wagmg

wagmg

Miért indított Oroszország háborút?

2022. december 02. - arthurthedent

Okés, akkor elmondom, hogy én szerintem mi is történt, miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Megpróbálom koherens rendszerbe foglalni az eseményeket, kitalálni, hogy mi járhatott Putyin fejében, mik voltak a racionálos okai a háborúnak. Merthogy van racionális magyarázat, csak persze nem az, amit a legtöbben hisznek.

Ukrajna fontos geopolitikai szerepet játszik Oroszország életében. Oroszország állami bevételeinek tetemes része a kőolaj és a gáz európai exportjából származik, Oroszország a kőolajból és a földgázból él, ez közismert. A Szovjetúnió annak idején csővezetékeket épített, többek közt éppen Ukrajnán keresztül. Valójában így működik a kőolaj, így működik a földgáz, ha van csővezeték megy az üzlet, ha nincs vezeték, vége a dalnak.

Ukrajna az ezredforduló után ébredezni kezdett. Oroszország hamar ráébredt, hogy veszélybe kerültek az állam bevételei. Az orosz vezetők látták, hogy hamarosan megindul ukrajnában a kitermelés, ukrajna a Szovjetúnió által kiépített vezetékeken a saját maga által kitermelt energiahordozókat fogja árulni. Elveszi Oroszország európai piacának egy részét, magához ragadja a csővezetékek használatát, Oroszországot ezzel komoly hátrányba sodorja. 

A probléma hamar sürgetővé vált. A Szovjetúnió által oroszországra hagyott fegyverek rohamosan avultak el, az orosz demográfia hanyatlóban, a modern fegyverek gyártása nem éri el a Szovjet dicsőséges idők árnyékát sem. Ráadásul Ukrajna NATO tagság felé kacsingat.

 A NATO egy védelmi szövetség. Nyilvánvalóan szó sincs arról, hogy a NATO megtámadja Oroszországot, ez képtelenség. Viszont ha Oroszország fegyveres megoldást keres a fosszilis energiahordozók problémájára, azaz ha Oroszország "támadni akar", akkor azt csak a NATO csatlakozás előtt teheti meg. A fő ok tehát az energiahordozók piacában keresendő, a NATO csatlakozás pedig a sürgető határidőt adja.

2014-ben Oroszország a megszokott orosz stratégia szerint lépett. Puhatolozó, próbálkozó támadást indított. Próbált minél kevesebb kockázattal, minél kevesebb elköteleződéssel járó támadást indítani, hogy kiderítse egy komoly támadás milyen eredménnyel járna. Közismert orosz stratégia, semmi meglepő nincs benne.

A támadás komoly, mondhatni nem várt sikerrel járt. Oroszország elfoglalta a Krím félszigetet, ami hatalmas nyereség volt, ráadásul sikerült destabilizálni és kvázi orosz befolyás alá helyezni több megyét az orosz-ukrán határon.

Ezzel valójában Oroszország minden célját elérte. A NATO csatlakozás innentől Ukrajna számára lehetetlenné vált, az Ukrán álmok meghiúsultak mind a NATO csatlakozásra, mind az EU csatlakozásra, mind pedig a komoly gáz és kőolajkitermelésre. 2014-től Oroszország hosszú távú terveit nem fenyegette Ukrajna NATO csatlakozása, azaz Oroszország innentől akkor támadja meg Ukrajnát, amikor csak akarja.

Ha 2014 "puhatolozó" támadás volt, Oroszország a fő támadást elhalasztotta, egyszerűen úgy ítélte meg, hogy "ráérünk arra még". Egy komoly támadás ugyanis nem hozott volna jelentős előnyöket, hiszen, ahogy láttuk Oroszország 2014-ben minden célját elérte. Ráadásnak, mintegy váratlan főnyereményként Oroszország megkapta a Krím félszigetet. Nem a Krím volt a cél, de ha már megvolt Oroszország természesen örömmel csatolta magához. Nem gondolta senki, hogy ebből mekkora baj lesz.

A baj ott kezdődött, hogy a Krím vízellátását egy csatorna biztosítja, amit Ukrajna természetesen azonnal elzárt. A Krím vízellátása ezzel elbukott, a Krím félsziget mezőgazdasága gyorsan hanyatlani kezdett. 

Ráadásul a nyugati szankciók miatt eltűntek a nyugati túristák, az ukrán túristák pedig nyilván szintén elkerülték a Krímet. A Krím mezőgazdasága és turisztikája ezzel pillanatok alatt ment a levesbe. 

Ráadásul hiába épített Oroszország hidat a Krím felé, az ipar is hanyatlásnak indult. Egy híd, hiába profi, hiába a vasút és a közút, egyszerűen kevésnek bizonyult. Krím nem kicsi, több millió ember lakja, nem lehetséges egyetlen hídon életbe tartani az iparát. 

Mezőgazdaság tehát leépül, nem elég a víz. A turisztika leépül, kizárólag orosz turisták látogatják, az pedig kevés a lakosság eltartására. Az ipar leépül, túl távoli, túlságosan elválasztott, az egyetlen híd túl szűk keresztmetszet.

Demográfialiag szintén problémás a Krím az oroszok számára, egyre kevesebb az orosz, egyre több a tatár. 

Katonai szempontból szintén problémás a Krím. Lehet csapatokat állomásoztatni, de ezek túl messze vannak a fő erőktől, a parancsnokságtól, az egy híd megint csak kevés. A Krím nehezen védhető, egy komoly konfliktus esetében az egy szem híd lebombázása katonai katasztrófához vezethet.

Na, most van bajban Oroszország. Több millió embert csatoltak oroszországhoz, akik azonban egyre elégedetlenebbek. Egyre nagyobb a veszélye annak, hogy tiltakozások kezdődnek, esetleg tüntetések, amik magukkal rántják az egész birodalmat. Putyin és az orosz elit semmitől nem fél jobban, mint a tiltakozásoktól, a forradalomtól. Az életük múlik rajta.

Szerencsére azonban a COVID lezárások végén elkezd emelkedni a gáz ára. Oroszország régi szokása, hogy amikor magas  a gáz ára katonai kalandokba bocsájtkozik. Most van pénz, most kell kalandozni alapon megoldást keresnek a Krím égető problémájára is. Ha sikerülne kialakítani egy szárazföldi kapcsolatot a Krímmel, Oroszország minden problémája megoldódna a régióban.

Lenne víz, mert a csatorna orosz fennhatóság alá kerülne. Annyi utat lehetne építeni a szárazföldön keresztül amennyi csak kell. megindulna az ipar, megindulna a mezőgazdaság, megindulna a turizmus. Még akár kikötőt is lehetne szerezni, ami az ipar és a katonai problémák szempontjából is hatalmas nyereség lenne. Egy ilyen szárazföldi összeköttetéssel Krím egy csapásra problámából erős bástyává, az Orosz birodalom ékkövévé válna.

Elégedettek lennének a Krím lakosai, lehetne önnepelni, Putyin megkoronázná a nevével fémjelzett korszakot. Méltán vonulhatna be a legnagyobb oroszok panteonjába.

Persze, nyilván nem mondhatja Oroszország, hogy iszonyatos problémái vannak a Krímben. Nem mondhatja, hogy "destabilizálni akartuk Ukrajnát, meg akartuk akadályozni a NATO kapcsolatot, de kellett nekünk a Krím, mint púp a hátunkra". Azt sem mondhatja Putyin, hogy "ja, hát a tüntetésektől, lázongástól rettegek". Ráadásul azt sem mondhatja, hogy "azokra az ukrán területekre rohadt nagy szükségünk van a Krím kapcsolatra". A nemzetközi nagypolitika nem veszi jó néven a területszerző háborúkat, egyenesen háborús bűnnek tartja ilyenek indítását. Valamit azonban mondani kell, meg kell indokolni a katonai akciót.

Sebaj, van indok. A nagyvilág számára ott az a bizonyos NATO csatlakozás, amit oroszország ugyan már 2014-ben megakadályozott, de sebaj, mondani azt lehet. A nyugati polgárok egy része biztosan elhiszi. Az orosz piac számára a felmérések szerint a náci kártya a legmegfelelőbb. Az átlagos orosz polgár érthető módon érez büszkeséget a második világhábori nácitlanításaira, úgy tűnik egy ilyen magyarázatot készséggel elfogad. Nácik meg persze mindenütt vannak, ha meg nincsenek az sem számítana. Nácizni mindig lehet.

2022-ben Oroszország tehát újra megtámadja Ukrajnát, most már nyíltan, a 2014-es puhatolozó támadáson felbuzdulva fejest ugrik a konfliktusba. A 2014-es ismereted azonban elavultak. Nyolc év telt el, Ukrajna felkészült, képes ellenállni. Az orosz kudarc hatalmas, de ez már egy másik történet.

Hát így, ezek szerintem a racionális okok, a sakkjátszma lépései. Itt vannak a történések koherens, logikus rendszerbe foglalva. Minden lépés értelmes, minden lépésnek logikus, ésszerű oka van. Akkor is, ha minden ok, minden lépés szép vastagon le van fedve több réteg hazugsággal, ahogyan az lenni szokott.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr1017992732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2022.12.02. 09:29:41

Nem olvastam a posztot, mert az eddigiek alapján-a posztoló egyoldalú hozzáállása- feleslegessé teszi.

Az utóbbi évtizedek eseményei alapján ez a háború mindenképpen kitörésre volt ítélve. A nyugat agresszív terjeszkedését figyelembe véve. Az USA demokrata "győzelme" a biztosíték ezekre.
Ukrajna mindenképpen alkalmas volt a kis zöld gazemberrel az élen, hogy ez a háború kitörjön, Csupán idő kérdése volt.

A háború elkezdésére okot találni meg a nyugatnak sose jelentett túlságosan nagy gondot. egy remény van, hogy közvetlen nem fog beavatkozni- csak más farkával veri a csalánt- mert tudják, hogy egy atomháborúnak csak vesztesei vannak.

Talán ennyi csupán a lényeg. Csak talán annyit még, hogy a nyugat a felsőbbrendűségét eddig csak háborúkkal próbálta igazolni. Az atomháborútól ő is fosik, szerencsére.

arthurthedent 2022.12.02. 09:39:04

@6.Lenin: "Nem olvastam a posztot, mert az eddigiek alapján-a posztoló egyoldalú hozzáállása- feleslegessé teszi."

Vannak emberek, akiknek az olvasás feleslegesnek tűnik, írni viszont szívesen írnak.

"Ukrajna mindenképpen alkalmas volt a kis zöld gazemberrel az élen, hogy ez a háború kitörjön, Csupán idő kérdése volt."

A háború 2014-ben kezdődött, akkor még Zelenszkij színészkedett. Látom a tények nem zavarnak.

"A háború elkezdésére okot találni meg a nyugatnak sose jelentett túlságosan nagy gondot."

A háborút Oroszország indította. Látom a tények megint csak nem zavarnak.

"Csak talán annyit még, hogy a nyugat a felsőbbrendűségét eddig csak háborúkkal próbálta igazolni."

A nyugat gazdaságilag, kultúrálisan, műszakilag, tudományosan felsőbbrendű. Látom a tények nem zavarnak.

"Az atomháborútól ő is fosik, szerencsére."

A "nyugat" nem "fosik" az atomháborútól, mert nem gondolkodó lény. Mindazonáltal elmebetegnek kell lenni ahhoz, hogy valaki az atomháború kitörését kockáztassa, mint putyin haverod.

6.Lenin 2022.12.02. 09:49:24

@arthurthedent:

Nem cáfoltál semmit, csak a saját mantrádat nyomtad, igazolva engem, miért nem érdemes a poszttal foglalkozni. Miért is kéne valamit elolvasni, ha ismerem előre a tartalmát?

6.Lenin 2022.12.02. 09:57:48

Joe Biden: Kész vagyok tárgyalni Putyinnal
A háború feldarabolhatja a Nyugatot.

Az USA és Oroszország megint meg fog egyezni, mások kárára.

arthurthedent 2022.12.02. 10:05:52

@6.Lenin: "Nem cáfoltál semmit"

de igen

"Miért is kéne valamit elolvasni, ha ismerem előre a tartalmát?"

Nem ismered a tartalmát, el sem olvastad.

"Az USA és Oroszország megint meg fog egyezni, mások kárára."

Már megint látnoknak gondolod magad? :D

6.Lenin 2022.12.02. 10:11:29

www.youtube.com/watch?v=1wy2p5Yfne0

Ha ismered a szerzőt felesleges is lehet az olvasás

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.02. 10:52:32

"elmondom, hogy én szerintem mi is történt, miért támadta meg Oroszország Ukrajnát."

Pár napja még asztat írtad, hogy a posztokban nem a saját véleményedet írod, mert az senkire nem tartozik.

arthurthedent 2022.12.02. 12:34:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Pár napja még asztat írtad, hogy a posztokban nem a saját véleményedet írod, mert az senkire nem tartozik."

Pontosan! Pár napha nem a saját véleményem írtam, amin egyesek rohadtul ki voltak akadva. Úgy döntöttem hát, hogy leírom a saját véleményemet.

"Ukrajna szerint 13ezer ukrán katona halt meg, az amerikaiak szerint tízdzer ennyi.
Arthúr, most kinek hiszel?"

Nem vagyok hívő. A hitet mint olyat szeretem kizárni az életemből, amennyire lehet.

arthurthedent 2022.12.02. 12:56:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Arthúr, most kinek hiszel?"

Hahh, az általad hivatkozott cikkecskében VARGA CSENGE önmagával került ellentmondásba. Nyilvánvalóan légből kapott kitaláció az, hogy "az amerikaiak szerint tízszer ennyi".

Az ukránok szerint 13 000 katona halt meg. Az amerikaiak szerint nem tízszer ennyi, az amerikaiak szerint "mintegy 100 ezer orosz és 100 ezer ukrán katona halt meg vagy sebesült meg". Azaz, ha felteszük, hogy a sebesültek száma 3-szoros, akkor az amerikaiak szerint 25 000 az ukrán halott katonák száma. Ami nem "tízszer annyi", hanem mintegy 1,9-szer annyi, kevesebb mint kétszer annyi.

Persze a 10-szer annyi sokkal jobban hangzik, csak mondjuk egy rohadt nagy hazugság.

arthurthedent 2022.12.02. 13:15:09

@arthurthedent: Mármint az a hazugság, hogy "az amerikaiak szerint 10-szer ennyi" a halott. Azt, hogy mennyien haltak meg nem tudjuk, de azt igen, hogy az amerikaiak szerint kevesebb, mint kétszer annyian mint az ukránok szerint.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.02. 13:42:02

@arthurthedent:

Az amerikaiak szerint az oroszoknál is 100 ezer a halottak és sebesültek száma, pont annyi, mint az ukránoknál.Vagyis 33 ezer lehet a halottak és 66 ezer a sebesültek száma. Ez jóval jevesebb az ukránok által közzétett 80+ ezer orosz halottnál.

"A hitet mint olyat szeretem kizárni az életemből, amennyire lehet."

Mivel a hitet kizártad az életedből, így kérdezem: Melyik becslést gondolod reálisabbnak?

Remélem, a gondolkodást még nem zártad ki az életedből. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.02. 13:43:12

@arthurthedent:

Abban egyetértek, hogy a cikk címe erősen túlzó, clickbait-szagú.

arthurthedent 2022.12.02. 17:28:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mivel a hitet kizártad az életedből, így kérdezem: Melyik becslést gondolod reálisabbnak?"

Fogalmam sincs, hogy az amerikaiak honnan vették a számot. Azt, hogy az ukránok honnan vették lehet sejteni, de az amerikaiak vajon mire alapítják a becslésüket? Műholdfelvételek? A sebesültszállítások? Saját statisztika?

Azt mondják, hogy a sebesültek száma a halottak 2-3-szorosa. De vajon melyik hadsereg esetében, hisz az amerikaiak még soha nem harcoltak oroszok ellen. Az oroszoknál is pont olyan hatékony a sebesültek kezelése?

Ha az amerikaiak tudják hányan haltak meg az oroszok közül, akkor azt is tudják, hogy hány tankot, hány teherautót, hány rakétát vesztettek? Akkor a többi szám hol van?

A becslés a módszertan nélkül szerintem semmit sem ér. Nem az a helyzet, hogy nem hiszem el az amerikai számokat, a helyzet az, hogy szerintem nem is lehet értelmezni. Csak egy újságíró gondolhatja, hogy ez így jelent valamit.

Lehet, hogy az oroszok 90 ezer embert vesztettek. Lehet, hogy 30-at. Ezek így használhatatlan számok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.02. 17:38:23

@arthurthedent:

Én abból indulok ki, hogy az ukrqnok nyilván a ténylegesnél jóval kisebb veszteséget vallanak be, az amerikaiaknak ellenben nem fűződik érdekük az ukrán veszteségek eltúlzásához. A módszertsnról semmit nem tufunk, ebben igazad van, viszont valószínű, hogy az amerikaiaknak jó rálátásuk van az ukrán seregben történő dolgokra. Nem lehetsz te sem olyan naiv, higy azt ne hondold, gogy nincs ott egy rakás CI-jük és egyéb információforrásuk. Na meg már a rádiós és internetes forgalomból is sokat meg lehet tudni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.02. 18:44:28

Én csak a háború kitörése után hallottam olyanokról, hogy Ukrajna mekkora gabona exportőr, meg állítólag náluk is találtak némi gázt a föld alatt. Gondolom ez is vastagon benne van a dologban.

6.Lenin 2022.12.02. 19:14:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Benne, a legtöbb már amerikaiak kezében, felvásárolva. ezért fognak ŐK megegyezni a ruszkikkal.

B+ legalább ne reklámozd, hogy mennyi mindenről fingod sincs, de belepofázol. Ne járasd már le magad-önként-, ennyire.

De érdekelne, hogy te szerinted miért is van ez a háború, ki, ki ellen is harcol és miért is? Eddig mi volt róla az elképzelésed? Faltad a propagandát, mint kacsa a nokedlit.

1x- egy gyenge pillanatukban sokan elszólják magukat. Neked most jött el ez az idő.

6.Lenin 2022.12.02. 19:37:18

"Putyin helyett kaukázusi, közel-keleti és dél-amerikai diktátorokkal tárgyal a Nyugat
Ha olajról és gázról van szó, gyakran elfelejtődnek az emberi jogi kérdések."-index.hu

fkv.119 2022.12.03. 07:55:04

"Ukrajna az ezredforduló után ébredezni kezdett. Oroszország hamar ráébredt, hogy veszélybe kerültek az állam bevételei."

Miért? Elzárják az ukránok a gázcsapot? Az EU elől? De hát oda akarnak ők is belépni, ezzel köszönnének belépéskor? Eszükbe nem jutna. Nincs veszélyben a muszka biznisz.

"Az orosz vezetők látták, hogy hamarosan megindul ukrajnában a kitermelés, ukrajna a Szovjetúnió által kiépített vezetékeken a saját maga által kitermelt energiahordozókat fogja árulni."

Nincs nekik annyi. Nálunk is van pár kutacska, de ettől még nem vagyunk Ewingok.

Szerintem simán csak könnyű hódítást láttak az oroszok által lakott szomszéd területekben, és mivel ingyenlóvé állt a házhoz az olajból, úgy gondolták életszínvonal javítás helyett hódításra basszák el azt.

"Demográfialiag szintén problémás a Krím az oroszok számára, egyre kevesebb az orosz, egyre több a tatár."

68% a muszkák aránya, számszerűen egyre nő. Tatárból 10% van, darabszámra kicsivel kevesebb mint 2001-ben.

"A Krím nehezen védhető"

De ki akarná megtámadni ha a védőnek 5000 atomrakétája van? Persze az ukránok nem adják, mert az övék, de ha le lenne papírozva, ki más jelentkező lenne az elvételére?

"A nemzetközi nagypolitika nem veszi jó néven a területszerző háborúkat, egyenesen háborús bűnnek tartja ilyenek indítását."

Azért jópár népirtó afrikai és latinamerikai diktátort el tudtak viselni. Ha vége a háborúnak, megint összeborulás lesz a benzinkutassal, mert kell a gáz + olaj.

"Az átlagos orosz polgár érthető módon érez büszkeséget a második világhábori nácitlanításaira"

Pedig a legszebb éveik voltak amikor másodrendű állampolgárként részt vehettek a Lebensraumban. Akkor voltak a legszabadabbak.

"Az orosz kudarc hatalmas, de ez már egy másik történet."

De csak amíg kap fegyót. Az amcsik meg már zárnák el a csapokat, legalábbis a republikánusok.

fkv.119 2022.12.03. 07:59:37

@6.Lenin: "Nem olvastam a posztot, mert az eddigiek alapján-a posztoló egyoldalú hozzáállása- feleslegessé teszi."

Akkor mi a faszt keresel itt? Megint egy halom agitprop leiratod a kezedbe nyomott a tartótiszted, és elkezdődött a munkaidőd?

"A háború elkezdésére okot találni meg a nyugatnak sose jelentett túlságosan nagy gondot."

Pláne hogy nem ők támadták meg Ukrajnát, így nem is nekik kellett...

"egy remény van, hogy közvetlen nem fog beavatkozni- csak más farkával veri a csalánt- mert tudják, hogy egy atomháborúnak csak vesztesei vannak"

Ha a gazdád nem kezdi el az atomot lövöldözni, akkor nem is kapja vissza Moszkvában. Máshogy meg nem kezdődik atomháború. Csak a gazdád fenyegetőzik vele. Pontosabban a wannabe Hitler fészbúkere, a Medvegyev.

"a nyugat a felsőbbrendűségét eddig csak háborúkkal próbálta igazolni"

A kelet is megpróbálta, csak még a szaros kecskebaszókkal se bírt el.

fkv.119 2022.12.03. 08:00:27

@6.Lenin: "csak a saját mantrádat nyomtad"

Jé, őszinteségi rohamot kaptál hogy önvallomást tartasz?

fkv.119 2022.12.03. 08:01:44

@6.Lenin: Valld be hogy az európai karakterekkel vannak gondjaid, ha cirill betűk lennének, el tudnád olvasni, de így nem.

fkv.119 2022.12.03. 08:02:43

@Kangörcsös TSZ elnök: Jön ez akkor is ha senkit nem érdekel, a KGB-től kapja a fizetését, amiért meg kell dolgoznia a munkaidejében.

fkv.119 2022.12.03. 08:03:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igazából senkit nem érdekel, csak hogy minél több muszkát vigyenek magukkal a halálba.

fkv.119 2022.12.03. 08:05:25

@arthurthedent: "Az oroszoknál is pont olyan hatékony a sebesültek kezelése?"

Persze, bevonuláskor még érszorítót se tudtak nekik adni, közölték velük hogy vegyenek meg mindent maguknak ha tudnak. Biztos a fronton jobbak a körülmények mint a hátországban... :D

fkv.119 2022.12.03. 08:06:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A muszkák is lehazudják a saját veszteségüket.

fkv.119 2022.12.03. 08:07:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nálunk is most találtak Vecsésen, akkor mi leszünk a következők. Akár napi 3 pohárral is kijön a földből. Very richek leszünk. :)

fkv.119 2022.12.03. 08:08:08

@6.Lenin: "B+ legalább ne reklámozd, hogy mennyi mindenről fingod sincs, de belepofázol."

Pont te pofázol miután bevallottan el se olvastad a cikket, így hát fingod nics arról (se) hogy mi áll benne?

6.Lenin 2022.12.03. 10:39:07

@fkv.119:

Nem is tudtam, hogy Hirosimában a ruszkik használták az atombombát. Hol még?
Amerika hol használt? Nagaszakiban kik? A Fidesz? Orbán dobta le személyesen egy sárkányról.

6.Lenin 2022.12.03. 10:47:34

Na, ma jó kedvvel ébredtem, elolvastam a posztot, de minek, hiszen tudtam előre mi lesz benne. Be is jött. Elég szelektív a poszter gondolkodás módja az már tuti, igaz az eddigiek alapján várható is volt.
Óvodás szint.

alöksz róz 2022.12.03. 10:49:31

a 2014-es, amerikaiak által szervezett puccsot valahogy kihagytad a sztoriból

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 10:52:56

@6.Lenin: Nem olvastad a posztot, majd mindjárt elkezdesz belemagyarázni valamit. Ismerünk. Igazság szérumot adtak neked, mert már az egész gerontológia unja hogy hazudozol az interneten? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 10:56:35

@6.Lenin: "Benne, a legtöbb már amerikaiak kezében, felvásárolva." - Ez egy hazugság, ezerszer meg lett cáfolva.

arthurthedent 2022.12.03. 10:56:36

@alöksz róz: "a 2014-es, amerikaiak által szervezett puccsot valahogy kihagytad a sztoriból"

Szerintem már elmondtam neked, hogy nézz utána mi a franc az a puccs.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 11:00:40

@arthurthedent: Fogalma sincs, csak megtetszett neki a szó és nyakra-főre használja.

alöksz róz 2022.12.03. 11:02:32

@arthurthedent: nem mondtad. de jól is tetted, hogy nem mondtad, mert jól leégetted volna magad vele...

6.Lenin 2022.12.03. 11:14:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ma elolvastam. tudtam előre mi lesz kb benne. Cáfolni kéne valamit? Egy óvodás elképzelt világát? Ne bassz.
Ez olyan lenne, mintha téged valaha is komolyan vennélek az első hsz-ed után.

6.Lenin 2022.12.03. 11:17:37

@arthurthedent:

Te valóban hiszel abban, amit a posztban leírtál? Ez a te saját véleményed is?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 11:20:29

@6.Lenin: Ha valaki nem komolyan vezető, akkor az te vagy. Orosz katona törvénytelen gyereke, volt KISZ titkár, disszidens, szocik által dédelgetett vállalkozó, volt munkásőr, most pedig a gerontológián pellus nagyfogyasztó.

6.Lenin 2022.12.03. 11:23:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ezek a te ellenérveid? Tudod, hogy most is engem igazoltál? Téged aki komolyan vesz, az még nálad is hülyébb lehet6 csak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 11:32:20

@6.Lenin: Volt valamilyen érved? Mit kellene cáfolni?

"Ma elolvastam. tudtam előre mi lesz kb benne. Cáfolni kéne valamit? Egy óvodás elképzelt világát? Ne bassz."

Megint csak hülyét csinálsz magadból, te vén szaros!

Boldeone2 2022.12.03. 11:32:54

Vannak nyilván racionális okok: Az Orosz\Szovjet Birodalom legèrtèkesebb rèsze mindig is Ukrajna volt, realtíve jó, dèlnyugati fekvèse miatt. Annak elvesztèsèt soha nem tudja elengedni a ruszki birodalmi szellemisèg
De, vannak irracionális okok: Putyin egy 70 èves gazember, akinek agyában már felhalmozódtak az amiloid fehèrjèk, mely következmènye az Alzheimer kór, a tudatállapot beszűkülèse, az èrzelemvilág elsorvadása
Ő reliktumkènt itt marad , mint a kommunista diktatúra volt ügynöke , csak kommunistából birodalmi nacionalista lett ( gyakori út )
A fő cèlja , nárcisztikus pszichopatakènt , hogy vègigjára a cárok , komcsi vezetők " szokványos " útját : tekintèlyt emberek millióinak\ ezreinek megöletèsèvel , abszurd rèmuralom bevezetèsèvel nyerjen

A legnagyobb tragèdia nem is maga Putyin, hanem az a primitív, fèlázsiai nèpsèg akik civilizációs zsákutcában vannak, akik mèg mindig támogatják ezt a tekintèly- ès erőszakuralmat ...

6.Lenin 2022.12.03. 11:34:04

@arthurthedent:

Te valóban hiszel abban, amit a posztban leírtál? Ez a te saját véleményed is?

Igen v nem. Csak ennyit várok. Süketelésre nem vagyok kíváncsi.

6.Lenin 2022.12.03. 11:40:22

@Boldeone2:

Félázsiai népek? Te ezt komolyan is gondolod? Európa lassan hol lesz ezekhez? Észnél tetszel lenni?

Megszűnnek az olcsó félázsiai energia hordozók Európa számára , mi lesz Európából egy nyomorgó grogosok, homokosok gyülekezete? Már csak 1-2 év és te is meglátod az eredményét.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 13:24:20

@arthurthedent:

Ezzel a cikkel azt akarod bizonyítani, hogy az OF az USA legjobb tanítványa?

Az iraki háborúk nem mellékes oka is az enegia kérdés volt. Az amerikai Institute for Policy Studies 2003. áprilisában közzétett egy tanulmányt, amely az Egyesült Államok levéltárában, a National Archives-ban korábban titkosított, de a titkosítás alól mentesített diplomáciai táviratokon alapult. A tanulmány a Bechtel Corporation nevű világcég belső információs anyagaira támaszkodik. A tanulmány fő mondanivalója az, hogy a kőolaj játszotta a döntő szerepet az Irak elleni háborúban.
A kutatások feltárták, a bensőséges kapcsolatot a Bechtel Corporation legfőbb vezetői és az amerikai kormányzat között. Donald Rumsfeld védelmi miniszter, valamint Richard Cheney alelnök és a korábbi Reagan kormányzat olyan más vezető személyiségei, mint Roger Robinson, William B. Clark és Robert McFarlane, erősen érdekeltek voltak és tevékenyen részt vettek minden olyan ügyben, amely az iraki kőolajjal függött össze.
Egy 1983-ból származó emlékeztető szerint a Fehér Ház különleges felhatalmazású békekövete, Rumsfeld állítólag azt a feladatot kapta, hogy tárgyaljon Szaddam Husszeinnel és külügyminiszterével, Tarik Azizzal, az Irán és az Irak közt folyó véres háborúról. A washingtoni Nemzeti Levéltár titkosítás alól mentesített dokumentuma Rumsfeld egyáltalán nem a háborúról tárgyalt az iraki vezetőkkel, hanem a Bechtel világcég által javasolt - az Akabai-öbölhöz vezető - kőolajvezetékről. Rumsfeld a tárgyalásokról szóló jelentésében egy szó említést sem tesz arról, hogy más témákat is érintettek volna, így például azt, hogy Husszein iraki állampolgárok ellen is vegyi fegyvereket vetett be.

A dokumentumokból kiderül: az USA kormányzat vezető tisztségviselőinek egy része komoly erőfeszítéseket tett az 1980-as évek közepén azért, hogy megszerezzék Szaddam Husszein jóváhagyását egy olajvezetők megépítéséhez. Ez a tervezett kőolajvezeték az Eufrátesz olajmezőitől haladt volna Dél-Irak irányába a Jordán nyugati partján, egészen az Akabai-öbölig, és kétmilliárd dolláros üzletet jelentett volna a Bechtel számára, amelynek Schultz, amerikai külügyminiszter volt korábban a Bechtel elnöke.

A kritikus infrastruktúra rombolása (Szerbia) után itt az újabb nyugati "licence" az ukrajnai háború megindítására, aminek persze volt más, a nyugati realista politológiai képviselői szerint stratégiai oka, amire nem fordítasz figyelmet, mert nem illeszkedik a narratívádba.

"...... mi járhatott Putyin fejében, mik voltak a racionálos okai a háborúnak. Merthogy van racionális magyarázat, csak persze nem az, amit a legtöbben hisznek."

Akkor most Putyin racionálisan cselekvő országvezető, vagy nárcisztikus pszichopata? Azért kérdezem, mert eddig az utóbbi hallottuk mindig!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.03. 13:59:42

Miért indított Oroszország háborút?

A fő ok: prevenció.

A nyugat folyamatosan támadja Oroszországot, Csecsenia a 90-es években, majd Grúzia 2008-ban, mindkettő a nyugat csúfos vereségét hozta. Most egy hatalmasabb frontot alakítottak ki a NATO bölcsei. Ez ellen kellett időben lépni.

Szimpla katonai logika.

blaubner 2022.12.03. 14:34:30

mivel közülünk senki nem tudja az igazságot, ezért nyilván szabadon lehet polemizálni és elméleteket gyártani, hiszen nehéz igazolni, de cáfolni is.
ezért én is csak a saját véleményemet írom le:
1) nem hiszem, hogy az ezredforduló után "Ukrajna ébredezni kezdett" és "a Szovjetúnió által kiépített vezetékeken a saját maga által kitermelt energiahordozókat fogja árulni. Elveszi Oroszország európai piacának egy részét, magához ragadja a csővezetékek használatát, Oroszországot ezzel komoly hátrányba sodorja." -- ez szvsz tényszerűen nem igaz, mert ukrajna folyamatos importra szorul, hiába vannak komoly gázmezői, egyszerűen nem bírja kitermelni őket, már korábban is nyugati cégeket akartak erre bevonni, de még a mai napig az önellátást sem sikerült megoldaniuk.. ha nekiállnának lenyúlni az orosz vezetékeket, akkor azt viszont tényelgesen casus bellit jelentene, ami mögé a nyugati országok se állnának be védőnek.
2) a krimnek valószínűleg tényleg komoly gazdasági nehézségei lehetnek, de azt se hiszem, hogy az ott élő orosz többség elkezdene lázadozni, hiszen pl. a háromszorosára emelt nyugdíjukkal még így is sokkal jobban élnek, mint korábban.
3) a krim gazdasági felerősítéséshez pont a béke lenne a legjobb, ha szép csöndben a nyugat szemet hunyna felette, és lassan visszaállna a gazdaság műkdése, turizmus stb. a mostani háború pont ezt kockáztatja szerintem.
4) a krím történelmileg biztos nagyon fontos, de kétlem, hogy önmagában indokolna egy háborút.
5) majdan előtt és után olyan erős amerikai befolyásszerzés történt (lásd azóta nyilvánosságra került lehallgatott telefonbeszélgetések a kijevi amerikai nagykövet (geoffrey pyatt) és victoria nuland között az usa szerepéről a kijevi forradalomban, ahol egyebek mellett azt is megbeszélték, hogy kikből álljon össze az új ukrán kormány, és mellékesen kitértek klicskó szerepére is. ezért én inkább hiszem azt, hgoy ezt a folyamatosan erősödő nyugati befolyásszerzést akarták egyszer, s mindenkorra megállítani a nyugatbarát zelenszkíj kormányának megdöntésével -- csak nem jött össze nekik, és így még rosszabb helyzetbe manőverezték magukat és még jobban nyugatosították az ukrajnai politikát.
+ 1) a szovjetunió rövid "u", úgy, mint az európai unió.

arthurthedent 2022.12.03. 14:51:18

@blaubner: "Elveszi Oroszország európai piacának egy részét, magához ragadja a csővezetékek használatát, Oroszországot ezzel komoly hátrányba sodorja." -- ez szvsz tényszerűen nem igaz, mert ukrajna folyamatos importra szorul"

Ukrajnában komoly kőolaj és gázmezőket tártak fel az elmúlt években. Ez tény. Ukrajna folyamatosan importra szorul, hát persze, mert a kitermelés még nem indult meg. Ilyen egyszerű. Nyugati nagyvállalatok megvásárolták a kitermelés jogát és felkészültek a kitermelésre a bizonyítottam termelőképes területeken, amiket aztán az oroszok elfoglaltak.

Az érved egyszerűen irreleváns, remélem belátod.

6.Lenin 2022.12.03. 14:51:38

@blaubner:

A Krim katonai jelentőségéről elfeledkeztél. szerintem a felsoroltaknál lényegesebben fontosabb.

arthurthedent 2022.12.03. 14:54:07

@blaubner: "a krím történelmileg biztos nagyon fontos, de kétlem, hogy önmagában indokolna egy háborút."

Milyen háborút? Oroszország úgy gondolta, hogy lazán bevonul és pár nap alatt stabilizálja a hatalmát. Ha csecsnia megért ennyit, akkor a krím is. Ja, hogy egy sok hónapos vesztes háborút nem ér meg? Hát nem is úgy készültek, hogy ez lesz belőle.

Ugye ez az érved is érvénytelen, ha végiggondoljuk, hogy a krímnél mennyivel kisebb és értéktelenebb vidékekért indítottak háborút?

arthurthedent 2022.12.03. 14:58:25

@blaubner: "a krimnek valószínűleg tényleg komoly gazdasági nehézségei lehetnek, de azt se hiszem, hogy az ott élő orosz többség elkezdene lázadozni, hiszen pl. a háromszorosára emelt nyugdíjukkal még így is sokkal jobban élnek, mint korábban."

Na, hiszen senki sem mondta, hogy majd a krími nyugdíjasok fognak az utcára menni tüntetni, ugye? Az biztos, hogy annak idején a krím nem véletlenül került ukrájnához. Oroszország az általa irányított krímet buktába vitte, nem volt képes fenntartani. Ukrajnához csatolták, hogy a szárazföldi kapcsolaton keresztül normális életet teremtsenek ott az ukránok.

Mondhatod, hogy "ejj, nem akkora a baj ukrajnában, hogy az komoly beavatkozást igényeljen", de a valóság nem ezt mutatja. Bukot a krími mezőgazdaság, bukott a krími turizmus és bukott a krími ipar is. Ott van vagy 2-2,5 millió ember és a gazdaságuk zuhanórepülésben. Valamit tenni kellett.

arthurthedent 2022.12.03. 14:59:23

@6.Lenin: "A Krim katonai jelentőségéről elfeledkeztél. szerintem a felsoroltaknál lényegesebben fontosabb."

Nem, nem feledkeztem el. Olvasd el végre a cikket, ha okoskodni akarsz.

arthurthedent 2022.12.03. 14:59:58

@arthurthedent: Ah, ja, nem nekem írtad, okés.

blaubner 2022.12.03. 15:01:30

@6.Lenin: "A Krim katonai jelentőségéről elfeledkeztél. szerintem a felsoroltaknál lényegesebben fontosabb."
abszolút egyetértek, szerintem 2014-ben pont ezért is foglalták e la krimet.
viszont utána semmilyen visszafoglalási veszély nem fenyegette, sőt kezdett konszolidálódni a helyzete, ezért nem gondolom, hogy idén emiatt indítottak volna háborút -- ennek okait sokkal stragéiaibbnak és sokrétűbbnek gondolom.

6.Lenin 2022.12.03. 15:03:34

@arthurthedent:

Nem neked írtam. Elolvastam a posztod. A posztod egy óvodás képzelt mesevilága. Nem cáfolatra méltó. De nem válaszoltás, hogy hiszed amit írtál, és a saját véleményed? tartalom nekem lényegtelen.
Igen v nem?

blaubner 2022.12.03. 15:05:35

@arthurthedent: oké, én nem akarlak meggyőzni, mert sem én, sem te nem tudod az igazságot, hacsak nem te vagy putyin gyóntatója (mert én sajnos nem vagyok).
te leírtad a véleményedet, én is az enyémet.

arthurthedent 2022.12.03. 15:05:50

@blaubner: "ha nekiállnának lenyúlni az orosz vezetékeket, akkor azt viszont tényelgesen casus bellit jelentene, ami mögé a nyugati országok se állnának be védőnek."

Az ukrajnán áthaladó gázvezetékek ukrán tulajdonban vannak. Nyilván vannak mindenféle szerződések, amik pontos ismeretében meg lehetne mondani, hogy mennyire lenne lehetséges ez a lenyúlás. Mindenesetre ha a Shell például elkezdett volna kőolajat árulni ukrajnából (konkrétan erre készültek), akkor oroszország vevői esetleg elkezdték volna lemondani az orosz olajat. Nem jött volna orosz olaj a barátságon, jött volna ukrán termelésű Shell kőolaj.

Ettől tartottak az oroszok, mert tök közismert, hogy ez volt folyamatban.

arthurthedent 2022.12.03. 15:09:51

@blaubner: "oké, én nem akarlak meggyőzni, mert sem én, sem te nem tudod az igazságot, hacsak nem te vagy putyin gyóntatója (mert én sajnos nem vagyok).
te leírtad a véleményedet, én is az enyémet."

Fére ne érts, semmi gondom nincs azzal, amit leírtál. Nagy felüdülést jelent, ahogy valaki megpróbál érvekkel ellentmondani, ahelyett, hogy mint 6.Lenin leírná, hogy "nem olvastam el amit írtál, de nem igaz, mert egy seggfej elmebeteg barom vagy".

Érveket írtál és én is megróbáltam érveket írni, mert nem értek egyet vele. Erről szólna az egész, hát nem?

arthurthedent 2022.12.03. 15:12:17

@6.Lenin: "Elolvastam a posztod. A posztod egy óvodás képzelt mesevilága. Nem cáfolatra méltó. De nem válaszoltás, hogy hiszed amit írtál, és a saját véleményed?"

Elolvastad mi? :D :D :D Hogy is szól az első mondat?

"Okés, akkor elmondom, hogy én szerintem mi is történt, miért támadta meg Oroszország Ukrajnát."

És te ezt elolvastad majd órákon keresztül kérdezgeted, hogy ez most akkor ez az én véleményem -e. Te így szoktál elolvasni valamit? Kemény vagy zsiga!

6.Lenin 2022.12.03. 15:13:55

@blaubner:

Azért rengeteg infó elérhető, sok szemszögből. Nyilván a teljes valóságot kevesen ismerhet5iik, de a sok infóból lehetséges megközelíteni a valósághoz közelállóan az eseményeket. És lehet teljesen bármelyik oldalról elfogultan is megközelíteni.
Ha vélemény, és vállalja is a alkotója, az dicséretes, és lehet következtetni belőle az illető tájékozottságára, gondolkodás képességeire.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 15:18:09

@6.Lenin: Rólad volt szó, hogy komolyan vehető vagy-e. Nem.
Szellemileg annyira le vagy már épülve, hogy mi már csak palliatív ellátás nyújtunk neked itt. :-))

6.Lenin 2022.12.03. 15:21:20

@arthurthedent:

Már másoktól is olvastam olyasmit, hogy : "szerintem", de a véleményem teljesen más.

Nem lett volna egyszerű az igen v nem vállalása?

Vagy a véleményem szerint. A szerintem nem zár ki minden kétséget. Könnyen változhatathat5ó.
De nincs szándékomban vitázni. Vállad igennel v nemmel. A véleményedhez jogod van másnak is, ha vállalja is.

6.Lenin 2022.12.03. 15:24:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Valamit cáfolni szeretnél? Kérdezz meg egy szellemileg sérültet , elmagyarázza neked, mi a cáfolat lényege. Bár kétségeim vannak, hogy képes lennél feldolgozni a válaszát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.03. 15:25:04

@arthurthedent:

"Az biztos, hogy annak idején a krím nem véletlenül került ukrájnához."

Valóban nem. Az orosz, de nagyon sokáig Ukrajnában élt Hruscsov erősen kötődött Ukrajnához. Ezért.

"Oroszország az általa irányított krímet buktába vitte, nem volt képes fenntartani."

Nem Szovjetuniót akartál írni?

"Ukrajnához csatolták, hogy a szárazföldi kapcsolaton keresztül normális életet teremtsenek ott az ukránok."

Mivel akkor Szovjetunió volt, ehhez nem lett volna szükség Ukrajnának ajándékozni. Ennek akkor amúgy is csak szimbolikus jelentősége volt, hiszen az egységes Szovjetunión belül maradt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 15:30:52

@6.Lenin: Semmilyen érved nem volt. Nincs mit cáfolni, Vedd be a gyógyszereid és szard tele a pellusod és akkor lesz aki foglakozik veled! (a nővérke)

6.Lenin 2022.12.03. 15:32:44

Ki, mit mond. Ma már technikailag nem gond közölni a 2fogékony" hallagatósággal. Innem lassan már hiteltelen lehet bármi, bárki.

www.youtube.com/watch?v=xsaPAXzoTUI&list=RDxsaPAXzoTUI&start_radio=1

Mellesleg látványos, szórakoztató és életveszélyes a jövőt illetően.

Etniez 2022.12.03. 15:32:55

Érdekes poszt, szerintem azért erről többről volt szó, Ukrajnát csatlóssá akarták tenni, ezért akartak 3 napos villámháborút.
Most, hogy nem sikerült, láthatóan ez a terv, a kb mostani helyzet konzerválása már jó lenne az oroszoknak, ezért terrorizálják a civileket, hogy a mostani helyzetben befagyasszák a konfliktust.

Leninnel meg nem kell törődni, retardált.

arthurthedent 2022.12.03. 15:33:06

Amúgy igen, nem feltétlenül szükséges, hogy az ukránok "elvegyék" a csővezetéket az oroszoktól. A nyugati vállalatok tőkeerősek, simán képesek arra, hogy új kőolaj vagy gázvezetéket építsenek, hogy az ukrán kitermelők termékeit eladják európában.

Nem ez lenne az első ilyen eset. Itt van például egy gázvezeték, aminek az oroszok nem nagyon örültek: en.wikipedia.org/wiki/File:South_Caucasus_Pipeline_(BTE_Pipeline).svg

arthurthedent 2022.12.03. 15:37:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Valóban nem. Az orosz, de nagyon sokáig Ukrajnában élt Hruscsov erősen kötődött Ukrajnához. Ezért."

Sok oka lehetett a dolognak, de nehéz elfogadni, hogy csak egy ember haverságból csinálta.

"Nem Szovjetuniót akartál írni?"

Úgy is lehetett volna mondani, de igazából ukrajna is a szovjetunió része volt. Szóval zavaros azt mondani, hogy a szovjetunió a szovjetuniónak adta szovjetunió egy részét. Mondjuk úgy, hogy orosz hatalmi körök...

"Ukrajnához csatolták, hogy a szárazföldi kapcsolaton keresztül normális életet teremtsenek ott az ukránok."

"Mivel akkor Szovjetunió volt, ehhez nem lett volna szükség Ukrajnának ajándékozni. Ennek akkor amúgy is csak szimbolikus jelentősége volt, hiszen az egységes Szovjetunión belül maradt."

Nem, nem szimbolikus volt csak a jelentősége. Közigazgatásilag nagyon megváltozott a Krím helyzete, ténylegesen sokat javultak az állapotok. A krím sokat profitált abból, hogy ukrajna közvetlen befolyása alá került.

arthurthedent 2022.12.03. 15:39:28

@Etniez: "Érdekes poszt, szerintem azért erről többről volt szó, Ukrajnát csatlóssá akarták tenni, ezért akartak 3 napos villámháborút."

Persze, ez vitathatalan. Előbb bábkormánnyal, amikor az nem ment katonai akcióval. El akarták foglalni Kijevet, bábkormányt a nyakukba ültetni, aztán némi csapatokat elszállásolni. Mint a római birodalom. :)

6.Lenin 2022.12.03. 15:39:42

@Etniez:

Miért, Ukrajna ezek után nem lesz valakinek az elkötelezettje évtizedekig? Te írod másra, hogy retardált?
Tudod mi az önismeret? Lehet neked olyanod? Csak el kell olvasni a hozzászólásaidból néhányat. Mindet felesleges.

6.Lenin 2022.12.03. 15:42:22

@arthurthedent:

"bábkormányt a nyakukba ültetni,"

5milliárd dollárba a jenkiknek került, a ruszkik mit gondolsz mennyit szántak rá?

CSOKKI MÁLNA 2022.12.03. 15:43:22

Nagyon elkezdett nyomulni a posztszovjet térségben a deep state. Ezért támadtak az oroszok..

Etniez 2022.12.03. 15:46:32

@CSOKKI MÁLNA: Megjött a blog.hu bohóca, köszönjük :D

Most, így negyedjére mikorra prognosztizálod Ukrajna elesését te szakértő? :DD

@6.Lenin: Nem, téged ismerlek. Soha nem ismered be, ha hülyeséget beszélsz, pedig elég gyakran előfordul. Azt hiszed, a gyengeség jele, pedig pont az erőé.
Felesleges veled vitázni.

6.Lenin 2022.12.03. 15:49:07

@CSOKKI MÁLNA:

A birka is leírta szintén röviden a lényeget: prevenció. A nyomulás is nyilvánvaló. 5 milliárd (?) dollárral indult.

6.Lenin 2022.12.03. 15:54:19

@Etniez:

Ukrajna már régen elesett. Bármi lesz a különleges hadművelet vége, Ők már csak rabszolgák lesznek a saját hazájukban. Már most azok. Az okosabbak ezért menekülnek. Én voltam Ukrajnában, igaz csak Ungváron, de vannak ismerőseim távolabbról is, tudom, miként is működött ott a rendszer.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 16:06:07

@Etniez:

"Érdekes poszt, szerintem azért erről többről volt szó, Ukrajnát csatlóssá akarták tenni, ezért akartak 3 napos villámháborút."

Ukrajna már sok éve csatlós! A "miénk" csatlósa!

"Etniez2022.11.27. 17:55:26
@atomic power 1986DucaDuca: Ukrajna Európáé és megvédjük azt, ami a miénk."

Ki az a miénk? Akkor most, ha Ukrajna meglesz védve, akkor a "miénk" csatlósa lesz? Talán mos nem az? A "miénk" miért formál jogot arra, hogy az övék legyen Ukrajna? Ha erre jogot formál, akkor a "miénk" ne csodálkozzon azon, ha a másik fél is a tulajdonának érzi, ahová évszázadokon keresztül tartozott kulturálisan, vallásilag, nyelvileg, érzelmileg.

6.Lenin 2022.12.03. 16:20:47

Húúúúúú!!

10 mp-ig tudtam nézni a DK-s tv-t. Azta! Hatalmas személyiségek, Grétzi a f-verő, Olgácska az igazmondó királyné, és Vágó Pistike. Istenem ja és kuncze a dörmögő libsi a véres komcsik közt. Szép társaság.
Ebben a mocskos diktatúrában végre egy szabad tv. Istenem de szép.

parttalan 2022.12.03. 16:22:50

Semmi racionalitás, semmi logika. A hazug nyugati narratíva felmondására futotta ezúttal is.

6.Lenin 2022.12.03. 16:23:38

Ja lemaradt5. Orbánnak vége. Itt vannak az igaziak a DK-s tv-n. Most van jelentősége annak, hogy Gyurcsány alatt bezárták az OPNI-t.

arthurthedent 2022.12.03. 16:23:48

@Etniez: "Soha nem ismered be, ha hülyeséget beszélsz, pedig elég gyakran előfordul."

Okés, hát ez mondjuk tűpontos volt. :D Az egy mondat elég is. A vicc, hogy vannak emberek, akik annyira egyszerűek, hogy egy mondattal helyettesíteni lehet őket.

Lehet, hogy szimulált világban élünk és a csávó egy ilyen program, ennyit valósít meg.

arthurthedent 2022.12.03. 16:27:28

@6.Lenin: "Bármi lesz a különleges hadművelet vége, Ők már csak rabszolgák lesznek a saját hazájukban. Már most azok."

A nyugatnak nincs szüksége rabszolgákra. Az a fene helyzet, hogy ha a nyugat lekötelezettje vagy, akkor továbbra is azt csinálod amit akarsz. Igazából sokkal jobb a nyugat rabszolgájának lenni, mint oroszország barátjának. Ezt mindenki tudja, ezért van olyan kevés barátja putyin elvtársnak mostanában.

6.Lenin 2022.12.03. 16:28:34

@arthurthedent:

Cáfoltál valamit? Hol van az igen v a nem? Nem mered leírni ?

Honnan ered haladóéknál az a felfogás, hogy rajtuk kívül mindenki más hülye? Erről is írhatnál egy csodálatos posztot.

6.Lenin 2022.12.03. 16:32:59

@arthurthedent:
Ezt nem mondod komolyan? Mindenki azt csinál amit akar, csak mindenki azt akarja, amit mondanak neki, mert, ha nem, akkor...... ez így helyes. Neked örömet jelent, ha égeted magad?
Mi is a gond akkor az EU-ban Mo-al?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 16:39:37

@6.Lenin: "Elolvastam a posztod. A posztod egy óvodás képzelt mesevilága. Nem cáfolatra méltó."

Ezt írtad te barom. Mit cáfoljunk ha te nem cáfoltál semmit? Neked már csak a vegetatív idegrendszered működik? Ja, az sem, mert akkor nem szarnád tele a pelenkád.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 16:41:33

@6.Lenin: "Honnan ered haladóéknál az a felfogás, hogy rajtuk kívül mindenki más hülye?" - bár nem ez a felfogásunk, de miattad erősen hajlunk arra, hogy te hülye vagy. :-))

6.Lenin 2022.12.03. 16:49:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Nézd inkább a DK-s tv-t az való nektek. OPNI-s menekülteknek.

" Mit cáfoljunk ha te nem cáfoltál semmit? " Hát azt, amit nem cáfoltam. Gyökér.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 16:53:55

@6.Lenin: Semmit nem cáfoltál, akkor mindent cáfoljunk? Minek cáfoljuk azt amit állítunk? Te magad írtad hogy nem cáfoltad. :-))

6.Lenin 2022.12.03. 17:00:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Miért kéne olyasmit cáfolni, amit nem érdemes, mert eleve olyan.
Holnap reggel biciklivel megyek kirándulni a Holdra. Cáfold meg. Vagy ez neked túl bonyolult , Írjak 1xűbbet?
Tegnap a Marson sütöttünk szalonnát, meg söröztünk Orbánnal. dobtunk egy katonát Bidennek is, sört azt nem , mert így se 100-as.

6.Lenin 2022.12.03. 17:05:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ez az Artur is te vagy? Mert akkor tényleg nem csodálkozom már semmin se, vagy mi a tökömért írogatsz a helyében?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 17:17:03

@6.Lenin: Aha, szóval akkor még sincs amit cáfoljunk, hiszen nem cáfoltál semmit. Rajtad már teljesen elhatalmasodott a demencia.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 17:20:06

@6.Lenin: Csak cukkoljál! Mindjárt az leszek! Bár nem szerencsés egy nicket a saját posztjában hamisítani. Annak idején Zöldi László nagyon berágott érte. :-)) Egy egész posztot szentelt nekem. :-)) Az avataromat abból a posztból loptam.

lutria 2022.12.03. 17:20:39

Az kimaradt hogy 2014-es események egyik előzménye volt hogy a Krím félszigeten vannak a ruszki Fekete tengeri flotta támaszpontjai amit szerződés szerint bérelve használtak,2014 körül járt volna le és az ukránok nem akarták meghosszabbítani-a ruszkik elveszítették volna a bázisokat és nem akartak csomagolni...

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 17:23:01

@arthurthedent:

"A nyugatnak nincs szüksége rabszolgákra. Az a fene helyzet, hogy ha a nyugat lekötelezettje vagy, akkor továbbra is azt csinálod amit akarsz."

Hát nem hinném! Egy példa: Franciaországnak tizennégy afrikai országot, melyek a gyarmatai voltak (voltak?) arr kényszeríti, hogy a devizatartalékuk 85 százalékát kötelezően a Francia Nemzeti Bankban tartsák. Ha szükségük van ezeknek az országoknak a saját pénzükre, akkor ebből a pénzből kölcsönt kaphatnak, mégpedig az előző év költségvetési bevételeiknek 20%- ig. Ha ennél nagyobb kölcsönt szeretnének felvenni, akkor erre úgy van lehetőségük, hogy a saját tartalékaik maradékának 65 százalékát felvehetik, de piaci kamatokat kell fizetniük ezért Francia Kincstárnak.

"Igazából sokkal jobb a nyugat rabszolgájának lenni, mint oroszország barátjának. Ezt mindenki tudja, ezért van olyan kevés barátja putyin elvtársnak mostanában."

Igazából az ehhez hasonló okok miatt nem állt ki például az Afrikai Unio a Nyugat mellett az orosz - ukrán háborúban:

telex.hu/holdblog/2022/01/20/franciaorszag-gyarmati-multja-jelene-es-jovoje

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 17:31:40

@atomic power 1986DucaDuca: Ez csak a rettenetes elmaradottságukat mutatja, hogy nem tudnak ebből kitörni. A csigazabálók részéről meg aljasság így visszaélni a gazdasági, technikai fölényükkel.

arthurthedent 2022.12.03. 17:34:15

@lutria: "Az kimaradt hogy 2014-es események egyik előzménye volt"

Igen, sok ilyen kisebb/nagyobb dolog volt. Mindez ukrajna távolodását jelezte oroszországtól és a közeledését nyugathoz. Ahogy írtam, ez oroszországnak azt jelentette, hogy ha viszonylag veszélytelenül, viszonylag alacsony áron el tudja foglalni ukrajnát, akkor azt érdemes meglépnie. Mielőtt a NATO csatlakozás megtörténik.

A gáz, az olaj, a vezetékek, a stratégiai jelentőség, a meleg vizes kikötő, a gabonapiac, ilyen-olyan bányák... oroszország szépen beárazta egy katonai konfliktus lehetséges eredményeit és költségeit.

Aztán elkezdett nácikról, meg sátánistákról beszélni. Azt mégse mondhatta, hogy "menj meghalni donbaszba, nekünk megéri".

arthurthedent 2022.12.03. 17:37:31

@atomic power 1986DucaDuca: "Franciaországnak tizennégy afrikai országot, melyek a gyarmatai voltak (voltak?) arr kényszeríti, hogy a devizatartalékuk 85 százalékát kötelezően a Francia Nemzeti Bankban tartsák."

Nem ismerem ezt a történetet, de sok kérdést vet fel. Mégis hogyan "kényszeríti" őket? Hogy érted azt, hogy "kötelezően"? Melyek ezek az országok? Hol lehet ennek utánanézni?

Etniez 2022.12.03. 17:43:27

@arthurthedent: Valszeg valami féligazság.
De ha megvan, dobd be ide, én is elolvasnám.

6.Lenin 2022.12.03. 17:43:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Látom túl bonyolult volt ez neked. A posztot nem cáfoltam, mert nem volt értelme. Leírtam a saját elképzelésemet, azt meg ti nem cáfoltátok, igaz nem is számítottam rá. Mindenki leírhatja a saját véleményét, ha vállalja is. Artúr nem meri vállalni, mindig ködösít.
Te meg nekem tökre érdektelen vagy. Nem vagyok kíváncsi a véleményedre még akkor se, ha lenne ilyesmid.

De látod azért csak volt egy olyan dolog, amit mások is alátámasztottak, mégpedig a Krim miért is volt fontos az oroszoknak. Katonailag.
De birka és csoki is leírta azt, amivel én is 1etértettem, Artúr meg nem, csak hadovált mindenfélét. Pedig ezek nyilván közelebb állnak a valósághoz, mint Artúr álmodozásai.

A politikában sose a felszínt kell nézni, hanem a háttérben rejtegetni szándékozott érdekeket, de ez talán már neked túlságosan is magas lehet. Az eddig tőled olvasottak alapján.

Ja és már azt is írtam, hogy sose a családodat vedd alapul, ha másokat szeretnél lejáratni. Inkább nézz utána a dolgoknak, de gondolom amikor gondolkodnod kéne, begörcsölsz.

6.Lenin 2022.12.03. 17:48:09

@Etniez:

Valakik cenzúrázzák a netedet? Mindennek utána nézhetsz te is. Látod, nem érdemes CSAK egy oldalról tájékozódni, mert hamar lebuktok, de nagy a pofátok.

6.Lenin 2022.12.03. 17:52:52

Na ez ami a haladóéknál tetszik, ha lebuknak , pillanatok alatt képesek eljátszani a tök hülyét. Vagy azt, hogy ha csak egy oldalról merítik a "tudásukat" akkor a kívülállók jogosan nézik őket.......nak/nek, de megsértődnek.

fkv.119 2022.12.03. 18:31:14

@6.Lenin: Nyilván azt se tudtad hogy egyedül a muszkák használtak szándékosan atomreaktort a saját népük ellen. Csernobil, Majak, rémlik?

A kis gecijeidet még a szaros kecskebaszó afgánok is kiverték az országukból, csak nyugati fegyvertámogatás kellett hozzá. Most az ukránok teszik meg ugyanezt.

fkv.119 2022.12.03. 18:33:21

@6.Lenin: Az óvodás szint az jól látod megvan, csak épp nálad. A KGB ilyen szellemileg retardált majmokat válogat a trollhadseregébe mint te, mert ezek nem gondolkodnak, csak csinálják amire a gazdájuk utasítja.

fkv.119 2022.12.03. 18:34:39

@alöksz róz: Tényleg az amcsik puccsolták el a Krímet az ukránoktól? Akkor ezek szerint az nem is muszka megszállás alatt áll? Nahát, micsoda alternatív történelmet tudhatunk meg a hülyeségeidből, lehet hogy a Marvel is tőled lopta a multiverzumot...

fkv.119 2022.12.03. 18:36:25

@6.Lenin: Hát nem is a hírhamisító gazdáid...

arthurthedent 2022.12.03. 18:37:17

@CCnick: Ja, hát az, hogy a nyugati országok galád dolgokra képesek nyilván nem kérdés. Azért én itt egy hatalmas különbséget látok e között meg a rabszolgatartás között. A között, amit a franciák csinálnak meg a között, amit az oroszok. De igen, kétségtelen, hogy a nagytőke, az IMF, a franciák, az angolok roppant csúf dolgokat művelnek most is.

Azért persze ezerszer inkább vállalnám a franciák pökhendi erkölcstelenségeit mint azt, hogy az oroszok szétlőjenek rakétával meg gulágra küldjenek rabszolgának.

fkv.119 2022.12.03. 18:37:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem jó, ez nem cirill betűkkel van írva, neki az ilyenekkel alapvető olvasási gondja van.

fkv.119 2022.12.03. 18:38:10

@6.Lenin: "Cáfolni kéne valamit?"

Nem, csak felfogni és megérteni. Cáfolni a KGB propagandát kell.

6.Lenin 2022.12.03. 18:38:37

@fkv.119:

Atombombát először a demokratikus nyugat vetett be. aztán a saját fegyvereikkel zavarták ki őket Afganisztánból, Vietnámból meg mindenhonnan ahová a demokráciát szerették volna exportálni.

De hol írtam én eddig olyasmit ahol a ruszkiknak drukkoltam volna? Te vagy kettőnk közül a seggnyaló, mert te véded a védhetetlent. Én meg leírom, hogy mi is lehet a dolgok hátterében, egyik oldalt se nyalogatva. Még nem jöttél rá erre, annyira nem látsz ki egy seggből?

fkv.119 2022.12.03. 18:39:32

@6.Lenin: Ne aggódj van még lejjebb is, hiszen valahol neked is helyet kell foglalnod a tápláléklánc legalján.

arthurthedent 2022.12.03. 18:39:59

@Etniez: "De ha megvan, dobd be ide, én is elolvasnám."

Valami szerződéseket nyomtak a franciák elmaradott országokkal. Nyilván nem jártak rosszul a franciák sem és nyilván egy csomó afrikainak nem tetszik. Sajnos azt kell mondanom, hogy nem érdekel, sem az afrikaiakat, sem a franciákat nem kedvelem annyira, hogy utánanézzek. :(

fkv.119 2022.12.03. 18:41:12

@6.Lenin: "Félázsiai népek? Te ezt komolyan is gondolod? Európa lassan hol lesz ezekhez? Észnél tetszel lenni?"

Most Viktátor gazdádat cáfolod, aki pedig megmondta hogy te félázsiai vadbarom vagy.

fkv.119 2022.12.03. 18:41:51

@6.Lenin: Te csak azt írod amire utasítanak Moszkvában.

fkv.119 2022.12.03. 18:43:13

@atomic power 1986DucaDuca: "az OF az USA legjobb tanítványa"

Az "of" a birtokos eset jele az angolban. Nincs mit...

fkv.119 2022.12.03. 18:43:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Miért indított Oroszország háborút?

A fő ok: prevenció."

Mint a maffia amikor szétver egy szórakozóhelyet. Meg akar védeni saját magától...

arthurthedent 2022.12.03. 18:47:12

@6.Lenin: "aztán a saját fegyvereikkel zavarták ki őket Afganisztánból,"

Afganisztán azért jó példa, mert folyamatosan vadul gyilkolják egymást. Pokollá teszik az saját életüket. Földi pokol. Kizavarták az oroszokat, az amerikaiakat és most vadul gyilkolják meg nyomorgatják egymást. Elmebetegek.

"Vietnámból"

Vietnémból speciel orosz fegyverekkel zavarták ki az amerikaiakat. Nagy hiba volt odamenni.

"meg mindenhonnan ahová a demokráciát szerették volna exportálni."

Ó, azért ennyire ne legyünk már szüklátókörüek. Amerika ott volt franciaországban, görögországban, fél európában. Exportálták a demokráciát és nem zavarták el őket.

De: ahonnan elzavarták az amerikaiakat, ott jól érzik magukat az emberek? Jobban élnek? Ja, nem. Ahonnan elzavarták az oroszokat, ott jobban élnek? Ja, igen. Hát ez a nem mindegy.

fkv.119 2022.12.03. 18:48:46

@blaubner: Befolyás szerzés helyett befolyás véletlenül kapás van. Ugyanis nem az amcsik akartak megszabadulni a muszka igától, hanem az ukránok, ők igyekeztek a NATO / EU-ba a muszka megszállás elől, ahogy mi is, a lengyelek is, meg mindenki más is. Még a finnek + svédek is. Az amcsiknak nem kellett szerezniük semmit, ők önként és készen kapták. Európa többezer éves történelme mindig arról szólt hogy állandóan keletről jön a veszély, az ellen kell védekezni. Most is ugyanez történik.

fkv.119 2022.12.03. 18:49:55

@6.Lenin: Milyen jelentősége van még a 21. században? Ott fognak építeni gőzhajó flottát?

fkv.119 2022.12.03. 18:51:10

@6.Lenin: "de a véleményem teljesen más"

Neked nincs is olyan. Az a KGB véleménye.

fkv.119 2022.12.03. 18:53:51

@6.Lenin: Különbség van aközött hogy valaki tartozni AKAR valahova, vagy beleKÉNYSZERÍTIK a muszka akolba.

fkv.119 2022.12.03. 18:55:31

@6.Lenin: Viktor gazdád, a sorosista vén KISZ titkár kimaradt belőle, így nem tudtál tiszta szívből tapsikolni amikor felgyulladt a TAPS lámpa, ugye? A Lendvay utcában még így csinálják, ahogy Kádár apádtól tanulták.

fkv.119 2022.12.03. 18:56:34

@6.Lenin: Hát ja, Viktor gazdád is itt ugrabugrálhat a Parlamentben, ahelyett hogy lekötözve ülne a nyugiszobában, kész katasztrófa.

fkv.119 2022.12.03. 19:09:02

@6.Lenin: Furcsa mi, hogy valakinek önálló gondolatai vannak, amik nem egyeznek a pártköpontból kapott utasításokkal? Te nem ezt szoktad meg, ez téged összezavar.

fkv.119 2022.12.03. 19:10:14

@arthurthedent: Valószínűleg a KGB agitprop osztályán.

fkv.119 2022.12.03. 19:13:11

@arthurthedent: "Azt mégse mondhatta, hogy "menj meghalni donbaszba, nekünk megéri"."

Az ilyen Lenin féléknek? Dehogynem, annak is tapsikolnának.

fkv.119 2022.12.03. 19:13:58

@6.Lenin: "A posztot nem cáfoltam, mert nem volt értelme."

Neked nincs értelmed, ezért NEM TUDOD cáfolni.

fkv.119 2022.12.03. 19:14:41

@6.Lenin: Te ülsza Nagy Kommunista Tűzfal mögött, nem mi.

fkv.119 2022.12.03. 19:15:32

@6.Lenin: Te eljátszod azt lebukás nélkül is, te alapból hülye vagy, mást nem is tudnál hitelesen alakítani, csak a szefóst.

6.Lenin 2022.12.03. 19:19:00

@fkv.119:

Akkor áruld el, hogy a posztban mi volt az "értelmes"? Mások már több mindent cáfoltak, amit a poszter úgy ahogy de elismert, hogy tévedés volt.

De mit is kellett volna cáfolnom? egy óvodás mesevilágát? Miért is?

Kinek vannak itt önálló gondolatai? Neked? Vagy a poszternek? Netán a seggfej sosekurtnak?

fkv.119 2022.12.03. 19:19:48

@6.Lenin: "saját fegyvereikkel zavarták ki őket Afganisztánból"

Nem, AMERIKAI fegyverekkel zavarták ki a MUSZKA GAZDÁIDAT Afganisztánból! Meg mindenhonnan ahová a kommunizmust szerették volna exportálni.

"Te vagy kettőnk közül a seggnyaló, mert te véded a védhetetlent."

Pont ezt mondom neked, seggnyaló, hogy te vagy az.

"Én meg leírom, hogy mi is lehet a dolgok hátterében, egyik oldalt se nyalogatva."

Te azt írod be ide, amire a KGB tartótiszted utasít. Te egy ócska hontalan hazaáruló vagy.

6.Lenin 2022.12.03. 19:23:17

@fkv.119:

Megint tévedsz. Orbán előre látta keleti nyitásban rejlő jövőt. Sok mindenben puhánynak tartom Orbánt, de a jövőbe látásai eddi9g bejöttek.

fkv.119 2022.12.03. 19:23:44

@6.Lenin: "Akkor áruld el, hogy a posztban mi volt az "értelmes"?"

Olvasd el!

"Mások már több mindent cáfoltak"

Semmit se cáfoltak, csak téged.

"egy óvodás mesevilágát"

Legalább a saját értelmi képességeidet reálisan méred fel.

"Kinek vannak itt önálló gondolatai? Neked? Vagy a poszternek?"

Bingó!

fkv.119 2022.12.03. 19:24:34

@6.Lenin:

"Orbán előre látta keleti nyitásban rejlő jövőt."

Azért lépett be a Pártba KISZ titkárnak...

fkv.119 2022.12.03. 19:25:05

@6.Lenin: Már megint összekeversz a kurva anyáddal, de hazátlan hazaáruló!

6.Lenin 2022.12.03. 19:29:01

@fkv.119:

Minek hozod mindig ide anyádat? Sose érdekelt a foglalkozása. Azt csak te élhetted meg gyerekként traumának, a látszat szerint beléd is égett, ha még most is magad előtt látod. Engem miért érdekelne?

fkv.119 2022.12.03. 19:36:02

@6.Lenin: Minket se érdekelt mit művel anyád a sok kuncsaftjával a sarkon, de hát állandóan előhozakodsz vele. Büszke vagy rá? Vagy arra hogy te is kurva lettél, csak épp a Népligetben? Tőlünk hiába vársz elismerést, mi nem szeretjük az olyan buzikat mint te!

arthurthedent 2022.12.03. 19:52:00

@6.Lenin: "Megint tévedsz. Orbán előre látta keleti nyitásban rejlő jövőt."

A keleti nyitás nagyszerű, nagy jövő van benne. Putyinnak még akár egy éve is lehet hátra, ha jól csinálja, az szép nagy jövő. :D

6.Lenin 2022.12.03. 20:08:30

@arthurthedent:

Hol könyörögnek a nyugati vezetők energiahordozókért? Ott miért nem érdekesek az emberi jogok?
Gondolod, ha Putyin t megölik, akkor5 nem jöhetne egy sokkal rosszabb diktátor?

Szerintem hamarább fog összeomlani az EU, mint Oroszország. Akár fogadhatunk is. Ukrajnának a nyugati fegyverek nélkül már régen vége lenne. De gondolod, hogy a ruszkik bevetik a legmodernebb fegyvereiket, kiszolgáltatva magukat a NATO-nak?

Ekkora taktikai hibát még a barbárok se követtek el soha, hogy hülyének nézték az ellenfelet. Akik így tettek, azok el is buktak.
Ez az egész arról szól, hogy a NATO teszteli Oroszországot, feláldozva az ukránokat, Ukrajnát. Most már talán ők is érzik, hogy az oroszok nem mutattak meg eddig mindent. Nemsokára eldőlnek a dolgok, ki bírja tovább. Már látszanak Ukrajnában is problémák a vezetésben.

De már többször is kérdeztem tőled, hogy mi a fenéért foglalkozol politikai kérdésekkel? A jelek szerint nagyon nem kéne ez neked.
A keleti nyitás nem csak Oroszországot jelenti. Miért kelt zavarokat a nyugat a selyem út környékén?Miért ott akar megbuktatni kormányokat? Zavarja Kína? Netán , hogy Észak-Korea lassan komoly atomhatalom?

Etniez 2022.12.03. 20:13:54

@arthurthedent: Mit is ért nekünk eddig a nagy keleti nyitás?
Konkrétan lószart, tiszta sikersztori.

6.Lenin 2022.12.03. 20:20:17

@Etniez:

A jövő az nem most van, vagy tegnap volt, az lesz. Azt kell(ne) látnia egy igazi politikusnak .
Lassan szállóige lesz, hogy Orbánnak nem igaza van, hanem igaza lesz.

arthurthedent 2022.12.03. 20:29:03

@6.Lenin: "Gondolod, ha Putyin t megölik, akkor5 nem jöhetne egy sokkal rosszabb diktátor?"

Ez azért komoly kifogás ám. :D Hugyozz a konnektorba és örülj neki, mert fel is gyújthattad volna magad? :D

6.Lenin 2022.12.03. 20:35:37

@arthurthedent:

Már képes is vagy ilyen mélyre is lemenni?

Sokan bírálták már Putyint Oroszországban, hogy túl engedékeny a nyugattal szemben. Lehet, hogy Putyin nélkül már jóddal kenegethetnéd a felpuffadt tested, ha még élnél.

arthurthedent 2022.12.03. 20:36:16

@6.Lenin: "De gondolod, hogy a ruszkik bevetik a legmodernebb fegyvereiket, kiszolgáltatva magukat a NATO-nak?"

Milyen "legmodernebb fegyverekről" beszélsz? A zászlóshajóról? Az armata tankokról, ami lerohadt a vörös téren és amiből van vagy 10? A terminátorról, amit kilőttek az ukránok? Elárulom neked, hogy a legmodernebb orosz fegyverek ott rozsdásodnak kiégve az ukrán utak mellett.

Mekkora kamugép már, aki csodafegyverekről álmodozik amit az oroszok dugdosnak a háború elől, amikor még légzsákot sem tudnak gyártani meg sültrumplit sem tudnak nyomni az orosz mekibe. :D ABS nélküli moszkvicsokat próbálnak csinálni, de majd csak jövőre, nem, hogy csodafegyvereket, ember!

arthurthedent 2022.12.03. 20:38:19

@6.Lenin: "Lehet, hogy Putyin nélkül már jóddal kenegethetnéd a felpuffadt tested, ha még élnél."

Csak egy elmebeteg képes arra, hogy szerelembe essen putyinnal amiért nem atombombázta le a nyugatot. :D A stockholm szindróma brutálisan elhatalmasodott rajtad.

arthurthedent 2022.12.03. 20:42:06

@Etniez: "Konkrétan lószart, tiszta sikersztori."

Rápacsáltunk a keleti nyitásra, az biztos. Itt volt a történelmi lehetőség, magyarországra már-már egyenrangú félként tekintett európa. Most belorusziával egy szinten emlegetnek minket. Aurópa leggyűlöltebb országa lettünk és még mindig a NATO bomlasztása a nagy terv.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 20:43:29

@arthurthedent:

" Mégis hogyan "kényszeríti" őket? Hogy érted azt, hogy "kötelezően"? Melyek ezek az országok? Hol lehet ennek utánanézni?

www.linkedin.com/pulse/14-african-countries-forced-france-pay-colonial-tax-benefits-arnold

6.Lenin 2022.12.03. 20:59:21

@arthurthedent:

Mi a szarról írsz te szerencsétlen. Mi közöm nekem Putyinhoz? Én csak számba vettem egy másik lehetőséget . Pl a csecsen vezér már szóba hozta, hogy ő porig bombázná Ukrajnát. Nem lehetne egy még nála is agyalágyultabb vezér? Simán megtehették volna az első hónapban. Gondolod, hogy nincsenek meg hozzá a szerszámok is? De akkor utána tényleg csak az atom maradna, mert mivel védekeznének a NATO ellen, ha bevetik előre a komolyabb szerszámokat? akkor már csak az atom jöhet szóba. Szerencsére nyugaton se mindenki hülye, jól látták ezt a lengyelekre lőtt rakéta esetében. Nem a lengyeleken múlt, ők már megvadultak, csak rájuk szóltak. Duda már Moszkvát lőtte volna.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 21:26:31

Az ukrán konfliktus úgy kezdődött, hogy az USA, a NATO és az EU kísérletet tett Ukrajna kiszakítására Oroszországgal fenntartott természetes kapcsolatrendszeréből. Ez a kapcsolatrendszer közös történelmen, mély ézelmi, kultúrális és vallási alapon nyugodott.
Az OF már a 2000-es évek elejétől kezdve világossá tette, hogy Ukrajna integrációját a NATO-ba nem tudja elfogadni, mert azok alapvetően sértik nemzetbiztonsági érdekeit. A washingtoni neokon döntéshozók ignorálták ezeket a figyelmeztetéseket.
Azok az amerikai diplomaták, akik végül az ukrajnai válságot kiváltó intézkedéseket meghozták, súlyos stratégiai és szakmai hibát követtek el, mert nem mérték fel mi lesz a konfliktus következménye. Tévútnak bizonyult részükről az a koncepció, hogy Ukrajna felfegyverzése, az ukrán hadsereg kiképzése, modernizálása képes kikényszeríteni, hogy Oroszország mondjon le alapvető biztonsági érdekeiről. Ukrajna életbevágóan fontos Oroszország számára, de nem az USA és az EU számára. A Nyugat csak átmeneti fegyverszünetben érdekelt, mert a cél az OF meggyengítése, rendszerváltás kiváltása, mert az OF az az ország, amely ellenáll a globális pénzelit egyközpontú hatalmi törekvéseinek.

fkv.119 2022.12.03. 21:45:03

@6.Lenin: "Gondolod, ha Putyin t megölik, akkor5 nem jöhetne egy sokkal rosszabb diktátor?"

Te minek eszel? Úgyis éhes leszel...

fkv.119 2022.12.03. 21:46:50

@6.Lenin: "túl engedékeny a nyugattal szemben"

Engedékeny csak az lehet, aki diktál. A hidegháborús vesztes muszkák nem diktálhatnak, csak megalázkodva könyöröghetnek alamizsnáért. Vae victis, ugyebár... Most megpróbálnak pattogni, ezért újra a fejükre lesz koppintva, hogy tudják hol a helyük. Mint a morgós kutya...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 21:52:36

@6.Lenin: Nem írtál le te semmilyen elképzelést, te vén szaros. Ne hazudozz!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 21:54:32

@atomic power 1986DucaDuca: " USA, a NATO és az EU kísérletet tett Ukrajna kiszakítására Oroszországgal fenntartott természetes kapcsolatrendszeréből."

Nahát! Putyin szerint Ukrajna nem is létezik. Akkor hogy szakíthatnák el?

arthurthedent 2022.12.03. 22:04:32

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez a kapcsolatrendszer közös történelmen, mély ézelmi, kultúrális és vallási alapon nyugodott."

Ó, igen, tényleg. Elég mélyek az ukránok érzelmei az oroszokkal szemben. Valahogy mintha mostanában megromlott volna, nem? Áááhhh, biztos az amerikaiak miatt. :D Tutira, más nem lehet. :D

"Ukrajna életbevágóan fontos Oroszország számára, de nem az USA és az EU számára."

Tudok még, hogy kinek életbevágóan fontos Ukrajna, Sherlock? Az ukránoknak. Nekik fontos.

"Oroszország mondjon le alapvető biztonsági érdekeiről."

Érdekekről nem szoktak lemondani. Érdekei teljes joggal mindenkinek vannak. Csak ahhoz nincs joga, hogy másokat legyilkoljon, más országokat megtámadjon, civileket bombázzon.

"A Nyugat csak átmeneti fegyverszünetben érdekelt"

Szerintem majd ha rászorul "a nyugat" arra, hogy elmond neki, hogy mik az érdekeik, akkor okvetlenül meg fognak keresni. Addig szerintem ne akard megmondani, hogy mi az érdeke a nyugatnak.

arthurthedent 2022.12.03. 22:09:43

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez a kapcsolatrendszer közös történelmen, mély ézelmi, kultúrális és vallási alapon nyugodott."

A közös történelem jórészt ukrajna megszállásából, oroszok erőszakos betelepítéséből és a holodomorból áll. Tanulj történelmet, ha már hivatkozol rá. :D :D

Boldeone2 2022.12.03. 22:11:17

@atomic power 1986DucaDuca: Ukrajna életbevágóan fontos Oroszország számára, de nem az USA és az EU számára. A Nyugat csak átmeneti fegyverszünetben érdekelt, mert a cél az OF meggyengítése"

- Ez egy marhaság! Ukrajna egy független ország , az ukránoknak kell eldönteni hogy hová akarnak tartozni! Minden állam èrzèkeli hogy Oroszország egy agonizáló állam , így senki - az ukránok sem akarnak -egy tőkeszegèny, agonizáló ország èrdekszfèrájába kerülni!
A fegyverszünetről meg egyedül Putyin tud dönteni: a ruszkik vannak idegen területen, az ukránok csak a saját területüket vèdik!

mert az OF az az ország, amely ellenáll a globális pénzelit egyközpontú hatalmi törekvéseinek."

- Nem erről van, szó, hanem arról ,hogy adott egy mocskos diktatúra , egy gyilkos , pszichopata vezetővel, aki haborúzik. A civilizált országok pedig segítik az agressziót elszenvedőt.

Boldeone2 2022.12.03. 22:16:16

@atomic power 1986DucaDuca: Az OF már a 2000-es évek elejétől kezdve világossá tette, hogy Ukrajna integrációját a NATO-ba nem tudja elfogadni, mert azok alapvetően sértik nemzetbiztonsági érdekeit"

Ukrajna meg 2014 , az első ruszki agresszió óta tette nyilvánvalóvá, hogy szeretne NATO - tag lenni ! Van joga hozzá? Miért is ne ?
Egy szuverèn állam döntèse , hogy milyen katonai szervezetbe szeretne tartozni ! A muszka kezdte a szemètkedèst az ukránokkal ès nem fordítva!
Nehogy már a ruszki diktatúra szabja meg, hogy mit csináljanak a szuverèn országok!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.03. 22:20:08

@fkv.119: "»Orbán előre látta keleti nyitásban rejlő jövőt.«
Azért lépett be a Pártba KISZ titkárnak..."

Szerinted az, ha valaki fiatal korában csinál valami utólag megszólhatót vagy akár bűnnek tekinthetőt, az szükségszerűen meghatározza a késői énjét?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 22:53:05

@Boldeone2:

"Ukrajna meg 2014 , az első ruszki agresszió óta tette nyilvánvalóvá, hogy szeretne NATO - tag lenni !"

Ukrajna a kezdetektől a NATO-ba orientálódott!

Már 1991-ben, a Szovjetunió felbomlása után csatlakozott az Észak-atlanti gyüttműködési Tanácshoz, 1994-ben pedig a Partnerség a Békéért programhoz.1997-ben Chartát írt alá a NATO-val a megkülönböztetett partnerségről, és felállították a NATO-Ukrajna Bizottságot (NUC).

2006. április 27-én, a NATO államok külügyminisztereinek tanácskozásán James Appathurai, a NATO szóvivője, későbbi főtitkárhelyettese bejelentette: a szövetség minden tagja támogatja Ukrajna gyors integrálását a NATO-ba.

A 2008-as bukaresti NATO-csúcstalálkozón a szövetség üdvözölte Ukrajna tagságra irányuló törekvéseit, és megállapodott abban, hogy "ezek az országok a NATO tagjai lesznek".

2009-ben a NATO felügyelete alatt, az éves nemzeti program keretében hozzáfogtak az ukrán fegyveres erők reformjához. Kezdetét vette Ukrajna aktív bekapcsolódása a NATO műveletekbe és küldetésekbe. Prioritást kapott a biztonsági és védelmi szektor átfogó reformja, és Ukrajna harci képességének megerősítése.

2014. február 18-23. között amerikai támogatású fegyveres puccsal megdöntötték a torvényes ukrán kormányt, és amerikai támogatással megszervezték az új hatalmi rendszert. Még aznap NATO-tisztek érkeztek Ukrajnába.

Orosz válasz: Oroszország megszállta és elcsatolta a Krímet, ezzel mintegy gyakorlati vétót emelt nem NATO tagként, kívülről Ukrajna NATO tagságával szemben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 22:54:09

@Androsz: Nem. Viszont sokat megmutat az énjéről, ha ugyanezért sároz másokat.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 22:58:08

@Boldeone2:

"Egy szuverèn állam döntèse , hogy milyen katonai szervezetbe szeretne tartozni!"

Ez így van, csak a szövetségnek meg mérlegelnie, az adott országnak meg vállalnia kell a következméyeket egy rendkívül érzékeny geopolitikai helyzetben egy atomhatalom előszobájában.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 23:00:49

@Boldeone2:

"........ a ruszkik vannak idegen területen, az ukránok csak a saját területüket vèdik!"

Orosz többségű területet!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 23:03:55

@Boldeone2:

"A civilizált országok pedig segítik az agressziót elszenvedőt."

Bármi áron? Úgy is , hogy a segítő belerokkan?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.03. 23:15:34

@arthurthedent:

"A közös történelem jórészt ukrajna megszállásából, oroszok erőszakos betelepítéséből és a holodomorból áll. Tanulj történelmet, ha már hivatkozol rá. :D :D"

A halálos áldozatokkal járó, tömeges éhínség a Szovjetunió más területeit
is sújtotta, nem csak Ukrajnát. Kondrasin Stephen G. Wheatcroft, az 1930-as évek Szovjetuniójának népesedésével foglalkozó legtekintélyesebb külföldi demográfus szerint összesen 6-7 millió áldozata volt az éhínségnek, melyből 3,5–4 millió vonatkozik Ukrajnára.

arthurthedent 2022.12.03. 23:19:46

@atomic power 1986DucaDuca: "A halálos áldozatokkal járó, tömeges éhínség a Szovjetunió más területeit is sújtotta"

Ukrajnából elrabolták az élelmiszert, ezért hatmillió ember éhenhalt. Ragozgathatod, rágicsálhatod, magyarázhatod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 23:27:24

@atomic power 1986DucaDuca: Akkor nekünk magyaroknak semmi közünk Erdélyhez, Kárpátaljához és a felvidékhez, ugye? Hiszen ott rég nincs magyar többség.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.03. 23:41:47

@atomic power 1986DucaDuca: "Szovjetuniójának népesedésével foglalkozó legtekintélyesebb külföldi demográfus szerint összesen 6-7 millió áldozata volt az éhínségnek, melyből 3,5–4 millió vonatkozik Ukrajnára."

Aha, szóval Ukrajnát sokkal súlyosabban érintette.

fkv.119 2022.12.03. 23:50:54

@Androsz: Igen. A mostani énjében is csak a kommunista berögződés látszik. Neki nem a kommunizmussal volt baja, hanem csak azzal hogy nem ő volt benne a führer. Most 2. Rákosiként pózolhat, és tetszik is neki nagyon.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 00:12:04

@arthurthedent:

"Ukrajnából elrabolták az élelmiszert, ezért hatmillió ember éhenhalt. Ragozgathatod, rágicsálhatod, magyarázhatod."

Nem magyarázok semmit, a kutatók állítanak dolgokat! E szerint Oroszország négy régiója, a Szaratovi terület, a Volgai Német Autonóm terület, az Azovi-fekete-tengeri terület, és a Cseljabinszki terület Ukrajnánál nem kevésbé szenvedett. Ezt támasztja alá a falusi lakosság egyenlő mértékű csökkenése a Szovjetunió gabonatermő vidékein.
Például az 1933. január 1-jétől 1935. január 1-ig terjedő időintervallumban az Ukrajna területein az alábbiak szerint csökkent a falusi lakosság aránya: a Harkovi területen 29%-kal, a Kijevi területen 28%-kal, a Csernyigovi területen 21%-kal, a Vinnyicai területen pedig 18,5%-kal. Oroszország főbb mezőgazdasági vidékein a következő arányban fogyatkozott a falusi lakosság ugyanezen periódusban: a Szaratovi járásban 32%-kal, az Orenburgi területen 30%-kal, a Szverdlovi területen 22,4%-kal, az Azovi-Fekete-tengeri járásban 22%-kal, a Sztálingrádi járásban 18%-kal.
2,5 millióra teszik az 1930 és 1933 közötti időszakban Kazahsztán emberveszteségét is, mely a hagyományos nomád állattartás felszámolása és a húsbeszolgáltatás miatt következett be.

Amezőgazdaság, a falu jelentette az iparosítás és utolérés bázisát (a gabonaexport biztosításával és a városi lakosság élelmezésével), ezt pedig kollektivizálással akarták elérni. Tehát a mezőgazdasági munkaerőre hárult a modernizáció, az iparosítás finanszírozása.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 00:27:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Akkor nekünk magyaroknak semmi közünk Erdélyhez, Kárpátaljához és a felvidékhez, ugye? Hiszen ott rég nincs magyar többség."

Közünk van, mert magyarok élnek ott, mégha kisebbségben is. Realitása viszont nincs, hogy ezek a területek Magyarországhoz kerüljenek. Se békésen, se erőszakosan. Meg értelmét sem látom ennek. Nemzeti kisebbségeknek járó jogokat kellene neki biztosítani, amit az EU szépen deklarál, csak éppen nem tartatja be!

birka menet 2022.12.04. 01:44:06

@6.Lenin:

Putyin ügynöke, úgy alázzák a te ronxs gomba agyadat itt a blogon, mint ahogy az ukránok alázzák az imádott ruszki gazdád Roncshaccseregét a fronton.

birka menet 2022.12.04. 01:49:20

@atomic power 1986DucaDuca:

Mi van, már megint ide telefonáltál be az agyi rokkant fake ruszki propagandáddal a paláver helyett?

Tudod kisfidernyák, hol éheznek a legtöbben az EU- ban? Há Orbanisztánban, itt süllyedt arányaiban a legtöbb ember a szegénységbe. Mer Orbanisztán ebben a mutatóban is Jobban teljesit!

birka menet 2022.12.04. 01:51:40

@atomic power 1986DucaDuca:

Kisfidernyák, Románia meg román többségű terület, tehát most jól megaláztad az ottani magyarokat, hogy ne zgribugrizzanak, mert a románok a gazdájuk!

birka menet 2022.12.04. 02:00:39

@atomic power 1986DucaDuca: "2014. február 18-23. között amerikai támogatású fegyveres puccsal megdöntötték a torvényes ukrán kormányt"

Hehehe te selejt agyú Kreml propagandista, a te putyin bérenc Janukovicsodat meg egyéb putyin bábot, azóta se választották újra, úgyhogy te putyin ügynök barátkozz meg a tényekkel, miszerint a Mahdan egy előrehozott törvényes választás volt.

birka menet 2022.12.04. 02:05:26

@arthurthedent:

A keleti nyitás azt jelenti, hogy orbán meg szargyártó kilóra eladták az országot a ruszkiknak meg a Kinai Kommunista pártnak, fserébe azok megigérték nekik, hogy megkapják tőlük a migri státuszt, amikor majd menekülniük kell.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.04. 07:12:34

@atomic power 1986DucaDuca: Ez így van. De mi nem fegyverezzük fel az erdélyi magyarokat és azok nem kiáltanak ki önálló köztársaságot. És az erdélyi magyarok nem lőnek le utasszállító gépet magyar légelhárító rakétával.

arthurthedent 2022.12.04. 07:15:37

@atomic power 1986DucaDuca: "Amezőgazdaság, a falu jelentette az iparosítás és utolérés bázisát"

Bekerítették az országot, elvitték az összes élelmiszert, megvárták, amíg az emberek a télen éhenhalnak. Most meg lövik az energiahálózatot, azt várják, hogy az emberek a télen megfagyjanak.

Mentegesd még őket, magyarázd el, hogy miért az ukránok a hibásak meg a nyugat!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 08:44:33

@arthurthedent:

"Mentegesd még őket, magyarázd el, hogy miért az ukránok a hibásak meg a nyugat!"

A hibát közösen követték el. Ne csináljunk már ógy, mintha a Nyugat és Ukrajna nem lenne semmiben felelős! Ehhez elég dokumentumot mutattam be! Te meg egyet se!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 09:11:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"De mi nem fegyverezzük fel az erdélyi magyarokat és azok nem kiáltanak ki önálló köztársaságot."
Szerencsére! Szerencsénk az is, hogy nem vagyunk nagyhatalmak közötti proxy háború terepe!

arthurthedent 2022.12.04. 09:13:46

@atomic power 1986DucaDuca: "A hibát közösen követték el. Ne csináljunk már ógy, mintha a Nyugat és Ukrajna nem lenne semmiben felelős!"

Ne legyen már az áldozat a felelős azért, amit a tettes követett el! Ne csináljunk már úgy, mintha mindenben mindenki felelős lenne csak azért, hogy felmentsük az igazi felelősöket. Putyin tetteiért Putyin a felelős, az oroszok tetteiért az oroszok a felelősek.

Anyud elmondhatta volna ezt neked négy éves korodban. Mi a f@szra tanítottak téged ovis korodban?

birka menet 2022.12.04. 09:14:06

@atomic power 1986DucaDuca:

Mi van te senkiházi Kreml propagandista, egyre gyengülsz a fake bews terjesztésben? Ugye te félkegyelmű, amokor a ruszkik 56- ban bevonultak, az a magyarok és a Nyugat közös provokációja és bűne volt? Meg az is hogy a faterod a fél Vörls Haccsereg lett?

arthurthedent 2022.12.04. 09:16:50

@atomic power 1986DucaDuca: "A hibát közösen követték el. Ne csináljunk már ógy, mintha a Nyugat és Ukrajna nem lenne semmiben felelős!"

A holodomor során az ukránok megtermelték az élelmiszert.
Az oroszok bekerítették őket, elvették az élelmiszert és megvárták amíg éhenhalnak.
A nyugat megpróbált élelmiszersegélyeket küldeni, az oroszok megtiltották és hadsereggel állták el az utat.

Akkor most meséld már el miben is voltak felelősek az ukránok és a nyugat a holodomorban? Ez volt az eredeti téma, hogy miért is csinálsz úgy, mintha a holodomorban a nyugat és ukrajna lett volna a felelős.

birka menet 2022.12.04. 09:18:27

@atomic power 1986DucaDuca:

Te meg a Moszkvától kapott fake dokumentjeid, bruhahaha. Az a dokumentum hol van, amelyik megtiltja egy szuverén országnak, hogy olyan szervezethez csatlakozzon, amelyikhez csak akar? Azt tujuk rólatok fidernyákokról, hogy ti előbb mindig Moszkvát kérdezitek meg, hogy mit akartok, de nem Moszkva csatlós országok egyedül szoktak dönteni.

6.Lenin 2022.12.04. 09:31:34

@fkv.119:

Mikor, és ki koppintott a ruszkik fejére? A I(I.VH-ban óriási veszteségek árán a nyugat kénytelen volt partra szállni, és szinte rohantak Berlinig , nehogy a ruszkik hamarább érjenek az óceánhoz. Álmodozol, kis pöcs. Azóta meg csak az amik fejére koppintottak, pl Afganisztánban (20 év után) úgy, hogy még a fegyvereiket is otthagyták emlékbe.

Már most is hamarább fognak könyörögni a tárgyalásokért, mint a ruszkik.

6.Lenin 2022.12.04. 09:34:33

@birka menet:

Ki aláz itt kit? Te magadat (vagy azt aki a nickedet gyártotta) Még normális , elfogadható hsz-t nem írtál a blogokon. Egy hülye gyökér képét festegeted itt magadról.

arthurthedent 2022.12.04. 09:43:21

@6.Lenin: "Álmodozol, kis pöcs. Azóta meg csak az amik fejére koppintottak, pl Afganisztánban (20 év után) úgy, hogy még a fegyvereiket is otthagyták emlékbe."

Ez pont ugyanígy igaz oroszországra is. :D Elmentek ők is Afganisztánba, tudod?

arthurthedent 2022.12.04. 09:48:48

@6.Lenin: "Már most is hamarább fognak könyörögni a tárgyalásokért, mint a ruszkik."

Az oroszok már moszvából is menekülnek. Cirka 1 millió ember menekült el oroszországból, pedig majdnem minden határ le van zárva. Fenn vannak a felvételek a neten, az oroszok a gyenge felszerelés miatt elkezdtek megfagyni a rókalyukakban, már nem is mozognak, amikor a drón aknát dob rájuk.

6.Lenin 2022.12.04. 10:06:04

@arthurthedent:

Ukrajnából hányan menekültek el eddig? 15 millióan? Már egymást kezdik kinyírni Kijevben is ( a vezetésben) Ja láttam rengeteg szerkesztett videót a neten. A tank, vagy az autó kereke nem ér le a földre, vagy nem marad nyom utána.

Linkeltem pár videot az AGT-ről. Ma már bármit lehet tökéletesen hamisítani

www.youtube.com/watch?v=TVezHTlPMw8

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.04. 10:25:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"De mi nem fegyverezzük fel az erdélyi magyarokat és azok nem kiáltanak ki önálló köztársaságot. És az erdélyi magyarok nem lőnek le utasszállító gépet magyar légelhárító rakétával."

Ahogy román (para)militáris erők sem ágyúzzwk a msgyarok lakta területeket.

birka menet 2022.12.04. 10:28:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mint ahogy Ukrajna se ágyúzza önmagát Józsinéni.

arthurthedent 2022.12.04. 10:28:43

@6.Lenin: "Ukrajnából hányan menekültek el eddig? 15 millióan?"

Nem k.rvára mindegy? Azt akarod mondani, hogy az oroszoknak nagyon fasza, mert nem olyan sz.r, mint az ukránoknak, akiket egy éve lőnek ezerrel?

Re komolyan ide jársz szurkolni, hogy "jajj, de jó, az ukránok szopnak, rosszabb nekik még az oroszoknál is"? Miért ide jársz gyűlölködni?

arthurthedent 2022.12.04. 10:30:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ahogy román (para)militáris erők sem ágyúzzwk a msgyarok lakta területeket."

Amikor megtámadnak és benyomul egy idegen hadsereg, akkor sajnos elő szokott fordulni, hogy az országok saját területeiket ágyúzzák. Orosz rajongóként ezt azért illene tudnod. :D

birka menet 2022.12.04. 10:32:22

@6.Lenin:

Hehehe Lenyin, úgy aláznak itt téged, a selejt ruszki felszopót, mint a ruszki tesóidat az ukrán fronton. Persze ezt te a hülyeagyaddal nem érted, de ez nem új, a kezelhetetlen pszichopatás baromságaid miatt pont ezért rúgtak ki téged az elemiből. Azóta se kaptál gyógyitó kezelést.

birka menet 2022.12.04. 10:36:52

@6.Lenin:

Mi van te mocskos hazudozó putyin ügynök, már Kijevet is összetéveszted Moszkvával? A Kreml moszkvai helyzetelemzését kijevi tudósitásnak nézed? Nem kéne már kora reggel fél liter vodkával inditani a napodat!

6.Lenin 2022.12.04. 10:42:04

@arthurthedent:

Miért gyülölködnék, mert te nem érted a leírt szöveget? szoktál gondolkodni?

az ukráno9k miért nem védik a saját hazájukat, hanem inkább elmenekülnek?

Sze4rinted ki az a hülye aki az életét áldozná egy korrupt rendszerért? hol sorozták be elsőként még az elítélt bűnözőket is, az utcán, a bevásárló központokban? hol tiltották meg, hogy katonaköteles férfiak elhagyják az országot?

Te löx torz egyoldalú propagandát. Én csak megpróbálom leírni a valóságot, amit gondosan kifelejtesz mindig. Mi közöm nekem ehhez a háborúhoz is? Majd egyre többen kérdezik ezt meg nyugaton is. Prágában már tüntettek is, Németországban is sokan kérdezik már ezt.
De amint látom neked se sokat ér az ukránok, oroszok élete. Bárkit feláldozná valami ködös dologért. Sajnos messze még a vége.
Mindenkinek jogában áll úgy élni ahogy neki tetszik, senki nem hatalmazott fel senkit, hogy helyettük eldöntse mikén KELL(ene) élnie. Pontosan te támogatsz ilyen torz ideológiákat.

birka menet 2022.12.04. 10:42:33

@6.Lenin: "Azóta meg csak az amik fejére koppintottak, pl Afganisztánban (20 év után) "

Hehehe Lenyin, az elmegyógyintézeredbe nem vitte be az M1 a hirt, miszerint az imádott szintén közveszélyes elmebeteg Trump haverod kötött egy egyezséget az Al Kaidával, miszerint az amerikaiak feltétel nélkül kivonulnak Afganisztánból?

Ennyi eszetek van nektek illibernyák gombáknak, orbánoknak, trumpokbak, putyinoknak. A világ legnagyobb lúzerei vagytok!

6.Lenin 2022.12.04. 10:44:24

@birka menet:

Te simán és 1xűen seggfej vagy, egy seggnyaló.

birka menet 2022.12.04. 10:49:46

@6.Lenin: "az ukráno9k miért nem védik a saját hazájukat, hanem inkább elmenekülnek"

Hehehe te elmebeteg Kreml propagandista, 56-ban virággal fogadtad a ruszki tankokat te hszaáuló féreg! Most meg itt jár a pofád, hogy az ukrán nők és gyerekek elmenekülnek a népirtó ruszki barbár haverjaid elől?

A férfiakra meg kötelező hadkötelezettségi és kiutazási tilalom van, de hát az elmegyógyintézetedbe az M1 nem szállitja neked az ilyen hireket.

birka menet 2022.12.04. 10:51:41

@6.Lenin: "Én csak megpróbálom leírni a valóságot,"

Na takarodsz vissza a moszkvai KGB megbizóidhoz a hazug Kreml propagandáddal te kezelhetetlen hülyegyerek!

6.Lenin 2022.12.04. 10:52:09

@birka menet:

Trump nagyon jól tette, de nem ő vonult ki, otthagyva mindent és mindenkit, még a saját támogatóikat is Te miért nem vagy már Ukrajnában harcolva a gazember Putyin ellen? Te is csak mások farkával szereted verni a csalánt. ezek nem az én háborúim, egyiik oldalról sem.

A legnagyobb gazemberség a világon másokat belekeverni, kényszeríteni egy kívülállónak magát mutató érdekeiért. Ki hatalmazta fel ilyesmikre az USA-t? Mikor fog erre rádöbbenni a nyugati polgár, és elzavarni a saját korrupt gazembereit.

fkv.119 2022.12.04. 10:53:03

@6.Lenin: "Mikor, és ki koppintott a ruszkik fejére?"

The Nyugat...

"A I(I.VH-ban óriási veszteségek árán a nyugat kénytelen volt partra szállni"

A muszkák rimánkodtak sírva a Nyugatnak, hogy szálljanak már partra, mielőtt Vlagyivosztoknál lesz a német-japán határ. Még ennyit se tudsz, idióta?

"és szinte rohantak Berlinig , nehogy a ruszkik hamarább érjenek az óceánhoz"

A muszkák rohantak, hogy maradjon még valami a tortából, mert a Nyugat már ott volt, és fostak hogy Lengyelországot is az USA fogja felszabadítani.

"Azóta meg csak az amik fejére koppintottak, pl Afganisztánban"

Ott a muszka gazdáidnak koppintottak a fejére, te fasz! :DDD Az amcsik csak megunták hogy nincs aki szembeszálljon velük, feleslegesen vannak ott, és inkább hazamentek.

"Már most is hamarább fognak könyörögni a tárgyalásokért, mint a ruszkik."

Persze, HIMARS-okkal "könyörögnek". Hülyegyerek... :DDD

fkv.119 2022.12.04. 10:54:16

@6.Lenin: "Egy hülye gyökér képét festegeted itt magadról."

Ellopta az imázsodat? Ez a bajod? Te akarsz a világ hülyéje lenni, nem hagyod veszni a címed, amiért annyit küzdöttél, amiért annyi faszt szoptál le.

arthurthedent 2022.12.04. 10:54:17

@6.Lenin: "Sze4rinted ki az a hülye aki az életét áldozná egy korrupt rendszerért?"

Nehéz megmondani, de az biztos, hogy voltak orosz önkéntesek. :(

"hol sorozták be elsőként még az elítélt bűnözőket is, az utcán, a bevásárló központokban?"

Te, Sherlock! Az elítélt bűnözők mit keresnek az utcán meg a bevásárlóközpontokban? :D Már megint nagyot akartál mondani, azt bebuktad, ugye?

"hol tiltották meg, hogy katonaköteles férfiak elhagyják az országot?"

De miért állandóan ezzel a "de az ukránok is" dologgal jössz? Miért állandóan azt próbálod bebizonyítani, hogy az ukránoknak rosszabb, mint az oroszoknak? Miért azzal nyugtatgatod magad, hogy az ukránok szenvednek? Valamiféle bosszúálló, gyűlölködő agymenés ez nálad, de miért ide jársz gyűlölködni?

6.Lenin 2022.12.04. 10:54:45

@birka menet:

Fáj olvasni azt , amit szeretnétek elhazudni?

fkv.119 2022.12.04. 10:54:49

@arthurthedent: Utasítást kapott a KGB-től hogy ne tudjon róla. :D

arthurthedent 2022.12.04. 10:56:20

@fkv.119: "A muszkák rimánkodtak sírva a Nyugatnak"

Sztálin folyamatosan beszólogatott a nyugatnak, hogy nem hajlandók partraszállni, ki volt akadva rájuk. Most meg kiderül, hogy a ruszkik nem is akarták, elintézték volna maguk is. :D

fkv.119 2022.12.04. 10:56:31

@6.Lenin: "Már egymást kezdik kinyírni Kijevben is ( a vezetésben)"

Szerencsére a Gazprom és egyéb vezérek kurvanagy biztonságban vannak Moszkvában, csak úgy örömükben ugrálnak le a 10.-ről, és lövik magukat hátba 10 méterről... Meg az a hitvány Dugin nevű uszító is milyen biztonságban van, végül is csak a lánya döglött meg a neki szánt bombától...

fkv.119 2022.12.04. 10:57:34

@arthurthedent: Igen, ez ilyen alternatív idősík, szerintem a Marvel multiverzumból lett leágaztatva, lassan jönnek a sarló-kalapácsos pókemberek is. :D

fkv.119 2022.12.04. 10:58:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azok csak a temetőinket gyalázzák meg, meg a zászlóinkat, feliratainkat tépkedik le. Kár hogy nem az ő körmüket tépkedi le valaki.

arthurthedent 2022.12.04. 10:59:00

@6.Lenin: "Fáj olvasni azt , amit szeretnétek elhazudni?"

Igazából az a baj, hogy unalmas vagy. Tudnék írni egy scriptet helyetted.

if (sentence.match("az oroszok %s", part))
{
print ("de az ukránok is", part)
print ("de a nyugat is", part)
}

Tessék, kitaláltam neked egy programozási nyelvet.

fkv.119 2022.12.04. 11:00:55

@birka menet: Lenin már Kun Béla alatt is ott volt ahol szopni kellett, Szamuely Tibivel együtt járták a helyi Kék Osztrigákat faszért.

arthurthedent 2022.12.04. 11:05:12

@fkv.119: "Szerencsére a Gazprom és egyéb vezérek kurvanagy biztonságban vannak Moszkvában"

Ó, a kgb elkezdett rendet tenni belorusziában is. Finom utalásféleképpen jelezték, hogy miért is kellene belépni most már a háborúba.

Ha az orosz rendszer megomlik, ha az orosz birodalom széthullik, az belorusziából indul el. Átlépok a határt, az ukránok szétcsapják a szájuk szélét, rájönnek, hogy egyszerűbb a saját vezetésüket szétlőni mint az ukránoknak. Az ideiglenesen belorusziában állomásozó kissé csalódott orosz alakulat megfigyelnek, hazatolják a tankokat moszkvába és szétütik a putyin bagázst.

Különös figyelmet fognak szentelni az iditó tévés csávónak, aki a minap húsz pervet övöltözött a tévében, hogy főbe kéne lőni a nyápic orosz katonákat, akiknek azon sír a szája, hogy hullanak mint a legyen az ukrán ágyutűzben.

Aztán következő lépésként mindjárt be is jelenti fél oroszország, hogy inkább kilép és kikiáltja a függetlenségét mint lámpavason lengedezzen az égett holteste.

6.Lenin 2022.12.04. 11:06:15

@arthurthedent:

Már olvasni sem tudsz, vagy az olvasottakat értelmezni? Az utcáról is bevittek embereket, vagy adtak nekik behívókat, a bevásárló központokban is, akit ott találtak, bevitték őket. mit játszod a hülyét? Nem kell.

miért jövök ezekkel? Mert te simán elhallgatod ezeket. Pont te löx egyoldalú propagandát.
Tényleg elhiszed, hogy az ukrán nép akarta, vagy az orosz emberek ezt a háborút? ennyire nem lehetsz elvakult, korlátolt. Vagy igen?

Miért nem az amerikaiak mennek Ukrajnába meghalni? Aki akar menjen, de aki nem szeretne, annak ne kelljen már meghalnia, amihez semmi köze. Korrupt gazemberekért.

fkv.119 2022.12.04. 11:09:34

@6.Lenin: Putyin gazdád akarta egyedül ezt a háborút. De majd ott fog himbálózni mellette a szélben a csecsen hazaáruló haverja is, ha a dzsihádisták hazamennek Csecsniába rendet tenni, és kirobbantani a 3. függetlenségi háborújukat.

6.Lenin 2022.12.04. 11:15:28

@fkv.119:

Neked sem kell már bizonyítanod, hogy mekkora seggfej vagy. MÁR RÉGEN TUDOM.. Ki pénzelte , képezte ki Oszamát? A terroristákat? Nem tőlük szeretnének most olajat , gázt venni a haladóék?
Kik pénzelnek hazaárulókat nálunk is? Te tényleg ekkora barom vagy?

fkv.119 2022.12.04. 11:18:18

@6.Lenin: Nem tudsz te semmit, még azt se amit a kezedbe nyomnak hogy ma ezt hazudozzad összevissza, csak begépeled és felmarkolod a kopejkáidat.

"Nem tőlük szeretnének most olajat , gázt venni a haladóék?"

Ők nem akarnak a vasfüggönyig hódítani. Csak olyan helyi hülyék mint te ott Moszkvában.

fkv.119 2022.12.04. 11:19:33

@6.Lenin: "Kik pénzelnek hazaárulókat nálunk is?"

Ezt neked kéne a legjobban tudnod! A KGB-s tartótisztjeid!

"Te tényleg ekkora barom vagy?"

Már megint összekevertél a kurva anyáddal. Látod, ilyen egy KGB-s hazaáruló élete, már a kurva anyja se ismeri fel.

6.Lenin 2022.12.04. 11:25:05

@fkv.119:

Mit gondolsz a közel keleti terroristáknak honnan volt vadi új japán autójuk fegyverekkel felszerelve, egyenruha, kaja , gyógyszer? Összekalapozták mise után? Kik adták nekik a lóvét? A vezetőiket hol képezték ki? A gulágokon? Vagy Amerikában, a pénzt meg az olajkitermelők, akiktől most veszik az olajat, gázt. Hány éves vagy te , köcsög ovis netán?

6.Lenin 2022.12.04. 11:30:07

@fkv.119:

Látom képtelen vagy megszabadulni a gyerekkori traumáidtól, amikor nézned kellett anyádat "munka" közben. Miért nem fordulsz már szakemberhez?

arthurthedent 2022.12.04. 11:46:07

@6.Lenin: "Mit gondolsz a közel keleti terroristáknak honnan volt vadi új japán autójuk fegyverekkel felszerelve, egyenruha, kaja , gyógyszer?"

Terroristák egyenruhában? Bülöbös...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.04. 12:31:33

@fkv.119: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: No csak mert az jutott eszembe, hogy a nagy filantróp zsidó Soros György a 2. világháború alatt a náciknak segített a koncentrációs táborba szállított zsidók szelektálásában, és a BBC kérdésére a 80-as években azt mondta, hogy nem szégyelli. Aztán milyen arany szívű kedves ember, ugye, olyan segítőkész, mindenki hogy szereti. Nyilván megváltozott, az a kis szeplőcske a múltjában már nem is számít.

Boldeone2 2022.12.04. 12:36:31

@atomic power 1986DucaDuca: 2014. február 18-23. között amerikai támogatású fegyveres puccsal megdöntötték a torvényes ukrán kormányt, és amerikai támogatással megszervezték az új hatalmi rendszert"

- Az anyád picsája volt törvènyes, te degenerált ! Janukovics csalással nyerte a választast , aki egy szar, aranybusis milliárdos volt, egy putyini báb , aki gátolta az európai integraciót
Teljesen jogos volt az elzavarása !
Azóta pedig voltak legitim ès törvènyes választások, ahol az ujránok újra nemet mondtak a ruszki - függősègre!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.04. 12:39:57

@arthurthedent: "Terroristák egyenruhában? Bülöbös..."

Ez erőtlen próbálkozás volt. A terrorista sejtek egy része militáris szerveződés, katonáknak képzelik magukat, akik a gátlástalan hódító X ország ellen vívják szabadságharcukat. Igen, van egyenruhájuk, rendes fegyvereik, némelyikről még nem kopott le teljesen a CIA leltári száma.

Boldeone2 2022.12.04. 12:42:51

@atomic power 1986DucaDuca: a ruszkik vannak idegen területen, az ukránok csak a saját területüket vèdik!"
Orosz többségű területet!"

Hazudsz! Sem Herszon, sem Zaporozsije nem orosz többsègű terület, sőt , az első ukrán államkezdemènyek ott alakultak ki!
Egyszer már volt egy nèpszavazás, ahol Ukrajna mellett döntöttek az ott èlők

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.04. 12:43:32

@Boldeone2: Erre mit mondhatnánk? Felmondtad a nyugati mantrát. Kérdezgessük, hogy fizettek érte? Te az ellenkezőjére dühösen rávágnád, hogy orosz ügynök mondja, Putyin kutyája satöbbi. Vedd észre, hogy egyik szöveg sem hitelesebb a másiknál, ilyen alapon ma már lehetetlen dönteni, hitvitává satnyult a már elég unalmas civakodásotok.

arthurthedent 2022.12.04. 12:46:08

@Androsz: "A terrorista sejtek egy része militáris szerveződés"

A "terrorista sejt" rejtőzködik. Ezért "sejt". Egyenruhában rohadt nehéz ám rejtőzködni. :D

"még nem kopott le teljesen a CIA leltári száma"

A világ nem így működik. Ha CIA fegyvert ad valakinak, az tutira nincs náluk leltárban. :D

Boldeone2 2022.12.04. 12:48:07

@Androsz: Mi a nyugati " mantra"?
Egyszer már volt egy legitim nèpszavazás !
Az ukrajnai polgárok akkor szabadon eldöntöttèk, mit akarnak :
hu.m.wikipedia.org/wiki/1991-es_ukrajnai_f%C3%BCggetlens%C3%A9gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s

arthurthedent 2022.12.04. 12:48:55

@Androsz: "egyik szöveg sem hitelesebb a másiknál"

Marhaság. Akkorákat a világon senki nem kamuzik mint az orosz felsővezetés. A mai napig nem ismerték el, hogy háború van, sőt azt sem, hogy Ukrajna létezik. Akkorákat hazudnak és olyan sűrűn, hogy azt senki sem tudja utolérni.

Boldeone2 2022.12.04. 12:51:20

@Androsz: Azt kell megèrtened : a szovjetek, meg a ruszkik is mindig is egy szemèt , agresszív banda voltak, akik terror alatt tartották jóformán fèl Európát . Most is azok.

A magyar èrdek : gyenge Oroszország ès egy EU- ba integrálódó Ukrajna

6.Lenin 2022.12.04. 13:34:46

@arthurthedent:

Nézzél már utána, hogy mi a jogi meghatározása a háborúnak és a különleges hadműveleteknek.
Ukránoknál nincsenek nagyobb hazudozók. Azért, hogy megnyugodjál, ma már minden oldalon hazudnak, minden szinten.

Terroristák egyenruhában, kérded. Akkor az oroszok se lehetnek terrorista állam. Nagy gyökerek vagytok.

6.Lenin 2022.12.04. 13:43:08

@Boldeone2:

"A magyar èrdek : gyenge Oroszország ès egy EU- ba integrálódó Ukrajna"

Hogy állandó cselédek legyünk? Mit szolnak ehhez az oroszok? Sirdogálva beletörődnek, hogy valahol valakik ilyen sorsot szánnak nekik? Te észnél vagy? A kínaiaknak meg az van szánva, hogy bérbe dolgozzanak másoknak, meg legyen aki megzabálja a sok rizsát?

Te miért nem törődsz bele abba, hogy egy gyökér vagy? Mi zavar ebben? Remélem érted a lényegét.

Kinek van joga azt meghatározni, hogy kiknek miként is szabad csak élniük? Vannak egyenlők, meg egyenlőbbek? Kitől a megbízás, és csak kiknek?
Mi ez a náci gondolkodás?

Boldeone2 2022.12.04. 14:01:56

@6.Lenin: Hogy állandó cselédek legyünk? Mit szolnak ehhez az oroszok? Sirdogálva beletörődnek, hogy valahol valakik ilyen sorsot szánnak nekik? "

A magyar èrdek az, hogy az EU ès a NATO tagjai legyünk, ha ez neked cselèdsèg migrálj Oroszországba, ott megtanulhatod mi a balódi cselèdsèg !
Az oroszok "világ èletükben" szolgák voltak, de nem a nyugat miatt, hanem saját elmaradottságuk, butaságok miatt
Az olaj- ès szènhidrogènjövedelmek 99%- a a felső 1% zsebèben landol, vidèken a többsèg igènytelen posztszoci lakótelepeken vegetál, nem sokkal jobb színvonalon, mint a szomszèd ukránok
Te viszont újra bebizonyítottad - sokadjára - hogy te vagy az egyik legtompább agyú kommentelő...

6.Lenin 2022.12.04. 14:28:31

@Boldeone2:

Te tényleg hiszel abban, hogy az EU egyenjogú, egyenrangú nemzetek szövetsége lesz valaha is?
Különösen az EEÁ-ban?

az oroszok miért ne nőhetnék végre ki az elmaradottságukat, butaságukat? Atomhatalom, az űrkutatásban se Kis Mihály.
De van nekik rengeteg ásványkincs, energia hordozó. Eladták, és megvettek belőle azt, amire nekik szükségük olt, van. Mi ebben a meglepő számodra?

Miért is volt olyan gazdag a nyugat? Kirabolták a fél világot, nyilván nem itták el mindet. Kihasználták pl Mo-ot is. Felvásárolták ami érték volt itt 90 környékén. Valamikor export termékünk volt a cukor.
először a KGST, utána meg a nyugati barátaink raboltak le.
Sok a korrupt Oroszországban? És az EU-ban? Oldják meg ők. Gondolod ha az amik felvásárolják Ukrajna értékesebb részeit a ott élő muzsikok fognak belőle gazdagodni? Tényleg?

EB szinte minden tagja ellen vagy volt, vagy lesz korrupció s vizsgálat. amiről tudunk, és amiről még nem, az nem is létezhet?

Miét gondolod, ha te beveszed azokat amik a te szűrőiden átmennek, a másik miért nem így működhetne? vagy úgy, hogy szűri minden oldal hazugságait, és megpróbál önállóan következtetéseket levonni mindkét oldal hazugságaiból? Miért ne tehetné? Mert az téged zavarna?

Nem gondolkodsz te túlságosan egyoldalúan? Vagy már észre sem veszed?
Azért lennék tompa agyú mert nem veszem be a te hülyeségeidet? Én nem szeretnélek meggyőzni semmiről sem, de talán csak van nekem is jogom leírni a saját véleményem? Ne minősítsd, hanem cáfold meg.
Az nem cáfolat, hogy te nem fogadod el, az okát kéne indokolnod, de nem úgy, hogy a a te oldaladon történő gazemberségeket simán átléped, mintha az nem létezne.

Amerikában, vagy nyugaton mindenki egyformán kap a másoktól ellopott pénzből? Mindenki milliomos, milliárdos? Senkit nem vernek át? Használnak ki? Mindenki azt mondhat ami a szívét nyomja? A tompa agy nálad is simán felfedezhető, sőt.

fkv.119 2022.12.04. 14:46:30

@6.Lenin: Che Guevarát és a többi komcsi terroristát az USA pénzelte, hülye faszszopó kisköcsög? Szopd le mindkét kurva apádat, de gyorsan!

fkv.119 2022.12.04. 14:47:58

@6.Lenin: Anyádat kellett néznem munka közben? Az volt az a dagadt cigánykurva az iskolával szemben? Sajnálnak buzikám, nem csoda hogy ekkora traumától inkább hazaárulós senkiházi lettél.

fkv.119 2022.12.04. 14:49:18

@arthurthedent: Őt így oktatták ki Moszkvában. Lehet hogy Magyarországról azt hiszi még királyunk van. :D

fkv.119 2022.12.04. 14:50:31

@Androsz: Persze, persze... ez ugyanaz a mese, ahol Hitler meg antifasiszta partizán volt?

fkv.119 2022.12.04. 14:52:04

@Androsz: "némelyikről még nem kopott le teljesen a CIA leltári száma."

Az amit Moszkvában festettek rá?

fkv.119 2022.12.04. 14:53:24

@Androsz: "Felmondtad a nyugati mantrát."

A keleti mantrát kellett volna?

6.Lenin 2022.12.04. 14:53:30

@fkv.119:

Oszama bin Ládent ki képezte ki? De még senki nem válaszolt arra, hogy az isis-nek honnan volt a rengeteg japcsi , felfegyverzett autó, egyenruha, fegyver, lőszer, éveken keresztűl? Vagy akik pénzelték őket-biztos nem a legszegényebb afrikai államok- azoknak kik nézték el ezt? Kik képezték ki őket?
akik lófaszt se értenek a harcászathoz, kormányok buktatásához? Mellesleg Che-t simán el tudom képzelni beépült CIA ügynökként.

fkv.119 2022.12.04. 14:55:22

@arthurthedent: Nem mindegyik sejt tudja ám mit kell csinálni. :D

www.youtube.com/watch?v=g3327lIwcPA

fkv.119 2022.12.04. 14:57:51

@6.Lenin: Hát Che Guevarát? Vagy Carlost a Sakált?

"az isis-nek honnan volt a rengeteg"

... Kalasnyikovja?

"Che-t simán el tudom képzelni beépült CIA ügynökként"

Putyint nem? Vagy ő szíriuszi gyíkember kommandós?

fkv.119 2022.12.04. 14:59:07

@6.Lenin: "Ukránoknál nincsenek nagyobb hazudozók."

Dehogynem, itt vagy te.

fkv.119 2022.12.04. 15:00:01

@6.Lenin: "Mi ez a náci gondolkodás?"

Kérdezd meg Putyint, miért gondolkodik így!

fkv.119 2022.12.04. 15:01:59

@6.Lenin: "Hogy állandó cselédek legyünk?"

Te nem leszel. Te már az vagy, szolga!

6.Lenin 2022.12.04. 15:03:46

@fkv.119:

Ha itt kommentelne tőle is megkérdezném, de közöm Putyinhoz?

Miért is mentene fel téged a náci gondolkodás alól, ha Putyin is, vagy a kis zöld ukrán gazember is náciként gondolkodik? Akkor neked is szabad?

6.Lenin 2022.12.04. 15:05:20

@fkv.119:

A fenébe is nem tudsz leszokni arról, hogy mindig magadból , vagy a családodból indulj ki. Törj már ki ebből.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 15:16:06

@arthurthedent:

"Ne legyen már az áldozat a felelős azért, amit a tettes követett el!"

Akkor te még nem hallottál a viktimológiáról!

"Ne csináljunk már úgy, mintha mindenben mindenki felelős lenne csak azért, hogy felmentsük az igazi felelősöket. Putyin tetteiért Putyin a felelős, az oroszok tetteiért az oroszok a felelősek."

Igazad van! Mindenki a saját tetteiért felelős, tetteinek arányában. A felelősségnek töb dimenziója létezik, mint ahogy már írtam. Van erkölcsi felelősség (Of), és van stratégiai felelősség (USA), és van a viktim (Ukrajna). Az áldozat elszenvedi az elkövető erőszakát, de partnerévé válik, amennyiben viselkedésével, helyzeti adottságaival hozzájárul ahhoz, hogy áldozat legyen belőle. Ahhoz, hogy megnevezzük a felelősség különböző dimenzióit, és az elkövetőket nevesítsük, nem szükséges felmenteni a felelősség alól senkit.

"Anyud elmondhatta volna ezt neked négy éves korodban. Mi a f@szra tanítottak téged ovis korodban?"

Anyu nekem azt tanította, hogy ne egyoldalúan szemléljem a világot.

arthurthedent 2022.12.04. 15:33:08

@atomic power 1986DucaDuca: "Akkor te még nem hallottál a viktimológiáról!"

A viktimológia nem az áldozat hibáztatását jelenti. A kriminológia azon ága, ami az álozatok és az áldozattá válás folyamatának tanulmányozásával próbálja meg felderíteni az elkövetőt vagy megakadályozni a bűncselekményt.

"Az áldozat elszenvedi az elkövető erőszakát, de partnerévé válik, amennyiben viselkedésével, helyzeti adottságaival hozzájárul ahhoz, hogy áldozat legyen belőle."

Nem, nem válik partnerré, hacsak nem áll szándékában áldozattá válni. A partnerség ugyanis akarategyezséget feltételez (ez meg kimondottan kriminológia).

Adottságokkal pedig nem lehet partnerré válni, mert az adottságok nem akaratlagosak.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 15:38:19

@arthurthedent:

"Akkor most meséld már el miben is voltak felelősek az ukránok és a nyugat a holodomorban? Ez volt az eredeti téma, hogy miért is csinálsz úgy, mintha a holodomorban a nyugat és ukrajna lett volna a felelős."

Akkor itt félreértés van! Én nem a holodomorra gondoltam, amikor a felelősségről írtam. Természetesen az ukránokat nem tartom felelősnek ezért. Én a jelenlegi háborúra gondoltam. Elnézést, h a félreérthető voltam.

6.Lenin 2022.12.04. 15:48:48

@atomic power 1986DucaDuca:

", és van a viktim (Ukrajna). "

Volt Mo-on egy megtörtént eset. Egy lány, akit a saját apja zaklatott éveken keresztül, lelőtte az apját.
Ki az áldozat, és ki az elkövető. Azt hiszem a lányt felmentették. Ki itt egyértelműen az elkövető.és ki az áldozat?
Ukrajna esetében ki az áldozat, és ki az elkövető?
Nem ezért megy a parttalan vita, mert a szerepek nincsenek tisztázva, vagy lehet egyértelműen tisztázni?
Egy áldozatnak szánt, nem védekezhet megelőző támadással a jövőben őt ért támadás ellen?

Vagy ilyen esetekben a külső valaki, aki ezeket a szerepeket kiosztja, neki mi a megnevezése? Csupán jó esetben erkölcsileg elítélendő ? Vagy azért sem, mert neki valamiféle előjoga van a szereplők helyét kijelölni?

Miért kerülik legtöbben ennek a tisztázását?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 16:00:37

@arthurthedent:

"A viktimológia nem az áldozat hibáztatását jelenti. "

Az áldozat viselkedése szerint lehet a teljes közömbösségtől a tudatos ösztönzésig terjedő.

A skálán a következő viselkedésmódok lehetnek: közömbös, érdektelen, fásult, egykedvű, engedelmeskedő, elnéző, önmagát tétlenül alávető, együttműködő, hozzájáruló, kihívó, sértő, csábító vagy ösztönző.

Rád bízom, hogy kiválaszd, vajon az orosz-ukrán háborúban az áldozat melyik viselkedésmódot követte!

arthurthedent 2022.12.04. 16:14:51

@6.Lenin: "Volt Mo-on egy megtörtént eset. Egy lány, akit a saját apja zaklatott éveken keresztül, lelőtte az apját. Ki az áldozat, és ki az elkövető. Azt hiszem a lányt felmentették. Ki itt egyértelműen az elkövető.és ki az áldozat?"

Hát ez az eset csak felületes szemlélőnek tűnik zavarosnak vagy bonyolultnak. Valójában az eset meglehetősen egyszerű.

Két esemény van, az egyik a zaklatás, a másik az apa lelővése. A zaklatás elkövetője az apa, az áldozat a lánya.

A másik eset a lelövés. Ebben az apa az áldozat. Csakhogy a modern jogrendek kiterjesztik a jogos önvédelem fogalmát azon esetekre is, amikor a védekező nincs közvetlen és azonnali veszélyben, de a bántalmazás hosszú időn keresztül ismétlődik és az áldozatnak nincs módja másképpen kiszabadulni belőle. (Nem ismerem a magyar jogszabályt, de az usában úgy tudom van ilyen)

Ebben az esetben tehát nem történr bűncselekmény, jogos önvédelem volt, nincs áldozat és nincs tettes sem.

"Az áldozat viselkedése szerint lehet a teljes közömbösségtől a tudatos ösztönzésig terjedő."

Ez baromság.

"A skálán a következő viselkedésmódok lehetnek: közömbös, érdektelen, fásult, egykedvű, engedelmeskedő, elnéző, önmagát tétlenül alávető, együttműködő, hozzájáruló, kihívó, sértő, csábító vagy ösztönző."

Tökéletesen irreleváns. Ilyet az amerikai bíróságon nem is engednek meg felhozni. Ha megpróbál a védőügyvéd ilyen dumával előjönni, akkor könnyen zárkában találhatja magát, a bíró ott a helyszínen egy kalapácsütéssel leülteti. És ha nagyon erőlteti, akkor még a kamarából is kitehetik. Ez áldozathibáztatás, elfogadhatatlan minden kultúrnép számára.

arthurthedent 2022.12.04. 16:20:11

@6.Lenin: "Egy áldozatnak szánt, nem védekezhet megelőző támadással a jövőben őt ért támadás ellen?"

Nem, nem védekezhet. A jogos önvédelem mindig 1) arányos 2) a veszély végével azonnal beszüntetendő.

Ráadásul persze, ahogyan azt minden normális ember tudja, Ukrajnának eszébe sem jutott megtámadni Oroszországot 2014 előtt. A NATO-nak sem és "a nyugatnak" sem jutott eszébe ilyesmi. Az, hogy ez egy megelőző csapás lenne csak az orosz propaganda agyszüleménye.

Mint ahogyan most azt hangoztatják éppen, hogy Zelenszkij
1) sátánista
2) maga az antikrisztus, vagy csak
3) egy kisebb démon.

Vegyük észre, belájkoltál pár elmebeteget és képtelen vagy beismerni, hogy tévedtél.

6.Lenin 2022.12.04. 16:30:32

@arthurthedent:

Azt nem írtam, hogy mennyi ideig is tartott a bíróságnak is eldönteni a kérdést. Annyira nem követtem, de a ki kezdte, és mit is kérdést miként vizsgálták a későbbi áldozat vagy a provokáló támadó szemszögéből. De nagyon hajaz az ukrán esetre ez is. Szerintem.
Mert ha nem kezdi az apa, a lánya se lenne se áldozat, se elkövető. Melyik szituációt vesszük elsőnek, és a többit miért csak későbbiekben?
Az apa nélkül meg se történhetne a dolog. Az áldozat hibáztatása miként dönthető el az áldozat megnevezése nélkül? Pláne, ha mindketten voltak áldozatok is és elkövetők is. Lehetett a lány is feltűnően provokatív, amit aztán utólag (mivel az apa halott) nem bizonyítható. Ebben is hajazhat az ukrán esetre, hiszen lehetne vádolni Putyint (Oroszországot) feltűnő provokációval vádolni. Igaz ezt szereti is használni érvként az "áldozat" De lehetne az áldozatot is ugyan ezekkel vádolni. Ez a másik oldal kedvenc érve. Hol az igazság?

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 16:34:11

@6.Lenin:

"Egy áldozatnak szánt, nem védekezhet megelőző támadással a jövőben őt ért támadás ellen?"

Izrael szinte valamennyi háborúját preventív háborúnak tartja. Ma is nagy viták folynak ezekről.

A 21. században a komplex biztonsági problémák kezelésének hagyományos koncepcióit egyre inkább kiegészíti a megelõzõ csapás, az elhárítás (prevenció) doktrinája.

6.Lenin 2022.12.04. 16:34:31

@arthurthedent:
Azt nem kell bizonyítanod, hogy melyik oldalra vagy elfogult. Azt már régen tudom. Pont ezért nem tőled kérdeztem ennek a problémának a tisztázását. Természetesen jogod van leírni a saját véleményed is, de azt előre tudtam. Nem leptél meg.

6.Lenin 2022.12.04. 16:37:43

@atomic power 1986DucaDuca:

Akkor már csak azt kéne tisztázni, hogy milyen alapon dönthető el, kinek van joga a preventív háborúra, és kinek nincs. Mert itt is ez komoly és tisztázatlan probléma szerintem. Mint ma általában mindenben.

6.Lenin 2022.12.04. 16:43:28

@atomic power 1986DucaDuca:

Mintha már amerikaiaktól is olvastam volna, vagy van rá példa, nekik joguk van preventív csapást mérni másokra. Meg kösz a választ.

Boldeone2 2022.12.04. 17:14:10

@6.Lenin: Te tényleg hiszel abban, hogy az EU egyenjogú, egyenrangú nemzetek szövetsége lesz valaha is?"

- A kisebb tagállamok lakosságarányosan több EU parlamenti kèpviselőt küldenek az EU parlementbe, ès a szegènyebbek a többszörösèt kapják vissza támogatasok formájában, tehát igen, egyenjogú nemzetek vannak. Ha nem így lenne, már règen felbomlott volna az EU !
Szabadon ki lehet lèpni, Orbánnak is!

az oroszok miért ne nőhetnék végre ki az elmaradottságukat, butaságukat? Atomhatalom, az űrkutatásban se Kis Mihály.
De van nekik rengeteg ásványkincs, energia hordozó. "

- Az orosz űrkutatás kb 50 ève voltak menő, hiába van sok ásványkincs , meg energiahordozó , az egyik legszegènyebb ország, ha Európához viszonyítjuk
A balti államok nulla ásványkincs vagyon mellett lehagyták a fejlódèsben Oroszországot
Kinőni a butaságukat akkor fogják , ha megbarátkoznak a szabad ès autonóm társadalom ismèrmeivel , ilyenre azonban kevès jel van!

Miért is volt olyan gazdag a nyugat? Kirabolták a fél világot, nyilván nem itták el mindet."

- Ez megint marhaság ! A GDP-t minden èvben újra kell termelni , a 60 èvvel ezelőtti gyarmati rendszer hatása nulla a mára! Több országnak nem is volt gyarmata , sőt , gyarmati vagy függő szinten voltak , mègis a leggazdagabbak közè kerültek , lsd Írorszag , Finnország

Kihasználták pl Mo-ot is. Felvásárolták ami érték volt itt 90 környékén. Valamikor export termékünk volt a cukor.
először a KGST, utána meg a nyugati barátaink raboltak le."

Ez megint kamu! Meg kell nézni , hogy mekkora reálkonvergencia következett be az EU csatlakozás óta!
Voltak vesztesek , de közben jött vagy nettó 45 milliárd fejlesztèsi forras , meg vagy 50-60 milliárd euró működő tőke nyugatról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.04. 17:16:46

@atomic power 1986DucaDuca:

"Izrael szinte valamennyi háborúját preventív háborúnak tartja."

Szerintem teljes joggal. Be van ékelve az arab/iszlám tengerbe olyan országok közé, amelyek közül nem is egy Izrael elpusztítását ki stratégiai célul. Nem nagyon ismerem a témát, így tévedhetek, de tudtommal Izrael minden háborúját már megindított vagy küszöbön álló támadás kivédésére indította.

Az meg teljesen normális és jogos, hogy a támadótól területeket foglalt el. Az agresszor kockáztatott, és veszített. Nem kellett volna támadni.

(Mielőtt bárki kérdezné: ezt fogom mondani akkor is, ha esetleg úgy alakul az orosz-ukrán háború, hogy az ukránok vesznek el orosz területeket.)

Persze Izrael előbb-utóbb el fog bukni, erről gondoskodik a demográfia.

6.Lenin 2022.12.04. 17:25:29

@Boldeone2:
Te már csak így egyoldalúan tudod szemlélni a világot. ami nem illik a buborékodba az nincs is.

Azt akarod nekem bemesélni, hogy az angol királyi család gyermekei, és Orsós Géza tisztességes bringatolvaj gyerekeinek mondjuk 30 év alatt ugyan azt illene produkálniuk?

Boldeone2 2022.12.04. 17:26:21

@6.Lenin: ha az amik felvásárolják Ukrajna értékesebb részeit a ott élő muzsikok fognak belőle gazdagodni? Tényleg?

- Tompa agyú barátom ! Orosz konteo hogy az amik fel akarják vasárolni Ukrajnát !
Egy eleve szegèny orszagról van szó, egy - egy USA nagyvállalat árbevetele felèr az ukrán GDP - vel, plusz senki nem fektet egy geopolitikailag bizonytalan országba . Itt egyedül Putyin foga fáj ukrán területekre!

hogy szűri minden oldal hazugságait, és megpróbál önállóan következtetéseket levonni mindkét oldal hazugságaiból? "

- Figyelj , tompa agy! Neked nem kell levonni semmit , az ENSZ kimondta : orosz agresszióról van szó!
A nemzetközi jog szintèn kimondja : jogszerűtlen , területrabló háborúról van szó
Sőt, Putyin is deklarálta a területrablást!

Innentől kezdve nincs miről beszèlni! Az ukránok otthon vannak , csak a saját hazájukat vèdik !
A haborúnak csak akkor lesz vège, ha Putyin veszít. Ennyi

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.04. 17:29:39

@Boldeone2:

"a 60 èvvel ezelőtti gyarmati rendszer hatása nulla a mára!"

Ebben tévedsz. A gyarmatokból kiszivattyúzott értékek tőkeként beépültek a gazdaságba, ezzel növelték az ország GDP-termelő képességét.

Már ahol nem felélték. Klasszikus példa Spanyolország, igaz, nem 60 évvel ezelőttről.

Abban igazad van, hogy sok ország gyarmatok és természeti kincsek nélkül is látványosan lehagyta az oroszokat. Szerintem az oroszok erőforrás-gazdagsága éppen hátrányukra vált, mert az alapvetően tunya és impotens politikai vezetés erre támaszkodva még inkább elkényelmesedett, nem ösztönözte a hazai hi-tech ipart.

Kényelmes, de nem túl nyerő dolog nyersanyagokat exportálni magas szinten feldolgozott termékek helyett. Nem túl okis dolog csak imoortálni a hi-tech termékeket, de nem gyártani őket.

Persze mindez közhely, de talán nem ártott leírni.

6.Lenin 2022.12.04. 17:36:35

@Boldeone2:

Ukrajna már vesztett. Talán már nem lesz soha önálló, független állam. Már a értékesebb részek fel vannak vásárolva. Nem lesznek, vannak. Majd az USA meg az oroszok ebben megegyeznek. Jobb esetben.
Az igazi háború akkor fog kezdődni (esetleg némi csúszással) ha Putyin veszít. Ennek a háborúnak soha nem lesz vége addig, míg valamelyik el nem tűnik teljesen. Akkor sem ha Putyin nyer. Rosszabb esetben.

Volt már olyan, hogy mp-re voltunk a III. VH-tól. Az ilyen helyi gyilkolászásban van az üzlet. egyeseknek.

Boldeone2 2022.12.04. 17:40:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ebben tévedsz. A gyarmatokból kiszivattyúzott értékek tőkeként beépültek a gazdaságba, ezzel növelték az ország GDP-termelő képességét."

Igen, mondjuk a 60 èvvel ezelőtti gyarmati import - export beèpült az UK GDP - be, meg kumulált módon mèg par èvig...
De, azóta eltelt 60 èv ...
Gyönyörű múzeumok vannak , meg gyarmati èpületek...
Közben Írorszag gazdagabb lett ...
Itt valójában arról van szó, hol működik jobban a kapitalizmus ..
A briteknek kellene a leggazdagabbaknak lenni, mert a fèl vilag brit gyarmat volt ...

Az orosz gazdaság azért nem fejlődik , mint a társadalom : autonómia nèlküli , nem szabad nèpről van szó. Kellene a szabad , kapitalista szellemisèg
Az oroszok mindent szabályozni akarnak ...
Az èsztek meg szabad nèp, meg is lehet nèzni meddig jutottak a technológiában, e - governance - Ben...

6.Lenin 2022.12.04. 17:44:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ezt nem értem, hogy haladóék miért nem látnak ilyen 1xű dolgokat? Vagy látják de lehazudják még a csillagokat is?
Majd most fog eldőlni, mit kezd a nyugat a drága energia hordozókkal? képes lesz -é versenyképes maradni az ázsiai országokkal? Persze ez nem 1-2 hét alatt fog eldőlni. De a trend már látszik.

Boldeone2 2022.12.04. 17:44:54

@6.Lenin: Ukrajna már vesztett. Talán már nem lesz soha önálló, független állam. "

- Annyira lehet független meg önálló, mint a többi európai állam ès az már jobb nekik mint a ruszki iga
... Az orosz is veszett , csak mèg nem ismerte fel...
Ez a haború nem nyerhető senkinek, csak Putyin túl degenerált ahhoz , hogy felismerje ...

Ukrajnában tènyleg nagy üzlet lesz bárkinek ....Szètaknásítva, porig rombolva, haborús fenyegetettsègben ....
Komolyan elhiszed , hogy az valakinek üzlet lesz , ha ott befektet? Meg milyen áron?

6.Lenin 2022.12.04. 17:49:38

@Boldeone2:

1et nem tudunk veled kapcsolatban, amikor indultál a pályádon, mit örököltél, vagy teljesen a 00-ról indultál? Mert ezt valahogy képtelen vagy súlyozni, mert nagyon nem mind1.
Igaz, azt mondasz, amit akarsz, de hátha így leesik nálad a lényeg. Vagy így se.

6.Lenin 2022.12.04. 17:53:43

@Boldeone2:

Akkor Sorosnak miért nagy üzlet az örökös kölcsön? Amit az uniónak szán? Vagy az miért nem, hogy Ukrajna míg létezni fog, törleszteni lesz kénytelen. Így én is szívesen kölcsönöznék nekik, még az unokáim unokái is megélnének belőle.

arthurthedent 2022.12.04. 18:03:19

@6.Lenin: "Amit az uniónak szán? Vagy az miért nem, hogy Ukrajna míg létezni fog, törleszteni lesz kénytelen."

Honnan a francból tudod, hogy mi lesz? Honnan tudod, hogy mi lett volna, ha Ukrajna behódol? Honnan veszed, hogy jobb lett volna behódolnia? Ha behódol az oroszoknak, akkor nem kellett volna törlesztenie, amíg létezik?

Honnan veszed, hogy nem fognak jobban élni akkor is, ha törlesztenek? A nyugati államoknak nem volt jobb, hogy megnyerték a világháborút? Jobb lett volna behódolni Hitlernek? Magyarországnak nem jobb most, mintha az oroszok uralkodnak felettünk?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.04. 18:32:44

@arthurthedent: "A "terrorista sejt" rejtőzködik. Ezért "sejt". Egyenruhában rohadt nehéz ám rejtőzködni."

Legális szervezetnek is lehetnek sejtjei, de mindegy. Attól tartok, te az egyenruhát valami látványos formaruhának képzeled el felvarrókkal és kitüntetésekkel. Egy "gyakorló" is egyenruha, és a líbiai vagy szudáni kiképzőtáborban nem mackónadrágban gyakorlatoznak, hanem valamilyen megkülönböztető jelzés nélküli egyenruhában. Olyan helyen, ahol nem talál rájuk szinte senki. Kerestem, hogy miféle képi emléket villantsak fel neked, de emlékszel a Patriot Games című filmre? Emlékszel arra az ír terrorista sejtre, amit aztán Harrison Ford azonosított egy észak-afrikai sivatagban? Valami ilyet képzelj el. Azokat is mindig pénzeli valaki.

@Boldeone2: "Mi a nyugati " mantra"? Egyszer már volt egy legitim nèpszavazás ! Az ukrajnai polgárok akkor szabadon eldöntöttèk, mit akarnak :"

Ez egy legitim népszavazás volt, pedig akadhat valaki, aki azt mondja, hogy azt az ukránok elcsalták, viszont a Krím hovatartozásáról szóló népszavazás legitim volt. Te milyen objektív alapon fogod kijelenteni erről azt, hogy az oroszok elcsalták? Az nem elég, ha nagy hangon kijelented, a veled ellenkezőket ledorongolva magabiztosan. Felfogod, hogy a te véleményed is csak egy vélemény, és te is lehetsz félrevezetve, nem mindig csak más?

@fkv.119: "»Felmondtad a nyugati mantrát.«
A keleti mantrát kellett volna? "

Nem, dehogy. Csak tudd, hogy amit mondasz, azt más Nyugat-párti kommentelők meg politikusok is mondják. A ti gondolkodásmódotok szerint ha én valami olyat mondok, amit kormánypárti vagy akár orosz politikus is mondott, akkor én csakis azok fizetett szónoka lehetek, mert ezt még a vak is látja. Hát akkor én meg azt mondom, hogy te a Nyugat-pártiak fizetett szónoka vagy, mert amit te mondasz, azt is hallottam már sokszor. Nincs olyan objektív mércéd, ami bármelyikünk igazát alátámaszthatná, csak hírforrásokra, idézetekre támaszkodhatsz, mert neked sem súgja a füledbe személyesen von der Leyen vagy Stoltenberg a szent titkait.

6.Lenin 2022.12.04. 18:36:42

@arthurthedent:

Láttál képeket a lebombázott falvakról, városokról? Mi a fenéért akarná Putyin az egészet megszállni? nincs elég baja otthon? Mit érnénk mi ha visszaadnák Kassát? Vagy egy olyan erélyi várost ahol már 80-90 % szőröstalpú? Púp a hátunkra? Ráadásul mint eus polgár mindenki oda megy ahová csak akar.
az más, hogy használhatná az anyanyelvét, ápolhatná a saját kultúráját, míg esetleg többségben lenne egy körzetben.
Honnan veszem , hogy miként élne nyugati elnyomás alatt? A nyugaton zajló tüntetésekből, és a saját tapasztalat. Meg a tüntetéseken felmutatott táblákon lévő számokból, mennyit keres, mire mennyi megy el, és ők már megszokták, hogy melózni is kell, ha szeretne megélni. Az ukránok még ehhez nincsenek hozzászokva.
Mo-nak meg most tényleg jobb, hála ennek a kormánynak, de sokkal jobb is lehetne, egy más eu-s vezetéssel, vagy ha a komcsik, libsik nem adják el az értékesebb dolgokat, és nem kellene visszavásárolnunk. De akkor is jobb lenne, ha egyenrangú, egyenjogú államok szövetsége lenne az unió.
A II. VH után is jobb lett volna, ha a nyugati barátaink nem adnak el a komcsiknak. De eladtak, 56-ban is, és most is eladnának szívesen.
Hitler az év embere volt az USA-ban, azt se felejtsd el.

arthurthedent 2022.12.04. 18:48:04

@6.Lenin: "Láttál képeket a lebombázott falvakról, városokról? Mi a fenéért akarná Putyin az egészet megszállni?"

1) Eredetileg nem volt szétbombázva.
2) Nem minden egyes város van szétbombázva.
3) Senki sem állította, hogy Putyin racionális, ésszerű vagy logikus ember.
4) A nyersanyagokért, a termőföldért, a stratégiai jelentősége miatt, a munkaerőért, azért, mert majd az ukránokkal újraéppítteti. Rabszolgákért.

arthurthedent 2022.12.04. 18:49:05

@6.Lenin: "Púp a hátunkra? Ráadásul mint eus polgár mindenki oda megy ahová csak akar."

Az országhatár nem arról szól, hogy ki hová mehet, évezredeken keresztül nem arról szólt. Arról szól, hogy ki hova fizet adót.

arthurthedent 2022.12.04. 18:51:41

@6.Lenin: "A II. VH után is jobb lett volna, ha a nyugati barátaink nem adnak el a komcsiknak. De eladtak, 56-ban is, és most is eladnának szívesen."

Az, hogy nem indítottak háborút a kedvünkért nem jelenti azt, hogy eladtak volna.

Amúgy vicces, hogy egyszerre tudod bírálni a nyugatot azért, mert fegyverekkel segíti Ukrajnát és azért, mert 56-ben nem segítették fegyverekkel a magyarokat. :D

arthurthedent 2022.12.04. 18:53:29

@6.Lenin: "Honnan veszem , hogy miként élne nyugati elnyomás alatt? A nyugaton zajló tüntetésekből, és a saját tapasztalat."

Egyszerre vagy képes hirdetni, hogy Ukrajnában milyen nagy a nyomor és milyen primitíven élnek és azt, hogy mennyire nem lenne jó nekik, ha úgy élnének, mint a nyugat. Egyszerre mondod, hogy nekünk sokkal jobb volt megszabadulni mint orosz uralom alatt élni és azt, hogy az ukránoknak milyen jó lenne még szorosabb orosz uralom alatt élni.

arthurthedent 2022.12.04. 18:56:46

@Androsz: "Legális szervezetnek is lehetnek sejtjei, de mindegy."

A sejtek lényege a kompartmentalizáció. Az egyes sejtek semmit sem tudnak más sejtekről, ha lebuknak nem bukik az egész csapat, csak a sejt.

Ha egyszer rejtőzködök, akkor mi a fenének hordanék egyenruhát?

6.Lenin 2022.12.04. 18:57:59

@arthurthedent:

Nem lebombázva se francia riviéra képét mutatták. 3. De én mondom, hogy az. Honnan indultak?
Te mindig azt szeretnéd bizonyítani hogy a királyi család gyerekei és Orsós Bendegúz csupaszseggű gyerekeinek mondjuk 10 év alatt azonos szinten kéne lenniük.
Amerika is úgy indult, hogy kiirtották az őslakósok nagy részét és elrabolták a földjeiket.
Nem onnan ered, hogy ne kérdezd miből van az első millióm?

Én bárkinek a tehetségét elismerem, ha bizonyít, oldaltól függetlenül. Mert tudom , hogy mennyi tehetség, munka kell a sikerhez, és azt nézem honnan indult Ő, és hová jutott.

arthurthedent 2022.12.04. 18:59:46

@Androsz: "te az egyenruhát valami látványos formaruhának képzeled el felvarrókkal és kitüntetésekkel. "

Semmi ilyesmit nem hiszek. Az egyenruha egyforma ruhát jelent (uniform, szó szerint egyformát és egyenruhát is jelent). A formaruha is egyforma, de az egyenruha általában valami módon szabályozva is van. Mondjuk le van írva törvényben, szabályzatban, utasításban.

6.Lenin 2022.12.04. 19:01:53

@arthurthedent:
Ilyeneket sehol sem írtam, Szövegértési problémáid vannak? a nyugatiaknak a vérükben van, hogy a sikerért dolgozni is kell, keményen. A keleti népeknél ez nem feltétlen így van, sőt. Ukrajnát a maffia irányította, valszeg még most is.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.04. 19:02:51

@fkv.119: "Persze, persze... ez ugyanaz a mese, ahol Hitler meg antifasiszta partizán volt?"

Nos, ezt az interjút én kábé tizennyolc éve láttam, ezért nem emlékeztem rá jól. Soros az elhurcolt zsidók értékeit nem a táborokban, hanem Budapesten kobozta el és adta át a náciknak. Itt a videó, rövid és van magyar felirata: www.youtube.com/watch?v=kLrvExOTpYQ Az ő szájából hallhatod, hogy nem szégyelli, mert ha nem ő csinálja, akkor megcsinálta volna valaki más. És az üzleti élethez hasonlítja a zsidók kifosztását. Nem mondja, hogy ez volt számára a túlélés egyetlen lehetősége, és féltette az életét, hanem azt mondja, hogy még gyerek volt, 14 éves. Magyarázhatnék róla neked, de nem szükséges, elég, ha megnézed, beszéljenek a tények.

Szóval ez az ember aztán sok mai magyar szerint bálványozott jótevő lett. Orbánnak pedig azt hányják a szemére, hogy diákként politizált, az egyetlen helyen, ahol ezt akkor megtenni lehetett, a KISZ-ben. Én is voltam KISZ-tag, én is politizáltam, majdnem kirúgattam magam, mert a pofám nagy volt, én is gyerek voltam, alig idősebb, mint amikor Soros az elhurcolt zsidókat fosztogatta. A két vétek nekem közel sem azonos rangú.

arthurthedent 2022.12.04. 19:02:59

@6.Lenin: "Te mindig azt szeretnéd bizonyítani hogy a királyi család gyerekei és Orsós Bendegúz csupaszseggű gyerekeinek mondjuk 10 év alatt azonos szinten kéne lenniük."

Soha semmi ilyesmit nem akartam bizonyítani. Oroszország évszázadok alatt odáig jutott el, hogy az emberek nyomorognak, a hatalmasok meg szétlopják az államot. Gyilkolják egymást a hatalomért, diktátor ül a nyakukban, mintha az elmúlt évszázadok meg sem történtek volna. Ez tény.

Na ebből nem kérnek az ukránok. Lehetőséget akarnak maguknak arra, hogy ebből a körből kilépjenek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.04. 19:04:33

@arthurthedent: "Az egyenruha egyforma ruhát jelent"

A terepmintás katonai egyenruhát te minek nevezed?

arthurthedent 2022.12.04. 19:08:11

@Androsz: Ez bonyolult. Ami régen volt az egyenruha volt. Gyakorlatilag minden katonán ugyanolyan terepszínű ruha volt. Civilek nem viselhették, ezért volt szokás feketére festeni mielőtt feleslegként eladták.

Mára a hadseregeknek annyiféle ruhája van, hogy már sokszor nem lehet lépést tartani, nem egyformák, nem egyenruhák. Ezért aztán a civilek is elkezdtek terepszínű ruhába járni. Ezért van, hogy a mostani konfliktusban például karszalagot meg sisakszalagot használnak. Az oroszok fehéret, az ukránok sárgát vagy kéket.

fkv.119 2022.12.04. 19:36:28

@6.Lenin: Mondjuk az hogy Putyin seggéből nem tudod kihúzni a nyelvedet. Nem engedi a tartótiszted, de igényed sincs rá.

Már megint nácizik a zsidaja, úgy látszik nem volt elég neki Auschwitzból...

fkv.119 2022.12.04. 19:37:21

@6.Lenin: Tényleg nem tudsz leszokni a homoszexuális családi életed bemutatásáról. Pedig hidd el, itt senki nem kíváncsi az ilyen kis buzi köcsögökre mint te.

fkv.119 2022.12.04. 19:38:21

@6.Lenin: "Volt Mo-on egy megtörtént eset. Egy lány, akit a saját apja zaklatott éveken keresztül"

Az nem egy lány volt, az veled történt! Pontosabban történik minden este. De nem bánod.

fkv.119 2022.12.04. 19:39:35

@6.Lenin: "Azt nem kell bizonyítanod, hogy melyik oldalra vagy elfogult. Azt már régen tudom."

Igen, kezdettől fogva tudjuk rólad hogy Putyin gazdád geciputtonya vagy. Habzsolva nyeled az ektoplazmát...

fkv.119 2022.12.04. 19:40:32

@6.Lenin: Nekik joguk van, egyrészt velük van az igazság, másrészt ők nyerték a hidegháborút, a muszkák meg bukták, szal kuss a nevük. Ha nem értik meg, majd megértetik velük ismét.

fkv.119 2022.12.04. 19:41:07

@Boldeone2: Lenin csak a hazaárulásban hisz, és az érte kapott 30 ezüstkopejkában.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.04. 19:46:00

@Androsz: "Soros az elhurcolt zsidók értékeit nem a táborokban, hanem Budapesten kobozta el és adta át a náciknak." Most te ezt el is hiszed? Soros 14-15 éves volt 1944-1945-ben. Azt hittem ennél több eszed van. És főképp hamisítasz, mert Soros elmondta, hogy a vagyonokat tőle függetlenül vitték el, neki nem volt köze hozzá. Egy kamasznak a vérzivatarban nem is lehetett erre lehetősége.

fkv.119 2022.12.04. 19:50:51

@6.Lenin: "Te már csak így egyoldalúan tudod szemlélni a világot. ami nem illik a buborékodba az nincs is."

Már megint tükörbe néztél?

fkv.119 2022.12.04. 19:53:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A muszkáknak ez való, a falusi benzinkút szerep. Csak az atomot kell elvenni tőlük, nem idióták kezébe való. Majd mi vigyázunk rá.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.04. 19:55:16

@Androsz: Nem ezt mondta, hazudsz. Megmondta hogy minden tőle függetlenül történt.

fkv.119 2022.12.04. 19:55:33

@6.Lenin:

"Ukrajna már vesztett. Talán már nem lesz soha önálló, független állam."

Te szerencsétlen hülyegyerek, ezt kinek akarod bemesélni, magadnak? Ukrajna épp mindenhonnan bassza kifele a gazdáidat, a helyi muszka kisebbség is inkább ukránnak tartja már magát, annyit lőtték őket a "tezsvírek".

"Már a értékesebb részek fel vannak vásárolva. Nem lesznek, vannak."

Kész szerencse hogy Muszkalandban nincsenek, ott minden gazdátlan, főleg a bányák meg az olajkutak...

fkv.119 2022.12.04. 20:15:35

@6.Lenin: És Putyinnak miért olyan nagy üzlet az a "jóvátétel" amit KEurópának megint szán?

fkv.119 2022.12.04. 20:16:48

@Androsz: "A ti gondolkodásmódotok szerint ha én valami olyat mondok, amit kormánypárti vagy akár orosz politikus is mondott, akkor én csakis azok fizetett szónoka lehetek"

Fordítva is. Akkor meg?

fkv.119 2022.12.04. 20:18:22

@6.Lenin: "A II. VH után is jobb lett volna, ha a nyugati barátaink nem adnak el a komcsiknak. De eladtak, 56-ban is, és most is eladnának szívesen."

Pont te vagy az aki megint eladnál minket a komcsiknak, hazaáruló!

fkv.119 2022.12.04. 20:24:37

@Androsz: Először is csak hordárkodott, amire rámutatott a gazdája, azt vitte, nem ő vett el semmit. Másrészt mit kellett volna csinálnia, lebuktatni magát és menni a kremába? Te bizonyára ezt tetted volna...

fkv.119 2022.12.04. 20:25:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szerinte a Gestapo 14 éveseket toborzott a soraikba, meg az SS is, azok csináltak mindent, a többiek ott se vótak. :D

6.Lenin 2022.12.04. 20:31:40

@fkv.119:

Komcsit a komcsinak ? Észnél tetszel lenni? Mit adna az egyik szar a másik szarért? Mi ebben az üzlet? Gyökér.

Ukrajnában az egyik nyomorult fog fizetni a másiknak? a maffia mit fog csinálni? Voltam az ungváripiacon. Voltak is ismerőseim ott. Tudnának mesélni. a demokráciáról.

6.Lenin 2022.12.04. 20:34:57

@fkv.119:

Most jöttem rá a szomszéd kutyája mi a fenéért nyüszít. Látja a monitoromon a kommentjeidet.
B+, egy biztos, nálad nagyobb köcsög nincs a blogokon. Csak, hogy tudd. Szívesen.

6.Lenin 2022.12.04. 20:39:47

@arthurthedent:
"Na ebből nem kérnek az ukránok. Lehetőséget akarnak maguknak arra, hogy ebből a körből kilépjenek."
Ha erre tényleg rájönnek, akkor Zelenszkijnek nyekk lesz. DE mire rájönnének üres lesz az ország.

fkv.119 2022.12.04. 20:47:24

@6.Lenin: "Mit adna az egyik szar a másik szarért?"

Ezt csak ti szarok tudjátok Moszkvában.

"Voltam az ungváripiacon. Voltak is ismerőseim ott. Tudnának mesélni. a demokráciáról."

Moszkvában nem voltál? Mondjuk a Ljubljankában... Még lehetsz.

fkv.119 2022.12.04. 20:48:18

@6.Lenin: "Most jöttem rá a szomszéd kutyája mi a fenéért nyüszít."

Már megint vazelin nélkül kúrtad seggbe? Apád is így szokta veled.

fkv.119 2022.12.04. 20:48:59

@6.Lenin: "mire rájönnének üres lesz az ország."

Ha a gazdáidon múlik, akkor biztos. Ezért nem hagyják hogy rajtuk múljon.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.04. 20:53:32

@Boldeone2:

"- Az anyád picsája volt törvènyes, te degenerált ! Janukovics csalással nyerte a választast , aki egy szar, aranybusis milliárdos volt, egy putyini báb , aki gátolta az európai integraciót
Teljesen jogos volt az elzavarása !"

Higgadj le: Janukovics a Régiók Pártjának színeiben 2010-ben a szavazatok több mint 48 százalékával nyerte az ukrán elnökválasztást. Van valamilyen forrásod arra vonatkozólag, hogy ezen a választáson csalással nyert? Az viszont tény, hogy az ukrán parlament 2014. februárjában alkotmányellenesen mentette fel az elnöki tisztségből, mert nem volt meg az ukrán alkotmányban előírt háromnegyedes többség, majd az alkotmány által kötelezően előírt alkotmánybírósági vizsgálat is elmaradt. A leváltása közjogilag érvénytelen volt.

"Hazudsz! Sem Herszon, sem Zaporozsije nem orosz többsègű terület, sőt , az első ukrán államkezdemènyek ott alakultak ki!"

Egy szót sem szóltam a két nevezett területről, amit egyébként oroszok alapítottak.
Nem neveztem meg konkrét területeket, ahol oroszok vannak többségben. Vannak területek, ahol többségi nyelv az orosz.

hu.wikipedia.org/wiki/Donyec-medence#/media/F%C3%A1jl:UkraineNativeLanguagesCensus2001detailed_hu.svg

"Egyszer már volt egy nèpszavazás, ahol Ukrajna mellett döntöttek az ott èlők"

Szerinted egy össz ukrajnai népszavazás eredménye, ami 1991-ben volt, mennyire adekvát 20 évvel késöbb egy Ukrajnán belüli régióra, figyelembe véve az azóta bekövetkezett társadalmi, gazdasági, geopolitikai változásokat?

6.Lenin 2022.12.04. 20:54:56

@fkv.119:

Figyelj már gyökér, kezdesz rohadt unalmas lenni ezzel a bunkóságaiddal. Még annyi eszed sincs, hogy az ilyen szövegekkel magadat minősíted. De ha neked ez okoz némi örömet az életedben, akkor hajrá, csináld tovább.

fkv.119 2022.12.04. 21:04:12

@6.Lenin:

Figyi kurva!

Próbáltad játszani a nagyfiút, nem jött össze, most meg itt rinyálsz mint egy fürdőskurva? Köszönd meg szépen buzikám, hogy megaláztalak, és móresre tanítottalak!

Na takarodj vissza Moszkvába, te hazátlan!

6.Lenin 2022.12.04. 21:09:50

@fkv.119:

Magadat alázod te gyökér, de legyen ez a te egyetlen örömed az életedben, én nem sajnálom tőled.
Tuti, hogy szar gyermekkorod lehetett, meg most is egy nyomorult életed lehet, ha ilyesmiken éled ki magad, de nehogy félreértsd, nem sajnállak. Neked ez jutott. B+, te már így fox elpatkolni.

6.Lenin 2022.12.04. 21:16:21

Megyek inkább nézek egy szar filmet, talán izgalmasabb lesz, mint ez a blog.
Kamuznék, ha azt merném állítani, hogy jó volt itt veletek. Vannak, csak sajnos 1re kevesebben, akiket még érdemes elolvasni.

Boldeone2 2022.12.04. 21:34:23

@atomic power 1986DucaDuca:
Janukovics a Régiók Pártjának színeiben 2010-ben a szavazatok több mint 48 százalékával nyerte az ukrán elnökválasztást. Van valamilyen forrásod arra vonatkozólag, hogy ezen a választáson csalással nyert? "

Igen , van, te degenerált ! Kb 3,8 millió gyanús szavazata volt a putyinista vèdencednek, ad 1. Ad 2. az egyik fő opponensèt börtönbe záratta
Itt
www.opendemocracy.net/en/odr/not-very-convincing-victory-of-mr-yanukovych/

Az viszont tény, hogy az ukrán parlament 2014. februárjában alkotmányellenesen mentette fel az elnöki tisztségből"

- Gondolom èszrevetted , hogy forradalom volt Ukrajnában így a ruszki ügynök , hazaáruló , tolvaj , oligarcha vezetőt elzavarták
Volt már ilyen a törtènelemben !

Egy szót sem szóltam a két nevezett területről, amit egyébként oroszok alapítottak.
Nem neveztem meg konkrét területeket, ahol oroszok vannak többségben. Vannak területek, ahol többségi nyelv az orosz."

- A nyelv lehet orosz - Zelenszkij is orosz anyanyelvű, ettől még az identitásuk ukrán ! Elèg csak megnèzni , az ukrán hadsereget felszabadítókènt fogadták Herszonban
Az oroszok hódítókènt viselkedtek : nemi erőszak, rablások , emberrablás
Zaporzsje az ukrán hetmanatus születèsi helye , echte ukrán \ kozák terület nem orosz

1991- Ben már volt egy legitim nèvszavazás, az emberek akkor döntöttek Ukrajna mellett!

Boldeone2 2022.12.04. 21:38:36

@atomic power 1986DucaDuca: Ja, mèg egy dolog !

Az viszont tény, hogy az ukrán parlament 2014. februárjában alkotmányellenesen mentette fel az elnöki tisztségből"

Vèdenced Janukovics kb 100 tüntetőt öletett meg a karhatalommal! Felmentettèk? Ez a minimum !

fkv.119 2022.12.04. 21:38:54

@6.Lenin: Téged alázlak, te hülyegyerek, és még észre se veszed? A hülyéje... :DDD

Megbaszott ma már apád? Vagy még csak a tartótisztjeid mentek végig a végbeleden? Most meg itt ordítasz hogy fáj, pedig mondtuk neked hogy ez a bepucsítás velejárója.

fkv.119 2022.12.04. 21:39:28

@6.Lenin: Csak nem elkotrósz innen végre, haza Moszkvába? Juhéééé! :DDD

fkv.119 2022.12.04. 21:43:43

@6.Lenin: Scifit nézel? Mi lesz a címe, Putyin győz?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.04. 21:47:47

@6.Lenin: "Vagy egy olyan erélyi várost ahol már 80-90 % szőröstalpú?"

:D

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "»Soros az elhurcolt zsidók értékeit nem a táborokban, hanem Budapesten kobozta el és adta át a náciknak.« Most te ezt el is hiszed?"

Hogy elhiszem-e? Hát ő mondta a saját szájával, ember, te még ennek sem akarsz hinni, mert a védőszentedről van szó? Ez az interjúrészlet nem Bayer Zsolt vagdalkozása, nem valami zsidóvédő szervezet vádaskodása, ezt Soros maga mondja.

"Megmondta hogy minden tőle függetlenül történt."

Persze, függetlenül, hogyne, de az ő tevékeny részvételével. Nem az a baj, hogy kifosztották a zsidókat, Sorostól függetlenül, hanem hogy ő ebben részt vett, majd ötven évvel később azt mondja, hogy "nincs bűntudatom". Érted, amit mondok? Ezerféle módon magyarázkodhatna, hogy rettegett az elhurcolástól, hogy árulónak érezte magát, hogy kényszerítették, de ő annyit mond, hogy nincs bűntudata. Ennek a súlyát illene megérteni. Ez az ember pénzeli ma "jótékonyan" a libsiket, félistenné válva előttük, és nincs bűntudata amiatt, hogy a zsidókat kifosztotta. Ha egy libsiben van még valamiféle gerinc, akkor most nagy nehezen leszámol magában az emberbarát Soros mítoszával, és keres magának egy másik szentet.

fkv.119 2022.12.04. 21:52:30

@Androsz: A muszkaszopóknak sincs bűntudatuk, miért pont neki kéne hogy legyen?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 00:05:09

@Androsz: Gyerek volt. Fedőnéven élt. Semmi köze nem volt hozzá. Nem vett részt benne, csak ott volt. Most komolyan egy 14 éves gyereket akarsz ebbe belekeverni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 00:06:20

@Androsz: Nem fosztotta ki őket. Hazudsz. Sorost senki sem tartja szentnek. Ez csak a te lázálmod.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.05. 00:35:02

@Boldeone2:

"Igen , van, te degenerált ! Kb 3,8 millió gyanús szavazata volt a putyinista vèdencednek"

Hátrább az agarakkal! Nimcs szó védencről!

2010-es választás:

On 18 January 2010, the OSCE announced it would send same number of observers to monitor Ukraine's second round of the election as in the first round. At the same time it called for bringing Ukraine's election laws in line with international norms but nevertheless it endorsed the first round of the Ukrainian presidential poll, saying it was of "high quality" and demonstrated "significant progress".

en.wikipedia.org/wiki/2010_Ukrainian_presidential_election

2012-es választás:

On election day (28 October) there were 3,500 accredited foreign observers. The observers from the European Academy for Elections Observation (most of whom where European Parliament members), stated it was "a good election, not perfect but clearly acceptable", and that it was "in compliance with democratic norms".

en.wikipedia.org/wiki/2012_Ukrainian_parliamentary_election

A nemzetközi megfigyelők szerint nem volt olyan mértékű csalás, ami az erdményeket számottevően befolyásolta volna!

fkv.119 2022.12.05. 06:11:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azért ezt ki tudja, O. Viktor a Soros ösztöndíjas lehet hogy titokban még áldja a nevét. :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.05. 07:53:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: [Soros György] "Gyerek volt. Fedőnéven élt. Semmi köze nem volt hozzá. Nem vett részt benne, csak ott volt. Most komolyan egy 14 éves gyereket akarsz ebbe belekeverni?"

Visszataszító és nevetséges, hogy még most is csak mosdatni próbálod ezt a szar alakot. Csak azért, mert ő a ballibek Legjobb És Legbőkezűbb Barátja, és most vitathatatlanul sötét árnyék vetült rá. Hiteltelen vagy, mert nem tudod elengedni őt, és csak azt írogatod terméketlenül, hogy hazudok. A saját szemeddel láttad, innentől nincs hazugság, te seggfej. És akkor 14 éves volt, ami azért nem gyerek már, de ráfoghatjuk, hogy ő csak "ott volt". Ott volt a túrót, akkor a függetlenobjektív BBC riportere is ezt mondta volna, hiszen nagyon nagy jelentőségű dologról beszéltek. De ezek után Soros saját maga mondta ki, hogy nincs bűntudata, ötven év elteltével sem. Vagyis rendjén levőnek tartja még ma is, amit akkor csinált. Mentegetheted, kúratlan úrfi, de ez most már csak téged mocskol be.

bordon 2022.12.05. 09:41:10

A posztolóba felszínz karcolgatja. Ukrajna Európa talán legkorruptabb állama. Hatalmas, bődületes bevételt zsebeltek be évtizedek alatt az orosz gáz és olaj tranzitdíján, aztán azt az ukrán oligarchák ellopták. Emiatt is csóró az ukrán nép, mert ilyen az elitjük.
Ja és éveken át az volt a téli műsor, hogy az ukránok elzárják a gáz és olajvezetékeket, ha nem kapják kedvezményes áron (vilagpiaci árakhoz képest szarér'-húgyér') az orosz nyersanyagokat, energiahordozókat. Nem az orosz zsarolta Európát, hanem az ukrán. Éveken át. Aztán a ruszkik meg akarták kerülni a teljesen megbízhatatlan Ukrajnát, elkezdték építeni az Északi Áramlatot, ezzel Ukrajna zsarolási potenciálja elveszett volna. Posztolónak nem jut el a tudataig, hogy nem csak Ukrajnán át mehet ám vezeték.
Közben Ukrajnában a Biden család elég nagy befolyást szerzett, már Obama alatt is az öreg Biden volt az ukrán vonalért felelős, odament hát a fia és beszedte a kenőpénzt, beült olajcég igazgatótanácsába, meg szervezett pár biológiai laborokkal foglalkozó cégek. Apró részletek, de fontosak.
2014, színes forradalom, puccs, a megválasztott elnököt elűzik fiatal, lelkes, csillogó szemű neonácik akikkel a war hawk McCain is vígan parolázott.
Ja, akkoriban a BBC, CNN, New York Times és a Vice is azzal volt tele, hogy Ukrajnában nácik veszik át a hatalmat, neonáci szabadcsapatok grasszálnak. Mára ezek a nácik lettek a nyugati üdvöskéi, felvarróikon még ma is ott a Wolfsangel, Sonnenrad, meg sok 14 és 88 meg SS halálfejes jelkép. De sebaj, ők olyanok, mint a lefejezős dzsihádistából lett szíriai agysebész demokrata ellenzékiek. A nyugatnak jól jönnek.
Az ukrán ultranacionalisták aztán elkezdték baszogatni az orosz többségű keleti és déli területek lakosságát. Mert Krím kb. 98%-ban orosz nyelvű, Odesszától Herszonon és Mariupolon át Harkovig mind dél és kelet ukrán területek orosz nemzetiségűek, de minimum orosz többségűek. Ukrajna lakosságának ⅓-a orosz, a maradék egy része meg kétnyelvű. A most visszafoglalt Harkovban is az ukránok által odaültetett polgármester oroszul szól a lakossághoz, mert azok oroszul beszélnek, erre az ukrán Gauleiter megbírságolta a polgármestert. Nem tanul az ukrán a saját hülyeségéből.

Azt se feledjük, hogy már Obama és Trump alatt is prüszkölt az amerikai vezetés a túl sikeres EU gazdaságra (németek nagy exporttöbblete). Mitől is volt olyan nagy a német gazdaság sikere? Magas hozzáadott értéket állítottak elő olcsó orosz energiával fűtve. Szóval az amerikaiak ki akarták iktatni az orosz energiahordozókat az európai gazdaságból. Vegyék csak az európaiak a méregdrága amerikai LNG-t, máris versenyképesebb lesz az amerikai gazdaság. Ez is történt, az EU zuhanórepülésben, emiatt már lázadoznak a franciák, Macron is beszólt Amerikának, hogy látják, hogy mire megy ki a játék, egy alávetett, függő csatlóssá akarja tenni az EU-t Amerika.

Az is vicces, hogy pár éve a britek kijelentették, hogy elegük van az EU-ból, Európából, gyűlöletkampányt indítottak a lengyelek meg általában a kelet-európaiak ellen. Mert sokba került a briteknek az EU tagság... Most hirtelen a brit elit önteni kezdte a pénzt a feneketlen zsákba, ami a velejéig korrupt Ukrajna. Háborúra van pénz, a lengyelekkel, románokkal, ukránokkal sincs baj, ha meghalnak az oroszok elleni harcban.

A háború célja az oroszok részéről elég nyilvánvaló. Megakadályozni Ukrajna NATO tagságát, az oroszajkú területeket elcsatolni. Ehhez képest az angolszász imperialisták négy dimenziós sakkot játszanak, nekik nem érdeke Oroszország teljes veresége, se Ukrajna győzelme, nekik az az érdekük, hogy a háború elhúzódjon (nagyobb profit a hadiiparnak) és Európát csatlósság degradálva móresre tanítsák. Mert Európa merészelt olcsó olajat és gázt venni az oroszoktól, merészelt versenyre kelni az amerikai iparral... A háború egyik célja az angolszászok számára az EU tagok megregulázása, visszaterelni őket a nyájba.
A nyugat nem egységes, az angolszászok és ruszofób csatlósaik (román, lengyel, balti államok) és a háborút elutasító osztrák, magyar, olasz, német emberek közt is törésvonal húzódik.
Mert ki fogja megfizetni a velejéig korrupt, nem is EU-tag Ukrajna helyreállítását? Nem az oroszok, nem az amerikaik, hanem az EU. Hitelből. Az a vicc, hogy az EU epét okád a magyarokra, mert hát korrupció van. De az ukránok fekete-afrikai szintű korrupciója nem zavarja őket. Majd utalják nekik a pénzt helyreállításra, az ukránok meg nem ellopják ám! Á, dehogy!

Posztoló helyesírása csapnivaló. Ukrajna, Oroszország nagy kezdőbetű, túrista helyett talán turista stb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.05. 09:42:24

@Androsz:

"ezek után Soros saját maga mondta ki, hogy nincs bűntudata, ötven év elteltével sem. Vagyis rendjén levőnek tartja még ma is, amit akkor csinált."

Én felnézek Sorosra azért, amiért ma is kiáll a saját gazembersége mellett, és nem próbálja holmi megbánással, netán bocsánatkéréssel mosdatni magát. III. Richárdot parafrazeálva büszkén kijelenti: Úgy döntöttem, hogy gazember maradok.

bordon 2022.12.05. 09:51:11

@Boldeone2: azok az ukrajnai megyék, ahol ma ukrán nyelvű a többség, úgy lettek ukránok, hogy a 40-es években az ukrán nácik, banderisták kiirtották ott a lengyeleket. Volhínia például sose volt ukrán. Ma ott van egyedül ukrán többség, ahol az ukránok kiirtották a lengyeleket.
A dél és kelet orosz volt és még ma is az.

Ukrajna egy Frankenstein szörny állam, úgy lett összefércelve, mint megannyi gyarmati múltú ország Afrikában vagy Ázsiában.

6.Lenin 2022.12.05. 10:02:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

soros Gyuri bá befektető. Főleg gazember politikusokba. Lásd EU, de a világ minden szegletében, ahol kormányokat, lehet döntögetni. Ehhez egy teréz anyu mentalitás nem éppen ajánlatos. Pláne, ha alapjáraton is volt már némi öröklött.
Orbánban is látott fantáziát-felismerte a politikusi tehetségét-de nem jött be. Egy befektetőnél ez előfordul.

Valamikor hobbim volt a bélyeggyűjtés. Volt néhánykereskedő ismerősöm is. Néhány jó vételem, eladásom, nagy gyűjteményekkel. Aztán abbahagytam. Alkalmatlan voltam arra, hogy visszaéljek mások szorult helyzetével. Képtelen voltam úgy tárgyalni a másikkal, hogy láttam mi játszódik le benne, mennyire harcol egy nagyobb összegért. Voltak olyan ismerőseim akik ezt simán kihasználták, minden lelki trauma nélkül. Én képtelen voltam. Mert diákként átéltem ezeket a küzdelmeket. Olcsón venni, drágán eladni a kereskedőnek. Sorosnak ezek nem okoztak problémát.
Kell hozzá egy jó adag lelkiismeretlenség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.05. 10:26:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Egy 14 éves gyerek már képes erkölcsi ítéletre arról, amiben részt vesz. Igaz, nem tudta volna megakadályozni.

De így utólag legalább kifejezhette volna sajnálatát, együttérzését, hiszen hiába nem viselt felelősséget, azért ott volt, részt vett benne - azt nem tudni, mennyire aktívan vagy passzívan.

Ezt így mindenki elfogadta volna. De az az érzéketlenség, ahogy elmesélte, nem vet rá jó fényt emberileg.

arthurthedent 2022.12.05. 10:34:51

@bordon: "A posztolóba felszínz karcolgatja."

Igen. A posztoló legközelebb egy ezer oldalas könyvben az orosz invázió minden aspektusát kitárgyalja és blogként feltölti, hogy örüjjé.

"Ukrajna Európa talán legkorruptabb állama."

A blog azonban arról szól, hogy miért indítottak a posztoló szerint az oroszok háborút. Nem arról, hogy bordon úr miért nem szereti az ukránokat.

"Hatalmas, bődületes bevételt zsebeltek be évtizedek alatt az orosz gáz és olaj tranzitdíján, aztán azt az ukrán oligarchák ellopták. "

Az a hatalmas tranzitdíj valójában nem is olyan hatalmas. Olyannyira, hogy a pár millió dolláros tranzitdíjat a MOL lazán kifizette Ukrajna helyett.

"Posztoló helyesírása csapnivaló. Ukrajna, Oroszország nagy kezdőbetű, túrista helyett talán turista stb."

A posztoló néha elgépel dolgokat. Viszont nem beszél olyan baromságokat, hogy Ukrajna meggazdagodhatna a tranzitdíjból, ami legfeljebb néhány dollár állampolgárra lebontva.

"Mára ezek a nácik lettek a nyugati üdvöskéi"

Mára az orosz felsővezetés kijelentette, hogy valójában a sátánisták ellen harcolnak, amiből látható, hogy a háború oka nem a nácik voltak. Annál is inkább, mert Putyin komoly orosz náci támogatótáborral rendelkezik.

arthurthedent 2022.12.05. 10:41:05

@bordon: "Ukrajna egy Frankenstein szörny állam, úgy lett összefércelve, mint megannyi gyarmati múltú ország Afrikában vagy Ázsiában."

Minden ország így lett összefércelve. Mondjuk például oroszország is. Talán ismerős lehet Nyenyecföld, Hanti- és Manysiföld, Csukcsföld és Jamali Nyenyecföld.

birka menet 2022.12.05. 12:06:43

@6.Lenin:

Te értelmi fogyatékos putyin ügynöke, ezek szerint te a legdrágább boltokban vásárolsz, mert nehogy mán ócsón vegyél, oszt igy kárositsd meg a kereskedőket meg a beszállitóikat meg az alkalmazottaikat.

Ezek szerint, ha lenne megtakaritásod (és nem innád el) akkor abba a bankba vinnéd amelyik nem is ad kamatot rá, mert nehogy nyerészkedj már másokon.

Na ez a különbség orbán neg te közötted, hogy a Kisputyin leszarja, hogy a birkáinak milyen kára lesz, ő gyűjti őket mint a bélyeget, ha kell, akkor saját kézzel oszt rájuk 17-szeres rezsiszámlát. Oszt abból fussa kurepülni magán luxus gépen Katarba, Svájcba meg mindenhova

birka menet 2022.12.05. 12:12:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Én felnézek Sorosra azért, amiért ma is kiáll a saját gazembersége mellett, és nem próbálja holmi megbánással, netán bocsánatkéréssel mosdatni magát"

Mi van Józsinéni, megjöttél a fideSS agymosó szemináriumáról? Mán kora reggel mennek a fidernyák agyváltó műtétek?

Oszt tuduod te agysorvasztott birka, hogy mi volt Soros legnagyobb gazembersége? Ő pénzelte be 1990-ben orbánt meg a fidesst a parlamentbe.

birka menet 2022.12.05. 12:27:30

@bordon:

Na megjöttél te is nyomorék Kreml propagandista?

Há akkor lássuk miben is van igazad:

Orbanisztán Európa legkorruptabb állama. Hatalmas, bődületes bevételt zsebeltek be évtizedek alatt az EU támogatásokon meg a világrekord Áfán meg az ezernyi különadón, aztán ezt mindet a NER oligarchák ellopták. Emiatt is az EU legcsóróbha a magyar nép, mert ilyen az elitjük. A magyarok már műanyaggal fűtenek, mert nincs más.

Ja és éveken át az volt a műsor, hogy orbán leoboázza putyint, és ezért csak a magyarok fognak kedvezményes áron (vilagpiaci árakhoz képest szarér'-húgyér') orosz nyersanyagokat, energiahordozókat kapni, csak a magyarok nem fogják megfizetni a háború árát. Oszt ezzel is megszopatta orbán a magyarokat!

Eközben orbán Magyarországot ruszki gyarmattá tette, bóvliként eladja a Kinai Kommunista pártnak, őmaga meg az európai neonáci pártok vezére akar lenni.

Stimmt kisfidernyák!

6.Lenin 2022.12.05. 12:55:06

@birka menet:

Nem feltételeztem rólad soha olyasmit, hogy képes lennél bármilyen 1xű dolgot is.
A rezsiszámlám eddig kevesebb, mint tavaly volt. Beruháztam még évekkel ezelőtt, és jobban odafigyelek. Eddig bejött. Ne aggódj, eddig fussa mindenre amire jelenleg szükségem van.
Lassan már annyit adnak Orbánék, hogy gond lesz elkölteni.

birka menet 2022.12.05. 14:19:36

@6.Lenin:

Tudjuk Lenyin, kiköltöztél az erdőbe egy gallyviskóba, oszt igy egyre több marad a segilybűl. Már azon a luxuson töröd a fejed, hogy ezután havonta fogsz farhátat enni!

Még a végén megszoritod Mér$zaro$t a jóléti versenyben.

bordon 2022.12.05. 14:40:46

@arthurthedent: Na igen, majdnem minden állam össze lett fércelve darabokból, de az Ukrajna nevű fikciónál az a helyzet, hogy ugyan a lengyeleket ki tudták ott irtani Bandera szélsőségesei, majd a Szovjetunión belül megkapta azokat az Ukrajna nevű tagköztársaság, de az orosz alapítású városok tömege (Odesszától Szevasztopolon és Herszonon át Mariupolig) mind orosz maradt, aztán amikor az ukrán neonácik elkezdték elnyomni az ottani orosz lakosságot, akkor az orosz anyaország odavert. Baskíria meg Nyenyecföld nem rendelkezik olyan erős anyaországgal, ami odaverhetne, ha az oroszok baszogatják a helyieket. Amúgy egy szibériai kis tagköztársaság egy életképtelen ki állam lenne önmagában, nekik jobb az Orosz Föderáció részeként létezni.
A csecsenek próbálkoztak, elbuktak a szeparatistáik, hiába a rengeteg szaúdi, katari, amerikai pénz, fegyver, ma a legnagyobb haverjai az oroszoknak.

Az ukrajnai fikciós szörnyállam oroszok lakta, Donbász nevű része meg a legfejlettebb iparral rendelkezett Ukrajna szintjéhez képest, termelte a GDP-t. Ugyanez a Krímre és Odesszára is igaz. Ezek az oroszajkú területek a fejlettebbek iparilag.
Lehet eltávolítani az alapító orosz cárok, tisztek, kereskedők emlékműveit, de azok akkor is orosz városok maradnak.
Az ukránok már kiirtották a lengyeleket a 40-es években Volhíniában, most az oroszokon lett volna a sor, de Putyin odavert a hohol bandának.
Nem ok ez a vidámságra, nem öröm ez senkinek, de egyszer már megálljt kellett parancsolni az ukrán nácizmusnak.

Sajnos most mindenki úgy tesz, mintha Ukrajna eddig egy minta LGBTQ ultraliberális, befogadó, szabad, européer, demokratikus, kisebbségeket tisztelő állam lett volna és Ukrajnának az lenne az egyetlen baja, hogy az oroszok bevonultak a Luhanszki és Donyecki Népköztársaságok területére. Hát nem. Ukrajna egy pöcegödör volt és maradt is. Nem én nem szeretem Ukrajnát, hanem az ukránok se szerették igazán, ezért menekült el onnan évtizedek óta, aki csak tudott. Tele volt már a 2000-es években is Lengyelország ukránokkal, dugtam is ott egy ukrán csajt, aki egyetemre járt oda. Mindent megtettek, hogy nehogy vissza kelljen menniük Ukrajnába. Dettó Olaszország, Spanyolország, Németország, Ausztria, tele volt ukrán migrikkel. Ukrajna az ukránoknak se volt jó, most meg mindenki úgy tesz, mintha valami mintaállamot bomlasztott volna szét Oroszország. Hát nem!

A legnagyobb vesztes nem Ukrajna, hanem Európa, ami majd állhatja a számlát, meg legatyásodik a gazdasága az amerikaiak legnagyobb örömére.

6.Lenin 2022.12.05. 14:42:32

@birka menet:

Kik azok a tudjuk?
Egyben viszont totál biztos vagyok, veled soha, semmiben sem cserélnék. A fordítottjában már nem vagyok olyan biztos, gyökér.

bordon 2022.12.05. 14:47:28

@arthurthedent: Pubika, nézz utána, hogy az Azov banda egyik vezetője, aki most sebesült meg a fronton, Anton Radko, milyen tetoválásokkal van tele, milyen felvarrókat visel a plate carrier-jén. Ő maga posztolt videót, ahogy sebesülten fekszik a földön, látható a 88-as felvarrója. Telegramon elérhető. Valamiért ezek az ukránok nagyon vonzódnak a 14-es és 88-as számokhoz vajon miért? Meg a Wolfsangel jelképekhez, Sonnenrad-hoz. Himmler a nadrágjába élvezne, ha látná, hogy az általa terjesztett pogány-náci kultuszt ennyien követik még ma is Ukrajnában.

Miért van az, hogy a nácikat egyből mentegetni kezditek, ti liberáltak, ha épp az áll az érdeketekben?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.05. 14:47:32

@arthurthedent:

"Amikor megtámadnak és benyomul egy idegen hadsereg, akkor sajnos elő szokott fordulni, hogy az országok saját területeiket ágyúzzák."

Az ukránok már a háború előtti években is ágyúzták az ottani civil lakosságot. Így amikor civil objektumokat ágyúznak, csak azt folytatják, amit a háború előtt is csináltak. Persze ezt ukránrajongóként soha nem ismered el, még az Amnesty International ezt bizonyító jelentése után sem.

bordon 2022.12.05. 14:52:56

@arthurthedent: posztoló következetesen túristának írta a turista szót. Ez nem elgépelés, ez tanulatlanság.

Ukrajna évek óta minden télen sakkban tartotta Európát és az oroszokat azzal, hogy a gáz és olajvezetékek leállításával fenyegetett, ha nem kap majdhogynem ingyen olajat, gázt. Ezt a terrort elégelték meg a nyugatiak és oroszok és ezért kezdték építeni az elkerülő vezetékeket. Mindenki elfelejti, hogy miért is kellett megépíteni az Északi Áramlat 2-t! Mintha az a projekt csak egy felesleges, céltalan pénzkidobás lett volna... Nem, pubika, azért kellett, hogy el tudják kerülni a gazember ukránokat. Ez lett volna mindenki érdeke, kivéve az ukránokat és az angolszász imperialistákat. Ezért provokálták ki a konfliktust.

bordon 2022.12.05. 15:00:17

@arthurthedent: Ja, sok sikert majd a hitel visszafizetéséhez, amit Ukrajna újjáépítésére vesz fel az EU. Orbánék stadiont, uszodát, térkövezett köztereket építettek az EU-s pénzből a haveroknak adva a szerződéseket. Szerinted Ukrajnában hova fog kerülni a pénz? Magyarország az EU egyik legkorruptabb állama. Ukrajna meg a világ egyik legkorruptabb állama. Nagyságrendbeli különbségek vannak kispofám! Egyik átlátható, de Ukrajna olyan pénztemető, amiben több tízezer Mészáros Lőrincnyi vagyon fog eltűnni nyom nélkül.

arthurthedent 2022.12.05. 15:14:51

@bordon: "Pubika, nézz utána, hogy az Azov banda egyik vezetője, aki most sebesült meg a fronton, Anton Radko, milyen tetoválásokkal van tele, milyen felvarrókat visel a plate carrier-jén."

Az azov banda vezetője egy csávó. Biztos rossz ember, kétségtelen. Egy csávó.

Az azov banda foglyul ejtett vezetőit az oroszok visszaengedték ukrajnába. Elengedték őket. Hát ilyen vadul nácitlanítanak. Ennyire számít az oroszoknak, hogy "jujj, gonosznácikok". Ennyi figyelmet érdemel a nácikon való hőbörgés.

arthurthedent 2022.12.05. 15:16:29

@bordon: "Ja, sok sikert majd a hitel visszafizetéséhez, amit Ukrajna újjáépítésére vesz fel az EU. Orbánék stadiont, uszodát, térkövezett köztereket építettek az EU-s pénzből a haveroknak adva a szerződéseket. Szerinted Ukrajnában hova fog kerülni a pénz?"

Mi a franc közöm van hozzá? Miből gondolod, hogy én hirtelen országújraépítő rajongó, szakértő lennék? Most akkor be kellene nyalnoma ruszki propagandafasságaidat, mert sokba kerül majd az újjáíépítés?

arthurthedent 2022.12.05. 15:17:38

@bordon: "Ukrajna meg a világ egyik legkorruptabb állama."

Hát abban is biztos vagyok, hogy Oroszország, Kína és Törökország korruptabb. Ezek a magyar kormány kedvencei, nem? Ja! Akkor mégsem olyan rohadt fontos a korrupció?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.05. 15:20:09

@bordon:

"most meg mindenki úgy tesz, mintha valami mintaállamot bomlasztott volna szét Oroszország. Hát nem!"

Ugye emlékszel, mit mondott Charles Michel, amikor jópár hónapja Kijevben járt: a demokratikus Európa szívébe érkeztem.

Ha az EJU egy vezetőlye esztet monygya, akkor hogyan merészelsz te elenntmondani?

arthurthedent 2022.12.05. 15:23:15

@bordon: "Ukrajna évek óta minden télen sakkban tartotta Európát és az oroszokat azzal, hogy a gáz és olajvezetékek leállításával fenyegetett"

Tényleg? Hűha! Aztán az oroszok is lezárogatták meg az európaiak is embargózgatták az olajat is és a gázt is. Ehhez képest az ukránok kisangyalok voltak. Nem mintha érdekelne...

Ukrajna hónapokon és hónapokon keresztül átengedte az orosz olajat és az orosz gázt, miközben az oroszok konkréttan lőtték őket ágyúkkal meg rakétákkal. Az ukránok meglepően nagy önuralmat gyakoroltak nem gondolod? Nem mintha számítana.

Te, elmebeteg kisfiú! Te miért keresel kifogásokat arra a böszmeségre, amit az oroszok csinálnak? Te szerelmes vagy beléjük vagy mi? Mondta a pártod, hogy az oroszok jók, szeretni kell őket?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.05. 15:24:24

@arthurthedent:

Ezt én sem értem, miért engedték el őket. Gyönyörű pereket lehetett volna indítani ellenük.

Csak azt tudom elképzelni, hogy ezzel gesztust tettek az ukránoknak, mert akkor még volt esély a tárgyalásos rendezésre.

arthurthedent 2022.12.05. 15:26:21

@bordon: "most meg mindenki úgy tesz, mintha valami mintaállamot bomlasztott volna szét Oroszország. Hát nem!"

Baromságokat beszélsz tapsifüles! Itt senki sem mondta, hogy ukrajna mintaállam, csak képzelődsz. Az a kurva nagy helyzet, hogy senkinek sincs joga megtámadni és elcsatolgatni egy ország területeit sem, mintaállam vagy sem. Ha nem így lenne, akkor Magyarországot már rég szétszedte volna az EU, mert minden vagyunk csak mintaállam nem.

Oroszország meg pláne!

arthurthedent 2022.12.05. 15:31:55

@bordon: Na, zsenikém, kaptám pár órát, hogy megnézd Oroszország milyen darabokból lett összefércelve. Megnézted? Tanultál az esetből?

Tudod már mi az a Burjátföld, Dagesztán, Ingusföld, Karélia, Jakutföld? Tudod már, hogy miért volt baromság azzal példálózni, hogy Ukrajna csak úgy lett összefércelve?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.05. 15:33:28

@arthurthedent:

Amikor nem tudtak vagy akartak fizetni a gázért vagy olajért, akkor az ukránok az Európának szánt gázt/olajat dézsmálták meg.
Ukrajna hónapokon és hónapokon keresztül átengedte az orosz olajat és az orosz gázt, miközben az oroszok konkréttan lőtték őket ágyúkkal meg rakétákkal."

Nagyon kellett a tranzitdíj, amit most is hiánytalanul megkapnak. Akár úgy, hogy a szankciók miatt visszautalt tranzitdíjat pár hónapja Magyarország fizette meg, amikor a baráti Ukrajna elzárta a felénk jövő vezetéket.

Olyannyira kell a tranzitdíj, hogy Ukrajna valamilyen európai bíróságon be akarta perelni Oroszországot, amiért az ÉÁ miatt kevesebb tranzitdíjat kap.
"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.05. 15:38:17

@arthurthedent:

"senki sem mondta, hogy ukrajna mintaállam"

Csak egy msgasrangú EU-vezető mondta Kijevben, hogy megérkezett az európai demokrácia szívébe. Márpedig mivel Charles Michel nem magánemberként, hanem sz EU képviseletében járt ott, világos, hogy ez az EU vezető politikusainak hivatalos véleménye.

6.Lenin 2022.12.05. 15:38:35

@arthurthedent:

Az már egyszer tisztázva lett, hogy vannak államok, akik megelőzés céljából megtámadhatnak bárkit.
Az igaz, hogy Oroszország nem tartozik ebbe a körbe. Nem elég demokratikus ahhoz.

birka menet 2022.12.05. 16:40:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Jaj te szegény pára Józsinéni, azt meg szintén magasrangú EU vezetők mondták, hogy Orbanisztán egy putyini tiousú kleptokrata diktatúra állam, igy tehát ez is az EU hivatalos véleménye.

Ja, oszt tudod ki mondta még ezt? Há a Soros. Oszt ő meg az egész EU- t irányiccsa, oszt tehát az EU-nak kétszer is ugyanaz a hivatalos véleménye!

birka menet 2022.12.05. 16:46:49

@bordon:

Te ist több darabból lettél összefércelve, a félázsiai nomád genetikájától tucatnyi egyéb ázsiai meg egyéb kevert fajú népeken át a ruszki Vörös Haccseregig. Oszt mégis élhetsz ott, ahova születtél. Nem zavar denki vissza a vén szaros putyin gazdàmád országába te nyomorék Kreml propagandista.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.05. 16:47:14

@Boldeone2:

"Vèdenced Janukovics kb 100 tüntetőt öletett meg a karhatalommal! Felmentettèk? Ez a minimum !"

Javaslom tanulmányozni az Ottawai Egyetem Politikai Tanulmányok Iskolájának politológusa által közölt tanulmányokat:

https://www.researchgate.net/publication/266855828_The_Snipers'_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

Az egyik tanulmány 64 oldalon tárgyalja a 2014-es "Euromaidan" eseményet. Ez az első tudományos tanulmány a tömeggyilkosságról, amely az erőszak eszkalációjához vezetett.

https://www.researchgate.net/publication/266855828_The_Snipers'_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

Majd készült egy másik tanulmány, ami megerősíti az előzőt:

www.researchgate.net/publication/364319745_The_Russia-Ukraine_War_and_the_Maidan_in_Ukraine

Főbb megállapítása:

"The analysis shows that the Maidan combined elements of mass protest, political revolution, coup, and US-led regime change. The last two were dominant in political transition. The Yanukovych government was overthrown not by peaceful mass protests but by means of the false-flag Maidan massacre of the Maidan protesters and the police and assassination attempts. There is verwhelming evidence that the massacre and assassination attempts were perpetrated with covert involvement of small number of the Maidan oligarchic leadership and the far-right members. Various evidence shows that the US government was involved in the political transition in Ukraine during the Maidan in order to replace the pro-Russian government with the pro-Western government and turn Ukraine into a client state in order to use it to contain Russia."

"Az elemzés azt mutatja, hogy a Maidan egyesítette a tömegtüntetés, a politikai forradalom, a puccs és az USA által vezetett rendszerváltás elemeit. Az utóbbi kettő volt meghatározó a politikai átalakulásban. A Janukovics-kormányt nem békés tömegtüntetésekkel buktatták meg, hanem a Maidan tüntetők hamis zászlós mészárlásával, valamint a rendőrséggel és a merényletekkel. Elsöprő bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a mészárlást és a merényletet a Maidan oligarchikus vezetése és a szélsőjobboldali tagok kis számú titkos részvételével követték el. Különböző bizonyítékok mutatják, hogy az Egyesült Államok kormánya részt vett az ukrajnai politikai átmenetben a Maidan idején, hogy az oroszbarát kormányt a nyugatbarát kormánnyal váltsa fel, és Ukrajnát kliens állammá változtassa, hogy azt Oroszország visszaszorítására használja fel."

birka menet 2022.12.05. 16:53:06

@bordon:

Te putyin seggdugacsa, orbán nagyobb neonáci mint bármelyik ukrán, mert orbán nedves álmaiban azt vizionálja, hogy leváltja a demokráciát az EU-ban és majd a nemzetközi neonáci szövetségeseivel magát teszi meg az EU vezérének.

A problémátok csak, az hogy túl kevesen vagytok. Az egészségügyi rendszer problémája meg az, hogy az ellátórendszer kapacitásához képest meg túl sokan vagytok.

а nagy hohohorgász 2022.12.05. 17:00:21

@atomic power 1986DucaDuca: Húúú... marha hiteles. Az USA-ból egy újságíró kideríti azt amire a tüntetők nem jöttek rá akikre lőttek.

2022.12.05. 17:17:26

Nem az a baj, hogy valaki büszkén hülye, és lefirkálja annak bizonyítékát. A baj, hogy ezt az index kirakja a főoldalra.

6.Lenin 2022.12.05. 17:20:34

@Tímea Kovács 99:

Miért, lenne még értelmes blog, amit érdemes kitenni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 17:21:30

forbes.hu/uzlet/benzinhiany-orszag-benzinkutak-mol/

"Szlovákiába megy inkább
Zsiborás Gergő
Zsiborás Gergő
2022. dec 05. 2 perc olvasás

A Telex gyűjtése szerint már a fővárosban és a nagyobb városokban is komoly a gond, nemcsak a kisebb településeken. Van, aki inkább átmegy Szlovákiába – és ott van is benzin. Igaz, ársapka nincs."

6.Lenin 2022.12.05. 17:24:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Hogy megnyugtassam magam, a Fidesz még nagyon sokáig lesz Mo-on kormányon, ha ti vagytok az ellenfelek. Ennyi a titok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 17:26:58

@6.Lenin: Majd meglátjuk. Matolcsy szerint válság közeli állapot van. A kutakon nincs benzin. Biztos sokan szeretik most O1G. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 17:27:35

@Tímea Kovács 99:

ADATOK
Tímea Kovács 99
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2022.12.05. óta tag.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 17:29:21

@6.Lenin: Bár ha fekáliából lehetne benzint csinálni, akkor van remény, hiszen abból te rengeteget termelsz.

6.Lenin 2022.12.05. 17:30:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ti már 12 éve vártok a bukásra, főleg minden kedden, a következő 20 év már meg se fog kottyanni nektek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 17:32:16

@6.Lenin: Kicsit megváltozott a helyzet. Te is megszívod, ha a pellus szállító nem tud tankolni.

6.Lenin 2022.12.05. 17:42:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Van elég 500 € -som a garázsban, majd azzal törlöm ki a seggem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 18:33:12

@alöksz róz: Nem hiszem hogy a vádhatóság (én) sörözhetnék a vádlottal. :-))

Boldeone2 2022.12.05. 18:49:18

@atomic power 1986DucaDuca: Különböző bizonyítékok mutatják, hogy az Egyesült Államok kormánya részt vett az ukrajnai politikai átmenetben a Maidan idején, hogy az oroszbarát kormányt a nyugatbarát kormánnyal váltsa fel, és Ukrajnát kliens állammá változtassa"

A különböző bizonyítèkok azt mutatják, hogy az orosz kormány manipulálta, kliensállammá zülesztette a Maidan előtt Ukrajnát , Janukovics pedig egy korrupt , putyinista kiszolgáló-szar volt ! A legjobb dolog pedig az, hogy az ukránok végre elnyertèk a függetlensègüket az oroszoktól! A nyugati közössègben van egyedül jövő számukra !
Hiába nyomod a szèlsőjobbos hazugságaidat , a gyilkosságokat a Janukovics fèle karhatalom követte el. Erre emlèkeznek az ukránok, ès ezért van szobra a felkelès áldozatainak, nem pedig Janukovicsèknak
Javaslom, ha Ujrajnába mèsz , ne hangoztasd hazug , putyinista nèzeteidet , a 2013- as forradalomról, mert hamar beverik a pofádat !

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.05. 18:51:32

@Boldeone2: De, de, de! Menjen Ukrajnába a Majdan térre és mondja el ezt ott! Angolul is elég lesz! Ígérem viszünk virágot a sírjára! :-))

Boldeone2 2022.12.05. 19:22:18

@bordon:
" majd a Szovjetunión belül megkapta azokat az Ukrajna nevű tagköztársaság, de az orosz alapítású városok tömege (Odesszától Szevasztopolon és Herszonon át Mariupolig) mind orosz maradt, aztán amikor az ukrán neonácik elkezdték elnyomni az ottani orosz lakosságot"

Csakhogy először nem az ukrán neonácik keztèk el elnyomni az orosz lakosságot, hanem a megelőző 200 èvben az orosz cárok próbálták elnyomni, asszimilálni az ukrán \kozák lakosságot , telepítettek be tömegesen orosz lakosságot
A Krímen kívül mindenhol az ukránok voltak többsègben
Pl Herszon városa , demográfiai adatok 2001-ben: 76,6% ukrán, 20,0% orosz, 3,4% egyéb ( megint más a nyelv kerdèse)

Az ukrajnai fikciós szörnyállam oroszok lakta, Donbász nevű része meg a legfejlettebb iparral rendelkezett Ukrajna szintjéhez képest, termelte a GDP-t. "

-A Donbass kvázi független rèsze csak vegetál 2014 óta , vagyis lószart sem értek a függetlensègükkel . Gyakorlatilag az acèlmaffia emberi irányítanak , nekik a függetlensèg csak azért kellett, hogy szabadon menjenek a maffia üzletei

Az ukránok már kiirtották a lengyeleket a 40-es években Volhíniában, most az oroszokon lett volna a sor, de Putyin odavert a hohol bandának."

- Előtte kifelejtetted , hogy a lengyelek sem voltak kegyelmesek az ukránokkal , vagyis vica- versa törtèntek tragikus esemènyek a második vilagháború idejèn
Kb pár ezer , nacikhoz csatlakozott ukrán követte el az attrocitásokat nem az egèsz ukran nèp, akiket te " hoholozol"

Ukrajna egy pöcegödör volt és maradt is. Nem én nem szeretem Ukrajnát, hanem az ukránok se szerették igazán, ezért menekült el onnan évtizedek óta, aki csak tudott.

- Oroszország viszont Ukrajnánál mèg nagyobb pöcegödör volt ès maradt ! A muszka ugyanazt csinálja most Ukrajnában , mint pl nálunk , 1945 - ben: rablás, gyilkosságok, nemi erőszak
1000x nagyobb baj a putyini diktatúra Európának , mint az 1500 azovista ukrán !
Van elég rossz törtènelmi tapasztalat a muszkával!

2000-es években is Lengyelország ukránokkal, dugtam is ott egy ukrán csajt, aki egyetemre járt oda"

-Szerintem csak túl sok Pierre Woodmant nèzel, álmodtad az egèszet!

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.05. 21:45:21

@Boldeone2:

"Hiába nyomod a szèlsőjobbos hazugságaidat , a gyilkosságokat a Janukovics fèle karhatalom követte el."

Szerinted minek nevezzelek, ha nem vagy képes felfogni, hogy az Ottawai Egyetem Politikai Tanulmányok Iskolájának politológusa által közölt tanulmányból idéztem?

A tanulmány Volodimir Iscsenko kijevi szociológus, egyetemi oktató szerint "ez a február 20-i események legdokumentáltabb és legkoherensebb értelmezése, amit eddig láttam".
Pozitívan értékelték Richard Sakwa, brit politológus, az orosz és európai politika volt professzora a Kenti Egyetemen, David Lane a Cambridge-i Egyetem professzora, Luiz Alberto Moniz Bandeira, brazil író, professzor, politológus, történész és költő, David Mandel kanadai professzor, Stephen F. Cohen politika professzor a Princeton és New York egyetemről és Oliver Stone filmrendező is.
Az elemzést mintegy 100 tanulmányban idézték tudósok és szakértők.

A tanulmány szerint a "kormányellenes Euromaidan vezetői a saját támogatóik által szervezett mészárlás eredményeként szerezték meg a hatalmat, videófelvételek, tévé- és internetes adások, rádiólehallgatások, tanúk vallomásai és golyóhelyek alapján."

"A fegyveres csoportok és a szélsőjobboldali szervezetek, mint például a Jobb Szektor és a Svoboda, valamint az oligarchikus pártok, mint például a Szülőföld, közvetlenül vagy közvetve részt vettek a tüntetők és a rendőrség lemészárlásában. "

Az Európa Tanács által felállított Nemzetközi Tanácsadó Testület jelentése bizonyítékokat mutatott be, amelyek alátámasztják a tanulmány következtetéseit – beleértve azokat a vádakat is, amelyek szerint a „mesterlövészek mészárlásának” ukrán vizsgálatát a Maidanon szándékosan és szisztematikusan meghamisították és blokkolták a legmagasabb szinteken Ukrajnában, különösen a Belügyminisztérium és a Legfőbb Ügyészség által az eltussolás részeként.

A Közép- és Kelet-Európai Tanulmányok Nemzetközi Tanácsa 2021-ben Montrealban kijelentette, hogy a "Maidan" mészárlási perek és vizsgálatok különféle bizonyítékokat tártak fel arra vonatkozóan, hogy négy meghalt és több tucat megsebesült rendőrt, valamint a 49 meghalt és 157 megsebesült Maidan tüntető abszolút többségét lemészárolták 2014. február 20-án mesterlövészek a Maidan által ellenőrzött épületekben és területeken. v

A tanulmány szerint "a tárgyaláson bemutatott videók azt mutatták, hogy a tüntetők abszolút többségének lövöldözési ideje nem esik egybe a mészárlásukkal vádolt Berkut-rendőrök lövöldözésének idejével", "az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok megállapították, hogy a tüntetők túlnyomó többsége a tüntetők többségét meredek irányokból oldalról vagy hátulról lőtték meg”, „ a halott és sebesült tüntetők holttestéből kivont golyókkal végzett elsó balliszikai vizsgálatok nem mutattak egyzést a Berkut Kalasnyikovokkal”, a „Maidan kormányok és a szélsőjobb elfedték és blokkolták a nyomozást és a pereket." "Az új ballisztikai vizsgálatok teljesen eltérő megállapításai, miszerint a tüntetőket meghatározott Berkut Kalasnyikovok golyói ölték meg, megfordították a kormányintézet szakértői által az ügyészség kérésére végzett, mintegy 40 korábbi igazságügyi ballisztikai vizsgálat eredményeit, köztük egy számítógépes alapú vizsgálatot is."

en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Katchanovski

"Javaslom, ha Ujrajnába mèsz , ne hangoztasd hazug , putyinista nèzeteidet , a 2013- as forradalomról, mert hamar beverik a pofádat !"

Voltam Ukrajnában, nem kell féltened, ismerem őket, jobban, mint gondolnád, meg az oroszokat is. Ezek pedig nem putyinista nézetek, hanem egyenesen Kanadából jöttek. Persze ott vannak gondolkodó emberek is, nem csak a mantra.

bordon 2022.12.05. 23:27:10

@birka menet: Az EU-ban kevesebb a demokrácia, mint Magyarországon. Brendel, gondolom tudod, hogy hogy áll össze az Európai Bizottság. Nem nagyon kérdezik meg az egyszeri európai parasztot arról, hogy kik kvázi kormányozzák majd az EU-t.
Orbán legitim vezető, az ellenzék még idegenből érkezett milliárdokkal kitömve se képes megszorongatni. Lehet hisztizni, de az emberek a Fideszt a kisebb rossznak tartják az ellenzékhez képest. Ez azért árulkodó.

Ukrajna meg egy fikció. Sose létezett, majd kisebb lesz és belenyugszanak. Azoknak az ukránoknak a jó része, akik most dobbantottak, sose fog visszatérni oda, mert egy pöcegödör. Nekik jobb a német segílyke, mint az ukrán éhbér. Már most is megy a segílyke turizmus, viszik haza az eurót havonta, ingáznak Németország és Ukrajna közt.

birka menet 2022.12.05. 23:38:41

@bordon: @atomic power 1986DucaDuca:

Azt mondjátok már meg ti diszszemlére kitett értelmi fogyatékos fidernyákok, hogy honnan a pokolból tud Roggyanttóni ennyi szellemi nyomorékot összegyűjteni mint ti vagytok és az utolsó agysejtjüket is ledózerolni?
Ti még a paláver idiótáinál is mértékkel tesztek túl, oedig oda tényleg csak az ország legselejtebb birkáit engedik be.

birka menet 2022.12.05. 23:40:51

@bordon: "Ukrajna meg egy fikció. Sose létezett, majd kisebb lesz és belenyugszanak"

Majd Klicsko meglátogat, oszt egy balegyenessel elmagyarázza neked, hogy mi az ukrán Valóság, fe anyaszomoritóan degenerált putyin segglakó.

birka menet 2022.12.05. 23:45:00

@bordon:

Te degenerált diszhülyéje a NER-nek, az éppenségfel Orbanisztán, ahol ha nem lógott volna el 1 millió ember külföldre megélni és onnan küldeni gaza a transzfert a nyomirúságos magyar zsákfalusi meg kisvárosi rokonságának, akkor effektive 3 millió éhezővel több kenne az országban.

birka menet 2022.12.05. 23:53:21

@atomic power 1986DucaDuca:

Te a másik diszdegeneráltja a NER-nek, a történelem hamisitó fake "tanulmányaid" Kreml buzi szerzőihez elfelejtetted hozzátenni Steven Seagal meg Gerard Depardieu nevezetű atomtudósokat, akik szintén veretes tanulmányokban tették közzé, hogy demokrácia csak putyinisztánban van és a 30- as IQ-jukkal felvették a putyini állampolgárságot.
Ennyi eszetek van nektek Moszkva seggnyaló internacionalista fake propagandát terjesztő díszhülyéknek.

birka menet 2022.12.05. 23:57:07

@bordon:

A te degenerált agyad szerint, ha a te zsákfaludban többségbe kerüknek a ballibek, akkor majd teljesen jogosan fogják szétlőni a házadat, a feleségedet Sanyit futószakagon megerőszakolni, téged meg hátrakötözött kézzel átadni az örök birkamezőknek, ugyebár?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 00:53:48

@bordon:

"Már most is megy a segílyke turizmus, viszik haza az eurót havonta, ingáznak Németország és Ukrajna közt."

Már én is gondolkodtam azon, hogy naponta annyian hagyják el Ukrajnát, hogy már ki kellett volna ürülnie az országnak. Annak, hogy ez mégsem történt meg, csakis az lehet az oka, hogy sokan ingáznak.

Boldeone2 2022.12.06. 01:01:07

@atomic power 1986DucaDuca: hogy az Ottawai Egyetem Politikai Tanulmányok Iskolájának politológusa által közölt tanulmányból idéztem?

Leszarom , milyen Putyin által fizetett , trumpista denerálttól idèzel , meg azt is ,hogy hogy milyen más degenerált legitmálja azt, attól még nem lesz igaz , te Putyin faszát szopkodó kretèn!

Jobb Szektor és a Svoboda, valamint az oligarchikus pártok, mint például a Szülőföld, közvetlenül vagy közvetve részt vettek a tüntetők és a rendőrség lemészárlásában. "

- A K . anyádèrt hazudozol , te Putyin faxát szopkodó báb! A tüntetőket nem a tüntetők, hanem a putyinista karhatalom emberei kezdèk el mèszárolni , èppen ezért ők - a hősök - szoborparkot kaptak Kijevben , Janukovicsot pedig megfosztották hatalmától a parlementben, mivel saját nèpe ellen fordult , teljesen jogosan !

Maidan kormányok és a szélsőjobb elfedték és blokkolták a nyomozást és a pereket."

- Ezt mondják Putyin emberi meg kanadai fizetett , független szakertői. Az ukránok viszont mást gondolnak erről, èppen ezért választottak antiputyinista , függetlensègparti eknököket , pl Zekenszkijt ,73% os ,elsöprő többsèggel!

Verheted a segged a földhöz , de az ukrán forradalom teljesen indokolt volt , ezt gondolja ma is az ukránok többsège , ès ez a lènyeg , nem pedig az ,hogy Putyin ès emberei mit gondolnak arról , hogy akkor mi törtènt !

Boldeone2 2022.12.06. 01:20:39

@atomic power 1986DucaDuca: itt van egy forrás , az általad citált Katchanovskiról :
i-katchanovski.livejournal.com/
Katchanovski’s paper on the snipers massacre is politically driven may be seen in his conclusion when he provides what Marples believes is an argument “that appears to fall closely into line with the RT version of events disseminated in the Russian Federation.”
Taras Kuzio, dismissed Katchanovski personally as an anti-Ukrainian, noting that his opinions mirrored those of Vladimir Putin and Russian propaganda organs."

Tehát más professzorok szerint egy antiukrán , putyinista vèlemènyèt citáltad ...
De, mit is lehetne mást egy putyinista seggnyalótól várni ....

arthurthedent 2022.12.06. 06:50:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy idézni, hogy a kivágással megváltoztatod az eredeti szöveg jelentését roppant tisztességes. Te ezt tetted. Én azt mondtam, hogy

"Itt senki sem mondta, hogy ukrajna mintaállam"

Te pedig kivágtad és azt vitattad, hogy

"senki sem mondta, hogy ukrajna mintaállam".

Hát persze, ennyi dősen már rájöhettél volna, hogy nincs olyan baromság, amit valaki, valahol ne állított volna. Európa nagy, politikus él benne, javarészt ostobák, rengeteg ostobaságkat beszélnek.

Mindazonáltal szerinte neked sikerült tükéletesen félreértened azt, amit a politikus mondott.

"Csak egy msgasrangú EU-vezető mondta Kijevben, hogy megérkezett az európai demokrácia
szívébe."

Ezt szerintem nyilván nem úgy kell érteni, hogy az Kijevben nincs korrupció, hogy kijevben a legjobb a demokrácia helyzete, hogy Kijev a legdemokratikusabb. Ezt szerintem úgy kell érteni, hogy ma az európai kontinensen a leginkább kijevben lelkesednek a demokráciáért. Merthogy egyedül nekik kell harcolniuk ahhoz, hogy végre demokrácia lehessen náluk.

arthurthedent 2022.12.06. 06:54:52

Hú, így kávé előtt teljesen érthetetlen dolgokat vagyok képes írni. :D

Sorállományú előfelvételis 2022.12.06. 07:59:33

Más téma. Jósolhatok? Tavaszra várhatóan fizetésképtelenné válik sok önkormányzati vízszolgáltató.
Mi fog történni? Államosítják. Aztán Mészáros Lőrinc megveszi. Aztán megemelik a víz árát, majd EU-s pénzből nekiállnak, messze túlárazva korszerűsíteni.
A sok fasz illibsi meg tapsikolni fog hozzá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 08:23:58

@arthurthedent:

"Ezt szerintem nyilván nem úgy kell érteni, hogy [...] Ezt szerintem úgy kell érteni, hogy ..."

Ha Charles Michel azt akarta volna mondani, ahogy te érted, akkor azt mondta volna. De nem azt mondta.

A pasi nem egy lángész, de annyira hülyének se nézd, hogy ne tudná, mit mond.

"Mindazonáltal szerinte neked sikerült tükéletesen félreértened azt, amit a politikus mondott."

Lásd fent.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 08:26:24

@Sorállományú előfelvételis:

Ennél már csak az a pofátlanabb, ahogy a vízszolgáltatók takarékosságra buzdítják az embereket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 08:32:25

@arthurthedent:

"Merthogy egyedül nekik kell harcolniuk ahhoz, hogy végre demokrácia lehessen náluk."

A háború előtti évtizedekben sem erőltették meg magukat a demokráciáért.

Pártok betiltása, médiák betiltása, nemzetiségi jogok lábbal tiprása, neonáci paramilitáris csoportok "integrálasa" a hadseregbe - ezek ugxe mind s demokráciáért vívott harc részei.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 08:36:46

@arthurthedent:

"ennyi idősen már rájöhettél volna"

Mennyi idősen? Lehetek 25, és lehetek 65 éves is.

Sorállományú előfelvételis 2022.12.06. 08:43:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bocsi! Pártokat és médiákat a háború kitörése után tiltottak be.

arthurthedent 2022.12.06. 08:46:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A háború előtti évtizedekben sem erőltették meg magukat a demokráciáért.
Pártok betiltása, médiák betiltása, nemzetiségi jogok lábbal tiprása, neonáci paramilitáris csoportok "integrálasa" a hadseregbe - ezek ugxe mind s demokráciáért vívott harc részei."

1) Okés, arról volt szó, hogy mit akart mondani az a politikus, nem arról, hogy miért nem szereted az ukránokat.

2) Ezek szerintem 2014 után voltak. Akkor amikor az orosz sereg már megszállta Ukrajna egy részét és elcsatolt egy 2,5 milliós félszigetet. Szerinted nálunk nem tiltanák be a "Magyarország Ősi Román Föld" pártot, miután mondjuk a román sereg elcsatolta a Tiszántúlt?

"Mennyi idősen? Lehetek 25, és lehetek 65 éves is."

Egyszer régebben elárultad, hogy mennyi idős vagy. :) De 25 évesen is tudnod kellene, sőt, tudod is. Csak mikroszkóppal nézel át minden mondatot, keresed hogyan lehetne félremagyarázni.

"A pasi nem egy lángész, de annyira hülyének se nézd, hogy ne tudná, mit mond."

Szóval szerinted azt akarta mondani, hogy Kijev a legdemokratikusabb város európában? Elég erős kijelentés lett volna nem? Erős érvek kellenének, hogy így értsem.

"Ha Charles Michel azt akarta volna mondani, ahogy te érted, akkor azt mondta volna. De nem azt mondta."

Ha azt akarta volna mondani, hogy Kijev a legdemokratikusabb európai város, akkor azt mondta volna. De nem azt mondta.

arthurthedent 2022.12.06. 08:48:39

@Sorállományú előfelvételis: "Bocsi! Pártokat és médiákat a háború kitörése után tiltottak be."

Az Azovi brigádokat is a háború után kezdték tolerálni. Sőt igazából a 2014-es orosz támadás miatt hozták létre:

"The unit was founded in May 2014 as a volunteer paramilitary militia under the command of Andriy Biletsky to fight pro-Russian forces in the Donbas War, and was formally incorporated into the National Guard on 11 November 2014."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 09:18:58

@arthurthedent:

A Krím annexiója mennyiben legitimálja neonáci fegyveres alakulatok "integrálását" a hadseregbe, vagyis azok de facto elismerését?

A neonáci "mozgalom" nem az Azovval kezdődött. Ne próbálkozz azzal, hogy az Azovra szűkíted az ukrán neonácizmust. Banderista csoportok, alakulatok már jóval régebb óta működtek, az ukrán állam hallgatólagos jóváhagyásával.

És a nemzetiségek jogfosztását? Állításoddal ellentétben az sem 2014-ben kezdődött.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 09:28:56

@arthurthedent:

"Egyszer régebben elárultad, hogy mennyi idős vagy. :)"

Elfelejtettem. Hiába, az időskori demencia... 93 évesen már megbocsájtható, sokaknál jóval hamarabb kezdôdik.

"Az európai demokrácia szíve" kijelentés elég egyértelmű. Az meg a te dolgod, hogyan mentegeted a péniszfejfedő Charles Michel ukránánusznyalását.

birka menet 2022.12.06. 09:52:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Már megint fosszilis múmiának adod ki magadat te putyin farkán csüngő kretén? Mondjuk az elhalt agyad az stimmel.

arthurthedent 2022.12.06. 10:33:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A neonáci "mozgalom" nem az Azovval kezdődött. Ne próbálkozz azzal, hogy az Azovra szűkíted az ukrán neonácizmust. Banderista csoportok, alakulatok már jóval régebb óta működtek, az ukrán állam hallgatólagos jóváhagyásával."

Arról beszéltél, hogy integrálták a nácikat a seregbe. Most arról beszélsz, hogy voltak nácik. Ja, minden országban vannak nácik.

""Az európai demokrácia szíve" kijelentés elég egyértelmű."

Igen. Szívből beszélek, szívemből szóltál, szívhez szólóan.

arthurthedent 2022.12.06. 10:35:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az meg a te dolgod, hogyan mentegeted a péniszfejfedő Charles Michel ukránánusznyalását."

Fogalmam sincs ki az, nem is érdekel. Jeleztem, hogy jó eséllyel félremagyarázod európa hozzáállását.

arthurthedent 2022.12.06. 10:39:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "És a nemzetiségek jogfosztását? Állításoddal ellentétben az sem 2014-ben kezdődött."

Irreleváns. Oroszország traktort lopni ment, nem érdekli a nemzetiségek jogai. Legalább úgy elnyomják az ukrainaiakat, mint az ukránok az oroszokat.

Boldeone2 2022.12.06. 10:43:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez nemzetisègi jogfosztása narratíva, azért erős túlzás, illetve a kèrdèses rossz törvènyek már a 2014- es annektálást követően születtek
Az ukrán nacionalizmus felfokozódásáèrt az orosz nacionalimus ès birodalmi nyomulás a felelős elsősorban. Eleve 200 èvig a ruszki elődök próbálták meg beolvasztani az ukránokat . Az ukrán nyelv tiltott volt a cárok idejèn bizonyos időszakokban , pl

A magyar nemzetisègi kèrdès - Ha Orbán nem vált volna Putyin szekèrtolójáva, szintèn rendezhető lett volna...
Egy kárpataljai magyar èrtelmisègi vèlemènye erről:

Nem segít az, hogy ha a magyar nagypolitikában valaki negatívan nyilatkozik az ukránokról, vagy akár az ukrán vezetésről, az az itt élő magyarok hátán csattan. „Sokan írják, hogy itt a magyarokat üldözték. Ez hülyeség. Volt egy csomó dolog, ami hátrányosan érintett minket, mint természetesen a nyelvtörvény, de az üldözés azért messze nem ez. Kárpátalján már régóta itt él mindenki együtt. Hülyék mindig is voltak, de nem zavartak túl sok vizet” – értékeli a kárpátaljai valóságot Kolos

Boldeone2 2022.12.06. 10:51:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az "üldözik a nemzetisèget "narratíva a szokásos háborús narratíva. Lènyegèben Hitler is ezzel indokolta Lengyelország lerohanását
Putyin szerint a nemzetisègek üldözèsère az megoldás, ha elfoglalja Kijevet, megdönti a legitim kormányt, elcsatolja az echte Dèl- Ukrán területeket ès bábkormányt hoz lètre Ukrajnában...

Mindenki látja : Putyin szarik az orosz nemzetisègre, tízezreket is feláldoz közülük, ha kell. Ez csak egy false casus belli
Egyèbkènt a donbassra redukálódnának a hadműveletek

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 11:11:16

@Boldeone2:

"Eleve 200 èvig a ruszki elődök próbálták meg beolvasztani az ukránokat."

Érzelmileg érthető, de ettől még nem elfogadható egy az EU-ba igyekvő államtól, hogy ezért most bosszút állnak.

"magyar nemzetisègi kèrdès - Ha Orbán nem vált volna Putyin szekèrtolójáva, szintèn rendezhető lett volna..."

Az már eleve baj, hogy lett volna mit rendezni. Már ez is azt jelzi, hogy a magyar kisebbséggel való rossz bánásmód - hogy ne az elnyomás szót használjam - nem Orbán politikája miatt kezdődött.

Csurka István (most lehet engem köpdösni, hogy őt említem, de voltak jó meglátásai az öregnek) mondta egyszer a román magyarellenességgel kapcsolatban, hogy ennek mélyen rejtőző oka a tolvaj rossz lelkiismerete. A lelkiismeretre hivatkozást én túl eufemisztikusnak érzem, én inkább azt a hiénát hoznám példaként, amelyik foggal-körömmel, morogva, fenyegetve és támadva ragaszkodik a megszerzett zsákmányhoz.

Ukrajna esetében ellenben szerintem jól látod, hogy inkább az erőszakos ukránosítás lehet az indíték.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.06. 11:16:01

@Boldeone2:

"Putyin szarik az orosz nemzetisègre, tízezreket is feláldoz közülük, ha kell. Ez csak egy false casus belli."

Ez teljesen nyilvánvaló. De ettől még igaz és jogtalan a nemzetiségek, főleg az orosz kisebbség elnyomása. Mert erős a gyanúm, hogy sz oroszokat sokkal durvábban nyomták el, mint a kisszámú magyarokat, akik soha nem jelentettek fenyegetést sz ukrán nemzeti létre.

Sorállományú előfelvételis 2022.12.06. 11:17:16

@Androsz: Csak egy megjegyzés Kurttal való vitátokhoz. Te szégyelled magad most hogy a fideszre szavaztál. Mert akkor tevékeny részese vagy annak a mocsoknak mai most folyik. Megbántad? Sajnálod?

Sorállományú előfelvételis 2022.12.06. 11:19:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mert erős a gyanúm," - és nálad ez indokol egy háborút? jelenleg a dombaszi oroszok sokkal nagyobb szenvedéseket mennek keresztül mint a 2014 orosz beavatkozás előtt.

bordon 2022.12.06. 11:37:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már volt ebből probléma, hogy német politikus megjegyezte, hogy az ukránok csak felmarkolják a segílykét, aztán felülnek a vonatra és mennek vissza. Lekapták a tíz körméről az így nyilatkozót.
Most hogy Ukrajna jó részén lekapcsoltak a villanyt és fűtést az orosz testvéreik, gondolom több ukrán marad nyugaton ingyenélni.

@birka menet: Az ukránok maguknak köszönhetik azt, hogy egy pöcegödör az országuk. A velük legközelebbi rokonságban lévő oroszokkal se tudnak kijönni, folyton keresni kell valakit, akit el tudnak nyomni. A náculás a vérükben van, Bandera, volhíniai népirtás, holokauszt stb. Majd 20 év múlva rájönnek, hogy milyen nagy baromságot csináltak.

Az a vicc, hogy most hirtelen mindenki azon van, hogy bizonyítsa, mennyire mások az ukránok, mint az oroszok. A magyar tudja, hogy egy kutya a kettő.

arthurthedent 2022.12.06. 13:37:59

@bordon: "A magyar tudja, hogy egy kutya a kettő."

Akkor mit erőlködsz, hogy mentegesd az oroszokat és mocskold az áldozatokat? Pihengethetnél már így nyugdíjas korodban. :(

arthurthedent 2022.12.06. 14:12:25

@zord íjász: "Ennyit erről. Mindenről. A posztról is."

Milyen módon van ez a cikk kapcsolatban azzal, ami a postban van? Semmilyen, ugye?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.06. 16:30:35

@Sorállományú előfelvételis: Szóval végül te is beálltál a sorba. Relativizálsz, szerecsenmosdatsz, Soros tulképpen nem is akkora rohadék, mert lássunk például egy demokratikus választást, hát az is mekkora gazemberség. Nem gondoltam, hogy ennyien ki fognak bújni az odúból, és Soros védelmére kelnek. Gratulálok hozzátok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.06. 17:06:20

"A lakossági megtakarításokat kell bevonni a válságkezelésbe" - Matolcsy György

Apa! Kezdődik!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.06. 17:07:21

@bordon: " A magyar tudja, hogy egy kutya a kettő." - hoppá! Akkor miért is próbálod indokolni a háborút?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.06. 17:09:08

@Androsz: Nem tudsz leszállni a témáról? Egy 14 éves illegalitásban élő gyerek ott volt a tőle függetlenül történő események történésénél. Azoknak nem volt alakítója. Te viszont ennek a mocsoknak ami most itthon vagy alakítója és védője vagy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.06. 17:14:05

"Egyedüliként vétózta meg a magyar pénzügyminiszter az Ukrajnának szánt közös hitelfelvételt Brüsszelben"
index.hu/belfold/2022/12/06/varga-mihaly-europai-unio-ukrajna-brusszel-unios-forrasok-jogallamisag/

Ez biztos sokat segít hogy megkapjuk a brüsszeli pénzeket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.06. 17:20:58

Matolcsy beszéde után miért nem ostromolja a Fradi B-közép a tévé székházat?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.12.06. 18:42:42

@arthurthedent: Semmilyen.

Pusztán csak annyi köze van hozzá, hogy a Kreml remetéje egy brutális Hazugságcunamival indokolta a háború megindítását – a katonai kronológiát leszámítva lényegében erről szól a poszt, ez a kifutása is – a linkelt videoban szereplő magyar hölgy pedig pár egyszerű Igazsággal kétvállra fekteti mindezt, hiszen a saját példamutatásának Igazsága és bátorsága cáfol minden orosz és minden oroszfidesz Hazugságot.
Egy magyar ember ukrán hazafiként fegyvert fogva harcol – holott elvileg minden oka meglenne arra, hogy némi fenntartással kezelje az ukrán hazát – és kockáztatja az életét ezért az Igazságért. Már akkor is kukázhatná az életét –értsd: a művészi vágyait –, ha egy repesz szétroncsolja a kézfejét: a kézfej finom ideg- csont és ízületi hálózata gyakorlatilag gyógyíthatatlan. Egy ilyen súlyos sérülés után az olyan apró mozgások /mozdulatok örökre elvesznek, amelyek a hegedű professzionális megszólaltatásához kellenek. A halál nem feltétlenül a legrosszabb verzió egy művész számára.

Szóval csak annyit akartam mondani a linkkel, hogy az egyik oldalán áll a háború megindításának összes Hazugsága, a másik oldalon pedig egyetlen egy ember Igazsága és Igaz szavai: és ennyi is elég ahhoz, hogy az itt, akár a kommentszekcióban tomboló összes oroszfidesz hazugságot is lesöpörje a színről.

Ez lett volna az üzenet. De talán fölé lőttem az igényszintnek. Gyakori hibám.

Bocsánat.

atomic power 1986DucaDuca 2022.12.06. 20:58:41

@Boldeone2:

"Leszarom , milyen Putyin által fizetett , trumpista denerálttól idèzel , meg azt is ,hogy hogy milyen más degenerált legitmálja azt, attól még nem lesz igaz , te Putyin faszát szopkodó kretèn!"

Na, mi van?! Mitől lettél ilyen ideges? Szembejött egy másik vélemény, ráadásul egy nyugati egyetemről? Visszakérdezek: te milyen nyalókát nyalogatsz, ha már ennyire kivetkőztél magadból?

"- A K . anyádèrt hazudozol , te Putyin faxát szopkodó báb!"

Még mindig nem fogtad fel, hogy egy nyugati tanulmányt ismertettem? Milyen tanuló voltál az iskolában, ha ilyen nehéz a felfogóképességed?

"A tüntetőket nem a tüntetők, hanem a putyinista karhatalom emberei kezdèk el mèszárolni , èppen ezért ők - a hősök - szoborparkot kaptak Kijevben , Janukovicsot pedig megfosztották hatalmától a parlementben, mivel saját nèpe ellen fordult , teljesen jogosan !"

Írigylem azt a magabiztosságot, ahogy nyilatkozol olyan dolgokról, amelyekről még azok sem tudnak biztosat, akik ott voltak. Nagyon helyes, hogy szoborparkot kaptak a lelőtt tüntetők, ez így tisztességes. Az igazán tisztességes az lett volna, ha nem is kerül sor ennyi áldozattal járó felfordulásra!

Az a különbség köztünk, hogy te mindent zsigerből elfogadsz kritika nélkül, amennyiben az ukrán vagy fősodratú nyugati médiából jön, én meg hajlandó vagyok más, ettől eltérő véleményeket, tanulmányokat is meghallgatni vagy elolvasni. Ez nem jelenti azt, hogy elkötelezem magamat adott esetben egy a main stream-mel alternatívát képező vélemény mellett. Az ilyen emberek, mint te vezethetők meg a legjobban, mert szelektív a hallásuk, a percepciójuk.

"- Ezt mondják Putyin emberi meg kanadai fizetett , független szakertői."

Erre például van valami bizonyítékod, vagy csak úgy zsigerből kivágtad?

"Az ukránok viszont mást gondolnak erről, èppen ezért választottak antiputyinista , függetlensègparti eknököket , pl Zekenszkijt ,73% os ,elsöprő többsèggel!"

Azt a Zelenszkijt, aki az Euro Maidan gyilkosságokkal vádolt öt egykori Berkut rohamrendőrt kiengedte Oroszországba, miután a Kijevi Fellebbviteli Bíróság szabadlábra helyezte öket!
Hány ember van börtönben Ukrajnában a gyilkosságokért szerinted?
Hány tisztviselő, rendőr, bíró vagy ügyész került börtönbe az EuroMaidan-bűncselekmények miatt? Tudomásom szerint egy sem!
Miért szüntették meg az ukrán főügyészség EuroMaidan-ügyeit vizsgáló osztályát, és terjesztették az ügyeket az Állami Nyomozó Iroda elé, amely iroda első helyettesének Janukovics egykori ügyvédjét nevezték ki?

"itt van egy forrás , az általad citált Katchanovskiról" Tehát más professzorok szerint egy antiukrán , putyinista vèlemènyèt citáltad ..."

Ez egy professzor. Katchanovski tanulmányát hat professzor és egy világhírű filmrendező értékelt pozitívan!

Az általad idézett professzor nyilatkozata megdöbbemést váltott ki belőlem, mikor azt nyilatkozta, hogy Ukrajna a legkevésbé antiszemiata ország Európában, közben meg nácikkal szövetkező ukrán nacionalista vezetőkről neveznek el utcákat. Például Jevhen Onackiról, aki azt hirdette, hogy az olasz fasiszták mintáját követi és az ukrán nacionalizmust is a fasizmus egyik formájának lehet tekinteni. Ilyen Andrij Melnik is, aki a háború végéig kitartott Hitler mellett és részt vett a holokauszt kivitelezésében. Az Ukrán Felkelő Hadseregről is neveztek el utcát, akik meggyilkoltak százezer lengyelt Nyugat-Ukrajnában és további ezreket űztek el otthonaikból. Ez a szervezet olyan ukrán rendőrökből állt, akik korábban nyolcszázezer zsidót öltek meg szintén Nyugat-Ukrajnában.

arthurthedent 2022.12.06. 21:22:02

@zord íjász: Ah, értem. Csak annyi, hogy nem fogtam hogy jön ide, azt hittem, hogy van valami konkrétabb kapcsolat.

bordon 2022.12.07. 01:08:06

@arthurthedent: Nem mentegetem a ruszkikat. A két nép egy, egykutya. Ez lénxegében egy polgárháború. Én se az ukránt, se az oroszt nem akarnám szomszédomnak. De jelen helyzetben a hoholok mentek házhoz a lófaszért. Sajnos fel lettek ültetve a hatalomba nemrég visszaavászkodott amerikai war hawk elit által. Oda lettek dobva a nagy semmiért, elérte őket az amerikai demokráciaexport. Élhetne a két nagy nép testvériségben, békében, de az angolszász imperialisták megkeverték a kakit.
A legszomorúbb, hogy erre Európa megy rá. Egy olyan velejéig korrupt ország miatt, ami távolabb volt az európai integrációtól, mint Törökország... Amerikaiak meg dörzsölik kezeiket és élvezik, ahogy Európa lenullázza magát.
Most azon vannak, hogy hitelt vegyenek fel Ukrajna helyett.

A háborút nem kell indokolni, csak az okait vizsgálom, amiket elhallgatnak a médiában. Úgy állítják be, mintha minden előzmény nélkül indult volna ez a háború. A csillogó szemű, nagyondemokrata, feminista, ultraliberális ukránok meg a gonosz szörnyeteg oroszok. Ezt a képet festi a nyugati lakájmédia. Pár éve még árnyaltabb képet adtak, akkor nem féltek írni arról, hogy Ukrajnában oligarchák által alapított neonáci halálosztagok alakultak. Meg lehet nézni a pár évvel ezelőtti tudósításokat.
Ukrajna magának köszönheti a csapásokat, mert hallgatott a nyugati imperialistákra, akik eszközként használják az ukránokat az oroszok ellen. Miért kellett baszogatni a lakosság ⅓-át kitevő oroszajkúakat? Miért kellett Európát zsarolni minden télen azzal, hogy elzárják a gázvezetékeket? Az ukrán megbízhatatlanabb volt, mint a ruszki. Ezért kellett a németeknek az Édzaki Áramlat 2, mert az ukránok energiaterroristát játszottak minden télen.

arthurthedent 2022.12.07. 07:34:24

@bordon: "Nem mentegetem a ruszkikat. A két nép egy, egykutya. Ez lénxegében egy polgárháború. Én se az ukránt, se az oroszt nem akarnám szomszédomnak. De jelen helyzetben a hoholok mentek házhoz a lófaszért. Sajnos fel lettek ültetve a hatalomba nemrég visszaavászkodott amerikai war hawk elit által. Oda lettek dobva a nagy semmiért, elérte őket az amerikai demokráciaexport."

Hát persze, hogy nem mentegeted az oroszokat. Aztán a következő mondatokban már jelzed is, hogy nem is Oroszország a bűnös, hanem Ukrajna és az USA. Komolytalan vagy.

arthurthedent 2022.12.07. 07:36:59

@bordon: "Pár éve még árnyaltabb képet adtak, akkor nem féltek írni arról, hogy Ukrajnában oligarchák által alapított neonáci halálosztagok alakultak."

Mint ahogyan arról is írtak, hogy oroszországban ez ugyanúgy megvolt. Csak kicsit komolyabban.

"Ukrajna magának köszönheti a csapásokat"

Nem mentegeted az oroszokat, csak azt mondod, hogy nem ők a bűnösek, hanem maguk az ukránok. Értjük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.07. 08:23:15

@arthurthedent:

Röviden, de tökéletesen leírtad, minden szavaddal csak egyetérteni tudok. És ami még fontos: abszolút pártatlan vagy - amit persze Artúr és hittestvérei majd oroszmosdatásnak, russzofíliának, putyinseggnyalásnak fognak nevezni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.07. 08:27:26

@arthurthedent:

Ha bemégy egy csehóba, odaállsz az ott kulturálódó legnagyobb darab entellektüel vendég elé, és lekurvázod az anyját, akkor bizony te kerested magadnak a bajt - ahogy @bordon: már leírta.

bordon 2022.12.07. 08:46:45

@arthurthedent: hazudsz!
Direkt félremagyarázod, amit írtam.
Nem azt írtam, hogy Ukrajna a bűnös, hanem hogy magukat hozták ebbe a helyzetbe, illetve az angolszász hatalmak ugrasztottak őket ebbe a helyzetbe évekkel ezelőtt. Nem bűnről írtam, hanem a cselekedeteik következményéről. Nemzetközi politikában szuverén államok megtehetnek sok mindent, de mindnenek vannak következményei.
Ha te baszogatod az oroszlánt az állatkertben, aztán egyszer leharapja a kezedet, akkor se vagy bűnös, hanem a hülyeségednek az áldozata vagy. Áldozat vagy, de magadat sodortad olyan helyzetbe, amit könnyedén elkerülhettél volna.
Ezerféle megoldás lehetett volna az ukránok számára, de ők következetesen a helyzet kiélezése irányába mozdultak el. Hallgattak az angolszász imperialisták szirénénekére. Nyilván megtehetik, de ennek következményei vannak.
Reálpolitika helyett egy forrófejű ultranacionalista hőzöngés ment náluk, emiatt is vannak kakiban.
Az ország ⅓-a orosz anyanyelvű, erre betiltják az orosz nyelvet. Még az ukrán tudatú oroszajkúak számára sem szimpatikus ez a lépés.

Oroszországban erős diktatúra van, ahol az oligarchák le lettek ültetve a kispadra. Lehet gazdasági hatalmuk, de politikai, katonai hatalmuk nem. Jelcin alatt volt az orosz oligarcháknak politikai hatalma, de Putyin ezzel leszámolt. Igazi diktatúrát épített ki, nem tűri a konkurenciát.
Ukrajnában ezzel szemben neonáci huliganokból szervezett halálosztagok tobzódtak, oligarchák magánhadseregei.
Egyik helyzetet se szeretném látni Európában.

Ha az ukránoknak lett volna józan esze, akkor autonómiát adnak az oroszajkú Donbásznak, osztrák mintájú semlegességet vállalnak és elkerülik a polgárháborút.

Ukrajna minden ponton a konfliktus eszkalációja irányába mozdult el, nyilván nyugati felbujtásra. Nem bűn ez, csak önsorsrontás.

bordon 2022.12.07. 09:00:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Na ezt írtam én is csak más szavakkal. Ukrajna szuverén állam volt, aztán a szuverenitást arra használták, hogy hülye döntéseket hozzanak, amivel a saját sírjukat ásták. Nem bűn a hülyeség meg a szélsőnacionalista hőzöngés, csak aztán a következményeit is el kell viselni.
A magyarokkal packázhatnak Kárpátalján, mert Magyarország sose fog katonai erőt alkalmazni emiatt. Az orosz kisebbséggel (ami délen és keleten inkább helyi többség) meg baszakodtak, aztán belefutottak az orosz hadseregbe.

Minden ponton az eszkaláció irányába mozdultak az ukránok, mert az angolszász hatalmak bátorították őket erre. A 2000-es évek közepe óta tudott volt, hogy az oroszok számára a vörös vonal Ukrajna NATO tagsága, erre Zelenszkij elkezdte ezt tolni. Értelme semmi, csak kiélezte a konfliktust.
Sajnos ma is az megy, hogy az ukránokat hitegeti a nyugat, hogy majd újjáépítik az országukat hitelből, amit az EU vesz fel és fizet. Egy nem EU-tag a világ legkorruptabb államainak egyike érdekében hitelt vesz fel az EU. Ez az ukránoknak ingyen pénz, bátorítja őket arra, hogy ne a kompromisszumot keressék a konfliktus feloldására. Ugyanez a NATO tagság lebegtetésével: esélye minimális, de az ukránok elhiszik, hogy a Nyugat a végsőkig támogatja őket. Ukrajna egy feláldozható figura az Oroszország elleni nyomulásban. Bűnös? Inkább ostoba.

Zelenszkij már kijelentette párszor, hogy ha Oroszország atomfegyvert használ Ukrajnában, akkor a nyugati hatalmaknak atomcsapást kell mérniük Oroszországra. Mi a f@sz!? Ki ez a Zelenszkij, hogy ilyet követelhet? A világ egyik legkorruptabb államának elnöke.
Mellesleg az oroszok ezerszer kijelentették, hogy nem használhatnak atomfegyvert Ukrajnában a katonai doktrínájuk alapján.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.07. 09:03:20

@bordon:

Hiába magyarázod neki. Ő leragadt ott, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az odáig vezető út már nem érdekli.

És igen, vsnnak esetek, amikor sz áldozat szinte kiprovokálja, higy megtámadják, lásd a csehós példámat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.07. 09:31:40

@bordon:

"A magyarokkal packázhatnak Kárpátalján, mert Magyarország sose fog katonai erőt alkalmazni emiatt."

A magyarság piszkálása azért is érthetetlen, mert épp abba a klubba szeretnének bejutni, melyben mi már tag vagyunk. Ráadásul erre a nyugati heccelőik seb biztatták őket - igaz, az EU-tól jó szokásához híven még egy ejnyebejnyére sem futotta.

Sőt még minket róttak meg, amikor nyíltan kimondva _emiatt_ blokkoltuk a NATO-tárgyalásokon való ukrán részvételt.

És akkor még azt állítják egyesek, hogy Putyin trójai falovaként tettük ezt. Az igaz, hogy ez Putyinnak tett gesztusként is értékelhető, ha valaki nagyon akarja, de nagyon rosszindulatúnak kell lenni ahhoz, hogy vki ignorálja az emögötti tényleges magyar érdeket.

Mellesleg normális esetben - de ez nem az - a NATO-nak sem lehet érdeke olyan ország felvétele, amelynek politikai konfliktusa van egy tagállammal. De hát itt az oroszok megszorogatásának szent célja mindent felülírt.

arthurthedent 2022.12.07. 09:31:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hiába magyarázod neki. Ő leragadt ott, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az odáig vezető út már nem érdekli."

Magyarázat, kifogás, ürügy, menség, kibúvó. Nem, nem érdekel.

"És igen, vsnnak esetek, amikor sz áldozat szinte kiprovokálja, higy megtámadják, lásd a csehós példámat."

Az jó. Provokáció. A bíróság elfogadja védekezésként azt, hogy az áldozat "provokált"? Nem. Én miért fogadnám el?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.12.07. 11:22:27

@arthurthedent:

" A bíróság elfogadja védekezésként azt, hogy az áldozat "provokált"? Nem."

Így igaz, nem fogadja el. Ezért is ítéljük el az orosz agressziót - többször megírtam, hogy én is elítélem.

Csakhogy ez nem a teljes történet, ahogy @bordon: is írta, és a történet nem is 2022. február 24-én kezdődött.

bordon 2022.12.07. 11:25:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akik szemellenzősen most az ukránokokat teljesen felmentik, nem ismerik be, hogy milyen folyamatok vezettek a két testvérnép mostani konfliktusához, azok arra vannak kárhoztatva, hogy megismételjék a történelmi baklövéseket.
Ezek az emberek gondolom azt se hajlandóak belátni, hogy hogyan vezettek az első világháborút lezáró Párizs környéki békediktátumok a második világháborúhoz.
A gonosz németek elnácultak maguktól (hogy kik pénzelték a tengerektúlról a nácikat, azt is elhallgatják), a szegény csehek, franciák meg le lettek rohanva hirtelen, minden előzmény nélkül.

Ukrajna hogy sodródott idáig? Oroszországot Jelcin idején hogy lopták szét, miért tekintik emiatt Putyint a kisebb rossznak az oroszok? Miért kellett a NATO-nak az oroszok nyakára terjeszkedni? 2008-ban Grúzia korrupt elnöke miért provokált háborút a ruszkikkal? Hogyan menekült Szaakasvili pont Ukrajnába?
Milyen szerepe volt a Biden családnak Ukrajnában?
Miért kellett Ukrajna ⅓-át kitevő oroszajkú lakosságot másodrendű állampolgárrá tenni?

Szemellenzős embereket csak az érdekli, amit a CNN-en látnak. Ajvékolnak, hogy Ukrajnát bántják. Vajon hogy jutottunk el idáig?

Ezek azok az emberek, akik azt se kérdezik meg, hogy mit keresett Amerika 20 évig Irakban és Afganisztánban, hogyan sikerült lángba borítani Líbiát, Szíriát, milyen szerepe volt ennek a kalandnak az Iszlám Állam kialakulásában.

Ők aztán nem akarnak arról se hallani, hogy 53-ban Iránban milyen puccsot hajtottak végre az amerikai és brit titkosszolgálatok. És hogy az iráni ember emiatt utálja az amerikai poltikai elitet (nem az amerikaiakat), nem azért, mert gyűlölik a szabadságukat.

Akik leragadnak ott, hogy csúnya ruszkik, aranyos ukránok, azok miatt fogja ismételni magát a történelem, mert semmit nem tanultak belőle.

@arthurthedent: Ha odamész egy melákhoz és bemosol neki egyet, ő meg visszaüt és te sérülsz meg jobban, akkor a bíróság ezt figyelembe fogja venni.
Amerikában a jogrendszer ismeri a mutual combat fogalmát is. Ha két ember kölcsönösen veri egymást az utcán, akkor a rendőr bizonyos helyeken be se avatkozik. Erre a mutual combat-ra hivatkozva a közelmúltban már egymásra lövöldöző négereket se tartóztattak le Amerikában, mert a rendőrség túlterhelt, kreatívan annyit mondott a rendőr, hogy amíg egymást lövik kölcsönösen, addig egy mutual combat. Ez mondjuk kiverte a biztosítékot normálisabb embereknél, de hát van ilyen.
Az orosz meg az ukrán most egymást veri, ebbe talán jobb lenne nem beleavatkozni, mert Ukrajna se szent, Oroszország se. Egyik se a Nyugat része, hiába akarja most Ukrajna elhitetni a világgal, hogy ők a szabadság utolsó bástyája és adjanak nekik pénzt.
Majd ha kivéreztek, eszükhöz térnek, akkor leállnak. Szerencsére NATO tagországok nincsenek veszélyben, Ukrajna hiába próbálja őket belerángatni a konfliktusba.

bordon 2022.12.07. 12:08:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A nyugat teljesen érzéketlen az őshonos kisebbségek problémái iránt. Mert a nyugati országok jó része is úgy jött létre, hogy kiirtották a kisebbségeiket. A franciák még a más francia dialektust beszélőket is eltüntették. Az angolok az íreket, skótokat nyomták el, eltüntették a nyelvüket, a spanyolok a katalánokat, baszkokat. Az a vicc, hogy több nyugati állam Koszovóban elismerte az álnépszavazás eredményét, üdvözölte a függetlenséget, addig saját szeparatistáit elnyomja.
Nyugaton kizárólag a szexuális aberráción, bőrszínen alapuló kisebbségeket ismerik el védendőnek.
A magyarországi cigányt védenék, mert kevésbé fehér, de a kárpátaljai magyart nem.
A nyugati ember azt se tudta pár hónapja, hogy hol van Ukrajna, nemhogy az etnikai összetételét, történelmét ismerte volna.
2014-2015-ben az oroszajkú szeparatisták iránt volt rokonszenv nyugaton, mert akkor még tudósítottak az ukrán neonáci halálosztagokról olyan médiumok, mint a Vice, BBC, The New York Times stb. Aztán a maláj utasszállító repülőgép lelövése után elpártoltak tőlük a nyugati médiumok.
A Krím elcsatolása is visszás volt, bár ott azért 98%-ban oroszajkúak laktak, nem is volt ellenállás, az ottani ukran egyenruhások egyből kérték is az orosz állampolgárságot.
Ukrajnát azonban akkor még nem tekintették a nyugat védőbastyájának. Ez a megváltozott narratíva idén jött képbe, hirtelen az ukrán lett az új csillogószemű szabadságharcos nép.
Mint pár éve a szír szunnita lefejező agysebészek.

Ma már azt mondani, hogy ez a konfliktus nem előzmények nélküli, egyenlő a szentségtöréssel. Aki a gyökereit keresi és megoldást akar találni, az putyinista propagandista.

Most volt hír, hogy Amerikában leszavazta a törvényhozás az Ukrajnába öntött milliárdok auditalását, nyomonkövetését. Amerika kormánya nem akarja tudni mire költik az ukránok a pénzüket. A világ egyik legkorruptabb országa Ukrajna, nyilván nagyon felelősen fogják felhasználni a segélyeket.
Telegram csatornákon van videó egy brit zsoldossal/önkéntessel, aki az ukránok oldalán harcolt, nyilatkozik, hogy két teherautójuk tele M4-es karabélyokkal, SCAR-Heavy puskákkal, M240 géppuskákkal és lőszerrel csak úgy eltűnt. Nyoma veszett. Nem kilőtték őket, nem elfogtak a ruszkik, hanem lába kelt a cuccnak. Ez a szint arrafelé. Mint a kamionról leesett parfüm, laptop, videokártya, lesz vevő rá.
süti beállítások módosítása