wagmg

wagmg

Gáz van hollywoodban (2. rész)

2022. október 28. - arthurthedent

Ez egy rövid bejegyzés lesz, egyetlen apró gondolatot fogalmaz meg, egyetlen jelenségre hívja fel a figyelmet. Kár, hogy nem én vettem észre... vagyis, az agyam észrevette, de én elsiklottam felette. Amíg fel nem hívták rá a figyelmemet.

Szóval ott van a Ghostbusters film. Az eredeti, első, egy komikus mestermű volt. Profi forgatókönyv, ülnek a poénok, profi színészek. Gyermekkoromban láttam először, természetesen most is emlékszem rá. Nem kérdés, mestermunka.

Aztán megcsinálták újra. És újra. És újra... Van egy remake, amiben ugyanazt a sztorit csinálták meg, csajokkal, 2016-ban.

Megpróbáltam megnézni, hát én komolyan mondom ilyen sz.rt még nem láttam. Annyira rossz, hogy egyszerűen képtelen voltam végignézni. Nem vicc, mondom, ennyire rossz filmet én még nem láttam. Soha!

Mr. Plinkett véleménye a filmről

Okés, ha valaki nem látta volna, csak két dolgot emelnék ki, mintegy okulásul...

1) A szereplők improvizálnak. Mozifilm, de lusták voltak megírni a párbeszédeket, inkább hagyták a színészeket improvizálni, azok meg ökörködnek a kamera előtt. Ebből lett a film. Mintha a baráti sörözésen marhuló haverjaidat akarnád eladni mozifilmnek. Azazhogy mégsem, mert a haveri sörözések sokkal viccesebbek szoktak lenni ennél, amit itt összehoztak. Improvizálnak, végig, hosszan, feleslegesen.

2) Fingós poénok. Anyám, a fingáson poénkodnak! Namost nem vagyok prűd, nem vagyok modoros, nem botránkozom meg azon, ha valaki elfingja magát, tőlem akár be is foshat, ha már itt tartunk. De... agész estés mozifilmben, a Ghostbusters remake-ben? Azért menni moziba, hogy a fingáson poénkodjanak? Nem vicces, akármeddig beszélgetnek róla meg ragozgatják, rohadtul nem vicces.

Szóval ígértem egy gondolatot. Itt van:

Hogy engedheti meg egy cég, hogy ilyen igénytelen filmet kiadjon? Egyszerű, nők szerepelnek benne a férfiak helyett. Ha azt mondod, hogy nem tetszik, igénytelen, akkor nőgyűlölő, maradi, hímsoviniszta vagy. Érinthetetlen a film, nem lehet, nem szabad rosszat mondani róla. Látszik, hogy nem kell jó filmet csinálni, elég, ha támadhatatlan filmet csinálsz. Hát ennyi... ide jutott Hollywood.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr7217964268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Gombóc 2022.10.29. 15:43:30

Az eredeti történet folytatása, "Az örökség" viszont egészen jó lett szerintem.

GyMasa 2022.11.03. 18:16:49

Nálam a mélypont az volt, amikor "kilőtték" BIll Murray-t....
Ott megállítottam a filmet és tartottam egy kis szünetet.
AZ a vicces, hogy ezen kívül csak annyit tudok felidézni az egészből, hogy Thor volt az eső-kelő asszisztens fiú, akit rettenetes szexista módon kezelnek a filmben a nők...

arthurthedent 2022.11.03. 19:33:24

@GyMasa: "AZ a vicces, hogy ezen kívül csak annyit tudok felidézni az egészből,"

Merthogy nem volt történet benne, amit felidézhetnél. :(

"hogy Thor volt az eső-kelő asszisztens fiú, akit rettenetes szexista módon kezelnek a filmben a nők..."

Ó, férfiakat lehet. Mármint ha fehér és heteroszexuális és nincs kerekesszékben. :D
süti beállítások módosítása