wagmg

wagmg

Mit csinálnak megint az oroszok?!

2024. április 05. - arthurthedent

A gyomrom kifordul. 

Kiderült, hogy az orosz seregnek új módszere van. Először lerakétáznak valami civil területet. Várnak, amíg a mentők és a tűzoltók odaérnek, odarohannak, hogy a túlélőket kikaparják a romok alól.

Dupla légicsapás, új módszer...

Aztán mérnek még egy csapást, most már a tűzoltókra és a mentőkre. 

Ennyi. Ennyi a hír. Ezzel kell megbékélni. Ezzel a bandával kéne együtt élnünk, ezekkel kellene tárgyalni, ezekkel kellene üzletelgetni. Az országunk vezetői ezeket védik, ezekkel haverkodnának.

A gyomrom kifordul.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4818372913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quas! 2024.04.05. 08:24:52

Ez nem új módszer, Szíriában is ezt csinálták. A vöröskereszt rendszeresen elküldte nekik, hogy hol lesznek az ideiglenes kórházak meg eü pontok, amíg észre nem vették, hogy a ruszkik direkt ezekre mérnek csapásokat.

arthurthedent 2024.04.05. 10:47:09

@Quas!: Gratulálok nekik! :( Mert az orosz lélek az más! Nem értik az európaiak! Attól félek tényleg nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.05. 20:17:46

Az ukránok ugyanúgy lőnek civil célpontokat. Na jó, mentőket talán még nem.

És igen, Oroszország nem költözik el az Antarktiszra, szóval együtt kell élni vele.

Oroszorszagnak egyes nyugati háborús uszítók hazugságaival szemben nincsenek területi igényei egyetlen más szomszédjával szemben sem, főképp nem NATO-tagokkal. Bolond is lenne megtámadni egy NATO-tagországot, amikor a NATO minden szempontból erősebb nála.

Vedd észre, hogy a Nyugat ugyanazt a kifárasztő, felőrlő taktikát, vagy már inkább stratégiát alkalmazza Oroszországgal szemben, mint az utóbbi Ukrajnával szemben. Ezt Putyin is látja, nem hülye. Nem fog belemenni egy még sokkal súlyosabb konfliktusba.

Meg kell adni Oroszországnak, hogy arcvesztés nélkül befejezze a háborút. Ez Ukrajna "elitjének" fájni fog, de a keleti országrész lakosságának nem. Aztán lehet helyreállítani a kapcsolatokat mindkét oldal előnyére.

Nyugat-Európa a vesztébe rohan a betervezett őrült fegyverkezéssel. A versenyképessége már így is a béka segge alatt van, most majd a bányászbéka segge alá fog süllyedni.

Eközben az USA és Kína röhög a markába. Sőt már gyakran nyíltan az EU pofájába.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.05. 20:42:25

@atomic power 1986DucaDuca:

Elfelejted, hogy az USA mindig a világjó és a világbéke érdekében gyilkol halomra civileket.

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.05. 21:18:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A Föld lakosságának mintegy kétharmada mégis vonakodik támogatni őket!

arthurthedent 2024.04.07. 09:05:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az ukránok ugyanúgy lőnek civil célpontokat. Na jó, mentőket talán még nem."

Nyilván hazugság, hogy "úgyanúgy" lőnek civil célpontokra. Senki sem lő úgy civilekre mint az oroszok. Nekik az a stratégiájuk.

És igen, Oroszország nem költözik el az Antarktiszra, szóval együtt kell élni vele.

"Oroszorszagnak egyes nyugati háborús uszítók hazugságaival szemben nincsenek területi igényei egyetlen más szomszédjával szemben sem,"

Számtalan országtól raboltak területeket, számtalan országnak vannak területi igényei oroszországgal szemben. Például Japánnak is. Meg ott van Kerélia, amit még a szovjet időkben raboltak el Finnországtól.

Az igazság az, hogy annyi országnak van oroszországgal területi vitája, hogy a wikipédián gyűjtőlapot kellett csinálni neki: en.wikipedia.org/wiki/Category:Territorial_disputes_of_Russia

" főképp nem NATO-tagokkal. Bolond is lenne megtámadni egy NATO-tagországot, amikor a NATO minden szempontból erősebb nála."

Ja, csakhogy sajnos világosan létszik, hogy oroszországot elmebetegek irányítják, úgyhogy bolond dolgokat tesznek.

"Vedd észre, hogy a Nyugat ugyanazt a kifárasztő, felőrlő taktikát, vagy már inkább stratégiát alkalmazza Oroszországgal szemben, mint az utóbbi Ukrajnával szemben."

Tényleg? A nyugat ugyanúgy rakétákkal lövi az orosz területek? Tényleg sok százezer katonával bevonult? Tényleg összekötözött kezű oroszokat lőnek hátba a nyugat katonái?

Nem gondolod, hogy már megint akkorát kamuztál, hogy bevérzett a szemed, ahogy kinyomtad? Megpattant egy ér?

"Ezt Putyin is látja, nem hülye. Nem fog belemenni egy még sokkal súlyosabb konfliktusba."

Ebbe is belement. És honnan a francból veszed, hogy nem hülye? Annyira kicseszett oroszországgal, hogy az kilóg a sorból és hetven évesen tovább folytatja, nem?

"Meg kell adni Oroszországnak, hogy arcvesztés nélkül befejezze a háborút."

Miért? Azért, hogy két év múlva újrapróbálja? Merthogy ezt szokták csinálni, azt tudod, ugye?

" Ez Ukrajna "elitjének" fájni fog, de a keleti országrész lakosságának nem. Aztán lehet helyreállítani a kapcsolatokat mindkét oldal előnyére."

Miért? Miért kellene oroszországnak előnyös világot teremteni? Hogy legközelebb megtámadhassák Moldovát? Vagy bekebelezhessék Belorusziát? Vagy belső ázsiában lenne nekik előnyösebb terjeszkedni?

Miért teremtsen a nyugat oroszországnak előnyös helyzetet? Azért, hogy aztán oroszország megszopassa a nyugatot? Eddig még mindig ezt tették, nem? Kaptak egy lehetőséget, odasz@rtak az asztal közepére, miért cseréljük ki az abroszukat egy tisztára?

"Nyugat-Európa a vesztébe rohan a betervezett őrült fegyverkezéssel."

Ja, ja, hát persze. Merthogy nyugat európa eddig is mindig megszívta a fegyverkezést, ugye? Például a hideghábprúban is összeomlott a nyugat... ja, várjunk csak. Kelet európa omlott össze, szovjetúnió, egy puskalövés nélkül legyőzték, magyarország felszabadult. Miket beszélsz már megint?

"A versenyképessége már így is a béka segge alatt van, most majd a bányászbéka segge alá fog süllyedni."

A fegyverkezés javítja a versenyképességet. Saját fegyvergyártás kell.

"Eközben az USA és Kína röhög a markába. Sőt már gyakran nyíltan az EU pofájába."

Miközben európában nyíltan gyűlölködnek az USA és kína irányába. Például te. Szólásszabadság van, az röhög és az kiabál, aki akar. Miközben persze kína és az USA is vadul kereskedik európával.

Nem mindenki töri azon a fejét, hogy hogyan lehetne legyakni a másik kontinenst, azok az idők elmúltak. Ezt megmondhatod Putyinnak is. Nem végesösszegű a játszma ma már.

arthurthedent 2024.04.07. 09:09:09

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem új. Az amerikaiaktól tanulták!"

Ja, ja. Legendás orosz whataboutism... rohadt gengszterek a másikak, úgyhogy lemásoljuk amit csinálnak és mi ezerszer keményebben és nagyobba megismételjük.

Te meg gondolom ingyen és nagy lelkesedéssel nyomod nekik a propagandát. Mondd csak, még most is kommunista szombatnak hívják. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.07. 10:06:38

@arthurthedent:

"Miért? Miért kellene oroszországnak előnyös világot teremteni?"

Azért, mert Oroszország nem költözik az Antarktiszra, de még a Marsra sem.

"A fegyverkezés javítja a versenyképességet."

Nagyon bebaszhattál tegnap, aludd ki a másnaposságodat.

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.07. 10:45:36

@arthurthedent:

"Nyilván hazugság, hogy "úgyanúgy" lőnek civil célpontokra. Senki sem lő úgy civilekre mint az oroszok. Nekik az a stratégiájuk."

Nemcsak, hogy lőnek, de a saját polgári lakosságukat is beáldozzák az orosz ellencsapásoknak! Az oroszok katonai bázisokat lőnek, amelyeket az ukránok lakónegyedekben - beleértve az iskolákat és a kórházakat is - hoznak létre.

www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/

"Military bases set up in residential areas including schools and hospitals. Attacks launched from populated civilian areas. Such violations in no way justify Russia’s indiscriminate attacks, which have killed and injured countless civilians. Ukrainian forces have put civilians in harm’s way by establishing bases and operating weapons systems in populated residential areas, including in schools and hospitals, as they repelled the Russian invasion that began in February, Amnesty International said today."

A vizsgálatok során a kutatók bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy az ukrán erők lakott lakóterületekről indítottak csapásokat, valamint a régiók 19 városában és falvában támaszkodtak polgári épületekre.

A legtöbb lakott terület, ahol a katonák tartózkodtak, kilométerekre voltak a frontvonalaktól. Rendelkezésre álltak olyan életképes alternatívák, amelyek nem veszélyeztették a civileket – például katonai bázisok vagy sűrű erdős területek a közelben, vagy más, a lakóterületektől távolabb lévő építmények. Az Amnesty International nem tud arról, hogy az ukrán katonaság, amely lakónegyedekben polgári épületekben helyezkedett el, civileket kért volna meg vagy segített volna evakuálni.

A Donbász, Harkov és Mikolajiv régiókban végrehajtott orosz csapások túlélői és szemtanúi elmondták az Amnesty International kutatóinak, hogy az ukrán hadsereg a csapások idején otthonaik közelében tevékenykedett, így a területeket az orosz erők megtorló tüzének tette ki. Az Amnesty International kutatói számos helyen voltak tanúi ilyen magatartásnak.

A nemzetközi humanitárius jog megköveteli, hogy a konfliktusban részes felek a lehető legnagyobb mértékben ne helyezzenek el katonai célokat sűrűn lakott területeken vagy azok közelében. A civilek támadások hatásaitól való védelmére vonatkozó egyéb kötelezettségek közé tartozik a civilek eltávolítása a katonai célpontok közeléből, és hatékony figyelmeztetés a polgári lakosságot érintő támadásokra.

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.07. 11:38:42

@arthurthedent:

"igazság az, hogy annyi országnak van oroszországgal területi vitája, hogy a wikipédián gyűjtőlapot kellett csinálni neki: en.wikipedia.org/wiki/Category:Territorial_disputes_of_Russia"

en.wikipedia.org/wiki/Category:Territorial_disputes_of_the_United_Kingdom

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.07. 12:44:17

@atomic power 1986DucaDuca:

Artúrnak hiába érvelsz. Ha - bocs: amikor - az oroszok gyilkolnak civileket, az égbekiáltó gonoszság. Ezzel szemben az ukránok SOHA, de SOHA nem gyilkolnak se ukrán, se saját civileket, sőt SOHA nem támadnak civil objektumok közeléből sem. Aki mást állít, az Putyin-bérenc.

Röviden: az orosz mind gonosz ördög, az ukrán mind földre szállt angyal. Aki ezt nem érti, az hülye.

arthurthedent 2024.04.07. 13:05:27

.@atomic power 1986DucaDuca: "Nemcsak, hogy lőnek, de a saját polgári lakosságukat is beáldozzák az orosz ellencsapásoknak! Az oroszok katonai bázisokat lőnek, amelyeket az ukránok lakónegyedekben - beleértve az iskolákat és a kórházakat is - hoznak létre."

"Lakónegyedben" vannak a katonai "bázisok". Úgy érted mint ahogyan az összes magyar laktanya és az összes orosz laktanya is mind egy szálig lakóterületen voltak? Ja, igen.

És ez iskolákban állomásozó katonaság már milyen elmebeteg marhaság, komolyan mondom, csak egy idióta script képes elhinni. Kár erőltetned, senki sem hiszi el.

arthurthedent 2024.04.07. 13:07:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Artúrnak hiába érvelsz. Ha - bocs: amikor - az oroszok gyilkolnak civileket, az égbekiáltó gonoszság. Ezzel szemben az ukránok SOHA, de SOHA nem gyilkolnak se ukrán, se saját civileket, sőt SOHA nem támadnak civil objektumok közeléből sem. Aki mást állít, az Putyin-bérenc."

Jaj, már megint jön a szalmabáb érvelés meg a terelés. Ha valaki megvádolja az oroszokat azzal, hogy valamit tett, akkor egyből jön, hogy "jájj, de hát az usa is, meg jájj, de hát az ukránok is, meg jájj, miért nem az usáról írták, jájj, miért nem az ukránok rémtetteiről írták".

Azért nem, mint ahogyan azt már ezerszer elmagyaráztam, mert nem az ukránok támadták meg oroszországot, nem az usa támadta meg oroszországot, hanem az oroszok támadtak.

arthurthedent 2024.04.07. 13:11:53

@atomic power 1986DucaDuca: "Category:Territorial_disputes_of_the_United_Kingdom"

A logikus visszavágások nagymestere már meging.
- Az oroszoknak senki felé nincs területi követelése.
- Egy csomó országnak van területi vitája az oroszokkal.
- Jájj, de hát az angolokkal is van sokaknek területi vitája.

Tényleg. Van. Kevesebb, de van. Viszont ez semmit nem változtat a tényen, hogy oroszország a 16 század óta sokszorosára nőtt, területek rabolt, hódító háborúkat vívott, most is azt csinálja és rengeteg országnak van velük területi vitája.

Megint az orosz whataboutism, ugyanazt csináljuk mint mások, csak ezerszer keményebben, többször és nagyban, de közben be nem áll a pofánk, hogy a másik milyen galád gazember.

arthurthedent 2024.04.07. 13:13:48

Kifogásokat kerestek az orosz gazemberségekre, mert rohadtul elfogultak vagytok. Ha tényleg két személy vagytok, mert ebben mondjuk rohadtul nem vagyok biztos.

arthurthedent 2024.04.07. 13:16:12

Mindig, mindenre lehet kifogást találni. Mindig, mindenre. Csak egy idő után egyre nevetségesebbek és egyre átlátszóbbak lesznek a kifogások és elkoptatják a szavahihetőségeteket.

Jajj, de az angolok is nyolcvan éve, meg az ukránok is. Ja, ja. Meg Hitler is. Meg Napolean is. Meg Dzsingisz Kán is. Tudom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.07. 14:05:05

@arthurthedent:

"nem az ukránok támadták meg oroszországot, nem az usa támadta meg oroszországot, hanem az oroszok támadtak."

Az a tény, hogy az ukránok a megtámadott fél, higy az oroszok háborús bűnöket követnek el, még semmiképpen nem menti az ukranok által elkövetett háborús bűnöket.

"Ha valaki megvádolja az oroszokat azzal, hogy valamit tett, akkor egyből jön, hogy "jájj, de hát az usa is, meg jájj, de hát az ukránok is, meg jájj, miért nem az usáról írták, jájj, miért nem az ukránok rémtetteiről írták"."

Na de egyszer az USA is, meg az ukránok is!

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.07. 15:35:33

@arthurthedent:

"Számtalan országtól raboltak területeket, számtalan országnak vannak területi igényei oroszországgal szemben."

Fél Európa és Ázsia egy része Oroszországtól kapta államiságát.

Finnország 700 évig svéd uralom alatt volt. A svéd uralom idején a vallás és az államélet nyelve a svéd volt. 1809-től az Orosz Birodalmon belüli autonóm nagyhercegség volt 1917 végéig. Az orosz érában a finn nyelv modernizálódott, elismert nemzeti nyelvvé vált. A független Finnországot a nagyhatalmak közül elsőként 1918. január 4-én Szovjet-Oroszország ismerte el. Addig soha nem volt saját állama, mint ahogy Lettországnak és Észtországnak.
Litvánia 1918-ban Oroszországnak is köszönhetően állította vissza az államiságát.
Lengyelország kétszer, 1918-ban és 1944-ben állította helyre az államot Oroszország segítségével. Lengyelország felosztása a Szovjetunió és Németország között csak egy rövid időszak volt.
Románia az orosz-török háborúk eredményeként született meg, és Oroszország akaratából lett szuverén 1877-1878-ban.
Bulgária az 1877-1878-as orosz-török háborúban aratott orosz fegyverek győzelme következtében felszabadult az Oszmán Birodalom elnyomása alól, és visszaállította függetlenségét. Hálaképpen Bulgária az oroszellenes koalíciók részeként részt vett két világháborúban. Bulgária jelenleg a NATO tagja, és területén amerikai támaszpontok találhatók. 1945 után egyetlen orosz katona sem tartózkodott a területén.
Szerbia, mint szuverén állam is ennek a háborúnak a hatására született meg.
Moldova mint állam a Szovjetunión belül született, mint ahogy Azerbajdzsán,Türkmenisztán, Kirgizisztán, Kazahsztán
Örményország fizikailag csak a Szovjetunió részeként maradt fenn és újjáéledt államként.
Grúzia az Orosz Birodalomnak köszönhetően fizikailag megmaradt és újjáéledt államként.
nak soha nem volt államisága, és csak a Szovjetunió részeként alakította ki.
Mongóliának soha nem volt államisága, és csak a Szovjetunió segítségével alakította ki.
Fehéroroszország és Ukrajna is először a bolsevik forradalom következtében a Szovjetunió köztársaságai részeként kapott államiságot. És csak 1991-ben szintén Oroszországtól kapták meg teljes függetlenségüket.
Oroszország-Szovjetunió szerepet játszott olyan államok születésében és kialakulásában, mint Kína, Vietnam, Észak-Korea, India, Algéria, Kuba, Izrael, Angola, Mozambik, Görögország (Oroszország 1821-ben foglalta vissza a törököktől).
Oroszország jelentős hozzájárulásával vált Svájc függetlenné Franciaországtól,ami Szuvorovnak köszönhető (217 évvel ezelőtt), és azóta Svájc soha nem harcolt).
II. Katalin komoly szerepet játszott 1780-ban a Fegyveres Semlegesség Ligája létrehozásával és az Észak-Amerikai Egyesült Államok tényleges támogatásával a Nagy-Britanniától való függetlenségükért folytatott harcban.
Az elmúlt 2 évszázadban Oroszország kétszer is függetlenséget biztosított több európai államnak Napóleon és Hitler megsemmisítése után.
A SZU álláspontjával jált hozzá az Egyesült Államokkal és Angliával folytatott tárgyalások során Németországnak államiságának megőrzéséhez az 1945-ös vereség után.
A Szovjetunió volt az, amely a második világháború győzelme után kulcsszerepet játszott abban, hogy a Nyugat gyarmatai elnyerjék függetlenségüket az általa elindított globális dekolonizációs folyamatban.
Gorbacsov álláspontja tette lehetővé a két Németország újraegyesítését 1990-ben.
Ha Oroszország politikája legalább töredékében hasonló lenne a britéhez, akkor most a fél világ az Orosz Birodalmi Nemzetközösség része lenne. Az orosz nép pedig szaúd-arábiai sejkekhez hasonlóan luxusban fürödne, a többi gyarmatosítótól felszabadult államok, országok és fővárosaik rovására.

Ezért van most a "globális dél" Oroszország mellett, vagy legalábbis tartózkodó állásponton az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

IdomitottFoka 2024.04.07. 21:11:34

@atomic power 1986DucaDuca: és minket is a szovjet hősök szabadítottak fel 56ban, janem 49ben, izé vmikor, na. 1986? Előbb kellett volna születned, sokra vihetted volna.

arthurthedent 2024.04.08. 09:53:06

@atomic power 1986DucaDuca: "Fél Európa és Ázsia egy része Oroszországtól kapta államiságát."

Ahogy magyarországot is felszabadították az oroszok, ja. Kár, hogy az orosz államiság maga sem létezik, a szervezett bűnözés, a maffia uralja az orosz birodalmat.

"Finnország 700 évig svéd uralom alatt volt. A svéd uralom idején a vallás és az államélet nyelve a svéd volt. 1809-től az Orosz Birodalmon belüli autonóm nagyhercegség volt 1917 végéig. Az orosz érában a finn nyelv modernizálódott, elismert nemzeti nyelvvé vált. "

Az oroszok modernizálták a finn nyelvet, legyenek hálásak érte. Hát elárulok egy dolgot: én éveken keresztül éltem finnországban, nem hálásak az oroszoknak.

"Finnországot a nagyhatalmak közül elsőként 1918. január 4-én Szovjet-Oroszország ismerte el. Addig soha nem volt saját állama, mint ahogy Lettországnak és Észtországnak."

Oroszország a Szovjet időkben megszállva tartotta a balti államokat. Ott is jártam többször, ott sem szeretik őket, kivéve persze a hatalmas betelepített orosz ajkú tömeg.

A logikád az, hogy ezek az államok az orosz elnyomás alól felszabadulva váltak önállóvá, ezért hálásnak kellene lenniük az oroszoknak. Ami baromság.

arthurthedent 2024.04.08. 10:02:28

@atomic power 1986DucaDuca: "Oroszország-Szovjetunió szerepet játszott olyan államok születésében és kialakulásában, mint Kína, Vietnam, Észak-Korea"

Hujjujj, büszkék is lehetnek arra, hogy "Észak-Korea", a bolygó pöcegödre. Összehasonlíthatod Korea másik felével, ahol az oroszok NEM szóltak bele, hogy mi legyen.

Kína meg létezett az oroszok nélkül is, viszont igaz, Mao cirka 150 millió embert nyírt ki az oroszok segítségével és máig nem bírtak szabad országot létrehozni a kínaiak.

"Lengyelország kétszer, 1918-ban és 1944-ben állította helyre az államot Oroszország segítségével. Lengyelország felosztása a Szovjetunió és Németország között csak egy rövid időszak volt."

Nincs még egy pontja a földnek, ahol annyira gyűlölnék a ruszkikat, mint lengyelországban. Igaz, tényleg, csak egy rövid időre osztották fel őket, meg tulajdonképpen csak egy világháború lett belőle lengyelországgal középen, meg csak cirka fél évszázadig tartották őket megszállva, meg tulajdonképpen csak pár éve fenyegetik őket atomháborúval meg teljes megsemmisítéssel, de valahogy mégis rohadtul gyűlölik a lengyelek az oroszokat.

Értem, hogy szerinted logikus lenne, ha mindenki szeretné az oroszokat, de a valóság ezzel szemben az, hogy akinek közös ügye volt velük, az MIND gyűlöli őket.

arthurthedent 2024.04.08. 10:09:43

@atomic power 1986DucaDuca: "Ha Oroszország politikája legalább töredékében hasonló lenne a britéhez, akkor most a fél világ az Orosz Birodalmi Nemzetközösség része lenne."

Hát mondjuk nem ártana ha tanulnál egy kicsit, mielőtt ezeket az iszonyatos baromságokat leírod. Tényleg nem ártana.

Szó szerint a fél világ az orosz birodalom része. Oroszország hatalmas, az évszázadok alatt elfoglalt területek birodalma. Itt egy térkép:

hu.wikipedia.org/wiki/Oroszorsz%C3%A1g_k%C3%B6zigazgat%C3%A1si_beoszt%C3%A1sa

Gondolod, hogy Komiföld, Jakutföld, Hanysi és Manysiföld, Nyenyecföld például onnan kapta a nevét, hogy itt mindig is oroszok éltek? Hú, öregem, neked tényleg nem sok lövésed van arról, hogy mi van a világban, nem?

Tessék szép jakut lányok, gondolod, hogy azért néznek ki így, mert tüke oroszok, nem?

www.google.com/search?sca_esv=362041e0339ad871&sca_upv=1&sxsrf=ACQVn0-gu4CO_Su2ghW2-ybYKIhLrHSM5A:1712563686699&q=jakut+n%C3%A9pviselet&uds=AMwkrPs96uBJRrtnfdUBdyLvIDASb0p4T9gIpnjYd_OHPSSX_TFBha3u9y3BbwaxZTo8CmTD7Efw43rW9YfLoFpW7hIVadwG1fXT9JnRf0blbqY2b5bTKAZoT5oIOm2vKHnGW9b6d5QqN9eTYyXl62tjTdOhXkR5ut3ExzbWWk9qFS2LvBdKNaAYcIRNkRkZ6LU8WiG2bwfgpPJZgIvzcvKQm0G6WWyvIORoIOByXSom6gQu9dCGuH6n21qgZm4U7ODTEbOA1bEr6A-X4DOIDLj7QnMFtUTBKBaSrPNK996ASdeIllY8SSc&udm=2&prmd=ivnsbz&sa=X&ved=2ahUKEwjd_8zxlLKFAxWii_0HHQe0AHEQtKgLegQIDRAB&biw=1350&bih=879&dpr=1

arthurthedent 2024.04.08. 10:12:34

@atomic power 1986DucaDuca: "A SZU álláspontjával jált hozzá az Egyesült Államokkal és Angliával folytatott tárgyalások során Németországnak államiságának megőrzéséhez az 1945-ös vereség után."

Németország az 1945-ös vereség után nem őrizte meg az államiságát, te történelemzseni. Az oroszok lehetetlenné tették, hogy németország megmaradjon, létrejött egy NDK nevű állam és egy NSzK nevű állam. A német állam akkor születhetett újjá, amikor a szovjetúnió összeomlott.

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.08. 22:20:12

@arthurthedent:

"Ahogy magyarországot is felszabadították az oroszok, ja."

Magyarországot nem felszabadították, hanem megszállták, köszönhetően 2. világháborús szerepvállalásunknak. A nyugati nagyhatalmak és a a SZU megegyeztek a fejünk felett, hogy Magyarország a szovjet érdekszférához tartozik. Az oroszok azt kérték a háború kezdetén Magyarországtól, hogy legyen semleges, de csábító volt a német ajánlat az elcsatolt területek visszaadásáról.

"Kár, hogy az orosz államiság maga sem létezik, a szervezett bűnözés, a maffia uralja az orosz birodalmat."

Jól nézünk akkor ki, ha egy állam nélküli, maffia szervezet kezében van a világ atomarzenáljának a fele!, élén egy elmebeteggel! Ez még az Iszlám Államnál is rosszabb opció lenne. Ezzel szemben az az igazság, hogy az orossz állam visszaszerezte a nagyhatalmi státuszt.

Nem ismered sem az orosz múltat, sem a jelent.

Putyin az, aki a Jelcintől örökölt, romokban heverő országot rendbe tette. Annak idején Jelcin fejére nőttek az oligarchák, széthordták az állami vagyont. Oroszoszággal szinte bármit megtehettek más hatalmak, elsősorban a korábbi hidegháborús ellenfél, Amerika.
Putyin olyan államot vett át, ahol éves átlagban 100 százalék fölött volt az infláció, ami a kisemberek megtakarításait megsemmisítette, ahol a lakosság hatalmas tömegei a legmélyebb nyomorban tengődtek, ahol a SZU-ban várható élettartamukhoz képest 5 millióan haltak meg idő előtt, ahol az állami hivatalok vezetőivel, a rendőrséggel összefonódott bandák garázdálkodtak. Putyin idején az oligarchák vagy együttműködnek a hatalommal, vagy kénytelenk külföldre távozni, ha egyik sem, jöhet a börtön. Az olaj-és gázvagyon sikerült így visszaszerezni, persze az oligarchák így is mesés vagyonokkal távoztak nyugatra, ami náluk maradt az ország széthordása után. Az állam ellenőrzése alá került olaj-, és gázipar lehetővé tette Oroszországban a korábbiakhoz képesti jólét megteremtését, aminek nyoma soha nem volt, sem Jelcinnél, sem a kommunizmusban, sem a cároknál. Az életszínvonal 2012-re elérte az akkori magyarországi szintet. Putyin stabilizálta Oroszországot politikailag, gazdaságilag és katonailag.

"Hát elárulok egy dolgot: én éveken keresztül éltem finnországban, nem hálásak az oroszoknak. Oroszország a Szovjet időkben megszállva tartotta a balti államokat. Ott is jártam többször, ott sem szeretik őket, kivéve persze a hatalmas betelepített orosz ajkú tömeg."

Az amerikaiakat, briteket, németeket is sok helyen nem szeretik. Általában a nagyhatalmak az érdekszférájuk bővítése, megőrzése miatt kerülnek kisebb népekkel konfllktusba. Ha a SZU megszüntetése átgondoltan tötént volna meg, és az etnikai határokat jobban figyelembe vették volna, akkor kevesebb lenne az utódállamokban a feszültség.

"Kína meg létezett az oroszok nélkül is, viszont igaz, Mao cirka 150 millió embert nyírt ki az oroszok segítségével és máig nem bírtak szabad országot létrehozni a kínaiak."

Egy nullát elvehetsz, az jobban közelít a valósághoz. A haláluk közvetett okok, a hibás gazdaságpolitka miatt következett be, ami így is szörnyű.

Az indiánokat vszont célzatosan írtották a „civilizáció” nevében. A 19. század végén az indián háborúk végére kevesebb mint 238 000 bennszülött maradt Észak-Amerikában az európai érintkezés előtt élt több mint 5 -15 millióra becsült populácóból.

www.history.com/news/native-americans-genocide-united-states

"Gondolod, hogy Komiföld, Jakutföld, Hanysi és Manysiföld, Nyenyecföld például onnan kapta a nevét, hogy itt mindig is oroszok éltek? Hú, öregem, neked tényleg nem sok lövésed van arról, hogy mi van a világban, nem?"

Hidd el, hogy eleget tudok Oroszországról. Nevetséges , ha a fentieket feltételezed rólam! Az orosz gyarmatosítás nem járt népírtással. A mongol-tatár uralom megdöntése (Arany Horda) és kiszorítása áldozatokkal járt, de a tatárok voltak, akik az egész térséget leigázták előzőleg, beleértve Magyarországot is. A nyugati hatalmak viszont más földrészeken gyarmatosítottak.

arthurthedent 2024.04.09. 13:39:25

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem ismered sem az orosz múltat, sem a jelent."

Hát ez minimum röhejes, azok után, amennyi baromságot itt összehordtál benyögsz egy ilyet. Amikor a hülyeségeidre felhívtam a figyelmedet, az simán el sem jutott az agyadig, ugye? Szólnak, hogy eszement baromságokat írkálsz, erre veszel egy mély levegőt és írkálsz még nagyobb baromságokat. :D

"Putyin idején az oligarchák vagy együttműködnek a hatalommal, vagy kénytelenk külföldre távozni"

Igen. Ez szó szerint azt jelenti, amit írtam, hogy nincs állam, az állam szerepét a szervezett bűnözés tölti be, a maffia feje vette át a hatalmat az állam felett is. Az oligarchákat Putyin irányítja, aki a suervezett bűnözés legfőbb vezetője.

Zseni vagy, addig erőlködsz, amíg belátod, hogy nekem volt igazam. :D

arthurthedent 2024.04.09. 13:43:27

@atomic power 1986DucaDuca: "Hidd el, hogy eleget tudok Oroszországról. Nevetséges , ha a fentieket feltételezed rólam!"

Nem te magyaráztad, hogy Németország a Szovjetúniónak köszönhetően őrizte meg az államiságát 1945 után? Öcsém, te a történelemnék még azt a részét sem ismered, amit konkrétan megértél.

És még egy: ha magadról bizonygatod, hogy sokat tudsz, az szánalmas. Várd meg, amíg mások mondják rólad! Bár igencsak rossz társaságba kell ehhez keveredned.

Mesélj arról, hogy milyen jó volt a Szovjetúnió, mert nélküli nem jöhetett volna létre Észak-Korea! Azon a hétvégi sörözgetések alkalmával nagyokat szoktunk nevetgélni! :D

arthurthedent 2024.04.09. 13:49:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez a kommented felért egy K.O-val. :D"

Felért. Az ellenfélnek be sem kellett menni a ringbe és kiütötte magát. :D

arthurthedent 2024.04.09. 13:52:48

@atomic power 1986DucaDuca: "Egy nullát elvehetsz, az jobban közelít a valósághoz. A haláluk közvetett okok, a hibás gazdaságpolitka miatt következett be, ami így is szörnyű."

A becslések igen tág határok közt mozognak, de igen, a vita 15-40-80-150 millió halottról szól. Te meg próbálsz úgy csinálni, mintha nem számítana, mintha attól még a kínaiaknak szeretni kellene az oroszokat.

Még az is lehet, hogy szeretik őket. Franc se tudja, csak annyit tudok, hogy ha szeretik az oroszokat és hálások nekik, akkor legalább annyira ostobák mint egy marék szárított lepke.

arthurthedent 2024.04.09. 13:58:53

@atomic power 1986DucaDuca: "Az amerikaiakat, briteket, németeket is sok helyen nem szeretik."

Ja, sokan nem szeretik. Én persze ismertem jópár indiait, akik azon a véleményem voltak, hogy az angolok nagy bunkók, de india igen sokat köszönhet nekik. Mindegy.

Nem mondtam, hogy afrikának szeretnie kellene a franciákat vagy az amerikaiakat, az indiaiaknak vagy a kínaiaknak szeretni kellene az angolokat. Te viszont voltál olyan ostoba, hogy azt mondtad a fél világnak szeretni kellene az oroszokat, merthogy milyen sokat köszönhetnek az oroszoknak.

Elárulok egy egyszerű tényt, amit néhány hét történelem tanulmányok után te is felfedezhetnél magadnak: akik egy kicsit is közelségbe, barátságba, viszonyba kerültek a ruszkikkal, azok rápacsáltak, de igen keményen. Senki semmit nem köszön az oroszoknak, mert csak szenvedést, elnyomást, halált, éhezést, kizsákmányolást kaptak tőlük.

Évszázadokon keresztül csak elnyomás és szenvedés jött moszkvából.

Leegyszerüsítem neked: az angolok elnyomták az indiaiakat és építettek egy társadalmat vasúttal együtt. Az oroszok elnyomták Szibériát és építettek elkoholizmust haláltáborokkal.

arthurthedent 2024.04.09. 14:01:53

De persze nem számít. Nem szeretem az angolokat, nem szeretem az amerikaiakat, a franciákat meg kimondottan rühellem. Senkinek sem mondom, hogy szeresse a nyugatot. Te mondod, hogy szeressük a ruszkikat meg a bűnöző uraikat.

Én még a saját uraimat sem szeretem, nemhogy a ruszkik gengszter királyait.

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.09. 17:41:14

@arthurthedent:

"Ez szó szerint azt jelenti, amit írtam, hogy nincs állam, az állam szerepét a szervezett bűnözés tölti be, a maffia feje vette át a hatalmat az állam felett is. Az oligarchákat Putyin irányítja, aki a suervezett bűnözés legfőbb vezetője."

Ez a maffia fönök kell az orosz népnek! Jelcin egyre népszerűtlenebb volt, a Nyugatnak annál inkább tetszett az az anarchia. Változnak az idők. Most megfordultak a tetszésindexek.

"Te mondod, hogy szeressük a ruszkikat meg a bűnöző uraikat."

Ki mondott ilyet?! Fogd egy kicsit vissza a drogfogyasztásodat!

arthurthedent 2024.04.09. 17:55:53

@atomic power 1986DucaDuca: "Ki mondott ilyet?! Fogd egy kicsit vissza a drogfogyasztásodat!"

Ezt mondtad, e mellett érveltél, én csak más szavakkal fogalmaztam meg, hogy mit mondtál. Litvánia Oroszországnak KÖSZÖNHETI az államiságát, Kuba is, ez is az is KÖSZÖNHETI a létezését Oroszországnak.

Ezt mondtad. Ha valakinek köszönhetem a létezésemet, akkor hálásnak kell lennem, akkor kedvelnem kell. Valójában meg mindenütt útálják őket. Hát itt feszül a nagy ellentmondás cirka 1 milliárd ember véleménye és a te véleményed közt.

arthurthedent 2024.04.09. 17:59:33

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez a maffia fönök kell az orosz népnek! "

Ezt csinálták, de, hogy ez kellene, az elég kemény állítás. A muszlimok nyomort csináltak milliárdnyi muszlimnak. Ezt csinálták, úgy látszik, hogy ezt akarják, de, hogy ez kellene nekik, az azért erős kijelentés.

Az oroszok nem voltak képesek élhető országot teremteni maguknak. Ennek ellenére rohadtul büszkék az orosz "államiságra" és te is ezt a legendát terjeszted éppen.

Hát a helyzet az, hogy ÁLLAMOT egyiptomban 10 ezer évvel ezelőtt már tudtak csinálni primitív faekével földet túró parasztok. ÉLHETŐ államot sem egyiptom, sem az oroszok nem tudtak csinálni. De azért persze be nem áll a pofájuk, követelik hogy ők mondhassák el mindenkinek hogyan is kellene államot csinálni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.09. 18:31:15

@arthurthedent:

"A muszlimok nyomort csináltak milliárdnyi muszlimnak. Ezt csinálták, úgy látszik, hogy ezt akarják, de, hogy ez kellene nekik, az azért erős kijelentés."

Ezt hívják úgy, hogy a népek önrendelkezési joga. Ne te, ne mi, ne bárki más mondja meg nekik, mi kell nekik.

Mi a komcsi évtizedek alatt megtapasztaltuk, milyen az, amikor más mondja meg, mi kell nekünk. A muszlimoknak ellenben nem egy külső hatalom mondja meg, mi kell nekik, hanem ők döntenek. Joguk van szarul dönteni, legalábbis a mi mércénk szerint.

Soha nem fogom elfelejteni azt a transzparenst, amelyet egy tüntetések emeltek magasba:

We don't want democracy! We want Islam!

Úgy lett. :)

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.09. 21:54:58

@arthurthedent:

"Ezt mondtad, e mellett érveltél, én csak más szavakkal fogalmaztam meg, hogy mit mondtál. Litvánia Oroszországnak KÖSZÖNHETI az államiságát.................."

Köszönni valamit valakinek, valaminek azért az nem ugyanaz, mint azt a valakit, valamit szeretni! Történetesen utálhatom azt, aki átad nekem nyilvánosan egy kitüntetést, de nem akarok botrányt és illemből megköszönöm.

Egyébként a "köszönhetően" szó helyett írhattam volna -mint ahogy írtam is más állam esetében - az "eredményeként" szót is, ami értéksemleges.

A "köszönhetően" szót alkalmazni lehet negatív összefüggésben is, ami talán jobban megfelel az ízlésednek. Pl.: Ukrajna saját nemzetiségi- és külpolitikájának köszönheti, hogy államisága veszélybe került.

Ha valakinek köszönhetem a létezésemet, akkor hálásnak kell lennem, akkor kedvelnem kell."

Ezt mondd egy anyagyilkosnak!

"Valójában meg mindenütt útálják őket. Hát itt feszül a nagy ellentmondás cirka 1 milliárd ember véleménye és a te véleményed közt."

Csak éppen a Föld lakossága 8 milliárd.

"Az oroszok nem voltak képesek élhető országot teremteni maguknak."

Azt nekik kell eldönteni, mi az élhető.

"Ennek ellenére rohadtul büszkék az orosz "államiságra" és te is ezt a legendát terjeszted éppen."

Kínával együtt potenciális szuperhatalom. A Föld legnagyobb területű állama a világon a legnagyobb nyersanyagkészlettel. 1200 éves állammal. Az amerikaiak is büszkék a 300 éves államukra, akkor az oroszok miért ne lehetnének?

arthurthedent 2024.04.10. 15:34:35

@atomic power 1986DucaDuca: "Csak éppen a Föld lakossága 8 milliárd."

A nagy részük nem szomszédos az oroszokkal, nem volt dolga velük, nem gondol semmit az oroszokról.

arthurthedent 2024.04.10. 15:35:52

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezt mondd egy anyagyilkosnak!"

Hát ha te az anyagyilkosokat tartod mérvadónak, jó, de én nem foglalkoznék velük. :D

arthurthedent 2024.04.10. 15:42:01

@atomic power 1986DucaDuca: "Kínával együtt potenciális szuperhatalom."

Ez egy legenda. Semmilyen szempontból nem szuperhatalom Oroszország. Sem kultúrálisan, sem gazdaságilag, sem politikailag, sem katonailag. Sehogy sem voltak szuperhatalom soha.

"A Föld legnagyobb területű állama a világon"

Hatalmas, használhatatlan területek foglaltak el, amit sem ellátni, sem irányítani, sem megvédeni nem képesek.

"a legnagyobb nyersanyagkészlettel."
Amit nem képesek kiaknázni, feldolgozni és most már eladni sem.

"1200 éves állammal."
Amit egy 30 éves KGB tiszt ellopott. Előtte meg a kommunisták loptak el. Előtte meg a cárok.

"Az amerikaiak is büszkék a 300 éves államukra, akkor az oroszok miért ne lehetnének?"

1200 év alatt nem tudtak összedobni egy évtizedet, amikor a lakosoknak mind lett volna wc papírja, fürdőszobája vagy vízöblítéses retyója. De persze lehetnek rá büszkék, csak kinevetik érte őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.10. 16:57:31

@arthurthedent:

"...Előtte meg a cárok."

Ezzel az érveléssel minden európai ország történelmi államiságát vonod kétségbe, hiszen majd' mindenütt királyok vagy császárok uralkodtak. Máshol meg szultánok, fáraók stb.

Persze igazad van, egyik sem cár volt. :DDD

"1200 év alatt nem tudtak összedobni egy évtizedet, amikor a lakosoknak mind lett volna wc papírja, fürdőszobája vagy vízöblítéses retyója."

1200 évből kb. 1100 éven át Európa lakásainak, házainak többségében sem volt sem fürdőszoba, sem vízöblítéses WC. A vécépapír sincs 200 éves Európában és az USA-ban.

Értem én, hogy elkeseredetten próbálod bizonygatni a vélt igazadat, lehúzni az oroszokat a béka segge alá, de az érveid nemcsak hogy röhejesek, de önmagadat cáfolod velük.

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.10. 20:04:33

@arthurthedent:

"A nagy részük nem szomszédos az oroszokkal, nem volt dolga velük, nem gondol semmit az oroszokról."

Az amerikaiak ügyesebbek, mert még nem szomszédos, távoli orsságokban is el tudták érni az amerika ellenességet.

"Hát ha te az anyagyilkosokat tartod mérvadónak, jó, de én nem foglalkoznék velük. :D"

Te mondtad, hogy a létezés, mint állapot önmagában és kizárólagosan, kivétel nélkül determinálja a hálaadás kötelezettségét a létrehozó iránt.

"Ez egy legenda. Semmilyen szempontból nem szuperhatalom Oroszország. Sem kultúrálisan, sem gazdaságilag, sem politikailag, sem katonailag. Sehogy sem voltak szuperhatalom soha."

Köszönöm a felvilágosításodat arról, hogy Oroszoszág egy banánköztársaság.

arthurthedent 2024.04.11. 14:40:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Értem én, hogy elkeseredetten próbálod bizonygatni a vélt igazadat, lehúzni az oroszokat a béka segge alá, de az érveid nemcsak hogy röhejesek, de önmagadat cáfolod velük."

Nincs retyópapír. Általában enni sem jut mindenkinek. Nincs fürdőszoba, nincs wc. Ha röhejes, röhögj.

A Szovjet jólét idejében 1000 kilométerről mentek vonattal moszkvába kolbászt venni. Kolbászvonatoknak hívták őket a szaguk miatt. Tessék, lehet röhögni.

arthurthedent 2024.04.11. 14:41:08

@atomic power 1986DucaDuca: "Köszönöm a felvilágosításodat arról, hogy Oroszoszág egy banánköztársaság."

Ne csinálj úgy, mintha a "szuperhatalom" és a "banánköztársaság" közt nem lenne egy csomó fokozat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.11. 15:04:45

@arthurthedent:

"A Szovjet jólét idejében 1000 kilométerről mentek vonattal moszkvába kolbászt venni."

Nem vonom kétségbe, hogy volt ilyen urban legend. Ahogy nálunk az, hogy a panellakásokba költöztetett cigányok felszedték a parkettát, és azzal tüzeltek. A zsidók meg keresztény szűzlányok vérét itták vagy még ma is isszák. Drakula gróf meg az országos vérellátó minőségellenőre, főkóstolója lett.

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.11. 19:18:15

@arthurthedent:

"Ne csinálj úgy, mintha a "szuperhatalom" és a "banánköztársaság" közt nem lenne egy csomó fokozat."

Például ez?

www.globalfirepower.com/countries-listing.php#google_vignette

Vagy az, hogy az orosz gazdaság egy spanyol méretű gazdaságnak felel meg?

arthurthedent 2024.04.12. 06:47:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem vonom kétségbe, hogy volt ilyen urban legend. "

Hát persze. Ha valami neked nem tetszik, az "urban legend". Vagy "ukrán propaganda".

"Aaaaa múúúltat végképp eltörölniiii, , Rabszolga-had, in-dulj ve-lünk!"

Ez a troll indulótok is, nem?

arthurthedent 2024.04.12. 06:51:49

@atomic power 1986DucaDuca: "Például ez?"

Az orosz hadsereg megörökölte az elavult szovjet fegyvereket. Innen táplálkozik a legenda, hogy az orosz sereg a világ második legerősebb hadserege. Mint ahogyan látjuk az orosz hadsereg ukrajna második legerősebb hadserege.

"Vagy az, hogy az orosz gazdaság egy spanyol méretű gazdaságnak felel meg?"

Mondanád, hogy Spanyolország vagy Olaszország szuperhatalom? Nem? Mert Olaszország gazdasága nagyobb, mint Ooroszország gazdasága. És mindezt az orosz állam által hazudott gazdasági adatok alapján mondom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12. 07:53:36

@arthurthedent:

"Ez a troll indulótok is, nem?"

Látom, az érvekből már kifogytál,vígy ráfanyalodsz a személyeskedésre. Nem veszed észre, hogy ez minden vallomásnál sokatmondóbb.

arthurthedent 2024.04.12. 11:57:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Látom, az érvekből már kifogytál,"

Bármilyen érvemre rá tudjátok mondani, hogy "városi legenda" vagy "ukrán propaganda" vagy "nem igaz és kész". Tök értelmetlen érveket mondani valakinek, aki tagadja a valóságot és a képzeletbeli világot fogadja el valóságnak.

Ezrével vannak fényképek üres szovjet boltokról meg ezrével vannak beszámolók a kolbászvonatokról. Te annyival elintézted, hogy "városi legenda". Ez nyilvánvalóan elmebeteg állapot, doxazma.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12. 13:23:07

@arthurthedent:

"Bármilyen érvemre rá tudjátok mondani, hogy "városi legenda"..."

És ettől még tényleg lehet az.

"Ezrével vannak fényképek üres szovjet boltokról meg ezrével vannak beszámolók a kolbászvonatokról."

Az üres szovjet boltokat nem is tagadtam. :) Csak kissé hihetetlen, hogy ezek az üres boltok látták el kolbásszal Moszkva ezer kilométer sugarú környékét.

Különösen úgy, hogy belső útlevélrendszer volt, nem lehetett csak úgy ezer kilométereket utazgatni, főleg nem Moszkvába.

Ettől még tényleg előfordulhatott, hogy egy-egy szemfüles fotós lefényképezte Mását és Szergejt, ahogy a táskájukban kolbásszal vonaton utaznak meglátogatni a vidéken élő szüleiket.

arthurthedent 2024.04.12. 15:12:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az üres szovjet boltokat nem is tagadtam. :) Csak kissé hihetetlen, hogy ezek az üres boltok látták el kolbásszal Moszkva ezer kilométer sugarú környékét."

1) Nem az üres boltok látták el kolbásszal az embereket. Senki sem mondta, hogy minden bolt üres volt, mindenki tudja, hogy moszkvában jobb volt az ellátás mint mindenütt máshol.

2) Senki sem mondta, hogy ezer sugarú környéket bárki ellátott volna. Voltak, akik sok száz kilométert utaztak kedvezményes vonatjeggyel moszkvába kolbászt venni. Sokan voltak, de persze attól rohadt messze, hogy ellássák a vidéket kolbásszal.

"Különösen úgy, hogy belső útlevélrendszer volt, nem lehetett csak úgy ezer kilométereket utazgatni, főleg nem Moszkvába."

Ja. Meg korrupció is volt, úgyhogy az a belső útlevélrendszert rohadtul nem tartatta be senki az emberekkel.

"Ettől még tényleg előfordulhatott, hogy egy-egy szemfüles fotós lefényképezte Mását és Szergejt, ahogy a táskájukban kolbásszal vonaton utaznak meglátogatni a vidéken élő szüleiket."

Az oroszok hívták kolbász vonatnak, éveken keresztül ment és sok ezer ember ment kolbászt venni. A vonat beállt a pályaudvarra és mindenütt érezni lehetett a kolbásszagot. Ezt mindenki tudja, te meg itt magyarázod a bizonyítványt, hogy ilyen nem is volt MERT te úgy gondolod, hogy NYILVÁN nem volt.

Már megint a HIT, a hited vezet félre. Erősen hiszel valamiben, aminek semmi köze a valósághoz. Biztos ez van, biztos az van, mert a ruszkik azok nem lehetnek ilyen balfékek, ilyen korruptak, ilyen szerencsétlenek, ilyen fejletlenek. A ruszkik szuperek, erősek, okosak, kitartóak, meg minden, úgyhogy biztos az volt, hogy...

Ja, mondogasd csak, hiszek, hiszek, erősen hiszek, erős az én hitem, én hiszek... Magadat vered át, másokat nem tudsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.04.12. 15:57:38

@arthurthedent:

"sok ezer ember ment kolbászt venni."

A Szovjetunió 200+ milliós lakosságából pár ezer. Statisztikailag kerekítési hibának is kicsi, te meg ezt fújod fel rendszerszintűnek.

"Senki sem mondta, hogy ezer sugarú környéket bárki ellátott volna."

Te írtad:

"A Szovjet jólét idejében 1000 kilométerről mentek vonattal moszkvába kolbászt venni."

De az ezerből már jócskán visszavettél:

"Voltak, akik sok száz kilométert utaztak kedvezményes vonatjeggyel moszkvába kolbászt venni."

Hm. Ennyire rövid a rövid távú memóriád?

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.12. 18:52:52

@arthurthedent:

"Az orosz hadsereg megörökölte az elavult szovjet fegyvereket. Innen táplálkozik a legenda, hogy az orosz sereg a világ második legerősebb hadserege."

A legenda az, hogy az orosz gazdaság spanyol méretű. A stockholmi székhelyű SIPRI egy független nemzetközi intézet, a vlág legelismertebb agytrösztjei közé sorolják.A svéd parlament döntése alapján hozták létre, és finanszírozásának jelentős részét éves támogatás formájában kapja a svéd kormánytól. Nagy hatással bír, tájékoztatja a döntéshozókat, parlamenti képviselőket, diplomatákat, újságírókat és szakértőket. Több, mint 60 faktor alapján rangsorolja az államok katonai erejét. Te ezt vonod kétségbe, mert olyan színvonalú forrásokból informálódsz, mint pl. Jake Broe YouTube videói.

A SIPRI kutatásai szerint az OF a 6., Olaszoszág a 12., Spanyolország a 16. helyen van a vásárlóerő-paritás (PPP) szerint. Nem a nominális GDP-vel kalkulál, mert az félrevezető.

www.globalfirepower.com/purchasing-power-parity.php

A PPP alapon számolt GDP-nél is meg kell nézni, hogy annak mekkora részét teszi ki a szolgáltatási szektor, szemben a nyersanyag,- energia- és ipari szektorhoz képest. Háború esetén ez utóbbiaknak van döntő szerepe, s nem a szolgáltatási szektornak. Egy háborúban ezerszer fontosabb az élelem, a nyersanyag, az energia, mint a szórakoztatatásból, pénzügyi szolgáltatásból keletkező GDP.

A szolgáltatási szektor az Egyesült Államok gazdaságának nagyjából 77%-át teszi ki, az orosz GDP-nek csak 56,7%-át. Mindez azt jelenti, hogy az USA gazdasága a kiterjedt szolgáltatási szektor nagy aránya miatt katonai szempontból relatíve túlértékelt. Oroszország sok olyan alapvető árucikket állít elő, amelyek a globalizált termelési láncok részei. A világ legnagyobb olajexportőre volt az utóbbi évekig. Oroszország a búza egyik legnagyobb termelője, amely a legfontosabb élelmiszer. Oroszország ellenőrzi a világ búzaexportjának mintegy 19,5%-át, a nikkel 20,4%át, a félkész vas 18,8%-át, a platina 16,6%-át , a fagyasztott hal 11,2%-át. Az uránról nem is beszélve.

Ha a GDP-ből leválasztjuk a szolgáltatási szektort, akkor Oroszország a világgazdaságból 6 százalékot szakít ki.

Eközben Oroszoszág GDP arányos államadósság 17%, az USA esetében ez 129%, ami szinte felfoghatatlan. Az USA-ban a megtermelt éves jövedelem már kisebb mint az államadósság.
A kormányzati leállás pedig egyre gyakoribb. Ez komoly nemzetbiztonsági kockázat.

A fentiek alapján a Stockholmi Nemzetközi Béke Kutatóintézet stratégiai besorolása szerint az orosz globális gazdaság és katonai erő az USA után a második a világranglistán.

"Mint ahogyan látjuk az orosz hadsereg ukrajna második legerősebb hadserege."

Értem én a humort!

"Mondanád, hogy Spanyolország vagy Olaszország szuperhatalom? Nem? Mert Olaszország gazdasága nagyobb, mint Ooroszország gazdasága. És mindezt az orosz állam által hazudott gazdasági adatok alapján mondom."

Oroszoszág is részt vesz a Világbank PPP-projektjében, amely a PPP intézkedéseket számítja ki, így a vonatkozó GDP-becslések pontosak.

A CIA az éjszakai fénykibocsátás műholdtechnológiával történő távérzékelését is alkalmazza a gazdaság kibocsájtásának indirekt módon történő ellenőrzésére.

Az emberi tevékenység megfigyelése a világűrből műholdtechnológiával és távérzékeléssel, az ember által előidézett fénykibocsátásra összpontosítva valós lehetőséget kínál, különösen ott, ahol hiányoznak a megbízható nemzeti statisztikák. A módszertan magában foglalja a paneladatok becslését, az autoregresszív elosztott késleltetést és a kointegrációs modelleket, amelyek az éjszakai fényintenzitást a bruttó termék GDP proxyjaként becsülik meg. Az összesített eredmények szerint statisztikailag szignifikáns hosszú és rövid távú kapcsolat van a GDP és az éjszakai fények között.

A CIA is a real GDP (PPP) alapján állítja össze az oszágok rangsorát.

www.cia.gov/the-world-factbook/field/real-gdp-purchasing-power-parity/

atomic power 1986DucaDuca 2024.04.12. 20:28:04

@arthurthedent:

"Az oroszok hívták kolbász vonatnak, éveken keresztül ment és sok ezer ember ment kolbászt venni."

Látom komoly "kolbászvonat-ügyi" szakértő vagy!

Azt is tudod, hogy a 30-as években a SZU-ban a kor legfejlettebb kolbászgyártási tehnológiáját képviselő Chicagói húsfeldolgozó üzem gyártástehnológiáját honosították meg?

Azt tudod-e, hogy a II. világháború idején a SZU-ban a húsfeldolgozó ipar összes vesztesége meghaladta az 1 milliárd rubelt, és számos húsfeldolgozó üzem részben vagy teljesen megsemmisült. A SZU megszállt területein a német hadsereg 17 millió szarvasmarhát, 7 millió lovat, 20 millió sertést, 27 millió juhot és kecskét zsákmányolt. A 20 millió sertést az USA mai sertésállományának majdbnem a harmada.

A 70-es években több mint 20 nagy húsfeldolgozó üzem épült - Moszkvában, Leningrádban, Szemipalatyinszkban, Engelsben, Dnyipropetrovszkban, Szverdlovszkban és más városokban, amelyek az akkori legmodernebb berendezésekkel voltak felszerelve.

arthurthedent 2024.04.28. 10:11:39

@atomic power 1986DucaDuca: "Azt is tudod, hogy a 30-as években a SZU-ban a kor legfejlettebb kolbászgyártási tehnológiáját képviselő Chicagói húsfeldolgozó üzem gyártástehnológiáját honosították meg?"

Tehát cirka 100 évvel ezelőtt az amerikai húsfeldolgozás volt a világon alegfejlettebb? És Szovjetúnió meg tudta oldani, hogy megvegye a technológiát 1 azaz egy húsfeldolgozóra? Vagy ellopták mint az atombombát? :)

"A 70-es években több mint 20 nagy húsfeldolgozó üzem épült"

A cirka 280 milliós országnak volt 20 húsfeldolgozó üzeme? Akkor 14 millió lakosra jutott egy új húsfeldolgozó? Nem tűnik soknak.

"és más városokban, amelyek az akkori legmodernebb berendezésekkel voltak felszerelve"

Kik gyártották azokat a legmodernebb berendezéseket, amikre a szojet elvtársak olyan büszkék voltak? ;) Miben nyilvánult meg az, hogy ilyen nagyon modernek voltak ezek a gépek?

arthurthedent 2024.04.28. 10:17:29

@atomic power 1986DucaDuca: "A PPP alapon számolt GDP-nél is meg kell nézni, hogy annak mekkora részét teszi ki a szolgáltatási szektor, szemben a nyersanyag,- energia- és ipari szektorhoz képest. Háború esetén ez utóbbiaknak van döntő szerepe, s nem a szolgáltatási szektornak. Egy háborúban ezerszer fontosabb az élelem, a nyersanyag, az energia, mint a szórakoztatatásból, pénzügyi szolgáltatásból keletkező GDP."

Ó, igen. Az orosz gazdaságot a kőolaj és a földgáz eladás prögette. Aztán elkezdtek keménykedni aurópával, nem tudják eladni a nyersanyagot, le kell zárni a kutakat, az orosz elvtársak pedig hatalmas léptekkel haladnak az úton ami Észak-Korea szintjére fogja vinni őket.

A mezőgazdaságukat, az élelmiszerfeldolgozásukat az energetika szektorukat szépen átállították a modernebb, fejlettebb és hatékonyabb nyugati technológiára, amit most szépen elzár a nyugat előlük. Szép sorban leáll a modern technika, nekik pedig esélyük sincs saját erőből újraindítani.

Putyin elvtárs kiadott egy rendeletet, hogy a repülőgépalkatrészek gyártását gyorsítsák fel. Akkor majd most jól elkezdenek olyan alkatrészeket, gépeket gyártani, amiket a SZU fénykorában is képtelenek voltak gyártani, ugye? Ahogy azt Móricka elképzeli.

arthurthedent 2024.04.28. 10:25:46

@atomic power 1986DucaDuca: "A fentiek alapján a Stockholmi Nemzetközi Béke Kutatóintézet stratégiai besorolása szerint az orosz globális gazdaság és katonai erő az USA után a második a világranglistán."

Ja, és ez az, ami tök nagy kamu.

Hány használható repülőgép anyahajója van az USA tengerészetének? 11? És oroszoszágnak? 0? Lopakodó vadászgépe? Ja, az oroszok azt mondják, hogy az övék is lopakodik, csak kár, hogy kamu az egész. A orosz flotta zászlóshajója magát nem volt képes megvédeni, egy olyan ország süllyesztette el, amelyiknek NINCS is tengeri flottája.

Szedik elő a 70-es években épített tankokat, azukránok meg kézifegyverekkel lövik ki őket tömegesen.

Az orosz sereg a besorozott civileket viszi a frontra, de még zoknit sem tudnak adni nekik. Közölték velük, hogy nyugodtan lehet kapcát használni mint 1939-ben. :-o

A világ második legerősebb hadserege, még normális ruhát meg élelmiszert sem volt képes adni a frontkatonáknak, nemhogy normális fegyvereket.

arthurthedent 2024.04.28. 10:27:11

@atomic power 1986DucaDuca: "Az összesített eredmények szerint statisztikailag szignifikáns hosszú és rövid távú kapcsolat van a GDP és az éjszakai fények között."

Jó érv lenne, ha nem te mondtad volna, hogy a GDP meg egyébként rohadtul nem számít. :D
süti beállítások módosítása