wagmg

wagmg

A tárgyalásos megoldás illúziója

2022. december 18. - arthurthedent

Olvasom, hogy Kissinger tárgyalásokat javasol az ukrán háború lezárásaként. Nem tudom minek betudni ezt a butaságot, ennél mondjuk többre számítottam tőle. Soha nem kedveltem, de ostobának azért nem gondoltam. Eddig...

Miért is teljesen lehetetlen a tárgyalásos megoldás? Ha egyszerű választ akarunk azért, mert egyetlen szereplő sem akarja.

Oroszország

Először is ott van Oroszország, azaz az orosz felsővezetés. A plebsnek nem osztottak lapot ugye...

Namost az orosz felsővezetésnek jól jönne egy tűzszünet, rendezhetnék a soraikat, gyárthatnának rakétákat, kiképezhetnék a katonákat és újult erővel támadhatnának. Csakhogy képtelenek tűzszünetet kötni, mert Putyin jó előre belekormányozta az országot egy olyan helyzetbe, ahol a tárgyalás, a tűzszünet lehetetlen.

Az orosz álláspont szerint a harcok Oroszország területén zajlanak. Törvényesen oroszországhoz csatolt területeken. A törvény szerinti Oroszország területén ukrán csapatok vannak. Tárgyalásokról ebben a helyzetben nyilván szó sem lehet. Miről tárgyalnának, arról, hogy feladják az általuk el nem foglalt, de jogilag magukhoz csatolt területeket? Ilyet pusztán megemlíteni már 15 év náluk, akkor?

Ráadásul kikkel tárgyalnának? Nácikkal? Sátánistákkal? Magával az antikrisztussal? Épeszű ember ezt nem gondolhatja komolyan, ugye? A tévében arról vitatkoznak, hogy Zelenszkij maga az antikrisztus vagy csak egy kisebb démon. Putyin maga mondta, hogy ez itten kérem sátánizmus, akkor hogy a csodába tárgyalnának?

Ráadásul az orosz lélek szerint a tárgyalás a gyengeség elismerése lenne. Gyenge diktátor, azt meg hogyan? Széthullana a történelem során összefércelt Oroszország, elzavarnák a bojárokat és magának a cárnak is futnia kellene.

Akkor miért mondják, hogy hajlandóak tárgyalni? Azért, hogy ésszerű, megfontolt, békeszerető és bölcs vezetés látszatát keltsék. Maguk az orosz állampolgárok is tudják, hogy csak kamuznak, ez itt kérem a duplabeszél, nem szabad félreérteni a helyzetet.

Ukrajna

Az ukrán nép emlékszik a holodomorra. Akkor a télen az éhínséggel próbálták az oroszok kiirtani az ukránokat, most a télen a hideggel próbálják ugyanazt. Az ukrán nép az életéért küzd, mi a fenéről tárgyalnának a saját gyilkosaikkal? Hogy milyen mélyen elfogadható a bicska a hasukba?

Az ukrán felsővezetés legitimációját pedig az ellenállás adja. Azért vannak, hogy ellenálljanak, ha tárgyalnak vagy akár felmerül a gyanú, hogy tárgyalnának maga a nép söpri el őket. Árulás lenne mindenféle tárgyalás.

Ráadásul ugye tudják mi történt csecsniában! Amikor az oroszoknak nem ment jó a háború, akkor egyezkedtek, aztán visszamentek és mindenkit jól legyilkoltak. Ott a Budapest memorandum is, szóval világos, az ukrán nép és az ukrán felsővezetés az oroszok egy szavát sem hiszi el. Nem lehet megegyezi, ha az egyik fél szavahihetősége zérus.

Az EU

Nos, az EU sem hiszi el egy szavát sem az oroszoknak, bár kétségtelen, hogy jobban hajlanának a tárgyalásra.

Csakhogy ott van Lengyelország, ott vannak a balti államok, ott van Finnország. Ezek az EU tagállamok közvetlen veszélynek vannak kitéve, ezek az országok igen-igen komolyan veszik az orosz fenyegetést.

Lengyelország százával veszi a tankokat, vadászgépeket, rakétarendszereket, lövegeket. Jó úton halad ahhoz, hogy két-három év múlva az EU legnagyobb és legütőképesebb seregét vigye. 

A balti államokban rengeteg orosz él, maguk az országok kicsik, útban vannak, szó szerint rettegnek. Jó okkal. NATO ide vagy oda, jó okuk van rettegni.

Abban pillanatban, ahogy az EU belengetne bármilyen tárgyalásokat a megszállt területekről, azonnal szét is hullana. Drasztikusnak tűnhet ezt mondani, de nem az, az EU soha nem látott bizalmi válságba kerülne és a jelenlegi formában biztosan nem élné túl.

Az USA

És akkor ott az USA. Igazából csak az USA számít, de mindegy is.

Na, az USA nem fog egyhamar tárgyalni, az is biztos.

Az amerikai nép orosz ellenességét, az amerikai kultúra "anti-ruszki" beállítottságát mi magyarok hajlamosak vagyunk alábecsülni. Amerikában generációkon keresztül ment az oroszoellenesség. Nem értettek egyet arról, hogy legyen -e abortusz, hogy legyen -e korlátozva a fegyvertartás, hogy emeljék vagy csökkentsék az adókat, hogy mi legyen kannabisszal, az oroszellenesség azonban megadta az alaphangot mindenkinek.

Pár évtized alatt ez az oroszellenesség sokat enyhült, most viszont újra a régi pompában ragyog. Az oroszok elásták magukat az agresszivitásukkal, a hazugságaikkal, a szabályok felrúgásával. Az amerikai nép pont úgy nem fogja hagyni, hogy tárgyalások legyenek mint ahogyan Hitler idejében sem hagyta volna.

Ráadásul amerikának jelenleg nem kerül semmibe ez a háború. Küldtek pár tizmilliárd dollárnyi fegyvert meg pénzt, persze! Egyrészt mondjuk amerikai cégek által gyártott cuccokat, másrészt ugye jóval kevesebbet mint amennyi orosz vagyont lefoglaltak, harmadrészt meg ugyebár a költségvetésükhöz képest keveset.

Vegyük már észre, hogy az USA annyi pénzt költ minden évben a hadseregre, hogy ennek a háborúnek a finanszírozása fel sem tűnik a költségvetésbe. Az USA évente több mint 700 milliárdot költ a katonaságra, most adtak ukajnának mintegy 50 milliárdot. Ugyan már!

A magas alapkamatot, na azt megérzik, az nem is tetszik a népnek, a magas alapkamat meg a magas infláció. Majd ha kell megoldják, de a fegyverszállítások, a segítségnyújtás nem áll le. Az USA ezt tetszőleges ideig képes csinálni.

Számtalan apróság van még, amit érdemes lenne megvizsgálni, hogy például mennyi az áldozatok száma, miért nem akarja az EU visszavonni a szankciókat, miért égetett fel Putyin minden hidat maga mögött. Számtalan érvet lehet még találni, de egy biztos: jelenleg az ukrán konfliktus tárgyalásos befejezése elképzelhetetlen, nem több mint illúzió. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr2818004994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiltsál ki te gyökér 2022.12.18. 10:21:17

Azért tök jó látni, hogy a sok ostobaságod már annyira nem érdekel senkit, hogy alig vannak hozzászólások. :D:D Mindegy, elröfögsz itt magadban, senkit nem érdekel.
Azért elmondom, hogy minden egyes háborút tárgyalások zárnak le, ha nem vetted volna észre.
Az ilyen magadfajta idióták"kiirtjuk az utolsó emberig őket" hozzáállása lehet, hogy működik valami számítógépes játékban, de az életben nem.

Úgy megkérdezném, hogy egyébként mégis mire számít a kis zongorista. Tételezzük fel, hogy visszakapják a Krímet, mert a nyaralója nagyon hiányzik neki. Ott él valami 80% orosz. Ezekkel mi legyen? Takarodjanak ki? Már a nagyapjuk is ott született. Legyenek megint elnyomott kisebbség, egy államcsőd szélén imbolygó rom-országban?
Továbbá. Ukrajna saját területének állítja, tehát az ott élők ukrán állampolgárok. Miután egy másik ország megszállta ezt az ukrán területet az ukrán állam nagyvonalúan lezárta a vízellátást. Tehát az ukrán állam a saját állampolgárait terrorizálja. Egészen biztos vagy. hogy ez az ott élőknek tetszik?

arthurthedent 2022.12.18. 10:54:06

@tiltsál ki te gyökér: "Azért elmondom, hogy minden egyes háborút tárgyalások zárnak le, ha nem vetted volna észre."

1) Baromság. Németország szerinted mikor tárgyalt a háború lezárásól?
2) Ha értetted volna mit írtam, akkor a JELENLEGI helyzetben tartom abszurdnak a tárgyalást. Ha megváltozik a helyzet a tárgyalás is lehetséges lesz.

"Az ilyen magadfajta idióták"kiirtjuk az utolsó emberig őket" hozzáállása lehet, hogy működik valami számítógépes játékban, de az életben nem."

Halucinálsz. Senki sem akarja kiirtani a kis barátaidat, csak haza akarják zavarni őket. Mint a nácikat, mint a japánokat, mint az olasz fasisztákat.

"Ott él valami 80% orosz. Ezekkel mi legyen?"

Jajj, ne terelj már! Szánalmas vagy.

"Miután egy másik ország megszállta ezt az ukrán területet az ukrán állam nagyvonalúan lezárta a vízellátást. "

Egy csatornát zártak le, nem a vízellátást. Amíg nem volt a csatorna, addig is ugyanennyien éltek a krímben. A minimális ismeretek nélkül nem kéne erőlködnöd.

"Legyenek megint elnyomott kisebbség, egy államcsőd szélén imbolygó rom-országban?"

Hazamehetnek, lehetnek elnyomott többség oroszországban.

"Tehát az ukrán állam a saját állampolgárait terrorizálja."

Baromság.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.18. 13:18:31

@arthurthedent:

"Hazamehetnek, lehetnek elnyomott többség oroszországban."

Ne zavarjon, hogy a dédszüleik is ott születtek.

tiltsál ki te gyökér 2022.12.18. 13:37:53

@arthurthedent: Németország letette a fegyvert, mert már az állatkertből nem volt hova hátrálnia, te fasz. Aztán évekig tárgyalgattak, hogy mégis mi legyen. Tudtommal nem megsemmisítették az országot, és minden egyes lakóját, mint amiről ti szövegeltek.

"Halucinálsz. Senki sem akarja kiirtani a kis barátaidat, csak haza akarják zavarni őket. Mint a nácikat, mint a japánokat, mint az olasz fasisztákat."
Na persze. Tényleg, csak megsemmisíteni a haderejét, megdönteni az alkotmányos rendet, elszigetelni az országot és feldarabolni akarják.
Mesélj, a nácikat meg japánokat csak hazakergették? Megálltak a Meuse partján a szövetségesek? Ja, egyébként nem a barátaim. Csak amíg a drága ukrán anyaföld védelmében mindent fel kell áldozni, addig mi van az ott élők önrendelkezésével?

"Ott él valami 80% orosz. Ezekkel mi legyen?"

Jajj, ne terelj már! Szánalmas vagy.
Nem én terelek, kisköcsög, hanem te.. Lakik a Krímben 2 millió orosz. Tengerbe velük? Foglalják vissza, és felejtsék el, hogy oroszok, váljanak ukránná?

"Egy csatornát zártak le, nem a vízellátást. Amíg nem volt a csatorna, addig is ugyanennyien éltek a krímben. A minimális ismeretek nélkül nem kéne erőlködnöd."
Nem te írtál egy cikket, hogy milyen nagyszerű, hogy lassan kiszárad a Krím? :D:D:D Legalább a saját baromságodra emlékezz baszod.

"Legyenek megint elnyomott kisebbség, egy államcsőd szélén imbolygó rom-országban?"
Hazamehetnek, lehetnek elnyomott többség oroszországban."
Haza? Azok akik ott születtek? Rohadt egy náci vagy te artúr.
"
"Tehát az ukrán állam a saját állampolgárait terrorizálja."
Baromság mi? ::D:D:D Tehát az okos fejecskéd szerint ha a román hadsereg bevonul Békésbe, akkor tök jogos, hogy elzárnánk a gázt, villanyt, és elterelnénk a Tiszát, hogy kibasszunk a románokkal. Az ott élő emberek meg dögöljenek meg.

morph on deer 2022.12.18. 14:39:35

Való igaz, tárgyalni vagy egyértelmű patthelyzetben szoktak, vagy egyértelmű túlerő esetén, - most egyik helyzet sem áll fenn.
Most a a helyzet van, amelyből Oroszország nem fog tudni jól kijönni sehogy, a kérdés már csak az, hogy hány ezer halott kell még ennek belátásához.

arthurthedent 2022.12.18. 15:04:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ne zavarjon, hogy a dédszüleik is ott születtek."

Ne zavarjon, hogy csak 2014 óta vagy 500 000 oroszt telepítettek be a Krím félszigetre. Az orosok ebből 280 000-et el is ismernek. Mesélj még a dédszülőkről!

arthurthedent 2022.12.18. 15:07:56

@tiltsál ki te gyökér: "Békésbe, akkor tök jogos, hogy elzárnánk a gázt, villanyt,"

Ezt mondjuk épp az oroszok csinálták. Nem, nem is ukrajnában.

"és elterelnénk a Tiszát"

A Tiszát? Te idióta egy nem régiben épített csatornát zártak el, amit öntözésre használtak. Ne hazudozz már megint.

tiltsál ki te gyökér 2022.12.18. 15:11:20

@arthurthedent: "Ne zavarjon, hogy csak 2014 óta vagy 500 000 oroszt telepítettek be a Krím félszigetre. Az orosok ebből 280 000-et el is ismernek. Mesélj még a dédszülőkről!"
Értjük. Akkor a már csak a maradék másfélmillió a kérdés....

tiltsál ki te gyökér 2022.12.18. 15:14:36

@arthurthedent:
"A baj ott kezdődött, hogy a Krím vízellátását egy csatorna biztosítja, amit Ukrajna természetesen azonnal elzárt. A Krím vízellátása ezzel elbukott, a Krím félsziget mezőgazdasága gyorsan hanyatlani kezdett. "

Mondom bazmeg, legalább arra emlékezz, amit te hablatyoltál össze. Most akkor elbukott a Krím meg a mezőgazdasága, vagy nem?

Na, nagyon egyszerű a kérdés, ne kerülgesd. Ha bevonul egy ellenséges sereg egy területre, akkor a megtámadott állam jogosan baszik ki az ott lakókkal? Nem terrorizmus ez?

arthurthedent 2022.12.18. 16:27:54

@tiltsál ki te gyökér: "Mondom bazmeg, legalább arra emlékezz, amit te hablatyoltál össze. Most akkor elbukott a Krím meg a mezőgazdasága, vagy nem?"

Ivóvíz van. Fel bírod fogni? Két szó, elég egyszerű mondat.

"Nem terrorizmus ez?"

Nem az. Ez is egyszerű mondat. Azért te majd megpróbálod kiforgatni...

arthurthedent 2022.12.18. 16:28:53

@tiltsál ki te gyökér: "Értjük. Akkor a már csak a maradék másfélmillió a kérdés...."

Nem fogok neked minden betelepített ruszkival meg kitelepített tatárral elszámolni. Ha kérdésed van keress rá a neten.

Etniez 2022.12.18. 16:41:12

AZ USA-nak biztosan nem érdeke a béke, ennél olcsóbban nem tudják leamortizálni Oroszországot.
EU-nak jó lenne a béke, de nem mindenáron.
Oroszországnak jó lenne a béke, de nem mindenáron.
Ukrajnának nem lenne jó a béke a mostani helyzetben.

Etniez 2022.12.18. 16:42:34

@arthurthedent: Olyan ostobaságokat írt, hogy erőt sem pazarlok a cáfolatra.

Direkt hazudik és ezt ő is tudja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.18. 16:43:06

@arthurthedent:

"Ne zavarjon, hogy csak 2014 óta vagy 500 000 oroszt telepítettek be a Krím félszigetre. Az oroszok ebből 280 000-et el is ismernek. Mesélj még a dédszülőkről!"

Jó, akkor a 2014 előtt már ott élt másfél millió oroszról meg azok generációk óta ott élt felmenőiről mesélj.

Szóval azt javasoltad, hogy menjenek "haza". Ugyanezt javaslod az erdélyi, kárpátaljai vagy felvidéki magyaroknak is?

Ceausescu, Benes, Bandera kezdő ipari tanulók voltak hozzád képest.

Etniez 2022.12.18. 16:47:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor holnap megtámadjuk Romániát, ugye?

tiltsál ki te gyökér 2022.12.18. 19:10:58

@arthurthedent: Tehát akkor ivóvíz kell, aztán nyugodtan éhen is dögölhetnek. Okos gyerek vagy artúr, ülj le, egyes.
Minek nekik mezőgazdaság, meg állattartás. Majd eltartja a megszálló ördögi hadsereg, ugye?

"Nem fogok neked minden betelepített ruszkival meg kitelepített tatárral elszámolni. " :D:D:D:D
Jó van nácika. Akkor ne számolj el. :D:D
Egy Sztálin által betelepített orosz unokája nyilván oka mindennek, alacsonyabb rendű nép, dögöljön meg, vagy hajbókoljon a remek ukrán urai előtt. Ez a te hozzáállásod.

tiltsál ki te gyökér 2022.12.18. 19:12:36

@Etniez: Majd ha az lesz a kérdés, hogy hogyan kell vénasszonyok seggét kitörölni, akkor majd megkérdezünk. :D:D:D
Te szánalmas barom, az imádott ukrán államod épp rommá szopatja a polgárait. A fajtád meg tapsikol.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.18. 21:09:41

@arthurthedent: Vigyázz! Egy katonai szakértővel vitázol ám! Ja, nem.

"tiltsál ki te gyökér2022.06.18. 23:39:14
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szerintem a lövészezredeknél hivatásosok voltak a mesterlövészek.
A rígók meg akkor sem sorállomány.
Nem keverem a tüzért a lövésszel, pont fogalmam sincs, hogy mi a különbség, és nem is érdekel a sötétek mit és hogyan csinálnak."

tiltsál ki te gyökér 2022.12.18. 23:23:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, te vén barom, te is előmásztál a jósdádból? Megtaláltad már a kontaktot az árnyékkormányhoz?
Magyar ábécé megvan? Hogy kell kilőni a pilótát a gépből?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.19. 16:48:51

@tiltsál ki te gyökér: "Hogy kell kilőni a pilótát a gépből?" - Honnan tudjam? A te fantazmagóriád.

"Magyar ábécé megvan?" - Melyik kódtábla? 852?

Mi van a tüzérekkel?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.19. 17:29:52

@arthurthedent:

"Akkor a télen az éhínséggel próbálták az oroszok kiirtani az ukránokat...................'"

Oroszellenes végtelen elfogultságod (gyűlöleted) diktálhat csak ilyen tisztességtelen kinyilatkoztatásokat!

1. Maga a kérdés eleve vitatott a történészejk között, hogy az éhínség népírtás volt-e, vagy a túlzott iparosítás és a mezőgazdaság kollektivizálásának mellékterméke!

2. Ha érzelmi alapon azt állítod, hogy szándékos népírtás volt, akkor figyelembe kellene venned, hogy a sztálinisták uralta Szovjetunióban történtek a szörnyű események, melynek nem csak az ukrán nép esett áldozatul, hanem az orosz is, bár az előbbiek a lakosságukhoz képest nagyobb arányban. Tehát a népírtást nem az orosz nép követte el, hanem a sztálinisták, akiknek a névadójuk egyébként is grúz volt.

3. Ha eljutottunk addig, hogy népírtás volt, akkor sincs nemzetközi konszenzus abban, hogy ez szándékos volt vagy sem. Abban sincs nemzetközi konszenzus, hogy egyáltalán népirtás volt-e vagy emberiesség elleni bűntett.

4. Nyugati akadémikusok, akik hozzáférést kaptak a szovjet állami archívumokhoz bizonyítékokra támaszkodva azt a véleményt fogalmazták meg, hogy a holodomort nem Sztálin okozta szándékosan, de nem megfelelő reakciója jelentősen súlyosbította az éhínséget.

5. Ezek a tudósok azt állítják, hogy azokat az államokat, amelyek a holodomort népirtásnak ismerik el, inkább érzelmek motiválják, vagy helyi és nemzetközi csoportok nyomása. Ez az álláspont is elismeri a népirtásti, csupán a szándékosságot tartja kérdésesnek.

arthurthedent 2022.12.19. 17:46:21

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez az álláspont is elismeri a népirtásti, csupán a szándékosságot tartja kérdésesnek."

Bekerítették az országot, kivitték az élelmiszert, nem engedték be a segélszállítmányokat, megvárták amíg milliók éhenhalnak.

Mosdatod őket, miközben ugyanaz az orosz banda ma azon örömködik, hogy majd jól megfagynak az ukránok. A szemed előtt ismétlik meg, te meg mosdatod őket, miközben olyan ostoba vagy, hogy a népirtás szót is csak minden második alkalommal tudod leírni.

tiltsál ki te gyökér 2022.12.19. 19:49:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te mondtad, hogy elvesztették a pilótákat. Tehát kilőtték őket a gépből.

Milyen kódtábla? Hogy jön ide a kódtábla? Ábécé. Ennyire nehezen megy a magyar nyelv?
Tehát az a betű amik a kódtáblán szerepel? Ennyire ne legyél már hülye, a dollárjel sem betű...

tiltsál ki te gyökér 2022.12.19. 19:57:43

@arthurthedent:
"Bekerítették az országot, kivitték az élelmiszert, nem engedték be a segélszállítmányokat, megvárták amíg milliók éhenhalnak."
Ki kerítette be és milyen országot, te hülye? Egy ország volt. Segélyszállítmányokat mi? :D:D Egyébként szerinted az élelmiszert hova vitték?
Ja, kinek a bölcs kutatásai eredményezték, hogy nem volt termés ? Segítek: A nagy ukrán tudós Liszenko érdeme.

"Mosdatod őket, miközben ugyanaz az orosz banda ma azon örömködik, hogy majd jól megfagynak az ukránok. "
Pedig mennyivel jobb amikor rágyújtják emberekre az épületet, meg elzárják az öntözővizet a vitatott területeken. Az korrekt dolog.
Amikor a Nato ugyanezt csinálta Szerbiában az jó és haladó taktika volt, ugye?

gyökér nem tudja mi a tüzér · rokaffya.blog.hu/2022/06/15/4_0_es#c41453069 2022.12.19. 20:55:41

@tiltsál ki te gyökér: Nyilván te jobban tudod mit a történészek. Annyira mint a különbséget tüzér és lövész között. Pont fogalmad nincs. :-))

"Nem keverem a tüzért a lövésszel, pont fogalmam sincs, hogy mi a különbség, és nem is érdekel a sötétek mit és hogyan csinálnak."

gyökér nem tudja mi a tüzér · rokaffya.blog.hu/2022/06/15/4_0_es#c41453069 2022.12.19. 20:58:25

@tiltsál ki te gyökér: "Pedig mennyivel jobb amikor rágyújtják emberekre az épületet, meg elzárják az öntözővizet a vitatott területeken. Az korrekt dolog.
Amikor a Nato ugyanezt csinálta Szerbiában az jó és haladó taktika volt, ugye?"

Hazudsz, nem csinált ilyet a NATO Szerbiában.

gyökér nem tudja mi a tüzér · rokaffya.blog.hu/2022/06/15/4_0_es#c41453069 2022.12.19. 20:59:39

@tiltsál ki te gyökér: A kód táblának része az ábécé. Ha ennyit sem tudsz az informatikáról, hogy engednek téged géphez a kisegítő iskolában?

gyökér nem tudja mi a tüzér · rokaffya.blog.hu/2022/06/15/4_0_es#c41453069 2022.12.19. 21:01:03

@tiltsál ki te gyökér: "Te mondtad, hogy elvesztették a pilótákat. Tehát kilőtték őket a gépből." - Már megint hallucinálsz. Géppel együtt vesztettek pilótát. Még mindig nem érted a légi bevetés logikáját?

gyökér nem tudja mi a tüzér · rokaffya.blog.hu/2022/06/15/4_0_es#c41453069 2022.12.19. 21:04:27

@tiltsál ki te gyökér: "Egyébként szerinted az élelmiszert hova vitték?" - Eladták, te barom. Rosszabb termés mellett is begyűjtötték.

Szovjet gabonatermelés és begyűjtés, 1930-33 (millió tonna)
Év Termelés Begyűjtés Maradék Begyűjtés a termelés %-ában
1930 73-77 22,1 51-55 30,2-28,7
1931 57-65 22,8 34-43 40-35,1
1932 55-60 18,5 36,5-41,5 33,6-30,8
1933 70-77 22,7 47,3-54,3 32,4-29,5

a nagy hohohorgász 2022.12.19. 21:11:06

@Etniez: na szóval akkor kinek is érdeke a háború??????????????? saját magadat szopatod fasszopó kurt urfi! Te magad írtad le hogy miért van háború!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Etniez2022.12.18. 16:41:12
AZ USA-nak biztosan nem érdeke a béke, ennél olcsóbban nem tudják leamortizálni Oroszországot.
EU-nak jó lenne a béke, de nem mindenáron.
Oroszországnak jó lenne a béke, de nem mindenáron.
Ukrajnának nem lenne jó a béke a mostani helyzetben.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.19. 21:11:19

@arthurthedent:

"Bekerítették az országot, kivitték az élelmiszert, nem engedték be a segélszállítmányokat, megvárták amíg milliók éhenhalnak."

Kik csinálták? Nem az orosz nép, amely maga is szenvedett! A Szovjet Politikai Hivatal, a Szovjet Kommunista Párt elit vezetése, és nem az oroszok, ahogy te szeretnéd beállítan! A kuláküldözés a teljes ukrán lakosság egy százalékát, mintegy 300 ezer főt érintett, ami a Szovjetuniószerte kitelepített 1,8 millió kulák 15%-át tette ki!

"Mosdatod őket, miközben ugyanaz az orosz banda ma azon örömködik, hogy majd jól megfagynak az ukránok."

Nem mosdatok senkit és semmit, csak közlöm a tényeket, ellenben veled, aki zsigeri gyülöletből elfogad mindent, csak azért, hogy egy egész népet démonizáljon!

"A szemed előtt ismétlik meg, te meg mosdatod őket, miközben olyan ostoba vagy, hogy a népirtás szót is csak minden második alkalommal tudod leírni."

Az ostoba az, öregem, aki egy félregépelés miatt akarja a vitapartnerét lejáratni!

a nagy hohohorgász 2022.12.19. 21:14:30

@a nagy hohohorgász: Magyarul az USÁN kívül mindenkinek jó lenne a béke!!!! Magyarországon USA kiket támogat??????? Na vajon kiket??????????

a nagy hohohorgász 2022.12.19. 21:37:13

ki is volt az első aki megtámadta volna a ruszkikat? és ki mögé állt be az egész ellenzék? és honnan kapott pénzt az ellenzék?????
Kurt urfi, adok egy menekülési lehetőséget..... Mondd el nekünk az összellenzék mit kért cserébe az USA seggnyalásért????? Ja hogy semmit..... És akkor miért vagytok hazaárulók????? szopod a faszt te gané :))))))))))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 21:38:32

@tiltsál ki te gyökér: Japán, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, stb. Tárgyalásnak nem nevezném a diktátumot.

a nagy hohohorgász 2022.12.19. 21:40:14

@gyökér nem tudja mi a tüzér: egyszerűen senki vagy, mert nincsen semmid :))))))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 21:42:06

@tiltsál ki te gyökér: " persze. Tényleg, csak megsemmisíteni a haderejét, megdönteni az alkotmányos rendet, elszigetelni az országot és feldarabolni akarják"

Ja. Ezért van az, hogy az ukránok Moszkvát támadják, hogy csecsenek gyilkolják az orosz lakosokat és hogy a fehéroroszok csapatokat vonnak össze az orosz határon..

a nagy hohohorgász 2022.12.19. 21:42:40

@Igazamvanvagyigazamvan?: figyelj te ratyi :)))) kérdésre válaszolj már baszod :))))) saját magadat szopatod már megint :))))))))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 21:49:55

@atomic power 1986DucaDuca: " csinálták? Nem az orosz nép, amely maga is szenvedett! A Szovjet Politikai Hivatal, a Szovjet Kommunista Párt elit vezetése, és nem az oroszok, ahogy te szeretnéd beállítan! A kuláküldözés a teljes ukrán lakosság egy százalékát, mintegy 300 ezer főt érintett, ami a Szovjetuniószerte kitelepített 1,8 millió kulák 15%-át tette ki!"

Ez nem teljesen világos. Tehát, úgy gondolod, hogy azért kell hagyni Putyint nyerni, mert az orosz nép nem minden egyes tagja akarja a háborút.
Háborút sose egy egész nép csinál. Mindig a vezetői. Ez tehát nem érv.
A holodomor nem a kulákok elleni politikai pogrom volt, hanem a szovjet megoldása a gazdasági problémára: az orosz haljon éhen, vagy az ukrán?
Az orosz kellett az ipar fellendítéséhez, mezőgazdaságuk amúgy sem volt, az ukránnak meg ott voltak a megművelt földjei, viszont a munkásosztálya helyett parasztjai voltak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 21:52:42

@a nagy hohohorgász: ja, hogy te vagy a gyökér is! Szép coming out...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 21:54:46

@a nagy hohohorgász: "Magyarul az USÁN kívül mindenkinek jó lenne a béke!"

Putyinnak miért lenne jó a béke?

a nagy hohohorgász 2022.12.19. 21:57:40

@Igazamvanvagyigazamvan?: szóval szerinted nem volt kérdésem????? Felismered a kérdőjelet? "?"

а nagy hohohorgász 2022.12.19. 21:57:42

Na! megyek szopni, este jön a birca a friss pedó képekkel.

arthurthedent 2022.12.19. 21:58:18

@tiltsál ki te gyökér: "Ki kerítette be és milyen országot, te hülye? Egy ország volt. Segélyszállítmányokat mi? :D:D Egyébként szerinted az élelmiszert hova vitték?"

A minimális ismeretekkel sem rendelkezel. Trollkodsz, bunkóskodsz, mert elképzelni sem tudod, hogy műveletlenséget milyen üvöltő.

а nagy hohohorgász 2022.12.19. 21:59:20

Mindenütt a Kurt van. Teljesen őrületbe kerget.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 22:03:03

@a nagy hohohorgász: tőlem nem kérdeztél semmit. Nem gondolom, hogy mindenre nekem kéne választ adni, amit nem értesz. Ennyi időm nincs. Tudod, az élet véges.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 22:04:07

@а nagy hohohorgász: nyugi, téged nem lehet őrúletbe kergetni. Ahhoz agy kell.

Boldeone2 2022.12.19. 22:07:02

Alea iacta est" , szerintem tárgyalásos megoldásra nincs esèly, Putyin olyan helyzetet teremtett
Itt addig megy a háború , amíg Putyin hatalomban marad
Ha ezzel a mobilizált sereggel sem kèpes semmilyen áttörèst elèrni, akkor vège a dalnak ...

ulpius66 2022.12.19. 22:10:45

Artúró!

"A tárgyalásos megoldás illúziója"

Aztán a cikkedben leírod, hogy gyakorlatilag minden fél tarsolyában tartja a tárgyalásos megoldást!

"Namost az orosz felsővezetésnek jól jönne egy tűzszünet, rendezhetnék a soraikat, gyárthatnának rakétákat, kiképezhetnék a katonákat és újult erővel támadhatnának."

Az ukránoknak LÉTÉRDEKÜK A TÁRGYALÁS, A FEGYVERSZÜNET!!! MÁN HA NEM AKARNAK ÉHENFAGYNI......

Az EU - főleg Orbán - tárgyaláspárti ......

AKKOR KI NEM AKAR A TÁRGYALÁSOKRÓL HALLANI SEM????

NA KI????

HÁT AZ USA!
(az Usa miatt nincsenek fegyverszüneti és béketárgyalások....az ő szemszögükből talán érthető is!
nem akarják, hogy a tűzszünet idején az oroszok összeszedjék magukat....)

ulpius66 2022.12.19. 22:14:09

Ha Bidé bácsi ráparancsolna Zelenszkijre, hogy tárgyalás kell, akkor bizony tárgyalás lenne....

ulpius66 2022.12.19. 22:15:29

Ha az EU és az USA nem segíteni Ukrajnát, akkor a háború mán rég véget ért volna!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 22:15:33

@ulpius66: "A tárgyalásos megoldás illúziója"

Aztán a cikkedben leírod, hogy gyakorlatilag minden fél tarsolyában tartja a tárgyalásos megoldást"

A tűzszünet nem megoldás, az halogatás.

ulpius66 2022.12.19. 22:19:31

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"A tűzszünet nem megoldás, az halogatás."

Valószínűleg igazad van.

De azért szerintem a tűzszünet még mindig jobb, mint a folyamatos harcok, a bombázás, meg a polgári lakosság szenvedése....

ulpius66 2022.12.19. 22:20:28

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Állítólag mán az első világháborúban is tűzszünet volt 1-2 hétig a karácsonyi ünnepek idején....

a nagy hohohorgász 2022.12.19. 22:21:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: pukkancs, minden kommenteddel engem igazolsz:)))) seggbequrt úrfi:)))))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 22:22:54

@ulpius66: te ennyire szellemi nyomorék, vagy? Ha nem segítik Ukrajnát, már nem lenbe háború...ha nem segítik a többi kelet-európai országot, akkor nem lesz háború. Ha nem segítik Európát, akkor nem lesz háború.

Tudod, ha Putyin bekussol, akkor sem lesz háború. Sőt, Biden nem hagyná, hogy az ukránok lőjék Moszkvát.

blog pszichiáter 2022.12.19. 22:23:26

@a nagy hohohorgász: Ez már beteges. Minden gondolatod a Kurt körül forog.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 22:24:15

@ulpius66: a tűzszünet nem hozott megoldást az első világháborúban sem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 22:25:49

@а nagy hohohorgász: nem, nem én vagyok a Kurt úrfi.
Te viszont igazolod, hpgy nincs agyad. Megvan már, hogy mire jó a Xanax?

а nagy hohohorgász 2022.12.19. 22:30:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az mi? Egy kúp? Azokat szeretem! Minél nagyobb annál jobb!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.19. 22:38:25

@а nagy hohohorgász: az nem kúp, hanem horog, amit te kapsz hátulról. Arra akasztanak, aztán csak lógsz, és büszke vagy magadra, hogy milyen magasra jutottál.

birkamenet 2022.12.20. 02:50:58

@tiltsál ki te gyökér: @atomic power 1986DucaDuca: @a nagy hohohorgász: @ulpius66:

Putyin felszopó vidéki gombák, CSAK HÁGÁBAN LESZ TÁRGYALÁS. Na meg akasztási itélet a népirtó vén szaros diktátorotokra.

birkamenet 2022.12.20. 02:57:01

@ulpius66:

Háppersze te NER diszhülyéje, a Zusa robbantotta ki a háborút önmaga ellen, oszt most meg nem tud ráparancsolni saját magára, hogy tárgyaljon mán. Mármint saját magával.

Mondd már meg te végstádiumos idióta, honnan kapar titeket össze a fidess ezekre az agyhalott trollmunkára?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 08:25:43

Igazad van, a tágyalás nem megoldás.

Az orosz erők győzelme - legalább részlegesen - szükséges a békéhez.

Addig a kifárasztás megy. A cél: a nyugat unja meg az egész kijevi hülyegyerek-zsúrt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 08:26:52

"ukrán nép emlékszik a holodomorra. Akkor a télen az éhínséggel próbálták az oroszok kiirtani az ukránokat,"

A holodomor egy kamu. Nem volt.

Az őszintébb ukránok se hisznek a kamudomorban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 08:29:07

@arthurthedent:

Az orosz cárok milliónyi ukránt telepítettek be a mai dél-Ukrajnába, na és?

birkamenet 2022.12.20. 09:16:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Annyira jól sikerült a kifárasztás a moszkvai gazdádnak, hogy már a botoxon is átütnek a vén szarosnak a barázdái, a pofája meg egyre aránytalanabbul torzul a gyötrelemeitől és félelmeitől.
Nemsokára a mumufikálódott Lenin strammabbul fog kinézni mint putyin gazdád.

ruszkiknál totális hiánygazdaság van,

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 09:19:23

@birkamenet:

Hiánygazdaság = 25 %-kal emelkedett az ájfon ára.

Csak valahogy kibírja ezt az orosz nép...

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 09:24:55

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Tehát, úgy gondolod, hogy azért kell hagyni Putyint nyerni, mert az orosz nép nem minden egyes tagja akarja a háborút."

A háborúról nem volt szó! Arról volt szó, hogy ki felelős a holodomorért. A poszt írója szerint az oroszok, szerintem meg a sztálinista politikai- és állami gépezet.

"A holodomor nem a kulákok elleni politikai pogrom volt, hanem a szovjet megoldása a gazdasági problémára: az orosz haljon éhen, vagy az ukrán?"

Nem csak ukránok haltak éhen, hanem oroszok, kazahok is, tömegesen. Az igaz, hogy ukránok arányaiban nagyobb számban.

birkamenet 2022.12.20. 09:27:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ja te NER diszhülyéje, még igazolid is, hogy ahol hiány van, ott meglódulnak az árak.
Ahogy Hofi is anno megmondta:
- hogy hogy most 50%-kal magasabb az ájfón ára, há a mútkor még nem ennyit fizettem!
- igen, csak hogy most nincs is!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 09:29:17

@birkamenet:

Minden van.

A szankciók nem működnek.

Kicsit drágább lett a nyugati áru, mert kazahsztáni közvetetítőpn keresztül kell rendelnie az orosz kereskedőnek, ennyi az egész.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 09:29:31

@birkamenet:

"Nemsokára a mumufikálódott Lenin strammabbul fog kinézni mint putyin gazdád."

Nem úgy néz ki, mint aki mumifikálódik!

www.youtube.com/watch?v=WMmg6WSCd5o

birkamenet 2022.12.20. 09:30:07

@atomic power 1986DucaDuca:

Te palaver kedvence, a sztálini politika maga a ruszki nép volt, ők azt szerették és támogatták.

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 09:30:08

hiába trollkodsz nyomorék :), attól még látszik hogy nem akarsz válaszolni a kérdésre :)))))

birkamenet 2022.12.20. 09:32:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A szankciók nem működnek, ezért van hiánygazdaság a ruszki gazdádnál. Jaj de anyaszomorító idiótája vagy te a NER hazádnak!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 09:39:18

@atomic power 1986DucaDuca:

Sőt, több orosz halt meg a nagy 1932-1933-as éhínségben.

Ezek szerint az ukránok akarták kiirtani az oroszokat?

Szóval az ukrán kamudomor teljesen tudománytalan tanítás, kb. a genderológia szintje.

nemecsekerno_007 2022.12.20. 09:39:22

@arthurthedent: A koszovói albánok is hazamehetnek Albániába?!

birkamenet 2022.12.20. 09:41:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Csak hiánygazdaság van. putyin gazdádnál, te elmeveteg Valóságtagadó.

birkamenet 2022.12.20. 09:46:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Marha hatästalan a a Valóságtagadó Fake Propandád, putyin ügynöke, az összes paneledet ismeri és kiröhögi a világ.

A KB-s kiképzésed megrekedt a 60-as évek szinvonalán?

Boldeone2 2022.12.20. 09:51:22

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Egyre inkább működèskèptelen a gazdaság . Pl "euró nulla " szintű, ABS- , ès lègzsák nèlküli autókat gyártanak, a repülőgèpek sem jutnak elèg alkatrèszhez, rengeteg parkolópályán van. A chiphiány általános, abból Kínának sincs elèg. Az új autók ára gyakorlatilag megduplázódott, február óta ( ha van egyáltalán...) Több mint ezer nyugati cèg ment el, ezt nem lehet pótolni
A szankciók hosszú távon működnek ès egyre jobban működnek, nem vèletlenül rikácsol az orosz diktatúra propaganda gèpezete ..
Ezt azt aljas háborút Putyin nem úszhatja meg, ki fogják vèreztetni az orosz rezsimet!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 09:52:57

@Boldeone2:

Apr problémák vannak, de minden kiválóan működik.

Oroszország önvédelmi háborúja egyelőre sikeres.

birkamenet 2022.12.20. 09:54:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mi hiányzik?

Pl már a magadfajta trollokra se futja a ruszki államnak. Eltűntek a láthatárról. Vagy lehet, hogy Ukrajnába lettek küldve valóságot tagadni, oszt a vezir beirta őket fogyóeszköznek.

birkamenet 2022.12.20. 09:56:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Mind a ruszki fake propandád, mind az elmeorvosi kezelésed a világ legsikertelenebb, legreménytelenebb kísérletei.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.20. 09:59:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te beszélsz? (magas hangrend) Állandóan (mély hangrendű) az orosz (mély hangrendű) propagandát (mély hangrendű) nyomod? (mély hangrendű) A meghal helyes múltidejű ragozását már tudod közírókám?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 10:08:34

@atomic power 1986DucaDuca: ja, az más. Azt hittem, a holodomor a mostani háború viszonylatában jött fel. Mert a cikk arról szól.

arthurthedent 2022.12.20. 10:10:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Apr problémák vannak, de minden kiválóan működik."

Ja, kíválóan működik minden. Aki mást állít, az leesik a lépcsőn! Jövőre már sültkrumpli is lessz, sőt, majd moszkvicsokat is gyártanak. Mert a moszkvics jó autó, övfeszítő, abs, légzsák sem kell bele, akkor is kíváló. Sőt, lesz repülőalkatrész is, mert putyin evtárs kiadta, hogy több repülőalkatrészt kell gyártani.

Az orosz zsenialitás mindent legyőz. Amikor egy halom csatlós országgal összeláncolva, azokat kirabolva volt vegy négy évtizedük a felkészülésre sajnos falnak vezették a birodalmat, de most, most minden más lesz.

Önellátóak lesznek az oroszok, mint észak-korea! Az elzárkózás politikája mindig fellendülést szokott hozni, hiszen miért is ne tudna egy 140 milliós lepattant ország mindent gyártani, amit egy sok milliárd lakosú bolygó? Kit érdekel, hogy már egymillió fiatal szakember lelépett, megmondta putyin, kiköpöm őket.

Putyin elvtárs, kérek engedélyt több repülőalkatrészt gyártani! :D

arthurthedent 2022.12.20. 10:16:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Oroszország önvédelmi háborúja egyelőre sikeres."

Birka elvtárs, ne tévelyedjen el. Felhívom a figyelmét, hogy putyin elvtárs megmondta, oroszország tisztán sátánista nyugat ellen harcol egy speciális katonai akcióban ahol a gonosz nato homoszekszuális befolyása ellen kell fellépni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 10:25:17

@atomic power 1986DucaDuca: az pedig gondolom, világos, hogy egy háborúban az országot, annak népét nevezzük meg, nem korlátozzuk a vezetőre. Nem Hitler támadta meg Churchillt, hanem a németek/ Németország Angliát.
És ettől még senki nem gondolja, hogy minden egyes német.
Azaz, mindenkibszámára világos a cikk mondanivalója, az oroszok támadták meg az ukránokat, noha Putyin a parancs kiadója.

arthurthedent 2022.12.20. 10:25:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A problémák kicsik. "

Ha minden kíválóan működik, hogy lehet, hogy problémák vannak? :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 10:26:59

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nincs harc. Az ukrán nép testverként tekint az oroszra. Putyin elvtárs megmondta. Ne hazudtold meg!

Boldeone2 2022.12.20. 10:28:32

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Oroszország önvédelmi háborúja egyelőre sikeres."

- Dehogy sikeres! Ez egy önpusztító háborúja egy már agonizáló birodalomnak . Nézd, egy ilyen területrabló , jogszerűtlen háborút csak elveszteni lehet. Az ukránok otthon vannak, csak magukat vèdik , az egèsz civilizált világ mögöttük
Nincs más út: a haborús agresszort tèrdre kell kènyszeríteni, a gaz diktátort - Putyint- el kell távolítani
Oroszországnak egy ellensège van: sajàt maga, a primitív, agresszív , fèlázsiai szellemisèg , a birodalmi nacionalimus, a zárt hadiállam , a tekintèlyelvű , soha nem szabad társadalom

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 10:28:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a problémák kicsik. 4,5 milliméter átmérő tényleg nem sok.

birkamenet 2022.12.20. 10:41:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Már az újév köszöntő tűzijátékra se fussa a moszkvai gazdádnak, elmarad, mint a hússzállitmányok a moszkvai boltokba!

Egyre nagyobb a jólét a ruszki hazádban, nemsokára már Ugandában ismagasabb lesz az életszinvonal mint Putyinisztánban!

birkamenet 2022.12.20. 10:47:27

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Japersze te putyin didzhülyéje, 50 évet visszazuhanni a tőrténelemben nálatok putyin birkáknál csak annyit jelent, hogy "vannak kisebb gondok".
Ebbe aztán még belefér az éhezés, éhen halás meg 100 ezrével meghalni a frontona vezirért. Degeneráltak!

bordon 2022.12.20. 11:31:38

Így van, teljesen felesleges tárgyalni a háború lezárásáról. Van még elég ukrán férfi, nő és transznemű meg queer, akiket ki lehet hajtani a frontra, az oroszok se fogytak még ki az emberből, hiába híresztelik az ukránok, hogy már majdnem százezer oroszt gyilkoltak le. Az ukránok nedves álmaiban már Putyin is meghalt Parkinson-kórban, hasnyalmirigyrákban, meg a tábornokai és az oligarchák is hatszor megölték őt merényletben. És csak dublőrök mozognak helyette, hogy fenntartsák a látszatot.

A háború jó. Az amerikai gazdaságnak. Tehát folytatni kell, az utolsó ukránig. Ebben partner a kijevi junta is, mert hát ők a Tóra népéből valók leginkább az ukrán neonácikat nem sajnálják a vágóhídra terelni.

Amerika nem nyert háborút elég régóta, Líbiában, Szíriában, Jemenben, Afganisztánban, Szudánban, Irakban, Venezuelában, Szerbiában se sikerült mást elérni, csak mérhetetlen szenvedést okoztak a helyi lakosságnak. Közben persze a húsosfazék közelében állok jól jártak. Ebben a demokrata és republikánus elit is partnere volt a military-industrial complexnek.

Tavaly vettem Raytheon részvényeket. Most nekem itt ki ne találják, hogy fegyverszünetet kötnek meg tárgyalással rendezik a konfliktust! Tessék csak harcolni és ezzel biztosítani az osztalékomat!

Én hiszek benne, hogy bár mindenhol máshol kudarcot vallott a demokrácia export, de majd Ukrajna, a világ egyik legkorruptabb állama más lesz, ezúttal sikertörténetet láthatunk kibontakozni. Európa orszagai már csaknem 8 millió ukránt tartanak el, segélyeznek, adnak nekik szállást. Azok az ukránok, akik német földön jobban élnek, menekültként, mint Ukrajnában teljes állásban dolgozva, sose fognak visszatérni Ukrajnába. Ahogy az álszírek se mentek vissza Szíriába.

A tárgyalás mire lenne jó? Hogy az ott őshonos orosz, magyar, román és lenyel kisebbségeknek jogokat biztosítsanak az ukránok? Autonómia meg kiskutyaphasza? Méghogy emberi jogok illessék meg az Ukrajna lakosságának ⅓-át kitevő oroszajkúakat? Azt már nem!

birkamenet 2022.12.20. 11:41:32

@bordon:

Na takarodsz vissza a moszkvai megbizóid seggébe te degenerált Kreml propagandista!

MEDVE1978 2022.12.20. 11:51:53

"Nincsenek örök szövetségeseink, de örökös ellenségeink sem. Az érdekeink viszont állandóak és örökkévalóak és kötelességünk azokat követni" Lord Palmeston, brit miniszterelnök.
Az eredeti idézet valahogy így hangzik.

A helyzetet érdemes megvizsgálni abból a szempontból, hogy nekünk magyaroknak vagy nekünk az EU tagjainak mik az érdekeink. Nézzük az orosz kapcsolatokat: sok mindent lehet gondolni arról, hogy az oroszok eleve a gonosz birodalma vagy nem demokratikus államberendezkedés, Putler stb., ugyanakkor a gazdaság kicsit eltérő nyelvet beszél. Az oroszoké a Föld területileg legnagyobb országa, ami még mindig tele van ásványkincsekkel, illetve kiváló termőterületekkel. Az évszázadok úgy hozták, hogy az ilyen ásványkincsek egy részének importjához kiépített infrastruktúra (csővezeték is van). Emelett a közép-ázsiai régió (a különböző "sztánok") is rengeteg ásványkinccsel rendelkezik, viszont a szállítási lehetőségeit illetően kiépített infrastruktúra csak Oroszországon keresztül van. Mezőgazdaságilag a Kelet-Európai síkság fekete földje, ami részben Ukrajnában, részben Oroszországban van, az egyik legjobb termőtalaj a világon. Az oroszok feldolgozó ipara, illetve magas technológiai iparágai ugyanakkor fejletlenek, viszonylag rossz állapotban vannak.
Ez Európa számára történelmi léptékben egy ideális helyzetet vázol fel: az európai magas fejlettségű ipari szektorok és gazdaság olcsó áron, kiépített infrastruktúra mellett importálhat Oroszországból és a körülötte fekvő nyersanyaggazdag államokból alapanyagokat, míg exportpiacként kivihet oda magas hozzáadott értékű berendezéseket, termékeket.

Ez egy nagyon nem új dolog, a helyzetet - másképpen - Adolf Hitler is felismerte, aki nem véletlenül akarta a birodalmát keletre kiterjeszteni. Ezek tehát Európa alapvető gazdasági érdekei. Jelenleg Európa nem követi ezeket a gazdasági érdekeit, hanem megpróbál máshonnan importálni nyersanyagokat, ami ugye szükségszerűen drágább. Ez szinte evidens, hiszen másfelé nincsenek kiépített gazdasági kapcsolatok, ahol pedig vannak, ott nagyjából csúcsra járatottak. Például a Perzsa-Öböl államai felé nincsenek kiépített csővezetékek, ezért a gázt és olajat is hajóval kell Európába szállítani. Viszont ehhez nincsen elég LNG terminálos kikötő, az azokhoz kapcsolódó gázhálózatok nem eléggé kialakítottak.

Most nézzük a kockázatot vagy félelmet. Az oroszokkal szembeni általános vád, hogy Putyin a cári Oroszországot akarja újra összehozni. Tegyük fel, hogy ez igaz és Ukrajnával indít. Ebben az esetben a potenciális célpontok: Ukrajna, Moldova, balti államok, Lengyelország, Finnország. Magyarország sohasem volt a cári Oroszország része, tehát még ez esetben sem vagyunk elsődleges célpont.
Most nézzük meg a realitását a történetnek: több, ennél nagyobb eszkalációs lépés lehetett volna Putyintól. Megtámadhatta volna Finnországot vagy a Balti államokat. Előbbiekben az EU-nak van egy védelmi mechanizmusa is, tehát ez egyértelmű eszkalációt és NATO belépést eredményezett volna. A balti államok NATO tagok, tehát ott egyből NATO belépés jött volna. Nem véletlen, hogy Putyin Ukrajnát támadta meg, ami "pufferállam" volt.

Most jöhet a kockázat realitása, mennyire veszélyes ez ránk, magyarokra és Európára nézve. Nagyjából a háború kezdete után 3 héttel kiderült, hogy az orosz hadsereg rengeteg embert veszít és rendkívül rosszul teljesít. Azóta is kb. ez a kép. Arra, hogy az oroszok tradicionális eszközökkel megtámadják Magyarországot vagy az EU-t, kb. nulla az esély. Ez olyan, mintha azt mondtam volna, hogy 1945 április végén a Wehrmacht lerohanja Svájcot. Az orosz hadsereg ugyanis nagyon rossz állapotban van. Demoralizált, nagy mennyiségű szenior tisztet és tapasztalt katonát veszített.
Egyértelmű, nagyon alacsony, de jelenlévő kockázat, hogy atomfegyvert vetnek be. Ez a kockázati tényező viszont növekszik, minél jobban teljesesítenek az ukránok.

Magyarország szempontjából tehát evidens a helyzet: az atomháborún kívül az oroszok jelen pillanatban (+5-10 év) az oroszok nem jelentenek veszélyt. EU-s szempontból más a helyzet: a balti tagállamok és Lengyelország miatt alacsony veszélyszintet jelentenek az oroszok.

A fenti kockázatelemzésből és az érdekek elemzéséből egyértelműen látszik, hogy az EU érdeke a status quo gazdasági fenntartása lett volna. Az USA ideológiai előkészítése ugyanakkor ahhoz vezetett, hogy az EU lényegében nem tehetett mást, csak azt, hogy egyértelműen elítéli az oroszokat.
Az USA ugyanis a médiával elkezdte még 2021. év közepén a gonosz birodalma narratívát és az ukránok értünk harcolnak dumát. Biden teljesen nyíltan prezentálta a médiában folyamatosan, hogy az oroszok támadni fognak.

Ettől függetlenül el lehet mondani, hogy az EU gazdaságilag leginkább azzal járt volna jól, hogy ha az oroszok első akciója (Zelenszkij és az ukrán vezetés likvidálása, kijevi politikai központ elit katonákkal megszállása) sikerül. Ez egy Janukovics típusú orosz bábkormánnyal járt volna együtt.

arthurthedent 2022.12.20. 12:03:30

@MEDVE1978: "Ezek tehát Európa alapvető gazdasági érdekei."

Ja, ez a gazdasági elemzés, ahogyan azt a Móricka elképzeli. A maffiának sok kincse van, üzleteljünk velük, az az érdekünk. Sokan dolgoznak nekik, sokakkal állnak kapcsolatba, a keresztapának is nagy a vagyona, az az érdekünk, hogy bizniceljünk a maffiával.

Jó dolog jóba lenni oroszországgal, mert akik olyan nagyon jóba vannak, akik odakötötték a jövőjüket, azok hogyan is állnak? Beloruszia, Üzbegisztán, Kazahsztán, Csecsnia, mindazok akik jó viszonyt ápolnak az oroszokkal.

Lám magyarország is milyen jó gazdasági helyzetben volt amíg a ruszkik barátai voltunk, ugye? Ja, nem, nyomorúságosan éreztük magunkat és nyomorúságos volt a gazdasági helyzetünk is. Jé....

És aztán az oroszok hogyan élnek? Van egy atomgazdag bűnöző részük, akik viszik a nemzeti vagyon jó részét, aztán vannak az alkoholisták, nyomorultak, szegények, akik éppen menekülnek ki merre lát.

arthurthedent 2022.12.20. 12:08:13

@MEDVE1978: "Magyarország szempontjából tehát evidens a helyzet: az atomháborún kívül az oroszok jelen pillanatban (+5-10 év) az oroszok nem jelentenek veszélyt."

Nemzetbiztonsági kockázatnak hívják, nem úgy, hogy "veszély". Mindazok az államok, amik KÉPESEK jelentős kárt okozni az országnak nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Az, hogy X emberek szerint az adott ország "nem akar" ártani egyszerűen nem számít.

Képes a nappaliban heverésző oroszlán ártani neked? Igen! Akkor kockázatot jelent, annak ellenére, hogy éppen fáradt, nem éhes vagy éppen álmos.

Ez a te "nem jelent veszélyt" dolgod pont annyira Mórickás mint az "ez a gazdasági érdekünk" elképzelésed. Megjegyzem a magyar kormány pont ilyeneket kommunikál, remélem nem ENNYIRE ostobák.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 12:14:23

@bordon: igazad van, Putyin és Biden megegyeztek, hogy az orosz megtámadja Ukrajnát, ezen a zusákok jóóól meggazdagszanax, majd az oroszok győznek, ezzel kiirtva az összes neonácit .
Ja, és az ukránok jól elmenekülnek, az oroszok pedig maradnak Ukrajnában. Meg a magyarok. Mert Kárpátalja autonóm köztársaság lesz a nagy Oroszországon belül, saját nyelvhasználattal. Na nem úgy, hogy magyarul beszélhetsz, hanem szabadon nyalhatsz Putyinnak, mint te most.

arthurthedent 2022.12.20. 12:16:21

@MEDVE1978: "A fenti kockázatelemzésből és az érdekek elemzéséből egyértelműen látszik, hogy az EU érdeke a status quo gazdasági fenntartása lett volna."

Az elemzésed nyilvánvalóan két butaságból indul el (nincs veszély, várható haszon magas), aztán fogod ezt a kettőt és kombinálod, megintcsak abszolút bután.

A "kockázatelemzés" nem úgy működik, hogy összeszeded a lehetséges kimeneteket és mindegyikből kiválasztod a lehető legjobbat, aztán arra játszol, hogy majd ezek bejönnek. Ha így lenne, akkor bemehetnél a játékterembe és feltehetnéd a teljes vagyonodat a 27-es számra.

Valójában a "kockázatelemzésben" a minimax eljárást várná az ember, ahol a veszteségek minimalizálására és nem a nyereség maximalizálására törekszel. Ha már egy egész kontinens sorsát akarod elrendezni. :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 12:23:04

@MEDVE1978: tehát sikerült önmagad cáfolni. Putyin bábkormányt akart Ukrajnába. Ez a modern elképzelése az uniónak. Ez , ebben a formában viszont nincs már messze a magyar-orosz viszonytól. Minek a bábkormány, ha már eleve együttműködő?
Azaz, Putyin egy föderációt építene ki, amit aztán megszavaztatna a báb miniszterelnökökkel, hogy nevezzük Putyinuniónak. A társult államok pedig elfogadhatnák a döntést, szavazni sem szavazhatnának. Szerbia, Magyarország...

birkamenet 2022.12.20. 12:24:36

@MEDVE1978:

Te, ez a tengernyi, féltudású ömleményed 100%-ban az, ahogy Merkel gondolkodott az ő hipernaiv DDR-es világával. Hogy a ruszkik megjavultak meg stb bulshit. A hirszzerzés, meg a Nemzetbiztonság nem létezőszervek voltak Merkelnek. Csak az ő valöságidegen álomvilága számitott neki.

Na pont ez bukott meg 2022 februárban. A birka Nèmetország ma is csak lohol az edemények után, 20 évnyi merkeli ruszki gyarmatosulással alig tud kezdeni valamit.

Most lett érthető, hogy miért is hallgatták le az amerikaiak Merkelt. Ő meg miért tussolta el az ügyet minêl hamarabb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 12:27:08

@MEDVE1978: : "A fenti kockázatelemzésből és az érdekek elemzéséből egyértelműen látszik, hogy az EU érdeke a status quo gazdasági fenntartása lett volna."

Ebbe nem fér bele Ukrajna megszállása.

Ja, és az orosz föld annyira jó, hogy 2018-ig importra szorultak búzából. A búzájuk a magyar élelmiszerkönyv szerint táp kategória...ezért kell nekik az ukrán búza, bekeverve már eladható.

MEDVE1978 2022.12.20. 12:35:11

Folytatás:
Kérdéses az is, hogy mi jelen helyzetben az EU vagy Magyarország érdeke?
Mindkettő érdeke előbb-utóbb a piacok nyugalma. Ez azért fontos, mert ha a piacok nyugodtak, akkor enyhül a mezőgazdasági termékhiány > csökken a termékek ára + a deeszkaláció pozitív pénzügyi hatással bír majd a térségben. A piacok viszont természetesen a békével lennének nyugodtak.

Jelenleg ezzel kapcsolatosan két feltevés van:
1. A héja feltevés az, hogy Oroszország meggyengült katonailag, így az ukránokat a katonai győzelemig (Krím és szeparatista régiók visszafoglalása) kell támogatni. A héja a felfogás abból indul ki, hogy nem lesz nukleáris probléma az orosz-ukrán háború miatt, ezért az oroszok nagyobb kockázat nélkül "üthetők".
2. A másik feltevés az, hogy a helyzet kilátástalan patthelyzet és mivel nincs lehetőség érdemi előrelépésre. Eszerint a Krím és a szakadár tartományok különböző mértékben már majdnem egy évtizede orosz kézen vannak, illúzió azt gondolni, hogy az oroszok ezeket elengedik, mert Oroszország részének tekintik.

Mindkét helyzetértékelésből más következtetés adódik: az 1. szerint most nagyon meg kell támogatni az ukránokat, hogy addig üssék a vasat, amíg meleg, zavarják ki az oroszokat. Szerintem ez illúzió, ugyanis hiába voltak jelentős ukrán sikerek ősszel, az oroszok még mindig a terület döntő részét uralmuk alatt tartják. Ennek a feltevésnek még van egy bizonytalan következtetése is: mi lesz, ha az ukránok kiűzik az oroszokat. Általában a rövidlátóbb emberek erre azt mondják: "nem mindegy, csak takarodjanak ki". Csakhogy egy ilyen háborús vereség általában nem olyan folyamatokat indít el a vesztes országban, hogy ott a mérsékelt emberek jutnak hatalomra, akik lehajtott fejjel belátják, hogy hibáztak. Egy ilyen forgatókönyv valószínűleg további orosz elszigetelődésnek és radikalizálódásnak ágyazna meg, egy Putyinnál is szélsőségesebb, erőszakosabb, kegyetlenebb orosz vezetővel.

Ha a második helyzetértékelést nézzük, akkor egyértelműen meg lehet állapítani, hogy Ukrajna jelenleg nyugati segélyekből él. Ezek egy részét az USA, egy részét az EU adja. Valószínűleg bármelyik leáll, az ukránok fegyverszünetre vagy békére kényszerülnek. Ha meggondoljuk, hogy a háború napról napra óriási veszteségeket okoz a benne harcolóknak, de nekünk, kívülálló EU-s állampolgároknak is, akkor a második helyzetértékelésre a válasz az kell, hogy legyen, hogy Ukrajnát rá kell kényszeríteni a békülésre a pénzcsapon keresztül.

Jelenleg a nyugati blokkban a héja feltevés az, ami uralkodik. Elsősorban ez az USA-nak köszönhető, ami gyakorlatilag fillérekből vív egy olyan proxiháborút, ami az egyik legnagyobb katonai ellenfelét folyamatosan gyengíti és semlegesíti. Ez bőven passzol az amerikai "evil empire" narratívával, ami a hidegháború folyamán rögzült az amcsikban. A háború jelenleg 10 hónapja tart, tehát még nem olyan régen. Ha a jövő év is hasonlóan telik, akkor megváltozhat a nemzetközi vélekedés is és nagyobb lehet a nyomás Ukrajnán a békekötés érdekében.

MEDVE1978 2022.12.20. 12:38:23

@Igazamvanvagyigazamvan?:

De belefér. Magyarországnak lényegében tök mindegy, hogy az ukrán miniszterelnök Janukovics vagy Zelenszkij. Sőt, az előbbi oroszbarátsága miatt még a) a kisebbségekkel is jobban bánnak, hiszen ott az oroszok is azok; b) a gázszállítások akadálytalanok lehettek volna (tehát az oroszok nem szórakoznak az ukránokkal, mint azt a kétezres években tették).

A jelenlegi háború a nyugat oldaláról pusztán ideológiai alapú, az ukrán önrendelkezés biztosítása érdekében folyik.

birkamenet 2022.12.20. 12:41:05

Ráadásul Merkel mocskos politikájánakk arésze volt, hogy putyin összes bűnözését elnézte, csak hogy jöjjön az ócsó gáz!

Putyin gyilkolhatott, mérgezhetett ellenzékieket, másként gondolkodókst, lelőhetett személyszállitó gépeket, területeket annektálhatott, semmiféle komolyabb reakciót nem kapott, mert az ócsó nyersanyag a TAKONYFAJTÁINAK többet ér, mint mások élete

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 12:45:22

@MEDVE1978: " második helyzetértékelésre a válasz az kell, hogy legyen, hogy Ukrajnát rá kell kényszeríteni a békülésre a pénzcsapon keresztül"

Apró kis gond, hogy az orosz támad.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 12:47:28

@MEDVE1978: tudod, az orosz nem lokálisan gondolkodik. Beavatkozott az amerikai,az angol választásokba, pénzelte a neonáci, szélsőjobbos pártokat. Szerinted leállna ezzel, ha megkapná Ukrajnát???

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 12:54:52

@birkamenet:

Jobb megoldás lenne átadni a hatalmat Soroséknak és kitűzni a Kremlre a szivárványzászlót?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 12:55:45

@birca szerint a meghalt két t:

Magas hangrend, alacsony hangrend, bal hangrend, jobb hangred, s halk hangrend.

arthurthedent 2022.12.20. 13:03:48

@MEDVE1978: "De belefér. Magyarországnak lényegében tök mindegy, hogy az ukrán miniszterelnök Janukovics vagy Zelenszkij."

Ami meg például nem fér bele az az, hogy a világ megtanulja mennyire könnyű zsarolni az usát és az európai úniót. Kína figyel, azt nézi, hogy vajon mennyire puhapöcs a nyugat. Ha a nyugat lesunyja a szemét és motyogva beleegyezik oroszország terjeszkedésébe egy kis gázért, akkor

1) Oroszország következő lépése Moldova, aztán belső ázsia.
2) Kína meg befenyíti a nyugatot, ha már amúgy is csicska.
3) Oroszország elmondja, hogy MÉG mit kér a nyugattól mielőtt kinyitná a gázcsapokat.

Butaság lenne azt hinni, hogy a rabló jóindulata megvásárolható.

arthurthedent 2022.12.20. 13:07:25

@birkamenet: "Putyin gyilkolhatott, mérgezhetett ellenzékieket, másként gondolkodókst, lelőhetett személyszállitó gépeket, területeket annektálhatott, semmiféle komolyabb reakciót nem kapott, mert az ócsó nyersanyag a TAKONYFAJTÁINAK többet ér, mint mások élete"

Az még haggyán, de au ostobaságukban azt hitték, hogy majd jól jönnek ki az üzletből. Nem tanultak a történelemből, ugyanazt játszották mint a franciák meg az angolok, amikor azt hitték, hogy majd megszelodítik Hitlert némi baksissal. Odadobnak pár országot és akkor majd jóllakik. :(

arthurthedent 2022.12.20. 13:11:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Jobb megoldás lenne átadni a hatalmat Soroséknak és kitűzni a Kremlre a szivárványzászlót?"

Hát az tényleg nagy balhé lenne, ha mondjuk oroszországban kivételesen tolerálnák az oroszok a másik oroszokat. Nyilván elfogadhatatlan. A végén még le kellene mondani az alkoholizmusban elért világbajnoki helyezésről. :D

MEDVE1978 2022.12.20. 13:12:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: Már nem támadnak, valószínűleg az oroszok kiegyeznének az eddigi "hódításaikkal". Az oroszoknak most szükségük lenne a fegyverszünetre, hogy rendezzék a soraikat. Aztán nyilván kérdés, hogy a fegyverszünet meddig tartana, viszont szinte biztos, hogy 1-2 évig, mert az oroszoknak teljes katonai reformot kellene végrehajtaniuk.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.12.20. 13:29:12

Putyin: Nehéz a helyzet az új orosz régiókban
Nehéz dolguk van az orosz biztonsági alakulatoknak a de facto Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokban, valamint Herszon és Zaporizzsja területén – mondta Vlagyimir Putyin hétfőn, ünnepi beszédében.

"Igen, most nehéz dolguk van: a helyzet a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokban, valamint Herszon és Zaporizzsja területén rendkívül nehéz
– fogalmazott Putyin a biztonsági szolgálatok dolgozóinak napján tartott felszólalásában a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint.
Az orosz vezető kiemelte: a területen élő emberek számítanak az orosz védőkre, akik kötelessége az, hogy mindent megtegyenek a biztonságuk érdekében. "
A faszfejnek Nem kellett volna háborút indítania!

MEDVE1978 2022.12.20. 13:30:15

@arthurthedent:
Ki zsarol, kit? Mióta a nyugat része Ukrajna (soha nem is volt az)? Ukrajna 90 óta pufferzóna. A nyugat próbálta annektálni őket, de nem sikerült. Befolyásért és piacért megy a játszma. A nyugat számára valami kevés hasznot hozott volna gazdaságilag az, ha Ukrajnát sikerül a nyugat felé orientálni. Hasonló a helyzet a kicsi Moldovával, bár az nem sok vizet zavar. Közép-Ázsiát érintően ne röhögtess. Az így is, úgy is kínai/orosz fennségterület befolyás szempontjából. Nem véletlen, hogy Kazahsztánban a lázadásnak hamar véget vetett az oroszok és a szatelitállamaik szövetsége. Ha Grúziára gondolsz, az még valós veszély (Örményország többé-kevésbé már orosz szatellit), de látni kell, hogy a nyugat mozgástere nulla ezeken a területeken.

Kína és Taivan inkább fókuszpont, de ők nagyjából szarnak arra, hogy az oroszok mit csinálhatnak meg és mit nem. Ukrajna világszinten kb. 10-es fontosságú, Taivan 100-as, elsősorban a csipgyártás miatt. Biden odadobhatná simán Ukrajnát, az sem változtatna azon, hogy Kína mit és hogyan csinál Taivannal.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.12.20. 13:30:57

@arthurthedent: Ha Sorosék kitűznék a szivárványos zászlót, akkor dughatnák gyerekeket legálisan amikor tovább képzésen vagyok Moszkvában.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.12.20. 13:32:05

@MEDVE1978: " A nyugat próbálta annektálni őket" Tudod mit jelent az a szó hogy annektálni?

MEDVE1978 2022.12.20. 13:37:40

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Dehogy is. Ez nemzetközi politika. Szerinted az amerikaiak vagy a kínaiak nem csinálják ugyanezt?
Ez olyan hangzatos, hogy "beleavatkozott az amerikai, angol választásokba".
Szerintem a magyar választásokba az EU, az USA, Oroszország nem avatkozott bele? Ó dehogynem. Az oroszok ugye köztudott, hogy pénzelték korábban a Jobbik-ot. MZP-ről most derült ki, hogy gyakorlatilag az USA demokrata párthoz közeli körök támogatták 3 mrd forinttal. Ezt nem azért írom, mert, hogy sok vagy kevés. No persze: NGO-k adták, ők pedig "magánszemélyek" támogatásaiból kapták rá a pénzt. Naná.
Mert mondjuk az USA-ban szerinted nincs olyan, hogy Michael cége elnyeri az egyik közbeszerzést, aztán Michael pénzügyileg is magánemberként támogatója lesz a demokrata pártnak (vagy éppen a republikánusnak). Aztán amikor John, a helyi képviselő telefonál, hogy: Mike, képzeld van egy új törvényjavaslat mondjuk az X termék forgalmazásának könnyítésére és én támogatom, Michael nagyon hálás. Akkor is, amikor utána a helyi NGO rendezvényen John odalép hozzá és azt mondja, hogy nézd, Magyarországon ez az Orbán náci uralmat alakít ki, szerintem támogatnod kellene az Open Democracyt. Michael pedig örömmel indítja az átutalást.
Emellett persze a titkosszolgálatoknak is rengeteg pénze van.

Szóval ez nemzetközileg business as usual, azaz megszokott üzletmenet.

arthurthedent 2022.12.20. 13:44:00

@MEDVE1978: Az megvan, hogy az oroszok nem egyszerűen pénzzel avatkoztak be? Ugye az megvan, hogy az oroszok tiltakoznak, ha soros pénzt ad? Ugye az megvan, hogy olyasmiért mentegeted putyint ami miatt a magyar kormány soros ellenes tíz éve?

arthurthedent 2022.12.20. 13:45:55

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Most inkább külső."

Az megvan, hogy az orosz homokosokról beszélünk, ugye? Elvesztetted a fonalat?

birkamenet 2022.12.20. 14:38:44

@arthurthedent:

Nyugi, bulgárbirka kimustrált fake propaganda paneljaira (Soros, migráncs, ) az ásitás a válasz. Szerencsétlen KGB ügynök bulgár birka a 60-as èvekbeli tananyagából akar még most is megélni.

birkamenet 2022.12.20. 15:02:13

@MEDVE1978:

Hehehe te másim Kreml propagandista, a vén szaros putyinod remek sikereket ért el a 3 napra! tervezett Ukrajna elfoglalásával:

1. Ukrajna de facto Nato tagállam lett!

2. A ruszki gazdaság a következő 50 évben 100 évvel lőtte magát vissza. Ezzel a lumoen, háborús bűnös diktatúrával semelyik ország nem fog nagyban kereskedni, hosszútávú szerződést kötni. Technológiai tilalmi listán lesznek.

3. A vezetékes gázát csak marginálisan veszik majd, úgyhogy állhatnak neki cseppfolyósitani, hogy legalább az indiaiak megvegyék 30%-os discounttal.

4. Az olaja detto. Senki nem fog nagybani szerződést kötni a ruszkikkal, majd az is megy Kina meg India fele, azok fogják megcsinálni az eksztraprofitot.

5. Ráadásul fizetheti Ukrajnának 50 éven keresztül a háborús kártéritést.

F.aszául lerendezte putyin a 140 milliónyi ruszkit.igaz, ezeknek meg ez kell.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 15:14:05

@MEDVE1978: "Dehogy is. Ez nemzetközi politika. Szerinted az amerikaiak vagy a kínaiak nem csinálják ugyanezt?
Ez olyan hangzatos, hogy "beleavatkozott az amerikai, angol választásokba".
Szerintem a magyar választásokba az EU, az USA, Oroszország nem avatkozott bele? Ó dehogynem"

Nos, az nem érv, hogy az orosz azért fog leállni és megelégedni Ukrajna bekebelezésével, mert az USA is beavatkozott...
Az pedig kimondottan baromság, hogy összeveted a párt támogatást a számítógépes feldolgozás meghekkelésével.

És nem, az USA nem gyártott például bircamanokat...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 15:17:17

@MEDVE1978: kicsit más lobbizni, és megint más "véletlen" legurulni a lépcsőn, kiesni az ablakon, öngyilkosnak lenni 4 pisztolylövéssel, belefulladni a folyóba, stb...

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 15:18:16

@birkamenet:

"Te palaver kedvence, a sztálini politika maga a ruszki nép volt, ők azt szerették és támogatták."

A hitleri politika meg maga a burkus nép volt, ők azt szerették és támogatták!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 15:18:53

@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Azaz, mindenkibszámára világos a cikk mondanivalója, az oroszok támadták meg az ukránokat, noha Putyin a parancs kiadója.”

Még mindig nem érted, hogy a holomodorról volt szó?

Boldeone2 2022.12.20. 15:19:21

@MEDVE1978: Befolyásért és piacért megy a játszma. A nyugat számára valami kevés hasznot hozott volna gazdaságilag az, ha Ukrajnát sikerül a nyugat felé orientálni."

- Ez önelleltmondás, hiszen a kettő egyszerre nem lehet igaz. Ha a nyugat számára kevès hasznot hoz , akkor mièrt menne a piacèrt , befolyásèrt a játszma ?? Nem érnè meg a kockázatot
Abszolút nem erről van szó, szerintem
Hanem arról, hogy a ruszkik felrúgták a második világháború kialakult szokásrendet
Innentől fogva Európában is bárki bármikor áldozat lehet lehet !

A legtöbb európai azt mondja : lófaxt a seggèbe a ruszki diktátornak , a primitív fèlázsiai hadiállamnak , eleget szenvedtünk tőlük ( lengyel , balti , finn, stb)

Most van itt az alkalom , eltiporni a szabályokat felrúgó , keleti örökös agresszort !

A többivel, a geopolitikai szemlèletű megközelítèssel sem értek egyet ....

Ettől függetlenül el lehet mondani, hogy az EU gazdaságilag leginkább azzal járt volna jól, hogy ha az oroszok első akciója (Zelenszkij és az ukrán vezetés likvidálása, kijevi politikai központ elit katonákkal megszállása) sikerül. "

Ekkora buta nihiliznust ! Európa azt nem èlte volna túl lelkileg , meg a demokrácia világon
Innentől kezdve akkor bármely országot feloszthat az erősebb , a legimim elnököt meg megöletik ??? Ne viccelj már !!

Felháborító ez a szemlèlet , a nihiliznus csúcsa! Egyre nagyobb szègyen , az ami itt folyik putyinizmus terèn

Itt csak egy megoldás van, alea iacta est ! Ki kell csinálni a putyini - mindenkire veszèlyes- agresszor rezsimet !

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 15:20:13

@birkamenet: sőt, már ott tartunk, hogy Orbán is áramot importál , noha ott van nekünk Paks, az orosz gáz, amit negyed áron kapunk( Putyin mondta, tehát igaz), a kiváló kapcsolataink az oroszokkal, majd les az egész Eju, hogy mindent csak rajtunk keresztül tud beszerezni!

bordon 2022.12.20. 15:21:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: Pubika, de most itt humorizálni próbálsz, de nagyo kilóg a lóláb, hogy nem érted az egészet vagy egy buta szalmabáb érvet hozol fel, amit aztán jól legyőzöl.
Amerika már régen a NATO bővítésével illetve amerikai bázisok odatelepítésével szorítja sarokba az oroszokat.
Grúzia megvan? Ott egy velejéig korrupt Szaakasvili nevű amerikai bábot tettek meg helytartónak. Bele is rángatta az országát egy háborúba, mert az amerikaiak felheccelték a grúzokat.

Ukrajnával kapcsolatban: a 2000-es évek közepének ukrajnai színes forradalma után az oroszok megmondták az amerikaiaknak, hogy Ukrajna NATO csatlakozását nem fogják hagyni. Ukrajna ⅓-a oroszajkú. Évek óta, tökmindegy milyen elnök volt Amerikában, demokrata vagy republikánus, mind epét okádott az Európai Unióra, mert túl erős konkurenciát jelentett az amerikai gazdaságnak a német ipar. Miért? Mert a németek szuper mérnöki tudást ötvöztek a hihetetlenül olcsó orosz energiahordozókkal, ezért az amerikai ipar egyre kevésbé rúgott labdába. Ezt fájlalta Husszein Obama, Trump és Biden is. Megoldás is volt rá: le kell választani Európát az orosz energiahordozókról. A vezetékek nagy része Ukrajnán át halad, ahol már évek óta az ukrán állam azzal zsarolta az EU tagokat, hogy el fogja zárni a vezetékeket és ellopják az energiahordozókat, mert az oroszok nem hajlandóak az ukránoknak eladni vilagpiaci ár töredékéért olajat és gázt, mióta 2014-ben a nyugati ügynökök által feltüzelt neonácik elzavarták a legitim, megválasztott akkori ukrán elnököt.
A németek pont az ukrán latorállam geciskedése, olaj és gázlopása miatt kezdték meg az oroszokkal építeni az Északi Áramlat 2-t. Senki nem kérdezi meg, hogy miért volt egy új vezetékre szükség! Mert az ukránok lopták az energiahordozókat, elzárták a vezetékeket, szedték a tranzitdíjat, oroszellenes fordulat után is elvárták volna, hogy Oroszország szinte ingyen adjon nekik olajat, gázt.
Emiatt kellett az Északi Áramlat 2. Ez hatalmas pofon volt az ukránoknak (nincs tranzitdíj, nincs zsarolási potenciál), valamint az angolszász hatalmaknak (nem tudják megakadályozni a német-orosz energetikai együttműködést).

Szóval egy háborút ki kellett provokálni. Nyomták Ukrajna NATO tagságát, addig, míg az oroszok kénytelenek voltak beavatkozni.
Ha Mexikó vagy Kanada hirtelen egy orosz-kínai katonai tengelyhez csatlakozna, hány órán belül rohannák le őket az amerikaiak? 48 órán belül. Az amerikaik Kubában se tűrték el az szovjet ballisztikus rakétákat a 60-as években, de valamiért Oroszországtól elvárnák, hogy a határaira ráhúzódó NATO erőket elviselje.

A jelen helyzet bizonyítja, hogy egyedül Amerika és az angolszász csatlósai nyernek a háborúval. Sehol nem tudnák eladni az orosz vezetékes gázhoz képest méregdrága amerikai palagázt. Most az európai csatlósok kénytelenek azt venni magas áron. Ez betesz a német versenyképességnek, szárnyal is emiatt a versenytárs nélkül maradt amerikai gazdaság.
Nem csak én mondom ezt, de német politikusok és a franciák is. Sőt, egy francia tábornok is kimondta, hogy ezzel a háborúval Európát lenullázzák az amerikaiak és egyedül Amerika jár jól vele.
A szankciók célja nyilván nem az oroszok térdre kényszerítése, mert láthatólag az oroszoknak kevésbé fájnak a szankciók, mint az európai nemzeteknek. A valódi cél az európai államok amerikaiak általi befegyelmezése, gazdasági versenyképességük korlátozása.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 15:26:06

@birkamenet:

"F.aszául lerendezte putyin a 140 milliónyi ruszkit.igaz, ezeknek meg ez kell."

Európa meg elveszti a versenyképességét! Te ettől vagy boldog?

Boldeone2 2022.12.20. 15:26:35

@birkamenet: Itt csak egy megnyugatató megoldás van : hosszú távon ki kell csinálni a primitív, gonosz orosz háborús rezsimet , a putyini diktatúrát

Oroszország egy megvalósult disztópia ...Ugyanaz van , mint a kommunista rezsimben: a Tass agymosó hazugságai , meg a Ria Novosty ès társai ...

Az ócska elnyomó kommunista diktatúra èledt újjá, csak nacionalista birodalmi köntösben ....

Az orbánisták miért szopkodják Putyin faxát ????

Nem volt elèg 45 èv ruszki uralom Magyarországon?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 15:30:55

@MEDVE1978:

"A jelenlegi háború a nyugat oldaláról pusztán ideológiai alapú, az ukrán önrendelkezés biztosítása érdekében folyik."

Ugyan már! A nyugati befolyás biztosítása érdekében folyik.

Na meg az USA a költségvetésében szinte kerekítési hibának számító összegért és ukrán katonák haláláért kivéreztetheti Oroszországot. Úgy folytathat háborút Oroszország ellen, hogy eközben a megmentő szerepében tetszeleghet.

Az persze tény, hogy mindehhez kellett Putyin elképesztő hülyesége, mert minden bekerítés, provokáció, igazságtalanság, orosz nemzetiség elnyomásával együtt Putyin indított el egy háborút úgy, hogy katasztrofálisan rosszul mérte fel a saját hadserege ütőképességét.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 15:33:11

@bordon: nos, az ukrán akart a natohoz csatlakozni, csak a nato nem vette fel. Nos, az ukrán tartotta magát a budapesti megállapodáshoz, az orosz nem. Nos, az orosz bevonult a Krímbe, fegyverezte sőt, katonailag támogatta a szakadárokat egy idegen ország területén, az ukrán nem. Sőt, az orosz megtámadta Ukrajnát, lövi Kijevet, az ukrán nem lövi Moszkvát. Az USA pedig annyira szeretné az oroszokat lemosni a térképről, hogy nem ad nagy hatótávolságú fegyvereket az ukránoknak.

Boldeone2 2022.12.20. 15:35:41

@bordon: Szóval egy háborút ki kellett provokálni. Nyomták Ukrajna NATO tagságát, addig, míg az oroszok kénytelenek voltak beavatkozni."

- Kamu. Esèly nem volt Ukrajna NATO tagságára, bár többször kertèk. A háborút az oroszok kezdtèk ès ők provokálják 2014 óta, Ukrajna csak vèdekezik, ès próbál szövetsègseket keresni
Debalcevei katlan , gondolom mond valamit ...

hogy Ukrajna NATO csatlakozását nem fogják hagyni. Ukrajna ⅓-a oroszajkú"

- A NATo csatlakozás eleve az orosz agresszió miatt került kèpbe , de mit mond ki az ENSZ alapokmány????
A nemzetállamok szuverenitasát! Vagyis : Ukrajna oda csatlakozik , ahová akar !

1\3 orosz ajkú, mint Zelenszkij, de nem feltètlen orosz identitasú!
Herszon 70%-a ukránnak vallotta magát ( 2001 nèpszamlalas )

Boldeone2 2022.12.20. 15:37:08

@Igazamvanvagyigazamvan?: Így van! A Budapesti memorandumban garantálta az orosz is Ukrajna területi integritását

Boldeone2 2022.12.20. 15:41:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A nyugati befolyás biztosítása érdekében folyik."

Ha ez így lenne - szerintem nem erről szól a háború- az miért lenne baj?

Neked nincs eleged a mocskos muszka \ szovjet birodalomból?

Ki bèrelte fel Gavriló Principet? Limanovó, Bruszilov offenzíva, Don- kanyar, 1945 megszállás, 1956 ...45 èv államszoci rendszer ...

Egyszer az orosznak is civilizált nemzettè kell válni ...

Boldeone2 2022.12.20. 15:43:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mièrt èvült el?

Egyèb szempontból is ellenkezik a nemzetközi joggal az orosz agresszió

Boldeone2 2022.12.20. 15:46:50

Lukasenkó önvallomása : " Mi vagyunk Putyinnal a bolygó legártalmasabb emberei"

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 16:04:20

@Boldeone2:

Lásd rebus sic stantibus elv, alapvetően megváltoztak a körülmények. Ukrajna feladta semlegességét. a NATO-hoz akart csatlakozni.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 16:29:51

@Boldeone2:

"A Budapesti memorandumban garantálta az orosz is Ukrajna területi integritását"

A budapesti memorandum egy politikai szándéknyilatkozat volt. Az egyezmény nem kötelező érvényű IGÉRETEKET fogalmazott meg. Kb. úgy, mint ahogy a SZU-nak is megígérték a különböző memorandumokban, hogy a NATO "egy hüvelyket" sem terjeszkedik az Elbától keletre!

arthurthedent 2022.12.20. 16:53:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A budapesti memorandum elévült."

Oroszország becsülete, adott szava évült el te elmebeteg. Hogy a picsába lehet egy nemzetközi szerződésre olyat mondani, hogy elévült?!

Mit kellene a ruszkiknak csinálni ahhoz, hogy ne legyints rá nagyvonalúan és ne mondj rá valami elmebeteg kifogást? Remélem putyin apád és te is elévültök már lassan, nagyot nyerne vele a világ.

arthurthedent 2022.12.20. 16:56:50

@atomic power 1986DucaDuca: "A budapesti memorandum egy politikai szándéknyilatkozat volt. Az egyezmény nem kötelező érvényű IGÉRETEKET fogalmazott meg."

Baromság.

"Kb. úgy, mint ahogy a SZU-nak is megígérték a különböző memorandumokban, hogy a NATO "egy hüvelyket" sem terjeszkedik az Elbától keletre!"

Egy apró kivétellel. A Budapesti memorandum létezett, az, amiről te beszélsz viszont soha nem létezett, csak a lázas képzeletedben. Tököm tele van már, hogy van vagy három elmebeteg, akik fáradhatatlanul fossák tele a világegyetemet a baromságaikkal, hazugságaikkal meg lázálmas látomásaikkal.

Menj el a helyi kocsmába, meséld el miket írkáltál itt össze, mondd meg a vendégeknek, hogy verjenek meg, ha arra járok megadom!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.20. 16:57:03

@arthurthedent:

Ilyen a nemzetközi jog: a szerződések elévülnek. Hiába tombol Soros gazdád.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.20. 17:00:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szoptok. Putyin beismerte. Remélem jön még olyan kormány aki elszámol veled te hazaáruló!

"Putyin beismerő vallomást tett
Vlagyimir Putyin orosz elnök, tőle szokatlan módon elismerte, hogy országa katonai kihívásokkal küzd a 10 hónapja tartó ukrajnai háborúban, amikor Volodimir Zelenszkij meglátogatta Kelet-Ukrajna egyik kulcsfontosságú városát, amelyet Moszkva hónapok óta képtelen elfoglalni.

Az orosz biztonsági szolgálatoknak címzett videoüzenetében Putyin azt mondta, hogy a helyzet a négy, Oroszország által megszállt ukrán régióban „rendkívül bonyolult”, és sürgette a biztonsági szerveket, hogy fokozzák erőfeszítéseiket az „árulók, kémek és diverzánsok” azonosítására, írja a Guardian.

Putyin beszéde újabb jele lehet annak, hogy Moszkva egyre inkább elismeri, hogy az ukrajnai háború nem a tervek szerint halad. A hónap elején az orosz vezető azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus elhúzódhat, miután Moszkva kénytelen volt feladni néhány területet, amelyeket szeptemberben annektált, nevezetesen az oroszok menekülni kényszerültek Herszon városából."

arthurthedent 2022.12.20. 17:01:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ilyen a nemzetközi jog: a szerződések elévülnek. "

Hát remélem te is elévülsz lassan.

arthurthedent 2022.12.20. 17:07:35

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Hiába tombol Soros gazdád."

Valakivel összekeversz takonygerinc. Én nem azért gyűlöllek, mert baloldali vagyok. Én azért gyűlöllek, mert elmebeteg vagy, ostoba vagy, beképzelt vagy, tanulatlan vagy, buta vagy. Az olyan emberek mint te évezredeken keresztül uralták az emberiség történetét. Mindig hangosabbak, mindig magabiztosabbak, mindig harsányabbak voltatok mint a gondolkodó emberek.

Betegség vagytok az emberiség sorsát tönkretevő betegség. Iszonyatos elvakult szorgalommal akadályozzátok meg, hogy a józan ész győzedelmeskedjen. Több szenvedést okoztatok a világtörténelem során mint bármi más.

Ha a középkorban éltél volna, akkor inkvizítor lettél volna, Hitler alatt hű náci, Sztálin alatt hű kommunista lettél volna, most meg szorgos kis hangyaként terjeszted azt a bűzös váladékot, amit az agyad termel a gondolkodás megakadályozására.

Nem lennének ilyen gennyedék alakok oroszországban soha nem "évült" volna el egy megállapodás se, nem kellett volna háborút indítani, nem kellett volna sok-sok ezer embernek meghalnia. Károsabb vagy mint a pestis.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 17:20:14

@Boldeone2:

" A háborút az oroszok kezdtèk ès ők provokálják 2014 óta, Ukrajna csak vèdekezik, ès próbál szövetsègseket keresni"

Az Észt Köztársaság külügyminisztere, Urmas Paet és az Európai Unió alelnöke/főképviselője, Catherine Ashton közötti kiszivárgott telefonbeszélgetésben a miniszter kifejtette meggyőződését. hogy a kijevi Függetlenség terén bekövetkezett haláleseteket nem az ukrán rendőrség, hanem az ellenzéki orvlövészek okozták.

www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-7-2014-003239_EN.html

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.20. 17:40:14

@arthurthedent: Látom nálad is kiverte a biztosítékot ez a mocsok, pedofil, hazaáruló.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 17:50:44

@arthurthedent:

"A Budapesti memorandum létezett, az, amiről te beszélsz viszont soha nem létezett, csak a lázas képzeletedben."

Bemutattam néhány memorandumot. Letagadhatod, de ez nem fogja növelni a hitelességedet!

"Tököm tele van már, hogy van vagy három elmebeteg, akik fáradhatatlanul fossák tele a világegyetemet a baromságaikkal, hazugságaikkal meg lázálmas látomásaikkal."

Nem tetszenek a dokumentumok? Ez a te bajod! Ennyire fáj, hogy a nézeteidnek alternatívája is van? Vigyázz, mert teljesen begyepesedsz! Azért remélem jól fogsz aludni, hidd el nem éri meg ennyire kikészülni! A világ bonyolult, nem fekete-fehér!

"Menj el a helyi kocsmába, meséld el miket írkáltál itt össze, mondd meg a vendégeknek, hogy verjenek meg, ha arra járok megadom!"

Na, előjött a "demokrata, toleráns véna"!

arthurthedent 2022.12.20. 18:07:02

@atomic power 1986DucaDuca: "Bemutattam néhány memorandumot. Letagadhatod, de ez nem fogja növelni a hitelességedet!"

Hazudsz.

"Na, előjött a "demokrata, toleráns véna"!"

Valakivel összekeversz már megint.

arthurthedent 2022.12.20. 18:09:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Döbbenetes. És az ilyenek a szorgalmukkal meg az önbizalmukkal legyőzik a gondolkodó embereket. És ami a legrosszabb, az élete végéig azt fogja gondolni magáról, hogy okos, értelmes és végig neki volt igaza. Egy pillanatig sem fog kételkedni a saját baromságaiban.

A társadalmi veszélyességük miatt be kéne zárni mindet. :(

MEDVE1978 2022.12.20. 18:14:15

@arthurthedent: "Az megvan, hogy az oroszok nem egyszerűen pénzzel avatkoztak be? Ugye az megvan, hogy az oroszok tiltakoznak, ha soros pénzt ad? Ugye az megvan, hogy olyasmiért mentegeted putyint ami miatt a magyar kormány soros ellenes tíz éve?"

Ez gyakorlatilag ugyanaz. Az oroszok hekkelnek, dezinformálnak, meg odaadják a helyi szélsőjobboldali pártoknak a pénzt. Az amerikaiak, meg a nyugati tőke NGO-kba nyomja a pénzt, amelyek aztán politikailag beavatkoznak. Ez mindkét esetben szar, ha valaki úgy gondolja és nem paradicsom egyik se. Én nem mentegetem semmi miatt Putyint.

MEDVE1978 2022.12.20. 18:19:38

@birkamenet:

"1. Ukrajna de facto Nato tagállam lett!" Ez nagyjából attól függ, hogy Oroszországnak mi a jövője. Ukrajna NATO tagsága mondjuk abban az esetben elképzelhető, hogy ha Oroszország szétesik vagy gyenge, érdemi vezetés nélküli állapotba kerül. Egyébként nem és jelenleg sem de facto NATO tagállam.

"2. A ruszki gazdaság a következő 50 évben 100 évvel lőtte magát vissza. Ezzel a lumoen, háborús bűnös diktatúrával semelyik ország nem fog nagyban kereskedni, hosszútávú szerződést kötni. Technológiai tilalmi listán lesznek."
A kérdés, hogy meddig, de lehetséges.

"3. A vezetékes gázát csak marginálisan veszik majd, úgyhogy állhatnak neki cseppfolyósitani, hogy legalább az indiaiak megvegyék 30%-os discounttal." Kína felé egyébként úgy tudom építenek vezetékeket, de nyilván többet kell cseppfolyósítaniuk.

"4. Az olaja detto. Senki nem fog nagybani szerződést kötni a ruszkikkal, majd az is megy Kina meg India fele, azok fogják megcsinálni az eksztraprofitot." Ez helytálló.

"5. Ráadásul fizetheti Ukrajnának 50 éven keresztül a háborús kártéritést." Ezt valószínűtlennek tartom. EHhez az kellene, hogy az oroszoknak bármilyen motivációja legyen fizetni, ami ráadásul nemzeti megaláztatás. Csodálkoznék, ha lenne olyan orosz kormány, ami ezt vállalja.

MEDVE1978 2022.12.20. 18:24:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Nos, az nem érv, hogy az orosz azért fog leállni és megelégedni Ukrajna bekebelezésével, mert az USA is beavatkozott...
Az pedig kimondottan baromság, hogy összeveted a párt támogatást a számítógépes feldolgozás meghekkelésével.

És nem, az USA nem gyártott például bircamanokat..." Ó dehogynem. Lényegében a teljes woke kommandót az USA gyártotta le, lényegében az amerikai kulturális minta exportálása. De az elejére: ki mondta, hogy az oroszok meg akarnak állni? Én nem azt mondtam, hogy meg akarnak állni, hanem, hogy a reális céljaik csak néhány állam: mondjuk Ukrajna, Moldova, esetleg Grúzia bekebelezése lehet középtávon. Jelenleg ugyanakkor a képességeik még Ukrajnára sem elegek, ahogy a mellékelt ábra mutatja. Azt gondolni, hogy egy nem nukleáris háborúban az orosz hadseregnek bármilyen esélye lenne mondjuk a NATO vagy akár a még semleges Finnország ellen is, hülyeség.

MEDVE1978 2022.12.20. 18:27:07

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"kicsit más lobbizni, és megint más "véletlen" legurulni a lépcsőn, kiesni az ablakon, öngyilkosnak lenni 4 pisztolylövéssel, belefulladni a folyóba, stb..."

Ez meglepő lesz, de ezek ugyanannak a fokozatai, illetve az oroszok ezt egy kicsit láthatóbban (és inkább szarva a közvéleményre) csinálják. A nemzetközi politika végső megoldása a háború, előtte vannak ezek a fokozatok.

MEDVE1978 2022.12.20. 18:39:27

@Boldeone2:
"Ekkora buta nihiliznust ! Európa azt nem èlte volna túl lelkileg , meg a demokrácia világon
Innentől kezdve akkor bármely országot feloszthat az erősebb , a legimim elnököt meg megöletik ??? Ne viccelj már !!"

Na ne röhögtess. "Lelkileg" :DDDDDD
Elmondom mi lett volna: az Európai Parlamentben nagy szónoklatokat mondtak volna a politikusok, versenyt fetrengve a szolidaritásban. Lett volna jó pár tüntetés mindenfelé. A lengyelek és a baltiak mozgósították volna a hadsereget védekezésre, ahogy a NATO is stb. Lettek volna szankciók, de leginkább technológiaiak és haditechnikát érintőek. Az energiához nem nyúltak volna, mert eső után köpönyeg vagy csak jóval kisebb mértékben. Aztán kb. egy vagy két év múlva jött volna a deeszkaláció, kapcsolatok helyreállítása. Hasonlóan zajlott az 1956 utáni kormányváltás is, a nyugat pár év múlva felülemelkedett azon, hogy a forradalmat vérbe folytották.
A legitim elnököket a harmadik világban nagyon sűrűn megölik, megpuccsolják, száműzik, börtönbe csukják stb.

MEDVE1978 2022.12.20. 18:42:32

@ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Rossz szóhasználat volt. Inkább nyugati befolyás alá vonni.

arthurthedent 2022.12.20. 19:09:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ostoba vagy, azt sem tudod kivel beszélsz. Soha nem voltam baloldali. Ami azt illeti nálad sokkal jobboldalibb voltam mindig is. És persze nincs "világom" és ha már itt tartunk te vagy az, aki csődbe vagy. Munkából élő proletár vagy.

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 19:29:15

@arthurthedent: és milyen gondolatod alapján tartod te magad jobboldalinak? Ez a kérdés neked szól! halljuk a választ ! Hama hama

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 19:52:06

@MEDVE1978: szerinted . Szerintem meg nem. Pénzt kérni a választásokra nekem más kategória, mint megölni az ellenfeleket.

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 19:59:16

@Igazamvanvagyigazamvan?: na a kommentem megint elhozta a nickvaltast :)))))) te lofasz Jankó:))) engem nem idegesitesz mert tudom hogy szopod a faszt és így vedekezel. A balliberális kollégáimnak téged szoktalak mutogatni hogy milyen sejeltesek vagytok ti balliberálisok:))))). Rám se mernek nézni nehogy kérdezzek tőlük:)))))

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.20. 20:17:18

@arthurthedent:

"Hazudsz."

Egyszerre vagy szánalmas és komolytalan!

---------"Na, előjött a "demokrata, toleráns véna"!"

Valakivel összekeversz már megint.-------------

"A társadalmi veszélyességük miatt be kéne zárni mindet."

Igen, összekevertem az antidemokratát az antidemokratával!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 20:26:26

@Boldeone2:

Ahogy Ukrajna sem tartotta be a minszki megállapodásoknak a Donbasszal kapcsolatban rá háruló kötelezettségrket. Merkel a minap ismerte el, hogy ezek a megállapodások csaz azt a célt szolgálták, hogy Ukrajna idöt nyerjek a felkészüléshez a háborúra.

Vagyis Ukrajna úgy írta alá a minszki szerződéseket, hogy eleve nem állt szándékában betartani őket. Nem is tette.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 20:29:58

@atomic power 1986DucaDuca:

"A budapesti memorandum egy politikai szándéknyilatkozat volt."

Bizony, ezért is csak memorandum, nem szerződés, ellentétben az Ukrajna által megszegett minszki _szerződésekkel_.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.20. 20:33:07

Baszki! Ezek a rohadt fideszkomcsik hogy megdolgoznak a pénzünkért!
Hogy miért nem basszátok szájba azt a jó édes kurva anyátokat inkább!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 20:33:18

@a nagy hohohorgász:

"milyen gondolatod alapján tartod te magad jobboldalinak?"

Arthúr azért tartja magát jobboldalinak, mert úgy érzi, hogy tőle mindenki jobbra áll. Ezért természetesen ő is jobbra áll...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.20. 20:37:43

@arthurthedent:

Egyetértek, valóban ostobaság, amit gondolsz.

arthurthedent 2022.12.20. 20:45:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "In February 2016, Sergey Lavrov claimed, "Russia never violated Budapest memorandum. It contained only one obligation, not to attack Ukraine with nukes."[34] However, Canadian journalist Michael Colborne pointed out that "there are actually six obligations in the Budapest Memorandum, and the first of them is 'to respect the independence and sovereignty and the existing borders of Ukraine'". "

Putyin is mást hazudott a Budapest Memorandum-ról, Lavrov is és te is. Látszik, hogy mindannyian majd megfeszültök, hogy megmagyarázzátok miért is nem történt meg, az, ami megtörtént. Oroszország több generációra elvesztette a szavahihetőségét.

Persze ez csak akkor lesz gond, ha Észak-Koraán, Beloruszián és Iránon kívül valakivel valamiben meg akarnak állapodni. Jelenleg a "leszarom, hogy mindenki hazug gazembernek tart" állapotában vannak és úgy gondolják jó lesz ez így. Egy hisztis óvodás felelősségteljesebben viselkedik.

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 20:48:06

Egy jó dolog van az ukrán háborúban, hogy Magyarországra csak pisalni járnak a nagyhatalmak ( mikor a balliberálisok behivjak őket vagy amikor Orbán igazat beszél) szarni Ukrajnába járnak. Vajon mennyire tesztelhető az az amerikai katona aki nem tud megélni azusaban és ezért zsoldoskent az ukránok mellé szegődik:))))) értitek???? Orbán nyugatra kényszeríti a bufeszakosokat mosogatni, az USA meg keletre az életüket kockáztatni a hős!!!!!!!! Katonáit.... vicces az egész.

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 20:49:28

@a nagy hohohorgász: Persze nem tesztelhető hanem tisztelhető! Köcsög korrektor.

arthurthedent 2022.12.20. 20:54:19

Csak, hogy mindenki értse:

1) Putyin azzal jött, hogy ők nem ezzel az Ukrán kormánnyal írtak alá, különben is, nem ígérték meg, hogy ha valamelyik terület el akar szakadni ukrajnától, akkor az nem szakadhat el.

2) Lavrov azzal jött, hogy ők ugyan nem ígértek semmit, csak azt, hogy atomfegyverrel nem fogják megtámadni ukrajnát.

3) A Birka azzal jött, hogy ez a memorandum elavult. :D

4) Kovácsné meg azzal jött, hogy aláírták a papírt, de az nem azt jelenti, hogy nekik ezzel egy percet is foglalkozniuk kellene.

Namost ezekkel a nemzetközi megállapodásokkal az a helyzet, hogy annyit érnek, mint az aláíró állam becsülete. Ha az aláíró állam nem tartja be azt ami le van írva nincs bolygórendőrség, akit ki lehetne hívni, nem lehet elvitetni az adott országot.

Egy dolgot mondjuk jelent az, amit tettek. Amikor Oroszország azt mondja, hogy ők tulajdonképpen hajlandóak lennének tárgyalni az ukrán békéről, akkor a nemzetközi közösség, a szavahihető országok azt mondják, hogy előbb az egész bagázs megy hágába, utána bebizonyítjátok, hogy ezentúl szalonképesek lesztek, utána beszélhetünk.

Nyilván nem fogják még egyszer átb.szni a világot az elkövetkező pár évtizedben.

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 20:58:03

@arthurthedent: morzsika, te hazudsz és hülye vagy! Jó neked. A gerinctelenek mindig tulelobbek:))) de ha háború lesz neked véged:))))) ha addig élek is, de az ilyen gerinctelen gennyes alakokat mint irtani fogjuk:))))))

arthurthedent 2022.12.20. 20:58:57

@a nagy hohohorgász: "Orbán nyugatra kényszeríti a bufeszakosokat mosogatni"

A büfé szak valóban gáz. Mi is szoktunk a haverokkal ezeken a büfészakokon élcelődni. Mondjuk a társaságban azért 5-10 évet oktatottott mindenki egyetem, 1-2 diplomája is van mindenkinek, meg mondjuk doktorija is majdnem mindenkinek.

Rákérdezhetek? Ugye itt élcelődsz a büfé szakon, de nincs diplomád, ugye? :D Egy ideje figyellek... :D

arthurthedent 2022.12.20. 21:01:02

@a nagy hohohorgász: "az ilyen gerinctelen gennyes alakokat mint irtani fogjuk"

És akkor neked lesz igazad? Jobban fogod érezni magad? Te, a kommunista időkben munkásőr voltál?

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 21:07:24

@arthurthedent: ha ilyen agysebesz vagy akkor miért hagysz megválaszolatlanul kérdéseket.....hahaha morzsika a te diplomád abban a rendszerben született amit a geci orbanehoz hasonlitasz!!! Erre vagy büszke hogy apád besugta az egész angyalfoldet hogy a sík hülye gyerekebol partfunkci legyen????? Saját magad karikaturaja vagy bmeg:)))))))

arthurthedent 2022.12.20. 21:07:37

@a nagy hohohorgász: "és milyen gondolatod alapján tartod te magad jobboldalinak? Ez a kérdés neked szól! halljuk a választ ! Hama hama"

1) Ellenzem a baloldali politikát, a baloldaliságot, a szocialista, marxista, kommunista eszméket.
2) Nem hiszek az emberek egyenlőségében, elfogadhatónak tartom a hierarchikus társadalmat, bár nem születés alapján.

arthurthedent 2022.12.20. 21:10:15

@a nagy hohohorgász: "hahaha morzsika a te diplomád abban a rendszerben született amit a geci orbanehoz hasonlitasz!!!"

Több diplomám is van, rendszerváltás utánról is.

"Erre vagy büszke"

A végzettség alap, nem büszke rá az ember. ;)

"hogy apád besugta az egész angyalfoldet hogy a sík hülye gyerekebol partfunkci legyen?????"

Nem tett ilyet, de mindegy is. Az ő tetteiért nem vagyok felelős, amit elértem magam értem el.

arthurthedent 2022.12.20. 21:12:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ballib, nem baloldali vagy."

Megzápult az agyad teljesen. Már mindenütt homokosokat meg ballibeket halucinálsz. Klasszikus paranoid skizofrénia. :D

birkamenet 2022.12.20. 21:12:20

@atomic power 1986DucaDuca:

Te értelmi fogyatékos, zoknira agymosott idióta, majd akkor gyere vissza, ha találtál a fejedben egy darab saját önálló gondolatot. Ami bem valóságtagadás.

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 21:12:32

@arthurthedent: Orbán egyenlő kadarral szerinted, tudod ki szerzett diplomát akkor? Na ezt beszéld meg a birkaval:))))) aki azt akarta beadni hogy a 70es években Magyarországon több 100ezer forintot kereső banki alkalmazott nagyapja nem volt besugo vagy párttag!!!!!!! Eszem a zuzatokat:))))) tulelok vagytok de nem okosak és semmi esetre sem vagytok gerincesek:)))))) képesek vagytok ekkora hazugsagot leirni?????? Hahaha

birkamenet 2022.12.20. 21:14:20

@a nagy hohohorgász:

Lenyin, saját magad vallottad be, hogy kezelhetetlen hülyegyerek voltál, akit ezért kicsaptak az iskolából. Vén komcsi nyugger korodra ez az állapotod csak romlott

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 21:15:10

@arthurthedent: az apád tettéért nem vagy felelős????!!!!! Csak Orbán:)))) ne szopasd tovább magad mert nekem ciki :)))) a geci Orbán apja kommunista volt:))))))))))))))))

birkamenet 2022.12.20. 21:15:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Na pakolj buzi birka, nemsoká nyit a Kék osztriga bárod.

arthurthedent 2022.12.20. 21:16:33

@a nagy hohohorgász: "Orbán egyenlő kadarral szerinted, tudod ki szerzett diplomát akkor?"

Eléggé mindegy, hogy mikor szerzett diplomát az ember.

"Na ezt beszéld meg a birkaval:))))) aki azt akarta beadni hogy a 70es években Magyarországon több 100ezer forintot kereső banki alkalmazott nagyapja nem volt besugo vagy párttag!!!!!!!"

Már megint összekevered a dolgokat. Az én rokonaim nem voltak banki alkalmazottak. Én sem voltam.

"Eszem a zuzatokat:))))) tulelok vagytok de nem okosak és semmi esetre sem vagytok gerincesek:))))))"

Ja, mert aki járt iskolába, az gerinctelen. Mondtam, hogy kommunista proli vagy, irtanád az értelmiséget ha még vissza tudnád tartani a vizeletedet. :D

"képesek vagytok ekkora hazugsagot leirni?????? Hahaha"

Nyolc általános? :D

arthurthedent 2022.12.20. 21:18:23

@a nagy hohohorgász: "az apád tettéért nem vagy felelős????!!!!!"

Senki sem felelős az apja tetteiért. Miért lenne? Ha van utódod az se felelős azokért amiket tettél.

birkamenet 2022.12.20. 21:19:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te kis jobbról agymosott idióta Józsinéni. Amikor már putyin nem lesz, kivel fogod pótolni a ceccuális életedet?

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 21:19:56

@arthurthedent: nem, kurvara nem mindegy ki mikor szerzett diplomát! Te egy hazaarulo geci csalad tagja vagy, ahogy Orbán és qurcsany is. 90 előtt csak hazaarulo kaphatott diplomát!!!!!

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 21:21:58

@arthurthedent: akkor a ruszkik miért felelősök szerinted az apjaik tetteert te szar ????? Hahaha szopatlak 2 órája te hülye, nem veszed észre:))))????

birkamenet 2022.12.20. 21:22:47

@arthurthedent:

Kivéve akkor felelős az apja tetteiért a fidesskomcsi, ha pl. elad egy államilag kapott székházat, majd annak az árából a járási MSZMP-s komcsi faterja elprivatizál magának egy-két bányát, a fideSSkomcsi kölyke meg nyereti meg vele a 10 milliárdos közbeszerzéseket. Ezt hivják folytatólagos bűnszövetkezetnek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.20. 21:27:02

@a nagy hohohorgász: itt te vagy szopatva, de hülye vagy, hogy észre vedd.

birkamenet 2022.12.20. 21:28:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te meg a KGB ménye kedve szerint táncoló DDR-es Merkeled. Ennyi erővel azt is hazudhattad volna Józsinéni, hogy orbán igenis mond olyat, amit nem Moszkvában nem engedélyeztek beki. Te agymosott hülyegyereke a NER-nek!

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 21:28:50

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: persze persze:))) kurt úrfi ha te nem lennél lehet hogy már bukott volna Orbán:))))

birkamenet 2022.12.20. 21:32:00

@a nagy hohohorgász:

Te végstádiumos debilje a NER-nek, mi remekül szórakozunk azon, hogy a pofádat beleverjük a saját szarba, majd te levegő után kapkodva kizihálod magadból, hogy "én nyertem". A Felcsúti Kisputyin gazdád is pont ilyennel szórakoztatja a nagy világot, miután az EU rendre jól elfenekeli őt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 21:42:31

@a nagy hohohorgász: frusztráltnak tűnsz. Szar érzés lehet, hogy a nyolc általánost is tíz év alatt végezted el, azt is a párt segítségével.

arthurthedent 2022.12.20. 21:47:24

@a nagy hohohorgász: "akkor a ruszkik miért felelősök szerinted az apjaik tetteert te szar ????? Hahaha "

Én soha nemmondtam, hogy a ruszkik felelősek azért, amit az apáik tettek.

"szopatlak 2 órája te hülye, nem veszed észre:))))????"

Anyud lesz az, mert én nem szopok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 21:47:52

@a nagy hohohorgász: ugyan, giliszta, az nem tükör, az vízfelszín. Nem embert látsz. Tubiflexet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 21:52:11

@a nagy hohohorgász: neked mindenki kurt úrfi? Két nevet már képtelen vagy megjegyezni?Pedig két idegdúcod van, giliszta!

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 21:57:51

@Igazamvanvagyigazamvan?: minek több nevet megnevezni amikor valamelyik nickeddel felmosom a padlót az összes rám ragad:)))) most is engem igazolsz szarrá kurt úrfi:))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.20. 22:05:10

@a nagy hohohorgász: ilyen értelmi szinttel, hogy keresed meg te azt a havi kétmisit??

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 22:08:50

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: melyik nickednek is mondtam el???? Hahaha... na jól van.

Sorállományú előfelvételis 2022.12.20. 22:20:02

@a nagy hohohorgász: Mekkora mocsok vagy te! :-)) De jól illeszkedsz az ideszokott narancs tálibok csapatába.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 22:27:04

@a nagy hohohorgász: tényleg, téged igazollak szarrá. De te ennek örülsz, hisz azon élsz.

a nagy hohohorgász 2022.12.20. 22:27:22

@birca szerint a meghalt két t: 100 nickeden tamadsz és én erolkodom???? Nem, én nevetek:))))))))))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 22:29:21

@a nagy hohohorgász: ez az idegbajos vihogásod is azt igazolja, hogy szellemileg megrekedtél.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.12.20. 22:32:23

@a nagy hohohorgász: nos, ha saját poénjaidon nevetsz, akkor az debilitás. Ha a másikon, az azt jelenti, zavarban vagy. Kisebbségi érzésed eluralkodott, érzed te, hogy a nyolc általánosod arra is kevés, hogy két személyt meg tudj különböztetni egymástól.

а nagy hohohorgász 2022.12.20. 22:42:13

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

arthurthedent 2022.12.20. 22:42:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "baszod! Ma egyre jobb vagy! :))"

Áh, csak kiakadtam. :D

а nagy hohohorgász 2022.12.20. 22:42:55

@Igazamvanvagyigazamvan?: A nyolc általánosom elég ahhoz hogy röhögjek. hahahaha...

а nagy hohohorgász 2022.12.20. 23:11:29

@ulрius66: Jobbat nem tudok, próbálok nevetni rajta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.20. 23:42:48

@a nagy hohohorgász: Téged halálra szívatnak itt. Hahahaha... :-)) pecás, pecás, te szopni jársz ide.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 00:03:52

@arthurthedent:

Kérlek, magyarázd el, mi a különbség egy memorandum és egy szerződés között.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 05:22:48

@a nagy hohohorgász:

"a 70es években Magyarországon több 100ezer forintot kereső banki alkalmazott nagyapja"

Sose volt banki alkalmazott a nagyapám. Az apám volt az. S nem keresett több százezret.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 05:25:27

@arthurthedent:

Egyrészt nincs örök megállapodás.

Másrészt egy megállapodás se ér semmit, ha a feltételek megváltoztak.

A budapesti memorandum háttere: Ukrajna semleges lesz.

Ez sérült a majdani CIA-puccsal. Azaz az egyik fél változtatott a körülményeken.

Innentől nincs megállapodás.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 05:29:23

@birkamenet:

Egyre jobban emelkedik Orbán apjának karrierje. Most már járási párttitkár volt?

Szerintem még pár év és ő lesz Kádár legközelebbi munkatársa.

A valóságban mezei párttag volt.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 07:52:40

@arthurthedent:

Barátom! Nem az számít, hogy jobboldali vagy baloldali vagy, hanem az, hogy igazat mondasz-e!
Amikor azt mondod "soha nem mondtam, hogy a ruszkik felelősek azért, amit az apáik tettek", akkor nem szakadt le a mennyezet nálad? Folyamatosan azzal érvelsz a mai oroszok ellen, hogy mit tettek a múltban: szabadságharcok leverése, de még az éhínséget is idehozod, aminek az oroszok is szenvedő alanyai voltak!

Azzal érvelsz, hogy nem számít az oroszok részére memorandumokban tett diplomáciai igérvény arról, hogy a NATO nem terjeszkedik kelet felé, ugyanakkor számonkéred a budapesti memorandum megszegését! Az előző esetben arra hivatkozol, hogy nem is volt szerződés, meg a feltételek is megváltoztak, azért nem számonkérhető. Igazad van, nem volt jogi érvénnyű szerződés, de ez igaz az utóbbi esetben is. Az is igaz, hogy a budapesti memorandum aláírása után is megváltoztak a feltételek: sérült Ukrajna szuverenitása.

Itt van egy tisztességes cikk, a The Guardian-ból, ami köntörfalazás nélkül leírja, hogy mi váltotta ki a a budapesti memorandum ellehetetlenülését:

www.theguardian.com/commentisfree/2014/apr/30/russia-ukraine-war-kiev-conflict

"When the Ukrainian president was replaced by a US-selected administration, in an entirely unconstitutional takeover, politicians such as William Hague brazenly misled parliament about the legality of what had taken place: the imposition of a pro-western government on Russia's most neuralgic and politically divided neighbor."

Amikor az ukrán elnököt az Egyesült Államok által választott adminisztráció váltotta fel, egy teljesen alkotmányellenes hatalomátvétel során, olyan politikusok, mint William Hague, szemtelenül félrevezették a parlamentet a történtek jogszerűségével kapcsolatban: egy nyugatbarát kormány rákényszerítése Oroszország legneuralgikusabb és politikailag megosztott szomszédjára."

"The reality is that, after two decades of eastward Nato expansion, this crisis was triggered by the west's attempt to pull Ukraine decisively into its orbit and defense structure, via an explicitly anti-Moscow EU association agreement. "

"A valóság az, hogy a NATO két évtizedes keleti terjeszkedése után ezt a válságot az váltotta ki, hogy a nyugat egy kifejezetten Moszkva-ellenes EU-társulási megállapodás révén határozottan saját pályára és védelmi struktúrájába vonta Ukrajnát."

"No Russian government could have acquiesced in such a threat from territory that was at the heart of both Russia and the Soviet Union. Putin's absorption of Crimea and support for the rebellion in eastern Ukraine is clearly defensive, and the red line is now drawn: the east of Ukraine, at least, is not going to be swallowed up by Nato or the EU."

"Egyetlen orosz kormány sem tudott volna belenyugodni egy olyan fenyegetésébe, amely mind Oroszország, mind a Szovjetunió középpontjában álló területről jön. A Krím Putyin általi befogadása és a kelet-ukrajnai lázadás támogatása egyértelműen védekező jellegű, és most meghúzták a vörös vonal: legalább Kelet-Ukrajnát nem fogja elnyelni a NATO ls az EU."

"But by what right is the US involved at all, incorporating under its strategic umbrella a state that has never been a member of Nato, and whose last elected government came to power on a platform of explicit neutrality? It has none, of course – which is why the Ukraine crisis is seen in such a different light across most of the world. There may be few global takers for Putin's oligarchic conservatism and nationalism, but Russia's counterweight to US imperial expansion is welcomed, from China to Brazil."

"De milyen jogon vesz részt egyáltalán az USA, amely stratégiai ernyője alá von egy olyan államot, amely soha nem volt a NATO tagja, és amelynek utolsó megválasztott kormánya a kifejezett semlegesség platformján jutott hatalomra? Természetesen semmilyen – ezért látják az ukrajnai válságot a világ nagy részén más megvilágításban. Lehet, hogy Putyin oligarchikus konzervativizmusának és nacionalizmusának kevés globális elfogadója van, de üdvözlendő Oroszország ellensúlya az Egyesült Államok birodalmi terjeszkedésével szemben Kínától Brazíliáig."

Azért csak hazudozzál tovább: vagy végtelenül ostoba vagy, vagy direkt csinálod!

arthurthedent 2022.12.21. 08:03:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Egyrészt nincs örök megállapodás."

A megállapodás lényege, hogy a felek vállalnak valamit a jövőre nézve. Ha a megállapodás, bármikor semmibe vehető bármelyik fél által, akkor a megállapodás semmit sem ér.

Valóban, nincs örök megállapodás, ezért szokták lefektetni azt, hogy hogyan lehet a megállapodást megszüntetni. Például a felek közös akarattal megszüntethetik vagy automatikusan megszűnik, ha ez vagy az történik.

Mindenki aki már írt alá szerződést, megállapodást, akármit, az tudja, annak az ügyvéd elmagyarázta. Remélem, hogy csak trollkodás a részedről, amikor úgy csinálsz, mintha ezt nem tudnád, mert nagyon-nagyon butának kell lenni ahhoz, hogy úgy képzeld a megállapodásoknál természetes dolog az, hogy az egyik fél felrúgja.

Ezért is hazudták azt az oroszok, hogy az ukránok atomfegyvert fejlesztenek, merthogy ha így lett volna, akkor az ukránok rúgták volna fel a memorandumot. Nem tették.

"Másrészt egy megállapodás se ér semmit, ha a feltételek megváltoztak."

A feltételek mindig változnak. A megállapodás lényege, hogy a felek akkor is betartják, ha megváltoztak a feltételek. Pont ezt vállalják, hogy ha megváltozik valami, akkor is ezt fogjuk tenni.

Ha például eláírsz egy adásvételi szerződést, akkor nem mondhatod, hogy "ja, de felmentek az árak, mégsem ennyiért adom".

"A budapesti memorandum háttere: Ukrajna semleges lesz."

Baromság! A memorandum lényege az, hogy ukrajna belép az atomsorompóba, nem lesz atomfegyvere. Ukrajna ezt vállalta, ezt teljesítette is. Cserébe oroszország többek közt azt vállalta, hogy "Tartózkodnak Fehéroroszországgal, Kazahsztánnal és Ukrajnával szemben az erőszakkal való fenyegetéstől vagy annak alkalmazásától." Oroszország ezt nem tartotta be.

"Ez sérült a majdani CIA-puccsal. Azaz az egyik fél változtatott a körülményeken.
Innentől nincs megállapodás."

Ez egyszerűen hazugság. Oroszország létrehozott egy Ukrajnát, ami egyértelműen oroszbarát, sőt orosz csatlós állam volt. Fehéroroszország szó szerint Oroszország katonai szövetségese. Oroszország soha nem követelte, hogy az érintett országok bármelyike bármikor is "semleges" legyen, soha nem is voltak azok. Egyszerűen azt hazudod, hogy a Budapest Memorandumban ilyesmi van, pedig nincs.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 08:06:54

@atomic power 1986DucaDuca:

Meglepően korrekt cikk egy angolszász, nyugati laptól. Persze ez 2014-es, ma már egyetlen angol újságíró sem merné ezt a cikket megírni, és egyetlen nagy lap sem merné lehozni.

Ma GB-ben csak nem jelenhdtne meg, Németországban azonnali Berufsverbot sújtaná (Bangónénak és Kunhalmi Ágicának: súlytaná!!) az újságírót.

arthurthedent 2022.12.21. 08:08:59

@atomic power 1986DucaDuca: "Folyamatosan azzal érvelsz a mai oroszok ellen, hogy mit tettek a múltban: szabadságharcok leverése, de még az éhínséget is idehozod, aminek az oroszok is szenvedő alanyai voltak!"

Soha nem mondtam, hogy a mai oroszok bűnösek abban, amit apáik tettek. Ha nem vagy képes megérteni amit mondok, halgass. Attól, hogy a mai oroszok nem bűnösek még hadd legyen szabad megemlítenem ezeket a dolgokat, hogy történelmi kontextusba helyezzem a mai eseményeket.

Az ukránok méltán félnek a népirtástól, mert már történt ilyen. Ez nem jelenti azt, hogy a mostani emberek bűnösek abban, ami a születésük előtt történt.

arthurthedent 2022.12.21. 08:11:34

@atomic power 1986DucaDuca: "Azzal érvelsz, hogy nem számít az oroszok részére memorandumokban tett diplomáciai igérvény arról, hogy a NATO nem terjeszkedik kelet felé, ugyanakkor számonkéred a budapesti memorandum megszegését! "

Már megint hazudsz! Azzal érveltem, hogy nincsenek olyan memorandumok, amiket itt emlegetsz a nato terjeszkedés tiltásáról. Ráadásul azt is állítom, hogy te ezt pontosan tudod, hiszen régebben már napokon keresztül próbáltál ilyen igérvényeket keresni, de nem találtál. Putyin sem talált. Mindketten hazudtok és mindketten tisztában vagytok ezzel. Ezt állítottam, amit te itt mondasz rólam megint csak hazugság.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 08:12:21

@arthurthedent:

"a megállapodás, bármikor semmibe vehető bármelyik fél által"

Nem bármikor. De az alapfeltételek megsértése esetében igen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 08:13:37

@arthurthedent:

"aki már írt alá szerződést, megállapodást, akármit, az tudja, annak az ügyvéd elmagyarázta"

A nemzetközi jog nem magánjog, teljesen más jellegű.

Ez kb. olyan mint összekeverni egy család és egy állam költségvetését.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 08:14:31

@arthurthedent:

"A megállapodás lényege, hogy a felek akkor is betartják, ha megváltoztak a feltételek. "

Ha így lenne, nem létezne rebus sic stantibus klauzula évszázadok óta.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 08:15:50

@arthurthedent:

" egyszerűen hazugság"

Ukrajna fele nyugatos akart lenni, fele meg oroszos. A megállapodás az volt, semleges lesz.

Ezt sértette be az Obama-Soros puccs.

arthurthedent 2022.12.21. 08:20:26

@atomic power 1986DucaDuca: "Itt van egy tisztességes cikk, a The Guardian-ból, ami köntörfalazás nélkül leírja, hogy mi váltotta ki a a budapesti memorandum ellehetetlenülését:"

Szokás szerint olyan dolgokról osztod az észt, amiről halvány fingod sincs. Könnyen belátható, hogy az egész "miért lehetetlenült el a budapest memorandum" érvelés marhaság, de persze te nem fogod érteni. Mindegy, leírom, hátha valaki más megérti.

A Budapest Memorandum nem csak Ukrajnára, de például Belorusziára is vonatkozott. Beloruszia nyilvánvalóan soha nem volt "független", az oroszok által megszervezett, csak "orosz nato"-ként emlegetett szövetség része ma is. Soha senki sem hisztizett emiatt, soha senki sem mondta, hogy az oroszok megszegték a budapest memorandumot, merthogy az orosz katonai szövetség európa irányába terjeszkedik, Beloruszia nem független. Nem tiltakoztak, mert a Budapest Memorandum nem írta elő Fehéroroszország, Kazahsztán és Ukrajna semlegességét, csak függetlenségét.

Tudom, ez neked magas, te nem tudod mi a különbség a függetlenség és az el nem kötelezettség vagy semlegesség közt. Egyszer el lett neked magyarázva, de egyszerűen nem vagy hajlandó elfogadni.

Namost ha Beloruszia a Budapest Memorandum értelmében lehet orosz katonai szövetség része, elkötelezett katonai szövetségese oroszországnak, akkor Ukrajnai miért ne lehetne NATO tag?

arthurthedent 2022.12.21. 08:25:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ukrajna fele nyugatos akart lenni, fele meg oroszos. A megállapodás az volt, semleges lesz."

Hazudsz. Nyilvánvalóan. Beloruszia mikor volt "semleges" te zseni? Ja, tényleg, a Budapest Memorandum Belorusziára is vonatkozik. Meg Kazahsztánra is. Ja, Kazahsztán 1992 óta tagja a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete nevű katonai szövetségnek? Ja, a Budapest Memorandum aláírásakor már évek óta tag volt?

Mi a francot hazudozol itt össze-vissza mindenféle semlegességről?

arthurthedent 2022.12.21. 08:30:24

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ha így lenne, nem létezne rebus sic stantibus klauzula évszázadok óta."

Zsenikém, az benne van a dokumentumban. Pont az a rész, amiről írtam, amiben le van fektetve, hogy hogyan vesztheti az érvényét egy dokumentum. Namost keresd elő a részt a Budapest Memorandumban, amiben az van, hogy "ha az oroszoknak nem tetszik mi történik a nagyvilágban, akkor ez a memorandum érvényét veszti".

Jesszusom, remélem csak trollkodsz. :(

arthurthedent 2022.12.21. 08:35:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
"A nemzetközi jog nem magánjog, teljesen más jellegű."

A jogi alapelvek mindig azonosak, főleg az olyan dedós, alapvető szinten, ahol beszélünk. Amúgy meg mi a fenét értesz azon, hogy "nemzetközi jog"? Hol vannak azok a jogszabályok, amik a "nemzetközi jog" részei?

"Ez kb. olyan mint összekeverni egy család és egy állam költségvetését."

Nem, ez olyan, mint amikor egy dedós nem érti mi az a kiadás és mi az a bevétel, megpróbálod elmagyarázni neki és agresszív kismalacként elkezd baromságokat beszélni, mert a példádban a családi költségvetést használtad.

Példa volt, hogy megértessek veled valamit. Te komolyan azt hitted, hogy én VITÁZOM veled? Alapvetően félreérted a viszonyunkat. :(

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 08:35:55

@arthurthedent:

A rebus sic stantibus egy alapelve, nem kell külön beleírni. Olyan ez, mint a PTK alaplevei, akkor is lehet rájuk hivatkozni, ha egy adott szerződés nem tartalmazza őket.

arthurthedent 2022.12.21. 08:37:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Belaruszban 10 % akar nyugatos lenne, nem 50 %."

Teljesen mindegy. A Budapest Memorandum egyiktől sem várta el, hogy semleges legyen. Összekever a "független" és a "semleges" szavak jelentését, ami nagyon súlyos hiba. Menj és nézz utána, ha utánanéztél beszélhetünk.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 08:39:25

@arthurthedent:

Nézz meg valamilyen jogi alapismeretek könyvet. Az egyes jogágak közt jelentős eltérés van.

arthurthedent 2022.12.21. 08:41:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "A rebus sic stantibus egy alapelve, nem kell külön beleírni. Olyan ez, mint a PTK alaplevei, akkor is lehet rájuk hivatkozni, ha egy adott szerződés nem tartalmazza őket."

És hol van az Orosz-Angol-USA-Belorusz-Kazah-Ukrán közös PTK ami ebben az esetben érvényes volt? Nem te mondtad, hogy a "nemzetközi jog" meg a "magánjog" teljesen más? Na ebben az esetben a külöbség tényleg lényeges, mert itt bizony nincs releváns PTK, mindent le kell írni vagy meg kell hivatkozni. Értem?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 08:41:10

@arthurthedent:

Ez volt a mögöttes háttér. Egy natóista Ukrajnával nem állapodott volna meg így Oroszo.

arthurthedent 2022.12.21. 08:45:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Ez egy vita, pont."

Sajnálom, hogy így látod. Viszont elmebeteg dolog lenne veled vitatkoznom, elköszöntem!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.21. 09:54:02

@atomic power 1986DucaDuca: Lennél kedves idézni, hol írja a budapesti memorandum hogy Ukrajna nem lehet NATO tag? Mert ha ez nem tudod, akkor ez egész amit összehordtál, tiszta zagyvaság.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.21. 09:58:22

@arthurthedent: A szokásos. Miután a vitában alulmaradt, ez a mocsok @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nekiáll mellékvágányra terelni. Ha kell, még a kvantummechanikát is idehozza, vagy a gravitációs hullámokat.

arthurthedent 2022.12.21. 10:18:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A legelképesztőbb dolgokat képes felhozni az oroszok mentegetésére. Aláírták, de nem számít, az csak egy papír. De Ukrajna megsértette a papírt és ez elfogadhatatlan, háborút kell indítani. De a Soros csinálta, akkor tök jogos a háború. Ja, mer' szivárványos zászló, akkor tök jogos háborút indítani. Ja, de ott sok orosz él, akkor jogos háborút indítani. Azt a félszigetet csak ajándékba kapták, jogos a háború.

Kiindul abból, hogy az oroszok jó fejek, tök jogos amit tettek, Putyin egy jó ember. Aztán mindent ebből a kiindulásból magyaráz. Ha putyin gyilkol, akkor meg kell magyarázni miért is erkölcsös, helyes, jó dolog gyilkolni. Ha Putyin azt mondja azért gyilkol, mert mások gyilkoltak, akkor gyilkolni egyszerre jó dolog és bűn. Mondjuk azért, mert Putyin neve P betűvel kezdődik, a másiké meg nem. Ha a másiké is P betűvel kezdődik, akkor jön valami más, mondjuk a második betű.

Fogalma sincs, hogy mi van abban a dokumentumban, nem is számít. Semmi sem számít, csak az alapvetés, az oroszok jók, tehát mindig jót cselekszenek, birkának csak kell keresnie egy kifogást, hogy miért is jó az, amit tettek. Ha nyilvánvalóan hülyeség az sem számít, legyen valami visszavágás.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 10:27:13

@arthurthedent:

"Szokás szerint olyan dolgokról osztod az észt, amiről halvány fingod sincs. Könnyen belátható, hogy az egész "miért lehetetlenült el a budapest memorandum" érvelés marhaság, de persze te nem fogod érteni. Mindegy, leírom, hátha valaki más megérti."

Jól melléütöttél a cimbalomnak, barátom!

"A Budapest Memorandum nem csak Ukrajnára, de például Belorusziára is vonatkozott."

Lecsapom a labdát: olyan ostoba vagy, hogy Belorussziát sem tudod helyesen leírni! Csak azért, mert te is ostobának neveztél, mikor a "népirtás" szót elgépeltem!

Komolyabbra fordítva a szót: Fehéroroszországra direkt módon nem vonatkozott a memorandum. Nincs is megemlítve, nem is szerepel az aláírók között. Ami általánosságban Fehéroroszországra is vonatkozhat, az a klauzula, mely szerint az atomfegyverrel rendelkező országok nem alkalmaznak nukleáris fegyvert azon atomfegyverrel nem rendelkező államok ellen, amelyek részesei az atomsorompó szerződésnek.

"Beloruszia nyilvánvalóan soha nem volt "független", az oroszok által megszervezett, csak "orosz nato"-ként emlegetett szövetség része ma is. Soha senki sem hisztizett emiatt, soha senki sem mondta, hogy az oroszok megszegték a budapest memorandumot, merthogy az orosz katonai szövetség európa irányába terjeszkedik, Beloruszia nem független. "

Látod, ez a marhaság a fentiek fényében. Akkorákat tudsz hazudni, hogy csodálkozom azon, hogy még nem szakadt be a plafon nálad! A NATO terjeszkedik kelet felé! Nézz rá a térképre, még ha nehezedre esik is!

"Tudom, ez neked magas, te nem tudod mi a különbség a függetlenség és az el nem kötelezettség vagy semlegesség közt. Egyszer el lett neked magyarázva, de egyszerűen nem vagy hajlandó elfogadni."

Miről beszélsz? Mit magyaráztál el, és kinek? Soha nem beszéltem erről senkivel itt a blogon! Valakivel összetévesztesz!

"Namost ha Beloruszia a Budapest Memorandum értelmében lehet orosz katonai szövetség része, elkötelezett katonai szövetségese oroszországnak, akkor Ukrajnai miért ne lehetne NATO tag?"

Olvasd már el egyszer a budapesti memorandumot és ne égesd magad! Amiről beszélsz köszönő viszonyban sincs a memorandummal!

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.21. 10:59:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Pedobirkácska! Te csak a Büntető Törvénykönyv (Btk.), 197. §, 198. § paragrafusát ismered, mert amiatt menekültél Szófiába, meg hogy anális továbbképzést kapjál.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.21. 11:01:34

@atomic power 1986DucaDuca: Állandóan Ukrajna esetleges NATO tagságát emlegeted. Mi köze ennek a budapesti memorandumhoz?

bordon 2022.12.21. 11:06:48

Azért a posztoló eléggé el van tévedve a saját súlyát, szerepét illetően. Ő tudja mi legyen: bármi, csak tárgyalás ne!

Meg Európa söpredéke ukránok (akik lengyel földeken szedik a gyümölcsöt meg takarítanak Csehországban, mert az ukran diplomát sehol nem ismerik el, mert mind megvette), az egyik legkorruptabb nép a világon aztán nem akar tárgyalni. Ők inkább tovább küldik a fiaikat a vágóhídra. Lelkük rajta, csak ezt ne kelljen már az európai országoknak finanszírozni. Sajnos sokan bedőltek annak az amerikai-ukrán propaganda fogásnak, hogy az ukránokat a szabadság, demokrácia, európaiság védelmezőiként állították be.
Nyilván egy brit, amerikai, kanadai közelről még nem látott ukránt, nem tudja, hogy az nem nagyon különbözik z orosztól. Sőt! Az ukránok ázsiója a közelmúltig a ruszkik ázsióját se érte el. Az ukrán ment Oroszországba vendégmunkásnak, akkora volt a córesz Ukrajnában. Most majd a nyugatiak eltartják az ukránokat, dolgozniuk se kell.

Ez az ukránokkal kapcsolatos nyugati propaganda olyan nevetséges, mint amikor azt próbálták eladni az amerikaiaknak a politikusaik és a médiájuk, hogy a mohamedán világ azért fordult ellenük, mert gyűlöli a szabadságukat. Ez egy nagy lufi, semmitmondó szlogen, de az amerikaiak benyalták.
Most azt adják be nekik, hogy az ukrán az nagyon nem orosz (pedig majdhogynem az), sőt, az ukrán a liberális demokrácia, szabadság és Európa védelmezője. Hirtelen nagyon sok pozitív jelzőt kapott az addig lenézett ukrán.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.21. 11:09:45

@birca szerint a meghalt két t:

Kétszer v olt ellenem büntetőjogi ügy: BTK 372. § és 269/C. §. Az egyikben a tárgyalás se lett, már az ügyész elutasította a vádat, a másikban jogerősen elítéltek.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.21. 11:14:33

@bordon: "Most azt adják be nekik, hogy az ukrán az nagyon nem orosz (pedig majdhogynem az),"
"Európa söpredéke ukránok"

Jól értem, akkor az oroszok is? És mi magyarok is söpredékek vagyunk mert sokan mosogatnak nyugaton? Én megértem hogy neked szar a bécsi mekiben felmosni éjszaka, de ebből eredő fájdalmadat miért így próbálod enyhíteni?

bordon 2022.12.21. 11:28:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ukrajna NATO tagság egy vörös vonal az oroszok számára, nem jogi korlát, hanem egy nemzetközi katonai, politikai tabu.
Ahogy az amerikaiak számára az egy vörös vonal, hogy bárki rajtuk kívül befolyással rendelkezhetne az amerikai kontinenst, Közép-Amerikában, Dél-Amerikában.
Oroszország nem nézi jó szemmel, hogy a NATO a küszöbéig terjeszkedik. Ha Mexikó vagy Kanada hirtelen kínai vagy orosz szövetségessé válna, aminek ugye semmi jogi akadálya nincs, az amerikaiak 48 óran belül lerohannák az adott országot.
Ilyen ez a nemzetközi biztonságpolitika, amiben a jog csak egy vékony felső réteg, alatta ott mozognak az érdekek, erőviszonyok, katonai megfontolások, üzleti, anyagi érdekek. A jog meg egy vékony fátyol az egészen. Ilyen a nemzetközi jog.
Amerika csak tudja! A nemzetközi jogot lépten nyomon semmibe veszi saját érdkeire hivatkozva, utólag keresve hajánál fogva előrangatott jogi indokokat. Kamu casus belli kitalálásából, puccsok szervezéséből, nyomásgyakorlásból, politikai korrupcióból, népirtások eltussolásából az amerikaiak taníthatják a világot.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 11:56:01

@birca szerint a meghalt két t:

"Állandóan Ukrajna esetleges NATO tagságát emlegeted. Mi köze ennek a budapesti memorandumhoz?"

Nyugat lapokból idéztem gyakran, amelyekben fajsúlyos politológusok véleménye szerint a háborű kirobbanásának egyik oka a NATO Ukrajna közeledés, egészen a tagság lehetőségéig.
A memorandumhoz szerintem ennek semmi köze, és ebben a relációban nem is emlegettem, s nem is idéztem véleményeket.

bordon 2022.12.21. 11:57:22

@birca szerint a meghalt két t: Nem Európában élek. Igen, az orosz se egy európai nép, nagyon nem, de most azt akarják eladni a világnak, hogy az ukrán meg gyakorlatilag a legkulturáltabb, legnemesebb nép.
Az ukrán és az orosz nép gyakorlatilag egykutya, én tanultam oroszol, Lengyelországban éltem egy évet, azt a nyelvet is tanulgattam, az ukrán egy lengyellel kevert orosz a szememben. Mind az orosz, mind a lengyel úgy tekint az ukránra, mint a kistestvérére, nyelvileg mindkét nép a hozzá legközelebb állónak tekinti. Sok lengyelországi ukrán egyetemistával találkoztam (a külföldre vetődött ukrán lányokat nem nagyon kell kérlelni, volt szerencsém kezelheti párat). Mindkét nép egyaránt Európa legkorruptjai, mentalitásban tapasztalatom szerint árnyalatnyi a különbség köztük. Egy nagyvárosi orosz meg egy nagyvárosi ukrán jobban hasonlít, mint hinnéd. Most van egy olyan kurzus Ukrajnában, ami el akarja törölni a múltat, mindenáron a nacionalista vonalat nyomják. A fiatal, múlttal, államisággal nem rendelkező népeken figyelhető meg ez a komplexus, agresszió. A szlovák volt ilyen a 90-es években, aztán kulturáltabbak lettek, letettek arról, hogy tankokkal hajtsanak be Budapestre. Pedig voltak ezt követelő hangok Szlovákiában.
És pont a nagyonnacionalista Orbán-kormány alatt rendeződtek a kapcsolatok.

Azt mondom, hagyjuk az ukránt és nagytestvérét, az oroszt, hogy lemeccseljék ezt. Majd esetleg 20 év múlva rájönnek mekkora hülyeséget csináltak.

Magyarországot lehet köpködni, de a rendszerváltás óta a magyar szomszédpolitika elég sikeresen elkerülte azt, hogy a szomszédaival fegyveres konfliktusa legyen vagy a szomszéd országokban élő magyarokat kiirtsák. Pedig igény mindkettőre lett volna. És végül bebizonyosodott, hogy ehhez kutyába se kell lemenni, a határontúli magyarokat nem kell elárulni, mint Horn meg Gyurcsány tette. Az igaz, hogy a nemzethy kheresztyény orbánista oldal meg jól felhasználja a határontúliak szavazatait, de a lényegen nem változtat ez, hogy a szomszéd országokkal közvetlen, súlyos konfliktus nem alakult ki. Pedig a történelmi múlt alapján Magyarországgal szemben simán létrejöhetett volna egy új kisantant.

arthurthedent 2022.12.21. 11:57:33

@bordon: "Azért a posztoló eléggé el van tévedve a saját súlyát, szerepét illetően. Ő tudja mi legyen: bármi, csak tárgyalás ne!"

Érveket írtam, hogy szerintem miért nem lesz mostanában tárgyalás. Egyik érvem sem az, hogy én miattam nem lesz tárgyalás. Még csak nem is céloztam arra, hogy én esetleg azt akarnám, hogy ne legyen tárgyalás és persze nem is céloztam arra a baromságra, hogy az én véleményemet akár az oroszok, akár az ukránok akárki más figyelembe venné. Amit itt írsz az csak azt jelzi, hogy szándékosan úgy csinálsz, mintha egy dedós kisgyerek szövegértési képességeivel rendelkeznél.

"Meg Európa söpredéke ukránok"

Meg az oroszok. Meg a magyarok. Hitler szerint a zsidók voltak. Söpredék mindig van, mindenkinek más.

arthurthedent 2022.12.21. 11:59:51

@bordon: "de most azt akarják eladni a világnak, hogy az ukrán meg gyakorlatilag a legkulturáltabb, legnemesebb nép"

Marhaság, senki sem akar ilyesmit eladni, csak te jössz mindig azzal, hogy az ukránokat gyűlölni kell, mert söpredék. Nem sokakat ér ám a gyűlölködésed!

arthurthedent 2022.12.21. 12:02:28

@bordon: "Azt mondom, hagyjuk az ukránt és nagytestvérét, az oroszt, hogy lemeccseljék ezt. Majd esetleg 20 év múlva rájönnek mekkora hülyeséget csináltak."

Hagytuk, hogy számos háborút indítsanak, számos kegyetlen attrocitást elkövessenek. Most is hagyjuk, hogy azt csináljanak, amit akarnak, annyi, hogy kevesebbet üzletelünk velük és adunk az ukránoknak némi segítséget.

Miért erőlteted, hogy hagyjuk az oroszokat kegyetlenkedni, miért erőlteted, hogy tömeggyilkosokkal ózleteljünk? Pénzért mindent, vagy egyetértesz a gyilkosokkal?

arthurthedent 2022.12.21. 12:10:26

@atomic power 1986DucaDuca: "Nyugat lapokból idéztem gyakran, amelyekben fajsúlyos politológusok véleménye szerint"

Oximoron, nincs olyan, hogy fajsúlyos politológus. 2014-ben Oroszország megtámadta Ukrajnát, azóta megszállva tartja a Krím félszigetet. Ez maga lehetetlenné tette Ukrajna NATO csatlakozását, ez, a lehetetlen NATO csatlakozás tehát nem lehet a 2022-es támadás oka. Abszurd.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 13:16:21

@arthurthedent:

"Oximoron, nincs olyan, hogy fajsúlyos politológus."

Akkor legyen fajsúlyos helyett kiváló politológus: John Joseph Mearsheimer

Az USA West Point-i katonai akadémiáján végzett. A diploma megszerzése után öt évig tisztként szolgált az Egyesült Államok légierejében. A nemzetközi kapcsolatokból szerzett mesterfokozatot a Dél-Kaliforniai Egyetemen. PhD fokozatot szerzett a kormányzatból, különösen a nemzetközi kapcsolatokból a Cornell Egyetemen. Tudományos munkát végzett a washingtoni Brookings Intézetben. Posztdoktori ösztöndíjas volt a Harvard Egyetem Nemzetközi Ügyek Központjában. A New York-i Külkapcsolatok Tanácsának Whitney H. Shepardson ösztöndíjasa volt. A chicagói Egyetem R. Wendell Harrison kiváló professzora és a tanszék elnöke volt. Tanár a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága posztgraduális programjában, valamint társigazgatója a Nemzetközi Biztonságpolitikai Programnak. Számos tanári díjat nyert. Nyolc főiskolán és egyetemen tartott előadásokat. 2003-ban beválasztották az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémiába. Az Amerikai Politológiai Szövetség 2020-as James Madison-díjának kitüntetettje, amelyet háromévente adnak át egy amerikai politológusnak, aki kiemelkedő tudományos munkákat végzett. A Díjbizottság megjegyezte, hogy Mearsheimer "a nemzetközi kapcsolatok egyik legtöbbet idézett tudósa a tudományágban, de műveit az akadémián kívül is olvassák."
Az USA nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó oktatóiról készült felmérés szerint a harmadik helyen áll „azon tudósok között, akiknek munkája a legnagyobb hatást gyakorolta a nemzetközi kapcsolatok területére az elmúlt 20 évben”.

Azért írtam róla részletesen, nehogy egy kézlegyintéssel elintézd, hogy Putyin fizetett ügynöke!

Legutóbb, Budapesten tartott előadásában a következőket mondta:

"Az Egyesült Államok és a Nyugat provokálta ki az ukrajnai háborút azzal, hogy kilátásba helyezte Ukrajna NATO-tagságát"

"Putyin preventív háborút indított Ukrajnában, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-tagságát, vagyis hogy a Nyugat bázisul használja Ukrajnát Oroszországgal szemben "

" Putyinnak soha nem állt szándékában Ukrajna elfoglalása, amire a katonai képesség sem áll Oroszország rendelkezésére."

"A kubai rakétaválsághoz hasonlította a 2014, vagyis az ukrajnai forradalom, a Nyugat-barát hatalomátvétel után kialakult helyzetet. Ugyanis az Egyesült Államok sem tűrte, hogy a Szovjetunió támadó rakétákat telepítsen a szomszédságába."

"Ebben a helyzetben az Egyesült Államok nemhogy hátralépett, hanem elkezdte felfegyverezni Ukrajnát, és Ukrajna de facto NATO-taggá vált. Vagyis ugyanolyan provokációt követett el a Nyugat Ukrajnában, mint annak idején a Szovjetunió Kubában."

"Magyarország bölcsen egyensúlyoz a felek között, hiszen miközben érdeke a nyugati szövetségi rendszerben a katonai és gazdasági kapcsolatok fenntartása, nem érdeke a határaihoz közeli Oroszország provokálása."

www.vg.hu/kozelet/2022/11/john-j-mearsheimer-a-nyugat-provokalta-ki-az-ukrajnai-haborut

"2014-ben Oroszország megtámadta Ukrajnát, azóta megszállva tartja a Krím félszigetet. Ez maga lehetetlenné tette Ukrajna NATO csatlakozását, ez, a lehetetlen NATO csatlakozás tehát nem lehet a 2022-es támadás oka. Abszurd."

Valóban, Ukrajna jogilag nem lehet NATO tag. Ez szerintem nem elég megnyugtató az ellenfél /ellenség/ számára, ismerve a történetet!

bordon 2022.12.21. 13:24:45

@arthurthedent: Objektív mutatók alapján a moldáv, orosz, ukrán a bolgárnál, magyarnál lejjebb helyezkedik el minden mércén. Én Magyarországtól se vagyok elájulva, de azért Ukrajnával egy lapon se lehet említeni. Magyarország az EU egyik legkorruptabb állama, Ukrajna meg a világ egyil legkorruptabb állama. Nagyságrendbeli különbségek vannak.

Valamint hazudsz, nem írtam, hogy gyűlölni kell az ukránt vagy oroszt. El kell határolódni mindkettőtől. Egyszerűen ők két hatalmas szláv testvérnép, akik most verik egymást, ebbe belefolyni a magyaroknak nem érdeke. Hogy a nyugatiaknak miért érdeke, az más téma, maradjunk annyiban, hogy nem az ukránok iranti szeretet mozgatja őket elsősorban. Minél hamarabb kifullad a két testvérnép, annál hamarabb nyugszanak le. Nem kellene olajat önteni a tűzre.
Az interneten, nyugati médiában bizony megy az ukránok fényezése. Kuleba és a kijevi junta többi hangadója is folyton arról nyilatkozik, hogy Ukrajna a civilizáció, Európa védvonala, EU-tagságot követel, mert kiérdmelték. Az ukrán propaganda olyan ügyes, hogy mivel tudják, hogy Amerikában ezzel lehet megnyerni az embereket, LGBTQ propagandát is nyomnak. Mintha az ukrán széljobberek nem az utcán verték volna a b*zikat, egy fikarcnyival se jobbak, mint a ruszki széljobberek. Meg minden nap posztolnak olyan videókat, amiben ukrán militánsok kiscicákkal játszanak, ukrán tűzoltók kutykölyköt cumiztatnak.
Az oroszokst meg orkoknak nevezik a nyugati fórumokon. Dehumanizálják őket. Az agybaj akkora, hogy orosz zeneszerzők száz évvel ezelőtt szerzett műveit tiltják le.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.21. 14:22:17

@bordon: Áh te nem írtál ilyet hogy az ukránokat gyűlölni kell! Ez tőled távol áll. Ja, nem.

" Európa söpredéke ukránok (akik lengyel földeken szedik a gyümölcsöt meg takarítanak Csehországban, mert az ukran diplomát sehol nem ismerik el, mert mind megvette), az egyik legkorruptabb nép a világon aztán nem akar tárgyalni. "

arthurthedent 2022.12.21. 15:31:14

@bordon: "Az interneten, nyugati médiában bizony megy az ukránok fényezése. Kuleba és a kijevi junta többi hangadója is folyton arról nyilatkozik, hogy Ukrajna a civilizáció"

Megy a fényezésük? A médiában? Szabad sajtó van, miért ne mehetne? Te meg gyűlölködsz. Meg akarod tiltani a sajtónak, hogy pozitívan nyilatkozzanak, mert te nem szereted őket? Ezt mégis hogyan?

"Az oroszokst meg orkoknak nevezik a nyugati fórumokon. Dehumanizálják őket."

Orkoknak az ukrajnában civileket gyilkolászó oroszokat nevezik. Akik közül nem kevés a börtönből került ukrajnába. Ha nem akarja oroszország, hogy orkoknak csúfolják őket, akkor nem kellene rakétával lőni a lakosságot. Ilyen egyszerű.

"EU-tagságot követel, mert kiérdmelték."

Konkrétan hol "követelt" EU tagságot és ki? Nem az van megint, hogy az ukránok "kérnek" valamit, a magyar sajtó meg lehozza, hogy "követeltek"?

arthurthedent 2022.12.21. 15:33:03

@bordon: "Mintha az ukrán széljobberek nem az utcán verték volna a b*zikat, egy fikarcnyival se jobbak, mint a ruszki széljobberek."

Ugye nem egy apró kisebbség alapján akarsz megítélni egy sok milliós országot? Merthogy nálunk is voltak cigánygyilkosságok ugye? Nálunk is vertek meg embereket, nem?

arthurthedent 2022.12.21. 15:40:08

@bordon: "Az agybaj akkora, hogy orosz zeneszerzők száz évvel ezelőtt szerzett műveit tiltják le."

Kik tiltottak le zenerszezőket? Ez is valami legenda, amit a magyar sajtóban olvastál? Mint amikor az terjedt, hogy az óvodában a szülők megkérdezése nélkül végeznek nemváltó műtéteket? Vagy amikor az volt a mese, hogy azért zárnak börtönbe egy tanárt, mert nem hajlandó kislánynak nevezni a kisfiút?

Te... nézted mostanában, hogy oroszországban mi tilos? Mert igen sok dolog tilos ám! Tilos megvitatni a háború állását, tilos háborúnak nevezni, tilos bírálni a hadsereget, tilos a területek feladását szorgalmazni, tilos a külföldi tulajdonosoknak orosz részvényt eladni, tilos átváltani a rubeledet dollárra, a külföldi bankoknak tilos működniük... te meg azzal a képzelt hírrel vagy elfoglalva, hogy európában tilos orosz zeneszezők műveit játszani? Hát azt például nem tilos.

arthurthedent 2022.12.21. 15:48:23

@bordon: "Minél hamarabb kifullad a két testvérnép, annál hamarabb nyugszanak le. "

Ostobaság. Az oroszok nem egy háborút indítottak az elmúlt években és a nyugat soha nem avatkozott be komolyan. Szó sincs arról, hogy lenyugodtak volna, mindig újabb és újabb háborút indítottak.

Teljesen őrült dolog arra számítani, hogy ha a nyugat nem avatkozik be, ha nem segíti Ukrajnát, akkor majd az oroszok lenyugszanak. Normális ember, aki az elmúlt évtizedeket nem egy kő alatt töültötte ilyen baromságot nem beszél.

Orosz bérencek mondanak ilyen oltári fasságot, mert ez az érdekük. Be akarják csapni az embereket, el akarják hihetni, hogy ha odadobják Ukrajnát és az ukrán lakosságot áldozatul, akkor az oroszok megkönyörülnek a világon és lenyugszanak. Ezzel akarják elérni, hogy az oroszok egyenként leigázzák a szomszédaikat miközben a többi csak nézi.

Te komolyan gondolod, hogy a zsarnokságot, a hódítót, a diktátort úgy lehet megállítani, hogy úgy csinálunk mintha semmi sem történne? Komolyan gondolod, hogy Ukrajna után Oroszország nem támadja meg Moldovát? Komolyan gondolod, hogy Putyinnak nem lesznek mindig következő és követklező követelései?

Már egy évvel ezelőtt is azt követelte Putyin, hogy Magyarországot ki kell tenin a NATO-ból, mert Oroszország akkor érzi biztonságban magát, ha a szomszédai védtelenek. Ezek után nem gondolod, hogy kőkemény hazaárulás, amit csinálsz?

arthurthedent 2022.12.21. 15:51:37

@bordon: Ige, hazaáruló vagy. Az ostobaságod nem elég annak magyarázásra amiket Oroszország kapcsán terjesztesz. Védtelen Magyarországot akarsz, ami határos Oroszországgal, hogy akkor vonuljanak be, amikor akarnak. Csak az a szomorú, hogy a magyar kormány is ilyeneket mond, ami igencsak döbbenetes egy kormánytól, amit sokan nacionalistának és jobboldalinak gondolnak.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 17:22:33

@arthurthedent:

"Már egy évvel ezelőtt is azt követelte Putyin, hogy Magyarországot ki kell tenin a NATO-ból......."

Nem egészen ezt mondta, ne csúsztass! Pontosan az volt a követelése, hogy a NATO ne állomásoztasson olyan katonákat és katonai eszközöket, infrastruktúrákat, melyek 1997 előtt még nem voltak a térségben. Valószínűleg tisztában volt azzal, hogy ezt a NATO nem fogja teljesíteni, azt meg különösképpen nem, hogy az Elbától keletre lévő országok kilépjenek a szövetségből. De ez a követelés nem is a tagságra irányult. Mivel a szovjet csapatok a kilencvenes évekre már kivonultak a térségből, a kölcsönösség elve és a diplomáciai memorandumokban az orosz, illetve szovjet vezetőknek tett ígértek alapján követelte a katonai infrastruktúra kivonását, cserébe a német egyesítésért, mintegy utólag.

A Foreign Affairs szerint:

Oroszország megelégedett volna NATO hosszú távú bővítéséről szóló moratóriummal, cserébe Ukrajna európai uniós tagságával, illetve az amerikai közép-hatótávolságú ballisztikus rakéták kivonásával Európából. Ez az erőviszonyok ismeretáben nem jelentett volna gondot a NATO-nak.

"Az oroszok nem egy háborút indítottak az elmúlt években és a nyugat soha nem avatkozott be komolyan. Szó sincs arról, hogy lenyugodtak volna, mindig újabb és újabb háborút indítottak."

Melyek voltak ezek a háborúk a mostani előtt? Orosz-csecsen, orosz-grúz? Nem hiszem, hogy ezek miatt kell félned Oroszországtól! Tudod mekkora a NATO erőfölénye az OF-el szemben? Persze, hogy tudod, de azért jőlesik rettegni, rettegtetni!

arthurthedent 2022.12.21. 17:56:53

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem egészen ezt mondta, ne csúsztass! Pontosan az volt a követelése, hogy a NATO ne állomásoztasson olyan katonákat és katonai eszközöket, infrastruktúrákat, melyek 1997 előtt még nem voltak a térségben."

Ez hazugság, nem ez volt a követelés. "

Az orosz békeajánlat: vissza 1997-be, lényegében megszűnne Magyarország NATO-tagsága"

"Melyek voltak ezek a háborúk a mostani előtt? Orosz-csecsen, orosz-grúz?"

Nyugodtan keress rá a neten, vannak listák.

"Nem hiszem, hogy ezek miatt kell félned Oroszországtól!"

Nem mondtam, hogy félek oroszországtól, azt mondtam, hogy hazaáruló vagy.

"Tudod mekkora a NATO erőfölénye az OF-el szemben?"

Miből gondolod, hogy az orosz felsővezetés megfontoltan és felelősen fognak viselkedni? Adtak erre bármiféle okot?

"Persze, hogy tudod, de azért jőlesik rettegni, rettegtetni!"

Nem mondtam, hogy rettegek. Azt mondtam, hogy a hazád vesztét akarod, egy szóval sem mondtam, hogy van esélyed rá. Ne terelj ezzel a rettegés dologgal, mert nevetséges.

Szólnak neked, hogy nem kéne belehugyozni a konnektorba erre elkezdesz gúnyolódni, hogy akinek nem tetszik az retteg a 220-tól. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 19:24:12

@arthurthedent:

"Megy a fényezésük? A médiában? Szabad sajtó van, miért ne mehetne?"

Megint igazat kell adnom neked: miért ne mehetne Ukrajna fényezése, hiszen sajtószabadság van.

Oh wait! Ha sajtószabadság van, akkor miért vannak Nyugat-Európában betiltva az orosz tv-csatornák és egyéb orosz források?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 19:31:34

@arthurthedent:

"Te... nézted mostanában, hogy oroszországban mi tilos? Mert igen sok dolog tilos ám! "

Te... nézted mostanában, hogy Ukrajnában mi tilos? Mert igen sok dolog tilos ám!

Pl. be vannak tiltva pártok, média, még az orosz nyelv oktatása is. Ukrajna azt követeli, hogy sehol a világon ne játsszák orosz szerzők műveit, szóval nem csak Ukrajnában.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 19:36:01

@arthurthedent:

"Nem mondtam, hogy félek oroszországtól, azt mondtam, hogy hazaáruló vagy."

Akkor most kénytelen leszel feljelenteni, különben mehetsz a sittre 2 évre!
BTK 263. § Állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása.

Azt se tudod miket beszélsz!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 19:36:21

@arthurthedent:

"Kik tiltottak le zenerszezőket? Ez is valami legenda, amit a magyar sajtóban olvastál?"

Orosz zeneszerzőket, pl. Csajkovszkijt. Nagyon szelektíven olvasol a buborékodban, ha erről nem olvastál.

Vagy csak tagadod, mert zavar a kognitív disszonanciád.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.21. 19:37:05

Az megvan, hogy a 2008-as válság idején az ukrán parlamenti képviselők elmondtak a fél fizetésükről?
Jó nálunk éppen a Gyurcsány Bajnai korszak volt. Ha Fidesz lett volna ők is biztosan meglépték volna. Hiszen ők nem csinálnának olyat, hogy válság idején emeljék a saját fizetésüket...
Oh wait...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 19:39:56

@atomic power 1986DucaDuca:

Ha hazaárulónak nevezett, az rágalmazás és jó hírnév megsértése. Mivel nagy nyilvánosság előtt történt.

Oersze mivel mindketten álnéven vagytok itt, lehet, hogy ezért nem áll meg a vád, hiszen nem azonosítható a megrágalmazott személy, vagyis te.

arthurthedent 2022.12.21. 20:30:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Orosz zeneszerzőket, pl. Csajkovszkijt. Nagyon szelektíven olvasol a buborékodban, ha erről nem olvastál."

Konkrétan hol is tiltották be Csajkovszkijt Európában? Vagy mi, Ukrajnában? Hol olvastad ezt?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 20:40:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azt se tudja, mi az a hazaárulás. Ha megtudja, akkor meg elég baj, hogy ilyen súlyos vádakkal szórakozik. Ig is, úgy is kínos, de ezt nem érzékeli.

arthurthedent 2022.12.21. 20:48:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Azt se tudja, mi az a hazaárulás. "

Olyan mintha arra lennél büszke, hogy tudod a négyes szorzótáblát. :D

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 20:53:41

@arthurthedent:

"Konkrétan hol is tiltották be Csajkovszkijt Európában? Vagy mi, Ukrajnában? Hol olvastad ezt?"

Lépjél ki a buborékodból és tájékozódj!

www.classical-music.com/news/cardiff-philharmonic-removes-tchaikovsky-from-programme-in-light-of-russian-invasion-of-ukraine/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 20:56:08

@arthurthedent:

Gúgl iz jor frend. Keress rá pontosan arra, amit tagasz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 21:01:42

@atomic power 1986DucaDuca:

Plusz Prágában és Berlinben is.

Bizonyára azért, mert Csajkovszkij a mai napig nem ítélte el Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

A mocsok!

arthurthedent 2022.12.21. 21:19:00

@atomic power 1986DucaDuca: "but has decided to change the programme having deemed it to be 'inappropriate' at this time"

Szóval nem tiltották be, úgy döntöttek, hogy nem mutatják be. Megint hazudtatok.

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Keress rá pontosan arra, amit tagasz."

Szóval megint hazudtál, európában sehol sem tiltották be csajkocszkijt. Megint kamu, fake news, hangulatkeltés, duma, ködösítés. Kicsit már elegem van belőlelet.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 21:47:09

@arthurthedent:

"Szóval nem tiltották be, úgy döntöttek, hogy nem mutatják be. Megint hazudtatok."

Tudtam, hogy ezt fogod írni, de szerinted ez normális dolog volt? Az, hogy korlátozták?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 22:04:45

Politikai indokkal levették a műsorról. Az öncenzúra gyakran szigorúbb a hatalom elrendelte cenzúránál.

Nem mellesleg a hiteltelen Hulk az egész világon az orosz művészek betiltását _követelte_. Ukrajnában ez meg is történt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.21. 22:09:17

@arthurthedent:

Az orosz média betiltását is tagadid? Azt is csak kivették a szolgáltatók kínálatából, ugye? Betiltásról ezeknél sincs szó.

Imádom a hozzád hasonló ballibsikben, ahigy a szavak jelentését addig csavarják, amíg az a céljaiknak megfelel.

Szóval nem betiltották, hanem csak törölték a műsorról, törölték az elérhetőségüket. De semmi betiltás, Oh NO!!!

arthurthedent 2022.12.21. 22:22:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Tudtam, hogy ezt fogod írni, de szerinted ez normális dolog volt? Az, hogy korlátozták?"

Piacgazdaság. Mindenki olyan arculatot alakít ki magáról, a koncertterméről, az üzletéről, amilyet akar. Szerinted mit kellett volna csinálnia a hatalomnak? Megtiltani, hogy ne mutassanak be orosz zeneszerzők műveit?

arthurthedent 2022.12.21. 22:27:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az orosz média betiltását is tagadid? Azt is csak kivették a szolgáltatók kínálatából, ugye? Betiltásról ezeknél sincs szó."

Hazudnak és gyűlöletet keltenek. Nyilván betiltották őket. Teljesen jogosan.

"Imádom a hozzád hasonló ballibsikben, ahigy a szavak jelentését addig csavarják, amíg az a céljaiknak megfelel."

Már párszor elmondtam, antikommunista vagyok, mindig is a fideszre szavaztam. Most, hogy nem értek veled egyet egyből kikiáltasz ballibnek, ami rohadtul gáz.

"Szóval nem betiltották, hanem csak törölték a műsorról, törölték az elérhetőségüket. De semmi betiltás, Oh NO!!!"

Senki sem tiltotta meg senkinek, hogy Csajkovkijt adjon elő. Azt mondtad, hogy betiltották Csajkovszkijt, ennek ellenére az ad elő Csajkovszkijt, aki akar. Ha úgy döntök, hogy nem mondok Petőfi verset, akkor be van tiltva Petőfi?

arthurthedent 2022.12.21. 22:29:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem mellesleg a hiteltelen Hulk az egész világon az orosz művészek betiltását _követelte_. Ukrajnában ez meg is történt."

Ez a "követelés" is olyan, mint amikor betiltották Csajkovszkijt?

arthurthedent 2022.12.21. 22:40:02

@atomic power 1986DucaDuca: Én például nem veszek orosz termékeket. Merthogy másképpen nem tudok hatni az oroszokra. Ha sokan nem vesznek orosz termékeket, akkor az áruház esetleg leveszi a polcról. Ez nem azt jelenti, hogy a tecsónak megtiltották, hogy orosz vodkát áruljon, egyszerűen nem éri meg nekik, ha sokan mellőzik az orosz termékeket.

Az Orosz lakosság 70-80%-a támogatja az ukrajnai háborút, sőt, nagyon sokan a háború kiterjesztését követelik. Azt követelik sokan, hogy több katonát küldjenek, több bombát dobjanak le civilekre. Nem akarom, hogy az én pénzemből éljenek olyan emberek, akik atomháborút követelnek, akik népirtást követelnek, akik a háborút támogatják.

Az orosz sportoló csávó felállt a dobogóra egy hímzett fehér Z betűvel és büszkén hirdette az egész világon, hogy ő a nyugati sajtóban támogatja a háborút. Ha ezt a nyugat elnézi, szótlanul tűri azt az érzést kelti az oroszokban, hogy csak idő kérdése, hogy a nyugat meghátráljon. Azt az érzést, hogy ők az erősebbek, nekik van joguk uralkodni a nyugat felett az erősebb jogán.

Ezért aztán a nyugat azt mondja, hogy akkor inkább megvagyunk oroszsportolók, orosz művészek, orosz influenszerek nélkül. Helyes.

A szabad világ népe nem akar nácikat, kommunistákat, gyűlöletkeltőket, diktátorokat éltető megmondó emberek a szabad világban.

arthurthedent 2022.12.21. 22:50:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az orosz nép arra az álláspontra helyezkedett, hogy őket az ukrajnai háború nem érdekli. Ők elvannak, nem az ő felelősségük ami történik. Elmennek nyugatra nyaralni, bevásárolni, nyugati filmeket néznek, nyugati termékeket használnak, nyugattal üzletelnek, aztán a hadsereg pár százezer tagja meg gyilkol. Erőszakol. Sorra igázza le a szomszédos országokat. Atomtámadással fenyeget. Megfélemlít.

Az utca embere meg elvan, ugyan már, jól teszik, jogunk van rá. Gyártok orosz vodkát, eladjuk angliában, a tévében meg a csávó azt üvölti, hogy londonra atombombát kell dobni és azlesz az igazi, ha megfagynak az ukránok. A vezetőik azon álmodoznak a neten, milyen jó lenne, ha végre megkapnák a parancsot lengyelország lerohanására.

És akkor, amikor az angol meg lengyel polgár azt mondja, hogy nem fogok baszki fizetni azért, hogy orosz balettáncost nézzek, aki majd hazamegy és lengeti a Z betűs zászlót, akkor egyesek ki vannak akadva, hogy "ugyan már, a balettáncosnak mi köze van hozzá".

Hát először is az, hogy jó 70% az esélye, hogy konkrétan támogatja a háborút. A másik meg az, hogy fenntartja a normalitás látszatát. A látszatot, hogy minden rendben van, hogy minden okés, minden elfogadható. A harmadik meg az, hogy hazaviszi a pénzt ás au élet megy tovább.

Hát ezért lenne helyes, ha anyugati polgárok összefognának és egyszerűen szabotálnák oroszországot. Az orosz vodkát, az orosz kaviárt, az orosz balettáncost, az orosz sportolót, az orosz művészeket.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.21. 23:20:45

@arthurthedent: érti ez csak terel. Csak nem olyan hülye, hogy ne értse. Azt hiszem.... szerintem.... remélem....

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 23:22:09

@arthurthedent:

"Hazudnak és gyűlöletet keltenek. Nyilván betiltották őket. Teljesen jogosan."

Ha nincs információszabadság, az a gyengeség és a demokrácia hiányának a jele. Az információszabadság a demokrácia alapelve! Dezinformáció a nyugati médiában is van bőven! A titkosszolgálatok és a kormányok az egyoldalú USA párti tudósításokat eröltetik rá az újságírókra. Sok újságírói együttműködik a CIA-val, vagy közeli viszonyt ápol a titkosszolgálatokkal.
Udo Ulfkotte Megvásárolt újságírók c. könyvében mindezt saját tapasztalatai alapján írja meg.

"Piacgazdaság. Mindenki olyan arculatot alakít ki magáról, a koncertterméről, az üzletéről, amilyet akar. "

Meg amit az egyoldalú, cenzúrázott média közvetít.

"Szerinted mit kellett volna csinálnia a hatalomnak? Megtiltani, hogy ne mutassanak be orosz zeneszerzők műveit?"

Nem, dehogy! A hatalom sokkal kifinomultabb és közvetettebb eszközöket alkalmaz! Lásd feljebb!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.21. 23:25:28

@arthurthedent: bízom benne, hogy nincsen az 70-80%!Ott is sokaknak tele a tökük putyinnal. Az elmaradottabbak lehet támogatják.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 23:37:07

@arthurthedent:

"Hát ezért lenne helyes, ha anyugati polgárok összefognának és egyszerűen szabotálnák oroszországot. Az orosz vodkát, az orosz kaviárt, az orosz balettáncost, az orosz sportolót, az orosz művészeket."

Ez kevés! Az igazán öntudatos nyugati polgár nem fűt, inkább megfagy, mert lehet, hogy orosz eredetű gázt használ. Nem vezet autót, nem ül tömegközlekedési eszközre, inkább gyalog jár. Az ukrán meg nem vezet harckocsit, mert orosz olajjal megy!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 23:39:14

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"XD Megint szorgalmas vagy! :))"

Annak köszönhettem a summa cum laudet, nem az eszemnek!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.21. 23:43:27

@arthurthedent:

"Hát ezért lenne helyes, ha anyugati polgárok összefognának és egyszerűen szabotálnák oroszországot. Az orosz vodkát, az orosz kaviárt, az orosz balettáncost, az orosz sportolót, az orosz művészeket."

Azért mégiscsak eljutottunk a kezdeti megjátszott értetlenségtől - a tiltást illetően - a kollektív bűnösség lelkes támogatásáig!

bordon 2022.12.22. 05:48:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @arthurthedent: Csajkovszkij egy Kreml-közeli oligarcha, nyilvánvalóan, más oka nem lehet a betiltásának. El kell kobozni a vagyonát és szét kell osztani az ukrán oligarchák közt, Zelenszkijnek is dobhatnak pár ezer dollárt, mert kezd kifogyni a kokainból.

Van amúgy amerikai politikus, aki kimondja nyíltan, hogy Ukrajna pénzelése és az irdatlan mennyiségű fegyver öntése a konfliktusba hideg, számító amerikai érdekből történik.

Szerinte ezzel a jövőben meg lehet gátolni, hogy országok területi integritását sértsék, eltántorítja az esetleges agresszorokat.
Tehát akkor Izrael most hirtelen feladja az elfoglalt palesztin, egyiptomi és szír területeket?
Szerbia visszakapja Koszovót?
Mi van Szíria területi integritásával? Az amerikaiak és szaúdia által pénzelt terroristák tettei után fizetnek majd kártérítést a megbízóik?
Nyilvánvalóan Kína területi integritása se lehet ezek után veszélyben, a tajvani szeparatisták majd jól összeszarják magukat, mert Amerika önti a fegyvert az ukránokra. Ja, nem is! Mert a tajvani szeparatistákat is Amerika támogatja dollármilliárdokkal, fegyverekkel.

Szóval ez az egész mentsük meg a nagyondemokratikus Ukrajnát műsor csak az amerikai imperializmus újabb felvonása. Szó sincs itt elvekről, csak területszerzésről, Ukrajna termékeny földje kell az amerikai cégeknek, ukránok nélkül is akár. Szóval ha sok hohol elhullik, az se baj. Aki megmarad az ukránok közül, azokat meg majd eltartják az európai országok, ha belerokkannak is. Hitelből persze, hisz pénz az nincs rá! Az álszírek is milyen jól jöttek Németorszagnak. Az ukrán is pont annyira hasznos ember, mint az álszír. Az álszír dzsihádista, az ukrán meg neonáci. Majd az európaiak unokái nyögik az ezeknek a jóarcoknak felvett hitelek kamatait.

bordon 2022.12.22. 06:10:07

@arthurthedent: @Kovacs Nocraft Jozsefne: ajánlanám koszorús költönk, Nyomasek... illetve Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról című művét.
Gyengébbek kedvéért elmondanám, hogy arról szól, hogy az diktatúra, cenzúra beleivódik az alattvalók sejtjeibe és az öncenzúra uralkodik. Mint amikor a rabszolga annyira hozzászokott a rabsághoz, hogy a gazdája nyitva hagyhatja az ajtót, nem fog megszökni, mert velejéig rabszolga, tudtában fel se merül a kételkedés a saját státuszát illetően. Gyermekét is engedelmes rabszolgánk neveli. Ha egy társa ki akar törni a rabszolga létből, a rabszolga beárulja, maga korbácsolja meg, mert ellent mert mondani az urának.

Ebbe a szellemi állapotba jutott a nyugati ember. Egymást jelentgetik fel a woke ideológia megsértéséért az emberek, öncenzúra megy, az emberek, intézmények egymást túllicitálva idomulnak a szerintük elvárt vonalhoz. Ezért aztán elkezdték betiltani az orosz művészeket, rég halott orosz zeneszerzők műveit. Cancel culture.
Az meg már egyenesen kommunista/nyilas/McCarthy tempó, amikor nagy kegyesen hajlandóak egy orosz művésszel kivételt tenni, amennyiben önkritikát gyakrol és nyilvánosan nyilatkozik és aláír egy papírt, hogy elhatárolódik Oroszországtól, az orosz kormánytól.
Beteg világ ez, megérett a pusztulásra.

bordon 2022.12.22. 06:33:05

@bordon: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @arthurthedent: lemaradt a link:

index.hu/gazdasag/2022/12/21/amerika-szenator-mcconnell-ukrajna-tamogatas-usa-oroszorszag-zelenszkij/

Nem is kertel már az amerikai politikai elit, kijelentik, hogy ez színtiszta amerikai érdekérvényesítés. Pont mint amikor szaúdi vagy más diktatorokkal barátkoznak, szó sincs elvekről, demokraciáról, szabadságról. Kizárólag a birodalmi érdekekről.

A számlát meg majd megfizetik a bamba európaiak. MegaLOL

arthurthedent 2022.12.22. 07:03:28

@bordon: "Nem is kertel már az amerikai politikai elit, kijelentik, hogy ez színtiszta amerikai érdekérvényesítés."

Megint csúsztatsz. Az indexes cikk szerint azt mondta, hogy "Ukrajna támogatása nemcsak erkölcsileg helyes, de közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekek mentén".

A magyar oktatás fejlesztése a színtiszta magyar érdekek mentén vett befektetés? Az. Akkor gonosz dolog? Nem, nem az. Miért lenne az.

Miért gondolod, hogy ha valami amerika érdeke, akkor egyből gonosz dolog? Ja, mert fóbiád van és felteszed, hogy ha valami amerika érdeke, akkor az csak gonosz lehet? Mert végesösszegű játszmában gondolkodsz és feltételezed, hogy ha valami jó amerikának, az mindenkinek rossz? Mert elvárod amerikától, hogy az érdekei ellen tegyen, különben elfogadhatatlan mindenki másnak?

Miért mondod, hogy "sincs elvekről, demokraciáról, szabadságról", amikor az eredeti kijelentés pont azt mondja, hogy egyszerre erkölcsö kötelesség és érdek? Ja, mert csúsztatsz, torzítasz, hamisítasz?

Miért mondod, hogy "az amerikai politikai elit, kijelentik", amikor "Mitch McConnell szenátusi vezető" mondta egy személyben? Ja, mert csúsztatsz, ferdítesz?

arthurthedent 2022.12.22. 07:10:14

@bordon: "Gyengébbek kedvéért elmondanám, hogy arról szól, hogy az diktatúra, cenzúra beleivódik az alattvalók sejtjeibe és az öncenzúra uralkodik."

A magyar sajtó, a magyar nyelvű internet tele van az orosz álláspontot hangoztató cikkekel. Szerintem a sajtó több mint a fele erősen rooszbarát, pocskondiázza az ukránokat, megértőan nyilatkozik az oroszokról, amerika és nyugat ellenes.

Az orosz hazugságok nagyon is termékeny talajra hullottak magyarországon, burjánzanak a hazugságok, ugyanazt ismételgetik mint amit te is. Öncenzúrának nyoma sincs.

Téged sem cenzúrázott senki és te sem cenzúráztad magad. Miközben folyamatosan azt bizonygatod, hogy európában mekkora elképzelhetetlen cenzúra van oroszországban 15 évre büntethető az, aki BÁRMIT mond az orosz katonai akciókról. Az utcáról viszik el azt az oroszt, aki egy üres papírlapot felemel, de te itt erőlködsz, hogy európában cenzúra van.

Amikor szólnak neked, hogy nincs, akkor azon erőlködsz, hogy az emberek saját magukat cenzúrázzák. Nem öreg, az emberek nem cenzúrázzák magukat, csak egyszerűen nem értenek egyet veled.

arthurthedent 2022.12.22. 07:12:39

@bordon: "A számlát meg majd megfizetik a bamba európaiak."

Az európaiak kiszolgáltatták magukat egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak. Ennek ára van és ezt az árat az európaiak fizetik meg.

Ráadásul az ár egyelőre nem is drága, egyszerűen annyi, hogy nincs olcsó gáz és nincs olcsó kőolaj...

bordon 2022.12.22. 07:31:23

@arthurthedent: A kommunisták alatt se.volt semmi betiltva, csak nem jelent meg. Így döntöttek a kiadók. Valami indok mindig volt: Kispolgári csökevény. Az úri Magyarorszag iránti nosztalgiától fűtött. Nem illeszkedik a vonalba. Nincs összhangban a kiadó szemléletével. A szocialista fejlődés visszásságait taglalja, de nem konstruktív módon, ez pedig muníciót szolgáltathat a tőkéseknek. Nem realista, hanem kendőzetlen naturalista.

Egyik rokonom a komenizmus alatt lelkész volt, a Horthy-korszakban kezdte. Aztán az 50-es évektől már mindenki megtanulta, hogy meddig mehet el. Megjelent az öncenzúra, vagy jött a feljelentés. A lelkész rokonom egyik ismerőse feltűnően sok nyugati (holland, svájci) külföldi ösztöndíjra, tanulmányútra kapott engedélyt, ami ugye a 60-as években egyértelmű jele volt annak, hogy az illető együttműködött a hatalommal.
Míg a rokonom 56 után (nem csinált semmit, csak hát a régi rend emberének tartották) rendőri felügyelet alatt állt és hetente jelentkezhetett járási rendőrségen, a régi ismerőse nyugaton lebzselt, nem disszidálva, hanem államilag jóváhagyva.

Az emberek hamar megtanulják, hogy mi a vonal. Megy a virtue signaling a brownie point-ért. Túllicitálják egymást a ruszofóbiában.

Vacsoráztam pár hete egy amerikai nővel egy társaságban szóba kerültek a nyelvek meg hogy ki többnyelvű és hol élt eddig stb. Mondtam, hogy x nyelven beszélek ilyen-olyan szinten, közte oroszul is, mert tanították nekünk, én meg figyeltem óran, nem úgy mint a többi diák. Az amerikai nő nyilvánosan azt bírta mondani, hogy az orosz egy gusztustalan nyelv. Russian is such a gross language! Erre kérdeztem, hogy beszél-e oroszul. Mondta, hogy nem. És az ukrán nyelvről mi a véleménye? Az biztos szebb nyelv, teljesen más lehet, de ő azt se ismeri. Erre lejátszottam neki ukrán nyelvű YouTube videóból pár másodpercet, majd oroszból is, fel se tűnt neki, hogy más nyelven szólnak. Aztán lengyelül szóltam pár szót, nem esett le neki, hogy itt több nyelvről lenne szó. Kissé vörösödött a feje, igyekezett témát váltani. Ő azt is képes volt kijelenteni, hogy a német nyelv az ijesztő, ellenben a francia szép. Ő csak spanyolul tanult kicsit, de azt se beszélni, csak pár kifejezést tud olyan akcentussal, hogy tökönszúrom magam.

Ez az a helyzet, amikor az ember belemegy ostobaságokba, rálicitál a másikra gyűlölködésben, mert azt hiszi ez az elvárás a csoportban, ezzel szerez jó pontokat.

arthurthedent 2022.12.22. 08:03:19

@bordon: "A kommunisták alatt se.volt semmi betiltva, csak nem jelent meg. Így döntöttek a kiadók."

A kommunisták alatt állami kézben voltak a kiadók, közvetlenül a párt emberei döntöttek arról, hogy mi jelenhet meg és mi nem. Nem volt magánszektor, nem is volt kit cenzúrázni.

arthurthedent 2022.12.22. 08:06:30

@bordon: "Vacsoráztam pár hete egy amerikai nővel egy társaságban szóba kerültek"

Azért én nem vonnék le messzemenő következtetéseket egy amerikai nő véleménye alapján az egész populációról. Több mint 300 millióan vannak. :D

bordon 2022.12.22. 08:51:04

@arthurthedent: Az európaiak együttműködtek egy másik európai néppel, akiknek vannak ásványkincseik. Botrányos!
Bezzeg, amikor az európaiak, amerikaiak együttműködnek olyan überdemokrata diktátorokkal, mint a török népvezér, a szaúdi csontfűrészes király (MBS), Oszama bin Laden, aki az amerikaiak kedvence volt a 90-es évekig. Iránban megbuktatták a demokratikusan választott Mosaddegh-t, a nép nyakára ültették a bábjukat, a sahot, aztán amikor az iszlam forradalom ráborította az asztalt, akkor Szaddám Husszeinnal akarták elintéztetni Iránt, adtak Iraknak vegyi fegyvereket, mindent, ami kell.
Közép- és Dél-Amerikában ahogy egy demokratikus fordulat alakult volna, mindig beavatkozott a CIA létrehozták az aktuális jobboldali halálbrigádokat a helyi ültetvényesek verőembereiből és a megpuccsolták a kormányt, aztán valami amerikai katonai akadémián kinevelt pszeudo-Mussolinit ültettek a helyére örökös elnökként.

Most is kivel borult össze nagyon Amerika? A gonosz, diktátor Maduroval. Mert Venezuela egy kommunista pokol, ahol az embereknek WC-papír se jut, ezzel volt tele a nyugati média, azt elfelejtették megemlíteni, hog, Venezuelában a lakosság 90%-a bidét használ, nem is kell nekik budipapír. Szóval ezt a népnyúzó gonosz venezuelai rezsimet most körbeszopkodja Amerika és Franciaország, mert a Maduro elleni puccs legutóbb nem sikerült, de spongya rá, Venezuelának van sok olaja, ezért hirtelen az ellenségem a barátom lesz.
Az ázsiai diktatorikus Kínának nem szolgáltatta ki magát a Nyugat? Dehogynem!
Az olcsó orosz energiahordozókkal fűtött német ipar lenyomta az utóbbi 15 évben lenyomta az amerikai ipart. Emiatt prüszkölt Obama, Trump és Biden is. Minden amerikai elnök szerint a németek nagyon rosszak, mert túl jó az iparuk, túl nagy a kereskedelmi többletük. Meg kellett állítani az európai sikertörténetet, lekapcsolni a németeket az orosz gázról, olajról. Ezét Ukrajnában csináltak egy színes forradalmat 2014-ben, azóta Ukrajna minden télen elzárta a vezetékeket, amíg az oroszok nem adtak nekik szinte ingyen gázt, olajat. Ez az ukrán bandita mentalitás. Aztán amikor ezt elkerülendő a ruszkik meg a németek megépítették az Északi Áramlat 2 vezetéket, kirúgva ezzel az ukránokat a körből, nem volt más hátra, mint háborúval tönkretenni az európai-orosz kapcsolatokat. Ahogy Ferenc pápa is mondta, ezt a háborút a Nyugat kiprovokálta. Oroszország nem bűntelen, de a Nyugat számító, aljas mesterkedése húzta bele az oroszokat ebbe a konfliktusba. Tudatosan eszkalálta a kijevi rezsim a helyzetet.

A mocskos ázsiao diktatúrák olaja, földgáza azért jól jön Európának. Katar, Szaúd-Arábia, Azerbajdzsán és más kellemes embertelen diktatúrák energiahordozói miatt nincs fintorgás. Sose hallom azt, hogy ha szaúdi olajat veszünk, azzal pénzeljük a jemeni népirtást. Pedig nagyon ez a helyzet.

Ja, Ázsiában élek, ide is jön katati gáz, szaúdi olaj. És senkit se érdekel, hogy ezekhez vér tapad. India és Törökország meg leszarja, hogy Oroszország mire költi az olajbevételeket, csak adja olcsón az olajat. Legalább ők nem képmutatóak.

bordon 2022.12.22. 09:22:38

@arthurthedent: Ő egy college educated amerikai, akiknek felmérések szerint 84%-a magasabb IQ-val rendelkezik, mint az átlag.
De ez a tipikus hozzáállás. Ahogy annak idején 9/11 után is beszopta az amerikaiak 99%-a, hogy a mohamedánok azért gyűlölik Amerikát, mert gyűlölik az amerikaiak szabadságát. They hate our freedom! Holott ha hallgattak volna Oszama bin Ladenre, ő elmondta, miért harcol Amerika ellen. Mert mohamedánokat gyilkolnak szerte a világban, mert puccsokkal diktátorokat ültetnek a mohamedán népek nyakára, a rövid pórázon tartott diktátorok által tolt amerikai cégek szipolyozzák a mohamedán földek kicseit.

Az amerikaiakban az a vicces számomra, hogy minden eszköz rendelkezésükre áll elvileg a tájékozottsághoz, de annyira finoman van hangolva a médiájuk, oktatásuk, közösségi médiájuk, hogy mégis sikerül őket sötétségben tartani.
Aztán aki különutas vagy csak semleges véleményt fogalmaz meg, mint például a Libertarian párt, azokat orosz ügynökként bélyegzik meg.

Most látom, hogy ez a Zelenszkij ellátogatott az amerikai törvényhozásba és a két legkorruptabb némber, Kamala Harris és Nancy Pelosi lobogtatja mögötte az ukrán zászlót.

Engem nem érint az ukrán háború itt, ahol élek, nekem édesmindegy, hogy hány százezer ukrán és orosz hal meg. Csak nevezzük nevén a dolgokat: itt egy lebukóban lévő birodalom végvonaglásának vagyunk tanúi. Ez Amerika. Keresi az ellenségeket, keresi a politikai - hadiipari elit a túlélésének zálogát, a háborút. Mert ha nincs ellenség, akkor nincs szükség NATO-ra se. Oroszország már a 90-es évben elvesztette a birodalmi státuszát, ebbe pont olyan nehezen nyugodott bele, mint ahogy Amerika kapálózik a birodalma elvesztése miatt. Az oroszoknál a belső bajok elfedték a birodalom elvesztésének agóniáját. Amerikában meg előre menekülnek, jöjjön az újabb háború, legyen hadiiparra alapozott gazdasági fellendülés.

arthurthedent 2022.12.22. 09:29:25

@bordon: "Az európaiak együttműködtek egy másik európai néppel, akiknek vannak ásványkincseik. Botrányos!"

A népnek ehhez kevés köze van. Vagy azt gondolod, hogy a nép dönt, a nép kapja a nyereséget?

Emlékezz, mit is mondott Putyin elvtársad? A nyugat nem érti milyen az orosz lélek. Akkor az orosz lélek, az orosz nép európai?

arthurthedent 2022.12.22. 09:34:50

@bordon: "De ez a tipikus hozzáállás. Ahogy annak idején 9/11 után is beszopta az amerikaiak 99%-a, hogy a mohamedánok azért gyűlölik Amerikát, mert gyűlölik az amerikaiak szabadságát."

Ezt mondjuk ők maguk mondják. Ha megkérdezik az utca emberét soha nem azzal jön, hogy "mert diktátort ültettek a nyakunkba", azzal jönnek, hogy:

1) Mert a nők erkölcstelenül öltöznek, ahogyan csak akarnak.
2) Mert a homoszekszuálisokat sem üldözik.
3) Mert a kislányok iskolába járhatnak.

És így tovább.

bordon 2022.12.22. 11:40:02

@arthurthedent: Nem igaz. Füllentesz.

A mohamedán leszarja, hog, a nyugati hogyan él. A mohamedán egyszerűen nem akar nyugatról mindent átvenni, nem akarja, hogy ráerőltessék a szülőföldjén az amerikaiak akaratát. Mert az mindig egy helyi helytartó, diktátor által történik... Véres erőszakkal az adott ország erőforrásainak kiárusításával. Pakisztán, Egyiptom, Marokkó, Irak, Irán (a sah uralma), Szaúd-Arábia. Mindenhol sikerül olyan véreskezű mészárosokat támogatnia Amerikának, akik olyanok, mint a latin-amerikai Amerika-barát junták és örökös elnökök mohamedán verziói.

Vajon miért zavarták el az egyiptomi elnököt? Aztán miért puccsota meg a mérsékelt muszlim vezetést az amerikaiak által pénzelt hadsereg? Tökvéletlenül?
Az afgán hadsereg és rendőrség miért állt át a tálibok oldalára? Kb. 20 év amerikai jelenléttel valahogy méhse tudták megnyerni maguknak az afgánok szívét? Vajon miért? Mert drónokról lebombáztak esküvői meneteket? Vagy mert mandulát betakarító parasztokat bombáztak alkalomadtán?
Irakban vajon miért lett nagy befolyása Iránnak? Mert az amerikaiak által megdöntött korábbi szövetségesük, Szaddám Husszein titkosszolgálativezetőiből szunnita halálbrigádok alakultak? Az ISIS se a semmiből jött ám! Amerika bárhova betette a lábát pusztítást hozott.

Ja, pont Szaúd Arábiában tanulhatnak a nők, sőt, magas a női diplomások aránya. Külön felsőoktatási intézményeik vannak, de hát Amerikában meg vannak hagyományosan néger egyetemek is. Szaúdiban pont a magas iskolázottság miatt már a demográfiai folyamatok is kezdenek a nyugatira hasonlítani.

Olvasd el mit mondott Oszama bin Laden, miért harcolt Amerika kormánya ellen. Ne abból indulj ki, amit te előítéletes módon a mohamedánokról gondolsz. A mohamedánt kevéssé érdekli, hogy a nyugati nők picsanadrágban flangálnak. Azt hiszed a nyugati buzifvonulások és a Spanyolországban melltartó nélkül napozó skandináv csajok miatt szervezték a 9/11-es támadásokat?

They hate our freedom! Lófaszt, mama!
Lehet, hogy nem a te előítéleteid alapján kellene feltételezned, hogy mit gondolt Oszama bin Laden. Kiadott nyilatkozatokat, talán lehet neki hinni, amikor indokolja a cselekedeteit, nem kell hozzákölteni semmit.

bordon 2022.12.22. 11:58:33

@arthurthedent: "A népnek ehhez kevés köze van. Vagy azt gondolod, hogy a nép dönt, a nép kapja a nyereséget?"

Olcsó energia = versenyképes gazdaság, stabil munkahelyek, külkereskedelmi többlet, rezsiköltségek nem verik földhöz Jürgent, esetleg olyan úri huncutságra is futná neki, mint a szobája 18 fokra való felfűtése.

Ja, a szaúdi, katari gáz és olaj se vértelen. Jemeniek szazezrei haltak már meg az olajpénzekből fizetett agresszióban. De hát kit érdekelnek az amerikaiakkal szövetséges szaúdiak rémtettei! Amikor kifogytak a bombákból, Amerika feltöltötte a készleteiket. MBS szétfűrészeltette Jamal Khashoggit Isztambulban. Ment a durcizás pár hétig, de semmi olyan retorzió, ellenségeskedés, mint amikor a ruszkik teszik el láb alól egy árulóvá vált KGB, GRU ügynöküket (minden ország kinyírja az árulóit, leszámol velük, Amerika is).
A katariak öntötték a pénzt, fegyvert az al-Nusra Frontnak Szíriában. Tudod, a lefejezős iszlamisták, akik az al-Kaidából lettek re-brand-elve.
Mikor volt az EU-ban szankciózás a szaúdi olajjal, katari gázzal szemben?
A jemeni és szír életek szart se érnek?
Költői kérdés. Tudjuk, hogy szart érnek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.22. 12:17:02

@bordon: Hülyeségeket beszélsz. Jemenben egy lázadás, majd egy vallási háború robbant ki. Ami átterjedt a szaudi területre, ezért avatkozott be Szaud-Arábia. Vedd le a szemellenződet!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.22. 12:19:19

@bordon: Esküszöm, Rákosi Mátyás Amerika ellenes írásai elbújhatnak a tied mellett. :-))

arthurthedent 2022.12.22. 12:25:04

@bordon: "Olcsó energia = versenyképes gazdaság, stabil munkahelyek, külkereskedelmi többlet, rezsiköltségek nem verik földhöz Jürgent, esetleg olyan úri huncutságra is futná neki, mint a szobája 18 fokra való felfűtése."

Arról a "másik európai népről" beszéltél, akiknek "vannak ásványkincseik". Arról, hogy együttműködünk ezzel a másik néppel. Nem Jürgenről beszéltünk, hanem Szergejről. Azt mondtam, hogy az orosz népnek ehhez nem sok köze van, nem ők teszik el a nyereséget.

arthurthedent 2022.12.22. 12:28:28

@bordon: "Ja, a szaúdi, katari gáz és olaj se vértelen. Jemeniek szazezrei haltak már meg az olajpénzekből fizetett agresszióban."

Majd ha a szaúdiak lerohanják romániát térjünk vissza rá. Egyelőre annyit mondhatok, hogy az egyik gazemberség még mindig nem menti a másikat.

arthurthedent 2022.12.22. 12:31:20

@bordon: "Mikor volt az EU-ban szankciózás a szaúdi olajjal, katari gázzal szemben?"

Mikor mondta a szaudi hadvezér, hogy alig várja már, hogy varsóba mehessen? Hidd el, ha bármely más ország támadta volna meg ukrajnát ugyanígy ki lennék akadva. Merthogy a szomszédunk.

arthurthedent 2022.12.22. 12:35:18

@bordon: "A mohamedán leszarja, hog, a nyugati hogyan él."

Hazudsz. Tessék, nézegesd: www.google.com/search?q=muslim+no+democracy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjvkuCwkI38AhVLh_0HHV2gAZQQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1882&bih=863&dpr=1

Konkrétan a nyugati életforma ellen tüntetni és konkrétan uralni akarják a világot. Soha nem volt úgy, hogy békésen elnézik hogy más emberek máshogyan élnek.

bordon 2022.12.22. 15:26:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ukrajnában egy puccs történt 2014-ben, aztán a széljobber halálbrigádok (Azov, Dnipro, Donbas zászlóaljak és Jobb Szektor tisztafajú, illetve akarom mondani tisztafejű focihuligánokból verbuvált fegyveresei elkezdtél irtani az oroszajkú lakosságot, mondjuk Odesszában tűzhalált is halt egy csomó ember, ha emlékszel rá. Szóval ez a kis bimbózó népirtás és etnikai konfliktus átterjedt orosz etnikumú területekre és ezért Oroszország kénytelen volt odaverni a neonáciknak, népszavazással, ahogy Koszovó is elszakadt Szerbiától annak idején, Krím is elszakadt Ukrajnától és visszatért Oroszországhoz.

Vedd le a szemellenződet!

Az amúgy vicces, hogy a nyugatinéd magyarországi ballibsik most bőnyállal kényeztetik az ukrán neonácikat, de közben ajvékolnak, ha Nyugaton valaki hasonlóképpen nácul vagy akár csak eltéveszti egy transznemű személy kitalált pronoun-ját.
Az külön vicces, hogy Amerikában a demokraták tapsolnak az ukrán fasisztáknak, banderistáknak, de Amerikában megy az ajvékolás, ha valaki hawaii inget húz magára, vagy MAGA sapkában masírozik, mert az már fasizmus.
Ukrajnában amúgy rengeteg nyugati, lengyel, francia, cseh, spanyol, kanadai neonáci is mozgolódik, vannak telegram csatornák, amik az ő insta és Facebook posztjaikat követik. Annyi horogkereszt, Walfsangel, Sonnenrad, Bandera portré és Nordic rúna tetoválást meg 14/88 számot egy skinhead buliban nem látsz, mint az ukrán oldalon harcoló nyugati neonácikon.
Majd azok a jóarcok egyszer visszatérnek a hazájukba és ott biztos nem náculnak ám tovább, hanem beilleszkednek a társadalomba.

arthurthedent 2022.12.22. 15:40:33

@bordon: "Szóval ez a kis bimbózó népirtás és etnikai konfliktus átterjedt orosz etnikumú területekre"

A valóságnak fontos eleme az idő nyila. Ha valami később történt, akkor nem okozhatja azt ami előbb történt. Amikor ilyen szép nagy ívben magyarázod a történteket, akkor majd erre ügyelj, mert ki fognak nevetni.

Tehát: először megtámadta oroszország ukrajnát, UTÁNA megalakult az azov brigád, majd nyolc évvel később kitalálták az oroszok, hogy nincs is ukrajna. :D

bordon 2022.12.22. 15:42:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tagadod a jemeni népirtást?

@arthurthedent: Szóval te ilyen kis iszlamofób vagy?
Nem random kiragadott iszlámellenes fotókról kellene linkelgetni itt, hanem arról, amiről szó van, Osama bin Laden manifesto-járól.
Hogy ne kelljen fáradnod, belinkelem.

www.theguardian.com/world/2002/nov/24/theobserver

A mohamedán országokban felállított Amerika-seggnyaló, diktátorokat, bábkormányokat emlegeti legtöbbet. A muszlim népek kifosztását, népirtásokat, Palesztina britek és zsidók általi leigázását.
Megjegyzem Amerika fejére olvassa azt is, hogy nem voltak hajlandóak a Kyotoi Egyezményt aláírni és a világon a legbrutálisabb üvegház hatású gáz kibocsátói, környezetrombolói. Gondolom nem tudtad, hogy Oszama ilyen kis környezettudatos volt.

Te linkelgetsz itt demokráciaellenes mohamedán tüntetőkről képeket. Tudod hol nincs demokrácia? Amerika puszipajtásánál, Szaúd Arábiában. És Amerikának ezzel semmi baja nincs, oda nem akarnak fegyverrel demokráciát exportálni a jenkik.

És tudod volt még demokráciaellenes? Platón. A demokráciát a csőcselék uralmának tartotta, helyette az oligarchiát tartotta ideálisnak.

És tudod kik hittek még az oligarchiában? Az amerikai alapító atyák. Eredetileg csak a földtulajdonnal rendelkezőknek adtak volna szavazati jogot. Mert a demokrácia szerintük a csőcselék zsarnoksága (tyranny of the mob). Ismerős szöveg? Elég sokan gondolták ezt így az antik és újkori nyugati gondolkodók közül.

arthurthedent 2022.12.22. 15:45:19

@bordon: "Annyi horogkereszt, Walfsangel, Sonnenrad, Bandera portré és Nordic rúna tetoválást meg 14/88 számot egy skinhead buliban nem látsz, mint az ukrán oldalon harcoló nyugati neonácikon."

Ja, az ukrán neonácikok, akik most éppen felhagytak a kereszténységgel és sátánistákok lettek, miközben valami furcsa oknál fogva a homoszekszualitást is elkezdték preferálni az eredeti nácikokkal szemben, de sebaj, mert igazából nem is ukránok, mert ukránok ugye nincsenek, hiszen azok valójában oroszok.

Az ukrán oroszokat bántják az orosz ukránok és ezért oda kellett lőniük az orosz oroszoknak. Akik néha csecsen muszlimok.

arthurthedent 2022.12.22. 15:47:44

@bordon: "Nem random kiragadott iszlámellenes fotókról kellene linkelgetni itt, hanem arról, amiről szó van, Osama bin Laden manifesto-járól."

Hazudsz b+, arról volt szó, hogy a muszlimokat nem érdekli, hogy hogyan élnek nyugaton. Az, hogy a Laden hogyan mosdatja a hittársait senkit sem érdekel.

Azt hazudtad, hogy a muszlimokat nem érdekli hogyan élnek nyugaton, belinkeltem nyugaton készült képet, ahol muszlimok tüntetnek a demokrácia ellen. Az meg, hogy random képek jelzi, hogy a dolog általános.

bordon 2022.12.22. 15:48:18

@arthurthedent: tehát a donbászi bányászok, munkások népi mozgalma szembeszállt a legitim elnököt elűző puccsista ukrán szélsőségesekkel 2014-ben, erre az ukrán oligarchák és szélsőjobboldali politikai mozgalmak mind létrehoztak maguknak egy-egy magán halálbrigádot (Azov, Dnipro-1, Dnipro-2, Donbas). Ezek aztán elkezdték az etnikai tisztogatást, erre Oroszország humanitárius katasztrófa megakadályozása érdekében beavatkozott. Krím megszavazta, hogy elszakadt Ukrajnától. Így-e?

arthurthedent 2022.12.22. 15:48:53

@bordon: "Te linkelgetsz itt demokráciaellenes mohamedán tüntetőkről képeket. Tudod hol nincs demokrácia? Amerika puszipajtásánál, Szaúd Arábiában."

Nem érdekel mit hordasz össze a világ másik végéről. Azt hazudtad, hogy a muszlimokat nem érdekli hogyan élnek nyugaton, hogyan élnek amerikában, hogyan élnek európában. Ne hazudj!

arthurthedent 2022.12.22. 15:50:37

@bordon: "tehát a donbászi bányászok, munkások népi mozgalma szembeszállt a legitim elnököt elűző puccsista ukrán szélsőségesekkel 2014-ben"

A legitim elnöktől megvonta a parlament a bizalmat majd másnap feloszlatta saját magát. A legitim elnököt a bíróság elítélte. Annyira volt legitim, hogy a börtönbüntetés elől oroszországba szökött.

Nem volt puccs, megbukott a kormány. Ne hazudj!

arthurthedent 2022.12.22. 15:52:31

@bordon: "Ezek aztán elkezdték az etnikai tisztogatást, erre Oroszország humanitárius katasztrófa megakadályozása érdekében beavatkozott."

Nyolc évvel később? Te normális vagy bakker? nyolc éven keresztül etnikai tisztogattak és még mindig nem végeztek vele? Ostobaság!

bordon 2022.12.22. 15:55:59

@arthurthedent: Az ukránoknál, meg amúgy az összes szláv népnél elég komoly pogány hagyomány újjáélesztéd van. Kb. olyan beteh dolog, mint a magyar jobboldalon a táltosozás, kurultáj, türk testvériség pedzegetése. Ezek aztán át tudnak csúszni sátánista náculásba is. Amikor Lengyelországban éltem, elvittek egy ilyen koncertre, újrakreált pogány szláv hagyományos zene, ami kb. annyira autentikus, mint a magyar lakótelepi táltos hörgése.
Megy a kereszténység által felülírt múlt újragyártása, sok gyökértelem fiatal meg hol táltosost, hol nácisat, focihuligánosat, hol airsoftosat játszik. Csak az a baj, hogy Ukrajnában ezek a focihuligánok amerikai szolgálatok által megtámogatva átvették a hatalmat 2014-ben és ezt meglovagolták a helyi oligarchák (Poroshenko és társai). Mintha Magyarországon a 64 vármegye mozgalom kapna fegyvereket Amerikából és egy helyi oligarchát hatalomra segítenének. Lenne nagy ajvékolás! De ha ugyanez Ukrajnában történik, arra elismerően csettint a magyar balliba.

bordon 2022.12.22. 15:56:57

@arthurthedent: Nézd meg hány ezer embert gyilkoltak le az ukrán szélsőségesek Donbászban. Köztük száz gyereket. Szerintem nem vicces.

arthurthedent 2022.12.22. 15:57:32

@bordon: "És tudod volt még demokráciaellenes? Platón. A demokráciát a csőcselék uralmának tartotta, helyette az oligarchiát tartotta ideálisnak."

Az nagyon fasza. Platónra hivatkozni rohadt fasza, még jó, hogy nem mégy vissza a pattintott kőkorszakig. Ha nem vetted volna észre Platón óta mi többiek egy kicsit továbbléptünk ám! Van például KÖNYVNYOMTATÁS, felszámoltuk az elterjedt ANALFABÉTIZMUST, nincsenek PESTISEK meg van olyan, hogy TÖRVÉNY ELŐTTI EGYENLŐSÉG.

Próbáld meg behozni a lemaradásodat vagy menj olyan országba, ahol még mindig pattintják a köveket.

arthurthedent 2022.12.22. 16:00:35

@bordon: "Nézd meg hány ezer embert gyilkoltak le az ukrán szélsőségesek Donbászban. Köztük száz gyereket. Szerintem nem vicces."

Megnéztem. Hónapokkal ezelőtt. Az oroszok 2014-ben bevonultak ukrajnába, azóta ezrek haltak meg. Aztán 2022-ben új hullámban támadtak, na azóta aztán még sokkal többen haltak meg. Az oroszoknak nem számít az emberáldozat, kolerajárvány van, nincs víz, nem építettek újra semmit, terrorizálják a lakosságot.

Ha nem tudnád az Azov Brigád elfogott tagjait meg elengedték az oroszok. Már akit nem öltek meg a fogságban. Annyira fontos nekik a nácikok elleni harc, hogy elengedték őket.

Te meg beszoptad, hogy itt az oroszok a nácikok ellen harcolnak. Szánalmas blond vagy.

arthurthedent 2022.12.22. 16:01:41

@bordon: "Mintha Magyarországon a 64 vármegye mozgalom kapna fegyvereket Amerikából és egy helyi oligarchát hatalomra segítenének. "

Azok az ukránok mind-mind orosz fegyverekkel harcoltak. :D Ne hazudozz!

arthurthedent 2022.12.22. 16:02:42

@bordon: "Amikor Lengyelországban éltem, elvittek egy ilyen koncertre, újrakreált pogány szláv hagyományos zene, ami kb. annyira autentikus, mint a magyar lakótelepi táltos hörgése."

Fú, de gecik, rossz volt a zene. NEM AUTENTIKUS! SZólj putyin haverodnak, hogy új okot találtál a bombázásra.

arthurthedent 2022.12.22. 16:06:02

@bordon: "Az ukránoknál, meg amúgy az összes szláv népnél elég komoly pogány hagyomány újjáélesztéd van. Kb. olyan beteh dolog, mint a magyar jobboldalon a táltosozás, kurultáj, türk testvériség pedzegetése. "

Ha nem bírod elviselni menj olyan helyre, ahol nincs vallásszabadság. Kivétel nélkül minden ilyen ország nyomorog, talán amerikát kivéve. Na ott nem nyomorognok és sok államban megvernek, ha nem vagy keresztény.

Nekem öregem a keresztény vérivás meg emberhúsevés meg vízzel való varázsolás éppen úgy beteg, kifordult dolog mint az izraelita pöcslevágás meg szopogatás a templomban. A sámánok szerintem még az elviselhetőbbek, gondolom azért, mert nincs hatalmuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 18:09:06

@arthurthedent:

"A nyugat nem érti milyen az orosz lélek. Akkor az orosz lélek, az orosz nép európai?"

Szerinted a Nyugat jelenti Európát? Vicces elképzelés.

Közép- és Kelet-Európa is Európa. Sőt bármily nehéz elfogadnod, Oroszország is Európa, legalábbis az Uraltól nyugatra, ahol az orosz nép többsége él.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 18:20:21

@arthurthedent:

"A kommunisták alatt [...] nem is volt kit cenzúrázni."

Nagyon vicces kedvedben vagy ma.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 18:28:02

@bordon:

"Ment a durcizás pár hétig, de semmi olyan retorzió, ellenségeskedés"

Sőt minapi hír, hogy

"Csütörtökön a Biden-kormányzat kijelentette, hogy Szaúd-Arábia trónörököse, Mohammed bin Szalmán mentességet élvez a Dzsamál Hasogdzsi amerikai újságíró meggyilkolásában játszott szerepe miatt indított per alól. A bejelentés ellentétes hangvételű az eddigi kommunikációhoz képest."

hu.euronews.com/2022/11/18/hasogdzsi-gyilkossag-mentesseget-kaphat-amerikai-pere-alol-a-szaudi-koronaherceg

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.22. 18:42:46

@bordon:

Gergiev soha nem nyilatkozott támogatólag a háborúról. Ha Gergiev nem orosz lenne, akkor nem követelték volna tőle, hogy nyilvánosan ítélje el a háborút. Vagyis kizárólag orosz származása miatt diszkriminálták.

Az überliberális Nyugaton már nemcsak nem mondhatsz ellenvéleményt: már az sem elég, ha hallgatsz. Már azt várják el, ami anno a kommunizmusban volt, hogy nyilvánosan megvalld sohavolt vétkeidet és tegyél hitet a Párt mellett - akarom mondani: mondd fel a hivatalosan engedélyezett véleményt.

fkv.119 2022.12.22. 20:06:58

Veszett kutyával nem tárgyalni szoktak, hanem oldalba rúgni. A muszkák is ilyen vadállatok, csak az erőből értenek. Ha pofánbasszák őket, lenyugszanak. Ha hagyják, akkor meg azt hiszik hogy gyengék vagyunk, és felbátorodnak.

"Széthullana a történelem során összefércelt Oroszország"

Ez kell hogy legyen a vége, túl nagyok, ez a bajuk. Vannak ott még függetlenedni vágyó részek, támogatni kell hogy ők is kiválhassanak a muszka rabigából. Csecsenföld pőéldául. Tűzhetnék karóra a Kadirov fejét.

"A balti államokban rengeteg orosz él, maguk az országok kicsik, útban vannak"

Ahogy mi is útban vagyunk a legnagyobb muszkafelszopók, a szerbek felé, tehát mi is számíthatunk (megint) leigázásra, ha ideérnek a muszkák. Aki ezt támogatja, az hazaáruló.

Az amcsik nem hinném hogy muszkaellenesek lennének, ők konkurrenciaellenesek. Ahogy Kínát is azért utálják mert az ő babérjaikra tör, úgy a muszkákat is. Ha az Antarktisz törne az ő világuralmukra, akkor antarktiszellenesek lennének.

"Az amerikai nép pont úgy nem fogja hagyni, hogy tárgyalások legyenek mint ahogyan Hitler idejében sem hagyta volna."

Speciel az 1. vh után se érdekelte őket a Wilsoni elvek, leszarták a trianoni hadüzenetet, ráhagyták a franciákra a 2. vh kitörését. A 2. vh-ban is csak a német konkurenciát nem akarták, jobb volt nekik a megosztott Európa, az nem volt velük versenyképes. Persze a muszka megszállásnál ez nekünk is sokkal jobb volt, nem véletlenül szaladtunk őnként a NATO-ba, EU-ba, csak minél távolabb az ázsiai hordáktól. Jobb az amcsi rabiga mint a muszka. Ennél már csak 1 dolog lenne jobb, ha a saját lábunkra állnánk, és lenne működőképes EU, egy 3. világhatalom. Ami ideológiai alapon az USA szövetségese, de nem csicskája.

"Vegyük már észre, hogy az USA annyi pénzt költ minden évben a hadseregre, hogy ennek a háborúnek a finanszírozása fel sem tűnik a költségvetésbe."

Ez így van. 2 háborút is tudtak vívni egyszerre (Irak + Afgán), attól se szarták össze magukat. Leírták költségnek, mint a borravalót az étteremben. Időnként felbukkan hogy kiürültek a raktárak, nincs mit adni már az ukránoknak. Persze, a békebeli raktárak, ahol csak épp annyi cuccot tároltak hogy ne legyen nagy gáz megromlottan kidobni X év múlva. Viszont bármikor képesek beindítani a gyárakat, és 2. vh szintű konvojokat indítani rankokkal megrakottan. És az se kerül többe mint 2 országban egyszerre háborúzni.

fkv.119 2022.12.22. 20:08:27

@bordon: 100-at? Az is valami? Csak Bucsában ennek hányszorosát is gyilkolták le a muszka gazdáid?

fkv.119 2022.12.22. 20:10:11

@arthurthedent: Ő megszokta hogy csak 1 ember véleménye számít, a többi meg azt csinálja amit az az 1 mond. :)

fkv.119 2022.12.22. 20:11:42

@atomic power 1986DucaDuca: Hüpp-hüpp, mintha minket nem tiltottak volna le a muszkák mindenféle olimpiákról, Nobel díjakról, minden másról...

fkv.119 2022.12.22. 20:21:15

@bordon: "ők két hatalmas szláv testvérnép, akik most verik egymást, ebbe belefolyni a magyaroknak nem érdeke"

Dehogynem! Amíg minket akarnak újragyarmatosítani a gazdáid, addig nemcsak hogy érdekünk, de egyenesen kötelességünk megakadályozni ezt! Akinek nem, az hazaáruló!

"Hogy a nyugatiaknak miért érdeke, az más téma, maradjunk annyiban, hogy nem az ukránok iranti szeretet mozgatja őket elsősorban."

Ahogy a muszkákat se. Oszt?

"Nem kellene olajat önteni a tűzre."

Ezt mondd meg Putyin gazdádnak, meg a kábszeres Medvegyevnek, hogy ne fenyegetőzzön atommal! Washingtonra meg Londonra akar minden nap atomot lőni. Bizonyára elfelejtette hogy azoknak is van, és garantáltan nuclear winter lesz utűna Moszkvában is.

"Az interneten, nyugati médiában bizony megy az ukránok fényezése."

A keletiben, meg a hazárulómédiában meg a muszkák felszopása megy.

"kijevi junta"

Az már nincs, elsöpörte a majdani forradalom!

"Ukrajna a civilizáció, Európa védvonala"

Ez így is van. 500 évig mi voltunk, most örüljünk hogy más földjét basszák szét, nem a miénket.

"EU-tagságot követel, mert kiérdmelték"

Na azt azért nem! Támogatjuk őket, mert érdekünk megállítani a muszka hódítónkat a határaink előtt. De a nyelvtörvényüket, magyarellenes pogromaikat nem jutalmazzuk tagsággal. Az ő dolguk hogy a mi gyepűnk legyenek, ahol megállítják helyettünk a ránk törő hódítókat, semmi több.

"Meg minden nap posztolnak olyan videókat, amiben ukrán militánsok kiscicákkal játszanak, ukrán tűzoltók kutykölyköt cumiztatnak."

Szóval bánt hogy nem téged cumiztatnak...

"Az oroszokst meg orkoknak nevezik a nyugati fórumokon. Dehumanizálják őket."

Dehumanizálták azok saját magukat. Emlékszünk még a dáváj csaszira, málenkij robotra! Ezek veszett kutyák, amiket le kell lőni! Persze amelyik nem áll be Putyin mögé felszopónak, azzal kivételt teszünk, de amelyik igen, annak a helye a gödör alján van!

bordon 2022.12.23. 00:30:13

@fkv.119: Túl sok fake newst nézel. Szerinted miért nincs már szó a bucsai témáról?

@arthurthedent: A demokráciát az EU is ellenzi. Ugyanis a demokratikusan megválasztott magyar vezetést igyekszik megbuktatni a brüsszelita elit.
Mert ők elitisták, majd az elit tudja, mi legyen, a plebs meg csak ne jártassa a száját. A demokrácia ugyanis a populistáknak kedvez, de ezt az elitisták nem szeretik.

Amerika sok szövetségesénél nincs és nem volt demokrácia. Jordánia, Szaúd Arabia, Irán a sah idején, Törökország, Dél-Korea a 90-es évekig egy széljobbos diktatúra volt, a latin-amerikai katonatisztekből lett diktátorok.
Amerika politikai vezetői kimondták, hogy ez az ukrán háború nekik hideg birodalmi politikai számításból fontos, semmi erkölcsi érv, demokrácia meg szabadság...

bordon 2022.12.23. 01:01:19

@arthurthedent: Az Azov halálbrigád banderista ukrofasiszta vezetőit is elengedték. Egy hadifogolytábort, ahol a banderistákat tartották, az ukránok lebombáztak, szétlőttek, mert hát a kijevi juntának kellemetlen dolgokat tudtak azok a náculó fiúk. Oroszország példásan bánik a hadifoglyokkal, még az olyan terroristákkal is kesztyűs kézzel bánik, mint a banderista fasiszták.
Ellenben Amerika mit csinált bárkivel, akit ellenségének is gondolt? Guantanamo, CIA black sites, kínzókamrák, börtönbe vetettek whistleblower-eket, akik az amerikai imperialista háborús bűnösöket leleplezték. Szerte a világon legyilkoltak dróncsapásokkal bárkit, aki nekik nem tetszett. Amerikaiakat is bírósági ítélet nélkül Obama idején. Nem tudom vágod-e, hogy ez mennyire alkotmányellenes az amerikai jogrend szerint... Pont Obama csinálta ezeket, ami amúgy alkotmányjogásznak hazudja magát.

@fkv.119: Az ukrán nem szövetségese a magyarnak. Nem az oroszokat kell tamogatni, és erről szó sincs, de az ukránt se kellene. Ebből az őrületből ki kell maradni.

A nagyszüleim megélték a szovjet bevonulást, illetve a nagyanyám, a pincében. A nagyfaterom akkor már hadifogoly volt, tudom is, hogy melyik táborban, benne van a nyilvántartásban. A szovjet (nemm csak orosz, hanem jó eséllyel ukrán, örmény, üzbég, burját) fosztogatott, de nem a nagyszüleimnél, ugyanis nagyszüleim a helyi elithez tartoztak, a szép nagy házukba egy nagyon magas rangú tisztet szállásoltak el pár napra, ott szó se lehetett erőszakról, fosztogatásról. Máshol nyilván volt tömegesen.
Nagyanyámat meg a dédanyámat a pincébe költöztették le addig. És az elrejtett ezüstöt, festményeket, antik órát, meisseni porcelánokat tudod kik lopták el? A magyar parasztok. Később sok helyi paraszt házában látták a saját holmijukat a nagyszüleim. Szóval nem csak a szovjet fosztogatott, hanem a magyar is. A nagyszüleimtől a magyar gentikusan moslékzabálók loptak el mindent.

Pubika, Csecsenföldön lehet, hogy te Kadirovot tartod a legrosszabbnak, de hidd el, ő a liberális, mérsékelt iszlámot képviseli. Akik az oroszok ellen harcoltak, azok kalifátust akartak, iszlám államot. Ők voltak a szélsőségesek. Kadirov egy világias vezető, aki ugyan keménykezű, de akik helyette jönnének, azok kifejezetten szélsőségesek.

Ahhoz képest, hogy Amerika a szinte végtelen erőforrásával, katonai erejével bevonult Afganisztánba, Irakba, szétcseszte azt a két országot, majd nem tudott stabil Amerika -barát kormányt hátrahagyni, az elég nagy pofátaesés. Ellenben az oroszok lenyomták a csecsen iszlámistákat, majd egy oroszbarát kormányzatot emeltek hatalomra, hatalmas autonómiával, szóval az oroszok nation building projektje Csecsenföldön ezerszer sikeresebb, mint amit az amerikaiak máshol összehoztak. Csecsenföld nem gazdag még az Orosz Föderáción belül se, de béke van ott és autonómia. A csecsenek nem akarnak már iszlamistákat a nyakukra. Ezerszer jobban jártak a csecsenek az Orosz Föderáció részeként, mint a líbiaiak, szírek, irakiak, afgánok, szudániak, jemeniek akikhez Amerika és csatlósai elvitték a demokráciát bombák formájában.

bordon 2022.12.23. 01:09:09

@arthurthedent: A szélsőséges ukrán és belarusz neonáci ezred is elsőként kapott szállítmányokat Nyugatról. Elterjedt náluk a német MG3, vannak vadiúj cseh rohampuskáik, német, spanyol páncélöklök, NLAW, amerikai M4 karabélyok. Előbb kaptak amerikai és más nyugati fegyvereket, mint az ukrán hadsereg.

Nyilván az ukrán fegyverraktárak voltak az első forrásaik. De nem orosz, hanem ukrán fegyverekkel harcoltak! Szovjet mintájú mindkettő, de nyilván nem orosz fegyvereket kaptak az ukrán neonácik.
John McCain is büszkén rázott kezet velük. Jól fekszenek az amerikai elitnél.

fkv.119 2022.12.23. 02:48:57

@bordon: A szélsőséges náci belarusz ezredek max Putyintól kaphattak szállítmányokat. Ilyen antidemokratikus komcsi bűnszervezetet a Nyugat nem támogat.

fkv.119 2022.12.23. 02:58:31

@bordon: "Ebből az őrületből ki kell maradni."

Kimaradnánk, de Putyin közölte hogy újra akar minket (is) gyarmatosítani, így hát nem lehet kimaradni. Max a hazaárulóknak.

"A szovjet (nemm csak orosz, hanem jó eséllyel ukrán"

Jó eséllyel biztos nem ukrán, azok épp a muszkák ellen, azaz velünk harcoltak Stepan Bandera nemzeti hősükkel az élükön.

"az elrejtett ezüstöt, festményeket, antik órát, meisseni porcelánokat tudod kik lopták el?"

A magyarok többségétől nem volt mit ellopni. Most akkora könnycsepp gördült le az arcomon, mint amikor Lölőke pénzt veszít a tőzsdén...

"Pubika"

Ez biztos a kurva anyád lesz, te cigánygeci.

"Akik az oroszok ellen harcoltak, azok kalifátust akartak, iszlám államot."

Igen, azok is hülyék, de felhasználhatók a muszkahülyék ellen. Aztán majd kapnak demokráciát.

"Ahhoz képest, hogy Amerika a szinte végtelen erőforrásával, katonai erejével bevonult Afganisztánba, Irakba, szétcseszte azt a két országot, majd nem tudott stabil Amerika -barát kormányt hátrahagyni, az elég nagy pofátaesés."

Nahát, csak nem ugyanezt csinálták a muszka gazdáid is? Csak azok bele is rokkantak, össze is omlott a birodalmuk tőle, az USA meg pont meg se érezte. Hát ez a pofáraesés, öcsi.

"Ellenben az oroszok lenyomták a csecsen iszlámistákat"

Legközelebb kapnak Stingereket ők is, aztán nem fogják lenyomni. És úgy takarosnak el a földjükről, mint Afganisztánból.

fkv.119 2022.12.23. 02:59:22

@bordon: "Túl sok fake newst nézel."

Az te vagy.

"Szerinted miért nincs már szó a bucsai témáról?"

Talán mert azóta van 1000 másik Bucsa is?

arthurthedent 2022.12.25. 18:41:37

@bordon: "Egy hadifogolytábort, ahol a banderistákat tartották, az ukránok lebombáztak, szétlőttek, mert hát a kijevi juntának kellemetlen dolgokat tudtak azok a náculó fiúk."

Ez egy ritka nagy baromság volt az orosz propagandagépezettől. Nyilván csak egy elmebeteg hiheti el. Hiába, Katyin óta az orosz propaganda elkényelmesedett. :D

Felrobban egy hajó? Ja, az orosz tengerészek cigiztek. Felrobban egy lőszerraktár? Ja, az orosz katona cigizett. Felrobban három bombázó a reptéren? Ja, az orosz pilóták cigiztek. Felrobban egy hadifogolytábor? Ja, az ukránok odalőttek! :D
süti beállítások módosítása