wagmg

wagmg

Lerohannak minket az oroszok?

2022. április 19. - arthurthedent

Hát persze, ez a nagy kérdés, ami minden magyarnak a fejébe jár, megint jönnek az oroszok? Megint lerohannak minket, megint háború lesz, megint kezdődik?

Lehet hallani ilyen véleményt is, olyat is, jönnek, nem jönnek, valószínűleg jönnek, eszükbe sincs. Célkeresztben vagyunk vagy nem? Mi lesz? Nyilván nem tudom megmondani, hogy mi lesz, de talán segíthetek jobban megérteni a helyzetet...

Szóval elsőnek is tisztázzuk: célkeresztben vagyunk, rajta vagyunk Putyin listáján? A válasz egyszerű, Putyin megmondta és ebben kivételesen nem hazudott. Rajta vagyunk, célkeresztben vagyunk. Putyin jövőképe a Szovjetúnió területének visszaállítását álmodja. Oroszország határainak védelmét egyrészt a csatlós államok látták el, Ukrajnai, Észtország, Beloruszia meg még egy pár ország. Ezeknek az országoknak az élére most Putyin bábkormányokat képzel, diktatúrák legyenek, amelyek egy esetleges háború esetén golyófogóként tolják az állampolgáraikat a frontvonalra. Keserű sors, nincs rá önként jelentkező, de persze ezért kell diktatúra.

A védelem külső rétegét pedig védtelen, béna kacsa, komoly hadsereggel nem rendelkező országok alkotják. Ezeknek aaz országoknak a területén lehet háborúzni, itt lehet atomot dobálni, szétlőni mindent, itt lehet megvívni a háborút. Magyarország ilyen "bufferzóna" szerepet szán az orosz felsővezetés, Lengyelországgal, Szlovákiával egyetemben. Roppant megalázó, a magyarok szerepe Putyin szerint még csak nem is ágyutöltelék, egyszerűen csak áldozat, vágómarha.

Szóval rajta vagyunk a listán, hát persze, hogy rajta vagyunk.

Igen ám, de nem kell félni, a NATO megvéd, ugye? Biztonságban vagyunk, Putyin nem fog olyan őrültséget csinálni, hogy megtámadjon egy NATO országot, ugye?!

Nos, nem... mármint nem vagyunk biztonságban. Putyin nem tévedhetetlen, képes a legnagyobb marhaságot elkövetni mert egyszerűen félreérti a helyzetet, lásd Ukrajna ostroma 2022. Végtelenül leegyszerűsítve az a helyzet, hogy mi úgy gondoljuk, hogy a NATO megvéd minket, persze. Csakhogy Putyin is így gondolja -e?

Putyin számára a nemzetközi szerződések semmit sem érnek, Putyin számára a manipuláció az alap, a "stratégiai igazság" amit mi egyszerűen hazugságnak nevezünk, a propaganda, a blöffölés. Mi van, ha Putyin úgy gondolja, hogy a NATO csak blöfföl, be kell fenyegetni egy totális atomháborúval és bevonulni magyarországra? Egy Lettország, egy Litvánia, egy Magyarország kedvéért nem fognak világháborút kezdeni, majd tárgyalgatnak, megszorítgatnak, az meg a lőtéri kutyát sem érdekli ugyebár.

Van erre esély? Lehet, hogy Putyin és az Orosz felsővezetés így gondolkodik? Lehet, hogy megpróbálják? Indítanak egy speciális katonai akciót ellenünk mert "provokáltuk" őket?

Bizony, lehet. Könnyen lehet. Csakhogy jelenleg nem valószínű. A jó hír, hogy jelenleg nem időszerű és lehet, hogy megússzuk. Lehet.

Miért gondoljuk ezt? Miben reménykedhetünk?

1. Az ukrajnai háború nem jött be. Rengeteg orosz tank ég mint a zsír, minden tíz orosz katonából egy halott, kettő sebesült. Fogytán az okos lőszer, fogytán a rakéta. Még a büszke orosz hadiflotta is elsunnyogott a partvonaltól, ahol elérték a rakéták, mert csúnyán beverték a képét. Ebből még talán ki lehet jönni úgy, hogy Moszkvában győzelmet ünnepeljenek, de az biztos, hogy az orosz államnak elment a kedve a speciális katonai akcióktól egy pár évre. Ez persze nem biztosíték, de reményt ad.

2. Az ukrajnai háború még nem ért véget. Most jön a második menet, senki sem tudja mi lesz az eredménye. Lehet, hogy lecsípnek egy részt ukrajnából, de az is lehet, hogy megint csúnyán beverik az orrukat. Melyikre mennyi az esély, nem tudjuk, de egyik sem lehetetlen. Ha a második menetet is az ukránok nyerik kérdés, hogy lesz -e harmadik. Vagy így, vagy úgy, de nagyon úgy néz ki a második menet sem lesz egy leányálom az oroszoknak és nem lesznek abban a hangulatban, hogy ide is benézzenek.

3. A legfőbb érv azonban, ami amellett szól, hogy egyelőre nem készülnek megtámadni minket az eszkaláció elve. Moszkva imád eszkalálni. Nem terítik ki a lapjaikat, nem ugranak fejjel a konfliktusba, tartogatják a lapjaikat. Még most is azt mondják, hogy nincs is háború, nem küldenek sorkatonákat, nem szedik elő a katonai tartalékokat. Ez lesz a következő lépés, ezzel tudják emelni a tétet. Sorozás, mozgósítás, oroszországot megtámadta ukrajna[1]. Tömeg, 500 ezer katona, tán több, több ezer tank, szőnyegbombázás, bombák tonnái és tonnái.

Ha ez sem jön be, akkor lehet kis hatótávolságú nukleáris fegyvereket bevetni. Ez a következő lépés, ukrajnán belül megvívott atomháború, csak pár robbanófej, pár város, messze a NATO országok határaitól. Ez az orosz katonai doktrína része, kisebb atomfegyvert be lehet vetni a harctéren ha szükséges. Van még lépés a mostani játszmában, nem kell magyarországra menni.

4. Akárhogy is eszkalálódik a helyzet az orosz vezetésnek nem lesz érdeke kiterjeszteni a háborút. Eszkalálni, emelni a tétet igen, de még több ellenséget magukra szabadítani nem. A NATO konfliktusnak akkor lett volna értelme, ha fényes győzelmet aratnak ukrajnában. Az egy másik játszma ami az életünkről szól. A mostani játszmában lehet blöffölni, lehet emelni a tétet, de ebben mi nem vágómarhaként szerepelünk, ebben csak a kibicek vagyunk. Mármint az oroszok szerint, merthogy a saját sorsunkba telán nekünk is lesz beleszólásunk.

Egy dolog azonban  biztos: ha bejöttek volna Putyin álmai, ha elő lehetett volna szedni a díszegyenruhákat kijevben, akkor mi lettünk volna a következő leütött gyalog. Magyarország, Lettország, Litvánia, Észtország vagy Lengyelország. Azaz majdnem, ne feledjük, hogy Putyin játszmájában nem bábuk vagyunk, mi vagyunk a sakktábla.

 [1] Na jó, ugye senki sem gondolta, hogy ha lépnek azt ne fognák az ukránokra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr9117810985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 16:09:47

@arthurthedent:

"A Coriolis-erőhöz meg nem kell légkör meg semmiféle közeg. "

Persze. A légkör ahhoz kell, hogy a Coriolis-erő hathasson a testre. Pont mint az alátámasztás a nyugvó testre

arthurthedent 2022.04.21. 16:14:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Persze. A légkör ahhoz kell, hogy a Coriolis-erő hathasson a testre. Pont mint az alátámasztás a nyugvó testre"

Az nem a Coriolis erő. Az a szél, ami a Coriolis erő által mozgatott levegő.

GyMasa 2022.04.21. 16:22:50

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Ezzel nem azt állítom, hogy minden hamisítvány, azt viszont igen, hogy nagyon alapos ellenőrzésnek kell őket alávetni. Senki ne higgye, hogy csak az oroszok hazudnak. Az ukránoknak komoly érdekük fűződik a világ együttérzésének elnyeréséhez."
És, én erre válaszoltam, te kis, szövegkörnyezetböl kiragadó, gerinctelen, sunyi alak!
Igaz, nem fogalmaztam teljesen egyértelmüen, de te is megértetted, hiszen, csak azt a részt másoltad ki, ami az oroszokra vonatkozik, az Ukránost meg kihagytad...
Mivan, már elfogytak az érveid és tényleg arra van szükséged az "Igazad" bizonyításához, hogy ilyen aljas módszerekkel élj?
Komolyan teljesen szánalmas vagy!

"Tehát? Vannak gondok a memóriáddal."
Nem, neked vannak gondjaid a gerinceddel...

GyMasa 2022.04.21. 16:24:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azért, az annyira megható már, hogy mekkora lelkesedéssel öleli az antifasiszta, rasszizmusmentes EU a keblére a saját Waffen SS hadosztályokkal rendelkezö Ukránokat.

GyMasa 2022.04.21. 16:28:08

@parttalan:
" Arról nem is beszélve, hogy - már amennyiben hihetünk az orosz információnak - az ukránok amerikai fegyverekkel a két keleti szakadár területtel való leszámolásra készültek. Ha ez igaz, az már éppen elegendő indokot képez az offenzíva megindítására."
Igen, ez lenne az ENSZ 51 cikkelyre való hivatkozás.

arthurthedent 2022.04.21. 16:29:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Persze. A légkör ahhoz kell, hogy a Coriolis-erő hathasson a testre. Pont mint az alátámasztás a nyugvó testre"

Aha, azt hiszem értem mit mondasz. Van egy forgó vonatkoztatási rendszer. Ebben halad a lövedék. A forgó vonatkoztatási rendszerből megfigyelve a lövedék egy fura pályán mozog, ami a Coriolis hatás miatt van. A föld felszínén megfigyelve úgy látjuk, hogy a lövedékre egy erő hat, ami miatt az eltér a pályáról. Ez a látszólagos erő a Coriolis erő.

Most hogy ha van valamiféle eszköz arra, hogy a lövedéket a forgó vonatkoztatási rendszerhez képes egyenes pályára kényszerítsük, akkor a Coriolis erőt kell kompenzálnunk. Ez azonban nem a Coriolis erő, ez a Coriolis hatást kiegyenlítő erő. Ez már valós erő és néha ezt szokták hibásan Coriolis erőnek nevezni.

Szerintem...

arthurthedent 2022.04.21. 16:32:54

@GyMasa: "a saját Waffen SS hadosztályokkal rendelkezö Ukránokat"

Azért tegyük hozzá, hogy akikre utalsz, azok soha nem voltak 2500-nál többen, de leginkább kevesebb mint 1000 emberről van szó. Namost ennyi gaz náci minden országban van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 16:39:55

@parttalan: aztakurva! 2007-ben kinevezi Putyin a hadsereg élére azt az embert, aki nem katona, hanem közgazdász. Elkezdődik a haderő modernizálása. Erre azt mondani, hogy azért volt, mert Bush 2009-ben megpendíti Ukrajna NATO tagságát, elég durva!

Támadó hadsereget építenek. Erre azt mondani, hogy védekezésre készül, mert az agresszív NATO, az orosz propaganda beszopása.
Ráadásul, akkor még az oroszbarát Janukovics volt hatalmon!
Szó nem volt az orosz nyelvűek elnyomásáról, sem Ukrajna katonai megsegítéséről.
De a későbbi években is az látszik, hogy Oroszország hatalmi pozíciójának megerősítésére törekszik, távol határaitól is.
Erre azt mondani, hogy Szíriában azért támadott civileket, mert az amerikai fenyegetés miatt építette a hadseregét, cinizmus.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 16:42:08

@GyMasa: nem, az egész hozzászólásodat másoltam ki.

GyMasa 2022.04.21. 16:54:21

@arthurthedent:
"Azért tegyük hozzá, hogy akikre utalsz, azok soha nem voltak 2500-nál többen, de leginkább kevesebb mint 1000 emberről van szó. Namost ennyi gaz náci minden országban van."
www.aljazeera.com/news/2022/3/1/who-are-the-azov-regiment
www.reuters.com/article/us-cohen-ukraine-commentary-idUSKBN1GV2TY
Innen pl. van egy video, ami a gyerekeknek
Igen a Wikipedia szerint 900-1500 ember, csakhogy nem az Azov az egyedüli ilyen csapat...
Plusz, a veszteségeket elnézve MÁR tényleg nincsenek túl sokan...
Van még belölük vagy 5.

Valóban, vannak máshol is, csak azok rejtözködve tagjai az adott ország hadseregeinek, és, amint kiderül róluk ez a hajlamuk, úgy repülnek onnan, hogy azt csoda nézni!
Pl. így: telex.hu/kulfold/2020/09/29/nacigyanu-nemetorszag-demokracia-hadsereg-bundeswehr-ksk-kommandosok
Érted, nem saját hadosztályt kapnak, hanem el lesznek távolítva a hadseregböl!
És, hasonló hírek pár évente felröppennek itt, Németországban...
Remélem, elég egyértelmüen, és érthetöen tudtam fogalmazni!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 16:58:11

@parttalan: nevetséges magyarázat. Ukrajna NATO tagságát meg se tárgyalta a nato.
Minek hazudsz?
Az oroszajkúak megsegítése pedig akkora blöff, hogy agyatlannak kell lenned, hogy elhidd. Eleddig ez nem volt gond?
A Krím megszállása, a donbasszi régió fegyveres támogatása nem volt elég.
Ha bevonul donbasszba az orosz, még el is hinném. De egy harmadik országon keresztül támadta meg Kijevet!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 17:12:15

@parttalan: még azt magyarázd meg, Putyinnak olyan bombái, rakétái vannak, amelyek megkülönböztetik az oroszt az ukrántól?
Szerintem elég sok a polgári áldozat. Vannak köztük oroszok is, szép számmal.
Erre mondják, védjen meg téged a Putyin!?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 17:20:07

@parttalan: "Arról nem is beszélve, hogy - már amennyiben hihetünk az orosz információnak - az ukránok amerikai fegyverekkel a két keleti szakadár területtel való leszámolásra készültek"

A szakadárok pedig orosz támogatással harcoltak a fennálló állami rend ellen.

Gondolj bele, ha Baja bejelentené, mostantól szerb állam. Aztán szerb támogatással lőné a magyar rendfenntartó erőket.
Erre a magyar állam mit lépjen?
Majd a szerbek, Szlovákián keresztül megtámadnák Budapestet, bevonulnának az országba , és szarrá bombáznák Szegedet. Nyilván azért, mert Baja függetlenségéhez ez kell....

arthurthedent 2022.04.21. 17:24:31

@GyMasa: "Valóban, vannak máshol is, csak azok rejtözködve tagjai az adott ország hadseregeinek, és, amint kiderül róluk ez a hajlamuk, úgy repülnek onnan, hogy azt csoda nézni!"

Nem a hadsereg hanem az önkéntes véderő részei. Ráadásul az Azov regiment 2014-ben alakult, amikor az orosz behatolásra válaszul egyáltalán lehetővé tette a kormány az ilyen őrseregek létrehozását.

Szóval ja, vannak nácikok, Putyin miatt. :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 19:18:02

@Igazamvanvagyigazamvan?:
@arthurthedent: Srácok! Jól bírjátok a sok agyhalott propagandistával szemben! Le a kalappal!
Mondjuk egyszerűbb elküldeni őket a retkes telibebaszott hazaáruló féreg kurva anyjukba.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 19:19:52

@arthurthedent: az azovososk mentek át Oroszországba kötözködni egyébként...?

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 19:27:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: kit is küldött el 2022.04.03-an a nép a kurva anyjaba???? :))) #nemaztmondtakferi:)))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 19:42:35

@arthurthedent:

"Namost ennyi gaz náci minden országban van."

Azért ne mondd, hogy más európai országokban a náci, neonáci katonák nyíltan lehetnek nácik, a hadvezetés és a politika meg annyira megtűri őket, hogy a náci ezred hivatalosan is része a hadseregnek.

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 19:50:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és azok milyen nácik akik egy buziert a veruket adják??? És nem én mondtam hogy buzi hanem ő dicsekedett el vele:)))))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 19:53:05

@arthurthedent:

"Ez azonban nem a Coriolis erő, ez a Coriolis hatást kiegyenlítő erő. Ez már valós erő és néha ezt szokták hibásan Coriolis erőnek nevezni."

Igen, erre gondoltam. Csak hülyén fogalmaztam azzal, hogy azt írtam, ahhoz kell, hogy a C. erő hathasson a testre. Köszönöm, hogy helyére tetted a dolgot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 19:56:40

@a nagy hohohorgász:

Elfajzott nácik.

De nem ugrik be, kire gondolsz. Ki dicsekedett vele?

a nagy hohohorgász 2022.04.21. 20:10:43

Cselt a cselre kivalon sorjaz
Ravasz a nagy hohohorgász:)))))

GyMasa 2022.04.21. 20:32:59

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"és mi van az orosz nácikkal?"
Mi van velük?
Hol vannak?
Ha vannak, nekik sincs helyük az orosz hadseregben!

GyMasa 2022.04.21. 20:41:24

@arthurthedent:
"Nem a hadsereg hanem az önkéntes véderő részei."
Nem, az Azov zászlóalj szerver része az Ukrán hadseregnek!
AMúgy, meg szánalmas, ahogy próbálod őket mosdatni!
Mit nem értesz meg azon, hogy egy kicsit sem EU konform az, amit az Ukránok művelnek???
Emlékezz rá, mekkorafelhördülés volt anno gyurcsányék köreiben a magyar, varjúnak öltözött, pocakos "nácik" felvonulásával kapcsolatban!
Bezzeg, az állig felfegyverzett ukrán "védelmi alakulatokkal" nincsen semmi baj?
Nem értem, hogy miért kell enynire foggal-körömmel ragaszkodnod ehhez a témához!
Szerintem még növekedne is a megbecsülésed mindenki szemében, ha beismernéd, hogy ez rettentő helytelen!

" Ráadásul az Azov regiment 2014-ben alakult, amikor az orosz behatolásra válaszul egyáltalán lehetővé tette a kormány az ilyen őrseregek létrehozását."
TÖK MINDEGY!!!
N.Á.C.I.K!!!
És, nem az orosz propagandamédia írja ezt csak, hanem a Reuters is, meg számos másik, nyugati mainstream média!

"Szóval ja, vannak nácikok, Putyin miatt. :D "
Értem, akkor most pont azzal érvelsz, ami miatt mindenki mást kiosztasz!
(azaz, hogy az USA semelyik hasonló hadművelete nem indokolja az orosz inváziót... Bezzeg, az az oroszok által "okozott" nácik, azok teljesen rendben vannak, de a cigánybűnözés ellen békésen töntető "nácik", azok nem!)
Csak gratulálni tudok, a teljesen kiegyenlített, hisztériamentes világképedhez...

GyMasa 2022.04.21. 20:47:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Én nem értem, hogy hogy tudja még mindig komolyan védeni ezt az álláspontot?
Basszameg a Jobbik minden fórumon egy mocskos nácinak volt nyilvánítva, pedig azért az Azovhoz képest ők, kifejezetten egy békés cserkészdzsembori!
Miért nem érti meg, hogy az EU-ban, ha Zéró tolerancia van a nácikkal szemben, akkor az Azovval szemben is a zéró tolerancia lehet az egyetlen elfogadható megoldás.
Különben segget csinála az EU a szájából (nem, mintha lenne még nagyon lejjebb ezügyben az EU részéről)
És, az a legnagyobb baj, hogy ezt az egészet a tájékozatlanságára sem foghatja, sőt az orosz propagandamédiára sem, mert konrétan olyan cikkeket linkeltem be, amik nyugati, balos hírforrások, és a hírek még évekkel a háború előttről is vannak...

arthurthedent 2022.04.21. 21:12:16

@GyMasa: "Szerintem még növekedne is a megbecsülésed mindenki szemében, ha beismernéd, hogy ez rettentő helytelen!"

Szerintem neked halvány gőzöd sincs arról, hogy mi a véleményem a nácikról. Hogy lenne, amikor nem mondtam el, még csak nem is utaltam rá. Annyit mondtam, hogy azok, akikre a putyin hivatkozott rohadt kevesen vannak a lakossághoz képest, pont a putyin miatt nőtt a társadalmi elfogadottságuk és pont a putyin csinált belőlük nemzeti hőst.

Nyilvánvaló, hogy a nácikra való hivatkozás csak egy szokásos kifogás volt az orosz nagypolitika részéről. Hivatkozott a nato-ra, hivatkozott arra, hogy a ukrán nép nincs is, hivatkozott arra, hogy milyen katasztrófa volt a szovjetúnió megszűnése és hivatkotott a nácikra is.

A nácik csak egy kifogás volt putyin részére és így én nem foglalkozom velük. Nem tudok és nem is akarok mindennel foglalkozni. Nem tartom szalonképesnek őket, de nem az én feladatom, hogy kivizsgáljam mi is a helyzet. Az orosz-ukrán háború érdekel, mert érintettnek érzem magam. Nem akarok orosz katonákat látni a hazámban.

arthurthedent 2022.04.21. 21:17:58

@GyMasa: Amúgy láttam egy dokumentumfilmet az ukrán nácikról, elég gusztustalan volt. Láttam dokumentumfilmet az amerikai ku-klux-klánról (a mairól, nem a régiről), az pont ugyanolyan gusztustalan volt. Láttam dokumentumfilmet a mai német neonácikról, az is gusztustalan volt.

Én nem akarnék egy-egy országot megítélni a szűk kisebbség miatt, akik a válogatott seggfejeikből állnak. A magyarokat sem ítélem meg az alapján, hogy itt páran éltetik az orosz háborús bűnöket.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 21:18:21

@arthurthedent: az a durva, hogy te bevallottan Fidesz szavazó vagy.
Ez meg azt állítja nem Fideszes,, de durván nyomja a Fidesz-Kreml propagandát.

arthurthedent 2022.04.21. 21:26:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nos, hülyét kapok attól, hogy az emberek ilyen falkaszellemben nyomulnak.

Választanak egy falkát és utána gondosan be is fejezték a gondolkodást. Van falka, van vélemény. Gondolkodni felesleges.

Én mindig gyanakodva néztem az oroszokra, de a fidesz oroszbarát politikája még belefért. A németek is üzleteltek velük, mi is, Trump meg egyenesen mosdatta őket. Neki már a gyilkosság is kóser volt, ha a putyin adott rá parancsot. Aztán eljött az idő színt vallani és a fidesz a rossz irányt választotta. Aztán jöttek a figyelmeztető jelek, de még a mai napig sem vették észre, hogy rossz úton indultak el.

Hát nagyon remélem az orbán nem olyan bolond, hogy a putyin ígért neki valamit, ő meg elhitte, mert az már az elmebetegséggel határos ostobaság lenne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 21:37:19

@GyMasa:

De az Azov tagjai ma már nemzeti hősök. És az elszántságuk, kitartásuk tiszteletet is érdemelne, ha nem a náci ideológiát vallanák.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 21:38:33

@a nagy hohohorgász:

"ha nem ugrik be akkor hagyjuk:))))"

Ja, te nem mostani személyre gondoltál? Esetleg Erst Röhmre?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 21:42:46

@arthurthedent: hogy jön ide a falkaszellem?
Az orosz árát politikával nem lenne baj csak Viki túltolta(tudom deagyurcsány) nem érdekel.
Putyin a sok aljas húzása volt de nálam is a háború tette be a kaput. Kicseszett a saját szerencsétlen katonával is. A többiről nem is beszélve. Már ezért golyót érdemel.

arthurthedent 2022.04.21. 21:45:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "hogy jön ide a falkaszellem?"

Egyszerű. Az emberek választottak egy politikai pártot és ez a döntésük határozza meg az orosz-ujrán háború megítélését.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 21:47:36

@GyMasa:

"Azért, az annyira megható már, hogy mekkora lelkesedéssel öleli az antifasiszta, rasszizmusmentes EU a keblére a saját Waffen SS hadosztályokkal rendelkezö Ukránokat."

Bizonyára van csúnya, rossz náci, és van progresszív, demokratikus náci.

Lásd, amit korábban bemásoltam, miszerint Charles Michel Kijevben azt mondta, hogy Kijev a szabad és demokratikus Európa szíve.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.21. 21:49:15

@arthurthedent: ők ez egyre bonyolultabb. Magyarázd el légyszi!
Mire leírtam rájöttem. De pont te vagy a kivétel. Ami erősíti a szabályt?

arthurthedent 2022.04.21. 21:51:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Biztos vannak mások is, akiknek vannak önálló gondolataik, csak van sok, akiknek nincs. Nem vagyok rá kimondottan büszke, hogy több eszem van mint a macskáknak... :D

arthurthedent 2022.04.21. 21:58:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Európa az ellenségem ellensége a barátom elv alapján lelkesedik most ukrajnáért, ami egy elég gáz álláspont, viszont meglepően sokszor működik.

Plusz, persze sokan nem nácikat látnak, amikor menekülő meg halott kisgyerekeket látnak, tegyük hozzá nagyon helyesen. Ugyanakkor persze nem gonosz embereket látok akkor sem, amikor a tankba bennégett oroszokat látok.

Azért viszont nem felejtem el, hogy az orosz hadseregbe rengeteg olyan katona van, aki pénzért vállalta a gyilkolást, sőt, jó eséllyel már eljátszotta ezt pár országban. Érzek némi katartikus igazságszolgáltatást akkor, amikor sok ezer ember tankokkal átlépi a határt egy kis akciót meg pénzt remélve, aztán kibukik, amikor kiderül, hogy itt bizony keményen visszalőnek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:01:56

@GyMasa: a náci ideológiát most épp Putyin nyomja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:10:24

@GyMasa: waffen ss hadosztályok? Elgurult a gyógyszered.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.21. 22:22:29

@arthurthedent:

"persze sokan nem nácikat látnak, amikor menekülő meg halott kisgyerekeket látnak, tegyük hozzá nagyon helyesen."

Természetesen, nem szabad az egész népet párezer idióta és a gerinctelen politikusok alapján elítélni.

Ami a pénzért harcoló oroszokat illeti, nemrég olvastam, hogy a legtöbb orosz zsoldos az ország olyan területeiről ír alá a sereghez, ahol csak nyomor van, semmi munka, a családot viszont el kell tartani. A nagy kilátástalanságból a sereg az egyetlen kiút. Szóval őket sel szabad sommásan elítélni, főleg akkor, ha igaz, hogy ők úgy tudták, hadgyakorlatra mennek. Aztán most ez is szerepet játszik a béka segge alatti harci morálban.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:38:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: na pont ez az! Mi itt ukránokról és oroszokról beszélünk, holott nem a nép egészét kéne megítélnünk. Teljesen igazad van!

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:41:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha tegyük fel, Románia megtámadná az országunkat, én egyáltalán nem bánnám, ha a Mi Hazánk az első vonalban harcolna.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:43:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: például Marine Le Pen demokratikus náci, támogatjuk is.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.21. 22:44:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igen, egy éve még voltak gondolatai. De most be kell védeni Putyint, elvek nincsenek.

GyMasa 2022.04.21. 22:59:15

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Mi a bajod?
Ott vannak a linkek!
Olvastad a cikkeket?
Vagy neked sincs semmi bajod azokkal a nácikkal, akik a te oldaladon állnak?

GyMasa 2022.04.21. 23:16:07

@arthurthedent:
"Szerintem neked halvány gőzöd sincs arról, hogy mi a véleményem a nácikról. "
Egészen biztos vagyok benne, hogy ha NEM az ukrán nácikról lenne szó, akiket most szeretni kell, akkor gyűlölnéd őket'
Azt nem tudom, miért kell folyton racionalizálni az Azovosokat, de nem is nagyon érdekel.

"Hogy lenne, amikor nem mondtam el, még csak nem is utaltam rá. Annyit mondtam, hogy azok, akikre a putyin hivatkozott rohadt kevesen vannak a lakossághoz képest, pont a putyin miatt nőtt a társadalmi elfogadottságuk és pont a putyin csinált belőlük nemzeti hőst."
Nem is azt omndtam, hogy sokan vannak, hanem azt, hogy Tetszőkeges Nyugat Európai országban, ha meghallanád, hogy az ország hadseregének konkrétan neonáci hadosztályai vannak, akkor nagyon felszisszennél, az Ukránokkal kapcsolatban meg még indig csak mentegeted őket!
Magyarázd már el nekem, hogy miért?

"Nyilvánvaló, hogy a nácikra való hivatkozás csak egy szokásos kifogás volt az orosz nagypolitika részéről."
...meg gyurcsány ferenc is anno "barna esőzött", szóval, megint relativizálsz.

" Hivatkozott a nato-ra, hivatkozott arra, hogy a ukrán nép nincs is, hivatkozott arra, hogy milyen katasztrófa volt a szovjetúnió megszűnése és hivatkotott a nácikra is."
EZ engem mind nem érdekel, mert szerintem ez a háború ROSSZ!
Olyan, mintha magadat nyugtatnád azzal, hogy ezeket mantrázod.

"A nácik csak egy kifogás volt putyin részére és így én nem foglalkozom velük."
Ahhoz képest, egyáltalán nem tudod elítélni az ukrán nácikat, hanem j9ssz itt azzal, hogy "ők nem is olyan nácik", meg, hogy "nincsenek is annyian", meg, hogy "tulajdonképpen Putyin hozta őket létre"
Ezek mind csak kifogások, és nem értem, hogy miért van ezekre szükséged?

" Nem tudok és nem is akarok mindennel foglalkozni."
Mindennel nem is kell!
Viszont, amiről blogolsz, meg az azokhoz szorosan hozzátartozó körülményekkel azért illene!

" Nem tartom szalonképesnek őket, de nem az én feladatom, hogy kivizsgáljam mi is a helyzet."
Nem kell sok mindent kivizsgálni, ott volt a cikkekben, már régen, a háború előttről, hogy miket csináltak, meg mi a kapcsolatrendszerük.

" Az orosz-ukrán háború érdekel, mert érintettnek érzem magam. Nem akarok orosz katonákat látni a hazámban. "
Nem fognak oroszok jönni Magyarországra, csak akkor, ha az EU lesz olyan balfasz, hogy túltolja.
Csak szólok, hogy pl a CNN elkezdte puhítani az USA kövéleményt az USA katonák Ukrajnai bevetésére...
edition.cnn.com/2022/04/19/politics/us-weapons-ukraine-intelligence/index.html
AZt írják, hogy az USA-nak fogalma sincs róla, hogy végül hová kerülnek a fegyverek, amiket odaküldenek, "Mert nincsenek ott a bakancsok" .
Szerinted mi fog történni, ha az USA csapatokat küld Ukrajnába?

GyMasa 2022.04.21. 23:18:00

@arthurthedent:
"Én nem akarnék egy-egy országot megítélni a szűk kisebbség miatt, akik a válogatott seggfejeikből állnak. A magyarokat sem ítélem meg az alapján, hogy itt páran éltetik az orosz háborús bűnöket. "
Senki nem akar országokat nyomorult nácik miatt megítélni!
De, az ország vezetését azért lehet véleményezni, ha azokat a nácikat állig felfegyverezi, és utána a nemzet hadseregének a szeves részévé teszi.
Szerintem ez NEM EU konform viselkedés egy ország vezetésétől.

GyMasa 2022.04.21. 23:24:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"De az Azov tagjai ma már nemzeti hősök. És az elszántságuk, kitartásuk tiszteletet is érdemelne, ha nem a náci ideológiát vallanák. "
Neked is javaslom, hogy nézz meg pár videot Patrick Lancetertől!
Ő, egy független haditudósító, amerikai veterán tengerészgyalogos, aki több, mint 8 éve készít videokat a környékről!
Most éppen Mariupolban van, és konkrétan fegyvertelenül a front orosz oldaláról tudósít.
Meg, amikor visszatér a frontvonal mögé, akkor kivisz 3 embert magával az orosz oldalra.
Az a szokása, hogy megállítja az utcán az embereket, és meghallgatja, kikérdezi őket.
Oroszul/ukránul beszélnek, és angol felirat van a videok alatt.
Ő oroszul kérdez a legtöbbször (orosz felesége van).
Nézd meg a videoit, aztán döntsd el, hogy az igazságot mutatja-e be, vagy csak mocskos orosz propaganda.
Nem nekem kell hinni,hanem a szemednek!

GyMasa 2022.04.21. 23:25:56

@GyMasa:
Még annyit, hogy valóban iagazd van, mert elszántan harcolnak, csak PL videoiban olyan dolgokat mondanak a Mariupol-i polgárok, amik nem teljesen állnak egy vonalban azokkal a dicsőséges hírekkel, amiket a fősodratú médiában olvashatunk.

GyMasa 2022.04.21. 23:27:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Akkor, lehet ideje elkezdenem keresni új lakóhelyet az EU helyett...
Mert, ha az EU ezek után gyorasított eljárással felveszi az Ukránokat, akkor az egész EU egy pöcegödör lesz majd igen hamar, amiután elönti az a sok fegyver korlátlanul az egész EU-t.

GyMasa 2022.04.21. 23:30:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Te is kiérdemelted Matyika mellett a helyedet a szűrőben, szóval, IGAZAD LETT, de nem kell erőlködni, mert ezután nem is fogom látni az ostobaságaidat!
Jó kötözködést kívánok neked másokkal!
További szép napot!

apro_marosan_petergabor 2022.04.22. 07:37:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mo pont Ukrajna illetve Zelenskij "demokratizmusa"(a kárpátaljai magyarok sovén elnyomása) miatt ellenzi U felvételét a NATO-ba, konzekvensen, hosszú évek óta.
Sanos ezen most politikai pragmatizmusból vagy "kényelemből"(jópont szerzés) rést ütöttünk, mikor megszavaztuj U EU csatlakoztatásának gyorsított eljárását - valószínüleg saját meggyőződésünk ellenére, azzal az aprópóval, hogy mások (pl. Hollandia) majd úgyis befékeznek. Na most, ha mindenki így viselkedik, az ilyen döntéseknek lehet egy olyan következménye, amit senki sem akart, jelenleg ebbe az irányba haladnak a dolgok - s az egész U háború is ilyen. Az USA EUs (akaratlan és kényszeres) támogatásával, NATO-ba hívásával évek óta húzgálja az oroszok bajuszát- de ha előre látja mi lesz....? Putyin sem akart világ balhét, szankciókat..., gondolta egy hét alatt lerendezi az ügyeket, mára már el is felejtik - nem így lett(sikerült nagyon erősen rálépnie egy erős érdekkör lábára)... ha tudja mi lesz?
Anno 1914-ben sem az angolok, sem az oroszok, németek de az O-M monarchia sem akart VH-t, de mindenki lépett egy olyat, amit nem igazán gondolt meg (esetleg saját meggyőződése s érdekei ellenére), s mi lett belőle...
Jelenleg - mint 14-ben - majd mindenki illogikusan lépeget. Putin háborúzik félkézzel (nem jár jól vele), Ukrajna háborúzik teljes erővel (nagyon, nagyon nem jár jól vele, a zsidó elnök élteti hős fassizta csapatait), az EU támogatja U-t, háromnegyedkézzel(nagyon, nagyon nem jár jól vele), Mo ki akar maradni mindenáron (eközben felvállalja az antidemokratikus U EU beléptetésének gyorsítását), az USA hátradől a fotelben s már számolgatja az LNG nyereséget(de közben már nehéz fegyvereket rak fel a vonatra - és érik a z Orosz - NATO fegyveres konfliktus) -s sorolhatnám még hosszasan.
Csak baj ne legyen...

arthurthedent 2022.04.22. 08:46:32

@apro_marosan_petergabor: "az USA hátradől a fotelben s már számolgatja az LNG nyereséget"

Csak egy dedós gyerek képes arra, hogy ilyen buta módon képzelje el a világot. Egy egész kontinensnyi ország csak egy ember, aki hátradől a székében, mert csak egyetlen egy dolog érdekli, a gáz ára. Az usa hátradől, a napocska süt, a róka meg ravaszdi. Te meg boldog vagy, mert érted az egész világot, hiszen egyszerű mint a faék.

Ráadásul ez az "ezt csinálja, nem jár jó vele" már megint milyen primitív. Mintha azt mondanád, hogy "ég a háza, locsolja rá a vizet, de nem jár jól vele, mert elázik a bélyeggyűjteménye".

Ráadásul ez az "Ukrajna nem jár jól vele, hogy ellenáll" már megint milyen ordas egy beszólás! Mintha azt mondaná a rendőr neked, miután megerőszakoltak, hogy "de most jól jár vele, hogy kiabált meg kihívta a rendőrséget?"... Ennyi empátia van benned? Miért nem hagyják, hogy az oroszok kirabolják és rendezzenek egy kis gyilkolászást meg erhurcoljanak egy csomó embert szibáriába meg rabigába döntsék őket, akkor mindenki jól járna?

Gyámság alá kellene helyezni mindenkit akitől csak ennyi telik.

konrada 2022.04.22. 09:05:21

@arthurthedent:
Nagyon sokban megértem dühödet, elfogadhatatlan az orosz támadás, de azért nem kéne átesni a ló túloldalára (ahogy te is fentebb értelmesen leírtad: nem csinál valaki attól mindent jól, ha van olyan, amiben egyetértünk vele).

Az oroszok hideg nagyhatalmi megfontolásból támogatnak, támadnak meg országokat, s nem azért, amit magukról mondanak: szívjóságból, humanizmusból, segíteni akarásból.
Ezzel gondolom egyet értünk.

...de felvilágosítalak, hogy az USA se. Őket sem igazán érdekli az általa megtámogatott, megtámadott országok sorsa, csakis a saját nagyhatalmi érdekei.
S ezen nem változtat az, hogy most speciel a szívügyed, Ukrajna a támogatott, s ez most jó ügy, mert Afganisztán, Irak, Panama, Nicaragua lerohanása, anno Pinochet, most Szaud-Arábia támogatása (ahol aztán nem igen van demokrácia, viszont beavatkozik haderővel a szomszéd országban, szóval...) nem a szívjóságára példa, hanem a nagyhatalmi érdekeire.

...s egymás között: ahogy leírtad te is, hogy Oroszország nem csak Putyin, úgy Amerika nem csak a nép. Ha elfogadod, hogy Oroszországot emlegetjük a háború kapcsán, úgy nem kéne eljátszani az álnaivat, amikor valaki az USA-t emlegeti a birodalmi érdekek kapcsán, mert hogy az nem csak a vezetés.

arthurthedent 2022.04.22. 09:30:58

@konrada:
"nem kéne eljátszani az álnaivat, amikor valaki az USA-t emlegeti a birodalmi érdekek kapcsán"

Nem játszottam el az álnaívat. Jeleztem, hogy "az usát csak a gáz ára érdekli" egy baromság, dedós baromság, mert az usa nem egy gondolkodó lény, amit érdekel ez vagy az.

NINCS módodban minden USA vezetőnek belelátni a fejébe, lecsekkolni az indítékait és azzal bírálni őket, hogy SZERINTED amikor ukrajnát segíti, akkor azt nyereségvágyból teszi.

Amúgy meg sokkal valószínűbb haszon, érdek az az USA esetében, hogy ha oroszország fejére koppintanak akkor nem folytatódik ez az agymenésük és a felelőtlenségükkel nem okoznak globális katasztrófát, világháborút, atomháborút. Ha nem vetted volna észre a világ nagy részének az a legnagyobb baja, hogy oroszország vezetése elmebeteg módjára felelőtlenül, a globális biztonságot kockáztatva viselkedik miközben sok ezer atomfegyvere van.

A tűtoltók megpróbálják megakadályozni, hogy leégjen az egész város, miközben te ott álldogálsz és bölcsen osztod az észt, hogy a csávók csak fizetésemelésben reménykednek, különben b.sznának itt rohangálni a tömlővel.

Én meg annyit kérdezek, hogy ugyan már honnan a p.csából tudod te ezt?

konrada 2022.04.22. 10:13:45

@arthurthedent:
...talán mert ismerem a történelmet.

Próbálkozz te is meg vele, sok mindenre fény derül abból. (Ha már nem voltál képes felfogni az alábbi példákat: "mert Afganisztán, Irak, Panama, Nicaragua lerohanása, anno Pinochet, most Szaud-Arábia támogatása (ahol aztán nem igen van demokrácia, viszont beavatkozik haderővel a szomszéd országban, szóval...) nem a szívjóságára példa, hanem a nagyhatalmi érdekeire."

GyMasa 2022.04.22. 10:21:19

@arthurthedent:
"...hogy SZERINTED amikor ukrajnát segíti, akkor azt nyereségvágyból teszi."
Victoria Nuland.
Keress rá.
Ö a felelös az egész, ukrajnai kavarással kapcsolatban.
Ezen felül én csak óvatosan nevezném "segítségnek" ahogy Ukrajnát felhasználták az elmúlt 14 évbe arra, hogy feldühítsék az oroszokat...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.22. 10:43:49

@GyMasa:

Az Azovval kapcsolatos megjegyzésemben (pl. hogy ma már nemzeti hősök) szerintem nem vetted észre a szarkazmust. Én nem tartom annak őket, és még turistaként se jöjjenek hozzánk, nemhogy véres bakancsot mosni a Balatonban.

GyMasa 2022.04.22. 11:09:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Oh, azt tényleg nem vettem észre, sajnálom...

GyMasa 2022.04.22. 11:11:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mindenesetre Patrick-ot akkor is javaslom...
Nagyon kemények a videoi...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.22. 11:25:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lancaster lesz azúr neve, és annyira független, hogy az egyetlen tudósító, akit beengednek az oroszok.
Ennyire hiteles:
"In this case, the scene appears to have been so lazily constructed that Lancaster’s own footage captures apparent evidence of the lie: his images of the remains inside the vehicle revealed an impossibly clean cut along the front of one “victim’s” skull, consistent with an autopsy. Grid confirmed with experts at the time that this was the case, and subsequent reporting further established the truth: This was not evidence of an IED attack, and the bodies appeared to have been sourced from a morgue"

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.22. 11:53:29

@arthurthedent: szerintem ez a gyogyi masa meg van fertőzve. Nem látom, hogy értelmesen tudnál vele beszélgetni, amikor egyértelműen az orosz befolyásoltság látszik minden szavából. A Patrik -ahogy ő nevezi, hisz régi jóbarátok-, egy magát függetlennek mondó , orosz dezinformátor. Az amerikai haditengerészettől kirúgták, mert titkos információkat rosszul kezelt. Aztán nem sikerültek az amerikai vállalkozásai a lakáspiacon, erre Európába költözött, ès önjelölt tudósító lett, kiadva magát német és amerikai médiák alkalmazottjának, amit azok cáfoltak.
Az oroszok alkalmazzák, az egyetlen nem orosz, akinek a tudósításaira hivatkozik az orosz média, például a Russia Today, a RIA, stb.

Videói manipuláltak, az elhíresült autórobbantás elég hitvány kivitelezésű, az egyik halott fején egyenes, éles tárggyal végzett vágás látható, pont olyan, mint amit boncolásnál végeznek. Az autó ablakai kifelé robbantak, ami ugye valószínűtlen, ha rakétatámadás érte. A hullák jobban megégtek, mint maga az autó, ami szintén valószínűtlen, hisz nem a halottak gyújtották ki az autót a saját hőjükkel.
Szóval ennyire hiteles.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.22. 11:55:33

@GyMasa: a Patrikod egy orosz propagandista, te agyalágyult!

apro_marosan_petergabor 2022.04.22. 15:56:07

@Fasszopó vén tolvaj:
Nem vagyok ukrán, tehát valaohogy nem stimmel a címkéd... Az ukrán provokáció is kellett ehhez a háborúhoz (most itt nem mélyedek bele, hogy csak újjbábok a sztoriban, még ha ők nem is tudják).

apro_marosan_petergabor 2022.04.22. 16:17:58

@arthurthedent: "az USA hátradől a fotelben s már számolgatja az LNG nyereséget"
...Te meg boldog vagy, mert érted az egész világot, hiszen egyszerű mint a faék."
- Nem, szomorú vagyok, hogy sokan nem értik ezt. Nem értik, hogy ez a proxy háború, nem európai érdek, s nem magyar - ez USA-Orosz háború, melyben nem kellene résztvennünk, sehogyan, még 1/27-részben sem.
"Ráadásul ez az "ezt csinálja, nem jár jó vele" már megint milyen primitív. Mintha azt mondanád, hogy "ég a háza, locsolja rá a vizet, de nem jár jól vele, mert elázik a bélyeggyűjteménye".
- Nem, mert ezt talán ők sem értik, mert messzire vezet. Arra, hogy majd kialakul egy külön gazdasági entitás a világban, amelyből már kihulik a dollár, az Euro, meg a nyugati technológia is, mert nem lesz rá szükség, a kínai-orosz bepótolhatja stb., stb...
"Ráadásul ez az "Ukrajna nem jár jól vele, hogy ellenáll" már megint milyen ordas egy beszólás! Mintha azt mondaná a rendőr neked, miután megerőszakoltak, hogy "de most jól jár vele, hogy kiabált meg kihívta a rendőrséget?"...
- Másról van szó. Ukrajna (lásd feljebb) újjbáb ebben a játszmában, melyben ügynök-elnökük az utolsó ukránig, s az utolsó azovi "fasisztáig" harcolni fog, amig ezt a parancsot kapja - de ne aggódj, saját bőrét nem viszi vásárra. Abban a háborúban, amelynek kiprovokálásában erősen benne volt (Emlékszem jó pár hónapja olvastam valahol, ahogy az egyik ukrán tábornok megfenyegette az oroszokat, ha sokat ugrálnak az ukrán rakéták könnyen elérhetik Moszkvát... - provokáció nem ez volt, ez csak az ukrán hangulatra volt szépen jellemző, már benn érezték magukat a NATO-ban)
- ..."nincs empátiám"..., nem , ehhez a politikai vezetéshez nincsen, azokhoz a kárpátaljai magyarokhoz, akiket sanyargat évek óta a "minta demokrata" ügynök-Zelinskij - nos, hozzájuk annál több van, sőt sajnálom a sok földönfutóvá tett ukránt, és segítek is itt rajta, mint menekültön. De háborúba még véletlenül sem mennék értük.

apro_marosan_petergabor 2022.04.22. 20:28:27

Német kancellár: Atomháború lesz, ha Németország és a NATO nehézfegyverzetet küld Ukrajnának

"Mindent megteszek azért, hogy megakadályozzam a harmadik világháborúhoz vezető eszkalációt. Nem szabad, hogy nukleáris háború legyen

– mondta a német kancellár. " (Olaf Scholz)

juletræ 2022.04.23. 06:29:09

@apro_marosan_petergabor:
"Arra, hogy majd kialakul egy külön gazdasági entitás a világban, amelyből már kihulik a dollár, az Euro, meg a nyugati technológia is, mert nem lesz rá szükség, a kínai-orosz bepótolhatja stb., stb.."

MHo2o ycnexob. ;) (csak h te is ertsed:dok sikert a rus kinak mindehhez)

juletræ 2022.04.23. 06:38:41

@apro_marosan_petergabor:
Az uhynok Zselinsxkirøl irt ostobadagaidra nem reagalok.

Csak emlekeztetlek srra h mit mondott a Medvegyev: hossxu tavu celjuk a Lisszabontol Vladivosztokig terjedø Eurazsia kialakitasa.
Nyilvan az elmebeteg Szergej vezetese alatt.
Az "elmebeteg ukranoknak" hala errøl MOST rgyeløre almodni sem tudnak.
Feb 24e eløtt ez nem igy volt. Ha dikerult volna a rusxkiknak a villamhaboru ma mar Litvanuat is elfoglaltak volna.

Egy reakcio a rusxkijaid "ønellatasaea", "technologiai fejlødesere":
Tudod, miert nem exportaljak a ruszkik a mikroelektronikai cikkeket?
Mert nem fernek ki a gyarkapun ;)

Ez a villamhaboru olyan mint a ruszki mikroelektronika: ez az "orosz villam". Esetleg "gømbvillam" :)

arthurthedent 2022.04.23. 07:20:44

@apro_marosan_petergabor: "Nem, szomorú vagyok, hogy sokan nem értik ezt. Nem értik, hogy ez a proxy háború, nem európai érdek, s nem magyar - ez USA-Orosz háború, melyben nem kellene résztvennünk, sehogyan, még 1/27-részben sem."

Amikor ég a szomszád háza, akkor nem úgy tudsz kimaradni, hogy kiülsz a teraszra fröccsözni és halkan ismételgeted, hogy ez nem a te problémád. Úgy tudsz kimaradni, hogy te és az egész családod beáll a sorba és adogatja a vödröket.

Ez minden értelmes embernek világos a mostani helyzetben. Mindenkinek.

arthurthedent 2022.04.23. 07:27:08

@apro_marosan_petergabor: "Abban a háborúban, amelynek kiprovokálásában erősen benne volt"

Ja, provokálta. Sőt kiprovokálta. Az oroszok nem tehettek mást, az ukránok kiprovokálták maguknak a háborút. Érdekes b+, hogy az oroszokat mindig azok provokálják, amerre emúgy mennének, amerre a katonai meg gazdasági érdekeik megkívánják.

Ezért azt remélem, hogy a te szövegelésedet nem tekinti senki provokálásnak és nem rugdos meg egy kicsit a kocsma előtt, mert én elítélem az erőszakot. Viszont mondjuk érdekes lenne megfigyelni, hogy mennyire vennéd jogosnak ezt a "kiprovokálta" kifogást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 09:12:32

@arthurthedent:

"Úgy tudsz kimaradni, hogy te és az egész családod beáll a sorba és adogatja a vödröket."

Pontosan ezt tesszük. Humanitárius segélyt küldünk, fogadjuk a menekülteket, megszavazzuk a szankciókat.

De rossz a hasonlatod, sokkal jobb a következő: Két rossz viszonyban lévő, egymással veszekedő szomszéd közül az egyik felgyújtja a másik házát . Ekkor is rohanok adogatni a vödröket, de eszem ágában sincs beavatkozni a verekedésükbe, azt intézzék el egymás között. Ha a megtámadott megsérül, akkor ellátom a sebeit, de nem fogom helyette vagy vele együtt ütlegelni a támadót, mert az az ő vitájuk, én egyikőjükkel sem állok perben-haragban - és nem is akarok.

apro_marosan_petergabor 2022.04.23. 09:28:32

@juletræ: Probálj figyelmesebben olvasni. NE orosz mikroelektronikára céloztam, hanem orosz-kínai együttműködésre. Kína már elég erős a m.e-ban...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 09:39:41

@apro_marosan_petergabor:

Nyilván ezért küldenek a németek nehézfegyvereket is Ha még fél évig elhúzódik ez az átkozott háború, megérjük, hogy ismét német katonák harcolnak oroszok ellen.

Az oroszok meg, ha van egy kis eszük, a még megmaradt precíziós rakétájukkal megsemmisítik ezeket a fegyverszállítmányokat, mihelyt ukrán területre értek. Jó, mondjuk 10km-re a határ ukrán oldalán.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 09:46:32

@apro_marosan_petergabor:

Azt a mai napig nem értem, miért nincs az oroszoknak gyakorlatilag semmilyen mikroelektronikai iparik. A szürkeállomány meglenne hozzá.

Mellesleg ugyanez áll Európára is. Most az orosz energiafüggőség folyik s csapból is, de legalább ekkora Európa mikroelektronikai függősége Kínától és az USA-tól.

arthurthedent 2022.04.23. 10:00:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ekkor is rohanok adogatni a vödröket, de eszem ágában sincs beavatkozni a verekedésükbe, azt intézzék el egymás között."

Rossz a hasonlatod. Az egyik késeli a másikat, kettőt már megkéselt és közben már beszólt neked, hogy te leszel a következő. Te meg azon picsogsz, hogy talán meg is érdemli a késelést abban a reményben, hogy hátha akkor nem téged késel meg előbb, hanem a szembeszomszédot.

Te b+ az utolsó pillanatban is azt fogod motyogni az elborult elméddel, hogy "ez nem az én háborúm, ebből nekem ki kell maradnom". Miközben úgy akarsz kimaradni belőle, hogy azért közben csencselsz gázt meg kőolajat, meg azért kozervet is adsz el az oroszoknak és azért méltatlankodsz az ukránok viselkedésén, hogy miért nem udvariasan beszélnek veled miközben gyilkolják őket.

Putyin erkölcsi hullára írta magát és az országát két hét alatt. Amikor emlegetik őket a következő mondatban a magyarokról szólnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 10:25:57

@arthurthedent:

"közben már beszólt neked, hogy te leszel a következő."

Hazug a hasonlatod, mert nem szólt be, sőt kimondottan jó viszonyban vagyok vele. Mindenképp jobban, mint a másik szomszéddal. Innentől meg bukik a további érvelésed.

"Te b+ "
"azt fogod motyogni az elborult elméddel,"

Én nem személyeskedtem veled, nem is bazmegeltem, te is inkább hanyagold. Ha nehezedre esik is, próbálj kulturált hangnemben vitázni. Az eddigiekből ítélve sokat kell gyakorolnod, de szerintem van esélyed a sikerre.

"csencselsz gázt meg kőolajat"

Szabályos szerződés alapján vásárolok. Ahogy pl. a demokrácia bajnokai, a németek és az osztrákok:

"Ausztria támogat minden Oroszország elleni szankciót az Ukrajna ellen indított támadása miatt, azonban nem tudja támogatni a gázembargót – jelentette ki Magnus Brunner osztrák pénzügyminiszter.
Brunner megjegyezte, hogy az osztrák ipar annyira függ az orosz gáztól, hogy nincs más választásuk. Hozzátette: nincs értelme olyan szankcióknak, amelyek jobban ártanak az osztrák gazdaságnak, mint Oroszországnak."

"méltatlankodsz az ukránok viselkedésén, hogy miért nem udvariasan beszélnek veled miközben gyilkolják őket."

Talán nem kellett volna elnyomniuk a magyar kisebbséget. A rossz viszony innen ered.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 10:31:05

@arthurthedent:

Mellesleg abbahagyhatnád a háborús riogatást. Magyarországot sz oroszok nem fenyegették meg. Kevered őket sz ukrán hadsereg szerves részét képező náci Azov ezreddel, melynek katonái valóban a Balatonban akarják mosni a véres bakancsukat.

Szóval az ukrán hadsereg tényleg megfenyegette Magyarországot. Az oroszok nem.

Megértem, hogy ez nem illik bele s te russzogób elméletedbe,

apro_marosan_petergabor 2022.04.23. 11:20:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igen, a kérdés jó. De kis korrekció. Felismerték a startégiai problémát, ezért VAN (volt is, de gyenge) mikroelektrnokiai iparuk, csak még közepes, fejlődés alatt.
www.gtai.de/de/trade/russland/branchen/russland-will-chips-und-speicher-selbst-herstellen-565794 A cikkben az is látható, az orosz külföldi import minden országból csökken...
Európában jobb a helyzet, 10% a világpiaci részesedés a mikrochipekben! Emellett EUs jogszábályok fogják felerősíteni ezt az ágazatot (2030-ra 20% a cél).
De tegyük hozzá, a magas színvonalú orosz hadi és űripar nem lenne lehetséges komoly elektronikai ipar nélkül - tehát a chipek alkalmazása (hw) és rendszer felhazsnálása hw + sw megvan, a chipgyártásban kell erősödniük - ebbe nyilván a kínaiak belefolynak.

apro_marosan_petergabor 2022.04.23. 11:24:18

@apro_marosan_petergabor:
De mint fentebb jeleztem, ez még nem így van - legalábbis én így értelmezem. Amíg Scholz (realista) rá nem bólint, már pedig egyelőre nem akar, addig nem mennek nehézfegyverek.. már pedig a kancellár az ország feje, egyelőre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 11:47:56

@arthurthedent:

Már csak azért is hanyagolhatnád a háborús rémhírterjesztést, mert semmi alapja nincs - már azon túl, hogy eleve nem mondasz igazat. Az orosz hadsereg jól láthatóan Ukrajnával sem bír el Még ha lettek volna is terveik a keleti NATO-tagállamok ellen, azokat az ukrajnai fiaskó után sürgősen elfelejthették.

Putyin nagy hülyeséget csinált ezzel a háborúval, de annyi realitásérzéke még maradt, hogy a NATO-t nem fogja megtámadni. Hacsak a NATO nem szorítja annyira sarokba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 12:21:30

@apro_marosan_petergabor:

"Ein weiterer Hersteller, Angstrem-T, hat sich mit dem Bau einer neuen Chip-Fabrik im Moskauer Umland finanziell übernommen und befindet sich im Insolvenzverfahren."

Vajon kap állami segítséget?
Mert egyébként az államnak nem beruháznia, nem terveket készítenie kellene, hanem ösztönöznie.

Már maga az a tény is ezt mutatja, amire a cikk is utal, miszerint a belső piac sem elég nagy. A gyártást és az igényeket, a keresletet együtt kellene ösztönözni, amit persze az oroszok is tudnak, csak eddig egyszerűb volt külföldről vásárolni A szankciók e téren akár segíthetik is sz orosz me. ipar fejlődését.

arthurthedent 2022.04.23. 12:35:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Megértem, hogy ez nem illik bele s te russzogób elméletedbe,"

Ja, én vagyok a ruszofób. Az. Az oroszok halkan megjegyzik, hogy ha nem hagyják őket nyugodtan gyilkolni, akkor atomháborút rendeznek, a lakosság 70%-a támogatja, véletlenül kikottyantják, hogy a következő állomás Moldova lesz, de én vagyok a RUSZOFÓB. Mert nyilván nincs semmi okom félni, mert nyilván nem próbálják meg MEGINT megszálni a hazámat IS, ugye?

Hát tuti te sem ingyen lopod a napot az interneten, az is biztos. Ennyire hülye nem lehetsz egyedül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 12:52:11

@arthurthedent:

Persze, hogy nem ingyen teszem Már írtam, hogy minden kedd reggel Putyin személyesen indítja a postagalambokat, akik a munkámért fizetségül jàró csiszolt gyémántokat hozzák nekem és a többi Putyin-bérenc ügynöknek.

"mert nyilván nem próbálják meg MEGINT megszálni a hazámat IS, ugye?"

Nyilván nem fognak megtámadni egy NATO-tagállamot. Aki ezzel riogat, az vagy háborús rémhírterjesztő, vagy pszichiátriai segítségre szoruló paranoiás beteg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 12:55:32

@arthurthedent:

Tudod, Putyinnak megéri gyémántokkal fizetni, mert az oroszok a szankciók miatt nem tudják legálisan eladni a kibányászott sok gyémántjukat. Így Putyinnak ez semmibe nem kerül, én viszont busásan meg vagyok fizetve.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 13:01:03

A postagalambokkal szemben pedig nem érvényesíthető az orosz repülőgépek ellen elrendelt berepülési tilalom.

Megjegyzem, ezt a fizetési módszert szerénységem javasolta Putyinnak, aki azonnal elfogadta.

arthurthedent 2022.04.23. 14:44:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nyilván nem fognak megtámadni egy NATO-tagállamot."

Épp tegnap jelentették be, hogy le fogják lövöldözni az amerikai műholdakat, amikor elmennek a fejük felett. Pár héttel előtte még azt mondták, hogy ha valaki megpróbálja bántani az orosz műholdakat, akkor az világháborút jelent. Tegnap mondták azt is, hogy elmennek Moldova felé. Előtte azt mondták, hogy ha Finnország belép a NATO-ba, annak súlyos következményei lesznek.

Igazából miért is gondolod, hogy te tudod mit fognak az oroszok csinálnak. Úgy gondolod, hogy nem őrültek meg, hogy megtámadjanak egy NATO országot? Tényleg? :D Mennyire vagy te biztos ebbe?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 15:55:20

@arthurthedent:

"Mennyire vagy te biztos ebbe?"

"Ebbe" semennyire, de ebbeN eléggé.

Mondani sokfélét lehet.
Neked mit jelent az, hogy "súlyos következmények? Belelátsz az oroszok fejébe, mint Vlagyimir Zelenszkij?

Ha meg valaki megtámadja az orosz vagy az amerikai műholdakat, az természetesen közvetlen támadás, azaz casus belli. Eléggé logikus.

"elmennek Moldova felé."

Moldova felé != Moldovába.

arthurthedent 2022.04.23. 16:03:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Neked mit jelent az, hogy "súlyos következmények? Belelátsz az oroszok fejébe, mint Vlagyimir Zelenszkij?"

Mert én mondtam, hogy nem fognak megtámadni egy NATO országot, ugye?

"Ha meg valaki megtámadja az orosz vagy az amerikai műholdakat, az természetesen közvetlen támadás, azaz casus belli. Eléggé logikus."

Hát pedig pont ezt monták ugye. Akkor honnan is tudod, hogy mit fognak csinálni?

"Moldova felé != Moldovába."
Azt, hogy moldova felé mennek én mondtam. Azt, hogy pontosan mit mondtak nem tudom, mindenki úgy értelmezi amit hazudnak ahogy akarja. Nyilván össze-vissza beszélnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.23. 16:06:21

@arthurthedent:

Kicsit még gyakorold a központozást.

arthurthedent 2022.04.23. 16:33:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Kicsit még gyakorold a központozást."

Mondcsak, ilyenkor úgy érzed, hogy neked van igazad, vagy talán jobbnak tartod magad? Mire jó ez a nyelvtannáciskodás? :D Szerintem égeted magad, de te nyilván nem így látod, ugye? :D
süti beállítások módosítása