wagmg

wagmg

Az árat Európa fizeti meg...

2022. december 22. - arthurthedent

Elegem van a nyavajgásból, hogy az ukrajnai háború árát Európa fizeti meg. Európa kizárólag magának köszönheti azt, amiben most van. Tetszettek volna gondolkodni...

Európa évtizedeken keresztül üzletelgetett, kiszolgáltatta magát egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak és ennek bizony ára van. Európa nem foglalkozott az erkölcsi kérdésekkel, a bebörtönzött, megmérgezett, meggyilkolt orosz ellenzékiekkel. Európa megnyugtatta a lelkiismeretét, szép szólamokkal, lazán üzletelgetett az orosz szervezett bűnözéssel, ami egyszerűen átvette az állam szerepét oroszországban.

Most Európa naívan rácsodálkozik a helyzetre, sírós szemekkel nyavajog, hogy hogyan is jutott ebbe a helyzetbe. Hát kérem, ha az ördöggel bújsz ágyba a pokolban ébredsz, nem kell előadni az értetlent. Mégis mire számítottál?

Európa egész gazdaságát felépítette az olcsó orosz gázra és olcsó orosz kőolajra. Ami az orosz bűnözők és az orosz diktatúra kezében volt végig. Európában azt gondolták, hogy mindig is lesz orosz gáz, orosz kőolaj. Nem csak erkölcsi problémák voltak, de hiányzott a stratégiai gondolkodás is. Németország bezárogatta az atomerőműveket, Olaszország ugyanezt tette, megy majd az orosz gázzal, mi probléma lehet? Az európai gázkitermelést nem fejlesztették, olcsóbb az orosz, most meg kapkod mindenki, hogy hát nálunk is van ám gáz, csak kutat kellene fúrni.

Ráadásul megy a valóságtagadás, hogy tudniillik ha Ukrajna nem állna ellen, akkor nekünk megint lenne olcsó, erkölcsileg kissé kifogásolható, bűnözőktől származó gázunk. Ja, igen, mehetnénk vissza a maffiához, mi baj lenne belőle? Na persze, Moldova felkészül, Finnország és Svédország lemond a NATO tagságról... lássuk, mit is lennénk még hajlandóak beáldozni az olcsó orosz gázért? Mi az, amit egy napon még kér tőlünk a keresztapa?

De nem csak a gáz a probléma ám! Ó, nem!

Európa megcsinálta a közös Európai pénzt, de elnézte, hogy a világ fizetőeszköze az amerikai dollár. Egész konkrétan Amerika nyomtatja a bolygó pénzét, ilyen egyszerű. Ha ők felemelik az irányadó kamatot beáll a világgazdaság. Pont ez történik most. Nem csak az orosz gáz miatt drága minden, nem csak az miatt áll a gazdaság, hanem azért is, mert a amcsik felnyomták az alapkamatot. A dollár alapkamatát, a dollárét amivel fizetünk a nemzetközi piacokon, amivel arab olajat vehetünk.

Európa kiszolgáltatta magát a dollárnak. Nem faragott szekeret, felkéredzkedett az amerikai szekérre. Amit ugye mások irányítanak. Most éppen nem arra megy, amerre mi mennénk és sír a szánk, hogy mi a csoda történik már megint. 

És még egy dolog!

Európa kiszervezte a gyártást kínába. Egy másik diktatúrába. Egy másik ázsiai maffiaállamba. Hát mi baj lehet belőle, nem? Magyarország nem gyárt napelemet, majd gyártanak kínában. Meg műanyag tölcsért, meg USB töltőt, meg azokat a mini asztali pécéket, amik olyan csendesek. Meg mindent...

És mi lesz, ha Kína megirigyli az orosz módit? Mi lesz, ha kína benyújtja a számlát? Most röhögünk az orosz iparon, hogy nem tud ABS-t rakni a kocsikba, nem tud övfeszítőt csinálni, mert kell az a kis szenzor, amit oroszországban nem gyártanak. Na, lehet talágatni mi lesz, de én előre szólok, szerintem európában sem gyártanak ám ilyeneket!

Európa gyenge, megosztott, puha. Hezitál, szerencsétlenkedik, finomkodik. Az európai politikusok tesze-tosza módon, az európai nagyvállalatok pillanatnyi érdekei szerint, hosszú távú tervek nélkül döntenek. Nincs stratégia, érdekérvényesítés, jövőkép. Fizetünk mi még ezért is, jön még a számla erről is.

 

P.S.: Hja, és még egy. Megy a sírás-rívás, hogy az USA azért támogatja Ukrajnát, mert ez az érdeke. Elárulok egy titkot: Európa érdeke ugyanez, csak Európa nem túl jó abban, hogy felismerje a saját érdekeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr1618008158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bordon 2022.12.22. 11:18:16

Az előző poszthoz írt kommentem ihlethette ez a posztot ;)
Gyenge poszt lett ez, sajnos, kapkodva próbál reagálni az általam nagy gondossággal kifejtett pontokra.

Amerika a saját birodalmi érdekei szerint cselekszik, semmi erkölcsi megfontolás nincs mögötte. Azt mondja most egy republikánus szenátor, hogy ez a háború nekil befektetés, hogy a jövőben az államok szuverenitását, területi integritását sértő valtozásokat megakadályozzák, megelőzzék. Ja, akkor Koszovót visszakapja Szerbia, vagy a területi integritás védelme csak mostantól fontos? Tajvant se támogatja tovább Amerika? Vagy ott is inkább a birodalmi érdekek érvényesülnek?

Tehát a területi integritás meg szuverenitás tiszteletben tartása egy kamu szöveg..

Európa nagyon nem érdekelt abban, hogy kurvadrága palagázt kelljen vennie. Mint a fejlemények mutatják, kizárólag Amerika járt jól ezzel a háborúval.

Amerika keverte meg a szart, nem most hanem már a 2000-es évektől ezt teszi. A saját bábjait ültette sok országba Oroszország körül. Olyan kis diktátorokat, akik aztán belerángatták amerikai hergelésre az országukat háborúba, elkenték a szájukat, de el is zavarta őket a népük. Ilyen volt Szaakasvili is. Beleszaladt a faszerdőbe tátott szájjal.
Aztán megkeverték a kakit az angolszászok Ukrajnában is.
Oroszország Európa természetes energia ellátója, kvázi tüzépese.

Lehet, hogy Oroszország nem nagyon demokratikus, de hát Ukrajna se (szélsőségesek elzavarták a legitim elnököt 2014-ben, onnantól ott semmi nem legitim sajnos). a
Ahol olaj van, ott ritkán van helye a nagy demokráciának. Szaúd Arábia olajához nem tapad vér, a katari gázszállítmányok ellenértéke nem a szíriai al-Nusra frontot támogatta? Most amerikai és francia fejesek szopkodják körbe a venezuelaiakat, akiket a nyugat elpusztítandó diktatúrának tart. Meg akartak puccsolni Madurot, most felszopnak neki, mert kellene az olcsó olaja. Rögtön nem büdös a diktatúra a jenkiknek.

Amerika eddig is bárkit támogatott, aki az érdekeit szolgálta, akár a saját népét is lealázva, megnyomorítva, kiirtva. Iráni sah? Szaddám Husszein az irak-iráni háború idején? Oszama bin Landen, amikor a szovjetek ellen harcolt? Pinochet? Szaakasvili? Anastasio Somoza és a többi latin-amerikai széljobbos diktátor? A dél-vietnami diktátor-elnök, majd a katonai junta? A dél-koreai fehérterrort végrehajtó fasiszta junta? A koszovói szerv- és drogkereskedő maffia fejéből lett koszovói vezetés? Mind amerikai bábok voltak. Amerika most teljes mellszélességgel beállt a kijevi junta mögé. Nem baj, megszoktuk, meg se lepődünk ezen. Csak ettől jó lenne távol maradni és szerintem ezen dolgozik a magyar kormány.

Ukrajna egy latorállam, ami évtizedek óta képtelen volt megszabadulni a korrupt elitjétől. És abból próbáltak bizniszt csinálni, hogy beékelődtek az orosz-német olaj és gázkereskedelembe parazitaként és szedték a sápot. Aztán amikor a 2014-es színes forradalom után az oroszok nem nagyon akartak már az ukránoknak szinte ingyen adni gázt és olajat, akkot minden télen az volt a téma, hogy az ukránok azzal zsarolták Európát, hogy lezárják a vezetékeket, ha nem kapnak világpiaci ár alatt energiahordozókat. Előbb lelopták azt a mennyiséget, ami nekik kellett, aztán engedték a forgalmat. Igazi útonálló mentalitás.
Nyilván angoldzász sugalmazásra toltak ezt a terrorista viselkedést, mert az amerikaiaknak nagyon nem tetszett a német-orosz egymásratalálás.
Amikor a németeknek és oroszoknak ebből elegük lett, akkor megcsinálták az Északi Áramlat 2 vezetéket. Ezzel az angolszász csatlós Ukrajnát megkerülték. Nem volt lehetőség több zsarolásra, ezért bele kellett hajszolni Európát egy háborúba.

Lehet tapsikolni annak, hogy a brexitet választó britek, akik kijelentették, hogy szarnak Európára, mégiscsak aktívak maradnak a kontinensen, csak épp nem az európai együttműködést erősítik, hanem tűzelik az ukrán szélsőségeseket. A britek gyűlölik az EU-t, nekik kifejezetten jól jön, hogy gyengíthetik a németek vezette gazdasagi térséget.

Európára már rátolták az amerikaiak terrorhadjáratai miatt elvándorolt sok millió szírt, irakit, bangladesi, egyiptomi álszírt, afgánt, pakit. Most majd lehet etetni, elszállásolni a 8 millió ukránt, akik migriként segélyen jobban élnek, mint amikor Ukrajnában teljes állásban dolgoztak. Kimondták, ők sose fognak visszatérni Ukrajnába, akkor se, ha béke lesz, mert ott nyakig ér a córesz.

Ha Amerika a saját birodalmi érdekei mentén cselekedhet, akkor ezt engedjük már meg a magyaroknak is. A török hiába NATO-tag, a ruszkikkal szívélyesen üzletel, mégse köpködi Erdogant senki úgy, mint Orbánt köpködik.

Ukrajna lehetett volna egy osztrák vagy svájci mintára semleges, decentralizált, erős, európai orientáltságú, de NATO-hoz nem tartozó állam. Az ukránok elkúrták. Nem kicsit! Nagyon. Illetve az ukrán nacionalista elit (akik közül feltűnően sokan a Könyv népéből származnak) vezette őket vágóhídra.

GyMasa 2022.12.22. 15:29:14

Nyilván azért kell felvenni 18 milliárd EUR HITELT az EU-nak, mert semmi problémája nincs neki azzal, hogy öntse végtelenül a pénzt az Ukrajnának nevezett feneketlen vödörbe!
Ez a "elkobzósdi meg nagyon szépen mutat a propagandasajtóban, csak éppen semmiféle jogalapja nincs az egésznek.
Már a vagyonok zárolása is lopás, a végleges elkobzásuk pedig méginkább az lesz.
A sok tapsikoló csak azt nem érti, hogy ezzel lebontotta a magántulajon szentségét, mert, ha ez most keresztülmegy, akkor ezután, bárkitől, bármit el lehet majd venni mindenféle mondvacsinált okkal...

arthurthedent 2022.12.22. 15:33:49

@GyMasa: "A sok tapsikoló csak azt nem érti, hogy ezzel lebontotta a magántulajon szentségét"

Nyilván nem voltál még vállalkozó, nem volt céged. Ha lett volna akkor tudnád, hogy hogyan megy ez. 12.-én nem megy át az utalás a céges számládról, 17.-én az adóhivatal úgy leveszi a pénzt a magánszámládról, hogy még pislogni sincs időd.

Nincs olyan a jogban, hogy "magántulajdon szentsége", a jog nem vallás, nincsenek "szentjei". Amikor bizony a jog úgy dönt, hogy elveszik a pénzedet, akkor huss, elveszik.

arthurthedent 2022.12.22. 15:36:20

@GyMasa: "ha ez most keresztülmegy, akkor ezután, bárkitől, bármit el lehet majd venni mindenféle mondvacsinált okkal..."

A törvény pontosan megmondja hogyan lehet elvenni valakinek a pénzét. Eddig is megmondta, ezentúl is megmondja. Tartozik, kárt okozott, törvénytelenül jutott hozzá, huss, repül a pénz, ki tudja hol áll meg. Minden jogállamban így van ez, mindig is így volt.

GyMasa 2022.12.22. 15:53:39

@arthurthedent:
"Nyilván nem voltál még vállalkozó, nem volt céged."
Ennek semmi köze ehhez.

" Ha lett volna akkor tudnád, hogy hogyan megy ez. 12.-én nem megy át az utalás a céges számládról, 17.-én az adóhivatal úgy leveszi a pénzt a magánszámládról, hogy még pislogni sincs időd."
Igen, de az egy törvényekkel körbebástyázott folyamat, amikot egy olyan pénzt nem fizetsz ki, amit törvények szabályoznak, hogy be kell fizetned, és te nem teszel eleget ennek a kötelezettségednek.
Ehhez semmi köze nincs ahhoz, hoyg lefoglalták oroszok vagyonát csak azért mert oorzsok.
Ha te itt nem látod a különbséget, akkor ténylegesen sem tudok mit mondani a képességeidről.

"Nincs olyan a jogban, hogy "magántulajdon szentsége", a jog nem vallás, nincsenek "szentjei". Amikor bizony a jog úgy dönt, hogy elveszik a pénzedet, akkor huss, elveszik. "
Dehát NINCS jogi alapja ennek jelenleg!
Von der Leyen is megmondta, hoyg "dolgoznak rajta, hogy kialakítsák a jogi lehetőséget, hoyg végleg elvehessék ezeket a pénzeket.
Azaz:
- Jelenleg NINCS jogi lehetőségük ezeket elkobozni
- Ha ki is találnak valamit, azt csakis visszamenőleges törvénykezéssel tudnák megoldani, ami szintén nem konform a jelenlegi jogrendszerrel!
- Amint meglesz ez a "jogi környezet", onnantól egyszerűen megszűnik a magántulajdon... Ugyanis simán megtehetik, hogy ugyanezen "törvény" alapján zárolják MINDEN magyar állampolgár vagyonát, igen a tiédet is!, csak azért, mert te éppen magyar vagy és, mert O1G.
Ha szerinted ez rendben van, akkor nyugodtan állj ki a Taigetoszra!

GyMasa 2022.12.22. 15:56:02

@arthurthedent:
"A törvény pontosan megmondja hogyan lehet elvenni valakinek a pénzét. "
NINCS ilyen törvény.
Legalábbis olyan nincs, ami alapján minden orosz vagyonát kollektíven le lehetne foglalni.
Egyesével, bírói határozattal elveheted az egyének pénzét, de ezt nem teheted meg kollektív bűnösség alapján.

"Eddig is megmondta, ezentúl is megmondja. Tartozik, kárt okozott, törvénytelenül jutott hozzá, huss, repül a pénz, ki tudja hol áll meg. Minden jogállamban így van ez, mindig is így volt. "
Aztán akkor magyarázd el nekem, mekkora kárt is okozott pl. Abramovics ennek a háborúnak a folyamán?

fkv.119 2022.12.22. 19:46:32

"az ukrajnai háború árát Európa fizeti meg. Európa kizárólag magának köszönheti azt, amiben most van. Tetszettek volna gondolkodni..."

Ez így van.

"Európa évtizedeken keresztül üzletelgetett, kiszolgáltatta magát egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak és ennek bizony ára van."

Ez viszont nem. Nem válogathatjuk meg melyik ország alá kerültek az ásványkincsek. Azok ott vannak, a kérdés hogy nekünk kell-e vagy nem. Alternatíva: baltás gyilkosok a Kaukázusban, újságíró feldarabolós allahuakbárosok a sivatagban. Melyik demokratikusabb? Melyiknek lennél szívesebben a szomszédja? Ja és van még a demokratikus oldal: Norvégia, ami az ÖMV-ért cserébe hajlandó pár deci benzint áthajóztatni, meg van az USA, amelyik az otthoninál 700% luxusprofittal nagyobb áron szívesen elpasszolná itt a szajréját. Ezek jobbak? Igaz barátok, majdnem segítenek a bajban... Ennél még a baltás gyilkosok is korrektebbek. Azok legalább nem hazudoznak összevissza hogy ők nem olyanok.

Európa nem abban hibázott hogy olcsón vásáolt, hanem hogy nem gondoskodott alternatív beszerzési útvonalakról! A muszkák az ukrán invázió előtt is rendszeresen elzárogatták a csapokat hogy nyomást gyakoroljanak, tudni lehetett előre mire számíthatunk tőlük. Ha lenne még 2-3 csővezeték máshova (Líbia, Azerbajdzsán, Irán, Szaúd-Arábia), egyből nem lenne akkora kedve Putyinnak elzárósdit játszani. MErt akkor megvonnánk a vállunkat, intenénk az araboknak hogy jöhetnek a szállítmányok, Putyin meg anélkül vesztené el a zsíros bizniszét, hogy nekünk bármilyen kárt is tudott volna okozni. És az arabok se mernék az egekig emelni az árat, mert akkor jönne a 3. beszállító, vagy akár vissza Putyin, aki immár gondolni se mer semmiféle elzárogatásra.

"Európa egész gazdaságát felépítette az olcsó orosz gázra és olcsó orosz kőolajra."

Ezzel nincs is baj. Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek örök ellenségei, Angliának érdekei vannak: mondta Lord Palmerston. Hát nekünk is! Nem kell a saját magunk ellenségének lennünk. Csak óvatosnak, hogy mindig legyen B terv. A hiba az hogy nem volt.

És ettől még nem kell leszopni Putyint, a muszkák az ellenségeink, akik le akarnak rohanni minket újra. Csak kihasználni őket. Szankciózgatni meg olyat kéne, amivel magunknak nem ártunk, csak nekik. Hiába a sok petrodollár, ha nem tudnak belőle chipet venni, mert nem ad nekik el senki.

"Európa kiszervezte a gyártást kínába. Egy másik diktatúrába."

Amerika is, közben azt mondod hogy ők irányítanak mindent. Ha mi csináljuk, akkor már gond? Nekünk nem szabad? Ettől függetlenül nem kéne, de nem azért mert diktatúra, hanem mert nem EU. Házon belül kéne a fontos dolgokat előállítani. A chipgyártást például. Mondj egy híres európai chipgyártót! Intel? Nem. AMD? Nem. Hát nincs. El kéne érni hogy legyen.

fkv.119 2022.12.22. 19:48:40

@GyMasa: Ha a muszkák elkobozhatják a külföldi vagyont, mi is elkobozhatjuk a muszkákét, ilyen egyszerű. Nincs rá jogszabály? Majd Viktor holnap beleírja a sziklaszilárdságú alapfecnibe.

"Aztán akkor magyarázd el nekem, mekkora kárt is okozott pl. Abramovics ennek a háborúnak a folyamán?"

Ellenséges ügynök. Tudod, a muszkáknál is van olyan.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.22. 20:38:26

@arthurthedent:

"Elegem van a nyavajgásból, hogy az ukrajnai háború árát Európa fizeti meg."

Nem tudod helyesen leírni a "nyavalygás" szót ?Te a "népirtás" szó elgépelése miatt ostobának neveztél! Te nyelvtan zseni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.22. 21:36:02

@bordon: ha jól látom felmondtad az összes panelt.
Gyurcsányt remélem nem hagytad ki.

GyMasa 2022.12.22. 21:45:06

@fkv.119:
"Ha a muszkák elkobozhatják a külföldi vagyont, mi is elkobozhatjuk a muszkákét, ilyen egyszerű."
Ha jól tudom, nem ők kezdték ezt el, illetve nem hallottam róla, hoyg ez az orosz kezdeményezés törvénnyé változott volna azóta.

" Nincs rá jogszabály? Majd Viktor holnap beleírja a sziklaszilárdságú alapfecnibe."
Igen viktor bele tudja írni, viszont csak holnap utántól. Ha amostani vagyonokra vetne ilyet ki, az visszamenőleges törvénykezés lenne, ami erősen ellene megy a római jognak.

"Ellenséges ügynök. Tudod, a muszkáknál is van olyan."
Mindenhol van, de mondd meg nekem, hogy ő, személy szerint hogyan- és mekkora kárt okozott!
Ha ezt tudod, és tudod bizonyítani is, akkor van lehetőség, hogy kártérítésre kötelezd akár holnap is.
(Erre már most is megvannak a jogszabályok)
Ha viszont csak az a "bűne", hogy orosz, akkor arra a mai keretek között te demokratikus törvényt nem tudsz alkotni.
Az persze, egyből más, ha változott a világ, és most az van, hogy lebontjuk a 2000 éves római jogot, és a lincselést hozzuk vissza normának.
CSak akkor nem kell csodálkozni, ha mondjuk ezek alapján mondjuk az EU minden magyar vagyonát kobozza el, mert O1G...

arthurthedent 2022.12.22. 22:06:14

@fkv.119: "Ez így van."

Látod, ennek örülök. Egyetértettünk! :)

oassasa 2022.12.22. 22:42:18

@fkv.119: Csap elzárogatás nem volt. A hosszútávú szerződéseiket teljesítették, az azon felüli szállításokat a piaci árhoz igazítottak. Egyébként sincs senkinek semmi köze hozzá. Az EU-nak 20 évre le kellett volna szerződni, utána már már nem kellett volna gáz, ez a tőzsde nagy butaság volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.22. 22:59:56

@bordon: "Magyar vonatkozásaiban és nemzetközi kihatásaiban is igen fontos esemény a kilenc nagy kommunista párt lengyelországi tanácskozása és összefogása. Ezt az összefogást, a nagy európai kommunista pártok összeegyeztetését az amerikai imperializmus egyre támadóbb, egyre reakciósabb politikája tette szükségessé. A második világháború eredményeképpen a fasiszta nagyhatalmak megsemmisültek, Franciaország, Anglia legyengült, viszont az Egyesült Államok gazdasági és katonai ereje megnőtt. Az Egyesült Államok ezt a helyzetet világuralmi céljaik megvalósítására akarják kihasználni, nemcsak a megvert fasiszta nagyhatalmak, hanem még Franciaország és Anglia pozicióinak megszerzésére is törekszenek."

Rákosi Mátyás

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.22. 23:01:01

@bordon: "A világ az utolsó két-három év fejlődése következtében két táborra szakadt. Az egyik tábor élén az Amerikai Egyesült Államok állnak. Amerika fel akarja használni azt a körülményt, hogy a háborús vereség következtében kidőlt a sorból a német, a japán, az olasz fasizmus, de meggyengült Franciaország és még Anglia is. Az amerikai imperializmus most ezeknek az országoknak örökébe akar lépni. Fel akarja használni ezt a helyzetet arra, hogy megszerezze magának a világuralmat. Ezt a törekvését igyekszik demokratikus álarcban és nem egyszer a segítés ürügye alatt megvalósítani. Gazdasági fölényét arra használja fel, hogy csatlósává teszi a gyengébb államokat, beleszól belügyeikbe, politikai rendszerükbe, nemzeti önállóságukat, függetlenségüket csak névleg hagyja meg."

Rákosi Mátyás

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.22. 23:04:25

@fkv.119: "A chipgyártást például. Mondj egy híres európai chipgyártót! Intel? Nem. AMD? Nem. Hát nincs. El kéne érni hogy legyen."

Az nem olyan egyszerű. Kína dollármilliárdokat öl abba hogy utolérje a tajvani chipgyártást és még mindig nem sikerült.

ulpius66 2022.12.22. 23:07:34

@arthurthedent:

A "nyavalygás" "el-ipszilonnal" írandó...

Kérlek javítsd!

birkamenet 2022.12.23. 01:19:52

@bordon: @GyMasa:

Na takarodtok vissza a moszkvai megbizótok seggébe ti degenerált Kreml propagandisták!

birkamenet 2022.12.23. 01:35:09

@bordon:

Sőt, a Vörös Haccsereget, amely 45-ben az apád lett a nagy felszabadúlás során, azt is Ámérika fejlesztette ki titkos vuhani laboratóriumban és ültette rá bábhaccseregként Kelet-Európára!

Ezenkivül Ámérika intézte el, hogy franciák kihagyják a 11- eseket a vébén, mert igy ámérikai csapat nyerte a vébét, nem egy Éjus.
Ámérika manipulálja az időjárást, hogy ne legyen fehér Karácsony és ezért 100 milliónyi érópai legyen depressziós és vegye az ámérikai gyógyszereket.

És persze Ámérika fejlesztette ki putyint, hogy indiccson egy háborút Ukrajna ellen, mert akkor Ámerika legálisan tud befektetni fegyvert Ukrajnába és a háború végével, amikor majd visszafejleszti putyint, hogy mosmán jó demokrata legyen, akkor Ámérika az összes gyármaradványt meg földig pusztitott várost és falvat bagóért fog magának privatizálni, mer igy ócsóbb!

Fidess.hu -Kreml Today Független Közirói Hivatal

birkamenet 2022.12.23. 01:59:55

@GyMasa:

Te féleszű Kreml ügynök, nem kell panaszkodnod, a ruszki gazdáidnak ma szuper jól megy. Ahhoz képest, hogy holnap hogy fog nekik menni. Ma még csak 50%-kal esett az olajkivitelük az embargó meg ársapka hatására, holnap már lesz ez négyötöd is!

A németek a 40%-os ruszki gázfüggőségüket mára már 20%-ra épitették le, holnap viszont már meglesz az az egészséges 5%. Mint az összes többi EU országban.

A lassan nullára zuhanó gáz- meg a több mint feleződő olajkivitelükkel a ruszkik végre jelentős kőccségvetési stukstúra változást hajtanak végre. Végleg megszabadulnak a bevételi oldali egyoldalúságuktól, miszerint a gáz meg olaj a kőccségvetési bevételek 60%-át adja. Ezek után ez visszamegy 20%-ra és az ehelyett a diverzifikált háj-tek gazdasági ágak fogják adni a kőccségvetési bevételek 80%-át, úgymint a banán reexport, a Moszkvicsok gyártása és a kajajegyek nyomtatása.

A nyugati technológia 50 évre elkerüli majd a ruszkikat, igy beindulhat az abakusz gyártás felfutása és a teljes foglalkoztatottság, mert a gépeket ezekután nem a chipek fogják hajtani, hanem az emberi kezek!

A repini hajóvontató szakma újra a legkeresettebb lesz, itt talán majd még migráncsot is kell importálni, mert akkora kereslet lesz rá az ámérikai globalizmust magáról lerázó orosz anyagazdaságodnak.

Ámérika: Nó fjúcsör!
Orosz haza: Győztünk!

birkamenet 2022.12.23. 02:07:31

Hallottátok A NAP HÜLYÉJÉT?

Azon panaszkodott a vén szaros putyin diktátor, hogy há ők az oroszok anno megkisérelték, hogy csatlakozzanak a civilizált világhoz, háde nem kellettek annak, nem vették be őket.

Na oszt ezért a civilizált világ a felelős, hogy a szeretetre éhes orosz nép kénytelen volt elkezdeni népirtani.

fkv.119 2022.12.23. 03:01:06

@birkamenet: Ebből annyi igaz, hogy anno Putyin is akart csatlakozni a NATO-hoz, csak épp a lényegét nem értette meg, azaz hogy nem átvenni fogja az irányítást, és a NATO meg az ő bábja lesz, hanem hogy itt demokrácia van, be kell illeszkedni. Na ez nem ment neki, még a gondolata se, így aztán bedurcizott, és jött a "mindenki ellenünk van"mantra. Pedig csak a hülyék ellen.

fkv.119 2022.12.23. 03:03:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mi meg se próbáltuk, így annyira se sikerülhetett mint Kínának. Nekik lehet hogy citromuk van narancs helyett, de nekünk még az se.

bordon 2022.12.23. 03:05:15

@birkamenet: Oké, Brendel, te se leszel már hülyébb. Nekem nem fáj, ha a világ szemete ukránokért lenullázzák Európát, én már elvándoroltam onnan melegebb éghajlatra. Szó szerint. Nekem nem gond fűteni.
Lehet humorizálni, de tény: Amerika most teszi tönkre Európát a velejükig korrupt ukránok felhasználásával.

Ellentétben azzal, amitől rettegtek, nem Oroszország fogja lerohanni Európát, nem annyira hülyék, hogy a NATO-t belerángassák egy közvetlen konfliktusba, meg a határuktól 500 kilométerre se tudnák ellátni a csapataikat. Aki tönkre fogja tenni Európát, az Amerika és a brit-kanadai csatlósaik, mert nekik már rég egy gazdaságilag gyenge Európa az érdekük, ami katonailag alá van vetve az amerikai elit akaratának.

fkv.119 2022.12.23. 03:08:44

@GyMasa: "Igen viktor bele tudja írni, viszont csak holnap utántól. Ha amostani vagyonokra vetne ilyet ki, az visszamenőleges törvénykezés lenne, ami erősen ellene megy a római jognak."

És? Hány visszamenőleges hatályú törvényünk van már most is...

"Mindenhol van, de mondd meg nekem, hogy ő, személy szerint hogyan- és mekkora kárt okozott!"

Nagyobbat mint Navalnij.

"Az persze, egyből más, ha változott a világ, és most az van, hogy lebontjuk a 2000 éves római jogot, és a lincselést hozzuk vissza normának."

Ezt már megtették a muszkák Bucsában és mindenhol, akkor milyen különleges elbánás járna nekik?

bordon 2022.12.23. 03:11:33

@fkv.119: Putyin nem zárta el a csapokat. Neki máig a kereskedelem fenntartása az érdeke. Az olajtermelők kartellt alkotnak, még Venezuela, Szaud Arábia és Malajzia is leül tárgyalni Putyinnal, hogy mennyi legyen az olaj ára.
Tudod ki szabotálta a gáz és olajkereskedelmet Európa felé? Ukrajna. Ezért kellett az Északi Áramlat 2.

Líbiát lebombázta Amerika és európai csatlósai. Miért? Mert Gaddhafi kijelentette, hogy véget kell vetni a petrodollár korának, nem dollárban fog kereskedni olajjal. Ez nem engedhették az amerikaiak, jött a színes forradalom és a bombázók.

Európának nem fogja engedni Amerika, hogy alternatív vonalakon kereskedjen olajjal, gázzal. Csak úgy, amit Amerika jóváhagy. Jön a palagáz horribilis áron, amerikaiak gazdagodnak, Európa lesüllyed. Európa nagy ellensége pont Amerika.

bordon 2022.12.23. 05:38:12

@fkv.119: Nem tudom te mit szívsz, de én is kérek belőle.
A NATO csatlakozásnak nem feltétele, hogy demokrácia legyen az adott országban. Törökországban akármit csinál Erdogan, akár szultánná is koronáztathatja magát, az ország NATO-tag lesz.
Eleve Görögország és Törökország úgy csatlakozott a NATO-hoz, hogy ott akkor se volt minden rendben demokrácia terén.
Görögországban közben puccsal egy kifejezetten szélsőjobbos katonai junta került hatalomra 1967-ben és a 70-es évek közepéig hatalmon volt. Törökország sose volt valóban demokratikus állam, emberi, kisebbségi jogokat nem ismerik, a korrupció a kultúrájuk része. Ez se volt semmi hatással a NATO tagságra.

Portugália 1949-ben a NATO egyik alapító tagja volt, akkoriban egy Salazar nevű diktátor uralkodott ott, csupán 1932-től 1968-ig volt hatalmon. Csekélység! Senki nem kérte tőle számon a NATO-ban, hogy miért áll egy diktatúra élén, miért vannak gyarmatai, miért folytat afrikai népek ellen háborúkat, népirtásokat.
A NATO az imerialista nyugat ökle. Semmi köze a demokráciához.

Van baj a fejedben, nem is kevés. Annyira tájékozatlan vagy, hogy szerintem neked érettségid sincs. Pubika.

arthurthedent 2022.12.23. 05:54:29

@bordon: "A NATO csatlakozásnak nem feltétele, hogy demokrácia legyen az adott országban. "

Szokás szerint olyan dolgokról tartasz kiselőadást, amiről fogalmad sincsen. Bizony ahhoz, hogy egy ország beléphessen elkötelezettnek kell lennie a demokrácia felé és jogállamisági feltételek is vannak. Csak demokratikus ország léphet be.

"Törökországban akármit csinál Erdogan, akár szultánná is koronáztathatja magát, az ország NATO-tag lesz."

Ja, csak akkor, amikor Törökország csatlakozott még mások voltak a feltételek.

arthurthedent 2022.12.23. 05:57:22

@bordon: "A NATO az imerialista nyugat ökle. Semmi köze a demokráciához."

"--New members must uphold democracy, including tolerating diversity.
--New members must be making progress toward a market economy.
--Their military forces must be under firm civilian control."
1997-2001.state.gov/regions/eur/fs_members.html

Ne terjessz hazugságokat. A feltételek 1949 óta jelentősen megváltoztak!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.23. 07:03:25

Eleve nagyszerű hír Európa zuhanása. Megérdemelten zuhan.

Nem akarunk Európát.

Európa a gonosz központja.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.12.23. 07:59:48

Európa a gonosz központja. Olyan jó ezt leírni, rögtön keményebb lesz a reggeli merevedésem tőle.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.12.23. 08:02:16

@bordon: Te meg ne verd a melled arra hogy nyolc évet jártál általánosba! Tudjuk hogy abból hetet az elsőbe, egyet a másodikba.

bordon 2022.12.23. 08:28:53

@arthurthedent: Akkor Törökország miért lehet NATO tag? Ja, mert régi tagok lehetnek diktatúrák. Ügyes! Nagyon ügyes! Ahogy Kohn mondta a viccben...

bordon 2022.12.23. 08:30:39

@arthurthedent: Akkor Magyarországon se járjon az ellenzék szája, mert ugye belépéskor teljesítette az ország a NATO és EU által támasztott kritériumokat. Úgyhogy onnantól minden rendben, majd az új tagoktól azt kérnek, amit akarnak.

bordon 2022.12.23. 08:44:05

@arthurthedent: Hazudsz, de hamar lebuksz! Én leírtam, hogy milyen tagokat vett fel a NATO annak idején. Nem a jelenről írtam, hanem hogy a NATO az imerialista nyugat korbácsaként funkcionált és ma is ezt a szerepet tölti be. Gyarmattartók és diktatúrák, voltak a tagjai. Ma meg agresszorok, Irak, Líbia, Szíria, Szudán, Jemen, Szerbia, Afganisztán mészárosai. Nesze neked diversity!
Tehát amelyik állam már benne van, az lehet akármilyen diktatúra, tőlük semmit se kérnek számon. Az új tagokra vonatkoznak a demokrácia, diversity meg kutyaphasza kritériumok. Aki számít, az már majdnem mind tag. Törökország? Rájuk illik a szólás: Kivéve a gyevi bírót!
Amit a törökök tesznek, az oké, oda se nézünk inkább. És nem azt mondom, hogy Törökország vesszen, mert ők csak a saját nemzeti érdekeik szerint cselekszenek. Hanem hogy a NATO se jobb, mint az oroszok, a demokrácia, diversity egy szlogen. Ki kellene mondani, hogy a tőkés nyugat az elitje anyagi érdekei mentén dönt, háborúzik. Be kellene fejezni ezt a demokrata, pluralista, sokszínű mantrát.

birkamenet 2022.12.23. 08:48:30

@bordon:

Jól van te putyin seggcsimbókja, 20 sorban 40-szer Ámérikáztál, takarodhatsz vissza a Kreml megbizóid seggébe. Ott aztán tényleg elég meleg van, a fűtés is önmagától jön napi 40-50-szer.

Mi meg boldogan éljük tovább a már lassan 80 éve tartó Ámérikai tönkretételt, de akinek ez nem jó, az eltakarodhat a ruszki jóléti társadalomba hogy visszazuhanjon a 100 évvel ezelőtti életszinvonalra.

birkamenet 2022.12.23. 09:02:15

@bordon: "imerialista nyugat .....Gyarmattartók .......Ma meg agresszorok....."

De szép büdös komcsi nyelvezeted van neked, fidesskomcsi eftárs! Mintha az MSZMP KB propaganda szövegét hallgatná az ember! Mi van eftárs, te 2022-ben is az 1960-ban betanitott 3/3-as tananygodból akarsz megélni? A fideSSKOMCSI pártod nem ad ki feljavitott fake propaganda nyelvezeti kézikönyvet? A ruszki eftársaitok nem küldenek modernizált fake propaganda panelokat, a 60-as évekbeli bolsi szintetekkel kell ma is nyomni a hazugság propagandátokat?

konrada 2022.12.23. 09:07:51

@fkv.119: " mi is elkobozhatjuk a muszkákét, ilyen egyszerű. " "Ellenséges ügynök. Tudod, a muszkáknál is van olyan."

Mintha maga Hitler mondta volna, igaz ő a zsidóval behelyettesítve a muszkát...

Azért így közel 100 év elteltével nem hittem volna, hogy Dolfi bácsinak még mindig ennyi követője van.

nemecsekerno_007 2022.12.23. 09:20:32

@arthurthedent: És mivel a történelemnek vége, a feltételek nem változnak. :)))))))))))

nemecsekerno_007 2022.12.23. 09:22:32

Az ukránok külföldi vállalatokért döglenek halmomra. Minden másra ott a Mastercard.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.23. 09:35:47

@nemecsekerno_007: Melyek lennének azok a külföldi vállalatok? És mi történt veled? Jól vagy? Két kommented is volt már, de még nem nyavalyogtál, hogy a külföldön dolgozók, nem fizetnek itthon nyugdíjjárulékot.

@bordon: Komolyan. Az ötvenes években nem ostorozták a komcsik annyit Amerikát mint te most. Ezzel már pszichiáterhez kellene fordulnod! De legjobb lenne neked egy patológus!

Boldeone2 2022.12.23. 09:40:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem akarunk Európát.
Európa a gonosz központja"

- Európa a nyugati civilizáció központja, a legèlhetőbb hely a világon , a zsinórmèrtèk államközössèg
Ha "Európa " nem lenne, akkor elkèpesztő nyomorba süllyedne Bulgária is, azaz te is !

A gonosz központja ma a muszka , a fèlázsiai agresszor állam, maga Pulter

Boldeone2 2022.12.23. 10:02:16

@bordon: Nem a jelenről írtam, hanem hogy a NATO az imerialista nyugat korbácsaként funkcionált és ma is ezt a szerepet tölti "
be"

- Bmeg ! :) Az ilyen szóvirágokat a kommunista diktatúrák propaganda főosztálya használta ....Imperialista nyugat korbácsa "

- Miért , a ruszki birodalom nem volt terjeszkedő, Imperialista? Vagy : a muszka kommunista állam nem tört világuralomra??
Na ne viccelj már ember ! Gyakorlatilag az összes háborúban a világon benne volt \van a primitív muszka diktatórikus hadiállamnak a keze !
Kis töri :
Ki a lófax pènzelte Gavriló Principet, meg Szerbiát ? Csak nem a muszka cár az egyik fő felelőse az első vilaghaború kirobbanásáèrt ?
Hol alakult ki a hódító világkommunizmus fellegvara , csak nem muszka honban?
Hány millió nőt erőszakoltak meg a " felszabadító " szovjet csapatok Európában ?
Finn haború, Balti államok annektálása , Lengyelország megszállása - az összes szomszèdja utálja őket !
45 èv államszoci rendszer , 1956 leverèse !!! De, napestig lehetne folytatni a bűneiket!

Akinek egy CSEPP esze van , nem valódi agyhalott szèlsőjobb \náci - mert lássuk be a ruszki szopás a K.infón megy leginkább, meg Vadpajtikon , ès a Prosti Srácokon - az belátja mi törtènik most :

az agonizáló fèlázsiai mentalitású diktatúra, a zárt hadiállam harcol a nyugati világ, európa ellen
A tèt nem Ukrajna sorsa csak, hanem hogy hagyjuk ennek a primitív , elmaradott csökevènynek , Oroszországnak, hogy erőszakkal átírja az èletünket!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.23. 10:18:47

@birkamenet:

"De szép büdös komcsi nyelvezeted van neked, fidesskomcsi eftárs!"

Akkor lássuk mindezt választékos, nyugati nyelvezetben!

Harvard historian Charles S. Maier:

"Since September 11, 2001 ... if not earlier, the idea of American empire is back ... Now ... for the first time since the early Twentieth century, it has become acceptable to ask whether the United States has become or is becoming an empire in some classic sense."

Harvard professor Niall Ferguson:

"It used to be that only the critics of American foreign policy referred to the American empire ... In the past three or four years [2001–2004], however, a growing number of commentators have begun to use the term American empire less pejoratively, if still ambivalently, and in some cases with genuine enthusiasm."

French Political scientist Philip Golub:

"U.S. historians have generally considered the late 19th century imperialist urge as an aberration in an otherwise smooth democratic trajectory ... Yet a century later, as the U.S. empire engages in a new period of global expansion, Rome is once more a distant but essential mirror for American elites ... Now, with military mobilisation on an exceptional scale after September 2001, the United States is openly affirming and parading its imperial power. For the first time since the 1890s, the naked display of force is backed by explicitly imperialist discourse."

Brzezinski 1997-ben kifejtett egy hossztávú amerikai külpolitikai stratégiát. Úgy gondolta, hogy Eurázsia uralásával egy olyan hatalmi központ jön létre, amely globális hegemóniához vezet. Ugyanis Eurázsia – ez a Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő hatalmas térség a Föld erőforrásainak döntő hányadával rendelkezik. Aki itt hegemón, az a bolygón is az. Ezt a játszmát Amerikának kell megnyernie.

Nincs semmi új a nap alatt!

nemecsekerno_007 2022.12.23. 10:30:00

@birca szerint a meghalt két t: Keress rá kiscsillag. Ha rajtatok múlik az USA Latin-Amerikát csinál Európából.

Boldeone2 2022.12.23. 10:36:58

@atomic power 1986DucaDuca: Brzezinski 1997-ben kifejtett egy hossztávú amerikai külpolitikai stratégiát. Úgy gondolta, hogy Eurázsia uralásával egy olyan hatalmi központ jön létre, amely globális hegemóniához vezet"

- Teljes marhaság! Globális kapitalista rendszer van, nem kell senkinek senkit uralni erőszakkal, amikor pènzzel is lehet befolyásolni. Egyedül arra kell vigyázni , hogy az erőszakos\ lator államok ne veszèlyeztessèk a globális bèkèt, együttműködèst
Európa az USA szövetsègese, gazdaságilag ès katonailag is

Nincs èrdekellentèt ! Azt kell megérteni , a kapitalizmus úgy működhet jól, ha minden partner jól prosperál, mivel minden gazdaság összekötött, közvetlenül vagy közvetve. Főleg a kèt nyugati fellegvár nem lehet rivális!
Tehát : az USA- nak egy gazdag Európa az érdeke , akkor tud sok iPhone -t , Teslát , vagy akár fegyvert eladni
Ukrajna szerepe gazdaságilag minimális , fekete földestől , palagázostól...
Egy nagyobb USA cèg èves forgalma kiteszi az egèsz èves ukrán GDP- T! Úgy hogy annak kb fele a fogyasztáshoz köthető

bordon 2022.12.23. 10:51:25

@Boldeone2: Ukrajna hatalmas földekkel rendelkezik, ami a jövőben bizony kincs lesz. 8 milliárd ember van a bolygón és egyre nő a számuk.
Tudod Bill Gates, Bezos, Zuckerberg mibe fekteti a virtuális játékszerekkel termelt pénzét? Termőföldekbe. Mert bitet és bájtot lehet kreálni végtelenségig, de föld már nem lesz több.
Pénzzel addig lehet uralni valakit, amíg elismerik az adott pénztnemet értékmérőként. A dollár mögül lassan ki fog hátrálni pár nagy gazdaság az egymással kötött ügyleteikben, aztán a petrodollárnak annyi. Akkor már csak konkrétan fegyverrel és a termelőeszközök, földek tulajdonlásával lehet uralni a világot.

Amerika pedig nem Európa szövetségese, hanem gazdája akar lenni, aki tartja a pórázát. Az angolszász országok összeborulnak, a franciák, németek és más európaiak meg szenvedhetnek, fizethetik az angolszász országok szarkeverésének árát.

ulpius66 2022.12.23. 11:00:03

Milyen árat fizet meg Európa!

Orbán Viktor azt is elintézte, hogy a gázárak a háború előtti szinten legyenek.

Ma délelőtt 86 euróra esett a gáz MWh-kénti ára.

A forint meg 400-ra erősödött az euróval szemben......

AZAZ A GÁZ TŐZSDEI ÁRA ÁTSZÁMOLVA KÖBMÉTERRE MINTEGY 350 FORINT!!!!!
(a kőolaj hordónként meg 80 dollár körül stagnál.....)

bordon 2022.12.23. 11:01:12

@Boldeone2: Az is érdekes kérdés, hogy mi az a lator állam.
Az amerikaiak annyi háborút indítottak kamu indokokkal, annyi népirtást hajtottak végre, annyi puccsot szerveztek más országokban, hogy más a közelükbe nem ér.
Atombombát egyértelműen civil célpontok ellen kétszer is bevetettek. Még az észak-koreai diktátor se csinál ilyet.

Ukrajna fekete földje annyira jelentéktelen, hogy ha nem tudnak exportálni elég étolajat és gabonát, akkor a harmadik világ, a Közel-Kelet, Afrika, Ázsia éhezik. Lehet, hogy a Föld területéhez képest picinek látszik Ukrajna, de ott termelik bizonyos gabonanövények nagy százalékát. Lehet, hogy Kína hatalmas, de annak a területnek kis része megművelhető folyóvölgy.

Műtrágyát elvileg bárki báhol tudna gyártani, csak vegyipar kell hozzá, meg energiahordozók. Aztán mégis az egész világ függ az orosz műtrágyától. India és Kína is, ahol azért van hatalmas vegyipar.

ulpius66 2022.12.23. 11:03:51

Ha pedig mindezen árakat a kilowattórában nézzük, akkor egy kWh az mintegy 35.- forint, azaz pontosan annyi, mint a támogatott lakossági áramár!!!!!!

arthurthedent 2022.12.23. 11:06:04

@bordon: "Tudod Bill Gates, Bezos, Zuckerberg mibe fekteti a virtuális játékszerekkel termelt pénzét? Termőföldekbe."

Te, amikor egy-egy hazugságot így kitalálsz, akkor te magadnak mindjárt el is hiszed?!

arthurthedent 2022.12.23. 11:15:27

@bordon: "Aztán mégis az egész világ függ az orosz műtrágyától. India és Kína is, ahol azért van hatalmas vegyipar."

Honnan veszed ezeket? Te úgy ki szoktál találni híreket vagy mi?

arthurthedent 2022.12.23. 11:30:21

@bordon: "Hazudsz, de hamar lebuksz! Én leírtam, hogy milyen tagokat vett fel a NATO annak idején."

Megint te hazudsz, megint lebuktál. Ezt írtad:
"A NATO csatlakozásnak nem feltétele, hogy demokrácia legyen az adott országban."

Beidéztem, hogy de igen, hazudsz, a NATO csatlakozásnak igenis feltétele, hogy demokráci legyen az adott országban. Hazudtál, lebuktál. Kamuztál, lebuktál. És utána...

Utána most megint hazudsz, azt hazudod, hogy
"Nem a jelenről írtam, hanem hogy a NATO az imerialista nyugat korbácsaként"...

Hát ez megint hazugság, a jelenről írtál, jelen időben írtad, hogy a "nem feltétele". Ha a múltról írtál volna, azt mi magyarok úgy fejezzük ki, hogy "nem volt feltétele".

Úgy nyomod mint a kreml. Hazudsz. lebuksz, hazudsz, lebuksz, hazudsz, hazudsz és rohadtul nem érdekel. Egyszerűen be vagy oltva az ellen, hogy zavarjon amikor rajtakapnak, hogy hazudsz. Gondolom az évtizedes ruszki seggnyalás alakít ki ilyen immunitást, megszokod és megszereted a hazudozást.

Motorogre 2022.12.23. 11:42:47

Ezt a cikket mint érzelem vagy feladat-vezérelt , de szubjektív független egyéni véleményként lehet csak értelmezni, egyoldalú hiányos és torz képet ad, tények nélkül – de ilyen ma a média, hergelni kell a Népet !
Miért lenne hiba, hogy Európa (bármit is jelentsen) korrekt üzleti kapcsolatokat épített ki keleti szomszédaival, mindkét üzleti fél előnyére, saját akaratból – ahogy a piacgazdaságban illik? Miért etikusabb most más diktatúrákból (vagy angolszász felfogás szerinti vélt diktatúráktól) vásárolni energiát, Szaud, Irán, Törökország talán az egyéni szabad akarat Mekkái?
Az hogy az orosz cégek maffia-vállalatok? Vajon a MOL-ról hogy vélekednek pl. a Horvátok? Erkölcsi kérdések? Hogy is van a katalánok, baszkok függetlensége? Írország ? Minden amit a cikk a keleti partnernek felró – megtalálható az unió határain belül is, csak szőnyeg alá sepri a cenzúrázott média.
A lényeg hiányzik: megtanuljuk most, hogy a demokráciának fokozatai vannak, pl. a németeké jobb mint a miénk – de az is elnyomás. A II. VH óta az Államok hihetetlen erős befolyással bír Nyugat-Európában (ezt a politikusok kiszolgálják), elegánsan hogy a „gyarmat” képzelet-társítás fel se merüljön. De abban igazad van: Európa elpuhult (v.ö.: 2015 óta a migráns-kérdés), vezetése alkalmatlan, gazdasági lehetőségeit nem használta ki. Alapos reformra szorulna – de nincs modell, nincs karizmatikus vezetőjelölt se. A zárszó színarany bölcsesség: eu nem ismeri fel érdekeit se.

Motorogre 2022.12.23. 11:51:11

@bordon: ha tudod, lécci: Olyan hangok is vannak, hogy a háborúért az EU a felelős, mert nem engedte az Északi Csövet üzembe helyezni, ezzel borította fel végleg a keleti energia-kereskedelem kialakult rendjét. Vajon ez is az Államok nyomására történt ? Nyilván nem ott lóttek először (csak robbantottak a mélyben... ) de közvetve lehetett szikra ...

Motorogre 2022.12.23. 11:53:30

@ulpius66: kösz, finom irónia a forint un. "erősödése " Jót nevettem !

birkamenet 2022.12.23. 11:55:40

@bordon:

Oszt melyik maffia fekteti még a pénzét termőföldekbe, te Kreml propagandista? Há a fideSS maffia, Mér$zaro$sal az élén. Na meg trafikokba kiscica, nem is volt 2010 után föld- meg trafikosztás olyannak, aki nem a NER embere volt.

birkamenet 2022.12.23. 11:59:01

@atomic power 1986DucaDuca:

Húha te palaver szökevény, most mit is válaszoltál, meg mire? Ha Moszkva szanszkritül küldené nejed a propaganda anyagodat, azzal se néznél ki hülyébben, miszerint fogalmad sincs, hogy mit copypastezel migráncs nyelven.

Motorogre 2022.12.23. 11:59:12

@bordon: a lényeggel egyetértek, nálam a megfogalmazás kb. ilyen: nincsenek ideológiai mozgalmak, mindegy hogy a seregek élén kereszttel, horogkereszttel, demokrácia-jelszóval vagy akár vörös csillaggal menetelnek a vezetők. Szentföld, India, vagy az azték birodalom - egyre megy. A lényeg: van/volt pár Nagyhatalom és vannak/voltak kis országok, fejedelemségek sogunátusok stb.
A történelem : néhány Nagyhatalom érdekharca egymás ellen, a kis országok/nemzetek rovására.
Pl. Anglia: kétségbeesetten próbálja igazolni, hogy az Államokhoz (Nagyhatalom) tartozik az angolszász vonal révén, mindent megtesz még tengerfenéken is liheg. De érthető: nem akar kis országként szerepelni.

birkamenet 2022.12.23. 12:07:57

@bordon: "Amerika pedig nem Európa szövetségese, hanem gazdája akar lenni, aki tartja a pórázát. Az angolszász országok összeborulnak, a franciák, németek és más európaiak meg szenvedhetnek, fizethetik az angolszász országok szarkeverésének árát."

Húháakkor most kezdtem el bérrettegni! Ámérika gyarmata leszünk? Hámmán nem is Ejué? Há émmán követni se tudom ezt a felgyorsútt világot, pedig minden nap 24 órán át nézem a Hirtévét, tehát felvilágosult fidessbirka vagyok!

Oszt nehogymá az legyen, hogy a végén kiderül, hogy Ámérikát meg a Soros irányiccsa, oszt nem is Eju meg Ámérika gyarmata vagyunk, hanem a Sorosé!
Oszt a legvégén meg még az is kiderülhet, hogy Sorost meg a felesége irányiccsa!!!!!!

ulpius66 2022.12.23. 12:39:16

Ugyanaz történik jelenleg, mint a második világháború előtt!!!!

Németország (ekkor már gyakorlatilag az egész Európa felett uralkodott, leszámítva Angliát) túl jóban volt az Oroszokkal!!!!!

Együttesen jól lerohanták Lengyelországot, meg a Baltikumot.... és vígan éltek!!!!

EKKOR A LEGNAGYOBB FEGYVERTÉNY AZ VOLT, HOGY ÉKET VERJENEK A NÉMETEK ÉS AZ OROSZOK KÖZÉ!!!!!!

ELHITETTÉK HITLERREL, HOGY AZ OROSZOK LEGYŐZHETŐK!!!!

AZ A HÜLYE HITLER MEG EL IS HITTE, JÓL BELELÉPETT A HÁBORÚBA.....AZTÁN A TÖBBIT TUGGYUK!

EURÓPA KÉT LEGERŐSEBB HATALMA KIVÉREZTETVE, LEGYENGÜLVE KERÜLT KI A HÁBORÚBÓL.....AZ USA MEG JÓL MEGERŐSÖDÖTT.....

SAJNA, MA UGYANEZ A TENDENCIA....

ulpius66 2022.12.23. 12:42:20

Ahelyett, hogy az a hülye Hitler Sztálinnal fogott volna össze (meg a japánokkal) az USA ellen!!!!!!

Máma biztos nem lenne ilyen erős az USA!!!!!
(persze még mindég nem késő!!!!!!!! AZ EU, AZ OROSZOK, MEG A KÍNAIAK (KIEGÉSZÜLVE NÉHÁNY KÖZEL-KELETI DEMOKRÁCIÁVAL) JÓL ÖSSZEFOGHATNÁNAK AZ USA ELLEN!!!!!!!

KÍVÁNCSI LENNÉK AZ USA VÁLASZÁRA!

birkamenet 2022.12.23. 12:45:29

@ulpius66:

Háppersze te pakaver-diplomás. Cseppet se zavarja az ostoba hasraütéses konteoidat, hogy pont Németország volt az, amelyik a legkésőbben meg a legkevesebb támogatással állt az ukránok oldalára.

ulpius66 2022.12.23. 12:48:11

Tényleg!

Megvan már, hogy kik robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetéket??????
(lehet, hogy már tuggyák, főleg az aki tényleg robbantott, DE A SZABAD NYUGAT-EURÓPAI MÉDIA MINDEZT NEM MERI NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI!!!!!!!! nyilván az angol titkos szolgák robbantottak az USA parancsára, a németek örömére....)

birkamenet 2022.12.23. 12:56:20

@ulpius66: "Ahelyett, hogy az a hülye Hitler Sztálinnal fogott volna össze (meg a japánokkal) az USA ellen!!!!!!"

Na látod, tudod te hozni a fidernyák Győzike szinvonalat, csak hagyni kell hogy eluralkodjon rajtad a valóság tagadás, miszerint ti igenis elvégezted a nyóccosztályt!

Háppersze, hogy Hitler meg Sztálin annyira egy malomban őröltek, hogy hülyék voltak, hogy nem álltak össze megcsónakáztatni hetekig a haccseregeiket át az óceánon, oszt majd partra szálltak volna Ámérikában, kigurultak vóna a tankjaik a hajókból, oszt se perc alatt elfoglalhatták volna azt a kontinensnyi kis országot. Az ámérikaiak meg csak lestek vóna, hogy a 12-ik utcában egyre több zöld meg barna migráncs kérdezi meg, hogy hol a fenébe van itt az ámerikai kormány épülete, mert nem találják.

ulpius66 2022.12.23. 13:10:36

@birkamenet:

Birkucim!

Mint írtam volt, ez a hajó már elment...... csak elméláztam, hogy mi lett volna, ha......

DE MÉG MOST SEM KÉSŐ, CSAK AZ EU POLITIKUSAINAK FEL KÉNE ÉBREDNI (AHOGYAN A CIKKBEN IS LE VAGYON ÍRVA...) ÉS ELGONDOLKODNI AZON, HOGY KIKKEL LENNE JÓ SZÖVETSÉGRE LÉPNI???

SZERINTEM TÖK JÓ AZ ÉN GONDOLATOM, HOGY AZ EU, MEG AZ OROSZOK, MEG KÍNA, MEG A SZAUDIAK, MEG KATAR, MEG ILYENEK ÖSSZEFOGNAK AZ USA ELLEN!!!!!

NEM KATONAILAG (AZT ESETLEG KÉSŐBB.....) HANEM GAZDASÁGILAG, PÉNZÜGYILEG, POLITIKAILAG......MEG ILYENEK!

ulpius66 2022.12.23. 13:11:59

@birkamenet:

Birkucim!

Ha anno az USA össze tudott fogni Sztálinnal, akkor az EU mért ne foghatna össze a kommunista Kínával???????

ulpius66 2022.12.23. 13:35:44

Eddig mondhatnám "idilli" volt az EU és az oroszok közötti kapcsolat!!!

Win-win szituáció..... ez mindenkinek jó volt!!!!!!!!

TALÁLÓS KÉRDÉS.

EZ AZ IDILLI VISZONY KINEK NEM TETSZETT?????????????????????
(kérdezhetném úgy is, kinek az érdekében állt kirobbantani a háborút????)

Etniez 2022.12.23. 13:39:16

Sőt, Európa érdeke az lenne, ha maga is beavatkozna a háborúba, annál hamarabb lenne vége.

Az meg alap, hogy nem engedünk az orosz zsarolásnak, mert a többi monopol is kedvet kap még a végén.

Etniez 2022.12.23. 13:41:08

@bordon: "Amerika keverte meg a szart, nem most hanem már a 2000-es évektől ezt teszi. A saját bábjait ültette sok országba Oroszország körül. Olyan kis diktátorokat, akik aztán belerángatták amerikai hergelésre az országukat háborúba, elkenték a szájukat, de el is zavarta őket a népük. Ilyen volt Szaakasvili is. Beleszaladt a faszerdőbe tátott szájjal.
Aztán megkeverték a kakit az angolszászok Ukrajnában is.
Oroszország Európa természetes energia ellátója, kvázi tüzépese."

Amikor ezt a szart leírtad, azért kajánul mosolyogtál ugye? :D Putyin rakja magát körbe diktátor csicskákkal, mert neki minden szomszédos ország közelkülföld.

Etniez 2022.12.23. 13:42:43

@bordon: "Ukrajna egy latorállam, ami évtizedek óta képtelen volt megszabadulni a korrupt elitjétől. És abból próbáltak bizniszt csinálni, hogy beékelődtek az orosz-német olaj és gázkereskedelembe parazitaként és szedték a sápot. "

NER ismerős? Mi mi tudtunk kezdeni a magyar maffiaállammal? Ahol az állam kénytelen volt létrehozni egy Integritás Hatóságot, mert akkora volt már a lopás, hogy a Holdról is látszódott?

Etniez 2022.12.23. 13:44:48

@GyMasa: Ne aggódj a hitel miatt, egyrészt a lefoglalt orosz vagyonból majd kárpótoljuk magunkat, másrészt majd Ukrajna újjáépítésén visszahozzuk.
Magyarország nem, mert Orbán miatt nem fogunk részt venni az újjáépítésben sajnos, pedig Lölö mekkorát kaszálhatott volna.

Etniez 2022.12.23. 13:46:23

@GyMasa: "Ehhez semmi köze nincs ahhoz, hoyg lefoglalták oroszok vagyonát csak azért mert oorzsok."

HAZUDSZ CSÍRA :D

Nem "orosz" vagyont foglaltak le. Nem Szása kicsi bankszámláját fagyasztották be, hanem a putyinista oligarchák milliárdjait.
Néhány ezer ember vagyona ekkora, pubi.

Etniez 2022.12.23. 13:49:42

@oassasa: Ez is egy HAZUGSÁG, hiába váltottál nicket a kurvaanyád (és boldog karácsonyt is kívánok egyben).

Németország most fordult választott bírósághoz, mert a Gazprom nem szállította le a szerződésben aláírt mennyiséget.

Mocskos nerszenny Mandiner is megírta: mandiner.hu/cikk/20221205_nemetorszag_gaz_importor_kulfold_kulpolitika_olaj_foldgaz_gazprom_oroszorszag_haboru_szankcio

Etniez 2022.12.23. 13:54:33

@bordon: "Ellentétben azzal, amitől rettegtek, nem Oroszország fogja lerohanni Európát, nem annyira hülyék"

Ukrajnát lerohanni sem volt túl logikus, mégis meglépték. Hiba azt hinni, hogy Oroszországban gondolkozik a vezetés.

Etniez 2022.12.23. 13:58:19

@Boldeone2: Az ilyen kommentekkel buktatja le magát, nem is magyar, magyar ember nem beszél így 40 éve legalább.

Etniez 2022.12.23. 13:59:49

@bordon: "Tudod Bill Gates, Bezos, Zuckerberg"

Erre esetleg valami forrást tudsz dobni? Mert elég egy ostoba konteó.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.12.23. 14:14:56

@bordon: "Ukrajna egy latorállam, ami évtizedek óta képtelen volt megszabadulni a korrupt elitjétől. "
És akkor Magyarország is latorállam, amelyik egy svájci céget iktatott be az oroszokkal való gáz üzletbe? vajon kié az a cég?

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.12.23. 14:16:24

@ulpius66: Neked állt érdekedben, nem? Kurt már vagy százszor beidézte az idevágó mondataid.

ⲘⲁⲭѴⲁI ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró régi · http://bircahang.org 2022.12.23. 14:22:03

@bordon: "Aztán mégis az egész világ függ az orosz műtrágyától. India és Kína is, ahol azért van hatalmas vegyipar."

Baromságokat írsz. Legalább utánanéznél!

www.agronaplo.hu/szakfolyoirat/2015/03/szantofold/vilag-mutragyapiacanak-fobb-szereploi-es-gyartokapacitasok-europaban

CCnick 2022.12.23. 14:24:39

"Európa évtizedeken keresztül üzletelgetett, kiszolgáltatta magát egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak"

Jé, pont mint az USA.

a nagy hohohorgász 2022.12.23. 14:25:18

@Etniez: miért is volt hiba Ukrajnát lerohanni? Ja mert ott van mögötte a NATO? Ne szopasd magad:))))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 14:42:02

@arthurthedent: Csak írogatod, hogy "hazudsz, mert nem is". Ez még nem cáfolat, nem vita, csak erőlködés, tőled többet vár a magyar nép.

@Etniez: "Erre esetleg valami forrást tudsz dobni? Mert elég egy ostoba konteó."

Csak találomra egy példa: "Zuckerberg and wife, Priscilla Chan, paid $17 million last month for 110 acres of agricultural land on Kauai, bringing their total Hawaii property holdings to more than 1,400 acres"

a nagy hohohorgász 2022.12.23. 14:51:34

@birkamenet: a gyogyoban mit adnak karácsonyi ebédre? Mesélj csak:))))

arthurthedent 2022.12.23. 15:03:11

@Etniez: "Németország most fordult választott bírósághoz, mert a Gazprom nem szállította le a szerződésben aláírt mennyiséget."

Nem akarok belepofázni, de a választott bíróság azt jelenti, hogy mindkét fél előre elfogadja, mindkét fél választja. Egyedül Németország nem fordulhat választott bírósághoz csak mindkét fél.

Etniez 2022.12.23. 15:10:13

@a nagy hohohorgász: "miért is volt hiba Ukrajnát lerohanni? Ja mert ott van mögötte a NATO? Ne szopasd magad:))))"

Ha tudod a választ, minek kérdezel?

Az egyetlen kérdés az, hogy én szopatlak téged vagy te magad, semmi más?

Etniez 2022.12.23. 15:10:51

@arthurthedent: teljesen mindegy, a lényeg, hogy Gazprom nem szállította le a szerződött mennyiséget.

Etniez 2022.12.23. 15:11:53

@Androsz: Tehát vettek Hawain földet. Gyanús-gyanús. Mi a terv? Nem adnak enni majd a hawaiaknak?

Etniez 2022.12.23. 15:13:49

@Etniez: Te aggódsz, hogy egy usa polgár földeket vesz az usa-ban? Az nem zavar, hogy néhány megye már a Fideszre van írva?
Ángyán József ismerős?

arthurthedent 2022.12.23. 15:17:35

@Androsz: "Csak találomra egy példa: "Zuckerberg and wife, Priscilla Chan, paid $17 million last month for 110 acres of agricultural land on Kauai, bringing their total Hawaii property holdings to more than 1,400 acres""

1) Nyaralóterület. 17 millió dollárt, azaz cirka 6,5 milliárd forintot fizetett egy cirka 0,44 négyzetkilométeres területért. Gondolkodj!

2) Így a földterületei elérték a 5,6 mégyzetkilométert, ami cirka úgy 2,3kmx2,3km terület. Na, erre azt mondani, hogy mezőgazdasági területeket vásárol fel eléggé ostobaság nem?

A csávó teljes portfóliója 5,6 négyzetkilométer cirka 128 milliárd forint értékben:

"Along with his Hawaii estate, Zuckerberg owns a total of roughly 1,400 acres and 10 houses in Palo Alto, San Francisco and Lake Tahoe, amounting to a $320m real estate portfolio."

Nyilvánvalóan luxusingatlanok, közük nincs a mezőgazdasághoz.

arthurthedent 2022.12.23. 15:18:31

@Etniez: "teljesen mindegy, a lényeg, hogy Gazprom nem szállította le a szerződött mennyiséget."

Ja, ja, mondom, nem akarok beleugatni. Csak mániám a pontosság. :( I am a stickler for details. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.23. 15:20:29

@Etniez: napraforgó blog baszdki!! :))))
Anno szakadtunk rajta!
Egyetlen poszt volt rajta.
Megpróbálták lejáratni Ángyánt!
Fél blogszéra ezen röhögött.

arthurthedent 2022.12.23. 15:21:02

@CCnick: "Jé, pont mint az USA."

Kétségtelen, hogy az usa is csinált hülyeséget azzal, hogy kínával üzletelt, de azért az usa kiszolgáltatottsága sokkal jelentéktelenebb, mint az eu kiszolgáltatottsága. Például nekik most is van gázuk... :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.23. 15:22:31

@arthurthedent: Figyelj! Lehet a medence helyén búza lesz. Gyanús. Nem árt figyelni.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 15:26:51

@Etniez: @arthurthedent: "Nyilvánvalóan luxusingatlanok, közük nincs a mezőgazdasághoz."

Az idézet szerint "agricultural land". Hogy mi Zuckerberg szándéka vele, azt én nem fogom találgatni, mert nem érdekel, de a megvett földterület a cikk szerint termőföld, vagyis nem konteó. Szívesen.

arthurthedent 2022.12.23. 15:28:08

@ulpius66: "Ha anno az USA össze tudott fogni Sztálinnal, akkor az EU mért ne foghatna össze a kommunista Kínával???????"

Hát mondjuk az a nagy összefogás cirka 6 évig tartott, utána jött egy cirka 40 éves brutális hidegháborús acsarkodás. Nem volt olyan egyértlmű nagy siker az összefogás, ráadásul egy brutális világháború kellett ahhoz, hogy létrejöjjön. Szóval ja, egy időre össze tudna fogni, ha nagy lenne a baj.

Etniez 2022.12.23. 15:34:09

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ángyán volt az egyetlen tisztességes fideszes, ki is rakták hamar.
Remélem jó egészségnek örvend, igazi jobboldali hazafi.

ulpius66 2022.12.23. 15:44:47

@Etniez: " Ángyán volt az egyetlen tisztességes fideszes, ki is rakták hamar."

Ezt kikérem magamnak Bod Péter Ákos volt fideszes minielnök-jelölt, Pálinkás József volt fideszes miniszter, és MZP nevében, aki 12 évig volt a Fidesz tagja......

Etniez 2022.12.23. 15:57:25

@ulpius66: Jó, akkor akad még egy-egy szökőévente.

ulpius66 2022.12.23. 16:04:44

@Etniez:

... és én mi vagyok?

Én nem vagyok tisztességes fideszes?

a nagy hohohorgász 2022.12.23. 16:29:00

@Etniez: te szerencsétlen szar:))) visits ribanc:)))

Etniez 2022.12.23. 16:38:54

@a nagy hohohorgász: Meg leszel csinálva szárazon, aztán lesz sikítás. Boldog karácsonyt te fasz, beszélünk később.

а nagy hohohorgász 2022.12.23. 16:42:29

@Etniez: Engem most nem tudsz megcsinálni, mert birca síkosítójában pillanatragasztó volt és most össze van ragadva a seggem. De szopni tudok és szeretek is.

Boldeone2 2022.12.23. 16:53:02

@bordon: Ukrajna hatalmas földekkel rendelkezik, ami a jövőben bizony kincs lesz. 8 milliárd ember van a bolygón és egyre nő a számuk."

- Persze, ahogy Argentína , Paraguay, meg Afrika is hatalmas ès olcsó földekkel ...Csak ott nincs háború, örök kiszámíthatlan politikai helyzet ! Ráadásul az USA ès az EU a világ legnagyobb mezőgazdasági exportőrei!
Ki fektet be Dèl-Ukrajnába , ahol Putyin háborúzik, meg mèg orosz kisebbsèg is van? Nagyjából akinek esze van , senki...

A dollár mögül lassan ki fog hátrálni pár nagy gazdaság az egymással kötött ügyleteikben, aztán a petrodollárnak annyi. Akkor már csak konkrétan fegyverrel és a termelőeszközök, földek tulajdonlásával lehet uralni a világot."

- Ez butaság : pont arról van szó, hogy semmi nem változott, a dollár hegemóniáját illeti , hiába izmozik a gazdaságilag nulla Oroszország , meg a lassuló Kína
Már 40 ève tèma a dollár leváltasa , de eddig senkinek nem sikerült
A dollár mögött abszolút nem a " petró " van, hanem az amerikai gazdaság, a pènzügyi, technológiai fölèny . Kína is dollarkötvènyt vesz, sőt, zsákolja...

Nyilván sem fegyverrel , sem földek tulajdonlásával nem lehet uralni a világot. Az a règmúlt világrendje. Ha úgy lenne, akkor Oroszország a világ ura lenne !
A világot a technológiával lehet " uralni " nagy nemzetközi vállalatokon keresztül

GyMasa 2022.12.23. 16:56:34

@fkv.119:
"És? Hány visszamenőleges hatályú törvényünk van már most is..."
Én egyről tudok, az a 98%-os szja a szoci "jutalomdíjak" megadóztatására.
Az ugye megvan, hogyha ezt meglépi a magát demokratának nevező fejlett nyugat, akkor semmivel sem lesz különb egy tetszőleges banánköztársaságnál?
Illetve, ha ebből precedenst teremtenek, akkor onnantól bérkinek, bármikor el lehet venni mindenét!
Beleértve téged, meg engem is!
Hiszen elég lesz csak szankciókat kivetni Magyyarországra a "Jogállamisági kritériumok megsértése miatt", és az "így okotott károkat" megtéríteni minden magyar vagyonából.

"Nagyobbat mint Navalnij."
Jaja, tehát, semekkorát, csak demagógkodsz.

"Ezt már megtették a muszkák Bucsában és mindenhol, akkor milyen különleges elbánás járna nekik?"
Elmondom még egyszer:
Ebben a háborúban mind a két fél nyakig sáros.
Attól, hogy az ukránokat megtámadták az oroszok, az Ukránok még ugyanolyan nácik, ahogy azt az oroszok állítják, és bizony nem "egypár náci kószál az Azov ezredben", hanem tízezerfős Bandera éltető fáklyás felvonulások voltak Ukrajna szerte az elmúlt 9 évben.
10 000 fölött van a meglincselt, és az ukránok álétal elkövetett, civilek elleni terrorágyűzások orosz áldoztatainak a széma.

GyMasa 2022.12.23. 16:59:34

@konrada:
"Azért így közel 100 év elteltével nem hittem volna, hogy Dolfi bácsinak még mindig ennyi követője van."
Az hagyján, de ők a demokraták, mi meg vagyunk a nácik szerintük

oassasa 2022.12.23. 17:02:18

@Etniez: 2021-es évre írtam. Idén nyáron a Gazprom gázszivattyúk meghibásodására hivatkozva csökkentette a szállítást és kérte hogy a gáz szállításhoz szükséges gépeket, berendezések és eszközöket vegyék ki a szankciós listából. Kellemes Ünnepeket neked is, Nem váltok nicket, lustább vagyok annál.

GyMasa 2022.12.23. 17:04:13

@Etniez:
"Ne aggódj a hitel miatt, egyrészt a lefoglalt orosz vagyonból majd kárpótoljuk magunkat, másrészt majd Ukrajna újjáépítésén visszahozzuk."
Jaja, az egy cseppet sem zavazr, hogy ez közönséges lopás lenne a jelenlegi hatályos hogrendszer szerint.

"Magyarország nem, mert Orbán miatt nem fogunk részt venni az újjáépítésben sajnos, pedig Lölö mekkorát kaszálhatott volna. "
Nekem, személy szerint nem kell egy fillér sem az így "szerzett" pénzből.
Nyugodtan tartsátok meg a júdáspénzeteket.

GyMasa 2022.12.23. 17:06:33

@Etniez:
" HAZUDSZ CSÍRA :D"

"Nem "orosz" vagyont foglaltak le. Nem Szása kicsi bankszámláját fagyasztották be, hanem a putyinista oligarchák milliárdjait."
Meg az orosz állam mindenféle tartalékait (arany, meg pénz. a kb. 600 milliárd USD értékű orosz tartalélkok kb felét)
SZóval, te vagy mérhetetlenül tájékozatlan, de ehhez képest túlságosan magabiztos.

"Néhány ezer ember vagyona ekkora, pubi. "
Olvass nemcsak ukrán propagandát.
Jót fog tenni neked.

ulpius66 2022.12.23. 17:10:34

@Etniez:

Etinez!

Te mégiscsak egy "jólértesült" emberke vagy ott a NAGY LONDONORSZÁGBAN!

Áruld mán el nekem, csak nekem, hogy tudod-e ki robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket?
(egyebekben milyen az királyotok, az új minielnökötök?... jobb, mint a régiek???)

Boldeone2 2022.12.23. 17:12:19

@bordon: Az amerikaiak annyi háborút indítottak kamu indokokkal, annyi népirtást hajtottak végre, annyi puccsot szerveztek más országokban, hogy más a közelükbe nem ér."

Persze, ez a kommunista narratíva!

Valójában a legtöbb nem kamu indok volt , mert Vietnámban ott voltak ruszki - kínai hátterű diktátor kommunisták! Nem jobb lett volna egy polgári kormány ? De.
Irakban ott volt Szaddam: lerohanta Kuvaitot, vegyifegyvereket alkalmazott a kurdok ellen . Megèrdemelte sorsát ? Meg
Eleve egy 40 orszagból álló koalíció avatkozott be. ENSZ felhatalmazás is volt , ruszki , kínai vètóval...
Kadhafi diktatúrája ? Olyan hogy Lockerbi mond valamit ? Líbia terrorállam volt !
Afhanisztán ? Tálib rèmuralom ? Jogos volt a beavatkozás ? Jogos ! Amíg ott voltak az amerikaiak , addig legalább volt egy kis szabadság , a nők járhattak iskolába

Lehet szidni az USA- t, nyilván a saját èrdekit is vèdi , de mèg mindig jobb, mint a nemzetközi káosz , disztópia amit lator államok gerjesztenek

Lator államok pedig vannak: ma már Oroszország , Afganisztán, Irán, Belorusz, Burma , Venezuela, meg mèg van egy pár
Iránban pl 600 embert vègeztek ki\ lőttek le akik csak szabadságot követeltek !

Ezek aljas , pusztulásra ítèlt rezsimek , abszolút , 100%- ban jogos , sőt erkölcsi kötelessèg fellèpni velük szemben
The Axis of evil"

GyMasa 2022.12.23. 17:13:29

@arthurthedent:
"Egyedül Németország nem fordulhat választott bírósághoz csak mindkét fél. "
Ennek, szerintem nézz utána még egyszer!
A választott bíróségnak az a lényege, hogy jogviták esetén kimarad az lejárás eléejéről a veszekedés arról, hoyg akkor ki is az illetékes az ügyben.
Utána bármelyik fél fordulha akár egyedül is ahhoz a bírósághoz!
Merugye, ha az lenne, amit te mondasz, akkor szögegyszerű módja lenne bármiféle jogi eljárás teljes megakasztásának, hoyg kijelented, hogy te "nem akarsz bírósághoz fordulni", és, akkor a másik fél csak ott áll és néz...
Ezt nem gondolod komolyan, ugye?

ulpius66 2022.12.23. 17:15:52

@Etniez:

Most olvasom, hogy megint 400 forint alatt az euro, megnéztem....az angol font meg 450 körül mocorog.......AKKOR NEKED A FORINTBAN SZÁMÍTOTT FIZETÉSED 10%-AL CSÖKKENT?
.....MERT NEMRÉG MÉG 500 FORINT FELETT VOLT AZ ANGOL FONT....)

GyMasa 2022.12.23. 17:16:24

@ulpius66:
Miéárt, neki letelt már a 2 hónap?
Hogy áll most a salátához képest?

ulpius66 2022.12.23. 17:20:24

@GyMasa:

Az újak mind milliárdos csemete... III. Károly vagyona több, mint az anyjáé, az új indiai minielnök meg bankárcsalád leszármazottja.....OTTAN DEMOKRÁCIA VAN!!!!!!! BÁRMELYIK MILLIÁRDOSBÓL LEHET MINIELNÖK!!!!! A KISEMBEREK MEG LE VANNAK SZARVA!!!!!

ulpius66 2022.12.23. 17:27:07

Etinez, ez most tégedet nem érint, de a magyaroknak igen-igen fontos hír, így karácsony előtt!!!

Bejegyezték a zsidó Jákob Péter új pártját, "A Nép Pártján Mozgalom" pártot!!!!

IMMÁRON MEGVAN A 147. BALLIBSI ELLENZÉKI PÁRT MAGYARORSZÁGON!
(csak azért hangsúlyoztam ki, hogy Jákob zsidó, mert állandójan ezzel kérkedik....)

ulpius66 2022.12.23. 17:42:55

Hát Európának egyre kisebb árat kell fizetnie........

"Azóta örvendetes módon folytatódott az ár szabadesése: tegnap nagy lendülettel átesett a 100 eurós szinten, ma pedig már a 90 euró sem jelentett akadályt: 82 euróig csökkent a januári szállítású gázkontraktus, ezt az árat pedig utoljára érdemben az orosz invázió előtt láthattuk, amikor értelemszerűen nem is voltak még szankciók."
(azt meg mán csak én teszem hozzá, hogy a 82 eurós gázár, az magyarra fjordítva, kb. 320 Ft/köbméter gázárat jelent....)

CCnick 2022.12.23. 17:47:15

@arthurthedent: Meg a ruszkikkal is üzletel azóta is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 17:49:31

@oassasa: Kb. 15 másodperc új nicket csinálni. Nekem van vagy száz. Adjak?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 17:50:39

@ulpius66: Szüntesd meg a szankciókat a jobb kezeddel szemben és attól megnyugszol! :-))

oassasa 2022.12.23. 17:51:18

@Motorogre: Igazad van. Nehéz időknek nézünk elébe. Ukrán kukorica export tovább csökken, jövőre tovább emelkednek az élelmiszer árak, a migrációs nyomás és ha a kínai gazdaság beindul akkor megint drágulni fog a gáz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 17:52:17

@ulpius66: Az azért van kitalálva hogy ne legyenek rászorulva a lopásra. megfelelő vagyon nélkül még csak elnökjelölt sem lehet valaki az USA-ban. Az nem úgy megy hogy lopunk egy székházat induló tőkének.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 17:53:58

@oassasa: A kínai gazdaság nem fog beindulni. Attól ne tarts! Most megyek. Csinálj még nicket, hogy a pecás és a sarkon szopó ulpius összezavarodjanak!

oassasa 2022.12.23. 17:55:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nincs szükségem másik nickre, nem akarok magammal beszélgetni és másokat szidni sem.

CCnick 2022.12.23. 17:56:02

@Boldeone2: Tehát az szerinted tök normális dolog, hogyha egy random országban nekünk nem tetsző hatalom van, esetleg a helyiek egymással marakodnak akkor odamegyünk és legyakjuk a fél országot.

ulpius66 2022.12.23. 18:06:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: " Az azért van kitalálva hogy ne legyenek rászorulva a lopásra. megfelelő vagyon nélkül még csak elnökjelölt sem lehet valaki...."

Most értettem meg!

A liberális demokrácia annyira, de annyira demokratikus, hogy csak milliárdosok lehetnek elnökök, minielnökök.....HÁT EZ TÖK SZUPI!!!!
(GONDOLOM AZ MÁN TÖK MINDEGY IS, HOGY A NÉP, AZ ISTENADTA NÉP KIT IS AKAR.......)

Kivlov 2022.12.23. 18:21:40

Öntökönszúrás az egész EU-s szankciózgatás.
De bárcsak jönne 1 havi -20 fokos tèl és halálra fagyna a fél nyugat.

Boldeone2 2022.12.23. 19:46:24

@Kivlov: Èppen az ellenkezője igaz: a gáz árát sikerült a szankciókkal összeroppantani !

www.napi.hu/magyar-gazdasag/gazar-lng-gazellatas-europa-forintarfolyam-putyin.765102.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Ha mèg mindig a muszka gáztól függne Európa, akkor lenne bajunk , meg igazán drága ár !

A -20 fokos tèl Nyugat - Európában , ahol óceáni èghajlat van , baromság !

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 19:50:32

@Boldeone2: "Valójában a legtöbb nem kamu indok volt , mert Vietnámban ott voltak ruszki - kínai hátterű diktátor kommunisták! Nem jobb lett volna egy polgári kormány ? De."

Imádlak. Szóval te tudod, hogy mi volt a vietnámiak vágya ötven évvel ezelőtt. Hát az USA is úgy csinált. Az volt a duma, hogy fel akarják szabadítani az északi területet az elnyomók alól. Igazából a déliek hívták be az amerikaiakat, hogy segítsenek be a polgárháborúba. Csak az elnyomottak olyannyira ragaszkodtak az elnyomóikhoz meg az elnyomott sorsukhoz, hogy a végül legalább 600 ezres amerikai hadsereget 1973-ig feltartotta és kivonulásra kényszerítették. Biztos a "diktátor" belső embere volt mind. Sajnos neked hiába magyaráznám, hogy van olyan, amikor a kommunizmust nem egy diktátor kényszeríti az emberekre, hanem hisznek benne, és védik. És nem "polgári kormányt" akarnak, és azt sem hiszik, hogy a demokrácia egyenlő a kapitalizmussal. Szóval jobb, ha nem pont Vietnámmal példálózol. Igen, az észak-vietnámiakat a szovjetek fegyverezték és biztatták, most az ukránokat meg az amerikaiak, a franciák, a németek, meg a csatlósaik. Az utóbbi JÓ, az előbbi ROSSZ, természetesen.

Nem tudom, minek véded az amerikai imperialista külpolitikát, mert csupa szarházi csinálta és csinálja ma is. Olvastad McConnell szenátor tegnapi kijelentését? "A legalapvetőbb indok, amiért továbbra is segíteni kell Ukrajnát az orosz megszállók lealacsonyításában és legyőzésében, azok a kőkemény, gyakorlatias, amerikai érdekek." Biztos, hogy ezt te meg akarod nekünk magyarázni? Inkább hallgass erről.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 19:53:23

@Boldeone2: "Kína is dollarkötvènyt vesz, sőt, zsákolja."

Olyannyira, hogy Kínának az USA a legnagyobb adósa, bár a demokrata többségű szenátus megpróbálta ezt a dolog kozmetikázni, most viszont elkezdték kapirgálni az ügyet.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 20:02:17

@Kivlov: "De bárcsak jönne 1 havi -20 fokos tèl és halálra fagyna a fél nyugat."

Én is szívesen látnám egy kicsit lekonyulni a magabiztosságukat. A svédek most nagyon elkezdtek félni, megkapták az időjárás-jelentést.

@Boldeone2: "A -20 fokos tèl Nyugat - Európában , ahol óceáni èghajlat van , baromság !"

Jó lesz, ha ezt majd a télnek is elmagyarázod. A hollandoknak nincs is félnivalójuk, bár, talán hallottad, kialakulóban van egy éghajlati katasztrófa a világban, a régi tankönyvek szövege nem lesz mindig érvényes. De amikor majd a németeknek befagy a segge, kíváncsi leszek, mikor írják meg először a német újságok, hogy talán mégsem kellett volna a sötétzöldekre hallgatni az atomerőművek ügyében. "... az ARD német közszolgálati televízió szerint a [német gazdasági] miniszter, figyelmeztetve arra, hogy nem csupán a mostani, de a következő tél is kemény kihívásokat támaszt." Önts beléjük kicsit az optimizmusodból.

ulpius66 2022.12.23. 20:09:08

Hát tik mind hülyék vagytok!!!!

Méghogy a gázárat a cankciók, meg az oroszok, meg az usásosak mozgatják!

EGY NAGY FRÁSZT!

AZ ÖSSZES BALLIBSI MEGMONDTA, HOGY A GÁZÁR ORBÁN ELHIBÁZOTT POLITIKÁJA MIATT VAN AZ EGEKBEN!!!!!

INNEN AZTÁN TÖK ECCERŰ KILOGIKÁZNI, HOGY AKKOR A GÁZÁR-CSÖKKENÉS IS ORBÁNNAK KÖSZÖNHETŐ!

JÓL JEGYEZZÉTEK MEG! (MONDHATNÁM: NOTA BENE!) A GÁZÁRAT ORBÁN VIKTOR MOZGATJA!
(persze azt is mondhatnám, a "gázárat is"....)

a nagy hohohorgász 2022.12.23. 20:18:02

Amerikában nem tudnak mit kezdeni a hóval:)))))
Asszondja az telexes bibsi libsi, hogy jön az armageddon mert leeshet!!!!!!!! 1-2centi hó:))))))

a nagy hohohorgász 2022.12.23. 20:39:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: te szerencsétlen, van már önálló gondolatod????? Hahaha

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 20:39:22

@Androsz: "A legalapvetőbb indok, amiért továbbra is segíteni kell Ukrajnát az orosz megszállók lealacsonyításában és legyőzésében, azok a kőkemény, gyakorlatias, amerikai érdekek."

Olvass engem okoska! Ezt már februárban megírtam, hogy az USA-nak az ukrajnai háború egy lottóötös. Ehhez nem kell szenátornak lenni.

foson osonó soson 2022.12.23. 20:40:50

@a nagy hohohorgász: Te hülyegyerek! Röhögjél még kínodban! Hahaha... hehehe...hihihi... :-))

CCnick 2022.12.23. 20:40:53

@Boldeone2: Szóval attól lett olcsóbb a gáz, hogy nőtt a gázhiány, hiány, nem attól, hogy megteltek időközben az EU tárolói.

а nagy hohohorgász 2022.12.23. 20:42:09

@önálló gondolat: Rábasztam már megint. Leszopom magam.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 20:45:55

@oassasa:
"A kínai Covid-káosz miatt a világ többi része is visszakerülhet a kiindulópontra a világjárvány elleni küzdelemben − figyelmeztettek a szakértők.
A kórházak túlterheltek és a hullaházak megteltek, amióta Peking múlt hónapban eltörölte vitatott zéró Covid politikáját. Az előrejelzések szerint akár egymillió ember is meghalhat a vírus miatt az elkövetkező hónapokban. Vélhetően az alacsony immunitás, a rossz oltási arány és a korábbi fertőzések hiánya miatt áll a hullám hátterében − írja a Daily Mail. "

а nagy hohohorgász 2022.12.23. 20:49:55

Nagyon várom már a havazást! Akkor keresik a hómunkásokat és ki tudom egészíteni a közmunkás fizetésemet.

а nagy hohohorgász 2022.12.23. 20:51:59

Akkor kapok kesztyűt és nem kérgesedik ki a tenyerem a sok rejszolástól.

ulpius66 2022.12.23. 20:52:02

Az európai emberkék, országok annak fizetik meg az árát, hogy az EU-t hülyébbnél hülyébb, az ámerikaiak zsebében lévő emberkék vezetik....lásd Ursula...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 20:54:07

@a nagy hohohorgász: Most röhögj te hülyegyerek! :-))
@ulpius66: És még ők is hülyét csinálnak a bohóc o1g-ből.

Boldeone2 2022.12.23. 21:03:48

@Androsz: és azt sem hiszik, hogy a demokrácia egyenlő a kapitalizmussal. Szóval jobb, ha nem pont Vietnámmal példálózol. "

- Termèszetes sokkal jobb bármilyen nyugati típusú rendszer, sokkal szabadabb , demokratikusabb mint bármely más!
A Vietnámiak jobban jártak a kommunista diktatúrával, amely uralomra jutott? Kötve hiszem , hogy igen...

Igen, az észak-vietnámiakat a szovjetek fegyverezték és biztatták, most az ukránokat meg az amerikaiak, a franciák, a németek, meg a csatlósaik. Az utóbbi JÓ, az előbbi ROSSZ, természetesen."

- Ez marhaság ! Vietnámban a kommunista diktatúrától akarták megmenteni az országot , Ukrajna viszont egy szuverèn ország , legitim elnökkel, Zelenszkij 13,5 millió szavazatot kapott, az ország nem mintaállam , de nem is diktatúra !
A legfontosabb : a ruszkik területrabló, jogszerűtlen háborút folytatnak , idegen földön!
Teljesen jogszerű a nemzetközi segítsèg, sőt, erkölcsileg teljesen indokolható!

legalapvetőbb indok, amiért továbbra is segíteni kell Ukrajnát az orosz megszállók lealacsonyításában és legyőzésében, azok a kőkemény, gyakorlatias, amerikai érdekek."

- Valamivel el kell fogadtatni a választóknak a dollártízmilliárdos támogatast. Mindenki tudja, az soha nem fog visszajönni
Egy èrdek ezért lehet : a nyugat - főleg Európa - nyugton lehet, ha keleti agresszort megroppantják együtt, de az nem pènzben kifejezhető èrdek

arthurthedent 2022.12.23. 21:09:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Olvass engem okoska! Ezt már februárban megírtam, hogy az USA-nak az ukrajnai háború egy lottóötös. Ehhez nem kell szenátornak lenni."

Ja, lottóötös, amitől 8% fülé ment náluk az éves infláció. Cirka 40 éve nem volt ilyen magas. Tényleg nem kell szenátornak lenni, hogy ilyet mondj, elég, ha simán figyelmen kívül hagyod a valóságot.

Boldeone2 2022.12.23. 21:12:33

@Androsz: Ja, az is full kamu , hogy az ukránokat háborúra biztatta bármely állam

Valójában Ukrajna áll orosz agresszió alatt 2014 - óta , ezèrt kérték ès kaptak - helyesen - katonai segítsèget !
Az összes nyugati vezető tárgyalt Putyinnal, többször is, hogy ne legyen haború , vagyis itt Putyin a szar a palacsintában!

Viszont Putler eleve olyan feltètelt támasztott a bèkère, ami irreális zsarolás ! Pl hogy vonja ki a csapatait a NATO Közèp- Európából
Ez egy degenerált, háborús bűnös , pszichopata, akivel megegyezni nem is lehet(ett)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:13:19

@arthurthedent: Tudod mekkora a haszna az USA-nak, hogy a világban lévő dollár inflálódik? Az oroszok leépülése pedig óriási politikai haszonnal jár. Bőven megéri hogy ez a ázsiai népség visszasüllyed az 1900-as évek szintjére.

a nagy hohohorgász 2022.12.23. 21:15:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: tisztellek azért mert büszke vagy arra hogy buta vagy:)))) ja még sem:))))
Felteszek neked egy egyszerű kérdést és te csak annyit tudsz tenni 4 éve hogy kamu nickel irsz a nevembe??????? Hahaha

a nagy hohohorgász 2022.12.23. 21:17:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: és miért éri meg neked hogy Ázsia visszamegy 1900ba? Miért???? Mondd már el:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:21:29

@a nagy hohohorgász: Röhögj még egy kicsit! Többet annál nem tudsz tenni. :-)) Milyen 4 éve te faszfej? Te még a sarkon szoptál a net előfizetésért, amikor nekem már tucat nickem volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:23:07

@a nagy hohohorgász: Mennyi eszed van! Ha visszasüllyednek abba a nyomorba, ahonnan jöttek, sokkal kisebb fenyegetést jelentenek. Mit nem értesz ezen? Ha homokszemért szopnál, már lenne egy sivatagod. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:28:32

@a nagy hohohorgász: Na! Nyomjál valami poénos riposztot! Olyan ami kitelik a szellemi színvonaladból. Tegyél egy vigyorjelet, meg írd le tízszer hogy "hahaha".

ulpius66 2022.12.23. 21:31:38

Ez a háború biztosan nem jó az oroszoknak, az ukránoknak, az EU-nak!!!!

Inkább jó, mint rossz a NATO-nak, az olaj/gáztermelőknek,,,, és egy országnak kiváló!!!!

NA, EZ AZ USA!
(nem véletlen, hogy ők nyomják a legnagyobb pénzeket és fegyvereket az ukránoknak....meg persze erre kényszerítik az EU-t is......)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:33:45

@ulpius66:

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

ulpius66 2022.12.23. 21:37:54

Ami szerintem nagyon érdekes ebben a világpolitikai játszmában az az USA szerepe!

Az USA direktben és a NATO-n keresztül úgy játszik az EU-val, annak országaival, mint a bábokkal.....na ezt nem tudja megtenni Kínával, Indiával, Közel-kelet államaival....

MÉRT JÓ AZ EU-NAK EZ A BÁB-SZEREP?????

MÉRT NEM FOLYTAT "SAJÁT KÜLPOLITIKÁT"??????

MÉRT NEM ÚGY ÁLL AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚHOZ, MINT TESZEM AZT, KÍNA VAGY INDIA?????

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:39:20

@a nagy hohohorgász: Na mi van? Nem jut eszedbe semmi? Egy ötlet! A hahaha-t cseréld le hehehe-re! :-))

ulpius66 2022.12.23. 21:43:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Látod mekkora ember vagyok!

Én már a háború kitörése előtt egy hónappal megjósoltam, hogy háború lesz!!!!

Mondjuk könnyű dolgom volt..... csak a hülye nem látta, hogy háború lesz!
(mondjuk, azt nem láttam, hogy az EU-vezetés ilyen balfasz módon áll a háborúhoz!!!!!... ha rám hallgattak volna, akkor már rég vége lenne a háborúnak, már rég béke volna...... de az EU meg az USA miatt elhúzódik a háború, és továbbra is tízezrek halnak meg a harcokban....minden egyes halott az USA és az EU bűne)

ulpius66 2022.12.23. 21:44:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Mért?.... az EU-t vagy a NATO-t támadták meg?

a nagy hohohorgász 2022.12.23. 21:44:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: még mindig nem érted a lényeget:)))) szopjal csak tovább:)))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:46:23

@ulpius66: De te kívántad a háborút te nyomorék! Az oroszok Európát fenyegetik. De nem ez a lényeg, hanem hogy az USA kapott egy lehetőséget hogy leamortizálja a megerősödött oroszokat és bizony jó úton halad.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:48:34

@a nagy hohohorgász: Ez aztán kifinomult visszavágás volt! Hozzád illik. Több mint tizenöt perc kellett hogy ezt kiizzad magadból? Te szellemóriás! :-)) Az ürülékem nagyobb nálad.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 21:49:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem kunszt, ezt már az ukránokról is évek óta mindenki tudta. Azt is, hogy amerikaiak nagy földterületeket vesznek Ukrajnában, csak ezt éppen a bizalom jelének is fel lehet fogni. A poén az, hogy most egy szenátor elmondja a sajtónak. Persze szerintem a sajtó sem kapott a fejéhez az újdonságtól, ezt már ők is tudták, csak most a szenátus republikánus frakcióvezetője a saját pici szájával belemondta ezt a világba. Ezt még azok sem tudják már letagadni, akik szerint az ukrán háború mindössze Putyin uradalomszerzési mániájának a megvalósulása.

@Boldeone2: Elvakít az oroszgyűlölet. Vakon hiszel a demokráciában is. Vaknak lenni jó?

"Termèszetes sokkal jobb bármilyen nyugati típusú rendszer, sokkal szabadabb , demokratikusabb mint bármely más!"

Igen, Európa nagyobb részének az a meggyőződése, hogy a szabadság és a demokrácia a csúcs. Liberális tévhit. Én tovább látok ennél, és elfogadom, ha egy nép engedni akarja a szabadságának korlátozását a közösség javának érdekében. Az illiberalizmus már az előtt is létező alternatíva volt, mielőtt Orbán a nevén nevezte. Tudom, a libbantak ezt nem értik, ez egyfajta intellektuális fogyatékosság, mint a vallás.

"Valamivel el kell fogadtatni a választóknak a dollártízmilliárdos támogatast. Mindenki tudja, az soha nem fog visszajönni"

Vajon mennyit is keresett eddig az USA az Európának eladott gázon? Csak hogy egy nagyon direkt példát megnézzünk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:54:29

@Androsz: Külföldiek csak tavaly óta vehetnek földet Ukrajnában. Olvasgass!
nepszava.hu/3165568_nem-igaz-amerikai-multik-megvasaroltak-ukrajna-mezogazdasagi-teruletenek-harmadat
Az ukrajnai háború putyin elmebeteg területszerzési akciója, ami kapóra jött az USA-nak hogy kivéreztesse őket. Ki is derült hogy a félelmetesnek hitt orosz medve csak egy plüssmaci amiből éppen kitépkedik a vatelint.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.23. 21:56:00

Na! Elmentem csicsikálni! Eleget szopattam az illibsiket! :-))

ulpius66 2022.12.23. 22:06:01

Addig rendben, sőt talán ezzel mindenki egyet is ért, hogy "a háború árát Európa fizeti meg"

Most már csak az a kérdés, hogy ebben mi Európa haszna?
(mit nyer Európa a háború folytatásával????? gyengébbek lesznek az oroszok!...és ebben mi a jó az európaiaknak????)

ulpius66 2022.12.23. 22:08:35

Hát azért az nem egy bíztató cél, hogy gyengébbek legyenek az oroszok...

Ja!

Európa meg mind e közben éhenfagy!!!!!

GyMasa 2022.12.23. 22:24:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ja, mert Magyarországon sem léteztek a "zsebszerződések" anno, amikor nem lehetett külföldieknek földet vennie...
Itt van Ukrajna top 10 földbirtokosa:
www.largescaleagriculture.com/home/news-details/top-10-ukraines-largest-agricultural-landholders-2018/
AZért, az beszédes, hogy a 9. az első, ami Ukrajnában bejegyzett cég...
Magyarázd már el nekem, hogy lehet ukrán tulajdonban az a föld, amit egy Luxenbourgban bejegyzett cég birtokol...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 22:28:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Elmentem csicsikálni! Eleget szopattam az illibsiket!"

Örülök, hogy elégedetten zártad a napodat, de azért azt talán ne nevezd még szopatásnak, ha pár random hülyeséget beírsz valami blogba. Bizonyára azt hiszed, hogy ez féktelen és tehetetlen dühöt gerjeszt minden veled egyet nem értőben, de megsúgom, hogy eközben lehetsz egyszerűen szánalmas is ám. Szép álmokat.

Boldeone2 2022.12.23. 22:31:13

@Androsz: Igen, Európa nagyobb részének az a meggyőződése, hogy a szabadság és a demokrácia a csúcs. Liberális tévhit. "

- Miért lenne tèvhit ? Ne viccelj már , de szolgakènt , szabadság nèlkül szeretnèl èlni, mint ruszkik, Irán , vagy Èszak- Korea???
Ne viccelj már, minden értelmes ember belátja a különbsèget!

és elfogadom, ha egy nép engedni akarja a szabadságának korlátozását a közösség javának érdekében"

- Elfogadod , mert te sem vagy demokrata , az elnyomó politikai rezsimeket támogatod. Nyilvánvaló , hogy az emberek szabadságát csak diktatórkus rezsimek korlátozzák a " közössèg èrdekèben " Ez egy bullshit duma... Tulajdonkèppen a bolsevik narratíva, amit te mondasz !

Vajon mennyit is keresett eddig az USA az Európának eladott gázon? "

....ès vajon mennyit keresett Putler diktatúrája az elmúlt 20 èvben a hülye európai\merkeli politikán?
Azért vagyunk most bajban , mert időben nem tudta európa diverzifikálni az energiapolitikáját !
Putyin diktatúrája EU pènzen hízott fel.

arthurthedent 2022.12.23. 22:31:36

@Androsz: "Igen, Európa nagyobb részének az a meggyőződése, hogy a szabadság és a demokrácia a csúcs. Liberális tévhit. "

Mert ahol nincs demokrácia, ott jobb. Oh, várjunk csak! Ja, nem. Mindenütt sz@r élni, ahol nincs demokrácia. Akkor?

arthurthedent 2022.12.23. 22:33:36

@Androsz: "Én tovább látok ennél, és elfogadom, ha egy nép engedni akarja a szabadságának korlátozását a közösség javának érdekében."

Most mondtad, hogy a demokrácia nem jó, ugye? Utána meg arra hivatkozol, hogy mit akar a nép? Ha nem akarsz demokráciát, akkor ne hivatkozz arra mit akar a nép.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 23:43:29

@Boldeone2: "»Vajon mennyit is keresett eddig az USA az Európának eladott gázon?«
....ès vajon mennyit keresett Putler diktatúrája az elmúlt 20 èvben a hülye európai\merkeli politikán?"

Ez egy annyira szánalmasan gyáva reakció. Kit érdekel itt az oroszok gazdagodása? Te azt írtad az amerikai szenátusi vezető szavaihoz, hogy "Valamivel el kell fogadtatni a választóknak a dollártízmilliárdos támogatast. Mindenki tudja, az soha nem fog visszajönni". Erre én mutattam valamit arról, hogy az USA bizony pénzt keres a háborúval. Te erre nem tudsz semmit mondani, ezért jössz Putyinnal.

Örülök annak, hogy megírtad, hogy szerinted is hülye volt az elmúlt húsz év európai/merkeli politikája. Az volt. De sajnos még most sem tudnak észbe kapni, és a régi hülyeségeket új, veszélyes hülyeségekkel folytatják. Ijesztő látni az ostobákat, ahogy vezetik a szakadékba a buszt, amelyben hátul én is ott ülök.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.23. 23:54:20

@arthurthedent: Binárisan gondolkodsz. Helytelen. Az is egy liberális felfogás, hogy a szabadság kis korlátozása azt jelenti, hogy nincs szabadság. Használj árnyalatokat, és akkor talán nem fogod összekeverni a demokráciát a nép érdekeinek érvényesülésével. Egy despota is keresheti a nép érdekét, mint a nyereséges stratégia eszközét. Európában számos monarchia van, amelyeknél a demokrácia eleve csak korlátozottan lehet jelen, mégis az uralkodó keresheti a népe jólétét. Bhután is királyság, mégis tőlük származó fogalom a nemzeti összboldogság, amelynek értékét rendszeresen figyelik. Egyszerűen nem érted, hogy a nép elégedettségét nem a demokrácia hozza el, és főleg nem kizárólag az. Vallásos vagy, demokráciahívő, és ez semmivel sem add több okot a büszkeségre, mint ha hitgyülis lennél.

birkamenet 2022.12.24. 03:46:32

@Androsz:

Még jó hogy orbán diktátorod egyértelmű példa arra, hogy a despota csak tönkretenni tudja a társadalmat és leépiteni a gazdaságot.

birkamenet 2022.12.24. 03:48:51

@Androsz:

Merkel volt az, aki kinevelte Európának orbán és putyin diktátort, úgyhogy Merkel nektek anyátok helyett anyátok.

birkamenet 2022.12.24. 03:53:08

@GyMasa:

Kiscica birka, miért nem azt a listát teszed közzé, miszerint Magyarország legnagyobb földbirtokosa Mér$zaro$ Lölő, azaz orbán, a legnagyobb bányatulajdonosa meg szintén orbán.
Teccik tudni, ki le nem szarja, hogy külföldön mi van, amikor téged itthonról szopat az imádott diktátorod.

birkamenet 2022.12.24. 03:58:06

@GyMasa: "
Magyarázd már el nekem, hogy lehet ukrán tulajdonban az a föld, amit egy Luxenbourgban bejegyzett cég birtokol..."

Kiscica, magyarázd már el nekem, hogy lehet magyar szavazó az, aki Romániában, Szlovákiában meg Szerbiában van bejegyezve?

birkamenet 2022.12.24. 04:01:07

@Androsz:

Kisfidernyákom, az amerikaiak nemcsak földet vesznek, hanem gyárakat, államkötvényeket meg mindent. Csakúgy mi t a magyarok. Nahát akkor bérrettegjünk a magyaroktól!

birkamenet 2022.12.24. 04:07:43

@ulpius66: "Az USA direktben és a NATO-n keresztül úgy játszik az EU-val, annak országaival, mint a bábokkal...."

Az a putyin meg az orbánja, te öngól király. Na meg a Kinai Kommunusta párt meg az orbánja.

Amúgy hogy áll a NERsorvasztott agyad legújabb terméke, miszerint Hitlernek és Sztálinnak meg kellett volna támadnia az USÁ-t? Útban vannak már a koedukált hajók az ámérikai partok fele?

arthurthedent 2022.12.24. 07:45:29

@Androsz: "melyeknél a demokrácia eleve csak korlátozottan lehet jelen, mégis az uralkodó keresheti a népe jólétét."

Csakhogy te azt mondtad, hogy a demokrácia rossz. Akkor korlátozott mértékben mégiscsak jó? Legalább azt döntsd már el, hogy mit akarsz!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 08:06:07

@Androsz: "Európában számos monarchia van, amelyeknél a demokrácia eleve csak korlátozottan lehet jelen, mégis az uralkodó keresheti a népe jólétét."

Felsorolnád ezeket?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 08:09:23

@Androsz: Mi volt a baj cuncimókus? Nem bújtam hozzád? Azt ne is várd! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 08:13:11

@GyMasa: A tulajdonosok nevét is megnézted? Vagy a szemellenződ megakadályozta hogy azt is elolvasd?

"Az Ukrán földtörvény módosítása
Nyomtatás E-mail
A tavalyi év során nagykövetségi kapcsolatunkon keresztül értesültünk arról, hogy ebben az évben földreformot fognak végrehajtani keleti szomszédunknál. Erről szeretnénk informálni tagszervezeteinket.

A 2020 márciusában elfogadott törvény szerint meglehetősen konzervatív földpiaci szabályokat hagytak jóvá. Az új szabályozás szerint a mezőgazdasági földterületek értékesítésének moratóriumát 2021 júliusában feloldják. Ennek két szakasza lesz. Első körben csak Ukrajna állampolgárainak lesz lehetőségük mezőgazdasági földterület megvásárlására, ennek maximuma 100 hektár lesz.

A második szakaszban 2024 január 1-jétől engedélyezik a mezőgazdasági földterületek vásárlását kizárólagosan az ukrán bejegyzésű jogi személyek/társaságok számára, a limitet ebben az esetben 10.000 hektárban állapítják meg.

Mezőgazdasági földterület vásárlása külföldi állampolgárok és külföldi jogi személyek/társaságok számára csak népszavazás kiírása útján történhet."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 08:15:57

@Androsz: "Vajon mennyit is keresett eddig az USA az Európának eladott gázon?"

Na! Mennyit?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 10:47:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Na! Mennyit?"

Épp annyit, hogy az európai vezetők dúhösek legyenek a Biden kormányra, mivel az európai ipar tönkremehet.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 10:58:50

@birkamenet:

"Kisfidernyákom, az amerikaiak nemcsak földet vesznek, hanem gyárakat, államkötvényeket meg mindent. Csakúgy mi t a magyarok. Nahát akkor bérrettegjünk a magyaroktól!"

Az amerikaiak befolyást is vesznek, pártokat támogatnak más országokban, a magyarok nem avatkoznak más országok belügyeibe! Az amerikaiak nyomást gyakorolnak más országokra, ha kell fegyverrel exportálják a "demokráciát", a magyarok nem!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 11:03:50

@birkamenet:

"Teccik tudni, ki le nem szarja, hogy külföldön mi van, amikor téged itthonról szopat az imádott diktátorod."

Te foglalkozol azzal állandóan, hogy mi van külföldön, pl. Oroszországban. Ujjongsz, hogy gyengül Oroszország, közben meg nem veszed észre, vagy nem akarod észre venni, hogy a brüsszeli szankcióktól szenved egész Európa, benne Magyarország!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 11:06:24

@birkamenet:

"Merkel volt az, aki kinevelte Európának orbán és putyin diktátort, úgyhogy Merkel nektek anyátok helyett anyátok."

Merkel volt az a politikus, aki biztosította Ukrajnának, hogy felkészüljön erre a háborúra az amerikai, nem európai érdekek mentén!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 11:09:01

@birkamenet:

"Még jó hogy orbán diktátorod egyértelmű példa arra, hogy a despota csak tönkretenni tudja a társadalmat és leépiteni a gazdaságot."

A gazdasággal nem lenne semmmi gond, ha a brüsszeli vezetés nem az amerikai érdekeket szolgálná ki. Európa szenved, tönkremegy, USA meg profitál!

arthurthedent 2022.12.24. 11:10:14

@atomic power 1986DucaDuca: "a brüsszeli szankcióktól szenved egész Európa, benne Magyarország"

Európa attól szenved, hogy lepaktált egy diktátorral és most próbál lejönni a szerről. Magyarország meg attól szenved, hogy az elmúlt három évtizedben sem bírt ipart építeni magának.

arthurthedent 2022.12.24. 11:11:26

@atomic power 1986DucaDuca: "A gazdasággal nem lenne semmmi gond, ha a brüsszeli vezetés nem az amerikai érdekeket szolgálná ki. "

Az ám az érdekes, amikor a magyar gazdasággal semmi gond nincs. Mióta nincs vele gond?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 11:17:30

@atomic power 1986DucaDuca: Mintha 2019-2020-ban olyan jól ment volna, ugye? Na mennyit is profitál Amerika?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 11:19:08

@atomic power 1986DucaDuca: "Merkel volt az a politikus, aki biztosította Ukrajnának, hogy felkészüljön erre a háborúra az amerikai, nem európai érdekek mentén!"

Érdekes az erkölcsi felfogásod. Remélem ha téged megtámadnak az utcán, majd mindenki drukkol hogy gyorsan verjenek agyon téged és legyen vége a konfliktusnak!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 11:21:09

@atomic power 1986DucaDuca: Milyen demokráciát exportálnánk, amikor a béka segge alatt vagyunk demokrácia nélkül?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 11:22:51

@a nagy hohohorgász: Reggel szartam és intellektuálisan az ürülékem is magasan vert téged. Na! Írjál valami vicceset! Hadd röhögjünk!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 11:27:18

Szép ez az illibsizmus. A magánorvosok kötelezve lesznek a robotra mint a jobbágyok a feudalizmusba. Magyarország előre megy nem hátra! Erről is remek posztot lehetne írni. A sok agyament ezt is megmagyarázná.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.12.24. 11:28:25

@arthurthedent: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: @fkv.119: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @birkamenet: @Boldeone2: @Etniez:

Boldog Karácsonyt nektek és az egész családotoknak, Hölgyek és Urak. Vagy boldog Azt, amit ünnepeltek. És emeljétek fel időnként a fejeteket a fideszjanicsár-hazaáruló-nemzetáruló-Kreml propagandista-orosz ügynökökkel folytatott teljesen felesleges és reménytelen földharcból, és véssétek az eszetekbe ennek a dalnak minden sorát:

www.youtube.com/watch?v=zXcbksRn4WM

arthurthedent 2022.12.24. 11:29:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Szóval fogalmad sincs, csak dumálsz a levegőbe."

Mér régi elméletem, hogy az emberek jelentős részének zárlat van az agyának az "ezt képzeltem el" és az "ezt hiszem el" részei közt. Más magyarázat nincs.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 11:41:28

@arthurthedent:

"Az ám az érdekes, amikor a magyar gazdasággal semmi gond nincs. Mióta nincs vele gond?"

Úgy értettem, hogy a 2021. szeptemberi helyzethez képest! ha nem jöttek volna az idióta, önsorsrontó, az USA-t helyzetbe hozó szankciók!

index.hu/gazdasag/2021/09/25/moody-s-magyarorszag-felminosites/

"Felminősítette Magyarországot a Moody’s Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy az eddigi Baa3-ról egy fokozattal Baa2-re javította a magyar államadós-osztályzatot"

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 11:46:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Na mennyit is profitál Amerika?"

Annyit, hogy az európai vezetők a versenyképesség drasztikus romlását várják Európában, és iparágak tönkrementelét. Számolj kb. 15%-os USA LNG gáz export növekedéssel Európába, mindezt négyszeres áron! Matematika!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 11:52:15

@atomic power 1986DucaDuca: Képzeled én naponta egy zsömlével többet veszek dupla áron! Rajtam gazdagszik meg a SPAR és meg elszegényedem a másfél millás havi nettó jövedelmem mellett. Kész csőd. A propagandád valódi számok nélkül semmit sem ér.

IP címmel leégett pecás 2022.12.24. 11:56:31

Magyarország előre megy nem hátra!

arthurthedent 2022.12.24. 12:03:43

@atomic power 1986DucaDuca: "Számolj kb. 15%"

Ha nem vetted a fáradságot, hogy kiszámold, akkor miért hiszed, hogy olyan sok? Hinni számolgatás nélkül is lehet? :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.24. 12:56:31

@arthurthedent: "Csakhogy te azt mondtad, hogy a demokrácia rossz."

Na látod, ez a baj veled, ahogy a kúratlan úrfival vagy a boldeónéval is. Én nem mondtam, hogy rossz. Arról beszéltem, hogy nem szükségszerűen a legjobb. De neked csak egy bit jutott, így ha nem jó, akkor rossz, ennyit tudsz elképzelni. Ukrajna jó, Oroszország rossz, és aki Ukrajnát nem szereti, az Oroszországot szereti. Nem kényelmetlen érzés ez a korlátoltság?

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Felsorolnád ezeket?"

Magadtól tényleg nem tudod? Most meglepetést okozok neked? Ez aggasztó. Spanyolország, Andorra, Egyesült Királyság, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Dánia, Norvégia, Svédország, Vatikán. Ezek monarchiák. A "demokrácia" a nép uralmát jelenti, ami olyan országban, ahol néven nevezhető uralkodó van, szelíd ellentmondás. Tudom, ezek nem önkényuralkodók, de én is csak annyit írtam, hogy ezekben az prszágokban a demokrácia per definitionem csak korlátozottan lehet jelen.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.24. 12:58:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mi volt a baj cuncimókus? Nem bújtam hozzád? Azt ne is várd!"

Amikor nem tudsz mit mondani, akkor inkább maradj csöndben, az is egy lehetőség ám.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 13:23:12

@arthurthedent:

"Ha nem vetted a fáradságot, hogy kiszámold, akkor miért hiszed, hogy olyan sok? Hinni számolgatás nélkül is lehet? :D"

Ha jól emlékszem, nem írtam a profit nagyságáról! Nem az USA profit az igazán lényeges, hanem az Európai veszteség.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.24. 13:33:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"A propagandád valódi számok nélkül semmit sem ér."

Amikor a Biden-féle zöld támogatások és adók, amelyek Brüsszel szerint tisztességtelenül eltolják a kereskedelmet az EU-tól, és az európai iparágak tönkretételével fenyegetnek a négyszeres Amerikai LNG gáz mellett - az nem az én propagandám.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 13:51:04

@Androsz: Te ostoba! Ezek parlamentáris monarchiák, az uralkodóknak nincs valódi politikai hatalmuk.

arncht 2022.12.24. 13:52:21

Oroszorszag sose mukodott maskent, csak a carnak, parttitkarnak most meg elnoknek hivtak a vezetot es mindegyik kinevelt egy sajat sleppet.

Amerika kavarta megint a szart, mert ok nagy dirrel durral befizetnek egyet, az ukran elnok leborul nekik, a masik oldalon meg keresnek tizet (gazeladas, fegyverbiznisz, kolcsonok, stb). Kozben europa is ad egyet meg elbukik tizet (tobbnyire ez vandorol amerikaba). Amerikanak kenyelmes a mostani helyzet, hatradolve nezi, ahogy elolvad europa gazdasagi es oroszorszag katonai eroforrasa. Ket konkurencia gyengul.

Az eut meg kell reformalni, mert ez a szintu megosztottsag, es hogy egy 450 millios gazdasagot akar egy 70-80 millios nagyobb allam rangatni, akik nem az eu, hanem a sajat orszaguk erdekeit nezik. Rendes valasztasok es szavazasok kellenek, mert addig csak egy gittegylet lesz.

Az eunak teljesen fuggetlenednie kell, es tobb labon allni, ha kell oroszokkal, ha kell kinaval, ha kell az usaval szemben vedeni meg az erdekeket. Europa sose lesz eros es fuggetlen nyersanyagszinten, ki kell jatszani a nagyhatalmakat egymassal szemben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 13:53:12

@atomic power 1986DucaDuca: Ezt írtad- "USA meg profitál!" Mennyit? 500 dollárt vagy 500 milliárd dollárt? mert nem mindegy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 13:59:17

@Androsz: "Európában számos monarchia van, amelyeknél a demokrácia eleve csak korlátozottan lehet jelen" - Tényleg? Spanyolországban, Angliában, stb korlátozott a demokrácia? Olvasgassál már!

hu.wikipedia.org/wiki/Alkotm%C3%A1nyos_monarchia

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 13:59:53

@arncht: "ki kell jatszani a nagyhatalmakat egymassal szemben." - no és azt hogyan?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 14:01:55

@atomic power 1986DucaDuca:
www.napi.hu/magyar-gazdasag/gazar-lng-gazellatas-europa-forintarfolyam-putyin.765102.html

"Nem jött be Putyin terve: összeomlott a gázár
Az elmúlt napokban gyorsuló zuhanást mutat a hollandiai határidős TTF tőzsdén a gázár, mintegy karácsonyi ajándék gyanánt Európa számára. Látszik, hogy a kontinens gond nélkül kihúzza a telet, és jó eséllyel jövőre is meglesz orosz gáz nélkül."

birkamenet 2022.12.24. 14:19:01

@atomic power 1986DucaDuca: "Az amerikaiak nyomást gyakorolnak más országokra, ha kell fegyverrel exportálják a "demokráciát"!

Na mi van fidesskomcsikám, ma is villiogtatod azt a büdöskomcsi nyelvezeted? Kitől tanultad, Biszku eftársadtól?

ulpius66 2022.12.24. 14:21:43

"Orbán Viktor: nem érdekünk, hogy feladjuk minden gazdasági kapcsolatunkat Oroszországgal"

www.portfolio.hu/gazdasag/20221224/orban-viktor-nem-erdekunk-hogy-feladjuk-minden-gazdasagi-kapcsolatunkat-oroszorszaggal-587052

Na, ezek a vadbarom EU vezetők eddig nem jutnak el..

DE ORBÁN A FASISZTA!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 14:30:35

@atomic power 1986DucaDuca: Havi 30 millárd dollár? Pfűűű...! Holnaptól minden jenki kőgazdag lesz és nagykanállal eszik. Na és mennyi a profit? Mert ez a csak a bruttó. export.

birkamenet 2022.12.24. 14:47:09

@atomic power 1986DucaDuca: "Merkel volt az a politikus, aki biztosította Ukrajnának, hogy felkészüljön erre a háborúra az amerikai, nem európai érdekek mentén!"

Mi van kusfidernyákom, nemcsak hogy beszoptad Merkel önmosató szövegét, de még tovább is fejlesztetted egy újabb Ámérikázással?

Ma is 20 sorban 40-szer ámérikáztál, ezzel hoztad a fidernyák értelmi fogyatékos szinvonalat, ma vonalat kapsz a palaverbe.

birkamenet 2022.12.24. 14:52:51

@atomic power 1986DucaDuca: "Te foglalkozol azzal állandóan, hogy mi van külföldön, pl. Oroszországban."

Te félkegyelmű, az mindenkit érint szerte a világban, de a te Kreml propagandád, hogy ki vesz vagy nem vesz földet Ukrajnában, az kialóf.aszt érint?

birkamenet 2022.12.24. 14:59:11

@atomic power 1986DucaDuca: "Ujjongsz, hogy gyengül Oroszország"

Jaj te anyaszomorító barom, talán az erősödésért jellene imádkozni mi t egy fidessállatnak, hogy Ukrajna után Magyarország legyen a következő szétbombázott, népirtott ország?????

birkamenet 2022.12.24. 15:06:43

@atomic power 1986DucaDuca: " a brüsszeli szankcióktól szenved egész Európa, benne Magyarország!"

Na tarkarongy vissza a fiess propaganda osztályodra, ezzel a Kremlben gyártott fake propagandával. Ugyebár ORBÁN AZ LSSZES SZANKCIÓT MEGSZAVAZTA, tehát miröl bégetsz?

A szankcióktól csak a moszkvai gazdád szenved, mert a ruszki gazdaság mély recesszióban van, visszatértek a 100 évvel ezelőtti hadigazdálkodásra és a vén szaros putyin ki tudja számolni, hogy a ruszki gazdaság és társadalom az összeomlás küszöbén van. A lámpavas nem fog még nyárig se várni putyin gazdádra.

Boldeone2 2022.12.24. 16:12:59

@zord íjász:

- Boldog karácsonyt kívánok èn is neked, meg mindazoknak a hozzászólóknak, akik kritikával illetik az antidemokratikus rendszereket , akik racionálisan gondolkodnak , akik elítèlik Putyin háborúját!

Egyik kedvenc versemből egy versszak:

Márai Sándor:
MENNYBŐL AZ ANGYAL

MENNYBŐL AZ ANGYAL - MENJ SIETVE
Az üszkös, fagyos Budapestre.
Oda, ahol az orosz tankok
Között hallgatnak a harangok.
Ahol nem csillog a karácsony.
Nincsen aranydió a fákon,
Nincs más, csak fagy, didergés, éhség.
Mondd el nekik, úgy, hogy megértsék.
Szólj hangosan az éjszakából:
Angyal, vigyél hírt a csodáról.

- Mindenki magába szállhat most , Szentestèn, hogy mit èlt át a magyarság 1956 karácsonyán, amikor a szovjet csapatok eltiporták a magyar szabadságharcot...
Abban bízom, hogy egyre többen fognak èszhez tèrni ....

Arcade Macho 2022.12.24. 18:13:11

nem lehetne hogy az idegenszivuek es akik biraljak Putyint azok a gazert a demokratikus USA LNG arat fizessek?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.24. 18:54:25

@Arcade Macho: Nem lehetne hogy aki putyin szaros seggét nyalja, ne lihegjen ide? Például te.

paveway 2022.12.24. 20:25:43

Nagyon jó összefoglaló.

arthurthedent 2022.12.24. 20:37:04

@paveway: Mondjuk nem sokan olvassák el. :) Az emberek anyázni járnak ide... :D

birkamenet 2022.12.24. 21:05:08

@Arcade Macho:

Te kis putyin segglakú, ki neked az idegenszivű?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.24. 21:20:49

@arthurthedent: ez mindig is így volt.:))
Na jó, néha a posztot is olvastuk, olvassuk. :))

fkv.119 2022.12.24. 21:37:35

@bordon: "Pubika"

Már megint a kurva anyádról ugatsz, te faszszopó cigánypurdé, pedig ez senkit nem érdekel...

"Nem tudom te mit szívsz, de én is kérek belőle."

Neked ott van apád fasza szívni, mit akarsz még?

"Van baj a fejedben, nem is kevés. Annyira tájékozatlan vagy, hogy szerintem neked érettségid sincs."

Legalább szépen önjellemezted magad, hülyegyerek.

fkv.119 2022.12.24. 21:40:27

@konrada: Ti együtt vagytok zsidók Matyikával, hogy mindenről a nácik jutnak az eszedbe? Nagy tramua vol Auscwitz? Nekünk nem. Trianon, a málenkij robot, a török 150 év, a tatárjárás sokkal nagyobb.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.24. 21:41:34

@fkv.119: a kellemes karácsonyt kifelejtetted..! :))

fkv.119 2022.12.24. 21:47:06

@GyMasa: "Az ugye megvan, hogyha ezt meglépi a magát demokratának nevező fejlett nyugat, akkor semmivel sem lesz különb egy tetszőleges banánköztársaságnál?"

Blablabla...

"Illetve, ha ebből precedenst teremtenek, akkor onnantól bérkinek, bármikor el lehet venni mindenét!"

A repülőgép és cégtolvaj muszkák csak ne pofázzanak!

"Jaja, tehát, semekkorát, csak demagógkodsz."

Tehát elég nagyot, és valóban demagóg vagy.

"Elmondom még egyszer:"

Egyszer se érdekelt...

"Ukránok még ugyanolyan nácik"

Már megint egy zsidó bérrettegő... Nácikat a Szürke Farkasok között találsz, Putyin motoros nácijai közt! Meg amikor Budapestre küldi a csecsen bérgyilkosát megveretni valami gyök 2-es karú magyar netezőt.

"bizony nem "egypár náci kószál az Azov ezredben""

Bizony, még 1 se...

"Bandera éltető fáklyás felvonulások voltak Ukrajna szerte az elmúlt 9 évben"

Nálunk meg Kossuth és Petőfi éltető felvonulások vannak minden évben. És? Náluk is nemzeti hős aki ellenáll a muszka hódítóknak, ahogy nálunk is az 56-os szabadságharcosok.

"10 000 fölött van a meglincselt, és az ukránok álétal elkövetett, civilek elleni terrorágyűzások orosz áldoztatainak a széma"

És milliók felett a muszka ágyúzások ukrán áldozatainak száma. A Holodomoré meg pláne. A muszkával mindenhol csak a baj van, olyanok mint a cigányok, csak az nem utálja őket, aki még nem találkozott velük.

fkv.119 2022.12.24. 21:47:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A rosszakat el kell ítélni! A bűnösök szenvedjenek! Ez a szeretet ünnepe... :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.24. 22:02:37

@fkv.119: Hááát...., ha ezek pofonokat kérnek karácsonyra.....! :))

fkv.119 2022.12.24. 22:51:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Az idézett Gino szavaival élve: sok köcsög van. :D

GyMasa 2022.12.25. 00:49:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"A tulajdonosok nevét is megnézted? Vagy a szemellenződ megakadályozta hogy azt is elolvasd?"
Te meg tudod, mit jelent a "stróman" szó, ugye?
De nem kell nagyon messzire menni, elég lenne, ha visszaemlkeznél, hogy mi volt Magyarországon ugyanebben a témában.

birkamenet 2022.12.25. 06:14:58

@GyMasa:

Persze hogy tudjuk mi a stróman te genetikai sekejt Kreml propagandista, magyarul úgy hivják, hogy: Mér$zaro$. Oroszul meg: putyin szakácsa.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.25. 07:48:06

@GyMasa: Szóval elismered hogy ukránok a tulajdonosok. A strómanra nincs bizonyíték, az csak a te feltételezésed.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.25. 11:00:50

Én egyszerűen nem értem. Milyen féregnek, beteglelkű embernek kell annak lennie akik az orosz agressziót mentegeti?

luis5 2022.12.25. 12:40:57

Mint mindig moyt is az álszent kettős mérce háborit föl.
Mert a CIA és társai soha nem gyilkolt meg senkit egy kormányt se döntött meg nem bombáztak senkit a demokráciaba.
A szaudi azeri katari Iráni libiai tunéziai stb gáz és olaj demokratikus sőt szivárványos.... Na elmentek a jó édesanyatokba.
Elkezdtek az üzleten moralizalni?????

arthurthedent 2022.12.25. 13:45:14

@luis5: "Mint mindig moyt is az álszent kettős mérce háborit föl."

Az egyik bűn nem menti a másikat, akármennyire is szeretnéd? Az ilyen whataboutism védekezés értelmetlen, ostoba és érkölcstelen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.25. 14:56:25

@luis5: Tényleg? Kettősmérce? Az orosz agresszió, a gyilkolás az nem? Milyen féreg vagy te?

GyMasa 2022.12.25. 16:13:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Szóval elismered hogy ukránok a tulajdonosok."
Igen, pont ez lényege a "strómannak" te szerencsétlen!

" A strómanra nincs bizonyíték, az csak a te feltételezésed. "
Igen, tudod, ez a MÁSIK lényege a strómannak, hogy amint bizonyítod, onnantól bűncselekménéyről van szó, ami miatt valaki sittre megy.

Komolyan aggódom, hogy egyre gyengébb érvekkel tudsz csak előjönni...

GyMasa 2022.12.25. 16:19:08

@GyMasa:
Persze, már az is egy nagy kérdés, hogy vajon miért kell egy ukrán földtulajdonos cégének NEM Ukrajnai székhelyűnek lennie.
Nekem ez nem kicsit furcsa.

arthurthedent 2022.12.25. 16:44:39

@GyMasa: "Persze, már az is egy nagy kérdés, hogy vajon miért kell egy ukrán földtulajdonos cégének NEM Ukrajnai székhelyűnek lennie.
Nekem ez nem kicsit furcsa."

Miért van bejegyezve Ciprusban a cége? Hát vajon miért? Miért is mondják, hogy Ciprus adóparadicsom? Hűűűű mekkora nagy kérdés, de tényleg!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.25. 17:11:32

@GyMasa: Hűűű! Az ám komoly érv hogy az ukrán tulajdonosok szerinted strómanok. Te mit szívsz? Király egy anyag lehet!

Na szerinted miért hoznak létre cégeket adóparadicsomokba? Ébredj királylány! :-)) Vajon az orosz oligarcháknak miért vannak Londonban cégei és palotáik? Biztos ukránok strómanjai. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.25. 17:14:01

@GyMasa: Figyelj hülyegyerek! Azt írtad amerikai kézben vannak az ukrán földek. Bizonyítottuk, hogy ez nem így van, a cégek tulajdonosai ukránok. Ez tény. Te csak feltételezésekkel jössz, hogy szerinted ezek strómanok. Szóval ki is a hülye?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.25. 17:15:16

@arthurthedent: Igen, az nagyon vicces volt. Nem érti miért van egy cég Cipruson bejegyezve. :-)) Biztos még a Télapóban is hisz.

fkv.119 2022.12.25. 19:52:33

@luis5: Oszt? Azok nem fenyegetőznek hogy újragyarmatosítanak minket, csak a málenkij robotos gulágszökevények.

fkv.119 2022.12.25. 19:53:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Fizetett hazaáruló ez is, úgy küldték Moszkvából hazudozni.

fkv.119 2022.12.25. 19:54:13

@GyMasa: Hát ez az, miért is kéne Vlagyimir Putyinnak hívni a tulajdonost...

GyMasa 2022.12.25. 21:42:35

@fkv.119:
Miért kellene...
A kérdés nem az volt, te idióta, hanem, hogy miért egy külföldöm bejegyzett cég a tulajdonosa egy ukrán földnek.

GyMasa 2022.12.25. 21:43:44

@arthurthedent:
"Miért van bejegyezve Ciprusban a cége? Hát vajon miért? Miért is mondják, hogy Ciprus adóparadicsom? Hűűűű mekkora nagy kérdés, de tényleg! "
Az, ugye megvan, hogy egy Cipruson bejegyzett cég tulajdona az NEM ukrán, hanem ciprusi.
Mármint jogilag.

GyMasa 2022.12.25. 21:51:36

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Hűűű! Az ám komoly érv hogy az ukrán tulajdonosok szerinted strómanok. Te mit szívsz? Király egy anyag lehet!"
Miért is az?
Jogilag egy ciprusi cég tulajdona ciprusi tulajdonnak minősül.
Azaz NEM ukránnak.

"strómanok. Te mit szívsz? Király egy anyag lehet!"
Ezt nem teljesen értem, de most akkor végezzünk egy gondolatkísárletet:
Te találkozol egy emberrel, aki azt mondja neked, hogy add a nevedet egy céghez, ami felvásárolja fél Magyarországot.
Az üzlet tök egyszerű:
- Te vagy a tulajdonos (papíron, viszont alá kell írnod egy biankó szerződést, amiben minden tulajdonodat átruházod a haverodra).
- Megveszi fél Magyarország termőföldjeit, amit a cégre írat
- Akkor ki a tulajdonosa fél meagyarország földjeinek?

"Na szerinted miért hoznak létre cégeket adóparadicsomokba?"
Az adózás miatt, csak ennek SEMMI köze nincs ahhoz, hogy ki a TULAJDONOS.
Elég gyenge vagy már megint.
Sokkal többre számítottan tőled!
Megint csalódást okozol...

" Ébredj királylány! :-)) Vajon az orosz oligarcháknak miért vannak Londonban cégei és palotáik? Biztos ukránok strómanjai. :-)) "
Ennek SEMMI köze nincs ahhoz, amiről beszéltünk...
Mondom, csalódást okozol...
Ennél sokkal okosabbnak gondoltalak.

GyMasa 2022.12.25. 21:56:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Figyelj hülyegyerek! Azt írtad amerikai kézben vannak az ukrán földek. "
Óóóó, erre nem emlékszem, csak arra, hoyg KÜLFÖLDI kézben vannak...
Mi van, talán valaki eligazított téged, és nem figyeltél?

"Bizonyítottuk, hogy ez nem így van, a cégek tulajdonosai ukránok."
Nem, csak azt állítottad, hogy a NEM Ukrajnában bejegyzett cégeknek Ukráán tulajdonosai vannak.
Ez azért kurvára nem ugyanaz.

" Ez tény. "
Igen, csak te nem érted, hogy ki a tulajdonosa jogilag egy luxemburgi cégnek, aminek ukrán ember a tulajdonosa.

"Te csak feltételezésekkel jössz, hogy szerinted ezek strómanok. Szóval ki is a hülye?"
Szerintem csak te feltételezed, hogy nem azok.
Jogilag annak a földnem NEM ukrán a tulajdonosa.
Persze, te csak egy jobbágy vagy, aki a részletek alapján okoskodik.
Mit is várhatnék tőled...

GyMasa 2022.12.25. 21:57:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Igen, az nagyon vicces volt. Nem érti miért van egy cég Cipruson bejegyezve. :-)) Biztos még a Télapóban is hisz. "
Nem, én abban hiszek, hoyg az oroszok el fogják picsázni az általatok mélytorokkal felszopott ukránokat.

GyMasa 2022.12.25. 21:58:48

@fkv.119:
"Hát ez az, miért is kéne Vlagyimir Putyinnak hívni a tulajdonost... "
Hát, talán, mert ő az "erősebb kutya?"

GyMasa 2022.12.25. 22:01:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @arthurthedent: @fkv.119:
Komolyan mondom, egyre szánalmasabbak vagytok...
ENnyire nem megy a valódi világ felfogása?
Fizessek nektek egy ügyvédet, aki ezt elmagyarázza?

GyMasa 2022.12.25. 22:02:39

@arthurthedent:
Mikor fogod kiengedni a posztomat, amiben linkekkel elmagyazázom fkv119-nek, hogy tévedett?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.25. 22:50:43

@GyMasa: Hülyegyerek! Még a számítógépekhez sem értesz! Hová lett a posztod. :-)) Talán a kommented! Mit nem értesz te vakhangya. Gazdag ukránok tulajdonába került a föld, majd a tulajdonos a saját földjét bevitte a saját maga által alapított külföldi cégébe. Jól leégtél, te putyin seggnyaló!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.25. 22:56:07

@GyMasa: Megnyugtathatlak! Te nekem nem okoztál csalódást, sosem gondoltam sokat rólad. De az zavar benned, hogy teleliheged a posztot a szaros pofáddal, mert a nyelved most húztad ki putyin seggéből. Undorító féreg vagy aki tömeggyilkosoknak szurkolsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.25. 22:57:35

@GyMasa: A jobbágy te vagy, te senkiházi! A családod nőtagjait is felajánlanád a ruszki farkaknak olyan szervilis féreg vagy.

arthurthedent 2022.12.26. 00:00:30

@GyMasa: "Mikor fogod kiengedni a posztomat, amiben linkekkel elmagyazázom fkv119-nek, hogy tévedett?"

Nincs előzetes moderáció.

fkv.119 2022.12.26. 03:10:19

@GyMasa: Nem úgy néz ki. Az USA erősebb kutya, úgyhogy ne ajvékoljál ha övék lesz Ukrajna!

fkv.119 2022.12.26. 03:11:54

@GyMasa: "A kérdés nem az volt, te idióta"

Hanem mi szerinted, te zsidó faszszopó cigánykurva? Azt se tudod mi a téma, húgyagyú kisköcsög...

"miért egy külföldöm bejegyzett cég a tulajdonosa egy ukrán földnek."

Miért lenne egy muszka kft a tulajdonosa? Nem adják nekik oda!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.26. 07:33:39

@arthurthedent: Bénázik. Én ha írok egy hosszabbat, nyomok egy CTRL+A, CTRL+C-t, mert előfordul hogy eltűnik a röfi a net bugyrában. De hát mit várjunk egy gyors kiképzésen átesett ruszki ügynöknek állt hazaárulótól? :-))

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 08:41:47

"Elegem van a nyavajgásból, hogy az ukrajnai háború árát Európa fizeti meg. Európa kizárólag magának köszönheti azt, amiben most van. Tetszettek volna gondolkodni..."

Európa valóban magának köszönheti, hogy vele fizettetik meg az ukrajnai háború árát, ha volt ilyen balfácán az európai vezetés, hogy belépett egy proxy háborúba.

"Európa évtizedeken keresztül üzletelgetett, kiszolgáltatta magát egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak és ennek bizony ára van."

Európa, s főleg Németország az olcsó orosz energiahordozóknak, nyersanyagoknak köszönhette évtizedeken keresztül a versenyképességét, jólétét. Ezt áldozta fel azzal, hogy belépett a proxy háborúba! Nem kellett volna kereskedelmi háborút hirdetni egy olyan országgal szemben, amely Európa természetes nyersanyag- és energiaforrása. Nem kiszolgáltatotság volt, hanem kölcsönös előnyökön alapuló gazdasági kapcsolatok. A nyugati- európai know how és az orosz anyag-és energiabázis kölcsönös érdekeken alapuló együttműködése rendkívül rentábilis volt! Hegemóniára (világhegemóniára) pedig az USA törekszik, amit ideológusai többször kifejtetek. Monroe elv, fordított Monroe elv, Zbigniew Brzezinski, stb. Az USA megalakulása óta a folyamatos térbeli expanzió politikáját folytatja: már az ország alapítói Jeffersont és Adams nyíltan kimondták, Amerika feladata nem korlátozódhat az észak-amerikai kontinensre, hanem az egész világnak fog példát mutatni:

„Our pure, virtuous, public spirited, federative republic will last forever, govern the globe and introduce the perfection of man”

Az USA eleve egy olyan háborúban alakult ki, amikor a függetlenségüket kikiáltó déli államokat véres háborúban bedarálták.

" Európa nem foglalkozott az erkölcsi kérdésekkel, a bebörtönzött, megmérgezett, meggyilkolt orosz ellenzékiekkel. Európa megnyugtatta a lelkiismeretét, szép szólamokkal, lazán üzletelgetett az orosz szervezett bűnözéssel, ami egyszerűen átvette az állam szerepét oroszországban."

A Nyugat most kreál erkölcsi, ideológiai kérdést egy olyan testvérháborúból, amihez semmi köze. A Nyugatnak egy stabil Oroszország lenne az érdeke. Putyin ezt a stabilitást hozta el, korszakot váltott, olyan értelemben, hogy ma már a politika uralkodik az oligarchák felett, és nem fordítva. Az oroszok pedig soha nem éltek olyan jól, mint a háború előtti években. Oroszország semmi olyat nem csinált, nem csinál, amit a Nayugat (főleg az USA) már ne tett volna meg. A Nyugat erkölcse a kettős mérce!

"Most Európa naívan rácsodálkozik a helyzetre, sírós szemekkel nyavajog, hogy hogyan is jutott ebbe a helyzetbe. Hát kérem, ha az ördöggel bújsz ágyba a pokolban ébredsz, nem kell előadni az értetlent. Mégis mire számítottál?"

Európának semmi mást nem kellene csinálni, csak tárgyalni az oroszokkal, visszavonni azokat a szankciókat, amelyek Európát tönkreteszik, önálló politikát kellene folytatnia. Az pedig, hogy ki az ördög, az húsbavágó kérdés! Cui prodest scelus, is fecit!

"Európa egész gazdaságát felépítette az olcsó orosz gázra és olcsó orosz kőolajra. Ami az orosz bűnözők és az orosz diktatúra kezében volt végig. Európában azt gondolták, hogy mindig is lesz orosz gáz, orosz kőolaj. Nem csak erkölcsi problémák voltak, de hiányzott a stratégiai gondolkodás is."

Erkölcsi probléma Szaud-Arábia, Katar esetében nincs! Valóban hiányzott a stratégiai gondolkodás, mint ahogy jelenleg is. Ez az európai vezetés bőven megérett arra, hogy leváltsák! A gazdaság pedig nem erkölcsi, ideológiai alapon, hanem nemzeti érdekeken és a következő generációk érdekein alapszik. Az mese, hogy Orszország Európa biztonságára tör! Ez nem érdeke, képessége sincs rá! A NATO - orosz katonai erőviszony kb. 5:1 - hez, egyes, döntő fegyvernemekben pedig 8-10-szeres a NATO fölény. Ideológiai töltetű, tengerentúli eredetű, amikor az orosz veszéllyel riogatják Európa polgárait. Az USA hosszútávú stratágiájának a része Európa és Oroszország gyümölcsöző gazdasági együttműködésének megtorpedózása! A hülye európai vezetés meg pincsi kutya módjára követi ezt az utat, ami gyerekeink, unokáink jövőjét teszi tönkre.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 08:42:16

"Mi az, amit egy napon még kér tőlünk a keresztapa?"

Már megkérte! Önként és dalolva mondjunk le a saját, európai érdekeinkről!

"Európa megcsinálta a közös Európai pénzt, de elnézte, hogy a világ fizetőeszköze az amerikai dollár."

Nem Európa "nézte el", hanem az USA, mint ellenérdekelt, finoman szólva nem támogatta! Ahogy az Európai Unio az USA "fiókszervezete", úgy az euró a dollár "kisöccse"

Az USA érdeke, hogy megőrizze a dollár világpénz mivoltát. Ez eltakarja a növekvő adósságából adódó problémákat. Nem kell így számolni az állami deficittel. A dollárt, mint kulcs-és tartalékvalutát fegyverként, a gazdasági háborúban büntető eszközként tudja használni.

"Egész konkrétan Amerika nyomtatja a bolygó pénzét, ilyen egyszerű. Ha ők felemelik az irányadó kamatot beáll a világgazdaság. Pont ez történik most. Nem csak az orosz gáz miatt drága minden, nem csak az miatt áll a gazdaság, hanem azért is, mert a amcsik felnyomták az alapkamatot. A dollár alapkamatát, a dollárét amivel fizetünk a nemzetközi piacokon, amivel arab olajat vehetünk."

Akkor most már érted, hogy az unió miért "nézte el" , hogy a dollár maradjon a világpénz?

"Európa kiszolgáltatta magát a dollárnak. Nem faragott szekeret, felkéredzkedett az amerikai szekérre. Amit ugye mások irányítanak. Most éppen nem arra megy, amerre mi mennénk és sír a szánk, hogy mi a csoda történik már megint."

Európa katonailag is kiszolgáltatta magát az USA-nak!

"P.S.: Hja, és még egy. Megy a sírás-rívás, hogy az USA azért támogatja Ukrajnát, mert ez az érdeke. Elárulok egy titkot: Európa érdeke ugyanez, csak Európa nem túl jó abban, hogy felismerje a saját érdekeit."

Nem! Európa érdeke nem ugyanz, mint az USA érdeke! Az USA megvan az orosz energiahordozók, és nyersanyagok nélkül, Európa nem, vagy csak olyan áron, ami már nem éri meg!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 08:53:00

Olvasom, hogy meghalt Kertész Ákos. Így most már ő is alattvaló lett.

Földalattlakó.

(Bocsánatot kérek azoktól, akik ezt a megjegyzést - mely a napokban bizonyára nem csak nekem jutott eszembe - ízléstelennek érzik. Ennél azért picikét ízléstelenebb volt, ahogy Kertész az egész magyar nemzetet gyalázta.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 09:16:34

Akarom mondani: földalattvaló.

arthurthedent 2022.12.26. 09:37:04

@atomic power 1986DucaDuca: "Európa, s főleg Németország az olcsó orosz energiahordozóknak, nyersanyagoknak köszönhette évtizedeken keresztül a versenyképességét, jólétét."

Zseniális. Hát persze, az egész európai gazdaság csak egy dologtól függ, csak egy dologra épül. A gazdaság egyszerű, akár alsós matekkal is érthető. Olcsó orosz -> autópai siker.

Persze aki már kijárta a felsőt is, az megkérdi, hogy "állj, akkor miért nem gazdagok az oroszok". Már ha tudod mit akarok mondani... ha az olcsó orosz energiahordozó gazdagságot hoz és semmi más nem hoz gazdagságot, akkor miért nem gazdag ruszkiország.

Meg az is felmerül az emberben, hogy ha az orosz gáz a siker kulcsa, akkor hogy van az, hogy európa a gáz 60%-át mindig is máshonnan vette. Nem kellett a gazdagság? Túl olcsó volt, mi?! :D

Szerintem nem kéne úgy tenni, mintha az oroszok tették volna gazdaggá európát. Fordítva igaz.

arthurthedent 2022.12.26. 09:40:22

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem! Európa érdeke nem ugyanz, mint az USA érdeke! Az USA megvan az orosz energiahordozók, és nyersanyagok nélkül, Európa nem, vagy csak olyan áron, ami már nem éri meg!"

Marhaság. Oroszország nincs meg az európai vevő nélkül. Oroszország a kőolaj és a gáz európai exportjából él. Európa már most sikeresen csökkentette az orosz függést. Kellemetlen lesz, de befejezzük és az élet megy tovább.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.26. 10:07:02

@atomic power 1986DucaDuca: "Az USA eleve egy olyan háborúban alakult ki, amikor a függetlenségüket kikiáltó déli államokat véres háborúban bedarálták."

Ha akkor alakult ki, akkor a déli államok miért kiáltották ki a függetlenségüket? Logika ellen szedsz valamit? Mert hatásos, az biztos.

birca szerint a meghalt két t · https://wagmg.blog.hu/2022/12/17/orosz_hirek_a_szankciokrol#c41718126 2022.12.26. 10:09:52

@atomic power 1986DucaDuca: hahaha.. Mert az oroszok olyan belátóak, mi? Mint látható elég egy elmebeteg az ország élén és belevágtak egy olyan háborúba, amiben csúnyán legégtek. Valaki írtam, a nagy orosz medve ninbuszáról kiderült, hogy csak egy plüssmaci, amiből éppen most tépkedik ki a vatelint.

Sorállományú előfelvételis 2022.12.26. 10:53:38

@atomic power 1986DucaDuca:,, az orosz veszéllyel riogatják Európa polgárait.'' Vannak ám akik emlékeznek, hogy csak valamivel több mint 30 éve kotródtak el a ruszkik innen, szóval nem annyira riogatása az. Különben miért állsz ki az oroszok mellett? Valamilyen genetikai rokonság miatt?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 11:23:33

@arthurthedent:

"Szerintem nem kéne úgy tenni, mintha az oroszok tették volna gazdaggá európát."

A hozzáadott érték a másik versenyképességi tényező. Ezért említettem a know-how-t is.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 11:25:52

@Sorállományú előfelvételis:

"Különben miért állsz ki az oroszok mellett?"

Európa mellett állok ki!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 11:50:25

@Sorállományú előfelvételis:

"Vannak ám akik emlékeznek, hogy csak valamivel több mint 30 éve kotródtak el a ruszkik innen, szóval nem annyira riogatása az."

Hogy kerültek ide? Úgy, hogy megtámadták őket, és nem fordítva. Mint ahogy sokszor a történelemben.

Lehet riogatni, de sok értelme nincsen az erőviszonyok alapján. Az oroszoknak egyáltalán nem érné meg egy konfliktus a NATO-val.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 12:14:00

@atomic power 1986DucaDuca:

"Az oroszoknak egyáltalán nem érné meg egy konfliktus a NATO-val."

Láthatóan még az ukránokkal sem bírnak, pedig azok nem a legújabb nyugati fegyvereket kapják.

Az orosz veszéllyel riogatásnak két célja van. Az egyik egy háborús veszélyérzet fenntartása, mert így könnyebben el lehet fogadtatni a lakossággal a nem kis részt a szankciók miatti nehézségeket. A másik pedig az, hogy ezzel lehet indokolbi Ukrajna minden józan észt meghazudtoló katonai támogatását.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 12:21:31

Ukrajna katonai támogatása már olyan mértékű, hogy öngerjesztővé vált. Ha már eddig elkötelezték magukat a nyugati országok, innen nehéz indokot találni a visszalépésre. Hiszen a korrupciót 100%-ban megszüntetett Ukrajna, az európai demokrácia szíve, hajtómotorja az egész nyugati civilizációt védi.

arthurthedent 2022.12.26. 12:55:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az orosz veszéllyel riogatásnak két célja van. "

Butaság, az oroszok fenyegetóznek elsősorban. Sőt, az orosz vezetők szerint már most a NATO-val állnak harcban.

"Hiszen a korrupciót 100%-ban megszüntetett Ukrajna, az európai demokrácia szíve, hajtómotorja az egész nyugati civilizációt védi."

Itt az új év, jó alkalom lenne rá, hogy megfogadd innentől már nem hazudozol össze-vissza. Lecsúsztál a birka meg horgász szintjére, olyan dolgokat ismételgetsz, ami már el lett magyarázva neked. El lett magyarázva, hogy ezeket a dumákat soha nem mondta senki és az is, hogy mennyire kontraproduktív ezeket a hazugságokat ismételgetni.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 13:16:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A Szovjetunió a hidegháború idején relatíve nagyobb katonai erőt képviselt, figyelembe véve a szövetségi rendszerét is, mint amit jelenlegi az OF képvisel szövetségi rendszer nélkül. Akkor több oka volt a riogatásnak, mint most, bár az atomparitáson alapuló katonai erőegyensúly miatt nem volt reális egy nagy európai háború. Akkor a NATO is relative gyengébb volt, mint napjainkban, hisz kevesebb állam volt a tagja.

Nyilván kilóg a lóláb, mikor állandóan az orosz veszélyre hivatkoznak, miközben a NATO terjeszkedik keletre és nem az OF nyugatra. A cél most is az, hogy Oroszországot nagyobb fegyverkezésre kényszerítsék, s így döntsék meg a rendszert. Ez már egyszer sikerült!

arthurthedent 2022.12.26. 14:12:33

@atomic power 1986DucaDuca: "Nyilván kilóg a lóláb, mikor állandóan az orosz veszélyre hivatkoznak, miközben a NATO terjeszkedik keletre és nem az OF nyugatra."

A NATO definíció szerint képtelen bárki is megtámadni. Az orosz birodalom konkrétan megtámadott már országokat. Igen, tényleg kilóg a lóláb, amikor a NATO veszélyességéről ködösítesz...

arthurthedent 2022.12.26. 14:13:42

@atomic power 1986DucaDuca: "A cél most is az, hogy Oroszországot nagyobb fegyverkezésre kényszerítsék, s így döntsék meg a rendszert. Ez már egyszer sikerült!"

Senki sem kényszerítette oroszországot nagyobb fegyverkezésre. Amikor abbahagyták nem történt semmi tragikus. Hiába rettegtek attól, hogy a gaz amerika majd megtámadja őket, hogy elvegye a vodkájukat.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 14:39:28

@arthurthedent:

"Igen, tényleg kilóg a lóláb, amikor a NATO veszélyességéről ködösítesz..."

Én nem a NATO veszélyességéről beszéltem. Nem az számít, hogy te meg én mit gondolunk A NATO-ról, akik belül vagyunk, hanem az, hogy az oroszok ezt hogy élik meg, akik viszont kívül vannak.

"Az orosz birodalom konkrétan megtámadott már országokat."

Franciaország és Németország is. Az angolszászok is.

"Senki sem kényszerítette oroszországot nagyobb fegyverkezésre."

Te nem hallottál a csillagháborús tervekről? Rakétaelhárító rendszerekről? Aki nem tart lépést, az nem tud a másikra viszont csapást mérni. Ez a verseny most is folytatódik, ezért nem volt eddig tragédia. Stratégiai egyensúly van.

fkv.119 2022.12.26. 16:04:26

@atomic power 1986DucaDuca: "Európa valóban magának köszönheti, hogy vele fizettetik meg az ukrajnai háború árát, ha volt ilyen balfácán az európai vezetés, hogy belépett egy proxy háborúba."

Te mit tettél volna ha megtámadnak, letolod a gatyád és bepucsítasz? Vazelinnel vagy enélkül szereted?

"Európa, s főleg Németország az olcsó orosz energiahordozóknak, nyersanyagoknak köszönhette évtizedeken keresztül a versenyképességét, jólétét."

Muszkaland a nyugati csúcstechnológiának köszönheti hogy van chip a rakétáiban, tankjaiban, radarjaiban, meg úgy egyáltalán nem a sarki MATÁV fülkéből kell telefonálnia egy 20-as bedobásával, hanem mobiltelefonról. Ezt áldozta fel azzal, hogy belépett a proxy háborúba! Nem kellett volna kereskedelmi háborút hirdetni egy olyan szövetséggel szemben, amely Muszkaland természetes technológiaforrása.

"A nyugati- európai know how és az orosz anyag-és energiabázis kölcsönös érdekeken alapuló együttműködése rendkívül rentábilis volt!"

Akkor minek rúgta fel ezt Putyin gazdád? Nekünk se fontosabb mint nekik... Olaj, gáz van máshol is, fejlett nyugati technológia viszont nincs.

Hegemóniára (világhegemóniára) pedig a Muszkaland törekszik, amit ideológusai többször kifejtetek.

"Az USA megalakulása óta a folyamatos térbeli expanzió politikáját folytatja"

Nahát, hallatlan... Kész szerencse hogy Muszkaland nem, csak tudnám honnan lopta össze a területeit, ha nem a mongoloktól, kínaiaktól, türköktől, baltiaktól, meg mindenki mástól...

"Amerika feladata nem korlátozódhat az észak-amerikai kontinensre, hanem az egész világnak fog példát mutatni"

József Attila is ezt csinálta: Egész népemet fogom, nem középiskolás fokon taní-tani...

"Az USA eleve egy olyan háborúban alakult ki, amikor a függetlenségüket kikiáltó déli államokat véres háborúban bedarálták."

Mint a kommunista muszkák, akik még a cári családot is legatterolták?

"A Nyugat most kreál erkölcsi, ideológiai kérdést egy olyan testvérháborúból, amihez semmi köze."

A muszkáknak sincs semmi köze Ukrajnához. Másik ország, azért hívják máshogy.

"A Nyugatnak egy stabil Oroszország lenne az érdeke."

Igen, de még nem végzett a bérgyilkos Putyinnal, várnunk kell.

"Putyin ezt a stabilitást hozta el"

Tudjuk, neked az 56-os muszka"behívás" is a béke korszaka volt, ahol ÁVH-s apádnak jól ment a sora 2 körömletépés és recski internálás között. Igazi internacionalista hazaáruló módjára.

"Oroszország semmi olyat nem csinált, nem csinál, amit a Nayugat (főleg az USA) már ne tett volna meg."

De, megtámadta Ukrajnát.

"Európának semmi mást nem kellene csinálni, csak tárgyalni az oroszokkal, visszavonni azokat a szankciókat, amelyek Európát tönkreteszik"

Muszkalandnak semmi mást nem kell csinálnia a szankciók feloldásához, mint visszavonnia megszálló csapatait Ukrajnából, és jóvátételt fizetnie a pusztításért. Ilyen egyszerű. Miért nem csinálják, ha annyira vágynak a békére?

A hülye muszka vezetés meg pincsi kutya módjára követi ezt az utat, ami gyerekeik, unokáik jövőjét teszi tönkre.

fkv.119 2022.12.26. 16:10:39

@atomic power 1986DucaDuca: "Önként és dalolva mondjunk le a saját, európai érdekeinkről!"

Csak te! Mi nem vagyunk fizetett KGB propagandisták, csak te.

"Ez eltakarja a növekvő adósságából adódó problémákat."

Probléma csak nálad van, az agyadban. Az USA ugyan a világ legnagyobb adósa, de a hitelezője is! És a kihelyezett hitelei jóval nagyobbak az adósságainál. A nettó egyenleg bőven pozitív. Ami rólunk nem mondható el. Ezért van az hogy a dollárral nincs baj, a hungarian buznyákkal viszont folyamatosan.

"A dollárt, mint kulcs-és tartalékvalutát fegyverként, a gazdasági háborúban büntető eszközként tudja használni."

Mint a muszkák a gázcsapot...

"Európa katonailag is kiszolgáltatta magát az USA-nak!"

Inkább mint a muszkáknak! Hiányzik már nagyon az április 4-i "felszabadulás" ünnepeltetése, ugye?

"Európa érdeke nem ugyanz, mint az USA érdeke!"

Mégkevésbé ugyanaz mint a muszkák érdeke!

"vagy csak olyan áron, ami már nem éri meg"

Tudjuk, neked csak az önkéntes szolgaság érné meg, hiszen ilyen a kozmopolita lelked.

fkv.119 2022.12.26. 16:12:37

@Sorállományú előfelvételis: Szerintem román a csávó, azoknál genetikai eredetű a szolgalelkűség, és az azonnali átállás.

fkv.119 2022.12.26. 16:15:57

@atomic power 1986DucaDuca: Ha tudják hogy ez a vége, minek kezdik el? A muszkák csak szopni járnak ide?

fkv.119 2022.12.26. 16:17:01

@atomic power 1986DucaDuca: "hanem az, hogy az oroszok ezt hogy élik meg, akik viszont kívül vannak."

Semmit nem számít hogy ők mit hogy élnek meg, elvesztették a hidegháborút, most kuss a nevük!

arthurthedent 2022.12.26. 16:45:07

"Az olasz Eni és a francia TotalEnergies konzorciuma újabb földgázmezőt talált Ciprusnál. Ez tovább erősítheti Európa reményét abban, hogy sikerül elszakadni az orosz földgáztól.

A két vállalat előzetes december közepén közzétett becslése szerint mintegy 60-70 ezer milliárd köbméter földgázt találtak a Zeus 1 fúrásnál a 6-os blokknak nevezett tengeri területen. Összehasonlításként: az EU éves gázfogyasztását 400 milliárd köbméterre becsülik, és a békeidőben Oroszország évente nagyjából 150 milliárd köbmétert szállított Európába."

Alakul...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 17:35:01

@arthurthedent:

"El lett magyarázva, hogy ezeket a dumákat soha nem mondta senki"

A korrupció teljes megszüntetésével a hiteltelen Hulk dicsekedett nem is olyan rég. Azt is ő mondogatja naponta, hogy Ukrajna egész Európát védi.

Azt meg Charles Michel, az Európai Parlament elnöke mondta Kijevben, hogy megérkezett az európai demokrácia szívébe.

Már ne is haragudj, de kva vastag bőrnek kell lennie annak a pofáján, aki tagadja, hogy ezek az állítások elhangzottak.

fkv.119 2022.12.26. 17:35:05

@arthurthedent: Nekem is van még 1 babkonzerv itthon, aztán lesz olyan északi meg déli áramlat... :D

fkv.119 2022.12.26. 17:36:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: És a törpe seggdugasz mivel dicsekedett, hogy 2 nap alatt elfoglalja Ukrajnát? :d

arthurthedent 2022.12.26. 18:17:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azt meg Charles Michel, az Európai Parlament elnöke mondta Kijevben, hogy megérkezett az európai demokrácia szívébe."

Igen, aztán el lett magyarázva neked, hogy a "szív" nem azt jelenti, hogy "a legdemokratikusabb".

"Azt is ő mondogatja naponta, hogy Ukrajna egész Európát védi."

Speciel ez pont annyira igaz, mint ahogy annak idején a magyarok védték a törökök ellen európát.

"a hiteltelen Hulk dicsekedett"

Tehát SENKI. Jól látod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 18:27:18

@arthurthedent:

"el lett magyarázva neked, hogy a "szív" nem azt jelenti, hogy "a legdemokratikusabb"."

Na igen, elmagyaráztad, mire gondolt a költő. :DDD

"Speciel ez pont annyira igaz, mint ahogy annak idején a magyarok védték a törökök ellen európát."

Csak nem azt akarod mondani, higy hazudott a farokzongorista?

Lécci, véleményezd már a farokzongorista azon állítását is, hogy Ukrajnában megszűnt a korrupció.

Én elmondom a saját értelmezésemet. Mint köztudott, a korrupció az, amiben te nem veszel részt. Ha a farokzongorista szerint megszűnt a korrupció, úgy ez azt jelenti, hogy őt is bevették a klubba.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.26. 18:33:36

@atomic power 1986DucaDuca: "Stratégiai egyensúly van." - Nincs stratégiai egyensúly. Az USA óriási technológiai és gazdasági előnyben van. A repülőgép hordozók terén például hatalmas a fölény. Az oroszoknak van egy darab az is a dokkban áll. Az amcsiknak meg van tízen valahány. Az orosz technika rendelkezésre állását látva, meg kétségem van a nukleáris csapásmérő képességről is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.26. 18:35:32

@atomic power 1986DucaDuca:
"A dollárt, mint kulcs-és tartalékvalutát fegyverként, a gazdasági háborúban büntető eszközként tudja használni."

No és azt hogyan?

fkv.119 2022.12.26. 18:40:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Meg az az 1 db is harmadakkora mint egy amcsi.

fkv.119 2022.12.26. 18:40:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Megszurkálja kötőtűvel. Ez ilyen kommunista vudumágia.

arthurthedent 2022.12.26. 18:46:23

@fkv.119: Az USA 11 nukleáris repülőgéphordozóval rendelkezik. Az oroszoknak egy van, ami nem működik. :D Meg eladtak egyet indiának, ami szintén nem működik. :-o

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 21:10:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Nincs stratégiai egyensúly."

A stratégiai egyensúly alatt én a stratégiai fegyverrendszerek egyensúlyát értem. Mind a hordozók, mind a nukleáris töltetek tekintetében lényegében paritás van.

"Az USA óriási technológiai és gazdasági előnyben van. A repülőgép hordozók terén például hatalmas a fölény. Az oroszoknak van egy darab az is a dokkban áll. Az amcsiknak meg van tízen valahány."

NATO - OF arány a hagyományos fegyverrendszerek terén kb. 5:1-hez. Egyes fegyvernemekben 8-10- szeres a NATO fölény. Akkor mitől is fél Európa?

"Az orosz technika rendelkezésre állását látva, meg kétségem van a nukleáris csapásmérő képességről is."

Remélem ezt soha nem fogjuk megtudni!

-------"A dollárt, mint kulcs-és tartalékvalutát fegyverként, a gazdasági háborúban büntető eszközként tudja használni."

No és azt hogyan?--------

Ez következik az USA pénzügyi világhegemóniájából:

1./Világszerte szinte minden deviza tranzakció/kereskedelem amerikai dollárban történik.
2./ A világ adósságának 40 százalékát amerikai dollárban bocsátják ki.
3./A globális valutatartalék közel kétharmada amerikai dollárban van
4./Az USA-nak döntő befolyása van az IMF-ben és a Világbankban

Következmény: az amerikai dollártól, mint értéktároló és megbízható csereegységtől függ a világ. A dollár fiskális erejét használja fel az USA, hogy érvényesítse felsőbbrendűségét a nemzetközi biztonsági kérdésekben.

Gyakorlatban:

Az USA egyoldalúan vezet be pénzügyi szankciókat, de az ENSZ Biztonsági Tanácsa is alkalmaz pénzügyi szankciókat a nemzetközi diplomácia eszközeként.

Az Egyesült Államok a szankcióit nem csak országokra korlátozza, hanem külföldi magánszemélyekre és egyéni cégekre is. (USA Pénzügyminisztériumának külföldi vagyonellenőrzési törvénye (OFAC) értelmében), melyek az Egyesült Államok ellenségeinek és barátainak egyaránt fájnak. Ez a nemzetek szuverenitását érinti, és minden nemzetben egy olyan rendszert terveznek és hajtanak végre, amely megkerüli ezeket a szankciókat.

Mind az IMF-ben, mind a Világbankban tapasztalat, hogy megtagadják/megnyirbálják a kölcsönöket vagy mentőcsomagokat az azokat kérő nemzetek számára, ha ezek a nemzetek nem tartják be az Egyesült Államok által támasztott feltételeket. Ez tovább erősíti a dollár hegemóniáját. Amikor a közelmúltban Pakisztán pénzügyi mentőcsomagot /2 milliárd dolláros újjáépítési csomagot/kért az IMF-től, az akadályba ütközött. A tárgyalások előrehaladása érdekében Pakisztán megváltoztatta álláspontját Afganisztán kérdésében, és onnantól aktívan együttműködött az Egyesült Államokkal a tálibokkal folytatott tárgyalások megszervezésében. Ez felpuhította az USA-t, ahogy az IMF is enyhítette Pakisztánnal szembeni álláspontját.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 21:34:56

@atomic power 1986DucaDuca:

"NATO - OF arány a hagyományos fegyverrendszerek terén kb. 5:1-hez. Egyes fegyvernemekben 8-10- szeres a NATO fölény. Akkor mitől is fél Európa?"

Az Oroszország nélküli Európának csak egy atomháborútól lenne oka félni. Ennek megelőzésére azonban nem a legjobb módszer a háború eszkalálása, ahogy az most történik.

Az USA más tészta, neki Európa feláldozható.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.26. 21:36:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: sajnos minden nap bebizonyítjátok mennyire igaza volt.... :((

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.26. 21:38:57

@atomic power 1986DucaDuca: "A dollárt, mint kulcs-és tartalékvalutát fegyverként, a gazdasági háborúban büntető eszközként tudja használni."

Szép hosszút írtál, de ez nem igazolja. Pakisztán nem kérheti euróban a kölcsön, mert nem olyan környezetben van. mindenki dollárt használ a környezetében. Még mindig nem értem hogy használja fegyverként.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.26. 21:45:57

Azért az még mindig csodálatos, hogy orbánon és putyinon kívül mindenki más a hibás!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.26. 21:46:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem eszkalálják. Szépen kivéreztetik a ruszkikat, hogy másokat már ne legyen erejük megtámadni. putyin kibaszott a saját népével, de nagyon. Az USA meg dörzsöli a markát, nem csak hogy leamortizálja az ellenséget, még keres is rajta és felújíthatja a fegyvereit a régieket meg odaadja az ukránoknak. Komolyan, ha putyin egy beépített CIA ügynök lenne, sem csinálhatta volna jobban az érdekükben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.26. 21:54:38

@atomic power 1986DucaDuca: "A stratégiai egyensúly alatt én a stratégiai fegyverrendszerek egyensúlyát értem. " A nukleáris triádból csak a ballisztikus rakéták és a tengeralattjárók tekintetében van paritás. A stratégiai bombázók terén nincs, mert az USA-nak az oroszok számára láthatatlan lopakodói vannak, amelyek ráadásul sok hordozóról indulhatnak, az USA sokkal több irányból mérhet csapást. Nem lennék meglepve, ha folyamatosan lenne jó pár bombázó a levegőben, nukleáris fegyverekkel.

arthurthedent 2022.12.26. 22:49:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 'Nem lennék meglepve, ha folyamatosan lenne jó pár bombázó a levegőben, nukleáris fegyverekkel.'

Az a "Chrome Dome' hadművelet volt. Jó régen vége lett, kiderült, hogy nagyon rossz ötlet. Felesleges, drága, veszélyes.

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Chrome_Dome

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.26. 22:55:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Még mindig nem értem hogy használja fegyverként."

Az nem az én hibám!

"A nukleáris triádból csak a ballisztikus rakéták és a tengeralattjárók tekintetében van paritás."

Paritás akkor van, ha lehetséges olyan megsemmisítő válaszcsapás, ami nem teszi "kifizetővé" az első csapást egyik fél számára sem. Ettől még lehet a fegyverrendszerekben asszimetria.

"A stratégiai bombázók terén nincs, mert az USA-nak az oroszok számára láthatatlan lopakodói vannak, amelyek ráadásul sok hordozóról indulhatnak, az USA sokkal több irányból mérhet csapást. Nem lennék meglepve, ha folyamatosan lenne jó pár bombázó a levegőben, nukleáris fegyverekkel."

Az oroszok hiperszonikus rakétatechnológiában szereztek jártasságot, amelyek a hangsebesség kilencszeresével képesek haladni. Indíthatók az USA közelében járőröző tengeralattjárókról. Ezek önállóan manőverező, lopakodó eszközök, plazmafelhőben repülnek, emiatt a radarok számára alig láthatók. Kiszivárogtatták a lehetséges célpontokat is háború esetére: Pentagon Washingtonban, az amerikai kormány válságirányítási központja Camp Davidben és a Maryland állambeli Fort Ritchieben, a fővárostól 100 km-re lévő, a Holló Szikla alatt lévő kormányzati parancsnoki központ, az amerikai stratégiai támadófegyverrendszereket ellenőrző kaliforniai McClennan, és a Washington állambeli Jim-Creek haditengerészeti bázis, ahonnan az amerikai atom-csapásmérőket irányítják.

arthurthedent 2022.12.26. 22:57:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Komolyan, ha putyin egy beépített CIA ügynök lenne, sem csinálhatta volna jobban az érdekükben."

Amerikának van ipara, oktatása, piaca, hadserege, külpolitikája, valutája, gazdasága... sok-sok eszköze, sok-sok vasa a tűzben. Akármit is hoz a jövő jó eséllyel lépéselőnyben vannak, jó eséllyel tudnak rá regálni, jó eséllyel ki tudják használni a változás adta lehetőségeket.

Sok embert megfigyeltem, akik az oroszokhoz hasonlóan képtelenek voltak felismerni a valóságot. Nem jártak iskolába, nem tanultak szakmát, nem beszéltek nyelveket, nem volt félretett pénzük, nem voltak szerszámaik, nem volt ingatlanuk, nem volt szakmaitapasztalatuk, nem voltak kapcsolataik. Amikor változott a világ, akkor sírtak, hogy már megint úgy változott a világ, hogy nincs szerencséjük.

Az oroszok egy olyan pókerjátszmát játszanak, ahol nekik két lapjuk van, amerikának meg nyolcvan. Aztán sír a szájuk, hogy az amerikaiak biztos azért nyernek, meg belelátnak a lapjaikba. Nem. Az amerikaiaknak mindenből több van, akármit hoz a jövő mindig jobban járnak.

Ha nem a folyékony földgázt adják el, akkor a fegyvereiket. Ha nem a fegyvereiket, akkor a mikrochipjeiket. Ha nem a mikrochipet, akkor a szofvert, a filmeket, a repülőgépeket vagy akármit.

arthurthedent 2022.12.26. 23:06:14

@atomic power 1986DucaDuca: "Az oroszok hiperszonikus rakétatechnológiában szereztek jártasságot, amelyek a hangsebesség kilencszeresével képesek haladni."

Az orosz hiperszónikus rakétatechnika jórészt legenda. Eleve leginkább azt csinálták, hogy a hidegháborús hangsebesség feletti rakétákat feltúrbózták, hogy egy kissé még gyorsabban repüljenek. A híres orosz "szuperfegyver" dolog egy mesterségesen terjesztett legenda, amire azért volt szükség, hogy a szovjet fegyvergyártás romjain működő maradék gyártás bevételt tudjon termelni a nemzetközi fegyverpiacon.

A komoly konfliktusokat ritkán szokta egy-egy szuperfegyver eldönteni. Ráadásul az oroszoknál jellemzően az a szuperfegyver, amit még nem próbáltak meg bevetni. A vadászgépeik nem voltak képesek légifölényt elérni ukrajnában, de előtte hosszú évtizedeken keresztül legendás szuperfegyverek voltak. A repülőgép anyahajójuk a nemzet büszkesége volt, egészen addig, míg kiderült, hogy fel-le kell vontatni a tengeren még békeidőben is.

Az elektronikus hadviselésük is legendás volt, amíg ukrajnában be nem vetették. Kiderült, hogy Elon Musk ellen is tehetetlenek.

A legendás Armata tankjuk is legendás volt, amíg a Vörös Téren le nem rohadt és még elvontatni sem nagyon tudták. Napsütésben, békeidőben, a fővárosuk főterén lerohadt. Nem is vetették be ukrajnában, mert csaak még jobban beégtek volna.

Elég valószínűtlen, hogy minden orosz "szuperfegyver" sima beégés, kivéve a hiperszónikus rakétáikat, amikről aztán kiderül, hogy legyőzhetetlenné teszi az orosz sereget.

arthurthedent 2022.12.26. 23:15:35

@atomic power 1986DucaDuca: "Kiszivárogtatták a lehetséges célpontokat is háború esetére: Pentagon Washingtonban, az amerikai kormány válságirányítási központja Camp Davidben és a Maryland állambeli Fort Ritchieben, a fővárostól 100 km-re lévő, a Holló Szikla alatt lévő kormányzati parancsnoki központ, az amerikai stratégiai támadófegyverrendszereket ellenőrző kaliforniai McClennan, és a Washington állambeli Jim-Creek haditengerészeti bázis, ahonnan az amerikai atom-csapásmérőket irányítják."

Hát, ha ezek lennének a lehetséges célpontok, akkor nagyon nagy lenne a baj.

A nukleáris csapásmérő hiperszónikus rakétarendszernek egy célja van: a hordozó csapásmérő egységek (carrier strike group[1]) megsemmisítése. Ezek azok az egységek, amik ellen az oroszok soha nem voltak képesek hatékony eszközt kifejleszteni és amik egy totális háború esetén iszonyatos csapást tudnak mérni oroszországra.

Az amerikaik Japán ellen dolgozták ki ezt a harcmodort és azóta is igen erősen fejlesztik. Az oroszok soha nem voltak képesek ilyen erőt felmutatni és soha nem voltak képesek megsemmisítő csapást kidolgozni ezek ellen. Ezért találták ki azt, hogy a hiperszónikus ballisztikus rakéták decoy fejekkel a hordozó-gyilkos szerepre alkalmasak.

A probléma ezzel, hogy természetesen soha nem próbálták ki ezt a harcmodort és az elmúlt évtizedekben az amerikaiak elég ígéretes védekezést dolgoztak ki ellenük. Jó eséllyel a 11 carrier strike group-ból 6-8 túlélné az első csapást és legyakná oroszországot. Porrá.

[1] en.wikipedia.org/wiki/Carrier_strike_group

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 23:34:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Egyetértek veled.

Úgy látom, az USA csapdát állított Putyinnak - igaz, a csapda elkészítéséből tudtán kívül maga Putyin is alaposan kivette a részét -, az meg balgán belesétált.

Viszont ez csak úgy lehetett csapda, ha az amerikaiak előre tudták, hogy az orosz hadsereg csúfosan le fog szerepelni. Vagyis tudniuk kellett azt, amit maga Putyin sem tudott: az orosz hadsereg siralmas állapotát.

Elképzelhetőnek tartod, hogy az amerikaiak hírszerzése pontosabban ismerte az orosz hadsereg állapotát, mint Putyin és valószínűleg a felső katonai vezetés? Én ezt simán el tudom képzelni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.26. 23:42:41

@arthurthedent:

"Az orosz hiperszónikus rakétatechnika jórészt legenda"

Mikir képezted át magad rakétaszakértővé?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 01:06:50

@arthurthedent: Az a 60-as évek elején volt. Akkor feleslegessé tették a ballisztikus rakéták és az észlelési rendszerek is fejletlenek voltak. Most ilyen rendszerekkel már az indításkor csapást lehet mérni a támadó félre. Most ilyen rendszerrel meg lehet semmisíteni az induló rakétákat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 01:07:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A katonai vezetés egy része biztosan tudta, csak nem közölték a feletteseikkel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 01:12:08

@atomic power 1986DucaDuca: Az hogy van néhány ilyen rakétájuk az nem jelent semmit. Maga Putyin mondta hogy a Sátán csak később fog hadrendbe állni. Egy rakétát sima hőképeken lehet látni nem kell ahhoz radar. Hogy ne látsszon, ahhoz le kellene állítania a hajtóműveket, akkor meg nem manőverező.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 01:19:38

@atomic power 1986DucaDuca: A hiperszónikus rakéták a légkörben kell hogy haladjanak. Kétségem van hogy túl nagy távolságot meg tudnak tenni. Eddig minden orosz szupertechnológia leégett még az ukránokkal szemben is. Különben meg nem csak radar van, hanem infrás érzékelés is. A műholdakról simán láthatók a maguk előtt plazmát keltő rakéták.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 01:20:54

@atomic power 1986DucaDuca: De nem értem. Mi vezérel téged, hogy ilyen heves nyelvcsapásokkal nyalod az orosz hadsereg seggét?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.27. 07:30:10

@arthurthedent:

"Az orosz hiperszónikus rakétatechnika jórészt legenda."

Ha te mondod, akkor biztosan így van!

"A komoly konfliktusokat ritkán szokta egy-egy szuperfegyver eldönteni."

Főleg az atomháborút!

"Elég valószínűtlen, hogy minden orosz "szuperfegyver" sima beégés, kivéve a hiperszónikus rakétáikat, amikről aztán kiderül, hogy legyőzhetetlenné teszi az orosz sereget."

Értem! Tehát nem kell tartani az USA-nak egy atomháborúban, mivel az orosz hordozók el sem fognak indulni, ha elindulnak célt téveztenek, sőt az atomrobbanófejek fel sem robbannak! Akkor mi a fenének kötötte meg az USA a SALT szerződéseket?

"A nukleáris csapásmérő hiperszónikus rakétarendszernek egy célja van: a hordozó csapásmérő egységek (carrier strike group[1]) megsemmisítése."

Szerintem az oroszok döntik el, hogy a saját rakétáikat mire használják! Nem?

Volt már olyan a hadászat történetében, hogy nem a hordozó csapásmérő egységek voltak kijelölve elsődleges célpontnak, hanem a szovjet kormány. Lásd Carter elnök az 59-es számú elnöki irányelve.

"Ezek azok az egységek, amik ellen az oroszok soha nem voltak képesek hatékony eszközt kifejleszteni és amik egy totális háború esetén iszonyatos csapást tudnak mérni oroszországra."

A mondat második fele igaz, de az első felét honnan tudjuk?

"Jó eséllyel a 11 carrier strike group-ból 6-8 túlélné az első csapást és legyakná oroszországot. Porrá."

Ez teljesen ellentmond az érvényben lévő SALT -1 szerződésnek! Ez korlátozza mindkét oldalon egyformán a rakétaelhárító rakéta rendszerek telepítését. Pontosan azért, hogy egyik fél se tegyen szert olyan képességre, hogy a másikat büntetlenül megsemmisíthesse.

Bármiféle nukleáris háború apokalipszissel zárulna. Az USA számára is! Esetleg azt akarod mondani, hogy az USA nem tartja be a SALT-1 szerződést?

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2022.12.27. 07:35:48

@atomic power 1986DucaDuca: Пожалуйста, свяжитесь с товарищем овец! Мы рады принять на работу таких энтузиастов-добровольцев!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.27. 07:47:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Az hogy van néhány ilyen rakétájuk az nem jelent semmit."

Nem ezek a rakéták számítanak elsődlegesen, hanem az interkontinentális ballisztikus rakéták, a tengeralattjáró-bázisú rakéták és a nehézbombázók. Ezek együttes száma nem haladhatja meg a 2400 egységet, míg a több robbanófejes rakétáké az 1320 egységet. Ebben egyeztek meg. Ezért van erőegyensúly. A szerződést nem ratifikálták, de mindkét fél betartja.

"Hogy ne látsszon, ahhoz le kellene állítania a hajtóműveket, akkor meg nem manőverező."

Ez akkor működne, ha megvalósult volna az SDI (űrbe telepített védelmi rendszer). Leszálló ágban a többrobbanófejes (MIRV) rakéták ellen az elhárító rendszerek nem elég hatékonyak.

arthurthedent 2022.12.27. 08:36:11

@atomic power 1986DucaDuca: "Nem ezek a rakéták számítanak elsődlegesen, hanem az interkontinentális ballisztikus rakéták, a tengeralattjáró-bázisú rakéták és a nehézbombázók. "

Okés, kezdjük ott, hogy minden interkontinentális ballisztikus rakéta egyben hiperszónikus rakéta is egyben. Amikor azt mondod, hogy nem a hiperszónikus rakéták számítanak elsődlegesen, hanem az interkontinentális ballisztikus rakéták, akkor önellentmondásba keveredtél.

"All of the intercontinental ballistic missiles in the world's nuclear arsenals are hypersonic, reaching about 15,000 mph (24,140 kph), or about 4 miles (6.4 km) per second at their maximum velocity."

arthurthedent 2022.12.27. 08:41:24

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez akkor működne, ha megvalósult volna az SDI (űrbe telepített védelmi rendszer). Leszálló ágban a többrobbanófejes (MIRV) rakéták ellen az elhárító rendszerek nem elég hatékonyak."

Már régen nem "többrobbanófejes" rakéták ezek. Decoy fejeket használnak, ami azt jelenti, hogy jónéhány robbanófej üres, csak elterelésként vannak, hogy a valódi robbanófejek célba jussanak.

Nem tudjuk, hogy ezek ellen a védelem milyen hatékony. Azt tudjuk, hogy többlépcsős védekezés van ellenük, nagy támadják a kilövőállásokat, nagy magasságban a robbanófejeket, alacsony magasságban is a robbanófejeket, vannak decoy megkülönböztető rendszerek és a carrier strike group-ok az első figyelmeztetésre nagy területre szóródnak.

Nem tudjuk, hogy ezek a módszerek mennyire hatékonyak, senki sem tudja. A jelenlegi NATO becslések alapján mondtam, hogy jó néhány strike group harcképes maradhat és képes válaszcsapást mérni.

arthurthedent 2022.12.27. 08:50:30

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezek együttes száma nem haladhatja meg a 2400 egységet, míg a több robbanófejes rakétáké az 1320 egységet. Ebben egyeztek meg. Ezért van erőegyensúly. A szerződést nem ratifikálták, de mindkét fél betartja."

Nem tudom ezek a számok honnan vannak. A START egyezmény legújabb változata szerint összesen 1550 bevethető nukleáris robbanófej lehet. Persze a raktárakban az éppen fel nem szerelt robbanófejek száma ennek a sokszorosa. Ettől persze még nincs erőegyensúly.

arthurthedent 2022.12.27. 09:07:47

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez teljesen ellentmond az érvényben lévő SALT -1 szerződésnek!"

Amikor azt mondtam, hogy az életben maradt carrier srike group legyakja oroszországot, akkor elsősorban nem nukleáris fegyverekről beszéltem. Nagy hatótávolságú hagyományos roppanófejekkel támadhatóak az orosz nukleáris fegyverek, ami a NATO-nak már régóta terve volt.

Persze igaz, a carrier strike group-hoz mindig tartozik egy-két komolyabb tengeralattjáró is. Hajókról nem indítható nukleáris csapás, de tengeralattjáróról igen.

arthurthedent 2022.12.27. 09:13:36

@atomic power 1986DucaDuca: "Értem! Tehát nem kell tartani az USA-nak egy atomháborúban,"

Én ilyet nem mondtam. Olvass figyelmesen.

"mivel az orosz hordozók el sem fognak indulni,"

A "hordozó" azaz "carrier" a repülőgép hordozót jelenti. Oroszországnak 1, azaz egy ilyen van, ami gyakorlatilag 2018 óta üzemképtelen. Vontatni szokták, meg javítgatni.

"ha elindulnak célt téveztenek, sőt az atomrobbanófejek fel sem robbannak! "

Nem mondtam, ezeket. Annyit mondtam, hogy a legenda, miszerint az orosz több robbanófejes atomfegyverek kivédhetetlenek csupán egy legenda. Van védelem, de persze igaz, hogy 100%-os védelem nem létezik.

A legenda, miszerint a hiperszónikus rakéták abszolút fölényt biztosítanak oroszországnak csak egy propagandahazugság.

arthurthedent 2022.12.27. 09:19:40

@atomic power 1986DucaDuca:
"Szerintem az oroszok döntik el, hogy a saját rakétáikat mire használják! Nem?

Volt már olyan a hadászat történetében, hogy nem a hordozó csapásmérő egységek voltak kijelölve elsődleges célpontnak, hanem a szovjet kormány."

Az, hogy a legmodernebb nukleáris csapásmérő fegyvereknek az elsődleges célpontja a nuclear carrier groups, azaz a nukleáris meghajtású repülőgéphordozók és a körülöttük lévő erők, egy teljesen logikus és ismert tény. Maguk az oroszok is nyilvánosságra hozták a terveiket, de könnyű kitalálni, ez az egyetlen ésszerű dolog.

Nem CSAK ezek az elsődleges célpontok, de elsődleges célpontok.

A "kormány" huszadlagos célpont. Az első lépsőcs csapásmérő egységek az elsődleges célpontok. Ha egy fegyveres férfi lő rád, akkor megpróbálod lelőni, nem a sógorát vagy az unokatestvérét fogod bombázni, nem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.27. 09:50:54

@arthurthedent:

"vannak decoy megkülönböztető rendszerek"

Ezek csak a visszatérő szakaszban működnek. Az elv az, hogy a csali robbanófej könnyebb, ezért a légkörbe érve erősebben lassul az éles robbanófejnél. Csakhogy a visszatérő szakasz eleve igen rövid ideig tart (ha jól olvastam, akkor a Szarmat 7km/s sebességgel lép a légkörbe), és ahhoz is idő kell, amíg az eltérő lassulás alapján azonosítják a csalikat. Így csak másodpercek vannak az elhárító rakéták indítására.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 10:11:24

@atomic power 1986DucaDuca: Kevered az űrvédelmi rendszert, meg a műholdas felderítést. Mivel az orosz stratégiai bombázók nem lopakodók, nem sokat érnek, az USA légierő leszedi őket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 10:12:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " Az elv az, hogy a csali robbanófej könnyebb" - az oroszoknak már arra sem telik, hogy a csaliba tegyenek pár követ? :-))

arthurthedent 2022.12.27. 10:15:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezek csak a visszatérő szakaszban működnek. Az elv az, hogy a csali robbanófej könnyebb, ezért a légkörbe érve erősebben lassul az éles robbanófejnél."

Persze, mert a robbanófejeket csak a visszatérő szakaszban dobálja szét a rakéta. Előbb nincsenek különálló decoy robbanófejek, ezért nincs is mit megkülönböztetni.

"Így csak másodpercek vannak az elhárító rakéták indítására."

Az elhárító rakétákat bármikor lehet indítani. A probléma az, mégpedig mindkét oldalon, hogy csak olyan elhárítás van, ami a ballisztikus rakétát a visszatérő szakaszban támadja. Előre lehet indítani, de a lényeg, hogy az elhárítás időkritikus.

Vannak persze olyan elhárító rakéták is, amik az alsó szakaszban képesek támadni, végülis ha pár kilóméterre a céltól sikerül kilőni a robbanófejet az is hasznos, jobb mint amikor a hajó felett 300 méterre detonál.

"amíg az eltérő lassulás alapján azonosítják a csalikat"

Sokféle próbálkozás volt. Mivel nem tudni, hogy a decoy-ok milyenek, nem volt igazi teszt, nem tudjuk, hogy melyik módszer az eredményes és mennyire. Próbálták mérni például a nukleáris töltet sugárzását, a pályát, sok dolgot.

Amúgy meg én nem étulajdonítanék ezeknek az ál-robbanófejeknek túl nagy jelentőséget. Csökkentik a védekezés hatékonyságát, ami amúgy sem teljesen biztos. Nem a decoy a nagy probléma, hanem az, hogy a védekezés eleve tökéletlen.

arthurthedent 2022.12.27. 10:16:08

@arthurthedent: Kilóméter.... :) na jó, a magyar nyelv már nem megy olyan jól...

arthurthedent 2022.12.27. 10:20:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "a csaliba tegyenek pár követ?"

Sokféle van. Az egyik elképzelés az volt, hogy pici, de azonos radarképű csaliból jó sokat lehet berakni és akkor a sok csali közt jól elveszik az igazi. Vannak felfúvódó csalik, lufik, mindenféle. Infravörös kép, hőmérséklet, pálya, sugárzás, irányítottság, radarzavaró... régi harc ez, mindkét oldal mindenféle dolgokkal kijött.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 10:21:14

@arthurthedent: Ez a szar mat olyan nehéz hogy fix kilövő állásokról kell indítani. Ha a lopakodók megelőző atomcsapást mérnek rájuk, akkor nagyon sérülékenyek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.27. 10:22:18

@arthurthedent: Azért egy hiperszonikus felfúvódó lufit megnéznék. :-))

arthurthedent 2022.12.27. 10:24:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Kevered az űrvédelmi rendszert, meg a műholdas felderítést. Mivel az orosz stratégiai bombázók nem lopakodók, nem sokat érnek, az USA légierő leszedi őket."

Ez is elég bonyolult. A műholdas felderítés elsősorban hajók mozgásának felderítésére és a rakétaindítások érzékelésére alkalmas. A bombázók követésére elsősorban földi radarokat lehet használni. Csakhogy az oroszok nyilván nem sima bombázást használnának, hanem cirkálórakétákat, amik piszok alacsonyan képesek nagy távolságba, gyorsan menni. Kicsik is, szóval nem könnyű leszedni őket.

arthurthedent 2022.12.27. 10:31:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Ez a szar mat olyan nehéz hogy fix kilövő állásokról kell indítani. Ha a lopakodók megelőző atomcsapást mérnek rájuk, akkor nagyon sérülékenyek."

Igen, a telepített kilövés elég ciki. Elavult.

Fogalma sincs senkinek, hogy mit hozna egy ilyen totális nukleáris csapás, de elég valószínű, hogy mindenki hülyeségeket beszél. ;)

A "totális pusztítás" például ilyen marhaság. Valószínűleg nem lenne olyan nagy a pusztítás, mint amivel riogatnak. Európában például valószínűleg nem lenne sokkal nagyobb az emberáldozatok száma, mint a második világháborúban. Csak mondjuk nem évek alatt, hanem az első két órában. :-o

Én például valószínűleg túlélnén, hogy aztán a csapás utáni első hónapban pusztuljak el:
1) A belemet ki.kádva, a saját mocskomba fetrengve.
2) A szomszédok ellen három konvervért kibelezve, miközben partvisnyélre szigszalagozott konyhakéssel próbálok meg védekezni.

Ilyen az élet. :(

arthurthedent 2022.12.27. 10:37:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Azért egy hiperszonikus felfúvódó lufit megnéznék. :-))"

A ballisztikus lét alapeleme:
1) lent gyors, fent lassú
2) fent ritka a légkör

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.27. 10:39:28

@arthurthedent:

"Nem a decoy a nagy probléma, hanem az, hogy a védekezés eleve tökéletlen."

Azért nem mindegy, hány robbanófej csúszik át a védelmen. Emberek millióinak élete múlhat rajta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.27. 10:42:00

@arthurthedent:

Erre szokták azt mondani, hogy egy atomtámadás esetén azok járnak jobban, akik azonnal meghalnak.

arthurthedent 2022.12.27. 10:52:15

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezek önállóan manőverező, lopakodó eszközök, plazmafelhőben repülnek, emiatt a radarok számára alig láthatók."

Közismert legenda.

1) A "plazmafelhő" frankón visszaveri a radarjelet, frankón lehet radarral követni.
2) A "plazmafelhő" olyan hőjelet ad, hogy az űrből is kitűnően lehet követni.
3) Frankó, a "plazmafelhő" tök jól megvakítja a rakétát, sem kommunikálni nem tudsz vele sem maga a rakéta nem képes érzékelni a rá irányított eszközök radarjelét.

A "plazmafelhő" csak probléma a hiperszónikus rakétának, nem előny.

arthurthedent 2022.12.27. 10:53:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Erre szokták azt mondani, hogy egy atomtámadás esetén azok járnak jobban, akik azonnal meghalnak."

Na igen... :D

arthurthedent 2022.12.27. 10:56:04

Itt egy jó kis videó arról miért kamu a hiperszónikus legenda:

www.youtube.com/watch?v=yOE0-sL0nQ4&ab_channel=NotWhatYouThink

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.27. 11:30:45

@arthurthedent:

„Okés, kezdjük ott, hogy minden interkontinentális ballisztikus rakéta egyben hiperszónikus rakéta is egyben. Amikor azt mondod, hogy nem a hiperszónikus rakéták számítanak elsődlegesen, hanem az interkontinentális ballisztikus rakéták, akkor önellentmondásba keveredtél.”

A sebességük hiperszónikus, de nem ezeket nevezi a hadtudomány hiperszónikus rakétáknak, hanem azokat az új fejlesztésű sikló repülőeszközöket, amelyet hordozórakéta emel magasba, majd az arról történő leválás után siklórepülésben éri el a célt, vagy azokat a hiperszonikus cirkáló repülőeszközöket, amelyek hiperszonikus sebességet biztosító, a környezeti levegő oxigénjét elhasználó hajtóművel (torlósugár-hajtómű) érkezik célba.

„Már régen nem "többrobbanófejes" rakéták ezek. Decoy fejeket használnak, ami azt jelenti, hogy jónéhány robbanófej üres, csak elterelésként vannak, hogy a valódi robbanófejek célba jussanak.”

Támadó fegyverként csak több robbanófejes rakéta hatékony!

arthurthedent 2022.12.27. 11:49:43

@atomic power 1986DucaDuca: "A sebességük hiperszónikus, de nem ezeket nevezi a hadtudomány hiperszónikus rakétáknak" "sebességet biztosító, a környezeti levegő oxigénjét elhasználó hajtóművel"

Amikor az oroszok hiperszónikus rakétáról beszélnek nagyon sokszor valódi rakétát értenek ez alatt. Ilyen például a Kh-47M2 Kinzhal, vagy az Avangard.

arthurthedent 2022.12.27. 11:50:41

@atomic power 1986DucaDuca: "Támadó fegyverként csak több robbanófejes rakéta hatékony!"

Akkor Ukrajnát olyan fegyverekkel támadják, ami nem hatékony? :D Miért?

GyMasa 2022.12.27. 12:07:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Hülyegyerek! Még a számítógépekhez sem értesz! Hová lett a posztod. :-)) "
Akkor hová lett?
Mert azt írta zölddel, hogy sikeresen elküldte, de nem jelent meg.
Sok link volt benne, tehát valószínűleg Artúrnak jová kell hagynia, hogy megjelenjen.

"Talán a kommented! Mit nem értesz te vakhangya. Gazdag ukránok tulajdonába került a föld, majd a tulajdonos a saját földjét bevitte a saját maga által alapított külföldi cégébe. Jól leégtél, te putyin seggnyaló! "
Maradjunk annyiban, hogy ez nem bizonyítja, hogy igazad lenne.

És, kellemes karácsonyt, így utólag is!

GyMasa 2022.12.27. 12:10:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

" Megnyugtathatlak! "
Mi van, öreg?
Eltört a mécses?

"Te nekem nem okoztál csalódást, sosem gondoltam sokat rólad."
Pont azt gindilsz, amit akarsz!

" De az zavar benned, hogy teleliheged a posztot a szaros pofáddal, mert a nyelved most húztad ki putyin seggéből. Undorító féreg vagy aki tömeggyilkosoknak szurkolsz. "
Te, figyelj már!
Eddig az ENSZ szerint kevesebb civil (úgy fele annyi) halt meg a 10 hónap harcai alatt, mint az azt megelőző 8 évben az ukránok oroszt megöltek.
Szóval, pont te vagy az, aki egy tömeggyilkosnak szurkol.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.27. 12:30:06

@arthurthedent:

"Amikor az oroszok hiperszónikus rakétáról beszélnek nagyon sokszor valódi rakétát értenek ez alatt. Ilyen például a Kh-47M2 Kinzhal, vagy az Avangard."

Akkor mégse legenda? Létezik? Mi neked a valódi rakéta?
Az Avagard-ot egy interkontinentális hadászati ballisztikus rakéta emeli mintegy 100 km magasságba, majd a ott leválik hordozójáról. Ezután nagy sebességgel és manőverezve közelíti meg a kijelölt célt.
Az Avangard maximális sebessége több mint Mach 20. Alkalmas 2 Mt robbanóerejű nukleáris töltet hordozására. 2018 decemberben a tesztelés során 6000 km-t repült Szibéria fölött, majd a
Kamcsatkai-félszigeten kijelölt célterületre csapódott. Rövid ideig képes Mach 20–27
sebességgel repülni. A becsapódás előtt a sebességét a célkörzetben jelentősen csökkenteni kell a nukleáris robbanófej pontosabb célba juttatása érdekében. A repülés utolsó fázisában van a
legnagyobb esély a hatékony légvédelemi ellentevékenységre. Az Avangard rendelkezik olyan fedélzeti berendezésekkel, amelyek segítségével képes kijátszani
a jelenleg legfejlettebb rakétavédelmi rendszereket is. Ezt elősegíti nagy sebessége
és manőverezőképessége, és ennek következtében lényegében kiszámíthatatlan az
útvonalának az előrejelzése, illetve követése. Hatótávolsága mintegy 12 000 km.

Az Avangard 2019 decemberében jelent meg harcoló alakulatnál. Két ezredet terveznek hadrendbe állítani.

A Kinzsal hadrendbe állításás megtörtént, a Déli Katonai Körzetben már harckészültségben
állnak. A hangsebesség tízszeresét elérő eszköz hatótávolsága 2000 km, hagyományos
és nukleáris robbanófejjel is szerelhető. Légi indítású, MiG–31 típusú repülőgépek hordozzák.
Oroszország száz MiG–31 modernizálását tervezi, hogy alkalmassá tegye őket az eszköz hordozására. A Tu–22M3-as bombázókat is fel akarják szerelni ezzel a fegyverrendszerrel. Vezérlését tekintve
kombinált távirányítással rendelkezik, melynek összetevői az optikai és tehetetlenségi
navigáció, kombinálva a GLONASzSz műholdas navigációs rendszerrel.

"Akkor Ukrajnát olyan fegyverekkel támadják, ami nem hatékony? :D Miért?"

Hadászati támadófegyverekről volt szó!

arthurthedent 2022.12.27. 14:56:00

@atomic power 1986DucaDuca: "Akkor mégse legenda? Létezik? Mi neked a valódi rakéta?"

Hitler V2 rakétája becsapódása előtt átlépte a Mach 5 határt, tehát már az is hiperszónikus volt. Nem azt mondtam, hogy nem létezik hiperszónikus rakéta, azt mondtam, hogy az orosz rakétatechnika JÓRÉSZT legenda. Sok a legenda benne, de persze létezik.

A "valódi" rakétán azt értettem, hogy rakétamotor hatja, nem levegőt belélegző (ait breading), motor, azt, hogy nem "cirkálórakéta", ami valójában egy pilót nélküli öngyilkos drón.

arthurthedent 2022.12.27. 15:05:19

@atomic power 1986DucaDuca: "Az Avagard-ot egy interkontinentális hadászati ballisztikus rakéta emeli"

Azt mondtad, hogy az a hiperszónikus rakéta, amit ramjet vagy scramjet hajt. Az Vangard-on semmiféle motor nincs, "glide" módban éri el a nagy sebességet, azaz valójában gyorsan esik le.

A legendás 20-27 Mach-os sebességét az oroszok állítják, de ilyen sebességen működő motort még senki sem látott, mint ahogyan senki sem látta az Avangard-ot ilyen sebességgel repülni. Azaz az Vangard felfelé nem hiperszónikus, lefelé meg nem rakéta.

"A Kinzsal hadrendbe állításás megtörtént, a Déli Katonai Körzetben már harckészültségben
állnak."

Csakhogy hagyományos rakétamotor hatja, azaz a te állításod szerint ez sem hiperszónikus rakéta.

Hogy világos legyen: a csúcs modern hiperszónikus rakétatechnikában a ramjet és/vagy scramjet motor a csúcs, az a nehézség. Sem az amerikaiaknak, sem az oroszoknak nem sikerült hadrendbe állítani ilyen motorral felszerelt hiperszónikus eszközt. Kísérletek voltak, vannak, gyors rakéták vannak, de a csodafegyver nem létezik.

arthurthedent 2022.12.27. 15:06:35

@atomic power 1986DucaDuca: "Hadászati támadófegyverekről volt szó!"

Igen, hadászati. Az oroszok folyamatosan lövik Ukrajnát, egy robbanófejes eszközökkel. Rakétákkal és cirkálórakétákkal. Mindegyikben egy robbanófej van. Akkor ezek nem hatékonyak?

fkv.119 2022.12.27. 15:35:54

@arthurthedent: "Meg eladtak egyet indiának, ami szintén nem működik. :-o"

Nem másik, EZ az. :)

"1994-ben India jelezte, hogy megvásárolná, 2000-ben alá is írták erről a szerződést, 2002-ig alkudoztak az árról, a végén megegyeztek 2,5 milliárd amerikai dollárban, de a hajót már 1996-ban kivonták az aktív szolgálatból, majd 2004-ben törölték az Orosz Flotta állományából, India átnevezte, akkortól „INS Vikramaditya” a neve, majd... nekiláttak felújítani, úgy volt, hogy 2012-ben szállítják le, Mig29K vadászgépekkel együtt, melyekért a vásárló kifizetett még potom kétmilliárd dollárt. Ezek szerint tíz év alatt sem szállították – kifizették, mindhiába, nem érkezett Indiába."

forgokinpad.blog.hu/2022/12/22/gombhoz_a_kabat_405

fkv.119 2022.12.27. 15:48:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az Oroszország nélküli Európának csak egy atomháborútól lenne oka félni. Ennek megelőzésére azonban nem a legjobb módszer a háború eszkalálása"

Atomja a franciáknak is van. Meg Londonnak és Washingtonnak is, amit a mindig részeg Medvegyev állandóan le akar bombázni, hogy nehogy Moszkva véletlenül megússza a válaszcsapást.

fkv.119 2022.12.27. 15:53:07

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tudja ezt ő is, csak nem ezt a papírt nyomták a kezébe a KGB tartótisztjei.

fkv.119 2022.12.27. 15:55:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: És hol van a híres Armata, miért nem azt lövetik szarrá Javelinekkel? :D

fkv.119 2022.12.27. 15:56:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hogyhogy mi? Hát a pénz. Ingyen senki nem lehet ennyire hülye hazaáruló mint ezek.

fkv.119 2022.12.27. 16:00:28

@atomic power 1986DucaDuca: "érvényben lévő SALT -1 szerződésnek"

1. Nincs érvényben, 5 évre kötötték 72-ben, lejárt. A SALT-2-t meg a muszkák nem írták alá.
2. Érvényben van a Budapesti Memorandum is, hogy a muszkák nem támadják meg Ukrajnát. Aztán szartak rá. Akkor az ő fejükre ki nem szarhat?

fkv.119 2022.12.27. 16:02:20

@atomic power 1986DucaDuca:

"Esetleg azt akarod mondani, hogy az USA nem tartja be a SALT-1 szerződést?"

Esetleg azt akarod mondani, hogy a muszkák nem tartják be a Budapesti Memorandumot?

arthurthedent 2022.12.27. 16:02:39

@fkv.119: Azt hiszem az az Admiral Gorshkov volt. Átadták, de nem működött, meg aztán háromszoros áron ment, a fene tudja. Azt tudom, hogy India roppant kiakadt, pedig azért valljuk be az Indiaiak sem a precízságükről híresek. :D

Nem könnyű kiigazodni ezeken a hajókon, főleg, hogy azt sem tudják eldönteni mi legyen a nevük.

A tervezés alatt "Szovjetúnió" volt a neve, aztán "Riga", utána "Leonid Brezhnev", aztán "Tbilisi" és a végén "Admiral Kuznetsov". Harminc év alatt átlagba évi 15 napot volt kikötőn kívül. :-o

Legutóbb szárazdokkban kisüllyedt alóla a dokkhajó, mert ellopták a gázolajat a dízelgenerátorokból és ráborult egy daru. Vagyis állítólag nem is a gázolajat lopták el, hanem 630 000 dollárnyi pénzt, amiből például a gázolajat kellett volna venni. :D

Sok kalandon átestek ezek a hajók, pedig harcba nem is nagyon voltak. :D

fkv.119 2022.12.27. 16:08:45

@arthurthedent: "Ha egy fegyveres férfi lő rád, akkor megpróbálod lelőni, nem a sógorát vagy az unokatestvérét fogod bombázni, nem?"

Hát, orosz logikával de. :D

fkv.119 2022.12.27. 16:11:20

@arthurthedent: Valószínűleg Armatát is azért nem láttunk Ukrajnában, mert még a fából ácsolt lövegtornyokat nem sikerült lecserélni igazira. :)

arthurthedent 2022.12.27. 16:13:58

@fkv.119: Az armaták lerphadtak valahol Moszkva külvárosába, azóta ellopták a motort belőlük. :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.28. 08:37:52

@arthurthedent: Pedig harcban nagyon hatékonyak. Az ellenség nem találja el a röhögéstől.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.28. 08:38:59

Most olvasom. A ruszkik rejtegetik a repcsijeiket. Nahát! Ezek a kóbor ukrán drónok!
süti beállítások módosítása