wagmg

wagmg

Ha a zsarusorozatok igazak lennének

2023. december 07. - arthurthedent

Megint újranézek egy sorozatot és megint megütött mennyit változott az a kép, amit ezek a zsarusorozatok mutatni akarnak a világról. Ha igazak lennének...

akkor...

Columbo

Minden gyilkos zseni, Mensa tag, lángelme. Mindegy viszont, mert Columbo ha nem is tagja a Mensának, nyilván nagyobb lángelme, mint bármelyik gyilkos. Így a gyilkosokat mindig elfogják, megbüntetik. 

Kojak

Láttam egy Kojak epizódot, ahol egy nyomozó egy pasast kergetett egy sikátorban. Simán utánalőtt, megpróbálta hátba lőni a csávót. Azért kíváncsi vagyok, hogy ha most csinálnának egy ilyen krimit mekkora lenne a hörgés.

Mindegy, a Kojak szerint a bűnözők ostobák, a zsaruk kemények mint a vídia, olyan beszólásaik vannak, hogy leesel a székről és a szemük soha sem rebben. Megnyugtató.

Monk

A zsaruk nem túl okosak, jó esetben is csak jószándékú csetlő-botló hivatalnokok. Na, viszont a szabadúszó magányomingerek, azok zsenik, csak ránéznek a helyszínre, megjegyeznek mindent és meg is oldják a bűncselekményt egy pillanat alatt. Mármint ja, az enyhén autista magánynomozók.

Blue bloods

A zsaruk mind nagyon keresztények, rendszeresen imádkoznak és hihetetlenül erkölcsösek. Elég beképzeltek is, meg vannak győződve róla, hogy ők mindig a jó oldalon állnak, ők mindig jobbak mindenkinél. Olyan szinten konzervatívok, hogy az kilóg a fasorból, de nem is baj, mert nyilvánvaló, hogy az egyetlen jó válasz az a konzervatívok válasza. Mindig...

Third Watch

Az utcán háború van, minden zsaru, minden mentős, minden tűzoltó az emberek megmentésén fáradozik, de az emberek nem érdemlik meg. Az emberek mocskosak, hazudnak, bűnöznek, kegyetlenek és még bunkók is. Csak a zsaruk és a mentősök jó fejek, de pokol az életük az ostoba civilek miatt.

Brooklyn nine-nine

Rendőrnek lenni hatalmas buli, roppant vicces, kegyetlenül laza és végtelenül szórakoztató. Egy vicc az egész.

Criminal minds

A világ tele van elmebeteg, ugyanakkor zseniálisan okos sorozatgyilkosokkal. Még jó, hogy mindegyik mindig ugyanazt csinálja, úgyhogy pár óra alatt el lehet kapni mindegyiket. 

Law & Order SVU

Minden fehér férfi erőszaktevő, minden nő áldozat, a mocsodék fehérember mindenáron erőszakolni akar, de szerencsére mindig, mindegyiket elfogják. Legalább 25 évet kap mindegyik, akkor is, ha a nő három példányban iktatva adta le az engedélyt arra, amit csináltak.

Justified

A törvény embere rendőrbíró, golyóálló, lövése mindig célba talál, gyorsabb a kobránál, élesebb a szeme mint a sólyomé. Arra is van ideje, hogy valami jó dumával kicikizze a bűnözőket. A főnöke nem nézi túl jó szemmel, hogy hetente három embert lelő, de mit lehet csinálni, mindig kidumálja magát.

Bones

Az ateisták ostobaságokat beszélnek, de nagyon iskolázottak és mindig megtalálják a gyilkost mert mindig valami csontokat kell elemezgetni. A katolikusok mindig ésszerű dolgokat beszélnek, arra jók, hogy nehogy megverjék vagy lelőjék az okos embereket.

CSI

Mindegyik sorozat ugyanabban a világban játszódik. A kamerák felvétele végtelenül nagyítható, a gyilkost három molekulából elfogják, amerikában nyilvántartás van a cipők mintájáról, a kavicsok méretéről, a falevelekről és az épületek falainak anyagáról. Minden helyszínelő biológus, vegyész, mérnök, fizikus is egyben, bármikor képesek előkapni egy malactetemet és belevágni egy kést. Még jó, hogy a világegyetemben csak négyféle kés létezik és ki lehet deríteni melyikből ki vett tavaly.

NCIS

A katonák nagyon kockák, vasaltak, fésültek és alaposak. Nekik nem kell tudomány, nem kell mikroszkóp, feltesznek pár kérdést és megmondják ki a gyilkos. Fegyelem kérdése az egész.

The Rookie

A fiatal zsaruk nem túl ügyesek, na de ha egy negyvenes van köztük az mindig mindent megold. Kezdő, de ő a legprofibb. Persze minden zsaru végtelenül erkölcsös és jóakaró, de az idősebb még jó is abban, amit csinál. Egy fél éve.

Dexter

Nem is a zsaruk a jófejek, hanem az a pszichopata gyilkos, aki jólneveltsége okán kizárólag pszichopata gyilkosokat gyilkol. Noiszen!

 Lucifer

Az egy dolog, hogy zsaruk, de ha a zsarukat maga a sátán segíti, az már valami. Persze a sátán jó fej, szó sincs arról, hogy kegyetlenkedne, ráadásul sármos, fiatal és jóképű. Asszem pradát visel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr7218275855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.12.08. 06:58:14

Kihagytad Pityke őrmestert.

arthurthedent 2023.12.08. 09:06:33

Arra nem is emlékszem. Ja, látom, rajzfilm. Valami rémlik. De a "Kántor nyomoz" jobban megmaradt. Meg a "Linda", hű, a Lindácska, az nagyon komoly volt ám! :D

0dzsud0 2023.12.08. 10:04:16

A Third Watchról meg is feledkeztem, de egyébként szép emlékeim vannak róla, felkutatom, köszi!

Fájó ugyanakkor a The Shield hiánya a fenti listából, kíváncsi lennék a véleményedre arról is. Ha még nem láttad, érdemes legalább a második évad végéig eljutni a véleményalkotás előtt, mert akkorra már kellően súlyos (persze addig is, aztán meg főleg).

arthurthedent 2023.12.08. 10:50:01

@0dzsud0: The Shield: Ah, elfelejtettem. Nézhető, tudom ajánlani. Mondjuk nyomasztó kicsit, nekem kicsit depressziósnak tűnt.

0dzsud0 2023.12.09. 19:43:09

@arthurthedent: Kicsit? :D Az ötödik évadtól tiszta stressz, gyomorbántalmakkal jár nézni is. :D A végére megsemmisülés, őrület, mekkora dráma. Viszont hosszú évek múltán is eszembe jut és legkésőbb párhavonta újranézek belőle legalább pár jelenetet, briliáns írói munka szerintem. Meg persze a nyers. És gyarló. Emberi.
süti beállítások módosítása