wagmg

wagmg

Lerohannak minket az oroszok?

2022. április 19. - arthurthedent

Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik?

Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz? Nyilván nem tudom megmondani, hogy mi lesz, de talán segíthetek jobban megérteni a helyzetet...

Szóval elsőnek is tisztázzuk: célkeresztben vagyunk, rajta vagyunk Putyin listáján? A válasz egyszerű, Putyin megmondta és ebben kivételesen nem hazudott. Rajta vagyunk, célkeresztben vagyunk. Putyin jövőképe a Szovjetúnió területének visszaállítását álmodja. Oroszország határainak védelmét egyrészt a csatlós államok látták el, Ukrajnai, Észtország, Beloruszia meg még egy pár ország. Ezeknek az országoknak az élére most Putyin bábkormányokat képzel, diktatúrák legyenek, amelyek egy esetleges háború esetén golyófogóként tolják az állampolgáraikat a frontvonalra. Keserű sors, nincs rá önként jelentkező, de persze ezért kell diktatúra.

A védelem külső rétegét pedig védtelen, béna kacsa, komoly hadsereggel nem rendelkező országok alkotják. Ezeknek aaz országoknak a területén lehet háborúzni, itt lehet atomot dobálni, szétlőni mindent, itt lehet megvívni a háborút. Magyarország ilyen "bufferzóna" szerepet szán az orosz felsővezetés, Lengyelországgal, Szlovákiával egyetemben. Roppant megalázó, a magyarok szerepe Putyin szerint még csak nem is ágyutöltelék, egyszerűen csak áldozat, vágómarha.

Szóval rajta vagyunk a listán, hát persze, hogy rajta vagyunk.

Igen ám, de nem kell félni, a NATO megvéd, ugye? Biztonságban vagyunk, Putyin nem fog olyan őrültséget csinálni, hogy megtámadjon egy NATO országot, ugye?!

Nos, nem... mármint nem vagyunk biztonságban. Putyin nem tévedhetetlen, képes a legnagyobb marhaságot elkövetni mert egyszerűen félreérti a helyzetet, lásd Ukrajna ostroma 2022. Végtelenül leegyszerűsítve az a helyzet, hogy mi úgy gondoljuk, hogy a NATO megvéd minket, persze. Csakhogy Putyin is így gondolja -e?

Putyin számára a nemzetközi szerződések semmit sem érnek, Putyin számára a manipuláció az alap, a "stratégiai igazság" amit mi egyszerűen hazugságnak nevezünk, a propaganda, a blöffölés. Mi van, ha Putyin úgy gondolja, hogy a NATO csak blöfföl, be kell fenyegetni egy totális atomháborúval és bevonulni magyarországra? Egy Lettország, egy Litvánia, egy Magyarország kedvéért nem fognak világháborút kezdeni, majd tárgyalgatnak, megszorítgatnak, az meg a lőtéri kutyát sem érdekli ugyebár.

Van erre esély? Lehet, hogy Putyin és az Orosz felsővezetés így gondolkodik? Lehet, hogy megpróbálják? Indítanak egy speciális katonai akciót ellenünk mert "provokáltuk" őket?

Bizony, lehet. Könnyen lehet. Csakhogy jelenleg nem valószínű. A jó hír, hogy jelenleg nem időszerű és lehet, hogy megússzuk. Lehet.

Miért gondoljuk ezt? Miben reménykedhetünk?

1. Az ukrajnai háború nem jött be. Rengeteg orosz tank ég mint a zsír, minden tíz orosz katonából egy halott, kettő sebesült. Fogytán az okos lőszer, fogytán a rakéta. Még a büszke orosz hadiflotta is elsunnyogott a partvonaltól, ahol elérték a rakéták, mert csúnyán beverték a képét. Ebből még talán ki lehet jönni úgy, hogy Moszkvában győzelmet ünnepeljenek, de az biztos, hogy az orosz államnak elment a kedve a speciális katonai akcióktól egy pár évre. Ez persze nem biztosíték, de reményt ad.

2. Az ukrajnai háború még nem ért véget. Most jön a második menet, senki sem tudja mi lesz az eredménye. Lehet, hogy lecsípnek egy részt ukrajnából, de az is lehet, hogy megint csúnyán beverik az orrukat. Melyikre mennyi az esély, nem tudjuk, de egyik sem lehetetlen. Ha a második menetet is az ukránok nyerik kérdés, hogy lesz -e harmadik. Vagy így, vagy úgy, de nagyon úgy néz ki a második menet sem lesz egy leányálom az oroszoknak és nem lesznek abban a hangulatban, hogy ide is benézzenek.

3. A legfőbb érv azonban, ami amellett szól, hogy egyelőre nem készülnek megtámadni minket az eszkaláció elve. Moszkva imád eszkalálni. Nem terítik ki a lapjaikat, nem ugranak fejjel a konfliktusba, tartogatják a lapjaikat. Még most is azt mondják, hogy nincs is háború, nem küldenek sorkatonákat, nem szedik elő a katonai tartalékokat. Ez lesz a következő lépés, ezzel tudják emelni a tétet. Sorozás, mozgósítás, oroszországot megtámadta ukrajna[1]. Tömeg, 500 ezer katona, tán több, több ezer tank, szőnyegbombázás, bombák tonnái és tonnái.

Ha ez sem jön be, akkor lehet kis hatótávolságú nukleáris fegyvereket bevetni. Ez a következő lépés, ukrajnán belül megvívott atomháború, csak pár robbanófej, pár város, messze a NATO országok határaitól. Ez az orosz katonai doktrína része, kisebb atomfegyvert be lehet vetni a harctéren ha szükséges. Van még lépés a mostani játszmában, nem kell magyarországra menni.

4. Akárhogy is eszkalálódik a helyzet az orosz vezetésnek nem lesz érdeke kiterjeszteni a háborút. Eszkalálni, emelni a tétet igen, de még több ellenséget magukra szabadítani nem. A NATO konfliktusnak akkor lett volna értelme, ha fényes győzelmet aratnak ukrajnában. Az egy másik játszma ami az életünkről szól. A mostani játszmában lehet blöffölni, lehet emelni a tétet, de ebben mi nem vágómarhaként szerepelünk, ebben csak a kibicek vagyunk. Mármint az oroszok szerint, merthogy a saját sorsunkba telán nekünk is lesz beleszólásunk.

Egy dolog azonban  biztos: ha bejöttek volna Putyin álmai, ha elő lehetett volna szedni a díszegyenruhákat kijevben, akkor mi lettünk volna a következő leütött gyalog. Magyarország, Lettország, Litvánia, Észtország vagy Lengyelország. Azaz majdnem, ne feledjük, hogy Putyin játszmájában nem bábuk vagyunk, mi vagyunk a sakktábla.

 [1] Na jó, ugye senki sem gondolta, hogy ha lépnek azt ne fognák az ukránokra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr3017810985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szombatitamas 2022.04.19. 16:24:20

Ezért mondják nyugaton, hogy az ukránok kelet Európát is védik. Ezért küld mindenki fegyvert Ukrajnába, mert ma Ukrajna, holnap ki tudja ki jön.

Medgar 2022.04.19. 16:28:23

Putyin és az oroszok minden erőfeszítése talán elég lesz donyeck, luhanksz és a tengerparti rész elfoglalására. Riogatni persze lehet, de minek? Világosan kiderült hogy az orosz hadsereg milyen állapotban van, ráadásul a szankcióknak hála a fegyverzet utánpótlása is kérdéses, márpedig ismét kiderült hogy a háborúkat a technika nyeri nem az emberanyag.

Magyar ország megtámadásához pedig Ukrajna elfoglalása kell(lene).

Motorogre 2022.04.19. 16:36:23

Mi van?? Azt hittem már rég le vaqyunk rohanva ...

birkamenet 2022.04.19. 17:11:58

Orbán még Szargyártó már februárban abban reménykedtek, hogy Putyin gazdájuk birodalma legkésőbb márciusban már a szomszédos országuk lesz.

Azóta se csinálnak egyebet, mint az EUés a NATO terveket fúrják, Putyin gazdijuk parancsára.

juletræ 2022.04.19. 17:26:06

@Medgar: "Világosan kiderült hogy az orosz hadsereg milyen állapotban van"

Most.
Es mi a garancua hogy par ev mulva
-amig mi az EUban az Orban fele illiberalizmussal vagyunk elfoglalva
-a ruszki (kinai segitseggel) , a mostani hibsibol tanulva nem szervezi at magat es nem tesz ujabb kiserletet?
Marmint mindarra ami a cikkben all?

Idaig az orbanizmust kvazi magyar nepszokasnak tartottam mint a busojarast.
This is not funny anymore: a francia Eva Braun tamogatasa (ugyeF az egyetlen orszag az EUban aminek van atombombaja), az ukran szankciok szabotalasa (nameg a fegyverszallitse stb) az EU egtsegenek alaasasa.

ursus artos 2022.04.19. 17:27:12

Puffer az, szerintem nem buffer...

arthurthedent 2022.04.19. 17:50:05

@ursus artos: Németül puffer, angolul buffer. Magyarul ütköző... :D

kvadrillio 2022.04.19. 18:18:34

Újra magyar kézbe kerül a Ganz-gyár...?m????

MIOJAFASZNAK KELLETT KINYÍRNI EZT IS MINT MINDEN MÁST IS A RENDSZARVÁLTÓKNAK ? KINYÍRNÁM MINDET, AKIK LEROMBOLTÁK A JÓL MŰKÖDŐ IPARUNKAT,GAZDASÁGAINKAT !

Ménár Atya 2022.04.19. 18:29:52

@birkamenet: Na te DK legalja már megint hazudozol?
Fitymatyi, ostoba vagy, eddig semmi nem jött be az ökörségeidből.
Orbi már bilincsben ül Jákob miniszterelnök szobája előtt mi?
Meg böriben az osszes fideszes, és a proli forradalmáraitok elsöpri a fideszt :D:D
Ökör.
Jelzem a fidesz eddig mindenben az euval szavazott semmit nem furt meg, hazudsz mint fletó a náci gazdád.
Ennyit tudsz:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640
:D:D

Cpt. Flint 2022.04.19. 19:25:11

@arthurthedent: vegyészi múltamból visszaköszön a pufferoldat kifejezés... Ami ezek szerint (szerinted) magyarul "ütközőoldat". (a kiegyenlítő, csillapító talán pontosabb jelentés, ld. még: puffertartály)

Cpt. Flint 2022.04.19. 19:30:02

@poszt: hozzászólásban elmegy a nyelvtani lazaság, posztban szerintem kevésbé; Ukrajnát illene mindig nagybetűvel kezdeni (közhelyesen hangzik, de ha már ez a szabály, akkor tiszteld már meg a népét ezzel, mint a Pál utcai fiúk Nemecseket)

midnight coder 2022.04.19. 19:38:12

"Szóval elsőnek is tisztázzuk: célkeresztben vagyunk, rajta vagyunk Putyin listáján? "
Egy nagy lófaszt vagyunk rajta. Soha nem voltunk a SZU része.

"A védelem külső rétegét pedig védtelen, béna kacsa, komoly hadsereggel nem rendelkező országok alkotják."
Ezt hívják Európai Uniónak.

"Igen ám, de nem kell félni, a NATO megvéd, ugye? Biztonságban vagyunk, Putyin nem fog olyan őrültséget csinálni, hogy megtámadjon egy NATO országot, ugye?!"

Ha Putyin megtámad egy NATO tagországot, akkor az összes NATO tagországnak a segítségére kell sietnie, ez a NATO lényege. Ha nem tenné, azonnal szétesne. Ergo a ruszkik nem fognak megtámadni egy NATO tagországot, ha mégis megtennék, akkor abból atomháború lenne. Ezt viszont a ruszkik sem akarják. Pont úgy nem fognak NATO tagországra támadni, ahogy az USA sem támad közvetlenül a ruszkikra, ehelyett jól egymásnak ugrasztotta őket az agyhalott ukránokkal. Az ő szerepük annyi a sztoriban, hogy ők adják az ürügyet arra, hogy embargózni lehessen Putyinékat. A nyertes pedig azok az amcsi olajcégek aki rá tudja sózni így a palagázt az európaiakra, és ha netán Putyin bácsi megbukik, akkor kaszálhatnak a térségben. Ez pedig igazán megér pár tízezer orosz és ukrán hullát.

De ha Putyin mégis megtámadna egy NATO tagországot, az nem a viszonylag baráti Magyarország lenne, hanem az észtek ahol az ott lakó oroszoknak a mai napig nincs állampolgársága, esetleg a lengyelek. De az az igazság, hogy ha ez bekövetkezne, akkor tulajdonképp teljesen mindegy hogy kit támadnak meg, a nukleáris szennyezés nem ismer határokat.

Amúgy szerintem az igazi veszély ránk nézve ma nem az, hogy a ruszkik rátámadnak a NATO-ra, hanem az, hogy elakadnak az ukránoknál és úgy döntenek, hogy bevetnek egy kisebb, taktikai atomfegyvert. Ez még nem jelentene globális atomháborút, ugyanakkor Európa jókora adat sugárszennyezést kapna, és persze azon belül mi is.

midnight coder 2022.04.19. 19:43:29

@juletræ: "a ruszki (kinai segitseggel) , a mostani hibsibol tanulva nem szervezi at magat es nem tesz ujabb kiserletet?"

A háborúhoz három dolog kell, és ez az a három dolog ami a ruszkiknak eddig is hiányzott a hadseregük fejlesztéséhez. Másrészt, Putyin elvtárs már 70 éves, ráadásul jó eséllyel elég súlyos beteg. Az a hosszú asztal nemigen lehet véletlen, és nem a hatalmat fejezte ki a távolságtartás, hanem a fertőzést akarta elkerülni vele Putyin.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.19. 19:52:50

@midnight coder:

"De ha Putyin mégis megtámadna egy NATO tagországot, az nem a viszonylag baráti Magyarország lenne"

Na meg már csak azért sem, mert ha valaki már látott térképet, akkor azt is látta, hogy kva nagy harapófogóba kerülnének az oroszok Románia és Szlovákia felől.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.19. 19:54:58

@arthurthedent:

"Németül puffer, angolul buffer. Magyarul ütköző... :D"

Magyarul puffer. :)

neko1967 2022.04.19. 20:10:37

@midnight coder:
Neked nehéz elképzelni, hogy az ukránok nem akarnak oroszország része lenni, hanem nyugatosodni akarnak? Így az amerikaiak, meg úgy az USA..... Eszerint '56-ban sem a magyarok keltek fel, hanem CIA sugallatra a hortysta tisztek?

arthurthedent 2022.04.19. 20:27:31

@Cpt. Flint: "Ami ezek szerint (szerinted) magyarul "ütközőoldat"."

A szavaknak több jelentése is van. Nem soroltam fel mindet:

"Puffer (egyértelműsítő lap) [bevezető szerkesztése]
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
A puffer szó (a német Puffer, ütköző/lökhárító szóból) több dologra utalhat:

pufferállam ~ ütközőállam: két nagyobb, ellenséges ország közé ékelődött (mesterségesen létrehozott) ország"

arthurthedent 2022.04.19. 20:33:52

@Cpt. Flint: "hozzászólásban elmegy a nyelvtani lazaság, posztban szerintem kevésbé;"

És az ilyen modoros fa.szság hol megy el szerinted? :D Menj és jelents fel valami cucilista helyesírásrendőrségnél. :D

Sir Gombóc 2022.04.19. 20:35:08

@midnight coder: "Egy nagy lófaszt vagyunk rajta. Soha nem voltunk a SZU része."

Egy lyukban élsz vagy hol? Putyin maga mondta ennek ellenkezőjét még a múlt év végén..

arthurthedent 2022.04.19. 20:36:22

@Cpt. Flint: Figyu, az neked megvan, hogy azért írkálom ezt a blogot, hogy kirakják a címlapra és legyen hol kommentelni? :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.19. 21:07:54

@arthurthedent:

"A puffer szó (a német Puffer, ütköző/lökhárító szóból)"

Szótárban lehet, hogy a Puffer lökhárítót is jelent (gépjárművön), de az életben azonban a Stoßfänger, esetleg a régebbi stílusú, rúd alakú a Stoßstange. Nem keverendő a Stoßdämpfer szóval, ami a lengéscsillapító.

Bogyó 2 2022.04.19. 21:09:17

@midnight coder: ""Szóval elsőnek is tisztázzuk: célkeresztben vagyunk, rajta vagyunk Putyin listáján? "
Egy nagy lófaszt vagyunk rajta. Soha nem voltunk a SZU része."

És nem is volt itt szovjet hadsereg? Odajutottatok a nagy oroszbarátságban, hogy már a komcsi időszakot is mosdatjátok? A SZu része voltunk vagy sem, Putyin bejelentette a befolyási igényét a Lajtától keletre. Mondjuk nálunk már ez megvan neki, láthatólag sokak fejében is.

juletræ 2022.04.19. 21:12:02

@midnight coder:
Persze, nem us ertem h hogy gondolja egy 1500 milliard EUR eves GDPvel rendelkezø orszag (=NL + B GDPje!) hogy haboruzik.
Mindenesetre az igaz h ez eltereli a jenkik figyelmet/erejet a ChingChing LingLing ekrøl.
Ami nyugtalanito az a ruszkik stilusa. Nem lehet mindig abban bizni h ugy is jol alakul. Egyszer balul sul el a dolog.
Igen Putuin 52ben szuletett. Viszont a 2. Vilhab is 6 evig tartott. Tehat baj keveresere meg van ideje.

Bogyó 2 2022.04.19. 21:12:44

"hogy az USA sem támad közvetlenül a ruszkikra, ehelyett jól egymásnak ugrasztotta őket az agyhalott ukránokkal."

Ez is jó. Az oroszok nyomultak be tankokkal és lövik szét Ukrajnát, de nem ők az agyhalottak, hanem az ukránok, akik nem adják át az országukat önként és dalolva. Amerika ugrasztja össze őket, de nem a másik országba vonuló oroszok az agyhalottak. Érdekes egy megfejtés. Elég lehet ezt kitalálni, hogy az oroszok ne legyenek agyhalottak, okosak legyenek, de mégis Amerika legyen az háború oka és az ukránok a hülyék. Ez jött ki belőle. Rémesen izzadságszagú.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.19. 21:16:37

A terepjárókon is Stoßstange.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 21:30:09

@Cpt. Flint: nekem pedig az angol köszön vissza .
A puffer lehet dzseki, vagy személy, aki véletlen elereszt egy békegalambot, vagy dohányos, aki füstöt pöffent.
Upsz, némi hasonlóság. Nem böfög, pöffent, pöfög.
Hát, a buffer viszont ütközőt, ütközőzónát jelent.

arthurthedent 2022.04.19. 21:35:52

@Bogyó 2: "Az oroszok nyomultak be tankokkal és lövik szét Ukrajnát, de nem ők az agyhalottak, hanem az ukránok, akik nem adják át az országukat önként és dalolva."

Ugye? Mindig ide járok, hogy ilyenekkel kúráljam magam, immunizáljam magam az emberi butaság ellen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.19. 21:53:17

@kvadrillio: Nahát! Kinyírnád az Antall kormány tagjait? Ja és milyen jól működő iparunkat?

Bandibacsi34 2022.04.19. 22:11:45

Jol van! Gyuribá lákjsz thisz! Putyin számára bufferzona kell Del-Ukrajnaban. Elobb rezsimvaltast akart, aztan rajott, hogy ebbol csak gyoztesen, Keket- Ukrajna(amit Lenin es Hruscsov eltekozolt) visszafoglalasaval lehet jo kijonni(es meg nem is a Dnyeszterig, csak a Donbassz a cel(szerintem a folyóig kellene). A Nyugat kinevette Putyint es pofatlanul nyomult. Felhergelte a nyugat-ukranokat, akik terrorizaltak a keletieket. De nem ajarja maganak mar Nyugat-Ukrajnat sem. Nincs elég embere, es felesleges is. Felni akkor kene ha Kina adna neki 40 millio embert katonanak.

arthurthedent 2022.04.19. 22:17:47

@Bandibacsi34: "Felhergelte a nyugat-ukranokat, akik terrorizaltak a keletieket."

Ja, a nyugat hergelte az ukránokat, akik aztán bántották az ukránokat, putyin meg csak felszabadítani ment. Mint ahogyan az orosz hadsereg a csecseneket is felszabadította, meg annak idején a lengyeleket, meg a cseheket, meg minket is.

Magyapád élne agyonverne egy lapáttal.

Bandibacsi34 2022.04.19. 22:21:42

@arthurthedent: 1968 Csehorszag mond valamit? Nem alltak ellen, es jobban is jartak mint mi 1956-ban. Az ukranok most nalunk is rosszabbul jartak. De nem esett le nekik..

Bandibacsi34 2022.04.19. 22:26:58

@arthurthedent: Jatszunk el a gondolattal..Az oroszok ugyanazt csinaltak volna Mexikoban, mint az USA Ukrajnaban, akkor most igyanazt tennek, mint Putyin. Csak sajtohiszteria nem lenne. Vagy akar Irorszagban, akkor Anglia tenne ugyanezt. Ennyit a kettos mercerol, ahogy a dologhoz hozzaalltok. 1846-48 között az USA beavatkozott Mexiko belugyeibe, meg jobban, mint a cari annexio Magyarországon 1849-ben. Most ugyanugy megtenne, mert ez a nagyhatalmi politika.

arthurthedent 2022.04.19. 22:36:40

@Bandibacsi34: "Az oroszok ugyanazt csinaltak volna Mexikoban, mint az USA Ukrajnaban, akkor most igyanazt tennek, mint Putyin."

Ezzel csak egy baj van. Az oroszok a valóságban erőszakolják a nőket, az amerikaiak meg a képzeletedben teszik ugyanezt. Belezavarodtál a képzeletvilágodba. De nem ez a legnagyobb baj.

A legnagyobb baj, hogy azt hiszed az egész elfogadható, normális, jogos.

"Ennyit a kettos mercerol, ahogy a dologhoz hozzaalltok."

Elmebeteg vagy, ezerszer el lett magyarázva neked, hogy nem elfogadható, amit az usa csinált, akkor sem, ha a két hatalom alapjában véve teljesen más dolgokat tett. Kettős mércét emlegetsz miközben szó sem volt kettő mércéről.

Ez a "de az amerikaiak is" dolog egy dedós f.szság, normális ember ilyen kifogásokkal nem próbálkozik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 22:42:00

@midnight coder: "ehelyett jól egymásnak ugrasztotta őket az agyhalott ukránokkal"

Ez azt jelenti, hogy Putyin hülye.

arthurthedent 2022.04.19. 22:43:33

@Bandibacsi34: "1968 Csehorszag mond valamit? Nem alltak ellen, es jobban is jartak mint mi 1956-ban. Az ukranok most nalunk is rosszabbul jartak. De nem esett le nekik.."

Gondolom ha a te feleséged meg lányaidat erőszakolnák, akkor is mondogatnád, hogy ne álljon ellen, mert akkor jobban jár.

Az ukránok a holodomor idején nem álltak ellen, a végére akkora éhínség lett, hogy általános lett a kannibalizmus. Az áldozatok számát 3 és 7,5 millió közé teszik a becslések. De jó, nem álltak ellen! Baromságokat beszélsz.

arthurthedent 2022.04.19. 22:48:05

@Igazamvanvagyigazamvan?: Volt ez a midnight coder, régebben nem volt túl okos, de azért nem volt elmeháborodott. Gondolom ellopta valami putyin ügynök a nickjét, azóta nyomja a propagandát. De olyan ostobán, hogy az kilóg a sorból.

Vannak vagy négyen, ugyanazt ismételgetik, teljesen elmeháborodottak. Mondjuk örülnünk kellene neki, oroszországban van vagy 100 millió ilyen elmebajnok. Egy középszerű kgb bürokrata képes elmebeteget csinálni szózmilliókból... döbbenetes.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 22:49:16

@Bandibacsi34: azért nem kéne visszamenni 1849-ig.
Ráadásul hamis, mint minden érved. Az oroszok nem annektálták Magyarországot.
Mexikó háborúban állt.
Ukrajnában az oroszok békét teremtenek.
Mexikóban nem tud az orosz beavatkozni, mert az USA nem nyomult be.

De miért gondolod, hogy egy olyan gazdaságilag jelentéktelen ország, mint Oroszország összevethető az USA-val?
Nem, az orosz azért nem tud új szovjetuniót csinálni, mert nincs meg a háború három alappillére: pénz, pénz, pénz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 22:51:36

@arthurthedent: az a baj, hogy nagyon ritka az a NER katona, vagy fidesz szimpatizáns, akinek érvei is vannak.

Halibuli 2022.04.19. 22:53:21

"Mohó Kéz Nagy Dakota Főnök" Záhonynál szépen felnyitja a sorompót és a "Muszkák" Sopronig meg sem állnak. Aztán transzferábilis rubelben folyik a rezsicsökkentés. Csak az a Kijev és az Ukrán kurázsi ne volna!

arthurthedent 2022.04.19. 22:55:04

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a putyin állandóan azon hisztizik, hogy majd a nato megtámadja oroszországot. A nato védszövetség, nem tud megtámadni senkit. Egyszerűen arra való, hogy a nato országokat ne lehessen megtámadni.

Mondjuk putyint is meg lehet érteni, azt mégse mondhatja, hogy "hát akkor nem tudjuk megtámadni őket", sokkal rosszabbul hangzana, mint a "de akkor megtámadnak minket".

Itt mosdatják, hogy a putyinnak mennyire igaza van, mennyire jogos amit csinál, amikor az ELSŐ gondolat, az első mondat amivel kezdi egy fasság.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 22:55:32

@arthurthedent: ja, és sajnos a történelem megtanít arra, hogy a zsigeri propaganda működik. Hitler, Sztalin, Trump, Putyin, Orbán...a populizmus remekül megtalálja a maga közönségét.
Hisz minden nemzet többnek képzeli magát másoknál.
Hogy is énekelte Nagy Feró?
" simogatják a púpod: szép vagy, Quasimodo!"

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 22:58:36

@arthurthedent: ugyan, a lengyelek is megtámadták a náci Németországot! Magyarországot is bombázták az angolok, Kassát, ugye...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:01:03

@Halibuli: vagy karórában, élőállatban, malenkij robotban...

arthurthedent 2022.04.19. 23:06:39

@Igazamvanvagyigazamvan?: "ugyan, a lengyelek is megtámadták a náci Németországot!"

Hát azért remélem, hogy a nato-t nem lenne ilyen egyszerű beleugrasztani egy háborúba. Megvárják amíg egy megyényi terület el van foglalva, csak utána lépnek. Bár van egy félelmem, hogy a nato egészen addig működik, amíg szükség nincs rá... mint a biztosítások általában.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:12:17

@arthurthedent: én arra gondoltam, hogy Putyin fog elôállni a "ténnyel" , hogy nato gépek bombázták Moszkvát.

arthurthedent 2022.04.19. 23:15:05

„Szünet nélkül lövik a civil lakosságot.”

Hát nem tudom miért mondják, hogy az USA is ugyanezt tenné, mi a francért lőné az usa a lakosságot szünet nélkül. Azért alapjában véve más ám a két hadsereg...

arthurthedent 2022.04.19. 23:16:34

@Igazamvanvagyigazamvan?: "én arra gondoltam, hogy Putyin fog elôállni a "ténnyel" , hogy nato gépek bombázták Moszkvát."

Hát ja. Oroszország még soha nem támadott meg senkit. :D

2022.04.19. 23:16:55

@arthurthedent: „ A puffer szó (a német Puffer, ütköző/lökhárító szóból) több dologra utalhat:“

A nemet puffer szó lökhárítót jelent? Na ez új nekem

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:17:09

@Bandibacsi34: a tények: 1838-ban a franciák elpicsázták a Mexikóiakat a cukrászháborúban.
Ezt feledtetni akarván támadta meg Mexikó Texast, a szakadár államot. Texas már korábban megverte a mexikóiakat, de ugye most ismét felhorgadt a nagy akarat...Texas csatlakozott az USA-hoz...
Tehát, szakadár állam volt, kiverte a mexikóiakat, majd csatlakozott.
Az USA ezek után avatkozott be, hisz még az USA-n belül sem volt egységes Texas megítélése.

2022.04.19. 23:19:28

@Igazamvanvagyigazamvan?: “ az a baj, hogy nagyon ritka az a NER katona, vagy fidesz szimpatizáns, akinek érvei is vannak.”

Mintha nektek olyan sok érvetek lenne

arthurthedent 2022.04.19. 23:19:47

@Team Vincent: "A nemet puffer szó lökhárítót jelent? Na ez új nekem"

Idéztem. Bemásolod a googliba és akkor látod is hogy honnan.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:20:48

@Team Vincent: "Die Puffer müssen so dimensioniert sein, dass sich die Puffer der Fahrzeuge in horizontalen Gleisbögen und in S-Gleisbögen nicht ineinander verhaken können.
Az ütközõket úgy kell méretezni, hogy ívekben és S-kanyarokban a jármûvek ütközõit ne lehessen reteszelni"

Akkor valami új.

Sir Galahad 2022.04.19. 23:21:34

Mindenesetre azt se gondolta senki valószínűnek hogy az oroszok nekimennek Ukrajnának. Minden elemző azt mondta, Putyinnak ez nem érdeke, csak blöfföl, aztán tessék. Szóval én azért nem vagyok nyugodt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:22:17

@Team Vincent: és akkor máris igazoltad állításomat. Pusztán egy szótár kell hozzá, hogy ne mutasd magad butának:

nemet-magyar-szotar.hu/puffer.html

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:25:15

@Team Vincent: "Mintha nektek olyan sok érvetek lenne"

Íme, bizonyítottad is. Azt is bevallottad ezzel, hogy NER katona vagy, és az is kiderült, hogy nincs érved.

arthurthedent 2022.04.19. 23:25:27

Itt is van olyan jelentés, hogy lökhárító:
nemet-magyar-szotar.hu/puffer.html

Amúgy a nyelvek ilyenek, egy-egy szó rengeteg jelentéssel bír, néha meglepődik az ember, hogy bizonyos területen milyen értelemben használják az adott szót.

2022.04.19. 23:31:56

@arthurthedent: “ „Szünet nélkül lövik a civil lakosságot.””

Tegnap hallgattam az ukrán hadügyminisztert, panaszkodott hogy az egyik várost négy napja lövik az oroszok és már 18 halott van. Meg egy halott is több mint kellene, de azért hogyan ismerjük az oroszokat? Ha mindenre lőnének szokás szerint ami mozog és nem célzottan operalnanak, akkor mennyinek kellene lenni?

2022.04.19. 23:33:12

@arthurthedent: “ Itt is van olyan jelentés, hogy lökhárító: ”

Szuper csak a beszélt nyelvben nem használják

kenyércsücsök 2022.04.19. 23:33:42

@midnight coder: "Másrészt, Putyin elvtárs már 70 éves, ráadásul jó eséllyel elég súlyos beteg."
Már 10 éve is az volt. Mármint súlyos beteg, állítólag. Szóval bármi lehet, az is, hogy csak a botox miatt néz ki furcsán, és még van húsz éve háborúskodni.

2022.04.19. 23:34:47

@Igazamvanvagyigazamvan?: “ Íme, bizonyítottad is. Azt is bevallottad ezzel, hogy NER katona vagy, és az is kiderült, hogy nincs érved.”

Hamut szorva a fejemre megadom magam és belátom, hogy te az intelligencia istene vagy

2022.04.19. 23:37:12

@Igazamvanvagyigazamvan?: “ és akkor máris igazoltad állításomat. Pusztán egy szótár kell hozzá, hogy ne mutasd magad butának:”

Igazad van 42 éve elek nemet nyelvterületen, itt is diplomáztam, de ha a szótárban benne van akkor aztán hinni kell neki.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:38:30

@Team Vincent: annyira nem használják, hogy még szakszövegben is szerepel:
"Die Puffer müssen so dimensioniert sein, dass sich die Puffer der Fahrzeuge in horizontalen Gleisbögen und in S-Gleisbögen nicht ineinander verhaken können.
Az ütközõket úgy kell méretezni, hogy ívekben és S-kanyarokban a jármûvek ütközõit ne lehessen reteszelni"

Minek süllyedsz bele mégjobban a szarba?

Egyébként több jelentéssel is bírhat egy szó. Mondjuk angolban a puffer jelent szex közben fingó nőt is,

2022.04.19. 23:39:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: “ Die Puffer müssen so dimensioniert sein, dass sich die Puffer der Fahrzeuge in horizontalen Gleisbögen und in S-Gleisbögen nicht ineinander verhaken können.”

Wirklich? Dann musst du halt aufpassen

arthurthedent 2022.04.19. 23:40:01

@Team Vincent: "Szuper csak a beszélt nyelvben nem használják"

Nem tudod, hogy a vasutasok mit mondanak például. Nálunk is "menesztik" a vonatot. Nem tudod mi van a jogi szakszövegbe, az egyetemi tankönyvekbe és így tovább. A nyelv változatos, sokféle.

2022.04.19. 23:40:45

@Igazamvanvagyigazamvan?: „ Minek süllyedsz bele mégjobban a szarba?“

Ezt tükör előtt állva kérdezted, holzkopf?

arthurthedent 2022.04.19. 23:42:28

@kenyércsücsök: "Már 10 éve is az volt. Mármint súlyos beteg, állítólag. Szóval bármi lehet, az is, hogy csak a botox miatt néz ki furcsán, és még van húsz éve háborúskodni."

Nem azért mondják, hogy beteg, ahogy kinéz, hanem azért, mert állítólag az elmúlt egy évben 26-szor találkozott pajzsmirigyrák specialistával. De persze nem tudhatjuk, hogy ez igaz -e.

2022.04.19. 23:43:26

@arthurthedent: “ Idéztem. Bemásolod a googliba és akkor látod is hogy honnan.”

A mindenható Google és Wikipédia mindent tud, mint a sisu szónál. Tegnap együtt volt a család a finn rokonság jót mulatott

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:43:49

@Team Vincent: ez sem érv. Cáfoltalak, szakszövegből idézve.

De csak a legbutább nincs tisztában azzal, hogy egy szónak több jelentése is van.

2022.04.19. 23:45:03

@Igazamvanvagyigazamvan?: “ nach so?”

És ez mit akarna jelenteni, vagy be kell másolnom a gugliba?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:45:20

@Team Vincent: "A mindenható Google és Wikipédia mindent tud, mint a sisu szónál. Tegnap együtt volt a család a finn rokonság jót mulatott"

Látod, ez sem érv. Az állítást tessék cáfolni. Bizonyítsd, hogy nincs ilyen jelentése.

2022.04.19. 23:47:50

@Igazamvanvagyigazamvan?: “ ez sem érv. Cáfoltalak, szakszövegből idézve. ”

Várj 42 év az nem érv. Felsőfokú végzettség az sem érv. Okay értem akkor veled tényleg nincs értelme kommunikálni

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:49:40

@Team Vincent: "http://www.szotar-hu.com/n%C3%A9met,l%C3%B6kh%C3%A1r%C3%ADt%C3%B3"

Szokjad

arthurthedent 2022.04.19. 23:49:45

@Team Vincent: "Tegnap hallgattam az ukrán hadügyminisztert, panaszkodott hogy az egyik várost négy napja lövik az oroszok és már 18 halott van. Meg egy halott is több mint kellene, de azért hogyan ismerjük az oroszokat?"

Amit az oroszokról tudni véltünk az nagyobbrészt legenda volt, egy világháborúból eredt, amikor amerika tolta beléjük az ellátmányt és haditermelésre állva az egész ország lőszert gyártott. Ha megnézed a youtube drónfelvételeket, akkor látod, hogy szórványos lőnek bele a nagyvilágba. El is mondja az egyik csávó a telefonon a feleségének, hogy lövünk, de fogalmunk nincs hogy hova megy.

Szóval szórványosan lőnek, kiürült lakóterületeket, ahol a maradék gyér lakosság pincébe bújkál. Két, három üteggel, nem pedig háromszázzal folyamatosan.

Idióták, mert ezzel csak azt érik el, hogy az ukránok még elszántabbak legyenek, de ez is hihető, mert már teljesen szétzüllött az orosz haderő. Demoralizálódott, szervezetlen, szétzüllött, már csak a túlélésre játszó katonákkal.

2022.04.19. 23:49:57

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Kar rad akar egy percet is pazarolni. Ich melde mich ab

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:52:38

@Team Vincent: nem, ezek nem érvek. Érvelési hibák.
Nekem 60 év, diploma, 12 év külföld. Akkor nekem van igazam? Ugye, belátod, hogy ezek nem érvek.
Még egy német nyelvész sem ismeri minden szó minden jelentését. Csak te.

2022.04.19. 23:52:41

@arthurthedent: „ Demoralizálódott, szervezetlen, szétzüllött, már csak a túlélésre játszó katonákkal.“

Biztos? Hiszel meg a médiának?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:54:58

@Team Vincent: ne rám pazarolj időt. Van olyan, hogy szótár. Arra kéne időt fordítanod.
Esetleg az érvelési hibáknak is elmerülhetnél a mikéntjébe.

Lehet, 42 évesen még fejlődhetnél.

2022.04.19. 23:55:25

@Igazamvanvagyigazamvan?: “ Nekem 60 év, diploma, 12 év külföld.”

Akkor már felnöhettel Volta. Eletkorban diplomaban es külföldre eletben maharani verlek:-)))) sorry

arthurthedent 2022.04.19. 23:56:01

@Igazamvanvagyigazamvan?: "A mindenható Google és Wikipédia mindent tud, mint a sisu szónál."

Nem értem miért velem veszekedsz ezen. Elmondtam, hogy nem tanultam meg finnül, egy olyan véleményt mondtam, ami KÖZISMERT. Beidéztem egy helyet, ahol azt írták amit én mondtam, erre te jöttél, hogy neked vannak finn rokonaid és ők jobban tudják.

Jó. Fasza. Akkor menjenek és vitatkozzanak az egész világgal, mert én nem tettem állítást, én csak azt mondtam, hogy mi az elterjedt vélemény. Ha jobban tudod, akkor menj és vitatkozz a világgal, engem akár ki is hagyhatsz belőle, én csak szembesítettelek a világgal, sem finn, sem német szótárat nem írtam.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 23:56:42

@Team Vincent: "Biztos? Hiszel meg a médiának"

Ez sem érv. Melyiknek?
Szerinted a drónfelvételek manipuláltak. Az orosz híradások nem?

2022.04.19. 23:57:28

@Igazamvanvagyigazamvan?: „ Lehet, 42 évesen még fejlődhetnél.“

Kisöcsem ,67 vagyok

arthurthedent 2022.04.20. 00:00:41

@Team Vincent: "Biztos? Hiszel meg a médiának?"

Nem a mádiából vettem, hanem a youtube-ról. Láttam a szemétkupacot ahol élnek, a drónfelvételt, ahogy vizet keresnek meg futnak szét, a biztonsági kamera felvételeit, ahogy fosztogatnak és főként láttam sok tucat lehalgatott telefonbeszélgetést angol felirattal.

Persze lehet, hogy szimulált világegyetemben élünk és nincs is ukrajna, meg lehet, hogy én vagyok a truman show főszereplője, meg az is lehet, hogy az a sok-sok óra amit láttam egy nagy hoax meg ukrán propaganda, csak ezekre kevés esélyt látok. Sokkal kevesebbet, mint arra, hogy egy hónap értelmetlen háború után az orosz katonák demoralizáltak mint állat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 00:00:49

@Team Vincent: Akkor már felnöhettel Volta. Eletkorban diplomaban es külföldre eletben maharani verlek:-)))) sorry

Még mindig nem érvelsz. Attól, hogy szenilis vénember vagy, még nem lesz igazad.
Az, hogy a szótárakat cáfolod, még mindig nincs igazad. Hisz te mitôl vagy olyan biztos abban, hogy jobban ismered a német nyelvet, mint a német szótárak
( figyelem: nem a gulgi, és több szótár) ?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 00:02:26

@Team Vincent: "Kisöcsem ,67 vagyok"

Érvelési hiba. Azért, mert szenilis vagy, még nem lesz igazad.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 00:06:25

@Team Vincent: azért 67 évesen legalább annyit megtanulhattál volna, hogy érvelési hibákkal nem lehet érvelni. Az, hogy te még nem találkoztál egy német szó más értelmezésével, nem jelenti, hogy olyan nincs is.

arthurthedent 2022.04.20. 00:06:40

@Igazamvanvagyigazamvan?: Argumentum ad verecundiam[1], az internet nagy kedvence. Nekem van igazam, mert nekem a sógorom egyetemi tanár és tavaly nyáron három évet volt németben. :D

[1] hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_verecundiam

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 00:09:36

@arthurthedent: már megint a wikiből idézel? Ejnye!
Két hiteles forrás létezik , Team Vincent és a RIA novosztyi

Leylandi 2022.04.20. 01:10:50

Marhaság. Nem az orosz támadás a reális veszély, hanem az ukrán. Az, hogy az usák fegyverrel szarásig kitömött ukrán hadsereg, ha sikerül neki Putyint visszaverni, és úgyis benn ül a tankban, egy kosszal leveri rajtunk összes frusztrációját is, mint leggyengébb és a NATO által legkevésbé védett (sőt, kimondottan utált) országon. (Ne legyen illúziótok: ha így lesz, a tűzparancsot épp az Ukrajnát kézivezérléssel irányító usákok fogják nekik kiadni, akik amúgy egyenlők a NATO-val. Épp ezért bsznak minket megvédeni, hiszen a háttérből épp ők támadnak, csinálnak egy újabb Majdant, csak itt Gyurcsánynak fogják hívni Zelenszkijt. A magyarázat nyilván meglesz majd hozzá, miért hagytak cserben, ahogy 45-ben és 56-ban is megvolt. Az ötös cikkely mese, éppúgy nem jelent ennek a csodálatos nyugati világnak semmit, mint "a sport mentes a politikától", lásd a csóri kis kitiltott orosz paralimpikonok (roki, tehát hátrányos helyzetű sportolókat tiltottak ki, hallodbzmeg???) esete, "demokráciában senki vagyonát nem lehet elvenni" (csak az oroszokét lehet egy az egyben lenyúlni, hehe), "a tudomány és a művészet a politika felett áll" (lásd a tiltólistára tett Csajkovszkijt és a kirúgott orosz diákokat), és hasonló fasságok, amiknek hazugságtartalmára épp most csodálkozik rá az eddig naiv világ. Így higgyétek el az ötös cikkelyt. Szerintetek hány "baráti" NATO-tagállam fog az usánál reklamálni, amért nem védte meg Magyarországot??? Mert tapsolni kúúvasokan fognak hozzá... De jelen esetben egyetlen barátunk maradt: Szerbia. Egyetlen szépséghibája van: a NATO-ban nemigen kérdezik meg a véleményét.)

meatclone 2022.04.20. 01:26:18

@juletræ:
"Mindenesetre az igaz h ez eltereli a jenkik figyelmet/erejet a ChingChing LingLing ekrøl."
A laikusoknak ugy tunhet, de igazabol az USA ezzel Kinat is gyengiti mivel Kina a buzajanak 75% at Ukrajnabol szerzi es ezert most sulyos elelmiszerhianyban fog szenvedni,
ugy hogy Ukrajna az aldozati barany.

bordon 2022.04.20. 06:33:01

@Leylandi: Egyetértek. Az, hogy az oroszok átvágnak Ukrajnán, Lengyelországon, Románián és meg tudják támadni Magyarországot, az egy NATO által terjesztett mese.
Az, hogy az ukránok átlépnek a magyar határon, amerikai fegyverekkel állig felszerelve, az egy reális veszély. De ha nem is állami szintű agresszió keretében fordulnak a magyarok ellen, szélsőjobbos ukrán halálosztagok simán garázdálkodhatnak Kárpátalján (Azov, Aidar, Dnipro1, Dnipro2, Donbas van jónéhány ilyen újfasizsta halálosztag).

Azok a fegyverek nem fognak Ukrajnában maradni. Ahol a lakosság nagy része havi pár száz euróból él és szügyig ér a korrupció, ott egy kijeivi lakás árát érő vállról indítható tankelhárító rakéta vagy légvédelmi rakéta hamar "leesik a teherautóról" aztán eladják a feketepiacon.

arthurthedent 2022.04.20. 06:54:31

@bordon: "Az, hogy az oroszok átvágnak Ukrajnán, Lengyelországon, Románián és meg tudják támadni Magyarországot, az egy NATO által terjesztett mese."

Tehát az oroszoknak át kellene vágni Lengyelországon és Románián, hogy beléphessenek Magyarországra?

"Az, hogy az ukránok átlépnek a magyar határon, amerikai fegyverekkel állig felszerelve, az egy reális veszély."

Viszont az ukránoknak nem kellene Lengyelországon és Románián keresztül nyomulniuk?

És ezt akkor most hogyan? Mégis, ha az oroszok elfoglalják Ukrajnát, akkor miért ne mehetnének arra, amerre szerinted az ukránoknak szabad az út? Mi, két különböző térképből dolgoznak, vagy mi?

arthurthedent 2022.04.20. 06:58:26

@bordon: "Azok a fegyverek nem fognak Ukrajnában maradni. Ahol a lakosság nagy része havi pár száz euróból él és szügyig ér a korrupció"

Oroszországnak több fegyvere van.
Oroszországnak sokkal nagyobb hadserege van.
Az oroszok kevesebb pénzből élnek.
Oroszországban nagyobb a korrupció.
Az orosz felsővezetés elmondta, hogy tovább kéne terjeszkedni.
Az orosz közvélemény szerint tovább kellene terjeszkedni.

Mégis hogy a csodába tudtad kihozni, hogy az oroszok nem jelentenek számunkra veszélyt az ukránok meg veszélyt jelentenek? Nem vagy egy kicsit elfogult? Nem kéne kevesebb orosz propagadnát fogyasztanod? Nem kellene szakítanod végre az orosz hadsereg legendájával?

arthurthedent 2022.04.20. 07:02:50

@Leylandi: "demokráciában senki vagyonát nem lehet elvenni"

Ezt honnan vetted? Nincs ilyen alapelv, honnan veszed ezt már megint? Ha vállalkozó lennél tudnád, hogy elég egy pár napot késned az adó befizetésével és olyan inkasszót dobnak a bankszámládra, hogy csak nézel. Dehogynem lehet elvenni a vagyont, persze, hogy el lehet!

arthurthedent 2022.04.20. 07:06:52

@Leylandi: "Szerintetek hány "baráti" NATO-tagállam fog az usánál reklamálni, amért nem védte meg Magyarországot???"

Az ötös cikkely a NATO lényege. Ha a NATO nem tartja be, akkor onnantól a NATO semmit sem ér. Nem kell senkinek tiltakozni, egyszerűen onnantól senkinek semmit sem jelentene a NATO tagság.

Mindenesetre lehetséges, hogy ilyen történjen, persze. A probléma viszont az, hogy te úgy állítod be, mintha tudnád, hogy ez fog történni, mintha látnád a jövőt. Nem látod, egy nagyon valószínűtlen jövőt állítasz be, mintha már megtörtént volna.

arthurthedent 2022.04.20. 07:10:54

@Leylandi: "lásd a tiltólistára tett Csajkovszkijt"

Nincs tiltólista, senki sem tette Csajkovszkijt tiltólistára. Mindenki pont olyan zenét ad elő vagy játszik le, amilyet pont akar. Tiltólisták, cenzúra, állami tartalomkorlátozás oroszországban van, nyugaton nincs. Mindig is így volt.

Igazából amit hiányolsz az az állami tartalomszabályozás, azon keseregsz, hogy egy koncertszervező szabadon dönthet, hogy játszik -e Csajkovszkijt vagy nem.

midnight coder 2022.04.20. 07:13:11

@Bogyó 2: "És nem is volt itt szovjet hadsereg? "
Itt volt, de akkor igazából nem Oroszország védelme volt a lényeg, hanem a kommunista ideológia terjesztése. Ettől viszont ma nem kell tartani, a komcsik mára Nyugat-Európában vannak, nem az oroszoknál. És nem a munkások érdekeit védik, hanem a deviáns kisebbségekét, bűnözőkét és általában mindenkiét aki rombolja a társadalmat. Ez az egy sikerült anno a szovjet komcsiknak a guruló dollárjaikkal, ha kissé megkésve is.

arthurthedent 2022.04.20. 07:14:25

@bordon: "Az, hogy az ukránok átlépnek a magyar határon, amerikai fegyverekkel állig felszerelve, az egy reális veszély."

Mindenki hónapok óta azt hirdeti, hogy az oroszok hülyék lennének megtámadni egy NATO országot. Erre most te azzal jössz, hogy az ukránok majd jól megtámadnak minket. Már milyen lázálom alapján lehet ez reális veszély? Komolyan mondom, hogy ennél képtelenebb forgatókönyvet nem lehet elképzelni sem.

arthurthedent 2022.04.20. 07:16:25

@midnight coder: "Itt volt, de akkor igazából nem Oroszország védelme volt a lényeg, hanem a kommunista ideológia terjesztése. "

Pont ez az, amit át kell értékelnünk. A kommunista ideológiáról beszéltek, de közben az orosz gyarmatbirodalmat építették. Nem, nem a kommunista ideológia volt a lényeg, hanem az, hogy szép nagy birodalmat építsenek maguknak. Putyin is így látja, amikor a szovjetúnióról beszél nem a kommunizmus beszél, hanem a birodalomról.

arthurthedent 2022.04.20. 07:19:29

@midnight coder: "Ettől viszont ma nem kell tartani, a komcsik mára Nyugat-Európában vannak, nem az oroszoknál. "

Okés, akkor miért van a tankon sarló kalapácsos zászló te nagyon okos? Miért lengetik a sarló kalapácsos zászlót moszkvában? Tehát nyugaton vannak a komcsik, keleten épp csak sarló kalapácsos tankkal támadják meg a "nácikat". Szó szerint elmondja az orosz felsővezetés, hogy a cél a szovjetúnió visszaállítása?

Mit kellene még csinálniuk a ruszkiknak, hogy lásd mi történik?

midnight coder 2022.04.20. 07:21:10

@Igazamvanvagyigazamvan?: Is. Az ukránok némi terület feladással és ügyes tárgyalással sokkal jobban ki tudtak volna jönni ebből mint így. Még ha a végén az oroszok nem is foglalják el őket teljesen, veszítettek egy rakás embert, és amit ott leromboltak azt kb. sohanapján fogják felépíteni. Ha ennek vége lesz, akkor elkezdődnek majd az EU-s tárgyalások, aminek a végén - valamikor EU tagok lesznek, és akkor kapnak _némi_ segélyt. Plusz szabad munkaerő mozgást, ami azt jelenti, hogy az épkézláb munkavállalók úgy húznak el onnan mint a vadlibák. Odahaza meg maradnak majd az öregek, illetve a lakosság lúzerebbik része - ez utóbbi talán lesz annyi, hogy az osztrák, dán, stb. tőkések által felvásárolt földeken eldolgoznak éhbérért. Ukrajna ezzel kb. megszűnik majd létezni.

midnight coder 2022.04.20. 07:23:17

@arthurthedent: Nekik a Szovjetunió kb. az, mint nekünk a Nagy-Magyarország, amikor három tenger mosta a partjainkat. De ettől még nem komcsik, hanem ugyanolyan nacionalisták mint az ukránok, csak erősebbek.

arthurthedent 2022.04.20. 07:24:14

@Leylandi: "De jelen esetben egyetlen barátunk maradt: Szerbia."

Hát ezt sajnos az orbán kormány érte el alig egy hónap alatt. Amúgy éveken keresztül nagyjából jól csinálták, erre most dobtak egy akkora böszmeséget, hogy oroszországnak barátságtalan ország lettünk, ukrajnának pláne, lengyelprszágnak tózse, az amerikai hírkben meg úgy emlegetik orbánt, hogy "a következő putyin".

Mindig is a fideszt támogattam a baloldal ellenébe, de ezt sajnos NAGYON elk.rták. Nagyon. És még most sem veszik észre magukat.

midnight coder 2022.04.20. 07:28:36

@arthurthedent: "A kommunista ideológiáról beszéltek, de közben az orosz gyarmatbirodalmat építették. Nem, nem a kommunista ideológia volt a lényeg, hanem az, hogy szép nagy birodalmat építsenek maguknak"

Birodalmat ott érdemes építeni, ahol jövedelmez. Nem, a béketáborban anno tényleg az ideológia volt az, ami mindent felülírt, leginkább a józan észt. Olyan országokba is tolták az ideológiát és a pénzt, ahol az égvilágon semmi nem volt ami akkor kellett volna bárkinek is. Lásd Afganisztán, amibe bele is tört a bicska.

Zionnépe 2022.04.20. 07:29:15

@Leylandi: @bordon: Ti betegek vagytok kb.
Az Ukránok épp csatlakoznának a Natohoz meg az EU-hoz, de előbb még gyorsan megtámadnak egy Nato és EU tagországot? Ami ugye eleve automatikus hadüzenet lenne...
Nem vagytok ti tagja véletlen annak a szakértői csoprtnak, akik azt a tippet adták Putyinnak, hogy tárt karokkal fogják várni a felszabadító orosz csapatokat Ukrajnában?

arthurthedent 2022.04.20. 07:29:16

@midnight coder: "Nekik a Szovjetunió kb. az, mint nekünk a Nagy-Magyarország, amikor három tenger mosta a partjainkat. De ettől még nem komcsik, hanem ugyanolyan nacionalisták mint az ukránok, csak erősebbek."

Azt állítod, hogy alapjában véve mások. Igaz, hogy pont ugyanazt csinálják, de alapjában véve mások, mert más az ideológia. Szerintem meg félreértetted az ideológiát és túlértékeled a jelentőségét.

Azt gondolod, hogy a kommunisták nem voltak nacionalisták, merthogy ideológiailag internacionalisták voltak. Szerintem meg beszopattak az internacionalista maszlaggal, ami pont ugyanolyan hazugság volt mint a "testvéri népek egyenrangú szövetsége". Ment az orosz birodalom építése, ment a gyarmatok bekebelezése és ment az elfoglalt országok oroszosítása ezerrel.

apro_marosan_petergabor 2022.04.20. 07:29:29

Az USA establishmentet idegesíti, hogy Magyarországon keresztül nem tud fegyvert szállítani. Ezért mindent elkövet a "demokrata" kormány és hírszerzése, hogy hiszterizáljanak bennünket, hogy megmásítsák ezt a hozzáállásunkat. Ezért születetnek azok a nyilatkozatok, amit az USA diplomata tett a minap, s ebből születnek a hasonszőrüek által az ilyen "bér" blogok.
Nem, nem vagyunk célkeresztben. Még véletlenül sem.
Ha fegyvert szállítunk, romlik a helyzetünk. Az oroszok háborúznak, a nyugat fegyvert szállít, harckocsit csak vonaton lehet. Az orosz le fogja bombázni a vonatot. Is. Lembergben már hozzá látott.
Mert ez a háborús logika. Ha Záhony túl oldalát bombázzák, abból ide is juthat. De Kárpátaljára biztosan. Erre nekünk nagyon, nagyon nincsen szükségünk, mi nem az USA, sem FR, sem GBR vagyunk 8000 és 2000 km-re. És az érdekeink is mások.
Ezt OV világosan megmondta és semmmi sem változott. Ebből a háborúból ki kell maradnunk és ki is maradunk.
Nyilván lassan diverzifikálnik kell az energiaellátásunkat, de ez nem egyszerű, s drága dolog - minél olcsóbban kell. Ehhez is hozzáláttunk, már rég, a Krk szigeti terminálhoz van/lesz hozzáférésünk.
Németország sem kapkod, bár nagy a nyomás rajta, nekünk se más a helyzetünk. Ukrajna ügynök kormánya hadszínteret csinált országából, nekünk nem kell ezt a példát követni.

midnight coder 2022.04.20. 07:29:58

@arthurthedent: "gazából amit hiányolsz az az állami tartalomszabályozás, azon keseregsz, hogy egy koncertszervező szabadon dönthet, hogy játszik -e Csajkovszkijt vagy nem. "

A nyugati cancel culture-ben már régen nem dönthet senki szabadon.

arthurthedent 2022.04.20. 07:33:51

@midnight coder: "Birodalmat ott érdemes építeni, ahol jövedelmez."

Mert ja, mert az orosz az aztán tudja, hogy hol érdemes birodalmat építeni és eszébe sem jutna máshol próbálkozni ugye? Tévedni meg aztán pláne nem szoktak, mindig okosan, előrelátóan hozzák meg a lehetp legjobb döntést.

Ezért is találtak díszegyenruhákat a kilőtt orosz szállítójárművekben. Mert érdemes volt odavinni. Meg ezért kerítették be félig kijevet, mert érdemes volt, aztán meg érdemes volt visszafordulni. Meg ezért tárolták a valutatartalék felét nyugaton, mert érdemes volt. Nemá!

midnight coder 2022.04.20. 07:35:15

@Bogyó 2: "Ez is jó. Az oroszok nyomultak be tankokkal és lövik szét Ukrajnát, de nem ők az agyhalottak, hanem az ukránok, akik nem adják át az országukat önként és dalolva. Amerika ugrasztja össze őket, de nem a másik országba vonuló oroszok az agyhalottak."

Én nem azt mondtam, hogy az oroszok nem agyhalottak, de az ukránok kezdtek el játszani a macival. Janukovics elzavarása, NATO-hoz csatlakozás forszírozása. Ha az ukrán vezetés tényleg az ukránok érdekeit képviselte volna, akkor most sok-sok ukrán életben lenne, és nem lennének szarrá bombázva. Ez a mostani harcimarci csapat leginkább csak az amcsik malmára hajtja a vizet. Ebből az egész buliból egyedül az USA bizonyos cégei profitálnak.

midnight coder 2022.04.20. 07:36:19

@arthurthedent: Sok mindent rosszul számítottak ki. Még azt is simán el tudom képzelni amúgy, hogy az amcsi titkosszolgálat keze ebben is benne van.

arthurthedent 2022.04.20. 07:38:46

@midnight coder: "A nyugati cancel culture-ben már régen nem dönthet senki szabadon."

A f.sz köze van annak, amit az oroszok csinálnak a cancel kultúrához. Oroszországban ha felemelsz egy ÜRES LAPOT három rendőr emel ki a tömegből annak ellenére, hogy éppen filmez a nyugati sajtó. Erre jössz azzal, hogy a nyugati kultúrába nem dönthet senki szabadon?

A tömeg szabadon döntött, hogy a p.csába az orosz zeneszerzőkkel, mutassuk meg nekik, hogy elítéljük a háborút. Erre a karmester szabadon döntött, hogy menjen már a p.csába mindenki, Csajkovszkij már régen megmurdelt.

Elvitt a rendőr valakit? Megmérgeztek valakit? Lecsuktak valakit? Bárkit bármiben akadályozott az állam? Ne kamuzz már!

arthurthedent 2022.04.20. 07:43:09

@midnight coder: "Még azt is simán el tudom képzelni amúgy, hogy az amcsi titkosszolgálat keze ebben is benne van."

Ja, az amcsik cirka nyolc éven keresztül eltitkolták az oroszok elől, hogy ha odamennek akkor képen fogják nyesni őket. Ördögi terv, a nyílt tekintetű, egyenes gerincű orosz titkosszolgálatot sajnos becsapták az amerikaiak. Ukrajnában. Mert gonoszok. :D

Zionnépe 2022.04.20. 07:43:47

@Igazamvanvagyigazamvan?: @Team Vincent: Csk szólok, hogy ez a szöveg valszeg síneken guruló járművekre érvényes nem autókra és a mondat második fele pedig azt jelenti, hogy " a az ívekbenkben (sima kanyarulatokban) és S-kanyarokban a (pufferek) ne tudjanak egymással összeakadni" kb.
Szóval az ütközéseknyelő rész valóban Puffer, de nem autókon, hanem sínen haladó járművekén.

arthurthedent 2022.04.20. 07:48:49

@midnight coder: "Janukovics elzavarása,"

Az oroszok szokás szerint egy bábkormányt ültettek a szomszédos ország nyakára. De persze az ukránok "kezdték" mert elzavarták.

"NATO-hoz csatlakozás forszírozása."

Ja, ezt is az ukránok kezdték, meg kellett őket támadni, mert azt hitték, hogy ha nem kötnek szövetséget, akkor megtámadják őket. Maradtak volna védtelenek, akkor nem támadják meg őket?

Szuverén állam maradhatott volna, ha nem akarnak szuverén államként viselkedni? Ha nem emelték volna fel védekezően a kezüket az arcuk elé, akkor nem vágták volna pofán őket?

Csak az oroszok tudnak ilyen vérlázítóan arrogáns dolgokat mondani, de úgy látom vannak magyarok, akik erre vevők.

arthurthedent 2022.04.20. 07:50:38

@Zionnépe: "Szóval az ütközéseknyelő rész valóban Puffer, de nem autókon, hanem sínen haladó járművekén."

Nem tudok németül, de nekem is ez volt a gyanúm, azért hoztam fel a vasutat. Ott szoktak más szavakat használni.

Zionnépe 2022.04.20. 07:52:33

@midnight coder: Azért az megvan ugye, hogy ezek már elég régen történtek. Miért nem mentek be egyből Janukovics elhajtása után?
Pláne mindenki bízott abban, hogy Putyin igazat mond és nem azért visz 150-190.000 katonát és fegyverarzenált és állomásoztat hónapokig Ukrajna mellett, mert meg akarja támadni.
Mert ugye először azt mondta ez csak szimplán egy gyakorlat. Utána meg, hogy nyugodjon meg mindenki, senkit sem fognak bántani...
Nos nekem nagyon úgy tűnik, hogy vagy olyan debil, hogy azt sem tudja mit csinál vagy szándékosan hazudozik arról amit tesz. Lásd háború sincs csak különleges művelet vagy mi.

arthurthedent 2022.04.20. 07:56:12

@midnight coder: "Ha az ukrán vezetés tényleg az ukránok érdekeit képviselte volna, akkor most sok-sok ukrán életben lenne, és nem lennének szarrá bombázva."

Tehát az ukránoknak érdekükben áll gyarmati sorban, orosz elnyomás alatt élni?

Ez bizony a "ha nem nézte volna a nőmet nem rúgom ki a fogait" érv. Persze ha nem nézte volna a nőt, akkor helyettesíthető a "ha nem vág pofákat, akkor nem rúgom ki a fogait" érvvel. Ha meg nem vág pofákat, akkor valami mással.

Az oroszoknak ukrajnára fájt a foguk. Hazudozással, csalással, fenyegetéssel vagy nyílt erőszakkal. Tök felesleges az áldozatot hibáztatni.

lenörd hofstadter 2022.04.20. 08:08:00

"Lerohannak minket az oroszok?"

Miért rohannának? Mi vagyunk a világ egyetlen országa ahová fegyver nélkül jöhetnek az oroszok a hatalmat megerősíteni, mert a hazai orbánbolsevikok addigra lelövöldözik és kiirtják azt aki nem orbán seggét nyalja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 08:33:22

@Leylandi: ja, ezért kell az ukránokkal összeakaszkodni és Putyint támogatni. A háború befejeztével majd kiirtják a kárpátaljaiakat. Orbán jól megvédte őket.
Egyetlen forgatókönyv marad, az orosz elfoglalja egész Ukrajnát, meg is tartja, amire kicsi az esély, és mi önként csatlakozunk. És akkor nem az EU adja a segélyt, hanem az orosz szipolyoz ki...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 08:35:05

@midnight coder: "Itt volt, de akkor igazából nem Oroszország védelme volt a lényeg, hanem a kommunista ideológia terjesztése"

Hát, téged se az eszedért fognak ellopni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 08:36:46

@Leylandi: Szerbia a barátunk???? Sosem volt az, most sem fogja elkezdeni.

2022.04.20. 08:41:55

@apro_marosan_petergabor: „ Nyilván lassan diverzifikálnik kell az energiaellátásunkat, de ez nem egyszerű, s drága dolog - minél olcsóbban kell. Ehhez is hozzáláttunk, már rég, a Krk szigeti terminálhoz van/lesz hozzáférésünk.
Németország sem kapkod, bár nagy a nyomás rajta, nekünk se más a helyzetünk. Ukrajna ügynök kormánya hadszínteret csinált országából, nekünk nem kell ezt a példát követni.

+1

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 08:43:15

@midnight coder: "
Én nem azt mondtam, hogy az oroszok nem agyhalottak, de az ukránok kezdtek el játszani a macival"
Te, ez nem úgy volt, hogy az ukránok szabadon döntöttek, mire az orosz elcsatolta a Krímet és fellázította Donbasszt?
Az nem úgy volt, hogy Putyin támadta meg Ukrajnát? Hogy már 2008-ban kijelentette, Oroszország részének tekinti?

2022.04.20. 08:44:11

@midnight coder: “ Ukrajna ezzel kb. megszűnik majd létezni.”

Pontosan, mindig örömmel olvasom soraid

belekotty 2022.04.20. 08:54:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: Kérdezz rá a vezértrollnál! Ő igazolni fogja hogy @Team Vincent: latinul és olaszul is remekül tud.

belekotty 2022.04.20. 08:55:55

@Team Vincent: ,,Ukrajna ügynök kormánya hadszínteret csinált országából'' Nem is tudtam hogy rátámadtak magukra.

2022.04.20. 09:02:43

@belekotty: “ Ukrajna ügynök kormánya hadszínteret csinált országából'' Nem is tudtam hogy rátámadtak magukra.”

Szerintem ezt rossz helyre cimezted

2022.04.20. 09:05:04

@belekotty: “ Ukrajna ügynök kormánya hadszínteret csinált országából'' Nem is tudtam hogy rátámadtak magukra.”

Olvasni tudni kell
Kurt urfi, tulajdonképpen most hány nicked is van?

Zionnépe 2022.04.20. 09:06:56

@Igazamvanvagyigazamvan?: De a lökhárító nem az, amire te gondolsz. Az autókon lévő, ez inkább ütköző/ütközéselnyelő a síneken közlekedő járműveknek, mint be is másoltad. Ha nem érted mit másolsz be, ne másold be.

Zionnépe 2022.04.20. 09:17:32

@Igazamvanvagyigazamvan?: A másik forgatókönyv - amire Vityának is fáj a foga - hogy Ukrajna nagy részét megtartja magának Oroszország, Kárpátalját leválasztja és az eddigi és további szívességért a Kedves Vezetőnknek átadja. Kérdés persze mi mindent kér még érte, bár gyanítom kevés olyan van, amit a legfőbb pincsije ne tenne meg.

midnight coder 2022.04.20. 09:24:22

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ez a szabadon döntöttek egy puccs volt, kb. mintha Orbánék félidőben elzavarták volna Fletóékat. Arra is azt mondanád, hogy a nép szabadon döntött?

"mire az orosz elcsatolta a Krímet és fellázította Donbasszt?"
Az ottani oroszok is szabadon döntöttek. Teccettek volna nem náculni, anno a kárpátaljai magyarok is szívatak a nyelvtörvény miatt, voltak magyarverések, emlékmű gyalázás, csak az ő anyaországuk nem a maci volt.

"Az nem úgy volt, hogy Putyin támadta meg Ukrajnát?¨
Miután lelkesen bejelentkeztek a NATO-ba is.

arthurthedent 2022.04.20. 09:27:28

@Team Vincent: "Ukrajna ügynök kormánya hadszínteret csinált országából,"

Tudod, nem kívánom, de azért igazságos lenne, ha találkoznál egy ilyen szergej kommandóval és szexrabszolgát csinálnál magadból. Talán tanulnál belőle...

De megint ezt tudom mondani: ugye neked a nagyapád nem él? Merthogy ha élne nagyon megruházna egy szőlőkaróval, finom utalásféleképpen. ;) Vagy tanulnál belőle vagy belepusztulnál, mindkettő jobb mint ez a ruszki mosdatás.

midnight coder 2022.04.20. 09:30:00

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Hát, téged se az eszedért fognak ellopni. "

Nem tudom, te vajon kihagyad a Kádár-rendszert, vagy elfelejtettél egy-két dolgot, de anno az ideológia fontos része volt a világforradalom. Ezek a hülyék anno tényleg komolyan gondolták ezt a dolgot, lásd Pl. a Che Guevara nevű kommunista tömeggyilkos életútját, akinek a pofáját amúgy a mai ballibek is előszeretettel a pólójukra nyomják.

kenyércsücsök 2022.04.20. 09:30:20

@arthurthedent: Persze, gondolom, a hírszerzés nem csak a külső jelek alapján ítél. A lényeg, hogy évekkel ezelőtt is pedzegették, hogy rákos, és csak pár éve lehet hátra. Aztán tessék, még mindig itt van.
Egyébként is fanatikus pszichopatákkal van körülvéve, szóval ha meg is halna, én akkor se lennék teljesen nyugodt.

arthurthedent 2022.04.20. 09:31:30

@midnight coder: "Ez a szabadon döntöttek egy puccs volt, kb. mintha Orbánék félidőben elzavarták volna Fletóékat. Arra is azt mondanád, hogy a nép szabadon döntött?"

Mégis, amikor európában meg-megbuknak a kormányok, akkor szerinted mi a halálért nem szoktak bevonulgatni a szomszédos országot? Mondjuk szlovákiába vagy görögországba?

"Teccettek volna nem náculni"
Miután az oroszok álruhába öltöztetett katonákkal átlépték a határt a neonácik társadalmi támogatottsága 2%-ra nőtt. Ilyen alapon gyakorlatilag bármelyik szabad országot meg lehetne támadni.

arthurthedent 2022.04.20. 09:32:12

@kenyércsücsök: "Egyébként is fanatikus pszichopatákkal van körülvéve, szóval ha meg is halna, én akkor se lennék teljesen nyugodt."

Lehet, hogy még rosszabb lenne. :(

nemecsekerno_007 2022.04.20. 09:34:22

@arthurthedent: Zselé egy USA befektetés, bár elég kockázatos, ti meg kapjátok az Éhezők viadala show-t amin lehet rúgózni.
A többi meg járulékos veszteség illetve kommunikációs fegyver.

arthurthedent 2022.04.20. 09:35:58

@midnight coder: "Ezek a hülyék anno tényleg komolyan gondolták ezt a dolgot, lásd Pl. a Che Guevara nevű kommunista tömeggyilkos életútját"

Che jó példa. Ő volt az egyetlen az egész kubai felsővezetésben, aki megpróbálkozott ezzel a világforradalom dologgal. A többiek simén egy új uralkodóosztályt csináltak. Még meg is tették Che-t a jegybank elnökének, de ő inkább elment az őserdőbe harcolni. A feldühödött parasztok ráhívták a helyi milíciát, mert ők sem akartak világforradalmat.

arthurthedent 2022.04.20. 09:36:56

@nemecsekerno_007: "Zselé egy USA befektetés"

Ez meg egy összeesküvés elmélet. :D

gigabursch 2022.04.20. 09:39:00

Úristen, mind meghalunk!

Persze, ha az ember hajlandó tárgyalni is ÉS megegyezésre törekszik, akkor még ebből a szituból is jól ki lehet jönni.

De ha a ParOrdibálos, baromarcu, Azov+ Tordai szerint haladunk, akkor garantált a háború. Neki mondjuk érdeke is.

arthurthedent 2022.04.20. 09:42:28

@gigabursch: "Persze, ha az ember hajlandó tárgyalni is ÉS megegyezésre törekszik, akkor még ebből a szituból is jól ki lehet jönni."

Éltél te orosz megszállás alatt? Rövid esszékérdésként le tudnád írni nekünk, hogy mi a f.sz tetszett benne a legjobban? Tudod, hogy mi volt benne a "jó"...

belekotty 2022.04.20. 09:44:16

@Team Vincent: Ja. Lécci tedd ki az idézőjelet a végére is! Az urfit sejtik mindig mögöttem akik rettegnek tőle. Évfolyamtársak voltunk a BME-n, ezért szoktam elolvasni amikor szénné aláz titeket. Mindig is voltak szadista hajlamai. Azzal az egy nyomorult szóval még mindig szívat téged? :-D

2022.04.20. 09:50:50

@arthurthedent: Tudod, nem kívánom, de azért igazságos lenne, ha találkoznál egy ilyen szergej kommandóval és szexrabszolgát csinálnál magadból. Talán tanulnál belőle...

De megint ezt tudom mondani: ugye neked a nagyapád nem él? Merthogy ha élne nagyon megruházna egy szőlőkaróval, finom utalásféleképpen. ;) Vagy tanulnál belőle vagy belepusztulnál, mindkettő jobb mint ez a ruszki mosdatás.“

Először is, azok a sorok amire reagáltál itt, NEM tőlem vannak hanem én is idéztem. Sokadszorra elmondom: olvasni tudni kell, az nemcsak egy betűk halmaza.
Másodszor: soha nem mentegettem az oroszokat, de azért látom hogy mi miért történt és mi lesz a végkifejlet. Ukrajna veszíteni fog területéből és földig lesz rombolva. Ilyenkor felteszi az ember azt a jogos kérdést: megéri ezt a magas ver áldozatot hozni? Vagy egy kevés diplomáciai ügyességgel és autonómia adassal mindez elkerülhető lett volna. Dehát Amerika érdeke a háború amivel lenullázz EU-t és az oroszokat és zelenszkij el játszhatja élete nagy szerepet.
Harmadik: veled soha nem szemelykedtem úgy ahogy te teszed és a felmenőiket sem vontam bele. Szedd össze magad, tudsz te nívósabb is lenni

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 09:51:40

@Zionnépe: ugyan, nyisd már meg, amit belinkeltem. Szótár.
Mellesleg eleddig nem beszéltünk autólökhárítóról. Ez egy új kritérium, mondhatni terelés.

2022.04.20. 09:54:07

@belekotty: “ Azzal az egy nyomorult szóval még mindig szívat téged? :-D”

Nagyapám mindig azt mondta, hogy nem az a fontos hogy mit mond hanem ki mondja. Itt tehát alázasrol szó sincs

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 09:55:14

@Zionnépe: de, értem, mit másoltam be, és tökéletesen alátámasztja mondandómat. Azért, mert valaki még nem hallotta így használni a kifejezést, az még létezik.
Mondjuk angolban a bikinialsóból kikandikáló pinaszőrt is nevezik így.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 09:57:05

@midnight coder: " nem úgy volt, hogy Putyin támadta meg Ukrajnát?¨
Miután lelkesen bejelentkeztek a NATO-ba is"

Tehát elismered, hogy nekem van igazam. Szép tőled.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 10:00:07

@midnight coder: tehát, a mostani putyinista ideológia nem tartalmaz semmi hatalmi törekvést, nincs benne területszerzési akarat, abszolút ideológia mentes pragmatizmus. Komoly?

arthurthedent 2022.04.20. 10:00:18

@Team Vincent: "Először is, azok a sorok amire reagáltál itt, NEM tőlem vannak hanem én is idéztem."

Használj idézőjelet, ha nem használsznem idézel, hanem csak plagizálsz.

arthurthedent 2022.04.20. 10:02:16

@Team Vincent: "Másodszor: soha nem mentegettem az oroszokat, de azért látom hogy mi miért történt"

Nem mentegeted az oroszokat, csak elmondod, hogy az ukránok miatt van a sok halott. Aha. Értem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 10:02:28

@Team Vincent: nos, nagyapád roppant bölcs ember volt, gondolom, ugyanezt mondta a szótárakra is. Mindegy, mit állít egy szótár, ha te nem ismered a kifejezést, akkor neked van igazad, mindenki hülye. Ne hagyd magad megalázni, tedd meg te!

arthurthedent 2022.04.20. 10:05:19

@Team Vincent: "Vagy egy kevés diplomáciai ügyességgel és autonómia adassal mindez elkerülhető lett volna."

Mert az oroszok megelégedtek volna ennyivel. Hát persze. Mert putyin az olyan, hogy ha gyengeséget lát, akkor visszavonulót fúj. Értem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 10:05:47

@Team Vincent: "Vagy egy kevés diplomáciai ügyességgel és autonómia adassal mindez elkerülhető lett volna"
Nem lett volna elkerülhető.
Putyin célja nem a Donbasz függetlensége. Putyin célja egy ukrán bábkormány, valamint megszerezni az ukrán olaj-és gázmezőket.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 10:10:09

@Team Vincent: "Harmadik: veled soha nem szemelykedtem úgy ahogy te teszed és a felmenőiket sem vontam bele. Szedd össze magad, tudsz te nívósabb is lenni"

Akkor íme, egy újabb öntökönrúgás: te hivatkoztál a nagyapádra, noha az ő véleménye nem dönti el a vitát. Azért, mert ő bátorított, hogy nem vagy te olyan hülye, nem jelenti, hogy okos vagy, pláne, hogy mindenben igazad van. Még a németet is jobban ismered, mint a németek!

arthurthedent 2022.04.20. 10:12:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Akkor íme, egy újabb öntökönrúgás: te hivatkoztál a nagyapádra, noha az ő véleménye nem dönti el a vitát. "

Én hivatkoztam a nagyapádra, de nem érvként. Érzékeltetni kívántam vele, hogy szégyent hozol a családodra.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 10:13:47

@nemecsekerno_007: ilyen logika szerint Orbán egy EU befektetés, hisz Angliában képezték, és az elmúlt 12 évben tömték pénzzel.

bordon 2022.04.20. 10:29:41

@Zionnépe: Az ukránoknak semmi esélye csatlakozni a NATO-hoz. Az országuk területének jó részén lassan egy évtizede folyik háború. A Krím és Donbas nem fog visszatérni. Vitatott területtel rendelkező államot a NATO nem fog felvenni, pláne hogy területének jó részén oroszok vannak.

Az EU-ban van baj az Ukrajnánál nagyságrendekkel kevésbé korrupt Magyarországgal, Romániával, Bulgáriával is. Nem lesz tag Ukrajna egy jó ideig. Szerbia és Macedónia esélyesebb náluk, de már az is hajmeresztő dolog lenne.

Az ukránok meg fogják találni a frusztrációjuk levezetésére a magyarokat. Olyan mennyiségű fegyvert borítottak az ukránokra az amerikaiak, hogy az elképesztő. A fegyverek SOHA nem maradnak ott, ahova szállítják őket, filléres jugoszláv kézigránát se, meg a 178ezer dolláros Javelin és a 40ezres Stinger se. Ezek a fegyverek elférnek egy autó csomagtartójában és egyenként annyit érnek, mint több ház a kijevi agglomerációban. Aki elad egyetlen ilyen amerikai rakétát, az megcsinálja a szerencséjét és még az ükunokájánaknse kell majd dolgoznia, olyan egzisztenciát teremthet vele.
Ezeket a fegyvereket úgy osztogatták az ukránoknak, mint a cukorkát, számolatlanul, ellenőrizetlenül.

Arról az Ukrajnáról beszélünk, ami a világ egyik legkorruptabb országa cím büszke birtokosa. Origarchák uralják a gazdaságát, politikai életét és minden oligarcha gründolt is magának gyorsan egy széljobbos focihuligánokból álló halálosztagot a 2014-es zűrzavarban. Ezek lettek az Azov, Dnipro (1 és 2), Aidar, Donbas zászlóaljak. Tiszta Dél-Amerika, ahol az ületetvényeseknek, olajcégeknek, bányavállalatoknak vannak halálosztagai.
Oroszországban is ez volt a helyzet, amíg Jelcin volt hatalmon, oligarchák fújták a passzátszelet. Putyin meg rendet vágott, ami arrafelé azt jelenti hogy újra bevezette a diktatúrát. Ezt az oroszok többsége normalizálódásként, rendcsinálásként élte meg.
Az amerikaiakkal elhitették, hogy Ukrajna nem egy korrupt, poszt-szovjet szarkupac, más, mint Oroszország, egy demokratikus, LGBTQ mennyország. Nem tudom te jártál-e Ukrajnában az elmúlt 30 évben. Én igen és nem csak Kárpátalján.

Tapi2021 2022.04.20. 10:32:33

Szánalmasan gyenge poszt! :-(

midnight coder 2022.04.20. 10:40:25

@arthurthedent: "Che jó példa. Ő volt az egyetlen az egész kubai felsővezetésben, aki megpróbálkozott ezzel a világforradalom dologgal. A többiek simén egy új uralkodóosztályt csináltak."

Nálunk is voltak Kun Béláék, meg voltak Kádárék, meg voltak Hornék is.

midnight coder 2022.04.20. 10:42:19

@Igazamvanvagyigazamvan?: "ehát, a mostani putyinista ideológia nem tartalmaz semmi hatalmi törekvést, nincs benne területszerzési akarat, abszolút ideológia mentes pragmatizmus. "
Hol mondtam én ilyet? De valaki kellett, aki a falhoz állította a macit, és azt mondta neki, hogy ugorj!

Tapi2021 2022.04.20. 10:42:55

Putyin már Ukrajnát sem támadta volna meg, ha nem söprik le az összes diplomáciai javaslatukat és figyelembe veszik minimális szinten az ő érdekeiket IS!

Nagyjából minden szakértő egyetért abban, hogy NEM KÉSZÜLTEK hosszú háborúra.
(Sőt, háborúra sem.)

Az, hogy Ukrajna és a bábmesterük az USA mindenkitől hűségnyilatkozatokat és fegyverszállítást vár el (minden más segítség csak szar számukra), éppen azért van, hogy mind ellenségesebbé tegye Oroszországot, hogy mindenki égessen fel minden hidat, hogy ne maradjon semmi más csak a háború!!!
Mert ez AZ USA ÉRDEKE!

Hogy az európai országok ne fogjanak össze Oroszországgal, ne legyen normális kapcsolatunk, legyünk ellenségek! Bármi áron!

Mert ez a jó nekünk? NEM!
Mert ez az USA ÉRDEKE!!!

A fegyverszállítás vörös vonal! Hiszen az már aktív részvétel oroszok megölésében. Ezért egy híd felégetése. És ezért akarja ezt az USA/Ukrajna.

Ez azonban nekünk NEM ÉRDEKÜNK!

Főleg amíg nem tudjuk máshonnan pótolni az olajat, gázt, atomot!

Az a baj, hogy elmebeteg, önsorsrontó barmok vezetik a legtöbb országot! Akik simán kinyírnák a saját országaikat is, és asszisztálnak a háború további elhúzásához, kiszélesítéséhez!
De miért is?

Mit nyer ezzel Európa?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.20. 10:48:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ne zavarjon, hogy itt nem gépjárműről, hanem vasúti kocsikról van szó. Itt magyarul sem lökhárítót, hanem ütközőt mondunk, ahogy az általad idézett szövegben is áll.

midnight coder 2022.04.20. 10:49:40

@arthurthedent: "Éltél te orosz megszállás alatt? Rövid esszékérdésként le tudnád írni nekünk, hogy mi a f.sz tetszett benne a legjobban? "

Bár nem nekem szólt, de az orosz megszállás azért másképp néz ki, ha orosz vagy.

A kérdés, hogy hogy jártak volna jobban az ukránok? Ha odaadják a majdnem tiszta orosz Krímet, és a nagyrészt orosz többi területet a ruszkiknak, vagy így? Az ukránok - úgy hogy az egész nyugati világ a hátországuk - talán "megnyerhetik" ezt a háborút, de maga az ország bele fog bukni, soha nem fogja kiheverni azt sem, amit csak eddig kaptak a ruszkiktól. És nem, az EU nem fogja nekik felépíteni azt amit most leromboltak az oroszok. És igazából õk sem, mert ha megkapják az EU csatlakozást, akkor kb. mindenki aki él és mozog megy az EU-ba lakni.

midnight coder 2022.04.20. 10:51:11

@Tapi2021: "Hogy az európai országok ne fogjanak össze Oroszországgal, ne legyen normális kapcsolatunk, legyünk ellenségek! Bármi áron! "

Ez pontosan így van. Csak ezzel az usákok nyernek egy oroszország-kína kombót ami rájuk nézve sokkal toxikusabb mint egy EU-Oroszország lett volna.

Tapi2021 2022.04.20. 10:56:39

@bordon: Ukrajnát már jobban felszerelték nyugati fegyverekkel és technológiákkal, mint egy átlag NATO tagországot!

De ez kell ahhoz, hogy mind tovább tartson a háború! És mind gyengébb kegyen általa Oroszország és az EU! Vagyis erősödjön az USA.

Az "ukrán vért" nem azok áldozzák fel, akik a saját népük számára biztosítani akarják az energiát, és, hogy a gazdaságaik ne omoljanak össze MÁSOK ÉRDEKEI MIATT, hanem azok, akik az ukránokat vetették be és áldozzák fel az oroszok meggyengítéséért ebben a simán elkerülhető háborúban.

Az ukránok az USA gladiátorai, akiket jól felszerel, jól kiképez, ellát "tanácsadókkal" és zsoldosokkal, biztosítja a teljes hírszerzési hozzáférést, stb., azért, hogy minél tovább bírják, minél tovább háborúzzanak. Ami mind több ember halálával jár! De ez belefér az USA-nak bőven.

Holott egyetlen rendes tárgyalással simán véget vethetnének az egésznek. (Sőt, meg is ELŐZHETTÉK VOLNA!!! Csak nem ez volt a cél!)

Csak annyi jogot megadva a másik nagyhatalomnak, amit a maguk számára is biztosítanak és evidensnek tartanak!

Tapi2021 2022.04.20. 11:00:24

@midnight coder: Nem úgy néz ki egyelőre.
Kínának meg vannak a saját érdekei. Oroszországgal szemben is.

citrix 2022.04.20. 11:02:17

40 évig szovjetek csatlósai, lojális kiszolgálói voltunk történelmi okokból. Beleálltunk Hitler oldalán egy teljesen értelmetlen, a legkevésbé se honvédő háborúba, 200 ezer embert a Don-kanyarba küldve golyófogónak és dombelhárítónak. Annak reményében hogy a németek ennek fejében újabb területeket cstolnak majd vissza országunkhoz. Nem így történt, cserébe a sztálini szovjetunió megszállt országa lettünk annak minden következményével. Nagyon nem kellene hogy ez még egyszer bekövetkezzen. Nagyon szorítok az ukránoknak, nehogy szomszédosak legyünk az oroszokkal mert az semmi jót nem jelentene a távolabbi jövőt tekintve. Putyin nem rejti véka alá a szándékait, orosz érdekszférában "kívánja" tudni a volt szovjet szövetséges országokat. Putyinnál a "kívánja" azt jelenti hogy vagy jössz önként, vagy lerohanunk és egy bábkormány lesz a nyakadon (mint Rákosiék anno). Lehet választani. NATO tagság ide vagy oda, kétségem sincs arról hogy adott esetben magyar honvédség egyetlen puskalövés nélkül "kapitulálna" (felsőbb parancsra) az oroszok előtt. Mert mint tudjuk ez a háború nem a mi háborúnk és ki fogunk maradni belőle. Így minenképpen. Na de hiszek és bízok Ukrajna méretében és hősiességében, még véletlenül se jussanak el az orosz csapatok a magyar határig. Soha többet. Két forradalmunkat verték le és 40 évig megszálltak, pont elég volt a társaságukból.

2022.04.20. 11:06:29

@Igazamvanvagyigazamvan?: “
Igazamvanvagyigazamvan?
2022.04.20. 10:14:30
@arthurthedent: ez megint nem nekem.”

Nevetségesek vagytok, vagy csak egy személy több személyiséggel. Elegem van beloletek, meg az egész vita kulturatokrol. Szorakoztassatok magatokat egyedül nélkülem . Hasta la Vista baby

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.20. 11:07:40

@arthurthedent:

"Mert az oroszok megelégedtek volna ennyivel. Hát persze. Mert putyin az olyan, hogy ha gyengeséget lát, akkor visszavonulót fúj. Értem."

Putyin épp elégszer jelezte, hogy nem akar ukrán NATO-tagságot. Akkor még lehetett volna tárgyalni vele, hiszen az USA Ukrajna elengedésével csak arról mondott volna le, ami addig sem volt az övé

Tapi2021 2022.04.20. 11:15:34

@citrix: "Putyin nem rejti véka alá a szándékait, orosz érdekszférában "kívánja" tudni a volt szovjet szövetséges országokat."

Ezt mantrázzátok folyamatosan, de idézzétek már be Putyintól!!!

A történelem nem tudása nem mentesít...

Az elcsatolt részek egy részét a háború ELŐTT kaptuk vissza! Úgy, hogy az ellen az Antant országok sem tiltakoztak. A Donhoz és a háborúba nem új területek reményében mentünk, hanem a meglévők megtartásáért és azért, mert a szövetségesünkkel menni kellett. (Ha akartuk ezt, ha nem. Nem egyébként, csak muszáj volt.) Mint most is, ha kell, ha nem, ha jó nekünk, ha nem, meg kell szavaznunk minket is megszívató szankciókat. Ez van, ha tagja vagy egy szövetségnek. És ha már kaptál valamit a szövetségtől, akkor vissza is kell valamit adni.

Magyarországot eddig igazán és tartósan csak a nyugati országok szívatták meg. Nem Oroszország.
Lásd Trianont! Korábban az osztrákokat.
Amikor keletről szívattak az is a Szovjetunió volt, benne az ukránokkal!!! Szóval az oroszoktól való mai rettegés alapja csak a fóbia és a manipuláció.

Nem mondom, hogy végül nem kerülünk bele ebbe a háborúba, mert mindenki azon dolgozik, hogy mind nagyobb háború legyen, de akkor sem azért lesz, mert az oroszok kifejezetten ránk haragszanak, hanem, mert egy velük ellenséges szövetség része vagyunk!

Tapi2021 2022.04.20. 11:31:05

@bordon: Ezeket írhatod a sok elvakultnak. :-(

Tapi2021 2022.04.20. 11:36:08

@arthurthedent: "Éltél te orosz megszállás alatt? Rövid esszékérdésként le tudnád írni nekünk, hogy mi a f.sz tetszett benne a legjobban? Tudod, hogy mi volt benne a "jó"... "

Miért, te éltél?

Hol? Mikor?

konrada 2022.04.20. 11:54:58

@citrix:
Ez azért zavaros. leírod, hogy hiba volt részvevőként beleállni a háborúba anno, aztán utána azt, hogy hiba nem részt venni most.
...ez így nem igazán konzekvens..;)

Magyar Gábor6817 2022.04.20. 11:57:41

Az a bufferzóna az pufferzóne... Remélem csak elírtad...

konrada 2022.04.20. 11:59:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
...abban nem vagyok biztos, hogy Putyin nem támadott volna, mert elkapta a birodalomépítő gépszíj.

De abban viszont biztos vagyok, hogy az USA nem engedte volna el semmiképpen Ukrajnát, mert ez a háború leginkább az ő érdekük, mert akármi is lesz a vége, ők járnak az egésszel legjobban...

konrada 2022.04.20. 12:02:33

@Tapi2021: Azért azt egymás között csendben megsúgom, hogy azért 1990-ig itt orosz megszállás volt, és aki azelőtt született, az életkorának megfelelően rövidebb, vagy hosszabb ideig élt...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 12:06:03

@Tapi2021: "Korábban az osztrákokat.
Amikor keletről szívattak az is a Szovjetunió volt, benne az ukránokkal!!! Szóval az oroszoktól való mai rettegés alapja csak a fóbia és a manipuláció"

Húha! Sose gondoltam volna, hogy a Szovjètunió összes hibájáért az ukránok felelősek, az oroszok mindig jófiúk voltak.

Mondjuk a holodomor elég durva félrevezetése volt a Világnak. Hogy ezek a mocsok ukránok képesek kiirtani 3-9 millió ukránt, hogy az oroszokra kenhessék! Felháborító!

para_noir 2022.04.20. 12:06:25

Miért írogat a netre minden dilettáns, írástudatlan istenbarma? És miért olvasom én el ezeket a fos firkálmányokat? A fenti okádás szerzőjének mindenesetre fogalma sincs semmiről, javaslom legközelebb a kvantumfizikáról írjon, gondolom ugyanannyira ért ahhoz is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 12:12:48

@Tapi2021: " 2008-as bukaresti NATO-csúcstalálkozón a szövetség üdvözölte Ukrajna és Grúzia tagságra irányuló törekvéseit, és megállapodott abban, hogy "ezek az országok a NATO tagjai lesznek". A két országnak azonban nem ajánlottak fel cselekvési terveket, mondván, még foglalkozni fognak "a kérelmekkel kapcsolatban még nyitott kérdésekkel."

Az eltelt közel 14 év alatt még ebben sem történt semmilyen elmozdulás
- mondta Samuel Charap, a RAND Corporation vezető politológusa a cselekvési tervekről az Euronewsnak.

Ukrajna akkori Moszkva-barát elnöke, Viktor Janukovics úgy látta, nincs szükség arra, hogy az ország csatlakozzon a NATO-hoz, a parlament pedig 2010-ben megszavazta, hogy az ország a szövetségen kívüli státuszt kapjon"

Tehát a nato tagság már Janukovics alatt felmerült.
Aztán mostanáig nem. Ezzel szemben, Putyin 2008-ban kijelentette, hogy Ukrajnára mint Oroszország szerves részére tekint.
Majd haderőreformot hajtottak végre.
Tehát Ukrajna függetlenségét pont nem a NATO veszélyeztette...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 12:14:45

@Tapi2021: "
Ezt mantrázzátok folyamatosan, de idézzétek már be Putyintól"

Te nem figyelsz?

inebhedj - szerintem 2022.04.20. 12:24:41

@konrada:

Hát én speciel éltem jól, de amerre én jártam az országban ott nem volt orosz megszállás. Amúgy se nagyon fértek volna el a szovjet megszállóktól, azokra viszont jól emlékszem, utáltuk őket szívvel-lélekkel, még ha ezt-azt csencselt is velük az emberfia.

belekotty 2022.04.20. 12:30:23

@konrada: Az USA átverte Putyint? Mit nem mondasz? :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 12:35:15

@inebhedj - szerintem: nos, ha úgy tetszik, bábkormány volt Magyarországon. Szovjet csapatok állomásoztak az országban. Nem volt szabad választás. A KGST révén gazdaságilag alá voltunk rendelve a SzU-nak. Azt gyárthattunk, amit számunkra megengedtek.
A külföldi utazásodat ellenőrizték, korlátozták. Az ország importja korlátozott volt. A médium cenzúra alatt.
Tehát kvázi megszállás volt.

bordon 2022.04.20. 12:38:54

@Tapi2021:

Az amerikaiak is tudták meddig mehetnek el. Trump idején tartották is magukat, ahhoz, hogy nem fokozzák a feszültséget feleslegesen az oroszokkal, mert az igazi ellenfelük Kína lesz.
Évtizedek óta Trump volt az egyetlen elnök, aki nem indított új háborút. Ez sértette az amerikai politikai-hadiipari körök érdekeit.
De amint a warhawk klikk visszakerült a Fehér Házba, megint napirendre került a hadiipar felfuttatása, a politikusok elkezdtek megágyazni az új háborúnak.
Annál is inkább, mert az amerikaik érdekeit sértette az, hogy a németek energetikai együttműködést szorgalmaztak az oroszokkal. Ezzel teljesen aláaknázták azt az amerikai érdeket, ami szerint Európának túlárazott amerikai cseppfolyósított földgázt kellett volna vennie. És főleg dollárért, mert ezzel biztosították volna a petrodollár rendszert, hogy minden olaj- és földgázüzlet csakis dollár elszámolású lehet. Ha ezt az orosz-német együttműködés megtörte volna azzal a dollár elveszti a pozícióját, mint tartalékvaluta. Hirtelen kiderül, hogy WC-papírral egyenértékű a zöldhasú.

Ez az egész nem egy orosz konteó, hanem az amerikai kormányzat belső levelezésén alapuló következtetés.

reaktor.hu/2022/04/15/ukrajna_nato-csatlakozasanak_belengetese_volt_a_voros_vonal_egy_2008-as_amerikai_kovetsegi_tavirat_t

Tudták, hogy Ukrajna nem lehet NATO-tag, ez háborúhoz vezet az oroszokkal, de pont ezért nyomták ezt a forgatókönyvet. Amerikának kellett már egy háború Trump békés 4 éve után.

arthurthedent 2022.04.20. 12:39:48

@Igazamvanvagyigazamvan?: nem "kvázi" megszállás, egyszerűen, simán, megszállás volt. ;)

arthurthedent 2022.04.20. 12:42:34

@bordon: "Tudták, hogy Ukrajna nem lehet NATO-tag, ez háborúhoz vezet az oroszokkal, de pont ezért nyomták ezt a forgatókönyvet. Amerikának kellett már egy háború Trump békés 4 éve után."

Trump 2017-2021 közt volt elnök, Putyin pedig már 2014-ben elkezdte modernizálni és fejleszteni a hadsereget és már akkor orosz csapatokat küldött ukrajnába destrabilizálni a helyzetet. Szóval ja, baromság.

arthurthedent 2022.04.20. 12:51:51

@bordon: Itt[1] egy lista arról, hogy 1991 óta oroszrszág hány harci cselekménybe vett részt. Gondolom mindegyikről ki tudod deríteni, hogy azért volt, mert a nato provokálta őket. Nyilván, merthogy az oroszok békések, putyin meg a világ f.száért se lenne egy agresszív barom, hisz mindig is békés kgb ügynök volt akinek véletlenül az a hobbija, hogy visszaállítsa a szivjetúniót.

Linkeljél még indexes cikket, amit olyan magyar ember írt, aki 2010-ben még kisgyerek volt, te elmebajnok.

[1] en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia#Russian_Federation_(1991%E2%80%93present)

bordon 2022.04.20. 12:53:48

@Igazamvanvagyigazamvan?: az úgynevezett holodomor kb. annyira volt népirtás, mint Kínában a Nagy Ugrás. Ezek elhibázott tervgazdákodás okozta katasztrófák voltak, rengeteg orosz és ukránon kívüli más nemzetiségű is elpusztult akkor. Nyilván Ukrajnából vonták el a élelmiszert, agrártermékeket, mert Ukrajna volt a legnagyobb mezőgazdasági terület, onnan volt mit elvinni.

A holodomort emlegetők azt mindig elfelejtik, hogy aztán az ukrán ultranacionalisták Bandera vezetésével szépen kiirtották a zsidókat, meg a volhíniai lengyeleket. Százezer lengyelt mészároltak le akkor az ukránok. Ezt sose emlegetik. Érdekes. De ennek a Banderának az zászlaja alatt vonulnak most a szélsőségesek Ukrajnában. Erről az újfasiszta tendenciáról évekkel ezelőtt több nyugati médium is oknyomozó riportokat készített, de valamiért ezt ma nem mutogatják. Youtube-on fenn vannak a Vice riportjai az ukrán széljobbos milíciákról.
Velük rázott kezet John McCain is. Ők az USA helyi halálosztagai.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.04.20. 12:55:25

@bordon: te ostobább vagy, mint amit a szádba szartak. majd biztosan random átlagpolgár /kiskatona tud eladni rakétákat.

citrix 2022.04.20. 12:56:14

@konrada: Nincs benne ellentmondás. Hitler (tengelyhatalmak) oldalán beszállni a Barbarossa terv végrehajtásába egy orbitális hiba volt. Több mint hiba. Miért? Mert egy idegen ország megtámadása volt és nem honvédő háború. Tudható volt hogy a németek a "végtelen" és elképesztően rossz infrastruktúrával, szélsőséges időjárással de cserébe korlátlan számú harcossal rendelkező szovjetoroszországgal szemben garantáltan elvesztik a háborút. Mellettük beszállni a trianoni határok revíziójának reményében, nos ez nem jött be. Ami bejött az a szovjet vörös hadsereg és a ránk erőltetett bábkormány(ok) 40 évig. Úgymond felszabadítottak és itt maradtak "segíteni" a szocializmus építésében. Ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet csapatoknak öröklakásokat adtak át... De térjünk át napjaink eseményeihez. Szerencsére közöttünk van Ukrajna, nem vagyunk határosak már az oroszokkal. Az ellenállás nélküli kapituláción azt értem hogy adott (fogalmazzunk úgy, legrosszabb) esetben a magyar honvédség érdemi harc nélkül megadná magát felsőbb utasításra. A felsőbb utasítás alatt azt hiszem mindenki érti miről beszélek. Tehát semmiféle harc itt nem lenne ám a legnagyobb szégyenre ismét "baráti" és szorító ölelésre találnánk újdonsült orosz megszállóink részéről. Ne legyen így.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 12:56:46

@bordon: navazze! Kevered a dolgokat rendesen! Arról volt szó, hogy az ukránok is részei voltak a szovjet hadseregnek. Erre te Banderát emlegeted!
Batu Kán? Az smafu?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 12:59:32

@bordon: de tényleg...ha meghal 3-9 millió ember, mert annyi gabonát sem hagynak nekik, hogy a következő aratásig kibírják, az nem népirtás, az tervgazdálkodás...hát, ritka bunkò vagy te.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 13:01:54

@bordon: de, emlegetik. Például az ukránok a neonáci milíciák túlkapásainak kivizsgálását ígérik. Ezzel szemben az oroszok mindent az ukránokra kennek...mert becsületesek, mindig igazat mondanak, a fake news nem az ő asztaluk...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 13:04:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem igazán. 2008-ban Putyin kijelentette, Ukrajnával kapcsolatban sajátos elképzelései vannak. Ezek után a NATO-ban elő sem került a csatlakozásuk egész mostanáig. Ezzel szemben Putyin jelentős haderőreformot hajtott végre...

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.04.20. 13:07:20

@midnight coder: ti seggszagú elmebetegek, miért vonulgattatok a romák ellen, hiszen ők is csak azt vették el, ami szerintük nekik jár?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 13:07:47

@bordon: marhaság. Ukrajna dél-keleti részén jelentős olaj- és gazmezôket találtak. Ha azt kiaknázzák, az oroszok európai behatása megszűnik. Ezt meg akarják szerezni az oroszok.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.20. 13:09:14

Én úgy tudom, a gonosz Putyin éppen Portugáliát készül lerohanni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 13:10:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " 2007-ben elindított haderőreformra így a grúziai események katalizátorként hatottak. Annyira, hogy Szergyukov a haderőreformot hivatalosan 2008. október 15-én jelentette be"

Tehát Ukrajna NATO csatlakozása még fel sem merült...

bordon 2022.04.20. 13:14:41

@arthurthedent: Hazudsz!
2014-ben megpuccsolták az amerikaik bujtogatására az ukrán elnököt egy színes forradalom keretében. Akkor Putyin annyival megelégedett, hogy az oroszajkú területek egy részét megszállta (Donbas, Krím).
Trump nem indított új háborút, a folyamatban lévőket le akarta zárni, akkriban már Joe Biden fia, Hunter exponálta magát Ukrajnában, biolaborok létrehozásában és olajipari machinációkban utazott. Az ukrán ügyészség bevédte a Bideb fiút, tehát nagyon magasról tolták őt. Az anti-establishment Trumpot megbuktatták a warhawk-ok (a Biden-Clinton hatalmi klikk és a hagyományos warhawk republikánusok).
A konfliktus Ukrajnában lehűlt, nem eszkalálódott évek óta, az oroszok és németek tető alá hozták a Nord Stream 2 vezetéket, emiatt az ukrán kormány veszett szájhabzást kapott, hisz onnantól kezdve nem tudtak volna élősködni az orosz-EU gázkereskedelmen, nem tudtak volna tranzitdíjat szedni.
A háborút ki kellett erőszakolni. Az amerikaiak tudták, hogy Ukrajna NATO-tagsága a vörös vonal Oroszország szemében, ezért ezt belengették.

Oroszországot sarokba szorították.

Mi lenne, ha Mexikóban hozna létre támaszpontokat Oroszország és oda atomrakétákat telepítene? Ha nem is személyes élményeidből, de emlékszel a kubai rakétaválságra? Amerika nem tűrné el, hogy így sarokba szorítsák. Oroszországnak miért kellene?

Az egész persze arról szól, hogy Amerikának nem tetszett az orosz-EU közeledés, gáz- és olajüzlet.

konrada 2022.04.20. 13:25:57

@inebhedj - szerintem: Ú vazze! Most már itt is kötelező lesz az újbeszél, és nem lehet nevükön nevezni a dolgokat?;))

...de te tudod, ha te nem látod az amcsiknál az afroamerikaiaktól a fekákat, Európában a déli menekültektől a migriket, úgy elhiszem, hogy a sok szovjet nemzetiségű, szovjetül beszélők között se az oroszokat... ;))

arthurthedent 2022.04.20. 13:30:19

@bordon: "Akkor Putyin annyival megelégedett, hogy az oroszajkú területek egy részét megszállta (Donbas, Krím)."

És elkezdte a haderőreformot, ezerrel modernizálta és szervezte a hadsereget, mert tudta, hogy nem áll készen egy komolyabb katonai beavatkozásra. Ezt rajtad kívül mindenki tudja ám.

arthurthedent 2022.04.20. 13:31:52

@bordon: "Az anti-establishment Trumpot megbuktatták"

Az elnök mint anti-establishment, ez valami forradalmian új dolog lehet. :D Te majdnem olyan hülye vagy mint a trump. :D

konrada 2022.04.20. 13:32:15

@belekotty: Ezt hol olvastad tőlem, nem tudom, idézd légyszi!

arthurthedent 2022.04.20. 13:34:33

@bordon: "ezért ezt belengették."

Mi a f.szt jelent az, hogy "belengették" te zseni. Oroszország és Ukrajna közt területi viza volt, Ukrajna területén orosz csapatok voltak, harcok voltak. Te szerinted erre azt mondta a NATO, hogy beléphetnek az ukrának. Ja, ilyet nem mondott, "belengette". :D

konrada 2022.04.20. 13:35:15

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ahol idegen hatalom háborúban bevonult csapatai vannak, azt nem lehet kvázi megszállásnak nevezni.
(A kvázi szerintem inkább az, amikor csapatok nélkül, de tanácsadókkal, fegyverekkel van bent egy országban idegen hatalom.)

Cpt. Flint 2022.04.20. 13:36:49

@arthurthedent: "A puffer szó (a német Puffer, ütköző/lökhárító szóból)" Azaz van olyan szó magyarul, hogy puffer (melynek több jelentése is lehet) és nem csak olyan van, hogy "ütköző". Ennyi volt a lényeg, erre akartam rávilágítani. Majdnem meg is értetted.

konrada 2022.04.20. 13:37:02

@citrix:
Akkor egyetértünk: valóban hiba beszállni más országok háborújába.
Ennyi.

arthurthedent 2022.04.20. 13:39:22

@bordon: "Mi lenne, ha Mexikóban hozna létre támaszpontokat Oroszország és oda atomrakétákat telepítene?"

Szó szerint ismétled azt, amit ez a fasz putyin haverod mond, szó szerint ismétled az orosz propagandát. Nem telepített senki ukrajnába atomrakétákat. Szó sem volt róla. Meg sem említették.

Te, mit csinált volna putyin, ha a nato megtámadja belorusziát és kijelenti, hogy sarokba szorult, mert az oroszok atomfegyvereket akarnak telepíteni a lengyel határra?

JÉ! Hát az mennyire hitelesebb lett volna, az mennyivel közelebb lett volna a valósághoz, milyen fura, nem? Megint valami olyannal vádolgat másokat az orosz felsővezetés amit igazából ők maguk csinálnak.

Cpt. Flint 2022.04.20. 13:55:42

@arthurthedent: "És az ilyen modoros fa.szság hol megy el szerinted?" és " Figyu, az neked megvan, hogy azért írkálom ezt a blogot, hogy kirakják a címlapra és legyen hol kommentelni?"

Ja, bocs, azt hittem, komolyan gondolod.
A kulturált és intelligens (hogynemodjam: stílusos) hozzászólást pedig csak az ezen tulajdonságokban hiányt szenvedők keverik össze a modorossággal. ;)

gigabursch 2022.04.20. 14:18:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Marhaság.
Szerinted Bidé bácsi drogos és buzi fiacskája miért van ott? Azért, hogy az usákok a repesztéses - és extrán környezetszennyező - technológián keresztül az usákok lenyúlják az ukrán vagyont.
Hogy ellopják.
Ahogy bárhol máshol a világon.

gigabursch 2022.04.20. 14:25:09

@arthurthedent:
Ha a szovjet időszakra gondolsz, akkor igen a válasz.
Nem is keveset.

arthurthedent 2022.04.20. 14:37:15

@Cpt. Flint: "A kulturált és intelligens (hogynemodjam: stílusos) hozzászólást pedig csak az ezen tulajdonságokban hiányt szenvedők keverik össze a modorossággal. ;)"

Ez is modoros volt, kétségtelen. Nem mintha bajom lenne vele, kimondottan csípem a modorosságot. Te modoros vagy én meg lesz.rom, hogy konkrétan milyen sorrendben vannak a betűk, ha egyszer érthető a mondanivaló.

bordon 2022.04.20. 14:44:48

@arthurthedent: A saját hadseregét úgy modernizálja, ahogy akarja. Az amerikaiak meg az elmúlt 8 évben kiképzték és felfegyverezték az ukránok milíciákat. Egyik fél se volt hülye, hogy semmit se tegyen, miközben a másik fegyverkezik. Azért a ruszkiknak ez annyira nem sikerült.

bordon 2022.04.20. 14:48:14

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az nem népirtás, hanem egy elbaszott gazdaságpolitika. Tervgazdálkodás, padláslesöprés, a magyaroknak se idegen ez. A szovjetek valóban elkövettek népirtásokat mondjuk a Kaukázusban. Az ukránokat is elnyomták, de a Holodomor Szolzsenyicin szerint se volt népirtás.

Ahogy a Nagy Ugrás se volt népirtás Kínában.

bordon 2022.04.20. 14:55:15

@Igazamvanvagyigazamvan?: Az ukránoknál volt egy jelentős szovjetekkel szembeni fasiszta ellenálló mozgalma volt, ezt vezette Bandera. A németek oldalán harcolt, holokausztozott az Ukrainische Hilfspolizei, tőlük is dezertáltak és beálltak Banderához. Szóval a németektől lopott fegyverekkel, átállt, kiképzett Ukrainische Hilfspolizei tagokkal növelték az erejüket az ukrán fasiszták, ez annyira nem tetszett a németeknek. Aztán voltak szovjet ukrán partizánok, meg a Vörös Hadseregben is rengeteg ukrán szolgált (elvégre a második legnagyobb etnikum volt az orosz után).
A lengyeleket a Bandera vezettel UPA irtotta ki.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.20. 14:57:09

@Aethelwulf: Látom nem csak latinból és olaszból tudsz többet a szótáraknál, hanem németből is. :-))
Miért nevezted át magad? Már nagyon sokat égtél a Team Vincent nicken?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.20. 14:59:35

@bordon: Nem ugyanaz a kettő. Kínában elbaszták a gazdaságot, plusz verebek kiirtása. A másikban pedig Sztálin eladta a megtermelt búzát és még a lakóhely elhagyását is megtiltotta hogy éhen haljanak.

arthurthedent 2022.04.20. 15:09:08

@bordon: "Az ukránokat is elnyomták, de a Holodomor Szolzsenyicin szerint se volt népirtás."

Aha. Mert akkor biztos úgy volt. Véletlenül persze a szovjet felsővezetés visszautasította a vöröskereszt segítségét, megtiltotta a tudósítást és kiutasította a sajtót, amikor az éhínségről akart tudósítani. Aztán kamu körutakat szerveztek olyen kirakatfalukba, ahol gondoskodtak róla, hogy legyen étel. Elvitték az élelmiszert, katonai erőkkel lezárták a határokat és megvárták, amíg millióak éhenhalnak.

De persze nem volt népirtás, mert egy orosz úgy gondolta. Most sincs háború, mert egy csomó orosz úgy gondolja. Bucsában sem voltak halottak, hiszen sok orosz úgy gondolja. Nem, putyin sem lövet civilekre, ő nem olyan és az oroszok sem erőszakolják a nőket ukrajnába, olyat nem csinálnának. Oroszország még soha nem támadott meg senkit és putyin soha nem hazudna. Tudjuk.

ez a nevem senki 2022.04.20. 15:15:23

az oroszok
brüxelig
megne álljanak

arthurthedent 2022.04.20. 15:15:36

@bordon: "A saját hadseregét úgy modernizálja, ahogy akarja."
Ez megint rohadtul irreleváns:
- Az oroszok nem akartak háborút, nem is támadták éveken keresztül.
- Az azért volt, mert előtte modernizálniuk kellett a hadsereget, fel kellett készülniük a háborúra.
- De az oroszoknak joguk van, miért ne lenne joguk.
- Ki a franc mondta, hogy nincs, én azt mondtam, hogy készültek a háborúra azért nem támadtak.

"Az amerikaiak meg az elmúlt 8 évben kiképzték és felfegyverezték az ukránok milíciákat."
Az usa és ukrajna is szuverén államok, amire a ruszkiknak joguk van arra nekik is. Olyan módon készülnek fel a támadásra ahogyan akarnak.

"Egyik fél se volt hülye, hogy semmit se tegyen, miközben a másik fegyverkezik. Azért a ruszkiknak ez annyira nem sikerült."

A lényeg elkerülte a figyelmedet. Az oroszok azt hitték, hogy simán bevonulhatnak ukrajnába, hogy ott örömmel látják majd a hadseregüket. Akkor mire készültek fel a hatalmas haderőfejlesztéssel? Kényes kérdés ugye? Nagyon kényes, de tudjuk, hogy oroszország nem támadna meg senkit, ugye?

bordon 2022.04.20. 15:49:31

@arthurthedent: Pubika, az oroszok azért hitték, hogy majd tárt karokkal várják őket az ukránok, mert abból indultak ki, hogy 2014-ben Krímben 100%-ban átállt az ukrán hadsereg és a helyi rendőrség az oroszok oldalára, kértek orosz útlevelet és mindenki élt tovább boldogan.

Ha az ukránok nem vergődnek a NATO-tagságért az USA felbújtására, akkor most sincs háború.

GyMasa 2022.04.20. 15:54:09

@Zionnépe:
"Ti betegek vagytok kb.
Az Ukránok épp csatlakoznának a Natohoz meg az EU-hoz, de előbb még gyorsan megtámadnak egy Nato és EU tagországot? Ami ugye eleve automatikus hadüzenet lenne..."
Akkor ehhez mit szólsz?
magyarnemzet.hu/kulfold/2021/12/brutalisan-megfenyegette-magyarorszagot-az-ukran-katonai-tisztviselo
Nem valami Volodimir Kiscsuk, a sarki füszeres volt, hanem egy katonai vezetö.
És, még a háború elött!
Képzeld el, mi lesz, amikor véget ér a háború, és mondjuk, nem az Ukránok dicsöséges gyözelmével, hanem egy megalázó orosz gyözelemmel. (persze, tudom, ez lehetetlen, de próbálj meg kicsit elgondolkozni ezen a dolgon)
Tele lesz az ország, frusztrált, jól képzett, kisebbségi komplexusos azovos katonákkal, meg rengeteg fegyverrel, amit az egész világ borított az országukra az elmúlt majd' 2 hónapban.
Ha marad az ország élen Elenszkij, akkor neki nagyon nagy szüksége lesz egy újabb bünbakra, akiken levezetheti a nép csalódottságát...

arthurthedent 2022.04.20. 15:57:30

@bordon: "Pubika, az oroszok azért hitték, hogy majd tárt karokkal várják őket"

Ennek megint mi a fene köze van ahhoz, amit én írtam? Nem kérdeztem, hogy MIÉRT hitték azt, hogy tárt karokkal várják majd őket. Azt kérdeztem, hogy miért, mire kellett a komoly haderőfejlesztés. Ki ellen fegyverkeztek, ha nem számítottak ellenállásra az ukránoktól?

"és mindenki élt tovább boldogan"
Már úgy érted, hogy mindenki, akinek nincs újságja, tévécsatornája, aki nem akar szabad sajtót vagy indulni a választáson vagy megtudni honnan vannak a luxushajók, hogy hova ment el a pénz, miért halnak meg a politikusok vagy hogyan is kapnak egyre többen polóniummérgezést ugye? Mindenki, aki hajlandó elfogadni, hogy nincs is olyan, hogy ukrán nyelv vagy ukrán nemzet. Mindenki, aki nem akarja megtudni, hogy putyinnak mennyi pénze van, hogy honnan van az a pénze. Mindenki, aki hajlandó elfogadni, hogy senkinek semmi beleszólása nincs abba, hogy milyen oroszország katonai stratégiája, külpolitikája, belpolitikája, gazdasági stratégiája, ugye? Mindenki, aki nem akar felemelni egy üres papírlapot az utcán vagy nem akarja maga eldönteni, hogy mi az a háború és mi az, ami nem háború. Mindenki, aki hajlandó befogni a pofáját, ugye?

Mert a többiek valahogy nem túl boldogok.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.04.20. 15:58:15

Ezt a linket nem az itt nyüzsgő orosz ügynököknek-fideszjanicsároknak-Kreml propagandistáknak és hazaárulóknak küldöm, mert az teljesen felesleges időpocsékolás lenne, hanem azoknak a tisztességes magyaroknak, akik esetleg már elfelejtették az információs és dezinformációs szarviharban/vagy eleve nem olvasták, nem látták, nem hallották sehol, hogy honnan származik az a fenti kommentfolyamban is többször letagadott

tény

hogy a Gazda legjobb barátja, a Szovjetunió érdekszférájának és az 1997-es előtti állapotok visszaállítását követeli.

telex.hu/kulfold/2022/01/26/oroszorszag-ukrajna-nato-csapatok-kivonulasa

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.04.20. 16:00:37

@arthurthedent: Olvastam valahol az egyik kommentedben, hogy te a fideszre szavaztál/fideszes vagy most is/fideszes voltál. Erre jól emlékszem?

arthurthedent 2022.04.20. 16:01:47

@GyMasa: "Nem valami Volodimir Kiscsuk, a sarki füszeres volt, hanem egy katonai vezetö."

Nem, nem katonai vezető. Egy "polgári–katonai közigazgatás korábbi elnöke", azaz egy volt politikus. A magánvéleményének adott hangot.

arthurthedent 2022.04.20. 16:03:37

@zord íjász: "Olvastam valahol az egyik kommentedben, hogy te a fideszre szavaztál/fideszes vagy most is/fideszes voltál. Erre jól emlékszem?"

Igen. Nem vagyok "fideszes", azaz nem vagyok párttag, de leginkább őket támogatom, mert szerintem még mindig a fidesz a legjobb választás. Persze ez nem jelenti azt, hogy MINDENBEN egyetértek a fidesz hivatalos döntéseivel.

GyMasa 2022.04.20. 16:06:28

@midnight coder:
"Ez pontosan így van. Csak ezzel az usákok nyernek egy oroszország-kína kombót ami rájuk nézve sokkal toxikusabb mint egy EU-Oroszország lett volna."
És, nem csak öket:
- A Törököket
- Az Indiaiakat
- A Pakisztániakat
- Kb. teljes Afrikát
- És mexikótól délre közép-és délamerikát...
Mert, ugye ezeka a régiók nem annyira ítélték el az oroszokat eddig..

arthurthedent 2022.04.20. 16:07:15

@zord íjász: "hogy a Gazda legjobb barátja, a Szovjetunió érdekszférájának és az 1997-es előtti állapotok visszaállítását követeli."

Pontosan! Putyin követelte, hogy Magyarország legyen védtelen, mert ha Magyarország képes ellenállást tanusítani, egy kicsit is megvédeni magát az őt provokálja. És mégis vannak magyarok, akik Putyint védik, akik egyetértenek vele.

Na ez az, ami kiverte nálam a biztosítékot. Ez az, amit elmebelileg képtelen vagyok felfogni.

GyMasa 2022.04.20. 16:09:03

@Tapi2021:
Kína most elsösorban egy Tajvani invázió kimenetelét teszteli Ukrajnán...
És, szerintem igen messzire el fognak menni az Oroszok támogatásával, amíg nem lesznek biztosak az igen/nem válaszban...
Merugye sleepy Joe már nem túl burkoltan jelezte Kínának, hogy ök is fent vannak a halállistán.

arthurthedent 2022.04.20. 16:13:24

@GyMasa: "Merugye sleepy Joe már nem túl burkoltan jelezte Kínának, hogy ök is fent vannak a halállistán."

Milyen "halállistán"? Ne rohand le a szomszádaidat, ne fenyegetőzz atomháborúval, ne gyilkold a polgári lakosságot halállistán?

GyMasa 2022.04.20. 16:19:04

@arthurthedent:
"Nem, nem katonai vezető. Egy "polgári–katonai közigazgatás korábbi elnöke", azaz egy volt politikus. A magánvéleményének adott hangot."
Értem!
Akkor csak ö van egyedül ezen a véleményen, és senki más, ugye?
Csak, merthogy nem látom a lelkes elhatárolódást a szakadár véleményétöl Ukrán oldalon...

GyMasa 2022.04.20. 16:25:25

@arthurthedent:
"Milyen "halállistán"?
Az olyanon, ami egy halállista szokott lenni.
Szerinted most nem hal meg senki Ukrajnában?
" Ne rohand le a szomszádaidat, ne fenyegetőzz atomháborúval, ne gyilkold a polgári lakosságot halállistán?"
Szerintem nyugodtan térjünk vissza erre, ami után véget er ez a háború.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a hozzád hasonló embereket csúnya meglepetés fogja érni, amikor sorban kiderülnek az ukrán disznóságok..
Gondolkozz csak el azon, hogy amikor Zelenszkij a minap bejelentette, hogy az ukrán erök kb. 2-3000 embert veszítettek eddig, az orosz védelmi minisztérium kiadta mind a 23000+ ukrán halott katona adatbázisát, nevekkel, meg a halál körülményeinek részleteivel.
Neked elég a Telex napi élöje tájékozódni, nekem meg nem.
És, én még mindig azt mondom, mint kb 55 nappal ezelött, hogy valójában nagyon sok mindent nem tudunk erröl az egészröl.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.04.20. 16:27:46

@arthurthedent: Oké. A politikai részét hanyagolnám.

Így nekem külön kellemetlen – de nekünk, Igaz liberálisoknak sajnos kötelező megtenni, akkor is ha kínos – , hogy elismerésemet kell kifejeznem azért, ahogy megmerülsz ebben a mocsokban, és megpróbálsz vitába szállni/érvelni ezzel a söpredékkel, amelyet a szektás elvtársaid, illetve az itt felvonuló orosz ügynökök hada képvisel. ( a két tábornak masszív átfedése van)

Sajátos és kettős poénja ennek, hogy nemes küzdelmed mellett ugyanakkor immár második napja teret kap ez a vegytiszta, véresen ocsmány Kreml-propaganda is, amelyért Csehországban 3 év börtönt lehetne kapni, a lengyel hazafiak esetleges reakciójáról nem is beszélve, speciális esetekben.

Türelmed és kitartásod bámulatos és tiszteletreméltó...hacsak nem azért csinálod, hogy minél mélyebben sulykolhassák a hazugságaikat, miközben a külső szemlélőnek úgy tűnik, hogy te harcolsz velük, az igazságot képviselve (klasszikus módszere a kettős/titkos hadviselésnek a propagandában, bár nekem őszintének tűnsz...de éppen ez benne a lényeg, hogy annak kell tűnnöd)

Én egy idő után kétségtelenül véres takarítást rendeznék közöttük (ezzel beáldozva a látogatottságot/kattintásokat/blogketrecet), de nem vagyunk egyformák, és ez így jó.

Vagy éppen így nagyon rossz, hogy szabadon – a (rosszul kezelt) szólás és véleményszabadságot a demokrácia ellen fordítva, pedig az soha nem jelentette azt, hogy bármit lehet – tombolhatnak és mérgezhetnek.

Förtelem, de ugyanakkor kétségtelenül tanulságos látlelet arról, hogy miféle élőlények vannak e kies hazában.

További jó harcot, én vitorlát bontok.

kvadrillio 2022.04.20. 16:33:35

PUTYIN TUGGGYA, HOGY MIT CSINÁL.-

DE AZ EÜ NEM TUGGGYA !!!
..ÉN CSAK AZT TUDOM. HOGY PÁR ÉVE 20 EZER VOLT A MAGÁNORVOS, MOST PEDIG 72. EZER FORINT ! KI TUDJA EZT MEGFIZETNI ???!!!
"Az egészégügy sajnos teljesen szétesett állapotban van" !!!!!!!!!! ÁTALAKÍÍTTYÁÁÁÁK !

EZEN A BIZTOSÍTÁSI RENDSZAR SEM FOG SEGÍTENI CSAK ROSSZABB LESZ !

VÉRSZEMET KAPTAK A GAZDAGODNI VÁGYÓ ORVOSOK ÉS A BETEGEK EGYRE ROSSZABB ÁLLAPOTBAN VANNAK !

INGYENES EÜ KELL MINT KANADÁBAN !

EGYBBKÉNT SZAROK PUTYINRA !
ÚGYIS NEKI VAN IGAZA ! :o))))))))))

arthurthedent 2022.04.20. 16:36:43

@GyMasa: "Nekem van egy olyan érzésem, hogy a hozzád hasonló embereket csúnya meglepetés fogja érni, amikor sorban kiderülnek az ukrán disznóságok.."

Na igen. Milyen "disznóságoknak" kell kiderülnie, hogy az orosz rezsim tettei erkölcsösekké váljanak?

arthurthedent 2022.04.20. 16:41:47

@zord íjász: Én azt gondolom, hogy az ordas eszméket ki kell vonszolni a levegőre, mert különben szaporodnak. Hagyni kell beszélni azokat, akik ilyeneket terjesztenek, hogy kiderüljön nincs igazuk.

Csak azokat a kommenteket szedtem ki, ahol közvetlenül linkelték az orosz propagandát.

GyMasa 2022.04.20. 16:43:16

@arthurthedent:
Mondjuk, hogy az ukránok sem annyira szentek, ahogy azt te képzeled?
Én nagyon óvatosan akarok nyilatkozni, és roppant szkeptikus vagyok minden h<rrel kapcsolatban.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.20. 17:12:33

@arthurthedent: "És mégis vannak magyarok, akik Putyint védik, akik egyetértenek vele."

Nem értünk egyet vele, de épeszű ember ÉRTI, miért indította a háborút. Képes felállítani magában az ok-okozati viszonyt, ahelyett, hogy a hazug nyugati narratívát tenné magáévá. A Nyugat indíthat háborúkat, ő a jó, a ruszki meg nem, mer' rossz.

A történet nem ott kezdődik, hogy a gonosz Putyin megtámadta Ukrajnát. Az egyik katonai nagyhatalom rámászott a másik nyakára. A világtörténelemben ebből mindig háború bontakozott ki, mint ahogy ezúttal sem történt másként és történik majd a jövőben is, amíg ember él a Földön.

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.04.20. 17:26:38

@Ménár Atya: "Jelzem a fidesz eddig mindenben az euval szavazott semmit nem furt meg..."

Tegyük hozzá, nem a Fideszre az EP-ben, mert annak ott nincs súlya, de az orbáni vétóra akár még szükség lehet az ET-ban, amennyiben a Washington által kézivezérelt hitvány német kormány a szakszervezetek és gazdasági szereplők (és a lakosság!) érdekeire fittyet hányva átengedne egy, az orosz energiahordozók teljes tilalmára vonatkozó tiltó rendelkezést és az a Tanács elé kerülne végszavazásra. Ne fajuljon odáig a helyzet, hogy erre sor kerüljön, viszont az is kérdéses, Orbán merne-e vétózni?

body_andras 2022.04.20. 18:12:06

Frappáns válasz:
meg hát.

ez a nevem senki 2022.04.20. 18:22:25

putin elintézi ezt a kis cionista náci bábállamot

Etniez 2022.04.20. 18:28:25

@Tapi2021: Köszönjük, hogy bemásoltad a Kreml-propaganda anyagot, már olvastuk ezerszer.

Ásít.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.20. 18:28:45

@arthurthedent: Ez egy ordas nagy blöff volt. Egy olyan ajánlat, amit úgyse fogadnak el nyugaton. Inkább az orosz lakosságnak szólt. Ami pedig Ukrajnában zajlik, az az USA proxy háborúja. Rá kellett jönniük, hogy a kb. az ezredforduló óta zajló iraki, afgán projekt kezd befuccsolni, ezért új projekteket indítottak mesterségesen generált forradalmak formájában 2013-14 körül Szíriában, Ukrajnában. Szíriában végül az oroszok akarata érvényesült. Így maradt Ukrajna, amit új befolyási övezetként elkezdtek felépíteni, felfegyverezni. Ezzel párhuzamosan mentek nyugati titkosszolgálati akciók, befolyásszerzési kísérletek Kazahsztánban, Beloruszban. Ezt a helyzetet értékelték úgy már az oroszok, hogy lépniük kell, defenzívából támadásba kell átmenniük..

Etniez 2022.04.20. 18:29:37

@midnight coder: "A kérdés, hogy hogy jártak volna jobban az ukránok? Ha odaadják a majdnem tiszta orosz Krímet, és a nagyrészt orosz többi területet a ruszkiknak, vagy így? "

Mi odaadtuk a majdnem román Erdélyt, a majdnem szlovák felvidéket, stb.
Jobb lett ezek után Magyarországnak?

Etniez 2022.04.20. 18:31:26

@citrix: Nagyon szépen leírtad a lényeget. Nekünk nem jó Ukrajna, de Oroszország rosszabb lenne a szomszédban.

Minden magyar, aki az oroszokat támogatja vagy mentegeti az nettó hazaáruló.

Etniez 2022.04.20. 18:38:52

@bordon: "Ha az ukránok nem vergődnek a NATO-tagságért az USA felbújtására, akkor most sincs háború."

Zanyádpicsájátazt.

Ha Oroszország nem támadja meg Ukrajnát, akkor nincs háború. Te honnan jöttél? Magyarországon nincsenek őserdők.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.20. 18:39:20

@Etniez: Nincs és nem is volt olyan opció, hogy egész Ukrajnát Oroszországhoz csatolnák. Az egyik lehetőség a 2014 előtti status quo visszaállítása volt a Zelenszkij kormány elmozdításával, a másik lehetőség az ukrán keleti területek elcsatolása. Előbbi nem jött össze, utóbbi zajlik most.

Etniez 2022.04.20. 18:43:31

@GyMasa: Az oroszok meg ezer halottról tudnak eddig.

Gondolod háborúban majd pontosan beszámolnak erről? :D

De ez legyen az ukránok legnagyobb "disznósága".

Etniez 2022.04.20. 18:44:34

@CSOKKI MÁLNA: Már megint kezded? :D

CSOKKI MÁLNA2022.02.27. 20:10:44
Hamarosan elfoglalják Kijevet és Harkovot. a jelenlegi kormány pedig vagy lelép vagy becsicskul.

CSOKKI MÁLNA2022.03.25. 17:18:54
@Etniez: Ez miért lenne a vereség beismerése? Keleten bekerítik az ukrán sereg felét kitevő harccsoportot, és délen Odesszát, aztán leülnek tárgyalni. Ha a zenebohóc akar egy nem rommá lőtt kikötővárost a jövőben, és nem akar 60-70 ezer embert veszíteni keleten, belemegy Putyin feltételeibe.
Válasz erre

Mondjuk áprilisban még nem mondtál oltári baromságot....

Etniez 2022.04.20. 18:45:50

@zord íjász: " lengyel hazafiak esetleges reakciójáról nem is beszélve, speciális esetekben."

Nem lenne ideje nekünk is eltakarítani a Szabadság térről azt a förmedvényt?

CSOKKI MÁLNA 2022.04.20. 19:06:10

@Etniez: Most nincs kedvem előásni a négy évvel ezelőtti kommentjeidet, amelyeket április 3-a napfényes délutánján írtál, amikor a megugró választási részvételi adatok láttán előre ittál a medve bőrére. Jó nagy pofára esés volt az neked.;). Tényleg a legutóbbi szopásotokat kiheverted már?:). A Zelenszkij kormány eltávolítása valóban nem jött össze. Ez lett volna a kevesebb véráldozattal járó megoldás. Így marad a hagyományos, nagy véráldozatokkal járó felőrléses háború utcai harcokkal, rakétatámadások tömegével, keleten katlanokkal..

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.20. 19:12:23

Azért gyönyörű, hogy a sok Kreml propagandista magyarázza a megmagyarázhatatlant.
És még ezek is magyarok.

arthurthedent 2022.04.20. 19:25:33

@CSOKKI MÁLNA: "mesterségesen generált forradalmak formájában"

Putyin álláspontjának pontos másolata. Az emberek nyilván nem akarhatnak szabadságban élni, ergo ha valahol felemelik az emberek a szavukat, ott valamiféle manipuláció van, az amerikaiak mozgatják a szálakat. A paranoiás személyiségzavar jele, összeesküvés elmélet, a világot a háttérből irányítják pont ellenem. Forradalmak egész sorát használták arra, hogy megtámadják vele a putyin rezsimet, muszály volt háborút csinálni.

Csak akkor mi a f.sznak kellett neked is a nato által telepített atomfegyverekkel takarózni? Ha a diktátor fél a forradalmaktól, akkor fél a forradalmaktól, ha a diktátor nato terjeszkedéssel meg atomrakétákkal takargatja a félelmét, takargassa, de te hogy tudod elhinni egyszerre mindkettőt? :D

CSOKKI MÁLNA 2022.04.20. 19:26:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Próbálom a kis buborékodba bejuttatni a valóság morzsáit.:)

arthurthedent 2022.04.20. 19:27:54

De igaz, Putyin nem a natotól fél, nem az atomrakétáktól fél. Putyin egyedül a szabadságtól fél. A diktátorokat nem a NATO söpörte el, nem a NATO szokta megölni őket, a diktátorokat a saját népük szokta felkoncolni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.20. 19:28:49

Azért ha az Oroszok bejönnek, vitya küldhet majd a nyugati határra a katonaságot, visszatartani a menekülőket!

CSOKKI MÁLNA 2022.04.20. 19:31:22

@arthurthedent: Elismerték, hogy úgy öt milliárd dollárjukba került az ukrán projekt. A demokrata párti kormányzatok alatt folyamatos volt a nyomulás a térségben.Minden akció reakciót vált ki..

CSOKKI MÁLNA 2022.04.20. 19:33:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Persze. Ezek a béna balfasz oroszok nem bírnak az ukránokkal, de minket majd jól elfoglalnak. Libsilogic, ne keress benne értelmet..:)

arthurthedent 2022.04.20. 19:44:52

@CSOKKI MÁLNA: Csokki logika, az oroszok akkor nyomják le az ukránokat amikor csak akarják, de nekünk nincs félni valónk tőlük, mert minket szeret a putyin elvtárs. :D

"Elismerték, hogy úgy öt milliárd dollárjukba került az ukrán projekt."
Ja, alismerték, hogy nem az ukránok hajtották el a putyin elvtárs bábkormányát, hanem ők. Háppersze. Hogyne.

"Minden akció reakciót vált ki.."
Akkor putyin elvtársnak vége van mint a botnak. Elérte, hogy az egész világ ellene fordult, ilyet utoljára Hitler tudott elérni.

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 20:02:52

@Etniez: köszönöm hogy felbofogod a balliberális propagandát, már vidéken hallani:))))

GyMasa 2022.04.20. 20:12:51

@Etniez:
"De ez legyen az ukránok legnagyobb "disznósága". "
Félek tőle, hogy nem ez lesz az.

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 20:21:52

@arthurthedent: te és az illiberalisokat vagy a nacikat vagy a nacionalistákat ki üldözi????

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 20:28:28

@arthurthedent: a férfiakat ki üldözi:)))???? Na szopjal lovat és fogd Putyinra:)))

Etniez 2022.04.20. 20:50:21

@a nagy hohohorgász: Kit érdekel a vidék? Mordor.

Jobbágynak földesúr kell, megkapta. Én megmondtam, hogy kiszálltam a magyar politikából.

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 20:56:21

@Etniez: akkor ugye angliabol nem fogsz sírni hogy jaj milyen szar Magyarországon:)))

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 20:57:33

@Etniez: mindamellett hogy akkor vagy te Angliában mint amikor en a qurcsanyra szavaztam:))))

apro_marosan_petergabor 2022.04.20. 21:00:35

Ukrajna ügynök kormánya hadszínteret csinált országából, nekünk nem kell ezt a példát követni.
Vannak, aki hangosan fütyülve sétálnak mostanság éjjel az erdőben (ilyenek örök barátaink, meg a balti államok is).
Aki hagy "A" fegyvert telepíteni a területére, az célponttá válik, s közben az sem biztos, hogy vissza tud lőni, mert az "A" fegyverek felett nem ő, hanem a telepítő diszponál, neki pedig NY-ból parancsolnak...
Szóval felesleges hangosan kardot csörtetni, konfrontálódni értelmetlenül, inkább csendben, de határozottan kell erősíteni a hadsereget, hogy legyen meg az a képessége, hogy jelentős kockzatot képviseljen a támadó részére, illetve kitartson a közösségi védelemig.
Ez a helyes politika, a célpontság elkerüléséhez. Ezt tesszük, nem vagyunk célpont.

Fasszopó vén tolvaj 2022.04.20. 21:06:12

@CSOKKI MÁLNA: Te ruszkibérenc baromállat !
Nézd már meg az operett hadseregünket! Egy nap alatt lealáznának mint a szart....
Igaz másnap (velünk együtt) a Nato porig bombázná őket....

Fasszopó vén tolvaj 2022.04.20. 21:08:05

@apro_marosan_petergabor: Nagy még egy vadbarom...
Ukrajna csinált hadszínteret te nagyonállat ? A tetves ruszkik ott se voltak, mi ?
Hazaáruló söpredék vagy !

Etniez 2022.04.20. 21:09:37

@a nagy hohohorgász: Dehogy sírok, szarok rátok.

Azt kapjátok, amit érdemeltek. Megmondtam, nyugodtan tegyél még 20 szmájlit minden hozzászólásodhoz.

Óbudai gyerek voltam, leköltöztünk vidékre és nem hittem el. Pedig csak Pest megye... Vidéki ember buta, mint a segg. Ezt nem PC kimondani, de én megtehetem.
Ha az ellenzék nyerni akar, akkor ezekkel a buta segekkel kell együttműködnie vagy meggyőznie.
Szerencsére nem kell ebben részt vennem már. Te meg majd élvezd az újabb kétharmadot, még az is lehet, hogy eljut anyád majd orvoshoz, nem úgy mint szegény L Simoné.

Na, ugorjunk vissza a fasiszta oroszokhoz, ne offolj cicafiú.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.20. 21:11:29

@Fasszopó vén tolvaj: Te hülye balfasz, hogy érnek el idáig, ha nem bírnak az ukránokkal? Alagutat ásnak?:)

Etniez 2022.04.20. 21:12:23

@Fasszopó vén tolvaj: A magyar hadsereg pont szart sem ér. Fúú, vettünk 100 tankot meg önjáró löveget... Ugyanúgy szétkúrják őket a drónok meg a Javelinek, ahogy az oroszokét is.

Putyin Magyarország, EU és a Nato ellensége. A sok hazaáruló pedig itt ápolja a fasiszta oroszok bránerét...

Mertazusa? Kit érdekel? Az USA nem fogja megszállni Magyarországot, Oroszország pedig bármikor szívesen megtenné.
Ez a nagy különbség számunkra, semmi más.

Fasszopó vén tolvaj 2022.04.20. 21:14:10

@CSOKKI MÁLNA: Nem ezt mondtam és a cikkíró se..
De ha idáig jutna és megtehetné semmi nem állítaná meg...
Mondjuka dagadt cigó vélhetőleg rögtön kapitulálna így csak minden 5. nőt erőszakolnák meg
és meghagynák a házak nagy részét....

Etniez 2022.04.20. 21:14:49

Ennyit érnek a páncélosok a mai világban: www.youtube.com/watch?v=aNNg0b12sYs

arthurthedent 2022.04.20. 21:14:52

@Fasszopó vén tolvaj: "Igaz másnap (velünk együtt) a Nato porig bombázná őket...."

Hát tekintettel a közelmúlt nagyszerű magyar politikájának lehet, hogy ide csak akkor jönnének, ha a lengyeleket meg a lettek meg a litvánokat meg az észteket felszabadították már. Idejönnek azért a végén azzal, hogy "ja, azt hittük, hogy ti ki akartok maradni belőle, bocs". :(

Etniez 2022.04.20. 21:16:46

@Fasszopó vén tolvaj: Na ja, a sok hazaáruló nem fogja fel, hogy az ukránok túlképpen a mi seggünket védik.
Nekünk magyaroknak az az érdekünk, hogy minél jobban legyalulják egymást és a végén egyik se nyerjen, ne legyen tűzszünet sokáig, merítsék ki Oroszországot amennyire csak lehet.

Az EU pedig intézze el, hogy a keletiek is kapjanak gázt nyugatról, építsenek új vezetékeket és keressenek új partnereket. Oroszország pedig mehet vissza Ázsiába, oda is való.

Fasszopó vén tolvaj 2022.04.20. 21:16:51

@Etniez: Ez így van! És bárki is csinált bármi, egy tényt az utolsó ruszki buzi fasszopó ork se tagadhat :
Az oroszok támadták meg a FÜGGETLEN Ukrajnát és nem fordítva !
(Jelzem az is az orosz buta barmok faszsága miatt lett független)

arthurthedent 2022.04.20. 21:17:11

@Etniez: "Ennyit érnek a páncélosok a mai világban"

Azért tegyük hozzá, hogy ha az oroszok nem lennének ilyen ostobák és lenne légitámogatás meg légvédelem meg elektronikus hadviselés, akkor azért nem vadásznák le a tankjaikat mint a nyulakat. A ruszkik ritka nagy elk.rását nem feltétlenül kell mindenkinek követnie.

Fasszopó vén tolvaj 2022.04.20. 21:20:13

@arthurthedent: Azt olvastam, hogy az első időszakban a nagytudású vadbarom átnyúlva a katonai vezetés feje felett maga irányította az egyes seregcsoportokat összehangolatlanul...
merthogy az is mindenhez is ért

Etniez 2022.04.20. 21:21:13

@arthurthedent: Figyelj, ha Magyarországot megtámadná valamelyik középhatalom, nem lenne légvédelem. Magyarország hadereje kicsi, jelképes. Legalább 100.000 katona kellene, plusz a kötelező sorkatonaság. Ekkora létszámmal csak a migránsokat tudják kergetni a határon meg KÓRHÁZAKBAN parancsolgatni.

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 21:33:21

@Fasszopó vén tolvaj: @arthurthedent: @Etniez: egyszerűen imádom azt a szituációt amikor a balliberálisok le agymosottozzak a másképp gondolkozokat mindezt balliberális médiával alatamasztva:))))))

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 21:35:03

@Etniez: ezzel beismerted hogy vannak migransok,vigyázz mert te is náci leszel:))))

arthurthedent 2022.04.20. 21:35:49

@Fasszopó vén tolvaj: "merthogy az is mindenhez is ért"
Klasszikus diktátortempó.

arthurthedent 2022.04.20. 21:37:29

@Etniez: "ha Magyarországot megtámadná valamelyik"
Jogos. Én arról beszéltem, hogy a tankok ideje nem járt le, csak az oroszok akarták 1940-es módon használni őket.

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 21:38:01

Én tudom hogy a ruszkik szentek mert megirta az illiberalis sajtó!!! Erre etniez bebofogi hogy te hülye az illiberalis sajtó hazudik. Csak a liberális sajtó mond igazat..... balliberálisok nem értitek ügye???? :)))))))

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 21:39:57

@arthurthedent: @Etniez: @Fasszopó vén tolvaj: elgondolkodtatok e már azon hogy nem csak az illiberalis sajtó hazudik, hanem a libsi IS????????????

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 21:59:28

@arthurthedent: ezzel arra akarod felhivni a figyelmet hogy az ukránok a legujjabb fegyverekkel pariban vannak az 1940 es ruszki fegyverekkel????? Vagy mit akarsz mondani:)))))????

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 22:03:51

Kezit csókolom, eltelt 2 hónap de az ukránok se eu se NATO tagok nem lettek:)))) hát ez a geci Orbán:)))))))......

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 22:05:18

Lehet hogy Brüsszelben is magyar a titkárnő és nem iktat:))))????? O1G O1G O1G.... HAHAHA

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 22:07:18

Pedig a kitantorgo magyarok mind JÓL DOLGOZNAK CSAK MAGYARORSZÁG NEM BECSÜLI ŐKET:)))))))))))))) Szánalmas amit műveltek:)))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.20. 22:09:54

Máshol már kérdeztem, de nem jött válasz:
Az oroszok sikerrel tesztelték az új Sarmat interkontinentális ballisztikus rakétájukat.

Nem értek a fegyverekhez, talán ezért nem értem, miért _ballisztikus_ rakéta. Azokat nem lehet olyan pontosan célba juttatni, mint azokat, amelyeknek végig működik a hajtóművük, így az egész úton képesek manőverezni.

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 22:10:58

@a nagy hohohorgász: Brüsszelben fontosabb o1g szopatasa mint az ukránok csatlakozása???? Hát ki érti ezt:)))))

Fasszopó vén tolvaj 2022.04.20. 22:13:33

@a nagy hohohorgász: Hiába vergődsz bértroll...
Vitázni se érdemes veled. Bár te nem vérhülye vagy hanem fizetett hülye ( azaz pénzért hülye) ami rosszabb. Ettől függetlenül senki nem tudja letagadni, még a te idegbeteg gazdád se, hogy az oroszok
megtámadták a FÜGGETLEN Ukrajnát !
Most vagy 50-100 évig ismét ők lesznek a legalja, szemét mocsok nép egyszóval ruszkik !
Ez ellen már nem tudnak semmit tenni... rohadjanak meg mind !

Quas! 2022.04.20. 22:21:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De nagyon pontosan lehet vele lőni, több száz éves irodalma van, a matek is elég egyszerű. De, az ellenség is ki tudja számolni a röppáját és el tudja fogni. Magyar vonatkozása is van a

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 22:34:31

@Fasszopó vén tolvaj: független ukrajna :)))))))))) várjál csak, mitől független mert azt nem mondtad???? :))))))

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 22:35:51

@Quas!: próbáltál beszélni egy balliberálissal? ha igen, akkor nem állítanád hogy a matek egyszerű:))))) 2/3>1/3:))))))))))

arthurthedent 2022.04.20. 22:37:10

@a nagy hohohorgász: 'hogy nem csak az illiberalis sajtó hazudik, hanem a libsi IS????????????'

Igyekszem open source forrásokból tájékozódni.

a nagy hohohorgász 2022.04.20. 22:42:54

@arthurthedent: jó lenne ha inkább gondolkoznál :)))))) függetlenül , csak a saját fejed mentén! nem illiberális, nem liberális úton, csak gondolkozz!!!! hajrá micimackó:))))

GyMasa 2022.04.20. 22:51:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A "ballisztikus" azt jelenti, hogy a röppálya második részében a gravitáció "gyorsítja" a töltetet.
És, mintha ez nehezebbé tette volna a robbanófej detektálását (de, ebben nem vagyok 100% biztos, illetve a '60-as évek óta azért sokat fejlődhetett a technológia is), Hiszen nem húz a rakéta maga után egy hosszú füstcsíkot..
Plusz az igazi nagy ICBM-ek még több robbanófejet is tudtak vinni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.20. 23:33:12

@GyMasa:

A balisztikus tudtommal azt jelenti, hogy az üzemanyag kifogyta után a rakéta olyan pályán halad, mint egy elhajított golyó (ball), vagyis a sebességvektor és a gravitáció meghatározta newtoni pályán. A csúcspont után - ahogy írod - a gravitáció gyorsítja is, kompenzálja a közegellenállás okozta lassulást.

Valóban pontosan kiszámítható a röppálya, csak nem tudom, milyen pontosan. Mekkora bizonytalanságot okoz a szél, a légnyomás (közegellenállás) és a hajtómű szórása Az első kettő persze csak a légkörben, ami a röppálya kis része. Minden más, pl. a Föld forgása kiszámítható.

Aztán ha belegondolok, a szél és a légnyomás akkora sebességeknél nagyon keveset számíthat. Nukleáris robbanófejnél főleg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.21. 00:17:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Aztán ha belegondolok, a szél és a légnyomás akkora sebességeknél nagyon keveset számíthat." - Pont ott számít sokat.
A közegellenállási erő a sebesség négyzetével egyenesen arányos.

ez a nevem senki 2022.04.21. 01:11:18

a közeg ellen áll az esőnek de
nem áll ellen a meg veszt eget és nek

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 01:16:52

@bordon: na, mit nem mondasz, a lengyeleket kiirtották?
Hülyeségeket hordasz össze. Banderát a Gestapo képezte ki. A családja mindvégig Németországban dekkolt. BANDERA a németek pénzén szervezett nacionalista csapatot, amikor a Gestapo megorrontotta, hogy nem náci bábállamot szervez, hanem önálló , nacionalista Ukrajnát, letartóztatták, 1941nyarán, majd koncentrációs táborba vitték.
1943-ban szabadult, hogy harcoljon a szovjetek ellen.
Mellesleg az Osztrák-Magyar monarchia szülötte volt, a szovjetek mérgezték meg 1959-ben, Németországban.
Ja, és a lengyelek nincsenek kiirtva...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 01:23:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A szélnél az eltérítő hatásra gondoltam, ami csak az alsóbb légkörben számít, vagyis csak másodpercekig. Ha pl. 45 fokos szögben lép be, akkor 20km magasságból 28km-t kell megtennie, amit mondjuk 6km/s sebességnél elég hamar megtesz. Ugyanez áll a légnyomásra (közegsűrűség), amivel meg eleve csak lineárisan változik a közegellenállás.

Ha már közegellenállás: A sebességtől való négyzetes függést eddig is tudtam, de úgy rémlik, ebbe nagyobb sebességeken és alaktényezőtől függően alaposan belerondít az örvényhatás és folyadékokban még a kavitáció is. Ha jól emlékszem, neked ez a szakterületed, ha szépen megkérlek, el tudnád ezt nekem laikusnak magyarázni? Persze az én szintemen. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 01:27:31

Na meg azt hiszem, hangsebesség fölött megint más a helyzet, ehhez n/sem értek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 01:28:49

@Lesz még Magyar Köztársaság: nem, Putyin 2008-ban kijelentette, hogy Ukrajnát saját teritóriumának akarja. Akkor már egy éve új parancsnoka volt az orosz haderőknek, aki nem katona, hanem közgazdász. Megkezdték a hadsereg modernizálását.
A NATO 2008-ban levette a napirendről Ukrajna csatlakozását, egész mostanáig.

Tehát: Putyin egy támadó hadsereget szervez, aztán kerülbszóba Ukrajna NATO tagsága( mellesleg akkor még oroszbarát bábkormánnyal), majd a NATO nem , ismétlem, nem veszi fel Ukrajnát, sőt, nem is tárgyal róla, tétlenül nézi a Krím bekebelezését, a donbaszi beavatkozást( ugye a szakadároknak valahonnan fegyvert kellett szerezni, nem valószínű, hogy az ukrán kormánytól kaptak), és most sem avatkozik be.

Nem támadta meg Oroszországot, ahogy Ukrajna sem. Ezzel szemben az oroszok bevonultak Kijevbe, városokat rombolnak porig.

Az igazi ok? Nem az amerikai agresszió.
Oroszország gazdaságilag került szarba. Dél-kelet Ukrajnában olajat és gázt találtak. Ha ezt kibányásszák, Európa a barátság kôolajvezetéken ukrán olajat vásárol, és Putyin nem tudja zsarolni Ukrajnát sem a gázcsap elzárásával.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 01:32:45

@konrada: ezt úgy értettem, hogy nem a szovjet tartotta katonai felügyelet alatt a magyar államigazgatást.
Nem, nem gondolom, hogy amikor az orosz bábkormányt tart életben mondjuk Belorussziában, akkor megszállás alatt tartaná. Noha fegyveresen avatkozott be, és ugye ott is maradt katonai erôkkel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 01:34:55

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ukrajna a meglévő kitermelési kapacitásait sem tudta kihasználni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 01:40:30

@bordon:
De hogy jön ide Bandera?
Mellesleg, nem úgy fejleszti a hadseregét, ahogy akarja. Ha a NATO elleni védelemre készül, akkor nem támadó hadsereget fejleszt.
Védekezésre nem a vadászbombázó, vagy a harckocsi a legalkalmasabb. Nem drónokat, elfogó rakétarendszereket fejlesztett az orosz. Tehát az, hogy 2007 óta a hadsereg modernizálásával nem támadásban gondolkozott, egyszerű hazugság.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 01:42:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és? Az orosz sem. Minden olaj és gáz érdekeltségében volt nyugati tôke, szakértelem, technika, stb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 01:49:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "10 milliárd dollár értékű palagáz-kutatási és -kitermelési szerződést írt alá Ukrajnával a Royal Dutch Shell. A világ egyik legnagyobb múltra visszatekintő olajmamutja ezzel a legnagyobb európai befektetővé lépett elő a nem konvencionális gázkitermelési beruházásokat tekintve. Az ukránok célja a lépéssel az orosz gázimporttól való függőség csökkentése"

Ezt még Janukovics írta alá.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 01:53:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "MINDAZONÁLTAL AZ LNG-ÁGAZAT EGYIK LEGTAPASZTALTABB NEMZETKÖZI OLAJVÁLLALATÁNAK TÁVOZÁSÁVAL VALÓSZÍNŰLEG MEGNŐTT A MEGSZAKÍTÁSOKAT OKOZÓ ÜZEMZAVAROK KOCKÁZATA, ÉS A SHELL IS ELTÁVOLÍTHAT KULCSFONTOSSÁGÚ MŰSZAKI BERENDEZÉSEKET ÉS SZOFTVEREKET, AMELYEK ALÁÁSHATJÁK A KÖZÉPTÁVÚ HATÉKONYSÁGOT ÉS OPTIMALIZÁLÁST.
Ezen túlmenően az LNG-projektek fejlesztése valószínűtlennek tűnik a nyugati szereplők és technológia nélkül. A Gazprom új, cseppfolyítósítást végző üzemei (például a Baltic LNG) fejlesztése évek óta késik, tehát egyhamar itt sem indulhatnak be a szállítások.

Oroszország másik nagy projektjét, a Jamal LNG-t a Novatek üzemelteti – amelyre nem vonatkozik a rubelfizetési kötelezettség –, egy olyan vállalat, amely az elmúlt öt évben bizonyította, hogy hatalmas szakértelemmel rendelkezik a nagy projektek működtetésében. Viszont a fő külföldi partner, a francia TotalEnergies is belebegtette a kivonulást, az már biztos, hogy új projektekbe nem fog befektetni a cég. A franciák tényleges távozása a Jamalt nem, de az Arctic LNG-t leállásra kényszerítheti, ott hiányozna a nyugati technológia"

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 01:56:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " teljes nyugati szénhidrogén-kereskedelem leállítása hatalmas érvágás lenne Oroszország számára. A nyugati vezetékekbe szánt földgázt nem könnyű LNG-terminálokba elvinni, főleg nem könnyű (sőt, gyakorlatilag lehetetlen) a Szibéria Ereje kínai vezetékbe eljuttatni. Ha egy eddig vezetékbe termelő gázmezőt le kell állítani, azt sokszor el is kell zárni (egy ideig lehet csak a természetes tárolókat tölteni), és újraindítani nagyon nehézkes.

Oroszországnak egy szélesebb szankció technológiailag is gond, a szénhidrogén-iparukban nagyon sok mindenre van szükségük nyugatról. Olyan speciális körülmények felé megy a kitermelésük, ahol mélyre kell fúrni, vagy tengerre kell kimenni, ahol másodlagos kitermelési technológiák szükségesek. Ezekben a nyugati cégek az erősek, de ezek most mind kiszállnak a partnerségekből"

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 02:15:03

@CSOKKI MÁLNA: @gigabursch: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

"A Poltavai, Harkivi, Szumi, Csernyihivi, Dnyipropertovszki, Donecki és Luhanszki területeken több mint 140 kőolaj- és földgázlelőhely található. A földgáz 95%-os metántartalmú itt. A térségben több mint 200 olyan földszerkezeti egység ismeretes, amelyekből még lehetne kőolajat, illetve földgázt kitermelni.[6]

Dél-ukrajnai régió
A Fekete-tengermelléki-, az Elő-Dobrudzsai-mélyedés, az Azovi-tenger és a Fekete-tenger partvidéke és kontinentális selfje tartozik ide, a lelőhelyek összterülete több mint 25 000 km², ebből 12 000 km² szárazföldi lelőhely. Legnagyobb mélységük 4500 méter. 1960-ban kezdték meg a kitermelést.[8]

2014-ben a Krím félsziget Oroszország befolyása alá került és létrejött a de facto Krími Köztársaság, melynek következtében Ukrajna itt található földgáz- és kőolajlelőhelyei, valamint az itt kitermelést folytató Csornomornaftohaz (Чорноморнафтогаз) vállalat (az ukrán Naftohaz leányvállalata) is oroszbarát kézre"

Azt hiszem, teljesen világos az oroszok törekvése. Megszerezni a gáz és olajmezőket.
Nem az USA befolyása látszik.
Sokkal inkább a Putyin szándéka.
Azzal ne érveljetek, hogy az amerikaiak majd jól tulajdont szereznek, mert a Shell szállt be a kitermelésbe, ami Holland-Brit, és ugyanúgy tulajdonos volt orosz cégekben is...

]{udarauszkasz 2022.04.21. 06:09:57

Azt azert nem mondanam,hogy nem voltak sorkatonak a fronton... Szinte csak ilyenek voltak a Z betus jarmuvekben.

konrada 2022.04.21. 07:50:06

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Azért így egymás között: neked nagyon bekattant ez a nyugat felsőbbrendűsége a barbár tudatlan oroszok fölött.

...maradjunk azért annyiban: a gázkitermelés - még ha pala, vagy LNG sűrítés is - nem agy atom, vagy rakétatechnika.
...nem mintha azokban a nyugat felsőbbrendűsége annyira látványos volna...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 08:10:19

@]{udarauszkasz:

Az ukránok szép számmal mutattak egészen fiatal, 19-20 éves orosz hadifoglyokat. Nehezen hihető, hogy ezek nem sorkatonák voltak, nem túl acélos kiképzéssel a hátuk mögött.

arthurthedent 2022.04.21. 08:48:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A lehallgatott telefonhívásokban azt mondta az egyik katona, hogy amikor lebuktak a vezetőik, hogy sorkatonák vannak ott, akkor aláírattak velük egy szerződést, hogy belépnek és hivatásosak lesznek.

Ezért ez is mennyire jllemző már!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 09:03:49

@arthurthedent:

Abszolút hihető, mndazonáltal ettől függetlenül fenntartással kezelném az efféle infókat. Igen sok ukrán anyanyelve az orosz, gondolj csak Vlagyimir (újabban Vologyimir) Klicskóra vagy Zelenszkijre. Csöppet sem nehéz ezért eljátszani ilyen leleplezéseket.

Ezzel nem azt állítom, hogy minden hamisítvány, azt viszont igen, hogy nagyon alapos ellenőrzésnek kell őket alávetni. Senki ne higgye, hogy csak az oroszok hazudnak. Az ukránoknak komoly érdekük fűződik a világ együttérzésének elnyeréséhez.

arthurthedent 2022.04.21. 09:20:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, ezek a lehalgatások nem perdöntő értékűek, inkább csak érdekességként említettem. Annyira jellemző nem? Amolyan kelet európai módi, simán kinézek ilyet a magyar kormányból is. Bármelyikből. :)

Lepapírozták. :D

GyMasa 2022.04.21. 09:57:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Valóban pontosan kiszámítható a röppálya, "
Igen, de ha építenek intelligenciát a rakétába, akkor vezérsíkokkal lehet módosítani a röppályán.
Gondolom, nem alapvetöen, de egy 1 kilotonnás atomtöltettel nem kell túl pontosan célozni...

GyMasa 2022.04.21. 09:59:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Senki ne higgye, hogy csak az oroszok hazudnak"
Nem is, ök nem hazudnak, ök TÉVEDNEK!

GyMasa 2022.04.21. 10:01:23

@GyMasa:
"tévedtek" a Kígyó szigetnél, a Kijev szellemével kapcsolatban, a krematorszk-i vasútállomás lebombázásával kapcsolatban...

]{udarauszkasz 2022.04.21. 10:24:32

@GyMasa: nemcsak vezersikokkal lehet modositani,hanem akar a palya felso holtpontja kozeleben,a hajtomuvek celzott begyujtasaval is,amikor a raketa a vilagurbol kezd el visszaterni.
Vezersikokkal a roppalya visszateresi szakaszaban mar csak kisebb modositasokat lehet eszkozolni,foleg hiperszonikus sebessegeknel.

Etniez 2022.04.21. 10:54:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hogyne hazudnának az ukránok, mind a két fél folyamatosan hazudik.
A bucsai meszárlást és a nők erőszakolását viszont nyugodtan el lehet hinni, ebben erősek az orosz katonák. Katyin, Budapest, stb.

És mégegyszer: lehet nem szeretni az ukránokat, de aki az oroszoknak szurkol, az hazaáruló.

arthurthedent 2022.04.21. 10:55:46

@GyMasa: ""tévedtek" a Kígyó szigetnél,"
Azt mondták, hogy nincs hír a határőrökről, de valószínűleg meghalhattak. Nincs ebben semmit tévedés, nem mondták, hogy mi történt, azt mondták attól félnek, hogy meghalhattak.

"a Kijev szellemével kapcsolatban,"
Urbán legenda volt, az ukrán kormány soha nem állította, hogy a halottak feltámadtak és velük harcolnak. :D

"a krematorszk-i vasútállomás lebombázásával kapcsolatban..."
Azt állították, hogy az oroszok vagy az orosz szakadárok lőtték ki a rakétákat. Az oroszok azt mondták, hogy az ukránok saját magukat lövik. Itt tart a dolog, én azért fentartással kezelném amit az oroszok itt állítanak.

arthurthedent 2022.04.21. 10:57:17

@Etniez: "És mégegyszer: lehet nem szeretni az ukránokat, de aki az oroszoknak szurkol, az hazaáruló."

Az.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:06:49

@konrada: maradjunk annyiban, nem én állítom, hogy a technológiát a Shell vitte a házasságba, és kivonulásával elvész. Nyilván lehet pótolni. Láttuk már az eredményét. A nagyobb gond, hogy amit nem tudnak eladni Európának, akár azért, mert Európa alternatívákat talál, akár azért, mert Putyin elzárja a gázcsapot, azzal valamit lezdeni kell. Nem, a kínai útvonal nem rövid távú megoldás.
Kína tizedannyi gázt vesz, mint Európa, nincs kiépített gázvezeték, a gáz cseppfolyósítása és szállítása kiépítést igényel.

Igen, a kínai partner lenne ebben, kérdés, az orosznak megéri-e elköteleződni Kínának.
Kína pedig nem érdekelt Európa visszaesésében, mert piac számára.
Kína a Világ gazdaságában le akarja törni a dollár hegemóniáját, ez pedig csak úgy megy, ha növekszik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:08:58

@arthurthedent: volt már eddig bármi, amiben az orosz igazat mondott?
Onnantól, hogy "nemm támadunk, ez csak hadgyakorlat", egész addig, hogy a Moszkva viharban süllyedt el, sőt, el se süllyedt?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:13:09

@konrada: "roszországnak egy szélesebb szankció technológiailag is gond, a szénhidrogén-iparukban nagyon sok mindenre van szükségük nyugatról. Olyan speciális körülmények felé megy a kitermelésük, ahol mélyre kell fúrni, vagy tengerre kell kimenni, ahol másodlagos kitermelési technológiák szükségesek. Ezekben a nyugati cégek az erősek, de ezek most mind kiszállnak a partnerségekből"

Mondjuk van ott egy idézőjel...sőt, kettő.
De nyilván egy szakértő kevésbé van ismeretek birtokában, mint az itt zsigerből kommentelők.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:17:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én sem értek hozzá, de felteszem, egy balisztikus rakéta nem precíziós csapásmérő eszköz. A lényege az, hogy kevesebb üzemanyaggal, kisebb tömeggel lehet használni, sebessége miatt nehezebb levadászni. Amikor leszálló röppályára kerül, akkor már majdhogynem tök mindegy a védekező félnek.
Az, hogy New York melyik pontján esek le, szintén lényegtelen.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:20:45

@GyMasa: az mekkora tévedés már, hogy a vezérkari főnök szerint a Moszkva viharban sérült meg?
Mekkora tévedés már, hogy bevontatták javításra?
Nem, nem hazudnak, csak alternatív válaszokat vázolnak fel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 11:21:31

@Etniez:

"lehet nem szeretni az ukránokat, de aki az oroszoknak szurkol, az hazaáruló."

Én hazaárulóként két okból örülnék egy gyors orosz győzelemnek:

1) Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút, bármennyi fegyverrel tömik is a nyugati hatalmak, mert egyrészt igazán modern fegyvereket nem fognak kapni, másrészt előbb-utóbb elfogynak a hadra fogható emberek. Meg ahogy olvasom, az USA és a németek is kezdenek kifogyni a nélkülözhető fegyverekből. S minél tovább elhúzódik a háború, annál több lesz a szenvedés és a halál mindkét oldalon.

2) Egy ukrán győzelem esetén még erősebb lesz a nemzeti kisebbségek elnyomása. És ezer bocsánat, de engem jobban érdekel a magyar kisebbség sorsa, mint az elnyomó ukrán többségé.

+1) Az EU hatalmasai kezdenek megőrülni, jön az orosz olajimport tiltása, s már ez is jobban fáj nekünk, mint az oroszoknak. A földgáz tilalma is jönni fog, ha nem ér hamar véget a háború, s ezzel végképp önmagát lövi lábon az EU. Miközben a szankciók oroszokra gyakorolt hatása a law of diminishing returns elvét követi.

Szóval röviden, miért vagyok hazaáruló: mivel az ukránok győzelme kizárható, csak egy minél gyorsabb orosz győzelem vethet véget ennek az őrült pusztításnak.

(Csiszolt gyémántokban kapom Putyintól a fizetségemet, egyenesen ő személyesen indítja a gyémántszállító postagalambokat útjukra.)

arthurthedent 2022.04.21. 11:23:44

@Igazamvanvagyigazamvan?: "volt már eddig bármi, amiben az orosz igazat mondott?"

Én még nem találtam. :(

Boar. 2022.04.21. 11:24:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha nincs aktív vezérlése a rakétának, akkor nem lehet megzavarni az aktív vezérlést.
Ha nem ég a seggében egy rakétahajtómű, akkor nehezebb elkapni a hőkövető/infraérzékelős légelhárító eszközökkel.
Azt nem mondom, hogy detektálni is nehezebb mert egy tisztességes légvédelem a kilövés pillanatától látja ezeket.

gigabursch 2022.04.21. 11:31:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Vastagon befigyel még a coriolis-erő is, a kilövés iránya, akárcsak az adott helyen a troposzfera vastagsága, hőmérséklete, stb.

Ami egy papíron lerajzolva egyszerű, az a valóságban egy ezerváltozós horrorra válik.

arthurthedent 2022.04.21. 11:36:43

@gigabursch: "Ami egy papíron lerajzolva egyszerű, az a valóságban egy ezerváltozós horrorra válik."

A ballisztikus rakétákat radarvezérléssel lehet kilőni. Radar ellen a rakéták alumínium törmelék szórásával és kamu rakétákkal küzdenek (minden n-edikben van nukleáris töltet, a többi kamu). Így a becsült elhárítási hatékonyság 30-50% totális atomcsapás esetén.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:37:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
2) Egy ukrán győzelem esetén még erősebb lesz a nemzeti kisebbségek elnyomása. És ezer bocsánat, de engem jobban érdekel a magyar kisebbség sorsa, mint az elnyomó ukrán többségé"

Nem érv. Az orosz nem tudja/fogja megszálni egész Ukrajnát. A megszált területeket sem lesz egyszerű megtartania. Adott esetben még egy ukrán bábkormánnyal szemben is nagy lenne az ellenállás. Tehát, ha és amennyiben katonai/rendészeti erőkkel tartanának rendet az országban, akkor is megnövekednének az atrocitások, terror cselekmények. Találd ki, mi a legkisebb ellenállás iránya?
Igen, bosszút állni az oroszbarát magyarokon! Köszönjük, Orbán!

konrada 2022.04.21. 11:39:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nézd, egy ellenérdekelt természetesen olyant ír le, ami az ő érdekeit szolgálja, és próbálja magát megkerülhetetlenné tenni.

...ettől még - mint írtam - a földgáztermelés nem atom-, vagy rakétatechnika amikben egyébként sincsenek nagy mértékben elmaradva (de nem is mikroelektronika, mert van hely bőven a kitermelőberendezésekben, ha mégis olyan iparágat keresünk, ahol viszont van lemaradásuk;).

...s azért azt ne gondold egy pillanatig sem, hogy egy szankciós időszakban hagyják majd csak úgy kihúzni a földből a vezetékeket a kivonuló cégeknek, vagy hogy nem lesznek képesek az alkatrészeket lemásolni.

...abban viszont egyetértünk, hogy ha nincs elegendő kiépült kapacitásuk, úgy nem tudnak egyik pillanatról a másikra átállni más piacra és technológiára, ezért nekik elég szopacs lesz.

...mint ahogyan azon EU-s államoknak is, amelyeknek szintén át kell állniuk, mivel pont úgy nincs kiépült technológiájuk - csak azzal a különbséggel, hogy az oroszok a mostani áraikon fognak piacot találni szénhidrogéneiknek, az EU viszont csak olyantól tud vásárolni, akik ki fogják használni az áruhiány és ellátási problémák minden gyönyörét extra profit formájában.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:40:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " röviden, miért vagyok hazaáruló: mivel az ukránok győzelme kizárható, csak egy minél gyorsabb orosz győzelem vethet véget ennek az őrült pusztításnak"

Biztos, hogy vége lenne?

arthurthedent 2022.04.21. 11:42:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ukrajna nem nyerheti meg ezt a háborút"

Nyilván attól függ, hogy hogyan definiálod azt, hogy "megnyeri". Ukrajna valószínűleg megőrzi a függetlenségét, ez már hatalmas eredmény. Az oroszok azt mondták, hogy meg akarják állítani a NATO terjeszkedését, ahogy belép Finnország és Svédország a NATO-ba ezt már valószínűleg elbukták. Oroszország azt mondta "nincs is ukrajna" ezt valószínűleg elbukták. Oroszország azt mondta, hogy denácifikálni akarja ukrajnát, ezt valószínűleg elbukták. Demilitartizálni is akartak, nagyon úgy néz ki, hogy egész Európa vadul fegyverkezik, Ukrajnai is valószínűleg ezt fogja tenni a háború után, szóval ezt is elbukták. Meg akarták védeni az oroszajkúakat, ezt már elbukták.

Szóval ja, Ukrajna valószínűleg megnyerte ezt a háborút és az oroszok nyilvánvalóan azt fogják mondani, hogy ők nyerték meg.

GyMasa 2022.04.21. 11:43:04

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"az mekkora tévedés már, hogy a vezérkari főnök szerint a Moszkva viharban sérült meg?
Mekkora tévedés már, hogy bevontatták javításra?
Nem, nem hazudnak, csak alternatív válaszokat vázolnak fel. "
Mind a két fél hazudik.
Az Ukránok is.
Én csak ennyit állítottam.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:44:43

@konrada: figyelj, az olajbányászat már nem annyiból àll, hogy letolunk egy csövet.
Azt pedig ne feledd, hogy valamiért beengedték a nyugati cégeket. Miért ? Talán mert Oroszország gazdaságilag gyengécske. A GDP-je a nem túl acélos Olaszországét sem éri el.
Talán azért, mert a mai olajbányászathoz kell más is, mint cső.

GyMasa 2022.04.21. 11:44:44

@arthurthedent:
"krajna valószínűleg megőrzi a függetlenségét, ez már hatalmas eredmény."
Ott a hír az indexeen, hogy készek a feltétel nélküli tárgyalásra a Mariupoli megmaradt védőkről...
Szerinted, aki éppen győzelemre áll, az így csinál?

arthurthedent 2022.04.21. 11:45:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Biztos, hogy vége lenne?"

Biztos, hogy nem lenne vége. Az oroszok nem azért fegyverkeztek ezerrel egy évtizeden keresztül, hogy legyőzzék az ukránokat, nyilvánvalóan azt hitték, hogy simán bevonulnak ukrajnába. Még ha nem mentek volna tovább nyilván elveszett volna ukrajna jövője, szabadsága, nyomor, elnyomás és tisztogatások lennének.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:46:38

@GyMasa: én meg poénkodtam csak. Nem hazudnak, csak "tévednek".
Ez volt, amit mondtál.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:47:54

@GyMasa: szerintem Mariopulról van szó, nem Ukrajnáról.

konrada 2022.04.21. 11:48:23

@Igazamvanvagyigazamvan?: Azért nem eszik olyan forrón a kását.
Magyarország EU ország, így Ukrajna - ha közelíteni akar az EU felé, úgy legalább látszatot kell adni annak, hogy betartja az EU szabályait, és ott már azért is jr a bünti, ha nem lehet megválasztani az ovi draqkirálynőjét.

...Lásd Szerbia, amellyel kölcsönösen népírtottunk, később bombázására tőlünk szálltak fel a repülők, aztán most mi vagyunk a legnagyobb barátaik...

arthurthedent 2022.04.21. 11:49:42

@GyMasa: "Ott a hír az indexeen, hogy készek a feltétel nélküli tárgyalásra a Mariupoli megmaradt védőkről..."

Nyilván nem érted mi történik Mariopulban. A védők azért harcolnak az utolsó emberig, mert tudják ha megadják magukat az oroszok bosszúból mindannyiukat megölik. Második Katyn. Ezért kérték, hogy egy harmadik ország garantálja az elvonulásukat.

Az ukrán vezetés azt mondta, hogy készek tárgyalni az elvonulásukról minden feltétel nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy a tárgyaláson bármilyen feltételt elfogadnak, hanem azt, hogy bármilyen körülmények közt hajlandóak megkezdeni a tárgyalást. Bármelyik városban, bármikor, bármilyen küldöttséggel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:55:29

@konrada: "roszok a mostani áraikon fognak piacot találni szénhidrogéneiknek"

Nos, eleddig Európában sikerült ez, Kína és India negyedáron töltötte fullra tárolókapacitásait.
De, amennyiben visszaállna a rend, és az orosz gáz ugyanúgy jönne Európába, az árak is beesnének.
Ha, nem, akkor azért, mert az orosz nincs a piacon. Nem, rövid távon nem tudja kínai vásárlásokkal helyettesíteni a kiesést.
Kína diverzifikál. Nem fogja gázigényét az oroszhoz kötni. Ha igen, akkor azért, mert tulajdont szerzett Oroszországban.
Aztán a rubelt a jüan árfolyamához kötik, majd megvizsgálják a rubel kivezetését....
A kínai terjeszkedés bevált módszere...

konrada 2022.04.21. 11:55:45

@Igazamvanvagyigazamvan?: Nem szívesen akarlak kiábrándítani, de ezeknek a "beengedéseknek" két céljuk van: megtakarítható a fejlesztés költsége - hamarabb kerül piacra -
s amely piac felett a beengedett cégek uralkodnak, azaz termékeik felvételét segítik elő.

...s nem azt írom továbbra sem, hogy nem fog fájni az oroszoknak, csak annyit, hogy nem a technológia megvonása fog nekik fájni igazán, mert azt - mivel nagy a haszonkulcs, le fogják tudni gyártani (vagy gyártatni kicsi kínaiak segítségével...;)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 11:57:22

@konrada: nem tudom, ez mire reakció, én azt írtam, hogy egy orosz győzelem esetén sem lenne a magyarok helyzete jobb.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:00:07

@konrada: én pedig azt írtam, ez idő és pénz. De szerintem a kínaiaknak nincs kiforrott technikájuk gázkitermelésre...
Aztán lehet próbálkozni...és újra próbálkozni...

GyMasa 2022.04.21. 12:03:08

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Igen, ezt mondtam. De én komolyan.
Ha szerinted ez vicces, akkor csak gratulálni tudok!
Ez tényleg egy olyan téma, amin viccelődni kell...

GyMasa 2022.04.21. 12:09:45

@arthurthedent:
"Nyilván nem érted mi történik Mariopulban."
Te nem érted, mi folyik ott..

" A védők azért harcolnak az utolsó emberig, mert tudják ha megadják magukat az oroszok bosszúból mindannyiukat megölik."
Nem, azért nem adhatják meg magukat, mert Kijevből kiadták nekik az utolsó emberig harcolást.
Ha most megadják magukat, akkor, amikor visszatérnek majd Ukrajnába, akkor hadbíróség vár rájuk.
Igen, az oroszok azért ajánlanak nekik naponta 2x lehetőséget a megadásra, külön kiemelve, hogy aki megadja magát, annak megkímélik az életét.
Ezekről számtalan video van a Youtube-on.

" Második Katyn. Ezért kérték, hogy egy harmadik ország garantálja az elvonulásukat."
És, te miért gondolod, hogy ezt kérték?
Azért, mert félnek, hogy megölik őket az oroszok?
Az oroszoknak pont az az érdeke, hogy az összes, általuk nácinak tartott Azovost élve fogják el.
Akkor lesznek majd vallomásaik az Ukrán attrocitások ellen!
Csak nézd meg a Youtube.on Patrick Lancester csatornáját.
Ő 8 éve él és tudósít abból a régióból.

"Az ukrán vezetés azt mondta, hogy készek tárgyalni az elvonulásukról minden feltétel nélkül."
Akkor miért adták parancsba a katonáiknak, hogy nem adhatják meg magukat?

" Ez nem azt jelenti, hogy a tárgyaláson bármilyen feltételt elfogadnak, hanem azt, hogy bármilyen körülmények közt hajlandóak megkezdeni a tárgyalást."
OKé, sok sikert ehhez!

"Bármelyik városban, bármikor, bármilyen küldöttséggel. "
Ezt kíváncsian várom.

konrada 2022.04.21. 12:10:26

@Igazamvanvagyigazamvan?:
...valamikor a "2000'-es években olvastam egy táblázatot, melyben leírták adott országok kitermelési költségeit tankerig, illetve a csővégéig. (Ezek gondolom már az inflálódás miatt is magasabbak, de arányait mutatják.) Akkor nagyon megjegyeztem, mert geopolitikai gazdaságtanilag nagyon tanulságos volt, kinek mikor éri meg a világpiaci ár ( de most már csak emlékezetből - a tévedést felvállalva.)
Szaúd-Arábia, Kuvait, Irak déli rész, Irán: 5-10 $
Kazahsztán cca. 15$
Oroszok átlagosan 25-30 $
Az USA (a déli területeiken szintén annyi, de azt nem engedik kivinni, mert stratégai készlet), a palarepesztéssel 60 $ körül.

...s tudom, már nincs hivatalosan a 7 nővér, de azért elgondolkodtató, hogy kinek az érdeke a minél magasabb világpiaci ár, hogy egyáltalán megérje termelni (s ha már Iránt megemlítettük, kiknek lehet célja a konkurenseket politikailag megfelelő státusba kényszeríteni...)

konrada 2022.04.21. 12:13:37

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Arra volt válasz, hogy az ukránok győzelme (azaz önálló államként megmaradása) volna jobb, mert nekik kell igazodniuk a nyugati normákhoz, és arra is, hogy nem érné meg nekik keménykedni egy olyan országgal, melynek ott vétójoga van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:16:29

@GyMasa: akkor fogadd őszinte részvétem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:18:15

@konrada: egyértelműen az oroszok érdeke a magasabb ár. Ezt azonban nehéz lesz bevételre fordítani, ha nem adja el.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:19:33

@konrada: oké, akkor ebben egyetértettél velem. De miért nem Kovácsnénak írtad?

GyMasa 2022.04.21. 12:21:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Miért, mert egy érzéketlen fasz vagy, aki viccelődik az urkán háborún?
Azért neked kellene magadat szégyellni...

konrada 2022.04.21. 12:23:25

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Persze hogy lehet. És fognak is.
Nem azt írtam, hogy nem fog fájni az oroszoknak, csak annyit, hogy egy nyersanyag-kitermelési technológia újraalkotása (vagy lemásolása;) nem fog rajtuk kifogni, ha úgy érzik, hogy szükséges megalkotniuk.
...s hát tudjuk, hogy ha el kezdenek próbálkozni, akkor atombombájuk 3 éven belül, hidrogénjük 1 éven belül, termelő atomerőművük nagyjából azonos időben, űrrakétájuk korábban...
...s továbbra is állítom, hogy azok nem kevésbé bonyolult műszaki tudást igénylő eszközök, mint egy szénhidrogén-kitermelő, továbbító.

...de már túlbeszéltük: nem csodálom én az oroszokat, csak - veled ellentétben - nem tartom olyan barbár tudatlan népnek, amelynek vissza kéne térniük a kőbaltához, ha a jóságos felsőbbrendű tudású nyugat nem ad nekik át technológiai transzfert.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:25:06

@GyMasa: nem az Ukrán háborún viccelődtem. Azon, hogy az oroszonk nem hazudnak, ők csak tévednek.
Te azt is elfelejted, amit leírsz?

Nos, hogy világos legyen, rajtad röhögök. Neked még azt is el kell magyarázni, hogy ha egy üzlet ajtaján az van kiírva, hogy "zárva", akkor nincs nyitva.

konrada 2022.04.21. 12:25:11

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ja ha az jön le neked, hogy leginkább az oroszok érdekeltek abban, hogy a világpiaci ár a legdrágább módon termelőnek is megérő legyen, akkor legyen úgy!;))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 12:25:11

@gigabursch:

"Vastagon befigyel még a coriolis-erő is,"

Ja, erről meg is feledkeztem, pedig az alsó 20-30km-en ez is számít (fölötte már alig van az "erőt" közvetítő közeg, ott már a Föld forgását kell nézni). Mondjuk a Coriolis-erő sem hat sokáig egy 6-7km/s-os belépési sebességnél.

@Boar.:

Igazad van, ha nincs működő hajtómű, akkor nehezebb az elhárító rakéták célravezetése. Bár azt hiszem, erre a hőkövetésen kívül van még pár módszer.

konrada 2022.04.21. 12:27:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Mert nem ő írta ezt az ukrán győzelem esetére:
"Találd ki, mi a legkisebb ellenállás iránya?
Igen, bosszút állni az oroszbarát magyarokon! Köszönjük, Orbán! "

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:28:07

@konrada: nem velem ellentétben. Elòször is: idézet volt, magyar szakértőtől.
Másodszor, kifejtettem, hogy rövid távon nem megoldás.
Harmadszor, de, vissza kell térniük a kőbaltához, mert gazdaságilag gyenge ország. A háború viszont drága mulatság.

GyMasa 2022.04.21. 12:29:10

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"nem az Ukrán háborún viccelődtem."
De, igen, azon viccelődtél...

" Azon, hogy az oroszonk nem hazudnak, ők csak tévednek."
Te azt is elfelejted, amit leírsz?"
Én azt írtam, hogy az Ukránok "tévednek" és nem hazudnak.
Te elolvasod, amire válaszolsz, vagy csak automatikusan "igazad van"?

"Nos, hogy világos legyen, rajtad röhögök. Neked még azt is el kell magyarázni, hogy ha egy üzlet ajtaján az van kiírva, hogy "zárva", akkor nincs nyitva. "
Szerintem neked kellene visszaolvasni, hogy mit írtam, mert nyilvánvaló, hogy megérteni nem sikerült elsőre.
De nyugodtan húzzál csak lapot 19-re, minden jogod megvan hozzá!
Szerintem ez a téma kurvára nem vicces egy kicsit sem!
Sem az oroszokon, sem az ukránokon nem túlságosan illendő "röhögni"'
Ott éppen ezerszámra halnak meg rtatlan emberek...

konrada 2022.04.21. 12:30:19

@Igazamvanvagyigazamvan?: Ja és nem véletlen írtam Irán példáját, mert ők például feldughatják maguknak a magas világpiaci árat.;)
Na jó, azért többet kaszálnak belőle, de még így is jóval kevesebbet, mintha teljes kapacitással működhetnének.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 12:30:31

@konrada:

Az USA olajból már önellátó, őt nem zavarja az olajár emelkedése, sőt már exportőr is. Viszont érdekelt az EU gyengülésében, az már csak bónusz, ha ezen az olaja/gáza eladásával kereshet is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:31:37

@konrada: kiragadtad a szövegkörnyezetből. Aljas húzás. Olyan fideszes.
Arról értekeztünk, hogy Kovácsné szerint a mihamarabbi orosz győzelem lenne a jó, mert megállítaná a vérontást, és mert egy független Ukrajna (azaz nem orosz megszállás alatti) veszélyt jelentene a magyar kisebbségre.
Erre írtam, hogy egy orosz megszállás alatti Ukrajna sem lenne jobb, mert az ellenállás .

GyMasa 2022.04.21. 12:32:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Bár azt hiszem, erre a hőkövetésen kívül van még pár módszer. "
Van, csak ahhoz valamilyen módon "látni" kell a célt.
(optikailag, vagy radarral)
Ja, és kell valami, ami elég gyors ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű sérülést okozzon a robbanófejben, hogy üzemképtelenné tegye.
Erre talán egy lézer lenne alkalmas...
Van még a Phalanx rendszer, de az szerintem nem elég gyors egy ilyen rakétához.
Illetve lehet még elfogórakéta is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 12:35:55

@arthurthedent:

Ukrajnával szemben már az is győzelem, ha az nem lesz NATO-tag. Más kérdés, hogy a svédek és a finnek belépnek, ezt Putyin nagyon elszúrta.

konrada 2022.04.21. 12:39:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
...hát például a műholdas követés, sőt lézeres kilövése onnan (ez azért nem új, ez volt az Űrháború kezdetének az oka, ebbe bukott bele a SZU), amely ellen persze lehet védekezni a kettős köpennyel, de valszeg azok teljesítményén is tudtak azért csiszolni, és persze emiatt a sok fej kamukkal, szóval egy-egy kilövést nagy valószínűséggel el lehet hárítani, de ezért kezdtek például az oroszok felrúgva a SALT egyezményeket újra növelni atomfejeik számát, mert ha csak 10-20% ér csak célba, az is elég a másik oldal madmaxkorszakba bombázásához.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 12:40:55

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"egyértelműen az oroszok érdeke a magasabb ár."

Na persze, a többi olajtermelő csak veszít rajta.. Szerinted legalábbis.

Csak emlékeztetőül: az olajár emelkedése a járvány mellett leginkább az oroszellenes szankcióknak ill. azok kilátásba helyezésének köszönhető.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:43:10

@GyMasa: "Senki ne higgye, hogy csak az oroszok hazudnak"
Nem is, ök nem hazudnak, ök TÉVEDNEK"

Tehát? Vannak gondok a memóriáddal.

konrada 2022.04.21. 12:45:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Igazad van, átolvastam, és azért értettem félre mert olyan logikai bukfenc van benne, mely szerint egy Ukrajna elfoglalása esetén az ellenállás a magyarok megleckéztetésével járna, a megszállók támadása helyett.

...és nem gondoltam, hogy ezt akartad te leírni, de tévedtem, elnézésed kérem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 12:46:24

Ezért írják nálam ezerszer hozzáértőbb szakemberek, hogy az EU an orosz energia szabkcionálásával önmagát szúrja tökön.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:47:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: na, itt a másik. Ne ragadd ki a szövegkörnyezetből!!!
Itt volt egy állítás, mégpedig konrada részéről, amelyben felsorolta, mely országnak mennyibe kerül egységnyi olaj/gáz kitermelése.
Ebből kiderült, a magasabb ár az oroszok érdeke, mert az arab országok alacsonyabb ár mellett is profitálnak, amikor az orosz már veszteséges.

Tehát, az oroszok alapvető érdeke a magasabb ár.

konrada 2022.04.21. 12:47:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Erre célozgattam, hogy a bónusz a kapitalizációban az egyik legfontosabb... !;))

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:51:00

@konrada: igen, én látok abban veszélyt, hogy az ukrán nacionalizmus megerősödne, és nem csak orosz laktanyák lennének a neonácik célpontjai, hanem magyar családok is. Tudod, a magyar is ellenség, mert oroszbarát. A fizika törvénye szerint a legkisebb ellenállás feĺé mozdulna el a dolog, nyilván egyszerűbb felgyújtani egy házat, mint megtámadni egy laktanyát.
Tehát én látok ebben IS veszélyt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:55:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "persze, a többi olajtermelő csak veszít rajta.. Szerinted legalábbis"

Érvelési hiba. Nem következik belőle.

konrada 2022.04.21. 12:55:18

@Igazamvanvagyigazamvan?:
...de csak addig, míg megveszik tőlük - szóval szankció nélkül - mert egyébként a túl magas ár becsalogatja a piacra azokat is, akiknek nem érné meg alacsonyabb árnál kitermelni, ez viszont csökkenti az adott ország által eladható mennyiséget, magyarán versenyhelyzetbe emeli a konkurenciát.

(S ezért kérdeztem meg csendesen, quo vadis? , de úgy nehéz választ várni, ha a másik nem tudja, mi a 7 Nővér, kik voltak a támogatói Bidennek, vagy hol is dolgozott a fia...)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 12:58:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Csak emlékeztetőül: az olajár emelkedése a járvány mellett leginkább az oroszellenes szankcióknak ill. azok kilátásba helyezésének köszönhető"

Az olajár emelkedése a bizonytalanságnak köszönhető.
Az olaj /gáz áremelkedése az araboknak nem jön rosszul, Moszkvának viszont létszükséglet.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 13:01:07

@konrada: tehát azért támadta meg Ukrajnát Putyin, mert Biden fia az ukrán kapcsolatain keresztül felverte az árat???

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 13:02:09

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Ebből kiderült, a magasabb ár az oroszok érdeke, mert az arab országok alacsonyabb ár mellett is profitálnak, amikor az orosz már veszteséges."

Az oroszoknak IS érdekük. Az amerikaiaknak még inkább, mert náluk a rétegrepesztéses kitermelés súlya nagy, és az bizony drága.

Továbbá hiába _lenne_ az oroszoknak is hasznos, ha nehezen tudják eladni. Az USA-nak ezzel szemben tényleges hasznot is hoz, pl. megtérülnek a rétegrepesztéses eljárásra költött horribilis pénzek.

Azzal, hogy azt mondod, az oroszoknak hasznos, azt sugallod, hogy ők okozták az áremelkedést. Hát nem ők okozták.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 13:04:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: bocs, nem sugalltam ilyet. Azt állítom, hogy adott helyzetben az orosz érdeke a magas ár, nem az araboké. De miért pont az USA, miért nem Kirgizisztán, vagy Ciprus/Izrael érdeke a magas ár?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 13:05:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: talán külön kéne választani a háború alatti idők árait a nem háborús időkétől.

konrada 2022.04.21. 13:13:46

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Sezlon meg a ...om nem összekeverendő!;)

...de ha már így kérded: biztosan volt Putyin hagymázában olyan vonal is, melyben az ukrán gázmezők termelésének felpörgetése esetén a piacát veszélyezteti, és ezáltal bevételei csökkentését hozza, ami veszélyes lenne hatalmára.

...s hát eléggé össze kell gyűrni az alufólia sapkát, hogy ne legyen gyanús az, hogy például az Északi 2 beüzemelését - még a háború előtt - kik is támadták meg szankciók belengetésével...

gigabursch 2022.04.21. 13:21:04

@arthurthedent:
Ok, csak nem ez volt a kérdés.

Sir Gombóc 2022.04.21. 13:21:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ja, erről meg is feledkeztem, pedig az alsó 20-30km-en ez is számít (fölötte már alig van az "erőt" közvetítő közeg, ott már a Föld forgását kell nézni). Mondjuk a Coriolis-erő sem hat sokáig egy 6-7km/s-os belépési sebességnél."

Szerintem inkább nézz utána, mi is az a Coriolis-erő, mi a hatásmechanizmusa.. Közvetítő közeg.. Jesszus..

Sir Gombóc 2022.04.21. 13:27:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: rövid- és középtávon. De ezt nagyon jól tudják, hiszen már a szankciók felvetésekor is mondták, hogy fájni fog. Csak ti csodálkoztok rá erre, mint borjú az új kapura.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 13:45:00

@Sir Gombóc:

Inkább te nézz utána a Coriolis-erőnek. Vagy inkább pszeudosrőnek.

Apró segítség: Egy légüres térben szabadesésben lévő tárgyra hat gravitációs erő? Válasz: nem. Akkor hat rá, amikor pl. a talajon van nyugalomban. Persze ennek belátásáhiz túl kell lépni az általános iskolai, vagy inkább óvodai fizikán.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 13:48:20

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"bocs, nem sugalltam ilyet. "

Lehet, hogy nem szándékosan, de azt tetted.

"talán külön kéne választani a háború alatti idők árait a nem háborús időkétől."

Talán inkább nem kellene, mivel összefüggenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 13:50:42

@konrada:

"például az Északi 2 beüzemelését - még a háború előtt - kik is támadták meg szankciók belengetésével..."

Na meg miért is próbálta az USA megadályozni az üzembe helyezését.

Sir Gombóc 2022.04.21. 14:11:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: jujj, egyre viccesebb vagy. Mintha összekevernéd a dolgokat.

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 14:20:50

@Sir Gombóc: szargomboc és társai:)))) Orbánt fogadta a pápa:))) mondjátok meg hogy ez miért rossz:))

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 14:22:25

@Sir Gombóc: a pápa feladta az utolsó kenetet Orbánnak a jövő keddi bukashoz:)))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 14:23:12

@Sir Gombóc:

Nem akarlak megbántani, de sajnos te látod rosszul. Tudom, neked még úgy tanították, hogy a gravitációs erő gyorsítja a tárgyakat, és a mérnöki fizikában ez alkalmazható is, de már több mint egy évszázada jobban tudjuk. Gondolj csak bele, próbálom nagyon egyszerűen magyarázni: mikor van egy tárgynak súlya? Amikor szabadesésben van (tehát amikor a klasszikus fizika szerint a gravitációs erő gyorsítja), akkor a vele együtt eső mérleg nullát mutat A mérleg akkor mutat súlyt, amikor a tárgy áll.

De ha mond neked valamit az ejvivalenciaelv, abból is következik, amit az előbb írtam.

Tudod, ezt nem én találtam ki, hanem egy bizonyos Albert Einstein nevű szabadalmi hivatali irodakukac. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 14:26:33

OK, tudom, Einsteint is hetente cáfolják meg az interneten önjelölt tudós fizikusok. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 14:33:39

@a nagy hohohorgász:

Mé, há most kedden nem bukott meg? Hájszen elvesztette a választást, nem?

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 14:40:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: persze hogy elvesztette hiszen mennyien nem szavaztak rá:)))

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 14:44:56

Az a durva hogy a balliberális pártok veszekednek hogy ki miatt szarabbak mint a fidesz de a balliberális szavazók szerint még mindig ők a szentek:)))) és akkor a fidesz szavazók az agymosottak:)))))))

apro_marosan_petergabor 2022.04.21. 14:45:52

Az USA establishmentet idegesíti,
hogy Magyarországon keresztül nem tud fegyvert szállítani.
Ezért mindent elkövet a "demokrata" kormány és hírszerzése, hogy hiszterizáljanak bennünket, hogy megmásítsák ezt a hozzáállásunkat. Ezért születetnek azok a nyilatkozatok, amit az egyik USA diplomata tett a minap, s ebből születnek hasonszőrüek által az ilyen "bér" blogok.
Nem, nem vagyunk célkeresztben. Még véletlenül sem.
Ha fegyvert szállítunk, romlik a helyzetünk. Az oroszok háborúznak, a nyugat fegyvert szállít, harckocsit csak vonaton lehet. Az orosz le fogja bombázni a vonatot. Is. Lembergben már hozzá látott.
Mert ez a háborús logika. Ha Záhony túl oldalát bombázzák, abból ide is juthat. De Kárpátaljára biztosan. Erre nekünk nagyon, nagyon nincsen szükségünk, mi nem az USA, sem FR, sem GBR vagyunk 8000 és 2000 km-re. a háborútól.
És az érdekeink is mások.
Sajnos örök barátaink és a balti államok másképpen látják. Ne feledjük, az válik célponttá, aki atomrakétákat telepíttet magához, s ezzel hamis biztonságérzete lesz. Támadás esetén nincs módja visszalőni, a parancsot NY-ból adják ki....
A II VH során szövetségeseik Szovjet iga alá lökték őket, mi megmentettük több, mint 80.000 emberüket.

Mo ezt az semlegességi elvet világosan delklarálta és semmmi sem változott azóta. Ebből a háborúból ki kell maradnunk és ki is maradunk. Bár vannak kísérletek a bekeverésre: robotfelderítő Ukrajnából..., bombariadó az árúházakban, média hype és nyomás stb...
Nyilván lassan diverzifikálnik kell az energiaellátásunkat, de ez nem egyszerű, s drága dolog - minél olcsóbban kell. Ehhez is hozzáláttunk, már rég, a Krk szigeti terminálhoz van/lesz hozzáférésünk.
Németország sem kapkod, bár nagy a nyomás rajta, nekünk sem más a helyzetünk.
Ukrajna ügynök kormánya hadszínteret csinált országából, nekünk nem kell ezt a példát követni.
Most azt hagyjuk, hogy az ukrajnai magyarpolitika - kárpátaljai magyarok elnyomása, nemzetiségi jogaik sárbatiprása mennyire "demokratikus"... - de azért el ne feledjük!
Meg úgy, általában Ukrajnának mennyi köze van a demokráciához?

Csak a saját érdekeink mentén!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 14:49:36

@a nagy hohohorgász:

És azok is az ellenzékre szavaztak volna, akik nem mentek el szavazni, mert az orbáni terror megfélemlítette őket. Amint az köztudott... (credit: Nick Grabowski)

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 14:51:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: csak azt nem értem hogy akkor miért nem karolja fel őket alföldi roberta:))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 14:58:58

@apro_marosan_petergabor:

Te nem tudod, hogy Ukrajna a szabad és demokratikus Európa szíve?

"Az Európai Unió tagországainak vezetőit tömörítő tanács elnöke közölte: Kijevben, a szabad és demokratikus Európa szívében tesz látogatást."

www.vg.hu/kozelet/2022/04/charles-michel-kijevbe-latogatott

OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ"

Sir Gombóc 2022.04.21. 15:21:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azta, egyre mélyebbre süllyedsz.
Nem én tudom rosszul, te zagyválod össze a dolgokat. Kb. mint aki olvasott valamit a témában csak épp nem érti.
De felteszek két egyszerű kérdést. Egy alátámasztott, nyugalomban levō testre mely két erő hat?
Ha ez a test szabadesésben van (és ebből szempontból indifferens, hogy vákumban történik ez vagy sem) akkor ezen két erő közül melyik nem hat rá?

]{udarauszkasz 2022.04.21. 15:30:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a Coriolis ero lenyege,az az,hogy nem is ero valojaban. A Foldhoz viszonyitva,egy egyenletes,ballisztikus palyan halado raketa a legures terben elterni latszik. Affele 3 dimenzios rozetta gorbet ir le a Foldrol nezve. Persze valojaban zart gorbet ir le,csak a forgo Fold miatt latszik rozettagorbenek. Mindezt ugy,hogy a ballisztikus palyan mozgo targyra semmilyen ero nem hat, ott sulytalansag van. De a celba vett varoshoz viszonyitva elterul,mert szerencsetlen varos is a bolygoval egyutt elforog alatta.

parttalan 2022.04.21. 15:35:55

@Igazamvanvagyigazamvan?: "nem, Putyin 2008-ban kijelentette, hogy Ukrajnát saját teritóriumának akarja."

George W Bush volt az amerikai elnök, aki 2008-as bukaresti NATO-csúcson megpendítette Ukrajna NATO-tagságát. Ez verte ki a biztosítékot Putyinnál akkor, méghozzá teljes joggal. Erről érdekes mód megfelejtkezel, vagy nincs tudomásod. Ugyanakkor max az érdekszféra és nem Oroszo. részeként képzelte el Ukrajna jövőjét. Status quo!! Úgy, mint ahogy az USA a saját territóriumának, befolyási övezetének tekinti a két amerikai kontinens egészét és Európát. Ha neki szabad kijelölnie érdekövezetet, akkor a másiknak is. Nagyhatalmak így szokták.

----------------

"Megkezdték a hadsereg modernizálását."

Aztakurvaélet! Egy ország fejleszti a haderejét, ráadásul egy katonai nagyhatalom... Bizony, semmi más oka nem lehetett, a ruszkik már akkor 2022.02.24-re készültek...csakis. Egyébként valóban készültek. Arra, hogy Amerika és a NATO nem fog bírni magával, és így is lett.

----------------

"A NATO 2008-ban levette a napirendről Ukrajna csatlakozását, egész mostanáig."

De az akkori amerikai elnök szavai után erre nem hagyatkozhattak - még úgy sem, hogy a NATO akkor gyorsan igyekezett nyugtatni a kedélyeket. Moszkvában ezután valóban számoltak Ukrajna kitépésével a saját érdekövezetükből. Az ország észak-atlanti integrációja nem volt napirenden, egészen a Demokrata Párt 2020-as győzelmét követően a Biden adminisztráció felállásáig. Obama és Trump alatt is folyamatosan fészkelte be magát Amerika keleti szomszédunkba, de nem keresték a nyílt konfrontációt Putyinnal. Washington demokrata héjái viszont meghirdették a Jó és a Gonosz harcát, az Oroszország és Kína elleni nyílt szembenállást, ezáltal a második hidegháborút. És ha már az USA annyira háborúzni akar, ahelyett persze, hogy az orosz Távol-Keletet lőné a Bering-szorosnál, Európát és Ukrajnát fel-illetve kihasználva a világ másik felén, Oroszo. európai végeinél vívja a sakkjátszmáját Putyin ellen.

---------------

"Tehát: Putyin egy támadó hadsereget szervez, aztán kerülbszóba Ukrajna NATO tagsága( mellesleg akkor még oroszbarát bábkormánnyal), majd a NATO nem , ismétlem, nem veszi fel Ukrajnát, sőt, nem is tárgyal róla, tétlenül nézi a Krím bekebelezését, a donbaszi beavatkozást( ugye a szakadároknak valahonnan fegyvert kellett szerezni, nem valószínű, hogy az ukrán kormánytól kaptak), és most sem avatkozik be."

Ez mind nagyon szép, csak kurvára nem igaz. Megint (talán szándékosan) nem a kályhától indulsz. Ukrajna volt az, aki egyértelműen megsértette a nemzetközi egyezményeket. Washington fegyverezte és lebegtette az ország NATO-integrációját. Mindegy, hogy komolyan gondolta vagy nem, tudatosan ezt sugallta, lépésre kényszerítve ezáltal az oroszokat. Senki, ismétlem senki nem tűrte volna azt Oroszo. helyében, amit készültek művelni vele. Arról nem is beszélve, hogy - már amennyiben hihetünk az orosz információnak - az ukránok amerikai fegyverekkel a két keleti szakadár területtel való leszámolásra készültek. Ha ez igaz, az már éppen elegendő indokot képez az offenzíva megindítására.

---------------

"Nem támadta meg Oroszországot, ahogy Ukrajna sem. Ezzel szemben az oroszok bevonultak Kijevbe, városokat rombolnak porig."

Unalmas belpesti csőlátás. Nem vagy te buta ember, csak a nyugati narratíva bezabálása kihat az elmédre. Az, hogy européernek és nyugatiasnak tartod magad, attól még nem kellene miden szart beszopni, ami onnan jön. Amerika álszent háborút hirdetett vetélytársai ellen. Kinyírja az Uniót is, de a sok européer pesti ellenzéki okostojás erről sem hajlandó tudomást venni.

Úgy írsz, mint ahogy az egykor kiszesek kiáltották:"Veled vagyunk, Vietnám!" Miközben két nagyhatalom vívta nem közvetlen háborúját a hatalomért, befolyási övezetért.

"Az igazi ok? Nem az amerikai agresszió."

Tagadhatod, de semmi értelme.

"Oroszország gazdaságilag került szarba. Dél-kelet Ukrajnában olajat és gázt találtak. Ha ezt kibányásszák, Európa a barátság kôolajvezetéken ukrán olajat vásárol, és Putyin nem tudja zsarolni Ukrajnát sem a gázcsap elzárásával."

Nevetséges magyarázat. Az orosz háború oka Ukrajna NATO-tagsága és az oroszajkúakkal való bánásmód, ami utóbbiról a világ nem volt hajlandó tudomást venni. Oroszo. rendkívüli ásványkincsen és energiahordozón ül, amelyre a világ ezután is rá lesz utalva - Európa is. A kor modern technológiái adta lehetősége alapozva van lehetőség a fokozatos energiaátállásra, ami környezetvédelmi és egyéb okok miatt a mostani háború nélkül is zajlana. Legföljebb most felgyorsul.

ez a nevem senki 2022.04.21. 15:36:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a vg azér rossz hyreket is közöl

www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/04/egyre-kozelebb-kerul-magyarorszag-a-fejlett-tagorszagokhoz

Egyre közelebb kerül Magyarország a fejlett tagországokhoz
Magyarország az uniós GDP-rangsorban évről évről lépked feljebb, Görögország és Szlovákia után tavaly Portugáliát is lehagytuk.
Görögország, Szlovákia és Portugália után jöhet Spanyolország

ez a nevem senki 2022.04.21. 15:38:41

hijába kurta el a feri az orban minden eredményét tönkreteszi

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 15:44:51

@]{udarauszkasz:

Pontosan. Ezért is hívják pszeudoerőnek. Ténylegesen akkor téríti el a testet a pályájáról, ha egy közeg, jelen esetben a Földdel együtt forgó légkör hat rá. Vagy akkor érzékelhető, ha mondjuk egy hipotetikus űrliften halad valami, hiszen eltérő magasságokban a sínpálya más és más kerületi sebességre gyorsítja vagy lassítja.

arthurthedent 2022.04.21. 15:47:22

@parttalan: "George W Bush volt az amerikai elnök, aki 2008-as bukaresti NATO-csúcson megpendítette Ukrajna NATO-tagságát. Ez verte ki a biztosítékot Putyinnál"

Putyin vagy tíz éven keresztül vadul fegyverkezett, százezres hadsereget sorakoztatott fel a határon, lerohant egy független országot és komplett városok lövetett rommá. Egy ilyen tettre azt mondani, hogy mert Bush MEGPENDÍTETTE a NATO tagságot egyszerűen arrogáns böszmeség. Ezt nyilvánvalóan te is érzed, nem?!

Ráadásul Putyin el is mondta, hogy rohadtul nem csak Ukrajnáról vagy az Ukrán NATO tagságról van szó, hanem arról, hogy Oroszország körül csatlósoknak kell lenniük körbe, elnyomott bábállamoknak, mert különben ő nem érzi magát tökéletesen biztonságban. Putyin elmondta, hogy a cél az 1997-es állapotok visszaállítása. Nem a 2008-as állapotok megőrzése, hanem az 1997-es állapot visszaállítása. A szovjetúnió visszaállítása.

Szóval ne hazudozz itt mindenféle megpendítésekről meg NATO nyomulásokkal. Oroszország azon álmodozik, hogy újra elnyomja fél európát. Nem csak az ukránokat, hanem minket is.

parttalan 2022.04.21. 15:48:59

@Szombatitamas: "Ezért küld mindenki fegyvert Ukrajnába, mert ma Ukrajna, holnap ki tudja ki jön."

Ennyit ér a NATO? A légelhárító rendszer, a nukleáris fegyverek? Putyin jön, jön, meg sem áll a La Manche-ig.

Ja, nem. Nem akar jönni. Nem bolond. Kegyetlen, kíméletlen, de nem ostoba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 15:49:58

@]{udarauszkasz:

"Mindezt ugy,hogy a ballisztikus palyan mozgo targyra semmilyen ero nem hat"

Ezt próbáltam magyarázni Szőrgombócnak, hiába. Coriolis-erő sem hat rá, hiszen szabadesésben van. Csak a Földdel együtt forgó légkörbe lépve hat rá, persze a közegellenállás révén.

parttalan 2022.04.21. 15:52:09

@arthurthedent: Szóval agymosott ostoba vagy. A te bajod. bár jobb lenne, ha magadban tartanád, mert épeszű ember csak szánakozik rajtad és kinevet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 15:54:26

@Sir Gombóc:

"indifferens, hogy vákumban történik ez vagy sem)"

Nem indifferens, mert ha nem vákuumban esik, akkor a határsebesség elérése után már nem szabadesésben fog mozogni. Mondjuk addig sem, mert a közegellenállás végig ott van. De a határsebesség elérése után a teljes gravitáció hatni fog rá.

arthurthedent 2022.04.21. 16:04:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Apró segítség: Egy légüres térben szabadesésben lévő tárgyra hat gravitációs erő? Válasz: nem. Akkor hat rá, amikor pl. a talajon van nyugalomban. Persze ennek belátásáhiz túl kell lépni az általános iskolai, vagy inkább óvodai fizikán."

Ó, hát ezt azért elpapjancsiztad ám egy picikét. :D

Kétféle tanítás van, a newtoni és az einsteini. Az einsteini szerint a gravitáció nem erő, szóval ja, nincs is olyan, hogy "gravitatációs erő", ha az általános relativitáselmélet alapján gondolkodsz. A newtoni tanítás szerint két tömeggel rendelkező test közt mindenkor hat a gravitációs erő, függetlenül attól, hogy hogyan mozognak. Szabadesésben ez a gravitációs erő gyorsítja a testet a föld felé (newton szerint).

Ha a test a földön áll nyugalomban, akkor ezt a gravitációs erőt ellensúlyozza a támasztó erő, ezért van a test nyugalomban.

A Coriolis-erőhöz meg nem kell légkör meg semmiféle közeg. Amiről te beszélsz az a Coriolis erő által mozgatott légkör hatása a testre, nem a Coriolis erő. A Coriolis erő tehetetlenségi erő. A föld elfordul a löveg alatt és a földről mint vonatkoztatási rendszerből úgy látszik, mintha a lövegre egy erő hatna, ezért nem egyenes/szabályos pályán halad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 16:06:35

@Sir Gombóc:

Most óvodás mechanikával vizsgáztatsz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 16:09:47

@arthurthedent:

"A Coriolis-erőhöz meg nem kell légkör meg semmiféle közeg. "

Persze. A légkör ahhoz kell, hogy a Coriolis-erő hathasson a testre. Pont mint az alátámasztás a nyugvó testre

arthurthedent 2022.04.21. 16:14:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Persze. A légkör ahhoz kell, hogy a Coriolis-erő hathasson a testre. Pont mint az alátámasztás a nyugvó testre"

Az nem a Coriolis erő. Az a szél, ami a Coriolis erő által mozgatott levegő.

GyMasa 2022.04.21. 16:22:50

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Ezzel nem azt állítom, hogy minden hamisítvány, azt viszont igen, hogy nagyon alapos ellenőrzésnek kell őket alávetni. Senki ne higgye, hogy csak az oroszok hazudnak. Az ukránoknak komoly érdekük fűződik a világ együttérzésének elnyeréséhez."
És, én erre válaszoltam, te kis, szövegkörnyezetböl kiragadó, gerinctelen, sunyi alak!
Igaz, nem fogalmaztam teljesen egyértelmüen, de te is megértetted, hiszen, csak azt a részt másoltad ki, ami az oroszokra vonatkozik, az Ukránost meg kihagytad...
Mivan, már elfogytak az érveid és tényleg arra van szükséged az "Igazad" bizonyításához, hogy ilyen aljas módszerekkel élj?
Komolyan teljesen szánalmas vagy!

"Tehát? Vannak gondok a memóriáddal."
Nem, neked vannak gondjaid a gerinceddel...

GyMasa 2022.04.21. 16:24:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azért, az annyira megható már, hogy mekkora lelkesedéssel öleli az antifasiszta, rasszizmusmentes EU a keblére a saját Waffen SS hadosztályokkal rendelkezö Ukránokat.

GyMasa 2022.04.21. 16:28:08

@parttalan:
" Arról nem is beszélve, hogy - már amennyiben hihetünk az orosz információnak - az ukránok amerikai fegyverekkel a két keleti szakadár területtel való leszámolásra készültek. Ha ez igaz, az már éppen elegendő indokot képez az offenzíva megindítására."
Igen, ez lenne az ENSZ 51 cikkelyre való hivatkozás.

arthurthedent 2022.04.21. 16:29:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Persze. A légkör ahhoz kell, hogy a Coriolis-erő hathasson a testre. Pont mint az alátámasztás a nyugvó testre"

Aha, azt hiszem értem mit mondasz. Van egy forgó vonatkoztatási rendszer. Ebben halad a lövedék. A forgó vonatkoztatási rendszerből megfigyelve a lövedék egy fura pályán mozog, ami a Coriolis hatás miatt van. A föld felszínén megfigyelve úgy látjuk, hogy a lövedékre egy erő hat, ami miatt az eltér a pályáról. Ez a látszólagos erő a Coriolis erő.

Most hogy ha van valamiféle eszköz arra, hogy a lövedéket a forgó vonatkoztatási rendszerhez képes egyenes pályára kényszerítsük, akkor a Coriolis erőt kell kompenzálnunk. Ez azonban nem a Coriolis erő, ez a Coriolis hatást kiegyenlítő erő. Ez már valós erő és néha ezt szokták hibásan Coriolis erőnek nevezni.

Szerintem...

arthurthedent 2022.04.21. 16:32:54

@GyMasa: "a saját Waffen SS hadosztályokkal rendelkezö Ukránokat"

Azért tegyük hozzá, hogy akikre utalsz, azok soha nem voltak 2500-nál többen, de leginkább kevesebb mint 1000 emberről van szó. Namost ennyi gaz náci minden országban van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 16:39:55

@parttalan: aztakurva! 2007-ben kinevezi Putyin a hadsereg élére azt az embert, aki nem katona, hanem közgazdász. Elkezdődik a haderő modernizálása. Erre azt mondani, hogy azért volt, mert Bush 2009-ben megpendíti Ukrajna NATO tagságát, elég durva!

Támadó hadsereget építenek. Erre azt mondani, hogy védekezésre készül, mert az agresszív NATO, az orosz propaganda beszopása.
Ráadásul, akkor még az oroszbarát Janukovics volt hatalmon!
Szó nem volt az orosz nyelvűek elnyomásáról, sem Ukrajna katonai megsegítéséről.
De a későbbi években is az látszik, hogy Oroszország hatalmi pozíciójának megerősítésére törekszik, távol határaitól is.
Erre azt mondani, hogy Szíriában azért támadott civileket, mert az amerikai fenyegetés miatt építette a hadseregét, cinizmus.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 16:42:08

@GyMasa: nem, az egész hozzászólásodat másoltam ki.

GyMasa 2022.04.21. 16:54:21

@arthurthedent:
"Azért tegyük hozzá, hogy akikre utalsz, azok soha nem voltak 2500-nál többen, de leginkább kevesebb mint 1000 emberről van szó. Namost ennyi gaz náci minden országban van."
www.aljazeera.com/news/2022/3/1/who-are-the-azov-regiment
www.reuters.com/article/us-cohen-ukraine-commentary-idUSKBN1GV2TY
Innen pl. van egy video, ami a gyerekeknek
Igen a Wikipedia szerint 900-1500 ember, csakhogy nem az Azov az egyedüli ilyen csapat...
Plusz, a veszteségeket elnézve MÁR tényleg nincsenek túl sokan...
Van még belölük vagy 5.

Valóban, vannak máshol is, csak azok rejtözködve tagjai az adott ország hadseregeinek, és, amint kiderül róluk ez a hajlamuk, úgy repülnek onnan, hogy azt csoda nézni!
Pl. így: telex.hu/kulfold/2020/09/29/nacigyanu-nemetorszag-demokracia-hadsereg-bundeswehr-ksk-kommandosok
Érted, nem saját hadosztályt kapnak, hanem el lesznek távolítva a hadseregböl!
És, hasonló hírek pár évente felröppennek itt, Németországban...
Remélem, elég egyértelmüen, és érthetöen tudtam fogalmazni!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 16:58:11

@parttalan: nevetséges magyarázat. Ukrajna NATO tagságát meg se tárgyalta a nato.
Minek hazudsz?
Az oroszajkúak megsegítése pedig akkora blöff, hogy agyatlannak kell lenned, hogy elhidd. Eleddig ez nem volt gond?
A Krím megszállása, a donbasszi régió fegyveres támogatása nem volt elég.
Ha bevonul donbasszba az orosz, még el is hinném. De egy harmadik országon keresztül támadta meg Kijevet!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 17:12:15

@parttalan: még azt magyarázd meg, Putyinnak olyan bombái, rakétái vannak, amelyek megkülönböztetik az oroszt az ukrántól?
Szerintem elég sok a polgári áldozat. Vannak köztük oroszok is, szép számmal.
Erre mondják, védjen meg téged a Putyin!?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 17:20:07

@parttalan: "Arról nem is beszélve, hogy - már amennyiben hihetünk az orosz információnak - az ukránok amerikai fegyverekkel a két keleti szakadár területtel való leszámolásra készültek"

A szakadárok pedig orosz támogatással harcoltak a fennálló állami rend ellen.

Gondolj bele, ha Baja bejelentené, mostantól szerb állam. Aztán szerb támogatással lőné a magyar rendfenntartó erőket.
Erre a magyar állam mit lépjen?
Majd a szerbek, Szlovákián keresztül megtámadnák Budapestet, bevonulnának az országba , és szarrá bombáznák Szegedet. Nyilván azért, mert Baja függetlenségéhez ez kell....

arthurthedent 2022.04.21. 17:24:31

@GyMasa: "Valóban, vannak máshol is, csak azok rejtözködve tagjai az adott ország hadseregeinek, és, amint kiderül róluk ez a hajlamuk, úgy repülnek onnan, hogy azt csoda nézni!"

Nem a hadsereg hanem az önkéntes véderő részei. Ráadásul az Azov regiment 2014-ben alakult, amikor az orosz behatolásra válaszul egyáltalán lehetővé tette a kormány az ilyen őrseregek létrehozását.

Szóval ja, vannak nácikok, Putyin miatt. :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 19:18:02

@Igazamvanvagyigazamvan?:
@arthurthedent: Srácok! Jól bírjátok a sok agyhalott propagandistával szemben! Le a kalappal!
Mondjuk egyszerűbb elküldeni őket a retkes telibebaszott hazaáruló féreg kurva anyjukba.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 19:19:52

@arthurthedent: az azovososk mentek át Oroszországba kötözködni egyébként...?

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 19:27:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: kit is küldött el 2022.04.03-an a nép a kurva anyjaba???? :))) #nemaztmondtakferi:)))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 19:42:35

@arthurthedent:

"Namost ennyi gaz náci minden országban van."

Azért ne mondd, hogy más európai országokban a náci, neonáci katonák nyíltan lehetnek nácik, a hadvezetés és a politika meg annyira megtűri őket, hogy a náci ezred hivatalosan is része a hadseregnek.

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 19:50:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és azok milyen nácik akik egy buziert a veruket adják??? És nem én mondtam hogy buzi hanem ő dicsekedett el vele:)))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 19:53:05

@arthurthedent:

"Ez azonban nem a Coriolis erő, ez a Coriolis hatást kiegyenlítő erő. Ez már valós erő és néha ezt szokták hibásan Coriolis erőnek nevezni."

Igen, erre gondoltam. Csak hülyén fogalmaztam azzal, hogy azt írtam, ahhoz kell, hogy a C. erő hathasson a testre. Köszönöm, hogy helyére tetted a dolgot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 19:56:40

@a nagy hohohorgász:

Elfajzott nácik.

De nem ugrik be, kire gondolsz. Ki dicsekedett vele?

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 20:10:43

Cselt a cselre kivalon sorjaz
Ravasz a nagy hohohorgász:)))))

GyMasa 2022.04.21. 20:32:59

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"és mi van az orosz nácikkal?"
Mi van velük?
Hol vannak?
Ha vannak, nekik sincs helyük az orosz hadseregben!

GyMasa 2022.04.21. 20:41:24

@arthurthedent:
"Nem a hadsereg hanem az önkéntes véderő részei."
Nem, az Azov zászlóalj szerver része az Ukrán hadseregnek!
AMúgy, meg szánalmas, ahogy próbálod őket mosdatni!
Mit nem értesz meg azon, hogy egy kicsit sem EU konform az, amit az Ukránok művelnek???
Emlékezz rá, mekkorafelhördülés volt anno gyurcsányék köreiben a magyar, varjúnak öltözött, pocakos "nácik" felvonulásával kapcsolatban!
Bezzeg, az állig felfegyverzett ukrán "védelmi alakulatokkal" nincsen semmi baj?
Nem értem, hogy miért kell enynire foggal-körömmel ragaszkodnod ehhez a témához!
Szerintem még növekedne is a megbecsülésed mindenki szemében, ha beismernéd, hogy ez rettentő helytelen!

" Ráadásul az Azov regiment 2014-ben alakult, amikor az orosz behatolásra válaszul egyáltalán lehetővé tette a kormány az ilyen őrseregek létrehozását."
TÖK MINDEGY!!!
N.Á.C.I.K!!!
És, nem az orosz propagandamédia írja ezt csak, hanem a Reuters is, meg számos másik, nyugati mainstream média!

"Szóval ja, vannak nácikok, Putyin miatt. :D "
Értem, akkor most pont azzal érvelsz, ami miatt mindenki mást kiosztasz!
(azaz, hogy az USA semelyik hasonló hadművelete nem indokolja az orosz inváziót... Bezzeg, az az oroszok által "okozott" nácik, azok teljesen rendben vannak, de a cigánybűnözés ellen békésen töntető "nácik", azok nem!)
Csak gratulálni tudok, a teljesen kiegyenlített, hisztériamentes világképedhez...

GyMasa 2022.04.21. 20:47:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Én nem értem, hogy hogy tudja még mindig komolyan védeni ezt az álláspontot?
Basszameg a Jobbik minden fórumon egy mocskos nácinak volt nyilvánítva, pedig azért az Azovhoz képest ők, kifejezetten egy békés cserkészdzsembori!
Miért nem érti meg, hogy az EU-ban, ha Zéró tolerancia van a nácikkal szemben, akkor az Azovval szemben is a zéró tolerancia lehet az egyetlen elfogadható megoldás.
Különben segget csinála az EU a szájából (nem, mintha lenne még nagyon lejjebb ezügyben az EU részéről)
És, az a legnagyobb baj, hogy ezt az egészet a tájékozatlanságára sem foghatja, sőt az orosz propagandamédiára sem, mert konrétan olyan cikkeket linkeltem be, amik nyugati, balos hírforrások, és a hírek még évekkel a háború előttről is vannak...

arthurthedent 2022.04.21. 21:12:16

@GyMasa: "Szerintem még növekedne is a megbecsülésed mindenki szemében, ha beismernéd, hogy ez rettentő helytelen!"

Szerintem neked halvány gőzöd sincs arról, hogy mi a véleményem a nácikról. Hogy lenne, amikor nem mondtam el, még csak nem is utaltam rá. Annyit mondtam, hogy azok, akikre a putyin hivatkozott rohadt kevesen vannak a lakossághoz képest, pont a putyin miatt nőtt a társadalmi elfogadottságuk és pont a putyin csinált belőlük nemzeti hőst.

Nyilvánvaló, hogy a nácikra való hivatkozás csak egy szokásos kifogás volt az orosz nagypolitika részéről. Hivatkozott a nato-ra, hivatkozott arra, hogy a ukrán nép nincs is, hivatkozott arra, hogy milyen katasztrófa volt a szovjetúnió megszűnése és hivatkotott a nácikra is.

A nácik csak egy kifogás volt putyin részére és így én nem foglalkozom velük. Nem tudok és nem is akarok mindennel foglalkozni. Nem tartom szalonképesnek őket, de nem az én feladatom, hogy kivizsgáljam mi is a helyzet. Az orosz-ukrán háború érdekel, mert érintettnek érzem magam. Nem akarok orosz katonákat látni a hazámban.

arthurthedent 2022.04.21. 21:17:58

@GyMasa: Amúgy láttam egy dokumentumfilmet az ukrán nácikról, elég gusztustalan volt. Láttam dokumentumfilmet az amerikai ku-klux-klánról (a mairól, nem a régiről), az pont ugyanolyan gusztustalan volt. Láttam dokumentumfilmet a mai német neonácikról, az is gusztustalan volt.

Én nem akarnék egy-egy országot megítélni a szűk kisebbség miatt, akik a válogatott seggfejeikből állnak. A magyarokat sem ítélem meg az alapján, hogy itt páran éltetik az orosz háborús bűnöket.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 21:18:21

@arthurthedent: az a durva, hogy te bevallottan Fidesz szavazó vagy.
Ez meg azt állítja nem Fideszes,, de durván nyomja a Fidesz-Kreml propagandát.

arthurthedent 2022.04.21. 21:26:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nos, hülyét kapok attól, hogy az emberek ilyen falkaszellemben nyomulnak.

Választanak egy falkát és utána gondosan be is fejezték a gondolkodást. Van falka, van vélemény. Gondolkodni felesleges.

Én mindig gyanakodva néztem az oroszokra, de a fidesz oroszbarát politikája még belefért. A németek is üzleteltek velük, mi is, Trump meg egyenesen mosdatta őket. Neki már a gyilkosság is kóser volt, ha a putyin adott rá parancsot. Aztán eljött az idő színt vallani és a fidesz a rossz irányt választotta. Aztán jöttek a figyelmeztető jelek, de még a mai napig sem vették észre, hogy rossz úton indultak el.

Hát nagyon remélem az orbán nem olyan bolond, hogy a putyin ígért neki valamit, ő meg elhitte, mert az már az elmebetegséggel határos ostobaság lenne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 21:37:19

@GyMasa:

De az Azov tagjai ma már nemzeti hősök. És az elszántságuk, kitartásuk tiszteletet is érdemelne, ha nem a náci ideológiát vallanák.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 21:38:33

@a nagy hohohorgász:

"ha nem ugrik be akkor hagyjuk:))))"

Ja, te nem mostani személyre gondoltál? Esetleg Erst Röhmre?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 21:42:46

@arthurthedent: hogy jön ide a falkaszellem?
Az orosz árát politikával nem lenne baj csak Viki túltolta(tudom deagyurcsány) nem érdekel.
Putyin a sok aljas húzása volt de nálam is a háború tette be a kaput. Kicseszett a saját szerencsétlen katonával is. A többiről nem is beszélve. Már ezért golyót érdemel.

arthurthedent 2022.04.21. 21:45:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "hogy jön ide a falkaszellem?"

Egyszerű. Az emberek választottak egy politikai pártot és ez a döntésük határozza meg az orosz-ujrán háború megítélését.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 21:47:36

@GyMasa:

"Azért, az annyira megható már, hogy mekkora lelkesedéssel öleli az antifasiszta, rasszizmusmentes EU a keblére a saját Waffen SS hadosztályokkal rendelkezö Ukránokat."

Bizonyára van csúnya, rossz náci, és van progresszív, demokratikus náci.

Lásd, amit korábban bemásoltam, miszerint Charles Michel Kijevben azt mondta, hogy Kijev a szabad és demokratikus Európa szíve.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 21:49:15

@arthurthedent: ők ez egyre bonyolultabb. Magyarázd el légyszi!
Mire leírtam rájöttem. De pont te vagy a kivétel. Ami erősíti a szabályt?

arthurthedent 2022.04.21. 21:51:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Biztos vannak mások is, akiknek vannak önálló gondolataik, csak van sok, akiknek nincs. Nem vagyok rá kimondottan büszke, hogy több eszem van mint a macskáknak... :D

arthurthedent 2022.04.21. 21:58:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Európa az ellenségem ellensége a barátom elv alapján lelkesedik most ukrajnáért, ami egy elég gáz álláspont, viszont meglepően sokszor működik.

Plusz, persze sokan nem nácikat látnak, amikor menekülő meg halott kisgyerekeket látnak, tegyük hozzá nagyon helyesen. Ugyanakkor persze nem gonosz embereket látok akkor sem, amikor a tankba bennégett oroszokat látok.

Azért viszont nem felejtem el, hogy az orosz hadseregbe rengeteg olyan katona van, aki pénzért vállalta a gyilkolást, sőt, jó eséllyel már eljátszotta ezt pár országban. Érzek némi katartikus igazságszolgáltatást akkor, amikor sok ezer ember tankokkal átlépi a határt egy kis akciót meg pénzt remélve, aztán kibukik, amikor kiderül, hogy itt bizony keményen visszalőnek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:01:56

@GyMasa: a náci ideológiát most épp Putyin nyomja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:10:24

@GyMasa: waffen ss hadosztályok? Elgurult a gyógyszered.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 22:22:29

@arthurthedent:

"persze sokan nem nácikat látnak, amikor menekülő meg halott kisgyerekeket látnak, tegyük hozzá nagyon helyesen."

Természetesen, nem szabad az egész népet párezer idióta és a gerinctelen politikusok alapján elítélni.

Ami a pénzért harcoló oroszokat illeti, nemrég olvastam, hogy a legtöbb orosz zsoldos az ország olyan területeiről ír alá a sereghez, ahol csak nyomor van, semmi munka, a családot viszont el kell tartani. A nagy kilátástalanságból a sereg az egyetlen kiút. Szóval őket sel szabad sommásan elítélni, főleg akkor, ha igaz, hogy ők úgy tudták, hadgyakorlatra mennek. Aztán most ez is szerepet játszik a béka segge alatti harci morálban.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:38:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: na pont ez az! Mi itt ukránokról és oroszokról beszélünk, holott nem a nép egészét kéne megítélnünk. Teljesen igazad van!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:41:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha tegyük fel, Románia megtámadná az országunkat, én egyáltalán nem bánnám, ha a Mi Hazánk az első vonalban harcolna.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:43:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: például Marine Le Pen demokratikus náci, támogatjuk is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:44:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igen, egy éve még voltak gondolatai. De most be kell védeni Putyint, elvek nincsenek.

GyMasa 2022.04.21. 22:59:15

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Mi a bajod?
Ott vannak a linkek!
Olvastad a cikkeket?
Vagy neked sincs semmi bajod azokkal a nácikkal, akik a te oldaladon állnak?

GyMasa 2022.04.21. 23:16:07

@arthurthedent:
"Szerintem neked halvány gőzöd sincs arról, hogy mi a véleményem a nácikról. "
Egészen biztos vagyok benne, hogy ha NEM az ukrán nácikról lenne szó, akiket most szeretni kell, akkor gyűlölnéd őket'
Azt nem tudom, miért kell folyton racionalizálni az Azovosokat, de nem is nagyon érdekel.

"Hogy lenne, amikor nem mondtam el, még csak nem is utaltam rá. Annyit mondtam, hogy azok, akikre a putyin hivatkozott rohadt kevesen vannak a lakossághoz képest, pont a putyin miatt nőtt a társadalmi elfogadottságuk és pont a putyin csinált belőlük nemzeti hőst."
Nem is azt omndtam, hogy sokan vannak, hanem azt, hogy Tetszőkeges Nyugat Európai országban, ha meghallanád, hogy az ország hadseregének konkrétan neonáci hadosztályai vannak, akkor nagyon felszisszennél, az Ukránokkal kapcsolatban meg még indig csak mentegeted őket!
Magyarázd már el nekem, hogy miért?

"Nyilvánvaló, hogy a nácikra való hivatkozás csak egy szokásos kifogás volt az orosz nagypolitika részéről."
...meg gyurcsány ferenc is anno "barna esőzött", szóval, megint relativizálsz.

" Hivatkozott a nato-ra, hivatkozott arra, hogy a ukrán nép nincs is, hivatkozott arra, hogy milyen katasztrófa volt a szovjetúnió megszűnése és hivatkotott a nácikra is."
EZ engem mind nem érdekel, mert szerintem ez a háború ROSSZ!
Olyan, mintha magadat nyugtatnád azzal, hogy ezeket mantrázod.

"A nácik csak egy kifogás volt putyin részére és így én nem foglalkozom velük."
Ahhoz képest, egyáltalán nem tudod elítélni az ukrán nácikat, hanem j9ssz itt azzal, hogy "ők nem is olyan nácik", meg, hogy "nincsenek is annyian", meg, hogy "tulajdonképpen Putyin hozta őket létre"
Ezek mind csak kifogások, és nem értem, hogy miért van ezekre szükséged?

" Nem tudok és nem is akarok mindennel foglalkozni."
Mindennel nem is kell!
Viszont, amiről blogolsz, meg az azokhoz szorosan hozzátartozó körülményekkel azért illene!

" Nem tartom szalonképesnek őket, de nem az én feladatom, hogy kivizsgáljam mi is a helyzet."
Nem kell sok mindent kivizsgálni, ott volt a cikkekben, már régen, a háború előttről, hogy miket csináltak, meg mi a kapcsolatrendszerük.

" Az orosz-ukrán háború érdekel, mert érintettnek érzem magam. Nem akarok orosz katonákat látni a hazámban. "
Nem fognak oroszok jönni Magyarországra, csak akkor, ha az EU lesz olyan balfasz, hogy túltolja.
Csak szólok, hogy pl a CNN elkezdte puhítani az USA kövéleményt az USA katonák Ukrajnai bevetésére...
edition.cnn.com/2022/04/19/politics/us-weapons-ukraine-intelligence/index.html
AZt írják, hogy az USA-nak fogalma sincs róla, hogy végül hová kerülnek a fegyverek, amiket odaküldenek, "Mert nincsenek ott a bakancsok" .
Szerinted mi fog történni, ha az USA csapatokat küld Ukrajnába?

GyMasa 2022.04.21. 23:18:00

@arthurthedent:
"Én nem akarnék egy-egy országot megítélni a szűk kisebbség miatt, akik a válogatott seggfejeikből állnak. A magyarokat sem ítélem meg az alapján, hogy itt páran éltetik az orosz háborús bűnöket. "
Senki nem akar országokat nyomorult nácik miatt megítélni!
De, az ország vezetését azért lehet véleményezni, ha azokat a nácikat állig felfegyverezi, és utána a nemzet hadseregének a szeves részévé teszi.
Szerintem ez NEM EU konform viselkedés egy ország vezetésétől.

GyMasa 2022.04.21. 23:24:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"De az Azov tagjai ma már nemzeti hősök. És az elszántságuk, kitartásuk tiszteletet is érdemelne, ha nem a náci ideológiát vallanák. "
Neked is javaslom, hogy nézz meg pár videot Patrick Lancetertől!
Ő, egy független haditudósító, amerikai veterán tengerészgyalogos, aki több, mint 8 éve készít videokat a környékről!
Most éppen Mariupolban van, és konkrétan fegyvertelenül a front orosz oldaláról tudósít.
Meg, amikor visszatér a frontvonal mögé, akkor kivisz 3 embert magával az orosz oldalra.
Az a szokása, hogy megállítja az utcán az embereket, és meghallgatja, kikérdezi őket.
Oroszul/ukránul beszélnek, és angol felirat van a videok alatt.
Ő oroszul kérdez a legtöbbször (orosz felesége van).
Nézd meg a videoit, aztán döntsd el, hogy az igazságot mutatja-e be, vagy csak mocskos orosz propaganda.
Nem nekem kell hinni,hanem a szemednek!

GyMasa 2022.04.21. 23:25:56

@GyMasa:
Még annyit, hogy valóban iagazd van, mert elszántan harcolnak, csak PL videoiban olyan dolgokat mondanak a Mariupol-i polgárok, amik nem teljesen állnak egy vonalban azokkal a dicsőséges hírekkel, amiket a fősodratú médiában olvashatunk.

GyMasa 2022.04.21. 23:27:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Akkor, lehet ideje elkezdenem keresni új lakóhelyet az EU helyett...
Mert, ha az EU ezek után gyorasított eljárással felveszi az Ukránokat, akkor az egész EU egy pöcegödör lesz majd igen hamar, amiután elönti az a sok fegyver korlátlanul az egész EU-t.

GyMasa 2022.04.21. 23:30:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Te is kiérdemelted Matyika mellett a helyedet a szűrőben, szóval, IGAZAD LETT, de nem kell erőlködni, mert ezután nem is fogom látni az ostobaságaidat!
Jó kötözködést kívánok neked másokkal!
További szép napot!

apro_marosan_petergabor 2022.04.22. 07:37:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mo pont Ukrajna illetve Zelenskij "demokratizmusa"(a kárpátaljai magyarok sovén elnyomása) miatt ellenzi U felvételét a NATO-ba, konzekvensen, hosszú évek óta.
Sanos ezen most politikai pragmatizmusból vagy "kényelemből"(jópont szerzés) rést ütöttünk, mikor megszavaztuj U EU csatlakoztatásának gyorsított eljárását - valószínüleg saját meggyőződésünk ellenére, azzal az aprópóval, hogy mások (pl. Hollandia) majd úgyis befékeznek. Na most, ha mindenki így viselkedik, az ilyen döntéseknek lehet egy olyan következménye, amit senki sem akart, jelenleg ebbe az irányba haladnak a dolgok - s az egész U háború is ilyen. Az USA EUs (akaratlan és kényszeres) támogatásával, NATO-ba hívásával évek óta húzgálja az oroszok bajuszát- de ha előre látja mi lesz....? Putyin sem akart világ balhét, szankciókat..., gondolta egy hét alatt lerendezi az ügyeket, mára már el is felejtik - nem így lett(sikerült nagyon erősen rálépnie egy erős érdekkör lábára)... ha tudja mi lesz?
Anno 1914-ben sem az angolok, sem az oroszok, németek de az O-M monarchia sem akart VH-t, de mindenki lépett egy olyat, amit nem igazán gondolt meg (esetleg saját meggyőződése s érdekei ellenére), s mi lett belőle...
Jelenleg - mint 14-ben - majd mindenki illogikusan lépeget. Putin háborúzik félkézzel (nem jár jól vele), Ukrajna háborúzik teljes erővel (nagyon, nagyon nem jár jól vele, a zsidó elnök élteti hős fassizta csapatait), az EU támogatja U-t, háromnegyedkézzel(nagyon, nagyon nem jár jól vele), Mo ki akar maradni mindenáron (eközben felvállalja az antidemokratikus U EU beléptetésének gyorsítását), az USA hátradől a fotelben s már számolgatja az LNG nyereséget(de közben már nehéz fegyvereket rak fel a vonatra - és érik a z Orosz - NATO fegyveres konfliktus) -s sorolhatnám még hosszasan.
Csak baj ne legyen...

arthurthedent 2022.04.22. 08:46:32

@apro_marosan_petergabor: "az USA hátradől a fotelben s már számolgatja az LNG nyereséget"

Csak egy dedós gyerek képes arra, hogy ilyen buta módon képzelje el a világot. Egy egész kontinensnyi ország csak egy ember, aki hátradől a székében, mert csak egyetlen egy dolog érdekli, a gáz ára. Az usa hátradől, a napocska süt, a róka meg ravaszdi. Te meg boldog vagy, mert érted az egész világot, hiszen egyszerű mint a faék.

Ráadásul ez az "ezt csinálja, nem jár jó vele" már megint milyen primitív. Mintha azt mondanád, hogy "ég a háza, locsolja rá a vizet, de nem jár jól vele, mert elázik a bélyeggyűjteménye".

Ráadásul ez az "Ukrajna nem jár jól vele, hogy ellenáll" már megint milyen ordas egy beszólás! Mintha azt mondaná a rendőr neked, miután megerőszakoltak, hogy "de most jól jár vele, hogy kiabált meg kihívta a rendőrséget?"... Ennyi empátia van benned? Miért nem hagyják, hogy az oroszok kirabolják és rendezzenek egy kis gyilkolászást meg erhurcoljanak egy csomó embert szibáriába meg rabigába döntsék őket, akkor mindenki jól járna?

Gyámság alá kellene helyezni mindenkit akitől csak ennyi telik.

konrada 2022.04.22. 09:05:21

@arthurthedent:
Nagyon sokban megértem dühödet, elfogadhatatlan az orosz támadás, de azért nem kéne átesni a ló túloldalára (ahogy te is fentebb értelmesen leírtad: nem csinál valaki attól mindent jól, ha van olyan, amiben egyetértünk vele).

Az oroszok hideg nagyhatalmi megfontolásból támogatnak, támadnak meg országokat, s nem azért, amit magukról mondanak: szívjóságból, humanizmusból, segíteni akarásból.
Ezzel gondolom egyet értünk.

...de felvilágosítalak, hogy az USA se. Őket sem igazán érdekli az általa megtámogatott, megtámadott országok sorsa, csakis a saját nagyhatalmi érdekei.
S ezen nem változtat az, hogy most speciel a szívügyed, Ukrajna a támogatott, s ez most jó ügy, mert Afganisztán, Irak, Panama, Nicaragua lerohanása, anno Pinochet, most Szaud-Arábia támogatása (ahol aztán nem igen van demokrácia, viszont beavatkozik haderővel a szomszéd országban, szóval...) nem a szívjóságára példa, hanem a nagyhatalmi érdekeire.

...s egymás között: ahogy leírtad te is, hogy Oroszország nem csak Putyin, úgy Amerika nem csak a nép. Ha elfogadod, hogy Oroszországot emlegetjük a háború kapcsán, úgy nem kéne eljátszani az álnaivat, amikor valaki az USA-t emlegeti a birodalmi érdekek kapcsán, mert hogy az nem csak a vezetés.

arthurthedent 2022.04.22. 09:30:58

@konrada:
"nem kéne eljátszani az álnaivat, amikor valaki az USA-t emlegeti a birodalmi érdekek kapcsán"

Nem játszottam el az álnaívat. Jeleztem, hogy "az usát csak a gáz ára érdekli" egy baromság, dedós baromság, mert az usa nem egy gondolkodó lény, amit érdekel ez vagy az.

NINCS módodban minden USA vezetőnek belelátni a fejébe, lecsekkolni az indítékait és azzal bírálni őket, hogy SZERINTED amikor ukrajnát segíti, akkor azt nyereségvágyból teszi.

Amúgy meg sokkal valószínűbb haszon, érdek az az USA esetében, hogy ha oroszország fejére koppintanak akkor nem folytatódik ez az agymenésük és a felelőtlenségükkel nem okoznak globális katasztrófát, világháborút, atomháborút. Ha nem vetted volna észre a világ nagy részének az a legnagyobb baja, hogy oroszország vezetése elmebeteg módjára felelőtlenül, a globális biztonságot kockáztatva viselkedik miközben sok ezer atomfegyvere van.

A tűtoltók megpróbálják megakadályozni, hogy leégjen az egész város, miközben te ott álldogálsz és bölcsen osztod az észt, hogy a csávók csak fizetésemelésben reménykednek, különben b.sznának itt rohangálni a tömlővel.

Én meg annyit kérdezek, hogy ugyan már honnan a p.csából tudod te ezt?

konrada 2022.04.22. 10:13:45

@arthurthedent:
...talán mert ismerem a történelmet.

Próbálkozz te is meg vele, sok mindenre fény derül abból. (Ha már nem voltál képes felfogni az alábbi példákat: "mert Afganisztán, Irak, Panama, Nicaragua lerohanása, anno Pinochet, most Szaud-Arábia támogatása (ahol aztán nem igen van demokrácia, viszont beavatkozik haderővel a szomszéd országban, szóval...) nem a szívjóságára példa, hanem a nagyhatalmi érdekeire."

GyMasa 2022.04.22. 10:21:19

@arthurthedent:
"...hogy SZERINTED amikor ukrajnát segíti, akkor azt nyereségvágyból teszi."
Victoria Nuland.
Keress rá.
Ö a felelös az egész, ukrajnai kavarással kapcsolatban.
Ezen felül én csak óvatosan nevezném "segítségnek" ahogy Ukrajnát felhasználták az elmúlt 14 évbe arra, hogy feldühítsék az oroszokat...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.22. 10:43:49

@GyMasa:

Az Azovval kapcsolatos megjegyzésemben (pl. hogy ma már nemzeti hősök) szerintem nem vetted észre a szarkazmust. Én nem tartom annak őket, és még turistaként se jöjjenek hozzánk, nemhogy véres bakancsot mosni a Balatonban.

GyMasa 2022.04.22. 11:09:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Oh, azt tényleg nem vettem észre, sajnálom...

GyMasa 2022.04.22. 11:11:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mindenesetre Patrick-ot akkor is javaslom...
Nagyon kemények a videoi...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.22. 11:25:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lancaster lesz azúr neve, és annyira független, hogy az egyetlen tudósító, akit beengednek az oroszok.
Ennyire hiteles:
"In this case, the scene appears to have been so lazily constructed that Lancaster’s own footage captures apparent evidence of the lie: his images of the remains inside the vehicle revealed an impossibly clean cut along the front of one “victim’s” skull, consistent with an autopsy. Grid confirmed with experts at the time that this was the case, and subsequent reporting further established the truth: This was not evidence of an IED attack, and the bodies appeared to have been sourced from a morgue"

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.22. 11:53:29

@arthurthedent: szerintem ez a gyogyi masa meg van fertőzve. Nem látom, hogy értelmesen tudnál vele beszélgetni, amikor egyértelműen az orosz befolyásoltság látszik minden szavából. A Patrik -ahogy ő nevezi, hisz régi jóbarátok-, egy magát függetlennek mondó , orosz dezinformátor. Az amerikai haditengerészettől kirúgták, mert titkos információkat rosszul kezelt. Aztán nem sikerültek az amerikai vállalkozásai a lakáspiacon, erre Európába költözött, ès önjelölt tudósító lett, kiadva magát német és amerikai médiák alkalmazottjának, amit azok cáfoltak.
Az oroszok alkalmazzák, az egyetlen nem orosz, akinek a tudósításaira hivatkozik az orosz média, például a Russia Today, a RIA, stb.

Videói manipuláltak, az elhíresült autórobbantás elég hitvány kivitelezésű, az egyik halott fején egyenes, éles tárggyal végzett vágás látható, pont olyan, mint amit boncolásnál végeznek. Az autó ablakai kifelé robbantak, ami ugye valószínűtlen, ha rakétatámadás érte. A hullák jobban megégtek, mint maga az autó, ami szintén valószínűtlen, hisz nem a halottak gyújtották ki az autót a saját hőjükkel.
Szóval ennyire hiteles.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.22. 11:55:33

@GyMasa: a Patrikod egy orosz propagandista, te agyalágyult!

apro_marosan_petergabor 2022.04.22. 15:56:07

@Fasszopó vén tolvaj:
Nem vagyok ukrán, tehát valaohogy nem stimmel a címkéd... Az ukrán provokáció is kellett ehhez a háborúhoz (most itt nem mélyedek bele, hogy csak újjbábok a sztoriban, még ha ők nem is tudják).

apro_marosan_petergabor 2022.04.22. 16:17:58

@arthurthedent: "az USA hátradől a fotelben s már számolgatja az LNG nyereséget"
...Te meg boldog vagy, mert érted az egész világot, hiszen egyszerű mint a faék."
- Nem, szomorú vagyok, hogy sokan nem értik ezt. Nem értik, hogy ez a proxy háború, nem európai érdek, s nem magyar - ez USA-Orosz háború, melyben nem kellene résztvennünk, sehogyan, még 1/27-részben sem.
"Ráadásul ez az "ezt csinálja, nem jár jó vele" már megint milyen primitív. Mintha azt mondanád, hogy "ég a háza, locsolja rá a vizet, de nem jár jól vele, mert elázik a bélyeggyűjteménye".
- Nem, mert ezt talán ők sem értik, mert messzire vezet. Arra, hogy majd kialakul egy külön gazdasági entitás a világban, amelyből már kihulik a dollár, az Euro, meg a nyugati technológia is, mert nem lesz rá szükség, a kínai-orosz bepótolhatja stb., stb...
"Ráadásul ez az "Ukrajna nem jár jól vele, hogy ellenáll" már megint milyen ordas egy beszólás! Mintha azt mondaná a rendőr neked, miután megerőszakoltak, hogy "de most jól jár vele, hogy kiabált meg kihívta a rendőrséget?"...
- Másról van szó. Ukrajna (lásd feljebb) újjbáb ebben a játszmában, melyben ügynök-elnökük az utolsó ukránig, s az utolsó azovi "fasisztáig" harcolni fog, amig ezt a parancsot kapja - de ne aggódj, saját bőrét nem viszi vásárra. Abban a háborúban, amelynek kiprovokálásában erősen benne volt (Emlékszem jó pár hónapja olvastam valahol, ahogy az egyik ukrán tábornok megfenyegette az oroszokat, ha sokat ugrálnak az ukrán rakéták könnyen elérhetik Moszkvát... - provokáció nem ez volt, ez csak az ukrán hangulatra volt szépen jellemző, már benn érezték magukat a NATO-ban)
- ..."nincs empátiám"..., nem , ehhez a politikai vezetéshez nincsen, azokhoz a kárpátaljai magyarokhoz, akiket sanyargat évek óta a "minta demokrata" ügynök-Zelinskij - nos, hozzájuk annál több van, sőt sajnálom a sok földönfutóvá tett ukránt, és segítek is itt rajta, mint menekültön. De háborúba még véletlenül sem mennék értük.

apro_marosan_petergabor 2022.04.22. 20:28:27

Német kancellár: Atomháború lesz, ha Németország és a NATO nehézfegyverzetet küld Ukrajnának

"Mindent megteszek azért, hogy megakadályozzam a harmadik világháborúhoz vezető eszkalációt. Nem szabad, hogy nukleáris háború legyen

– mondta a német kancellár. " (Olaf Scholz)

juletræ 2022.04.23. 06:29:09

@apro_marosan_petergabor:
"Arra, hogy majd kialakul egy külön gazdasági entitás a világban, amelyből már kihulik a dollár, az Euro, meg a nyugati technológia is, mert nem lesz rá szükség, a kínai-orosz bepótolhatja stb., stb.."

MHo2o ycnexob. ;) (csak h te is ertsed:dok sikert a rus kinak mindehhez)

juletræ 2022.04.23. 06:38:41

@apro_marosan_petergabor:
Az uhynok Zselinsxkirøl irt ostobadagaidra nem reagalok.

Csak emlekeztetlek srra h mit mondott a Medvegyev: hossxu tavu celjuk a Lisszabontol Vladivosztokig terjedø Eurazsia kialakitasa.
Nyilvan az elmebeteg Szergej vezetese alatt.
Az "elmebeteg ukranoknak" hala errøl MOST rgyeløre almodni sem tudnak.
Feb 24e eløtt ez nem igy volt. Ha dikerult volna a rusxkiknak a villamhaboru ma mar Litvanuat is elfoglaltak volna.

Egy reakcio a rusxkijaid "ønellatasaea", "technologiai fejlødesere":
Tudod, miert nem exportaljak a ruszkik a mikroelektronikai cikkeket?
Mert nem fernek ki a gyarkapun ;)

Ez a villamhaboru olyan mint a ruszki mikroelektronika: ez az "orosz villam". Esetleg "gømbvillam" :)

arthurthedent 2022.04.23. 07:20:44

@apro_marosan_petergabor: "Nem, szomorú vagyok, hogy sokan nem értik ezt. Nem értik, hogy ez a proxy háború, nem európai érdek, s nem magyar - ez USA-Orosz háború, melyben nem kellene résztvennünk, sehogyan, még 1/27-részben sem."

Amikor ég a szomszád háza, akkor nem úgy tudsz kimaradni, hogy kiülsz a teraszra fröccsözni és halkan ismételgeted, hogy ez nem a te problémád. Úgy tudsz kimaradni, hogy te és az egész családod beáll a sorba és adogatja a vödröket.

Ez minden értelmes embernek világos a mostani helyzetben. Mindenkinek.

arthurthedent 2022.04.23. 07:27:08

@apro_marosan_petergabor: "Abban a háborúban, amelynek kiprovokálásában erősen benne volt"

Ja, provokálta. Sőt kiprovokálta. Az oroszok nem tehettek mást, az ukránok kiprovokálták maguknak a háborút. Érdekes b+, hogy az oroszokat mindig azok provokálják, amerre emúgy mennének, amerre a katonai meg gazdasági érdekeik megkívánják.

Ezért azt remélem, hogy a te szövegelésedet nem tekinti senki provokálásnak és nem rugdos meg egy kicsit a kocsma előtt, mert én elítélem az erőszakot. Viszont mondjuk érdekes lenne megfigyelni, hogy mennyire vennéd jogosnak ezt a "kiprovokálta" kifogást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 09:12:32

@arthurthedent:

"Úgy tudsz kimaradni, hogy te és az egész családod beáll a sorba és adogatja a vödröket."

Pontosan ezt tesszük. Humanitárius segélyt küldünk, fogadjuk a menekülteket, megszavazzuk a szankciókat.

De rossz a hasonlatod, sokkal jobb a következő: Két rossz viszonyban lévő, egymással veszekedő szomszéd közül az egyik felgyújtja a másik házát . Ekkor is rohanok adogatni a vödröket, de eszem ágában sincs beavatkozni a verekedésükbe, azt intézzék el egymás között. Ha a megtámadott megsérül, akkor ellátom a sebeit, de nem fogom helyette vagy vele együtt ütlegelni a támadót, mert az az ő vitájuk, én egyikőjükkel sem állok perben-haragban - és nem is akarok.

apro_marosan_petergabor 2022.04.23. 09:28:32

@juletræ: Probálj figyelmesebben olvasni. NE orosz mikroelektronikára céloztam, hanem orosz-kínai együttműködésre. Kína már elég erős a m.e-ban...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 09:39:41

@apro_marosan_petergabor:

Nyilván ezért küldenek a németek nehézfegyvereket is Ha még fél évig elhúzódik ez az átkozott háború, megérjük, hogy ismét német katonák harcolnak oroszok ellen.

Az oroszok meg, ha van egy kis eszük, a még megmaradt precíziós rakétájukkal megsemmisítik ezeket a fegyverszállítmányokat, mihelyt ukrán területre értek. Jó, mondjuk 10km-re a határ ukrán oldalán.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 09:46:32

@apro_marosan_petergabor:

Azt a mai napig nem értem, miért nincs az oroszoknak gyakorlatilag semmilyen mikroelektronikai iparik. A szürkeállomány meglenne hozzá.

Mellesleg ugyanez áll Európára is. Most az orosz energiafüggőség folyik s csapból is, de legalább ekkora Európa mikroelektronikai függősége Kínától és az USA-tól.

arthurthedent 2022.04.23. 10:00:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ekkor is rohanok adogatni a vödröket, de eszem ágában sincs beavatkozni a verekedésükbe, azt intézzék el egymás között."

Rossz a hasonlatod. Az egyik késeli a másikat, kettőt már megkéselt és közben már beszólt neked, hogy te leszel a következő. Te meg azon picsogsz, hogy talán meg is érdemli a késelést abban a reményben, hogy hátha akkor nem téged késel meg előbb, hanem a szembeszomszédot.

Te b+ az utolsó pillanatban is azt fogod motyogni az elborult elméddel, hogy "ez nem az én háborúm, ebből nekem ki kell maradnom". Miközben úgy akarsz kimaradni belőle, hogy azért közben csencselsz gázt meg kőolajat, meg azért kozervet is adsz el az oroszoknak és azért méltatlankodsz az ukránok viselkedésén, hogy miért nem udvariasan beszélnek veled miközben gyilkolják őket.

Putyin erkölcsi hullára írta magát és az országát két hét alatt. Amikor emlegetik őket a következő mondatban a magyarokról szólnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 10:25:57

@arthurthedent:

"közben már beszólt neked, hogy te leszel a következő."

Hazug a hasonlatod, mert nem szólt be, sőt kimondottan jó viszonyban vagyok vele. Mindenképp jobban, mint a másik szomszéddal. Innentől meg bukik a további érvelésed.

"Te b+ "
"azt fogod motyogni az elborult elméddel,"

Én nem személyeskedtem veled, nem is bazmegeltem, te is inkább hanyagold. Ha nehezedre esik is, próbálj kulturált hangnemben vitázni. Az eddigiekből ítélve sokat kell gyakorolnod, de szerintem van esélyed a sikerre.

"csencselsz gázt meg kőolajat"

Szabályos szerződés alapján vásárolok. Ahogy pl. a demokrácia bajnokai, a németek és az osztrákok:

"Ausztria támogat minden Oroszország elleni szankciót az Ukrajna ellen indított támadása miatt, azonban nem tudja támogatni a gázembargót – jelentette ki Magnus Brunner osztrák pénzügyminiszter.
Brunner megjegyezte, hogy az osztrák ipar annyira függ az orosz gáztól, hogy nincs más választásuk. Hozzátette: nincs értelme olyan szankcióknak, amelyek jobban ártanak az osztrák gazdaságnak, mint Oroszországnak."

"méltatlankodsz az ukránok viselkedésén, hogy miért nem udvariasan beszélnek veled miközben gyilkolják őket."

Talán nem kellett volna elnyomniuk a magyar kisebbséget. A rossz viszony innen ered.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 10:31:05

@arthurthedent:

Mellesleg abbahagyhatnád a háborús riogatást. Magyarországot sz oroszok nem fenyegették meg. Kevered őket sz ukrán hadsereg szerves részét képező náci Azov ezreddel, melynek katonái valóban a Balatonban akarják mosni a véres bakancsukat.

Szóval az ukrán hadsereg tényleg megfenyegette Magyarországot. Az oroszok nem.

Megértem, hogy ez nem illik bele s te russzogób elméletedbe,

apro_marosan_petergabor 2022.04.23. 11:20:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igen, a kérdés jó. De kis korrekció. Felismerték a startégiai problémát, ezért VAN (volt is, de gyenge) mikroelektrnokiai iparuk, csak még közepes, fejlődés alatt.
www.gtai.de/de/trade/russland/branchen/russland-will-chips-und-speicher-selbst-herstellen-565794 A cikkben az is látható, az orosz külföldi import minden országból csökken...
Európában jobb a helyzet, 10% a világpiaci részesedés a mikrochipekben! Emellett EUs jogszábályok fogják felerősíteni ezt az ágazatot (2030-ra 20% a cél).
De tegyük hozzá, a magas színvonalú orosz hadi és űripar nem lenne lehetséges komoly elektronikai ipar nélkül - tehát a chipek alkalmazása (hw) és rendszer felhazsnálása hw + sw megvan, a chipgyártásban kell erősödniük - ebbe nyilván a kínaiak belefolynak.

apro_marosan_petergabor 2022.04.23. 11:24:18

@apro_marosan_petergabor:
De mint fentebb jeleztem, ez még nem így van - legalábbis én így értelmezem. Amíg Scholz (realista) rá nem bólint, már pedig egyelőre nem akar, addig nem mennek nehézfegyverek.. már pedig a kancellár az ország feje, egyelőre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 11:47:56

@arthurthedent:

Már csak azért is hanyagolhatnád a háborús rémhírterjesztést, mert semmi alapja nincs - már azon túl, hogy eleve nem mondasz igazat. Az orosz hadsereg jól láthatóan Ukrajnával sem bír el Még ha lettek volna is terveik a keleti NATO-tagállamok ellen, azokat az ukrajnai fiaskó után sürgősen elfelejthették.

Putyin nagy hülyeséget csinált ezzel a háborúval, de annyi realitásérzéke még maradt, hogy a NATO-t nem fogja megtámadni. Hacsak a NATO nem szorítja annyira sarokba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 12:21:30

@apro_marosan_petergabor:

"Ein weiterer Hersteller, Angstrem-T, hat sich mit dem Bau einer neuen Chip-Fabrik im Moskauer Umland finanziell übernommen und befindet sich im Insolvenzverfahren."

Vajon kap állami segítséget?
Mert egyébként az államnak nem beruháznia, nem terveket készítenie kellene, hanem ösztönöznie.

Már maga az a tény is ezt mutatja, amire a cikk is utal, miszerint a belső piac sem elég nagy. A gyártást és az igényeket, a keresletet együtt kellene ösztönözni, amit persze az oroszok is tudnak, csak eddig egyszerűb volt külföldről vásárolni A szankciók e téren akár segíthetik is sz orosz me. ipar fejlődését.

arthurthedent 2022.04.23. 12:35:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Megértem, hogy ez nem illik bele s te russzogób elméletedbe,"

Ja, én vagyok a ruszofób. Az. Az oroszok halkan megjegyzik, hogy ha nem hagyják őket nyugodtan gyilkolni, akkor atomháborút rendeznek, a lakosság 70%-a támogatja, véletlenül kikottyantják, hogy a következő állomás Moldova lesz, de én vagyok a RUSZOFÓB. Mert nyilván nincs semmi okom félni, mert nyilván nem próbálják meg MEGINT megszálni a hazámat IS, ugye?

Hát tuti te sem ingyen lopod a napot az interneten, az is biztos. Ennyire hülye nem lehetsz egyedül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 12:52:11

@arthurthedent:

Persze, hogy nem ingyen teszem Már írtam, hogy minden kedd reggel Putyin személyesen indítja a postagalambokat, akik a munkámért fizetségül jàró csiszolt gyémántokat hozzák nekem és a többi Putyin-bérenc ügynöknek.

"mert nyilván nem próbálják meg MEGINT megszálni a hazámat IS, ugye?"

Nyilván nem fognak megtámadni egy NATO-tagállamot. Aki ezzel riogat, az vagy háborús rémhírterjesztő, vagy pszichiátriai segítségre szoruló paranoiás beteg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 12:55:32

@arthurthedent:

Tudod, Putyinnak megéri gyémántokkal fizetni, mert az oroszok a szankciók miatt nem tudják legálisan eladni a kibányászott sok gyémántjukat. Így Putyinnak ez semmibe nem kerül, én viszont busásan meg vagyok fizetve.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 13:01:03

A postagalambokkal szemben pedig nem érvényesíthető az orosz repülőgépek ellen elrendelt berepülési tilalom.

Megjegyzem, ezt a fizetési módszert szerénységem javasolta Putyinnak, aki azonnal elfogadta.

arthurthedent 2022.04.23. 14:44:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nyilván nem fognak megtámadni egy NATO-tagállamot."

Épp tegnap jelentették be, hogy le fogják lövöldözni az amerikai műholdakat, amikor elmennek a fejük felett. Pár héttel előtte még azt mondták, hogy ha valaki megpróbálja bántani az orosz műholdakat, akkor az világháborút jelent. Tegnap mondták azt is, hogy elmennek Moldova felé. Előtte azt mondták, hogy ha Finnország belép a NATO-ba, annak súlyos következményei lesznek.

Igazából miért is gondolod, hogy te tudod mit fognak az oroszok csinálnak. Úgy gondolod, hogy nem őrültek meg, hogy megtámadjanak egy NATO országot? Tényleg? :D Mennyire vagy te biztos ebbe?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 15:55:20

@arthurthedent:

"Mennyire vagy te biztos ebbe?"

"Ebbe" semennyire, de ebbeN eléggé.

Mondani sokfélét lehet.
Neked mit jelent az, hogy "súlyos következmények? Belelátsz az oroszok fejébe, mint Vlagyimir Zelenszkij?

Ha meg valaki megtámadja az orosz vagy az amerikai műholdakat, az természetesen közvetlen támadás, azaz casus belli. Eléggé logikus.

"elmennek Moldova felé."

Moldova felé != Moldovába.

arthurthedent 2022.04.23. 16:03:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Neked mit jelent az, hogy "súlyos következmények? Belelátsz az oroszok fejébe, mint Vlagyimir Zelenszkij?"

Mert én mondtam, hogy nem fognak megtámadni egy NATO országot, ugye?

"Ha meg valaki megtámadja az orosz vagy az amerikai műholdakat, az természetesen közvetlen támadás, azaz casus belli. Eléggé logikus."

Hát pedig pont ezt monták ugye. Akkor honnan is tudod, hogy mit fognak csinálni?

"Moldova felé != Moldovába."
Azt, hogy moldova felé mennek én mondtam. Azt, hogy pontosan mit mondtak nem tudom, mindenki úgy értelmezi amit hazudnak ahogy akarja. Nyilván össze-vissza beszélnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 16:06:21

@arthurthedent:

Kicsit még gyakorold a központozást.

arthurthedent 2022.04.23. 16:33:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kicsit még gyakorold a központozást."

Mondcsak, ilyenkor úgy érzed, hogy neked van igazad, vagy talán jobbnak tartod magad? Mire jó ez a nyelvtannáciskodás? :D Szerintem égeted magad, de te nyilván nem így látod, ugye? :D
süti beállítások módosítása