wagmg

wagmg

Borítók és amik eszembe jutnak

2023. augusztus 06. - arthurthedent

Eszembe jutott valami. Ha leírom, hogy mi jut eszembe, akkor senki sem bírálhat, hisz az embernek mindenféle dolgok jutnak eszébe. Ez jutott eszembe, nem más... azaz... szóval az eszembe jutás dolog jutott eszembe, na!

És amikor eszembe jutott ez az eszembe jutó dolog, éppen filmek meg sorozatok borítóit, címlapjait néztem. Elég sok minden eszembe jutott róluk...

zve3qxgrhgkhw_pm.jpeg

Nézd, milyen férjet fogtam magamnak! És most az életünk végéig ilyen modoros hazugságban élünk, mint egy karácsonyi üdvözlőlapon, mert megérdemlem. Ha megunja, akkor azonnal kirúgom, de természetesen nagyon fogom sajnálni, hogy így elhidegültünk egymástól. Remélem ez tovább bírja mint az előző négy... vagy három? Mindegy, nem emlékszem pontosan, de mindegy is.

 

llbor5kgappswxvw.jpeg

A nyolcvanas évek üzeni, hogy a VHS kazetta stílusát kéri vissza. Van erre valami program, ami ezeket a képeket automatikusan csinálja?

k9_g1wo9tzduabd2.jpeg

Ó, igen, erős női szereplő, avagy a legendás "strong female character". Írjuk újra a történelmet, mintha már a rómaiak idejében is woke lett volna a társadalom. Ahelyett, hogy egyenrangúnak fogadnánk el a nőket, elfogadnánk, hogy nem kell férfivá válniuk ahhoz, hogy egyenrangúak legyenek, faragjunk inkább belőlük férfiakat. Sőt, férfiakat, akik lenyomják a férfiakat. 

De mondjuk bizonyos szexuális devianciávak küzdő honfitársaink biztos kattintanak erre a sorozatra, remélem nem csalódnak. Mindenki megérdemel egy kis szórakozást.

 j2xerd5gfpmsrxzv.jpeg

Lány: Végre találtam egy olyan férfit, aki nem böfög, hörög, krákog, nem szőrős, izzadt, nem durva és nem fél kimutatni az érzéseit. Végre egy férfi, aki nem fél kozmetikumokat és parfümöt használni, aki tudja mire való a hidratálókrém.

Fiú: Esküszöm, ha róla is kiderült, hogy lánynak született csak szakállas pasikkal randizok ezentúl.

 j2eerd-jupmsrezv.jpeg

Ah, igen. Negyven kilós csajok vernek rommá százhúsz kilós színizom férfiakat. Mert a rendező fél, hogy ha nem ilyen a szereposztás, akkor valamelyik csajszi beszól, hogy harminc évvel ezelőtt ajánlatot tett neki a liftben és akkor mehet maltert keverni élete végéig. 

 

9zevl-qnh15iqekb.jpeg

Ah, igen. Viszonylag normálisan kinéző nő smink nélkül, galád rossz frizurával, atom gáz ruhatárral. A film végére elmegy a fodrászhoz és felöltözik rendesen és mindenkinek könnyes lesz a szeme. Ezt nevezik a romantikus filmekben karakterfejlődésnek. 

 

5nxkz5kwt37h9ba6.jpeg

Kemények vagyunk, macsók és nagyon kínosan ügyelünk arra, hogy menőn is nézzünk ki. Hiszünk benne, hogy az optimális nyírt arcszőrzet és a gondosan megválogatott ruhatár elemi fontosságú. Úgy gondoljuk, hogy a színtelen körömlakk a férfiaknak is előnyös lehet. 

dgbywmqahwguqxx8.jpeg

Ah, ezt ismerem. Horror, nem szeretem a horrort, de ez eléggé ott van. Minőségi munka, végig tudtam nézni az első évadot, ami manapság nagy szó. És a plakáttal sincs gond, két arc, az egyik a főszereplő, a másik meg egy creepy csávó, nem lövöm le, érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr1818187355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.07. 05:12:05

"Negyven kilós csajok vernek rommá százhúsz kilós színizom férfiakat."

Eléggé hihetetlen.

Na de mennyivel hihetőbb, amikor az ügyeletes akciósztár egymaga laposra ver/kinyír tucatnyi lőfegyverrel/késsel/egyebekkel felszerelt izomembert? Mennyivel hihetőbbek a manapság már szakmányban, futószalagon gyártott filmek szuperhősei?

Aki ezeket a szuperhősöket elhiszi, az ne akadjon fenn a szuperhősnőkön sem.

Mennyivel irreálisabb egy izomkolosszusokat rommá verő 40 kilós csaj, mint a 100 Smith ügynökkel lazán elbánó Neo?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.07. 05:17:10

"Végre egy férfi, aki nem fél kozmetikumokat és parfümöt használni, aki tudja mire való a hidratálókrém."

Ezeket hívják metrószexuálisnak?

Nagyon tetszett a párbeszéd és a csattanója, bár előre sejthető volt. Te találtad ki?

arthurthedent 2023.08.07. 09:29:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na de mennyivel hihetőbb, amikor az ügyeletes akciósztár egymaga laposra ver"

Nem tudom láttad -e a "Reacher" című sorozatot. Na az a pasas például elég hihető volt. Persze, nyilván nem ragaszkodom, hogy minden egyes jelenet reális legyen, de van amit elfogadok, van amit nem.

"Te találtad ki?"
Hát ja, mondjuk ilyen gúnyos ember vagyok. :)

arthurthedent 2023.08.07. 09:30:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezeket hívják metrószexuálisnak?"

Igen, azt hiszem. De mondjuk én már rég szocializálódtam, mi máshogy hívtuk. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.07. 10:13:52

@arthurthedent:

Az első filmet láttam, nem is volt rossz. A másodikat és a harmadikat elkezdtem nézni, de nem sokáig bírtam a pár másodperces snitteket és főleg a kamera folyamatos rangatasát: beleszédültem, megfájdult a gyomrom tőle. Azt hiszem, azokat más rendező csinálta.

Ha nem keverem vmi mással.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.07. 10:14:48

@arthurthedent:

"mi máshogy hívtuk"

Hogyan? Én piperkőcöt mondanék.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.08.07. 13:16:28

@arthurthedent:

A szócikkben is említett dandy szót ismerem, sokszor olvastam a korabeli angol irodalomban, de a macaronival soha nem találkoztam.

Talán mert nem tartott dokáig: az angol szócikk nem említi, de a német a legején írja, hogy "Macaroni (von italienisch maccheroni) bezeichnet eine bestimmte Form von Modenarren [divatbolondok] im England der Zeit zwischen 1760 und 1780".

arthurthedent 2023.08.07. 15:43:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze csak hülyéskedtem. Az angol ficsúrok körében egy időben divatba jött, hogy kiruccantak európába, elsősorban párizsba. Roppand kifinomultnak gondolták magukat és ódákat zengtek, hogy milyen finom ételek vannak ott, például makaróni. Na, rajtuk is ragadt gúnynévként. :D

Nem tudom konkrétan hány éven keresztül ment ez a divatőrület, de nekem a Yankee Doodle szövegében tűnt fel. Rohadtul nem értettem hogy jön ide a makaróni:

Yankee Doodle went to town
A-riding on a pony,
Stuck a feather in his cap
And called it macaroni.
süti beállítások módosítása