wagmg

wagmg

Orosz hazugságok

2022. november 25. - arthurthedent

Amióta az orosz csapatok százezres tömegben felsorakoztak az ukrán határon a világ szeme Oroszországon és az orosz felsővezetésen van. Én is közelről figyelem a híreket, nyilatkozatokat, beszámolókat mint ahogyan a lakosság által készített felvételeket is. Meggyőződésem, hogy az orosz vezetés folyamatosan hazudik. Mindig, mindenben, állandóan hazudnak. Miért gondolom ezt?

Nem, nem az ukrán forrásokra, az ukrán vezetés állításaira támaszkodom. Ha ezt tenném folyamatosan az "ezek ezt mondták, azok meg azt" állapotába leledzenék, soha nem tudnám eldönteni, hogy az oroszok hazudnak vagy az ukránok. Bizonyítékokra, tényekre van szükségem, ha nem akarom, hogy súlyosan félrevezessenek.

Meggyőző számomra az, hogy amit ma az orosz vezetés teljes erővel tagad, azt pár héttel vagy pár hónappal később nyíltan felvállalja. Az év elején az volt a mondás, hogy Oroszország nem tervez támadást indítani Ukrajna ellen. Aztán támadtak. Utána azt mondták, hogy elismerik a szakadár területek függetlenségét, pár hónappal később magukhoz csatolták ezeket a területeket, kiderült, hogy szó sincs függetlenségről. Azt is mondták, hogy nem kívánnak területeket megszállni, kiderült, hogy nem csak megszállni, de végérvényesen elcsatolni is készek ukrán területeket. Azt mondták, hogy nem lőnek civil célpontokra, most azt mondják, hogy addig lövik az energiarendszert, amíg az ukránok meg nem fagynak. Világos, hogy az orosz felsővezetés önmagát hazudtolja meg nap mint nap.

 A másik meggyőző forrás az internetes civil/független csapatok elemzései. A helyi lakosok felvételeit, a háború előtti google street view felvételeket, az oroszok állításait, a műholdfelvételeket gyűjtik, rendszerezik, elemzik. Hatalmas munkát végeznek, sokan vannak.

Annak idején például, amikor az oroszok még azt mondták, hogy nem támadnak civileket, nem lőnek lakóházakra, kórházakra, óvodákra, ezek a civil csapatok egyenként azonosították be a helyi lakosok által készített felvételeket. Több ezer támadás, bombázás, rakétázás lett beozonosítva. Hiszem, ha látom és valóban, látom. Az oroszok hazudtak, lőtték a lakosságot, nincs kétség.

Aztán annak idején, amikor az oroszok kivonultak bucsából hullahegyeket hagyva maguk után az orosz vezetés mindenféle kifogásokat, magyarázatokat adott. A legfőbb kifogás az volt, hogy a holtesteknek az utcán még nyoma sem volt, amikor az orosz csapatok leléptek. Amikor független elemzők műholdfelvételekkel, időbélyegekkel és az árnyékok elemzésével bizonyították, hogy a holtestek bizony napok, hetek óta ott hevertek, az orosz vezetés vállat vont, kitüntette a bucsai mészárosokat és lezárta az ügyet.

Számtalan szemtanú, túlélők beszámolói, sőt, maguk a gyilkosok lehallgatott beszélgetései bizonyítják a rémtetteket, az orosz vezetés pedig egyszerűen azt hazudja, hogy szó sem volt ilyesmiről, nem gyilkoltak meg civileket, az ukránok hazudnak. Lehetetlennek tartom, hogy egy város méretű nagy ukrán összeesküvést meg lehetne szervezni úgy, hogy annak nyoma sem marad. Lehetetlen, hogy mindenki hazudik, minden videófelvétel, minden beszámoló, minden fénykép, minden hangfelvétel hazugság lenne és az orosz, hanyagul odavetett "nem mi vótunk" lenne az igaz. Nevetséges.

Digitális nyomozás: robbanások, holtestek, árnyékok Putyin hazugságai ellen

Aztán ott vannak a fogságba esett orosz katonák vallomásai. Amikor egy bombázó politája mondja el, hogy célpontként lakóházakat, kórházakat, civileket kapott a parancsban, amikor lehalgatott telefonbeszélgetések százai bizonyítják, hogy az orosz sereg parancsra gyilkol civileket, akkor bizony nehéz mindezt az ukrán propagandára fogni. Kiderülne, ekkora titok, összesküvés kiderülne.

Aztán ott van az orosz TV, az orosz propagandagépezet oroszok számára készített töméntelen mennyiségű hazugsága. Beszámolók, felvételek, hazugságok orosz fogyasztásra.

A probléma ezekkel az, hogy oroszországban tilos ellentmondani, tilos kételkedni, tilos cáfolni. Ezért aztán az orosz propagandagépezet ellustult. Amennyire igénytelen, gyenge az orosz hadsereg olyan igénytelen és gyenge az orosz propagandagépezet is. Megdöbbentően igénytelen.

Például itt az egyik jellemző, brutálisan ostoba felvétel, az egyik kedvencem, amikor egy kiégett autót és benne egy szénné égett holtestet mutatnak be az ukrán terroristák rémtetteként. A kocsi kiégett, de körülötte az út sértetlen maradt, a felrobbantott kocsi oldalán golyónyomok vannak, de ami a legütősebb, az áldozat koponyája szét van fűrészelve. Szabályosan, alaposan meg van lékelve a koponya egy fűrésszel. Egy boncoláson túlesett holtestet égettek el egy személyautóban. Döbbenetes, tök nyilvánvaló, hogy csalás, hamisítás, hazugság. Égés ami művelnek... szó szerint.

A bomba, ami koponyalékelést hajt végre és más hazugságok

Aztán ott vannak az esetek, amikor a hadsereg cselekedei hazudtolják meg a propagandát. Vegyük például a Moszkva hadihajó elsüllyesztését! A propaganda azt találta mondani, hogy valami véletlen tűzeset okozta az egészet, talán egy eldobott cigaretta... A nyugati katonai szakértők tiltakoztak, szerintük egy hadihajó arra van kiképezve, hogy lőnek rá, véletlen tűzeset ellen nagyon hatékonyan képes védekezni, kizárt, hogy elsüllyedjen egy ilyen miatt.

És mi történt utána? Az orosz flotta azonnal nekilátott gyakorlatokat végezni véletlen tűzesetek ellen? Szigorították a fegyelmet, gyakorolták a tűzoltást, ahogyan azt egy ilyen tragédia után várnánk? Betiltották a dohányzást, megkeresték a hanyagokat, a felelősöket?

Dehogy, azonnal lőtávolon kívül parancsolták a flottát, hogy az ukrán gyártású rakéták ne érhessék el. Pontosan azt tették, amit egy sikeres ukrán rakétatámadás után várnánk. Nyilvánvaló, hogy mi történt, az ukránok sikeres és pusztító rakétatámadást hajtottak végre és elpusztították az orosz flotta zászlóshajóját. Világos volt, hogy a véletlen tűzeset csak egy újabb hazugság volt.

Aztán ott vannak a mobillal készült felvételek, amiket maguk az orosz katonák készítenek. Sok a panasz, sok a méltatlankodás, sok a sérelem, de a legszórakoztatóbb, amikor a tisztek beszédeit, az orosz propaganda katonák számára készített változatát örökítik meg az utókor számára. 

Mindenki emlékszik, hogy hogyan kezdődött a háború, Putyin kijelentette, hogy az ukránok bizony nácik, nem lehet mást tenni, harcba kell indulni. Azóta, sok hónappal a háború kirobbantása óta az oroszok bizony rájöttek, hogy az ukránok sátánisták. Bizony, bizony, az orosz szakértők rájöttek, hogy egy negyven milliós ország, a sok-sok ezer szemben álló katona... sátánista. Rájöttek, hogy Oroszország szent háborút vív a sátánisták ellen. Így utólag rájöttek.  Sátánisták, akik azt akarják, hogy az oroszok homoszekszuálisok legyenek. 

Már nem is nácik, egyenesen sátánisták és ez egy szent háború

Namost az nem világos, hogy az orosz vezetés végig tudta, hogy az ukránok sátánisták, vagy csak a háború közben jöttek rá. Mikortól is lett szent a háború? Végülis még jó, hogy kiderült az ukránokról, hogy sátánisták, különben a végén még kiderült volna, hogy ortodox keresztények gyilkolnak ortodox keresztényeket, háddenem?

Amúgy meg hogyan is akarták az ukránok a homoszekszualitást ráerőltetni az oroszokra? Putyin egy beszédében "egyenesen sátánistának" nevezte az egész nyugatot és nemváltó műtétekről beszél. Elmondja, hogy mit kell ezentúl hinni. Hát nem abszurd?

Putyin új ellenséget hirdet, sátánizmus és nemváltó műtétek

Igen, én magam iszonyatosan abszurdnak tartom ezeket a kijelentéseket, de persze nem nekem készültek ezek a beszédek, nem én vagyok a megcélzott hallgatóság, én csak egy újabb orosz hazugságot látok a legordasabb fajtából. Az orosz hallgatóság kibírja röhögés nélkül. Mondjuk lehet, hogy az életük múlik rajta...

Nos, ezek persze csak példák voltak, folytathatnám napestig, rengeteg anyag van. Rengeteg okom van azt gondolni, hogy az orosz felsővezetés folyamatosan, gátlástalanul hazudik. Hazudik gyakorlatilag mindig és hazudik, gyakorlatilag mindenben. Igénytelenül, abszurd módon, nyilvánvalóan. Ami még megdöbbentőbb, hogy sikeresen. Mert akármilyen hihetetlen rengeteg ember hisz nekik. Ami még rosszabb az az, hogy nem csak oroszországban. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr2317987146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2022.11.25. 16:08:29

Mindkét oldal hazudik, sőt akik ebben a háborúban részt vesznek, azok mind. Tele a net hamisított videókkal, hazugságokkal.

fkv.119 2022.11.25. 17:30:43

A tajgacigányok akkor hazudnak ha nyitva a pofájuk. Meg a hungarisztáni fizetett bérpincsijei is.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.11.25. 17:34:29

Katonáink fáznak és éhesek. De az orosz nép diadalmaskodni fog!

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.25. 21:14:33

Nyugati hazugságok:

A nagyhatalmak vezetőire - ez történelmi tanúság - jellemző volt a blöffölés, hazardírozás. Ennek eredményeként egy darabig győztesen kerültek ki a valós vagy kreált konfliktusból, majd jött a "fekete leves": bedőltek saját hazugságaiknak, és rajtavesztettek.

Két kapitális példa a Nyugat szavahihetőségének korlátozott voltára:

1. A NATO határainak kiterjesztése keleti irányban. Az ukrajnai háború kezdete óta a fősodratú nyugati média és a politikusok osztoztak abban az állításában, hogy az orosz katonai akció Kelet-Ukrajnában provokálatlan és indokolatlan volt. Elhalgatták, hogy a Deep State – a kormányzati elit, a hírszerzés és a katonai intézmények – évtizedeket töltöttek azzal, hogy provokálják Oroszországot azáltal, hogy a NATO-t a határaikhoz nyomták. 1990-ben, amikor a Szovjetunió szétesett és a béke lehetősége a világ nagy részén már látható volt, az Egyesült Államok – James Baker, külügyminiszter útján – megígérte, hogy a NATO nem lép tovább kelet felé, az orosz határ felé. Ez az ígéret biztosíték volt arra, hogy lehetővé tegyék a szovjet csapatkivonásokat az NDK-ból, elérve ezzel a két országfél egyesülését. Ez az elkötelezettség elősegítette azt is, hogy a Szovjetunió felbomlása rőszakmentesen következzen be. Az ígéretet a NATO terjeszkedésről nem tartották be.

2. Az Irak elleni háború kirobbantásának szükségessége: nem a "téves értelmezés" igazolta, hanem a puszta hazudozás. Az USA és az Egyesült Királyság a hazugságot "törvényerőre" emelte, a bizalmat ignorálta. A fősodorbeli média szemérmesen hallgatott. A legelvakultabbakon kívül mindenki tisztában volt, hogy az Irak elleni háború kirobbantásának szükségességét nem “téves értelmezések” vagy “hibás adatok” igazolták, hanem puszta hazudozás. CIA-hivatalnokok nyíltan kijelentették, hogy kényszerből támogatták hírszerzési anyagokkal a kormány politikáját. Colin Powell külügyminiszter mind a mai napig nem támasztotta alá bizonyítékokkal az ENSZ-közgyűlés előtt elhangzott elhíresült beszédének azon kijelentéseit, melyek az iraki tömegpusztító fegyverek létezésére vonatkoztak. Azt hirdették ennek ellenére, hogy Irak nemzetbiztonsági fenyegetést jelent a Nyugat, elsősorban az USA számára. A propagandagépezet pedig elkezdte gyártani a háború szükségességét alátámasztó érveket. Az USA hegemóniára tett szert az alárendelt államok világában, akinek már nem kell azokra hallgatnia, azokkal vitatkoznia. Az igazság és a hazugság közötti különbség már nem számít. Jellelmző a Nyugat biztonságát veszélyeztető újabb és újabb fenyegetések kreálása. Az ellenség meg szempillantás alatt változhat.

fkv.119 2022.11.25. 23:28:07

@atomic power 1986DucaDuca: Deep state, zsidók, gyikemberek, szíriuszi ufók... Bazmeg, te most a mesemondó versenyen érzed magad? Mit szívtál? Nem, nem, inkább mit ittál a kokainra?

Nyilván mi provokáltuk a muszkákat 56-ban is, mert szabadok akartunk lenni. Aztán a csehek 68-ban, most meg az ukránok nem kérnek a muszka rabigából. Ja és a lengyelek provokáltak a legjobban, a katyini erdőben provokációból ugráltak a kivégzőtisztek lövedékei elé, azok meg egyszerűen nem tudtak más irányba tüzelni, pedig annyira akartak, csak hát túl sokan voltak a provokátorok, és egyszerűen mindig valamelyik a puskacső elé került... Te meg síkhülye vagy hogy ezt el is hiszed.

Értelemszerűen senki nem ígérte meg a muszkáknak hogy nem lesz NATO bővítés, ez csak az ő vágyálmuk volt, de hát épp elbuktak egy hidegháborút, szóval az ő vágyálmaik annyira érdekeltek bárkit is, mint a miénk trianonban.

Ellenben a muszkák megígérték hogy ha az ukránok lemondanak az atomról, garantálják a határaikat. Hát jó hülyék voltak az ukránok az már látszik, hiszen a muszka szava annyit se ér mint a budai várat megtekintő töröké, de legalább most már biztosak lehetünk benne hogy ha Iránnak vagy ÉKoreának voltak is hasonló gondolatai, most már biztos nem lesznek, végigviszik az atomprogramot, mint a függetlneség garanciájának egyetlen módját. Az ilyen láncoskutyákkal csak egyféleképp lehet beszélni: oldalba rúgással. Ha fáj az oldala, akkor nincs kedve ugatni. Tenni kell róla hogy mindig fájjon.

Szaddam se sietett megelőzni a háborút, tudta kivel áll szemben, mégis nagy volt a pofája. Hát megkapta. Ő is el tudta volna kerülni, mégse akarta, akkor mégis kinek legyen fontos? Lezongorázták szépen a meccset, és a kimenetele ahogy várható volt, úgy alakult. Ennyike.

Etniez 2022.11.26. 05:24:51

@fkv.119: köszi, hogy ezt az idiótát lerendezted helyettem.

Etniez 2022.11.26. 05:28:44

Arthur, egy olyan ország, ahol novicsokot kennek az ellenzéki vezető alsónadrágjára, majd bebörtönzik, mert kórházban feküdt és az életéért küzdött, amikor jelenése lett volna a bíróságon.

Oroszország egy rakás szar. Sok nagypofáju rubelfideszes is veri a nyálát, de egy se költözne oda...

Szánalmas ország, szánalmas támogatókkal.

Etniez 2022.11.26. 05:57:23

Egyébként a magyarázatok szerint mégis orosz volt az a rakéta, de ukránnak kell nevezni, hogy ne kelljen kirobbantani a 3. VH-t. Nekem is gyanús volt a repeszek hiánya és a hatalmas kráter, nem légvédelmi rakéta volt az.

Red shield representatíve 2022.11.26. 06:53:19

@Etniez: Rég nem néztem a blogok felé. Miért lett ennyi rubelkurva mostanában?

Etniez 2022.11.26. 07:59:10

@Red shield representatíve: inkább fogytak, februárban még együtt ejakuláltak, bohóckzták Zelenszkijt, fényesre polírozták Puytin golyóit, most már csak ketten nyomják fullba a kretént, többiek nem kértek elnézést, de legalább bekussoltak.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.26. 08:42:59

@fkv.119:

"Értelemszerűen senki nem ígérte meg a muszkáknak hogy nem lesz NATO bővítés, ez csak az ő vágyálmuk volt........"

Sokat kell még tájékozódnod a világban, hogy valamennyire közelíts a valósághoz+

A Moszkvában 1990. szeptember 12-én aláírt, a német egységet engedélyező Kettő Plusz Négy Szerződés 5. cikkely 3. pontja egyértelműen kimondja:

"Foreign armed forces and nuclear weapons or their carriers will not be stationed in that part of Germany or deployed there."

„Külföldi fegyveres erők és nukleáris fegyverek vagy azok hordozói nem állomásoztathatóak Németország ezen részén (a volt NDK területén), illetve nem telepíthetőek oda.”

usa.usembassy.de/etexts/2plusfour8994e.htm

Ez azt jelenti magyar nyelven, hogy ha Németország keleti felébe nem telepíthetőek NATO csapatok, akkor a többi kelet-közép-európai országba pláne nem!

A szerződés közvetlen előzményei voltak:

Bush kijelentése a máltai csúcstalálkozón, hogy "az USA nem fog előnyt húzni a közép-európai szocialista diktatúrák összeomlásából."

Genscher NSZK-külügyminiszter 1990. január 31-én a bajorországi Tutzingban mondott beszéde:

"A kelet-európai változások és a német egység nem vezethet egyensúlytalansághoz a szovjet biztonsági igényekhez képest. A NATO-nak ki kell zárni a keleti bővítést, vagyis azt, hogy a szovjet határokhoz közelebb kerüljön."

Ez később a „Tutzingi formula” révén vált ismertté.

The “Tutzing formula” immediately became the center of a flurry of important diplomatic discussions over the next 10 days in 1990, leading to the crucial February 10, 1990, meeting in Moscow between Kohl and Gorbachev when the West German leader achieved Soviet assent in principle to German unification in NATO, as long as NATO did not expand to the east.

Dokumentumok és politikusi nyilatkozatok bizonyítják, hogy az USA 1990-ben kettős játékot űzött. Gorbacsovékkal elhitették, hogy egy "centit sem kelet felé", a NATO-t pedig alárendelik az új európai biztonsági struktúrának, miközben a kormány azon dolgozott, hogy az USA európai hegemóniáját megerősítse és a NATO-t fenntartsa.

Javaslom, az ismeretek bővítése érdekében, a National Security Archive fent idézett cikkében a csatolt eredeti donumentumok tanulmányozását is!

arthurthedent 2022.11.26. 08:47:31

@atomic power 1986DucaDuca: "1990-ben, amikor a Szovjetunió szétesett és a béke lehetősége a világ nagy részén már látható volt, az Egyesült Államok – James Baker, külügyminiszter útján – megígérte, hogy a NATO nem lép tovább kelet felé, az orosz határ felé. "

Konkrétan Gorbacsov mondta a halála előtt, hogy üzeni Putyinnak, ilyen igérvény nem volt. Hát erről ennyit, megint egy orosz hazugság.

arthurthedent 2022.11.26. 08:50:35

@fkv.119: "Szaddam se sietett megelőzni a háborút, tudta kivel áll szemben"

Konkrétan úgy kezdődött, hogy megtámadta Kuwait-ot.

arthurthedent 2022.11.26. 08:56:57

@atomic power 1986DucaDuca: "Dokumentumok és politikusi nyilatkozatok bizonyítják, hogy az USA 1990-ben kettős játékot űzött. Gorbacsovékkal elhitették, hogy egy "centit sem kelet felé", a NATO-t pedig alárendelik"

"Az elmúlt hónapokban többször is azt mondta nekem Mihail Gorbacsov, hogy szerinte ez egy testvérháború. Az ő apja orosz, az anyja pedig ukrán, és ilyen helyzetben rajta kívül még milliók vannak. Úgy fogalmazott múltkor, hogy az emberi élet mindennél drágább, ezért védeni kellene, nem pedig a harctéren föláldozni

– mondta Zolcer János a Blikknek. A producer azt is elárulta, hogy próbált beszélni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – eredménytelenül. Állítása szerint a jelenlegi orosz vezető nem hajlandó felvenni neki a telefont, miközben korábban többször is találkoztak.

Putyin egyik érve a háború mellett az volt, hogy a NATO megígérte, nem fog tovább terjeszkedni kelet felé. A volt szovjet vezető azonban barátjának állítja, nem történt ilyen ígéret."

arthurthedent 2022.11.26. 09:01:19

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez azt jelenti magyar nyelven, hogy ha Németország keleti felébe nem telepíthetőek NATO csapatok, akkor a többi kelet-közép-európai országba pláne nem!"

Te mennyire vagy ostoba? Nem, ez nem azt jelenti. Ez azt jelenti, hogy "Németország ezen részén" nem telepíthetőek csapatok. Szó sincs arról, hogy Magyarország például nem léphet be a NATO-ba. Sőt, arról sincs szó itt, hogy magyarországon nem állomásozhatnak mondjuk amerikai csapatok.

Mint ahogyan ezt az oroszok is megértették 30 éven keresztül.

arthurthedent 2022.11.26. 09:05:26

@atomic power 1986DucaDuca: "A NATO-nak ki kell zárni a keleti bővítést, vagyis azt, hogy a szovjet határokhoz közelebb kerüljön."

Szuper. A NATO egy centit sem került közelebb a szovjet határokhoz. Nincsenek is szovjet határok. Bár jelezném, hogy a NATO-t nem nagyon érdekli, hogy Genscher NSZK-külügyminiszter 1990. január 31-én a bajorországi Tutzingban mi a fenét mondott az összegyűlt hallgatóságnak. Miért érdekelné?

6.Lenin 2022.11.26. 09:11:42

@arthurthedent:

Amikor így gondolkodsz nincsenek migrénes rohamaid? Néhány sorban ennyi hülyeséget bepréselni majdnem komoly teljesítménynek számíthatna bizonyos intézményben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.26. 09:20:44

@atomic power 1986DucaDuca: "Foreign armed forces and nuclear weapons or their carriers will not be stationed in that part of Germany or deployed there."
És ez miért mond ellent a bővítésnek?

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.26. 09:42:25

@arthurthedent:

"Konkrétan Gorbacsov mondta a halála előtt, hogy üzeni Putyinnak, ilyen igérvény nem volt. Hát erről ennyit, megint egy orosz hazugság."

Sajnálom, de a dokumentumok másról tanúskodnak!
Az amerikai külügyminiszter és Gorbacsov tárgyalásáról szóló memorandumban ez áll:

James Baker, az USAkülügyminisztere:

“We understand the need for assurances to the countries in the East. If we maintain a presence in a Germany that is a part of NATO, there would be no extension of NATO’s jurisdiction for forces of NATO one inch to the east.”

„Megértjük a biztosítékok szükségességét a keleti országok számára. Ha fenntartjuk a jelenlétet egy olyan Németországban, amely a NATO része, akkor a NATO joghatósága nem terjedne ki a NATO erőire egy hüvelykkel sem keletre.”

nsarchive.gwu.edu/document/16116-document-05-memorandum-conversation-between

A haldokló Gorbacsov vagy rosszul emlékezett, vagy a szájába adtak olyasvalamit, amit nem mondott vagy nem úgy mondott!

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.26. 09:50:58

@arthurthedent:

"Nem, ez nem azt jelenti. Ez azt jelenti, hogy "Németország ezen részén" nem telepíthetőek csapatok. Szó sincs arról, hogy Magyarország például nem léphet be a NATO-ba. Sőt, arról sincs szó itt, hogy magyarországon nem állomásozhatnak mondjuk amerikai csapatok."

Mi értelme lenne stratégiai szempontból annak, hogy Németország keleti felére vonatkoznak a korlétozások a NATO erőit illetően, a tőle keletre lévő országok meg nem. Ebben semmi logika nincsen! Ellentmond a szerződés szellemének és a nyugati ígéreteknek!

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.26. 09:55:17

@arthurthedent:

"Bár jelezném, hogy a NATO-t nem nagyon érdekli, hogy Genscher NSZK-külügyminiszter 1990. január 31-én a bajorországi Tutzingban mi a fenét mondott az összegyűlt hallgatóságnak. Miért érdekelné?"

Az egyik legerősebb NATO tagállam külügyminisztere mondta. Egy ilyen nyilatkozatot a legmagasabb szintű egyeztetések előzik meg!

arthurthedent 2022.11.26. 10:11:57

@atomic power 1986DucaDuca: "James Baker, az USAkülügyminisztere:"

Nem nagyon érted hogyan működik a világpolitika, ugye? Az, hogy egy nemzetközi megállapodást hogyan magyaráz el egy politikus az újságíróknak, az nem számít. A megállapodás számít, kizáeólag az, ami le van írva és alá van írva. James Baker interpretációja nem számít, csak neked, mert szemmel láthatóan hasonlóan értette félre mint te.

gigabursch 2022.11.26. 10:13:14

Pont úgy hazudnak, mint a hohol testvéreik.

arthurthedent 2022.11.26. 10:15:49

@atomic power 1986DucaDuca: "Az egyik legerősebb NATO tagállam külügyminisztere mondta. Egy ilyen nyilatkozatot a legmagasabb szintű egyeztetések előzik meg!"

Pontosan. És ezek az egyeztetések leírt eredménye számít. Nem számít, hogy
1) Gorbacsov elvtárs közelebb adná a vizeskancsót?
2) Jó lenne, ha benne lenne majd az is, hogy mindenki kapjon egy narancsot.
3) Szerintem az van a dokumentumba, hogy a NATO nem megy keletre.

Mi van benne? Azt idézte valaki, hogy az van benne a NATO nem állomásoztat amerikai csapatokat a volt keletnémetország területén. Nincs benne, hogy Magyarország, Lengyelország vagy Románia soha nem léphet be a NATO-ba.

arthurthedent 2022.11.26. 10:27:58

@atomic power 1986DucaDuca: "Mi értelme lenne stratégiai szempontból annak, hogy Németország keleti felére vonatkoznak a korlétozások a NATO erőit illetően, a tőle keletre lévő országok meg nem."

A megállapodás nyilván németország újraegyesítéséről szólt. Fel sem merült a NATO bővítése, mert Németország már NATO tag volt. Ezek a tárgyalások nem a NATO bővítéséről szóltak ezért egy szó sincs itt a NATO bővítéséről. Ilyen egyszerű.

De felteszek egy pár kérdést: miért ígérte volna meg a NATO, hogy soha nem bővíthet a volt szocialista országokkal? Miért egyezett volna bele a Szovjetúnió, hogy ez a fontos dolog nincs szó szerint, kiemelve a dokumentumokban? Miért egyezett volna bele a Szovjetúnió, hogy a bővítés tiltása nem kerül bele a NATO szerődésekbe? Miért ment volne bele ebbe a korlátozásba a NATO anélkül, hogy a NATO tagállamok megszavazták volna? Hogyan dönthetett volna a NATO a kelet európai országok sorsáról úgy, hogy nem is tárgyalt velük? Törökország, ami NATO tag volt ekkor, vajon keletre van-e a volt NDK-tól?

arthurthedent 2022.11.26. 10:31:06

@atomic power 1986DucaDuca: "A haldokló Gorbacsov vagy rosszul emlékezett, vagy a szájába adtak olyasvalamit, amit nem mondott vagy nem úgy mondott!"

És te, te jól emlékszel? Ja, ott sem voltál. Sem akkor, amikor megállapodtak, sem akkor, amikor aláírtak, sem akkor, amikor Gorbacsov ezt mondta. Azért van az, hogy az írás számít. Vagyis az oroszoknak nem számít, mert ők tényleg felrúgtak minden megállapodást és nemzetközi szerződést.

gigabursch 2022.11.26. 10:55:08

@arthurthedent:
Ami azt illeti, Teller Ede sem volt ott, amikor a Néphazugságos sza.házi főszerkesztő megírta a nevében azt, amit.
S még a bocsánatkérés meg az eltakarodás is elmaradt.

Görbecső sok minden volt, csak hiteles ember sosem.
Akárcsak a környezete sem.
Mitől lenne a sajtója hiteles?

Persze ez nem egyedi, mert a tengerek másik partján álló nagy testvér pont ugyanígy viselkedik.

arthurthedent 2022.11.26. 11:35:10

@gigabursch: "Mitől lenne a sajtója hiteles?"

Volt olyan ígérvény, hogy nem lesz NATO bővítés? Nem volt. Putyin hazudott? Hazudott. Gorbacsov igazat mondott? Igazat mondott. Érdemes ezen tovább hőbörögni? Nem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.26. 12:06:32

@atomic power 1986DucaDuca: Azt számít ami egy szerződésben le van írva. Majd ha idézel egy ilyen eredeti angol mondatot egy hiteles helyről, ami a szerződés eredeti szövegét tartalmazza, akkor lesz mit róla beszélni. Addig csak lufihámozás amit csinálsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.26. 12:07:47

@atomic power 1986DucaDuca: Persze ilyenkor szoktál eltűnni napokra amikor neked szegezzük hogy bizonyítsd az állításodat.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.26. 12:33:12

@arthurthedent:

"James Baker interpretációja nem számít, csak neked, mert szemmel láthatóan hasonlóan értette félre mint te."

Az alábbi dokumentumban 1991-ben a NATO legmagasabb szintjeiről jött egyértelmű ígéret, egy brüsszeli beszédben -Manfred Woerner főtitkártól – ,hogy a NATO-bővítés nem történik meg. Ezt a biztosítékot Gorbacsov és emberei is hallották, annak ellenére, hogy már Jelcin volt az első ember (1991. május)

"Nincs benne, hogy Magyarország, Lengyelország vagy Románia soha nem léphet be a NATO-ba."

A lent idézett dokumentumban ez is benne van!

Woerner: he personally and the NATO Council are both against expansion—“13 out of 16 NATO members share this point of view” responds to the Russians by stating that he personally and the NATO Council are both against expansion—“13 out of 16 NATO members share this point of view”—and that he will speak against Poland’s and Romania’s membership in NATO to those countries’ leaders as he has already done with leaders of Hungary and Czechoslovakia.

nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.26. 12:37:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szavahihetőségről volt szó, nem szeződésről. A memorandumok beszédesek!

Red shield representatíve 2022.11.26. 12:37:43

@atomic power 1986DucaDuca: Bocs h beleszólok, de látom te is a rubelkurvák táborát szaporítod. Az általad idézett oldal így kezd. "Declassified documents " Vagyis ez nem egy szerződés, ez egy diplomáciai dokumentum. Semmit nem jelent.

arthurthedent 2022.11.26. 12:41:45

@atomic power 1986DucaDuca: "responds to the Russians by stating that he personally and the NATO Council are both against expansion"

Valakik, valamikor a NATO bővítés ellen voltak. Értjük, bár irreleváns. Hol az a bizonyos "ígéret"?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.26. 12:41:47

@atomic power 1986DucaDuca: Az hogy mik hangzottak el, vagy íródtak le a tárgyalások során az tök lényegtelen. A szerződések, megállapodások a lényegesek.

arthurthedent 2022.11.26. 13:59:17

@atomic power 1986DucaDuca: "Szavahihetőségről volt szó, nem szeződésről."

Igen, a szavahihetőségről. Putyin hazudott. Először azt, hogy valami megígértek a szovjetúniónak, aztán azt, hogy nem támad, aztán azt, hogy a nácik miatt támad, aztán azt, hogy elismeri az ukrán megyék függetlenségét, aztán azt, hogy nem akarja elfoglalni az ukrán területeket, aztán azt, hogy nincs is háború, aztán azt, hogy nincsenek sorkatonák a fronton, aztán azt, hogy nincs is ukrajna, aztán azt, hogy nincs is ukrán nyelv, aztán azt, hogy nincs is ukrán nemzet, aztán azt, hogy a sátánisták miatt támad... előbb zsibbad el a kezem mint az ő szája.

alöksz róz 2022.11.26. 14:06:27

@arthurthedent: "Meggyőződésem, hogy az orosz vezetés folyamatosan hazudik. Mindig, mindenben, állandóan hazudnak. Miért gondolom ezt?" - részint mert már agymosott lettél, de főleg azért mert a vágyvezérelt gondolkodás eluralkodott rajtad

arthurthedent 2022.11.26. 14:12:37

@alöksz róz: "de főleg azért mert a vágyvezérelt gondolkodás eluralkodott rajtad"

És mi a vágyam szerinted? :D

6.Lenin 2022.11.26. 14:20:05

@alöksz róz:

Szerintem sokkal 1xűbb a dolog. Mivel a haladó baloldaliak mindig is hazudtak/hazudnak mindenben, ez már genetikailag rögzült állapot náluk. Eleve hazugság az ideológiájuk és a gyakorlat náluk. Soha, még véletlenül nem passzol az amit mondanak, és amit tesznek. Detto a libsik, ők a legnagyobb kirekesztők a Földön.
Miért is tennének mást, hiszen a baloldaliság, a liberalizmusnak hazudottak, vagy a náci eszméket vallók az egy család. Lásd az összefogást. Mi volt benne bármi is igaz? Semmi, saját magukat mocskolják a bukásuk óta. De mi ebben az újdonság? Ja, hogy mást mondanak, írnak?
Csaknem hazudoznak állandóan? Pedig, DE.

birka menet 2022.11.26. 14:27:48

@atomic power 1986DucaDuca:

hehehe te félkegyelmű KREML PROPAGANDISTA, látom a fake dokumemtumaiddal azon vagy hogy behazudd a világnak, hogy a mocskos keleti országok jogszerűtlenül csatlakoztak a NATO- hoz, oszt ehelyett már március óta ruszki gyarmatnak kéne lenniük.

Jaj ti fidernyák állatok, látom tifelétek teljes hiány van elmegyógyintézetekből!

birka menet 2022.11.26. 14:32:41

@6.Lenin:

Mivel a ruszki bérenc fidernyákok mindig is hazudtak/hazudnak mindenben, ez már genetikailag rögzült állapot náluk. Eleve hazugság az ideológiájuk és a gyakorlat náluk. Soha, még véletlenül nem passzol az amit mondanak, és amit tesznek - a gazdájuk mindig el is mondja, hogy ne azt nézzék amit mondok, mert mi dig hazudom! -. Detto a beranitott majom birkatáboruk, ők a legnagyobb kirekesztők a Földön.

Miért is tennének mást, hiszen a fidernyákság, a putyin felszopás, vagy a náci eszméket vallók az egy család. Lásd orbán összes beszédét. Mi volt benne bármi is igaz? Semmi, saját magukat mocskolják mióta putyin szolgái lettek. De mi ebben az újdonság? Ja, hogy mást mondanak, írnak?
Csaknem hazudoznak állandóan? Pedig, DE.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.26. 14:39:11

@6.Lenin: Rühes patkány, ennek, amit ideokádtàl, mi köze is van a poszthoz?
Ja, semmi. Csak megártott az ebéd aztán túl nagy lett a büfi.
Szólj a nővérnek, hogy be is fostál.

6.Lenin 2022.11.26. 14:39:34

@birka menet:

Soha ekkorát a 30 év alatt nem fejlődött Mo, mint az elmúlt 12 év alatt. Vagyis megint hazudtál , igazolva amit írtam. Ezt ti képtelenek vagytok átlátni, ezért buktok mindig. Most is már 4. lakalommal

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4634/46345/463459/46345968_8f40519dab5916afc7a158053eba8c24_wm.jpg
kep.index.hu/1/0/4634/46346/463460/46346000_c3594b824a1adfe77052d7004dc32dc6_x.jpg

De érdeklődéssel várom a cáfolatodat.

6.Lenin 2022.11.26. 14:41:32

@Kangörcsös TSZ elnök:

Olvasd el az első hsz-t. Mindent leírtam, minek kellene még tovább ragozni? Mert képtelen vagy megérteni? Az a te fogyatékosságod.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.26. 14:53:19

@6.Lenin: Te retkes buzi, ugyan, írd már oda azt us, ezt a 12 év fejlődést ki finanszírozta?
Csak nem az az eu amibe a gazdád a sáros lábát törli minden nap?
Aztán a buggyant agyaddal azt is megpróbálhatnád felfogni, hogy ennek a "fejlődésnek" mekkora része volt patyomkin beruházás ahol egyre nagyobb arányban lopták el a pénzt és hoztak létre semmirevaló szarokat.
Szóval a büdös kurva anyádat nézd hülyének, annak hazudozz.

6.Lenin 2022.11.26. 14:57:18

@Kangörcsös TSZ elnök:

Megint hazudsz. De megírhatod, hogy mikor volt jobb a helyzet az elmúlt 30 évben. Tied a pálya.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.26. 15:08:32

@6.Lenin: Mást sem csinálsz mint mocskolódsz. Érved, mondanivalód egy szál sincs.

fkv.119 2022.11.26. 15:16:26

@atomic power 1986DucaDuca: "Sokat kell még tájékozódnod a világban, hogy valamennyire közelíts a valósághoz+"

Pont ezt mondom neked...

"Foreign armed forces and nuclear weapons or their carriers will not be stationed in that part of Germany or deployed there."

A Germanyt és Európát nem tudod megkülönböztetni, vagy csak direkt trollkodsz?

"ha Németország keleti felébe nem telepíthetőek NATO csapatok, akkor a többi kelet-közép-európai országba pláne nem!"

Miért is? A többi ország az csak úgy "jár" az NDK-hoz? Ajándék? Anyádat lehet ingyen osztogatni, nem minket!

"A szerződés közvetlen előzményei voltak: Bush kijelentése a máltai csúcstalálkozón"

A kijelentés pontosan milyen szerződési forma? Én meg kijelentettem az előbb hogy ez nem érvényes, tehát akkor a jog szerint én nyertem, mindenki igazodjon ahhoz!

"Genscher NSZK-külügyminiszter 1990. január 31-én a bajorországi Tutzingban mondott beszéde"

Thürmer Gyula is szokott mondani kampánybeszédeket...

"Tutzing formula” ... "diplomatic discussions"

Ahogy idézted, csak nem értetted mit jelent: ez csak egy beszélgetés, nem jogszabály, semmi kötelező ereje nincs. Mi is szoktunk beszélgetni haverokkal arról hogy a románok adják vissza Erdélyt, gyerünk, verd már végig a bíróságon hogy meg is tegyék, hiszen beszélgettünk róla, ennek kötelező érvénye van akkor, és csak úgy jár, mint az NDK-hoz a világ többi része, ajándékként!!!

"Gorbacsovékkal elhitették, hogy egy "centit sem kelet felé""

Oszt? Az elhitetés meg a megegyezés két külön dolog. A muszkák is elhitették 56-ban hogy kivonulnak, aztán mégis visszajöttek.

Amit viszont szerződésben vállaltak a muszkák, az az hogy az atomról lemondásért cserébe garantálják Ukrajna határait (Budapesti memorandum, 1994). Na ezt viszont nem tartották be.

telex.hu/kulfold/2022/03/01/budapesti-memorandum

Ajánlom figyelmedbe az ALÁÍRT szót, amivel ez egy jogilag érvényes megállapodás, míg az általad hangoztatott ígéretek, vágyálmok pedig csak üres vágyálmok.

6.Lenin 2022.11.26. 15:27:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Te is cáfolhatod amit írtam. Te jössz. A kangörcsös lefagyott. Ki ő neked? A "gyereked"? Hányadik?

fkv.119 2022.11.26. 15:28:23

@arthurthedent: Igen. És még a kurdokra, sítákra is lövöldözött némi mérgegázt (Vegyi Ali). Szóval a legkevesebb baja volt az hogy van-e atomja vagy nincs. Az már más kérdés hogy az utána jövőket tekintve nem biztos hogy meg kellett volna bolygatni ezt a szarkupacot. Demokraták akkor se akarnak lenni ha nincsenek elnyomva, csak akkor inkább ők nyomnának el másokat.

fkv.119 2022.11.26. 15:31:27

@arthurthedent: Arról nem is beszélve hogy arról se volt nemzetközi egyezmény hogy a muszkák telepíthetnek hozzánk atomot, mégis megtették. Így aztán NATO atomot is nyugodtan tárolhatnánk, nekünk is van ugyanannyi jogunk hozzá.

index.hu/belfold/2012/08/11/a_szovjet_hadsereg_elveszett_vilaga/

fkv.119 2022.11.26. 15:35:28

@atomic power 1986DucaDuca: Te beszélsz összevissza. Németország keleti részéről volt szó, nem Európa keleti részéről. Az hogy te a gazdáid utasítása alapján szeretnéd a "maradékot" is beleérteni, a te egyéni szocproblémád, 9 milliárd ember nem így gondolja. Így jártál, meg a tartótisztjeid is.

fkv.119 2022.11.26. 15:37:53

@atomic power 1986DucaDuca:

Kit érdekel mi értelme, ennyiről szólt az ígéret. Annak sincs semmi értelme hogy mi újra muszka gyarmat legyünk. Annak meg pláne nem, hogy valaki magyarként újra be akarja hívni a muszkákat, jó kádáristaként, hacsak nem hazaáruló az illető.

fkv.119 2022.11.26. 15:39:11

@atomic power 1986DucaDuca: Ja és annak mi értelme, hogy a Budapesti Memorandumo ALÁÍRTÁK, most meg annak ELLENÉRE lerohanták Ukrajnát? Szóval még ha lett is volna ígéret vagy bármi, azt mi is ugyanilyen nagy ívben leszarhatnánk.

6.Lenin 2022.11.26. 15:43:08

@fkv.119:

Az előzményeket se hallgasd el. Valamiért mindig csak azt emlegetitek ami passzol a világképetekbe, a többit simán átlépitek, vagyis HAZUDTOK. Ahogy te is. Meg mindkét oldal kár ezen rugózni ennyit.

fkv.119 2022.11.26. 15:44:14

@arthurthedent: És miért lett volna egyáltalán érdeke a NATO-nak ilyet ígférni, mikor megnyert egy hidegháborút, a muszkák meg elvesztették? Nekünk se ígérték trianonban hogy mindent visszakapunk. A muszkák elvesztették a (hideg)háborút, ők a legyőzött fél pozíciójában voltak, nem voltak tárgyalóképesek. Ami ígéretet kaptak, azt is csak azért hogy ne akarják még húzni 5-10 évig az elkerülhetetlent. Persze akkor mégnagyobbat koppantak volna, hiszen a gazdaság annyival is szarabb lett volna, és talán Szomália szintjén tudtak volna kikeveredni belőle.

fkv.119 2022.11.26. 15:48:18

@6.Lenin: "Mivel a haladó baloldaliak mindig is hazudtak/hazudnak mindenben, ez már genetikailag rögzült állapot náluk."

Így van! Akkor te is elismered hogy a kommunista muszkák mindig is hazudtak, és mindig is hazudni fognak! Helyes!

fkv.119 2022.11.26. 15:50:20

@6.Lenin: Neked a lopás a fejlődés? A kurva anyádat! Akkor add vissza te a gazdád helyett az ellopott manyupomat! Meg fizesd ki a 2010-es és a mai lakásárak közti különbözetet, mert szeretnék venni! Neked ez nem tétel, hiszen te jobban élsz a mi zsírunkból, de mi nem.

fkv.119 2022.11.26. 15:53:00

@6.Lenin: Senki nem hallgatta el, csak te nem tudsz olvasni. Az meg nem az én bajom, menjél vissza általános iskolába, ott tanítják!

Az előzmény amire vársz: a muszka gyarmatbirodalom összeomlása volt, az elvesztett hidegháború után. Így a muszkák nem voltak tárgyalóképes pozícióban, a vágyálmaik nyugtázása egy jól irányzott röhögés volt maximum. Ezt meg is kapták. Mit akarnak még?

6.Lenin 2022.11.26. 15:58:36

@fkv.119:
Az USA vajon miért csinál mindent?

Az ellopott dolgaidat az előző kormánytól kéjed, de ahhoz ki kéne bújnod a seggükből. Sose a saját anyádat vedd az alapnak.

fkv.119 2022.11.26. 16:01:17

"1990 és 1991 folyamán Kohl kancellár, Genscher, James Baker, Miterrand francia elnök, Thatcher és John Major brit miniszterelnökök és Manfred Wörner NATO főtitkár egymás után biztosították a Szovjetuniót arról, hogy biztonsági igényeit figyelembe veszik, illetve, hogy a Szovjetuniót is integrálni fogják az európai biztonsági struktúrákba."

Na, most ezt teszik, és a muszkáknak ezzel is baja van. Pedig a Szovjetúnió részét képező Ukrajna integrálása a NATO-ba az oroszok által is kívánt dolog!

6.Lenin 2022.11.26. 16:02:06

@fkv.119:

Mindkét oldal hazudott/hazudik ezt az első hsz-ben leírtam. Te rugózol hülyeségeken nem én.

fkv.119 2022.11.26. 16:04:03

@6.Lenin:

"Sose a saját anyádat vedd az alapnak."

Nem is azt vettem alapul, hanem a te anyádat! Olvasni se tudsz?

"Az ellopott dolgaidat az előző kormánytól kéjed, de ahhoz ki kéne bújnod a seggükből."

Az előző Orsós rezsimtől is kérem vissza, meg a mostanitól is. sőt, az azelőtti Orsós rezsim is készítheti a pénztárcáját.

"Az USA vajon miért csinál mindent?"

És Mozambik? Vagy Uruguay? Nepál? Azok miért csinálnak dolgokat?

6.Lenin 2022.11.26. 16:04:20

@fkv.119:

Visszanéztem, tiéd volt a 2. hsz. Ilyen pocsék a memóriád?

fkv.119 2022.11.26. 16:04:37

@6.Lenin: Te pofázol állandóan hülyeséget, nem én.

fkv.119 2022.11.26. 16:05:42

@6.Lenin: Oszt? És ha a 3. lett volna, az pontosan min is változtatna?

6.Lenin 2022.11.26. 16:10:41

@fkv.119:

Azért szokásuk a gyökereknek más anyját kurvázni, mert a sajátjukon látták a példát már gyerekként.
Mindig a legközelebb átélt példát veszik alapnak.

A NATO miért nem Afrikában, vagy az Antarktiszon terjeszkedik? Ott lenne hely bőven, és senkit nem zavarnának vele.

Simán hazudozol.

fkv.119 2022.11.26. 16:19:18

@6.Lenin: Nem én tehetek arról hogy kurva az anyád, a pofádból meg ömlik a geci. Ezt a buzeráns apáddal rendezd le, miután meghágott.

A muszkák miért nem Afrikában, vagy az Antarktiszon terjeszkednek? Ott lenne hely bőven, és senkit nem zavarnának vele

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.11.26. 16:20:11

A hazugság fontos eleme a politikai és katonai hadviselésnek.

6.Lenin 2022.11.26. 16:25:23

@fkv.119:

Apád meg buzi volt? Ismerted az apádat? Vagy hányan voltak? Anyád mondta köszönj mindenkinek, mert lehet, hogy köztük lesz az apád is?

Nem irigyellek az már tuti, nagyon zűrös gyerekkorod lehetett. Így jártál.

fkv.119 2022.11.26. 16:32:14

@6.Lenin: Az apád valóban buzi volt, de nem csak múltidőben, most is az! Anyáddal, a Bélával szoktak meghágni téged, már nem is emlékszel? Ennyire hülyére kúrtak téged, hogy már a tegnapi emlékeid is megfakultak? Ezért van az hogy napközben a rabbid faszán vígasztalódsz, te kis hülye buzi...

parttalan 2022.11.26. 16:34:33

Viszont van aki nem hazudik. Nagyon is komolyan gondolja:

Viktor Baloga: „Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról”.

mandiner.hu/cikk/20221126_ukrajna_orosz_ukran_haboru_karpatalja_viktor_baloga_orban_viktor_sal_nagy_magyarorszag_kulfold_fenyegetes#commentanch14235703

Nem blöff, nem fenyegetés, ez színvallás. Ukrajna halad az úton.

6.Lenin 2022.11.26. 16:36:39

@vasútihíd:

Meglepne valakit, ha kiderülne? Majd hazudnak még nagyobbat.
Igaz ketté kéne választanod , hogy kinek hazudtak. A szakértőknek (ők tudják) a közönségnek? Ők meg mindent elhisznek a saját "szakértőiknek". vagyis nincs sok értelme igazat mondani, vagy inkább tök mind1, hogy mi az amit mondanak az egyik, vagy másik oldalon.
Ami lényeg inkább azon van, hogy képes vagy-é kívülről vizsgálni a dolgokat, de annak meg nincs nagy jelentősége.

6.Lenin 2022.11.26. 16:37:47

@fkv.119:

Most bemutatkoztál? Már elkéstél vele.

fkv.119 2022.11.26. 16:40:25

@parttalan: Az ukránok se a barátaink. Ez viszont nem jelenti azt hogy akkor Kárpátaljával együtt az anyaországot is muszka gyarmattá éne tenni. Ismét. Az ukránok most a hasznos hülyét játszák, akiknek megengedjük hogy az életüket áldozzák értünk. Irtsák le egymást minél jobban a muszkákkal, aztán mi legyünk a nevető 3.

fkv.119 2022.11.26. 16:41:09

@6.Lenin: Minek akarnék bemutatkozni egy cigány buzinak? Nem járok felétek a cigánytelepen, semmire nem mennél vele. Még csak le se szophatnál, hiába kéred.

vasútihíd 2022.11.26. 16:47:45

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Kétségtelen ebben a játszmában ügyesebbek az oroszok

vasútihíd 2022.11.26. 16:58:54

@6.Lenin: A legtöbb hír hazai közönségnek szól ebben sokkal jobbak az oroszok a hihetőség tekintetében meg az ellenség híreinek kizárásában

6.Lenin 2022.11.26. 17:14:16

@vasútihíd:

Sokat nézem a neten megjent videókat. Több az ukrán, és több a szerkesztett (hamisított ) ukrán videó.
szerintem nekik inkább érdekük a hazudozás., hiszen bele szeretnék rángatni az egész nyugatot.
Kíváncsi lennék mennyi pénz megy vissza nyugati korrupt politikusoknak. Mert tuti nagy %-át ellopják.
Nyilván az oroszok is hazudnak bőven, de ki lehetsz nagy nehezen szűrni a hamis dolgokat.
A nyugat segítsége nélkül Ukrajna már nem létezne, igaz így se lesz már szabad, független ország valószínűleg soha. Szerintem ebből a szögből kell nézni az eseményeket. Zelenszkij mindenképpen bukásra van ítélve, vagy a nyugat dobja, netán a ruszkik elintézik, vagy a sajátjaim ha rájönnek, hogy mi lesz a sorsuk a jövőben (tartozni fognak egész életükben, még az unokáik is)

A hazai közönség meg oldaltól függően veszi be a hazugságokat.

6.Lenin 2022.11.26. 17:15:36

@fkv.119:

3at találhatsz, bunkó, köcsög, vagy gyökérnek tartod magad?

vasútihíd 2022.11.26. 17:25:41

@6.Lenin: Kétségtelen ebben a játszmában ügyesebbek az oroszok

fkv.119 2022.11.26. 17:34:05

@6.Lenin: A kurva anyádat tartom gyökérnek te cigány faszszopó, meg a buzeráns kurva apádat. Szopjál faszt, ahogy eddig is, te kis buzigyerek!

Kitaláltam: azt akartad mondani hogy az anyád kurva. De ezt már tudtuk.

6.Lenin 2022.11.26. 17:42:25

@vasútihíd:

Ezt fordítva látom, szerintem az ukránok ügyesebbek, de ezen nem fogok veszekedni senkivel mert a mi szempontunkból azt hiszem érdektelen a dolog (itt magamra gondolok). Nem drukkolok egyiknek sem, alapból értelmetlennek tartom a háborúkat. Igaz az embernek csak ember lehet a farkasa. Így vagyunk alapból programozva. Mindig a kisember szenved ezekben a játékokban, ezért igyexem magam egyik oldalra se elkötelezni, inkább a saját dolgaimmal foglalkozom. De, mivel rám is van hatása (árak) kénytelen vagyok foglalkozni vele, de lehetőleg külső szemlélőként.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.26. 17:48:15

@fkv.119:

-----"ha Németország keleti felébe nem telepíthetőek NATO csapatok, akkor a többi kelet-közép-európai országba pláne nem!"

"A Germanyt és Európát nem tudod megkülönböztetni, vagy csak direkt trollkodsz? "--------

Az Egyesült Királyság Nemzeti Levéltárában van elhelyezve egy dokumentum, amelyet nemrég oldottak fel a titkosítás alól. A dokumentumot Joshua Shifrinson, az amerikai Bostoni Egyetem politológia professzora találta meg az Egyesült Királyság Nemzeti Levéltárában. A Der Spiegel is lehozta, de a cikket nem tudom mellékelni, mert fizetős. Erről írt 2022. február 20-i cikkében a Morning Express is:

"Der Spiegel: A NATO tényleg megígérte, hogy nem fog terjeszkedni Oroszország irányába!"

morningexpress.in/discovered-documents-show-that-western-leaders-promised-not-to-expand-nato/

"Az 1991. március 6-án Ho Si Minh-városban tartott találkozó jegyzőkönyve szerint a Nyugat világossá tette a Szovjetunió számára, hogy a NATO nem terjeszkedik túl Németország keleti határán. A dokumentum idézi Raymond Seitz, az Egyesült Államok Európáért és Kanadáért felelős külügyminiszter-helyettesét, aki azt mondta: „Világossá tettük a Szovjetunió számára – a 2 + 4 tárgyalásokon és más tárgyalásokon is –, hogy nem áll szándékunkban hasznot húzni a szovjet csapatok Kelet-Európából való kivonásából. "

"A NATO-nak nem szabadna terjeszkednie keletre sem formálisan, sem informálisan" - tette hozzá.

"Juergen Hrobog nyugatnémet diplomata a következőket mondta: „A 2+4-es tárgyalásokon világossá tettük, hogy nem fogjuk kiterjeszteni a NATO-t az Elbán túlra. Ezért nem engedhetjük meg, hogy Lengyelország és más kelet-európai országok a NATO tagjai legyenek.”

"Percekkel később az Odera folyóra, Kelet-Németország és Lengyelország határára utalt. Hrobog úr megjegyezte továbbá, hogy Helmut Kohl nyugatnémet kancellár és Hans-Dietrich Genscher külügyminiszter is egyetértett ezzel az állásponttal."

"Ajánlom figyelmedbe az ALÁÍRT szót, amivel ez egy jogilag érvényes megállapodás, míg az általad hangoztatott ígéretek, vágyálmok pedig csak üres vágyálmok."

Valami nagy zűrzavar lehet a fejedben!

"általad hangoztatott idézetek": Ha nem vetted volna észre amerikai és brit memorandumokból idéztem, nem a saját véleményemet mondtam! Ezek a memorandumok az adott államok hivatalos véleményét írásban rögzítő diplomáciai dokumentumok. Olyan témákról szoktak memorandumot megfogalmazni, melyek fontosak az adott államok számára, és melyben viszonylag állandó az álláspontuk.

Nem szerződés, de egy haveri beszélgetésnél sokkal - sokkal több! Senki sem mondta, hogy volt szerződés! Itt bizalmi kérdésről, szavahihetőségről van szó, ami a abban a politikai közösségben van vagy nincs, amihez tartozunk. nem Oroszországról szól a történet. Írom mindezt annak tükrében, hogy annak idején én is a NATO tagság mellett szavaztam!

Etniez 2022.11.26. 18:17:39

@arthurthedent: Sok energiát fektetsz idióták hülyeségeibe.

Nincs ilyen írásos ígéret, senki nem írt alá ilyen szerződést. Fullba nyomja a kretént, nem fogod tudni meggyőzni.

Etniez 2022.11.26. 18:20:36

@6.Lenin: A fejlődésről is van grafikonod vagy csak a propaganda hatásairól?

Etniez 2022.11.26. 18:22:26

@6.Lenin: Majd térjünk vissza erre úgy január-február környékén, amikorra teljesen el fog szegényedni a lakosság nagy része.

fkv.119 2022.11.26. 18:29:35

@atomic power 1986DucaDuca: "A Der Spiegel is lehozta, de a cikket nem tudom mellékelni, mert fizetős."

Itt van nálam egy top secret dokumentum, hogy Moszkva Budapest külső kerületének számít, és ezzel magától értetődő, hogy a Szíriuszig és azon túl is minden magyar gyarmat. Most nem tudom megmutatni, mert a szomszéd bezárta a fiókba, és magával vitte a kulcsot a komcsába, de kisdobosbecsszó hogy így van...

"A NATO tényleg megígérte, hogy nem fog terjeszkedni Oroszország irányába!" vs. "Nyugat világossá tette a Szovjetunió számára"

Tehát a muszkáknak pont nem ígértek meg semmit, csak a szovjeteknek, azokat meg pont most segítik a muszkák elleni védekező háborúban. Tehát teljesítették a (nemlétező) vállalásukat, hiszen épp most veszik be a szovjeteket (legalábbis egy részüket) a NATO-ba.

"nem áll szándékunkban hasznot húzni a szovjet csapatok Kelet-Európából való kivonásából"

Nekünk viszont igen, és mivel ez a föld a miénk, arról csak mi ígérhetünk bármit is, a többiek szava nem számít. Amúgy én is megígérem Kínának hogy viheti Szibériát az ásványkincseivel, nekik adom. Mostantól erre hivatkozhatnak, mint jogszabályi alap!

"Valami nagy zűrzavar lehet a fejedben!"

Nem, a tiédben van!

"Ha nem vetted volna észre amerikai és brit memorandumokból idéztem, nem a saját véleményemet mondtam"

A memorandum egy feljegyzés, nem jogszabály. Én is felírom egy papírra hogy tartozol nekem 100 millával, holnap már kezdheted is törleszteni!

"Nem szerződés"

Köszönöm, ennyit akartam hallani, a többi csak mellébeszélés! Most végre te is elismerted.

fkv.119 2022.11.26. 18:30:31

@Etniez: Ezek fizetett muszka ügynökök, a KGB-től kapják a zsoldjukat hogy hazát áruljanak.

Etniez 2022.11.26. 18:32:49

@fkv.119: " "A Der Spiegel is lehozta, de a cikket nem tudom mellékelni, mert fizetős.""

Nem tud róla nyomni egy printscreent és feldobni egy képmegosztóba.

Amúgy is, kit érdekel bármilyen cikk? A szerződések számítanak, azt pedig be tudná linkelni, ha létezne ilyen.
Nem létezik.

Semmilyen kijelentés, megbeszélés, egyeztetés, stb nem számít. Csak és kizárólag szerződések érdekesek.

Van vagy nincs? Ha van, linkeld, ha nincs akkor kussolj már egy te rubelkommenter.

6.Lenin 2022.11.26. 19:17:36

@Etniez:

Ukrajnában? Ott már most is szegények és azok is voltak. Vagy Angliában? Ott is növexik az elszegényedettek száma.

Etniez 2022.11.26. 19:19:33

@6.Lenin: Ilyen komment után nem hiszem el, hogy elmúltál 6 éves.

6.Lenin 2022.11.26. 19:25:14

@Etniez:

Én járom az országot és látom a fejlődést. Láttam nyáron a sok kirándulót, a tele vendégházakat a hétvégeken. Engem sose érdekeltek a hamis statisztikák. Azokban soha nem szerepelnek az egyének ügyessége, takarékoskodása, stb. Azok a gyökereknek készülnek. Most látom a tele árúházakat, a sok vásárlót, az sok árút, választékot. A tele bevásárló kosarakat. engem mindig ezek érdekeltek.

Naplopók, ingyenélők mindenhol a világon vannak, lesznek. Az ő nyomoruk se érdekel. Mindenki magáért tartozik felelősséggel. Én másokból éltem, szolgáltatást nyújtva nekik, még a Rákosi, Kádár rendszerben is nagyon jól megéltem a MUNKÁMBÓL, sose másoktól vártam a segítséget, főleg nem az állami segélyeket.

6.Lenin 2022.11.26. 19:32:51

@Etniez:

Te egy végtelenül rosszindulatú krapek vagy a véleményedre nem sokat adok mert túl elfogult. Én Mo-on nem látok jelenleg nagy elszegényedési hullámot, sőt jeleket arra, Biztosan lesznek, akik lusták dolgozni, de ott a lehetőség kimenni Angliába és meggazdagodni, csak bírni kell a mosogató, meg a klozet illatát. Néhány ismerősön nem bírta megszokni és visszajöttek.
Ma már van lehetőség mindenre csak élni kell vele, ha képesnek érzed magad rá. A csavargókat meg ápolgassák a volt komcsik, ők szoktatták rá a munka elkerülésére az embereket.

fkv.119 2022.11.26. 19:37:30

@6.Lenin: "Rákosi, Kádár rendszerben is nagyon jól megéltem a MUNKÁMBÓL"

Mennyi volt a besúgói béred? Hány szomszédodat küldted Recskre?

fkv.119 2022.11.26. 19:39:20

@6.Lenin: "Én Mo-on nem látok jelenleg nagy elszegényedési hullámot"

Persze, mert 2 szőrös zacsi eltakarja a szemed elől a kilátást (a nyelét már bekaptad).

6.Lenin 2022.11.26. 19:41:35

@Etniez:

Már ne haragudj, de én valahogy nem vágyom ilyen helyekre...
Én szettem a munkám ,és meg is éltem belőle a kormányoktól függetlenül.

www.youtube.com/results?search_query=philadelphia+kensington+avenue

Nyilván ott sem mindenki így él, de Mo-on is meg lehet élni, ha van munkád, képességeid amiket ki tudsz használni anélkül, hogy kormányoknak, pártoknak nyalnál.
A süketeléseid meg hidegen hagynak, mert végtelenül torznak tűnnek. Ne a rosszindulat vezéreljen.

birka menet 2022.11.26. 19:46:43

@atomic power 1986DucaDuca:

Te pszichopata Kreml propagandista, a világon senki nem tudja csak egyesegyedül te, hogy NATO egy nemzetközi szerződésszegő, aki becsszavát adta, hogy azt csinálna ami a ruszki gazdádnak a kivánsága, oszt mégse. Már megint milyen fake központi anyaggal hülyitett be téged a ruszki gazdd?

arthurthedent 2022.11.26. 19:47:28

@6.Lenin: "Engem sose érdekeltek a hamis statisztikák. Azokban soha nem szerepelnek az egyének ügyessége, takarékoskodása, stb. Azok a gyökereknek készülnek. Most látom a tele árúházakat, a sok vásárlót, az sok árút, választékot. A tele bevásárló kosarakat. engem mindig ezek érdekeltek."

Amikor "tele bevásárló kosarakról" beszélsz, az valójában statisztika. Amikor "tele áruházakról" beszélsz, az statisztika. Szóval a profik által készített statisztikának nem hiszel, de a saját magad, nem átfogó, nem reprezentatív és nem korrekt módszerekkel készített statisztikában (az áruházak tele vannak) hiszel.

Színtiszta Dunning–Kruger hatás, gyönyörű.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.26. 19:49:34

@fkv.119:

"Köszönöm, ennyit akartam hallani, a többi csak mellébeszélés! Most végre te is elismerted."

Látszik, hogy hiányában vagy az értő olvasásnak vagy esetleg el sem olvastad, hogy mi volt a kiindulási alap!

"atomic power 1986DucaDuca2022.11.25. 21:14:33

Nyugati hazugságok:

1. A NATO határainak kiterjesztése keleti irányban. Az ukrajnai háború kezdete óta a fősodratú nyugati média és a politikusok osztoztak abban az állításában, hogy az orosz katonai akció Kelet-Ukrajnában provokálatlan és indokolatlan volt. .......... 1990-ben, amikor a Szovjetunió szétesett és a béke lehetősége a világ nagy részén már látható volt, az Egyesült Államok – James Baker, külügyminiszter útján – megígérte, hogy a NATO nem lép tovább kelet felé, az orosz határ felé."

Tehát, hogy érthető legyen: arról írtam, magyar nyelven, hogy volt egy ígéret (tehát nem szerződés), és volt egy tagadása ennek az ígéretnek és a provokációnak.
A nyugati médiában az utóbbi időben jelentek meg olyan újságcikkek és dokumentumok, amelyek az ígéreteket alátámasztják. Az ezekkel kapcsolatos cikkeket, dokumentumokat hoztam ide a komment rovatba! Tetszik érteni? A bemutatott anyagok, linkek elegendőek annak az állításnak az igazolásához, hogy ígéretek bizony voltak.

Először tagadtad te és a társaid is az ígéretek létezését. Miután a bizonyítékok alátámasztották, hogy valóban voltak ígéretek, akkor azzal jöttetek, hogy ezek nem szeződések voltak. De ezt nem is állítottam. Innentől kezdve nevetségesen eröltetett kijelentés a részedről, hogy "Most végre te is elismerted." Csak az a probléma, hogy nem volt mit elismerni, mert ilyet soha nem állítottam. Mondhatsz akármilyen gyerekes hülyeséget rám (rubelkommenter, fizetett muszka ügynök, hazaáruló), akkor is azon leszek, hogy a valóság minden lehetséges részletét megismerjem és ha szükségét érzem, közreadjam értő intelligenciáknak.

arthurthedent 2022.11.26. 19:57:16

@atomic power 1986DucaDuca: "A nyugati médiában az utóbbi időben jelentek meg olyan újságcikkek és dokumentumok, amelyek az ígéreteket alátámasztják. "

A vicces az, hogy a jog nem is ismeri az "ígéret" fogalmát. Van olyan, hogy "vállalás", "kötelezvény", "megállapodás", de mi a fene az, hogy "ígéret"? Semmi. Nincs ilyen jogi forma.

"Először tagadtad te és a társaid is az ígéretek létezését."

Senki sem mondta, hogy ígéretek nem léteznek. Egy csomó ember egy csomó dolgok megígér. Politikusok is. Senki sem mondta, hogy az elmúlt harminc-negyven évben nem volt a világon olyan politikus, aki hülyeségeket beszélt. Trump is megígérte, hogy falat épít, amit majd Mexikó fog kifizetni. Azt mi történt? Semmi.

6.Lenin 2022.11.26. 19:58:56

@arthurthedent:

De én azokat a saját szememmel látom és nem a telexen olvasom, ahol megpróbálják lejáratni a saját hazájukat a végtelenül szar alakok.
Hol nincs ma Európában probléma? Te le az EU vezetése korrupt gazemberekkel, a Német kancellár tiszta? Biden fiacskája nem gazember? Kinek a segítségével lett azzá? Zelenszkij is egy korrupt gazember.
Kit szeretnél te védeni?

B+ olvastál valahol egy hülyeséget, csak kár, hogy nem értetted amikor át akarnak verni ilyesmikkel.

Tudósoktól (nyugati ) olvasható volt már olyan, hogy az anyatej veszélyes és rákkeltő, igaz a "gyerek" felnőtt korában a túladagolt drogoktól fordult fel rákos betegként. Azt viszont "elfelejtették" leírni.
Ezek olyan bárgyú dolgok, hogy kár is velük foglalkozni.

arthurthedent 2022.11.26. 20:01:11

@atomic power 1986DucaDuca: "provokációnak"

"Meggondolatlan cselekvésre sarkalló tett vagy kijelentés; előre megfontolt és ártó szándékú magatartás, megnyilvánulás, amellyel egy másik személyt vagy csoportot olyan visszavágásra késztetnek, amit később rá nézve hátrányosan használnak fel."

Ha Oroszország tudja, hogy provokáció, azaz meggondolatlan cselekvésre sarkallja, akkor rohadt egyszerű a megoldás: nem kell megtennie a meggondolatlan cselekvést. Ha tudták, hogy Ukrajna megtámadása egy meggondolatlan cselekvés, ami később rá nézve hátrányos, akkor mi a francnak támadtak?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.11.26. 20:07:56

@arthurthedent: ezt a kommentet egyszer már láttam. Nem lehet nekik elégszer magyarázni! :))

fkv.119 2022.11.26. 20:08:33

@atomic power 1986DucaDuca: Itt vered a nyálad már mióta és még azt se tudod miről hadováltál eddig összevissza?

"az orosz katonai akció Kelet-Ukrajnában provokálatlan és indokolatlan volt."

Mi is ezt mondjuk, teljesen indokolatlanul lerohanták területszerző gyarmatosítás szándékkal a szomszédjukat. És már pofáztak arról hogy a többi is kéne nekik, mindent vissza a vasfüggönyig. Faszt a seggükbe! Elbukták a hidegháborút, elbukják majd az újat is, nem dirigálhatnak már senkinek, ezt kell a fejükbe verni. Majd beléjük veri a nélkülözés, az üres polcok, a ruppótlanság, mint 30 éve. Megint csődbe mennek a szankcióktól, aztán megint nyugtunk lesz tőlük pár évtizedre. Aztán megint csődbe kell vinni őket, és így tovább, az idők végéig. Ezt igénylik, ezt fogják kapni. Múltkor is, legközelebb is. Az okos ember tanul a saját hibájából, a muszka meg szenved. Nem is a magyar az aki sírva vigad, hanem a muszka!

"arról írtam, magyar nyelven, hogy volt egy ígéret"

És ezt cáfoltuk meg érthető magyar nyelven, hogy semmi ilyesmi nem volt. Az hogy valaki "persze ,jól van, nyugszik a kis muszka" jelleggel bólogatott valami faszságra, nem jelent semmilyen kötelezettséget. Az nem szerződés, semmi.

Viszont volt egy valódi ígéret: az 1994-es Budapesti Memorandum, amit a muszkák ALÁÍRTAK, tehát kötelező érvényű rájuk nézve. És mégis megszegték. Akkor ők mit akarnak ennél komolytalanabb ígérgetésekkel, hogy majd a másik betartja, ők meg nem? Ez így nem működik. Viszont elérték hogy a scédek + finnek is NATO tagok legyenek (a törököket meg majd kibasszák onnan ha sokat hepciáskodnak, amúgy is elég megbízhatatlan szövetségesek, vagy még azok se), jönnek az ukránok is, akiknek eddig pont a sok ottani muszka miatt nem volt esélyük, de azok most vagy viszik magukkal Szibériába a visszavonulók, úgyhogy mostanra full esélyes jelöltek lettek. A fehéroroszok már csak a saját diktátoruk eltakarítására várnak (Ukrajna után arra is sor fog kerülni) hogy ők is csatlakozhassanak. Az örmények a legutóbbi karabahi balhé miatt amúgy is elpártoltak a muszkáktól és a NATO-nál kopogtatnak (a kibaszandó törökök helyére pl. jöhetnek), a kazahok is paráznak a 20% muszka kisebbségük miatt, még a végén ők is belépnek. Olyanok a muszkák mint a cigányok: csak az nem utálja őket, akikkel még nem találkoztak.

arthurthedent 2022.11.26. 20:08:44

@6.Lenin: "Kit szeretnél te védeni?"

Miből gondolod, hogy bárkit is védek? Honnan olvastad ki ezt?

"Tudósoktól (nyugati ) olvasható volt már olyan, hogy az anyatej veszélyes és rákkeltő"

A tudomány nem úgy működik, hogy vannak a "tudósok" és minden amit leírnak az tévedhetetlen. A tudomány egy önmagát korrigáló folyamat, semmi probléma nincs azzal, ha egy "tudós" téved.

"igaz a "gyerek" felnőtt korában a túladagolt drogoktól fordult fel rákos betegként."

A tudományos vizsgálatoknak manapság gyakorlatilag kötelező eleme a szignifikancia vizsgálat, ami igen jól kiküszöböli az olyan tévedéseket, amit itt állítasz. A laikusok, akik egyetlen bonyolult dolgot sem tanulmányoztak életükben, sokszor azt gondolják, hogy ilyen egyszerű módon meg tudják cáfolni vagy reformálni a természettudományokat. Nem tudják. Nevetséges.

fkv.119 2022.11.26. 20:09:41

@arthurthedent: Szerintem ő még az ovinál tart. Nála még az van hogy ha Pistike megígéri hogy holnap nekiadja a párizsis zsömléjét, akkor az meg is fog történni.

fkv.119 2022.11.26. 20:10:49

@6.Lenin: "megpróbálják lejáratni a saját hazájukat a végtelenül szar alakok"

Ilyet mi is látunk a saját szemünkkel. Pont a te (és fajtád) kommentjeiben.

arthurthedent 2022.11.26. 20:14:43

@fkv.119: "Szerintem ő még az ovinál tart."

Hallott valahol valamit arról, hogy mit mondtak "a tudósok", gondolta majd ő a józan paraszti ésszel jól megcáfolja. Mert az nyilván csak neki van. Mások nyilván nem gondoltak rá. Főleg a "tudósok" nem.

Mondott valamit Putyin valamiféle "ígéretről" és a nemzetközi jogot is megoldja józan paraszti ésszel. Nyilván a jogászoknak meg diplomatáknak olyan nincs.

6.Lenin 2022.11.26. 20:23:46

@arthurthedent:

Te értesz is valamihez komolyan? Vagy csupán szövegértési problémákkal birkózol keményen?

Tele vannak az írott , és netes felületek oltári nagy baromságokkal, amikben "komoly" nyugati tudósokra hivatkoznak. Nem kéne bármit bevenni. Pont ti hivatkoztok szerződésekre aláírottakra.
Akkor mi is a helyzet ma az EU-ban?
Mik is az európai értékek, jogállam fogalma. Mit is jelent a demokrácia exportja?
Lehet kötni milliárd eurós szerződéseket sms-ben?

Ki is az ovis?

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.26. 20:34:30

@6.Lenin: Hazudik a kurva anyád, az a repedtsarkú mocskos ribanc.
Lefagytam? Hülyebarom, nekem van életem, családom, nem vagyok olyan nyomorék mint te akit az éltet, hogy a neten lázíthat, mocskolódhat és hazudozhat némi apróért
Letagadod a nyilvánvalót is? Az eu-s források nélkül orbán és bandája már megszáradt volna a kötélen. De a nagy "fejlődés" is leginkább a neres patkányok pénztárcáján látszik.
Kamuberuházások amelyek egy pillanatig sem feleltek az elvárt funkcióknak, mélysötét közvilágítás, széteső uszodák és ócska sportcsarnokok amelyek sorra zárnak be mert a fenntartásra már nincs lóvé. De ez neked hazugság mert a szétivott agyad nem fogja fel azt, amin három másodpercnél többet kellene gondolkodni. Menj a kurva anyádba te féreg, nem rontsd itt a levegőt.

6.Lenin 2022.11.26. 20:40:37

@Kangörcsös TSZ elnök:

Szar volt vacsorára és most dühöngsz? Nem irigyellek. Miért nem tanultál, miért utálsz dolgozni? Talán neked is lehetne egy a szintedhez járó nyomorult életed.
Mi vagy te náci? Miért ne lehetnék én is itt? Mo szabad ország, hiszen a szarevők is írhatnak kommenteket. Itt is olvashatsz néhányat közülük. Nagyon helyesen. Nekik is joguk van hozzá.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.26. 20:44:57

@6.Lenin: Valóban, a szarevők is írhatnak kommenteket...sőt, abból élnek. Itt vagy például te meg a többi bérkommentelő fideszcsicska.
Igaz, a gazdátok is szarral fizethet benneteket, legalábbis az folyik a szátokból.
Menj a kurva anyádba, nincs itt semmi keresnivalód...

fkv.119 2022.11.26. 20:45:45

@6.Lenin: "Mo szabad ország, hiszen a szarevők is írhatnak kommenteket."

Mint pl. te.

6.Lenin 2022.11.26. 20:46:30

Drága Ellenzéki Honfitársaim!

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4634/46345/463459/46345968_8f40519dab5916afc7a158053eba8c24_wm.jpg
kep.index.hu/1/0/4634/46346/463460/46346000_c3594b824a1adfe77052d7004dc32dc6_x.jpg

Miért nem gondolkodtok el a "miért is van ez így"-problémán? Ha gondoljátok segíthetek, de akkor keményen kéne nektek is dolgozni, tanulni. Ja, főleg meg kéne tanulnotok gondolkodni.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.26. 20:49:41

Van annak egy diszkrét bája, hogy miközben a fidesz európa szemetjéhez, a szélsőjobbos náci csürhéhez dörgölőzik mert más már nem áll velük szóba, a fizetett trolljai nácizzák a gondolkodókat, azokat, akiknek saját véleménye van és az nem egyezik a propagandával.
Identitászavar, elvtársak? Nem tudjátok, hová kapjatok? Hirtelen az ukránok lettek a nácik és azok rosszak, a ruszki kommunisták meg a jók? Közben a főni meg a sleppje nácul ezerrel?
Szánalmas, ócska csürhe vagytok. Ide vezet, ha valaki tanulás helyett szipuzik a kultúr mögött és csak az aljamunka jut neki...

6.Lenin 2022.11.26. 20:50:51

@Kangörcsös TSZ elnök: @fkv.119:

"Mo szabad ország, hiszen a szarevők is írhatnak kommenteket. Itt is olvashatsz néhányat közülük. Nagyon helyesen. Nekik is joguk van hozzá." ....így van értelme a szövegnek.
Ennyien birkóznak szövegértési problémákkal? Most látni, hogy milyen szar volt az SZDSZ oktatás politikája. Szarevőket neveltek.

6.Lenin 2022.11.26. 20:52:55

@Kangörcsös TSZ elnök:

Melyikm összefogásban volt egy náci párt is? Tényleg hézagos a memóriád. A náci, nácizik. Elképesztő.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.26. 20:58:48

@6.Lenin: Te büdös, szaros paraszt! Te kezdted az anyázást vele.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.26. 21:00:32

@6.Lenin: Te dumálsz? Azt sem tudod, melyik ruszki katona volt az apád.

6.Lenin 2022.11.26. 21:08:26

@Kangörcsös TSZ elnök:

Csak neked szeretettel, kár, hogy így jártál, hogy kimaradt az életedből .
..www.youtube.com/watch?v=ZB047B2uVs8

6.Lenin 2022.11.26. 21:13:02

Bocs fkv.119 neked is ajánlom az előző verset...

6.Lеninx 2022.11.26. 21:17:15

Kicsi szünetet kellett tartanom, jött a nővér a gyógyszerekkel.

6.Lenin 2022.11.26. 21:18:47

Ez roppant érdekes kezd lenni. Vajon miért a haladó, progresszív gyökereknek jut szar élet?
Miért nem szereti őket az isten? Mert Sátán Lajos az apjuk, ő írta beléjük az idióta programot?
Na mind1 is , b-szni rá, így jártak és kész. De miért nem mennek oda, ahol boldokok is lehetnének?

www.youtube.com/watch?v=aKpgb2WrGo0

6.Lеninx 2022.11.26. 21:24:29

Nekem már lefőtt a kávé. Elég örömöt ad ha a nővér miközben lecseréli a pellusomat, szivaccsal letörli a farkamat.

Red shield representatíve 2022.11.26. 21:26:47

@6.Lenin: Szar életed neked van, te rubelkurva.

6.Lenin 2022.11.26. 21:26:54

Ja és még 1 érdekesség, maguktól jönnek elő a szarból. még hívni se kell őket.

www.youtube.com/watch?v=8wt_PWMnwKc

L

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.26. 21:28:16

@6.Lenin: Kis nyomorékom. Arról, hogy az anyukád egy ócska cigánykurva volt és a valódi apádat nem ismerted, nem tehetünk. Arról sem, hogy az asztalra csak az jutott amit a kukában találtatok, szintén.
Ennek fényében már persze érthető, hogy számodra fel sem tűnik az elszegényedés, a penészes kenyérhéjhoz és a krumplihéjból főzött leveshez képest ma már dőzs van, még tegnapi zsemle és száraz szalámivég is jut az asztalodra, fűtéshez meg ott vannak a kiváló kopott gumiabroncsok...
A nácikról... A jobbik pont azzal vesztett a törzsközönségéből mert takarékra vette a náci eszméket és ezért a sötétebbje csalódott, belőlük lett a mi hazánkos csürhe. Ennyit a hazai nácikról. Azt viszont csak a hozzád hasonló mocskos férgek tagadják/ostobák nem látják(oszd be magadnak), hogy a köpcös európa nácijaival próbál szövetkezni mert minden más ajtó már bezárult előtte.
Amikor belenyomják a fejedet a saját szarodba, mindig odébblépsz, személyeskedsz egy kicsit csak hogy eltereld a figyelmet az ostobaságodról, hazugságodról.
Na eriggy, nézz körül a kukában, hátha kidobtak valami vacsoramaradékot, még jóllakhatsz. Siess, nehogy ulpius megelőzzön.

2022.11.26. 21:32:46

@atomic power 1986DucaDuca: “ akkor is azon leszek, hogy a valóság minden lehetséges részletét megismerjem és ha szükségét érzem, közreadjam értő intelligenciáknak”

Szerintem az intelligens embereket olvasva a kommenteket, itt hiába keresed

fkv.119 2022.11.26. 21:33:57

@6.Lenin: Min is kéne elgondolkodnunk, fideszszolga? Hogy pár fillérért eladjuk magunkat, mint te? A tükröd otthon meg már tele van köpködve...

fkv.119 2022.11.26. 21:35:02

@6.Lenin: "szar volt az SZDSZ oktatás politikája. Szarevőket neveltek"

Például téged.

6.Lenin 2022.11.26. 21:35:54

@Kangörcsös TSZ elnök:

Orbán az ukrán nácikkal? Nem Ursula jár oda?
Te már teljesen meg vagy zavarodva, Nem tetszik az igazság ? Menjek el, hogy tudjatok hazudozni?
Rendben, hajrá, reggelig szabadon hazudozhattok , nyomorult életűek.
Használjátok ki az időt.

De miért nem volt 1nek se anyja? Roppant érdekes, de legyen ez az ő gondjuk.

gázóra ellenőr 2022.11.26. 21:38:47

@Mr.Tellinghovon: Mondja ezt az a gazdasági "szakértő", aki szerint a vásárlóerő csökkenése inflációt okoz.

fkv.119 2022.11.26. 21:38:55

@Kangörcsös TSZ elnök: "az asztalra csak az jutott amit a kukában találtatok"

:DDD

fkv.119 2022.11.26. 21:39:42

@6.Lenin: Ha elmész a monitorodra és nem törlöd le, nem fogod látni mit hazudtál már és mi van még hátra a KGB listájából.

Red shield representatíve 2022.11.26. 21:43:01

@fkv.119: Nagyon osztjátok a vén rubelkurvát.

gázóra ellenőr 2022.11.26. 21:53:03

@Mr.Tellinghovon: Bizony, súlyos intelligencia hiány van annál aki beleugat a felnőttek vitájába, miközben kiderül róla hogy gazdasági alapismeretekkel nincs tisztában.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.26. 21:53:58

@6.Lenin: Erről beszéltem. Belenyomtam a fejed a szarodba, nekilátsz terelni, mellédumálni. Senki nem beszélt az ukránokról, van elég szélsőjobbos náci fasz európában akikhez a köpcös dörgölőzik.
Látod milyen ócska vagy? Ennyit tudsz.
Nem is kell azon fáradnunk, hogy hülyét csináljunk belőled, megteszed ezt a szívességet te magad(meg az amfetamin meg szegényebb napokon a csavarlazító).

uIpius66 2022.11.26. 21:56:15

@ulрius66: Bár a multkor mink győztünk mert a mama csöcsöt villantott neki közben én meg elgáncsoltam, mijenk lett a kuka...egy egész kenyeret meg egy kiló krumplit is találtam benne, nem is volt rohadt mind.

csöcsös travi 2022.11.26. 22:34:51

@Mr.Tellinghovon: Mi van a vásárló erő csökkenésével. Miért növeli az az inflációt? Meg tudod válaszolni, vagy csak mellé fogsz beszélni.

csöcsös travi 2022.11.26. 22:37:09

@Mr.Tellinghovon: Élet teljesítménye? Nekem az ürülékem nagyobb teljesítmény mint a te egész életed.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 00:11:59

@Etniez:

"magyarázatok szerint mégis orosz volt az a rakéta, de ukránnak kell nevezni, hogy ne kelljen kirobbantani a 3. VH-t. Nekem is gyanús volt a repeszek hiánya és a hatalmas kráter, nem légvédelmi rakéta volt az."

Na végre, megszólalt a virológusból rakétaszakértővé átképzett zseni.

Ugye azt is elhiszed, hogy a Föld lapos, és a holdraszállás is kamu volt? Hány konteóban hiszel még?

Azért meglepő, hogy most éppen azoknak nem hiszel, akiknek eddig fenntartások nélkül mindig.

Ebből az következik, hogy te azoknal hiszel, akik azt mondják, amit hallani szeretnél. :)

Beata ignoranza. :)

Etniez 2022.11.27. 03:31:17

@Mr.Tellinghovon: "Szerintem az intelligens embereket olvasva a kommenteket, itt hiába keresed"

Hiányzik egy vessző, így pont nem beszóltál nekünk, ahogy szeretted volna.

Az meg külön vicces, hogy egy konteós embert tartasz intelligensnek :D

Etniez 2022.11.27. 03:38:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azért meglepő, hogy most éppen azoknak nem hiszel, akiknek eddig fenntartások nélkül mindig."

A szó, ami nem jut eszedbe: kritikus gondolkodás.
Attól, hogy az én sajtóm mondja, elgondolkozom.

Maradjunk annyiban, hogy a légvédelmi rakéta repeszeket lő ki, a földi célpont elleni pedig egy nagyot robban.

Ezt a gépet az oroszok lőtték le, sok kis repesz érte a gépet, még a roncsokon is látszik.

m.hvg.hu/vilag/20200715_hollandia_oroszorszag_mh17_ejeb

Látsz te repeszt azokon a képeken, melyeket Lengyelországban készítettek?

m.hvg.hu/vilag/20221115_haboru_pp_Henicseszk_Herszon_Zelenszkij_G20

Ettől persze még lehet, hogy én tévedek, nincs igazán nagy jelentősége, de elég fura ügy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.27. 07:47:19

@Etniez: Van fontosabb dolog is. Látsz te a képen égésnyomot? Egy szál sincs. Ez egy besült légvédelmi rakéta, amely a célt befogva nem robban fel, így az önmegsemmisítés sem működhetett. Egy felrobbant rakéta után ne lenne megégve a gumiabroncs? Kizárt. Nem lenne leégve a festék a pótkocsiról? Nem gyulladt volna ki a traktor? Ha jól látom gabonát szállítottak. Hogy lehet hogy nincs egy megpörkölődött szem se?

arthurthedent 2022.11.27. 08:25:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Egy felrobbant rakéta után ne lenne megégve a gumiabroncs? "

Azt állítod, hogy a rakéta felrobbanása után mindig tűz üt ki a helyszínen. Csakhogy az ukrajnáról készült képek közt rengeteg olyan rakétatámadást láthatunk, ahol nem volt tűz. Robbanás volt, tűz nem. Ha nem tobbant fel az a rakéta, akkor mitől van ott az a kráter?

Ha tudni akarod hogy néz ki egy fel nem robbant rakéta, akkor van jónéhány kép erről: www.google.com/search?q=ukraine+missile+unexploded&tbm=isch&ved=2ahUKEwjTqeGa6c37AhVEtaQKHcV0A2UQ2-cCegQIABAA&oq=ukraine+missile+unexploded&gs_lcp=CgNpbWcQDFChDVjSDmCzHWgBcAB4AIABSogBjwGSAQEymAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=gQ-DY5PlGMTqkgXF6Y2oBg&bih=864&biw=1882

Érdemes persze óvatosan kezelni ezeket a képeket, laikusok állítólag könnyen összetévesztik a levállt gyorsítófokozat maradványait a fel nem robbant rakétával.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 09:07:07

@Etniez:

"Ettől persze még lehet, hogy én tévedek, nincs igazán nagy jelentősége"

Az kizárt, hogy te tévedsz. Végtére is futballszakértőből átfotelszakképzett virológusból átfotelszakképzett rakétaszakértő lévén pár fényképből halálos biztonsággal tudod megcáfolni azokat az amdrikai és lengyel kóklereket, akik a helyszínen vizsgálódtak. :DDD

"A szó, ami nem jut eszedbe: kritikus gondolkodás."

Vagyis azt hiszel el, ami egybevág az elképzeléseiddel.

Tudod, én nem vagyok rakétaszakértő, ismerem a tudásom korlátait. Ezért inkább hidzek a szakértőknek, főleg ha Z kivételével minden érdekelt és ellenérdekelt fél is egyetért ebben a kérdésben.

Na persze világos, hogy a komikusból farokzongoristává átképzett Z rakétaszakértővé képezte át magát, ráadásul olyan zseniális, hogy neki a helyszín és a nyomok megvizsgálására sincs szüksége ahhoz, hogy megfellebbezhetetlen szskvéleményben mondjon ellent minden más szakértőnek.

Szomorú látni, ahogy a vágyvezérelt gondolkodásod éppen az általad az előbb említett kritikus gondolkodás felett arat kiütéses győzelmet.

arthurthedent 2022.11.27. 09:16:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az amdrikai és lengyel kóklereket, akik a helyszínen vizsgálódtak."

Valójában fogalmad sincs, hogy kik vizsgálódtak, mit mondtak és mire alapozták a véleményüket. Ennek ellenére most hirtelen hinni kezdtél a NATO-nak, mert olyasmit mondanak, ami tetszik neked.

"Vagyis azt hiszel el, ami egybevág az elképzeléseiddel."

Ó, akkor érted miről van szó. :D

6.Lenin 2022.11.27. 09:51:19

@Kangörcsös TSZ elnök:

Tii eddig csak magatokat égetitek, már több, mint 12 éve. De komolyra fordítva, sosekurt úrfi hülye nickjei vagytok, egy beteg torz emberé. Nincs más mondanivaló, mint a másikat megpróbálni megalázni, de ennek is csak az a vége, hogy a saját bunkóságodat reklámozod te szerencsétlen.

6.Lenin 2022.11.27. 10:01:05

@arthurthedent:

Ebből az egész rakéta ügyből ordít a szándékosság. Érdekes, hogy egy NATO gép végig követte , regisztrálta a rakéta útját. ez6ért tudta rögtön Biden azt mondani , hogy nem szándékos orosz támadás volt. A rakéta nyilván orosz volt, mert Zelinszkij azért annyira nem hülye, amerikai rakétával lőne, aztán ráfogná az oroszokra, és utána kérné a NATO beavatkozását.

Van a dolognak egy nagyon érdekes része. Egy nem tag ország-Ukrajna megtámadott egy NATO országot , Lengyelországot. A NATO pedig mélyen hallgat erről.

Ez az egész a lehető leghülyébb módon lett megtervezve, de gondolom az alkalom- az orosz rakéta csapás Ukrajnára-nem hagyott időt a gondolkodásra.

Egy biztos most már a nyugat számára, Zelenszkij egy végtelenül veszélyes gazember mindenki számára.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 10:09:59

@fkv.119:

"@atomic power 1986DucaDuca: Itt vered a nyálad már mióta és még azt se tudod miről hadováltál eddig összevissza?

"az orosz katonai akció Kelet-Ukrajnában provokálatlan és indokolatlan volt."

Mi is ezt mondjuk.............."

Ugyanazt csinálod itt a blogon kicsiben, mint a nyugati fősodor média azokban az esetekben, melyek kényelmetelenek a számodra/számukra. A fenti reagálásod ékes bizonyíték rá. Kiforgatod a lényegét annak, amit írtam. Ugyanis én azt írtam, hogy a nyugati média elhallgatja, ignorálja a provokáció létezését, a feltárt dokumentumokat, s nem ennek az ellenkezőjét mondtam! Igen, nem voltak kötelező érvényű szerződések, "csak" diplomáciai memorandumok. Én nem is szerződésszegésről írtam, hanem a diplomáciai gentlemen's agreement be nem tartásáról, a szavahihetőségről. Akárhogy is nézzük, ezek az ígéretek írásban rögzítésre kerültek kölcsönösen előnyös etikett alapján. Ez nem kötelező érvényű, ez a felek becsületére támaszkodik.

6.Lenin 2022.11.27. 10:24:57

@atomic power 1986DucaDuca:

Bocs, hogy beleszólok, de egy sok éves blogon szerzet tapasztalatom szeretném leírni.
A blogon két vitázó fél vitáját még az olvasok se döntik el, hiszen az oldalak hívei döntenek. Semleges olvasok meg a fehér hollók ezeken a felületeken.
Szerintem kár ezzel görcsölni, főleg, ha egy ellentétes oldal hívével van "vitád" . A vége egy végnélküli értelmetlen mocskolódás lesz csak.
De a döntés a tiéd. De én egy ilyen szinten lévő partnerrel nem " vitáznék", legfeljebb megírnám neki a róla alkotott véleményem és lezárnám az ügyet, de te döntesz ebben is.

Az azonos véleményen lévők meg már az első hsz után is tudnak dönteni.

fkv.119 2022.11.27. 10:40:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ilyen rakétát a muszkák is lövöldözhetnek, ha a megtévesztés a cél. Látod hány hete megy már a vita rajta, és csak 1 szaros rakétába került, elég olcsó bomlasztó művelet.

fkv.119 2022.11.27. 10:44:13

@6.Lenin: Te meg egy kivénhedt kommunista vagy, aki már Thürmer Gyulának is ciki, ezért inkább köpönyeget forgatva átléptél a másik kommunista pártba, a Viktoréba. Oda is a nyugger tagozatba, aminek a feladata a bértapsikolás, és a hülye megjátszása (őszintén és hihetően, de hát ehhez nem kell semmit alakítanod, csak magadat adnod).

fkv.119 2022.11.27. 10:46:10

@6.Lenin: "A rakéta nyilván orosz volt, mert Zelinszkij azért annyira nem hülye, amerikai rakétával lőne"

Putyin meg nem is tud mással lőni, mert neki nem szállítottak HIMARS-t.

"Zelenszkij egy végtelenül veszélyes gazember mindenki számára"

Putyin gazdád meg az egész világra.

fkv.119 2022.11.27. 10:51:13

@atomic power 1986DucaDuca: "Ugyanazt csinálod itt a blogon kicsiben, mint a nyugati fősodor média azokban az esetekben, melyek kényelmetelenek a számodra/számukra."

Tehát ugyanazt mint amit te csinálsz, meg a KGB-s propagandád? Még ha így lenne se lenne jogod panaszkodni, pláne hogy mint mindig, most se mondasz igazat.

"a nyugati média elhallgatja, ignorálja a provokáció létezését"

Mivel nem is volt provokáció. Kivéve amikor a muszkák megmérgezték az ukrán elnököt, aztán megszállták a Krímet, stb. Na az provokáció volt.

"Igen, nem voltak kötelező érvényű szerződések, "csak" diplomáciai memorandumok"

Tehát valaki leírta hogy szerinte mi a vágyálma, és most azért toporzékolsz, mert nem történt meg? Baszod, én is leírom neked hogy meg kell nyernem a lottó 5-öst, aztán ha jövő szombaton nem húzzák ki a számaimat, majd te intézkedsz...

"Ez nem kötelező érvényű, ez a felek becsületére támaszkodik"

Milyen becsületre gondolsz, az amelyik ALÁÍRJA a Budapesti Memorandumot, hogy nem támadja meg Ukrajnát, aztán mégis megtámadja?

fkv.119 2022.11.27. 10:52:58

@6.Lenin: "én egy ilyen szinten lévő partnerrel nem " vitáznék""

De azért csinálod, ugye... Aztán amikor nem jön be a nagy lóról fölényeskedés, mert emberedre akadsz, aki kiosztja a pofádat, akkor meg játszod a sértődött mimózát, meg az "én nem vagyok ilyen" mesét...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 10:54:38

@arthurthedent:

"Valójában fogalmad sincs, hogy kik vizsgálódtak, mit mondtak és mire alapozták a véleményüket."

Igazad van, fogalmam sincs. Ha a helyszínen vizsgálódhatnék, akkor sem lenne, mert nem vagyok szakértő.

A polihisztorok kora már a reneszánszban lejárt. Nem tudom megítélni egy orvos, egy mérnök, egy biológus, egy bármilyen kompetens szakértő vagy tudós véleményének helyességét. Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy összehasonlítom más hasonlóan kompetens szakértőkével. Ez nem zárja ki a tévedés lehetőségét, de hatalmas mértékben csökkenti.

Jelen esetben a szakértők túlnyomó többségével mégy szembe, amikor a konteó határát nemcsak súroló, hanem át is lépő véleményekre hallgatsz. Olyanokéra, akik ott sem voltak, nem is vizsgáltak meg semmit.

Lelked rajta, alapvető emberi jog hinni a Mikulásban, a lapos Földben vagy abban, hogy a gólya hozza a gyereket. Vagy abban, hogy szakértők garmadája téved vagy hazudik, viszont pár fotelszakértő megaszongya a tutit.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.11.27. 10:59:24

@6.Lenin: Köszönöm, hogy igazolod amit írtam. Miután immáron sokadszor belnyomtam a fejed a saját szarodba, nekilátsz személyeskedni, gyanúsítgatni, csak hogy eltereld a figyelmet az ordas hazugságaidról. Szánalmas faszszopó selejt vagy.

6.Lenin 2022.11.27. 11:12:17

Valamiért elszállt egy hsz-em.
Na szóval. egy rakétának sok jellemzője van. Gyártója, hatótávolsága, röppályája stb.
Az aznapi orosz rakéta támadás nagy hatótávolságú rakétákkal történt. Piszok életszerű, hogy a ruszkik egy kis hatótávolságú rakétával kilőnek egy lengyel traktort , hogy kiprovokálják a NATO beavatkozásának jogi feltételeit.

Tiupikus libsi agyalágyult gondolkodásra utal.

Szerncsére egy VÉLETLENÜL ott szálldogáló NATO gép végig követte, regisztrálta a rakéta útját.

Így még az agyalágyult BIDEN is átláthatta a provokációt.

Egy érdekes és agyonhallgatott részlet. Ha az ukránok lőttek, akkor a NTO miért nem támadja meg Ukrajnát, hiszen ők még nem NATO tagok.

Talán nem minden haladó, progresszív totál hülye, szerencsére,

Akik viszont itt ég ezen rugóznak nem az értelmes libsik közé tartozhatnak.

6.Lenin 2022.11.27. 11:25:41

Ja, és még egy dolog.

Valszeg a kis zöld ukrán gazember elküldte az illatékeseknek aláírásra a saját halálos ítéletét. Bár én már régebben is megírtam, hogy nem kötnék vele életbiztosítást. A történelem mutatja az ilyen gazembereknek mindig azonos a végzetük, véletlenül jobb létre szenderülnek, elvégezték a küldetésüket, de néhány hülyébb sürgeti azzal, hogy önállóan is akciózni kezd.

birka menet 2022.11.27. 11:44:22

@6.Lenin:

Mi van te hazugság cunamis KREML PROPAGANDISTA Lenyin, a ruszki megbizóid egy nap alatt kiképeztek rakétatudóssá is?

Hát arra kiképezrek, hovy a 10- szeres rezsiszámládat miből kéne fizetned?

birka menet 2022.11.27. 11:46:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Oszt mit mondanak a ruszki szakértő gazdáid Józsinéni, ki csinál Ukrajnában népirtást? Putyin vagy putyin?

birka menet 2022.11.27. 11:51:51

@atomic power 1986DucaDuca:

Hát igen te félkegyelmű NER diszbarma, a nyugati médiát háppersze hogy irányiccsák (csak tudnám ki te anyaszomoritóan idióta), nem úgy ám mint a szabad, független Fidernyák meg Kreml ÁLLAMI FAKE NEWS PROPAGANDA birodalmatokat!

birka menet 2022.11.27. 11:53:54

@6.Lenin:

Juj Lenyin, nem kesz neked ebből bajod, hogy nyiltan leirod, hogyan fogja végezni a kis zöld putyin bérenc orbánod?

fkv.119 2022.11.27. 11:53:56

@6.Lenin: "Valamiért elszállt egy hsz-em."

Hát lehet hogy a fórum engine se bírja a hazugságaidat...

"Piszok életszerű, hogy a ruszkik egy kis hatótávolságú rakétával kilőnek egy lengyel traktort , hogy kiprovokálják a NATO beavatkozásának jogi feltételeit."

Így van, életszerű. Nem is atomrakétára fogják rámondani hogy az ukrán volt, mert azt még a hülye is tudja (kivéve a rubelkurvákat), hogy az nem lehet ukrán.

"Szerncsére egy VÉLETLENÜL ott szálldogáló NATO gép végig követte, regisztrálta a rakéta útját."

Ja, meg ufót is látott, tudjuk...

"Talán nem minden haladó, progresszív totál hülye, szerencsére"

Az lehet, de te igen.

fkv.119 2022.11.27. 11:55:17

@birka menet: Arra kap külön rubelt a KGB-től.

fkv.119 2022.11.27. 11:56:22

@birka menet: A szíriuszi gyíkember háttérhatlom, ki más? :)

6.Lenin 2022.11.27. 11:59:02

@birka menet:

Cáfold meg amit írtam.

A rezsiszámlám kevesebb, mint volt az elmúlt évben. Beruháztam, és gazdaságosabban használom a berendezéseimet. Van miből fizetnem, ezen ne izgasd fel magad.

A haladó, progresszívek miért mindent magukhoz mérnek, és a saját életkörülményeikből ítélhetnek meg? Igaz az van a legközelebb és azt talán még képesek is felfogni. Mind1, ez az nyomoruk.

Ja, és nem vagyok rakéta tudós, de valamiért úgy születtem, hogy képes vagyok logikusan sorrendbe rakni a tényeket. Nem haszontalan tulajdonság, hálás is vagyok érte. Különösen annak örülök hogy a gólya is utálta a libsiket, és jobb helyre hozott.

fkv.119 2022.11.27. 12:33:45

@6.Lenin: "A rezsiszámlám kevesebb, mint volt az elmúlt évben."

Hazudsz.

"Van miből fizetnem"

A hazaárulási rubelből.

"Ja, és nem vagyok rakéta tudós, de valamiért úgy születtem, hogy képes vagyok logikusan sorrendbe rakni a tényeket."

Ezt még a KGB-nél se bírták ki röhögés nélkül...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.11.27. 13:22:11

@6.Lenin: Még küzdesz vén munkásőr? Már feloszlatták a szervezeted.

6.Lenin 2022.11.27. 13:27:12

@fkv.119:

Kivételt teszek mert .....

Vaillant eco a gázkazánom-csak fűtésre- idén fordítva tüzeltem-langyosabb időben gázzal 4-12 köb volt a fogyasztás/nap x 102 Ft, hidegebb időben fával 35 000 egy köb, de már volt 3 éves száraz, 10-12 köb betárazva.
12 db radiátort fűtök.
szept. 5 ezer felett volt, de abból 1 ezer valamennyi a gáz,+ 5 havi rendszerhasználati. Okt. 11 800 valamennyi volt a gázszámla ebben benne van a rendszerhasználati + talán 0, 5 köb fa. Néhány naponként fával, hogy felmelegedjenek jól a falak (3 szint , 30 cm-es falak. Északi oldal szigetelt)

Mindenem megvan, aránylag jó a nyugdíjam is (magyar+ külföldről). Nincs gondom a fizetéssel (rezsi)

A rezsit államkötvény kamataiból fizetem, vagyis az állam fizet magának.

Te is próbáld logikusan sorba rakni az eseményeket, tényeket, hátha menni fog neked is. Szerintem nem bonyolult. A ruszkik keleti irányból lőttek, az elhárító rakétát meg nyugati irányba lőtték. Egy NATO gép mindent rögzített (TELEX cikk szerint). A Zelenszkij követeli a NATO beavatkozását közvetlenül is. Próbáld átgondolni ezeket. Remélem nem voltál minden töri órán mumszos, valami hasonlókra csak emléxel.

A KGB meg soha nem érdekelt, az a te fantáziád terméke, mert nyilván volt a családodban néhány besúgó is. Eddig mindig onnan vetted a példáidat.

CSOKKI MÁLNA 2022.11.27. 13:34:14

Ez a háború nem a fronton fog eldőlni, hanem az ukrán hátországban..

6.Lenin 2022.11.27. 13:44:56

@CSOKKI MÁLNA:

Miért? Kinek számít valamit is, hogy mit gondolnak az ukrán emberek? az amerikaiak érdekei fognak dönteni. Ukrajna nagyon sokáig vagy már soha nem lesz egy szabad, független ország, bármi is lesz a háború vége.
Abban lenne logika, hogy 1x az ukránoknak elegük lesz a zöld kis gazemberből, szerintem ez kizárható a jellemük miatt. Lehetséges lenne 3-4 generáció után, talán. Most erre nincs esély. Bár ne lenne igazam ebben.

arthurthedent 2022.11.27. 13:45:03

@6.Lenin: "A ruszkik keleti irányból lőttek, az elhárító rakétát meg nyugati irányba lőtték."

Jó kis hadsereget terveztél, amikor keletről elkezdenek rá lőni vadul lövöldözni kezd nyugatra. :D

Nekem az a nagy fene véleményem, hogy azok a légvédelmi rendszerek vadul figyelnek Oroszország, Beloruszia, meg a tenger felé. Erre is indulnak a rakéták. Nem lengyelország felé, mert a lengyelek történetesen nem lövik ukrajnát. Logikus?

arthurthedent 2022.11.27. 13:46:59

@6.Lenin: "az amerikaiak érdekei fognak dönteni. "

Bírom, hogy a nyugati irányba védekező rakéták után mindjárt elmondod azt is, hogy mi lesz. Amit lehet tudni, azt nem tudod, de azért tudni véled azt, amit nem lehet tudni. :D

arthurthedent 2022.11.27. 13:53:56

@CSOKKI MÁLNA: "Ez a háború nem a fronton fog eldőlni, hanem az ukrán hátországban.."

Az. Hónapokon keresztül ment az, hogy az oroszok lenyomják az ukrán sereget, mint a bélyeget. Mindenféle kifogásokat kellett keresni, hogyaszongya "nem is akarták elfoglalni Kijevet, csak viccöltek", "hátrafelé mennek, de csak a jó szándék jeleként", "kiegyenesítették a frontot, szó sincs vereségről", "majd most jönnek a frissen mozgósítottak, vége lesz az ukránoknak", "ja, hát a legfrankóbb tankokat még oda se vitték, oroszországba így selejteznek tankot".

Aztán most kiderült, hogy "nem is fronton dőlnek el a háborúk". :D

Mennyit kellett ezen gyúrmáznod, hogy elhidd? Te találtad ki? Megnyugtatott a gondolat? Rakd fontossági sorrendbe a következő modatokat aszerint, hogy melyik nyugtat meg jobban:

o Örök életet nyertem, nekem soha nem kell meghalnom, mert vallásos vagyok.
o Az egész világegyetemet az én kedvemért teremtette valaki, mert olyan nagyszerű vagyok.
o Ez a háború nem is a fronton fog eldőlni, a ruszkiknak még van esélye.

6.Lenin 2022.11.27. 13:57:01

@arthurthedent:

Ezt mikor álmodtad?

Az oroszok akkor nagy távolságból lőtték az ukrán célpontokat Nyilván olyan rakétákkal, amelyek ennek megfeleltek, és keleti irányból. Az elhárító rakéta meg ukrajnai támaszpontról lett indítva, nyugati irányba NATO gép által rögzítve pálya. Nyilván az amerikaiak ezért tudta igen rövid idő múlva reagálni. az is nyilvánvaló, hogy az USA-nak érdeke közvetlen beavatkozni. A ruszkik se annyira hülyék, hogy könyörögjenek egy közvetlen NATO beavatkozásért.

Vagyis Ukrajna megtámadott egy NATO országot, de a válasz valamiért elmaradt. Látszólag egy bonyolult esetnek tűnik. Valszeg ezért nem értik a hazai lipsik. Mások simán vették a lapot és szóltak a zöld gazembernek, hogy kapjon már a fejéhez és marháskodjon komoly dolgokkal.
az ukránokon kívül senkinek sem az érdeke egy 3. világháború.

Mi a szar ebben a bonyolult nektek? Hülyén lett egy hülye terv kivitelezve? Miért? Csináltak már a libsik, nácik valamit jól? Te is mumszos voltál a töri órákon?

6.Lenin 2022.11.27. 13:59:18

@arthurthedent:

Miért ? Kinek az érdeke volt azt a háborút kiprovokálni?
A szomszéd Mari nénitől kérdeztem, de ő elég meggyőzően letagadta, hogy köze lenne hozzá.

6.Lenin 2022.11.27. 14:03:50

@6.Lenin:

Bocs , de néhány szócska itt-ott kimaradt, de szerintem közepes szellemi képeséggel azért érthető , értelmezhető minden.

arthurthedent 2022.11.27. 14:20:51

@6.Lenin: "Az oroszok akkor nagy távolságból lőtték az ukrán célpontokat Nyilván olyan rakétákkal, amelyek ennek megfeleltek, és keleti irányból."

Tudjuk, hogy nem csak keleti irányból lőttek. Mindenki tudja. Nem csak "nagy távolságból" lőttek, mert nem csak nagy hatótávolságú fegyvereket használtak. A robotrepülőgépek nagy hatótávolságúak, a sima rakéták általában nem.

"Az elhárító rakéta meg ukrajnai támaszpontról lett indítva, nyugati irányba NATO gép által rögzítve pálya."

Ha keletről jön egy támadó robotrepülőgép, akkor mi a francnak lőnél nyugati irányba? Megvárod, míg elmegy feletted a robotrepülőgép, rakéta, akármi és utána lősz? Nagy stratégia, erre biztos nem számítottak! :D

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 14:22:34

@fkv.119:
"Tehát ugyanazt mint amit te csinálsz, meg a KGB-s propagandád? Még ha így lenne se lenne jogod panaszkodni, pláne hogy mint mindig, most se mondasz igazat."
Itt van részedre egy kis KGB-s propaganda Marshall Auerback, a Bard College Levy Intézetének - (a Bard College évek óta kap óriási adományokat Soros Györgytől) - kutatójától, ami szembe megy az egyoldalú, a megkérdőjelezhetetlen balliberális main stream média által sükebókává nevelt falkamentalitásoddal:
Auerbach : "a Szovjetunió széthullásával és Németország újraegyesítésével gyakorlatilag megszűntek azok az okok, amelyek az Észak-Atlanti Szövetség létrehozását indokolták. Szerinte a NATO, amely valaha a globális biztonság fő szavatolója volt, mára „a globális instabilitás eszközévé vált.”
2021. 12. 13-i cikkében - unherd.com/2021/12/the-west-must-stay-out-of-ukraine/ - idézi
Lord Hastings Lionel Ismay, a NATO első főtitkára híres mondását:
"a szervezetet azért hozták létre, hogy „a Szovjetuniót kint tartsa, az amerikaiakat bent, a németeket pedig lent”.
"a Szovjetunió megszűnésére és Németország újraegyesítésére - írja Marshall Auerback, a NATO már régóta túlélte ezt a létjogosultságot. Még az olyan elkötelezett atlantisták is, mint Richard Lugar szenátor, már 1993-ban arra a következtetésre jutottak, hogy a NATO-nak „területen kívül kell mennie, vagy ki kell szállnia az üzletből”.
Továbbiakban így folytatja:
"De ahelyett, hogy megszűnne az üzlet, a NATO felpörgette működését. Ennek eredményeként az, ami egykor jelentős mértékben hozzájárult a globális biztonsághoz, egyre inkább a globális instabilitás eszközévé vált.
A NATO lopakodása szinte azonnal elkezdődött a Szovjetunió összeomlását követően, amikor a kilencvenes évek elején úgy döntött, hogy kiterjed az újonnan kialakított Orosz Föderáció határáig. Ezt követték az ismételt bombázások a volt Jugoszláv Föderációban (az orosz szövetségesben), és a 2011-es katonai beavatkozás Líbiában. Érdemes megjegyezni, hogy Líbiával kapcsolatban Putyin álláspontja nem a nyugat iránti lankadatlan ellenségeskedés volt. Oroszország annak ellenére sem élt az ENSZ Biztonsági Tanácsának vétójával, hogy ellenezte a bombázást. Moszkva kezdetben az Egyesült Államok terrorellenes háborúját is támogatta, egészen az afganisztáni amerikai erők logisztikai támogatásáig.
A NATO tevékenysége azonban egyre inkább ellenségessé vált. Nagyrészt Washington irányítása révén a NATO fokozta a feszültséget Oroszország küszöbén Ukrajnában, egy lassan átszűrődő háborús fenyegetést, amely a folyamat során magának a NATO-nak a pusztulásához vezethet.
Nyugati kommentárokat olvasva azt hihetnénk, hogy a jelenlegi ukrajnai feszültség kiváltó oka a Krím Oroszország általi annektálása. Baljósan úgy tűnik, hogy a Capitolium-dombon erősödő kétpárti konszenzus uralkodik abban, hogy miként kell megvédenünk Ukrajnát, ahelyett, hogy lenyomnánk a kérlelhetetlen hadjáratot. Ahogy az a New York Timestól és a Washington Posttól elvárható, az a konszenzus uralkodik, hogy csak az Egyesült Államok politikai, gazdasági és katonai ereje segítheti elő az egyre korruptabb és autokratikusabb Putyin-rezsim által tervezett válság diplomáciai megoldását.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 14:23:23

De ahogy az a legtöbb amerikai kommentárra jellemző Oroszországgal kapcsolatban, a Moszkva elleni vádaknak nincs történelmi kontextusa, és továbbra is összekeverik az okot és az okozatot. Amint azt Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a közelmúltban jelezte az orosz 1-es csatornának Putyin és Biden elnök múlt heti videomegbeszélése előtt: "A kétoldalú kapcsolatainkban az Augean-i istállót aligha lehet kitisztítani többórás tárgyalások alatt".
A Herkules munkásságára való hivatkozást nem szabad figyelmen kívül hagyni, mint Moszkva képzeletbeli engedékenységét a görög mitológiában. Inkább a jogos, régóta fennálló orosz sérelmeket tükrözi, amelyek a NATO MEGSZEGETT ÍGÉRETEIVEL kapcsolatosak a keleti terjeszkedés mellőzésével kapcsolatban. Ezeket az állításokat hevesen vitatták különböző amerikai kormánytisztviselők, akik határozottan cáfolták, hogy a NATO-tagság kiterjesztése a volt Varsói Szerződés országaira is felvetődött volna a Moszkvával a német újraegyesítésről folytatott tárgyalások során, és még kevésbé, hogy az Egyesült Államok „fogadalmat” tett, hogy nem. keleti terjeszkedést folytatni.
A nemzetbiztonsági archívumból feloldott amerikai, szovjet, német, brit és francia dokumentumok azonban meggyőző bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy George H. W. Bush elnök, Margaret Thatcher miniszterelnök, Francois Mitterrand elnök, Helmut Kohl kancellár és külügyminisztereik megszegték Mihail Gorbacsov elnöknek tett ígéreteit 1990-ben: ne terjesszék ki a NATO-t keleti irányba, és ne terjesszék ki a NATO-szövetség tagságát a Varsói Szerződés korábbi tagállamaira. Melvin Goodman professzor, a Nemzetközi Politikai Központ egyik főmunkatársa és a Johns Hopkins Egyetem kormányzati professzora a közelmúltban érvelt, e kötelezettségvállalások hiányában Németország újraegyesítése Moszkva és a Nyugat közötti hidegháború veszélyes újabb eszkalációját jelezhette volna, ahelyett, hogy megszüntetné., az EU és Moszkva között. Ehelyett a tevékenységek olyan területekre való kiterjesztése, ahol a Nyugatnak nem volt kényszerítő stratégiai érdeke, új konfliktusokat szült. Különösen figyelemre méltó volt a NATO-tagság 2013-as kiterjesztésére vonatkozó ígéret Ukrajnára, valamint az Európai Unió hivatalos gazdasági társulásra vonatkozó ajánlata Viktor Janukovics akkori ukrán elnöknek. Janukovics habozott aláírni, amikor látta, hogy a túlzó feltételek kevésbé hasonlítanak partnerségre, inkább gazdasági gyarmatosítási kísérletre. Janukovics habozása nyomán Kijevben tiltakozások robbantak ki, amelyek középpontjában a Maidan tér állt, ami viszont az ukrán kormány megdöntéséhez vezetett. Az ukrán elnököt ezután a politikai ellenfeleiből álló nyugatbarát koalíciós kormány váltotta fel.
A felkelés támogatói azzal érveltek, hogy a tiltakozások és az ehhez kapcsolódó EU-tagság felajánlása kiutat kínál a Janukovics-kormányzat által állítólagos korrupcióból és kleptokráciából. Természetesen az eseményeknek ez a változata kényelmesen figyelmen kívül hagyja az amerikai kormánytisztviselők szerepét a végső eredmény kialakításában, valamint figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy maga Viktor Janukovics lett Ukrajna demokratikusan megválasztott elnöke válaszul a korábbi kormányzatok korrupciójára (még akkor is, ha maga keveset tett ugyanennek a problémának a enyhítésére, amely sajnos a függetlenedés utáni ukrán politika régóta fennálló jellemzője). Mindenesetre az azóta „Maidan-puccsnak” nevezett események szinte bizonyosan arra késztették Putyint, hogy annektálja a Krímet, ami viszont napjaink alacsony intenzitású polgárháborújához vezetett az orosz és az ukrán nacionalisták között, amelyet Moszkva, illetve Washington támogat.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 14:23:52

A nyugati média ítéletet hozott: beszámolóik arra figyelmeztetnek, hogy Putyin egy küszöbön álló orosz katonai invázió alapjait rakja le. A Sunday Times bulvárszerű tudósítása magabiztosan állítja, hogy Putyin végső célja nem kevesebb, mint a régi szovjet birodalom visszaszerzése, figyelmen kívül hagyva a NATO folyamatos erőfeszítéseit, hogy kiterjessze saját haderejét Oroszország határaira. Mindeközben az amerikai sajtóban sok helyeslő kommentár érkezett a Biden-adminisztráció Moszkvával folytatott múlt keddi kemény megbeszélésére, még a hagyományos média ellenfelei részéről is.
Válaszul Putyin kifejezett garanciákat követelt arra vonatkozóan, hogy a NATO nem terjeszkedik tovább kelet felé, és nem helyez ki olyan rakétákat Ukrajnába, amelyek célba vehetik Oroszországot. A NYUGATI SAJTÓ MEGDÖBBENTENK LÁTSZIK, HOGY MOSZKVA NEM EGYSZERŰEN PASSZÍVAN FOGADJA EL AZT, AMIT SAJÁT NEMZETBIZTONSÁGÁRA NÉZVE EGZISZTENCIÁLIS FENYEGETÉSNEK ÉRZÉKEL. Tekintettel a NATO korábbi fogadalmait övező ellentmondó állításokra, Putyin érthető módon szeretné elkerülni a jövőbeli félreértéseket a Nyugat Oroszországgal és Ukrajnával kapcsolatos jövőbeni szándékait illetően, ami ésszerű eszköznek tűnik a konfliktus enyhítésére, valamint Moszkva jogos biztonsági aggályainak kezelésére.
Putyin követelésének ellenérve az, hogy egy valóban szuverén és független Ukrajna képes legyen létrehozni saját védelmi és nemzetbiztonsági rendszerét; Mindenesetre – áll az érvelés – igennel válaszolni egy ilyen kérésre az ukrán határokon történő jelentős csapatfelhalmozással szemben, az egyet jelentene a zsarolás elfogadásával, és ezzel Moszkva további agressziójára buzdítana.
Ezeket az érveket azonban némileg aláássák a Biden-kormányzat lépései, amely állítólag azt mondta az ukrán kormánynak, hogy a NATO-tagságot valószínűleg nem hagyják jóvá a következő évtizedben. Ez az engedmény implicit módon legitimálja Putyin követeléseit, de felveti a kérdést: miért korlátozzák az ígéretet tíz évre, tekintve, hogy ez a beavatkozás folyamatos egzisztenciális fenyegetést jelent Oroszország számára? Komolyan hisszük, hogy Washington elfogadta volna Moszkva időkorlátos megszorítását, hogy támadórakétákat helyezzen el Kubában az 1962-es kubai rakétaválság megoldása érdekében?
Mindezen megfontolások felett egy döntő tény áll: a NATO egy kollektív védelmi paktum, és a tagság olyan kölcsönös kötelezettségeket hordoz magában, amelyek jóval túlmutatnak az ukrán kormány törekvésein. Az orosz-ukrán konfliktusba való bevonás minden NATO-tagot érint. Ez nem pusztán egy döntés, amelyet Kijevnek kell meghoznia.
A NATO alapító szerződésének 5. cikke kimondja, hogy az egyik szövetséges elleni támadást az összes tagállam elleni támadásnak tekintik. Az USA (vagy a NATO európai tagjai) komolyan készen áll arra, hogy életek ezreit kockáztassa, hogy megvédje Ukrajnát a klub újonnan felvett tagjaként? Ha a válasz nem, akkor minek állandósítani ezt a szükségtelenül provokatív helyzetet Moszkvával?
Azt is érdemes megjegyezni, hogy Ukrajna sokkal mélyebben megosztott, mint bármelyik NATO-társa. Jelentős orosz lakossága van, különösen keleten, akik közül sokan szeretnének szoros kapcsolatot tartani Oroszországgal. A NATO-csatlakozás tehát megteremtheti a polgárháború feltételeit, amint azt a közelmúltban a kelet-ukrajnai Donyeck régióban zajló konfliktus is szemlélteti.
És akkor ott van a Krím-félsziget problémája. Minden NATO-tag, valamint Ukrajna jelenlegi kormánya szerint a Krím továbbra is Ukrajna része. Ezért, ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz, a három lehetőség egyikének kell következnie: a NATO háborút indít Oroszországgal a Krím-félszigeten; vagy a NATO elismeri a Krím orosz annektálását; vagy az 5. cikk holt betű.
Melyik lesz az? Más alternatíva nem létezik. Tekintettel arra, hogy az Oroszországgal szembeni teljes hadviselés aktiválása minden bizonnyal megteremtené a feltételeket a harmadik világháborúhoz (több nukleáris hatalom bevonásával), az 5. cikkre valószínűleg nem hivatkoznak. Ebben az esetben a NATO mint kollektív védelmi szerződés halott lenne. Gyakorlatilag azok, akik Ukrajnának a NATO-ba vonása mellett érvelnek, a megsemmisítése mellett érvelnek.
Lugar szenátor régi észrevétele a NATO-val kapcsolatban soha nem tűnt ennyire előrelátónak. Annak érdekében, hogy a NATO hű maradjon a béke és a nemzetközi biztonság előmozdítására irányuló célkitűzéséhez, itt az ideje, hogy végleg leállítsa az üzletet."

6.Lenin 2022.11.27. 14:26:02

@arthurthedent:

Ez egy ukrán provokáció volt, ez már a szellemi fogyatékosok intézményében is unalmas téma.

arthurthedent 2022.11.27. 14:26:37

@6.Lenin: "Vagyis Ukrajna megtámadott egy NATO országot, de a válasz valamiért elmaradt."

Te magad mondtad, hogy az oroszok keleti irányből, nagy hatótávolságú fegyverekkel lőtték ukrajnát. Ha továbbment egy rakéta az hova jutott? Lengyelországba.

Ez a magyarázat neked túl ésszerű volt, kitaláltad, hogy az ukránok hátraarcot csináltak, elkezdtek hátrafelé lőni, hogy megtámadják azt aki ma a legnagyobb szövetségesük, akin az életök múlik, hátha senki sem jön rá.

De te bazmeg ráhöttél. Józan paraszti ésszel. Mindenki hülye, te nem, te rájöttél. :D

6.Lenin 2022.11.27. 14:37:11

Itt az igazi gyöngyszem...indexről

"Titkosszolgálati levelekből kiderült: Putyin Japánt akarta megtámadni Ukrajna helyett"

Tök logikus lépés lett volna, Meg kellett volna menteni a Japánban élő és elnyomott oroszok millióit.
De az oroszok lemondtak róluk és a váltókezelő is tévesen állította át a váltókat, igaz elsőnek bosszankodtak is a Putyinék, hogy a hajók lassabban mennek a síneken, de azért odaértek még reggeli előtt.

Ez már kezd nagyon fárasztó lenni. Azt értem, hogy lököttek a libsik, de miért lennének mások is azok?

arthurthedent 2022.11.27. 14:46:59

@6.Lenin: "Tök logikus lépés lett volna, Meg kellett volna menteni a Japánban élő és elnyomott oroszok millióit."

Putyint soha nem érdekelte az, hogy oroszok millióit megmentse. Oroszország és Japán közt viszont egy régi és mostanában egyre elmérgesedő területi vita van. Oroszország nyilván nem akarta megtámadni Japán fő területeit, csak bizonyos szigeteket szeretne megszerezni. Mint ahogyan egyébként Japán is szeretne megszerezni szigeteket, amiket szerintük Oroszország illegálisan tart megszállva a második világháború óta.

CSOKKI MÁLNA 2022.11.27. 14:52:34

@arthurthedent: Az is hónapokig ment, hogy az orosz hamar összecsuklik a szankcióktól, meg összeomlik a rubel, és az elégedetlenség elsöpri Putlert..Hát perszehogy..A nyugati stratégák a legrosszabb álmaikban nem gondolták volna, hogy a háború még a következő télen is tart, és itt állnak majd az ukránok letolt gatyával a kemény fagyok idején.
Ami a frontot illeti az oroszok folyamatosan emelték a tétet, és kb. mostanra jutottak el oda, ahol az amerikaiak kezdték Irakban..

fkv.119 2022.11.27. 14:58:43

@6.Lenin: Muszka logikával ez teljesen logikus is. Akik szerint egy zsidó Zelenszkij náci lehet, azok ezt is simán beszopják. Tövig, nehogy kifröccsenjen a finom geci...

6.Lenin 2022.11.27. 15:01:13

@arthurthedent:

Putyin támogatottsága 70-80 %-os Oroszországban , ha csak 50% felett v Nem szabad ennyire elszakadni a valóságtól.an a valóságban akkor is kenterbe veri bármelyik nyugati politikust.

Ha Oroszországot, vagy bármely más országot szeretnél hitelesen megítélni, akkor meg kell próbálni az ott élők fejével gondolkodni. Azon se ártana gondolkodni, hogy sose úgy kezdenek egy háborút, hogy a megtámadandó félnek előre elküldik a percre pontosan kidolgozott terveket. Ne égesd már magad ennyire, bár nem szeretnék beleszólni, hogy mikor , mit tegyél.
Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, mondasz, amit akarsz, de utána ne csodálkozz.
Csak nálunk divat, hogy a z ellenzéki emberek próbálkoznak Orbán fejével gondolkodni úgy, hogy meg a saját fejükkel sem képesek.

6.Lenin 2022.11.27. 15:05:36

@fkv.119:

Nagyon sok zsidó származású támogatta Hitlert, sőt harcoltak is az ő oldalukon. Minden töri órán mumszos voltál? Ne bassz.
Nincs gazember mentes emberi rassz. Sose volt és sose lesz, de felesleges ebbe a témába belemenni.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 15:07:52

@6.Lenin:

"Szerintem kár ezzel görcsölni, főleg, ha egy ellentétes oldal hívével van "vitád" .
Arra viszont jó, hogy klinikai eseteket tanulmámyozzak.

arthurthedent 2022.11.27. 15:12:26

@6.Lenin: "Ha Oroszországot, vagy bármely más országot szeretnél hitelesen megítélni, akkor meg kell próbálni az ott élők fejével gondolkodni."

Előbb a sajátoddal tanulj meg gondolkodni, utána ráérsz a máséval.

arthurthedent 2022.11.27. 15:13:43

@6.Lenin: "Putyin támogatottsága 70-80 %-os Oroszországban , ha csak 50% felett v Nem szabad ennyire elszakadni a valóságtól.an a valóságban akkor is kenterbe veri bármelyik nyugati politikust."

Melyik kijelentésem ellenkezik ezzel a ténnyel, Sherlock?

arthurthedent 2022.11.27. 15:18:14

@CSOKKI MÁLNA: "Az is hónapokig ment, hogy az orosz hamar összecsuklik a szankcióktól, meg összeomlik a rubel, és az elégedetlenség elsöpri Putlert..Hát perszehogy.."

Hát nem tudom kitől hallottál ilyeneket, én nem szoktam gazdasági becsléseket adni. Az azonban igaz, hogy a rubel összeomlott. Betultották a rubellel való kereskedést, az állampolgároknak megtiltották, hogy eladják a rubeljüket, a külföldieknek megtiltották, hogy eladják a részvényeiket, az orosz cégeknek előírták, hogy rubelre kell váltani a bevételeik jelentős részét. A rubel megszűnt szabad fizetőeszközként működni, az árfolyama mesterséges.

6.Lenin 2022.11.27. 15:20:50

@arthurthedent:

Cáfold vagy igazold az ellenkezőjét,, tényekkel, amit eddig írtam. Így szart se ér amit írtál.

6.Lenin 2022.11.27. 15:24:02

@arthurthedent:

"Putyint soha nem érdekelte az, hogy oroszok millióit megmentse. " erre írtam. tipikus amikor valaki próbál mások fejével gondolkodni. Pontosan ez zajlik itthon is az üres libsi agyakban.

CSOKKI MÁLNA 2022.11.27. 15:26:12

@arthurthedent: Nem söpörték el a szankciók Putyint, és ez a lényeg. A háború télen is tart, súlyosan érintve az ukrán hátországot. Ezt nyugaton a legrosszabb rémálmaikban nem várták kilenc hónapja..

6.Lenin 2022.11.27. 15:28:53

@atomic power 1986DucaDuca:

Így tökéletesen igazad van, mert tulajdonképpen én is ezt teszem. Bocs.

arthurthedent 2022.11.27. 15:41:33

@CSOKKI MÁLNA: "Nem söpörték el a szankciók Putyint, és ez a lényeg."

Ki mondta, hogy el fogják söpörni? Merthogy én folyamatosan azt olvastam, hogy Putyin hatalma erős lábakon áll, ha pedig lekerülne a hatalomról jó eséllyel még agresszívabb utód jönne utána.

"A háború télen is tart, súlyosan érintve az ukrán hátországot. Ezt nyugaton a legrosszabb rémálmaikban nem várták kilenc hónapja.."

A legrosszabb rémálmaik ennél rosszabbak voltak.

arthurthedent 2022.11.27. 15:42:54

@6.Lenin: "Pontosan ez zajlik itthon is az üres libsi agyakban."

A te agyadban meg az kering, hogy vannak valamiféle libsik, akik alapjában véve különböznek másoktól. Normális ember nem gondol ilyet.

arthurthedent 2022.11.27. 15:50:45

@CSOKKI MÁLNA: "Az is hónapokig ment, hogy az orosz hamar összecsuklik a szankcióktól"

Még egy dolog: ebben az egész háborús ügyben mindkét oldalon rengeteg ember rengeteg marhaságot hitt és beszélt. Az emberek ötletelnek, beszélnek, tévednek. Már hallottam olyat, hogy amerika kifogyott a fegyverekből, ez már mekkora marhaság? Újságíró írta, fogalma sincs az egészről. Az oroszok díszegyenruhákat csomagoltak, azt hitték pár nap múlva kijevi parádén vesznek majd részt.

Olyat is hallottam, hogy az oroszok az elavult fegyvereket vetik csak be, majd ha a ketonákat mind lelövöldözték előszedik a frankó új fegyvereket és egyből lenyomják az ukránokat. Ez már mekkora marhaság?

6.Lenin 2022.11.27. 15:50:58

@arthurthedent:

Kik mondják hogy csak 3 millió birka, bunkó vidéki szavaz a Fideszre? A normális emberek?

Kik a normális emberek? Csak a haladó, progresszívek? A magukat liberálisnak valló kirekesztők? A nácik? A kommunisták? Kik?

index.hu/tudomany/2013/02/20/politikai_nezetekkel_szuletunk/

arthurthedent 2022.11.27. 15:55:20

@6.Lenin: "Kik a normális emberek? Csak a haladó, progresszívek? A magukat liberálisnak valló kirekesztők? A nácik? A kommunisták? Kik?"

1) Mit értesz azon, hogy "normális"? Azt, hogy "megszokott", "átlagos"? Mert ezt jelenti a szó.
2) Miért gondolod, hogy ezek a "normális" emberek valahol gyülekeznek és azonos véleményem vannak a legfontosabb kérdésben?

6.Lenin 2022.11.27. 16:02:13

@arthurthedent:

"A te agyadban meg az kering, hogy vannak valamiféle libsik, akik alapjában véve különböznek másoktól. Normális ember nem gondol ilyet."

Ezeket te írtad, akkor mi a fenéért tőlem kérded? Nem vetted észre a tükröt amit neked tartottam?

Olvasd el a cikket amit küldtem, de az élet naponta igazolja a lényegét. Kezdem ezt már nagyon unni. Igaz egyszer már valami hasonlót írtam neked, de én vagyok a hülye , hogy ide jövök.

fkv.119 2022.11.27. 16:07:22

@6.Lenin: Te most azt akarod bemesélni nekem hogy 7x lett a gáz, 2x az áram, és még olcsóbban jössz ki mint előtte? Figyi már, itt nem mindenki olyan hülye mint te! Az meg hogy nem tellik már autógumi égetésre se, ezért inkább halálra fagysz, az nem annak a jele hogy olcsóbb lett minden.

"jó a nyugdíjam is (magyar+ külföldről)"

Rubelben jön, tudjuk...

"az elhárító rakétát meg nyugati irányba lőtték"

A lengyelekre? Akkor a németek voltak...

"Egy NATO gép mindent rögzített (TELEX cikk szerint)"

Az lehet, csak nem azt amit te most megpróbálsz bemesélni.

"Zelenszkij követeli a NATO beavatkozását közvetlenül is."

Az mindent követel, ez a dolga, ő az ukránok főnöke. Nekünk viszont nem kötelező mennünk, nem NATO tagok, nincs kötelezettség. És meg lett mondva hogy nem is fogunk beszállni, csak fegyvereket kapnak. Ezen 1 rakéta nem fog változtatni. Főleg hogy nem Washingtonra hullott, hanem Lengyelországra, ott is a pusztába, ezért nem fog fél Amerika idejönni harcolni, akkor se ha a muszkák lőtték.

"Remélem nem voltál minden töri órán mumszos, valami hasonlókra csak emléxel."

Ahogy mondod én történelem órákra jártam, nem muszka agitprop hazugság órákra, és ott ilyen hadoválásról amit te adsz elő, értelemszerűen nem volt szó.

fkv.119 2022.11.27. 16:10:33

@6.Lenin: "Ukrajna nagyon sokáig vagy már soha nem lesz egy szabad"

Legkevésbé akkor volt, amikor a komcsi muszka gazdáid megszállva tartották. Most lesz csak igazán szabad, hogy ezektől a hulladékoktól megszabadul, még a beépített alvó ügynököktől is.

"1x az ukránoknak elegük lesz a zöld kis gazemberből, szerintem ez kizárható a jellemük miatt"

Ez így van, sokkal gerincesebbek, mint a KGB-s gazdáid. De hát a fajtádnak április 4. is felszabadulás volt, igazi internacionalista hazátlan vagy te, nem magyar, szóval az hogy nektek mi a jó, az véletlenül se esik egybe a magyarok érdekével.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 16:13:11

@fkv.119:

"Akik szerint egy zsidó Zelenszkij náci lehet"

Nem, Zelenszkij maga nem náci. Viszont politikai-hatalmi érdekei miatt eltűri neonáci szervezetek, bandák, fegyveres alakulatok működését. Tagadhatatlan ugyanis, hogy az Azov-féle és hasonló neonáci alakulatok a háborúban Ukrajna legelszántabb, legharcosabb védelmezői - bár kétséges, hogy a háború kimenetelére hatással képesek lenni.

Ez kb. egyenértékű azzal, amikor Putyin kemény bűnözőket toboroz a börtönökben. Ám mindkét csoport csak a háborúban hasznos, mind előtte, mind utána komoly gondot okozt/nak.

fkv.119 2022.11.27. 16:14:25

@arthurthedent: "kiegyenesítették a frontot, szó sincs vereségről"

Az a kanyar volt, a szakadék szélén!

"Te találtad ki?"

Ennyi IQ-t kinézel belőle? A kezébe nyomták a Ljubljankában, ő meg begépelte az edit boxba.

arthurthedent 2022.11.27. 16:18:29

@6.Lenin: "Olvasd el a cikket amit küldtem, de az élet naponta igazolja a lényegét. "

Ja, persze, bulvárcikkekre fogom építeni az életemet. :D

fkv.119 2022.11.27. 16:19:25

@6.Lenin: "nyilvánvaló, hogy az USA-nak érdeke közvetlen beavatkozni"

Nyilvánvaló... Mint ahogy Afganisztánban is érdekükben állt maradni, azért vonultak ki... Véletlenül se Kína ellen készülődnek, pont egy ilyen lepattant benzinkútra akarják elpazarolni a figyelmüket, mint a te hazád.

"A ruszkik se annyira hülyék, hogy könyörögjenek egy közvetlen NATO beavatkozásért."

Annál is hülyébbek. Elég csak a ruszkivideókat megtekinteni a youtubeon.

"Vagyis Ukrajna megtámadott egy NATO országot"

Persze, a lengyelek 39-ben meg német adótornyot, tudjuk tudjuk, nyugszik a beteg...

"Látszólag egy bonyolult esetnek tűnik."

Felétek bizonyára, de itt nem iszik senki vodkát gyógyszerre.

"az ukránokon kívül senkinek sem az érdeke egy 3. világháború"

De, a gyíkembereknek. Meg a háttérhatalomnak. Csak még várják Godzillát hogy beszálljon.

fkv.119 2022.11.27. 16:19:57

@6.Lenin: "Miért ? Kinek az érdeke volt azt a háborút kiprovokálni?"

A gazdáidé.

6.Lenin 2022.11.27. 16:23:53

@fkv.119:

Te minden áron égetni szeretnéd magad? Nézd már meg az MVM honlapját a fogyasztási görbéket.
Az enyém a B változat, mert csak fűtűsre használom a gázt. Főzéshez palackos gázt használunk, melegvízhez villanybojlert. A nyugdíjamat forintban és euróban kapom. Mindent tudok igazolni, dokumentálni. 2004 óta vagyok nyugdíjas, első időszakban dollárban fizettek.

A lengyelek nyugatra vannak a németektől? Jártál te iskolába?

A NATO gépet az ellenzéki portálok hozták. Hazudnának?

Miért égeted magad feleslegesen? Már régebbről tudom ki vagy. A továbbiakban tök érdektelen vagy számomra.

6.Lenin 2022.11.27. 16:27:26

@fkv.119:
Erre még válaszolok mert tényleg hibásan írtam. Helyesen:

az USA-nak NEM érdeke közvetlen beavatkozni. Ezt az előző hsz-ben valóban rosszul írtam, kihagytam a nem-et.

fkv.119 2022.11.27. 16:27:56

@atomic power 1986DucaDuca: "a Bard College évek óta kap óriási adományokat Soros Györgytől"

Ezek szerint ez is Orbán Viktor cége?

"megkérdőjelezhetetlen balliberális main stream média"

Mondom hgy Viktor lesz az...

"A NATO lopakodása szinte azonnal elkezdődött a Szovjetunió összeomlását követően"

Hápersze, hápersze, nyugszik a beteg... Véletlenül se mi voltunk azok akik menekültünk a megszálló muszka gazdáid elől a védelembe... Magunktól annyira hülyék lettünk volna hogy szerettük volna még tovább szopni a muszka faszt, és énekelni a komcsi úttörődalokat április 4-én... Te bizonyára, meg még 1-2 hazaáruló is, de mi magyarok biztos nem. A katyni erdőben lemészárolt lengyelek meg mégannyira se.

"Ezt követték az ismételt bombázások a volt Jugoszláv Föderációban"

Ezt megelőzték a jugó agresszorok népirtásai, amit a saját testvérnépeik ellen követtek el, valamint ellenünk, magyarok ellen. Megérdemelték. Kár hogy a Délvidéket nem csatolták vissza hozzánk.

"Oroszország annak ellenére sem élt az ENSZ Biztonsági Tanácsának vétójával, hogy ellenezte a bombázást."

De ha élt volna, lett is volna olyan súlya, mint a közügyektől eltiltásnak...

"Moszkva kezdetben az Egyesült Államok terrorellenes háborúját is támogatta"

Vagy inkább a revansot az arabok felett, akik őket is kabaszták Afgánból.

"a jelenlegi ukrajnai feszültség kiváltó oka a Krím Oroszország általi annektálása"

... helyett az hogy megüzenték hogy Berlinig meg se akarnak állni. Mi meg nem akarunk muszka gyarmat lenni ismét. Te igen, de te nem is vagy magyar.

fkv.119 2022.11.27. 16:28:53

@atomic power 1986DucaDuca: TLDR, kár volt idemásolni a teljes KGB-s agitprop mantrát...

fkv.119 2022.11.27. 16:29:26

@6.Lenin: Látod, ha még a gazdáid id unják, akkor képzelheted hogy mi mennyire.

fkv.119 2022.11.27. 16:30:39

@6.Lenin: "Putyin támogatottsága 70-80 %-os Oroszországban"

Még egy rendes 99%-ot se tud behazudni magának, kismiska Kim Dzsong Un elvtársadhoz képest...

fkv.119 2022.11.27. 16:31:22

@6.Lenin: Sőt, még a gázkamrát is ők gyújtották magukra, a németek meg ott se vótak...

fkv.119 2022.11.27. 16:34:12

@CSOKKI MÁLNA: "Nem söpörték el a szankciók Putyint, és ez a lényeg."

És még a hó se esett, akkor nincs is már tél, érdeklődés hiányában megszűnt...

fkv.119 2022.11.27. 16:35:59

@CSOKKI MÁLNA: "Az is hónapokig ment, hogy az orosz hamar összecsuklik a szankcióktól"

Senki nem mondott ilyet, mert a szankciók hatásához idő kell. De utána úgy fognak kinézni mint ÉKorea.

fkv.119 2022.11.27. 16:37:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az Azovot konkrétan ukrajnai oroszok alapították, tehát be is bizonyosodott hogy a muszkák a nácik!!

fkv.119 2022.11.27. 16:40:58

@6.Lenin: "első időszakban dollárban fizettek."

Amikor még volt a KGB-nek dollárja... Szokj hozzá hogy mostantól csak rubel fog jutni!

"A lengyelek nyugatra vannak a németektől? Jártál te iskolába?"

Te helyből vagy ennyire hülye, vagy nekifutásból?

"Már régebbről tudom ki vagy."

Nem tudsz te semmit.

"A továbbiakban tök érdektelen vagy számomra."

Majd pont egy hazaáruló jöttment véleménye fog engem érdekelni...

fkv.119 2022.11.27. 16:42:11

@6.Lenin: Ez a bulvármese valóban még egy kommentárt se ér meg.

Etniez 2022.11.27. 16:45:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mondjuk ez is jó érv, talán igazad van.

Etniez 2022.11.27. 16:46:28

@arthurthedent: Pont ezen mosolygok én is, hogy mindaz, amivel engem vádol rá is igaz....

Etniez 2022.11.27. 16:49:59

@fkv.119: Szépen-lassan, de fel lett mosva vele a padló, még mindig nem érti.

A vita elején, hogy jött, hogy de igenis, volt szerződés meg minden,
Most már ott tartunk, hogy nem volt semmilyen szerződés, néhány politikus nyilatkozgatott ezt-azt és azokból kimazsolázták azt, amit szerettek volna hallani.

Na, de arról egy szó sincs, hogy Oroszország viszont egy ALÁÍRT SZERZŐDÉST rúgott fel, amikor megtámadta Ukrajnát, tehát ha visszatérnénk az első pontjához, akkor neki kellene Oroszországot szapulnia a felrúgott SZERZŐDÉS miatt.

De mivel rulbejobboldali, így ez nem fog megtörténni.

Kognitív disszonancia, le van írva a szakkönyvekben.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 16:50:19

@6.Lenin:

"Bocs."

Nincs miért bocsánatot kérned!

Etniez 2022.11.27. 16:53:14

@CSOKKI MÁLNA: Hát szevasz, elesett-e már Kijev, illetve hogy áll a Nagy Orosz Nyári Keleti Offenzíva? Elért már Moszkvába vagy csak jövőre? :D

Te, katonai szakértők gyöngye.

Most jössz a hátországos szöveggel, mert az orkjaid a civileket terrorizálják.. De segítek, nem fog összeomlani, mert a nyugat ezt is megoldja.
És tudod miért? Mert meg kell oldanunk, amire TI még nem jöttetek rá: NEM NYERHETTEK.

És tudod miért nem? Mert mi vagyunk az erősebbek és nem fogjuk nektek hagyni. Ezt jól vésd az eszedbe rubeljobboldali

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 17:39:12

@Etniez:

"És tudod miért? Mert meg kell oldanunk, amire TI még nem jöttetek rá: NEM NYERHETTEK.
És tudod miért nem? Mert mi vagyunk az erősebbek és nem fogjuk nektek hagyni."

Ha már így "felszívtad magad" akkor talán arra is válaszolni tudsz, hogy miért is?

Miért kell egy helyi konfliktust világméretűvé eszkalálni a Nyugatnak?
Miért kel az európai gazdaságnak két testvérnép harca miatt elveszíteni versenyképességét?
Miért kell energia-és nyersanyagháborút vívni egy energia-és nyersanyag szegény kontinensnek egy energia-és nyersanyagtermelő óriással?
Miért kell az USA világhatalmi érdekei miatt Európának, az európai lakosoknak szenvedni?
Csak azt ne válaszold, hogy az ukrán népet az agresszió miatt kell támogatni! Soha nem kapna Ukrajna ennyi támogatást, ha nem az OF-val állna konfliktusban. Ilyen agressziót már az USA is elkövetett, nem egyszer, mégsem fordult fel emiatt a világ. Az egész támogatás célja az OF meggyengítése, ami kizárólag az USA érdeke. Az USA fog győztesen kikerülni a konfliktusból, te, meg az európai lakosok meg vesztesek leszünk a nagy semmiért! De az is lehet, hogy mindannyian elpusztulunk egy atomháborúban, s akkor majd büszkén mondhatod, hogy bezzeg te egy perccel tovább éltél. Te szerencsétlen!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 17:42:15

@fkv.119:

"hogy 7x lett a gáz, 2x az áram, és még olcsóbban jössz ki mint előtte?"

6. Lenin körülményeit nem ismerem, csak a miénkről írhatok, nekünk ui. olcsóbb lett - igaz, csak egyelőre és csak hosszú távon.

A nappali árammal beleférünk az éves limitbe, így csak annyit nőttek a kiafásaink, amennyivel nőtt a rendszerhasználati díj. A vezérelttel még inkább beleférünk, mert csak a villanyboiler megy róla.

Viszont 5 éven át nappali tarifáról ment a klímás fűtés, talán lustaságból nem igényeltük a H tarifát. Most viszont rákényszerültünk, mert erre nincs korlát. Így a fűtésünk 30%-kal olcsóbb lett.

A dolog szépséghibája, hogy nem kevés pénz volt a H tarifás mérőhely kialakítása, mivel az E.on folytonos szabványváltoztatásai miatt a korábbi mérőhelyet ki kellett dobni. Ez a kiadás kissé rontja az összképet, de meg fog térülni.

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 17:44:15

Kussoljon az összes vén geci boomer! Megmondta a lilike hogy elbasztatok a jövőjét!!!!! :))))
Amúgy nagyon szépen vitatkoztok a zsidokrol és a zsidogyulolokrol, olyan ostobák vagytok:)))
Az ukrán nácik legalább olyan okosak mint ti:)))) a zsidoknal agyafurtabb emberrel még nem találkoztam, de őket legalább tisztelem. Ha megnezitek jobban mindent a zsidók irányítanak, mert hülyék vagytok és megtehetik. És az a durva hogy én örülök ennek ,mert ha hulyebbek iranyitanak az még rosszabb! Egyedül a japánokat tartom képesnek arra hogy mind kulturális mind agyi kepessegekben vezetők legyenek! De ezt látták a bibsik is, helyre is rakták őket 3 nap alatt! Velünk ugyanezt csinálták Mátyás után!

fkv.119 2022.11.27. 17:49:13

@atomic power 1986DucaDuca: "Miért kell egy helyi konfliktust világméretűvé eszkalálni a Nyugatnak?"

És a Keletnek?

"Miért kel az európai gazdaságnak két testvérnép harca miatt elveszíteni versenyképességét?"

Hogy a szabadságát ne veszítse el? Persze neked mint született önkéntes szolgának ez nyilván nem mond semmit.

"Miért kell energia-és nyersanyagháborút vívni egy energia-és nyersanyag szegény kontinensnek egy energia-és nyersanyagtermelő óriással?"

Miért kell háborút vívnia egy technológiában szegény benzinkútnak egy nála 50x nagyobb világgazdasággal? Az USA nélkül még Németországnak se tudtak volna ellenállni, és most Vlagyivosztokban is Heil Hitlerrel köszönnének.

"Miért kell az USA világhatalmi érdekei miatt Európának, az európai lakosoknak szenvedni?"

Miért kellett a muszkák világhatalmi érdekei miatt nekünk 40 évig szenvednünk?

Hadd kérdezzek már valamit, nálatok ott a KGB agitprop osztályán van ilyenkor hétvégi meg délutáni pótlék? Tegnap meg egész nap sabbat volt, hogyhogy mégis itt tobzódtatok?

fkv.119 2022.11.27. 17:50:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nekem is olcsóbb ha elzárom és megfagyok, de ettől még a 7x rezsinövelés az nem olcsóbb. Csak hülyébb lennék mint egy fideszes.

fkv.119 2022.11.27. 17:51:58

@a nagy hohohorgász: LSD? Kokain? Gyógyszer + vodka?

Rodney_2 2022.11.27. 17:52:39

@a nagy hohohorgász:
az összes létező felmérés szerint a világon a kínaiaknak, japánoknak és koreaiaknak van a legmagasabb IQ-ja (a kibaszott nigger majomembereknek meg messze a legalacsonyabb)

Etniez 2022.11.27. 17:55:26

@atomic power 1986DucaDuca: Mert meg kell húzni a határokat. Ukrajna Európáé és megvédjük azt, ami a miénk.

Etniez 2022.11.27. 17:56:08

@Rodney_2: A fideszesek IQ-ja - Nemecseket elnézve- 2/3.

Az átlagé meg úgy 100.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 18:02:11

@fkv.119:

"Az Azovot konkrétan ukrajnai oroszok alapították, tehát be is bizonyosodott hogy a muszkák a nácik!!"

Az állításom konkrétan az volt, hogy Z megtűri az Ukrajnában működő neonáci csoportok tevékenységét. Ezt nem cáfolja az, ha az Azovot oroszok alapították, de még az sem cáfolná, ha az összes tagja orosz lenne.

fkv.119 2022.11.27. 18:14:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Putyin is megtűri, ott a haverjának a Szürke Farkasok nevű náci motorosbandája! Szóval ha nácikat akar ölni, kezdje a saját portáján!

Etniez 2022.11.27. 18:26:54

@fkv.119: Mind a két oldalnak megvannak a hasznos idiótái, kár ezen vitatkozni.

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 18:29:02

@Rodney_2: elkoveted a libsi hibát! Mindenkitől lehet tanulni! Lehet hogy én okosabb vagyok mint a Gáspár Győző, de biztos hogy van valami amit még az én ertekrendem szerint is jobban csinál mint én.

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 18:30:25

@fkv.119: ne magadból indulj ki! Én is sokszor ezt teszem, tévútra visz!

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 18:34:05

Ma este nem tudtok bántani mert ma este a szeretet földi nagykövete vagyok ( na nem novák katica)
Na nyogjetek a fusztraciotokat:)!

fkv.119 2022.11.27. 18:35:31

@a nagy hohohorgász: Jó, de most melyik drog vitt tévútra?

6.Lenin 2022.11.27. 19:13:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Leírtam az én helyzetemet. 3 szinten 12 db radiátor.
A gázt csak fűtésre használom, villanybojlerem van és a főzéshez palackos gáz és vegyes fűtésű készülék gáz + áram.
A lakást fával is fűtöm, öntvény kazán.

Tavaly és előtte úgy fűtöttem , hogy szept , okt. fával nov-tól gázzal hetenként néhány napot fával.
ez kb 2300 köb gázt jelentett, és 1012 köb fát.

Most fordítottam a jelleggörbe miatt. Gázzal kezdek, figyelve a fogyasztást, ha túllépném fával, de ma nálunk 35 eze 1 kb fa.

Tavaly elment októberben 2 köb fa= 70 ezer Ft mai áron. A gázért most fizettem közel 12 ezer FT-ot, talán 0,5 köb fát 17,5 ezer FT +12 e4zer kb 30 ezer.70-30=40n ezer megtakarítva, ez az én olvasatomban olcsóbb,
Novemberben 220 köb gáz ment el és jóval kevesebb fa, hiszen jó idő volt. A gáz lesz kb 25-26 ezer Ft a fa talán durván 10-12 ezer . tavaly szintén magasabb volt az ár mai szinten számolva.
A gáz megy éjszaka is és nappal is folyamatosan.

Ja és a rezsit államkötvény éves kamatából fizetjük már évek óta. Néhány 100 ezer FT. Eddig elég volt. AQzb előzetes számítások szerint most is elégnek kell lennie.

Etniez 2022.11.27. 19:16:16

@6.Lenin: Aki magyar államkötvényt vásárolt, az jól rábaszott. Szerintem olvasgass ennek egy kicsit utána :)

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 19:17:05

@fkv.119: Ma csak a szeretet a drogom, az pedig sosem visz tévútra:))))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 19:19:21

@fkv.119:

Nekem sem kell elzárnom.

Ettől függetlenül mi is takarékosabban használjuk az áramot, és nem azért, mintha nem tudnánk megfizetni.

Pedig nálunk a faluban olyan jó az önkormányzat gazdasági helyzete, hogy augusztus 20-án volt egy kb. félórás tűzijáték - legalább az legyen, ha már járdára több utcában nem futja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 19:30:00

@Rodney_2:

"az összes létező felmérés szerint a világon a kínaiaknak, japánoknak és koreaiaknak van a legmagasabb IQ-ja"

Kifelejtetted az askenázi zsidókat, nekik is átlagosan 105-ös az IQ-juk, míg az fehér ember átlaga 100.

Persze ez csak vegyes lakosságú országokban lehet pontosan kimérni, mert az IQ-teszteket minden országban úgy "honosítják", hogy a lakosság átlaga 100 legyen.

Ez praktikusan csak az Egyesült Államokban oldható meg. Ott viszont torzító tényező, hogy a japán, koreai stb. lakosság bevándorló, márpedig ezen országokból nagyobb arányban vándiroltak az USA-ba a jobb képességű, érvényesülni akaró emberek.

Ez nem áll az askenázi zsidókra, ők .mindenképpen intelligensebbek nálunk fehéreknél, náluk ui. évszázadokon át az intelligencia szelekciós tényező volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 19:40:32

@fkv.119:

Ezzel sem cáfoltad az állításomat. Attól, hogy Oroszországban is vannak neonácik, az EU-ba igyekvő Ukrajnának talán nem kellene megtűrnie őket.

Szlovákia EU-tagságával a kollektív bűnösség elve az EU jogrendje de facto részévé vált, holott azt Szlovákia kivételével egyetlen kultúrállam sem fogadja el - elvileg legalábbis.

Ugyanígy a nácizmust megtűrő Ukrajna EU-tagságával a nácizmus is az EU-jogrend részévé válna. Gyönyörű kilátások.

fkv.119 2022.11.27. 19:52:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha az EU-ba (tankok hátán) igyekvő muszk gazdáidnál nem zavar ez, akkor másnál se zavarjon!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 20:17:34

@fkv.119:

"muszk gazdáidnál"

Ez a gazdázás nagyon nem ide való, legalábis tőled nem ezt a személyeskedő stílust vártam. A véleményedet enélkül is mindenki megértette volna.

Én sem ilyen stílusban írtam neked.

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 20:23:19

Látom nektek a szeretet semmit sem jelent, pedig... szánalmas brigád vagytok:()

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 20:33:00

@Etniez:

"Mert meg kell húzni a határokat. Ukrajna Európáé és megvédjük azt, ami a miénk."

Csakhogy nem ilyen pofonegyszerű a képlet.

1. Ukrajna nem tagja sem a NATO-nak, sem az EU-nak.
2. Ukrajna évszázadokon keresztül Oroszország része, közös a történelem
3. Az orosz szabadsághar legfontosabb csatáinak egy része Ukrajnában zajlott
4. Az orosz lakosság általánosnak mondható véleménye, hogy Ukrajna az orosz történelem, sőt Oroszország szerves része.
5. Ukrajna keleti része nagyrészt orosz ortodox és oroszul beszél, a nyugati rész nagyrészt katolikus és
ukránul beszél

Mindebből következik, hogy ha folytatódik az a kísérlet, hogy a nyugati szárny uralja a keletit, az olyan gondolkodás, hogy - "Ukrajna Európáé és megvédjük azt, ami a miénk." - Ukrajna felbomlásához vagy rosszabb esetben harmadik világháborúhoz vezet. Ha számodra szimpatikus az a nyugati politika, amelynek stratégiai célja nem a megbékítés, hanem hogy az ukránokat a keleti orosz blokkal szemben egyoldalúan támogatva még inkább sarokba szorítsák az OF-et, akkor készülhetsz a legrosszabbakra. Az oroszok ugyanis semmilyen körülmények között nem fogják feladni azokat a területeket, ahol a lakosság többsége orosz. Ezért az oroszok képesek sokkal hosszabb ideig szenvedni, mint az európai lakosság.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 20:42:09

@fkv.119:

"TLDR, kár volt idemásolni a teljes KGB-s agitprop mantrát..."

A cikket a Soros által támogatott intézet kutatója írta. Tehát már az is KGB ügynök! Azon meg nem lepődtem meg, hogy nem olvastad el, hisz a hozzászólásaidból látszik, hogy nagyon egyoldalúan látod a világot, és nem akarsz megismerni olyan véleményeket, amelyek nem illeszkednek a világképedhez. Ez viszont az intellektuális gyengeség jele!

6.Lenin 2022.11.27. 20:52:48

@Etniez:

Engem abból a szempontból érdekel, hogy az éves kamatból fizetem a rezsimet. Minek kéne nyerészkednem, vagy vesztenem. Nincs szándékomban vásárolni semmit. Van egy kényelmes lakásom , igaz ma már sok is, ketten vagyunk, a gyerekim kirepültek, van autóm, és szinte minden amire szükségem van a kényelmes élethez. A gyerekeim is jól vannak. Szép a környezet, üdülő övezet Mo egyik legszebb vidékén, hegyek, erdők, nyugalom. Mi kell még 78 évesen? Én dolgoztam eleget, mint vállalkozó. Most itt idegesítem magam veletek, tehát ez is megvan.

arthurthedent 2022.11.27. 20:58:14

@atomic power 1986DucaDuca: "Ukrajna keleti része nagyrészt orosz ortodox és oroszul beszél"

Milyen az az "orosz ortodox"? Miben különbözik az "ukrán ortodoxtól"?

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 21:06:29

@arthurthedent: miben különbözik az ukrán az orosztol? Ugye tetszik tudni hogy Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban volt szabadságharc?! Kijevben, tallinban, rigaban... nem volt!!!! Se Bukarestben! Bukarestben 89ben volt, kiugrottak a biztosra!

fkv.119 2022.11.27. 21:11:33

@a nagy hohohorgász: Dehogynem, ez a szeretet ünnepe, a rosszakat el kell ítélni...

fkv.119 2022.11.27. 21:12:36

@atomic power 1986DucaDuca: "A cikket a Soros által támogatott intézet kutatója írta."

Századvég Fideszalapítvány?

www.youtube.com/watch?v=VM5W0DkORes

fkv.119 2022.11.27. 21:15:11

@a nagy hohohorgász: Az egyik u betűvel kezdődik, a másik meg o-val. Bár neked lehet hogy az idd ki a bilit meg a vidd ki a bilit is ugyanaz...

"Kijevben, tallinban, rigaban... nem volt!!!!"

Nem a faszt nem, Banderáék még a 2. vh után is harcoltak a függetlenségükért. A Baltikumot meg felszabadították a németek, nem kellett már balhézniuk a helyieknek.

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 21:20:18

@fkv.119: várjál csak, én a szadesz alatt tanultam a tortenelmet, de ez kimaradt a tankonyvbol??? !!!! A szeretet nevében a kurva hazug anyádat:))) morzsika, légy már hiteles:))))

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.27. 21:22:09

@fkv.119:

.........."Miért kell egy helyi konfliktust világméretűvé eszkalálni a Nyugatnak?"

És a Keletnek?..................

Ha elolvastad volna azt a "hosszú" cikket - amit szellemi restség miatt nem tettél meg - akkor folyamatban láttad volna, hogy eszkalálódott a konfliktus. A stratégiai felelősség az USA-é, az erkölcsi -az agresszió miatt - Oroszországé. Egyébként elég csak ránézni a térképre: hol volt a NATO 20 éve és hol van most, annak ellenére, hogy többszörös az erőfölénye Oroszországgal szemben?!

-----"Miért kel az európai gazdaságnak két testvérnép harca miatt elveszíteni versenyképességét?"

Hogy a szabadságát ne veszítse el? Persze neked mint született önkéntes szolgának ez nyilván nem mond semmit.------

Ennek semmi köze Európa szabadságához. Ismétlem: A NATO olyan erőfölényben van, hogy a szabadságát nem veszélyezteti semmi. Ezt csak az ilyen alultájékozottak hiszik el, mint te. Lehet, hogy tudod, mi az igazság, annál rosszabb.

-------"Miért kell energia-és nyersanyagháborút vívni egy energia-és nyersanyag szegény kontinensnek egy energia-és nyersanyagtermelő óriással?"

Miért kell háborút vívnia egy technológiában szegény benzinkútnak egy nála 50x nagyobb világgazdasággal? Az USA nélkül még Németországnak se tudtak volna ellenállni, és most Vlagyivosztokban is Heil Hitlerrel köszönnének.........

Ez nem igaz! A II. világháború alatt - ez gazdaságtörténelmi tény - a SZU mobilizálási képességei megfeleltek egy gazdaságilag sokkal fejlettebb országénak. 1942-től tartósan évente nemzeti jövedelmének mintegy 60%-át fordította a háborús erőfeszítésekre. A SZU számára a gazdaság teljes erejének mozgósítása elengedhetetlen volt a vereség elkerülése érdekében. A német gazdaság csak később érte el a mozgósításnak ezt a magasabb fokát, amikor már reménytelen élet-halál harcot folytattott. A német hadigazdaság a háború éveiben jól teljesített, de korlátait nem tudta átlépni. Az USA, Nagy-Britannia és a SZU hadigazdaságai, kiépülésük után, egyesével is képesek lettek volna szembeszállni a német gazdasággal.

-------"Miért kell az USA világhatalmi érdekei miatt Európának, az európai lakosoknak szenvedni?"

Miért kellett a muszkák világhatalmi érdekei miatt nekünk 40 évig szenvednünk?---------

A kettőt nem lehet összehasonlítani. Szerinted a liberális demokrata USA ugyanaz, mint a kommunista SZU? Mert a kérdésedből ez következik!

"Hadd kérdezzek már valamit, nálatok ott a KGB agitprop osztályán van ilyenkor hétvégi meg délutáni pótlék? Tegnap meg egész nap sabbat volt, hogyhogy mégis itt tobzódtatok?"

Most mondjam azt, hogy te meg valamilyen más propagandaosztályon vagy? Ebbe az utcába nem megyek bele. Szerinted, ha valaki más véleményen van, mint te, az már KGB-és? Persze nincs min csodálkozni, ha a Soros által támogatott intézet kutatóját is annak nevezed. Szellemi mélypont!

arthurthedent 2022.11.27. 21:26:22

@a nagy hohohorgász: "miben különbözik az ukrán az orosztol? Ugye tetszik tudni hogy Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban volt szabadságharc?!"

Azt kérdeztem, hogy mi a különbség az orosz ortodox és az ukrán ortodox vallások közt. Olvasgasd, ízlelgesd! Próbáld megérteni! Kérj segítséget!

a nagy hohohorgász 2022.11.27. 21:32:57

@arthurthedent: az emberiség 90%a meg azt kérdezi hogy miért 10 buzi irányít?

arthurthedent 2022.11.27. 22:15:00

@atomic power 1986DucaDuca: "kkor folyamatban láttad volna, hogy eszkalálódott a konfliktus. A stratégiai felelősség az USA-é, az erkölcsi -az agresszió miatt - Oroszországé"

Az USA egyáltalán nem eszkalált semmit. Ha lenne olyan, hogy "stratégiai felelősség", akkor sem lenne felelős ebben az ügyben az usa egyáltalán. Oroszország folyamatosan hazudik, folyamatosan próbálja így beállítani, mintha az usa lenne a felelős, de nem az.

Az orosz elnök tipikus pszichopataként viselkedik. Mindenki felelős, a NATO, az USA, a nácik, a homoszekszuálisok, a gyógyszergyárak (igen, putyin már ilyet is mondott, hogy a nagy gyógyszergyárak bűnei miatt kellett megtámadni ukrajnát), a drogosok, sőt, újabban a sátánisták. Mindenki felelős, egyedül ők nem. Ne ködösíts ezzel "az usa a felelős", ebben a dologban nem felelősek.

fkv.119 2022.11.27. 22:19:19

@a nagy hohohorgász: A te kurva anyádat, büdös cigány faszszopó!

fkv.119 2022.11.27. 22:21:20

@atomic power 1986DucaDuca: Szerintem ne fáradj a google translate-tel, legközelebb csak copypasteld be ide a cirill betűs eredetit... Úgysem érdekel senkit a hazudozásod, ezért kár izzadnod.

Rodney_2 2022.11.27. 22:49:13

@arthurthedent: Téged fizetnek ezért? Annyi baromságot hordasz össze, hogy félelmetes :( már a sokadik poszt az ukrajnai háborúról és mintha Zelenszkij orosz zsidó seggéből írnál

( youtu.be/--HXlMZvdl8?t=155 )

fkv.119 2022.11.27. 23:11:08

@Rodney_2: Putyin musza zsidó seggét finomabb nyalni? Nektek van ebben tapasztalatotok...

Rodney_2 2022.11.27. 23:19:10

@fkv.119: Te is egy kibaszott degenerált idióta vagy. Fingotok nincsen az egész orosz-lengyel-baltikum történetről (ups, az "ukrán" valahogy kimaradt) csak nyomjátok a legócskább ukrajnai propagandát mint a debilek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 23:37:42

@atomic power 1986DucaDuca:

"A cikket a Soros által támogatott intézet kutatója írta. Tehát már az is KGB ügynök!"

Azt hiszem, erre mondják, hogy totális pofára esés. :DDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.27. 23:49:58

@atomic power 1986DucaDuca:

>>"Tegnap meg egész nap sabbat volt, hogyhogy mégis itt tobzódtatok?"<<

Ugye az alig palástolt zsidózást is észrevetted? Ez az a szint, amikor a rasszizmust mélyen elítélő ballib efftársak Orbánt cigányozzák. A tőlük eltérően gondolkodót meg lezsidózzák. De ne gondold ám, hogy ők rasszisták!

Bár az a gyanúm, hogy nem a szeretet nevében cigányoznak és zsidóznak.

fkv.119 2022.11.28. 00:08:24

@Rodney_2:

"Te is egy kibaszott degenerált idióta vagy."

Összekeversz a cigány kurva anyáddal, te faszszopó!

"Fingotok nincsen az egész orosz-lengyel-baltikum történetről"

Hát még neked...

"nyomjátok a legócskább ukrajnai propagandát mint a debilek."

Pont úgy nyomod a legócskább muszka propagandát, jól látod magadat a tükörben...

fkv.119 2022.11.28. 00:09:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a szeretet ünnepe, a rosszakat el kell ítélni.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 08:40:51

@arthurthedent:

"Az USA egyáltalán nem eszkalált semmit. Ha lenne olyan, hogy "stratégiai felelősség", akkor sem lenne felelős ebben az ügyben az usa egyáltalán."

Az oroszok indították el a háborút, emiatt az erkölcsi felelősség az övék. Ez vitathatatlan. De mi vezetett el eddig? Ha nem dugod a fejed a homokba, akkor ezt is látnod kell!

Nyugaton azt a mantrát hirdeti a fősodor média, amit te is, hogy Oroszország egy provokálatlan agresszor, aki egy nagyobb Oroszország létrehozására törekszik a volt Szovjetunió mintájában, ezért minden felelősség őt terheli. A válság 2014-ben kezdődött, de a bajok korábban keletkeztek. A NATO bukaresti csúcstalálkozóján 2008 áprilisában, a Bush kormány szorgalmazta a szövetség bejelentését, hogy Ukrajna és Grúzia "tagokká válnak". Az orosz vezetők erre nagyon élesen reagáltak, mert ezt a döntést Oroszország egzisztenciális fenyegetésének minősítették, és megfogadták, hogy meghiúsítják azt, mivel ez egy vörös vonal volt a számukra.
Az USA ezt figyelmen kívül hagyta, és az a szándék vezérelte, hogy Ukrajnát egy előretolt védőbástyává alakítsa Oroszország határán. Egy olyan országban akarta ezt, amely több évszázadon keresztül Oroszország része, és az oroszok érzelmiileg is rendkívül kötödnek hozzá.
2014 februárjában egy Amerika által támogatott felkelés miatt Ukrajna oroszbarát elnöke, Viktor Janukovics elmenekült az országból. Válaszul Oroszország elvette Ukrajnától a Krímet, ahol egyetlen mélytengeri, melegvízi flottabázisa van. A felkelésre válaszul polgárháború indult Ukrajna orosz többségű keleti részében.
2021 decemberében Ukrajna de facto a NATO tagja lett. 2017 - től megindultak a fegyverszállítások Ukrajnába, elkezdték kiképezni az ukrán fegyveres erőket, közös légi és haditengerészeti gyakorlatokat rendeztek. 2021 júliusában Ukrajna és Amerika közösen szervezett egy nagy haditengerészeti gyakorlatot a Fekete-tenger térségében, amelyen 32 ország haditengerészete vett részt. A Sea Breeze hadművelet majdnem kiprovokálta Oroszországot, hogy lőjön egy brit haditengerészeti rombolóra, amely szándékosan behatolt Oroszország területi vizei közé.
:

A Biden-kormányzat alatt megszületett az „USA-Ukrajna Stratégiai Partnerség Charta” . A cél az volt, Ukrajna az európai és euroatlanti intézményekbe teljesen integrálódjon. Ami fontos, és az oroszoknak vörös vonal: a dokumentum „az Ukrajna-USA stratégiai partnerség megerősítésére épít, és azt is hangsúlyozza, hogy a két országot a „2008-as bukaresti csúcsnyilatkozat” fogja vezérelni.
Oroszország ezután mozgósított Ukrajna határán, mintegy jelezve elhatározását Washington felé.
Ennek semmit hatása nem volt a Biden-kormányra. Erre az oroszok 2021 decemberében kinyilvánították, hogy: "Elértük a forráspontunkat." Oroszország ekkor még írásos garanciát követelt arra vonatkozóan, hogy Ukrajna soha nem lesz a NATO tagja.

Az amerikai külügyminiszter azonban egyértelművé tette: "Nincs változás. Nem lesz változás." Egy hónappal később Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen, hogy megszüntesse a fenyegetést, amit a NATO részéről látott.

Az amerikai és európai döntéshozók nem ismerik bei, hogy provokálták Oroszországot azzal, hogy megpróbálták integrálni Ukrajnát a Nyugatba. Kijelentették, hogy a probléma valódi forrása Oroszország revansizmusa és Ukrajna meghódítása.

Sok neves amerikai külpolitikai szakértő óvott a NATO-bővítéstől az 1990-es évek vége óta. Robert Gates, Amerika védelmi minisztere a bukaresti csúcstalálkozó idején felismerte, hogy Grúzia és Ukrajna NATO-ba való beemelése „valóban túlzás volt”. Valójában azon a csúcson Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök is ellenezte Ukrajna NATO-tagságának előmozdítását, mert attól tartottak, hogy ez feldühítené Oroszországot.

Oroszország lehet, hogy rosszul mérte fel katonai képességeit, az ukrán ellenállás hatékonyságát és a nyugati válasz hatókörét és sebességét, de soha nem szabad alábecsülni, milyen könyörtelenek tudnak lenni a nagyhatalmak, amikor azt hiszik, hogy nehéz helyzetben vannak. Amerika és szövetségesei azonban még "rátesznek egy lapáttal" a konfliktusra, abban a reményben, hogy megalázó vereséget mérnek Putyinra, és talán még az elmozdítását is elindítják. Növelik az Ukrajnának nyújtott segélyeket, miközben gazdasági szankciókkal sújtják Oroszországot, és Putyin ezt a lépést "hadüzenethez hasonlónak" tekinti.

Amerika és szövetségesei meg tudják akadályozni az oroszok győzelmét Ukrajnában, de az ország súlyosan megsérül, ha nem is darabolják fel. Ráadásul Ukrajnán túl komoly eszkaláció fenyeget, nem beszélve az atomháború veszélyéről. Ha a Nyugat nemcsak meghiúsítja Moszkvát Ukrajna hadszínterein, hanem súlyos, maradandó károkat is okoz Oroszország gazdaságában, az valójában egy nagyhatalmat sodor a peremre. Putyin ezután nukleáris fegyverekhez fordulhat.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 08:44:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ugye az alig palástolt zsidózást is észrevetted? "

Észrevettem, és nem reagáltam rá. Egyébként semmiről sem érdemes vitázni velük, mert olyan mint a süketek párbeszéde. Egy pszichiáternek valóságos kincsesbánya ez a blog.

arthurthedent 2022.11.28. 09:42:44

@atomic power 1986DucaDuca: "2021 decemberében Ukrajna de facto a NATO tagja lett."

Nem lett a NATO tagja. Ha az lett volna, akkor egészen más lenne a helyzet.

"Az orosz vezetők erre nagyon élesen reagáltak, mert ezt a döntést Oroszország egzisztenciális fenyegetésének minősítették, és megfogadták, hogy meghiúsítják azt, mivel ez egy vörös vonal volt a számukra."

1) Az orosz vezetők sokmindent megfogadott. Ha nem lennének teljesen szavahihetetlenek, akkor lehet, hogy oda is figyelt volna valaki arra, hogy mit mondanak.

2) Tehát az oroszok élesen reagáltak, fenyegetőztek, fogadkoztak. És ez miért lenne az USA felelőssége? Az oroszok cselekedeikért nem az USA a felelős, még akkor sem, ha az oroszok azt mondják, hogy az USA miatt tették.

Nincs olyan tolvaj, hazug. gyilkos ember, aki ne mondaná el, hogy mit miért tett, hogy miért mások felelősek az ő tetteiért. Az oroszok pont ugyanezt teszik, elmagyarázzák, hogy a saját tetteikért mások a felelősek. Az USA, a nácik, a drogosok, a sátánisták. Nem, ők felelősek.

Kialakult egy nemzetközi politikai, katonai helyzet, ami nem volt összhangban azzal, hogy az oroszok szuperhatalomnak képzelik magukat. Erre megtámadtak még egy szomszédos országot. Mert nem tudták elviselni, hogy nem az van, amit ők akarnak. Ennyi.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 16:32:44

@arthurthedent:

-------- "2021 decemberében Ukrajna de facto a NATO tagja lett."

Nem lett a NATO tagja. Ha az lett volna, akkor egészen más lenne a helyzet.--------

Nem is jogilag írtam. Az ukrán védelmi miniszter szerint de facto azok:

"Our Armed Forces and our security and defense forces have already mastered over 300 NATO standards over the last 8 years since the start of the Russian-Ukrainian war in 2014."
"That's why I'm sure that Ukraine has already become a member of the Alliance de facto, but it remains to become one de jure", the Minister of Defense stressed."

tsn.ua/en/ato/ukraine-is-de-facto-becoming-nato-member-reznikov-about-afu-s-success-in-terms-of-nato-standards-2171257.html

"Az orosz vezetők erre nagyon élesen reagáltak, mert ezt a döntést Oroszország egzisztenciális fenyegetésének minősítették, és megfogadták, hogy meghiúsítják azt, mivel ez egy vörös vonal volt a számukra."

"1) Az orosz vezetők sokmindent megfogadott. Ha nem lennének teljesen szavahihetetlenek, akkor lehet, hogy oda is figyelt volna valaki arra, hogy mit mondanak."

El lehet játszani az értetlent, de akkor a következményekkel is el kell számolni.

"2) Tehát az oroszok élesen reagáltak, fenyegetőztek, fogadkoztak. És ez miért lenne az USA felelőssége? Az oroszok cselekedeikért nem az USA a felelős, még akkor sem, ha az oroszok azt mondják, hogy az USA miatt tették."

Ha valaki más tulajdonában lévő helyiségbe erőszakkal belépsz, hogy megvédjed a testvéredet, mert ott verik, akkor magánlaksértésért elítélnek, annak ellenére, hogy erkölcsileg igazad van. Ha ellopnak tőled valamit és te azt visszalopod, akkor elítélnek, pedig erkölcsileg igazad van.

A nemzetközi jogban a nemzeti kisebbségek csupán kisebbségvédelemre tarthatnak igényt, a népek viszont önrendelkezésre is. Ez mindig konfliktusban áll az állami szuverenitással. A szuverenitás-önrendelkezési jog konfliktusból ez utóbbi is kikerülhet győztesként, ahogy a történelem már megmutatta. Különösen akkor lép életbe az önrendelkezés joga, az elszakadás, ha az emberi jogok súlyos megsértése történik. Az ENSZ meghatározása szerint a nép egy “olyan embercsoport, akik közös történelmi hagyományokkal, faji vagy etnikai azonossággal, kulturális homogenitással, nyelvi egységességgel, vallási vagy ideológiai összetartozás-érzéssel bírnak, területileg egy helyen élnek és gazdasági életük is közös”. A jogirodalmban is hasonló meghatározás van: “a nép egy olyan embercsoport, akiket a többiektől kulturális és etnikai jellegű objektív jellemzők, mint nyelv, vallás, etnikum és egy közös történelmi örökség, illetve szubjektív jellemzők, mint az összetartozás érzése, különböztetnek meg.“

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 16:33:16

@arthurthedent:

Kelet -Ukrajna orosz ajkú lakosságára ez igaz. Az emberi jogaik súlyos sérelme, elnyomása esetén - a kisebbségeket (népről nem is beszélve) is megilleti az önrendelkezés joga, azaz az államtól való elszakadás. Innen már csak egy lépés az USA "egyoldalú fellépés doktrínája"-nak az alkalmazása Ukrajnában orosz részről. Tehát a precedenst az USA teremtette meg (Koszovő, Balkáni háborúk).
"Nincs olyan tolvaj, hazug. gyilkos ember, aki ne mondaná el, hogy mit miért tett, hogy miért mások felelősek az ő tetteiért. Az oroszok pont ugyanezt teszik, elmagyarázzák, hogy a saját tetteikért mások a felelősek. Az USA, a nácik, a drogosok, a sátánisták. Nem, ők felelősek."
Az oroszok ugyanazt teszik, mint az amerikaiak számos esetben azzal a különbséggel, hogy nekik számottevő kisebbségeik élnek a határon túl, míg az amerikaiak nem találkoztak ilyen problémával, ezért nemis akarják érteni. Ráadásul az amerikaiak tőlük sok ezer kilóméterre lévő területeken csinálták azt, amit az oroszok a tőszomszédságukban, évszázadokon hozzájuk tartozó területen.
"Kialakult egy nemzetközi politikai, katonai helyzet, ami nem volt összhangban azzal, hogy az oroszok szuperhatalomnak képzelik magukat. Erre megtámadtak még egy szomszédos országot. Mert nem tudták elviselni, hogy nem az van, amit ők akarnak. Ennyi."
Nem kialakult, hanem tendenciózusan kialakították. A cél az volt, hogy leválasszák Oroszországot Európáról, meggyengítsék, feldarabolják. Ehhez Ukrajna adta a felvonulási területet. Oroszország meg valahogy nem akart ehhez asszisztálni. Oroszország katonai szuperhatalom, gazdaságilag pedig sokkal erősebb, mint ahogy a Nyugat gondolta. Ha megszüntetjük az árfolyamtényezőt, és lecsökkentjük a szolgáltatások origóba állítását, amelyek válságos időszakokban kevésbé jelentősnek, az orosz gazdaság sokkal nagyobb. Ha csak a vásárlóerő-paritást nézzük az orosz gazdaság jobban hasonlít a német gazdaságra. Ha a szolgáltatások túlértékelése helyett az árukra és az iparra összpontosítunk, az orosz gazdaság nagyobb, mint a német gazdaság, kb. a japán gazdasággal azonos méretű, és a világ gazdaságának körülbelül 5-6 százalékát teszi ki. A jelenlegi világrendben a Nyugat jól teljesít a bankszektor és a globális pénzügyek terén, azonban egy többpólusú, ipari potenciálra és nyersanyagra támaszkodó rendben, a pénzügyek nem fognak annyira számítani. Az egész nyugati világ, bár nem képviseli a világ lakosságának többségét, ellenőrzi a nemzetközi pénzügyi rendszert, de ennek ellenére nem sikerült „összeomlasztani az orosz gazdaságot és „megállítani Putyin hadigépezetét”. A szankciópolitika csak azt mutatja meg, hogy milyen egyszerű egy országnak kivonni magát az ilyen struktúrákból, hogy autarkiára vagy kereskedelemre támaszkodjon, és több üzletet kössön a hasonló gondolkodású nemzetekkel.

arthurthedent 2022.11.28. 16:46:54

@atomic power 1986DucaDuca: "A nemzetközi jogban a nemzeti kisebbségek csupán kisebbségvédelemre tarthatnak igényt, a népek viszont önrendelkezésre is."

Oroszország folyamatosan veszi semmiben az önrendelkezési jogot. Annexálta az elfoglalt területeket, semmiféle önrendelkezésről nincs szó. Bementek, csináltak egy kamu népszavazást és utána oroszországhoz csatolták a területeket. Semmibevették az önrendelkezési jogot, Ukrajna, Csecsnia, Moldova szuverenitását.

"s megilleti az önrendelkezés joga, azaz az államtól való elszakadás"

Ne keverjük azért a szezont a fezonnal. Az önrendelkezés nem jelenti az államtól való elszakadás jogát. Nincs olyan, hogy "államtól való elszakadás joga".

arthurthedent 2022.11.28. 16:50:14

@atomic power 1986DucaDuca: "A cél az volt, hogy leválasszák Oroszországot Európáról, meggyengítsék, feldarabolják."

Senki sem akarta feldarabolni oroszországot. Ellenben oroszország több országot is konkrétan feldarabolt. Senki sem akarta elválasztani Oroszországot Európától, oroszország akarja elválasztani Ukrajnát, Moldovát, Belorsuiát Európától.

Nagyon durván félremagyarázod a dolgokat, nagyon elfogultan beszélsz róluk. Ugyanazt mondod, mint az orosz propaganda, ami durva, mert az orosz propagandánál elborultabb állápont nem nagyon van a világon.

arthurthedent 2022.11.28. 16:56:59

@atomic power 1986DucaDuca: "Oroszország meg valahogy nem akart ehhez asszisztálni."

Ja, Oroszország el akarta foglalni Ukrajnát, Belorusziát, Észtországot... nem vitás. Az, hogy mit akart Oroszország nem számít, a kérdés, hogy mire volt joga.

"Oroszország katonai szuperhatalom,"

Hiszi ezt Oroszország. Nem az. Katonai szuperhatalomnak nevezzük azt, amikor a világ bármely pontján hatékonyan képes katonai beavatkozásra. Oroszország még a szomszédjában sem képes hatékonyan beavatkozni.

"gazdaságilag pedig sokkal erősebb, mint ahogy a Nyugat gondolta."

Én is sokkal erősebb vagyok gazdaságilag, mint ahogy a nyugat gondolja. Titokban van eldugott pénzem. Lényegtelen. A lényeg, hogy Oroszország nem gazdasági nagyhatalom. Úgy csinál mintha az lenne, de nem az.

Oroszország azt hirdeti, hogy akkora szuperhatalom, hogy egész európára kiterjed a hatalma, ezért a nyugatnak ki kellene takarodnia egész európából. Azért, hogy orosz befolyásolás alá kerüljön egész európa. Valójában ez körülbelül olyan, mintha Olaszország bejelentené, hogy világhatalom és ki kívánja terjeszteni a uralmát Ázsiára. Nevetséges.

6.Lenin 2022.11.28. 16:57:09

@arthurthedent:

"Ugyanazt mondod, mint az orosz propaganda, ami durva, mert az orosz propagandánál elborultabb állápont nem nagyon van a világon."

Tévedsz, van, amit te löx. Az sokkal durvább, mert mindenkit idiótának nézel, miközben.......
Téged a tények sose zavartak, a posztjaidból teljesen világosan kivehető ez. Tök mind1, hogy a másik mit mond., vagy mik a valós tények.

fkv.119 2022.11.28. 17:00:23

@atomic power 1986DucaDuca: "De mi vezetett el eddig?"

A gyarmatosítási vágy.

"Nyugaton azt a mantrát hirdeti a fősodor média, amit te is, hogy Oroszország egy provokálatlan agresszor, aki egy nagyobb Oroszország létrehozására törekszik a volt Szovjetunió mintájában, ezért minden felelősség őt terheli."

Ezt ténynek hívják.

"A válság 2014-ben kezdődött, de a bajok korábban keletkeztek."

Igen. Akkor amikor az Arany Horda hagyta egyesülni a muszkákat. Nekik jó volt a csicska életmód, nem való a szabadság. Arabok 2.0. Egyből elkezdenek terroristáskodni. Akkor maradjanak inkább szolgák mindörökre!

"Az orosz vezetők erre nagyon élesen reagáltak, mert ezt a döntést Oroszország egzisztenciális fenyegetésének minősítették"

Hát itt a probléma! Hogy ők a saját határaikon kívül is úgy gondolják hogy jogukban áll bármit is intézkedniük. Aztán meg ajvékolnak ha az amcsik meg a NATO is ugyanezt teszi. Tudod, ez egy kölcsönös dolog, ha egyiknek szabad, a másiknak is. Szóval ne pofázzanak, azt kapták vissza, amit kiprovokáltak!

"Az USA ezt figyelmen kívül hagyta"

Az USA megnyert egy hidegháborút, a muszkák meg elvesztették. Vae victis!

"és az a szándék vezérelte, hogy Ukrajnát egy előretolt védőbástyává alakítsa Oroszország határán"

Akárcsak a muszkáknak. Akkor meg?

"Egy olyan országban akarta ezt, amely több évszázadon keresztül Oroszország része"

Azelőtt meg több évszázadig Mongólia része volt, de nemcsak ez, hanem fél Oroszország is! Adják vissza Moszkvától délre minden földjüket a mongoloknak!!!

"Válaszul Oroszország elvette Ukrajnától a Krímet"

Válaszul pedig Ukrajnának újra jogában áll atombombát gyártani, amiről kizárólag emiatt mondott le. Ha a szerződés egyik fele érvénytelen, akkor a másik is!

"polgárháború indult Ukrajna orosz többségű keleti részében"

Nem. Hivatásos muszka KGB tisztek fegyveres lázadása zajlott. Nem volt ott egy helyi se, mindet Moszkvából küldték. Mint a Krímet elfoglaló deszantot.

"A cél az volt, Ukrajna az európai és euroatlanti intézményekbe teljesen integrálódjon."

A NATO már csak ilyen NYÍLT formátum. Mindig is az volt. Ide JELENTKEZNI lehet, nem bekényszerítik a kolhozba az embereket muszka módon. NATO-snak lenni jog és nem kötelezettség. Amúgy a ruszkiknak is fel volt kínálva, és kezdetben Putyin még akarta is! Csak megsértődött hogy ennek feltételei vannak, és a belépődíjat nem akarta kifizetni. Ő úgy gondolta hogy ha belép, azzal majd ő lesz a legnagyobb király, és majd dirigálhat. Hát nem, ez nem így működik. Feltétel a demokrácia.

"Az amerikai és európai döntéshozók nem ismerik bei, hogy provokálták Oroszországot"

Te se ismered be hogy megbasztad apádat... Ja nem is? Nembaj, azért beismerhetnéd a saját logikád alapján...

"de soha nem szabad alábecsülni, milyen könyörtelenek tudnak lenni a nagyhatalmak, amikor azt hiszik, hogy nehéz helyzetben vannak"

Így van, az USA a legnagyobb nagyhatalom, sose becsüld alá! És mondd meg annak a nagypofájú Medvegyevnek is, aki minden nap atomot akar dobni Londonra meg Washingtonra, hogy még mindig az USA a legnagyobb nagyhatalom, tele atomrakétákkal!

"Növelik az Ukrajnának nyújtott segélyeket, miközben gazdasági szankciókkal sújtják Oroszországot, és Putyin ezt a lépést "hadüzenethez hasonlónak" tekinti."

Kit érdekel minek tekintik. Kapnak a pofájukra az agresszióért, ennyi.

"Amerika és szövetségesei meg tudják akadályozni az oroszok győzelmét Ukrajnában, de az ország súlyosan megsérül, ha nem is darabolják fel."

Ukrajna jelenleg egységesebb mint valaha, és ezt Putyinnak köszönheti! Pont azért vonakodtak eddig bevenni a NATO-ba + EU-ba, mert sok benne a ruszki trójai faló, erre Putyin megcsinálta hogy az ukrajnai ruszkik is ukránná váljanak. Ennek legjobb példája az Azov, amit ők alapítottak. Mivel az ő házaikat löveti szét, az ő családjukat gyilkolja le, már nincs wilkommenskultur, mostmár ők is ukránok lettek. És ezzel Ukrajna belépőt nyert a NATO-ba, és az EU-ba. Ha hozzáadjuk hogy hozott még nekünk 2 másik országot (svéd, finn), akkor meg is lehetne kérdezni tőle hogy ő most tulajdonképp kinek is az embere.

fkv.119 2022.11.28. 17:01:45

@atomic power 1986DucaDuca: "semmiről sem érdemes vitázni velük, mert olyan mint a süketek párbeszéde. Egy pszichiáternek valóságos kincsesbánya ez a blog"

Tényleg ilyenek vagytok muszkaszopók, ezt az egyet helyesen ismerted fel!

arthurthedent 2022.11.28. 17:03:25

@6.Lenin: "Téged a tények sose zavartak, a posztjaidból teljesen világosan kivehető ez. Tök mind1, hogy a másik mit mond., vagy mik a valós tények."

Milyen tényt hagytam figyelmen kívül?

fkv.119 2022.11.28. 17:04:42

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem is jogilag írtam. Az ukrán védelmi miniszter szerint de facto azok"

Magyarul semmi köze a valóságnak ahhoz amit írtál, és még el is ismered. Oké.

"El lehet játszani az értetlent, de akkor a következményekkel is el kell számolni."

Ez neked szólt!

A muszkáknak sose kellett jogalap, csak jöttek rabolni, fosztogatni, gyilkolni. Málenkij robot, dáváj csaszi: ez az igazi arcuk!

fkv.119 2022.11.28. 17:05:28

@atomic power 1986DucaDuca: " Az emberi jogaik súlyos sérelme, elnyomása esetén - a kisebbségeket (népről nem is beszélve) is megilleti az önrendelkezés joga, azaz az államtól való elszakadás."

Akkor a csecseneket is!!!

arthurthedent 2022.11.28. 17:08:29

@6.Lenin: "Tévedsz, van, amit te löx. Az sokkal durvább, mert mindenkit idiótának nézel, miközben......."

Fenéket mindenkit. Összesen van vagy három-négy ember, aki nyomja az orosz propagandát, azokat nézem tájékozatlannak, félrevezetettnek. Nem mindenkit, és nem idiótának.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 17:08:31

@arthurthedent: @fkv.119: az azért a mentsegunkre szóljon, hogy CIA fasszal a szátokba és seggetekbe elég nehéz titeket komolyan venni:))))))

arthurthedent 2022.11.28. 17:10:07

@fkv.119: "Magyarul semmi köze a valóságnak ahhoz amit írtál, és még el is ismered. Oké."

NATO tagnak lenni egy jogi helyzet. Nem lehet "de facto" NATO tag valaki, csak "de jure". Szerintem.

arthurthedent 2022.11.28. 17:13:40

@a nagy hohohorgász: "az azért a mentsegunkre szóljon, hogy CIA fasszal a szátokba"

Marhaság. Soha nem kedveltem az USA külpolitikáját, sőt, majdnem mindig mélységesen elítéltem. Rohadtul nem rajongok ahhoz, amiket tettek. Ebben a konfliktusban azonban az ő oldalukon ezerszer több az igazság.

Az ukránokat sem szerettem soha, soha nem szimpatizáltam velük. Idegen kultúra, nem az enyém. Ebben a helyzetben azonban az ő oldalukon állok, a fennmaradásukért küzdenek az ázsiai horda és Putyin maffiájával szemben.

arthurthedent 2022.11.28. 17:19:24

@fkv.119: "Akkor a csecseneket is!!!"

Volt pár videó grúziából. A helyi lakosok üvöltöztek az orosz menekültekre, hogy menjetek haza, idejöttök a személyautóitokkal amin Z betű van, két hét múlva meg jönnek utánatok a tankok, hogy megvédjenek titeket.

Mindenki tudja, hogy ez a módszerük, láttam riportot Észtekkel, Moldávokkal, Grúzokkal, mind ezt mondja, hogy betelepítik az oroszokat aztán bevonulnak védeni őket.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 17:23:02

@arthurthedent: igazság???? Hagyjad már... te hiszel vmit és én is még mások is. Az igazság sosem fog kiderulni. Nekünk erdekeink vannak! És szerintem nekunk az az érdekünk hogy ez a háború Ukrajnában megalljon minél hamarabb döntetlennel!

6.Lenin 2022.11.28. 17:24:51

@arthurthedent:

Ennyire szánalmas "érvekkel" még egy óvodásnak is ciki lenne érvelni. Tényleg ne égesd már magad ennyire, bár jogod van hozzá, hogy azt mutass magadból, amit jónak látsz.
Tipikus haladó, progresszív duma, csak az lehet igaz, amit mi mondunk. Már észre se veszed.
Mind1, kár ezt tovább ragozni, hiszen itt vannak a posztjaid.

arthurthedent 2022.11.28. 17:26:11

@a nagy hohohorgász: "igazság???? Hagyjad már... te hiszel vmit és én is még mások is."

Tehát, csak, hogy jól értem -e... heteken keresztül vitatkozol azon, hogy kinek van igaza, aztán kijelented, hogy nincs is olyan, hogy valakinek igaza van?

Jó kis filozófia, elnevezheted, te vagy az első. :D

arthurthedent 2022.11.28. 17:29:36

@6.Lenin: "Ennyire szánalmas "érvekkel" még egy óvodásnak is ciki lenne érvelni."

Nem te mondtad, hogy ha keletről lőnek rakétákat, akkor nyugatra kell lőni a légelhárításnak? Az mennyire volt szánalmas érv? Tényleg, letisztáztad már magadban ezt a kérdést? ;)

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 17:36:04

@arthurthedent: te fogalmatlan vagy:)))) én azon vitatkoztam hogy mi Magyarország érdeke:)))

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 17:38:41

@arthurthedent: szerinted mi Magyarország érdeke és miért ebben a helyzetben? Le mered írni az önálló gondolatod???? Van olyan egyáltalán???? :))))

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 17:40:17

@arthurthedent: a posztod, minden csak nem önálló gondolat :))) erre írtam a cias kommentet amit be is igazoltal... sajnos:(((

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 17:47:45

Hé, vigyázz már! Az ukrán védelmi miniszterrel vitatkozol! Hogy merédzelsz egy ukrán vezetőnek ellentmondani??

@arthurthedent:

"NATO tagnak lenni egy jogi helyzet. Nem lehet "de facto" NATO tag valaki, csak "de jure"."

Ahogy mondod, egy JOGI helyzet. A de facto pedig egy tényhelyzet, ahogy a neve is mutatja. A tény pedig akkor is tény marad, hogy de jure nem az. :))

Hadd világítsalak meg egy példával: A csinos és kívánós feleséged nincs megelégedve a hitvesi ágyban nyújtott szánalmas teljesítményeddel, ezért elhagy téged, és összeköltözik Nagyfaszú Gerzsonnal, aki minden éjjel ájulásig döngeti.

Na mármost, a feleséged de jure nem Nagyfaszú Gerzson nője, ám de facto, for all practical purposes, bizony Gerzson nője.

arthurthedent 2022.11.28. 17:47:50

@a nagy hohohorgász: "te fogalmatlan vagy:)))) én azon vitatkoztam hogy mi Magyarország érdeke:)))"

Azt mondtad, hogy nincs igazság, te is hiszel valamit meg mások is, soha nem tudjuk meg, hogy mi az igazság, nem is létezik. Azt, hogy mit akartál írni nem tudom.

"én azon vitatkoztam hogy mi Magyarország érdeke:)))"

Nem, te azt mondtad, hogy nincs igazság, érdekek vannak csak. Putyin pont ezt mondja, mert pszichopata.

arthurthedent 2022.11.28. 17:54:49

@a nagy hohohorgász: "a posztod, minden csak nem önálló gondolat :))) erre írtam a cias kommentet amit be is igazoltal... sajnos:((("

Ez a poszt nem az én gondolataimről szól. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nincsenek saját gondolataim, csak azt, hogy nem feltétlenül hiszem azt, hogy világ elé kellene tárnom őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 18:00:15

@arthurthedent:

"te azt mondtad, hogy nincs igazság, érdekek vannak csak. Putyin pont ezt mondja, mert pszichopata."

Putyin ezzel jó társaságban van Lord Palmerstonnal. :))

arthurthedent 2022.11.28. 18:00:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na mármost, a feleséged de jure nem Nagyfaszú Gerzson nője, ám de facto, for all practical purposes, bizony Gerzson nője."

Az, hogy "a nője" nem egy jogi helyzet. A "feleség" az.

Ukrajna nem a NATO tagja, hiába írod oda, hogy "de facto" az, mert semmiféle kapcsolatban nincs a NATO-val. A NATO semmiféle katonai segítséget nem nyújtott neki, nem adott fegyvert, nem adott lőszert, nem vonult be, nem lépett háborúba.

Különféle országok segítik Ukrajnát, a NATO nem segíti. Ha "gyakorlatilag" vagy "de facto" NATO tag lenne, akkor a NATO úgy viselkedne, mintha tag lenne. Nem úgy viselkedik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 18:02:58

@arthurthedent:

"Ez a poszt nem az én gondolataimről szól."

Ó, ezt most mondod először.

Mégis, áruld már el, mi szerint választod meg, kinek a véleményének adsz hangot a posztjaidban?

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 18:05:45

@arthurthedent: gyáva vagy, és ezért támadsz. Nem mered felvallalni a gondolataidat még egy szaros bloggon sem amit te írtál. Veled komoly probléma van, ezért nem bantalak tovább mert teljesen felesleges. Ha még is megprobalnad magad legyozni és kimondod a saját véleményed én nem foglak szidni. Csak merd már kimondani!

arthurthedent 2022.11.28. 18:10:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mégis, áruld már el, mi szerint választod meg, kinek a véleményének adsz hangot a posztjaidban?"

Azoknak a gondolatoknak adok hangot, amit igaznak gondolok és amit hazugságnak tartok. Ez a cikk, mint ahogyan a cím is mutatja az oroszok által mondott dolgokról szól. Csinálhatsz magadnak te is blogot, cirka 60 másodperc és azt írsz bele, amit akarsz. Ugyanaz, mintha commentelnél, nem igazán több.

arthurthedent 2022.11.28. 18:17:02

@a nagy hohohorgász: "gyáva vagy, és ezért támadsz."

Francnak vagy velem elfoglalva? Én csak egy csávó vagyok, milliárd ilyen van a világon.

"Nem mered felvallalni a gondolataidat még egy szaros bloggon sem amit te írtál."

Fenéket nem merem. Egyszerűen nem gondolom, hogy minden kis gondolatomat meg kellene osztani a nagyvilággal. Nem vagyok influencer vagy valóvilág celeb.

"Veled komoly probléma van, ezért nem bantalak tovább mert teljesen felesleges."

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a te véleményed nekem egyáltalán nem számít. Nem tudsz bántani.

"Ha még is megprobalnad magad legyozni és kimondod a saját véleményed én nem foglak szidni.
Csak merd már kimondani!"

Nagyon tévúton vagy. A saját véleményem az, ebben a pillanatban, hogy ha személyesen találkoznánk, akkor húsz másodpercet sem foglalkoznék veled, teljesen érthetetlen, hogy itt miért töltök veled időt. Fura helyzet.

arthurthedent 2022.11.28. 18:19:30

De mondjuk hat másik dolgot csinálok mellette. A Last Week Tonight-ot nézem, programokat futtatok, grafikonokat nézek éppen.

arthurthedent 2022.11.28. 18:21:35

A Masterplasz részvények 4030 forinton vannak ma, pedig bővítenek és saját gyárat építenek. Nem kellett volna részvényeket vennem tőlük... ez a véleményem. Érdekel? Ugye nem? Akkor?

arthurthedent 2022.11.28. 18:23:52

A BNB egy fél éve erősebb mint az ETH, ma megint erősödött au ETH-hoz képest, mert valami nagy cég kiszállt az ETH-ból és átment a BNB-be. Nem értem miért van, de sokat vesztettem rajta. Remélem még valamikor ki tudok lépni belőle, ezentúl én is a BNB-t fogom előnyben részesíteni.

fkv.119 2022.11.28. 18:27:24

@arthurthedent: "Nagyon durván félremagyarázod a dolgokat, nagyon elfogultan beszélsz róluk."

Azért mert pénzért csinálja. Ilyen Putyin trollhadserege, most élesben látjuk.

fkv.119 2022.11.28. 18:28:21

@6.Lenin: "mindenkit idiótának nézel"

Nem mindenkit, csak titeket, idegenszívű hazaárulókat. Köpjetek fel a magasba és álljatok alá!

arthurthedent 2022.11.28. 18:29:19

Az OTP szépen megyeget felfelé, 11 000 forinton van, de ez még rohadt kevés. Februárban 18 000 forint körül volt, nagyon remélem, hogy visszamegy, de mostanában szerintem nem fog, idén már biztos nem.

Nagyon kellene már, hogy a FED levigye a kamatokat, de az olajár még nincs ott. Szerintem jövő tavaszig, nyárig nem is viszi le és addig az összes részvény a béka segge alatt lesz, meg az összes kriptó is.

Ez az önálló véleményem. Most jobban érzed magad?

fkv.119 2022.11.28. 18:30:37

@a nagy hohohorgász: Muszka fasszal a szátokban és seggetekben nincs is időtök ilyesmin gondolkodni. Sőt, semmin se, csak a finom muszkageci habzsolva lenyelésén. És ez nektek láthatóan pont elég is, kopejka helyett elég ha belétek verik a faszukat a gazdáitok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 18:32:08

@arthurthedent:

"Az, hogy "a nője" nem egy jogi helyzet. A "feleség" az."

Pontosan! Tűpontosan látod a helyzetet! A "nője" egy tényhelyzet, amit minden éjjel fájdalmasan megtapasztalsz, amikor minden férfi legelső és leghűségesebb barátnőjére, Marok Máriára fanyalodsz.

De jure továbbra sem Gerzson felesége, amit abból is megtapasztalhatsz, hogy miután Gerzson felcsinálta a csajt, a pulyáját a te nevedre fogják anyakönyvezni. De nem biztos, hogy Gerzson ezen sokat fog szomorkodni.

"Különféle országok segítik Ukrajnát, a NATO nem segíti."

Hadd pontosítsalak: a legtöbb NATO-tagállam segíti. Ezért csak de facto tag, nem de jure. Ha az lenne, akkor csapatokkal is segítenék, a NATO égisze alatt. Halálpontosan megragadtad a de jure és a de facto közötti különbséget.

fkv.119 2022.11.28. 18:32:37

@a nagy hohohorgász: "Az igazság sosem fog kiderulni."

Ennyi ésszel mint neked, számodra valóban soha.

fkv.119 2022.11.28. 18:33:08

@6.Lenin: "Ennyire szánalmas "érvekkel" még egy óvodásnak is ciki lenne érvelni."

Akkor miért csinálod?

arthurthedent 2022.11.28. 18:34:08

@fkv.119: "Nem mindenkit, csak titeket"

Ha igaz a gyanúm, hogy én egy zseni vagyok, akkor majdnem mindenki butább mint én. De sajnos akkora zseni vagyok, hogy már fiatal koromban rájöttem, hogy mindenki azt hiszi magáról, hogy zseni, úgyhogy nem erre az érzésre rendeztem be az életemet. :D

Ha kevésbé zseni lennének, csak egy kevéssel, akkor nem vettem volna észre, hogy mindenki zseninek képzeli magát és akkor én zseninek gondolhatnám magam. Iskolába sem kellett volna járnom, hiszen zseninek minek az iskola? Így aztán oda jutottunk, hogy az a zseni, aki nem zseni. Szomorú...

fkv.119 2022.11.28. 18:34:37

@a nagy hohohorgász: Magyarország érdeke a Nyugathoz tartozás. Ezt már Géza fejedelem óta tudja mindenki - kivéve azt a pár muszkaszopó hazaárulót.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 18:36:06

@arthurthedent:

Tehát a témaválasztásod a véleményedet tükrözi, így vagy úgy. Ami természetes is, csak akkor miért tagadod?

fkv.119 2022.11.28. 18:38:04

@a nagy hohohorgász: Mi az a "bantalak"? Ott laknak a banták? Ez valami star warsos izé lehet...

fkv.119 2022.11.28. 18:40:43

@arthurthedent: Csak 10.800, de alakul... Már alig vagyok minuszban. Azért jobb lett volna a gödör alján venni 7-8.000-ért.

arthurthedent 2022.11.28. 18:41:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "fájdalmasan megtapasztalsz, amikor minden férfi legelső és leghűségesebb barátnőjére, Marok Máriára fanyalodsz."

Hát ez nézőpont kérdése. Valójában a feleség akkor is feleség marad "de jure" és "de facto" is, ha éppen mással él. Ha például nem fizeted a bankkölcsönt és kiderül, hogy a házastársak anyagilag felelősek egymásért, akkor ráébred, hogy bizony mással alszik, de "de facto" nem más felesége.

NATO tagállamnak lenni azt jelenti, hogy kötelezettséged van másokat megsegíteni katonailag és másoknak katonailag kötelezettsége van megsegíteni téged. Ukrajnát nincs kötelezettsége másoknak megsegíteni és Ukrajnának sincs ilyen kötelezettsége.

"Hadd pontosítsalak: a legtöbb NATO-tagállam segíti."

De nem a tagállamok hadserege. USA nem a hadsereg fegyvereit adja ukrajnának. És nem katonai segítséget kap. És ami a legfontosabb, ez a segítségnyújtás nem kötelező. Hiába kér X fegyvert ukrajna, ha egyszer nem akarnak adni, nem adnak.

fkv.119 2022.11.28. 18:41:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az én véleményemet tükrözi, én vagyok az igazodási pont. Az origó. De nem a .hu. :D

arthurthedent 2022.11.28. 18:42:46

@fkv.119: "Csak 10.800, de alakul... Már alig vagyok minuszban. Azért jobb lett volna a gödör alján venni 7-8.000-ért."

Ó, te is? :D Hát én elkapkodtam. Mindjárt meg is nézem...

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 18:44:45

@arthurthedent: @fkv.119: teljesen beigazoltatok hogy remenytelenek vagytok. Viszont az is egyértelmű hogy titeket el kell pusztitani, mert ti paraziták vagytok. Na ezért drukkolok csak a nagyanyám megeroszakolojanak, mert az ellenségem ellensége az nem a barátom, de azért hasznot is tudok belőle húzni. Saját magatoknak hazudtok ezért nincs semmitek:))) olvassátok vissza a saját kommentjeiteket, hahaha

6.Lenin 2022.11.28. 18:44:56

@fkv.119:

Brendel M. ez annyira szánalmas, hogy még röhögni se tudok rajtad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 18:46:27

@arthurthedent:

Meglepően józan gondolatmenet tőled, én is így vagyok ezzel. Nem kevés iróniával fogalmaztad meg, de nagyon is igaz és jogos.

Ha tudnád, hány olyan emberrel találkozom, akik nem képesek belátni, hogy hozzám hasonlóan ők sem érthetnek mindenhez, ezért olyasmiről is megfellebbezhetetlen véleményt alkotnak, amihez nem értenek.

Az embernek célszerű belátnia, ha valamihez nem ért (annyira jól), ezért inkább érdemesebb mértékadó szaértőkhöz fordulnia.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 18:48:55

@fkv.119: @arthurthedent: kurt úrfi, meséld már el már el szopod a faszom folyamatosan ? Neked ebben mi a jó? Beteg vagy bmeg:))) de legalább nem tudsz róla:)))

arthurthedent 2022.11.28. 18:50:25

15 00 körül is meg 12 000 körül is beszálltam. Szaktanácsra, nem saját ötletből. Most -20%-on vagyok, vagy 5 millió mínuszba. Kisebb bukta mint pár hete, de akkor is.

Mondjuk a Richteren előtte kerestem, többet is, de hát ugye az infláció... az megint nagy bukta.

fkv.119 2022.11.28. 18:50:38

@arthurthedent: Remélem cserébe úgy felmegy a végén, ahogy még sose, és megduplázom a pénzem. :) Ez az álom.

fkv.119 2022.11.28. 18:51:29

@arthurthedent: Én 12-nél, onnan ment is egyből le 8 alá. Úgyhogy most örülök az iránynak.

fkv.119 2022.11.28. 18:52:46

@6.Lenin: Te vagy Matyika is? De hol van akkor minden mondatodból a nácizás?

arthurthedent 2022.11.28. 18:52:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az embernek célszerű belátnia, ha valamihez nem ért (annyira jól), ezért inkább érdemesebb mértékadó szaértőkhöz fordulnia."

Sokat dolgoztam egyetemen. Ott azért nem olyan nehéz szerénységet tanulni. Ami fura, hogy sokaknak még ott sem sikerül. :-o

6.Lenin 2022.11.28. 18:54:05

@arthurthedent:

Nem arra írtam, de miért kéne egy elhárító rakétát a támadó rakéta UTÁN lőni? És ha az nem elég gyors és soha nem éri utol ,akkor nem egy jó mókának tűnik lövöldözni vele.? B+ ez még bárgyúbb, de én ezt soha sehol nem írtam. Vagy nem értetted amiről írtam. Én az utóbbira tippelek a hozzászólásaid alapján.

arthurthedent 2022.11.28. 18:54:15

@fkv.119: "Remélem cserébe úgy felmegy a végén, ahogy még sose, és megduplázom a pénzem. :) Ez az álom."

Ha vége lesz a háborúnak nagy fellendülés lesz. Én is erre hajtok. :D

fkv.119 2022.11.28. 18:55:38

@a nagy hohohorgász: "mert ti paraziták vagytok"

A szó amit keresel, az a hazafi! A parazitát a tükörben láthatod.

6.Lenin 2022.11.28. 18:56:20

@fkv.119:

Te vagy Brendel, valszeg már gyógyszeresen kezelnek, de azért a stílus néha előjön, de felőlem lehetsz akárki, komolytalan vagy.

arthurthedent 2022.11.28. 18:56:43

@6.Lenin: "Nem arra írtam, de miért kéne egy elhárító rakétát a támadó rakéta UTÁN lőni?"

Azt írtad, hogy 1) az oroszok keletről lőttek, 2) amire az ukránok elhárító rakétával nyugat felé tüzeltek rá. Akkor tehát azt állítottad, hogy hátulról akarták lelőni, utána lőttek. Te állítottad, hogy utána lőttek.

fkv.119 2022.11.28. 18:57:31

@a nagy hohohorgász: Kicsit lassabban kortyold már a muszkagecit, egy szót nem érteni abból amit felbüfizel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 18:57:36

@arthurthedent:

Nem érdemes tovább tárgyalni ezt. Te is tufod, mi a kettő közötti különbség, hiszen ezeket szépen fel is soroltad.

Kettőnk között ott van a véleménykülönbség, hogyan értékeljük a fe facto fogalmát. De ez nem lényegi különbség, hiszen Ukrajna a tényleges katonai beavatkozás kivételével mindent mrgkap, amit NATO-tagként megkapna.

Utóbbira mondhatnád, hogy de jure tagként a legmodernebb fegyvereket is megkapná a katonai bevonulás mellé. Csakhogy ez nem igaz, ui. a NATO vsz. egy tagállam elleni támadás esetén sem lépne fel teljes erejével, hanem csak olyan mértékben, hogy elkerülje az atomháborút. Tehát sztem mindenképpen tartózkodna pl. orosz területek elleni támadástól.

arthurthedent 2022.11.28. 18:58:47

@6.Lenin: "Szerintem nem bonyolult. A ruszkik keleti irányból lőttek, az elhárító rakétát meg nyugati irányba lőtték. Egy NATO gép mindent rögzített (TELEX cikk szerint). "

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 18:58:52

@fkv.119: önálló gondolat? Baszod, szopod a faszomat 4 éve azért mert nincs egy önálló gondolatod:))) megint az én kommentemen parazitalsz! Értsd már meg hogy senki vagy önálló gondolatok nélkül:)

fkv.119 2022.11.28. 19:00:07

@6.Lenin:

"miért kéne egy elhárító rakétát a támadó rakéta UTÁN lőni?"

Na vajon miért szoktak...

"És ha az nem elég gyors és soha nem éri utol"

Ez nem lóverseny hogy gyite ráró, érd utol, nem jött össze, na majd legközelebb... Itt tudják előre mennyivel megy a rakéta.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 19:01:39

@fkv.119: úgy látszik kurt úrfi hogy a kurt úrfi beszolast nem mered bolygatni:)))) az a durva hogy olyan hülye vagy hogy még mindig nem tudod hogy nem nyerhetsz:)))))) szarraszopatott szetqurt úrfi:)))))

arthurthedent 2022.11.28. 19:01:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "nem lényegi különbség, hiszen Ukrajna a tényleges katonai beavatkozás kivételével mindent mrgkap, amit NATO-tagként megkapna."

Okés, mit is kap a NATO tag, ha megtámadják? Katonai beavatkozást? Mást nem garantál a NATO tagság, ugye?

Amúgy meg az, hogy Ukrajna megkapja a legmodernebb NATO fegyvereket egy legenda. Az USA nagyon óvatosan csorgatja a fegyvereket, nehogy nagyon lenyomják az oroszokat az ukránok, mert akkor az oroszok begorombulnak. Szerintem, ez megint csak az én önálló gondolatom volt.

fkv.119 2022.11.28. 19:02:08

@6.Lenin: "Te vagy Brendel"

Ha már választani lehet, akkor inkább én, mint Matyika! Szerintem ő még mindig a rabbijával konzultál, úgy leosztottam valamelyik nap egy másik topikban, hogy azóta se jött ki az infarktusból. Szerencsére.

arthurthedent 2022.11.28. 19:03:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kettőnk között ott van a véleménykülönbség, hogyan értékeljük a fe facto fogalmát."

Ja.

fkv.119 2022.11.28. 19:03:14

@6.Lenin: "komolytalan vagy"

Nem is szeretnék a te szinteden "komoly" lenni. Én onnan már továbbtanultam.

fkv.119 2022.11.28. 19:05:13

@a nagy hohohorgász: 4 éve szopja valaki a faszodat, és ennyi idő alatt még arra se voltál képes hogy lenézz oda, és rájöjj hogy az apád az? Mekkora buzi vagy te hallod, neked aztán tökmindegy, csak meleg legyen... Matyikát azért odaengeded? Ja és az is buzi aki élvezi, nem csak apád. :)

fkv.119 2022.11.28. 19:06:28

@a nagy hohohorgász: Mondtad már hogy folyamatosan kúrnak téged a gazdáid, nem kell minden lökésnél megismételned. Elkönyveltük már hogy buzi vagy, nem kell bizonygatnod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 19:07:09

@arthurthedent:

Én csak tanultam/végeztem egyetemen, de a szerénység és az önkritika megtanulásához az is elég volt.

Azóta csak az aggaszt, hogy egyre több nálam intelligensebb embert látok, olvasok. (Erre jönnek majd a pikírttől a sértőig terjedő megjegyzések from the usual suspects...) Persze ez azzal is összefügghet, hogy egyrészt a fiatalabb korosztályokban egyre több a tanult, ezért az intelligenciáját kimutatni is képes ember, másrészt én inkább több téma iránt érdeklődöm valamilyen általános szinten, semmint egy-kettőhöz értek kiemelkedő szinten.

6.Lenin 2022.11.28. 19:13:04

@arthurthedent:

Akkor így már világos, nem értetted a mondandóm lényegét. Ha keletről jött a támadás , és ők nyugati irányba lőtték az elhárító rakétát, akkor...

Nem szerették volna eltalálni
provokáció volt
Vagy simán hülyék, mert a támadó ha gyorsabb akkor sose éri utol az elhárító.

Nyugodj le, ez sima provokáció volt.

a) gyors amerikai reakció alapján, hiszen már eleve tudhatták, hiszen egy gép követte a rakéta útját, kilövési helyét is rögzítették. Mert a rakétáknak van ilyenjük is.
Megcáfolták a zöld gazembert. A NATO NEM AKAR közvetlen beavatkozni, abból csak káruk lenne. Haszon így van ebből a háborúból, hogy más farkával verik a csalánt.

Ukrajna így sose fog nyerni, de évtizedekre nyekk lesz az országnak. Majd lehet az újjáépítésre megint tolni a kölcsönt, egy amerikai-orosz békeszerződés után. Amerika és Oroszország eddig mindig meg tudott egyezni. Most is ez lesz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 19:16:36

@arthurthedent:

"Szerintem, ez megint csak az én önálló gondolatom volt."

Sajnos nem, ezt már sokan sok helyen megírták. Sőt az USA is megmondta, ha nem is expressis verbis, amikor kijelentette, hogy nem ad Ukrajnának Oroszországot is elérni képes fegyvereket.

Ha Ukrajna NATO-tag lenne, akkor sem támadnának orosz területet, mert ötös cikkely ide vagy oda, atomháborút az USA sem akar. A cikkely amúgy is megvédésről szól, nem (vissza)támadásról.

Legalábbis nagyon remélem, és a przewodówi incidens kapcsán tanúsított józanság is ezt látszik igazolni.

6.Lenin 2022.11.28. 19:17:44

@fkv.119:

Brendel= Matyika. Brendel Mátyás.

fkv.119 2022.11.28. 19:21:09

@6.Lenin: "ez sima provokáció volt"

Muszka provokáció.

"Ukrajna így sose fog nyerni, de évtizedekre nyekk lesz az országnak."

Naés? Az a dolguk hogy a mögöttük fekvő országokat (köztük minket) megvédjenek a muszka megszállástól. Nekünk elég volt évszázadokig törökellenes csatatérnek lenni, most legyen más.

"Amerika és Oroszország eddig mindig meg tudott egyezni. Most is ez lesz."

Így van, mint legutóbb. A muszkák megint csődbe mennek a szankcióktól, a fegyverkezési versenytől, aztán megint 30 évig kussban lesznek, mert kisebb bajuk is nagyobb lesz a hódításnál. Nem szabad hagyni hogy az olajból újra megszedjék magukat, és háborúra eltapsolható felesleges pénzük legyen. Másra úgyse tudják elkölteni, olyanok mint Viktor: ha egy kis pénz áll a házhoz, nem ésszerűen költjük el, pazarolni kell...

fkv.119 2022.11.28. 19:23:02

@6.Lenin: Nincs az eltitkolva, csak még sokat kell tanulnod hogy megértsd ezt a nagymennyiségű észt. Egyszerűen fel nem tudod fogni hogy ilyen, már-már isteni méretű ész létezik. Pedig de.

arthurthedent 2022.11.28. 19:24:43

@6.Lenin: "Nem szerették volna eltalálni
provokáció volt
Vagy simán hülyék, mert a támadó ha gyorsabb akkor sose éri utol az elhárító.
Nyugodj le, ez sima provokáció volt."

Az egy hipotézis. Az ellenhipotézisek sokkal valószínűbbek:
1) Keletről jött egy orosz támadás és túlment.
2) Északről jött a támadás, kitért kissé keletre. Ha két rakéta volt, ahogyan állították, akkor az lehetett egy észak felé kilőtt elhárító rakéta utánament keletre.

Én ezeket sokkal valószínűbbnek tartom, mert nem kell feltételeznünk, hogy direkt lőttek ki légelhárító rakétát csak azért, hogy lengyelországbe lőhessenek. Ha pusztán ez lett volna a céljuk sokkal jobb módszert is használhattak volna.

arthurthedent 2022.11.28. 19:25:34

@fkv.119: "Naés? Az a dolguk hogy a mögöttük fekvő országokat (köztük minket) megvédjenek a muszka megszállástól. Nekünk elég volt évszázadokig törökellenes csatatérnek lenni, most legyen más."

Pontosan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.28. 19:26:00

@6.Lenin:

Én nem hiszem, hogy ukrán provokáció volt, ahogy azt sem, hogy orosz provokáció volt. Simán el tudom képzelni, hogy igazuk van a szakértőknek, miszerint meghibásodott a célt tévesztett légelhárító rakéta önmegsemisítő automatikája, így a rakéta random irányban folytatta útját.

Legalábbis sztem ez a legegyszerűbb és leghihetőbb magyarázat.

fkv.119 2022.11.28. 19:26:38

@arthurthedent: Volt valahol egy cikk hogy valószínűleg egy másik város koordinátáit írták be a muszkák elbaszva a rakétába, és azért ment rossz helyre.

arthurthedent 2022.11.28. 19:29:37

@fkv.119: "Volt valahol egy cikk hogy valószínűleg egy másik város koordinátáit írták be a muszkák elbaszva a rakétába, és azért ment rossz helyre."

Itt van a blogomban, megemlítettem én is: wagmg.blog.hu/2022/11/17/megis_az_oroszok_lottek_lengyel_teruletre

:) Az elképzelés az volt, hogy két város koordinátáit keverték össze, az egyik szélességi, a másik hosszúsági fokát.

arthurthedent 2022.11.28. 19:30:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Én nem hiszem, hogy ukrán provokáció volt, ahogy azt sem, hogy orosz provokáció volt."

Igen, valószínű, sőt igen valószínű, hogy nem provokáció volt. Baleset, tévedés.

fkv.119 2022.11.28. 19:34:09

És szerintem ez a leghihetőbb, ez annyira beleszarósan oroszos, hogy ennél valóságosabbat nehéz kitalálni.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 19:38:29

@fkv.119: ne magadból indulj ki mondtam már. Téged szopott az apád, azért vagy ilyen?? Vald be,hidd el hogy jobb lesz. Na coming outolj. Látod hogy Szájer nak is elneztuk:))) nem az a baj hogy buzi vagy, hanem hogy nem mered felvallalni, azaz nincs gerinced:(((

arthurthedent 2022.11.28. 19:39:43

@fkv.119: "És szerintem ez a leghihetőbb, ez annyira beleszarósan oroszos, hogy ennél valóságosabbat nehéz kitalálni."

Nekem is tetszett. Emberi hiba, azokban jók az oroszok. Le volt írva egy csomó koordináta egy lapra, valakinek be kellett gépelnie őket. Összekeverte a hatodik és a hetedik sort. :)

6.Lenin 2022.11.28. 19:43:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az elhárító egy rövid hatótávolságú rakéta volt. Az oroszok meg aznap nagy hatótávolságú rakétákkal lőttek. Zelenszkij egy gazember. Már régen bele szeretne rángatni mindenkit ebbe a háborúba. A nyugati segítség nélkül-műholdas adatok-már régen vége lenne ennek a cirkusznak.

www.origo.hu/nagyvilag/20221127-francia-politikus-nyilatkozata.html

A pénzek nagy része már Ursulék, és az ukrán maffia zsebében van, a fegyvere jó része eladva, ahogy az élelmiszer segélyek nagyja is. Ukrajnát már nagyon régen a maffia irányította (ukrán maffia)

Megjenetek fegyverek a finn alvilágban ( az iszlám bevándorlóknál) Nemsokára ez egy nagy gond lesz. Rengeteg a katona korú kiképzett migráns, már csak a fegyverekre várnak.

Én Zelenszikijjel nem kötnék már életbiztosítást.

Amúgy meg mi értelme ennek a háborúnak így? Az ukrán nép kiirtása, Ukrajna teljes lenullázása?
Hosszabb háború esetén csak ez lehet a végeredmény. Szerintem itt az ukrán nép érdeke szart sem ér. Itt érdekei csak az USA-nak és az ukrán maffiának vannak. Mit követel a kis zöld ember? Pénzt és fegyvert.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 19:43:40

@arthurthedent: @fkv.119: nem veszed észre hogy az összes kommented egy védekezés, mert nem mered felvallalni a SAJÁT VÉLEMÉNYED????

arthurthedent 2022.11.28. 19:51:53

@6.Lenin: "A pénzek nagy része már Ursulék, és az ukrán maffia zsebében van, a fegyvere jó része eladva, ahogy az élelmiszer segélyek nagyja is. "

Ezekre semmi bizonyíték.

"Megjenetek fegyverek a finn alvilágban ( az iszlám bevándorlóknál)"

Erről meg konkrétan kiderült, hogy abszolút fake news.

"The public may have been under the impression that weapons donated and delivered to Ukraine would have ended up in the hands of operators in organised crime in Finland. The National Bureau of Investigation has no information on delivering such weapons to Finland."

Kiderült, hogy orosz propagandisták kezdtek el az interneten hirdetni különféle fegyvereket, azzal, hogy ukrajnából származnak. A fegyvereknek nyoma sincs, sőt, nyomozók megpróbáltak vásárolni belőlük, de az "eladó" sehol nem elérhető. Vegyük észre, hogy egy pár perc alatt összerakható fake news volt, amit aztán az egész világ átvett. Kritikátlanul.

A main stream sajtó lassan megtanulhatná már, hogy nem minden igaz, ami az interneten van.

arthurthedent 2022.11.28. 19:54:03

@a nagy hohohorgász: "nem veszed észre hogy az összes kommented egy védekezés, mert nem mered felvallalni a SAJÁT VÉLEMÉNYED????"

Érthetetlen számomra miről beszélsz. Az előbb a "saját gondolataim", most a "saját véleményem". Nekem érveim vannak, amit megosztok.

arthurthedent 2022.11.28. 19:55:26

@6.Lenin: "Amúgy meg mi értelme ennek a háborúnak így? Az ukrán nép kiirtása, Ukrajna teljes lenullázása?"

Az ukrán nép kiirtása akkor szokott kezdődni, amikor a háborúnak vége. Azért harcolnak, hogy ne irtsák ki őket.

arthurthedent 2022.11.28. 19:57:54

@6.Lenin: "Mit követel a kis zöld ember? Pénzt és fegyvert."

Erről is írtam már. Zelenszkij általában "kérni" szokott, a magyar sajtó szokta elferdíteni úgy, hogy "követel". Ott a vitában napok alatt egyetlen helyet találtunk, ahol Z. valószínűleg követelt, követelte, hogy bizonyos mondatok kerüljenek ki a magyar történelemkönyvekből.

6.Lenin 2022.11.28. 20:02:19

@arthurthedent:

A lezuhant ukrán gép tele volt fegyverekkel és Afrikába tartott. ( a Horvátországban, vagy Szerbiában lezuhant gépről van szó. Nagyon hamar leszálltak a hírről.

Te elképzelhetőnek tartod, hogy az amerikai, netán a nyugati sajtó/tv-k mindent részletesen ismertetnek a nyugat polgárokkal? Tényleg? Még a választási csalásokat is, vagy az Ursula ellen folyó korrupciós vizsgálatról is? Még melyik meséket szereted?

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 20:03:38

@arthurthedent: jól írtad morzsi, valóban nem érted. A vélemény és gondolat az ugyanaz. Te meg leirtad hogy nem vallalod a posztodat csak idehanytad. Baszod ,nézz már a tükörbe!!!!

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 20:05:15

@arthurthedent: szerinted mi a különbség a véleményed és a gondolataid között???? Erre mersz válaszolni, te gyáva???? Hahaha

6.Lenin 2022.11.28. 20:05:25

@arthurthedent:

Lassan meghalnak, meg elmenekülnek. Ők csak tudják miért, legalább is az értelmesebbek.
Te tényleg ilyen naiv vagy, netán csak megjátszod?

arthurthedent 2022.11.28. 20:09:06

@6.Lenin: "A lezuhant ukrán gép tele volt fegyverekkel és Afrikába tartott. ( a Horvátországban, vagy Szerbiában lezuhant gépről van szó. Nagyon hamar leszálltak a hírről."

Nem "fegyverek voltak", hanem aknavető lőszer. Amit Szerbiából szállítottak Bangladesbe. Nem fegyverek, hanem speckó aknavető lőszer kiképzésre, nem ukrajnából, hanem szerbiából, nem finnországba, hanem bangladesbe. :D

fkv.119 2022.11.28. 20:10:26

@a nagy hohohorgász: Hát ez az hogy nem magamból indultam ki, hanem belőled! Ha egyszer buzi vagy, hát buzi vagy, van ilyen, főleg nálatok. Nem véletlenül említetted Szájer kispajtásodat, ma is összefut a nyál a szádban ha eszedbe jut hogy döngölte szét a seggedet, és aztán még a gecijét is a szádba engedte hogy lenyelhesd... Tudom ez neked sokat jelent, apáddalé egymás kezéből kapkodtátok ki Szájer faszát, de végül csak neked jutott az anyag nagy része, és boldogan nyelhetted le, kiérdemelve az Ország Legnagyobb Buzija címet. Azóta is díszhelyen őrzöd a trófeát, egy arany falloszt, a bejárati ajtód felett.

arthurthedent 2022.11.28. 20:11:16

@6.Lenin: "Ők csak tudják miért, legalább is az értelmesebbek."

Holodomor. Tudják. Te is tudhatnád, hogy miért kell félnie egy ukránnak attól, ha az oroszok felszabadítják.

fkv.119 2022.11.28. 20:12:20

@6.Lenin: "Ukrajnát már nagyon régen a maffia irányította"

Ennél már csak Muszkaland a nagyobb maffiaállam, amelyik vezig egy kicsit is csúnyán néz, máris megöngyilkolja magát a 10.-ről kiesve, 3x hátba lőve saját magát...

arthurthedent 2022.11.28. 20:14:13

@a nagy hohohorgász: "jól írtad morzsi, valóban nem érted. A vélemény és gondolat az ugyanaz."

Nem, nem ugyanaz. Ahogy a klasszikus vicc is mondja:

Bemegy a férfi az áruházba, ott egy csinos csaj.
- Jó napok kívánok, egy öltönyt szeretnék venni.
- És mire gondol?
- Hát most per pillanat a b.szásra, de inkább kérnék egy öltönyt.

fkv.119 2022.11.28. 20:14:19

@arthurthedent: Most ezt nyomták a kezébe a KGB agitprop osztályon, hogy ma ezzel a mantrával kell támadni. Figyeld meg, 0:00-kor snitt, és jön az új utasítás, onnantól azt fújják. Persze lehet hogy ez nálunk 1:00 óra lesz, mert moszkvai időszámítás szerint váltják a lapokat. :)

fkv.119 2022.11.28. 20:16:09

@6.Lenin: Várjál már, te összekevered, a GTA 5-ben volt ilyen küldetés hogy lezuhan a gép a fegyverekkel, ez nem az...

6.Lenin 2022.11.28. 20:17:16

@arthurthedent:

Te szándékosan játszod az idiótát? Már írtam, hogy te tényleg hiszel abban, hogy a nyugati sajtó mindent részletesen ismertet a polgárokkal azt is ami nekik ciki? Még viccnek is túl durva.

Az ukránok miért csak az oroszok veszteségeiről írnak IGEN RÉSZLETESEN? A sajátjaikat nem ismernék?

fkv.119 2022.11.28. 20:18:31

@6.Lenin: És a muszkák miért csak az ukránok veszteségeiről írnak IGEN RÉSZLETESEN? A sajátjaikat nem ismernék?

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 20:22:11

@arthurthedent: @fkv.119: szóval akkor nem meritek leirni a gondolataitokat? Hát ez is egy coming out. De ezért ne várjatok tiszteletet paraziták:))))

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 20:24:22

@fkv.119: @arthurthedent: az hogy több nickeden szopatod magad , nem dicsőség:))) komolyan sajnállak, hitvány életed lehet, de megérdemled:))) tehát nem is sajnállak:))))

6.Lenin 2022.11.28. 20:25:28

@fkv.119:

Neked se muszáj a hülyét megjátszanod, én elfogadlak ilyennek, nem az én problémám. A környezeted meg már beletörődött. Az se az én problémám.

A magyar légvédelmet csesztették, aztán hirtelen leszálltak a hírről. Utánanézhetsz. De mind1 is egy hazugság a sok közül, már senkit nem érdekelnek az ilyesmik. Hazudnak minden oldalon, de azért nagyjából összerakható néhány részlet, mert elfeledkeznek és másnap olyasmit hazudnak, ami üti az előzőt. Volt, hogy még aznap, sőt a következő hírben cáfolták magukat. Sőt egy cikken belül.
Nagyon nehéz kenyér a propagandistáké.

arthurthedent 2022.11.28. 20:27:19

@6.Lenin: "Te szándékosan játszod az idiótát? Már írtam, hogy te tényleg hiszel abban, hogy a nyugati sajtó mindent részletesen ismertet a polgárokkal azt is ami nekik ciki? Még viccnek is túl durva."

Szóval szerinted az egész világ összeesküdött és a götögországban lezuhant gép ukrajnából ment finnországba? :D Nagy, nagy összeesküvés, ezren voltak benne, egyik sem beszél, tökéletes a titoktartás? De te rájöttél, semmi sem igaz az egészből?

A finnországi fegyverek az igazak, amiről az egész finn nyomozóhatóság azt mondja, hogy kamu? Az a gyanús, aki nem gyanús, állj ki vagy Piri néne jellegű szituáció? ;)

arthurthedent 2022.11.28. 20:29:12

@a nagy hohohorgász: "az hogy több nickeden szopatod magad , nem dicsőség:)))"

Paranoid delusion. Nem tudom hogy van magyarul.

6.Lenin 2022.11.28. 20:30:29

@fkv.119:

Dehogynem, de most az ukránokról volt szó. Már régen megírtam, hogy ma már mindenhol, mindenki hazudik. Csak kívülről kell szemlélni, és itt -ott leszűrhető némi igazság is, pláne, ha ismeri az ember fia a mozgató rugókat. Kb kit, mi /ki mozgat.

fkv.119 2022.11.28. 20:30:41

@6.Lenin: Te nem megjátszod a hülyét, hanem az is vagy. Ide csak szopni jársz.

"Hazudnak minden oldalon"

Főleg a muszka oldalon.

"Nagyon nehéz kenyér a propagandistáké."

Te már csak tudod. Saját tapasztalatod.

fkv.119 2022.11.28. 20:32:10

@a nagy hohohorgász: Még mindig a szopáson jár az agyad, nem bírod elengedni a témát, ennyire jó volt apáddal meg Szájerrel seggbekukizni? Megadtátok a módját, gőzfürdőben nyomtátok, vagy csak úgy proliban, otthon a retyón?

fkv.119 2022.11.28. 20:33:30

@6.Lenin: Akkor azt is tudod hogy minden mérvadó oldal szerint az ukrán becslés SOKKAL közelebb áll a valósághoz mint a muszka mesemondás.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 20:34:33

@arthurthedent: @fkv.119: önálló gondolatokat pls? Ne majmoljatok engem, nekem van elég önbizalmam, köszi:))

fkv.119 2022.11.28. 20:36:39

@a nagy hohohorgász: Szájernek is volt, aztán mégis lecsúszott az ereszen. Te is ilyen rejtett buzi vagy, nem mered felvállalni magad, csak előttünk.

6.Lenin 2022.11.28. 20:46:13

@fkv.119:
Ebben a posztban az első hsz -ben leírtam mindent.
Szerinted csak a muszka oldalon. Elfelejtettem írni, hogy egy nagy gyökér vagy? Kösz, hogy felhívtad a figyelmemet, de szerintem már írhattam. Mind1, nem változtat a megítélésedben.
miért lennék propagandista te köcsög, ha megírom, hogy ebben a háborúban ( meg mindegyikben, meg mindenben) mindig, mindenki nagyon nagy valószínűséggel hazudik. Oldaltól függetlenül.

De, ha már ... Miért kéne a ruszkiknak bárkinek is megalázkodniuk? Az USA azzal kezdődött, hogy kiirtották, kirabolták az őslakósokat. Azóta hány országot támadtak meg, hány millió embert gyilkoltak meg?
Na, jó. Lehet, hogy a ruszkik 2-vel több embert öltek meg, vagy a jenkik 1 millióval többet. Szerintem ezen most ne vitázzunk. Majd máskor esetleg, ha már nagyon unalmas lesz valamelyik poszt, mondjuk ez holnapra. Igaz már most a határt súrolja, de már megyek szunyókálni.

6.Lenin 2022.11.28. 20:49:27

@fkv.119:

"Mérvadó" oldal az egy lóbetegség? Te tényleg egy kurva nagy gyökér lehetsz élősúlyban is.
Mérvadó, azta, mekkora gyökerek járkálnak szabadon, kíséret nélkül.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 20:51:57

Ha már szajert szobahoztam, tudjátok mit becsulok benne. Hogy nem akarta megmagyarazni a hülyeséget amit csinált! Na ez az ami nem megy o1g nek qurcsanynak dobrevnenak és úgy nagyjából mindenkinek a magyar politikai elitbol. Tisztelettel adozom Schiffer András előtt, ő sosem bukott! Csak vesztett, de egyenes gerinccel!

fkv.119 2022.11.28. 20:55:56

@a nagy hohohorgász: Téged már análisan megnyugtatott apád?

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 20:59:33

@fkv.119: engem nem, de ezek szerint téged így nyugtattak:)))) remélem jó nagy fasza volt apadnak hogy a blmesek sem okoznak fájdalmat:))))

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 21:00:34

@fkv.119: bmeg magadat szopatod, bebizonyitod hogy se apád se anyád nem szeretett!

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 21:01:24

@fkv.119: De fogadjunk a CIA PÉNZT ők is szerették... hahaha

fkv.119 2022.11.28. 21:02:09

@6.Lenin: "Elfelejtettem írni, hogy egy nagy gyökér vagy?"

Meg azt is hogy kurva az anyád, de hát azt már tudjuk.

"miért lennék propagandista te köcsög"

Mert tövig beszoptad a muszka faszt, te cigánypurdé.

"Az USA azzal kezdődött, hogy kiirtották, kirabolták az őslakósokat."

Nahát, mintha csak a muszkák "hőstetteit" olvasnánk... Málenkij robot, dáváj csaszi...

"Azóta hány országot támadtak meg"

Hát várjunk csak: Magyarország, Lengyelország, Csehszlovákia, Finnország, Baltkium, stb...

"hány millió embert gyilkoltak meg?"

Alsó hangon 23-at.

index.hu/tudomany/tortenelem/2013/03/05/tiz_diktator_tobb_mint_szazmillio_halott/

fkv.119 2022.11.28. 21:04:01

@6.Lenin: Te szellemi fogyatékos vagy (együtt basztok nagy hohohomárral?), vagy simán csak fajilag szennyezett?

fkv.119 2022.11.28. 21:04:48

@a nagy hohohorgász: Te csak a péniszét becsülöd meg az ereszcsatornáját. De azt nagyon.

fkv.119 2022.11.28. 21:06:20

@a nagy hohohorgász: Már négerekre is rákéreckedsz? Apád megsértődik, aztán nem szophatod le, mi lesz akkor veled?

fkv.119 2022.11.28. 21:07:01

@a nagy hohohorgász: Téged szopatlak hülyegyerek, de még ezt se vagy képes felfogni, akkora agyilag zokni idióta cigány vagy. :D

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 21:12:09

@arthurthedent:

"Ne keverjük azért a szezont a fezonnal. Az önrendelkezés nem jelenti az államtól való elszakadás jogát. Nincs olyan, hogy "államtól való elszakadás joga".

Koszóvó kivéve, ugye!? Területi integritás, állami szuverenitás nemzetközi jogelve az egyoldalú függetlenséget bizosító NATO bombázással eléggé megrendült. A szuverenitás egyébként is a legtöbb állam számára formális, mert az USA olyan politikát folytat amely formálisan ugyan szuverénnek tekinti az államokat, de komoly erőfeszítéseket tesz, hogy befolyásolja, olykor diktálja más államok belpolitikai döntéseit. Az USA a világgazdasági rendszert is úgy alakította ki, hogy az általa szorgalmazott „hiperglobalizáció” érvényesülésével az egyes államok intézkedései összhangban legyenek az amerikai preferenciákkal.

"Senki sem akarta feldarabolni oroszországot."

Az ukrajnai proxyháborúval az USA célja Putyin bukása akár Oroszország összeomlásának és széthullásának árán is. Létezik az amerikai külpolitikának olyan vonulata, amely évtizedek óta ezeket a forgatókönyveket szorgalmazza.

"Senki sem akarta elválasztani Oroszországot Európától.......",

idézek Zbiginew Brezinski, Jimmy Carter elnök egykori nemzetbiztonsági főtanácsadója1994-ben megjelent „A nagy sakktábla" című tanulmányából:

"Amerikának fontos középtávú stratégiai érdeke Kijev leválasztása Moszkváról, „mert Ukrajna nélkül Oroszország soha többé nem lesz eurázsiai nagyhatalom. Ukrajna fontossága nem erejéből és hatalmából adódik, hanem kitüntetett fekvéséből és belső gyengeségéből, ami kiszolgáltatja a nagy geostratégiai szereplők döntéseinek. Az Ukrajna feletti amerikai befolyás megszerzése kulcskérdés abban, hogy Oroszország és Nyugat-Európa „nem kívánt mértékű" közeledése ne történhessen meg."

Brzezinski szerint a legnagyobb potenciális veszélyt ugyanis Németország és Oroszország „egymásra találása" jelentené, mert az orosz nyersanyagforrások és a német technológia egyesítése olyan erőcentrumot hozna létre, amely Amerika globális érdekeit veszélyeztetné.

fkv.119 2022.11.28. 21:18:02

@atomic power 1986DucaDuca:

"Koszóvó kivéve, ugye!?"

Koszovó az más, ott a szerbek népirtottak.

"az USA célja Putyin bukása akár Oroszország összeomlásának és széthullásának árán is"

Megelőzhetik ezt a muszkák a hódító háború befejezésével és kártérítés fizetésével Ukrajnának. Nem kötelező elmenniük a falig a pofonért.

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 21:30:06

@fkv.119: Kurt úrfi, te vagy a trollok királya:))))

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 21:34:44

@fkv.119: bmeg a saját bloggodban is csicska vagy:)

a nagy hohohorgász 2022.11.28. 21:43:08

@fkv.119: a másik bloggon 6 egymás utáni hozzaszolasod nekem szólt... itt még csak 4 a maximum... hajrá matyi azaz kurt úrfi, azaz hoplita, azaz tagaszar azaz fkv.119 azaz arthurthedent azaz.... hahaha

fkv.119 2022.11.28. 21:46:06

@a nagy hohohorgász: Mit ittál? Az egyik Matyikának néz, a másik Kurt úrfinak (vagy csak kúrni akarsz? Nrm jó helyen kopogtatsz), aztán még a blog is az enyém... Pénzt aggyá b+, ne blogot! :)

arthurthedent 2022.11.28. 22:12:51

@atomic power 1986DucaDuca: "idézek Zbiginew Brezinski"

Amerikának a középtávú stratégiája 28 év után kezd el működni? És rávették Putyint, hogy háborút indítson hozzá. Gratulálok. Ha viszamennél a 19. századik még egy csomó ilyen jelet találnál, bele lehetne magyarázni, amit csak akarsz.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 23:09:39

@arthurthedent:

"Amerikának a középtávú stratégiája 28 év után kezd el működni? És rávették Putyint, hogy háborút indítson hozzá."

1989. december 2-3: a máltai orosz-amerikai csúcstanácskozáson James Baker amerikai külügyminiszter George Bush elnök társaságában megígérte Mihail Gorbacsovnak, a Szovjetunió Kommunista Pártja főtitkárának, hogy a NATO nem fog Keletre terjeszkedni, a Szovjetuniónak nem kell attól tartania, hogy bevonják a NATO-ba a volt szocialista országokat. „A NATO-erők joghatósága egy hüvelyknyit sem fog Keletre bővülni” – hangzott el szó szerint. 2022-ig az USA és a NATO tagadta, hogy amerikai részről ilyen ígéretet tettek volna. 2022. február 18-án a Der Spiegel titkosítás alól feloldott brit dokumentumokat hozott nyilvánosságra arról, hogy 1991. március 6-án az amerikai, a brit, a francia és a német külügyminisztérium politikai igazgatói Bonnban egyetértettek abban, hogy a NATO nem terjeszkedhet az Elbától Keletre, „elfogadhatatlan” volna a kelet-európai országok felvétele a NATO-ba. Raymond Seitz, a washingtoni külügyminisztérium politikai igazgatója megerősítette: „A Nyugat világosan a Szovjetunió értésére adta, hogy a NATO sem hivatalosan, sem nem hivatalosan nem terjeszkedik Keletre”. 2022. május 18-án George W. Bush, a máltai tanácskozáson részt vett George Bush fia, az Egyesült Államok későbbi elnöke megerősítette, hogy Máltán valóban tettek ilyen ígéretet.
– 1990. november 21-én Párizsi Charta Egy Új Európáért címmel az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 34 tagállamának csúcsértekezletén kinyilvánították a biztonság oszthatatlanságának elvét. A egyhangúan elfogadott dokumentum szerint “a biztonság oszthatatlan és minden egyes résztvevő állam biztonsága elválaszthatatlanul össze van kapcsolva minden másikéval”. 1999. novemberben az EBESZ isztambuli csúcsértekezletén az oszthatatlanság elvét kiegészítették azzal, hogy az államok “nem erősíthetik a saját biztonságukat más államok biztonságának rovására”.
– 1991. július 1-én a Varsói Szerződés megszűnt, a NATO megmaradt. 1991. decemberben felbomlott a Szovjetunió.
– A Szovjetunió volt köztársasága, Ukrajna csatlakozott az Észak-atlanti Együttműködési Tanácshoz (1991) és a Partnerség a Békéért programhoz (1994). 1997-ben a NATO Chartát írt alá Ukrajnával a megkülönböztetett partnerségről, és NATO-Ukrajna Bizottságot (NUC) állított fel.
– Máltai kötelezettségvállalását megszegve az Egyesült Államok vezette NATO 1997-ben csatlakozási tárgyalásba kezdett volt szocialista országokkal, majd 1999-ben felvette soraiba Lengyelországot, a Cseh Köztársaságot és Magyarországot. Bulgáriát, Romániát, Szlovéniát, Szlovákiát, Észtországot, Lettországot és Litvániát 2004-ben, Albániát és Horvátországot 2009-ben, Montenegrót 2017-ben integrálta soraiba. (Egyikük sem lehetett volna a NATO tagja, ha az Egyesült Államok tiszteletben tartotta volna máltai ígéretét.)
– 2001-ben az Egyesült Államok felülvizsgálta részvételét a biológiai fegyvertilalmi megállapodásban, melyhez 1975.március 26-án csatlakozott. Az amerikai kormány azzal indokolta döntését, hogy a külföldi ellenőrzés veszélybe sodorja az amerikai gyógyszer- és biotechnológiai cégek üzleti titkainak védelmét. A Pentagon kifogásolta az amerikai biológiai védelmi létesítmények ellenőrzését.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 23:10:17

Egyidejűleg az Egyesült Államok biológiai fegyverek kifejlesztésébe kezdett, és kutató laboratóriumokat létesített a világ több országában a Pentagon közvetlen felügyelete alatt.
– 2006. április 27-én, a NATO államok külügyminisztereinek tanácskozásán James Appathurai, a NATO szóvivője, későbbi főtitkárhelyettese bejelentette: a szövetség minden tagja támogatja Ukrajna gyors integrálását a NATO-ba.
– 2009-ben a NATO felügyelete alatt, az éves nemzeti program keretében hozzáfogtak az ukrán fegyveres erők reformjához. Kezdetét vette Ukrajna aktív bekapcsolódása a NATO műveletekbe és küldetésekbe. Prioritást kapott a biztonsági és védelmi szektor átfogó reformja, és Ukrajna harci képességének megerősítése.
– 2014. február 18-23. között amerikai támogatású fegyveres puccsal megdöntötték a torvényes ukrán kormány és Viktor Janukovics elnök hatalmát, és ugyancsak amerikai támogatással megszervezték az oroszellenes politikai összefogáson alapuló új hatalmi rendszert. Még aznap NATO-tisztek érkeztek Ukrajnába.
– 2014. februárban a Krím-félsziget és Szevasztopol szembefordult az új kijevi hatalommal, majd a március 16-i népszavazás eredményeként újraegyesült Oroszországgal. A referendumon a lakosság 95,5 százaléka szavazott arra, hogy a Krím az Oroszországi Föderáció része legyen.
– 2014. márciustól a NATO államai szankciókat léptettek életbe Oroszországgal szemben a „Krím és Szevasztopol törvénytelen annektálásáért és Ukrajna szándékos destabilizálásáért”.
– Olekszandr Turcsinov elnök és Arsenij Jacenyuk miniszterelnök politikai szövetségre lépett az ukrán neonácikkal, bevonta őket a fegyveres erők kötelékébe, hogy megtörje az új kijevi hatalommal szembeforduló Donyeck és Luhánszk ellenállását, és visszaszerezze Ukrajnának a függetlenségét kikiáltó Donbászt. Ukrajna bevetette hadseregét a Donbász ellen. Kezdetét vette az ukrajnai polgárháború, mely 2022-ig több mint 13 ezer, többségében orosz áldozatot szedett.
– 2014. április 7-én Népköztársasággá kiáltották ki Donyecket és Luhánszkot, a két donbászi köztársaság kinyilvánította függetlenségét Ukrajnától.
– 2014. májusban a kijevi kormány terrorista szervezetté nyilvánította a Donyecki és a Luhánszki Népköztársaságot, és „Oroszország által ideiglenesen megszállt területté Donbászt”.
– 2014. május 2-án neonácik rágyújtották az odesszai szakszervezetek székházát a bennlévőkre, és elevenen megégettek 38 embert.
– 2014. szeptember 5-én Ukrajna, a Donyecki és a Luhánszki Népköztársaság megállapodást kötött Minszkben a fegyverszünetről és a fegyverzetek visszavonásáról. A megállapodás francia, német és orosz közvetítéssel született.
– A 2015. február 12-én újabb megállapodást kötöttek Minszkben. A második minszki megállapodás fegyverszünetet, a fegyverek visszavonását, amnesztia kihirdetését, a gazdasági kapcsolatok helyreállítását és ukrajnai alkotmányos reform végrehajtását írta elő. Ennek értelmében decentralizálni kellett volna a hatalmat, és különleges jogállást kellett volna biztosítani a többségében oroszok lakta két donbászi köztársaságnak. A két minszki megállapodást bejegyezték az ENSZ hatályos nemzetközi szerződései közé.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 23:11:08

– Ukrajna 8 éven át nem teljesítette a minszki megállapodásokat, nem hajtott végre alkotmányreformot, nem biztosított Donbásznak különleges jogi státust. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a lengyel Rzeczpospolita 2022. február 1-i számában megjelent nyilatkozatában bejelentette: Ukrajna soha nem ad különleges státust Luhánszknak és Donyecknek. Zelenszkij ukrán elnök február 17-én megerősítette: Kijev nem hajlandó tárgyalni a két szakadár donbászi köztársaság képviselőivel a minszki megállapodások végrehajtásáról.
– 2015-től szélsőséges nacionalista szellemben, Oroszország és az orosz nép ellen gyűlöletet szító oktatásban és nevelésben részesítették az ukrán iskolai tanulókat, a gyermekeket megtanították a náci karlendítésre. Gyermekekkel mondattak szöveget arról, hogy „Oroszországot el kell törölni a Föld felszínéről”.
– 2016-tól „átfogó segítségnyújtási csomag” keretében a NATO hozzá fogott az ukrán fegyveres erők Oroszország elleni háborús kiképzéséhez és felfegyverzéséhez. NATO kiképző tisztek érkeztek Ukrajnába, hogy irányítsák a korszerű haditechnika használatának elsajátítására irányuló kiképzést. Washington és Kijev titkos megállapodást kötött a Pentagon felügyelete alatt üzemeltetett biológiai fegyverek kifejlesztésével foglalkozó laboratóriumok Ukrajnába telepítéséről, és ukrán szakemberek alkalmazásáról. 2022. februárig Ukrajnában több mint 20 katonai laboratóriumban folytattak nemzetközi szerződésben tiltott biológiai fegyverkutatást. Hasonló laboratóriumok jelentek meg más egykori szovjetköztársaságokban is: Grúziában, Örményországban, Azerbajdzsánban, Kazahsztánban, Üzbegisztánban.
– 2016-ban amerikai Aegis ballisztikus rakétakilövő bázist telepítettek a romániai Deveseluba.
– 2017. júniusában az ukrán parlament jogszabályba foglalta, hogy stratégiai kül- és biztonságpolitikai célja a NATO-tagság. 2019-ben hatályba lépett az ennek megfelelően módosított ukrán alkotmány.
– Az Egyesült Államok ügynökségei és amerikai érdekeket szolgáló nem kormányszervezetek (NGO) szervezkedésbe fogtak a hatalom megdöntéséért orosz, fehérorosz és kínai ellenzéki erőkkel. Tömegtüntetéseket szerveztek több orosz nagyvárosban és Hongkongban. Minszkben zavargások törtek ki. Az volt a cél, hogy az „arab tavaszhoz” és az „euromajdanihoz” hasonló puccsal megdöntsék a törvényes hatalmat, és az amerikai érdeket kiszolgáló kormányt juttassanak hatalomra.
– 2018-ban 40 silós amerikai Aegis ballisztikus rakétakilövő bázist telepítettek a lengyelországi Redzikowonál.
– 2018. május 8-án az Egyesült Államok felmondta az Iránnal 2015-ben kötött atom-megállapodást (JCPOA), és újra szankciókat vezetett be az Iráni Iszlám Köztársaság ellen.
– 2019. augusztus 2-án az Egyesült Államok felmondta a közép-hatótávolságú nukleáris fegyverekről (INF) 1987-ben kötött megállapodást.

– 2019-ben Washington amerikai nemzetbiztonsági üggyé nyilvánította Ukrajna biztonságát. Az Egyesült Államok, határaitól 8 ezer km-re megerősítette katonai jelenlétét az orosz határok közelében, elsősorban Lengyelországban és a Baltikumon, valamint Romániában, Bulgáriában, Csehországban és Szlovákiában. A NATO fokozta jelenlétét a Fekete-tengeren, tengeri együttműködését Ukrajnával és Grúziával. Egyik NATO hadgyakorlat a másikat érte az orosz határok közelében. Mindennapossá váltak a felderítő repülések, stratégiai bombázók jelentek meg az orosz légtér közelében, NATO hadihajók provokatív manővereket végeztek a Fekete-tengeren.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 23:11:53

– 2020. május 22-én az Egyesült Államok kilépett a Nyitott Égbolt (Open Skies) fegyverzetellenőrzési és bizalomerősítő egyezményből.
– 2020. szeptemberében Volodimir Zelenszkij elnök jóváhagyta Ukrajna új nemzetbiztonsági stratégiáját, melynek részeként Ukrajna partneri viszonyra lépett a NATO-val a katonai tömbhöz való csatlakozásának megalapozása érdekében.
– 2021. április 13-án Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter arra kérte a NATO-t, hogy Ukrajnávak közösen indítson preventív háborút Oroszország ellen a Krím visszafoglalásáért és a két donbászi köztársaság függetlenségének felszámolásáért. Kijev kérését Kuleba személyesen tolmácsolta Antony Blinken amerikai külügyminiszternek és Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak Brüsszelben.
– 2021. augusztus 22-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt hirdetett ki arról, hogy az Ukrajnát alkotó népek, nemzetiségek, nemzeti kisebbségek közül melyik számít őshonosnak, és melyik nem. Etnikai hovatartozás alapján a törvény megszűntette a jogegyenlőséget az Ukrajnát alkotó népek között, alsóbb és felsőbbrendű etnikumokra tagolta a népességet. Az egységes nemzet állam nevében a többiek fölé rendelte az ukránokat, kötelezővé tette az ukrán nyelv használatát, megfosztotta a többieket anyanyelv-használati, kulturális, oktatási jogaiktól. Megtiltották a kettős állampolgárságot, és korlátozták a nem őshonos népek kapcsolattartási jogait az anyaországgal. A törvény nem őshonosnak nyilvánította többek között az oroszokat és a kárpátaljai magyarokat. A törvény jogilag is alapot nyújtott az orosz, mint „alsóbbrendű faj” kiirtásához a Donbászban és másutt.
– Washington kezdeményezésére a NATO-ban felhevítették az oroszellenességet, Biden amerikai elnök gyilkosnak és véreskezű diktátornak minősítette Putyin orosz elnököt, Európa-szerte irracionális gyűlöletkeltő kampány indult Oroszország ellen. Az Európai Parlament az oroszellenes gyűlölködés egyik fő színterévé, a szankciópolitika kezdeményezőjévé vált. Számos nemzetközi szervezet, köztük az Európa Tanács és a Hágai Nemzetközi Bíróság a nyugati érdekek szószólójává vált, és oroszellenes tevékenységet fejtett ki.
– 2021 őszén az Angela Merkelt követő német kancellár, Olaf Scholtz engedve az amerikai nyomásnak úgy döntött, hogy visszalép a felépült Északi Áramlat-2 gázvezeték üzembe helyezésétől.
– A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) kimutatta, hogy az Egyesült Államok tizenkétszer annyit költ katonai célokra, mint Oroszország.
– 2021-től amerikai atomszakértőket telepítettek Ukrajnába.

– 2021. novemberben Donbásznál összevontak 125 ezer ukrán katonát, az ukrán fegyveres erők felét.
– 2021. december 1-én Putyin orosz elnök „átléphetetlen vörös vonalnak” minősítette NATO katonák és fegyverek, köztük olyan rakétákat telepítését Ukrajnába, amelyekkel öt perc alatt csapást mérhetnek Moszkvára. Törvényes garanciát kért a NATO-tól arra, hogy abbahagyja keleti terjeszkedését, és felhagy a feszültség szításával az orosz határok mentén. Megállapodást javasolt arról, hogy kizárják a NATO minden lehetséges terjeszkedését Keletre.
2021. december 3-án Joe Biden amerikai elnök elutasította az orosz elnök javaslatát, és azt mondta, hogy „senkitől sem fogadja el, hogy vörös vonalakat húzzanak meg”.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 23:20:50

* Vállaljanak kötelezettséget arra, hogy nem idéznek elő olyan helyzetet, amelyet a másik fél ellene irányuló fenyegetésként értelmezhet;

* Létesítsenek forró drótot, hogy kapcsolatba tudjanak lépni egymással vészhelyzet esetén.

Rjabkov azt is közölte, hogy az orosz biztonsági követeléseket olyan csomagnak kell tekinteni, amelyből nem lehet válogatni, mert a követelések összefüggenek egymással és egységes egészet alkotnak.

– 2021. december 19-én Alekszander Grusko orosz külügyminiszter-helyettes tecnikai-katonai ellenlépéseket helyezett kilátásba arra az esetre, ha a NATO visszautasítaná a biztonság kölcsönös megerősítésére irányuló orosz javaslatot, és figyelmen kívül hagyná Oroszország törvényes biztonsági garanciákra vonatkozó követelését.

– 2021. december 21-én Putyin elnök beszédében az orosz tábornoki kar előtt a következőket mondta: „Az Egyesült Államok és a NATO tevékenysége miatt a 90-es évek óta kényszerülünk intézkedésekre. A helyzet lépésről lépésre romlott, mind rosszabb és rosszabb lett. A Szovjetunió megszűnése után a NATO-t folyamatosan bővítették, és most Ukrajnát is ellenünk fordítják. Mit keres az USA Ukrajnában? Mit keres az USA házunk küszöbén? Tessék megérteni, hogy nekünk nincs hová visszahúzódnunk! Tényleg azt hiszik, hogy ölbe tett kézzel fogjuk nézni, hogyan fegyvereznek föl szélsőséges erőket a szomszédunkban? Eljött a pillanat, amikor Oroszországnak reagálnia kell, mert a NATO túl közel került a határaihoz. Oroszország megfelelő választ fog adni bármilyen nyugati agresszióra, és folytatni fogja hadseregének fejlesztését. Van valaki, akinek ez nem világos?”

– 2021. december 30-án Biden amerikai elnök az orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetésen tudatta Putyinnal, hogy az USA nem mond le a NATO keleti terjeszkedéséről. Putyin pedig közölte vele, hogy Oroszország nem mond le a határainak biztonságát szavatoló törvényes garanciákról. Biden „masszív gazdasági és katonai szankciókat” helyezett kilátásba arra az esetre, ha Oroszország megszállná Ukrajnát, Putyin pedig közölte Bidennel: „Ha önök támadó fegyvereket telepítenek Ukrajnába, mi támadó fegyvereket fogunk telepíteni az amerikai határok közelébe”.

– 2022. január 3-án a világ öt nukleáris nagyhatalma közös nyilatkozatot adott ki arról, hogy „Nukleáris háborút nem lehet megnyerni, és sohasem szabad megvívni”.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 23:23:02

– 2022. január 10-én Wendy Sherman amerikai külügyminiszter-helyettes közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettessel, hogy az USA nem tesz eleget Oroszország törvényes biztonsági garanciákra vonatkozó követelésének, és nem mond le a NATO kiterjesztéséről a volt szovjetköztársaságokra.

– 2022. január 12-én Jens Stoltenberg NATO főtitkár közölte Alekszander Grusko orosz külügyminiszter-helyettessel, hogy Oroszország nem vétózhatja meg Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz.

-2022. január 13-án Alekszandr Lukasevics, Oroszország EBESZ-nél akkreditált állandó képviselője a szervezet bécsi megbeszélésén kijelentette: “Oroszország békeszerető ország. De nincs szükségünk békére bármi áron. A jogilag formalizált biztonsági garanciák számunkra feltétlenül szükségesek. Ami a megfelelő eszközök megválasztását illeti, nagyrészt rajtunk múlik, mindnyájunkon, mert a garanciák, amelyekről szó van, mindenkinek egyformán szükségesek. Lépéseket teszünk, ha javaslatainkra nem kapunk választ. Moszkvának nincs más választása, mint reagálni az EBESZ-régió katonai-politikai helyzetének destabilizálódására”.

– 2022. január 19-én Antony Blinken amerikai külügyminiszter Kijevben tudatta, Washington nem hajlandó írásba adni sem azt, hogy a NATO nem terjeszkedik Keletre, sem azt, hogy felhagy a NATO felvonulásával az orosz határok mentén.

– 2022. január 20-án Konsztantyin Gavrilov, a biztonsági és fegyverzet ellenőrzési kérdésekkel foglalkozó orosz küldöttség vezetője az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet bécsi ülésén közölte: orosz részről elkezdődött a visszaszámlálás azoknak a katonai-műszaki ellenlépéseknek a megtétele felé, amelyeket a tárgyalások sikertelensége esetére helyeztek kilátásba.

– 2022. január 26-án John Sullivan, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete az orosz biztonsági követelésekre vonatkozó írásos választ adott át az orosz külügyminisztériumban. Válasz-dokumentumában az Egyesült Államok közölte, hogy nem mond le a NATO keleti bővítéséről, de kész tárgyalni Oroszországgal más kérdésekről. „Nem tettünk engedményt az oroszoknak, nem adjuk fel olyan alapelveinket, mint amilyen a NATO nyitott kapu politikája, és jelenléte Kelet-Európában” – mondta Blinken amerikai külügyminiszter. Ugyanaznap a NATO főtitkára is elutasította Moszkva biztonsági követeléseit. Fenyegető hangvételű válaszában Stoltenberg értésre adta, hogy egy Ukrajna elleni orosz támadást a NATO szövetségese elleni támadásnak vennének, és a washingtoni szerződés 5. cikke szerint reagálnának rá.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.28. 23:23:37

– 2022. február 9-én Vlagyimir Csizov, Oroszország Európai Uniónál akkreditált állandó képviselője a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy Ukrajna semlegességével lehetne feloldani a kialakult nemzetközi válságot.

– 2022. február 15. Vlagyimir Csizov nagykövet, Oroszország állandó képviselője az Európai Uniónál a The Guardiannak adott nyilatkozatában figyelmeztette a kijevi vezetést, hogy ellentámadással kell számolnia, ha nem hagy fel Oroszország provokálásával és Donbász orosz lakosságának pusztításával.

– 2022. február 18-án Oroszország tudatta Washingtonnal, hogy kénytelen lesz katonai-technikai ellenlépéseket tenni, ha az Egyesült Államok nem hajlandó teljesíteni biztonsági követeléseit. Az erről szóló feljegyzést az Egyesült Államok moszkvai nagykövetének, John Sullivannek adták át. Ugyanaznap az ukrán tüzérség tüzet nyitott Donbászra. Hozzáfogtak több százezer donbászi lakos evakuálásához Oroszországba.

– 2022. február 19-én általános mozgósítást rendeltek el Donyeckben és Luhánszkban. Rosztovban (Oroszország) szükségállapotot hirdettek ki a Kelet-Ukrajnából Oroszországba evakuált tömeg fogadására.

– 2022. február 20-án Antony Blinken amerikai külügyminiszter a Süddeutsche Zeitungban megjelent nyilatkozatában közölte: nem tudnak mit kezdeni Ukrajna semlegesítésének orosz tervével. A NATO nem mond le nyitott kapu politikájáról, és nem vonul vissza 1997-es pozícióiba.

– 2022. február 21-én Zelenszkij ukrán elnök felmondta az 1994. december 5-én aláírt Budapesti Memorandumot, amelyben Ukrajna csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez, és vállalta, hogy leszereli nukleáris fegyverarzenálját.

– 2022. február 21-én az ukrán hadsereg 36. dandárja támadást indított a Kijevvel szembenálló donyecki népi milíciák ellen az orosz határ közelében. Tüzérségi tűz alá vettek hat donyecki és hat luhánszki települést, és páncélozott gépjárművel behatoltak orosz területre.

– 2022. február 21-én Oroszország elismerte a Donyecki és a Luhánszki Népköztársaság függetlenségét, barátsági, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási szerződést kötött velük.

– 2022. február 22-én Washington és NATO szövetségesei szankciókat foganatosítottak Oroszország és a függetlenné vált két donbászi népköztársaság ellen, Blinken külügyminiszter lemondta Lavrov orosz külügyminiszterrel február 24-re tervezett genfi találkozóját.

– 2022. február 24-re virradóra Oroszország különleges katonai műveletet indított ukrán katonai objektumok ellen a Donyecki és a Luhánszki Népköztársaság kérésére. A katonai intervenciót azzal indokolta, hogy demilitarizálja és nácitlanítsa Ukrajnát, és elébe vágjon a NATO további terjeszkedésének

arthurthedent 2022.11.28. 23:37:05

@atomic power 1986DucaDuca: Francnak kell szétspammelni mindent a szar orosz propagandával? Nyuss magadnak egy blogot, ingyen van!

fkv.119 2022.11.28. 23:43:51

@atomic power 1986DucaDuca: "1991. július 1-én a Varsói Szerződés megszűnt, a NATO megmaradt."

Vae victis!

fkv.119 2022.11.28. 23:45:17

@atomic power 1986DucaDuca: "2022. február 21-én Zelenszkij ukrán elnök felmondta az 1994. december 5-én aláírt Budapesti Memorandumot"

Azt a muszkák mondták fel 2014-ben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.29. 08:02:41

@6.Lenin:

"Az elhárító egy rövid hatótávolságú rakéta volt. Az oroszok meg aznap nagy hatótávolságú rakétákkal lőttek."

Na meg rövid hatótávolságú rakétát nem is tudtak volna honnan úgy kilőni, hogy az elérje a lengyel határt.

Aztán meg ott van az AWACS gép, amely követte a rakéták útját. Nagyokos konteósaink ezt azzal dobják vissza, hogy az amerikaiak azért tartják vissza ezeket az adatokat, mert azok az oroszok bűnösségét bizonyítanák, azt meg nem akarják kitudódni, mert akkor világháború, ami senkinek nem kell. Holott sokkal életszerűbb, hogy biztonsági okokból nem adjqk ki az adatokat: senkinek nem kell tudnia, hogy az adott helyen és körülmények között mit tudnsk azok a felderítő géoek, merre röpködnek stb.

"Zelenszkij egy gazember. Már régen bele szeretne rángatni mindenkit ebbe a háborúba."

Ez eléggé nyilvánvaló, erre burkoltan az USA is utalt, amikor eléggé nyersen helyre tette Zelenszkijt.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.29. 08:14:10

@fkv.119:

"Azt a muszkák mondták fel 2014-ben."

Megszegni vagy felmondani nem ugyanaz. A Budapesti memorandum nem szeződés volt, hanem jogkövetkezmény nélküli szándéknyilatkozat. Ukrán részről azért mondták fel, mert a nyugati hatalmak nem nyújtottak biztonsági garanciát ez alapján.

"Sometimes it's better to have nothing and know that you are alone with the enemy than to have a large circle of friends, partners who in fact will not protect you." (Zelensky)

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 10:55:44

@fkv.119: van már önálló gondolatod???

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 12:31:09

Teli van agysebesszel a blog de csak a nagy hohohorgásznak van önálló gondolata.... fizuemelest kérek!:)

fkv.119 2022.11.29. 13:35:34

@a nagy hohohorgász: Ezt már egyszer mondták neked hogy másold be ide, mi a következő KGB agitprop utasítás? Azt nem kérdezem meg hogy van-e önálló gondolatod, hiszen akkor eleve alkalmatlan lennél KGB hülyének.

fkv.119 2022.11.29. 13:36:58

@atomic power 1986DucaDuca: "Megszegni vagy felmondani nem ugyanaz."

Dehogynem. Ráutaló magatartás.

"jogkövetkezmény nélküli szándéknyilatkozat"

Akkor most Ukrajna jogkövetkezmények nélkül atomhatalom ismét.

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 13:37:42

@fkv.119: :)))) te vagy a mai ki mit tud győztese! Saját magadat szopatod, ezért jár a fődíj:)))!

fkv.119 2022.11.29. 13:37:56

@a nagy hohohorgász: Az "önálló gondolat" a KGB agitprop szótárában az "agymosott hülyék copypastelik a napi utasítást" jelenti?

fkv.119 2022.11.29. 13:38:42

@a nagy hohohorgász: Téged meg szopat apád meg a Szájer, és még élvezed is. Mekkora egy geciputtony fasztarisznya vagy te... Van még aki nem dugott meg? Rajtam kívül.

fkv.119 2022.11.29. 13:40:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Zelenszkij UKRÁN elnök, és nem amcsi vagy muszka. Épp ezért az ukrán érdekeket képviseli. De jó lenne ha a mi cigányvajdánk is a magyar érdekeket képviselné, nem a sajátját és galerijéét.

6.Lenin 2022.11.29. 13:41:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Na meg rövid hatótávolságú rakétát nem is tudtak volna honnan úgy kilőni, hogy az elérje a lengyel határt."

Ugyan, egy haladó, progresszív gyökér gondolatai számára ez csak fényévekben mérhető és ezért nem is foglalkoznak ilyen aprósággal. Nem illik a buborékba, tehát kár is emlegetni, még a végén kiderülne, hogy tényleg hazudoznak mindig, mindenhol, mindenben.

fkv.119 2022.11.29. 13:43:56

@6.Lenin: "tényleg hazudoznak mindig, mindenhol, mindenben"

Hát igen, ilyenek a KGB-s bérhazaárulók.

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 13:46:10

@fkv.119: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és nem az orosz érdekeket képviseli. :)))) önálló gondolatod van e már???????:))))

6.Lenin 2022.11.29. 13:46:55

@fkv.119:

"Zelenszkij UKRÁN elnök, és nem amcsi vagy muszka. Épp ezért az ukrán érdekeket képviseli. "

MagyaRock! Egy csontig érő seggnyalást láttok! Ritka pillanat, balról? Jól jegyezzétek meg az elkövetőt.

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 13:47:34

@fkv.119: hiába szopatod magad jobban, egy nap csak egy fődíjat kaphatsz:))))

fkv.119 2022.11.29. 13:57:26

@a nagy hohohorgász: Csak téged szopatlak, ahogy eddig is, buzikám. És ne kapálózz, akkor se szophatsz le. Várd meg míg hazaér apád...

fkv.119 2022.11.29. 13:58:18

@a nagy hohohorgász: Beakadt a lemet, nincs önálló gondolatod? Nem mintha eddig lett volna. Valaki nyomjon már ennek a szerencsétlennek a kezébe új KGB leiratot, nem tud mit spammelni...

fkv.119 2022.11.29. 13:59:26

@6.Lenin: Szerencsére nem láttuk, nem vagyunk kíváncsiak arra ahogy szaros lesz a nyelved. Töröld meg egy KGB utasításban!

6.Lenin 2022.11.29. 14:09:53

@fkv.119:

Te nyaltál be te gyökér, még olvasni sem tudsz, vagy saját magad által mondottakat értelmezni? Még ekkora gyökeret!

6.Lenin 2022.11.29. 14:19:01

@fkv.119:

"Zelenszkij UKRÁN elnök, és nem amcsi vagy muszka. Épp ezért az ukrán érdekeket képviseli. "

Vagyis egy gyökér szerint Ukrajna érdekei a következők, amiket ez a kis zöld gazember véd:

Az ország totál lenullázása, eladósítása talán évszázadokra, a lakosság elpusztítása, elüldözése a hazájából, vagonszámra lopni a segélyeket, pénzt, paripát, fegyvert.

Nem, nem, nem a amcsik kiszolgáló bábja, Putyiné pláne nem. Ő a nép HŐSE csak kérdés, hogy mikor verik agyon, ha erre rájön a szeretett népe.

fkv.119 2022.11.29. 14:19:09

@6.Lenin: Figyelj zsidó, fogadd meg a tanácsodat, és értelmezd a mondatokat! És ha hozzám szólsz, akkor napszaknak megfelelően köszönsz, minden mondatod után hozzáteszed hogy "uram", majd engedélyt kérsz az elkotródásra! Világos?

fkv.119 2022.11.29. 14:20:40

@6.Lenin: "Az ország totál lenullázása, eladósítása talán évszázadokra, a lakosság elpusztítása, elüldözése a hazájából, vagonszámra lopni a segélyeket, pénzt, paripát, fegyvert."

Jé, ezt csinálja Putyin gazdád. Ez is benne maradt a KGB leiratban, amit be kellett ide másolnod, hazaáruló geci?

6.Lenin 2022.11.29. 14:22:32

Bocs lemaradt...

De akkor mi a toszért menekül a szeretett nép milliószámra? Utálják ha szeretik őket? Miért nem közösen pusztítják a gaz muszkákat?

fkv.119 2022.11.29. 14:22:40

@6.Lenin: "csak kérdés, hogy mikor verik agyon, ha erre rájön a szeretett népe"

Putyin gazdád már retteg tőle. Nem is alaptalanul. A Gazprom vezérek után egyszer majd ő fog kiugrani az emeletről, miközben hátba lövi magát 15-ször...

fkv.119 2022.11.29. 14:24:02

@6.Lenin: Tőlünk miért menekültek 56-ban az emberek, nem szerették a hazájukat? Te pedig miért nálunk dekkolsz, nem szereted a muszka hazádat? Menjél haza besorozott golyófogónak!

6.Lenin 2022.11.29. 14:26:30

@fkv.119:

Tőled? Még magadat sem érted, gyökér. Kapjál már a fejedhez.

Már náci is vagy? Zsidozol? Úristen mi jöhet még ki ebből a szarrakásból?

6.Lenin 2022.11.29. 14:30:02

@fkv.119:

Kik elől menekültek? Te tényleg nem érted amit írsz. Akkor tényleg a kis zöld emberke miatt menekülnek? B+, gondolkozz mielőtt leírsz valamit.
Téged mutogatni kéne a cirkuszban.

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 15:06:39

@fkv.119: nem bírod a nyomast:)))))) nem baj:)))) visits libsi:)))

fkv.119 2022.11.29. 16:17:53

@a nagy hohohorgász: Melyik nyomást nem bírod, amit apád fasza helyez a végbeledre, vagy amit anyád lomposa a pofádra?

fkv.119 2022.11.29. 16:19:26

@6.Lenin: A kurva anyádból te jöttél ki, ezt már tudjuk, sajnos. És mit mondtam, faszszopó kisköcsög? Neked csak "uram" vagyok! Érted, buzigyerek? Na kezdd újra a köszönéssel, hogy apád bassza szét a fogsorodat fasszal...

fkv.119 2022.11.29. 16:20:40

@6.Lenin: Te érted egyáltalán miről hadoválsz? Már a Google Translate se tudja lefordítani a komcsi szart amit pénzért ide kell fosnod? Takarodj anyádba...

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 16:24:39

@fkv.119: megmondtam hogy ne magadból indulj ki:))))) egyre több kommenttel válaszolsz matyesz:))));

6.Lenin 2022.11.29. 16:30:09

@fkv.119:

Kifogyott a gyógyszered? Ne a családi környezeted vedd alapnak mert az nagyon árulkodó tud lenni.

Kedves Gyökér Uram!
Kezdem rohadtul unni a süketeléseit.
A gyógyszereidre meg figyelj, nem szabad kihagyni, mert visszaesel.
Amint látni előjött belőled a bunkó. Kár volt takargatni, simán előhoztam belőled az igazi éned. Nem is kellett sokat erölködnöm.
Innentől kezdve Uram Ön egy érdektelen, jelentéktelen pöcs számomra.
Pá Drágám.

fkv.119 2022.11.29. 16:40:58

@a nagy hohohorgász: Szóval te vagy Matyika. És hogy tudtál leírni egy mondatot nácizás nélkül? Anyád még mindig sarki kurva? Apád a Népligetben strihel? Semmi változás?

fkv.119 2022.11.29. 16:44:06

@6.Lenin: Ja, megmondtuk már párszor hogy ne a családi homoszexuális szektádból indulj ki, az ajtótokon kilépve nincs buzulás, ahogy Torrente is megmondta!

"Kedves Gyökér Uram!"

Kedves Kurva Anyád!

"Kezdem rohadtul unni a süketeléseit."

Ne aggódj mi is így vagyunk a faszságaiddal. De ha te is tudod hogy senkit nem érdekel, minek erőlködsz? Aranyeret fogsz kapni. Pláne ha faterod hátulról beakaszt közben.

"Pá Drágám."

Nem, nem szophatsz le! Várd meg apádat míg hazaér és megbasz, majd utána szopsz eleget.

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 17:08:57

@fkv.119: egyre többet arulsz el magadról:))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.29. 17:37:31

@a nagy hohohorgász:

Persze, hiszen a saját családjából indul ki.

Azt azért tudhatná, hogy nem strihel, hanem strichel, a német "auf den Strich gehen" kifejezésből, amikor a járdán vonallal választották el egymástól a prostik működési területét.
Amint az közismert. :D

fkv.119 2022.11.29. 17:43:52

@a nagy hohohorgász: Annál már csak rólad árulok el többet. És a családi üzekedéseidről.

fkv.119 2022.11.29. 17:44:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Látom te is érintett vagy a strihelésben, csak nem együtt nyomjátok a sarkon, és ott szívjátok magatokba a... muszkapropagandát (is)?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.29. 17:49:37

Ma olvastsm, hogy Zekendzkij felesége felszólal a brit parlamentben. Ettől kíváncsi lettem, vajh' milyen minőségben teszi ezt, mert tudtommal nincs sem választott, sem kinevezett funkcióban.

Miniszterelnökök, államfők feleségei max. karitatív vagy kulturális téren szoktak fellépni, nem politikai téren.

Ez még a diktatúrákra is érvényes - legalábbis általában. Kivétel a minap Kim Dzsongun lánya volt, most meg Zelenszkij felesége. Díszes társaság. :D

Vajon Zelenszkij fiát, unokáját, nagymamáját milyen funkcióban láthatjuk legközelebb?

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 18:17:53

@fkv.119: sokat kell még tanulnod:)))) a cia nem tanitott meg arra hogy ne áruld el hogy idióta vagy? Ja, hogy csak pénzt adtak? Hahaha

fkv.119 2022.11.29. 18:23:57

@a nagy hohohorgász: Nálatok a KGB-ben direkt arra nevelnek hogy mutasd ki mennyire szefós hülye vagy? Büszke vagy másságodra? És még pénzt se kapsz érte, csak egy muszka faszt a seggedbe, bravó...

fkv.119 2022.11.29. 18:25:11

@a nagy hohohorgász: Nem hiába nagy hohohomár a neved, a moszkvai Kék Osztrigában kaptad.

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 18:33:51

@fkv.119: úgy látszik neked komoly problémád van magaddal! Döntsd már el hogy szerinted jó dolog ha seggbebaszott téged az ( love is one) vagy nem? Hahaha

fkv.119 2022.11.29. 19:02:06

@a nagy hohohorgász: Nekem mitől lenne jó az hogy téged seggbe basz-e a buzi apád, vagy se? Az neked jó. Fedezi a muszka hazaárulásod bérét.

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 19:21:25

@fkv.119: elég frusztrált vagy baszás ügyben:))))

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 19:34:07

@fkv.119: hát persze, de ha neked így jó, akkor legyen:))))))))))))+)))))))))))))))+))))))))) bemasztam az agyadba, vesztettél:))))))+)))))))))

arthurthedent 2022.11.29. 19:41:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Miniszterelnökök, államfők feleségei max. karitatív vagy kulturális téren szoktak fellépni, nem politikai téren."

A kis kedvenceid rakétával lövik a gyerekeket, erőszakolják a nőket, tarkón lövik a férfiakat, te meg azon hőbörögsz, hogy miért hallgatta meg ukrajna first lady-jét a britt parlament? Milyen érzés a rossz oldalon állni? :D

arthurthedent 2022.11.29. 19:43:31

@arthurthedent: Szerintem ezt is be kellene írni a listába...

Mer' nácikok vannak, mer' kábítószeresek vannak, mer' nekünk megígérték, hogy nem lesz NATO bővítés, mer' sátánistákok, mer' a britt parlamentbe bement a csaj beszélni. :D

fkv.119 2022.11.29. 19:44:20

@a nagy hohohorgász: Igen, vesztettél. Lúzer vagy, kár volt belepofáznod a nagyok dolgába, akkor nem lenne most így elkenve a szád. Menjél inkább haza szopni, az való neked!

fkv.119 2022.11.29. 19:45:26

@arthurthedent: És főleg hogy a muszkák mindent betartanak amit ígérnek, sose hazudnak, ezért pont van alapjuk bárkin is bármit számon kérni. :))

fkv.119 2022.11.29. 19:57:11

@a nagy hohohorgász: Csokit szeretnél a szádba? Apádnál próbálkozz, mondtam már!

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 19:59:41

@fkv.119: szakadj már le a szopasrol szivárványos:))))

fkv.119 2022.11.29. 20:26:35

@a nagy hohohorgász: Nem nekem kell, nem tőlem nem férsz oda afád faszához, te cigány buzikurva!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.29. 20:31:44

@arthurthedent:

"te meg azon hőbörögsz, hogy miért hallgatta meg ukrajna first lady-jét a britt parlament?"

Már eleve a first lady elnevezés is vicces. Az európai politikai életben nem illik, nem szokás előtérbe tolni a házastársakat. Ez utoljára Ceausescu Romániájában dívott. Ott Elena, Ukrajnában Olena.

Mondd, Olenácska milyen választáson nyert tisztséget? Vagy tán az Inedible Hulk nevezte ki becses nejét?

Nem inkább egy magas rangú politikust, mondjuk a külügyminisztert kellett/illett volna a brit parlamentbe küldeni? Miféle meghatalmazással mehetett oda egy senki által meg nem választott, ki nem nevezett személy?

(Ha esetleg kinevezték, annál nagyobb baj a családon belüli tisztségosztogatás.)

És ezt az ízléstelenséget nem menti a háború.

Csak Európa első vagy második legkorruptabb, egyik legcsóróbb országa majmolja ennyire az USA-t. Nevetséges, röhejes.

fkv.119 2022.11.29. 20:58:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

1. Nálunk is van Förszt Cigányné.
2. Közöd? Tied az angol parlament, vagy mit hőbörögsz? Azt hívnak meg magukhoz akit akarnak.

arthurthedent 2022.11.29. 20:59:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az európai politikai életben nem illik, nem szokás előtérbe tolni a házastársakat."

Ez csak egy elnevezés.

"Nem inkább egy magas rangú politikust, mondjuk a külügyminisztert kellett/illett volna a brit parlamentbe küldeni?"

Nyilván mint magánember ment, nyilván azért, mert remélte, hogy rá odafigyelnek. És tényleg, odafigyeltek rá. A parlament meg azt hallgat meg, akit akar.

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 21:00:09

@fkv.119: töröld már le a farhatzsirt a szadrol panelproli:))))

a nagy hohohorgász 2022.11.29. 21:01:35

@fkv.119: ha én buzi vagyok akkor mi van a one love-val???? Hahaha

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.29. 21:07:15

@arthurthedent:

"Nyilván mint magánember ment"

Ezt bizonyítani is tudod? Mondjuk azzal, hogy saját zsebből fizette az utazás, szállás, ellátás költségeit?

fkv.119 2022.11.29. 21:10:34

@a nagy hohohorgász: Miért, te még megennéd? A seggemről nem kell egy kis betyárkörte? Csomagolok hozzá... Majd együtt elmajszoljátok Leninnel...

fkv.119 2022.11.29. 21:11:07

@a nagy hohohorgász: Érdekel is mi van veled meg apáddal...

fkv.119 2022.11.29. 21:11:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát persze, ahogy Viktor is saját zsebéből fizeti a katonai magángéppel furikázását. Meg a családjáét...

fkv.119 2022.11.29. 21:24:45

@a nagy hohohorgász: Az jó hely? Mesélj milyen volt, amikor a 2 buzeráns apád kirakott téged oda... Bizonyára valami LMBTQP tábor lehetett arrafelé, és azok neveltek fel téged buzinak.

arthurthedent 2022.11.29. 23:35:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezt bizonyítani is tudod? Mondjuk azzal, hogy saját zsebből fizette az utazás, szállás, ellátás költségeit?"

Ne égesd már magad!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.29. 23:48:01

@arthurthedent:

Állítottál valamit, akkor bizonyítsd. Te égeted magad, ha nem tudod.

fkv.119 2022.11.30. 02:19:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én tudom bizonyítani. Nekem megsúgta hogy kisdobosbecsszó, és akkor az úgy van. Ha nem hiszed, cáfold meg!

arthurthedent 2022.11.30. 07:31:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Állítottál valamit, akkor bizonyítsd."

Nem állítottam, hogy saját maga fizette az utat.

Amúgy jól látszik, hogy a háborús bűnöket az egyik féltől elfogadod, a másik oldalon meg azon rugózol, hogy ki fizette a jegyet. Végletesen elfogult vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.30. 07:52:19

@arthurthedent:

Azt állítottad, hogy magánemberként utazott. Ez egyben azt is jelenti, hogy maga fizette a költségeket.

Ha netán mégsem, az kva nagy gáz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.30. 08:11:25

@arthurthedent:

"jól látszik, hogy a háborús bűnöket az egyik féltől elfogadod,"

Tévedsz, az ukránoktól sem fogadom el a háborús bűnöket: hadifoglyok agyonlövése, megnyomorítása (térdlövés), civilek élő pajzsként használata, lakóházak, iskolák ágyúzása az oroszok megszállta területeken.

arthurthedent 2022.11.30. 08:15:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azt állítottad, hogy magánemberként utazott. Ez egyben azt is jelenti, hogy maga fizette a költségeket."

Lószart jelenti azt. Az ukrán állam, mint minden más állam meg szokott bízni magánembereket dolgokkal.

"Tévedsz, az ukránoktól sem fogadom el a háborús bűnöket: hadifoglyok agyonlövése, megnyomorítása (térdlövés), civilek élő pajzsként használata, lakóházak, iskolák ágyúzása az oroszok megszállta területeken."

Állj le az ezerszer megcáfolt orosz propaganda terjesztésével! Törvénybe ütközik, amit csinálsz!

arthurthedent 2022.11.30. 08:19:48

@fkv.119: "Hát persze, ahogy Viktor is saját zsebéből fizeti a katonai magángéppel furikázását. Meg a családjáét..."

Igen, mondjuk. Annyi korrektség azért lehetne benne, hogy ha az egyik oldalon védett valamit, akkor a másik oldalon, háborús helyzetbe ne kezdjen el ezen taknyolni. Én a magam részéről lesz.rom, ha egy kormány néha fizet egy-egy repjegyet valakinek, mert elhanyagolható az összeg.

Én is fizettem már ismerős repjegyét, haverságból, akkor egy kormány miért ne fizethetné az útját valakinek, aki az ország érdekében cselekszik? Milyen görénység már azon rugózni, hogy egy ukrán állampolgár az angol parlamentbe könyörög a hazájáért?

Mennyire kell sz.r embernek lenni ezen hőbörögni? Nincs alja a mocsoknak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.30. 08:53:55

@arthurthedent:

"Az ukrán állam, mint minden más állam meg szokott bízni magánembereket dolgokkal."

Akkor már nem magánemberként, hanem az állam megbízottjaként, meghatalmazottjaként utaznak.

Akkor pedig áll a kérdésem: mi teszi Olenkát alkalmasabbá az ukrán állam képviseletére egy képzett, kivstásos diplomatánál? Talán csak az, hogy a Hiteltelen Hulk dugja?

És állnak az aggályaim a családtagok bevonásával kapcsolatban is. Legközelebb a nagymamája fogja képviselni egy ország parlamentjében az ukrán államot?

Hogy kontextusban lásd: Szerinted hogyan reagálna a magyarországi ellenzék, ha Orbán maga, a külügyminisztere, helyettese stb. helyett a feleségét küldené a magyar állam képviseletében külföldre tárgyalni, parlamentben felszólalni?

arthurthedent 2022.11.30. 09:42:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hogy kontextusban lásd: Szerinted hogyan reagálna a magyarországi ellenzék, ha Orbán maga, a külügyminisztere, helyettese stb. helyett a feleségét küldené a magyar állam képviseletében külföldre tárgyalni, parlamentben felszólalni?"

Humanitárius kérdésekben elég elterjedt magánembereket meghallgatni. Nem politikai ügyben tárgyalni, éhezés, szenvedés, gyilkolás, bombázás ellen felszólalni.

Csak Putyin szokta eldugni a szeretőit atombunkerekbe, tudod? Mások nem.

Azt javaslom akadj le a témáról, mielőtt agyvérzést kapsz az erőlködéstől.

6.Lenin 2022.11.30. 10:08:10

Egy részlet a Paleverben lezajlott párbeszédből.... riporter és egy sms-t küldő közt

-Krisztián, ha Orbán azt mondaná, hogy a tej fekete, mit mondana rá?
-Azt, hogy fekete.
-Jól megfizetik, hogy ezt mondja?
-Nem, többet szeretnék kapni.

Tisztelt uram, ha bármi mást válaszolnék, elfogadná?
Nem jött rá sms.

Kb ennyi értelme van az itt zajló "párbeszédeknek" is. Semmi. Ami az inkább érdekes, hogy azzal vádolják egyesek a másikat, amit ők is simán megtesznek. Sőt.

A nagyon demokratikus, haladó simán cigányozik, zsidózik
a buzikat pátyolgató, simán lebuzizza a másik oldalon lévő heterót.

Valszeg 1x a két tábor közt a leszámolás elkerülhetetlen lesz. Idő kérdése csupán. Vajon hányszor zajlott már le ez az emberiség történetében?

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.30. 10:25:49

@arthurthedent:

"Állj le az ezerszer megcáfolt orosz propaganda terjesztésével! Törvénybe ütközik, amit csinálsz!"

Te újabban már Alkotmányt is írsz? Te kevered a propagandát a véleményszabadsággal. a tényközlést a szólásszabadsággal! Melyik törvény tiltja Magyarországon a véleményszabadságot?

Alaptörvány IX. cikk

(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.
A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása egyedül mások emberi méltóságának a megsértésére korlátozódik csak. Ebben az esetben viszont elmaradt részedről a tiltakozás, pedig a blogodon gyakran vannak ilyen hozzászólások! A véleménynyilvánítás szabadsága azt a morális jogot jelenti, hogy mindenki azt mondjon, amit akar, kivéve az emberi méltóság megsértését. A véleményszabadságba több szabadságjog is beletartozik: szólásszabadság,, az informáltsághoz való jog, az információk megszerzésének szabadsága, stb. A véleménynyilvánítás szabadsága azért fontos, mert ez teszi lehetövé a szabad kommunikációt másokkal.
A véleménynyilvánítás szabadsága minden közlés szabadságát magában foglalja, mégpedig függetlenül annak módjától, értékétől, erkölcsi minőségétől és valóságtartalmától, még akkor is, ha azok egyeseket megbotránkoztatnak vagy az egyén elképzelésein alapulnak. A véleménynyilvánítás alapjog!
Ha nem vagy kíváncsi mások véleményére, vagy propagandának minősíted, akkor ne készítsél blogot vagy szüntesd meg a kommentelés lehetőségét és élj a magad formálta buborékban!

arthurthedent 2022.11.30. 10:51:05

@atomic power 1986DucaDuca:

"A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása egyedül mások emberi méltóságának a megsértésére korlátozódik csak."

Próbáld meg értelmezni ezt. Azt jelenti, hogy csak mások méltóságát lehet megsérteni, más véleményt nem lehet mondani. :D

"Btk. 332. § Közösség elleni uszítás
332. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy

c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel –

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.30. 10:56:12

@arthurthedent:

"Nem politikai ügyben tárgyalni, éhezés, szenvedés, gyilkolás, bombázás ellen felszólalni."

Ez a jelen helyzetben vastagon politika is. Arról nem beszékve, hogy elég ízléstelen dolog a saját házastársat szerepeltetni. Nincs erre slkalmas humanitárius szervezet Ukrajnában?

"Csak Putyin szokta eldugni a szeretőit atombunkerekbe, tudod? Mások nem."

Ezek szerint a Hiteltelen Hulk is dugdossa őket - a szó mindkét értelmében. :D

arthurthedent 2022.11.30. 11:12:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "elég ízléstelen dolog a saját házastársat szerepeltetni"

Hirtelen nagyon kifinomult lett az ízlésed. Mennyire kell ízléstelennek lenned, hogy a gyilkosok ellen való szót emelést azzal kifogásolod, hogy "hol a repülőjegyről a számla", meg "miért nem valaki más ment oda, miért a felesége".

Pont ugyanolyan, mint amikor Putyin a diktátor szokott kifogást emelni a nyugati gyógyszergyárak ellen... miközben valószínűleg nyugati gyógyszereket zabál.

6.Lenin 2022.11.30. 11:20:09

@arthurthedent:

De a te gyilkosaid azok a jó gyilkosok. Ők mindig a "jó" ügyért gyilkolnak, mint a gazdáik.

atomic power 1986DucaDuca 2022.11.30. 11:34:27

@arthurthedent:

------------"A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása egyedül mások emberi méltóságának a megsértésére korlátozódik csak."

Próbáld meg értelmezni ezt. Azt jelenti, hogy csak mások méltóságát lehet megsérteni, más véleményt nem lehet mondani. :D..................

Igazad van, nem sikerült jól megfogalmazni, de azért érted, miről van szó!

Helyesen: A véleménynyilvánítás szabadságának a korátozása egyedül mások emberi méltóságának a megsértésére vonatkozik csak."

Nem olvastam el minden kommentet, de te nyilván tudsz a kommentelők között olyan valakit, aki elkövette a fenti bűncselekményt. Biztos tudsz példát hozni arra, amikor valaki a kommentelők közül úgy nyilvánult meg, hogy az alkalmas arra, hogy a felkeltett gyűlölet megzavarja a köznyugalmat, és az adott csoport ellen felszított indulat fenyegeti a csoporthoz tartozók becsületét, méltóságát, szélsőséges esetben életét is, avagy megfélemlítéssel korlátozza őket más jogaik gyakorlásában.
Az értelmező szótár szerint aki uszít, az valamely személy, csoport,szervezet, intézkedés ellen ellenséges magatartásra, ellenséges, kárt okozó tevékenységre biztat, ingerel, lázít.

arthurthedent 2022.11.30. 11:50:00

@6.Lenin: "De a te gyilkosaid azok a jó gyilkosok. Ők mindig a "jó" ügyért gyilkolnak, mint a gazdáik."

Nincsenek "én gyilkosaim". Az önvédelmet vagy a mások megvédését viszont elfogadható mentségnek gondolom. Pont úgy, mint a törvény és pont úgy mint általában a közvélemény.

6.Lenin 2022.11.30. 11:56:03

@arthurthedent:

Az nem önvédelem, ha a másik visszaüt. Neked tök mind1, hogy mit mond a másik. Neked írtam a paláveres párbeszédet.

Akkor az afgánok, szírek, vietnámiak, irániak, és sokan mások önvédekeztek, jogosan?
A NATO nyomulása elleni védekezés nem önvédelem?
Szerinted?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.30. 12:38:51

@arthurthedent:

"Az önvédelmet vagy a mások megvédését viszont elfogadható mentségnek gondolom."

Az önvédelem sem jogisít fel emberiség elleni vagy haborús bűncselekményekre. Az orosz hadifoglyot megnyomorító vagy meggyilkoló ukrán épo annyira bűnös és büntetendő, mint az ilyen bűnt elkövető orosz.

Az orosz agresszió, az orosz agresszorok bűne nem teszi megbocsájthatóvá az ukránok hasonló tetteit.

arthurthedent 2022.11.30. 12:39:09

@6.Lenin: "Az nem önvédelem, ha a másik visszaüt. "

Miért is nem?

"A NATO nyomulása elleni védekezés nem önvédelem?"

Milyen "NATO nyomulás"? Megtámadott valakit a NATO vagy mi a bajod? Vagy még mindig ezzel a "nekünk megígérték, hogy a NATO nem terjeszkedik" fassággal vagy elfoglalva? El lett már magyarázva neked is, hogy ilyen nincs.

Oroszország is tudja ezt, sőt, oroszország egyenesen Beloruszia területéről lövi ukrajnát.

A "jogos védelem" arányos, az, hogy hallasz egy hírt a tévében és erre megindítasz sok ezer tankot meg több százezer katonát, az nem arányos. Ezt még egy gyerek is megérti, erőltesd meg magad.

arthurthedent 2022.11.30. 12:40:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az orosz agresszió, az orosz agresszorok bűne nem teszi megbocsájthatóvá az ukránok hasonló tetteit."

Nincsenek ilyen tettek. Nézz utána!

arthurthedent 2022.11.30. 12:42:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "emberiség elleni"

Nincs olyan, hogy emberiség elleni, legfeljebb sci-fiben. Emberiesség elleni...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.30. 12:44:32

@arthurthedent:

"Mennyire kell ízléstelennek lenned, hogy a gyilkosok ellen való szót emelést azzal kifogásolod, hogy "miért nem valaki más ment oda, miért a felesége".

Terelsz. Nem a gyilkosok elleno felszólalással van bajom, hanem azzal, higy a rokona tette ezt. Komolyan nincs Ukrajnában pl. olyan a gyermekét, férjét, apját elveszített, lebombázott, fűtés és áram nélkül élő nő, aki a luxusban és biztonságban élő Olenkánál hitelesebben tudna felszólalni a gyilkolás ellen?

arthurthedent 2022.11.30. 12:49:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem a gyilkosok elleno felszólalással van bajom"

Azzal van bajod, hogy nem csak az oroszok nyithatják ki a szájukat. Az a bajod, hogy mahadnak követeled a szólásszabadságot, de másoktól megvonnád. Az a bajod, hogy az elfogultság meg a gyűlölködés elvette az eszedet. Az a bajod, hogy belebuzultál fiatal korodba az oroszokba és most nem vagy képes elfogadni, hogy egész életedben tévedésbe voltál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.11.30. 12:56:11

@arthurthedent:

"Nincs olyan, hogy emberiség elleni, legfeljebb sci-fiben. Emberiesség elleni..."

Tévedsz. Olvass, tanulj, mielőtt egy helyes kifejezést rosszra "javítasz".

Olvass utána, mi a különbség az emberiség és az emberiesség elleni bűncselekmények között.

Az emberiség elleni bűncselekmények fogalma az állításoddal szemben olyannyira létezik, hogy az emberiesség elleni bűnök az emberiség elleni bűnök halmazának egy részhalmazát alkotják.

Tudod, mint a rovarok és a bogarak. :)

Most komolyan, nem zavar téged, hogy az okoskodásoddal rendszeresen égeted magad, a műveltséged hiányosságait tárod a világ elé?

6.Lenin 2022.11.30. 13:33:39

@arthurthedent:

Már írtam, hogy neked felesleges bármit is írni. Tök sötét és elfogult vagy.
Persze, hogy a NATO ilyesmit nem csinál, csak elsőként pénzzel provokátorokat, hogy döntség meg azt a rendeszert amelyik nekik nem tetszik aztán küldi a fegyvereket pénzt. Annyira nem hülyék, hogy ők haljanak meg egy szar ügyért.
Miért nem lehetett volna Ukrajna egy független , fegyvermentes ország? Mert akkor nem lenne aki provokálhatná a ruszkikat.

A nyugat leszarja az ukrán népet, nekik az oroszok pusztulása kell.

Ha a visszaütés is jogos önvédelem, akkor az oroszok jogosan támadták meg Ukrajnát, szerinted is.
Kár , hogy nem erősséged a gondolkodás.

Vagy a jogosság csak annyit jelentene, hogy az első ukrán kocsmában megvernek néhány részeg nácit? Az arőányos lett volna? Mihez képest?

6.Lenin 2022.11.30. 13:37:43

Kommentár nélkül...
"Eltűnt egy ukrán áldozatokat számba vevő videó Ursula von der Leyen Twitter-oldaláról" -index.hu

fkv.119 2022.11.30. 15:10:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hát igen, kurva angy gáz, főleg ha még az Adrián luxushajókázik is utána a legnagyobb magyar állampolgárságú nemzetidegen oligarcha jachtján, ugye?

fkv.119 2022.11.30. 15:11:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De a muszkáktól már elfogadod, az nem probléma (neked). Náci zsidók és hasonló baromságokra hivatkozva mindenre felmentést lehet kapni nálad.

fkv.119 2022.11.30. 15:14:13

@arthurthedent: Látod hogy nincs. Pontosabban ezek a magukat magyarnak feltűntető külföldi muszkapropagandisták azok nagyon az alja. Most mondanám hogy magyarként a saját hazájuk ellen drukkolni hazaárulás, de hát ezek jól láthatóan nem is magyarok, csak ideküldték őket Moszkvából szart kavarni.

fkv.119 2022.11.30. 15:15:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Akkor már nem magánemberként, hanem az állam megbízottjaként, meghatalmazottjaként utaznak."

Hát persze, sőt egyből mindenkinek osztogatják a diplomataútlevelet is... Gréta Tunberg kapott diplomatarenszámot?

fkv.119 2022.11.30. 15:16:41

@6.Lenin: Ez a párbeszéd a KGB-s tartótiszted és közted zajlott le!

fkv.119 2022.11.30. 15:18:56

@6.Lenin: Így szoktátok mentegetni a muszka tömeggyilkosaitokat. Bucsában is nyilván magukat lőtték hátba a civilek, mint a lengyelek Katynban...

6.Lenin 2022.11.30. 15:19:53

@fkv.119:

Te direkt csinálsz hülyét magadból? Elárulnád a miértjét?

fkv.119 2022.11.30. 15:20:16

@6.Lenin: "Az nem önvédelem, ha a másik visszaüt."

Dehogynem. Ha a megtámadott visszavág, azt pont önvédelemnek hívják. Neked akkor most a magyar nyelvvel, vagy fogalmak értelmezésével vannak problémáid?

fkv.119 2022.11.30. 15:20:59

@6.Lenin: Belőled nem kell csinálni, te alapból hülye vagy. Itt csak kiröhögteted magad.

fkv.119 2022.11.30. 15:22:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Minden ilyesmi az agresszor felelőssége. A cigány is ha betör a házamba, vállalja hogy hasba lövöm.

fkv.119 2022.11.30. 15:24:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: És Oroszországban sincs olyan Putyinnál hitelesebb ember, aki az oroszok érdekében fel tudna szólalni? Ja de, csak azok épp sitten vannak...

arthurthedent 2022.11.30. 15:29:36

@6.Lenin: "Miért nem lehetett volna Ukrajna egy független , fegyvermentes ország? Mert akkor nem lenne aki provokálhatná a ruszkikat."

Hát ezt Putyintól kérdezd meg, ő volt az, aki képtelen volt elviselni, hogy Ukrajna létezik. El is mondta, hogy szerinte nincs is Ukrajna, az oroszország része. Akkor miért nem létezhet Ukrajna? Miért nem bírja elviselni?

"A nyugat leszarja az ukrán népet, nekik az oroszok pusztulása kell."

Nyugat? A nyugat évtizedeken keresztül háborítatlanul üzletelgetett Putyinnal. Putyin támadott, nem a nyugat.

"Ha a visszaütés is jogos önvédelem, akkor az oroszok jogosan támadták meg Ukrajnát, szerinted is.
Kár , hogy nem erősséged a gondolkodás."

Senki sem támadta meg oroszországot. Sem Ukrajna, sem "a nyugat", sem Csecsnia, sem Moldova, senki.

"Vagy a jogosság csak annyit jelentene, hogy az első ukrán kocsmában megvernek néhány részeg nácit? Az arőányos lett volna? Mihez képest?"

Mármint az elfoglalt orosz területeken lévő nácikról beszélsz? Vagy a moszkvai nácikról?

fkv.119 2022.11.30. 15:29:37

@6.Lenin: "neked felesleges bármit is írni. Tök sötét és elfogult vagy"

Tükörbe néztél?

"Persze, hogy a NATO ilyesmit nem csinál, csak elsőként pénzzel provokátorokat, hogy döntség meg azt a rendeszert amelyik nekik nem tetszik"

Jé, hát pont a gazdáidról beszélsz! Azok küldenek hivatásos provokátorokat a Krímbe, Donbaszba, mert a helyiek nem akarnak muszka gyarmat lenni, és akkor ezek a hivatásos muszkák álruhában meg elvégzik a piszkos melót.

"Miért nem lehetett volna Ukrajna egy független , fegyvermentes ország?"

Kérdezd meg Putyin gazdádat, miért kellett megszállni, mikor ők betartották a Budapesti Memorandumban vállalt atomot Krímért alkut!

"A nyugat leszarja az ukrán népet, nekik az oroszok pusztulása kell."

Az oroszoknak kell a saját pusztulásuk, ők nem bírnak leállni a hódítással, amíg valaki jól pofán nem bassza őket. Nekik a pofon kell! Sírva vigad a magy... nem, az orosz!

"Ha a visszaütés is jogos önvédelem, akkor az oroszok jogosan támadták meg Ukrajnát"

Tényleg? Melyik orosz megyét foglalták el az ukráűnok, és csatolták egy kamunépszavazással Ukrajnához?

arthurthedent 2022.11.30. 15:35:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az emberiség elleni bűncselekmények fogalma az állításoddal szemben olyannyira létezik"

Ki az, aki az egész emberiség ellen képes bűnöket elkövetni? :D Az "emberiség elleni bűncselekmények" a második világháború után kitalált "crimes against humanity" hibás fordítása. A helyes fordítás "emberiesség elleni", de valahogy évtizedek alatt sem bírt kikopni a hibás fordítás. Sok ostoba ember van. Főleg a jogászok... :D

"Mikor helyes az emberiesség ellenes bűncselekmény, és mikor az emberiség ellenes bűncselekmény fordulatok használata? A kérdés vitatott. A jogászok között vita van abban, hogy az angol crimes against humanity-t miként fordítsák. A szigorú fordítási és jogi érvek szerint az emberiességet tartják jobbnak, mert ezek a kiemelt bűncselekmények nem az egész emberiséget, hanem az emberi méltóságot fenyegetik. A nyelvészek viszont azt mondják, hogy az emberiesség a magyarban azt jelenti: emberhez méltó, tisztességes magatartás, tehát jóval kisebb súlyú, s büntetőjogilag nem is értelmezhető viselkedési formákra utal a szó. Az emberiség elleni bűntett megnevezés jobb lenne, mert ez utal a legsúlyosabb bűncselekményre (pl. népirtás).
Ha a jogászok nem fogadják el a nyelvészek érvelését, akkor megoldás lehet az emberi méltóság elleni bűncselekmény megfogalmazás.
Tisztán jogi szempontból jelenleg az emberiség elleni bűncselekményt kellene használni, mert a Btk. 1978. évi IV. törvény is így használja."

6.Lenin 2022.11.30. 15:51:09

@arthurthedent:

Azt nem volt képes elviselni, hogy az ukránok gyilkolászták az oroszajku lakosságot. olvasd vissza, igen szelektíven látsz ki a sötét fejedből.
Te tényleg el tudod képzelni, hogy ha az orosz nem támadja meg Ukrajnát , akkor békésen élnének évszázadokig egymás mellett? Tényleg, USA meg csak mosolyogna ki a fejéből?

fkv.119 2022.11.30. 16:12:56

@6.Lenin: Nem gyilkolásztak senkit. A muszka hivatásos provokátorok gyilkolták az ukránokat, amire azok teljesen jogosan válaszoltak, védekeztek.

"Te tényleg el tudod képzelni, hogy ha az orosz nem támadja meg Ukrajnát , akkor békésen élnének évszázadokig egymás mellett?"

Ezt csak te nem tudod elképzelni, illetve téged nem is kérdeztek meg róla, a muszka gazdáid nem tudják elképzelni, te csak a szócsövük vagy, gondolkodás nélkül. Egy igazi birka. Fizetett birka.

"Tényleg, USA meg csak mosolyogna ki a fejéből?"

Usázás nélkül 1 mondatot nem bírsz leírni? És a szíriuszi gyíkemberek, meg a háttérhatalom hol maradnak, azok már smafu?

fkv.119 2022.11.30. 16:13:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez lenne nálad a beismerés, hogy megint nem volt igazad? Biztos tájnyelven van...

6.Lenin 2022.11.30. 16:20:34

@fkv.119:

Mit cáfoltál te gyökér? Semmit. Azt meg, hogy neked mi van a zavaros fejedben ki nem szarja le?
Nagyon szelektíven válogatsz a hírek közt. Te is utána nézhetsz mindennek, amit írtam. A helyedben nem fogom megtenni, annyit te nem érsz.

fkv.119 2022.11.30. 16:26:31

@6.Lenin:

"Mit cáfoltál te gyökér?"

Anyádat, te cigány.

"Te is utána nézhetsz mindennek, amit írtam."

Majd te utánanézel annak amit én írtam, nem én fogok helyetted rohangálni...

6.Lenin 2022.11.30. 16:34:59

@fkv.119:

Mit is írtál aminek utána lehetne nézni? a családodról? Ők engem nem érdeletek, nem is fognak , az a te nyomorod.

Már megint játszod a rasszistát? Cigányozol? Zsidózni is fox? Kis nyomorult náci vagy.

fkv.119 2022.11.30. 17:16:23

@6.Lenin: A muszka buzipropaganda a te családod, homokos!

"Zsidózni is fox? Kis nyomorult náci vagy."

Ha nácizol, akkor szóba fog kerülni a fajod, te mocskos zsidó! Szóval ha jót akarsz magadnak, inkább el se kezdd. Kurva anyád!

a nagy hohohorgász 2022.11.30. 19:01:45

@fkv.119: érdekes amikor zelenszkij nacizik akkor nem zsidozol, te pondro... hahaha

fkv.119 2022.11.30. 20:27:14

@a nagy hohohorgász: Putyin gazdád szokott nácizni, te zsidógeci... hahaha

a nagy hohohorgász 2022.11.30. 20:39:33

@fkv.119: az előző kommentedben is Putyin zsidozott? Na takarodj a kurva anyádba te Putyin berenc:) nem azért tartakak hitvanynak mert libsi vagy hanem azért mert hazudsz:))) na huzzal bőrt a fogadra és takarodj te nincstelen szaralak!

fkv.119 2022.11.30. 22:34:45

@a nagy hohohorgász: Húzd vissza a fitymád a pofádra, te fasz, és kussoljál! Ja, neked nincs olyanod, levágta a rabbid... Hát ez baj. Neked. Akkor baszasd meg magad a buzeráns apáddal, cigánypurdé!
süti beállítások módosítása