wagmg

wagmg

Kurszk hogy lehet?!

2024. augusztus 17. - arthurthedent

Érdekes, egyesek értetlenül állnak a kurszki helyzet előtt. Tágra nyílt szemekkel, naívan forgolódnak, hogy ezt akkor most hogyan, mi van, hogy az orosz sereg nem képes ellenállni, nem képes visszatartani az ukrán betörést, nem képes visszakergetni az ukránokat a határ túlsó oldalára.

Én meg fortyogok magamba. Hogy lehet, hogy lehet? Hát úgy, ahogy egy éve mondogatom... Úgy lehet!

Úgy lehet, hogy minden, amit a magyar sajtó, a magyar közvélemény, sőt a magyar politikai elit buzgón ismételgetett ostobaság volt és amit én mondtam, az volt az igaz. Már szinte kezdem unni, hogy (majdnem) mindig nekem van igazam.

Lássuk! Jobb későn mint soha, jobb most megérteni mi van, mint ostobán megöregedni! Lássuk hogy jutott el idáig az orosz sereg.

(1) Az, amit Orbán Viktor mondott, hogy végső soron az katonák száma dönt egy iszonyat nagy ostobaság. Egy targoncás katona többet ér, mint tíz bevodkázott málhahordó katona. Egy harckocsiszemélyzet többet ér, mint tíz bevodkázott szibériai betanított munkás. Egy drónkezelő többet ér... de értjük már, ugye? Megvan a dolog, ugye?

(2) A hazugságok. A hazugságok hazugságok hátán. Az orosz társadalmat átmossa a mindent elsöprő hazugságcunami. Putyin hazudott a népnek és a katonaságnak, a tábornokok hazudtak a tiszteknek, a tisztek egymásnak és a katonáknak, a katonák is hazudtak mindenkinek, egymásnak, a tiszteknek, mindenkinek. Igen főnök, persze főnök, odaszállítottuk a lőszert főnök, megástuk a lövészárkot, elaknásítottuk a területet. 

(3) A propaganda átszőtt mindent, az állam hatalmas hazugsághegyeket raktak gúlába propagandának. Aztán elhitték maguk is. Ugyan, minek kifeszíteni az álcahálót, nekünk vannak a legjobb vadászgépeink, majd azok megvédenek. Minek felkészülni, az ukrán sereg gyenge, a győzelem már csak idő kérdése! Gratulálok, hát ez sem jött be. Mondtam, hogy hegyekben áll a hazugság, a propaganda? Mondtam! Mondtam, hogy butaság hinni neki? Mondtam!

(4) Ha már itt tartunk az orosz, a szovjet fegyverek sz@rok. Mindig is azok voltak. Már a második világháborúban azok voltak. Az, hogy az orosz fegyverek jók, erősek, modernek, hatékonyak egy nagy hazugság. Az oroszok olyan sebességgel veszítik a vasat, hogy azon már tényleg csak csodálkozni lehet.

(5) Mondtam, hogy hatvan éves tankokkal nyomulnak az oroszok? Mondtam! Mit mondott a sajtó? Azt, hogy az oroszok évente 500 tankot gyártanak. Gyártanak a fenéket, a hatvanas években gyártott szovjet tankok motorjába próbálnak életet lehelni!

Vettél már használt autót? Olyat néztél -e, ami 1967 óta áll a hátsó udvarban? Érted már, ember?!

(6) Az ukránok tudják, hogy ha az oroszok győznek jön a holodomor, jön bucsa. Nekik elvágják a nyakukat, a lányaikat megerőszakolják és felkötik, a szüleiket tarkón lövik.

A magyar sajtóban még most is pöfög a legendagyár, hogy ugye bucsában nem is volt semmi, a holodomor legenda, de az ukrán katonák bizony tudják, hogy mi volt. Nekik nincsenek illúzióik. Motiváltak. A győzelem az egyetlen esélyük a túlélésre.

(7) Az orosz seregben megy a testi fenyítés, a nemi erőszakkal való fenyegetés, sőt a nemi erőszak is előfordul néha. A szekálásba néha belehalnak az újoncok, az elkeseredés, a szégyen néha öngyilkosságba kergeti őket.

Milyen lehet a morálja annak a sorozott katonának, akit a tisztje megvert, sőt megerőszakolt? Kit fog hátba lőni, kin fog átmenni a tankkal? Vágó úr, rákérdezhetek?

Ja, és hány cikket olvastunk magyarországon a sajtóban ezekről az esetekről? Hmmmm?

(8) Az orosz állam képtelen ellátni a katonákat. Még zokni sem jut mindenkinek, komoly felszerelésről nem is beszélve. Érdemes megnézni a felvételeket, hogy vannak felszerelve az oroszok és hogy vannak felszerelve az ukrán katonák. Ja, hogy ég és föld?

Mostanában már arról érkeznek hírek, hogy még ivóvizet sem tudnak adni a katonáknak. Miért van az, hogy a magyar sajtóban folyamatosak a hírek, hogy "az ukránok kimerültek" meg az "ukránok bajban vannak" meg "Zelenszkij elkeseredett lépésre szánta el magát", miközben szemérmesen kussolunk arról, hogy az orosz sereg lassan már elhullott állatokat eszik? A tyukokat meg a libákat már egy éve elkapdosták ám!

(9) Láttunk felvételeket, ahol az oroszok a fronton kínai golfkocsival, busankával, kismotorral, sőt rollerrel indulnak támadni. Elfogytak a katonai járművek, akkor miért is csodálkozunk?

Nem tudnak gyártani, mert ugye a szankciók, amik nyilván nem működnek. Nem működnek a szankciók, mert még mindig lehet moszkvában nyugati üdítőt kapni, értem?

parkpatriot2015part4-14.jpg

Ha valaki nem tudná ez a busanka. Az oroszok gyártják (jelen időben). Az ukrán drónoperátorok imádják, állítólag mindkét oldalán benzintank van.

(10) Az oroszok szétlopták a sereget. Évtizedek alatt, fent, lent, mindenki lopott. A korrupció olyan szinteket ért el, hogy egész fegyvernemeket loptak el. Nincs rádió, nincs egyenruha, nincs bakancs, nincs érszorító, nincs alsónadrág. Soha nem is volt, már az elején ellopták a pénzt.

Mert a szabad sajtó az átkos nyugati találmány, oroszországnak nem kell kínos kérdéseket feltevő újságíró! Ja, ahogy a viccben van, "ha csak úgy nem"...

(11) A vezetés kiválasztásánál megy a kontraszelekció. Putyin nem a hozzáértőket, hanem a hűségeseket válogatja ki beosztásba. Lehet találgatni, hogy az ostoba, de hűséges beosztottjai kiket választanak!

Minden tiszt olyan döntéseket hoz, hogy ne lehessen belekötni, az, hogy milyenek az eredményei a lőtéri kutyát sem érdekli. 

(12) Szankciók. Amik mint tudjuk nem működnek. Nincs kaja, nincs ivóvíz, nincs jármű, nincs bakancs, de amint tudjuk a szankciók nyilván nem működnek. Mindenki tudni véli, hogy a szankciók nem működnek, mint ahogyan azt is, hogy a hatalmas oroszország önellátó.

A frontkatonák vízfelhasználását napi egy literben korlátozták. Mi van, fremenek harcolnak az orosz seregben, vagy mi? Sardaukarok?

(13) Vodka, vodka, vodka minden mennyiségben. Amivel évszázadok óta kordában tartják a hatalmas birodalom leigázott népeit. Ja, az amcsik is itatták az indiánokat, de nem belőlük építettek sereget. 

(13+1) A hadseregnek világos célokra van szüksége. Putyin a mai napig nem tisztázta, hogy miért is indított háborút, hogy mi is a célja az egésznek.

Még egyszer: annyi tisztelet nem volt benne, hogy megmondja a katonáknak miért kell meghalniuk... Ja, tudom, nácik, a NATO kezdte, nincs is ukrajna, nincsenek is ukránok, de az ukránok rosszul bánnak az oroszokkal és sátánisták is. Értik ezeket a katonák de titkon azért tudják, hogy ilyen ordas hazugságokért nem érdemes meghalni.

 

Na, hirtelen ennyi jutott eszembe. Biztos van még több is, talán a hozzászólók is megosztanak párat. Talán vannak köztük olyanok, akik még látták a hazánkban ideiglenesen tartózkodó dicsőséges vörös hadsereget... látták és nem felejtették el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr7918468247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.08.18. 15:44:42

Még sok a pénz, amit el kell költeni.
S ehhez Zöldtakony Zselé kiváló ripacs.
Emberélet nem számít.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2024.08.18. 15:53:50

@gigabursch: Putyin kezdte és csinálja. Egy CIA ügynök nem tudta volna így lerohasztani oroszországot mint putyin. Ha az ulránok százával fogtak el tizenhét, tizennyolc éves orosz kölyköket, amit felvételek bizonyítanak, akkor kinek is nem számít az emberélet?

arthurthedent 2024.08.18. 19:31:55

@gigabursch: "S ehhez Zöldtakony Zselé kiváló ripacs."

Ezt nem az ukránok, nem zelenszkij, nem az amerikaiak szervezik, ők csak reagálnak. Ez bizony Putyin háborúja, mindenki más csak próbál reagálni.

De persze megint az van, hogy a hívők szerint mindenki bűnös, mindenki felelős, mindenki hibás, csak éppen Putyin nem az, meg persze az orosz támogatók milliói. Az a felelős, aki nem felelős, az a hibás aki nem hibás, az a bűnös, aki nem bűnös. A hazugságvilágban minden fordítva van.

Lorrh 2024.08.24. 10:11:48

@arthurthedent: sajnos a fidesz hivők megcumizzák a propagandát. Nekem - és másnak is - teljesen érthetetlen mi ez a putyinseggnyalás a magyarok részéről. Teljes agybaj, mindent elfelejtettünk az elmúlt évtizedekből amit az oroszok műveltek.
Ja mer az ukránok is csúmyán bántak a nyelvtörvénnyel - hát igen. Akkor már megérdemlik hogy szétbombázzák az egész országukat == agyrém.

gigabursch 2024.08.24. 12:29:51

@Lorrh:
Egyrészt, ha ismernéd testközelből a hohol aljasságot az elmúlt három évtizedből Kárpátalján, akkor bizonyosan nem rajonganál értük. Már írtam, talán olvastad, de az ukrán sovinizmushoz képest a román vagy a szerb fasorban sincs.
Másrészt erősen árnyalja a képet, hogy az európai földrész kimagaslóan legkorruptabb csürhéje, amit még a brüsszeli vezetés sem tud megugrani.

Mindenesetre itt egy erre érdekes előadás Renspergertől. 2024.08.17-i.
youtu.be/iIHVPG2M7VE?si=Idym_Aoau5kWTkPG

Szerintem elgondolkodtató amit a két oldalról feltár.

arthurthedent 2024.08.24. 13:48:44

@Lorrh: Az, agyrém. Az emberi butaság határtalan.

@gigabursch: "Egyrészt, ha ismernéd testközelből a hohol aljasságot az elmúlt három évtizedből Kárpátalján, akkor bizonyosan nem rajonganál értük."

Senki sem rajong értük. Érted sem rajongok, mégsem kívánom, hogy legyilkolják a családodat.

"Már írtam, talán olvastad, de az ukrán sovinizmushoz képest a román vagy a szerb fasorban sincs."

Teljesen irreleváns, viszont biztos vagyok benne, hogy csak a gyűlölet beszél belőled. Tuti, hogy nem végeztél kimerítő kutatást a témában.

"Másrészt erősen árnyalja a képet, hogy az európai földrész kimagaslóan legkorruptabb csürhéje, amit még a brüsszeli vezetés sem tud megugrani."

Hát nem tudom, ez is irreleváns, nyilván ezt sem kutattad, de nagyon úgy néz ki, hogy az oroszok sokkal korruptabbak. Ezért is állnak vesztésre. Erről szól a cikk.

Egyébként meg ki a fenét érdekli, hogy az ukránok korruptak? Elég baj, hogy a magyarok is azok, elég nekem ezzel foglalkozni.

gigabursch 2024.08.24. 15:15:21

@arthurthedent:
Amikor azt írod, hogy teljesen irreleváns, akkor ugye tisztában vagy azzal, hogy pontosan ezzel a viselkedéseddel adsz nekik további táptalajt.
A többi meg nettó hazugságfolyam innentől.

arthurthedent 2024.08.24. 18:32:07

@gigabursch: "Amikor azt írod, hogy teljesen irreleváns, akkor ugye tisztában vagy azzal, hogy pontosan ezzel a viselkedéseddel adsz nekik további táptalajt."

Az embereknek nem kell indok vagy engedély, hogy a marhaságaikat ismételgessék, másokat sértegessenek vagy éppen gyűlölködjenek a neten.

Én már számtalanszor elmondtam, hogy nem szeretem az ukránokat, nem szeretem az amerikaiakat sem és nem szeretem a magyarokat sem. Semmi okom szeretni ezeket a nemzeteket, de semmi okom szeretni egyik nemzetet sem.

Az ukránok korruptak. Persze, hogy azok. Valamennyire mindenütt korruptak, több generáción keresztül tartó orosz elnyomás meg aztán pláne korrumpál. Az orosz államforma a 16. század óta a korrupció, a jogrend sárbatiprása, a szervezett bűnözés. Az oroszok és az általuk elnyomott népek a cári oroszország óta árnyéktársadalmat építettek a bűnözőkből, számukra ez a túlélés záloga volt. A kommunisták rémuralmát is így próbálták túlélni aztán pedig a Putyin diktatúrára is ez az egyetlen fegyverük.

Az állam sárba tiporja a jogaikat, elnyomja őket, nem tartja be a törvényeket, ezért a társadalom ellenáll, ők sem tartják be a törvényeket, ott lopnak, csalnak, hazudnak, ahol tudnak. Amikor magyarországon voltak korrumpálták magyarországot, amikor lengyelországban voltak korrumpálták lengyelországot és amikor ukrajnában voltak korrumpálták ukrajnát. Amerre jártak szenvedés, a jogrend szétrohadása, a társadalom rohadása volt a jellemző.

Koreát nézd meg, melyik fele volt orosz befolyás alatt, melyik felének segítettek az oroszok? A szétszakadt németország melyik felét szabadították fel az oroszok? Európának melyik felén ültek az oroszok? Hol rohadt szét minden? Hol terjeng most is a sz.rszag?

arthurthedent 2024.08.24. 18:38:47

@gigabursch: "A többi meg nettó hazugságfolyam innentől."

Azt ugye tudod, hogy az ilyen nagyívű kinyilatkoztatások, sommás ítéletek, érvek nélküli nagy bemondások igazából csak téged jellemeznek, ugye? Értelmes, tanult, felnőtt ember ilyet nem mond, hogy "innentől ez az egész hazugság".

Komoly ember nem képzeli magát látnoknak, léleklátónak, pápának, hogy benyög egy ilyen durva beszólást mindenféle érv nélkül.

- Az oroszok ezért, meg ezért, meg ezért állnak vesztésre. Ezeket mindenki tudja, legendás, közismert dolgokról van szó, nincs olyan nagypapa, akinek ne lenne sztorija a kalast pálinkáért eladó ruszki sorkatonáról...
- De az ukránok gonoszak, korruptak, nem szeretem őket.
- Teljesen mellékes, a mondanivalómat nem befolyásolja.
- Akkor innentől mindenben, mindig hazudtál!
- WTF?!

gigabursch 2024.08.24. 20:00:35

@arthurthedent:
Figyu!

Elhiszem, hogy te vagy a helikopter, meg te vagy a bloggazda, de én nem fogok veled parttalan vitákat folytatni tényekről.
Az induló hsz-omban állítottam tényeket, te meg azóta fosod a szót.
Tégy belátásod szerint, de amit produkálsz a folyamatos mantrázásaiddal és a szájkaratéiddal az kimeríti a Holló Színház: Vitatkozás jelenetét.
Ebben nem vagyok partner.

youtu.be/5dBWMHBiSho?si=txwdg770EjnnBWjQ

arthurthedent 2024.08.24. 20:22:12

@gigabursch: "Elhiszem, hogy te vagy a helikopter,"

Az éppen nem vagyok.

"meg te vagy a bloggazda,"

Az meg semmit nem jelent. Azért csináltam a blogot, hogy legyen egy blog, ahol szólásszabadság van, ahonnan nem tiltanak ki embereket azért, amit mondanak.

"de én nem fogok veled parttalan vitákat folytatni tényekről."

Te nem vitáztál, nem volt lrved, közölted, hogy mivel nem akarok az ukrán korrupcióról beszélni ezért minden szavam hazugság.

"Az induló hsz-omban állítottam tényeket, te meg azóta fosod a szót."

Állítottál dolgokat, de azok akkor lesznek tények, ha elogadjuk őket ténynek. Amúgy meg nem voltak érvek. Megalapozatlan kijelentések voltak, amiknek ráadásul nem volt semmi köze a témához.

"Még sok a pénz, amit el kell költeni."

Hol? Kinek? Mit értesz azon, hogy "sok"? Minden országnak sok pénze van, ha magadból indulsz ki, minden ország sokat költ, ebből semmi nem következik.

"S ehhez Zöldtakony Zselé kiváló ripacs."

Ez csak egy sértés, annyit jelent, hogy nem kedveled, sőt gyűlölöd a csávót. Te dolgod, de ez nem magyarázza meg miért állnak ilyen tré módon az oroszok a fronton.

"Emberélet nem számít."

Mihez képest? A világ tele van olyan felvételekkel, megfigyelésekkel, tapasztalatokkal, amik azt mutatják, hogy az oroszoknak legendásan keveset ér a saját katonáik élete, emberi életekkel pótolják a felszerelést, a hiányzó fegyvereket, a hiányzó szaktudást.

Te nyilván úgy gondoltad, hogy az ukránoknak nem számít az emberélet, de ezt megint semmiféle érvvel nem gondoltad alátámasztani.

"Tégy belátásod szerint, de amit produkálsz a folyamatos mantrázásaiddal és a szájkaratéiddal az kimeríti a Holló Színház: Vitatkozás jelenetét."

Ez megint csak egy sértés, mindenféle érv nélkül.

"Ebben nem vagyok partner."

Ha lennének érveid...

arthurthedent 2024.08.24. 20:32:49

@gigabursch: Szépen pontokba szedtem, hogy szerintem miért állnak ilyen gyengén az oroszok jelenleg a fronton, hogy miért nem érnek el eredményeket. Valamelyik kijelentésem ellen tudsz hozni valamit?

Láttuk, hogy golfkocsival, meg motorokkal, meg rollerekkel járnak az oroszok a fronton. Tagadod? Rákerestél és szerinted nincsenek ilyen felvételek? Tagadod? Vitatod?

Hatvan éves tankokkal próbálnak harcolni? Vannak rá felvételek? Tagadod? Rákerestél és szerinted álhír? Elfogadod tényként, hogy nagyapáink harckocsijaival mennek a frontra? Elfogadod, hogy ez is az egyik oka annak, hogy hatalmasak a veszteségeik?

Elfogadod, hogy a modern háborúben a fegyvekek minősége sokat számít, hogy messze nem a katonák száma a legfontosabb tényező? Elfogadod, hogy amikor Orbán azt mondta, hogy végsősoron a katonák száma számít, akkor egy oltári nagy baromságot mondott? Vitatod?

Szerinted hat katona fémirányzékos kalasnyikovval tornacipőben legyőzi a három főt egy páncélozott járműben számítógépvezérlésű gépágyúval és hőkamerával? Tagadod, hogy ez bizony egy komoly tényező a jelenlegi helyzetben? Láttad a felvételeket, ahol a Bradley megsorozza a célt, meg sem áll és minden egyes skulója célba talál? Számít a prediktív tűzvezető szerinted?
süti beállítások módosítása