wagmg

wagmg

Hát persze, hogy nem találta fel a rák gyógymódját!

2024. augusztus 26. - arthurthedent

Olvasom, hogy egy 15 éves gyerek megtalálta a rák bőrrák gyógymódját. Ostoba tudósok, ostoba kutatók, egy gyereknek kell feltalálni a rák gyógymódját, gyíkok vagytok, semmik, nullák, semmit sem ér az életetek!

Na jó, itt van ni:

15 éves fiú találta fel a bőrrák ellenszerét

Heman ugyanis feltalált egy olyan szappant, amely egyetlen nap alatt képes kezelni, sőt megelőzni a bőrrák többféle formáját.

https://divany.hu/vilagom/borrak-kutatas/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Ja, hát persze, hogy marhaság, hát persze, hogy nem igaz, hát persze, hogy a cikk elején hazudnak, a végére kiderült. Hát persze, hogy ha személyesen ilyet hazudna nekem a szerző, akkor egy életre elásta volna magát előttem.

Szóval a kiscsákó jelenleg "az ötletén dolgozik". Abban reménykedik, hogy "egy napon talán" az ő módszere segíthet az embereknek. Miva? Ja, hát ötletem nekem is van, reménykedni én is tudok, akkor én is felfedeztem a bőrrák ellenszerét? Csak nem?! Hát okosabb vagyok mint ahogy gondoltam, pedig már eleve zseninek hittem magam!

Aztán meg a csákó ugye egy ismert rák ellenes, sőt bőrrák ellenes gyógyszert kevert a szappanba. Ez volt az ötlete, a krémet bele kell keverni a szappanba, akkor a szappan gyógyítja majd a bőrrákot, zseniális.

Ismeretterjesztő anyagokat olvasott az imikimodról, arról a gyógyszerről, amelyet egyebek között a bőrrák egyik formája ellen fejlesztettek ki. A daganat elpusztításában segítő imikimod krém formájában kerül forgalomba, de Heman azon kezdett el töprengeni, vajon hogyan lehetne megoldani, hogy ennél könnyebben elérhető legyen a gyógyszer már a betegség legkorábbi stádiumában.

https://divany.hu/vilagom/borrak-kutatas/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link 

Én meg egy darab lapkasajtba raktam a kutya gyógyszerét, úgyhogy szeretnék érdeklődni, hogy hol lehet önként jelentkezni a Nobel díjra. Az orvosi is jó lesz, ahogy Farnsworth professzor mondta mind ugyanannyit fizet.

Na de miért rakná bele a szappanba? Hát azért, mert a kenőcs drága, tízezer dollárokba kerül a kezelés, a szappan meg olcsó, mindenki használja. Mindenki számára elérhető. Óóóóóóóó! Az orromon jön ki a reggeli kávé!

Elmondanám, hogy a kémia nem úgy működik, hogy belerakom a drága dolgot az olcsóba és akkor a drága dolog olcsó lesz. Az olcsó lesz drága, ember!

Ha több tízezer dollár a kezelés és belerakjuk a gyógyszert a szappanba, akkor az egész testre elegendő gyógyszert használnak az egészségesek, több tízezer dollárba fog kerülni a szappan. Sőt, sokkal többe. Annak is, aki egészséges!

Na igen, ilyen ostoba cikket már rég olvastam. Rendben van, hogy bátorítani kell a gyerekeket, rendben van, hogy nem szabad letörni a lelkesedésüket, díjat is kaphat, rendben. De ez a cikk akkor is egy hatásvadász, félrevezető, csúsztatásokkal teli, hatásvadász butaság.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr8018473385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.26. 10:02:31

Bulvárhír, clickbait.

Szappanban még sokkal drágább lesz, mivel a hatóanyagot tisztálkodás után a szappannal együtt lemossuk magunkról.

Nem dicsekedni akarok, de én erre a hírre nem is kattintottam, annyira bűzlött.

Motorogre 2024.08.28. 22:09:07

Már kommenteltem valahol: a neten nincs lektor, bárki bármilyen sületlenséget leírhat. És ha jó a stílusa, a népek elhiszik - lám, megint egy példa hogy miért káros a lezüllöt, igénytelen közoktatás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.29. 00:59:19

@Motorogre:

Ez a szappanos kölyök még hagyján, ő legalább valódi gyógyszert használ(na). A gyógyszerek eleve valamilyen vivőanyaggal viszik be a hatóanyagot. Itt csak annyi történt, hogy a srác egy unortodox vivőanyagot (szappant) talált. De ez még bőven a gyógyszeripari eljárásokon belül van.

Azonban a net tele van mindenféle áltudományos baromságokkal, pl. ezotériaval - na ez az igazán nagy gáz.

Motorogre 2024.08.29. 09:55:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kommentekben harcolok a butaság ellen (pl. makroökonómia), de egyre inkább azt látom hogy hiába. Az Ördög Győz, Tarol a Fekete Entrópia, a világ megérett a szellemi Pusztulásra! Hihetetlen ostoba (vagy eleve silány külföldi magyarra rosszul ferdített) posztok vannak - ez lenne a vélemény-szabadság?
Uff, szép Napot Neked.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.30. 21:07:23

@Motorogre:

Neked is. :)

Legújabb kedvencem az "adag". Rendszeresen olvasni amerikaiból átvett, fordított cikkeket, miszerint napi x "adag" (portion) gyümölcs, zőccség vagy akármi egyenlő rák megelőzése vagy akár örök élet. Csak éppen azt nem írják meg, mennyi az az "adag". Vicces, higy Amerikában a sok hüvelyk, láb, yard, uncia, tengeri mérföld, szarazföldi mérföld, PSI, gallon stb. mellett megjelent az "adag" mint mértékegység is.

Másik hülyeség a "standard drink", ami persze országonként változó ml vagy gramm tiszta szeszt jelent, már ahol hasznalják. Külön bája a dolognak, hogy hol grammban, hol milliliterben adják meg, ami nem mindegy, hisz az etanol fajsúlya kisebb 1-nél.

Motorogre 2024.08.30. 22:02:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: érdekes, ketten "maradtunk" a posztban - a kutyát se érdekel hogy az internetes állítások valósak-e vagy kamuk. Néha azt érzem, az anyagi jólét eljöttével az emberiség vágyik arra hogy félrevezessék. Vajon Némo kapitány kalandjait annak idején hogy ítélték meg?
A sci-fi-vel sincs baj: ameddig az olvasó saját értékrendje alapján el tudja dönteni, hogy fikció vagy valóság (volt egyszer egy Galaktika sorozat!).
A minap egy ifjú hölgy ferdített valami ÉletbeVágóanFontos kis szösszenetet magyarra - a Farenthei-t átírta Celsiusra, de a számértéket nem !! Sehol egy lektor, de még egy értelmes gimnazista se.
Vagy lehet, hogy a netet csak azok olvassák, akiknek nincs önálló gondolatuk (tisztelet a kivételnek) ? Nagy a Baj !
süti beállítások módosítása