok felvételből összevágott film hozzád hasonló ostobáknak.

11110000 2022.04.26. 19:34:48

@andy1977:
Nem tárgyilagos vagy, hanem agyatlan ostoba segg.
Nem ugyanaz a kettő.

andy1977 2022.04.26. 19:34:55

@RHalacska: az irásom minősége zavar vagy a tartalma?

RHalacska 2022.04.26. 19:35:14

@11110000: "Delphoi (Delphi vagy Delfoi, Delfi) napjainkban is az ókori görögség egyik legismertebb kultikus helye" forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Delphoi

andy1977 2022.04.26. 19:35:53

@arthurthedent: nem is érdekli őket. ha putyin kitalálná hogy cár akar lenni simán lehetne

RHalacska 2022.04.26. 19:38:50

@11110000: Ezt a mondatot külön díjazom: "Biztos van delhi jósda is van, csak az indiában, Delhiben." Most akkor mi van, hol? De Te mindenkinél okosabb vagy. Nem állítottam, hogy 100% a helyesírásom, hanem azt nehezményeztem, hogy "andy1977" helyesírása az érthetőség rovására megy. Lám, lám, Te is hibázol.

andy1977 2022.04.26. 19:40:51

@RHalacska: angol mobilról ez megy. a tartalma meg hát igy jártál. Nem vagyok hajlandó érzelmi és erkölcsi döntést hozni egy megtörtént esetről. CSak a logika

11110000 2022.04.26. 19:41:29

@RHalacska:
Baszd meg, te azt sem tudod, mit írtál?
Tényleg ennyire hülye vagy?

Te írtad, te ostoba barom:
"Ha azt írom: "delhi jósdájába"" - idézet tőled,

RHalacska 2022.04.26. 19:45:27

@andy1977: "esewményt" ezt még angol mobillal is nehéz rosszul leírni. Minden döntésünk érzelmi és erkölcsi alapon születik. Még azok is, amikre azt hisszük, hogy nem. Ami a legfurcsább, hogy '
2022.04.26. 17:32:42' kor volt egy hozzászólásod, amiben, legalábbis én, nem találtam elütést, míg a többi hemzseg tőlük.

RHalacska 2022.04.26. 19:48:21

@11110000: Jó veled kommunikálni. Jó, hogy okosabb vagy mindenkinél. De azért a mondatodat értelmezhetnéd nekem. "Biztos van delhi jósda is van, csak az indiában, Delhiben." Mondjuk: Indiában? Pontosan melyik "van" szót hogyan értsem?

Buchhalter 2022.04.26. 19:52:37

@11110000: kurva nagy baromságokat írsz Finnországról. Szerintem te sosem voltál kint, max álmaidban! A Finn hadsereg azonos méretű a Maggyarországi létszámmal. Max annyi a különbésg, hogy nálunk van 8000 fő aktív tartalékos náluk meg vab egy 2700 fős paramilitáris egység. Ezek mind ki vannak képezve éjszakai harcra és mesterlővészetre. A páncélos állománya és a légiereje sokkal komolyabb mint a mienk. mind létszámban, mind minőségeben. Valamint van egy ütőképes haditengerészete ami + 5600 főből áll. Rendelkezik tengeralatjárókkal és az állomány 1400 fője jól képzett tengerészgyalogos. Itt egy link a Finn hadsereg felépítéséről : hu.wikipedia.org/wiki/Finnorsz%C3%A1g_hadereje#:~:text=Finnorsz%C3%A1g%20hadereje%20%28finn%3A%20Puolustusvoimat%2C%20sv%C3%A9d%3A%20F%C3%B6rsvarsmakten%29%20az%20orsz%C3%A1g,A%20hadsereg%20sz%C3%A1razf%C3%B6ldi%2C%20tengeri%20%C3%A9s%20l%C3%A9gi%20er%C5%91kb%C5%91l%20%C3%A1ll.

Ja és mellesleg Finnország komolyan gondolja a NATO csatlakozást. Ezt is benézted haza ésEU áruló. Milrt nem takarodsz Orosz önkéntesnek? Gondolom szívesen erőszakolnál meg fiatal ukrán lányokat, nem igaz?

andy1977 2022.04.26. 19:54:24

@Buchhalter: nem vagyok meggyőződve arról hogy finnország valóban nato tag lesz. a svédek inkább

11110000 2022.04.26. 20:00:02

@RHalacska:
Hát ha mindenkinél nem is, de nálad mindenképpen.
Ha ezt a mondatot nem bírod felfogni, kérj meg valakit, aki nem funkcionális analfabéta, hogy magyarázza el neked:

Biztos van delhi jósda is van, csak az Indiában, Delhiben.

Annyira nem bonyolult mondat, általában egy általános iskolás már 1. osztály végén tudja értelmezni.

11110000 2022.04.26. 20:02:38

@Buchhalter:
Kettőnk közül nem én írok faszságokat, fidesztálib segg.

Bár tény, a finnek tengerészete tényleg erősebb, mint a magyar, a balatoni haditengerészet valóban nem fejlődött kellő mértékben, még a hozzád hasonló agyatlan fasz fidesztálibok szerint sem.

RHalacska 2022.04.26. 20:09:38

@11110000: Nem ezt akartad írni: "Biztos delhi jósda is van, csak az Indiában, Delhiben." vagy " Biztos van delhi jósda is, csak az Indiában, Delhiben" ? Mert a "Biztos van delhi jósda is van" erőteljes duplázott állítás. Ja meg a vessző is hiányzik. Vagy csak én nem értem, hogy miért van kettő darab "van" ?

masada 2022.04.26. 20:27:19

Igen és a legviccesebb hogy még így is megnyerik ezt a háborút…

RHalacska 2022.04.26. 20:34:44

@masada: Ezt a háborút gazdaságilag és erkölcsileg elveszítették. Ha pedig gerilla háborúvá válik, akkor később teljesen elveszítik. Afganisztán sem ment. Sem az oroszoknak, sem az USÁ-nak. Nem lehet egy nemzetet legyőzni.

andy1977 2022.04.26. 20:42:14

@RHalacska: jaj dehogynem. attól függ meddig mész el.ukrajna mér igy is a padlón van. gazdaságilag nem értelmezhető ország. a korrupcios rátája a világ 20 legroszabbja közé esik. nyugatra mentek, nagy részt nem akar majd vissza menni. Mire vége lesz az egésznek ukrajnában jó ha 20 millio marad majd. ipar nem lsz mert az mind keleten van. a mezőgazdaság 35-40% a is keleten van. Minnél tovább állnak ellen annál kisebb az esélye a fennmaradó ukrán nemzetségnek

ez a nevem senki 2022.04.26. 20:49:45

@andy1977: zselenszkíjt ez nem hatja meg
az uszkár díjra halyt
kerűl a
mibe
kerűl

Buchhalter 2022.04.26. 20:53:04

@11110000: Sose voltam Fidesz tálib segg, de te is csak önmagad ostobaságából tudsz kiindulni. Milyen az orosz kaki,seggfej hazaáruló?!

ulpius66 2022.04.26. 21:01:07

@11110000:

10 fajta ember van.

Az egyik ismeri a kettes számrendszert, a másik nem......

andy1977 2022.04.26. 21:04:18

@ez a nevem senki: nem ő az első akit megvettek/zsaroltak. és nem is az utoló

tiltsál ki te gyökér 2022.04.26. 21:27:25

Az ukrán hadsereg veszteségei 2000 fő. Meg 20.000 civil.
Nem kéne szólni, hogy normális hadsereg az az ellenséggel küzd, nem a civilek mögé bújik?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.26. 21:37:25

Látom droidok megint megdolgoznak a pénzünkért.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 21:44:29

@11110000: Te vagy az ostoba, ha nem tudsz róla, hogy léteztek ágyúból kilőhető atomfegyverek. player.hu/napunk/atomagyu-elsuteserol-keszult-hetven-eves-felvetel-felujitva

belekotty 2022.04.26. 22:01:49

@11110000: Nem, ez nem kamu. Ez a fegyver létezik. Két darab, összesen 25 kg urán-235-öt belepakolni nem cucc, amit a röppálya végén összerobbantanak. Az máris egy hiroshimai atombomba. 25 kiló urán 1,25 dm3 mindössze. Egy ilyen lövedéket egy sima tüzérségi ágyúból kilőnek. Ezekből rengeteg van, pont a hadszinterekre. Az oroszok új rakétája viszont a 10 atomtöltettel, csak most érte be azt a technikát, ami a jenkiknek már vagy 20 éve megvan.

a nagy hohohorgász 2022.04.26. 22:12:58

@belekotty: azt bírom az egészben hogy mindenki tudja hogy milyen fegyverek vannak kinél... még Matyi is!!!! Akkor miért van a moszad, cia, KGB, piri néni:))))??????

tiltsál ki te gyökér 2022.04.26. 22:30:33

@belekotty:
"Az máris egy hiroshimai atombomba. 25 kiló urán 1,25 dm3 mindössze. Egy ilyen lövedéket egy sima tüzérségi ágyúból kilőnek. "
És ennek mi az értelme? 20 kilométerre robban egy atombomba. Tök jól hangzik..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.26. 22:36:41

@belekotty: A legnagyobb erejű eddig felrobbantott amerikai urán bomba (500 kt).

youtu.be/O69Kc1i01tA

Pedig csak 60 kg urán volt benne, de implóziós elrendezésben.

en.m.wikipedia.org/wiki/Ivy_King

Sir Gombóc 2022.04.26. 22:56:44

@a nagy hohohorgász: ebből is látszik, hogy buta vagy. Ugyanis ezen adatok nagy része nyilvános..

tiltsál ki te gyökér 2022.04.26. 23:00:39

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
De mi a lényeg? Hogy ha mindenki beássa magát, akkor túlélhető? Ez lehet, hogy jó kísérlet, de gyakorlati megvalósításnál azért lennének kérdéseim.
Az a haditerv, hogy ágyúlövésre mindenki elbújik?

munkásőrkék felnőttpelenka 2022.04.26. 23:01:37

@tiltsál ki te gyökér: Látom kotyival nekiállsz atomügyben vitázni. :-)) Hiba. Lemos téged. Egy hiroshimai atombombától, nyugodtan ücsöröghetsz 20 kilométerre egy nyugágyban. Csak vegyél napszemcsit.

www.origo.hu/tudomany/20130213-mekkora-pusztitast-okozna-egy-atombomba-budapesten.html

munkásőrkék felnőttpelenka 2022.04.26. 23:03:33

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nyalván implóziós, mert a 60 kilogrammot több részre kell szétszedni és összerobbantani. Így viszont a hatásfok sokkal nagyobb lesz.

munkásőrkék felnőttpelenka 2022.04.26. 23:05:34

@a nagy hohohorgász: Na itt a másik hülye, aki kotyival nekiáll atomügyben vitázni. Az egyezmények alapján ellenőrzik egymás atomfegyvereinek számát.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.26. 23:10:34

@munkásőrkék felnőttpelenka: jó, hát horgász csak trollkodik, provokál. A legjobb ha le se szarod.

munkásőrkék felnőttpelenka 2022.04.26. 23:13:09

Az atomfegyver készletek a két fél között jól ellenőrzöttek. A katonai urán dúsítás megszűnt mindkét félnél. A katonai (90 százalék feletti U235) készleteket természetes uránnnal higítva atomreaktorokban felhasználják. A plutóniumot tárolják, annak megsemmisítése már problémás. Az összeszerelt töltetek számát lecsökkentették. A katonai plutónium termelés megszűnt, a békés célú reaktorokban pedig NAÜ ellenőrzés van, azokból katonai minőségű plutóniumot kinyerni nem lehet.

munkásőrkék felnőttpelenka 2022.04.26. 23:14:06

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: De imádom szívatni! Élvezem ahogy vergődik a szellemi fölényemtől lehengerelve.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.26. 23:18:12

@munkásőrkék felnőttpelenka: Figyelj, te szerencsétlen hülye. A csávó akkora szakértő, hogy kérdezni sem lehet tőle? Ő az atombomba atyja, vagy mi a lófasz van? Mi a volt a vita? Miben nem értettem egyet, miben kérdőjeleztem meg?
Egy borzasztó egyszerű kérdést tettem fel, erre nekiállsz beleugatni. Minek? Vagy válaszol, vagy nem, az az ő dolga.
Egyébként az orosz seregben nem atomtudósok szolgálnak, és rohadtul motiváló lehet egy hadseregre ha 15-20 km-re előtte atom robbanna.
Amit vagy felfognak a dombok, vagy nem, vagy rádfújja a hamut a szél, vagy nem...

munkásőrkék felnőttpelenka 2022.04.26. 23:25:23

@tiltsál ki te gyökér: Kotyi velem együtt a BME nukleáris szakán végzett. Te meg kétségbe vontad amit írt, azzal h *inted értelmetlen. Ennyike. Egy hadseregre meg motiváló ha az ellenfél egy hadosztálya megsemmisül.

11110000 2022.04.26. 23:26:39

@RHalacska:
Ja, hogy ez a problémád. Tényleg felesleges az egyik van.
Rátapintottál a lényegre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.26. 23:29:25

@tiltsál ki te gyökér: "És ennek mi az értelme? " - ezt írtad. Látszik hogy hülye vagy hozzá. Ezért írtam, h ne kezdj ki kotyival.

arthurthedent 2022.04.26. 23:29:47

@tiltsál ki te gyökér: "Nem kéne szólni, hogy normális hadsereg az az ellenséggel küzd, nem a civilek mögé bújik?"

Az oroszok kedvenc módszere az, hogy lövik a civileket, mert fogalmuk sincs hol az ellenséges haderő és nem is érdekli őket. Mocskos, aljas húzás és persze hazudnak, azt mondják, hogy a katonák direkt pajzsként használják a civileket. Ilyet persze senki sem tenne, főleg nem az oroszokkal harcolva, mindenki tudja, hogy az oroszok mészárosok és egy percet sem haboznak civileket gyilkolni.

Persze ezt te is tudod, csak trollkodsz, aljas módon hazudozol.

ez a nevem senki 2022.04.26. 23:31:06

máriapál meg van
ogyesza next

apro_marosan_petergabor 2022.04.26. 23:37:59

Ismét egy "kis" propaganda (leszámítva, hogy biztos van, mikor nyikorog a gépezet).
Ehhez képest megvan a széles sáv (100-150km x 600km, fél Magyarország...) Krím és az orosz határ között, s nincsen Ukrán légierő, s flotta...
Miközben egész NyE folyamatosan szállítja a hadianyagot U-nak.
Az orosz hadsereggel az a legnagyobb baj, hogy nekünk nincsen ilyen, mert ez esetben már nem lenne gond a székely autonómia...

11110000 2022.04.26. 23:53:27

@Buchhalter:
Nem tudom, milyen lehet, fidesztálib segg, mivel te meg a gazdád eszitek az oroszok szarát. Igaz, te csak a gazdád seggén keresztül, amit ő már megemésztett. De azt láthatóan örömmel, tele szájjal habzsolod.
Én meg közben segítem az ukránokat.

@tiltsál ki te gyökér:
Talán szólj a gazdádnak, fidesztálib seggfej, hogy normális hadsereg nem a lakosságot meg a kórházakat meg a színházat lövi, meg nem lövi rommá a városokat, mint a gazdád gazdája, te faszkalap fidesznáci.

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
Egyre hitelesebb forrásokat hozol. Mi lesz a következő, az origo.hu?
Hagyjál már a faszomba a hülyeségeiddel. Szerinted mekkora lövedék kell ahhoz, hogy a kritikus tömegnek megfelelő nukleáris töltet kilője? Oké, hogy 1 liter urán 19 kg (egyébként 1 liter arany is 18), de baszd meg, valamivel ki is kell lőni, meg valahogy az ágyúba kell tölteni. EGy minimum 50 kg-os lőszert. Hogyan? Daruval?
Vannak még további faszságaid?
Na jó, mivel agyatlan fidesztálib barom vagy, másaid sincsenek, szóval költői kérdés volt.

"implóziós elrendezésben"
Ez az implóziós az a szó, amikor a fideszes seggfejnek fogalma sincs arról, mi van odaírva, azért ad egy magyar végződést az angol szóhoz, és azt hiszi, ettől okosnak látszik, pedig csak még jobban kidomborodik, mennyire buta seggfej.

@belekotty:
Ó, hogyne. És mekkora is egy átlagos ágyútöltény tömege? Mert ugye a 25 kg-os (+ burkolat meg egyebek, szóval legalább 30 kg) kilövéséhez kell némi lőpor is, nyilván nem a hagyományos füstös lőporból, meg hüvely, amibe beleteszik, és nem árt az sem, ha nem a cső elé pottyan le, vagy nem olyan távolságon belül, ahol azok is megsülnek, akik kilőtték. Szóval ez minimum 50 kg, de inkább több. Hogyan töltik be, visznek hozzá darut?
Lehet, hogy valamikor próbálkoztak ilyennel, de a robotrepülőgépek korában már csak röhögnek rajta.

@munkásőrkék felnőttpelenka:
Igen komoly forrás agyatlan fidesztálib seggeknek, origo.hu...
Arról hallottál már, hogy az atombombánál nem a robbanóhatás öli meg a legtöbb embert, hanem a sugárszennyezés, ami jóval nagyobb körben terjed el?

Neked szellemi fölényed? Esetleg valami tyúkudvarban, amikor a kacsák távol vannak, mert azok azért rád vernek pár kört szellemi téren. A tyúkok talán nem, de a kakas azért néha már megszívat.

Ahol te végeztél, az a BME a Bunkó Majmok Egyesülete szervezet nevének rövidítése?
Mást esetedben nemigen tudok elképzelni.

11110000 2022.04.26. 23:59:28

@apro_marosan_petergabor:
Azért ez a nem lévő ukrán hadsereg meg flotta már több mint 2 hónapja nemhogy tartja magát, de helyenként szorítja is vissza az oroszokat.

Meg közben kinyiffant 22 ezer orosz, meg szétkúrták annyi haditechnikájukat, ami közép-európai országok hadseregeinek összesített haditechnikájának sokszorosát teszi ki.
Biztos csak imádsággal, mert hát mint írod, hadseregük nincs.

Sok ilyen agyatlan fidesztálib faszkalap trollt fizetnek rajtad kívül a Lendvay utcában? Mert ahogy látom, már csak a legsegghülyébbek maradtak ott. Te ezek egyike vagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 00:02:33

@11110000: Te faszkalap! Olvasgass!

www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/TenyekKonyve-tenyek-konyve-1/1990-7B2E/hagyomanyos-fegyverzetek-9B80/tablazatok-9C4A/fontosabb-tuzersegi-lovegek-fobb-harcaszati-technikai-jellemzoi-9C89/
Különben egy 50 kilós lövedékhez minek daru? A lőport ekkora ágyúba külön töltik tömbökben.

"Arról hallottál már, hogy az atombombánál nem a robbanóhatás öli meg a legtöbb embert, hanem a sugárszennyezés, ami jóval nagyobb körben terjed el?" - jaj, te tök hülye vagy ehhez. Harctéren majd arra várnak amíg az ellenség elpusztul sugárbetegségben, mi? Te hülyébb vagy az itteni fidesztáliboknál is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 00:05:24

@11110000: "kilövéséhez kell némi lőpor is, nyilván nem a hagyományos füstös lőporból, meg hüvely, amibe beleteszik"

Te még életedben nem láttál nagy hatótávolságú ágyút, ugye?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 00:15:56

@11110000: Te barom! Hol látsz te itt hüvelyt? Istentelen mennyire sötét vagy.

www.youtube.com/watch?v=hZ1Oi15044c

4:30-nál skubizzad már meg!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 00:18:36

@11110000: 5:45-nél betöltik a lőportömböket. Te baromarcú seggfej! Nem értesz te semmihez, csak beleugatsz mindenbe.

Vén motoros 2022.04.27. 00:50:09

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nézd, apám az Árpád vonalat építette mint építészmérnök építésvezető, a Szöllösy és tsa nevű örmény építőipari vállalkozó testvérpár cégének alkalmazottjaként. Nem volt az olyan nagy szám, nem volt az egy Maginot-vonal, aztán az sem ért semmit... Viszont apám minden hétvégén a statikus mérnökével együtt taxival jött Kárpátaljáról Budapestre, 2 éjszaka megszállva egy szállodában, mégpedig két napig az Arizona-ban mulatni. A taxisofőrt is befizették az Arizonába.. . Ugyanis annyit keresett a hadi építkezésen, hogy képtelen volt elkölteni. (Ne félj, emellett az öreg szüleit is támogatta rendesen.) Szóval, az Árpád vonal sokmindenkin segített, az Arizona kurváin is, de az ország védelmében nem sokat ért...

11110000 2022.04.27. 00:52:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Faszfejkém, normális hadseregekben az is cél, hogy a saját emberek se dögöljenek meg 2 hónap múlva sugárbetegségben, nemcsak az, hogy rögtön ne dobják fel a pacskert az ellenséggel együtt.
Persze csak ott, ahol nem hozzád hasonló faszkalapok a hadsereg vezetői.

"Hol látsz te itt hüvelyt?"
DE darut azt látok, faszfejkém. Ráadásul ez egy kb. 50 évvel ezelőtti felvétel. Azt tudtad, hogy most 2022-t írunk, már több mint 100 napja, és nem 1970-et?
Mellesleg így mekkora ennek a nagy hatótávolságú ágyúnak a lőtávolsága? 25 km? Az még pont elég ahhoz, hogy a saját katona, aki kilövi is beledögöljön az atom utóhatásaiba. Igaz, nem rögtön, csak hónapok múlva.

Lőportömb, mi? Hahaha! Majd nézz utána a por szó jelentésének.

11110000 2022.04.27. 00:56:53

@Vén motoros:
A lófaszba sem volt Mé'szaros Lőrinc mellet, pedig az még nem is hadiipart épít.
Lett a te faterodnak 7 év alatt 600 milliárd mai forintnak megfelelő vagyona? (Nem arra gondolok, hogy 1946 júniusában több milliárdszor billiárd pengője is volt, és mindezt váltópénzként kapta vissza krajcár helyett, miután vett egy kiflit.)
Na ugye!

11110000 2022.04.27. 01:00:12

@11110000:
Ja, bocs, a videó alatti hozzászólásokatnézve tévedtem 20 évet. Nem az 1970-es, hanem az 1950-es évek technikája. Szóval alig 70 éves.

Esetleg írsz arról is, hogy kőbaltával mekkora pusztítást tudnának végezni az oroszok az ukrán hadseregen?

11110000 2022.04.27. 01:02:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Mármint ide, hogy tudd, hogy neked szól:
Ja, bocs, a videó alatti hozzászólásokat nézve tévedtem 20 évet. Nem az 1970-es, hanem az 1950-es évek technikája. Szóval alig 70 éves.

Esetleg írsz arról is, hogy kőbaltával mekkora pusztítást tudnának végezni az oroszok az ukrán hadseregen?
Biztosan volt nagy hatótávolságú kőbalta is. Persze nem kellett hozzá daru. Nyilván implóziós kőbalta volt.

juletræ 2022.04.27. 05:05:56

@apro_marosan_petergabor:
"mert ez esetben már nem lenne gond a székely autonómia..."

Az EU tagsag es a NATO tagsag se.
A fizetesi merleg es a HUF arfolyam se.
Valamint a NER Passauban regisztralt tøbb tizmillios autoi se - habar ez MOST sem gond.

Viccen kivul:
1. Jo lenne ezzel a trianonozassal leallni. Ezzel az erøvel fel Europa reviziozhatna. ( NL e a Benelux de min Flandria, DK e a Skandinav fsz de minimum Skåne/ Malmø stb)
2. Jo lenne belatnotok h a jolet nem teruletalapu hanem hozzaadott ertek termeles alapu. ( Ha ter alapu lenne akkor a rusxkik elnenek a legjobban)
3. Jo lenne ha magatokba neznetek es kielemeznetek h milyen hibak vezettek Trianonhoz. Ez nem tørtent meg idaig.

Valoszinusitem h Csuti leboltolta a Szergejjel h visszakapnatok Karpataljat. Oriasi mazlitok h a dolog nem jututt idaig.
Reviziot meg tessek elfelejteni, nem a mult fajdalmait dedelgetni, normalis EU tagkent viselkedni, benneteket senki sem bant: epp ellenkezøleg evi 10 milliard EURt kaptok az EUtol.

juletræ 2022.04.27. 05:28:28

@ez a nevem senki:
Senki sem gondolra h szent - tk ezert is tul korai UA EU tagsaga. Kortupt K-Europai orszagbol az EUban mar most is eleg van.

BTW: panama papers: Azert Rolduginrol is lehet dolgokat olvasgatni. :)

Zselinsxkijt azert sxeretjuk mert
1. Az ukran ellenalladt koordinalja. A ruszki villamhaborut elfojtotta: meghiusitotta h a ruszki NATO orszagot (pl Litvaniat - Kønigsberg miatt) lerohanjon. Ha ez megtørtenik az gond lett volna: ket tossz køzul valaszthattunk volba.
2. A batorsaga (h helyen maradt) tisxteletre melto.
A Csuti regedregen elmenekult volna. A Szergej meg konkretan atombunkerekben bujkal.

bordon 2022.04.27. 05:49:47

@11110000: az a 22 ezres szám az orosz halottakról ukrán propaganda. Valójában kb. 15ezer orosz halott van eddig. Ami szintén rengeteg, de hát a támadó erők mindig is többet kockáztatnak, pláne, hogy Putyin érdemi bombázás, légicsapások nélkül beküldte a szárazföldi csapatait (olyan számban, ami nem biztosított döntő fölényt egyetlen fronton sem az oroszoknak), az ukránok meg 8 éve csak erre készültek, fegyverekeztek, NATO kiképzést, technikát és hírszerzési információkat kaptak.

Az ukrán veszteségekről senki nem beszél, minduntalan a civil veszteségeket emlegetik, holott naponta pár száz ukrán katona is meghalt. Telegramon vannak csatornák, ahol nem csak a kiégett orosz tankokat mutogtaják, hanem a lemészárolt ukrán katonákat is.

Nyilvánvaló, hogy az ukránok azt akarják sugallni, hogy megnyerhetik a háborút és ők nem szenvednek katonai veszteségeket, csak a civileket ölik az oroszok. Ez a propaganda.
Nem állítom, hogy az oroszok egy különösebben sikeres inváziót hajtanának végre, de a küzdelem kiegyenlítettebb, mint azt az ukránok sugallni próbálják.

Az volt a baj, hogy Putyin elhitte, hogy a begördülő orosz csapatokat virágokkal fogja dobálni az ukrán lakosság. Olyan hetekig tartó, mindent megsemmisítő légicsapások kellettek volna, mint amit Líbiában, Szerbiában, Irakban vagy Afganisztánban művelt a NATO. Putyin elfinomkodta a dolgot.

gigabursch 2022.04.27. 06:02:42

Esetleg, ha egyenlő mércével mérnél, és megnéznéd az Ukrajnába beöntött dollárt csilliárd hadicuccot, akkor árnyaltabban fogalmaz(hát)nál.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 06:03:16

@11110000: Mondd te hülyegyerek! Az 1950-et ki tudod vonni az 2022-ből?

"The M65 atomic cannon, often called Atomic Annie,[6]: 92  was an artillery piece built by the United States and capable of firing a nuclear device. It was developed in the early 1950s,"

Mindenben odaégtél. Igenis van ilyen töltet, van ilyen ágyú, nem kell hozzá hüvely. Az hogy két ember betölti egy csörlővel az még nem daruzás. Te is azon faszfejek közé tartozol, akik csak égetik magukat tovább, ahelyett hogy csendben visszavonulnának.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 06:05:53

@gigabursch: És? putler az egészet csúnyán elnézte. Leszerepelt az orosz hadsereg, a vezérkar, a technika. Az USA meg röhög a markába, hogy a beépített CIA ügynökük - putler - hogy amortizálja le Oroszország haderejét, gazdaságát és nemzetközi tekintélyét.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 06:08:26

@11110000: O.K. Most látom javítottad az 50 évet... Akkor az ahhoz tartozó lehülyézés visszavonva. A többi marad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 06:10:07

@11110000: A lőport tudod mit jelent? Nem feltétlenül port. Látom az atomtechnika mellett a pirotechnikához sem értesz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 06:13:26

@11110000: Különben a vita arról szólt eredetileg hogy lehetséges-e ágyúból atomtöltete kilőni és volt-e ilyen. Ezekben odaégtél. Akkoriban meg a sugárzás utóhatásaival nem foglalkoztak. Az esetleges utóhatás pedig sokkal kevesebb áldozattal jár mint amit egy harcképes ellenséges hadosztály képes okozni. A vita minden vonatkozásában szénné égtél. Kotyi szétröhögi magát rajtad ha megjelenik.

lezlidzsi84 2022.04.27. 07:26:04

@andy1977: "így valószinüleg a indonéz szigetvilág akövetkező kinának". Indonézia 1965 után teljes nemzetépítő projektjét arra alapozta, hogy leverték a Kína által támogatott gonosz komcsikat - van némi pragmatikus gazdasági barátkozás, de 55 év "nevelését" nehéz lesz félretenni. Malajziában még erősebb ez az érzés, konkrétan a kínai gerillák elleni harcban jött létre a nemzet. Szingapúr meg baromira nem akar Hongkong 2.0 lenni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.04.27. 07:32:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "...Te hülyébb vagy az itteni fidesztáliboknál is."

Nem akarok beleszólni a heditechnikai vitátokba, de muszáj megjegyeznem, hogy ez a megállapításod biztosan téves. El tudsz te képzelni olyan embert, aki a blog.hu fideszjanicsár-fidesztálib-Kreml propagandista-orosz ügynökeinél hülyébb? Szerintem teljesen kizárt, hogy létezik ilyen ember.

a nagy hohohorgász 2022.04.27. 08:34:26

@Sir Gombóc: nagy része nyilvános... szóval nem az egész????? Úgy bírom a balliberális agysebeszeket

andy1977 2022.04.27. 08:50:36

@lezlidzsi84: Elméletben igazad van. Azonban akinaiak nem fogják mergkérdezni a lokális lakosságot hogy mit akarnak. A Mai kinai hadsereg nem is hasonlít a 50 évvel ezelőttihez. meg ahogy elnézem kina vásárolgatja fel az állam kötvényeket a körülötte lévő országokból. Marshall szigeteket is megszerezte. a többit is megfogja. Eléri hogy függnek tőle és a végén meg int az lesz hogya fegyverkező japán ellen fog rettegni a komplett délkinai térség. Ekkor ők jöbbekj fehér lovon. stb stb

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 09:06:05

@munkásőrkék felnőttpelenka: "Kotyi velem együtt a BME nukleáris szakán végzett. Te meg kétségbe vontad amit írt, azzal h *inted értelmetlen. Ennyike. Egy hadseregre meg motiváló ha az ellenfél egy hadosztálya megsemmisül."

Nem te nagy nukleáris mérnökgéniusz, megkérdeztem, hogy mi értelme van egy olyan fegyvernek, ami rohadt nagy károkat okoz. Egyébként ennek nem sok köze van a nukleáris végzettséghez, sokkal inkább hadászati kérdés. Az ember azt gondolná, hogy egy mérnök valamennyire tud szöveget értelmezni.

belekotty 2022.04.27. 09:13:50

@11110000: Én itt beetetlek téged, a szemét Kurt meg kipecáz. :-D
Lényegében mindent leírt és felmosta veled a padlót.
De lenne egy megjegyzésem, hamár a Kurt felhívta a figyelmed hogy fingod nincs a pirotechnikáról. Arról se.

,,Lőportömb, mi? Hahaha! Majd nézz utána a por szó jelentésének.''

A hagyományos füstnélküli, vagy a fekete lőpor sem por, hanem granulátum. Azért mert ezek nem lehetnek túl brizáns (nézz utána a guglin) anyagok, mindemellett gyorsan kell hogy végbe menjen az égésük. A por lefojtja a szúrólángot, míg a granulátum esetén sokkal egyenletesebben ég el az egész. Abból amit írtál csak az látszik, hogy életeben nem szedtél még szét lőszert, nem láttál még lőport.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 09:14:58

@arthurthedent:
"Az oroszok kedvenc módszere az, hogy lövik a civileket, mert fogalmuk sincs hol az ellenséges haderő és nem is érdekli őket. "
Értem. Tehát van egy ukrán hadsereg, amelyet nem talál a gonosz támadó. :D Az ám a hadsereg a javából, ugye? Bújócskáznak?
Mint Mohácsnál, hogy a török kiirtotta az Alföldet, mire találkozott a hadsereggel. Jaa, nem.
Jaa, háborúkban általában a katonák szoktak harcolni és meghalni. Ha az agresszor lövi a népet Mariupolban akkor esetleg nem kéne odamenni a hadseregnek, és felvenni a harcot?

"Mocskos, aljas húzás és persze hazudnak, azt mondják, hogy a katonák direkt pajzsként használják a civileket. Ilyet persze senki sem tenne,"
Hát tényleg senki nem tenne, ezért beszélnek tízszer annyi civil áldozatról. Az orosz nyilván átlő a fejük felett, és mindig a civileket találja el. Más megoldás nem nagyon van.

Te ugye tényleg ennyire buta vagy?

belekotty 2022.04.27. 09:17:51

@tiltsál ki te gyökér: Látom Kurt veled is felmosta közben a padlót. Nyilván te sokkal jobban értesz a hadászathoz és a haditechnikához, mint az USA hadserege akik kifejleszettek és hadrendbe állítottak ilyen fegyvereket. Keresd meg Putyin vagy Bident, hogy egy ilyen hadászati géniuszt mint te, nevezzenek ki hadseregparancsnokká!

en.wikipedia.org/wiki/M65_atomic_cannon

chrisred 2022.04.27. 09:19:18

@tiltsál ki te gyökér: Nyilván nem ismert előtted a végvári harcmodor, amit a törökök ellen alkalmaztunk évszázados intervallumban. Az pont ebből állt.

belekotty 2022.04.27. 09:36:02

@chrisred: Ő nem olvas történelem könyveket, csak propaganda anyagokat.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 09:56:08

@belekotty: "Látom Kurt veled is felmosta közben a padlót."
Hehe, a másik mérnökúr sem tud olvasni?
A BME-n a nagy arcoskodáson kívül meg egymás fingjának a szagolgatása mellett mást nem tanultatok?
Nem mosta fel velem senki a padlót, meg mertem kérdezni Tőleg, Ó minden nukleáris bölcsességek tudósa, hogy mi értelme egy olyan fegyvernek, amikurva nagy károkat okoz a saját hadseregednek. Tudod- ha tényleg értenél hozzá, akkor esetleg elmondhattad volna, hogy hogyan lehet egy ilyet használni, úgy, hogy maradjon esetleg katonád.

"Nyilván te sokkal jobban értesz a hadászathoz és a haditechnikához, mint az USA hadserege akik kifejleszettek és hadrendbe állítottak ilyen fegyvereket. "
Soha nem mondtam. Sőt, semmit sem mondtam, csak kérdezni mertem.
Egyébként, az usa hadserege kifejlesztett már rohadt sok fegyvert, ami aztán leselejtezésre került, mert későbbiekben használhatatlannak bizonyultak.
Ott volt (mondjuk ez brit zsenialitás) az a hiperszuper új hadihajó, amit a nagytudású mérnökök ki bírtak úgy fejleszteni, hogy meleg égövön nem nagyon működött mert túlmelegedett. Sebaj, majd bevetik a lázongó svédek ellen a Botteni-öbölben. Gyakoriak arra a konfliktusok.
Bármibe lefogadom, hogy ott is volt néhány mérnök, akik a teljes szakmai öntudatukkal küldtek el minden laikust, amikor rákérdeztek, hogy hallottak-e már arról, hogy a konfliktuszónák nagyjából a 40. szélességi körtől lefele vannak.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 09:59:26

@chrisred:
"Nyilván nem ismert előtted a végvári harcmodor, amit a törökök ellen alkalmaztunk évszázados intervallumban. Az pont ebből állt."
Miből? Hogy pusztuljon a lakosság? Aham. Tényleg.

Nézz már meg bármilyen háborúnak a statisztikáit, és hogy hol van olyan, hogy tízszer annyi civil hal meg, mint katona.
Mert a hadsereg elbújt.

arthurthedent 2022.04.27. 11:10:03

@tiltsál ki te gyökér: "Mert a hadsereg elbújt."

Mondjuk mi a pics.t csinálna egy hadsereg, hát persze, hogy elbújik! Miért, szerinted azért van rajtuk terepszínű ruha, hogy messziről lehessen látni őket? :D

Elképzelem, ahogy az orosz hadsereg panaszkodik, hogy az ukránok nem harcolnak tisztességesen mert ők ide felsorakoztak tankokkal az ukránok meg nem hajlandóak odamasíroznki a csövek elé. :D

Bár mondjuk mondtak hasonlót, hogy ha az ukránok nem harcolnának, akkor már béke lenne, meg hogy a nyugat hátráltatja a békét azzal, hogy fegyvert ad az ukránoknak. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.27. 11:24:07

@belekotty:

"ezek nem lehetnek túl brizáns (nézz utána a guglin) anyagok, mindemellett gyorsan kell hogy végbe menjen az égésük"

Én laikusként úgy gondolom, hogy lőfegyverben a lehető leggyorsabb robbanóanyagot kell használni addig a határig, hogy magát a fegyvert ne vesse szét ill. ne károsítsa, mert korlátozott út és idő áll rendelkezésre a lövedék gyorsítására (cső hossza). Aztán biztos van olyan is, hogy nem cél a lehető legnagyobb torkolati sebesség.

Más alkalmazásoknál figyelembe kell venni a megmozgatandó tömeget és a hang (nyomás) terjedési sebességét is. Ezért nem célszerű pl. bányarobbantásoknál vagy egyéb, nagy tömeget megmozgató esetekben túl brizáns robbanóanyagot használni.

Ha tudsz a témában további infókat írni, azt megköszönném. Mindig szívesen tanulok. (Komolyan írom, nem iróniából.)

BOAR 2022.04.27. 11:38:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Rosszul gondolod.
Lőporból is vannak lassú és gyors égésűek. Különféle szempontok alapján választjuk őket. Egyrészt a kamranyomást igyekszünk alacsonyan tartani. Másrészt az a jó, ha a csőben végig gyorsítja a lövedéket és addigra lesz 100% körüli az égés amikor a lövedék elhagyja a csövet. Ha marad elégetlen lőpor, az nagy torkolattüzet és hanghatást okoz, ha nem, nem használtuk ki a lehetőséget. Lehet játszani sokmindennel, a lőpor fajtájával, mennyiségével, a lövedék beültetési mélységével, a "szabad út" hosszával. Alapból a pisztolylőszerek gyorsabb, a puskalőszerek lassabb égésű lőporral készülnek.
Ha nagyon elszámolod, robbanhat a zár vagy a cső. Érdekes módon ha túl kevés lőport töltesz, abból is lehet csőrobbanás.

belekotty 2022.04.27. 11:43:26

Nem mennék bele hosszas fejtegetésbe. Itt lényegében minden le van írva.

"A robbanóanyagokat a „robbanó hatás szerint” három csoportra bontja,
úgymint „1. az impulzív robbanó anyagok, 2. a brizáns (lobbanó) robbanó anyagok,
és a 3. fulmináns robbanó anyagok”. Az „impulzív robbanó anyagok (indítólökésű)
elnevezése alatt oly robbanó készítmények értendők, melyeknek meggyulladási
hőmérséklete magas ugyan, de aránylag lassan égnek el” (6. old.). Ezért ezeket, a ma
ballisztikus, vagy toló hatásúként nevezett robbanóanyagokat tüzérségi lövedékek
hajtóanyagaként, továbbá földalatti aknáknál alkalmazták. „A brizáns robbanó
anyagoknál a meggyulladási hőmérséklet szintén magas ugyan, de aránylag gyorsan
és hevesen égnek el. Csak robbanó anyagul használtatnak.” (7. old.) A brizáns
robbanóanyagoknál külön kiemeli Arday, hogy csak „nagy nyomás által
robbantatnak fel”, meggyújtva elégnek. „A fulmináns robbanó anyagok csoportjába
azon testek tartoznak, amelyek már alacsony hőmérsékletnél is könnyen robbannak,
ami mindenkor igen nagy gyorsasággal és nagy gázfejlődés mellett történik.
Rendszerint a többi robbanó testek felrobbantására szolgálnak. A legcsekélyebb
mechanikai hatásra már felrobbannak…”.

mkk.uni-nke.hu/document/mkk-uni-nke-hu/2008_05%20Robban%C3%B3anyag%20fogalma-feloszt%C3%A1sa%20MH%20-%20Luk%C3%A1cs%20L.pdf

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.27. 11:51:51

@belekotty:

Köszönöm, letöltöttem, elolvasom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.27. 11:57:09

@BOAR:

"az a jó, ha a csőben végig gyorsítja a lövedéket és addigra lesz 100% körüli az égés amikor a lövedék elhagyja a csövet. "

Neked is köszönöm a válaszodat.
Igen, logikus, a fegyvert sem terheli annyira.

"Érdekes módon ha túl kevés lőport töltesz, abból is lehet csőrobbanás."

Miért? Elakad a lövedék a csőben? (Gondolom, leginkább a huzagolás miatt.)

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 11:57:28

@Vén motoros: Viszont nem tudta áttörni a Vörös Hadsereg hónapokig, ami azért nincs benne a köztudatban. Tervezője Vitéz Hárossy Teofil a Rákosi rendszerben is az erődépítés tan professzora maradt..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 12:02:12

@11110000:

https://mkk.uni-nke.hu/document/mkk-uni-nke-hu/1992_3_08%20Implóziós%20robbantás%20-%20Molnár.pdf

BOAR 2022.04.27. 12:02:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen. Mivel nem volt elegendő kraft, megszorul a lövedék a csőben, a lőpor meg tovább ég mögötte és megnő a nyomás. Egy fegyvercsövet a belekerült szennyeződés is szét tud vetni, a lövedék viszont bepréselődik a huzagokba aztán megvan a baj.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.27. 12:13:48

@andy1977: szamárság. A Javelin használata, amennyiben a vállról indítható eszközről van szó, egy óra alatt elsajátítható. Mivel hatótávolsága messze több, mint 75 méter, így nem kell a célt megközelíteni. Nem, ez a típusa nem emelkedik 150 méter magasra.

Mondjuk vicces is lenne, ahogy ìrod, 75 mèterre megközrlíteni a cèlpontot, majd megcèlozni azt, optikai irányzékkal, aztàn a rakéta felemelkedik 150 méter magasra!!!

Igaz, a célpont felett robban, de kurvára nem 150 méterre.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 12:23:02

@11110000: : száz kiló fölötti tömegű lövedék..

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 12:25:25

@tiltsál ki te gyökér: Ha végignézed, látható, hogy az amerikai sorkatonák kimásznak a lövészárokból, és elindulnak az óriás gomba felé.

BOAR 2022.04.27. 12:30:56

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: B+, egyszer látnak olyat az életben, persze, hogy jól megnézik.
Némelyik még el is tudja mesélni milyen volt.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 12:33:07

@munkásőrkék felnőttpelenka: Nem vagyok atomfizikus, de szerintem hagyományos összelövéses módszerrel nem lehetne felszabadítani 500kt-nyi TNT robbanásának megfelelő energiát 60 kg-nyi magas dúsítottságú uránból. Akárhány részre is bontjuk.
Ha nem sikerült volna fúziós a bombát megalkotni, a Kinghez hasonló implóziós uránbombák lettek volna a legpusztítóbb nukleáris fegyverek.

citrix 2022.04.27. 12:34:35

Sajnos az orosz(vörös) hadsereg arra képes (mint azt az események mutatják) hogy polgári létesítményeket lőjön rommá, civil lakosságot terrorizálja, kínozza. A lopás, zabrálás, nemi erőszak sose állt távol az oroszoktól, tulajdonképpen a második vh. óta semmit se véltoztak. Javarészt elavult, ócska harci járművek, motiválatlan, sz@rul ellátott személyzet jellemzi. Viszont sokan vannak és mint láttuk igaz a mondás hogy sok lúd disznót győz. Az emberi élet semmit se számít, van belőle rogyásig. Ami hab a tortán az hogy ők támadták meg az ukránokat és mégis a vörösöknek áll feljebb és fenyegetőznek, reklamálnak az ukránoknak küldött fegyverszállítmányok miatt. Hihetetlen tetves banda. Idő kérdése de mindenképpen elvesztik ezt a háborút (is) mert nem tanultak az afgán fiaskójukból. A nukleáris harcászati vagy hadászati fegyverek bevetése blöff mert jó eséllyel azok sokkal inkább saját magukra veszélyesek ha egyáltalán üzemképesek. Másrészt úgy járna Moszkva mint anno Karthagó, sóval hintenék be a romjait.

gigabursch 2022.04.27. 13:22:43

@tiltsál ki te gyökér:
Mondjuk olyat csináltak a ruszkik is...
Már meg nem mondom melyik atomjégtörőjükről derült ki, hogy nem mehet le a déli tengerekre, mert útközben túlságosan melege lenne.
Igaz, nem is oda tervezték.
Aztán a későbbieknél már ezt a dolgot átgondolták.

Ha jól rémlik ez a probléma előkerült egyes atomtengeralatjáróknál is, talán usákok voltak, hogy a forró égövi tengerekben tartósan nem bandukolhat a felszínen ugyanezen ok miatt.

(majd ha erre jár @molnibalage, akkor biztos kapunk precíz választ)

@citrix:
Azért arra felhívom a figyelmedet, hogy a bucsai eset kapcsán két hétig ment a kurva nagy krokodil könnyezés, aztán kisült, hogy az elhunytak nem golyótól tarkón, hanem ukrán repeszgránátoktól és bármilyen irányból.
A Guardian sok mindennel vádolható, csak azzal nem, hogy kedvence lenne az orosz haderő.
Ellenben a vizsgálatok tény(!)adatai is magukért beszélnek.

Tehát:
Az, hogy ki dobálták, kinek a készletéből a gránátokat - még vizsgálat tárgya.
VIszont! Nem tarkólövés volt! Pedig a hírek arról szóltak, hogy (1) az oroszok (2) mindenkit (3) tarkólövéssel.
Úgyhogy Ursula visszamehet jajongani, ha már egykori honvédelmi miniszterként nem tudta megnézni, hogy hogyan néz ki egy tarkólövés. Ennyit a szakmaiságáról.
Meg a valótlan hírekről, amik mögött épp csak a tények nem látszódnak.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 13:26:13

@citrix: Éppen hogy nincsenek most sokan A teljes haderő töredékét vetették be.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 13:27:03

@citrix:

"Másrészt úgy járna Moszkva mint anno Karthagó, sóval hintenék be a romjait. "

Miért is?

arthurthedent 2022.04.27. 13:28:04

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Nem, ez a típusa nem emelkedik 150 méter magasra."

"It can reach a peak altitude of 150 m (490 ft) in top-attack mode and 60 m (200 ft) in direct-fire mode. Initial versions had a range of 2,000 m (6,600 ft), later increased to 2,500 m (8,200 ft). It is equipped with an imaging infrared seeker."

en.wikipedia.org/wiki/FGM-148_Javelin#:~:text=It%20can%20reach%20a%20peak,with%20an%20imaging%20infrared%20seeker.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 13:31:02

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Hát persze. Azért toboroznak zsoldosokat a világ minden tájáról mert az a rettentő nagy haderejük nem akar felkelni a kártyaasztaltól. De ha véget ér a parti akkor lesz nemulass...
Lónak a faszát. Anélkül, hogy a határaikat védtelenül hagynák, nem igazán vethetnek be több katonát.
A technikájukról meg már kiderült, a valóság és a propaganda milyen messze van egymástól.

arthurthedent 2022.04.27. 13:31:09

@gigabursch: "Azért arra felhívom a figyelmedet, hogy a bucsai eset kapcsán két hétig ment a kurva nagy krokodil könnyezés, aztán kisült, hogy az elhunytak nem golyótól tarkón, hanem ukrán repeszgránátoktól és bármilyen irányból."

Tehát az utcán bandukolt az ukrán csávó hátrakötözött kézzel és egyszercsak becsapódott az ukrán akna... de most azt nem értem, hogy ezek állítólag csak színészek voltak, akik élve feküdtek az utcán.

Figyu: honnan a francból szeditek ezeket a baromságokat?

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 13:33:31

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Azért hintenék be sóval, hogy a magadfajta retkes propagandistáknak legyen mit nyalogatni ha már putyin valaga nem lesz elérhető.

arthurthedent 2022.04.27. 13:34:37

@Kangörcsös TSZ elnök: "Lónak a faszát. Anélkül, hogy a határaikat védtelenül hagynák, nem igazán vethetnek be több katonát."

Nem csak ez a bajuk. Az is, hogy a putyin iszonyatosan fél a forradalomtól. Nem mer mozgósítani, mert akkor el kellene ismerni, hogy háború van és nem is áll valami jól. Látja, hogy a diktátorokat sorba elsöprik a megmozdulások, ez az egy, amitől fél. Nem világos, hogy a sz.ros seggét vagy az imádott birodalmát félti, de a forradalmi lázongást mindenképpen el akarja kerülni.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 13:38:13

@gigabursch: "Pedig a hírek arról szóltak, hogy (1) az oroszok (2) mindenkit (3) tarkólövéssel."
Anyád picsáját te hazug kis majom...
Sehol nem állították, hogy minden civil tarkólövés áldozata lett. De egy is sok.
Az áldozatok kezét se utólag kötözték össze.
Elmész te a propagandista kurva anyádba.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 13:40:17

@arthurthedent: Ja. Nem véletlen, hogy az elhunyt katonákkal kapcsolatos teendőket is rátestálta a hadseregre a polgári hivatalok helyett. Nem szeretné, ha "statisztikák készülnének" a veszteségekről.

arthurthedent 2022.04.27. 13:45:25

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Éppen hogy nincsenek most sokan A teljes haderő töredékét vetették be."

Hát azért ez így ebben a formában nem igaz. A töredék lehet 1% és matematikai értelemben a töredék lehet 90% is. Nos, az orosz hadsereg NEM KIS RÉSZE van ukrajnában.

Az orosz hadsereg aktív katonáinak száma 900 000 körül van, ebből cirka 11% sorkatona. Azaz kábé 800 hivatásos katonájuk van. Ebből egy csomó specialista, mittudomén, atomszakértő meg társai. Ukrajnában egyes becslések szerint 190 000 katona van. Azaz a bevethető katonás cirka 20%-a ott van ukrajnában.

Ez azért rohadtul nem elhanyagolható létszám. Ha megnézed mekkora védendő határai vannak oroszországnak, hogy mekkora területek vannak, ahol egyenesen lázonganak az oroszok ellen, hogy hány hatonai objektumot kell fenntartani és őrizni, akkor hihető, hogy az orosz hadseregnek nem nagyon van bevethető emberanyaga, hacsak el nem rendelik a mozgósítást.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.27. 14:25:03

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:
1 [tTNT] = 4184 [MJ] -> 500 kt TNT = 2 092 000 000 MJ

Ez kb 25 kg urán elhasadásának felelne meg a 60 kg-ból. Valóban, ez nem hihető, mert az urán alapú bombáknak nem hiszem hogy ennyire jó hatásfoka lenne. Egyetértek.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 14:30:54

@Kangörcsös TSZ elnök: Miért az orosz pusztuljon, ha külföldieket is be lehet küldeni a városi sündisznóállásokba? Az idegenlégió is erről szól. Eddig nem küldtek sorállományt Ukrajnába, vagy csak minimálisat. Szerződésesek-jelentős részben baskírok, burjátok, kalmükök, mandzsuk-harcoltak, illetve csecsenek külön erőként harcoltak. Egy létszámfölényre alapozó támadáshoz a sorállományra is szükség lett volna, de ezt az orosz vezetés el akarta kerülni.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 14:34:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Csak egy speciális elrendezéssel sikerült:

en.wikipedia.org/wiki/Ivy_King

".. it used a 92-point implosion system initially developed for the Mk-13. Its uranium-plutonium core was replaced by 60 kg of highly enriched uranium (HEU) fashioned into a thin-walled sphere equivalent to approximately four critical masses."

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 14:39:31

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Te szerencsétlen agymosott idióta, MIKOR A BÜDÖS ÉLETBEN VOLT AZ SZEMPONT , HOGY NE AZ OROSZ PUSZTULJON?
Soha bazdmeg. Soha nem érdekelte az aktuális cárevicset, hogy mennyien hagyják ott a fogukat az orosz népből.
Ahol a zsoldosok ölik a civileket, ott is pusztulnak az oroszok doszt, lévén elég sok orosz nemzetiségű él ott...hiszen őket akarták "megmenteni".
Nem menj szépen az anyád demagóg valagába...

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 14:40:44

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Eddig is tudtuk, hogy a gugli tudja. Te meg ezután se fogod érteni amit ideguglizol...

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2022.04.27. 15:17:39

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Nekem akkor is soknak tűnik. Az U-235 hasadási hatáskeresztmetszete gyorsneutronokra nem túl nagy, túl nagynak tűnik ez a hatásfok ami kiszámolható. Még a plutónium esetében is 60 százalék a legjobb, ahol több neutron keletkezik és gyorsneutronokra is nagy a hatáskeresztmetszet.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 15:21:41

@arthurthedent:
"Mondjuk mi a pics.t csinálna egy hadsereg, hát persze, hogy elbújik! Miért, szerinted azért van rajtuk terepszínű ruha, hogy messziről lehessen látni őket? :D"
Teljesen jogos. Ez egy jó, okos taktika, hogy bújj a civil mögé. Csak akkor ne gyere két sorral lejjebb, hogy ilyet nem csinálna senki.

"Elképzelem, ahogy az orosz hadsereg panaszkodik, hogy az ukránok nem harcolnak tisztességesen mert ők ide felsorakoztak tankokkal az ukránok meg nem hajlandóak odamasíroznki a csövek elé. :D"
Te ugye nem vagy teljesen normális?
Ezt írtad: "lövik a civileket, mert fogalmuk sincs hol az ellenséges haderő és nem is érdekli őket.Mocskos, aljas húzás és persze hazudnak, azt mondják, hogy a katonák direkt pajzsként használják a civileket. Ilyet persze senki sem tenne,"
Tehát a te kis világodban ott az orosz, aki nem találja a jól elbújt ukrán hadsereget, és ezért lövi a civileket. De ezt teljesen jól is teszi az ukrán hadsereg, hogy elbújt, hadd lőjék csak a civileket, ők addig elvannak. Igazi hősök.
Úgy feltenném a kérdést, hogy nem az lenne a hadsereg dolga, hogy védje a hazát, meg a civileket, és hogy esetleg harcba szálljon az ellenséggel?

"Bár mondjuk mondtak hasonlót, hogy ha az ukránok nem harcolnának, akkor már béke lenne, meg hogy a nyugat hátráltatja a békét azzal, hogy fegyvert ad az ukránoknak. :D"
Ez teljesen így is van. El lehet húzni halasztani, több lesz az áldozat, és nem fog nyerni az ukrán. Teljesen felesleges és értelmetlen amit előadnak, Európa meg asszisztál.Csak 8 éve nem képesek se a Krímet, se a szakadár megyéket visszafoglalni, de most, hogy hatszor akkora területet húztak be az oroszok, most biztos sikerül.

Serény Vélemény 2022.04.27. 15:24:34

@Kangörcsös TSZ elnök: Nem akarnak sorállományt használni. (Akikből egyébként kb. 137 ezret hívtak be, szokásosan kb április elején.)
Ha átalakulna a "különleges művelet" háborúvá, akkor persze bevetnék a sorállományú társaságot is. Úgyhogy azért nem értem, hogy miért örömködnek az emberek annak, hogy a ruszkik nem gyorsan győznek, mert ha nem gyorsan győznek, akkor lassan, és többen fognak belehalni a "különleges műveletbe". Több polgár, több katona.
És lesz még egy csomó özvegy meg hajadon nő, akik soha többet nem mennek vissza Ukrajnába ukrán gyereket szülni.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 15:40:23

@tiltsál ki te gyökér: ".Csak 8 éve nem képesek se a Krímet, se a szakadár megyéket visszafoglalni"
Aztán mesélj csak, miféle katonai offenzívákat indítottak az ukránok ezen "visszafoglalások" ügyében, amelyek aztán sikertelenek lettek?
Ja, semmilyent. Mert tudták, hogy a ruszkik kibaszottul várják az ilyen "provokációt".
Így aztán szegény ivánék kénytelenek voltak saját magukat "provokálni".

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 15:42:02

@Serény Vélemény: Az emberek nem annak "örömködnek", hogy a ruszkik nem gyorsan győznek, hanem annak, hogy nem győznek, hogy pofára estek.

arthurthedent 2022.04.27. 16:24:54

@tiltsál ki te gyökér: "Teljesen jogos. Ez egy jó, okos taktika, hogy bújj a civil mögé. Csak akkor ne gyere két sorral lejjebb, hogy ilyet nem csinálna senki."

Elbújni nem ugyanazt jelenti, hogy elbújni a civilek mögé. Ez az elbújnak a civilek mögé egy orosz hazugság, ami kimondottan az orosz állami tévén nevelt sötét paraszt oroszoknak lett kitalálva. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy te beveszed.

Nyilván a "mondj valamit, mindegy, hogy mit" módszert használod. Te sem hiszed el, tudod, hogy neked sem hiszik el, csak trollkodsz.

arthurthedent 2022.04.27. 16:26:26

@Serény Vélemény: "Ha átalakulna a "különleges művelet" háborúvá, akkor persze bevetnék a sorállományú társaságot is"

Bevetették a sorállományt is, lebuktak, be is ismerték. Túl régi hazugságokat terjesztesz.

arthurthedent 2022.04.27. 16:27:40

@Serény Vélemény: "mert ha nem gyorsan győznek, akkor lassan"

Ja, igen. A ruszkik így szoktak győzni, hogy hátrafelé menetelnek. :D Hitler is így szokott győzni annak idején.

arthurthedent 2022.04.27. 16:32:08

@tiltsál ki te gyökér: "Tehát a te kis világodban ott az orosz, aki nem találja a jól elbújt ukrán hadsereget, és ezért lövi a civileket. De ezt teljesen jól is teszi az ukrán hadsereg, hogy elbújt, hadd lőjék csak a civileket, ők addig elvannak. Igazi hősök."

Az oroszok akkor is lövik a civileket, ha az ukrán sereg nem bújik el. Csal egy elmebeteg hibáztat egy hadsereget azért, mert nem öltözik narancssárgába és fest a ruhára céltáblát, hogy "ide lőjetek".

Nyilvánvalóan egy elmeneteg troll vagy ezekkel a dumákkal, nyilvánvalóan teljesen megszakadt a kapcsolatot a valósággal, nyilvánvaló, hogy téged zárt osztályon kellene kezelni.

Eddig két ENNYIRE elmebeteg embert láttam az indexen, a matyit meg a bircát, de ezzel most elérted te is az ő szintjüket.

arthurthedent 2022.04.27. 16:34:23

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: "Miért az orosz pusztuljon, ha külföldieket is be lehet küldeni a városi sündisznóállásokba?"

Vagyis az oroszok nacionalisták? Azt hittem azért harcolnak az ukránok ellen, mert azok nacionalisták. :D

Serény Vélemény 2022.04.27. 17:13:00

@arthurthedent: Nem, a ruszkik úgy szoktak győzni, hogy szétlőnek mindent, amit szét lehet lőni, és aztán jön a ruszki baka, akik annyian vannak mint az oroszok, és elfoglalják azt a mindent is, amit előzőleg már szétlőttek.

Nem nehéz néhány képet találni az '56-ban szétlőtt Budapestről, na aaaz olyan, mint amikor az oroszok tényleg el akarnak valamit foglalni!

Én értem a vágyalapú, véleménybuborékba zárt agymenést, de ha egyszer a ruszkiknak van 900 ezer darab katonája, az ukránoknak meg van összesen 300 ezer, (ezekből legalább 20-30 ezer már nejlonzsákban) akkor _nem_ tudnak a ruszkik ellen győzni.

Ez a realitás!

És ha mégis győznének, akkor pont olyan országot nyernek meg, mint ami az Atlantis című egészen profetikus filmben lehet látni: élhetetlen kihalt városok és mezők, ihatatlan víz, és az egyetlen munkalehetőség a külföldi kézben lévő, és még így is teljesen elavult vaskohó. És az egyetlen dolog, amit csinálni tudnak az emberek a halottak felkutatása és eltemetése. Azt is külföldiek finanszírozzák.

www.youtube.com/watch?v=ZyIe9_YgfDA

arthurthedent 2022.04.27. 17:49:51

@Serény Vélemény: "Én értem a vágyalapú, véleménybuborékba zárt agymenést, de ha egyszer a ruszkiknak van 900 ezer darab katonája, az ukránoknak meg van összesen 300 ezer, (ezekből legalább 20-30 ezer már nejlonzsákban) akkor _nem_ tudnak a ruszkik ellen győzni."

Igazából a szokásos számítás az, hogy a támadó félnek minimum 3-szoros túlerőben kell lenniük ahhoz, hogy egyáltalán esélyük legyen. Nyugodtan nézz utána.

Annak is nézz utána, hogy "a városi épületeknél jobb fedezetet csak a szétlőtt városi épületek adnak".

Meg annak is, hogy az orosz 900 000 katonából mennyit kell oroszországban tartani, hogy megvédjék a katonai létesítményeket ha mástól nem, de a színesfémgyűjtőktől.

Azt is nézd meg, hogy oroszországnak mennyi tartaléka van és mi áll az ukránok mögött. Főleg most, hogy lassan elkezd a nyugat nehézfegyvereket is küldeni.

Én persze nem mondtam, hogy az ukránok fognak győzni, nem tudom mi lesz. De ezeket, amiket felsoroltam azért ne felejtsd el.

arthurthedent 2022.04.27. 17:52:41

@Serény Vélemény: "És ha mégis győznének, akkor pont olyan országot nyernek meg, mint ami az Atlantis című egészen profetikus filmben lehet látni:"

Okés, tehát ha az ukránok nyernek, akkor rácsesznek, mert egy szétlőtt országot nyernek meg? És akkor az oroszok mit nyernek, ha ők nyernek? Ember!

Ha az ukránok nyernek, akkor a szabadságukat, az önrendelkezésüket, az életüket nyerik meg, ha az oroszok, akkor nyernek vagy 40 millió embert, akiket innnentől kezdve 40 éven keresztül megszállva kell tartani miközben azt nézik, hogy hol lehet egy orosznak elvágni a nyakát.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.27. 17:56:27

@Serény Vélemény: A ruszkik 900 000 katonája "máshol is kell", ellenben az ukránoknak " nincs más dolga" mint a hazájuk védelme. Kötve hiszem, hogy az oroszoknak lennének szabad kapacitásaik... így is hallani híreket erdőtüzekről amiket nincs ki eloltson, regenerálódás nélkül újra hadba küldött leharcolt, fáradt egységekről.
Az meg, hogy Ukrajnával mi lesz a háború után, más kérdés. A termőföldek megmaradnak. Nyilván a tetves ruszkik telebasszák aknával de amit gépekkel lehet művelni, azt gépekkel lehet aknamentesíteni is. A mezőgazdaság oedig egy gyors megtérülést biztosító ágazat

arthurthedent 2022.04.27. 18:00:04

@Kangörcsös TSZ elnök: "A mezőgazdaság oedig egy gyors megtérülést biztosító ágazat"

A nyugat hobbiból szebb országot épít ukrajnának mint amilyen az eredeti volt. :-o Persze majd lesznek nagy multik akik beköltöznek, de az országot pár év alat újjá lehet építeni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.27. 18:49:39

@arthurthedent: "The gunner selects direct attack mode to engage covered targets, bunkers, buildings and helicopters.

The top attack mode is selected against tanks, in which case the Javelin climbs above and strikes down on the target to penetrate the roof of the tank where there is the least armour protection.

The missile is launched at an 18° elevation angle to reach a peak altitude of 150m in top attack mode and 50m in direct fire mode"

Tehát 150 méter a maximális emelkedése. 18 fokot képes emelkedni.
Közvetlen célzásnál, közelre ezt nem éri el.

arthurthedent 2022.04.27. 18:53:44

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Nem, ez a típusa nem emelkedik 150 méter magasra."
"Tehát 150 méter a maximális emelkedése."

Tehát: egyetértesz velem, 150 méterre emelkedik maximálisan. Ennyit állítottam, hogy nem igaz az, hogy ez a típus nem emelkedik 150 méter magasra.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 19:30:27

@Kangörcsös TSZ elnök: Tudtommal nem csináltak hamis zászlós provokációt az oroszok.
"miféle katonai offenzívákat indítottak az ukránok ezen "visszafoglalások" ügyében"
Azovi légió?

arthurthedent 2022.04.27. 19:32:57

@tiltsál ki te gyökér: "Tudtommal nem csináltak hamis zászlós provokációt az oroszok."

Mi az amit a tudtoddal csináltak? Szerintem semmit. Maximum a híreket olvashatjuk...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 19:53:39

@arthurthedent: "Elbújni nem ugyanazt jelenti, hogy elbújni a civilek mögé. Ez az elbújnak a civilek mögé egy orosz hazugság, "
Akkor hogy lehet, hogy tízszer annyi civil hal meg? Találd már ki a logikát, hogy hogyan van az, hogy az agresszor nem találja a hadsereget, ezért inkább lövi a civilt?
Te írtad, nem én találtam ki ezt a baromságot, de ilyen esetben nem kéne feltűnnie a védőknek?

"A ruszkik így szoktak győzni, hogy hátrafelé menetelnek."
Nézz már rá a térképre.

"Az oroszok akkor is lövik a civileket, ha az ukrán sereg nem bújik el. Csal egy elmebeteg hibáztat egy hadsereget azért, mert nem öltözik narancssárgába és fest a ruhára céltáblát, hogy "ide lőjetek"."
Értem, tehát még szövegértési nehézségeid is vannak. Mondjuk az egész világot nem érted, miért kéne egy egyszerű szöveget...
Nézzük: Ha az ukrán sereg nem bújik el, akkor esetleg az orosznak lesz másfajta elfoglaltsága, mint hogy a civileket lője, nem gondolod?
Nem tudom, hogy honnan jön ez a hülyeséged, hogy a terepszínű ruhában láthatatlan a hadsereg, ezért a piros kabátos civileket találják el, de nem is érdekel. A szokásos baromságod.
Tudod az van, hogy ha ott az orosz hadsereg, aki épp lövi a civileket, akkor talán a védőknek el kéne kezdeni lőni az oroszt.
Ez azért lenne előnyös, mert akkor a támadó hadsereg esetleg azzal lenne elfoglalva, hogy visszalőjön, és nem a civileket vegzálná, nem gondolod?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 19:54:50

@arthurthedent: "Mi az amit a tudtoddal csináltak? Szerintem semmit. Maximum a híreket olvashatjuk..."
Na, linkeld, milyen hamis zászlós műveletet csináltak, ami okot adott február 24-én a támadásra.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 19:57:58

@Kangörcsös TSZ elnök:
" így is hallani híreket erdőtüzekről amiket nincs ki eloltson, regenerálódás nélkül újra hadba küldött leharcolt, fáradt egységekről."
Híreket arról is lehet hallani, hogy az ukrán sebesültek 80%a visszamegy a frontra... Két hónapja tart a balhé. Vagy marha gyorsan gyógyulnak az ukránok, vagy az orosz lövi őket tollpihével, mert egy lábtörésből nem gyógyulsz fel ennyi idő alatt...

arthurthedent 2022.04.27. 19:58:45

@tiltsál ki te gyökér: "Akkor hogy lehet, hogy tízszer annyi civil hal meg? Találd már ki a logikát, hogy hogyan van az, hogy az agresszor nem találja a hadsereget, ezért inkább lövi a civilt?"

Várjunk csak, tényleg, hogy is lehet, hogy sokkal több civil hal meg mint amennyi katona... hogy is, hogy is... talán úgy, hogy folyamatosan lövik a civil lakosságot és sokkal több civil van, mint katona? Hát ha csak úgy nem...

arthurthedent 2022.04.27. 20:00:40

@tiltsál ki te gyökér: "Tudod az van, hogy ha ott az orosz hadsereg, aki épp lövi a civileket, akkor talán a védőknek el kéne kezdeni lőni az oroszt."

Tele van a net olyan felvételekkel, ahol az oroszok a civil lakosságot lövik mint ahogy olyanokkal is, hogy az ukránok visszalőnek.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2022.04.27. 20:17:01

@Kangörcsös TSZ elnök: Hát most szempont. Ezért hullik rengeteg burját meg mandzsu.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.27. 20:57:38

@tiltsál ki te gyökér:

"El lehet húzni halasztani, több lesz az áldozat, és nem fog nyerni az ukrán. Teljesen felesleges és értelmetlen amit előadnak"

A célja az, hogy minél jobban gyengítsék Oroszországot - amint ezt a minap egy amerikai politikus szó szerint ki is mondta. Egyre inkább nyugati fegyverekkel és ukrán életek árán. Na persze mi mást is tehetnének az ukránok, nyilván nem fogják megadni magukat, amíg özönlenek hozzájuk az egyre fejlettebb fegyverek.

A Nyugatot sem lehet hibáztatni a fegyverszállításokért, legalábbis eddig. A nehézfegyverek szállításával viszont szerintem már csak eszkalálják a háborút. Az ukránoknak kevés esélyük van a győzelemre, csak még több ember fog meghalni mindkét oldalon. Ebből is látható, hogy a tényleges cél az oroszok meggyengítése.

andy1977 2022.04.27. 21:35:37

@Igazamvanvagyigazamvan?: Na szóval akkor: A javelin minimális lőtáva 75 méter. ezen bellül NEM FOG robbanni. Tele vana net olyan videóval hogy a képzetlen ukrán faszi 30-40 méterről lő vele és nem robban. Célzás nélkül Mechanikailag CSAK Bunkerek ellen jó. Mozgó célponthoz a célkövető computert kell használni ez nem egy nap. A Javelin rakéta Egy mozgó célpontot Felülről támad átlagban 150 méter magasból. DE 75 méteres távon belül ott sem fog a töltet explodálni. Ha igy lenne a repesz hatás megölné a kilővőt is esetenklént.mellékesen leírom hogy a német panzerfaust hoz is kelett 3 nap kiképzés hogy találni tudjanak vele. A manapság létező legegyszerűbb RPG-7 es hez is 2 hét a javadalmazott képzési idő. Jopbban jársz ha nem a COD ból próbálsz infókat tanulni.

A Javelinnek egy tipusa van 2 féle rakétával ami a lőtávokat maximalizálja. (eltérő robbanófejek természetesen léteznek.) Ahogy leirttam 2 féle módok ajánlja agyártó a bevetését.

arthurthedent 2022.04.27. 21:37:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A Nyugatot sem lehet hibáztatni a fegyverszállításokért, legalábbis eddig. A nehézfegyverek szállításával viszont szerintem már csak eszkalálják a háborút."

Oroszország vitt neházfegyvereket ukrajnába? Igen. Akkor hogy a pics.ba eszkalálja az a háborút, ha a nyugat ad nehézfegyvereket ukrajnának. Vagy az úgy van, hogy ha az oroszok nehézfegyverekkel megtámadják ukrajnát az oké, de ha ukrajnának is van, az már eszkalálás?

"Az ukránoknak kevés esélyük van a győzelemre"
Ez nem póker vagy focimeccs, hogy a végén van győztes. Csak vesztesek vannak, tettesek meg áldozatok.

"Na persze mi mást is tehetnének az ukránok, nyilván nem fogják megadni magukat, amíg özönlenek hozzájuk az egyre fejlettebb fegyverek."

Az oroszok kínozzák és gyilkolják az embereket, ezért az emberek inkább harcolnak, mert akkor talán nem erőszakolják meg és gyilkolják le a gyerekeiket, nem viszik koncentrációs táborokba a katonákat, nem öldösik tömegsírokba a falujukat.

Te meg itt az áldozatokat hibáztatod azért, mert ellenállnak és nem akarnak szép csendben meghalni.

andy1977 2022.04.27. 21:37:33

@arthurthedent: Valamit félreértesz. egy háborúban aki fegyvert fog az már nem civil. Ukrajnában kiosztottak közel 8 millió kézifegyvert. aki használja ezeket az nem civil. Attól hogy farmerben rohangál még nem lesz az ha lőni fog. Azonkívül sajnos egy igazi háborúban MINDIG a civilek szopják meg jobban

andy1977 2022.04.27. 21:39:01

@arthurthedent: Hamis zászló: nem tudsz olyan háborut mondani ahol nem próbálkoztak ilyesmivel a felek. A csomag része.

andy1977 2022.04.27. 21:40:19

@Kangörcsös TSZ elnök: nem hiszem hogy ukrajna tényszerűen létező entitáns marad. a végére. de ne legyen igazam.

arthurthedent 2022.04.27. 21:41:20

@andy1977: "Valamit félreértesz. egy háborúban aki fegyvert fog az már nem civil. Ukrajnában kiosztottak közel 8 millió kézifegyvert. aki használja ezeket az nem civil. "

Na menj a picsába. Már ezerszer el lett magyarázva, hogy ukrajnában minden fegyveres a genfi egyezménynek megfelelően megkülönböztető jelzést visel b+, kék vagy sárga karszalagot. Ha azzal vádolod az ukránokat, hogy rendszeresen megsértik a genfi egyezményt, akkor egész nyugodtan hozhatsz bizonyítékokat.

"Azonkívül sajnos egy igazi háborúban MINDIG a civilek szopják meg jobban"

A civil lakosság célpontként kezelése, amit az oroszok most már teljesen nyíltan mint katonai stratégia művelnek, háborús bűn. Ne kamuzz erről, ne mentegesd!

andy1977 2022.04.27. 21:41:45

@Igazamvanvagyigazamvan?: Na szóval akkor: A javelin minimális lőtáva 75 méter. ezen bellül NEM FOG robbanni. Tele vana net olyan videóval hogy a képzetlen ukrán faszi 30-40 méterről lő vele és nem robban. Célzás nélkül Mechanikailag CSAK Bunkerek ellen jó. Mozgó célponthoz a célkövető computert kell használni ez nem egy nap. mellékesen leírom hogy a német panzerfaust hoz is kelett 3 nap kiképzés hogy találni tudjanak vele. A manapság létező legegyszerűbb RPG-7 es hez is 2 hét a javadalmazott képzési idő. Jopbban jársz ha nem a COD ból próbálsz infókat tanulni.

arthurthedent 2022.04.27. 21:44:01

@andy1977: "nem tudsz olyan háborut mondani ahol nem próbálkoztak ilyesmivel a felek. A csomag része."

Ha jól emlékszem semmiféle állítást nem tettem azzal kapcsolatban, hogy az egyik vagy a másik fél ilyen műveletet hajtott volna végre. Azt mondtam, hogy a "tudtommal ilyen nem történt" kijelentés értelmetlen.

andy1977 2022.04.27. 21:44:48

@arthurthedent: Mint egykori katona állithatom neked hogya genfi egyezmént csaka veszteseken tudták eddig leverni. a győztesen soha. Annyit ér a szerződés mint a papir meg a tinta. Az elhullási arányba sok minden bel fog férni az oroszokat ismerve 20 millió halott miatt sem alszanak rosszul. Az ukránokat sejnálom hogy nem veszik észre hogya kalapács és az üllő közt rekedtek.

andy1977 2022.04.27. 21:46:52

@arthurthedent: én senikt nem vádolok. az egész úgy bűzlik ahogy van. Egy épeszű vezető nem lehet olyan hülye hogy egy sokszorosan erősebb ellenfelet provokál. Ha ilyet látok az a sejtésem hogy vagy megvették vagy zsarolják.. NEKi semmi sem elég drága. Tartok tőle hogy az ukránok mennek a trákok után

arthurthedent 2022.04.27. 21:47:53

@andy1977: "Na szóval akkor: A javelin minimális lőtáva"

A gyártó szerint 60 perc elegendő. Ennyit tudunk. Itt vége is a vita azon részének, aminek van értelme. :D Innentől csak p.csméregetés meg egymás anyázása történhet. Jó szórakozást hozzá, csak gondoltam szólok, hogy nincs értelme, amit csináltok. :D

arthurthedent 2022.04.27. 21:51:51

@andy1977: "Egy épeszű vezető nem lehet olyan hülye hogy egy sokszorosan erősebb ellenfelet provokál. "

Az ukránok azzal provokálták az oroszokat, hogy ott voltak. Esélyük sem volt nem provokálni őket. Innentől arról szól az egész, hogy melyik oldal megy el messzebbre, az ukránok egyetlen esélye az, ha nem hátrálnak, ha nagyobb fájdalmaz okoznak, mint amennyit a földjük megér. A "nem provokálás" most sem ér semmit, sőt, oroszországból csak további agresszivitást vált ki.

Az, aki a "ne provokáld" módszert élteti valószínűleg egész életében nem találkozott olyan agresszív állatokkal, ahol a meghunyászkodás nem segítette ki őket.

neko1967 2022.04.27. 21:52:26

@andy1977:
És mi volt a provokáció kis bolsevik? Ukrajna léte, államisága? Vagy hogy az ukrán ortodox egyház nem akar az ex kgb-s moszkvai pátriárka alá tartozni. Ne provokáljon.... Akkor 1848 is, '56 is provokáció volt?

neko1967 2022.04.27. 21:53:42

Van egy mondás. "Ha tudni akarod, mi igaz, nézd meg, mit tagad a kreml..."

arthurthedent 2022.04.27. 21:55:48

@andy1977: "Mint egykori katona állithatom neked hogya genfi egyezmént csaka"

Hú... mi a f.sz köze van ennek ahhoz, amit én írtam?!
- Lövik a civileket!
- Akinek fegyvere van, az nem civil.
- Te hülye, nem azokról beszélek, akik karszalaggal, fegyverrel harcolnak, hanem a CIVILEKRŐL.
- Jajj, a genfi egyezmény nem számít, mert nem tudták a nyerteseket megbüntetni.

arthurthedent 2022.04.27. 21:56:36

@neko1967: Igaz! Én úgy hallottam, hogy "semmit ne végy készpénznek, amit a kreml még nem tagadott". :D

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 22:14:48

@arthurthedent:
"Várjunk csak, tényleg, hogy is lehet, hogy sokkal több civil hal meg mint amennyi katona... hogy is, hogy is... talán úgy, hogy folyamatosan lövik a civil lakosságot és sokkal több civil van, mint katona? Hát ha csak úgy nem..."
Értem. Tehát ott van jobbra az ukrán hadsereg, ami lő mint az állat, támadja az oroszt, ahol éri, de a gonosz orosz inkább meghal, de nem lő vissza, hanem lő tovább balra, ahol a civilek vannak. Teljesen érthető a világod.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 22:24:25

@arthurthedent:
"ukrajnában minden fegyveres a genfi egyezménynek megfelelően megkülönböztető jelzést visel b+, kék vagy sárga karszalagot. "
Beszarok. Tehát a kék vagy sárga szalag az egyenruha?

"Ha azzal vádolod az ukránokat, hogy rendszeresen megsértik a genfi egyezményt, akkor egész nyugodtan hozhatsz bizonyítékokat."
Mert te mindenre hozol bizonyítékokat, ugye? Úgy ahogy az ukrán mondja, úgy szopsz be mindent.

"A civil lakosság célpontként kezelése, amit az oroszok most már teljesen nyíltan mint katonai stratégia művelnek, háborús bűn. Ne kamuzz erről, ne mentegesd!"
Egyszer sem mondtak ilyet.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 22:27:05

@arthurthedent:
"Tele van a net olyan felvételekkel, ahol az oroszok a civil lakosságot lövik mint ahogy olyanokkal is, hogy az ukránok visszalőnek."
Itt megint logikai bukfenc van elvtárs. A civil nem nagyon lő vissza, hiszen civil és nincs fegyvere. Ha visszalő, akkor nem civil.
Ha együtt van a civil meg a katona, akkor az a "bújj a civil mögé" hadművelet vagy "civil pajzsnak jó lesz" hadművelet.

arthurthedent 2022.04.27. 22:35:49

@tiltsál ki te gyökér: "Itt megint logikai bukfenc van elvtárs."

Nincs, csak nem gondoltad végig. Az oroszok nem csak a civileket lövik. Tehát:
1) lövik a lakosságot, erről vannak felvételek
2) lövik a katonaságot, az meg visszalő, erről is vannak felvételek

Másrészt amikor az oroszok lövik a lakosságot az ukrán hadsereg miért ne lőhetne vissza a lakosság védelmében? Vagy az már nem "visszalövés"?

"Ha együtt van a civil meg a katona"
Ha a városban vannak civilek, pár kilométerre a város határában meg a védők, akkor szerinted a civilek mögé bújtak ezért aztán tök jogos lőni a civileket. Európának meg hányingere van ettől, nekem meg tőled. :(

Facsard csak a szavakat, hátha ki tudod belőlük hozni, hogy a gyilkolás meg a háborús bűnök tök fasza dolog.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 22:36:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A célja az, hogy minél jobban gyengítsék Oroszországot - amint ezt a minap egy amerikai politikus szó szerint ki is mondta. Egyre inkább nyugati fegyverekkel és ukrán életek árán. "
Igen. És az ilyen arturfélék propagandájával elhitetik mindenkivel, hogy nyerhetnek....

"Na persze mi mást is tehetnének az ukránok, nyilván nem fogják megadni magukat, amíg özönlenek hozzájuk az egyre fejlettebb fegyverek."
Pedig marhára azt kéne. Hogy egyáltalán maradjon még valami az országukból.

"A Nyugatot sem lehet hibáztatni a fegyverszállításokért, legalábbis eddig."
Egyébként a Nyugatot miért nem? Mi a szent szar köze van 2 ország dolgához? Miért avatkozik be bármelyik oldalán?

"A nehézfegyverek szállításával viszont szerintem már csak eszkalálják a háborút. "
Ahogy azt már leírtam, és hatalmas oroszbérenc lettem, hogy azokat kezelni is kellene tudni.

Egyébként marha jó ötlet úgy meggyengíteni a ruszkikat, hogy közben Európa megrokkan.

arthurthedent 2022.04.27. 22:37:01

@tiltsál ki te gyökér: "Mert te mindenre hozol bizonyítékokat, ugye? "

Neked? Miért, lenne bármi értelme? :D

apro_marosan_petergabor 2022.04.27. 22:41:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ismétlés a tudás szülőanyja, ha 3 x elolvasod, biztosan megérted.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 22:45:35

@arthurthedent: Na, tisztázzunk valamit, kis hülye
"Facsard csak a szavakat, hátha ki tudod belőlük hozni, hogy a gyilkolás meg a háborús bűnök tök fasza dolog."
Egyszer nem mondtam, hogy bármelyik is fasza dolog lenne. Pont az volna a jó, ha abbahagynák.
A hülye fajtád viszont ellentmegy minden realitással, terjeszt orbitális hazugságokat, táplálja a hamis reményt, mélyíti az árkokat.
Na, így, ezzel a hozzáállással érik el, hogy kurva sokáig fog tartani a háború, és mindenkinek fájni fog.

"Ha a városban vannak civilek, pár kilométerre a város határában meg a védők, akkor szerinted a civilek mögé bújtak "
Hát akkor igen. Már bocs, nem ott kéne lenniük, ahol a front van, nem a civilek mögött a határban? Végül is nem a hadsereg dolga az ellenséggel felvenni a harcot?

"ezért aztán tök jogos lőni a civileket."
Na, ezt idézd, hogy mikor mondtam ilyet. Linkeld. Vagy még esetleg azt fogom hinni, hogy hazudsz

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 22:46:35

@arthurthedent:
"Neked? Miért, lenne bármi értelme? :D"
Ja, neeeem. Semmire nem kell semmi bizonyíték, nyomasd amit épp eléd raknak, ne gondolkozzál semennyit, semmin.
Kijev Fantomja leszállt már?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.27. 22:54:01

@arthurthedent:
"Az ukránok azzal provokálták az oroszokat, hogy ott voltak."
Ó, igen. Avassuk szentté őket! Tényleg csak voltak. Az oroszok, lengyelek, magyarok szépen használhatták a nyelvüket, tarthatták az ünnepeiket, semmi gond nem érte őket.
Pont mint mondjuk Ausztriában a magyar kisebbség, ugye?
Három megye meg megunta a nagy nyugalmat semmittevést, és inkább elkezdett harcolni a függetlenségért.
Az azovi srácok még Kárpátalján is felvonultak kicsit, csak, hogy tudja mindenki, hogy hol a helye. Az ország túlfelén csúnyább dolgokat is csináltak.
Az sem provokáció, hogy nyíltan beszélnek arról, hogy ki az ellenség, és kinyilvánítják, hogy atomfegyvert is beszereznek, ha kell.

Ezek mind a békés egymásmellett élés alapjai.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.27. 23:50:09

@tiltsál ki te gyökér: leginkább a retkes telibe aszott kurva anyádat terheli felelősség hogy kiszart magából, ahelyett hogy elvetetett volna te jellemtelen gerinctelen féreg!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.27. 23:51:49

@tiltsál ki te gyökér: remélem ha egyszer minket megtámadnak te fasz, akkor is ezt fogod mondani, hogy adjuk meg magunkat minél előbb!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.27. 23:55:25

@tiltsál ki te gyökér: nem is azért, mert egy sima mezei propagandista seggfej vagy, ááá neeeem! :))

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 00:21:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"remélem ha egyszer minket megtámadnak te fasz, akkor is ezt fogod mondani, hogy adjuk meg magunkat minél előbb!"
A többi baromságod szóra sem érdemes.
Szóval, 56ban Nov.4én indult meg a szovjet támadás. 7én már felesküdött a kormány, gyakorlatilag 4 nap alatt le is lett zavarva a szabadságharc.
Nyilván el lehetett volna húzni még egy hétig, vagy háromig, de az lett volna a végeredmény, hogy lenullázzák Budapestet.
Na, ez a realitás.
Én, veletek ellentétben láttam dolgokat, meg láttam lövéseket - és igen, kurvára nem hiányzik ez senkinek.

Semmilyen propagandát nem folytatok. Az a ti össznépi pszihózisotoknak az eredménye, hogy aki nem azt mondja amit ti, az propagandista.
Te is egy különösen nagy barom vagy, soha még egyetlen önálló gondolatod nem volt, csak böfögéseid.

Elmondom a nagy propagandát. A hülye fajtád már kitalált negyven magyarázatot, hogy miért támadta meg az orosz Ukrajnát. Volt minden, a beteg Putyintól az őrületig, a Szovjetunió visszaállításán keresztül a szénbányák megszerzéséig minden. Az egyetlen, ami nem jöhet szóba az, amit az orosz mondott, hogy miért.
Utána is mondtatok mindent, meg találgattátok, hogy mik a célok, csak az oroszok feltételei nem jöhettek szóba.
Utána kitaláltátok, hogy mennyire beszopták a harcokat, hogy mennyire nagyon szarul állnak, meg mindent. Nézz rá a térképre.
cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2204/2022042775.jpg?w=900&h=530&t=5
Két hét múlva Ukrajnának nem lesz tengerpartja, és ülhet le tárgyalni. Némileg szarabb feltételekkel, mint ahogy egy hónapja megtehette volna.
Tényleg nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy felfogjátok, hogy ez realitás, nem pedig valami Disney mese.

arthurthedent 2022.04.28. 06:04:46

@tiltsál ki te gyökér: "aki nem azt mondja amit ti, az propagandista."

Nem, aki pont ugyanazt mondja mint putyin propagandagépezete az propaganda.

arthurthedent 2022.04.28. 06:09:13

@tiltsál ki te gyökér: "Elmondom a nagy propagandát. A hülye fajtád már kitalált negyven magyarázatot, hogy miért támadta meg az orosz Ukrajnát."

Nem, Putyin talált ki negyven dolgot miért támadta meg Ukrajnát.
1) Nincs is ukrajna, az csak oroszország.
2) Ott nácikok vannak, meg nacionalisták.
3) Bántják az oroszokat, fel kell szabadítani az oroszokat a nácikoktól.
4) Fel kell szabadítani az ukránokat a nácikoktól.
5) Fel kell szabadítani dombászt az ukránoktól, mert donbász az egy külön ország.
6) A NATO beterjeszkedik, meg kell állítani, mert rakétákat telepítenek.
7) Az ukránok atomfegyvert fejlesztenek.
8) Az ukránok vegyi fegyvert fejlesztenek, ami csak az oroszokat öli.
9) Az ukránok támadni akarnak.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ennyi dolgot mondott Putyin, többfélét mint a nyugat, pedig a nyugat az csak találgatni tud, putyin meg csak tudja mit miért csinál.

arthurthedent 2022.04.28. 06:13:50

@tiltsál ki te gyökér: "Két hét múlva Ukrajnának nem lesz tengerpartja, és ülhet le tárgyalni. Némileg szarabb feltételekkel, mint ahogy egy hónapja megtehette volna."

Két héttel ezelőtt az ukránok leültek tárgyalni, csak az oroszokat azt akarták, hogy tegyék le a fegyvert és fogadják el, hogy innen az oroszok döntik el a sorsukat. Nem csak tengerpartjuk, de semmijük nem lett volna, ha elfogadják.

"hogy felfogjátok, hogy ez realitás"

Az, hogy két hét múlva mi lesz még majd kiderül. Jelenleg az a realitás, hogy szellemi szörnyszülött vagy, az a szereped, hogy riogatni lehet veled a népet. Tudod, hogy lássák milyen rettenetes lehet a jövő, ha nem iparkodnak és megszavaznak valami fasságot.

konrada 2022.04.28. 07:42:16

@tiltsál ki te gyökér: "Egyébként marha jó ötlet úgy meggyengíteni a ruszkikat, hogy közben Európa megrokkan. "
...hátha túltermelésed van gázból, fegyverből, és már eleve megpróbáltad eddig isleverni az EU-ból érkező importot védővámokkal, sőt a piacaik is kellenének...
...akkor tényleg jó ötlet...

arthurthedent 2022.04.28. 08:14:57

"A nők jogai, mondjuk, és így tovább, a nők munkaerő-piaci egyenlőtlensége"

Putyin aggódik a nők munkaerőpiaci jogaiért nyugaton. Na, ennek a csávónak elmentek otthonról, de teljesen. :D Ez már szánalmas...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 08:34:36

@tiltsál ki te gyökér: hazudsz, szokás szerint. Az ukránok lemondtak atomfegyvereikről, sőt, azokat átadták az oroszoknak.
A budapesti megállapodást pont az orosz elvtársaid nem tartották be.

Szedni kéne a Cavintont, vénember!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 08:41:49

@tiltsál ki te gyökér: te ritka hülye vagy. Az orosz nem azért bombáz lakóépületeket, mert a hatodik emeletre légvédelmi ágyút telepítettek. Nem azért bombázta le a színházta, nem azèrt lövi a menekülô civileket.
Vöröskeresztes autóra nem volt elegàns lőni, màr a vilàghàborúkban sem.

Te tènyleg úgy gondolod, hogy Mariupol minden egyes épületében volt egy harcálláspont???

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 08:46:04

@andy1977: a Lockheed informàciói alapján közöltem a dolgokat, nem az én véleményem. A gyártóé. Te nyilván jobban tudod. Hisz te voltál katona, számtalanszor használtad.

Serény Vélemény 2022.04.28. 09:06:44

@arthurthedent: "Nem, aki pont ugyanazt mondja mint putyin propagandagépezete az propaganda."

Például elérhető internet-szerte videó arról, hogy a mariupol hős védői nato államok által gyártott hangtompítós mesterlövészfegyvereket használtak, _üreges_ vagyis dum-dum lőszerrel.

Ami pedig tiltott, akárhogy is nézzük.

De mivel ez putyini propaganda, ezért természetesen már ignoráltad is - ami segít a véleménybuborékodon belül maradni.

TEHÁT ha a jógyerekek használnak dum-dum golyót, akkor aaazt szabad.

(Amit egyébként nem is értek, hogy mi benne a logika, mert a hangtompítós puskából eleve csökkentett lőportöltetű - szubszonikus - töltényeket érdemes használni, viszont ha még a lövedék kezdősebessége is alacsony és még a tömege is kisebb, mint az acélmagvas lőszeré, akkor hogy viszi át a ruszkik által használt kevlár sisakot, vagy mellényt?)

Serény Vélemény 2022.04.28. 09:13:39

@tiltsál ki te gyökér: erre mondtam, hogy azt _mesélik_, hogy amikor a harckocsioszlop Budapestre ért, akkor a végét még nem látták Záhonyból.
Erre valamelyik észlény gyakorlatilag lehülyézett, hogy ilyet nem szabad elhinni, de a lényege a sztorinak nem az, hogy igaz-e, hanem az, hogy ez egy szimbólum, arra vonatkozik, amit az _első_ világháborús magyar bakák is megtapasztaltak, hogy az oroszok - annyian vannak, mint az oroszok.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 09:17:35

@arthurthedent: "Nem, aki pont ugyanazt mondja mint putyin propagandagépezete az propaganda."
De szánalmas, hogy még ennyit sem tudsz.... Ha Putyin azt mondja, hogy kék az ég, akkor aki szerint kék, az propagandista. Hát kurvára nem.
Semmilyen orosz propagandát nem nyomtam, az egy más dolog, hogy sötét vagy, és nem tudsz értelmezni két mondatot.

"Két héttel ezelőtt az ukránok leültek tárgyalni, csak az oroszokat azt akarták, hogy tegyék le a fegyvert és fogadják el, hogy innen az oroszok döntik el a sorsukat."
Hát, nem egészen. Elmondták a feltételeiket, az ukránok meg nem mentek bele abba a három dologba. Azóta már odakerült egy negyedik.
Egyébként ismersz olyan történelmi példát, ahol a béketárgyalót hazaárulásért elítéli és kivégzi a saját országa? Csak mert ennyit akkor az ukrán tárgyalókról, meg

"Nem csak tengerpartjuk, de semmijük nem lett volna, ha elfogadják."
Gondolom azt sem sikerült felfognod, hogy mi történik, ha elvesztik a tengeri kijárataikat, ugye?
Egyébként mi az a semmi? Legyenek függetlenek? Eddig is azok voltak, de van néhány példa a függetlenségre, akik elég jól elvannak.
Három megye - akik 8 éve leszakadtak - elengedése akkora tragédia? A nácitlanítás már elég nehéz követelés, az tény, bármire rá lehet húzni.

"Az, hogy két hét múlva mi lesz még majd kiderül. "
Úgy nagyjából elmondtam. A küldött fegyverszállítámányok egy részét már az úton szétlövik, bezárul a harapófogó, és elmennek a tengerparton Odesszáig.
Ha meg célba ér néhány szállítmány, akkor nem két hét lesz, hanem négy. Közben jönnek majd a hírek, hogy már meghalt százezer orosz, stb.

"Tudod, hogy lássák milyen rettenetes lehet a jövő, ha nem iparkodnak és megszavaznak valami fasságot."
Azzal a jelent kell nézni. Mondjuk amikor megszavaznak egy színészt aki épp hősi államfő játszik.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 09:28:15

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Az orosz nem azért bombáz lakóépületeket, mert a hatodik emeletre légvédelmi ágyút telepítettek. Nem azért bombázta le a színházta, "
Nem? Akkor miért? Nem tetszett neki a darab?

"Vöröskeresztes autóra nem volt elegàns lőni, màr a vilàghàborúkban sem."
Tudtommal nem csak nem elegáns, hanem tilos is.

"Te tènyleg úgy gondolod, hogy Mariupol minden egyes épületében volt egy harcálláspont???"
Nagyjából igen.
Mondd, te mégis hogy képzeled a városi harcot? Megállnak a védők a Városligetben aztán lenyomják a csatát?
Szerinted az olyan mestelövészek, mint az a Wili, mit csinálnak? Nem elbújnak valahol, várnak, lőnek, aztán helyet váltanak?
Szerinted a sok lőszer és hadianyag - mondjuk amit küldtek a nyugatiak - az lebeg valahol a levegőben, vagy eltárolják őket? Ha egy plázában vagy színházban lőszert tárolnak, akkor az nem lőszerraktár? Ott a videó, hogy lő a rakétavető, kifogy, aztán elmegy a pláza parkolójába, ahol eltalálja az orosz töltet. És komolyan vannak idióták, akik azt hiszik, hogy vásárolni ment, nem feltölteni a készletet.
Szerinted egy iskolában, amelyiktől pár kilométerre megy a háború tényleg oktatás van, meg gyerekek?
Szerinted tényleg nincs jobb dolga egy támadó hadseregnek, mint játszótereket lövöldözni?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 09:34:26

@Serény Vélemény:
Tudtommal a dumdum a reszelt fejű töltény volt, már a világháborúban is tiltva volt, mert becsapódáskor szétnyílt, és mondjuk nem átment a karodon, hanem leszakította. Vagy a belső szervekkel is csúnya dolgokat csinált.

Egyébként igen, nem véletlenül van az a mondás, hogy annyian vannak mint az oroszok. Erre a sok zseni arról ábrándozik, hogy majd elfogynak.
Olyan szöveg is volt, hogy hideg van és fáznak. Az oroszok. Ez a hozzáállás már tök jól bejött a franciának is meg a németnek is...

chrisred 2022.04.28. 09:43:39

@tiltsál ki te gyökér: "Nem? Akkor miért? Nem tetszett neki a darab?"

Amiért a terroristák bevezetik a bombával megrakott furgont a bevásárlóközpontba. Hogy félelmet keltsenek. Csak nekik ehhez még csak az életüket se kell kockára tenni, távolról odaküldik a rakétát.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 09:57:33

@andy1977: "The FGM-148 is designed to be shoulder-fired but may alternatively be mounted on wheeled or tracked vehicles. Its reload and reacquire time takes around one minute.25 It requires only 72 hours of classroom training to become a qualified operator. This marks another notable improvement over the M47 Dragon, which officially required up to 10 days of training.26

Tehát 72 óra a képzés, tényleg nem egy nap...van két tipusa.

Serény Vélemény 2022.04.28. 09:58:12

@tiltsál ki te gyökér: (Konkrétan a betárazott lövedékek csúcsába fúrt furat látszik a videón, és oroszul beszélnek valamit a dum-dum bullet-ről.)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:11:41

@tiltsál ki te gyökér: "
"Vöröskeresztes autóra nem volt elegàns lőni, màr a vilàghàborúkban sem."
Tudtommal nem csak nem elegáns, hanem tilos"

Akkor az orosz tiltott dolgot művel. Igazad van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:13:42

@tiltsál ki te gyökér: Ha Mariupol minden épületében volt harcálláspont, akkor az ukránok elég jelentős emberanyagot vesztettek...ez nem történt meg. Logikában sem vagy erős.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:15:58

@tiltsál ki te gyökér: igen, egy hadsereg, távolról bármit eltalál. Például civileket.
Te gyökér, Mariupolt módszeresen lőtték.

andy1977 2022.04.28. 10:17:28

@arthurthedent: én senikt nem vádolok. az egész úgy bűzlik ahogy van. Egy épeszű vezető nem lehet olyan hülye hogy egy sokszorosan erősebb ellenfelet provokál. Ha ilyet látok az a se

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:19:29

@tiltsál ki te gyökér: ""Nem, aki pont ugyanazt mondja mint putyin propagandagépezete az propaganda."
De szánalmas, hogy még ennyit sem tudsz.... Ha Putyin azt mondja, hogy kék az ég, akkor aki szerint kék, az propagandista. Hát kurvára nem.
Semmilyen orosz propagandát nem nyomtam, az egy más dolog, hogy sötét vagy, és nem tudsz értelmezni két mondatot"

A terelés nagymestere vagy.
Te csak azt mondod, amit az orosz propaganda( nem Putyin) közöl.
Te elhiszed, amit az orosz propaganda mond a háborúról. Legutóbb egy orosz katonai fejes szólta el magát, hogy Moldovába is bevonulnak, jelentős orosz fegyverzet van ott, onnan is támadni akarják Ukrajnát. Ja, mert a tenger!

andy1977 2022.04.28. 10:20:01

@Igazamvanvagyigazamvan?: A rakétának van 2 tipusa. azt a Lockheed gyártja. 3 nap a szakszerű kezelése a lövedéknek. De a komplett rendszerhez ez édeskevés. Ennélkül az van hogy egy szaros csapatszállítót 3-4 lővedékkel lőnek ki. UI: a kilővő szisztéma nem lockheed fejlesztés.,

andy1977 2022.04.28. 10:24:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: hát lehet igazad van végül is aza 15 év katonai múlt és 3 év közelkeleti nem sok. JavelintHarci körülmények közt baromi higgadtan kell kezelni. EZ nem egy szimpla válról inditható analóg cucc. Nem egy rpg 7 vagy M72 LAW

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:28:26

@tiltsál ki te gyökér: "This theory was fueled by comments made last week by Russian commander Rustam Minnekayev who said that Moscow sought to create a passage into Transnistria as part of a plan to create a land corridor to Crimea, which Russia annexed in 2014"

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:30:27

@tiltsál ki te gyökér: namost, ha a térképre nézrl, Transznitria nem esik útba Oroszországból a Krímbe...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:32:25

@andy1977: " FGM-148 is designed to be shoulder-fired but may alternatively be mounted on wheeled or tracked vehicles. Its reload and reacquire time takes around one minute.25 It requires only 72 hours of classroom training to become a qualified operator"

A qualified operator nem azt jelenti, hogy a lövedékhez ért...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 10:33:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"hazudsz, szokás szerint. Az ukránok lemondtak atomfegyvereikről, sőt, azokat átadták az oroszoknak.
A budapesti megállapodást pont az orosz elvtársaid nem tartották be."
Ezt mikor tagadtam, te szellemi toprongy?

"Szedni kéne a Cavintont, vénember!"
Én vénember? :D::D

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 10:35:01

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"namost, ha a térképre nézrl, Transznitria nem esik útba Oroszországból a Krímbe..."
És?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 10:39:09

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Te csak azt mondod, amit az orosz propaganda( nem Putyin) közöl."
Fogalmam sincs, hogy mit mond az orosz propaganda, lévén, hogy elvileg nem nagyon lehet látni

"Te elhiszed, amit az orosz propaganda mond a háborúról."
Hát, pont ti vagytok, akik elhisztek mindent. Én speciel már ezerszer elmondtam, hogy mindkét fél hazudik. Pont ezért nem is írtam egyszer sem, hogy mit mondott az orosz - akár áldozatokról, akár győzelmekről. A realitásokat mondtam el, az meg nem tetszik az okos fejeteknek :D:

" Legutóbb egy orosz katonai fejes szólta el magát, hogy Moldovába is bevonulnak, jelentős orosz fegyverzet van ott, onnan is támadni akarják Ukrajnát. Ja, mert a tenger!"
Igen, ezek a katonai fejesek általában olyanok, hogy elszólják magukat. A CNN-nek nyilatkozott élőben és lányos zavarában szólta el magát?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:40:33

@andy1977: "It’s easy to train fighters to use them, Cancian said, which is advantageous in Ukraine, where civilians have signed up for battle. The United States has trained Ukrainian forces in the past on how to operate the weapons"

Civileket képeznek...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 10:44:06

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Ha Mariupol minden épületében volt harcálláspont, akkor az ukránok elég jelentős emberanyagot vesztettek...ez nem történt meg. "
Te tényleg ennyire nagyon hülye vagy?
Azt felfogod azért, hogy az ukrán katona esetleg nem olyan hülye, hogy ott álljon egyhelyben és várja, hogy kilövik?
Komolyan érdekel, hogy mondjuk Budapesten hogyan képzelnél egy városi harcot. Mert én nagyjából úgy, hogy lősz párat, aztán elpucolsz a francba, mert oda fognak lőni. Ha szerencséd van, akkor két perccel utánad lövik szarrá a helyet ahol voltál.

Ja, nem vesztettek embert. Persze. Csak civilt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:44:45

@tiltsál ki te gyökér: "This theory was fueled by comments made last week by Russian commander Rustam Minnekayev who said that Moscow sought to create a passage into Transnistria as part of a plan to create a land corridor to Crimea, which Russia annexed in 2014"

Minnekajev mondta. Oroszország képezhetegy folyosót Transznitriába, mint a Krími folyosó tervének része.

Az a folyosó akkor nem a Krímbe vezet, hanem Moldovába.
Erre te: és?
Hát, sose voltál okos.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:46:03

@tiltsál ki te gyökér: értem. Tehát az oroszolyan hülye, hogy az ukránok hűlt helyét lövi. Igazad lehet, így már világos, miért szopnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:52:01

@tiltsál ki te gyökér: a jelentős emberveszteség szerinted azt jelenti, hogy nem vesztettek embert?
Magyar nyelv nem megy? Cserélj fordítóprogramot.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:53:44

@tiltsál ki te gyökér: "Budapesten hogyan képzelnél egy városi harcot. Mert én nagyjából úgy, hogy lősz párat, aztán elpucolsz a francba, mert oda fognak lőni. Ha szerencséd van, akkor két perccel utánad lövik szarrá a helyet ahol voltál"

Húha, van gond a fejedben. Mariupolt távolról lőtték, nem utcai harcokban pusztult el. Már nagyon szenvedsz...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 10:58:03

@tiltsál ki te gyökér: " ukrán védelmi tárca nevében Olekszandr Motuzsjanik egyébként arról is beszélt, hogy Tu-95 és Tu-160 típusú stratégiai bombázó repülőgépek mellett csütörtökön először az orosz légierő egy TU-22M típusú nagy hatótávolságú hadászati bombázó repülőgépet is bevetett Mariupol ellen"

Igen, nagy hatótávolságú bombázókkal tipikusan célzott támadást hajtanak végre, a harmadik emeleti ablakból lövöldöző katonák ellen.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 11:06:05

@tiltsál ki te gyökér: "mértékű a pusztítás és a becslések szerint legalább 10 000 civil halt meg, de a halálos áldozatok száma elérheti a 20 000-et is.[45][13] A városi hatóságok 210 gyerek halálát erősítették meg eddig de ez a szám valószínűleg jóval magasabb. Az orosz megszállók számos háborús bűncselekményt követtek el, amelyeket az ukránok népírtásként értékeltek.[46] A háború április 6-ikai állása szerint mintegy 160 000 civil maradt még az ostromlott városban.[47][48]

Lakónegyedek bombázása Szerkesztés

Lebombázott lakóház
Annak ellenére, hogy az orosz erők közleményeik szerint kizárólag katonai célpontokat támadnak, a valóságban válogatás nélkül lebombázzák a lakóházakat és a civil infrastruktúra objektumait is, hogy megtörjék az ellenállást. Mariupol gyakorlatilag elpusztult, a pusztítás mértéke műholdfelvételeken is jól látszik.[49"

Azért 10 ezer civil meghalt, a katonai célpontok támadása közben. Nagyon hülye vagy te, szomorúsága anyádnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 11:13:37

@tiltsál ki te gyökér: hamár Budapest: az ostrom 110 napig tartott, sok volt a civil áldozat, de nem látom, hogy földig bombázták volna az oroszok. A Budai vár is a helyén, vagy csak egy makett?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 11:17:31

@tiltsál ki te gyökér: "Három megye - akik 8 éve leszakadtak - elengedése akkora tragédia?"

Igazad van, Erdély sem tragédia. Oradeában is rendben van, ha leszedik a magyarokra utalò táblákat, Kosice is szép szlovák város...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.28. 11:58:24

@arthurthedent:

"Oroszország vitt neházfegyvereket ukrajnába? Igen. Akkor hogy a pics.ba eszkalálja az a háborút, ha a nyugat ad nehézfegyvereket ukrajnának. Vagy az úgy van, hogy ha az oroszok nehézfegyverekkel megtámadják ukrajnát az oké, de ha ukrajnának is van, az már eszkalálás?"

Az oroszok hadviselő fél. A Nyugat nem az.

konrada 2022.04.28. 12:03:42

@Igazamvanvagyigazamvan?:
" A Budai vár is a helyén"
...azért nézegess világháborús képeket, filmrészleteket, és akkor nem írsz ilyeneket.
(S most nem Mariupol szenvedését akarom relativizálni, de nem árt ismerni a történelmet: Budapest azon részei, ahol 1 hétnél tovább tartottak a tényleges harcok, nagyjából úgy néztek ki.
...az más kérdés, hogy több épületet utána visszaépítettek - úgy-ahogy - Budapest pusztulása majdnem Berlin, Varsó mértékű volt, Duna-partja, Várnegyede, ipara nagyon súlyosan, értékes városképet meghatározó épületeinek százai tűntek el nyom nélkül.

chrisred 2022.04.28. 12:11:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért, mert Oroszország már nem csak visz nehézfegyvereket Ukrajnába, hanem saját maga használja is. Amíg csak támogatta vele a szakadárokat, addig nem minősült hadviselő félnek.

andy1977 2022.04.28. 12:12:44

@Igazamvanvagyigazamvan?: civileket..... A tapasztalat azt mutatja hogy a civilek esetenként odaadóan tudnak önfeláldozóak lenni. egyszerűbb folyamatokra beidomíthatóak pár nap alatt. De a katonákat nem lehet velük helyettesíteni. 1945 berlin..... panzerfaust a világ legprimitívebb eszköze mégsem tudták olyan hatékon. Azonkívül amikor egy ország arra szorul hogy civileket képezzen akkor arra IS rá fog szorulni hogy gyerekeet bevessen idővel. ezt nem kellene megvárniuk. de szerencsére etz nem az én döntésem. És nyáron elhagyom ezt az országot a feleségemmel és a 4 gyerekemmel. nem akarok az oroszok ellen harcolni. Ha valaki azt hiszi hogy a muszkák leállnak akkor naiv. képtelen rá. ukrajna után jön a többi

andy1977 2022.04.28. 12:24:15

-ukrajna.---
-transznisztria- nem engedhetik hogy nato fennhatóság legyen. (moldova idővel romania rész lesz.) Ráadásul európa legnagyobb lőszer lerakata transznisztria területén van
-Grúzia---- ezt nem kell leirnom hogy miért
-kazahsztán--- ez igaz zsiros falat 4 millió orosz lakja. itt komoly amcsi érdekek is vannak. Itt fognak az amcsik közvetlenül bepróbálkozni először.. Kína ekker mozdul rá Taiwanra. és utánna a több dél kínai államocskára. Az usa itt eldöntio hogy európa vagy a távolkelet. A csendes óceánt fogja választani. a töbi....... na kb eedig tart a nato és az usa extrapolációja katonai szemszögből

arthurthedent 2022.04.28. 12:47:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az oroszok hadviselő fél. A Nyugat nem az."

Azoroszok ciril betűkkel írnak, a nyugat nem. Az oroszok keleten vannak, a nyugat nem. Az oroszok szibériában vannak, a nyugat nem.

Azon kívül, hogy milliónyi ilyen dolgot lehetne írni mégis mi a franc köze van ennek az egészhez? Az oroszok "villámgyorsan" és "nagyon keményen" odacsapnak, tankokkal, rakétákkal, hajókkal, ha meg a nyugat visz pár fegyvert, akkor az oroszok nekiállnak azon aggódni, hogy a nyugat "eszkalál"? B+, azért ezt még te is megértheted, hogy mennyire arrogáns, fals duma ez, nem?

Wait a minute! Hogy is van az, hogy az orosz hadviselő fél, ha egyszer nincs is háború?! :D

arthurthedent 2022.04.28. 12:49:29

@andy1977: "a civilek esetenként odaadóan tudnak önfeláldozóak lenni. egyszerűbb folyamatokra beidomíthatóak pár nap alatt. De a katonákat nem lehet velük helyettesíteni. "

Te einstein reinkarnáció, minden katona civilből lett, senki sem születik katonának, ha nem vetted volna észre. :D

Bazzeg, hogy mekkora foteltábornokok vannak már a neten, besz.rás...

arthurthedent 2022.04.28. 12:53:17

@andy1977: "Azonkívül amikor egy ország arra szorul hogy civileket képezzen akkor arra IS rá fog szorulni hogy gyerekeet bevessen idővel. ezt nem kellene megvárniuk."

Te azért érezhetően leszorítod az IQ átlagot, pedig ez egy indexes blog.

1) Ez a slippery slope érvelési hiba: a.te.ervelesi.hibad.hu/csuszos-lejto elmélkedj el ezen, szó szerint felhívták a marhaságodra a figyelmedet mielőtt eszedbe jutott volna. :D

2) Oroszországban sorkatonaság van. Szó szerint minden évben kétszer nekiáll "civileket képezni" ahogy te is mondod. Szó szerint.

arthurthedent 2022.04.28. 12:55:48

@andy1977: "És nyáron elhagyom ezt az országot a feleségemmel és a 4 gyerekemmel. nem akarok az oroszok ellen harcolni. Ha valaki azt hiszi hogy a muszkák leállnak akkor naiv. képtelen rá. ukrajna után jön a többi"

Jogos, jól teszed és sok sikert kívánok neked! Teljesen őszintén mondom. Nem tudjuk mit hoz a jövő, de nagyon könnyen lehet, hogy néhány hónap múlva mindannyiunk azt kívánja bárcsak lett volna annyi előrelátás bennünk mint benned. :(

arthurthedent 2022.04.28. 13:02:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: "hamár Budapest: az ostrom 110 napig tartott, sok volt a civil áldozat, de nem látom, hogy földig bombázták volna az oroszok. "

Na menj a p.csába, most már a magyar történelmet is meghamisítanád? Mennyire vagy te idegen ügynök?

Tele van a net képekkel, nyugodtan keresgélj:
mult-kor.hu/ujabb-20-szivszorito-foto-a-lerombolt-budapestrol-20150529

Serény Vélemény 2022.04.28. 13:03:08

@arthurthedent: A legnagyobb érvelési hiba névleges átmérője 5,45 mm, és több, mint száz (legalább 150, de lehet, hogy 180 - vagy még több ) van belőle minden orosz katonánál, de az hogy TE nagyon okosan megállapítod, hogy az egy csomó érvelési hiba, még nem azt jelenti, hogy nyert ügyed van vele szemben!

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.28. 13:13:59

@Serény Vélemény: Csaxólok, már rég nem csak csökkentett töltetű lőszert használnak a hangtompítós fegyverekhez.
Egyre jobban terjed a vadászati felhasználás is, több országban lassan már kötelező lesz. És ott is a normál lőszereket alkalmazzák. A cél nem a teljes csend amit egy subsonic lőszerrel lehet elérni, csak annyi, hogy vegyen el a torkolati dörejből, nehezebb legyen beazonosítani, honnan jött a lövés.
A dum-dum az a robbanó lövedék. A fúrt hegyű -hollow point-az más. Nem robban csak szétnyílik.
Ha tömegből kell kiszedni a delikvenst-pl. egy terroristát-akkor nem hátrány, ha nem megy át még három másik emberen.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.28. 13:16:58

@tiltsál ki te gyökér: Te valami jósdában dolgozol? És külön fizetnek azért, hogy orosz sikereket vizionálsz?
Menjél már el a kurva anyádba gilisztát szedni te patkány, semmi keresnivalód az emberek között.

arthurthedent 2022.04.28. 13:32:51

@Serény Vélemény: "megállapítod, hogy az egy csomó érvelési hiba, még nem azt jelenti, hogy nyert ügyed van vele szemben!"

Itt most nem lőnek, itt most még beszélünk. :)

andy1977 2022.04.28. 13:49:29

@arthurthedent: Voltam sorkatona.... nem kell előadnod. De tudod mit AZ amcsik is soroztak mikor tényleg kelett. Vietnamban, Azóta nem voltak igazi háborúban. Civilek alatt nem sorkatonát értek hanem a 59 éves buszsofőrt akinek azért adsz puskét a kezébe mert már nics elég katonád. a következő lépés a14 évesek. Végül is eggy 14 éves ak74-gyel pont olyan veszélyes mint egy felnőtt. csak nem fél annyira

Sir Gombóc 2022.04.28. 14:29:15

@tiltsál ki te gyökér: a fázós oroszokról volt videó is. Meglepő módon orosz katona készítette..

Sir Gombóc 2022.04.28. 14:33:08

@Serény Vélemény: nem ez volt az a videó, ahol dizsnózsírral töltötték meg a lövedékeket, direkt a muszlim csecsen tiktok zászlóaljnak címezve?

Sir Gombóc 2022.04.28. 14:47:30

@Serény Vélemény: 7,65. Amiről te írsz, az a NATO szabvány lőszer, de az is 5.56 mm..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 15:46:07

@arthurthedent: földig bombázták az oroszok? A németek nem lőtték a pesti oldalt? A hidakat nem ők tobbantották fel? Mariupolhoz képest nagyobb, vagy ugyanakkora pusztítást végeztek az oroszok? Tehát Mariupolban nem volt szisztematikus bombázás, csak katonai célpontokat támadtak? Merthogy innen indult. Menj te a picsába!

arthurthedent 2022.04.28. 16:13:02

@andy1977: "De tudod mit AZ amcsik is soroztak mikor tényleg kelett."

Öcsém, te valahogy nagyon bele vagy fordulva ebbe a témába:
- Nagyon gáz, ha valakik civileket soroznak, azok aztán gyerekeket is fognak sorozni, az ukránok civileket soroznak, nagyon gáz.
- Várj, az oroszok is soroznak, mindig is soroztak, békeidőben is.
- Na de az amerikaiak is.

Okés, hogy jönnek ide az amerikaiak. Az volt az állítás, hogy civileket sorozni ellképzelhetetlenül gáz. Erre hoztam egy példát, hogy nem gáz, ez természetes egy csomó országban. Erre jössz, hogy de az amerikaiak is csinálták, amikor háború volt. Ja. AHOGYAN AZ SZOKÁS IS. ÉS?

arthurthedent 2022.04.28. 16:19:07

@Igazamvanvagyigazamvan?: "földig bombázták az oroszok? " Meg ágyúkkal.

"A németek nem lőtték a pesti oldalt?"
Már megint, most meg "de a németek is".

"Mariupolhoz képest nagyobb, vagy ugyanakkora pusztítást végeztek az oroszok? Tehát Mariupolban nem volt szisztematikus bombázás, csak katonai célpontokat támadtak?"

Csak katonai célpontokat, mi?
www.google.com/search?q=mariupol&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiPx9DH-bb3AhWgwAIHHfUMCqYQ_AUoAnoECAIQBA&biw=1882&bih=863&dpr=1

andy1977 2022.04.28. 16:34:42

@arthurthedent: Nem értem mi a gond azzal hogy szarrá lőnek egy várost. Mondjatok egy háborút ahol ez nem igy szokott lenni

andy1977 2022.04.28. 16:37:15

@arthurthedent: Részben ez a szakmám. Amikor civileket kezdenek sorozni háború alatt. az a véget jelenti. Itt különbséget tennék a orosz és ameriakmi toborzás valamint a védekező harcban csak simán fegyvert adok józsi bácsi kezébe dolog közt. Amennyiben az utolsó van az sosem működik. az mindeig a véget jelenti. Rég le kelett volna tenniük a fegyvert mert a végén nem marad aki az államot jelenthetné

arthurthedent 2022.04.28. 16:45:05

@andy1977: "Nem értem mi a gond azzal hogy szarrá lőnek egy várost."

Az, hogy háborús bűn:
"A war crime is a violation of the laws of war that gives rise to individual criminal responsibility for actions by the combatants, such as intentionally killing civilians or intentionally killing prisoners of war, torture, taking hostages, unnecessarily destroying civilian property"...

Jobban tennéd, ha kérdeznél, nem hetekig osztanád az észt mielőtt beismered, hogy fogalmad sincs mi a baj azzal, ha porrá lőnek egy várost.

"Részben ez a szakmám."
Az. Ez a szakmád. Csak nem tudod mi a gond azzal, hogy szarrá lőnek egy várost. Hát gratulálok. :D

"Rég le kelett volna tenniük a fegyvert"
Hogy elhurcolják őket koncentrációs táborba? Hogy megerőszakolják és megöljék a gyerekeiket? Hogy megkínozzák és megöljék a katonákat? Normális vagy?!

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 16:52:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Az a folyosó akkor nem a Krímbe vezet, hanem Moldovába.
Erre te: és?
Hát, sose voltál okos."

Hát, nálad a kutyám is okosabb.
Mi a szart akarsz mondani ezzel? Krím az oroszoké

"Tehát az oroszolyan hülye, hogy az ukránok hűlt helyét lövi."
Te tényleg nem tudsz elképzelni egy városi harcot, bazmeg? Nézz már meg legalább egy-két filmet, hogy mégis hogyan megy ez.
Igen, képzeld lő az egyik katona az ablakból. Erre a másik fél oda lő, ahol a torkolattüzet látta. Ha ott van még az egyik akkor rábaszott. Ha elment, akkor vissza az első lépéshez.

"Igazad lehet, így már világos, miért szopnak."
Nézz rá a térképre.

"Mariupolt távolról lőtték, nem utcai harcokban pusztult el."
Jaa, hogy most csak Mariupolról beszélünk. Értem.

"nagy hatótávolságú bombázókkal tipikusan célzott támadást hajtanak végre, a harmadik emeleti ablakból lövöldöző katonák ellen."
Nem. Mondjuk a magukat rendesen beásott hadsereg ellen. Persze az is lehet, hogy zavarta őket a homokozó meg a csúszda...

"Azért 10 ezer civil meghalt, a katonai célpontok támadása közben. "
A körbevett acélgyárban is van állítólag több száz civil meg gyerek. Az acélműben. Tudod, hol máshol lennének a gyerekek, ha nem az acélműben...

"hamár Budapest: az ostrom 110 napig tartott, sok volt a civil áldozat, de nem látom, hogy földig bombázták volna az oroszok. A Budai vár is a helyén, vagy csak egy makett?"
De sötét vagy...
fortepan.444.hu/2014/02/13/budapest-1945
m.blog.hu/ko/konzervatorium/image/mrph/1945_11.jpg
Az megvan, hogy a lovardát most építették újjá? Eddig kőhalmaz volt.

"Igazad van, Erdély sem tragédia. Oradeában is rendben van, ha leszedik a magyarokra utalò táblákat, Kosice is szép szlovák város..."
Helyes, akkor induljunk szabadítsuk fel Erdélyt? Egyébként mintha az ukrán szedte volna le a magyar meg orosz táblákat DOnbaszban meg Kárpátalján, nem? Vagy nekik szabad?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 16:57:55

@Kangörcsös TSZ elnök:
"Te valami jósdában dolgozol? És külön fizetnek azért, hogy orosz sikereket vizionálsz?"
Nem vagyok jós, csak látom, hogy mi folyik. És ez fog történni. Tudod, nem kell ahhoz jósnak lenni, hogy tudja az ember, hogy ha tüzet gyújt akkor füst lesz.
Persze ülhetsz és reménykedhetsz, mint Hitler a bunkerban, hogy majd a Berlini Állatkertnél megfordítod a háborút....

"Menjél már el a kurva anyádba gilisztát szedni te patkány, semmi keresnivalód az emberek között."
Egy, a te kurva anyádat, kettő, attól mert te bízol az ukrán hadigépezetben meg az ukrán sikerekben, és abban, hogy megfordítják a háborút, és kizavarják az agresszort, én meg nem, nem tudom miért vagyok rosszabb mint te.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 17:09:59

@andy1977:
"Ha valaki azt hiszi hogy a muszkák leállnak akkor naiv. képtelen rá. ukrajna után jön a többi"
Nem fog megtámadni Nato tagországot.

arthurthedent 2022.04.28. 17:13:01

@tiltsál ki te gyökér: "hogy megfordítják a háborút"

Már mgfordították, az oroszok most nagyjából odáig vannak visszaverve, ahonnan indultak.

arthurthedent 2022.04.28. 17:14:46

@tiltsál ki te gyökér: "Nem fog megtámadni Nato tagországot."

Ezt sajnos nem tudhatod. Éppen arról írják a pravda, hogy jópár nato országot meg kellene támadni, sőt, már egy ideje arról beszélnek, hogy ők a nato ellen harcolnak.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 17:27:44

@arthurthedent:
"Te einstein reinkarnáció, minden katona civilből lett, senki sem születik katonának, ha nem vetted volna észre. :D"
Tényleg nem annak születnek. Képzik őket. Adott esetben évekig.

"Na menj a p.csába, most már a magyar történelmet is meghamisítanád? Mennyire vagy te idegen ügynök?"
Ajajj. Ezz hívják baráti tűznek, nem? :D:D

Egyébként te tényleg semennyire nem tudsz olvasni. Andy1977 azt mondta, hogy amikor azokat is elkezdik behívni, akik még valamennyire mozogni tudnak, majd öt perc gyorstalpaló után küldik a frontra, ott már igen komoly bajok vannak. Erre jössz, hogy katonák nem úgy potyognak az égből. Tényleg nem. Csak alapból mindenféle adottságok alapján szelektálják aztán képzik őket. Mondjuk nem tesznek egy 130 kilós embert a tankba, mert nem fér bele. Arról nem beszélve, hogy hadseregben nem elég, ha darabra megvan az ember, hanem külön feladatok vannak.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 17:28:55

@arthurthedent:
"ár mgfordították, az oroszok most nagyjából odáig vannak visszaverve, ahonnan indultak.
:D:D:D:D:D:
Te teljesen hülye vagy? Nézz már rá a térképre.

arthurthedent 2022.04.28. 17:39:42

@tiltsál ki te gyökér: Hány kilométert mentek előre két hónap alatt? Hány kilométert mentek visszafelé? :D

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 17:42:55

@arthurthedent:

"Ezt sajnos nem tudhatod. Éppen arról írják a pravda, hogy jópár nato országot meg kellene támadni, sőt, már egy ideje arról beszélnek, hogy ők a nato ellen harcolnak."
Erről szívesen olvasnék, linkeld

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 17:46:13

@arthurthedent:
"Hány kilométert mentek előre két hónap alatt? Hány kilométert mentek visszafelé? :D"
Ja, tényleg, ezért van Moszkvánál a front.
Nézz rá a térképre.
cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2204/2022042775.jpg?w=900&h=530&t=5

Nézd, attól, mert te letagadod a valóságot, attól az még ott van.
"Az orosz csapatmozgások alapján arra lehet következtetni, hogy teljesen el akarják zárni Ukrajnát a tengertől, valamint a keleti régiók teljes egészet be akarják kebelezni, amelyhez szükség lesz az ott állomásozó ukrán csapatok bekerítésére is, az utánpótlásvonalak elvágására. Hírszerzési jelentések szerint ennek érdekében az elmúlt időszakban célzott rakétatámadásokat intéztek a vasútvonalak és a fontosabb vasúti csomópontok ellen."

arthurthedent 2022.04.28. 17:48:36

@tiltsál ki te gyökér: "akik még valamennyire mozogni tudnak, majd öt perc gyorstalpaló után küldik a frontra, ott már igen komoly bajok vannak."

Nem, nem ezt mondta. Azt mondta:
"Azonkívül amikor egy ország arra szorul hogy civileket képezzen akkor arra IS rá fog szorulni hogy gyerekeet bevessen idővel."

Szó sem volt arról, hogy "valamennyire mozogni tudnak" és "öt perc gyorstalpalóról" sem volt szó. Arról volt szó, hogy akik civileket képeznek azok gyerekeket is bevetnek.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 17:50:30

@arthurthedent: Na, pont most bizonyítod, hogy tényleg nem tudsz szöveget értelmezni.
Belinkeled amit írt, és még mindig nem érted. Rettenetes...

arthurthedent 2022.04.28. 17:51:35

@tiltsál ki te gyökér: "Ja, tényleg, ezért van Moszkvánál a front."

Két hónap alatt a világ második leghatalmasabb hadserege hány kilométert is haladt előre? Minden nap hatalmas sikereket értek el, hány kilométert haladtak előre. Ne fogd vissza magad, meséld el, HÁNY KILOMÉTERT HALADTAK ELŐRE?

És hátra? Hány kilométert menteg vissza Kijev határától? :D

"arra lehet következtetni, hogy teljesen el akarják zárni"
Ó, akarni azt akarják. Hogyne. Hány kilométert haladtak előre? :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 17:53:23

@arthurthedent: a tények: 1944 áprilisától szeptember végéig amerikai éa angol kötelékek bombázták az országot. Budapesten is elsősorban vasúti és stratégiai célpontokat. De! A szőnyegbombázás kivitelezése picikét elcsúszott, így Kispestig zúztak porrá lakóházakat, jelentős volt a civil lakosság vesztesége. Az oroszok október végén kerítették be Budapestet, csak decemberben törtek be. A képeken jól látszik a városi csata jellege, szemben Mariupollal, ahol fdig bombázott házak láthatók.
És ez a lényeg: ezért hoztam fel, hogy jól látszódjon, az orosz Mariupolban nem katonai célpontokat semmisít meg, hanem földig rombol. Nem érdekli a civil lakosság.

arthurthedent 2022.04.28. 17:53:43

@tiltsál ki te gyökér: "Na, pont most bizonyítod, hogy tényleg nem tudsz szöveget értelmezni."

Meghamisítottad a szövegét, megváltoztattad az értelmét, amikor lebuktál nem ismered el, hanem nekiálsz sértegetni. Volt benne olyan, amit írtál. Nem volt. Hazudtál? Hazudtál. Akkor?

arthurthedent 2022.04.28. 17:55:35

@Igazamvanvagyigazamvan?: "És ez a lényeg: ezért hoztam fel, hogy jól látszódjon, az orosz Mariupolban nem katonai célpontokat semmisít meg, hanem földig rombol. Nem érdekli a civil lakosság."

Mint ahogy a második világháborúban meglehetősen megszokott volt. Csak mostanra már nem az, mostanra már háborús bűn. Én is ezt mondtam.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 17:57:22

@tiltsál ki te gyökér: ja, valami Bayer lehülyézte azokat, akik azt gondolták, Putyin megtámadja Ukrajnát. Putyin most épp arról nyilatkozott, hogy kemény válaszcsapásra számíthat, aki támogatja az Ukránokat...biztos arra utalt, hogy nem kap kaviárt.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 17:59:12

@arthurthedent: Ez nem futóverseny, te nagyon hülye.
Lehet előre haladni, hogy aztán rábasszál, mint már annyian a világtörténelemben.

cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2204/2022042775.jpg?w=900&h=530&t=5
Tessék. Annyit haladtak előre, hogy Ukrajnának nincs működő kikötője. A hadseregének nagyobbik része épp harapófogóba került.
A hozzád hasonló hülyék meg örülnek, hogy mennyit haladtak előre. Én ahogy a térképet nézem úgy 50 kilométeres sávban, ami nagyjából 400 km széles. De inkább 500.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 18:01:32

@arthurthedent: Nem, nem értesz egy egyszerű szöveget. Ott fent bizonyítottad. Ostoba vagy. Ezt meg már többször bizonyítottad.

Ja, a háborús bűnnek némileg hosszabb a magyarázata, mint három sor, de te a nemzetközi jog nagy szakértője, nyilván tudod.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 18:05:46

@Igazamvanvagyigazamvan?:
" valami Bayer lehülyézte azokat, akik azt gondolták, Putyin megtámadja Ukrajnát."
Bayer benézte. Ahogy nagyon nagyon sokan mások is. És?
Sőt, az oroszok mindent megtettek azért, hogy tényleg ne gondolja senki, hogy támadni fognak.

"Putyin most épp arról nyilatkozott, hogy kemény válaszcsapásra számíthat, aki támogatja az Ukránokat.."
Ja, nem kaviárt nem kap, hanem mondjuk gázt.

Nem teljesen értem a pszihózisotokat. Egyik részről meg vagytok győződve, hogy Ukrajna mindjárt faszrahúzza az oroszt. Röhögtök, hogy milyen szarul megy minden.
Egy sorral odébb meg azt gondolod, hogy ezek után nekimegy egy Ukrajnánál lényegesen, nagyságrendekkel erősebb katonai szövetségnek.
Nem látsz némi ellentmondást?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 18:11:06

@tiltsál ki te gyökér: na, akkor kezdjük: ha a Krím középen van, akkor a krími folyosó nem vezethet Moldován keresztül. Ez nem olyan bonyolult.

Drezdához képest Mariupol nem mutat túl nagy diferenciát a fotók alapján. Budapest igen.

Budapesten az oroszok városi harcot folytattak. Az amerikaiak és angolok bombázták. A németek robbantották fel a hidakat, lőtték a pesti oldalt.

Tehát, állításoddal szemben, Mariupolt bombázták, ágyúzták, nem törődve a célpont katonai vagy polgári jellegével.

A gyerekek gondolom, azért vannak az acélgyárban, mert ott van óvóhely, és a szüleik vitték oda őket..

Mellesleg kijafaszom akarna az oroszok által kimenekíttetni a háborús övezetből, ha az út vége Szibéria?
Tudom, a te álmod a málenkij robot.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 18:14:29

@tiltsál ki te gyökér: nem látok ellentmondást. Egyrészt, sose mondtam, hogy az ukrán legyőzi Oroszországot.
Tehát ez az érved szokás szerint szar.
Másrészt, ha az orosz legyőzi Ukrajnát, semmi nem garantálja, hogy nem Moldova a következő. Ha ott is sikeres, akkor jöhetnek a balti államok. Tudod, ott is sok orosz él. Az enklávéhoz pedig jár az összeköttetés.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.28. 18:18:23

@tiltsál ki te gyökér: és igen, én úgy gondolom, hogy a parancsokat Putyin osztja, de a valóságot elhallgatják előle. A balti államokat legyűrni nem akkora truváj, mint Ukrajnát, gondolhatja. A NATO pedig nem avatkozik be, mert majd jól megatomozzuk! Most is fenyegetőzik az atommal.
Néhány robbanófej Rigára, a NATO bepucsít azonnal.

andy1977 2022.04.28. 20:07:43

@tiltsál ki te gyökér: amig az usa nincs lekötve kinával addig tényleg nem

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 21:01:06

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"ha a Krím középen van, akkor a krími folyosó nem vezethet Moldován keresztül. Ez nem olyan bonyolult."
Hát nem, de nem teljesen értem, hogy mit akarsz ezzel. Mintha azt mondta volna, hogy Transznyitrára akarnak folyosót. Hogy jön ide a Krím? Krímbe van szép hídjuk, nem kell neki folyosó.

"Drezdához képest Mariupol nem mutat túl nagy diferenciát a fotók alapján. Budapest igen."
Hát bazmeg, akkor ott gondok vannak a szemeddel, nem is kicsik. Mutass már egy olyan képet ami Drezdához hasonlít.

"Budapesten az oroszok városi harcot folytattak. Az amerikaiak és angolok bombázták. A németek robbantották fel a hidakat, lőtték a pesti oldalt."
Hát, mintha ostromgyűrűt állítottak volna fel, és a tüzérség lőtte volna. De oké, és? Kitelepítés nem volt, rengeteg civil halt meg.

"Tehát, állításoddal szemben, Mariupolt bombázták, ágyúzták, nem törődve a célpont katonai vagy polgári jellegével"
Állításommal szemben? Mikor állítottam, hogy nem ágyúzták? .

"A gyerekek gondolom, azért vannak az acélgyárban, mert ott van óvóhely, és a szüleik vitték oda őket.."
Ühüm. Csak ott? Mariuopol lakossága 450ezer fő, a többi valahogy megoldotta úgy, hogy ne az oroszok bevallottan legfőbb ellenségének számító azovi légió maradékával legyen egy óvóhelyen. Ez nagyjából olyan, mintha Hitler mellé bekéredzkedtek volna a bunkerba.

"Mellesleg kijafaszom akarna az oroszok által kimenekíttetni a háborús övezetből, ha az út vége Szibéria?"
Mert a civileket rögtön viszik Szibériába? Erről sem hallottam még.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 21:15:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Egyrészt, sose mondtam, hogy az ukrán legyőzi Oroszországot."
Háát, mondtatok már mindent az az igazság. És itt most ugye nem a legyőzésről van szó, hanem az orosz győzelméről, illetve annak nehézségeiről.

"Tehát ez az érved szokás szerint szar."
Hát persze. Egyik részről röhögcséltek, hogy az orosznak se tankja se vize, se kedve harcolni, csak a civilt öli, de két nap múlva megrázza magát, és elfoglalja Európát... Tényleg semmi ellentmondás.

"Másrészt, ha az orosz legyőzi Ukrajnát,"
Mégis mit gondolsz, mit jelent, hogy legyőzi? Komolyan érdekel, hogy tényleg egy videojátéknak gondolod, hogy onnantól piros lesz, és kész, az már orosz?
Az orosznak esze ágában sincs elfoglalni Ukrajnát. Marhára hiányzik neki 20 millió ellenséges partizán, egy lepusztított ország, stb. Minek?

" semmi nem garantálja, hogy nem Moldova a következő. Ha ott is sikeres, akkor jöhetnek a balti államok. Tudod, ott is sok orosz él. Az enklávéhoz pedig jár az összeköttetés."
Persze, aztán az egész világ. Már bocs, amikor a Szovjetunió a hatalma teljében volt, akkor sem foglalta el Közép-Európát.
A balti oroszok, eu tagok, nem hiszem, hogy túl sok atrocitás érné őket, és valószínűleg jobban elvannak mint a hazaiak. Moldova kurva érdekes kérdés. Fogalmam sincs, hogy az az ország minek van, azon kívül, hogy egy hely, amit a román is lenézhet. Nem tudom miért függetlenek, a számukra még egy Romániához való csatlakozás is megváltás lenne.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.28. 21:22:32

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"és igen, én úgy gondolom, hogy a parancsokat Putyin osztja, de a valóságot elhallgatják előle. "
Hát, az ellenség lenézése már másnak sem jött be. Erről egy bajszos kiabálós bácsi tudna mesélni.

"A balti államokat legyűrni nem akkora truváj, mint Ukrajnát, gondolhatja."
Ez mondjuk valószínű. De mi haszna is lenne belőle?

" A NATO pedig nem avatkozik be, m"
Végül is a Nato egyetlen célja, hogy tagállamot ért támadás esetén segít. Ha nem avatkozik be, akkor minek van?

"ert majd jól megatomozzuk! Most is fenyegetőzik az atommal.
Néhány robbanófej Rigára, a NATO bepucsít azonnal."
NA, annak aztán volna tényleg sok értelme. Akkor konkrétan nyernének egy nagy lukat az üres mezőn. Minek?

Az orosz elmondta, hogy mit akar Ukrajnában. Erre mennek az elméletek, hogy mit akar. A Zelinszkij pedig nyomatja ezt a hülyeséget, hogy a világ úgy érezze, hogy fél Európa veszélyben van, nem csak pár nyomorúságos megye keleten.

arthurthedent 2022.04.28. 22:32:36

@tiltsál ki te gyökér: "e két nap múlva megrázza magát, és elfoglalja Európát... Tényleg semmi ellentmondás."

Már megint trollkodsz. Senki sem mondta, hogy "elfoglalja európát". Arról volt szó, hogy megtámad bizonyos európai országokat.

arthurthedent 2022.04.28. 22:35:06

@tiltsál ki te gyökér: "Zelinszkij pedig nyomatja ezt a hülyeséget, hogy a világ úgy érezze, hogy fél Európa veszélyben van"

Igazából Oroszország, az orosz felsővezetés fenyegetőzik folyamatosan. Ha csak Zelenszkij mondaná, akkor nyilván nem aggódna senki, de az orosz felsővezetés folyamatosan arról beszél, hogy a NATO és európa megszívja, mert "villámgyorsan" és "nagyon keményen" odavágnak.

arthurthedent 2022.04.28. 22:36:35

@tiltsál ki te gyökér: "Mert a civileket rögtön viszik Szibériába? Erről sem hallottam még."

Sok mindenről nem hallottál még, ennek ellenére osztod az észt, mintha túl sok lenne belőle.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 00:28:00

@arthurthedent:
"Arról volt szó, hogy megtámad bizonyos európai országokat."
A megtámadásnak mégis mi az értelme? Már bocs, de hadicélról hallottál már? Ja, tényleg, neked ilyen nem kell, neked eddig sem kell semmi, elég annyi, hogy orosz, és onnantól már nem kell semmi logika, értelem, mindent elhiszel.

"Igazából Oroszország, az orosz felsővezetés fenyegetőzik folyamatosan. Ha csak Zelenszkij mondaná, akkor nyilván nem aggódna senki, de az orosz felsővezetés folyamatosan arról beszél, hogy a NATO és európa megszívja, mert "villámgyorsan" és "nagyon keményen" odavágnak."
Hát, Zelenszkij mondta már, hogy ők védik Európát, hogy Európa háborúját vívják, hogy nem fognak megállni, ha elesik Ukrajna, hogy ki lesz a következő, hogy világháború lesz. Az orosz felsővezetés annyit mondott, hogy ne szórakozzon már a nyugat. Szó sem volt megtámadásról, főleg nem elfoglalásról. Ha jól láttam, leginkább azt mondták, hogy a szállítmányokat semmisítik meg.

"Sok mindenről nem hallottál még, ennek ellenére osztod az észt, mintha túl sok lenne belőle."
Olvasva a blogodat, hol szükség, ott a segítség. Nagyon rászorulsz az észosztásra, mert arrafelé hiánycikk.
Ez kb. a negyedik olyan dolog, amire kértem valami linket, bizonyítékot, vagy bármit arra vonatkozólag, hogy nem a te agyszüleményed. Valahogy egyikre sem sikerült adnod, még csak annyit sem, hogy nem te találtad ki a marhaságot, hanem valaki más. Persze ettől még lehet marhaság, de legalább azt mondhatnád, hogy itt meg itt olvastad. De nem adsz. Pont mint a kis barátod, aki még mindig keresi a mariupoli képeket ahol úgy néz ki mint Drezda.
Szóval, szeretnék bármit látni arról, hogy ukrán civileket visznek Szibériába.

ez a nevem senki 2022.04.29. 01:03:08

haha
ily
en csacskaságokon vitatkozni egy
ik szláv gyil
kolássza a másikat

az élet + zajlik
index.hu/fomo/2022/04/28/joshi-bharat-kelemen-beatrix-szakitas-koltozes-szabo-csilla/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 08:10:02

Indexes mai hír:

"Az ukrán hadsereg a háború első óráiban arról tájékoztatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy az orosz csapatok ejtőernyővel ugrottak Kijevbe, hogy megöljék vagy elfogják őt és családját – erről maga az ukrán elnök beszélt a Time magazinnak adott interjújában.

Olekszij Aresztovics elmondta, hogy a megszállók kétszer is megpróbálták elfoglalni az elnöki hivatalt, de az elnök és családja nem akarta elhagyni Ukrajnát."

Azt hiszem, az ukránok most nagyon túltolták a féknyúzos biciklit. Szóval éppen csak megindultak az oroszok az ukrán haráron, de minden támogatás nélkül küldtek pár ejtőernyőst Kijevbe, ahonnan nyilván esélyük sem volt élve kijutni. Zselinszkijt meg bizonyára teleportálni akarták, mert az ejtőernyővel csak lefelé lehet, fölfelé nem annyira.

Aztán amikor eljutottak Zselenszkihez, megkérdezték tőle, velük akar-e menni. Ő halálmegvető bátorsággal nemet mondott, mire az ejtőernyősök megszégyenülten elkullogtak és visszateleportálták magukat Oroszországba.

Ezt onnan lehet tudni, hogy különben az ukránok az egész világnak mutogatták volna az elfogott ejtőernyősöket - élve vagy halva.

(Na de akkor oda miért nem teleportációval mentek?)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 08:16:52

Ezer bocsánat, de ez után az elképesztő és béna hazugság után mit lehet még elhinni az ukránoknak? Ugyanúgy vagy még pofátlanabbul hazudnak, mint az oroszok.

Serény Vélemény 2022.04.29. 08:30:37

@Sir Gombóc: Amiről én beszélek az ez : hu.wikipedia.org/wiki/AK%E2%80%9374
A keresőszavak, amik segítenek: ak-74, akszu 74, ak 102, - ja nem bocs, ak 105.

chrisred 2022.04.29. 08:31:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem tudom, milyen teleportációra gondolsz. Ez van az indexes szövegben belinkelt Times interjúban:

"Beszéljünk az invázió kezdetéről. Az első éjszaka, február 24-én úgy értesültem a munkatársaitól, hogy megpróbálták megrohamozni ezt az épületet. Lövöldözések voltak az utcán. Emlékszel arra az éjszakára?

Nos, néhány dologra töredezetten emlékszem. Minden nap egy ponton kezdett hasonlítani a többire. Az első napok mindannyiunk számára nehezek voltak. Azt hiszem, többé-kevésbé mindannyian ugyanolyan állapotban voltunk. Mindenki Ukrajnában, csak különböző felelősségekkel. És a felelősséged nyomást gyakorol arra, ahogy összpontosítasz, a prioritásaidat, és minden mást félredobsz. Megérted, hogy ez háború, és nem gondolsz a tüneteire. Felismered mindezt. értsd meg, hogy figyelnek. Te egy szimbólum vagy. Úgy kell viselkedned, ahogy egy államfőnek kell cselekednie. Szóval persze emlékszem pillanatokra abból az éjszakából. A robbanásokra. A gyerekekre.

Milyen gyerekek?

Az enyém. Felkeltettük őket. Hangos volt. Robbanások voltak odaát, és így tovább. Érted. Bementem az irodába. Nagyjából mindannyian összegyűltünk, és nagyon gyorsan kezdtünk cselekedni."

chrisred 2022.04.29. 08:36:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valószínűleg újdonság lehet számodra, hogy az oroszok február 24-én több ejtőernyős egységet ledobtak Kijev környékén, hogy biztosítsák a stratégiai pontokat, például a repülőteret. Ebből persze nem következik, hogy az elnöki rezidenciához is küldtek egységeket, de nem is zárható ki. És ha látsz előtt ejtőernyőst, honnan derül ki, hogy éppen az elnököt készült megölni?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 09:31:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az megvan, hogy színész a csávó? A felesége forgatókönyvíró, meg a kormányának több tagja is ilyen volt producer, meg hasonlók.
Teljesen egyértelmű, hogy a nyugatnak adják elő a színdarabot.
Az elején kezdték a hős ukránokkal, a kígyó szigeteki mártírokkal, a vörös báró óta született legnagyobb ásszal, Kijev fantomjával, a tankoszlopot megállító civilekkel, a bátor elnökkel.
Aztán jött a vígjátéki rész az ellopott tankkal, a fázó szomjazó álló, bénázó orosz hadsereggel.
Aztán jött a horror rész, ahol az oroszok minden elképzelhető dolgot megcsináltak. Vártam, hogy jöjjön a hír, jött is - még a kutyát is lelőtték.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 09:39:01

@ez a nevem senki: Ezek az orosz titkosszolgák tulajdonképpen soha semmire nem voltak jók.
Az összes ellenzéki vezető, akiket megmérgeztek túlélte, Zelenszkijt nem sikerül megölniük.

Ha jól számolom az elmúlt 10 évben kettő sikeres akciójuk volt - a Trump féle választás, amit nyilvánvalóan az oroszok nyertek meg Trumpnak, illetve Karácsony Gergely buszsáv használatának a megfigyelése és rögzítése.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 09:42:32

@chrisred:

"Ebből persze nem következik, hogy az elnöki rezidenciához is küldtek egységeket, de nem is zárható ki."

Ha küldtek volna, akkor ezzel azonnal telekürtölték volna a világsajtót. A minden támogatás nélküli, ezért könnyen elfogott merénylőket meg ketrecben mutogatták volna. Na meg egy ilyen akció a kijevi sajtónak is feltünt volna.

Mellesleg az állítólagos merénylőket soha nem mutatták meg sem élve, sem halva. Mind kámforrá változott? Vagy teleportáltak? Az akkori hírek szerint eliminálták őket - akkor miért nem mutatták meg a foglyul ejtett állítólagos merénylőket a világnak? A foglyul ejtett orosz kiskatonákat megmutatták...

arthurthedent 2022.04.29. 09:43:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azt hiszem, az ukránok most nagyon túltolták a féknyúzos biciklit. Szóval éppen csak megindultak az oroszok az ukrán haráron, de minden támogatás nélkül küldtek pár ejtőernyőst Kijevbe, ahonnan nyilván esélyük sem volt élve kijutni. "

Közismert, hogy ezt tették, videofelvételek vannak róla. Azt gondolták, hogy pár napig kitartanak, addig meg a főerő is megérkezik.

A hírek szerint az orosz deszantosok épp a minap tagadták meg a bevetési parancsot, mert 90%-os veszteségeket szenvedtek.

Szóval igen. Az ukránok mondanak valamit, te kijelented, hogy az oroszok ilyen f.szságot nem tennének, közben meg testkamerás videofelvételek vannak róla, hogy kijev környékén biztosan tettek ilyet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 09:46:44

@tiltsál ki te gyökér:

"Az megvan, hogy színész a csávó? A felesége forgatókönyvíró, meg a kormányának több tagja is ilyen volt producer, meg hasonlók.
Teljesen egyértelmű, hogy a nyugatnak adják elő a színdarabot."

Én is így vélem. S ahogy az idő múlik, egyre többet lehet a hősi eposzhoz hozzákölteni.

chrisred 2022.04.29. 09:51:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De hát benne volt a hírekben. Miért kocáztatta volna bárki, hogy élve próbáljon elfogni egy felfegyverzett terroristát? Ha meg lelövik, ismételten megkérdezem, miből derül ki számodra, hogy az elnöki rezidencia elleni támadás résztvevője volt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 09:52:12

@arthurthedent:

"közben meg testkamerás videofelvételek vannak róla, hogy kijev környékén biztosan tettek ilyet."

Na de a főváros központjában, az elnöki rezidenciánál? Oda igen nagy létszámú csapatot kellett volna küldeni, s hol van erről bármilyen felvétel? Mármint nem utólag forgatott, megrendezett felvétel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 09:53:50

@chrisred:

"Ha meg lelövik, ismételten megkérdezem, miből derül ki számodra, hogy az elnöki rezidencia elleni támadás résztvevője volt?"

Mondjuk abból, hogy az elnöki rezidencia területén lőtték le?

arthurthedent 2022.04.29. 09:54:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha küldtek volna, akkor ezzel azonnal telekürtölték volna a világsajtót."

Honnan veszed, hogy az ukránok azonnal tudták mi a kommandó célja, mik a parancsai? Honnan tudod, hogy az ukránok nem ítélték úgy, hogy pánikot keltene egy ilyen akció napfényre kerülése akkor is, ha megakadályozták? Honnan tudod, hogy nem akarták az oroszok előtt titokban tartani, hogy mi történt?

Az a helyzet, hogy feltételezed, hogy az oroszok ilyet nem tennének és utána mindenféle okokra, kifogásokra vadászol amivel ezt a feltételezésed alátámasztod. Így működik a propagandával mosott agy, lehet, hogy azok színészek voltak nem is halottak, az is lehet, hogy az ukránok lőtték le őket, nincs kizárva, hogy az ukránok lövik a civileket és így tovább. Mindig, mindenre lehet valami bonyolult magyarázatot találni, valami teljesen valószínűtlen érvet ami megnyugtat, de jobb lenne, ha szembesülnél a valóságba: vallásos áhitattal, a szalmaszálba is belekapaszkodva próbálod meg védeni az oroszokat. Kizárólag magadat vagy képes becsapni ezzel, mint általában a vallásos emberek.

chrisred 2022.04.29. 09:57:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha meg mutatnak egy holttestet az elnöki rezidencia mellett, akkor meg azt mondod, hogy odavitték.

arthurthedent 2022.04.29. 09:57:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na de a főváros központjában, az elnöki rezidenciánál? Oda igen nagy létszámú csapatot kellett volna küldeni, s hol van erről bármilyen felvétel? "

Tehát a repülőtérre küldtek embereket, de az elnöki rezidenciához biztosan nem? Az egyik megtörtént, a másik meg teljességgel elképzelhetetlen? Ez azért elég erős, nem?

arthurthedent 2022.04.29. 10:00:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mondjuk abból, hogy az elnöki rezidencia területén lőtték le?"

Amennyire én tudom az egész városban kijárási tilalmat vezettek be és láttam is felvételeket, ahol egy kis létszámú bandát vadásznak le az utcákon éjszaka. Honnan veszed, hogy az elnöki rezidencia területén lőttek le kommandósokat, van erre valami forrás?

arthurthedent 2022.04.29. 10:00:45

@chrisred: "egy holttestet az elnöki rezidencia mellett, akkor meg azt mondod, hogy odavitték."

Vagy színész, aki mozgatja a kezét meg fel is ül. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 10:12:39

@arthurthedent:

"feltételezed, hogy az oroszok ilyet nem tennének és utána mindenféle okokra, kifogásokra vadászol amivel ezt a feltételezésed alátámasztod"

Tévedsz. Simán feltételezni tudom (gy. k. fel tudom tételezni :DD), hogy még ilyen hülyeséget is megtehettek volna. Csináltak ennél nagyobbakat is, kezdjük mindjárt a háború megindításával...

Azt nem hiszem el, hogy ha ilyen megtörtént volna, akkor az ukránok ezt azonnal nem kürtölik világgá.

"Amennyire én tudom az egész városban kijárási tilalmat vezettek be "

Már a háború első óráiban? Kijevben? Hol voltak akkor még az orosz csapatok Kijevtől? Ezt nehezen hiszem, de meggyőzhetsz, ha mutatsz rá bizonyítékot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 10:28:58

De mindegy is. Egyetlen racionális indok sincs arra, miért hallgattak volna el egy az elnöki rezidencián vagy annak közelében meghiúsított merényletet. Csak jóval később tettek említést ilyenről, minden bizonyíték nélkül.

Ez nem azt jelenti, hogy nem hinném el, ha ilyen történt volna De valamilyen bizonyíték azért csak kellene.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 10:29:00

@arthurthedent:
"Honnan veszed, hogy az ukránok azonnal tudták mi a kommandó célja, mik a parancsai? "
Ez nyilván csak a halottak kikérdezése után derült ki...

"Honnan tudod, hogy az ukránok nem ítélték úgy, hogy pánikot keltene egy ilyen akció napfényre kerülése akkor is, ha megakadályozták?"
Nagyobb pánikot, mint, hogy jön az orosz hadsereg? :D:D:

" Honnan tudod, hogy nem akarták az oroszok előtt titokban tartani, hogy mi történt?"
Izé... Mi? Tehát elküldesz egy kommandót, hogy megöljék az elnököt, az elnök másnap bent van a tévében, a kommandó meg nem jelentkezik. Sokat kell gondolkodnod, hogy mi történt?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 10:30:02

@arthurthedent:
"Vagy színész, aki mozgatja a kezét meg fel is ül. :D"
Ilyen mintha történt volna már Ukrajnában, nem?

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.29. 10:34:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az oroszok megtették és az ukránok világgá kürtölték. Rögtön a háború első napjaiban.
Amúgy az oroszok részéről ez egy logikus lépés lett volna, csak nem jött össze.
"A Wagner-csoport 400 bérgyilkosa érkezett Ukrajnába, hogy megölje Zelenszkijt"
www.origo.hu/nagyvilag/20220228-wagner-zelenszkij.html

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 10:34:47

@arthurthedent:
"Mindig, mindenre lehet valami bonyolult magyarázatot találni, "
Kivéve neked, neked elég annyi, hogy ilyenek az oroszok és kész. Semmi logika, semmi érv, mindent elhiszel fenntartás nélkül.

"valami teljesen valószínűtlen érvet ami megnyugtat, de jobb lenne, ha szembesülnél a valóságba: vallásos áhitattal, a szalmaszálba is belekapaszkodva próbálod meg védeni az oroszokat."
Mivel próbálta védeni az oroszokat? Azzal, hogy nem hiszi el, hogy bedobnak egy kommandót a frontvonal mögé ezer kilométerrel olyan céllal, aminek semmi értelme, se halottak, se elfogottak, se semmi.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.29. 10:35:33

@tiltsál ki te gyökér: Ne erőltesd a gondolkodást, szemmel láthatóan nem a te asztalod.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 10:38:46

@Kangörcsös TSZ elnök:
"Amúgy az oroszok részéről ez egy logikus lépés lett volna, csak nem jött össze."
Na, miért is logikus? Hogy ne legyen legitim vezetője az országnak, akivel lehet tárgyalni?

"A Wagner-csoport 400 bérgyilkosa érkezett Ukrajnába, hogy megölje Zelenszkijt"
Ja. Pont 400. És ezt előre tudják. Fényképek, nevek nincsenek?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 10:40:08

@Kangörcsös TSZ elnök:
Na ja. Mindenki magából indul ki, sose próbáltad még, ugye? :D:D:

chrisred 2022.04.29. 10:49:07

@tiltsál ki te gyökér: Nem tárgyalni mentek, hanem gyarmatosítani. Ahhoz meg megfelelő kezdet, ha lefejezik a fennálló kormányzatot.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 10:49:40

@Kangörcsös TSZ elnök: Ja, tényleg nem marhaság.
Lássuk. Február 28-án írják, hogy január közepén érkezett 400 bérgyilkos. Most van május eleje mindjárt. Tényleg fasza kis brigád.

Utána: Bejelentik, hogy odaküldtek 400at? Célkeresztet nem rajzoltak rájuk? Még a céljukat is elmondják a sajtónak?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 10:52:20

@chrisred:
"Nem tárgyalni mentek, hanem gyarmatosítani."
A lófaszt, te szerencsétlen. Ez az agyszüleményetek, aztán toljátok csak.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.29. 10:57:33

@tiltsál ki te gyökér: Az origonál reklamálj buzikám, hogy féknyúzt terjesztenek... :-)
Te egy nagyon szorgalmas hülye vagy, de ami a beszűkült kis világodba nem fér bele, az szerinted nincs és punktum. Kibaszott határozottsággal állítasz dolgokat amik csak a te buta fejedben léteznek és ugyanilyen határozottan cáfolsz mindent amit nem tudsz a két maradék agysejteddel felfogni.
Szóval egy ipari hülye vagy öcsém.

chrisred 2022.04.29. 10:59:13

@tiltsál ki te gyökér: Elég stílusos, hogy érvelés helyett verbális agresszióval próbálod megmagyarázni a fizikai agressziót.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.04.29. 11:03:22

@tiltsál ki te gyökér: Lófaszt? Azt a valagadba te barom. Mi a narkós kurva anyádról akartak "tárgyalni" te húgyagyú kretén istenbarma? Arról, hogy Ukrajna legyen ruszki gyarmat. De nem gyarmatosítani akartak, ugyan, dehogy...tárgyalni mentek bombázással, légideszanttal, tankokkal. Kezdő lépésként gyorsan szétbombáztak pár repteret meg belenyúlkáltak az írástudatlan barmai pár atomerőműbe, csak hogy jobb pozíciót érjenek el...
Mondjuk belőled kinézem, vagy annyira hülye, hogy elhidd a saját sületlenségeidet de miért kell ezt ilyen szorgalmasan, napi 24 órában terjeszteni? Menj el inkább utcát seperni, az legalább tisztességes pénzkereset, vagy baszd meg a kurva anyádat ha unatkozol de ne terjeszd a ruszki propagandát te hazaáruló selejt féreg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 11:09:15

"Zelenszkij ukrán elnök a Time magazinnak adott interjújában arról beszélt, csak pár percen múlt, hogy orosz csapatok nem találták meg őt és családját a háború első óráiban."

Már a HVG-ben is hír, meg bizonyára az egész világon. Most, több mint két hónappal az állítólagos merényletkísérletek után.

Zelenszkijnek meg kellene büntetnie a forgatökönyvíróit, csak két hónap és két napot késtek a script leadásával.

Mikor lesz a forgatás? Mikor "kerülnek elő" a felvételek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 11:12:50

Komolyan, hogy is van az, hogy egyetlen nyomorult komandós sem került elő sem élve, sem halva?

Az nem magyarázat, hogy azért, mert szerinted én úgysem hittem volna el :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 11:19:48

@tiltsál ki te gyökér: "Pont 400. És ezt előre tudják. Fényképek, nevek nincsenek?"
De, vannak. Csak az M1 nem mutatta be.

chrisred 2022.04.29. 11:23:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azt nem vagy képes megérteni, nem az a hír, hogy mi történt február 24-én, hanem hogy Zelenszkij most először beszél róla a médiának. Ahogy már korábban be lettek téve a linkek, a média bőségesen foglalkozott ezzel akkoriban. A kedvedért a hivatkozott Times cikket is belinkelem (február 28.), ahol egyébként van fénykép egy elfogott merénylőről. (Persze, biztos fake.)

www.thetimes.co.uk/article/volodymyr-zelensky-russian-mercenaries-ordered-to-kill-ukraine-president-cvcksh79d
coffeeordie.com/russian-mercenaries/

Szóval egyszerűen csak lemaradtál róla anno.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 11:27:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, a háború elején beszivárogtak Kijevbe, ezért rendeltek el kijárási tilalmat. Aki az utcán volt, azt ellenőrizték.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 11:32:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "However, 2,000 or more of the Wagner mercenaries were reported to have entered Ukraine in January"

Ebből is látszik, januárban az oroszok csak hadgyakorlatra gyülekeztek, eszük ágában sem volt beavatkozni Ukrajnában, ahogy az igazmondò juház, akarom mondani Putyin állította. Mert mint tudjuk, az hülye , aki úgy gondolja, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 11:41:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tudod, ez úgy volt, hogy a különleges alakulatok beszivárogtak, és terv szerint egy váratlan rajtaütéssel elfogják/megölik Zelenszkijt. Az akciót fedezendő, a város több pontján zavart okoznak, hogy megosszák a figyelmet.
Ez több etapban történik, már korábban beszivárognak, a háború első napjaiban kapnak ejtőernyős segítséget, majd odaér a páncélos hadoszlop. Így a teljesen megzavarodott ukrán vezetés sakk-matt helyzetben van.

Nem új taktika ez, már többször alkalmazták.

A dolog egyébként köztudott volt, a legelsô napokban tudósítottak róla, igaz, nem a fidesz média.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 11:46:51

@arthurthedent: na, annak örülök, hogy végül kiderült, ugyanúgy látjuk a dolgokat.
Mariupol esetében inkább Drezda, mint Budapest látképe köszön vissza. Pusztán azt akartam bizonyítani, hogy az oroszok nem a katonai célpontokat lőtték, utcai harcok során, hanem terror bombázást / ágyúzást/rakétázást hajtottak végre.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 11:56:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Wagner has conducted covert operations across Africa and the Middle East, including in Syria, and they have most recently been on the ground in Ukraine to guide Russian tanks to the capital.

General Sir Richard Barrons, a former commander of Joint Forces Command, said: 'They are very effective because they are hard to pin down.

'They can appear from the shadows, do very violent things and then disappear again, without it being obvious who was responsible. They are not directly linked to the Russian government and therefore they are plausibly deniable.'

Sources told the Times the militia were briefed about Putin's plans on Ukraine back in December, long before the Russian army was told"

Ez február 27-i cikk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 12:01:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " fővárosban az éjszaka csak kisebb összetűzésekről lehetett hallani, de ennek ellenére voltak polgári áldozatok. A kijevi polgármesteri hivatal titkára, Volodimir Bondarenko arról számolt be, hogy egy háromgyermekes családra lőttek rá az orosz diverzánsok"

Ez február 28-i cikk...

ez a nevem senki 2022.04.29. 12:17:30

szóval az o
rosszaknál csak
az ukrajnok ha
zudnak többet
én + mind
et el hiszem mert semmibe se kerül

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.29. 15:15:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: baszdki! te aki régen még tűntél valakinek. Miért kell lemenni ennyire kutyába?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 16:34:25

@chrisred: Hát persze. Mondasz egy kapitális baromságot, amire nem lehet mást mondani, csak, hogy baromság.
Gyarmatosítani mentek? Hát persze. Végül is mikor gyarmatosított bárki bármit is a világon utoljára?
De hidd azt. Meg azt is, hogy fáztak, nem volt vizük, meg Kijev fantomját a lelkesedés hajtja tán még most is.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 16:42:43

@Kangörcsös TSZ elnök:
"Az origonál reklamálj buzikám, hogy féknyúzt terjesztenek... :-)"
Mit reklamáljak? Ez így baromság, ahogy le van írva. Vagy az origó szent és sérthetetlen, csak igazat képes írni?

" de ami a beszűkült kis világodba nem fér bele, az szerinted nincs és punktum. "
Hát, ezzel leginkább ti vagytok így. Gyakorlatilag két hónapja mást sem hall az ember, csak azt, hogy az orosz mindjárt szétesik, aztán pont nem úgy néz ki.

"Kibaszott határozottsággal állítasz dolgokat amik csak a te buta fejedben léteznek és ugyanilyen határozottan cáfolsz mindent amit nem tudsz a két maradék agysejteddel felfogni."
Na, idézd, hogy mi az amit én állítottam. Cáfolom azt, ami józan ész alapján nincs.
Nincs olyan, hogy 80% sebesült (két hónap alatt) felgyógyul és visszamegy harcolni. Nincs. Egy esetben lehetséges, ha mindenki sebesült (és bekerül a kórházba) akinek szálka megy az ujjába.
És olyan sincs bazmeg, hogy 23ezer orosz katona hal meg, 20 ezer civil, meg kettőezer ukrán. Hogy? Hogy a picsába jön ki a matek az okos fejedben?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 16:45:28

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"De, vannak. Csak az M1 nem mutatta be." :D:D::D:D:D
Igen fasza kis bérgyilkos szervezet ez. Jó sokáig űzhetik így az ipart.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 16:50:00

@chrisred:

"Azt nem vagy képes megérteni, nem az a hír, hogy mi történt február 24-én, hanem hogy Zelenszkij most először beszél róla a médiának"

Pontosan ezt kigásoltam végig: miért csak most, több mint 2 hónappal később beszél róla?

"ahol egyébként van fénykép egy elfogott merénylőről. (Persze, biztos fake.)"

És az illető bevallotta, hogy Zelenszkij meggyilkolására küldték? Azóta mi történt vele? Legalább bíróság elé állították?

Nézd, én nem azt tagadom, hogy mindez megtörtént, hiszen honnan is tudhatnám. Csak a két hónapos késés kissé hitelteleníti, főleg azt a horrorba illő kiegészítést, hogy perceken múlt az élete. Ez inkább utólagos kiszínezés szerintem.

Na meg mi az, hogy a 400, de akár 1000 kommandósból lefényképeztek egyet? Többet nem is fogtak el közülük? Hiszen 400-an, de talán ezren is voltak, és megsemmisítették őket.

Neked nem sántít kicsit a sztori?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 17:22:36

@chrisred: Erre a képre gondolsz?
A suspected Russian agent is kept under armed guard while being escorted blindfolded through Kyiv.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 17:28:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dehogy sántít.
Na, hát az Afrikában állomásozó zsoldosseregből odaküldtek 400at, invázó előtt egy hónappal, azzal a feladattal, hogy öljék meg Zelinszkijt.
Az időpontot tudták. A zsoldosok nevét, a mindent - hiszen egy titkos katonai művelet, vagy bérgyilkosság alapja, hogy mindent tudjon róla az ellenség.

Aztán egy elfogott és ártalmatlanított orosz ügynököt bekötött szemmel kocsikáztatnak. Nehogy lássa Kijevet utoljára?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 17:31:57

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Volodimir Bondarenko arról számolt be, hogy egy háromgyermekes családra lőttek rá az orosz diverzánsok""
Teljesen jogos. Hiszen melyik diverzáns ejtőernyős topkatona ne háromgyerekes családokra lőne, a frontvonal mögött négyszáz kilométerrel, titkos akció keretén belül...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 17:36:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:
twitter.com/i/status/1510147321190928388

20. másodperc. Felhívnám a figyelmedet, hogy a környező házaknak még az ablakaik sem törtek be.

Ez meg Drezda
infovilag.hu/wp-content/uploads/2020/02/drezda_lead_2020.jpg

chrisred 2022.04.29. 17:38:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért most adott interjút a Time magazinnak? Talán mert eddig nem ért rá.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 17:48:37

@chrisred: Ühüm. És erről Lukasenka tud? Volt arrafele bármilyen harc?
2 év alatt nem egyesült, szóval olyan hogy ténylegesen gyarmatosított valaki valakit?

chrisred 2022.04.29. 17:55:58

@tiltsál ki te gyökér: Hogyne lett volna harc, Lukasenka harcolt a saját népe ellen, a gyarmatosítás pedig téánylegesen megvalósult, egyesülés nélkül is.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 18:04:33

@chrisred: Aham. Egyáltalán tisztában vagy a gyarmatosítás fogalmával?

"lakóinak alávetésére, természeti kincseinek az anyaország érdekében történő kiaknázására, munkaerejének kizsákmányolására irányuló tevékenység.. A hódítók és a leigázottak kulturálisan elidegenülnek egymástól, a gyarmatosítók kulturális és faji fölényt éreznek magukban a gyarmatok népei iránt.

chrisred 2022.04.29. 18:09:05

@tiltsál ki te gyökér: Az első mondat stimmel Oroszország és Fehéroroszország esetében, a második egyáltalán nem igaz általánosan, ugyan mitől idegenült volna el Anglia, lett volna kulturális vagy faji fölénye az amerikai gyarmatokkal szemben?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 18:21:41

@chrisred:

"Miért most adott interjút a Time magazinnak? Talán mert eddig nem ért rá."

Értelek már, kizárólagos szerződése van a Time magazinnal, másnak nem beszélhetett róla

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 18:26:42

@tiltsál ki te gyökér: erősen hasonlít rá.
Te tényleg ennyire hülye vagy?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 18:30:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem, amint linkeltem, a hírekben már korábban szerepelt a merényletek ténye, sőt, még magyar híradásokban is megjelent. Lásd sa február 27-i cikket.

Most volt egy interjú, ahol kapott egy erre vonatkozó kérdést. Válaszolt, ezt kiemelték, és útjára indult a hülyeség, hogy ez most történt, hogy meg se történt, mert most nyilatkozta.
Tudod, azért még történnek dolgok a Világban, mert te nem tudsz róla. Mondjum az Origo lehet, hogy nem írt róla...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.29. 18:35:42

Azért fideszkomcsik ismét rendesen megdolgoznak a pénzünkért.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 18:36:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ja, mégis:

" CSECSENEK ELISMERTÉK UGYAN, HOGY KÉT KATONÁJUKAT ELVESZÍTETTÉK ÉS TOVÁBBI HAT EMBERÜK MEGSEBESÜLT, DE SEM ŐK, SEM A KREML NEM KOMMENTÁLTÁK EDDIG AZ UKRÁN BEJELENTÉST.
Az Ukrajinszka Pravda szerint Putyin közvetlenül adta ezt az utasítást Kadirovnak. Olekszij Danilov szerint az ukrán biztonsági szolgálatok most egy másik csecsen csoportra vadásznak"

Origo, 2022.03.02.

Mondd, ha tagadod a tényeket, skkor az nincs?
Neked a net nem hoz fel semmit, ami nem a RIA Novosztyitól jön?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 18:43:18

@chrisred:
"Az első mondat stimmel Oroszország és Fehéroroszország esetében,"
Mármint, hogy a Fehérorosz természeti kincseket az anyaország elszállítja, és kisajátítja? Vagy a munkaerőt?
Tudtommal energiahordozókat és nyersanyagot importálnak leginkább, és leginkább az orosztól. Lévén, hogy nekik nincs...

a második egyáltalán nem igaz általánosan, ugyan mitől idegenült volna el Anglia, lett volna kulturális vagy faji fölénye az amerikai gyarmatokkal szemben?"
Hmm. Hát lássuk, kik is az amerikai őslakók? Te úgy láttad a történelemkönyvben, hogy jól jártak? El voltak fogadva, egyenrangú félként kezelték őket? Nem voltak irtva tűzzel-vassal? De mondjuk az indiaiakat nem nagyon nézték le Angliában? Ausztrália nem fegyenctelep volt?
Nem kormányzóságokon rendeletekkel irányították ezeket?
Kulturális vagy faji fölény? Bostoni teadélután? Tudod mert adót fizethettek, de képviseletük nem volt a Parlamentben.. Függetlenségi háború?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 18:45:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Erősen hasonlít egy porig bombázott Drezdára három háztömb, amelyiknek az ablakai sem törtek be?

Ok. Gondolj amit akarsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 18:47:20

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem akarod érteni. 400 vagy akár 1000 elfogott vagy megölt kommandósból egy nyomorultat tudtak bekötött szemmel - ami egyben felismerhetetlenné, tehát azonosíthatatlanná is tette - mutatni? S azóta semmi? Se vádemelés, se tárgyalás?

Sorra mutogatják a foglyul ejtett oroszokat. Az elnök merénylőit meg nem? Hiszen világra szóló botrányt lehetett volna csinálni abból, hogy bemutatják azokat, akiket Putyin küldött egy szuverén állam elnökének meggyilkolására.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 18:49:15

@tiltsál ki te gyökér: "időpontot tudták. A zsoldosok nevét, a mindent - hiszen egy titkos katonai művelet, vagy bérgyilkosság alapja, hogy mindent tudjon róla az ellenség"

Ezt hol olvastad?
Igen, elő volt készítve. Igen, később kezdték, mint tervezték, ha emlékszel rá, Kína kérte rá Putyint, hogy halassza el az ukrajnai torzsalkodást az Olimpia utánra.
Igen, tudták, mi készül, de nem egy hónappal korábban. Sehol nem volt ilyen kijelentve, hogy az első perctől tudtak volna róla.
Igen, az info orosz oldalról jött, hogy a háborút ellenző orosz volt-e a hírforrás, vagy egy amerikai kém, azt nem tudjuk.
Minden esetre , ha belegondolsz, valahogy túl sok mindent előre tudtak, sôt, meg is szellőztettek az amerikaiak...

De igazad van, elfogott merénylőnek sosem kötik be a szemét, ez törvény, de az ukránok ezt nem tudják, hisz téged nem kérdeztek meg, ezért fordult elő, hogy mérhetetlen hülyeségükben lebuktatják saját magukat. Mert ugye annyi eszük nincs, mint neked, hogy bekötetlen szemmel vigyék városnézésre az ál csecsent....

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 18:49:27

@Igazamvanvagyigazamvan?:
" a hírekben már korábban szerepelt a merényletek ténye"
Csak úgy fogalmazásilag - merényletek ténye sosem volt. Nem volt ugyanis merénylet. Tudod, amikor valaki mondjuk lő, csak nem talál. Vagy legalább céloz.
Arról jöttek a hírek, hogy megelőztek merényletet, meg megakadályoztak. Tehát merényletig nem jutott senki.

Aztán ugye, az, hogy volt-e ilyen szándék vagy kísérlet, vagy készülődés azt ki tudja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 18:51:10

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Mondd, ha tagadod a tényeket, skkor az nincs?"

Értelek. Ha az Ukrainszkaja Pravda írja, akkor az TÉNY! Minden más fake news.

Húha, de egyszerű a te világod!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 18:52:37

@tiltsál ki te gyökér: és a város többi része, ahol csak a tűzfalak maradtak az épületekből, vagy az se?
Te gyárihülye, egy másodpercet kiemelsz a videóból?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 18:58:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Az bazmeg, hogy elküldesz 400 embert megölni valakit, akkor azt nem kötöd a sajtó orrára.

" ha emlékszel rá, Kína kérte rá Putyint, hogy halassza el az ukrajnai torzsalkodást az Olimpia utánra."
Hahaha. Igen. Persze. Végül is egy ilyen támadás nem titkos akció, megbeszélték Kínával.

"Igen, az info orosz oldalról jött, hogy a háborút ellenző orosz volt-e a hírforrás, vagy egy amerikai kém, azt nem tudjuk."
Vaaaagy, pont kurvára semmi ilyen nem volt.
Most akkor 400 bérgyilkos ment Ukrajnába, aztán nem történt semmi, vagy deszantosokat dobtak le, hogy aztán azok is úgy eltúnjenek a levegőben..

Az irónia mellett tudsz egy nyomorult indokot mondani arra, hogy az elfogott ellenségnek miért kötik be a szemét? És MONDJUK MIÉRT NEM A KEZEIT KÖTIK ÖSSZE?

chrisred 2022.04.29. 19:04:01

@tiltsál ki te gyökér: Az általad idézett mondatban kiaknázás, kizsákmányolás szerepel, nem tudom, miért magyarázol bele elszállítást. Az orosz kleptokrácia elitje csinálja a cégein keresztül, ezért nem esett jól a fehéroroszországi oligarcháknak az "integráció", amit Putyin a belinkelt cikkben olyan ékesszólóan ecsetelt: „Oroszország és Fehéroroszország integrációjával járó jelentős előnyöket az egyszerű polgárok is érezni fogják. Az oroszok és a fehéroroszok egyenlő jogokat és lehetőségeket kapnak a gazdasági és társadalmi szférában”. Az orosz duplagondolban ez gyakorlatilag annyit jelent,
hogy a fehérorosz gazdaság megnyílt a saját emberei előtt.

A szöveg második részében található baugrásaidra: A 13 amerikai gyarmat őslakóit nem irtották, tulajdonképpen nem is számítottak, mert nem ők voltak a gyarmatlakók, hanem a telepesek. Rájuk róttak ki különadókat, ők öntötték a teát a tengerbe, nem az indiánok. Tehát nem kulturális vagy faji fölény megnyilvánulása volt, mert kulturálisan és fajilag ugyanazok voltak, mint a gyarmatosítók, hanem kzsákmányolás. Az pedig az első mondatban szerepelt.

Indiát és a többi brit gyarmatot nem érdemes ide keverni, mert arról volt szó, hogy egy axióma akkor igaz, ha nincs alóla kivétel. De van, nem is egy, ezért a második mondat csupán a gyarmatok egy fajtájára igaz, nem az összesre. Mondhattam volna példának a Németalföldet is spanyol gyarmatként, a második mondat arra sem illeszthető rá.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:06:23

@tiltsál ki te gyökér: nesze, idióta:
forbes.hu/uzlet/kina-oroszorszag-ukrajna-haboru-titkosszolgalat/

A faszér' hiszed azt, hogy amiről nem tudsz, az nincs? Mint egy falusi vénasszony.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:08:25

@tiltsál ki te gyökér: " akkor 400 bérgyilkos ment Ukrajnába, aztán nem történt semmi, vagy deszantosokat dobtak le, hogy aztán azok is úgy eltúnjenek a levegőben"

Tehát szerinted az orosz annyira hülye, hogy meg se próbálja előkészíteni a terepet? Igazad lehet. Hisz a desszantosokat nem ezért képzik ki....

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:10:39

@tiltsál ki te gyökér: mondok egy indokot, te gyökér:
a szemét azért kötik be, hogy ne lássa a helyszínt ahová viszik. Tudod, nem biztos, hogy megölik , van az úgy, hogy hadifoglyokat cserél a két fél.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 19:12:35

@Igazamvanvagyigazamvan?: Igen, bazmeg, kiemelek.
Egyértelmű, hogy a videón a pusztulást fogják bemutatni, de mégsem sikerült tökéletesen.
Mutass Drezdában megmaradt ablakot.

Tessék Budapest:
hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2018/02/F___R_____539006.jpg
hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2018/02/F___R_____596002.jpg

Vagy a Sándor Palota, ami szerinted meg sem sérült:
hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2018/02/DHTIM1945__52665.jpg

Beszélsz baromságokat. A 2. Vh egyik legnyomorúságosabb 4 hónapig tartó ostroma volt, köze nincs ennek Mariupolhoz.
A drezdai pedig maga volt a háborús bűn. Ott aztán tényleg nem volt még talán helyőrség sem.
Tessék:
infovilag.hu/wp-content/uploads/2020/02/dresden-leichenverbrennung-altmarkt-1102x800.jpg
Ilyen, amikor szarrá bombázzák a civileket.

És nem bazmeg, ezzel nem relativizálok semmit, nem gondolom, hogy az ukrán gyereknek jobb, mert kevéssé hal meg egy repesztől mint egy drezdai, vagy egy budapesti. De ne beszéljél már baromságot, hogy Mariupolt összehasonlítod a VH-val.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 19:18:23

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"a szemét azért kötik be, hogy ne lássa a helyszínt ahová viszik. Tudod, nem biztos, hogy megölik , van az úgy, hogy hadifoglyokat cserél a két fél."
Civil ruhás nem hadifogoly. Hadifogságba a katonák esnek. A kémekre nem vonatkozik semmilyen konvenció, háborúban általában lelövik őket.
De a kezét legalább szabadon kell hagyni, azzal sok gondot nem okoz, ugye? De nehogy meglássa, hogy melyik kijevi alagsorba viszik kihallgatásra, mert majd öt év múlva, amikor esetleg elcserélik valakiért, akkor ez az infó rohadt releváns lesz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:19:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a te világod meg egyszerűen nincs. Kizárod a valóság azon részét, ami nem illeszkedik az elképzeléseidbe. Skizofrén vagy?
Sikerült eljutnod onnan, hogy miért most nyilatkozott Zelenszkij, addig, hogy semmit nem hiszel el, ami nem illik bele a prekoncepciódba. Háború sincs, hisz arról képeket nem látunk, csak ukrán oldalról, tehát hazudják. Az oroszok nem mutatták be a Moszkva elvesztését, tehát még mindig ott hajózik a tengeren, hisz a felvételek hamisak.
Te se vagy normális.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:21:21

@tiltsál ki te gyökér: ezt te nyilván jobban tudod. Már volt fogolycsere, de nyilván azt is hazudták az ukránok, hogy majd egy héttel később, ha szóba hozod, cáfolhassalak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 19:22:48

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"nem biztos, hogy megölik , van az úgy, hogy hadifoglyokat cserél a két fél."

A hadifoglyokat meg egy olyan titkos helyen cserélik ki, amit véletlenül sem tudhat meg az ellenség. Világos!

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 19:23:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Tehát szerinted az orosz annyira hülye, hogy meg se próbálja előkészíteni a terepet? Igazad lehet. Hisz a desszantosokat nem ezért képzik ki...."
:D:D
400 ember kell ahhoz, hogy előkészítse a desszantnak a terepet? Hogy? Mit? Tegyenek ki párnát, hogy puhára essenek?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:24:03

@tiltsál ki te gyökér: "Moszkvában szombaton reggel 35 eddig Oroszországban fogva tartott ukrán foglyot engedtek szabadon. A szabadultak névsorát nem hozták nyilvánosságra

Korábbi hírek szerint köztük van a kercsi incidens után Oroszországban őrizetbe vett 24 ukrán tengerész, Kirill Visinszkij, a RIA Novosztyi Ukraina hírportál Ukrajnában augusztus végén feltételesen szabadlábra helyezett, orosz-ukrán kettős állampolgárságú főszerkesztője, valamint feltehetőleg Oleh Szencov, az Oroszországban 20 évi szabadságvesztésre ítélt, ukrán filmrendező is"

De nyilván ez is hazugság, hisz az ukránok közölték...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 19:25:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az oroszok elismerték, hogy a Moszkva elsüllyedt. Persze azt is mondták, hogy felrobbant a lőszere, azért. Na persze.
Csak hogy lásd, nem csak az ukránok kamuznak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:26:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát, te is épülsz le agyilag. Nem, tudod ez úgy van a vsló életben, hogy elfogják, kihallgatják, fogva tartják, majd kihallgatják ismét, és amennyiben van értelme, kicserélik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:27:16

@tiltsál ki te gyökér: nem, ezt a mocsok nyugati média mondta, a RIA novosztyi nem írta meg, tehát a Moszkva nem süllyedt el.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 19:30:25

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ez most mire érv, vagy példa?
Szabadlábra helyeztek foglyokat. És?

"a RIA Novosztyi Ukraina hírportál Ukrajnában augusztus végén feltételesen szabadlábra helyezett, orosz-ukrán kettős állampolgárságú főszerkesztője,"
Mondjuk ha meghalok akkor sem értem ezt a mondatot, hogy az augusztus végén szabadlábra helyezett faszit miért most engedi el a másik ország... Vagy ekkora pályafutása van, hogy ukrán böri, szabadláb, orosz fogság szabadláb? :D:D::D

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 19:34:17

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hagyd már a szegény Moszkvát. Még azt is bemondták, hogy 1 halott, 27 eltűnt van.
Amit kamuztak, az a süllyedés oka.

tass.com/defense/1441959

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:40:08

@tiltsál ki te gyökér: ez arra volt példa, hogy már volt fogolycsere, és egy desszantos ( nem kém, mint te kevered) jó kártya a pakliban.
Mint látjuk, a fogolycserében olyanom is szerepeltek, akik civilek, sőt, akit elítéltek Oroszországban. Nem, nem autólopásért.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:46:17

@tiltsál ki te gyökér: "Moszkvába szállították Oleh Szencov elítélt ukrán filmrendezőt
29 Aug 2019 — Moszkvai börtönbe szállították át Oleh Szencov terrorizmus címén 20 évre elítélt krími ukrán filmrendezőt "

Érdekes, azt nem kérdezted meg, hogy egy 20 évre ítélt terroristát miért engedtek el az oroszok, és kit kaptak cserébe?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 19:47:55

@tiltsál ki te gyökér: "RIA Novosztyi Ukraina hírportál Ukrajnában augusztus végén feltételesen szabadlábra helyezett, orosz-ukrán kettős állampolgárságú főszerkesztője"

Kettős ügynök?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 20:21:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"ez arra volt példa, hogy már volt fogolycsere, és egy desszantos ( nem kém, mint te kevered) jó kártya a pakliban."
Hadifogoly- katona, aki fogságba esik. Vannak jogai, kötelezettségei. Érvényesek rá a genfi konvenciók. Nem lehet kínozni, vallatni.
Kém- nem katona, nincs se fogság, se joga, semmi nem érvényes rá. Kiverik belőle amit lehet, aztán lelövik. Csere értéke nem sok van, mert annál szarabb kém nincs, mint akinek a fényképe meg minden adata megvan az ellenségnél.
A legalapvetőbb különbség a kettő között, hogy a katona az egyenruhájában van.
A bekötött szemű faszi bőrkabátban van. Agentnek van írva, nem soldiernek. Szóval, az ilyen kém. És ne találd ki, hogy ráadtak egy kabátot...

Csak tényleg halkan kérdezem, hogy számodra melyik a hihetőbb-
a, 400 bérgyilkos zsoldos (az már gyakorlatilag egy ezred) akik nem csinálnak semmit hónapokig, aztán deszantalakulat a fővárosba, akik háromgyerekes családot ölnek, de ezen kívül semmi nyomuk sehol - mindezt azért, hogy ha sikerrel járnak ne legyen kivel tárgyalni. Aztán egy darab fogoly, akinek a szeme be van kötve, de a kezei szabadok
b, kitalálták, hogy mekkora támadás érte a hős elnököt, de hálisten túlélte..

Mert szerintem ha egy fél év múlva meséli el a történetet, akkor az lesz, hogy a kedvenc kutyája észrevette a támadókat, és az mentette meg az életét.
Olyan már volt, hogy (saját elmesélése) indult volna biztonságos országba emigráns kormányként, de meglátott egy ukrán zászlós kisfiút, és inkább maradt...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 20:21:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: jó kis kettős ügynök, aki mindkét helyen lebukik, aztán lesittelik :D:D:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 20:31:01

Olvasom:

"A hónap elején az ukrán védelmi minisztérium azonosította az orosz csapat tagjait, akik Bucsában tevékenykedtek, és közzétette az összes katona nevét, rangját és útlevéladatait."

Plusz a fényképüket is.

Aha. Mindent tudnak azokról, akiket soha nem láttak, mert a halott civilek már nem tudnak mesélni, na meg az orosz katonák sem mutatkoztak be a civileknek, mielőtt lelőtték őket.

De a foglyul ejtett vagy megölt merénylőkről semmi infó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 20:34:42

@tiltsál ki te gyökér:

Egy év múlva meg már az lesz, hogy fél kézzel küzdött meg a merénylőkkel, ahogy Neo hárította el Smith ügynök lövedékeit.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.29. 20:47:26

Öröm nézni ahogy fideszkomcsik egymás f. szát sz.pkodják!:))

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 21:00:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Tudod, te vagy a legalja. Még annak a szánalomhalmaz Brendelnek is van néha némi gondolata.
Neked semmi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.29. 21:20:49

@tiltsál ki te gyökér: a hozzád hasonló propagandistáknak ez jár. Az utóbbi években szétkúrtátok a blogszférát.
Azt érdemelnétek, ahogy évekkel ezelőtt beszéltünk veletek.
De hogy jól érzed magad :brüsszel soros gyurcsány zelenszkij...!
A másik oldal komcsijai valahogy értelmesebbek voltak, mikor velük veszekedtünk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 21:21:52

@tiltsál ki te gyökér: Hadifogoly- katona, aki fogságba esik. Vannak jogai, kötelezettségei. Érvényesek rá a genfi konvenciók. Nem lehet kínozni, vallatni"

Aha, lakóházat, kórházat sem lehet lőni. Nem lehrt vegyifegyvert használni. Nem lehet nőket megerőszakolni.
Na, befejeztem, te olyan sötét vagy, mint a föld. Ja, ez érthető is. Egy gyökér ugye...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.29. 21:22:02

@Igazamvanvagyigazamvan?: akartam írni neki, hogy nem orbánról vagy putyinról van szó. :))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.29. 21:54:27

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Aha, lakóházat, kórházat sem lehet lőni. Nem lehrt vegyifegyvert használni. "

Egy jogsértés nem adhat felmentést egy másik jogsértés alól. A háborús bűnt elkövetett hadifoglyot is védi a genfi konvenció, már csak azért is, mert bűnösségét csak bíróság mondhatja ki, addig megilleti az ártatlanság vélelme.

Megértem, hogy főleg nyilvánvalóan bűnös személyek esetében ez irritáló lehet, de mindezt megköveteli a jogbiztonság.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 22:42:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mondjál már egy példát, hogy én propagandát nyomtam. Idézd ide.
Ne azt, hogy ha Putyin vagy Orbán azt mondta, hogy kék az ég, és szerintem is kék az ég, hanem valami igazit.
Tudod mi a propaganda? Ész nélkül átvenni és tolni, hogy mondjuk az orosz a játszótereket lövi. AZ propaganda. Elgondolkodni, hogy ugyan miért csinál ilyet, ha csinál, és esetleg kifejteni az érem másik oldalát -na az nem propaganda.

"De hogy jól érzed magad :brüsszel soros gyurcsány zelenszkij...!"
Ettől miért érezném jól magam?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 22:48:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Aha, lakóházat, kórházat sem lehet lőni. Nem lehrt vegyifegyvert használni. Nem lehet nőket megerőszakolni."
Igen, ezeket sem szabad. Egyezmények tiltják megvan a büntetési tétel. Mi a kérdésed okoska?

Szóval tudod az van, hogy ott van mondjuk százezer katona összesen. Ha hiszed, ha nem, Putyin nem azért küldi oda őket, hogy lőjék már szét az óvodákat.
Meg nem azért, hogy nőket erőszakoljanak. Ha megteszi egy, kettő, ezer, akkor azok egyenként számítanak bűncselekménynek, és ki szokták őket vizsgálni.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 22:50:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Megértem, hogy főleg nyilvánvalóan bűnös személyek esetében ez irritáló lehet, de mindezt megköveteli a jogbiztonság."
Kalinyi mészárlás megvan? Tudod kik követték el, mi a hivatalos álláspont? És hogy ezt meddig tartott kideríteni?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.29. 23:04:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Azért egyébként annyira meglepő, hogy a szólásszabadság és a jogállamiság harcosai ugatják leghangosabban azt, aki mást gondol, és ítélnek el tárgyalás meg vizsgálat nélkül mindent és mindenkit, amit csak akarnak... Nem kéne ezen elgondolkodnod? Nyilván nem fogsz, csak úgy kérdezem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 23:14:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: pontosan. És pont ezt a jogot szarják le a nemnáci, orosz katonák. A parancsnokaikkal együtt.
Neked elmesélem, hogy van ez. A katona oda lô, amit célpontnak kijelölnek neki. Bebaszna, ha a parancsnoka azt mondaná, cél a vasúti csomópont, ő meg össze-vissza lövöldözne.
A parancsnok azt a feladatot fogja végrehajtani, amit neki megadtak a felettesei. Bebaszna, ha kijelölnék neki Mariupol mellett az acélgyár ágyúzását, ő meg a városközpontot támadná.
A támadás csapásirányát a legfelsôbb vezetés dönti el. Bebaszna, ha máshogy döntenének, mint ahogy Putyin akarja.

Tehát, ha Putyin nem tudott arról, hogy Mariupolt addig lövik, bombázzák, míg romhalmaz nem lesz, ha ô ezt nem így alarta, akkor az a parancsnok már börtönben ülne!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 23:17:57

@tiltsál ki te gyökér: íme, az orosz nemnáci alakulatok. Az utolsó pár perc érdekes csak.
youtu.be/rjhfQrtuJ-A

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 23:20:28

@tiltsál ki te gyökér: " és a jogállamiság harcosai ugatják leghangosabban azt, aki mást gondol, és ítélnek el tárgyalás meg vizsgálat nélkül mindent és mindenkit, amit csak akarnak"

Hibás érvelés. Az orosz propagandától semmiben nem térsz el, semmit el nem fogadsz, ami más, de elítélsz minenkit, aki mást gondol mint te. Igaz, szerinted neked szabad, mert te nem hiszel a jogállamiságban...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.29. 23:22:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: a legutolsó fotón Putyin lovának zablája tetszik?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 00:02:35

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Az orosz propagandától semmiben nem térsz el,"
Idézz már valamit, amit az orosz propagandából mondtam. Egyáltalán honnan tudod az orosz propagandát, nem le van itt tiltva Európában?
Egy szem adatot nem idéztem tőlük, egyszer sem.

"semmit el nem fogadsz, ami más,"
Ez nem igaz. AZ orosz azt állította (index.hu) hogy a Moszkva magától robbant fel. Ez röhejes.
Az a helyzet, hogy egyik oldalról ömlik a marhaság, és ha azt marhaságnak nevezem, akkor én vagyok a propagandista. Pedig aztán tényleg megfagytak az oroszok, elfogyott a benzinjük, a rakétájuk, a mindenük.

" de elítélsz minenkit, aki mást gondol mint te. "
Csak az agy nélkül létezőket.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 00:14:15

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Neked elmesélem, hogy van ez"
Na, ez jó lesz, eddig is nagyon szakértő voltál :)

" A katona oda lô, amit célpontnak kijelölnek neki."
Hát, meg oda, ahonnan lőnek rá. Szóval ha a katona jobbra látja, hogy lő rá az ellenség, akkor nem fog balra lőni.

"Bebaszna, ha a parancsnoka azt mondaná, cél a vasúti csomópont, ő meg össze-vissza lövöldözne."
Kivéve, ha látná, hogy jobbról éppen ráemelik a fegyvert.

"A parancsnok azt a feladatot fogja végrehajtani, amit neki megadtak a felettesei. Bebaszna, ha kijelölnék neki Mariupol mellett az acélgyár ágyúzását, ő meg a városközpontot támadná."
Hát ez már azért kezd elmenni a hülyeség fele. Ha azt jelentik neki, hogy öt ukrán tank van a városközpontban, akkor oda fog lőni. Vagy ha géppuskafészek van a harmadikon.
Tessék orosz propaganda: Odament a Wali nevű csodamesterlövész Kanadából. Az orosz hírszerzés követte, mert szelfizett összevissza, aztán amikor be tudták mérni, hogy hol van, akkor odabasztak öt cirkálórakétát.
Azóta állítólag jelentkezett, szóval nem feltétlen igaz, bár azóta megint nem jelentkezett, szóval hazudik itt mindenki. Teljesen lényegtelen, hogy igaz-e, a történet mutatja, hogy hogyan megy egy háború. Nem WoW, hogy a főparancsnok minden egyes lépést lát. Katonák vannak, egységek vannak, akik cselekszenek.
Többek között ezért volt orbitális baromság kiosztani sokezer fegyvert a civileknek. De ezt már elmondtam két hónapja is. Akkor is én voltam a szemét propagandista.
És bármilyen nehéz neked felfogni, de hatalmas különbség van háborús bűncselekmény meg civil áldozat között.

"A támadás csapásirányát a legfelsôbb vezetés dönti el. Bebaszna, ha máshogy döntenének, mint ahogy Putyin akarja."
Na, meg is érkeztünk oda, hogy Putyinnak nem tetszett a mariupoli színház és ezért szétlövette. Meg az óvoda játszóterével is baja volt.

Sir Gombóc 2022.04.30. 00:21:47

@tiltsál ki te gyökér: egy cinikus gyökér vagy, nem más. Hogy nem sül le bőr a képedről.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 00:25:35

@Igazamvanvagyigazamvan?: Tehát Putyin 2007ben ült egy lovon, amin egy indiai zabla volt.
Javíts ki, ha jól emlékszem a náci horogkereszten nem volt elefántfej... Ganésa talán?

De tessék, itt vannak az ukrán nemnácik:
images.squarespace-cdn.com/content/v1/5c749248797f745a60b6fa20/1646400981115-S1QCB9R8FR7LB6VAFYSE/Azov_Battalion_Nazis.jpeg?format=750w

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:34:54

@tiltsál ki te gyökér: tehát mindkét oldalon vannak nacionalisták.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 00:36:16

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Azt meg végképp nem értem, hogy a kép aláírása, hogy orosz parancsnok kitüntet valakit, és az orosz parancsnokon nem orosz zászló van...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:37:13

@tiltsál ki te gyökér: nem, ritka az, hogy ágyúval, rakétával nem a kijelölt célpontra lőnének. Az sem gyakori, hogy bombázó véletlen lakott területet bombázna a mai viszonyok között.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:38:30

@tiltsál ki te gyökér: "nem fogadsz, ami más,"
Ez nem igaz. AZ orosz azt állította (index.hu) hogy a Moszkva magától robbant fel. Ez röhejes"

Mondod most, miután beismerte az orosz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:43:28

@tiltsál ki te gyökér: "A parancsnok azt a feladatot fogja végrehajtani, amit neki megadtak a felettesei. Bebaszna, ha kijelölnék neki Mariupol mellett az acélgyár ágyúzását, ő meg a városközpontot támadná."
Hát ez már azért kezd elmenni a hülyeség fele. Ha azt jelentik neki, hogy öt ukrán tank van a városközpontban, akkor oda fog lőni. Vagy ha géppuskafészek van a harmadikon"

Lófaszt. Ott a videó, ahol a templom mellett , egy lakóépület mellett elbújva lőnek ki egy orosz tankot.
Szóval, hiába izzadsz, az, hogy nem terror volt a mariupoli bombázás, hazugság.
Orosz propaganda. Azaz, orosz propagandista vagy, hidz az ukrán, nyugati híradásokat megkérdőjelezed, az oroszt nem. Igen, a Moszkva elsüllyedését se., hisz azt is az orosz közölte.
Gyökér vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:44:23

@tiltsál ki te gyökér: "Tessék orosz propaganda: Odament a Wali nevű csodamesterlövész Kanadából. Az orosz hírszerzés követte, mert szelfizett összevissza, aztán amikor be tudták mérni, hogy hol van, akkor odabasztak öt cirkálórakétát"

Aha...orosz propaganda. 300 km-re volt ...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 00:47:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:
:D:D:D:D:D:
Mondom most, miután beismerte az orosz. Hát, kb. együtt láttam a két cikket az indexen, szerintem fél óra különbséggel tették fel.
De keresgélj nyugodtan, hogy mikor mondtam olyat, hogy nem süllyedt el a Moszkva.

Vagy várj, most hogy az orosz azt nyilatkozta, hogy magától felrobbant, akkor már jogosan mondom, hogy röhejes, amit mondott? Vagy most hogyan van?

"ritka az, hogy ágyúval, rakétával nem a kijelölt célpontra lőnének. Az sem gyakori, hogy bombázó véletlen lakott területet bombázna a mai viszonyok között."
Ja. És szerinted az ukrán hadsereg áll valami mező közepén? Szerinted mégis hogy megy ez. A kis pajtásodnak feltettem már a kérdést, hogy ha az iskolaudvarra telepítenek egy légvédelmi ágyút, akkor tényleg azt gondolod, hogy nem fogják szarrá lőni? Vagy mesterlövész felmegy a lakóház hatodik emeletére, akkor oda nem fognak lőni, mert ő onnan lövöldözzön nyugodtan?
Ott a videón, hogy a szétlőtt ház mellett áll másik három, aminek az ablaka sem tört be.
Ez nem propaganda, hanem józan ész, baszod. A világ bármelyik katonája oda lő, ahol ott az ellenség.
Drezda ezért volt háborús bűn, mert közelben nem volt ellenség. Budapest szarrá lövése azért nem volt az, mert itt volt ellenség. A civilnek meg kb. egy lehetősége van, hogy elbújik, aztán megvárja, hogy elmenjen a front.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:48:06

@tiltsál ki te gyökér: " a propagandista. Pedig aztán tényleg megfagytak az oroszok, elfogyott a benzinjük, a rakétájuk, a mindenük"

Pontosan.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:49:30

@tiltsál ki te gyökér:
Mondom most, miután beismerte az orosz. Hát, kb. együtt láttam a két cikket az indexen, szerintem fél óra különbséggel tették fel"
Az Indexre lehet.
Bár szerintem simán kamuzol.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:50:55

@tiltsál ki te gyökér: " a videón, hogy a szétlőtt ház mellett áll másik három, aminek az ablaka sem tört be"

Ez mit bizonyít???

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 00:51:04

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Azaz, orosz propagandista vagy, hidz az ukrán, nyugati híradásokat megkérdőjelezed, az oroszt nem."
Mivel nem nagyon látni errefele orosz propagandát, nem nagyon lehet megkérdőjelezni. De tessék, idézz, aztán megmondom, hogy mit gondolok róla.

" Igen, a Moszkva elsüllyedését se., hisz azt is az orosz közölte."
Akkor most nem süllyedt el? Kicsit fáradtnak tűnsz...
Az ukrán közölte, hogy kilőtte. Az orosz, hogy magától robbant fel. Én azt mondtam eddig is, hogy ez hülyeség, kamu. Te meg beteg vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:52:29

@tiltsál ki te gyökér: igen, ez gyakori, hogy egy mesterlövész miatt ágyúval lônek egy házra. Vagy bombát dobnak rá. Te teljesen hülye vagy?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 00:52:53

@Igazamvanvagyigazamvan?: Azt bazmeg, hogy valami oknál fogva nem 5 házat pusztítottak porig - mint ahogy te állítod, mint ahogy Drezdában történt, hanem egyet lőttek ki. És ha már előbb megállapítottad, hogy csak célzottan lőhették, akkor nyilván okuk volt rá. És biztos nem a színe.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 00:57:42

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"igen, ez gyakori, hogy egy mesterlövész miatt ágyúval lônek egy házra. Vagy bombát dobnak rá. Te teljesen hülye vagy?"
Na, ezt még megvárom. Tehát, ott van egy mesterlövész, elrejtőzve, beásva, egy épületben. Állítólag a világ legjobbja, tele az internet azzal, hogy 3 kilométerről öl.
Te hogyan iktatnád ki? Áruld már el, légyszi. Mint a teljesen reális "ellenség a kapuknál" c. filmben? Az soha nem történt meg, csak szólok.
Ja, ennek a csávónak igen komoly prppagandaértéke van, nem Iván a sorkatona.

ez a nevem senki 2022.04.30. 00:58:00

A hírt a londoni Times közölte, megemlítve, hogy Tarabalka őrnagy az ukrán hadvezetés szerint nem kevesebb mint 40 ellenséges gépet semmisített meg, és végül a nyomasztó túlerővel vívott légi harcban lelte halálát. Az őrnagy posztumusz megkapta a legmagasabb ukrán katonai kitüntetést, az Aranycsillag Rendet, továbbá az Ukrajna Hőse elismerést.

A hős sisakját és pilótaszemüvegét a Times szerint Londonban árverésre bocsátják.

ez már több mint kabaré
ez má
sastaps

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 00:58:25

@tiltsál ki te gyökér: " Igen, a Moszkva elsüllyedését se., hisz azt is az orosz közölte."
Akkor most nem süllyedt el? Kicsit fáradtnak tűnsz"

Figyelj, gyökér, lassan mondom , hogy még te is megèrtsd:
A Moszkva elsüllyedése azért nem kérdőjeleződik meg általad, mert az orosz propaganda médiákban is megjelent a hír.
Ha a RIA azt írja, hogy a Moszkva a tengeren csapatirányítási feladatokat lát el a Krím túlsó feléről, akkor azt mondanád, az ukrán hazudik , a videó, ahol látszik, ahogy elsüllyed, hamisítvány, látszik a fürdőkád széle, a hajó alján pedig jól olvasható, Plastic Made in China

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 01:00:32

@tiltsál ki te gyökér: nyilván szarrá bombázok egy egész várost. Mondjuk Budapesten utcai harcok voltak. Mariupolban a fél városból nem maradt más, csak néhány tűzfal.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 01:14:55

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"A Moszkva elsüllyedése azért nem kérdőjeleződik meg általad, mert az orosz propaganda médiákban is megjelent a hír."
Hát, úgy általában az a biztos, amit mind a két fél állít, nem gondolod?
Ha elhinném az orosz hazugságot, akkor itt magyaráznám, hogy nincs bizonyíték arra, hogy ukrán lövés találta el, tehát fel is robbanhatott magától.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 01:19:20

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"nyilván szarrá bombázok egy egész várost. "
Ne tereljél, te szerencsétlen. A Walli bőven egy hónapos történet, semmi Mariupol nem volt a környéken.
A kérdésre válaszolj.
Ott egy elbújt, beásott mesterlövész, aki 3 kilométerről tud ölni. Ott egy házban. Legyen egy hat emeletes panel. Hogy hatástalanítod?
Nagyon egyszerű a kérdés, válaszolj.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 01:20:43

@tiltsál ki te gyökér: a videó magáért beszél. Ott bizony találat volt, kettő, majd robbanás, amikor már a hajó félig elsüllyedt.

Más: egy független forrás, India Today.
Március vége. Azt mondja, az épületek 90 %-a megsemmisült. Mintegy 150 ezer áldozat, a félmillió lakosból.
Mesterlövész, mi?
youtu.be/RZ7WGvGCXSY

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 01:21:22

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ja. Szarul néz ki Mariupol.
De nem drezda.
Mellesleg még a videóban is azt írják, hogy suspected war crime.
Te már ítéletet is hoztál...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 01:22:47

@tiltsál ki te gyökér: lebombázom Mariupol 90%-át, nagy esélye van, hogy pont eltalálom azt a házat is.

Gyökér, egy mesterlövész miatt nem ölnek meg 150 ezer embert!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 01:24:34

@tiltsál ki te gyökér: de nem is Budapest. Igen, az ítéletem az, hogy te egy moszkovita ügynök vagy, aki semmit nem fogad el, amit nem a gazdái mondanak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.30. 01:42:30

@tiltsál ki te gyökér: youtu.be/gOmYi96cU1M

Itt egy szép felvétel, hogyan szenvednek az oroszok.
Látványos, ahogy egy orosz harckocsi hősiesen szétlő egy civil autót.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 09:27:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Gyökér, egy mesterlövész miatt nem ölnek meg 150 ezer embert!"
Baszki, az a csávó nem Mariupolban volt, fogd már fel.
A kurva életbe, egy rohadt egyszerű kérdést tettem fel, hogy mit csinálsz, ha ott egy házban egy mesterlövész. Erre közölted, hogy
" ez gyakori, hogy egy mesterlövész miatt ágyúval lônek egy házra. Vagy bombát dobnak rá. Te teljesen hülye vagy?"
Ismét megkérdeztem, hogy szerinted, mivel lőnek egy házra, ha tudják, hogy ott van egy mesterlövész, ha nem ágyúval, vagy aknával akkor mivel?
Most kérdezem negyedszer.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 09:50:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"egy mesterlövész miatt nem ölnek meg 150 ezer embert!"
Az igen. Már 150 ezernél tartunk, és 2500 katonai áldozatnál? ::D:D:D

Az rólad árul el sok mindent, hogy gondolkodás nélkül nyeled azt amit eléd tesznek. Kijev fantomja 40 légigyőzelmet aratott, mi?

Ja, látványos az autó szétlövése. Csak két kérdés maradt, hogy ki lőtt, mert én nem nagyon látom, hogy a beforduló járműnek lenne csöve, vagy tprkolattüze sőt a Z betű sem látszik. A másik pedig, hogy ki ült a kocsiban. Na, pont ezért szoktak független szervezetek vizsgálatokat tartani.
Persze neked nem kell, te ránézésre megmondod, hogy melyik az orosz harckocsi és melyik az ukrán, melyik civil oroszpárti és melyik ukrán.
És ja, igen, vannak tévedések, és vannak szándékos cselekmények, amelyek háborús bűnnek számítanak. Megint mondom, ezeket szokták kivizsgálni.

ez a nevem senki 2022.04.30. 09:55:51

„Hátulról lövik fejbe őket" – majdnem sírt a Pentagon-szóvivője az oroszok kegyetlenségeiről beszélve

1 zselénskij uszkárjára pályázik
2 buzi
3 köze?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.30. 10:03:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"egy mesterlövész miatt nem ölnek meg 150 ezer embert!"

Legitim célpont minden olyan objektum, ahol fegyveresek tartózkodnak, akár egyenruhában, akár civilben. Nem kell a civil lakosságot élő pajzsként használni. Mellesleg ez nem háborús bűn? (Tényleg nem tudom, az-e, de szerintem annak kellene lennie.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.30. 10:09:28

@tiltsál ki te gyökér:

"Kijev fantomja 40 légigyőzelmet aratott, mi?"

Lehet, hogy valóban fantom, nekem legalábbis a róla közölt arckép kimondottan fantomképnek tűnik. Túl szabályos.

Ha valóban létező személy volt, és tényleg légi harcban halt meg, akkor minden tiszteletem az övé, mert a hazájáért adta az életét.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 10:14:56

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Komment a video készítőtől nincs kedvem pötyögni, google translator:
"Hogy bővebb kontextust adjak a Buran-30-ról, az ő egysége volt az egyik legaktívabb személyzet a rádiófrekvenciánkon. Jeleztük, hogy az egységet vezető orosz parancsnokot Jurijnak hívják, legalábbis így gondoltuk a rádióktól kapott információk alapján. A Buran-30 túl sok információt adott a történtekről, és ez rendkívül sokat segített az ukránoknak, hogy lássák, hol vannak és a következő támadásukat.

Ennek a videónak az egyik felvételén, ahol a Buran-30 sírt, azért sírt, mert tűzharcba keveredett, és megijedt a saját életéért – sok orosz katonát látott meghalni ebben a tűzharcban, és rengeteget elveszített. tankok. A vele beszélő azonosítatlan egységről később kiderült, hogy Butan-15, a Butan-15 azt mondta a Buran-30-nak, hogy fogjon be, és haladjon tovább.

A következő napokban Buran-30 hangja kissé reszelős volt. Később kiderült nekünk, hogy a hangja rettenetesen reszelős lett a sok ordibálástól és füsttől. És ha jól emlékszem, és ha igaz, akkor az utolsó aktív rádiófrekvencián az orosz légierőnél volt, hogy elérje Harkovot. Ezt nem én erősítem meg, de mi csak az ismerős hang miatt hisszük, hogy ő volt az. És sajnálatos módon néhány hete hallottuk utoljára a Buran-30 orosz parancsnokát, amikor arról számoltak be, hogy visszaszökött Oroszországba, és ott segít a sebesült katonákon.

Most már nem védtelen rádiófrekvenciákat használnak, hanem titkosítottakat, és Ukrajnából ellopott mobiltelefonokat használnak a kommunikációhoz. Szerencsére még mindig sokan hozzáférhetnek titkosított rádiókhoz és ellopott mobiltelefonokhoz. Azonban sokkal nehezebb hozzáférni, mivel az általuk használt eszközök biztonságosak vagy nagyon elavultak.

Tehát:
1. Ez a csávó annyit forgalmazott, mint még soha senki, amióta feltalálták a háromszögelést. . és senki nem szólt rá, hogy kuss, rádiócsend.
2. Gyakorlatilag célpontot csinált mindenkiből, információkat mondott nyílt frekvencián.- és ez senkinek nem tűnt fel.
3. Visszamenekült Oroszországba, és sebesülteken segít - nyilván ezt csinálják a dezertőrök.
4. Aztán rájöttek, hogy esetleg titkosított frekvenciát kellene használni...
5. Bár az orosz katona az anyjával csetelgetett (hadügyminiszter olvasta fel a szomorú történetet), lopott ukrán telefonokat használnak- egy tankban nyilván jó a térerő, és teljesen életszerű, hogy az átjátszótornyok épen maradnak, van töltő, stb..

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 10:18:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Biztos, hogy létező személy volt, biztos a hazájáért adta az életét. Igen, tisztelet neki.

De az is biztos, hogy nem lőtt le 40 ellenséget.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 10:26:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, a civilek azért tudnak furcsa dolgokat csinálni.
Szerbia bombázásakor az utolsó hídra kiterelték a civil lakosságot. Az amcsi repülő nem is bombázta le a hidat. (Nem tudom, hogy saját döntés volt, vagy a parancsnokok nem engedték. )
Akkor azt mondták, hogy a mocsok szerbek kiterelték a népet, élő pajzsként. Azóta olvastam olyat, hogy a polgármester vitte ki a lakosságot - önként, hogy megvédjék a megmaradt hídjukat. Na, szóval a franc tudja, hogy melyik az igaz.
És így szép a történet, hogy megmaradt a híd, elérték a civilek amit akartak. Viszont ez egy dolgot mutat csak, hogy az amcsiknak nem volt annyira rettenetesen fontos szétlőni. Ha ott komoly amerikai érdekek lettek volna akkor lebombázzák a faszba.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.30. 10:31:08

Faszom, ti még most is dolgoztok?
Tudja még valaki, miről megy a vita?

apro_marosan_petergabor 2022.04.30. 16:43:42

@11110000: öcsi, legalább olvasni, szöveget értelmezni tanulj meg. Jelentsd, ha valahol leírtam azt, hogy nincsen Uu hadsereg! Kicsit utána nézel írasaimban olyat találhatsz, hogy flotta, légierő nincsen,, mert azt elég hamar lenullázták...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.30. 16:51:01

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Mégis ki baszna le és miért?

Lehet, hogy neked tényleg ilyen nehéz felfogni, hogy vannak, akik gondolkodnak? Csak úgy maguktól?

CSOKKI MÁLNA 2022.05.01. 10:35:47

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ha valóban az ukránok lőtték ki rakétával a partról, akkor miért nem rögzítették az akciót? Erre még mindig nem tudsz felelni..:)

Sir Gombóc 2022.05.01. 12:03:24

@CSOKKI MÁLNA: esetleg látótávolságon kívül volt?
De igaz, miért nem kúldtek oda egy csónakot kamerával.
Hülye..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.05.02. 12:26:58

@CSOKKI MÁLNA: nem, mindenki tudja, hogy viharban süllyedt el.
Mondjuk ennyire átlátszó hazugságot csak az oroszok képesek benyögni.
Ez kizárható, mint az is, hogy a lőszer csak úgy, önmagától berobbant...
Döntenünk kell: az orosz haditengerészet impotens banda, a hadihajòkat elsüllyeszti a vihar, a lövedékeik felrobbannak? Az nagyon gáz!
Avagy az ukránok eltalálták?
Tehát, mi marad?
Én kizárom, hogy az orosz haditengerészet egy kalap szar.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.05.02. 12:28:03

@CSOKKI MÁLNA: mert a rakéta nem drón. Egyébként rögzítették, te Istenbarma.
süti beállítások módosítása