wagmg

wagmg

Brannon Braga és pár jó sci-fi sorozat

2020. december 08. - arthurthedent

Nehéz jó sci-fit találni. Megvan ennek az oka, érthető, de attól még sajnos nehéz, sőt gyakorlatilag lehetetlen jó sci-fi sorozatot találni. 

Miért nehéz? Hát azért, mert akik sci-fi sorozatot csinálnak, azok nem szeretik a sci-fit, nem akarnak sci-fit, nem ismerik a sci-fit. Szerelmes történetet, akciófilmet, háborús sorozatot, krimit, mesefilmet akarnak, belenyomnak egy-két sci-fi klísét aztán elégedetten hátradőlnek a székükben. Így aztán van kardozós sci-fi, sárkányos sci-fi, szerelmes sci-fi, heistfilm sci-fi, csak éppen sima sci-fi, jó sci-fi nincs.

Pedig lehetne, mert könyv, novella az bőven van, nagyszerűek, izgalmasak, érdekesek, lebilincselőek. Csak filmet meg filmsorozatot nem csinálnak belőle. Na jó, párat azért csinálnak, de nagyon keveset. 

Mert itt van Például Brannon Braga. Fura neve van, producer, sorozatokat csinál. Gyakorlatilag ahány sci-fi sorozatot csinált az mind a jó és a mégjobb művek közé tartozik. Itt van néhány példa:

Star Trek: Voyager; Ó, a kedvencem. Ha ma nem is nagyon lehet sci-fi sorozatot csinálni, de régebben biztosan lehetett. A Voyager például atom jó. Kár, hogy már kívülről tudom. 

Star Trek: The Next Generation; Aki nem rajong a Voyagerért, annak érdemes megemlíteni a TNG-t, ha az egyik nem jött be, ott a másik. Nos igen, ez is jó sci-fi sorozat volt. csakhogy mondjuk ezt is kívülről tudom.

Terra Nova; Elkaszálták, pedig ez is nagyon frankó volt. Időutazás, dínók, minden. Igaz, egy kicsit túl családi sorozat volt, de ezzel együtt nagy kár volt elkaszálni egy évad után. 

The Orville; Na igen, néha azért lehet ma is jó sci-fit találni. Az Orville azért elég jó, sok rajongó, pozitív fogadtatás, nézhető, méltó utódja a Star Trek műveknek. Nem úgy mint a mostani Star Trek förmedvények.

Threshold; Na igen, innen jutott eszembe ez a Brannon Braga csávó, ezt a sorozatot nézem éppen újra. Nézhető, élvezhető, méltatlanul elfeledett kissé már megöregedett sorozat. Hát persze, hogy elkaszálták 13 évad után. Hát persze!

threshold.jpg

Kitűnő színészek, kedvelem mindegyiküket

Szól a Threshold... kitűnő színészek, számomra ismert arcok, nyilván a producer viszi a kedvenc munkatársait. Igencsak hihető, hiteles szerepek, senki sem szuperhős, leginkább szakértők, hétköznapi emberek, akik történetesen a területük elismert szakértői.

A történet amolyan nyomozásos, misztikus, de nem természetfeletti. Vannak természetfelettinek tűnő dolgok, szépen el is mondják az ismerős sci-fi tézist: ha elég fejlett az idegenek tudománya akkor az könnyen természetfelettinek tűnhet.

treshold-1.png

Természetfelettinek tűnő fraktálűrhajó... vagy micsoda.

Szóval ja, érdemes megnézni, rendes sci-fi, nagy kár, hogy elkaszálták és még nagyobb kár, hogy mostanában nem csinálnak ilyesmit.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr7416324238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása