wagmg

wagmg

Miért támadtak az ukránok?

2024. augusztus 10. - arthurthedent

Mindenki találgat, hogy miért is lépte át az orosz határt az ukrán sereg. Találtam egy videót, ahol egy csákó gyakorlatilag két hónappal ezelőtt megmondta, hogy ez lesz. És az ok roppant egyszerű, kár, hogy nem én jöttem rá.

Miért támadnak az ukránok orosz területeket? El akarnak foglalni valami gázvezetéket, hogy elzárják? Azok mondjuk Ukrajnán mennek keresztül, kár értük embert áldozni! El akarnak foglalni egy atomerőművet? Hát abból csak a nemzetközi botrány van, ha engem kérdeznek! Cserébe az ukrán földért, hogy legyen adu a kezükben? Lehet, de túl távoli célnak tűnik még az alkudozás, esetleg másodlagos, harmadlagos célnak el lehet fogadni, de a stratégia most elsődleges a politikai alkudozással szemben.

Ez a videó megadja a választ, hasznos lehet a helyzet megértésében, bár az igazi ok nem túl bonyolult:

A kérdéses videó, amúgy jó csatorna, érdemes követni

Nos, itt egy kimerevített képkocka a filmből az orosz/ukrán frontról.

 video.png

A helyzet eddig a következő volt: A nyugat megtiltotta az ukrán seregnek, hogy az általuk biztosított fegyverekkel támadják az orosz határ másik felét, vagyis, ha úgy tetszik "a történelmi Oroszországot". Nyugati fegyverek nélkül nem megy, ezért aztán egy rendkívül egyenlőtlen helyzet alakult ki.

Az orosz seregnek a piros vonalon kellett készenlétben állnia, hiszen az ukrán sereg itt volt képes támadni. Az ukrán seregnek a kék vonal mentén kellett készenlétbe lennie, hiszen az orosz sereg akárhol támadhatott. Vegyük észre, az ukrán sereg cirka háromszor akkora frontszakaszon volt szétszórva, mint az orosz sereg, ami már magában is nagyon-nagyon komolyan meghatározta az erőviszonyokat.

Az orosz sereg ennek megfelelően iszonyat elkényelmesedett. Orosz földön érinthetetlenek voltak, ott nem építettek komoly védvonalat, nem állomásoztattak erős csapatokat, a hírek szerint még csak álcahálót sem használtak, ami azért sokmindent megmagyaráz. A fegyelem, a szervezettség, a hatékonyság teljes hiánya, ha a katona arra sem veszi a fáradságot, hogy kifeszítse azt az átok álcahálót!

Amikor a nyugat pár hete megengedte, hogy a fegyvereket az ukrán sereg orosz földön is bevesse az orosz sereg a füle botját sem mozgatta. Mintha nem jutott volna el a tudatukig, hogy innentől most már veszélyben vannak. Brutális hanyagság, vétkes butaság, igaza van az orosz bloggereknek, amikor a sereg bénaságán hörögetnek.

És akkor az ukránokban felmerült, hogy el kéne magyarázni az orosz kollégáknak miért is kéne átrendezni a seregüket. Kivonni a csapatok több mint felét a vörös vonalról, áttelepíteni a kék vonalra, szép egyenletesen. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek, ahogy azt mondani szokták.

És amíg az orosz katonaságnak ez nem tudatosodik, addig fizetnek. Fizetnek kiégett tankokkal, elveszített falvakkal, lángoló teherautókkal és igen, emberek százainak, ezreinek az életével. Amikor pedig megértik a mondanivalót a vörös voinalon rohadtul meg fognak változni az erőviszonyok. Rohadtul!

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr3418463801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.10. 12:17:55

Nostradamus már 500 éve megmondta, csak helyesen kell értelmezni a szavait. :DD

Lorrh 2024.08.10. 19:58:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerintem nem illik ide a viccelődés.

0dzsud0 2024.08.13. 21:13:04

@Lorrh: Jaj, ne légy nevetséges!
süti beállítások módosítása