wagmg

wagmg

Nem értem Palesztinát...

2023. október 14. - arthurthedent

Tényleg nem. Talán valaki fel tud homályosítani, mert pár dolgot rohadtul nem értek az egészben. Bevallom tényleg nem értem...

Szóval az első kérdés: Ezt a palesztinok mégis hogyan gondolták? Betörnek izraelbe, civil férfiakat, nőket, gyerekeket gyilkolnak, nőket erőszakolnak meg, százával szedik a túszokat... értjük. Lefejezések, gyilkolás, hullákon táncolás... világos.

Namost hogyan gondoltak kijönni ebből a történetből úgy, hogy ne szívják meg iszonyatosan az egészet? Hogyan?! Mennyire volt betépve az a bizottság, amelyik azt mondta, hogy "okés, ez így fasza lesz, csináljuk meg, gyerekek"? Mennyire kell elmebetegnek lenni annak, aki most győzelemről nyilatkozgat és nem azt mondja, hogy "végünk van, mint a botnak"?

Mégis mire számítottak? Valaki elmagyarázhatná!

Második kérdés: Azok akik mostanában a "Free Palestine" jelszóval nyomulnak vajon tudják -e, hogy Palesztina szabad volt eddig is? Vannak határok, belül azt csináltak amit akartak, önállóan, szabadon döntöttek arról, hogy hogyan képzelik a jövőjüket, nem? Még választások is voltak. Akkor mégis milyen szabadságot követelnek?

Rosszul tudom? Hogy is van ez?

Harmadik kérdés: A zsidó vallású emberek és a muszlimok évszázadok óta gyilkolják egymást. Sőt, az iszlám igazából azért jött létre, hogy lehessen gyilkolni a többieket, ha engem kérdez valaki. A keresztények is évszázadokon keresztül gyilkolásztak, egymást, muszlimokat, zsidókat. Mikor melyiket...

Namost hogy a francba van, hogy ez a három vallás mind "a szeretet vallása"? Mind a három vallás azt állítja magáról, hogy a szeretet vallása, a mi kultúránk pedig érinthetetlennek tartja mindhármat. Nem lehet kritizálni, nem lehet bírálni, nem lehet kigúnyolni, nem lehet betiltani, nem lehet megadóztatni őket, merthogy a vallás az milyen frankó dolog már.

Hogy lehet, hogy a vallások évezredeken keresztül egymásnak küldik az embereket, hogy állandóan gyilkolászásba torkollnak, mi többiek meg lábujjhegyen tipródunk körülöttük, mert érinthetetlenek? Mikor kezdik már el letartóztatni a papokat?! 

Azaz... Miért nem tartóztatják le a papokat?

 

És egy válasz: Hogy ne csak kérdések legyenek itt egy válasz is. A válasz arra a kérdésre, hogy szerintem melyik a legviccesebb rövig videó a youtube-on. Hát ez ni:

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr6618234659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.10.14. 11:37:28

Ne bántsd a palesztinokat. A legkevesebb a szerepük ebben az előadásban.
Irán akar lenni az arab világ vallási és világi vezetője. Érdekében áll, hogy erőt demonstráljon. Siíták, míg a Hamász szunnita. A siíta egyvalakit utál jobban a zsidónál, a szunnitát. Tehát, megkavarták a málnaszőrt, ha elbukik a Hamász, nem nagyon bánkódnak, viszont egy proxi háborúban Irán mozgatja a többi szélsőséges szervezetet is.
Mellesleg , márciusban a Hamász Moszkvában járt, míg Irán kiváló kapcsolatot ápol az oroszokkal.
Így kevesebb figyelem jut Ukrajnára, megakad az izraeli-szaúdi tárgyalás, Irán úgy jut befojáshoz, hogy nem kell katonailag exponálnia magát.

gigabursch 2023.10.15. 06:07:15

Hasznos hülyék a zsidók szentföldi 9/11-ében, melynek eredményeként "jogosan" lehet népirtást végezni rajtuk.
Miközben a síita, szunnita, stb ellentétben is feláldozhatók.

arthurthedent 2023.10.15. 09:55:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Ne bántsd a palesztinokat. A legkevesebb a szerepük ebben az előadásban."

Hát nem tudom, de szerintem a Maoriknak és az Inuitoknak sokkal kevesebb a szerepük ebben az egészben.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.10.15. 10:37:50

@arthurthedent: vicces.
Bár igazad van, maorik háta mögé ritkán bújnak a hős muszlim harcosok, míg a palesztin civileket szeretik élőpajzsnak használni.

arthurthedent 2023.10.16. 07:16:57

@Igazamvanvagyigazamvan?: "maorik háta mögé ritkán bújnak a hős muszlim harcosok"

Ha a maoriknak lenne bármi köze az agéshez hidd el nekik is lennének ilyen kifogásaik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.10.16. 08:15:39

@arthurthedent: nem feltètlen èrtem a logikád. Milyen kifogása van, és kinek? Legfeljebb nekem van, miszerint nem kéne civileket használni élő pajzsnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.17. 06:26:40

@arthurthedent:

A hős muszlim harcosok bárkit maguk elé tolnak, aki épp kéznél van. Ha plesztinokkal teszik, akkor legalább a sajátjaikat használják élő pajzsként.

Engem az EU kétszínűsége háborít fel - az ENSZ-é nem, mert attól más eleve nem várható. Kénytelen-kelletlen elismeri Izrael jogát az önvédelemhez - mily kedves ez az EU-tól -, ám felszólítja a civil lakosság megkímélésére. Mindezt a lefejezett és elégetett izraeli csecsemőkről közzétett felvételek után.

Mindezt úgy, hogy közismert: a Hamász lakóházakba, iskolakba, kórházakbe települ be. Mindezt úgy, hogy a Hamász tagjai békésebb időben maguk is civil életet élnek. Izrael hátrakötött kézzel védekezzen az asszony- és gyerekgyilkos vadállatok ellen?

Ráadasul az EU megháromszorozza a palesztinoknak nyújtott segélyeket, holott elég nyilvánvaló, hogy ezek a hős muszlim harcosokhoz kerülnek.

A palesztinok maguknak köszönhetik a helyzetüket. Nekik is el kellett volna fogadniuk anno az ENSZ határozatát, ahogy a zsidók tették.

gigabursch 2023.10.17. 07:59:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem feladatom védeni, de azért talán érdemes néhány szempontot odatenni.

A hamasz és ira, illetve a palesztinok és az írek között elég sok párhuzam felállítható, talán érdemes a kettőt végiggondolni.
A legdurvább a brit birodalmi múlt.

Ami azt illeti, a be nem tartott/leszart ENSZ döntések számában alighanem örökös világbajnok lesz Izrael.

Ami a fényképeket illeti:
A szitu ugyanaz, mint ami hohóliában megy. Vagy igaz, vagy nem, de biztos nem úgy...

Ami viszont jobban zavar:
Ennyi fegyvert ide így behozni csak úgy lehet, hogy mindenki elfordul és becsukkja a szemét.
Magyarán: van egy 9/11 szaga az egésznek.

S ami a legjobban zavar:
A palesztin kereszténység került megint bele a darálóba.

Ceterum censeo:
Legyen végre béke az Olajfák hegyén!

arthurthedent 2023.10.17. 08:14:46

@Igazamvanvagyigazamvan?: "nem feltètlen èrtem a logikád. Milyen kifogása van, és kinek? Legfeljebb nekem van, miszerint nem kéne civileket használni élő pajzsnak."

A logika roppant egyszerű volt.
1) Állítás: a Palesztinoknak van a legkevesebb szerepük.
2) Cáfolat: marhaság, a Maoriknak kevesebb szerepük van.
3) Kapufatologatás: Jajj, igen, de az a helyzet, hogy...
4) Tanulság: Ha valaki marhaságokat beszél és erre fel is hívják a figyelmét, akkor érdemes csendben maradni és nem kiegészíteni az eredeti marhaságot, hogy egy kicsit elfogadhatóbb legyen.

Rohadtul unalmas ez a kapufatologatás az indexen, állandóan nyomják a huszárok, hogy a végén úgy érezhessék, hogy megint milyen okosat mondtak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.10.17. 08:22:07

@arthurthedent: szerintem te vagy az, aki kurvaokosvagyokbszindrómában szenved. Az izrarli-palesztin konfliktusról beszélünk. Ebben az adott esetben a maorik emlegetése abszolút irreleváns. Mintca jegesmedvéké. Én a jegesmedvékkel vagyok!

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.10.17. 08:29:09

@arthurthedent: amúgy nem válaszoltál a kérdésre: milyen kifogása van, és kinek?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.10.17. 08:31:50

@arthurthedent: "
A logika roppant egyszerű volt.
1) Állítás: a Palesztinoknak van a legkevesebb szerepük.
2) Cáfolat: marhaság, a Maoriknak kevesebb szerepük van.
3) Kapufatologatás: Jajj, igen, de az a helyzet, hogy...
4) Tanulság: Ha valaki marhaságokat beszél és erre fel is hívják a figyelmét, akkor érdemes csendben maradni és nem kiegészíteni az eredeti marhaságot, hogy egy kicsit elfogadhatóbb legyen"

Ez nem az érvelésed logikája.
Miért is logikus érv a maorik emlegetése ebben a konfliktusban?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.17. 08:48:24

@gigabursch:

A számtalan kétségtelenül hiteles, hiszen maguk az elkövetők által büszkén közzétett lefejezős videó után én hajlamos vagyok hitelesnek elfogadni az Izrael által bemutatott képeket. A lefejezett csecsemőkkel talán még a Hamász is szégyellt büszkélkedni.

Való igaz, Izrael rengeteg ENSZ-határozatot nem tartott be. De az is igaz, hogy e határozatok jórészt területek át- ill. visszaadására szólították fel.

Gondolj csak bele: az arab államok megtamadják Izraelt, a háborúban Izrael győz, területet vesz el a legyőzött agresszoroktól. És akkor az ENSZ felszólítja, higy adja ezeket vissza. Miért is tenné? Amióta a világ világ, a legyőzött területet veszít. Ami elfogadható volt a 2. vh. után, az miért nem elfogadható Izraeltől? Hiszen nem Izrael támadt, hanem őt támadták meg.

Izrael nem adhat vissza területet, mert ezzel önmagát ítélné halálra, ui. a visszaadott területeken az Izrael elusztítását hirdető erők kerülnének hatalomra. Erre a legaktuálisabb példa a mostani támadás Gázából.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.17. 08:59:12

A véleményem mellesleg az, hogy a zsidók legjobban azt tennék, ha valahol Dél-Amerikában felvásárolnának akkora területet, mint a mai Izrael, és oda költöznének. Pénzük van rá.

A mai helyén ui. Izrael előbb-utóbb úgyis eltűnik. A mostanság normalizált kapcsolatok sem lesznek tartósak, Irán hamarosan atomhatalom lesz, és taktikai atomfegyverekkel fogja ellátni a Hamászt. A muszlim világ a palesztinok pusztulását csekély árnak fogja tekinteni Izrael pusztulásáért. Na meg Izraelben tempósan nő a nem zsidó állampolgárok aránya, amit az alijázók sem sokáig fognak kompenzálni. Amúgy is kétlem, hogy a mostani háború után sok zsidó akar áttelepülni Izraelbe. Fél évszázad múlva a zsidók kisebbségbe kerülnek a saját hazájukban.

Én a zsidók helyében menekülnék a halálos ellenség muszlim tengerből.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.17. 09:04:26

Dél-Amerikában, keresztény országokkal körülvéve békében élhetnének.

gigabursch 2023.10.17. 10:05:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Félre ne érts, magunk közt általában higgadtan és értelmesen vitázunk, én továbbra is így gondolom.

Visszatérve:
Két semita nép a másik (és egyéb dolgok) (meg)seMítésére tör. (Bámulatos a magyar nyelv)
Innen, árkon túli gyepmesterként lehetünk okosak, meg szépek, leginkább legyünk higgadtak és törekedjünk az egyenlő mércére. Nem könnyű.

Ha én lennék a Sándor palota fura ura, akkor biztos, hogy magamhoz rendeltem volna a hazai vallási vezetőket, köztük a mohamedánokat is, nomeg izraeli és palesztin nagykövetet/konzult/akármit és kb az alábbit mondtam volna.
"Tüntetés nincs, nem lesz! Viszont kimenettel EGYÜTT - teszem azt - a Felvonulási térre lehet és ott EGYÜTT imádkozhattok a békéért, békésen. Szépen, sorban, bármelyik szertartásrend és vallás szerint.
Ha két napja folyamatosan megy, akkor a harmadik nap én is jövök a békéért imádkozni. Mutassatok példát!
Ha bárki elkezd provokálni és azt ti magatok békésen nem tudjátok megoldani, akkor mindenkit hazazavarok a rendelkezésemre álló fegyveres testület segedelmével.
Világos?!
No, eredjetek!"

Sajnos ez az, ami a legkevésbé valószínű.
Pedig baromi egyszerű lenne.

...
@arthurthedent: @Igazamvanvagyigazamvan?:
Végigolvastam a párbeszédeteket, szerintem lépjetek tovább...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.17. 10:44:17

@gigabursch:

Rövid leszek: maximálisan egyetértek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.10.17. 12:36:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért ez nem hiszem, hogy ennyire egyszerű. Gondolj bele, a románok felszólítanák az erdélyieket, menjetek , költözzetek Magyarországra, itt körül vagytok véve románbal, mindenkinek jobb lesz így...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.10.17. 12:45:53

@gigabursch: jó ötlet, bár ha a guglin rákeresel Edgware-re, ott fogod találni a Yeshurun zsinagógát, a st, Anthony római kat. templomot és az Iszlám Központot egymás mellett.
A balhét a szélsőségesek szítják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.18. 10:44:16

Nem tudom, bosszankodjak vagy csak röhögjek, hogy az EU szokásos szarládái, Barát Dániel és a Verhofstadt fiú megint Orbánt ekézik, amiért találkozott Putyinnal. Ahogy Assman Dávid is rosszallásának adott hangot.

Pedig Oroszország jövőre is ott lesz, ahol most van, sőt azután is, és előbb-utóbb szóba kell állni az oroszokkal, tetszik vagy nem tetszik. Akkor pedig Orbán mostani találkozója jó szolgálatot tesz precedensként.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.18. 14:04:55

Sokan szonygyják a, hogy minden népnek olyan vezetői vannak, amilyeneket megérdemel. A Hamászt ráadásul megválasztották a palesztinok.

Akkor meg ne gyüllyék Ursula néni azzal, hogy a palesztinok nem egyenlők a Hamásszal.

arthurthedent 2023.10.18. 15:13:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ráadásul ha annyire nem támogatnák, akkor simán feljelentenék a terroristákat. Izraelnek tuti van valami telefonszáma vagy mi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.10.18. 17:08:52

@arthurthedent:

A World Trade Center lrombolásakor az egész arab/muszlim világ ünnepelt. A mostani izraeli mészárlást is szimpátiatüntetések kísérték, még az Európába "menekült" muszlimok is ünnepeltek.

fkv.119 2024.01.14. 12:24:15

"az iszlám igazából azért jött létre, hogy lehessen gyilkolni a többieket"

Ez így van, az iszlám egy sátánista szekta, amit az emberiségnek el kell takarítania. Kezdve Európa megtisztításával az allahauakbáros szubhumánoktól. Aki itt dzsihádozni akar, az minek jött ide? Takarodjon haza a fajtája közé! Ja hogy ott visszalőnek, meg a családját is kiirtják ha lefejezgetni próbál? Hát itt is azt kéne, mivel ezek nem emberi lények, úgy kéne bánni velük mint a kutyákkal. Az emberi jogok csak embereknek járnak. A határon meg tűzparancs kéne, nem kihalászni és taxiztatni a migrit, hanem belegolyószórózni a tengerbe a cápáknak. Akkor nem lenne követendő példakép a fajtiknak hogy ők is útra keljnek.
süti beállítások módosítása