wagmg

wagmg

A szerzetesek imádkoznak

2024. július 28. - arthurthedent

Olvasom, hogy a szerzetesek ezer éve imádkoznak Magyarországért. Azt is olvasom, hogy igencsak hatékonynak tartják, látják, hogy az imádság bizony működik.

Ami elég vad dolog, mert az a Magyarország amiért elkezdtek imádkozni már rég nem létezik. Nincs király, nincs Magyar Királyság, már rég nincs. 

De persze ez csak egy név, nyilván, Magyar Királyság nincs, de Magyarország van, ezért imádkoznak, nem?

Csakhogy úgy trianon magasságában az ország területének nagy részét elvesztettük. Akkor is működött az imádság? Ugye nem? Mert nem tudom, de ha az éjjeliőr a műszak végén azt látja, hogy a cuccos kétharmadát ellopták, akkor nyilván nem juthat arra a következtetésre, hogy a módszerei működnek, nem? Nem lehet olyan nagyon büszke a munkájára, nem mondhatja magának, hogy "csak így tovább Pista, működik a dolod", nem?

Szóval akkor ha jól értem elkezdtek ezer éve imádkozni az országért. Akkor aztán szépen minden egyes lakos meghalt. Persze születtek újak, de azért tagadhatatlan, hogy az ezer évvel ezelőtt létező ország minden egyes lakosa meghalt. Aztán megint. Aztán megint. Ezer éven keresztül mindig minden állampolgár meghalt. Ráadásul háborúk is voltak, jó sokat el is vesztettünk közülük, nem is kicsit. Meg jöttek a járványok, na ugye azok sem voltak leányálom, de egy se. Rendre haltak az emberek, háborúk, járványok, éhínség, tatárjárás, a mohácsi ügy, megint meghalt mindenki, a nagy háború, akkor trianon, a második világháború, orosz megszállás, 56, ilyenek.

Hát őszintén szólva nem tudom, hogy pontosan akkor miért is imádkoznak ezek a szerzetesek, de ha azt mondják, hogy műlödik az imádságuk, akkor valaki szólhatna nekik, hogy azonnal hagyják abba. Azonnal!

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr718455819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.07.28. 18:28:00

Nem olyan nehéz és különleges dolog imádkozni.
Én is rendszeresen imádkozom Magyarországért, a magyarságért.

Annyira szépen nem tudok, mint ahogy azt bő két évtizede megtette Jókai Anna ( www.ars-sacra.hu/vers.php?vers=137 ), még akkor is, ha sokan se az imát, se a jókívánságot nem értik....
süti beállítások módosítása