wagmg

wagmg

Az OTP és a pénzmosás

2023. november 21. - arthurthedent

Az OTP-t megbüntették, amiért nem volt elég lelkes a pénzmosás elleni küzdelemben. Vicces, aki nem tudná mi ez, miről szól, annak gyorsan elmondom. Csak pár szóban...

A lényeg egyszerű: az állam nem akarja, hogy az állampolgároknak pénze legyen, hogy a pénzt megőrizzék, a segítségével anyagi biztonságot teremtsenek és azt sem, hogy szabadon elköltsék. 

Az állam előbb kötelezővé tette az állami valuta használatát, amit aztán folyamatosan és kegyelem nélkül inflál. Így aztán a polgárok nem tudják eltenni a pénzüket, kénytelenek az életük végéig rabszolgaként robotolni. Akármikor akármit csinálnak a pénzükkel az állam könyörtelenül lerabolja őket, áfa, illeték, adó, infláció, mindenre csináltak maguknak jogot.

Az állam most éppen azon dolgozik, hogy a polgároknak a papírpénz se álljon a rendelkezésükre. Beszorítják őket a bankokba, csak átutalással lehessen fizetni, a pénzt ne lehessen szabadon és ingyen mozgatni. A bankokat rászorítják, hogy ellehetetlenítsék a polgárt. Vérlázító és elkeserítő ami megy.

A bankok persze partnerek, nem kell sajnálni őket sem. Amikor a polgárok regulázása megy a bankok szépen keresnek, merthogy a bankok mindig keresnek.

Csak néhány kiragadott példa:

1) Beteszem a pénzemet a bankba, ki a akarom venni egyszerűen elveszik egy jó részét. Százezreket nyúlnak le csak azért, hogy odaadják a pénzt ami az enyém.

2) Ha át akarom váltani idegen valutára jól megadóztat a bank, az árfolyamon jó esetben is vagy 10%-ot bukok. Ha kivenném és maszekba átváltanám bukok a kivételkor, utána meg nem tudom visszatenni, merthogy igazoljam, hogy honnan van. Hiába mondom, hogy innen vettem ki, mert hol a valutaváltás bizonylata ugyebár. Biztos pénzmosás.

3) Ha meg akarom őrizni a pénzem értékét és ingatlant veszek illetéket fizettetnek, utána ha eladom jövedelemadót. Jövedelmem persze nincs, a ház értéke nem változott, pusztán azért kapok érte többet, mert infláció. Elveszik a pénzem egy részét, mert képesek rá.

4) A magyar kormány azon örömködik, hogy idén csak 10% körül lopott el az inflációval mindenkitől, akinek forintja van. Azt mondják, hogy a jövedelmek reálértéke majd tartja a lépést, de ez a meglévő pénzünket persze nem védi. Ne tégy félre, dolgozz amíg meg nem döglesz, nehogy már félretett pénzből élj.

5) Vehetek befektetési aranyat, jó ötlet! Csakhogy áfa köteles, amikor eladom az aranyat visszakapom az áfát. Zseniális, az áfa 27% három év alatt 50%-ot inflálódik, azaz megint lenyúlták a pénzem vagy 15%-át. 

6) Vehetek mondjuk részvényeket is. Aztán vagy elbukom, vagy nem. Ha nem, akkor megjelenik az adóhivatal, hogy lehet adót fizetni. Érted, adót, hát miért ne? Beteszel 100 forintot, kiveszel 120-at, ami akkor ér 80-at és jön az adóhivatal, hogy ebből nekik is jár. Elveszik, mert képesek rá, hisz ők írják a játékszabályokat.

Azt hiszem itt lenne az ideje, hogy kitaláljunk valami jobbat annál, hogy "állam", meg "adóhivatal", meg "bank" vagy legalább el kellene valahogy intézni, hogy legalább egy kis esélyünk legyen ellenük. Mert ez így már egy kicsit bizarr.

Szóval a konklúzó: rohadtul nem a pénzmosásról van itt szó, rohadtul nem a terrorizmus segítéséről. Arról van szó, hogy a polgárokat sarokba kell szorítani, hogy szívni lehessen a vérüket. Le lehessen rabolni őket, ki lehessen zsigerelni őket kegyetlenül, kegyelem nélkül, megállás nélkül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr9718263959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.11.21. 18:12:46

Ez az eddig legszínvonaltalanabb posztod, még a kocsmai hőbörgések szintjét is alulmúlja. Amiket felsorolsz, azok megvannak minden hozzánk hasonló vagy nálunk fejlettebb országban is.

Az OTP megbírságolasa pusztán finom jelzés egy magyar nábobnak, hogy kicsit fogja vissza magát. Semmi mást nem kell belelátni.

arthurthedent 2023.11.21. 19:43:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Amiket felsorolsz, azok megvannak minden hozzánk hasonló vagy nálunk fejlettebb országban is."

És ez mennyiben cáfol bármit is amit írtam ó te logikus gondolkodás dojenje?

"Az OTP megbírságolasa pusztán finom jelzés egy magyar nábobnak"

49 milliós büntetés az OTP banknak, az aztán nagy jelzés ám, annak nyilván van értelme.

arthurthedent 2023.11.21. 19:49:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Semmi mást nem kell belelátni."

Semmit sem láttam bele. Olvasd el még egyszer. Nyilvánvalóan nem gondolhatod, hogy EZ a bírságolás az, amiről beszélek, az aminek a célja az emberek ellehetetlenítése!

A szisztematikus, fáradhatatlan korlátozó munka, a KYC erőltetése, a pénzmosás elleninek hazudott nyomorgatás, a banktitok ellehetetlenítése, az évek, sőt évtizedek óta tartó globális rabigába hajtás amiről szó van. Nem egy 49 millió forintos bírságról szól.

Mindegy, ezt sem értetted, erről is elmondtad a véleményedet, erről is kiderült, hogy te és csak te tudsz mindent. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.11.21. 21:13:20

@arthurthedent:

"És ez mennyiben cáfol bármit is amit írtam ó te logikus gondolkodás dojenje?"

Doyenje :) (ejtsd: doajen) Ne használly ojan idegen szavakat, amejeket nem tucc hejesen leírni.

Nem, valóban nem cáfol semmit. Minek kellene cáfolni konteókat? Pl.:

"az állam nem akarja, hogy az állampolgároknak pénze legyen"

Már megbocsáss, de ez hülyeség. Ha a polgárnak nincs pénze, akkor befuccsol a gazdaság, nincs vásárlóerő és adóbevétel sincs. Ennyit nem vagy képes végiggondolni, ezért írtam, hogy a poszt a 10 feles utáni kocsmai hőbörgés szintje alatt van.

Mivel pedig az OTP kapcsán írtál, nem logikátlan a következtetés, hogy a poszt elsősorban az itthoni helyzetről szól.

"49 milliós büntetés az OTP banknak, az aztán nagy jelzés ám"

Ezért írtam azt, hogy FINOM jelzés. Még be is idézted, csak az agyadig nem jutott el. Finom jelzés, mert az OTP-nél 49 millió kb. kerekítési hiba.

arthurthedent 2023.11.21. 21:34:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Doyenje :) (ejtsd: doajen) Ne használly ojan idegen szavakat, amejeket nem tucc hejesen leírni."

Szerintem teljesen helyes a "dojen" írásmód, nem szükséges visszamenni az eredeti szóhoz és megpróbálni ideszuszakolni ékes Kanji karakterekkel. De ha neked ez okoz élvezetet írhatod y-al is. Entellektüel leszel tőle? :D

"Már megbocsáss, de ez hülyeség. Ha a polgárnak nincs pénze, akkor befuccsol a gazdaság, nincs vásárlóerő és adóbevétel sincs. Ennyit nem vagy képes végiggondolni, ezért írtam, hogy a poszt a 10 feles utáni kocsmai hőbörgés szintje alatt van."

Te azt hiszed, hogy "a polgárnak pénze van" kijelentés mögött az van, hogy a polgár el tud menni a tecsóba bevásárolni? Olyan aranyos, amikor a proletárok nem tudják mi az a pénz. :D

"Ennyit nem vagy képes végiggondolni, ezért írtam, hogy a poszt a 10 feles utáni kocsmai hőbörgés szintje alatt van."

Akinek van pénze az érti. Nem neked szólt. :D :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.11.21. 22:24:26

Hiba történt a captcha feldolgozása során, kérjük, próbáld meg újra!

Hát nem fogom újra beírni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.11.21. 22:25:54

Szerencsére visszalépés előhozta.

@arthurthedent:

"ékes Kanji karakterekkel."

Francia szó, de mindegy. Neked legyen japán.

"Szerintem teljesen helyes a "dojen" írásmód"

Igazad van: _szerinted_ helyes.

"Te azt hiszed, hogy "a polgárnak pénze van" kijelentés mögött az van, hogy a polgár el tud menni a tecsóba bevásárolni?"

Alapvető kozgazdasági ismereteid sincsenek - vagy csak hülyének tetteted magad?

A társadalom felső ún. decilise vagy saját vállalkozásból, befektetésekből, tőkejövedelemből él, vagy felsővezető egy cégnél. Ezek szinte mind az általad proletárnak nevezett emberek fogyasztásából élnek. Ha a proletárnak nincs pénze, azt az előbb említettek is erősen megérzik.

Amúgy meg ha te veszítesz az infláción, akkor ez csak azt jelenti, hogy nem elég jól forgatod a pénzedet.

arthurthedent 2023.11.21. 22:48:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Amúgy meg ha te veszítesz az infláción, akkor ez csak azt jelenti, hogy nem elég jól forgatod a pénzedet."

Ja. Azt. Látszik, hogy még soha nem volt pénzed.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.11.22. 02:01:19

@arthurthedent:

:DDD
Bizony nem esik messze az alma a körtefától. :)

fkv.119 2024.01.14. 02:55:43

Azért bűntessék meg, mert minuszba vitte a pénzünket, aztán 1 év állás után se fizetett rá semmit!
süti beállítások módosítása