wagmg

wagmg

Kvantumtudat és halál utáni élet...

2022. április 08. - arthurthedent

Csak egy nagyon gyors és rövid közbevetés a következő áltudományos marhaságra. Az eredeti itt[1] található.

A természettudomány nyilván nem igazolta a halál utáni életet. Szó sincs ilyenről. A kvantummechanika sem. Sőt, igazából a kvantummechanika igazolta, hogy nincs halál utáni élet. Hogyan tette ezt?

Az energia és az információ összefügg. Ha lenne egy folyamat, ami a tudatunkat valahogy lemásolná a halálunk során, akkor az energiával járna. Ki lehet számolni, hogy minimum mennyivel. A kvantummechanika viszont kimutatta, hogy ilyen energaátvitel, az információnak, a léleknek ilyen lemásolása nem létezik. Ha létezne tudnánk róla.

Nem én mondom, Sean Carroll mondja... ért hozzá...

Persze ez csak akkor van így, ha a világegyetem nem alapjaiban véve másmilyen, mint ahogyan azt gondoljuk. Ha szinte semmi sem igaz abból, amit tudunk, akkor lehetséges a halál utáni élet, akkor viszont nem igaz a kvantummechanika (sem).

És igen, Penrose egy híres fizikus, mindenki ismeri, mindenki nagyra tartja, kedveli. Amikor elkezd a kvantumtudatról beszélni, akkor mindenki mosolyog, mindenki tudja, hogy Penrose az elképesztő ötleteiről híres. Az ötleteiről, amit ő is csak ötleteknek nevez és amelyek általában nem jönnek be. Mint például a kvantumtudat, a halál utáni élet vagy a korábbi világegyetemről szóló spekulációi.

[1] https://divany.hu/eletem/lelek-halal-utan/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

 P.S.: Ne higyjünk egy cikknek, ami összekeveri a neutronokat és a neuronokat, bár az ártatlanság vélelme mintájára dönthetünk úgy, hogy ez csak elgépelés a cikkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr7817800935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása