wagmg

wagmg

A tárgyalásos megoldás illúziója

2022. december 18. - arthurthedent

Olvasom, hogy Kissinger tárgyalásokat javasol az ukrán háború lezárásaként. Nem tudom minek betudni ezt a butaságot, ennél mondjuk többre számítottam tőle. Soha nem kedveltem, de ostobának azért nem gondoltam. Eddig...

Miért is teljesen lehetetlen a tárgyalásos megoldás? Ha egyszerű választ akarunk azért, mert egyetlen szereplő sem akarja.

Oroszország

Először is ott van Oroszország, azaz az orosz felsővezetés. A plebsnek nem osztottak lapot ugye...

Namost az orosz felsővezetésnek jól jönne egy tűzszünet, rendezhetnék a soraikat, gyárthatnának rakétákat, kiképezhetnék a katonákat és újult erővel támadhatnának. Csakhogy képtelenek tűzszünetet kötni, mert Putyin jó előre belekormányozta az országot egy olyan helyzetbe, ahol a tárgyalás, a tűzszünet lehetetlen.

Az orosz álláspont szerint a harcok Oroszország területén zajlanak. Törvényesen oroszországhoz csatolt területeken. A törvény szerinti Oroszország területén ukrán csapatok vannak. Tárgyalásokról ebben a helyzetben nyilván szó sem lehet. Miről tárgyalnának, arról, hogy feladják az általuk el nem foglalt, de jogilag magukhoz csatolt területeket? Ilyet pusztán megemlíteni már 15 év náluk, akkor?

Ráadásul kikkel tárgyalnának? Nácikkal? Sátánistákkal? Magával az antikrisztussal? Épeszű ember ezt nem gondolhatja komolyan, ugye? A tévében arról vitatkoznak, hogy Zelenszkij maga az antikrisztus vagy csak egy kisebb démon. Putyin maga mondta, hogy ez itten kérem sátánizmus, akkor hogy a csodába tárgyalnának?

Ráadásul az orosz lélek szerint a tárgyalás a gyengeség elismerése lenne. Gyenge diktátor, azt meg hogyan? Széthullana a történelem során összefércelt Oroszország, elzavarnák a bojárokat és magának a cárnak is futnia kellene.

Akkor miért mondják, hogy hajlandóak tárgyalni? Azért, hogy ésszerű, megfontolt, békeszerető és bölcs vezetés látszatát keltsék. Maguk az orosz állampolgárok is tudják, hogy csak kamuznak, ez itt kérem a duplabeszél, nem szabad félreérteni a helyzetet.

Ukrajna

Az ukrán nép emlékszik a holodomorra. Akkor a télen az éhínséggel próbálták az oroszok kiirtani az ukránokat, most a télen a hideggel próbálják ugyanazt. Az ukrán nép az életéért küzd, mi a fenéről tárgyalnának a saját gyilkosaikkal? Hogy milyen mélyen elfogadható a bicska a hasukba?

Az ukrán felsővezetés legitimációját pedig az ellenállás adja. Azért vannak, hogy ellenálljanak, ha tárgyalnak vagy akár felmerül a gyanú, hogy tárgyalnának maga a nép söpri el őket. Árulás lenne mindenféle tárgyalás.

Ráadásul ugye tudják mi történt csecsniában! Amikor az oroszoknak nem ment jó a háború, akkor egyezkedtek, aztán visszamentek és mindenkit jól legyilkoltak. Ott a Budapest memorandum is, szóval világos, az ukrán nép és az ukrán felsővezetés az oroszok egy szavát sem hiszi el. Nem lehet megegyezi, ha az egyik fél szavahihetősége zérus.

Az EU

Nos, az EU sem hiszi el egy szavát sem az oroszoknak, bár kétségtelen, hogy jobban hajlanának a tárgyalásra.

Csakhogy ott van Lengyelország, ott vannak a balti államok, ott van Finnország. Ezek az EU tagállamok közvetlen veszélynek vannak kitéve, ezek az országok igen-igen komolyan veszik az orosz fenyegetést.

Lengyelország százával veszi a tankokat, vadászgépeket, rakétarendszereket, lövegeket. Jó úton halad ahhoz, hogy két-három év múlva az EU legnagyobb és legütőképesebb seregét vigye. 

A balti államokban rengeteg orosz él, maguk az országok kicsik, útban vannak, szó szerint rettegnek. Jó okkal. NATO ide vagy oda, jó okuk van rettegni.

Abban pillanatban, ahogy az EU belengetne bármilyen tárgyalásokat a megszállt területekről, azonnal szét is hullana. Drasztikusnak tűnhet ezt mondani, de nem az, az EU soha nem látott bizalmi válságba kerülne és a jelenlegi formában biztosan nem élné túl.

Az USA

És akkor ott az USA. Igazából csak az USA számít, de mindegy is.

Na, az USA nem fog egyhamar tárgyalni, az is biztos.

Az amerikai nép orosz ellenességét, az amerikai kultúra "anti-ruszki" beállítottságát mi magyarok hajlamosak vagyunk alábecsülni. Amerikában generációkon keresztül ment az oroszoellenesség. Nem értettek egyet arról, hogy legyen -e abortusz, hogy legyen -e korlátozva a fegyvertartás, hogy emeljék vagy csökkentsék az adókat, hogy mi legyen kannabisszal, az oroszellenesség azonban megadta az alaphangot mindenkinek.

Pár évtized alatt ez az oroszellenesség sokat enyhült, most viszont újra a régi pompában ragyog. Az oroszok elásták magukat az agresszivitásukkal, a hazugságaikkal, a szabályok felrúgásával. Az amerikai nép pont úgy nem fogja hagyni, hogy tárgyalások legyenek mint ahogyan Hitler idejében sem hagyta volna.

Ráadásul amerikának jelenleg nem kerül semmibe ez a háború. Küldtek pár tizmilliárd dollárnyi fegyvert meg pénzt, persze! Egyrészt mondjuk amerikai cégek által gyártott cuccokat, másrészt ugye jóval kevesebbet mint amennyi orosz vagyont lefoglaltak, harmadrészt meg ugyebár a költségvetésükhöz képest keveset.

Vegyük már észre, hogy az USA annyi pénzt költ minden évben a hadseregre, hogy ennek a háborúnek a finanszírozása fel sem tűnik a költségvetésbe. Az USA évente több mint 700 milliárdot költ a katonaságra, most adtak ukajnának mintegy 50 milliárdot. Ugyan már!

A magas alapkamatot, na azt megérzik, az nem is tetszik a népnek, a magas alapkamat meg a magas infláció. Majd ha kell megoldják, de a fegyverszállítások, a segítségnyújtás nem áll le. Az USA ezt tetszőleges ideig képes csinálni.

Számtalan apróság van még, amit érdemes lenne megvizsgálni, hogy például mennyi az áldozatok száma, miért nem akarja az EU visszavonni a szankciókat, miért égetett fel Putyin minden hidat maga mögött. Számtalan érvet lehet még találni, de egy biztos: jelenleg az ukrán konfliktus tárgyalásos befejezése elképzelhetetlen, nem több mint illúzió. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4718004994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthurthedent 2022.12.21. 12:10:26

@atomic power 1986DucaDuca: "Nyugat lapokból idéztem gyakran, amelyekben fajsúlyos politológusok véleménye szerint"

Oximoron, nincs olyan, hogy fajsúlyos politológus. 2014-ben Oroszország megtámadta Ukrajnát, azóta megszállva tartja a Krím félszigetet. Ez maga lehetetlenné tette Ukrajna NATO csatlakozását, ez, a lehetetlen NATO csatlakozás tehát nem lehet a 2022-es támadás oka. Abszurd.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 13:16:21

@arthurthedent:

"Oximoron, nincs olyan, hogy fajsúlyos politológus."

Akkor legyen fajsúlyos helyett kiváló politológus: John Joseph Mearsheimer

Az USA West Point-i katonai akadémiáján végzett. A diploma megszerzése után öt évig tisztként szolgált az Egyesült Államok légierejében. A nemzetközi kapcsolatokból szerzett mesterfokozatot a Dél-Kaliforniai Egyetemen. PhD fokozatot szerzett a kormányzatból, különösen a nemzetközi kapcsolatokból a Cornell Egyetemen. Tudományos munkát végzett a washingtoni Brookings Intézetben. Posztdoktori ösztöndíjas volt a Harvard Egyetem Nemzetközi Ügyek Központjában. A New York-i Külkapcsolatok Tanácsának Whitney H. Shepardson ösztöndíjasa volt. A chicagói Egyetem R. Wendell Harrison kiváló professzora és a tanszék elnöke volt. Tanár a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága posztgraduális programjában, valamint társigazgatója a Nemzetközi Biztonságpolitikai Programnak. Számos tanári díjat nyert. Nyolc főiskolán és egyetemen tartott előadásokat. 2003-ban beválasztották az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémiába. Az Amerikai Politológiai Szövetség 2020-as James Madison-díjának kitüntetettje, amelyet háromévente adnak át egy amerikai politológusnak, aki kiemelkedő tudományos munkákat végzett. A Díjbizottság megjegyezte, hogy Mearsheimer "a nemzetközi kapcsolatok egyik legtöbbet idézett tudósa a tudományágban, de műveit az akadémián kívül is olvassák."
Az USA nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó oktatóiról készült felmérés szerint a harmadik helyen áll „azon tudósok között, akiknek munkája a legnagyobb hatást gyakorolta a nemzetközi kapcsolatok területére az elmúlt 20 évben”.

Azért írtam róla részletesen, nehogy egy kézlegyintéssel elintézd, hogy Putyin fizetett ügynöke!

Legutóbb, Budapesten tartott előadásában a következőket mondta:

"Az Egyesült Államok és a Nyugat provokálta ki az ukrajnai háborút azzal, hogy kilátásba helyezte Ukrajna NATO-tagságát"

"Putyin preventív háborút indított Ukrajnában, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-tagságát, vagyis hogy a Nyugat bázisul használja Ukrajnát Oroszországgal szemben "

" Putyinnak soha nem állt szándékában Ukrajna elfoglalása, amire a katonai képesség sem áll Oroszország rendelkezésére."

"A kubai rakétaválsághoz hasonlította a 2014, vagyis az ukrajnai forradalom, a Nyugat-barát hatalomátvétel után kialakult helyzetet. Ugyanis az Egyesült Államok sem tűrte, hogy a Szovjetunió támadó rakétákat telepítsen a szomszédságába."

"Ebben a helyzetben az Egyesült Államok nemhogy hátralépett, hanem elkezdte felfegyverezni Ukrajnát, és Ukrajna de facto NATO-taggá vált. Vagyis ugyanolyan provokációt követett el a Nyugat Ukrajnában, mint annak idején a Szovjetunió Kubában."

"Magyarország bölcsen egyensúlyoz a felek között, hiszen miközben érdeke a nyugati szövetségi rendszerben a katonai és gazdasági kapcsolatok fenntartása, nem érdeke a határaihoz közeli Oroszország provokálása."

www.vg.hu/kozelet/2022/11/john-j-mearsheimer-a-nyugat-provokalta-ki-az-ukrajnai-haborut

"2014-ben Oroszország megtámadta Ukrajnát, azóta megszállva tartja a Krím félszigetet. Ez maga lehetetlenné tette Ukrajna NATO csatlakozását, ez, a lehetetlen NATO csatlakozás tehát nem lehet a 2022-es támadás oka. Abszurd."

Valóban, Ukrajna jogilag nem lehet NATO tag. Ez szerintem nem elég megnyugtató az ellenfél /ellenség/ számára, ismerve a történetet!

bordon 2022.12.21. 13:24:45

@arthurthedent: Objektív mutatók alapján a moldáv, orosz, ukrán a bolgárnál, magyarnál lejjebb helyezkedik el minden mércén. Én Magyarországtól se vagyok elájulva, de azért Ukrajnával egy lapon se lehet említeni. Magyarország az EU egyik legkorruptabb állama, Ukrajna meg a világ egyil legkorruptabb állama. Nagyságrendbeli különbségek vannak.

Valamint hazudsz, nem írtam, hogy gyűlölni kell az ukránt vagy oroszt. El kell határolódni mindkettőtől. Egyszerűen ők két hatalmas szláv testvérnép, akik most verik egymást, ebbe belefolyni a magyaroknak nem érdeke. Hogy a nyugatiaknak miért érdeke, az más téma, maradjunk annyiban, hogy nem az ukránok iranti szeretet mozgatja őket elsősorban. Minél hamarabb kifullad a két testvérnép, annál hamarabb nyugszanak le. Nem kellene olajat önteni a tűzre.
Az interneten, nyugati médiában bizony megy az ukránok fényezése. Kuleba és a kijevi junta többi hangadója is folyton arról nyilatkozik, hogy Ukrajna a civilizáció, Európa védvonala, EU-tagságot követel, mert kiérdmelték. Az ukrán propaganda olyan ügyes, hogy mivel tudják, hogy Amerikában ezzel lehet megnyerni az embereket, LGBTQ propagandát is nyomnak. Mintha az ukrán széljobberek nem az utcán verték volna a b*zikat, egy fikarcnyival se jobbak, mint a ruszki széljobberek. Meg minden nap posztolnak olyan videókat, amiben ukrán militánsok kiscicákkal játszanak, ukrán tűzoltók kutykölyköt cumiztatnak.
Az oroszokst meg orkoknak nevezik a nyugati fórumokon. Dehumanizálják őket. Az agybaj akkora, hogy orosz zeneszerzők száz évvel ezelőtt szerzett műveit tiltják le.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.21. 14:22:17

@bordon: Áh te nem írtál ilyet hogy az ukránokat gyűlölni kell! Ez tőled távol áll. Ja, nem.

" Európa söpredéke ukránok (akik lengyel földeken szedik a gyümölcsöt meg takarítanak Csehországban, mert az ukran diplomát sehol nem ismerik el, mert mind megvette), az egyik legkorruptabb nép a világon aztán nem akar tárgyalni. "

arthurthedent 2022.12.21. 15:31:14

@bordon: "Az interneten, nyugati médiában bizony megy az ukránok fényezése. Kuleba és a kijevi junta többi hangadója is folyton arról nyilatkozik, hogy Ukrajna a civilizáció"

Megy a fényezésük? A médiában? Szabad sajtó van, miért ne mehetne? Te meg gyűlölködsz. Meg akarod tiltani a sajtónak, hogy pozitívan nyilatkozzanak, mert te nem szereted őket? Ezt mégis hogyan?

"Az oroszokst meg orkoknak nevezik a nyugati fórumokon. Dehumanizálják őket."

Orkoknak az ukrajnában civileket gyilkolászó oroszokat nevezik. Akik közül nem kevés a börtönből került ukrajnába. Ha nem akarja oroszország, hogy orkoknak csúfolják őket, akkor nem kellene rakétával lőni a lakosságot. Ilyen egyszerű.

"EU-tagságot követel, mert kiérdmelték."

Konkrétan hol "követelt" EU tagságot és ki? Nem az van megint, hogy az ukránok "kérnek" valamit, a magyar sajtó meg lehozza, hogy "követeltek"?

arthurthedent 2022.12.21. 15:33:03

@bordon: "Mintha az ukrán széljobberek nem az utcán verték volna a b*zikat, egy fikarcnyival se jobbak, mint a ruszki széljobberek."

Ugye nem egy apró kisebbség alapján akarsz megítélni egy sok milliós országot? Merthogy nálunk is voltak cigánygyilkosságok ugye? Nálunk is vertek meg embereket, nem?

arthurthedent 2022.12.21. 15:40:08

@bordon: "Az agybaj akkora, hogy orosz zeneszerzők száz évvel ezelőtt szerzett műveit tiltják le."

Kik tiltottak le zenerszezőket? Ez is valami legenda, amit a magyar sajtóban olvastál? Mint amikor az terjedt, hogy az óvodában a szülők megkérdezése nélkül végeznek nemváltó műtéteket? Vagy amikor az volt a mese, hogy azért zárnak börtönbe egy tanárt, mert nem hajlandó kislánynak nevezni a kisfiút?

Te... nézted mostanában, hogy oroszországban mi tilos? Mert igen sok dolog tilos ám! Tilos megvitatni a háború állását, tilos háborúnak nevezni, tilos bírálni a hadsereget, tilos a területek feladását szorgalmazni, tilos a külföldi tulajdonosoknak orosz részvényt eladni, tilos átváltani a rubeledet dollárra, a külföldi bankoknak tilos működniük... te meg azzal a képzelt hírrel vagy elfoglalva, hogy európában tilos orosz zeneszezők műveit játszani? Hát azt például nem tilos.

arthurthedent 2022.12.21. 15:48:23

@bordon: "Minél hamarabb kifullad a két testvérnép, annál hamarabb nyugszanak le. "

Ostobaság. Az oroszok nem egy háborút indítottak az elmúlt években és a nyugat soha nem avatkozott be komolyan. Szó sincs arról, hogy lenyugodtak volna, mindig újabb és újabb háborút indítottak.

Teljesen őrült dolog arra számítani, hogy ha a nyugat nem avatkozik be, ha nem segíti Ukrajnát, akkor majd az oroszok lenyugszanak. Normális ember, aki az elmúlt évtizedeket nem egy kő alatt töültötte ilyen baromságot nem beszél.

Orosz bérencek mondanak ilyen oltári fasságot, mert ez az érdekük. Be akarják csapni az embereket, el akarják hihetni, hogy ha odadobják Ukrajnát és az ukrán lakosságot áldozatul, akkor az oroszok megkönyörülnek a világon és lenyugszanak. Ezzel akarják elérni, hogy az oroszok egyenként leigázzák a szomszédaikat miközben a többi csak nézi.

Te komolyan gondolod, hogy a zsarnokságot, a hódítót, a diktátort úgy lehet megállítani, hogy úgy csinálunk mintha semmi sem történne? Komolyan gondolod, hogy Ukrajna után Oroszország nem támadja meg Moldovát? Komolyan gondolod, hogy Putyinnak nem lesznek mindig következő és követklező követelései?

Már egy évvel ezelőtt is azt követelte Putyin, hogy Magyarországot ki kell tenin a NATO-ból, mert Oroszország akkor érzi biztonságban magát, ha a szomszédai védtelenek. Ezek után nem gondolod, hogy kőkemény hazaárulás, amit csinálsz?

arthurthedent 2022.12.21. 15:51:37

@bordon: Ige, hazaáruló vagy. Az ostobaságod nem elég annak magyarázásra amiket Oroszország kapcsán terjesztesz. Védtelen Magyarországot akarsz, ami határos Oroszországgal, hogy akkor vonuljanak be, amikor akarnak. Csak az a szomorú, hogy a magyar kormány is ilyeneket mond, ami igencsak döbbenetes egy kormánytól, amit sokan nacionalistának és jobboldalinak gondolnak.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 17:22:33

@arthurthedent:

"Már egy évvel ezelőtt is azt követelte Putyin, hogy Magyarországot ki kell tenin a NATO-ból......."

Nem egészen ezt mondta, ne csúsztass! Pontosan az volt a követelése, hogy a NATO ne állomásoztasson olyan katonákat és katonai eszközöket, infrastruktúrákat, melyek 1997 előtt még nem voltak a térségben. Valószínűleg tisztában volt azzal, hogy ezt a NATO nem fogja teljesíteni, azt meg különösképpen nem, hogy az Elbától keletre lévő országok kilépjenek a szövetségből. De ez a követelés nem is a tagságra irányult. Mivel a szovjet csapatok a kilencvenes évekre már kivonultak a térségből, a kölcsönösség elve és a diplomáciai memorandumokban az orosz, illetve szovjet vezetőknek tett ígértek alapján követelte a katonai infrastruktúra kivonását, cserébe a német egyesítésért, mintegy utólag.

A Foreign Affairs szerint:

Oroszország megelégedett volna NATO hosszú távú bővítéséről szóló moratóriummal, cserébe Ukrajna európai uniós tagságával, illetve az amerikai közép-hatótávolságú ballisztikus rakéták kivonásával Európából. Ez az erőviszonyok ismeretáben nem jelentett volna gondot a NATO-nak.

"Az oroszok nem egy háborút indítottak az elmúlt években és a nyugat soha nem avatkozott be komolyan. Szó sincs arról, hogy lenyugodtak volna, mindig újabb és újabb háborút indítottak."

Melyek voltak ezek a háborúk a mostani előtt? Orosz-csecsen, orosz-grúz? Nem hiszem, hogy ezek miatt kell félned Oroszországtól! Tudod mekkora a NATO erőfölénye az OF-el szemben? Persze, hogy tudod, de azért jőlesik rettegni, rettegtetni!

arthurthedent 2022.12.21. 17:56:53

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem egészen ezt mondta, ne csúsztass! Pontosan az volt a követelése, hogy a NATO ne állomásoztasson olyan katonákat és katonai eszközöket, infrastruktúrákat, melyek 1997 előtt még nem voltak a térségben."

Ez hazugság, nem ez volt a követelés. "

Az orosz békeajánlat: vissza 1997-be, lényegében megszűnne Magyarország NATO-tagsága"

"Melyek voltak ezek a háborúk a mostani előtt? Orosz-csecsen, orosz-grúz?"

Nyugodtan keress rá a neten, vannak listák.

"Nem hiszem, hogy ezek miatt kell félned Oroszországtól!"

Nem mondtam, hogy félek oroszországtól, azt mondtam, hogy hazaáruló vagy.

"Tudod mekkora a NATO erőfölénye az OF-el szemben?"

Miből gondolod, hogy az orosz felsővezetés megfontoltan és felelősen fognak viselkedni? Adtak erre bármiféle okot?

"Persze, hogy tudod, de azért jőlesik rettegni, rettegtetni!"

Nem mondtam, hogy rettegek. Azt mondtam, hogy a hazád vesztét akarod, egy szóval sem mondtam, hogy van esélyed rá. Ne terelj ezzel a rettegés dologgal, mert nevetséges.

Szólnak neked, hogy nem kéne belehugyozni a konnektorba erre elkezdesz gúnyolódni, hogy akinek nem tetszik az retteg a 220-tól. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 19:24:12

@arthurthedent:

"Megy a fényezésük? A médiában? Szabad sajtó van, miért ne mehetne?"

Megint igazat kell adnom neked: miért ne mehetne Ukrajna fényezése, hiszen sajtószabadság van.

Oh wait! Ha sajtószabadság van, akkor miért vannak Nyugat-Európában betiltva az orosz tv-csatornák és egyéb orosz források?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 19:31:34

@arthurthedent:

"Te... nézted mostanában, hogy oroszországban mi tilos? Mert igen sok dolog tilos ám! "

Te... nézted mostanában, hogy Ukrajnában mi tilos? Mert igen sok dolog tilos ám!

Pl. be vannak tiltva pártok, média, még az orosz nyelv oktatása is. Ukrajna azt követeli, hogy sehol a világon ne játsszák orosz szerzők műveit, szóval nem csak Ukrajnában.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 19:36:01

@arthurthedent:

"Nem mondtam, hogy félek oroszországtól, azt mondtam, hogy hazaáruló vagy."

Akkor most kénytelen leszel feljelenteni, különben mehetsz a sittre 2 évre!
BTK 263. § Állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása.

Azt se tudod miket beszélsz!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 19:36:21

@arthurthedent:

"Kik tiltottak le zenerszezőket? Ez is valami legenda, amit a magyar sajtóban olvastál?"

Orosz zeneszerzőket, pl. Csajkovszkijt. Nagyon szelektíven olvasol a buborékodban, ha erről nem olvastál.

Vagy csak tagadod, mert zavar a kognitív disszonanciád.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.21. 19:37:05

Az megvan, hogy a 2008-as válság idején az ukrán parlamenti képviselők elmondtak a fél fizetésükről?
Jó nálunk éppen a Gyurcsány Bajnai korszak volt. Ha Fidesz lett volna ők is biztosan meglépték volna. Hiszen ők nem csinálnának olyat, hogy válság idején emeljék a saját fizetésüket...
Oh wait...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 19:39:56

@atomic power 1986DucaDuca:

Ha hazaárulónak nevezett, az rágalmazás és jó hírnév megsértése. Mivel nagy nyilvánosság előtt történt.

Oersze mivel mindketten álnéven vagytok itt, lehet, hogy ezért nem áll meg a vád, hiszen nem azonosítható a megrágalmazott személy, vagyis te.

arthurthedent 2022.12.21. 20:30:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Orosz zeneszerzőket, pl. Csajkovszkijt. Nagyon szelektíven olvasol a buborékodban, ha erről nem olvastál."

Konkrétan hol is tiltották be Csajkovszkijt Európában? Vagy mi, Ukrajnában? Hol olvastad ezt?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 20:40:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azt se tudja, mi az a hazaárulás. Ha megtudja, akkor meg elég baj, hogy ilyen súlyos vádakkal szórakozik. Ig is, úgy is kínos, de ezt nem érzékeli.

arthurthedent 2022.12.21. 20:48:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Azt se tudja, mi az a hazaárulás. "

Olyan mintha arra lennél büszke, hogy tudod a négyes szorzótáblát. :D

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 20:53:41

@arthurthedent:

"Konkrétan hol is tiltották be Csajkovszkijt Európában? Vagy mi, Ukrajnában? Hol olvastad ezt?"

Lépjél ki a buborékodból és tájékozódj!

www.classical-music.com/news/cardiff-philharmonic-removes-tchaikovsky-from-programme-in-light-of-russian-invasion-of-ukraine/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 20:56:08

@arthurthedent:

Gúgl iz jor frend. Keress rá pontosan arra, amit tagasz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 21:01:42

@atomic power 1986DucaDuca:

Plusz Prágában és Berlinben is.

Bizonyára azért, mert Csajkovszkij a mai napig nem ítélte el Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

A mocsok!

arthurthedent 2022.12.21. 21:19:00

@atomic power 1986DucaDuca: "but has decided to change the programme having deemed it to be 'inappropriate' at this time"

Szóval nem tiltották be, úgy döntöttek, hogy nem mutatják be. Megint hazudtatok.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Keress rá pontosan arra, amit tagasz."

Szóval megint hazudtál, európában sehol sem tiltották be csajkocszkijt. Megint kamu, fake news, hangulatkeltés, duma, ködösítés. Kicsit már elegem van belőlelet.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 21:47:09

@arthurthedent:

"Szóval nem tiltották be, úgy döntöttek, hogy nem mutatják be. Megint hazudtatok."

Tudtam, hogy ezt fogod írni, de szerinted ez normális dolog volt? Az, hogy korlátozták?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 22:04:45

Politikai indokkal levették a műsorról. Az öncenzúra gyakran szigorúbb a hatalom elrendelte cenzúránál.

Nem mellesleg a hiteltelen Hulk az egész világon az orosz művészek betiltását _követelte_. Ukrajnában ez meg is történt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 22:09:17

@arthurthedent:

Az orosz média betiltását is tagadid? Azt is csak kivették a szolgáltatók kínálatából, ugye? Betiltásról ezeknél sincs szó.

Imádom a hozzád hasonló ballibsikben, ahigy a szavak jelentését addig csavarják, amíg az a céljaiknak megfelel.

Szóval nem betiltották, hanem csak törölték a műsorról, törölték az elérhetőségüket. De semmi betiltás, Oh NO!!!

arthurthedent 2022.12.21. 22:22:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Tudtam, hogy ezt fogod írni, de szerinted ez normális dolog volt? Az, hogy korlátozták?"

Piacgazdaság. Mindenki olyan arculatot alakít ki magáról, a koncertterméről, az üzletéről, amilyet akar. Szerinted mit kellett volna csinálnia a hatalomnak? Megtiltani, hogy ne mutassanak be orosz zeneszerzők műveit?

arthurthedent 2022.12.21. 22:27:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az orosz média betiltását is tagadid? Azt is csak kivették a szolgáltatók kínálatából, ugye? Betiltásról ezeknél sincs szó."

Hazudnak és gyűlöletet keltenek. Nyilván betiltották őket. Teljesen jogosan.

"Imádom a hozzád hasonló ballibsikben, ahigy a szavak jelentését addig csavarják, amíg az a céljaiknak megfelel."

Már párszor elmondtam, antikommunista vagyok, mindig is a fideszre szavaztam. Most, hogy nem értek veled egyet egyből kikiáltasz ballibnek, ami rohadtul gáz.

"Szóval nem betiltották, hanem csak törölték a műsorról, törölték az elérhetőségüket. De semmi betiltás, Oh NO!!!"

Senki sem tiltotta meg senkinek, hogy Csajkovkijt adjon elő. Azt mondtad, hogy betiltották Csajkovszkijt, ennek ellenére az ad elő Csajkovszkijt, aki akar. Ha úgy döntök, hogy nem mondok Petőfi verset, akkor be van tiltva Petőfi?

arthurthedent 2022.12.21. 22:29:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem mellesleg a hiteltelen Hulk az egész világon az orosz művészek betiltását _követelte_. Ukrajnában ez meg is történt."

Ez a "követelés" is olyan, mint amikor betiltották Csajkovszkijt?

arthurthedent 2022.12.21. 22:40:02

@atomic power 1986DucaDuca: Én például nem veszek orosz termékeket. Merthogy másképpen nem tudok hatni az oroszokra. Ha sokan nem vesznek orosz termékeket, akkor az áruház esetleg leveszi a polcról. Ez nem azt jelenti, hogy a tecsónak megtiltották, hogy orosz vodkát áruljon, egyszerűen nem éri meg nekik, ha sokan mellőzik az orosz termékeket.

Az Orosz lakosság 70-80%-a támogatja az ukrajnai háborút, sőt, nagyon sokan a háború kiterjesztését követelik. Azt követelik sokan, hogy több katonát küldjenek, több bombát dobjanak le civilekre. Nem akarom, hogy az én pénzemből éljenek olyan emberek, akik atomháborút követelnek, akik népirtást követelnek, akik a háborút támogatják.

Az orosz sportoló csávó felállt a dobogóra egy hímzett fehér Z betűvel és büszkén hirdette az egész világon, hogy ő a nyugati sajtóban támogatja a háborút. Ha ezt a nyugat elnézi, szótlanul tűri azt az érzést kelti az oroszokban, hogy csak idő kérdése, hogy a nyugat meghátráljon. Azt az érzést, hogy ők az erősebbek, nekik van joguk uralkodni a nyugat felett az erősebb jogán.

Ezért aztán a nyugat azt mondja, hogy akkor inkább megvagyunk oroszsportolók, orosz művészek, orosz influenszerek nélkül. Helyes.

A szabad világ népe nem akar nácikat, kommunistákat, gyűlöletkeltőket, diktátorokat éltető megmondó emberek a szabad világban.

arthurthedent 2022.12.21. 22:50:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az orosz nép arra az álláspontra helyezkedett, hogy őket az ukrajnai háború nem érdekli. Ők elvannak, nem az ő felelősségük ami történik. Elmennek nyugatra nyaralni, bevásárolni, nyugati filmeket néznek, nyugati termékeket használnak, nyugattal üzletelnek, aztán a hadsereg pár százezer tagja meg gyilkol. Erőszakol. Sorra igázza le a szomszédos országokat. Atomtámadással fenyeget. Megfélemlít.

Az utca embere meg elvan, ugyan már, jól teszik, jogunk van rá. Gyártok orosz vodkát, eladjuk angliában, a tévében meg a csávó azt üvölti, hogy londonra atombombát kell dobni és azlesz az igazi, ha megfagynak az ukránok. A vezetőik azon álmodoznak a neten, milyen jó lenne, ha végre megkapnák a parancsot lengyelország lerohanására.

És akkor, amikor az angol meg lengyel polgár azt mondja, hogy nem fogok baszki fizetni azért, hogy orosz balettáncost nézzek, aki majd hazamegy és lengeti a Z betűs zászlót, akkor egyesek ki vannak akadva, hogy "ugyan már, a balettáncosnak mi köze van hozzá".

Hát először is az, hogy jó 70% az esélye, hogy konkrétan támogatja a háborút. A másik meg az, hogy fenntartja a normalitás látszatát. A látszatot, hogy minden rendben van, hogy minden okés, minden elfogadható. A harmadik meg az, hogy hazaviszi a pénzt ás au élet megy tovább.

Hát ezért lenne helyes, ha anyugati polgárok összefognának és egyszerűen szabotálnák oroszországot. Az orosz vodkát, az orosz kaviárt, az orosz balettáncost, az orosz sportolót, az orosz művészeket.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.21. 23:20:45

@arthurthedent: érti ez csak terel. Csak nem olyan hülye, hogy ne értse. Azt hiszem.... szerintem.... remélem....

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 23:22:09

@arthurthedent:

"Hazudnak és gyűlöletet keltenek. Nyilván betiltották őket. Teljesen jogosan."

Ha nincs információszabadság, az a gyengeség és a demokrácia hiányának a jele. Az információszabadság a demokrácia alapelve! Dezinformáció a nyugati médiában is van bőven! A titkosszolgálatok és a kormányok az egyoldalú USA párti tudósításokat eröltetik rá az újságírókra. Sok újságírói együttműködik a CIA-val, vagy közeli viszonyt ápol a titkosszolgálatokkal.
Udo Ulfkotte Megvásárolt újságírók c. könyvében mindezt saját tapasztalatai alapján írja meg.

"Piacgazdaság. Mindenki olyan arculatot alakít ki magáról, a koncertterméről, az üzletéről, amilyet akar. "

Meg amit az egyoldalú, cenzúrázott média közvetít.

"Szerinted mit kellett volna csinálnia a hatalomnak? Megtiltani, hogy ne mutassanak be orosz zeneszerzők műveit?"

Nem, dehogy! A hatalom sokkal kifinomultabb és közvetettebb eszközöket alkalmaz! Lásd feljebb!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.21. 23:25:28

@arthurthedent: bízom benne, hogy nincsen az 70-80%!Ott is sokaknak tele a tökük putyinnal. Az elmaradottabbak lehet támogatják.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 23:37:07

@arthurthedent:

"Hát ezért lenne helyes, ha anyugati polgárok összefognának és egyszerűen szabotálnák oroszországot. Az orosz vodkát, az orosz kaviárt, az orosz balettáncost, az orosz sportolót, az orosz művészeket."

Ez kevés! Az igazán öntudatos nyugati polgár nem fűt, inkább megfagy, mert lehet, hogy orosz eredetű gázt használ. Nem vezet autót, nem ül tömegközlekedési eszközre, inkább gyalog jár. Az ukrán meg nem vezet harckocsit, mert orosz olajjal megy!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 23:39:14

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"XD Megint szorgalmas vagy! :))"

Annak köszönhettem a summa cum laudet, nem az eszemnek!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 23:43:27

@arthurthedent:

"Hát ezért lenne helyes, ha anyugati polgárok összefognának és egyszerűen szabotálnák oroszországot. Az orosz vodkát, az orosz kaviárt, az orosz balettáncost, az orosz sportolót, az orosz művészeket."

Azért mégiscsak eljutottunk a kezdeti megjátszott értetlenségtől - a tiltást illetően - a kollektív bűnösség lelkes támogatásáig!

bordon 2022.12.22. 05:48:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @arthurthedent: Csajkovszkij egy Kreml-közeli oligarcha, nyilvánvalóan, más oka nem lehet a betiltásának. El kell kobozni a vagyonát és szét kell osztani az ukrán oligarchák közt, Zelenszkijnek is dobhatnak pár ezer dollárt, mert kezd kifogyni a kokainból.

Van amúgy amerikai politikus, aki kimondja nyíltan, hogy Ukrajna pénzelése és az irdatlan mennyiségű fegyver öntése a konfliktusba hideg, számító amerikai érdekből történik.

Szerinte ezzel a jövőben meg lehet gátolni, hogy országok területi integritását sértsék, eltántorítja az esetleges agresszorokat.
Tehát akkor Izrael most hirtelen feladja az elfoglalt palesztin, egyiptomi és szír területeket?
Szerbia visszakapja Koszovót?
Mi van Szíria területi integritásával? Az amerikaiak és szaúdia által pénzelt terroristák tettei után fizetnek majd kártérítést a megbízóik?
Nyilvánvalóan Kína területi integritása se lehet ezek után veszélyben, a tajvani szeparatisták majd jól összeszarják magukat, mert Amerika önti a fegyvert az ukránokra. Ja, nem is! Mert a tajvani szeparatistákat is Amerika támogatja dollármilliárdokkal, fegyverekkel.

Szóval ez az egész mentsük meg a nagyondemokratikus Ukrajnát műsor csak az amerikai imperializmus újabb felvonása. Szó sincs itt elvekről, csak területszerzésről, Ukrajna termékeny földje kell az amerikai cégeknek, ukránok nélkül is akár. Szóval ha sok hohol elhullik, az se baj. Aki megmarad az ukránok közül, azokat meg majd eltartják az európai országok, ha belerokkannak is. Hitelből persze, hisz pénz az nincs rá! Az álszírek is milyen jól jöttek Németorszagnak. Az ukrán is pont annyira hasznos ember, mint az álszír. Az álszír dzsihádista, az ukrán meg neonáci. Majd az európaiak unokái nyögik az ezeknek a jóarcoknak felvett hitelek kamatait.

bordon 2022.12.22. 06:10:07

@arthurthedent: @Kovacs Nocraft Jozsefne: ajánlanám koszorús költönk, Nyomasek... illetve Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című művét.
Gyengébbek kedvéért elmondanám, hogy arról szól, hogy az diktatúra, cenzúra beleivódik az alattvalók sejtjeibe és az öncenzúra uralkodik. Mint amikor a rabszolga annyira hozzászokott a rabsághoz, hogy a gazdája nyitva hagyhatja az ajtót, nem fog megszökni, mert velejéig rabszolga, tudtában fel se merül a kételkedés a saját státuszát illetően. Gyermekét is engedelmes rabszolgánk neveli. Ha egy társa ki akar törni a rabszolga létből, a rabszolga beárulja, maga korbácsolja meg, mert ellent mert mondani az urának.

Ebbe a szellemi állapotba jutott a nyugati ember. Egymást jelentgetik fel a woke ideológia megsértéséért az emberek, öncenzúra megy, az emberek, intézmények egymást túllicitálva idomulnak a szerintük elvárt vonalhoz. Ezért aztán elkezdték betiltani az orosz művészeket, rég halott orosz zeneszerzők műveit. Cancel culture.
Az meg már egyenesen kommunista/nyilas/McCarthy tempó, amikor nagy kegyesen hajlandóak egy orosz művésszel kivételt tenni, amennyiben önkritikát gyakrol és nyilvánosan nyilatkozik és aláír egy papírt, hogy elhatárolódik Oroszországtól, az orosz kormánytól.
Beteg világ ez, megérett a pusztulásra.

bordon 2022.12.22. 06:33:05

@bordon: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @arthurthedent: lemaradt a link:

index.hu/gazdasag/2022/12/21/amerika-szenator-mcconnell-ukrajna-tamogatas-usa-oroszorszag-zelenszkij/

Nem is kertel már az amerikai politikai elit, kijelentik, hogy ez színtiszta amerikai érdekérvényesítés. Pont mint amikor szaúdi vagy más diktatorokkal barátkoznak, szó sincs elvekről, demokraciáról, szabadságról. Kizárólag a birodalmi érdekekről.

A számlát meg majd megfizetik a bamba európaiak. MegaLOL

arthurthedent 2022.12.22. 07:03:28

@bordon: "Nem is kertel már az amerikai politikai elit, kijelentik, hogy ez színtiszta amerikai érdekérvényesítés."

Megint csúsztatsz. Az indexes cikk szerint azt mondta, hogy "Ukrajna támogatása nemcsak erkölcsileg helyes, de közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekek mentén".

A magyar oktatás fejlesztése a színtiszta magyar érdekek mentén vett befektetés? Az. Akkor gonosz dolog? Nem, nem az. Miért lenne az.

Miért gondolod, hogy ha valami amerika érdeke, akkor egyből gonosz dolog? Ja, mert fóbiád van és felteszed, hogy ha valami amerika érdeke, akkor az csak gonosz lehet? Mert végesösszegű játszmában gondolkodsz és feltételezed, hogy ha valami jó amerikának, az mindenkinek rossz? Mert elvárod amerikától, hogy az érdekei ellen tegyen, különben elfogadhatatlan mindenki másnak?

Miért mondod, hogy "sincs elvekről, demokraciáról, szabadságról", amikor az eredeti kijelentés pont azt mondja, hogy egyszerre erkölcsö kötelesség és érdek? Ja, mert csúsztatsz, torzítasz, hamisítasz?

Miért mondod, hogy "az amerikai politikai elit, kijelentik", amikor "Mitch McConnell szenátusi vezető" mondta egy személyben? Ja, mert csúsztatsz, ferdítesz?

arthurthedent 2022.12.22. 07:10:14

@bordon: "Gyengébbek kedvéért elmondanám, hogy arról szól, hogy az diktatúra, cenzúra beleivódik az alattvalók sejtjeibe és az öncenzúra uralkodik."

A magyar sajtó, a magyar nyelvű internet tele van az orosz álláspontot hangoztató cikkekel. Szerintem a sajtó több mint a fele erősen rooszbarát, pocskondiázza az ukránokat, megértőan nyilatkozik az oroszokról, amerika és nyugat ellenes.

Az orosz hazugságok nagyon is termékeny talajra hullottak magyarországon, burjánzanak a hazugságok, ugyanazt ismételgetik mint amit te is. Öncenzúrának nyoma sincs.

Téged sem cenzúrázott senki és te sem cenzúráztad magad. Miközben folyamatosan azt bizonygatod, hogy európában mekkora elképzelhetetlen cenzúra van oroszországban 15 évre büntethető az, aki BÁRMIT mond az orosz katonai akciókról. Az utcáról viszik el azt az oroszt, aki egy üres papírlapot felemel, de te itt erőlködsz, hogy európában cenzúra van.

Amikor szólnak neked, hogy nincs, akkor azon erőlködsz, hogy az emberek saját magukat cenzúrázzák. Nem öreg, az emberek nem cenzúrázzák magukat, csak egyszerűen nem értenek egyet veled.

arthurthedent 2022.12.22. 07:12:39

@bordon: "A számlát meg majd megfizetik a bamba európaiak."

Az európaiak kiszolgáltatták magukat egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak. Ennek ára van és ezt az árat az európaiak fizetik meg.

Ráadásul az ár egyelőre nem is drága, egyszerűen annyi, hogy nincs olcsó gáz és nincs olcsó kőolaj...

bordon 2022.12.22. 07:31:23

@arthurthedent: A kommunisták alatt se.volt semmi betiltva, csak nem jelent meg. Így döntöttek a kiadók. Valami indok mindig volt: Kispolgári csökevény. Az úri Magyarorszag iránti nosztalgiától fűtött. Nem illeszkedik a vonalba. Nincs összhangban a kiadó szemléletével. A szocialista fejlődés visszásságait taglalja, de nem konstruktív módon, ez pedig muníciót szolgáltathat a tőkéseknek. Nem realista, hanem kendőzetlen naturalista.

Egyik rokonom a komenizmus alatt lelkész volt, a Horthy-korszakban kezdte. Aztán az 50-es évektől már mindenki megtanulta, hogy meddig mehet el. Megjelent az öncenzúra, vagy jött a feljelentés. A lelkész rokonom egyik ismerőse feltűnően sok nyugati (holland, svájci) külföldi ösztöndíjra, tanulmányútra kapott engedélyt, ami ugye a 60-as években egyértelmű jele volt annak, hogy az illető együttműködött a hatalommal.
Míg a rokonom 56 után (nem csinált semmit, csak hát a régi rend emberének tartották) rendőri felügyelet alatt állt és hetente jelentkezhetett járási rendőrségen, a régi ismerőse nyugaton lebzselt, nem disszidálva, hanem államilag jóváhagyva.

Az emberek hamar megtanulják, hogy mi a vonal. Megy a virtue signaling a brownie point-ért. Túllicitálják egymást a ruszofóbiában.

Vacsoráztam pár hete egy amerikai nővel egy társaságban szóba kerültek a nyelvek meg hogy ki többnyelvű és hol élt eddig stb. Mondtam, hogy x nyelven beszélek ilyen-olyan szinten, közte oroszul is, mert tanították nekünk, én meg figyeltem óran, nem úgy mint a többi diák. Az amerikai nő nyilvánosan azt bírta mondani, hogy az orosz egy gusztustalan nyelv. Russian is such a gross language! Erre kérdeztem, hogy beszél-e oroszul. Mondta, hogy nem. És az ukrán nyelvről mi a véleménye? Az biztos szebb nyelv, teljesen más lehet, de ő azt se ismeri. Erre lejátszottam neki ukrán nyelvű YouTube videóból pár másodpercet, majd oroszból is, fel se tűnt neki, hogy más nyelven szólnak. Aztán lengyelül szóltam pár szót, nem esett le neki, hogy itt több nyelvről lenne szó. Kissé vörösödött a feje, igyekezett témát váltani. Ő azt is képes volt kijelenteni, hogy a német nyelv az ijesztő, ellenben a francia szép. Ő csak spanyolul tanult kicsit, de azt se beszélni, csak pár kifejezést tud olyan akcentussal, hogy tökönszúrom magam.

Ez az a helyzet, amikor az ember belemegy ostobaságokba, rálicitál a másikra gyűlölködésben, mert azt hiszi ez az elvárás a csoportban, ezzel szerez jó pontokat.

arthurthedent 2022.12.22. 08:03:19

@bordon: "A kommunisták alatt se.volt semmi betiltva, csak nem jelent meg. Így döntöttek a kiadók."

A kommunisták alatt állami kézben voltak a kiadók, közvetlenül a párt emberei döntöttek arról, hogy mi jelenhet meg és mi nem. Nem volt magánszektor, nem is volt kit cenzúrázni.

arthurthedent 2022.12.22. 08:06:30

@bordon: "Vacsoráztam pár hete egy amerikai nővel egy társaságban szóba kerültek"

Azért én nem vonnék le messzemenő következtetéseket egy amerikai nő véleménye alapján az egész populációról. Több mint 300 millióan vannak. :D

bordon 2022.12.22. 08:51:04

@arthurthedent: Az európaiak együttműködtek egy másik európai néppel, akiknek vannak ásványkincseik. Botrányos!
Bezzeg, amikor az európaiak, amerikaiak együttműködnek olyan überdemokrata diktátorokkal, mint a török népvezér, a szaúdi csontfűrészes király (MBS), Oszama bin Laden, aki az amerikaiak kedvence volt a 90-es évekig. Iránban megbuktatták a demokratikusan választott Mosaddegh-t, a nép nyakára ültették a bábjukat, a sahot, aztán amikor az iszlam forradalom ráborította az asztalt, akkor Szaddám Husszeinnal akarták elintéztetni Iránt, adtak Iraknak vegyi fegyvereket, mindent, ami kell.
Közép- és Dél-Amerikában ahogy egy demokratikus fordulat alakult volna, mindig beavatkozott a CIA létrehozták az aktuális jobboldali halálbrigádokat a helyi ültetvényesek verőembereiből és a megpuccsolták a kormányt, aztán valami amerikai katonai akadémián kinevelt pszeudo-Mussolinit ültettek a helyére örökös elnökként.

Most is kivel borult össze nagyon Amerika? A gonosz, diktátor Maduroval. Mert Venezuela egy kommunista pokol, ahol az embereknek WC-papír se jut, ezzel volt tele a nyugati média, azt elfelejtették megemlíteni, hog, Venezuelában a lakosság 90%-a bidét használ, nem is kell nekik budipapír. Szóval ezt a népnyúzó gonosz venezuelai rezsimet most körbeszopkodja Amerika és Franciaország, mert a Maduro elleni puccs legutóbb nem sikerült, de spongya rá, Venezuelának van sok olaja, ezért hirtelen az ellenségem a barátom lesz.
Az ázsiai diktatorikus Kínának nem szolgáltatta ki magát a Nyugat? Dehogynem!
Az olcsó orosz energiahordozókkal fűtött német ipar lenyomta az utóbbi 15 évben lenyomta az amerikai ipart. Emiatt prüszkölt Obama, Trump és Biden is. Minden amerikai elnök szerint a németek nagyon rosszak, mert túl jó az iparuk, túl nagy a kereskedelmi többletük. Meg kellett állítani az európai sikertörténetet, lekapcsolni a németeket az orosz gázról, olajról. Ezét Ukrajnában csináltak egy színes forradalmat 2014-ben, azóta Ukrajna minden télen elzárta a vezetékeket, amíg az oroszok nem adtak nekik szinte ingyen gázt, olajat. Ez az ukrán bandita mentalitás. Aztán amikor ezt elkerülendő a ruszkik meg a németek megépítették az Északi Áramlat 2 vezetéket, kirúgva ezzel az ukránokat a körből, nem volt más hátra, mint háborúval tönkretenni az európai-orosz kapcsolatokat. Ahogy Ferenc pápa is mondta, ezt a háborút a Nyugat kiprovokálta. Oroszország nem bűntelen, de a Nyugat számító, aljas mesterkedése húzta bele az oroszokat ebbe a konfliktusba. Tudatosan eszkalálta a kijevi rezsim a helyzetet.

A mocskos ázsiao diktatúrák olaja, földgáza azért jól jön Európának. Katar, Szaúd-Arábia, Azerbajdzsán és más kellemes embertelen diktatúrák energiahordozói miatt nincs fintorgás. Sose hallom azt, hogy ha szaúdi olajat veszünk, azzal pénzeljük a jemeni népirtást. Pedig nagyon ez a helyzet.

Ja, Ázsiában élek, ide is jön katati gáz, szaúdi olaj. És senkit se érdekel, hogy ezekhez vér tapad. India és Törökország meg leszarja, hogy Oroszország mire költi az olajbevételeket, csak adja olcsón az olajat. Legalább ők nem képmutatóak.

bordon 2022.12.22. 09:22:38

@arthurthedent: Ő egy college educated amerikai, akiknek felmérések szerint 84%-a magasabb IQ-val rendelkezik, mint az átlag.
De ez a tipikus hozzáállás. Ahogy annak idején 9/11 után is beszopta az amerikaiak 99%-a, hogy a mohamedánok azért gyűlölik Amerikát, mert gyűlölik az amerikaiak szabadságát. They hate our freedom! Holott ha hallgattak volna Oszama bin Ladenre, ő elmondta, miért harcol Amerika ellen. Mert mohamedánokat gyilkolnak szerte a világban, mert puccsokkal diktátorokat ültetnek a mohamedán népek nyakára, a rövid pórázon tartott diktátorok által tolt amerikai cégek szipolyozzák a mohamedán földek kicseit.

Az amerikaiakban az a vicces számomra, hogy minden eszköz rendelkezésükre áll elvileg a tájékozottsághoz, de annyira finoman van hangolva a médiájuk, oktatásuk, közösségi médiájuk, hogy mégis sikerül őket sötétségben tartani.
Aztán aki különutas vagy csak semleges véleményt fogalmaz meg, mint például a Libertarian párt, azokat orosz ügynökként bélyegzik meg.

Most látom, hogy ez a Zelenszkij ellátogatott az amerikai törvényhozásba és a két legkorruptabb némber, Kamala Harris és Nancy Pelosi lobogtatja mögötte az ukrán zászlót.

Engem nem érint az ukrán háború itt, ahol élek, nekem édesmindegy, hogy hány százezer ukrán és orosz hal meg. Csak nevezzük nevén a dolgokat: itt egy lebukóban lévő birodalom végvonaglásának vagyunk tanúi. Ez Amerika. Keresi az ellenségeket, keresi a politikai - hadiipari elit a túlélésének zálogát, a háborút. Mert ha nincs ellenség, akkor nincs szükség NATO-ra se. Oroszország már a 90-es évben elvesztette a birodalmi státuszát, ebbe pont olyan nehezen nyugodott bele, mint ahogy Amerika kapálózik a birodalma elvesztése miatt. Az oroszoknál a belső bajok elfedték a birodalom elvesztésének agóniáját. Amerikában meg előre menekülnek, jöjjön az újabb háború, legyen hadiiparra alapozott gazdasági fellendülés.

arthurthedent 2022.12.22. 09:29:25

@bordon: "Az európaiak együttműködtek egy másik európai néppel, akiknek vannak ásványkincseik. Botrányos!"

A népnek ehhez kevés köze van. Vagy azt gondolod, hogy a nép dönt, a nép kapja a nyereséget?

Emlékezz, mit is mondott Putyin elvtársad? A nyugat nem érti milyen az orosz lélek. Akkor az orosz lélek, az orosz nép európai?

arthurthedent 2022.12.22. 09:34:50

@bordon: "De ez a tipikus hozzáállás. Ahogy annak idején 9/11 után is beszopta az amerikaiak 99%-a, hogy a mohamedánok azért gyűlölik Amerikát, mert gyűlölik az amerikaiak szabadságát."

Ezt mondjuk ők maguk mondják. Ha megkérdezik az utca emberét soha nem azzal jön, hogy "mert diktátort ültettek a nyakunkba", azzal jönnek, hogy:

1) Mert a nők erkölcstelenül öltöznek, ahogyan csak akarnak.
2) Mert a homoszekszuálisokat sem üldözik.
3) Mert a kislányok iskolába járhatnak.

És így tovább.

bordon 2022.12.22. 11:40:02

@arthurthedent: Nem igaz. Füllentesz.

A mohamedán leszarja, hog, a nyugati hogyan él. A mohamedán egyszerűen nem akar nyugatról mindent átvenni, nem akarja, hogy ráerőltessék a szülőföldjén az amerikaiak akaratát. Mert az mindig egy helyi helytartó, diktátor által történik... Véres erőszakkal az adott ország erőforrásainak kiárusításával. Pakisztán, Egyiptom, Marokkó, Irak, Irán (a sah uralma), Szaúd-Arábia. Mindenhol sikerül olyan véreskezű mészárosokat támogatnia Amerikának, akik olyanok, mint a latin-amerikai Amerika-barát junták és örökös elnökök mohamedán verziói.

Vajon miért zavarták el az egyiptomi elnököt? Aztán miért puccsota meg a mérsékelt muszlim vezetést az amerikaiak által pénzelt hadsereg? Tökvéletlenül?
Az afgán hadsereg és rendőrség miért állt át a tálibok oldalára? Kb. 20 év amerikai jelenléttel valahogy méhse tudták megnyerni maguknak az afgánok szívét? Vajon miért? Mert drónokról lebombáztak esküvői meneteket? Vagy mert mandulát betakarító parasztokat bombáztak alkalomadtán?
Irakban vajon miért lett nagy befolyása Iránnak? Mert az amerikaiak által megdöntött korábbi szövetségesük, Szaddám Husszein titkosszolgálativezetőiből szunnita halálbrigádok alakultak? Az ISIS se a semmiből jött ám! Amerika bárhova betette a lábát pusztítást hozott.

Ja, pont Szaúd Arábiában tanulhatnak a nők, sőt, magas a női diplomások aránya. Külön felsőoktatási intézményeik vannak, de hát Amerikában meg vannak hagyományosan néger egyetemek is. Szaúdiban pont a magas iskolázottság miatt már a demográfiai folyamatok is kezdenek a nyugatira hasonlítani.

Olvasd el mit mondott Oszama bin Laden, miért harcolt Amerika kormánya ellen. Ne abból indulj ki, amit te előítéletes módon a mohamedánokról gondolsz. A mohamedánt kevéssé érdekli, hogy a nyugati nők picsanadrágban flangálnak. Azt hiszed a nyugati buzifvonulások és a Spanyolországban melltartó nélkül napozó skandináv csajok miatt szervezték a 9/11-es támadásokat?

They hate our freedom! Lófaszt, mama!
Lehet, hogy nem a te előítéleteid alapján kellene feltételezned, hogy mit gondolt Oszama bin Laden. Kiadott nyilatkozatokat, talán lehet neki hinni, amikor indokolja a cselekedeteit, nem kell hozzákölteni semmit.

bordon 2022.12.22. 11:58:33

@arthurthedent: "A népnek ehhez kevés köze van. Vagy azt gondolod, hogy a nép dönt, a nép kapja a nyereséget?"

Olcsó energia = versenyképes gazdaság, stabil munkahelyek, külkereskedelmi többlet, rezsiköltségek nem verik földhöz Jürgent, esetleg olyan úri huncutságra is futná neki, mint a szobája 18 fokra való felfűtése.

Ja, a szaúdi, katari gáz és olaj se vértelen. Jemeniek szazezrei haltak már meg az olajpénzekből fizetett agresszióban. De hát kit érdekelnek az amerikaiakkal szövetséges szaúdiak rémtettei! Amikor kifogytak a bombákból, Amerika feltöltötte a készleteiket. MBS szétfűrészeltette Jamal Khashoggit Isztambulban. Ment a durcizás pár hétig, de semmi olyan retorzió, ellenségeskedés, mint amikor a ruszkik teszik el láb alól egy árulóvá vált KGB, GRU ügynöküket (minden ország kinyírja az árulóit, leszámol velük, Amerika is).
A katariak öntötték a pénzt, fegyvert az al-Nusra Frontnak Szíriában. Tudod, a lefejezős iszlamisták, akik az al-Kaidából lettek re-brand-elve.
Mikor volt az EU-ban szankciózás a szaúdi olajjal, katari gázzal szemben?
A jemeni és szír életek szart se érnek?
Költői kérdés. Tudjuk, hogy szart érnek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.22. 12:17:02

@bordon: Hülyeségeket beszélsz. Jemenben egy lázadás, majd egy vallási háború robbant ki. Ami átterjedt a szaudi területre, ezért avatkozott be Szaud-Arábia. Vedd le a szemellenződet!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.22. 12:19:19

@bordon: Esküszöm, Rákosi Mátyás Amerika ellenes írásai elbújhatnak a tied mellett. :-))

arthurthedent 2022.12.22. 12:25:04

@bordon: "Olcsó energia = versenyképes gazdaság, stabil munkahelyek, külkereskedelmi többlet, rezsiköltségek nem verik földhöz Jürgent, esetleg olyan úri huncutságra is futná neki, mint a szobája 18 fokra való felfűtése."

Arról a "másik európai népről" beszéltél, akiknek "vannak ásványkincseik". Arról, hogy együttműködünk ezzel a másik néppel. Nem Jürgenről beszéltünk, hanem Szergejről. Azt mondtam, hogy az orosz népnek ehhez nem sok köze van, nem ők teszik el a nyereséget.

arthurthedent 2022.12.22. 12:28:28

@bordon: "Ja, a szaúdi, katari gáz és olaj se vértelen. Jemeniek szazezrei haltak már meg az olajpénzekből fizetett agresszióban."

Majd ha a szaúdiak lerohanják romániát térjünk vissza rá. Egyelőre annyit mondhatok, hogy az egyik gazemberség még mindig nem menti a másikat.

arthurthedent 2022.12.22. 12:31:20

@bordon: "Mikor volt az EU-ban szankciózás a szaúdi olajjal, katari gázzal szemben?"

Mikor mondta a szaudi hadvezér, hogy alig várja már, hogy varsóba mehessen? Hidd el, ha bármely más ország támadta volna meg ukrajnát ugyanígy ki lennék akadva. Merthogy a szomszédunk.

arthurthedent 2022.12.22. 12:35:18

@bordon: "A mohamedán leszarja, hog, a nyugati hogyan él."

Hazudsz. Tessék, nézegesd: www.google.com/search?q=muslim+no+democracy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjvkuCwkI38AhVLh_0HHV2gAZQQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1882&bih=863&dpr=1

Konkrétan a nyugati életforma ellen tüntetni és konkrétan uralni akarják a világot. Soha nem volt úgy, hogy békésen elnézik hogy más emberek máshogyan élnek.

bordon 2022.12.22. 15:26:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ukrajnában egy puccs történt 2014-ben, aztán a széljobber halálbrigádok (Azov, Dnipro, Donbas zászlóaljak és Jobb Szektor tisztafajú, illetve akarom mondani tisztafejű focihuligánokból verbuvált fegyveresei elkezdtél irtani az oroszajkú lakosságot, mondjuk Odesszában tűzhalált is halt egy csomó ember, ha emlékszel rá. Szóval ez a kis bimbózó népirtás és etnikai konfliktus átterjedt orosz etnikumú területekre és ezért Oroszország kénytelen volt odaverni a neonáciknak, népszavazással, ahogy Koszovó is elszakadt Szerbiától annak idején, Krím is elszakadt Ukrajnától és visszatért Oroszországhoz.

Vedd le a szemellenződet!

Az amúgy vicces, hogy a nyugatinéd magyarországi ballibsik most bőnyállal kényeztetik az ukrán neonácikat, de közben ajvékolnak, ha Nyugaton valaki hasonlóképpen nácul vagy akár csak eltéveszti egy transznemű személy kitalált pronoun-ját.
Az külön vicces, hogy Amerikában a demokraták tapsolnak az ukrán fasisztáknak, banderistáknak, de Amerikában megy az ajvékolás, ha valaki hawaii inget húz magára, vagy MAGA sapkában masírozik, mert az már fasizmus.
Ukrajnában amúgy rengeteg nyugati, lengyel, francia, cseh, spanyol, kanadai neonáci is mozgolódik, vannak telegram csatornák, amik az ő insta és Facebook posztjaikat követik. Annyi horogkereszt, Walfsangel, Sonnenrad, Bandera portré és Nordic rúna tetoválást meg 14/88 számot egy skinhead buliban nem látsz, mint az ukrán oldalon harcoló nyugati neonácikon.
Majd azok a jóarcok egyszer visszatérnek a hazájukba és ott biztos nem náculnak ám tovább, hanem beilleszkednek a társadalomba.

arthurthedent 2022.12.22. 15:40:33

@bordon: "Szóval ez a kis bimbózó népirtás és etnikai konfliktus átterjedt orosz etnikumú területekre"

A valóságnak fontos eleme az idő nyila. Ha valami később történt, akkor nem okozhatja azt ami előbb történt. Amikor ilyen szép nagy ívben magyarázod a történteket, akkor majd erre ügyelj, mert ki fognak nevetni.

Tehát: először megtámadta oroszország ukrajnát, UTÁNA megalakult az azov brigád, majd nyolc évvel később kitalálták az oroszok, hogy nincs is ukrajna. :D

bordon 2022.12.22. 15:42:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tagadod a jemeni népirtást?

@arthurthedent: Szóval te ilyen kis iszlamofób vagy?
Nem random kiragadott iszlámellenes fotókról kellene linkelgetni itt, hanem arról, amiről szó van, Osama bin Laden manifesto-járól.
Hogy ne kelljen fáradnod, belinkelem.

www.theguardian.com/world/2002/nov/24/theobserver

A mohamedán országokban felállított Amerika-seggnyaló, diktátorokat, bábkormányokat emlegeti legtöbbet. A muszlim népek kifosztását, népirtásokat, Palesztina britek és zsidók általi leigázását.
Megjegyzem Amerika fejére olvassa azt is, hogy nem voltak hajlandóak a Kyotoi Egyezményt aláírni és a világon a legbrutálisabb üvegház hatású gáz kibocsátói, környezetrombolói. Gondolom nem tudtad, hogy Oszama ilyen kis környezettudatos volt.

Te linkelgetsz itt demokráciaellenes mohamedán tüntetőkről képeket. Tudod hol nincs demokrácia? Amerika puszipajtásánál, Szaúd Arábiában. És Amerikának ezzel semmi baja nincs, oda nem akarnak fegyverrel demokráciát exportálni a jenkik.

És tudod volt még demokráciaellenes? Platón. A demokráciát a csőcselék uralmának tartotta, helyette az oligarchiát tartotta ideálisnak.

És tudod kik hittek még az oligarchiában? Az amerikai alapító atyák. Eredetileg csak a földtulajdonnal rendelkezőknek adtak volna szavazati jogot. Mert a demokrácia szerintük a csőcselék zsarnoksága (tyranny of the mob). Ismerős szöveg? Elég sokan gondolták ezt így az antik és újkori nyugati gondolkodók közül.

arthurthedent 2022.12.22. 15:45:19

@bordon: "Annyi horogkereszt, Walfsangel, Sonnenrad, Bandera portré és Nordic rúna tetoválást meg 14/88 számot egy skinhead buliban nem látsz, mint az ukrán oldalon harcoló nyugati neonácikon."

Ja, az ukrán neonácikok, akik most éppen felhagytak a kereszténységgel és sátánistákok lettek, miközben valami furcsa oknál fogva a homoszekszualitást is elkezdték preferálni az eredeti nácikokkal szemben, de sebaj, mert igazából nem is ukránok, mert ukránok ugye nincsenek, hiszen azok valójában oroszok.

Az ukrán oroszokat bántják az orosz ukránok és ezért oda kellett lőniük az orosz oroszoknak. Akik néha csecsen muszlimok.

arthurthedent 2022.12.22. 15:47:44

@bordon: "Nem random kiragadott iszlámellenes fotókról kellene linkelgetni itt, hanem arról, amiről szó van, Osama bin Laden manifesto-járól."

Hazudsz b+, arról volt szó, hogy a muszlimokat nem érdekli, hogy hogyan élnek nyugaton. Az, hogy a Laden hogyan mosdatja a hittársait senkit sem érdekel.

Azt hazudtad, hogy a muszlimokat nem érdekli hogyan élnek nyugaton, belinkeltem nyugaton készült képet, ahol muszlimok tüntetnek a demokrácia ellen. Az meg, hogy random képek jelzi, hogy a dolog általános.

bordon 2022.12.22. 15:48:18

@arthurthedent: tehát a donbászi bányászok, munkások népi mozgalma szembeszállt a legitim elnököt elűző puccsista ukrán szélsőségesekkel 2014-ben, erre az ukrán oligarchák és szélsőjobboldali politikai mozgalmak mind létrehoztak maguknak egy-egy magán halálbrigádot (Azov, Dnipro-1, Dnipro-2, Donbas). Ezek aztán elkezdték az etnikai tisztogatást, erre Oroszország humanitárius katasztrófa megakadályozása érdekében beavatkozott. Krím megszavazta, hogy elszakadt Ukrajnától. Így-e?

arthurthedent 2022.12.22. 15:48:53

@bordon: "Te linkelgetsz itt demokráciaellenes mohamedán tüntetőkről képeket. Tudod hol nincs demokrácia? Amerika puszipajtásánál, Szaúd Arábiában."

Nem érdekel mit hordasz össze a világ másik végéről. Azt hazudtad, hogy a muszlimokat nem érdekli hogyan élnek nyugaton, hogyan élnek amerikában, hogyan élnek európában. Ne hazudj!

arthurthedent 2022.12.22. 15:50:37

@bordon: "tehát a donbászi bányászok, munkások népi mozgalma szembeszállt a legitim elnököt elűző puccsista ukrán szélsőségesekkel 2014-ben"

A legitim elnöktől megvonta a parlament a bizalmat majd másnap feloszlatta saját magát. A legitim elnököt a bíróság elítélte. Annyira volt legitim, hogy a börtönbüntetés elől oroszországba szökött.

Nem volt puccs, megbukott a kormány. Ne hazudj!

arthurthedent 2022.12.22. 15:52:31

@bordon: "Ezek aztán elkezdték az etnikai tisztogatást, erre Oroszország humanitárius katasztrófa megakadályozása érdekében beavatkozott."

Nyolc évvel később? Te normális vagy bakker? nyolc éven keresztül etnikai tisztogattak és még mindig nem végeztek vele? Ostobaság!

bordon 2022.12.22. 15:55:59

@arthurthedent: Az ukránoknál, meg amúgy az összes szláv népnél elég komoly pogány hagyomány újjáélesztéd van. Kb. olyan beteh dolog, mint a magyar jobboldalon a táltosozás, kurultáj, türk testvériség pedzegetése. Ezek aztán át tudnak csúszni sátánista náculásba is. Amikor Lengyelországban éltem, elvittek egy ilyen koncertre, újrakreált pogány szláv hagyományos zene, ami kb. annyira autentikus, mint a magyar lakótelepi táltos hörgése.
Megy a kereszténység által felülírt múlt újragyártása, sok gyökértelem fiatal meg hol táltosost, hol nácisat, focihuligánosat, hol airsoftosat játszik. Csak az a baj, hogy Ukrajnában ezek a focihuligánok amerikai szolgálatok által megtámogatva átvették a hatalmat 2014-ben és ezt meglovagolták a helyi oligarchák (Poroshenko és társai). Mintha Magyarországon a 64 vármegye mozgalom kapna fegyvereket Amerikából és egy helyi oligarchát hatalomra segítenének. Lenne nagy ajvékolás! De ha ugyanez Ukrajnában történik, arra elismerően csettint a magyar balliba.

bordon 2022.12.22. 15:56:57

@arthurthedent: Nézd meg hány ezer embert gyilkoltak le az ukrán szélsőségesek Donbászban. Köztük száz gyereket. Szerintem nem vicces.

arthurthedent 2022.12.22. 15:57:32

@bordon: "És tudod volt még demokráciaellenes? Platón. A demokráciát a csőcselék uralmának tartotta, helyette az oligarchiát tartotta ideálisnak."

Az nagyon fasza. Platónra hivatkozni rohadt fasza, még jó, hogy nem mégy vissza a pattintott kőkorszakig. Ha nem vetted volna észre Platón óta mi többiek egy kicsit továbbléptünk ám! Van például KÖNYVNYOMTATÁS, felszámoltuk az elterjedt ANALFABÉTIZMUST, nincsenek PESTISEK meg van olyan, hogy TÖRVÉNY ELŐTTI EGYENLŐSÉG.

Próbáld meg behozni a lemaradásodat vagy menj olyan országba, ahol még mindig pattintják a köveket.

arthurthedent 2022.12.22. 16:00:35

@bordon: "Nézd meg hány ezer embert gyilkoltak le az ukrán szélsőségesek Donbászban. Köztük száz gyereket. Szerintem nem vicces."

Megnéztem. Hónapokkal ezelőtt. Az oroszok 2014-ben bevonultak ukrajnába, azóta ezrek haltak meg. Aztán 2022-ben új hullámban támadtak, na azóta aztán még sokkal többen haltak meg. Az oroszoknak nem számít az emberáldozat, kolerajárvány van, nincs víz, nem építettek újra semmit, terrorizálják a lakosságot.

Ha nem tudnád az Azov Brigád elfogott tagjait meg elengedték az oroszok. Már akit nem öltek meg a fogságban. Annyira fontos nekik a nácikok elleni harc, hogy elengedték őket.

Te meg beszoptad, hogy itt az oroszok a nácikok ellen harcolnak. Szánalmas blond vagy.

arthurthedent 2022.12.22. 16:01:41

@bordon: "Mintha Magyarországon a 64 vármegye mozgalom kapna fegyvereket Amerikából és egy helyi oligarchát hatalomra segítenének. "

Azok az ukránok mind-mind orosz fegyverekkel harcoltak. :D Ne hazudozz!

arthurthedent 2022.12.22. 16:02:42

@bordon: "Amikor Lengyelországban éltem, elvittek egy ilyen koncertre, újrakreált pogány szláv hagyományos zene, ami kb. annyira autentikus, mint a magyar lakótelepi táltos hörgése."

Fú, de gecik, rossz volt a zene. NEM AUTENTIKUS! SZólj putyin haverodnak, hogy új okot találtál a bombázásra.

arthurthedent 2022.12.22. 16:06:02

@bordon: "Az ukránoknál, meg amúgy az összes szláv népnél elég komoly pogány hagyomány újjáélesztéd van. Kb. olyan beteh dolog, mint a magyar jobboldalon a táltosozás, kurultáj, türk testvériség pedzegetése. "

Ha nem bírod elviselni menj olyan helyre, ahol nincs vallásszabadság. Kivétel nélkül minden ilyen ország nyomorog, talán amerikát kivéve. Na ott nem nyomorognok és sok államban megvernek, ha nem vagy keresztény.

Nekem öregem a keresztény vérivás meg emberhúsevés meg vízzel való varázsolás éppen úgy beteg, kifordult dolog mint az izraelita pöcslevágás meg szopogatás a templomban. A sámánok szerintem még az elviselhetőbbek, gondolom azért, mert nincs hatalmuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 18:09:06

@arthurthedent:

"A nyugat nem érti milyen az orosz lélek. Akkor az orosz lélek, az orosz nép európai?"

Szerinted a Nyugat jelenti Európát? Vicces elképzelés.

Közép- és Kelet-Európa is Európa. Sőt bármily nehéz elfogadnod, Oroszország is Európa, legalábbis az Uraltól nyugatra, ahol az orosz nép többsége él.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 18:20:21

@arthurthedent:

"A kommunisták alatt [...] nem is volt kit cenzúrázni."

Nagyon vicces kedvedben vagy ma.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 18:28:02

@bordon:

"Ment a durcizás pár hétig, de semmi olyan retorzió, ellenségeskedés"

Sőt minapi hír, hogy

"Csütörtökön a Biden-kormányzat kijelentette, hogy Szaúd-Arábia trónörököse, Mohammed bin Szalmán mentességet élvez a Dzsamál Hasogdzsi amerikai újságíró meggyilkolásában játszott szerepe miatt indított per alól. A bejelentés ellentétes hangvételű az eddigi kommunikációhoz képest."

hu.euronews.com/2022/11/18/hasogdzsi-gyilkossag-mentesseget-kaphat-amerikai-pere-alol-a-szaudi-koronaherceg

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 18:42:46

@bordon:

Gergiev soha nem nyilatkozott támogatólag a háborúról. Ha Gergiev nem orosz lenne, akkor nem követelték volna tőle, hogy nyilvánosan ítélje el a háborút. Vagyis kizárólag orosz származása miatt diszkriminálták.

Az überliberális Nyugaton már nemcsak nem mondhatsz ellenvéleményt: már az sem elég, ha hallgatsz. Már azt várják el, ami anno a kommunizmusban volt, hogy nyilvánosan megvalld sohavolt vétkeidet és tegyél hitet a Párt mellett - akarom mondani: mondd fel a hivatalosan engedélyezett véleményt.

fkv.119 2022.12.22. 20:06:58

Veszett kutyával nem tárgyalni szoktak, hanem oldalba rúgni. A muszkák is ilyen vadállatok, csak az erőből értenek. Ha pofánbasszák őket, lenyugszanak. Ha hagyják, akkor meg azt hiszik hogy gyengék vagyunk, és felbátorodnak.

"Széthullana a történelem során összefércelt Oroszország"

Ez kell hogy legyen a vége, túl nagyok, ez a bajuk. Vannak ott még függetlenedni vágyó részek, támogatni kell hogy ők is kiválhassanak a muszka rabigából. Csecsenföld pőéldául. Tűzhetnék karóra a Kadirov fejét.

"A balti államokban rengeteg orosz él, maguk az országok kicsik, útban vannak"

Ahogy mi is útban vagyunk a legnagyobb muszkafelszopók, a szerbek felé, tehát mi is számíthatunk (megint) leigázásra, ha ideérnek a muszkák. Aki ezt támogatja, az hazaáruló.

Az amcsik nem hinném hogy muszkaellenesek lennének, ők konkurrenciaellenesek. Ahogy Kínát is azért utálják mert az ő babérjaikra tör, úgy a muszkákat is. Ha az Antarktisz törne az ő világuralmukra, akkor antarktiszellenesek lennének.

"Az amerikai nép pont úgy nem fogja hagyni, hogy tárgyalások legyenek mint ahogyan Hitler idejében sem hagyta volna."

Speciel az 1. vh után se érdekelte őket a Wilsoni elvek, leszarták a trianoni hadüzenetet, ráhagyták a franciákra a 2. vh kitörését. A 2. vh-ban is csak a német konkurenciát nem akarták, jobb volt nekik a megosztott Európa, az nem volt velük versenyképes. Persze a muszka megszállásnál ez nekünk is sokkal jobb volt, nem véletlenül szaladtunk őnként a NATO-ba, EU-ba, csak minél távolabb az ázsiai hordáktól. Jobb az amcsi rabiga mint a muszka. Ennél már csak 1 dolog lenne jobb, ha a saját lábunkra állnánk, és lenne működőképes EU, egy 3. világhatalom. Ami ideológiai alapon az USA szövetségese, de nem csicskája.

"Vegyük már észre, hogy az USA annyi pénzt költ minden évben a hadseregre, hogy ennek a háborúnek a finanszírozása fel sem tűnik a költségvetésbe."

Ez így van. 2 háborút is tudtak vívni egyszerre (Irak + Afgán), attól se szarták össze magukat. Leírták költségnek, mint a borravalót az étteremben. Időnként felbukkan hogy kiürültek a raktárak, nincs mit adni már az ukránoknak. Persze, a békebeli raktárak, ahol csak épp annyi cuccot tároltak hogy ne legyen nagy gáz megromlottan kidobni X év múlva. Viszont bármikor képesek beindítani a gyárakat, és 2. vh szintű konvojokat indítani rankokkal megrakottan. És az se kerül többe mint 2 országban egyszerre háborúzni.

fkv.119 2022.12.22. 20:08:27

@bordon: 100-at? Az is valami? Csak Bucsában ennek hányszorosát is gyilkolták le a muszka gazdáid?

fkv.119 2022.12.22. 20:10:11

@arthurthedent: Ő megszokta hogy csak 1 ember véleménye számít, a többi meg azt csinálja amit az az 1 mond. :)

fkv.119 2022.12.22. 20:11:42

@atomic power 1986DucaDuca: Hüpp-hüpp, mintha minket nem tiltottak volna le a muszkák mindenféle olimpiákról, Nobel díjakról, minden másról...

fkv.119 2022.12.22. 20:21:15

@bordon: "ők két hatalmas szláv testvérnép, akik most verik egymást, ebbe belefolyni a magyaroknak nem érdeke"

Dehogynem! Amíg minket akarnak újragyarmatosítani a gazdáid, addig nemcsak hogy érdekünk, de egyenesen kötelességünk megakadályozni ezt! Akinek nem, az hazaáruló!

"Hogy a nyugatiaknak miért érdeke, az más téma, maradjunk annyiban, hogy nem az ukránok iranti szeretet mozgatja őket elsősorban."

Ahogy a muszkákat se. Oszt?

"Nem kellene olajat önteni a tűzre."

Ezt mondd meg Putyin gazdádnak, meg a kábszeres Medvegyevnek, hogy ne fenyegetőzzön atommal! Washingtonra meg Londonra akar minden nap atomot lőni. Bizonyára elfelejtette hogy azoknak is van, és garantáltan nuclear winter lesz utűna Moszkvában is.

"Az interneten, nyugati médiában bizony megy az ukránok fényezése."

A keletiben, meg a hazárulómédiában meg a muszkák felszopása megy.

"kijevi junta"

Az már nincs, elsöpörte a majdani forradalom!

"Ukrajna a civilizáció, Európa védvonala"

Ez így is van. 500 évig mi voltunk, most örüljünk hogy más földjét basszák szét, nem a miénket.

"EU-tagságot követel, mert kiérdmelték"

Na azt azért nem! Támogatjuk őket, mert érdekünk megállítani a muszka hódítónkat a határaink előtt. De a nyelvtörvényüket, magyarellenes pogromaikat nem jutalmazzuk tagsággal. Az ő dolguk hogy a mi gyepűnk legyenek, ahol megállítják helyettünk a ránk törő hódítókat, semmi több.

"Meg minden nap posztolnak olyan videókat, amiben ukrán militánsok kiscicákkal játszanak, ukrán tűzoltók kutykölyköt cumiztatnak."

Szóval bánt hogy nem téged cumiztatnak...

"Az oroszokst meg orkoknak nevezik a nyugati fórumokon. Dehumanizálják őket."

Dehumanizálták azok saját magukat. Emlékszünk még a dáváj csaszira, málenkij robotra! Ezek veszett kutyák, amiket le kell lőni! Persze amelyik nem áll be Putyin mögé felszopónak, azzal kivételt teszünk, de amelyik igen, annak a helye a gödör alján van!

bordon 2022.12.23. 00:30:13

@fkv.119: Túl sok fake newst nézel. Szerinted miért nincs már szó a bucsai témáról?

@arthurthedent: A demokráciát az EU is ellenzi. Ugyanis a demokratikusan megválasztott magyar vezetést igyekszik megbuktatni a brüsszelita elit.
Mert ők elitisták, majd az elit tudja, mi legyen, a plebs meg csak ne jártassa a száját. A demokrácia ugyanis a populistáknak kedvez, de ezt az elitisták nem szeretik.

Amerika sok szövetségesénél nincs és nem volt demokrácia. Jordánia, Szaúd Arabia, Irán a sah idején, Törökország, Dél-Korea a 90-es évekig egy széljobbos diktatúra volt, a latin-amerikai katonatisztekből lett diktátorok.
Amerika politikai vezetői kimondták, hogy ez az ukrán háború nekik hideg birodalmi politikai számításból fontos, semmi erkölcsi érv, demokrácia meg szabadság...

bordon 2022.12.23. 01:01:19

@arthurthedent: Az Azov halálbrigád banderista ukrofasiszta vezetőit is elengedték. Egy hadifogolytábort, ahol a banderistákat tartották, az ukránok lebombáztak, szétlőttek, mert hát a kijevi juntának kellemetlen dolgokat tudtak azok a náculó fiúk. Oroszország példásan bánik a hadifoglyokkal, még az olyan terroristákkal is kesztyűs kézzel bánik, mint a banderista fasiszták.
Ellenben Amerika mit csinált bárkivel, akit ellenségének is gondolt? Guantanamo, CIA black sites, kínzókamrák, börtönbe vetettek whistleblower-eket, akik az amerikai imperialista háborús bűnösöket leleplezték. Szerte a világon legyilkoltak dróncsapásokkal bárkit, aki nekik nem tetszett. Amerikaiakat is bírósági ítélet nélkül Obama idején. Nem tudom vágod-e, hogy ez mennyire alkotmányellenes az amerikai jogrend szerint... Pont Obama csinálta ezeket, ami amúgy alkotmányjogásznak hazudja magát.

@fkv.119: Az ukrán nem szövetségese a magyarnak. Nem az oroszokat kell tamogatni, és erről szó sincs, de az ukránt se kellene. Ebből az őrületből ki kell maradni.

A nagyszüleim megélték a szovjet bevonulást, illetve a nagyanyám, a pincében. A nagyfaterom akkor már hadifogoly volt, tudom is, hogy melyik táborban, benne van a nyilvántartásban. A szovjet (nemm csak orosz, hanem jó eséllyel ukrán, örmény, üzbég, burját) fosztogatott, de nem a nagyszüleimnél, ugyanis nagyszüleim a helyi elithez tartoztak, a szép nagy házukba egy nagyon magas rangú tisztet szállásoltak el pár napra, ott szó se lehetett erőszakról, fosztogatásról. Máshol nyilván volt tömegesen.
Nagyanyámat meg a dédanyámat a pincébe költöztették le addig. És az elrejtett ezüstöt, festményeket, antik órát, meisseni porcelánokat tudod kik lopták el? A magyar parasztok. Később sok helyi paraszt házában látták a saját holmijukat a nagyszüleim. Szóval nem csak a szovjet fosztogatott, hanem a magyar is. A nagyszüleimtől a magyar gentikusan moslékzabálók loptak el mindent.

Pubika, Csecsenföldön lehet, hogy te Kadirovot tartod a legrosszabbnak, de hidd el, ő a liberális, mérsékelt iszlámot képviseli. Akik az oroszok ellen harcoltak, azok kalifátust akartak, iszlám államot. Ők voltak a szélsőségesek. Kadirov egy világias vezető, aki ugyan keménykezű, de akik helyette jönnének, azok kifejezetten szélsőségesek.

Ahhoz képest, hogy Amerika a szinte végtelen erőforrásával, katonai erejével bevonult Afganisztánba, Irakba, szétcseszte azt a két országot, majd nem tudott stabil Amerika -barát kormányt hátrahagyni, az elég nagy pofátaesés. Ellenben az oroszok lenyomták a csecsen iszlámistákat, majd egy oroszbarát kormányzatot emeltek hatalomra, hatalmas autonómiával, szóval az oroszok nation building projektje Csecsenföldön ezerszer sikeresebb, mint amit az amerikaiak máshol összehoztak. Csecsenföld nem gazdag még az Orosz Föderáción belül se, de béke van ott és autonómia. A csecsenek nem akarnak már iszlamistákat a nyakukra. Ezerszer jobban jártak a csecsenek az Orosz Föderáció részeként, mint a líbiaiak, szírek, irakiak, afgánok, szudániak, jemeniek akikhez Amerika és csatlósai elvitték a demokráciát bombák formájában.

bordon 2022.12.23. 01:09:09

@arthurthedent: A szélsőséges ukrán és belarusz neonáci ezred is elsőként kapott szállítmányokat Nyugatról. Elterjedt náluk a német MG3, vannak vadiúj cseh rohampuskáik, német, spanyol páncélöklök, NLAW, amerikai M4 karabélyok. Előbb kaptak amerikai és más nyugati fegyvereket, mint az ukrán hadsereg.

Nyilván az ukrán fegyverraktárak voltak az első forrásaik. De nem orosz, hanem ukrán fegyverekkel harcoltak! Szovjet mintájú mindkettő, de nyilván nem orosz fegyvereket kaptak az ukrán neonácik.
John McCain is büszkén rázott kezet velük. Jól fekszenek az amerikai elitnél.

fkv.119 2022.12.23. 02:48:57

@bordon: A szélsőséges náci belarusz ezredek max Putyintól kaphattak szállítmányokat. Ilyen antidemokratikus komcsi bűnszervezetet a Nyugat nem támogat.

fkv.119 2022.12.23. 02:58:31

@bordon: "Ebből az őrületből ki kell maradni."

Kimaradnánk, de Putyin közölte hogy újra akar minket (is) gyarmatosítani, így hát nem lehet kimaradni. Max a hazaárulóknak.

"A szovjet (nemm csak orosz, hanem jó eséllyel ukrán"

Jó eséllyel biztos nem ukrán, azok épp a muszkák ellen, azaz velünk harcoltak Stepan Bandera nemzeti hősükkel az élükön.

"az elrejtett ezüstöt, festményeket, antik órát, meisseni porcelánokat tudod kik lopták el?"

A magyarok többségétől nem volt mit ellopni. Most akkora könnycsepp gördült le az arcomon, mint amikor Lölőke pénzt veszít a tőzsdén...

"Pubika"

Ez biztos a kurva anyád lesz, te cigánygeci.

"Akik az oroszok ellen harcoltak, azok kalifátust akartak, iszlám államot."

Igen, azok is hülyék, de felhasználhatók a muszkahülyék ellen. Aztán majd kapnak demokráciát.

"Ahhoz képest, hogy Amerika a szinte végtelen erőforrásával, katonai erejével bevonult Afganisztánba, Irakba, szétcseszte azt a két országot, majd nem tudott stabil Amerika -barát kormányt hátrahagyni, az elég nagy pofátaesés."

Nahát, csak nem ugyanezt csinálták a muszka gazdáid is? Csak azok bele is rokkantak, össze is omlott a birodalmuk tőle, az USA meg pont meg se érezte. Hát ez a pofáraesés, öcsi.

"Ellenben az oroszok lenyomták a csecsen iszlámistákat"

Legközelebb kapnak Stingereket ők is, aztán nem fogják lenyomni. És úgy takarosnak el a földjükről, mint Afganisztánból.

fkv.119 2022.12.23. 02:59:22

@bordon: "Túl sok fake newst nézel."

Az te vagy.

"Szerinted miért nincs már szó a bucsai témáról?"

Talán mert azóta van 1000 másik Bucsa is?

arthurthedent 2022.12.25. 18:41:37

@bordon: "Egy hadifogolytábort, ahol a banderistákat tartották, az ukránok lebombáztak, szétlőttek, mert hát a kijevi juntának kellemetlen dolgokat tudtak azok a náculó fiúk."

Ez egy ritka nagy baromság volt az orosz propagandagépezettől. Nyilván csak egy elmebeteg hiheti el. Hiába, Katyin óta az orosz propaganda elkényelmesedett. :D

Felrobban egy hajó? Ja, az orosz tengerészek cigiztek. Felrobban egy lőszerraktár? Ja, az orosz katona cigizett. Felrobban három bombázó a reptéren? Ja, az orosz pilóták cigiztek. Felrobban egy hadifogolytábor? Ja, az ukránok odalőttek! :D
süti beállítások módosítása