wagmg

wagmg

Mi a helyzet a fronton?

2022. szeptember 24. - arthurthedent

Megint cikkeket olvastam, megint látom, hogy zavar van a fejekben. Szakértők nyilatkoz(gat)nak, pedig inkább nem kellene.

Megpróbálok eloszlatni néhány téveszmét. Nem azért, mert olyan nagyon okos vagyok, nem vagyok az. Egyszerű dolgokról van szó, amit lehet, sőt kellene tudni.

Ezek kiképzetlen fiatalemberek...

A mozgósítás kiképzett, már leszerelt emberek behívásáról beszélt. Azt mondták, hogy olyan embereket fognak elsősorban behívni, akik már kaptak kiképzést vagy szakértelmük miatt szükség van rájuk. Az interneten kering néhány kimondottan idős sorozottról szóló hír. Hatvan év felettiekről is beszélnek.

Szóval nem, most ez nem kiképzetlen, fiatalemberekről szól elsősorban. Az lenne az úgynevezett "általános mozgósítás" ez meg a "részleges mozgósítás".

Nem harci feladatra fogják beosztani őket

Dehogynem. Összeomlott a front, kell a frontkatona. Fogják a kiképzett embereket és viszik a frontra. Miért ne tennék? 

Számomra elképzelhetetlen, hogy az orosz fronton szolgáló hivatásos tiszt ne a friss húst tolja az előtérbe, a frontra, hanem inkább ő maga álljon oda csak azért, mert azt szeretné, ha rá lőnének. Akármit is mond vagy tervez Moszkva, az új embereket fogják előretolni. És nyilván el fogják lopni a zsoldjukat, mert az a szokás.

A Szovjetunió soha sem használt atomfegyvert

Mondjuk ez nem a Szovjetúnió. És nem is Oroszország, ez Putyin. Viszont nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy vannak a világban úgynevezett első dolgok.

Még soha nem estem le a létráról. Jelenti -e ez, hogy semmiképpen nem kell óvatosnak lennem, hiszen kizárt, hogy leessek a létráról? Ugye nem? 

Soha sem gázoltam senkit a piroson áthajtva. Akkor ez azt jelenti, hogy a piroson aztán nyugodtan áthajthatok, mert nulla az esélye annak, hogy épp a piroson gázoljak? Ja, nem.

A valószínűség nem úgy működik, hogy ami soha nem következett be az nem is fog, mert akkor soha semmi új nem történne a világban.

1550 nukleáris robbanófeje lehet az oroszoknak

Oroszországnak cirka 6000 nukleáris robbanófeje (atombombája és hidrogénbombája) van. Az 1550 az azonnal bevethető robbanófejek száma. A maradékot ki kell hozni a raktárból és rá kell tenni a bombázóra meg a teherautóra. Hatezer!

Maguktól nem hagyják abba a háborút

Jelenleg nem. Minden háború úgy működik, hogy a felek maguktól nem hagyják abba, maguktól nem hagyják abba, egyszer csak abbahagyják. Addig nem hagyják abba, amíg a háború folytatásától olyan előnyöket remél a vezetés, ami nagyobb, mint a háború folytatásának ára.

Putyin például valószínűleg addig folytatja a háborút, amíg azt gondolja, hogy így nagyobb esélye van annak, hogy a feldühödött tömeg nem nyírja ki.

Több lesz a civil áldozat

Na igen, több katona többet öldös.

Van itt azonban egy nagy kérdés is. Vajon oroszország milyen szerepre szánja az új sorozottakat? Ha gyalogost akar belőlük, amire azért jó esély van, akkor kérdés, hogy képes -e előrehaladni velük.

Ha beássa magát háromszázezer gyalogon a fronton egy-egy kézifegyverrel, akkor nem fog jelentősen nőni a civil áldozatok száma. Ha megindul a front, akkor az nagy, elkeseredett harcot hozhat, az ukrán seregben még nagyon sok erő és tartalék van.

A leghelyesebb azt mondani, hogy fogalmunk sincs mi lesz. Merthogy nincs. Az majdnem biztos, hogy az oroszok nagy hibákat fognak véteni, az ukránok ki fogják ezeket használni, de, hogy mi lesz, azt nem tudjuk.

Akár kétmillió embert is sorozhat Putyin

Oroszország cirka 140 milliós, úgyhogy akár ötvenmillió ember is hadra fogható. Akár a nők is, akár a gyerekek is. Nyilván szó sincs ilyenről, nyilván nem lesz ilyen.

A kérdés, hogy hány embernek tudnak bakancsot, fegyvert, ágyat adni. Hány embert tudnak szállítani? Hány embert tudnak kordában tartani, irányítani, rákényszeríteni arra, hogy ne sétáljon haza? Hány embert tudnak rávenni, hogy ne fusson szanaszét?

Ezeknek egy részét tudják az ukrán frontra küldeni. A többi otthon kell, hogy utánuk küldje a tankot, hogy kiképezze a következő transzportot, hogy védje a raktárakat, hogy védje a határokat.

Ezért aztán nagyon nagy kérdés, hogy Oroszország hány embert tud az ukrán frontra küldeni. Ők sem tudják, ez a 300 ezer most egy próba, egy kezdés. Ha megy és kell még (kelleni fog), akkor majd megint jön egy bejelentés.

Pár dolog világosnak látszik azonban.

Nem, Oroszország nem képes 2 millió embert odaküldeni. Talán ha eldurvulna a helyzet, talán egy/két év múlva. Ha végveszélybe lenne az ország, akkor. Mint a második világháborúban.

A másik az, hogy nem, nem lesz elég. Ha a nyugat tovább fegyverez, akkor Ukrajna mozgósít és lazán ki tud állítani egymillió katonát. És akkor a kétmillió támadó is kevés lenne.

Ez a különbség a támadó és védekező fél között: a védekező otthon van, sokkal kevesebb katonára van szüksége és sokkal többet tud kiállítani.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4517938580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fkv.119 2022.09.25. 13:52:45

@nemecsekerno_007: Vagy mert nekünk is ez az érdekünk? Neked nem, te muszka ügynök vagy, nem magyar, a nyelvet is csak Moszkvában tanultad a KGB akadémia propagandaosztályán.

fkv.119 2022.09.25. 13:56:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Valószínűleg a Fortniteból merítette a harci "tapasztalatait".

nemecsekerno_007 2022.09.25. 14:18:49

@fkv.119: Az lenne az érdekünk, hogy drágábban vegyük?

Az a baj, hogy annyira naivak vagytok mint egy ma született cserkész.

Boldeone2 2022.09.25. 14:44:04

@bordon: Az oroszoknak nem volt létszámbeli fölényük szinte sehol, ide-oda kellett csoportosítani a csapataikat, ha valahol el akartak érni valami áttörést."

- Te már csak tudod, ott voltál , megszámoltad őket??? Èppen az a helyzet, hogy az elejèn brutális lètszámbeli fölènyben voltak, mert az ukránok nem számoltak háromoldalú offenzívára, szinte minden katona Donbass- felè volt csoporosítva

Az az igazság, hogy az oroszoknak olyan brutális, az ukrán infrastruktúrát legyaluló légibombázási hadjáratot kellett volna folytatniuk kezdetektől,"

-Az oroszok soha nem uralták a lègteret , a degeneráltak azt hittèk, pár nap alatt Kijevben lesznek !

Èpelmèjű ember ennek a mocsok ruszki bandának nem szurkolhat ! Hol hagytad az eszed ember??? Nem tanultál semmit a törtènelemből!?? Az agonizáló Oroszország 1000x veszèlysebb mint Ukrajna az 1000 azov gardistájával együtt!
A Putyini Oroszország az EU - ellensège!

Boldeone2 2022.09.25. 15:01:01

@bordon: Ez kellett volna Ukrajnának is, megroppantani a gerincüket.
Én nem mondom, hogy ez szép dolog, de az ukránok is hálásak lehettek volna utólag, mert nem került volna sor véres"

Erkölcstelen hozzászólásaid vannak ! Mi az hogy meg kellett volna roppantani a gerincüket?? Nem szègyelled magad?
Az ukránok is látják, hogy itt a putyinista, dehumanizált szèlsőjobb az " ukránok gerincènek megroppantását kívánja " , ès mèg van pofátok nácizni az ukránokat!?
Elèg csak megnyitni a Pesti Srácok kommentszekciót, rögtön belefuthatunk az Ilyen aljasságokba....

Fogd már fel ember, az ukránok nem akarnak soha többet orosz igába kerülni , egy bukott , agonizáló birodalom függő területèvè válni
Inkább èlet- halál küzdelmet vívnak a vègsőkig , de nem engednek a ruszki diktátumoknak
A règi posztszovjet - ruszki világ ÖRÖKRE elbukott , azt semmilyen erő többet nem tudja visszaállítani. Az ukránok ebben teljesen egysègesek
100x inkább a nyugati út, mint újra a ruszki vazallus státusz!

fkv.119 2022.09.25. 15:18:41

@nemecsekerno_007: Kérdezd meg Viktor gazdádtól, hogy a ami érdekünk-e hogy az "olcsó" muszka gázt 7x annyiért vesszük!!! Valóban mérhetetlenül naív vagy, mint az összes többi muszkaszopó.

fkv.119 2022.09.25. 15:20:10

@Boldeone2: A Pesti Prostikat nem megszűntették?

bordon 2022.09.25. 15:22:54

@Boldeone2: Gyerekes dolog ez a szurkolás olyan kérdésekben, amik se nem érintenek minket, se ráhatásunk nincs. Én az oroszoknak nem szurkolok, csak leírtam, hogy mi a helyzet és mit csesztek el.
Az ukránoknak se szurkolok. Ez nem egy olyan téma, amiben szurkolni kellene egyik félnek is.
Egykutya a két nép magyar szemmel, meg közelmúltig mindenki szemében egykutya volt, egy brit nem tudta volna megmondani a különbséget hallás alapján a két nyelv között, ma se tudná. Olyan ez, mintha a csehek és a szlovákok esnének egymásnak, testvérharc. A legközelebbi rokonok, majd lemeccselik maguk közt. Ahol egy 145 milliós atomhatalom meg egy 44 milliós szélsőségesek által feltüzelt nép, Európa két legkorruptabb állam osztja egymásnak a pofonokat, ott legjobb nem beavatkozni. A magyar érdek, hogy ebből kimaradjunk.

Tény, hogy az oroszok elszúrták az offenzíva elejét, ezért szenvedtek súlyos veszteségeket.

Európával, a legeuropéerebb politikusokkal jól üzleteltek az oroszok a közelmúltig. Schröder és a többiek. Jött a jó olaj, a gáz, nem mondanám, hogy Putyin az EU ellensége. Inkább az EU prosperálásában érdekelt, az oroszok nyersanyagainak, olajnak, gáznak, gabonának ez hatalmas piac volt. Az EU is jól járt. Oroszország a különleges művelet megindítása után sem zárkózott el az olaj és gázszállításoktól. Az EU igazi ellenségei, a Brexit óta kívülről ugató britek és az EU-t pórázra kötni akaró amerikaiak nyomására lett leállítva az orosz energiahordozók importja. Az EU recessziójában az angolszász imperialisták érdekeltek, nem Oroszország.

Nyilván az oroszoknak is megvan a maguk érdeke, az oroszajkú ukrajnai lakosság védelme. Amerika amerikai állampolgárok védelmére hivatkozva lerohant már országokat, puccsolt meg kormányokat. Panama, Grenada.
A NATO a hidegháború után egy funkciójá vesztett, felduzzasztott, hadiipari konszernek érdekeit szolgáló maffiává vált. Azóta keresi és szítja a konfliktusokat, hogy igazolja létét és horribilis kiadásokra kényszerítse a tagjait. Volt már ilyen a történelemben, az antik görögöknél, amikor Athén elkezdte a katonai szövetsége tagjaitól követelni az adót, hozzájárulást. Ez van az ilyen struktúrákkal, nem akarnak elhalni, mert Nyugaton cégek százai, munkahelyek százezerei függnek hadiipartól.

6.Lenin 2022.09.25. 15:29:24

@Boldeone2:

Majd ebbe buknak bele, földjeiket, jól menő dolgaikat eladták. Sok vagonnyi kölcsönt kell visszafizetniük. Mire újra felépítenék az országot-ha marad kivel- de miért is? Ők abból nem sokat fognak élvezni.
Mellesleg ez tényleg egy érdekes kérdés. néhány éve egy bíró dicsekedett az indexen, hogy Angliában idősügyi menedzser (betegtologató) kb 2000 €-ért ami ott szart és egy lenézett koszos bevándorló. Mi neki ebben a jó? Sok ismerősöm visszajött nyugatról, ha maradt neki mire. Itthon jobban élnek.

bordon 2022.09.25. 15:34:18

@Boldeone2: Az ukrán világ rosszabb, mint a ruszki világ, Ukrajna az egyetlen ex-szovjet állam, ahol rosszabbul éltek az emberek, mint a szovjet uralom alatt. Mindenhol máshol jobb lett idővel az élet, ezt pedig az ukránok a hírhedt ukrán korrupciónak köszönhetik.

Az ukránok sajnos csökött és megkésett nemzetfejlődésük miatt ilyen fasisztoidok. A szlovákoknál volt ilyen eszement trend a 90-es években, de lassan kinövik. Az ukránokból még pár évtizedig nem lesz európai nép, de talán soha. Eleve más kultúrkör, ortodoxok, nem nyugati keresztények. 1000 év választja el őket Európától. Megjegyzem az oroszokat is.

Ha megroppantja a gerincüket egy orosz csapás az elején, a bohócot elűzik, visszakerül a megpuccsolt elnök a helyére, akkor nekik is sokkal jobb lenne. Hihetetlenül olcsón kaptak az olajat, gázt korábban. De az angolszász imperialisták ezt nem nézték jó szemmel, kellett nekik Európa utolsó nagy, termékeny földterületekkel rendelkező országa. Biden crack kokain függő fia is oda lett küldve, igazgatósagi tagnak olajcégbe, biolaborokat felhúzni, egyengetni a haverok bizniszét. Ukrajna jobban járt volna, ha Ausztriához hasonlóan semleges marad.

fkv.119 2022.09.25. 15:35:01

@6.Lenin: A haverjaid azért jöttek vissza, mert képzetlenek voltak, és nem léhűtőket keresnek Angliában, hanem szakképzett melósokat. Na azok viszont nem jönnek vissza, sőt.

arthurthedent 2022.09.25. 15:35:18

@tiltsál ki te gyökér: "Igen, az orosznak se acélipara, se ásványkincse nincs.... "

Végén kiderül, hogy az oroszok olyan gazdagok, hogy el sem fogadnak már semmit. Elég van nekik mindenből. A világtörténelemben most először. Te nem egyszerűen hülye vagy, te a világot nézed hülyének. :D

arthurthedent 2022.09.25. 15:38:22

@bordon: "Ha megroppantja a gerincüket egy orosz csapás az elején, a bohócot elűzik, visszakerül a megpuccsolt elnök a helyére, akkor nekik is sokkal jobb lenne. "

Amilyen hülye vagy egy hozzászólásban próbálod meg beadni milyen szar volt a zelenszkij előtt és milyen jó lett volna nekik, ha visszatérne az, ami zelenszkij előtt volt. :D

6.Lenin 2022.09.25. 15:41:39

@fkv.119:

Nem csak Angliából, de Németországból, Hollandiából, USA-ból is jöttek vissza. Sokat meséltek, hogy hányan is béreltek egy lakást, mennyit is kellett melózni. Az őslakókkal mi is volt a kapcsolatuk stb.
Kevés sikeres kitántorgót láttam. A nagyja szarabbúl él, de valamiért azt elfogadja, pedig naponta alázzák meg még a máshonnan jött bevándorlók is. Ne próbálj te másokat átverni.

fkv.119 2022.09.25. 15:46:07

@6.Lenin: Munkanélkülire, segélyesre ott sincs szükség, az van nekik is. Akik csak úgy a semmire, pláne nyelvtudás nélkül mentek ki, azok mégis mit vártak? Ezek jönnek vissza, nem azok akik tudnak is dolgozni. Lesz belőlük újra magyar közmunkás.

fkv.119 2022.09.25. 15:47:49

@6.Lenin: "Kevés sikeres kitántorgót láttam."

Nem csodálom, ezek nem nálad szoktak bejelentkezni sírva vigadásra, hanem kint számolják a dollárkötegeiket. Százezrek húztak el innen, 1 se jött vissza. Kivéve a cigány munkanélküliek, akinek ki se kellett volna mennie.

"Ne próbálj te másokat átverni."

Pont ezt mondom neked!!!

6.Lenin 2022.09.25. 15:48:31

@fkv.119:

Altasd magad a hülyeségeiddel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.09.25. 15:56:28

@6.Lenin: "Majd ebbe buknak bele, földjeiket, jól menő dolgaikat eladták" - Nem adták el a földjeiket. Hazudsz.

sóhegy049 2022.09.25. 16:09:04

@6.Lenin: Neked ez a hepped, hogy ki maradt ott, vagy ki ment vissza? :-)
Baszod, én élek itt nyugodtan, nincs naponta politikai kampány és balhé, nem tudom elkölteni a pénzem, soroljam? Lehet, hogy vénségemre visszamegyek és hátradőlve felélem, ami itt megmaradt.

6.Lenin 2022.09.25. 16:12:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Mit gondolsz te gyökér, ingyen ad a nyugat bármit is a "barátainak"? Nekünk mit kellett adni azért , hogy bevegyenek egy szar szövetségbe? Nem kell túlzásba vinni az önreklámozásodat mekkora gyökér vagy.

6.Lenin 2022.09.25. 16:18:25

@sóhegy049:

Én csak azt mondom amit nekem személyesen meséltek azok, akiket ismerek. Te azt mondhatsz, amit csak akarsz, nem tudom ellenőrizni és nem is akarom. Örülj annak, ha neked valami sikerült a kis nyomorult életedben. Tudod akik dicsekedni szoktak azok kb 90 % -át a dolgoknak kiszínezik, kamuznak. Miért szeretnél visszajönni? Talán itt írtad, hogy azért mentél olyan messzire, hogy ne tudj visszajönni. Már most kamuzol, vagy gond van a memóriáddal?

sóhegy049 2022.09.25. 16:25:57

@6.Lenin: Semmi dicsekvés, csak a fasz ki van a hülye mantráddal.
Alig van már ott szakember, már innen Ázsiából mennek oda dolgozni. :-)
Akkor tényleg tömegek mentek vissza.
Lapozzunk.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 16:34:57

@fkv.119:
"Stepan Bandera az igazi ukrán hős, nem Putyin csicskái!"
Ja. A nagy ukrán hős egy náci kollabpráns..

Én értem, hogy te egy kisnyilas vagy, de annyit hazudozol itt, hogy nem igaz.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 16:37:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Mit makogsz? Szerinted ki lehet a pilótát lőni a gépből?

Nem, szerintem nem. Te mondtad, azóta kérdezem, hogy hogyan. És ne gyere a szokott hülyeségeddel, hogy idézzem, már idéztem többször, hogy hol és mekkora baromságokat hordtál össze.

" Az ny nem betű, hanem hang" "tejhatalom" "felkiáltó jel"

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 16:58:14

@Boldeone2:
" ès mèg van pofátok nácizni az ukránokat!?"

Hát bazmeg, kik rohangáltak horogkereszt alatt, te hülye?

6.Lenin 2022.09.25. 17:00:29

@sóhegy049:

Lapozhatunk, de máskor figyelmesebben kamuzz. Ne akard elhitetni velem, hogy nem értem meg azt , amit nekem mások mondanak vagy személyesen láttam. Én csak azoktól fogadok el hitelesnek valami, akiket személyesen ismerek. Szerencsére sok ezer embert ismerek a foglalkozásom (volt) által, meg az által, hogy szinte laktam már Mo minden régiójában (ez a 7. hely jelenleg , de készülök költözni ismét.

fkv.119 2022.09.25. 17:11:32

@6.Lenin: Csak ne próbálj másokat átverni a hazugságaiddal!

fkv.119 2022.09.25. 17:12:45

@6.Lenin: Szóval pár kocsmatöltelék haverod alkeszos mesemondására alapozva hadoválsz itt összevissza ekkora arccal? :DDD

fkv.119 2022.09.25. 17:14:04

@tiltsál ki te gyökér: Mi van zsidókommunista, még mindig a nyilasozás meg anyád táboroztatása Auschwitzban a legnagyobb családi traumád? Ezért lettél internacionalista komcsi hazaáurló, ugye?

sóhegy049 2022.09.25. 17:14:05

Fe@6.Lenin: Feltételes mód, megvan, nagymagyar?
"Lehet" szó értelmezése?
A lényeg, hogy ha te ezer ember történetét ismered, akkor valamihez hozzáférsz. :-))) Tőlem ott laksz, ahol akarsz, annyit költözöl, amennyit akarsz, csak állandóan ez a témád, hogy mindenhol és mindenkinek g.ci szar, mikor lehet át sem lépted az országhatárt. Én nem szerettem ott élni, mindegy ki volt kormányon. Nekem ez a világ csavargója-cigány élet jött be. Ennyi. Amit megéltem, azt el nem veszi tőlem senki. A poszthoz még hozzátartozik, hogy vélelmezem, egy percet nem voltál sem a Szovjetunióban, sem a mai Oroszországban, de osztod többed magaddal az észt róluk. Akkor üzenem, hogy anno Kádár kismiska volt a mai Oroszországhoz képest.

bordon 2022.09.25. 17:17:02

@arthurthedent: Ukrajnában nem lenne neonáci alakulatok oroszajkú lakosság elleni népirtása, nem lenne orosz intervenció, nem szakadt volna el Krím, Donyeck, Lugansz, Herszon, Zaporozsja. Ukrajnának csak le kellett volna mondani a NATO tagságról, bezsebelni az orosz-európai energiahordozók tranzitdíját, nemzetiségeknek jogokat adni, nem náculni. Lehettek volna egy keleti Ausztria. Ja, az elitjük ellopott mindent, a Porosenkó féle oligarchák. Ezért nem látja át az ukrán proli, hogy mekkora lehetőség volt abban, hogy Ukrajna rátelepedhetett az orosz-európai olaj és gázkereskedelemre. Mert az átlag ukrán nem látott semmit a profitból.
Nem az oroszajkú lakosság ellen kellett volna holokausztot folytatni, hanem rendet tenni az ukrán elitben. Ehelyett felfordulást csináltak, az ukrán oligarchák neonáci alakulatai uralják az országot.
10 millió ukrán menekült el nem a háború elől, hanem a nagy ukrán nyomor elől, mert az akkor is fennáll, ha a drogos bohóc az elnök a mindig szépen megborbélyozott szakállával.

arthurthedent 2022.09.25. 17:18:34

@6.Lenin: "Én csak azoktól fogadok el hitelesnek valami, akiket személyesen ismerek."

Ideje lenne megismerkedni pár emberrel, akik elvégeztek valami iskolát. :D Igen, magas labda volt, nem tudtam megállni. :D

arthurthedent 2022.09.25. 17:22:16

@bordon: "Ukrajnának csak le kellett volna mondani a NATO tagságról, bezsebelni az orosz-európai energiahordozók tranzitdíját, nemzetiségeknek jogokat adni, nem náculni."

Hát persze. Te: Moldovában is nácultak, NETO tagok akartak lenni? És mondcsak, Csecsniába is nácultak, ott is NATO tagok akartak lenni? Hol vannak még nácikok?

Oroszország mint a nemzetiségi jogok bajnoka, ez azért elég groteszk világképre vall ám!

arthurthedent 2022.09.25. 17:24:13

@bordon: "Ehelyett felfordulást csináltak, az ukrán oligarchák neonáci alakulatai uralják az országot."

Neked még nem szólt a kreml, hogy a napokban elengedték az azovi légia vezetőinek jó részét? Efftárs, figyelj, elavult propagandát nyomsz!

bordon 2022.09.25. 17:24:57

@arthurthedent: Zelenszkij és Porosenkó előtt nem volt háború. Nem irtották az oroszajkúakat, bár egy elnyomó, fasisztoid ukrán nacionalizmus már akkor éledezett. De volt olaj, gáz, a világpiaci árak alatt. A nyomor akkor is pont akkora volt, mint ma, korrupció pont ugyanakkora. Ezt háború nélkül kellett volna megoldani. Ukrajna egyetlen problémáját se oldja meg a mészárlás. Ha az ukránok a saját korrupt ukrán elitjükkel számolnak le, nem pedig a gazdasagukat verik szét, a.hozzájuk hasonló, csak épp oroszajkú prolikat cseszegetik, pótcselekvés gyanánt, ha szarnak a NATO uszítására és élvezik az orosz-európai fosszilis energiahordozók kereskedelméből befolyó hasznot, semlegesek maradnak, akkor jólétben élhetnének.

Mivel valódi gyökeres változást nem tudtak elérni, ezért frusztráltan az orosz etnikumú földijeik ellen fordultak, erre heccelték őket az oligarcháik, mert inkább az oroszajkú honfitársukat irtsák, minthogy a korrupciót számolják fel.

6.Lenin 2022.09.25. 17:26:18

@sóhegy049:

Nem állandóan, csak ha valaki megpróbál kamuzni. Sok ezer az az ezer, de ez tényleg lényegtelen. 6,5 évig éltem külföldön is, de Európában bejárta néhány országot, de ez is lényegtelen. Ukrajnában voltam, hallottam néhány dolgot a maffiáról, azoktól akik a védelmük alatt álltak. Oroszban nem, de katonaként pont kiestem, másik csapat ment gyakorlatra (rakétások). Vagyis láttam varjút karón, nagyjából meg tudom ítélni, ki szeretne kamuzni. Ennyi.

arthurthedent 2022.09.25. 17:26:58

@bordon: Arról mesélj, hogy az oroszok az emberi jogokat védik ukrajnában, az olyan jó volt. :D

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 17:28:49

@fkv.119: Hát, ha valaki itt nem kommunista az én vagyok. Te meg egy kis gyáva nácika vagy.

bordon 2022.09.25. 17:36:17

@arthurthedent: igen, ez is mutatja, hogy az oroszok nem olyanok, mint az amerikaiak. Rendszeresen vannak fogolycserék, az oroszok tartják a szavukat, nem céljuk kiirtani az ukránokat. Még a nácik is kaphatnak egy esélyt.
A demokrácia nagy bajnoka, Amerika a vélt ellenségeit bárhol a világon összeszedi fegyveres erővel, majd CIA black site börtönökbe meg Guantanamo nevű kies tengerparti üdülőbe zárja vagy az Abu Ghraib nevű hotelben szállásolja el őket határozatlan időre, jogi képviselet, bírói eljárás, mindenféle vád nélkül.
Gondolod ezt kellett volna Oroszországnak is csinálni azokkal a neonáci banderistákkal? Guantanamohoz hasonlóan vád, eljárás, képviselety emberi jogok nélkül bezárni őket valami szibériai táborba? Meglehet, de ezek szerint Oroszország jobban tiszteli az ellenségeit is, mint az amerikaiak a barátaikat.
Ja, az amerikaiak is elengedtek ám szélsőséges foglyokat nagylelkűen, ha az érdekük úgy kívánta, például az Abu Bakr al-Baghdadi nevű fószert, aki aztán megcsinálta nekik az ISIS-t a síita irakiak és az alawita szírek ellen. Mert nehogy már az iráni befolyás növekedjen Irakban és Szíriában.

bordon 2022.09.25. 17:38:29

@arthurthedent: Az oroszokat belekényszerítették a háborúba. Ezt nem én mondom, hanem Ferenc pápa mondta.
Vele vitatkozz!
Az oroszok az orosz emberek érdekeit védik azok szülőföldjén. Ahol a nyugat-ukrajnai neonáci idegen, ahol semmi keresnivalója, ahol az oroszajkú lakosságot 8 éven át irtotta a kijevi rezsim.

bordon 2022.09.25. 17:41:53

@arthurthedent: Oroszországban ezerszer jobb a nemzetiségek helyzete, mint mondjuk Ukrajnában. Úgy általában nem a nemzetiségi probléma az égető oroszoknál, hanem minden más: szegénység, korrupció stb.
De széleskörű autonómiája van a kisebbségeknek, igaz úgy általában a helyzet elég szar, főleg a perifériákon, ahol ezek a kisebbségek élnek. De az ott élő oroszoknak is szar...
Ukrajnában meg konkrétan az etnikai, nemzeti kisebbségeket nyomják el.

Etniez 2022.09.25. 17:45:38

@bordon: ezt a Ferenc Pápa idézetet hol találom?

Etniez 2022.09.25. 17:47:31

@bordon: " Oroszországban ezerszer jobb a nemzetiségek helyzete, mint mondjuk Ukrajnában."

Oh igen. Most viszik őket megdögleni Ukrajnába erőszakkal. Mert a kisebbségek valahogy kurvára felülprezentáltak ebben a háborúban és a mostani sorozásban.
Bárcsak cserélhetnél velük.

bordon 2022.09.25. 17:47:54

@arthurthedent: Moldováról volt egy megállapodás, hogy Románia nem csatolja magához, ez folyton napirenden van a románoknál. Az oroszok és mellesleg az ukránok is ez ellen léptek fel a transznisztriai konfliktus során. Igen, ott nem csak orosz, de ukrán önkéntesek is harcoltak ám a románok által támogatott moldovaiak ellen.
Csecsenföldön volt egy iszlamista felkelés, két háború, majd béke. Széleskörű autonómia, mérsékelt iszlám van ott jelenleg. A szélsőséges iszlamista csecsenek most épp az ukránok oldalán harcolnak. Kadirov akármennyire nem egy demokrata vezető, nem a szélsőséges, hanem a mérsékelt iszlámot képviseli. Ha az ukránok oldalán harcoló csecsenek kerülnének hatalomra Csecsenföldön, akkor egy ISIS-hez hasonló kalifátust hoznának létre. Ott Kadirov a kisebb rossz. Csaxólok.

fkv.119 2022.09.25. 17:49:11

@tiltsál ki te gyökér: Ez az, szopjátok le egymást Matyikával a nagy nácizás közben, te kis zsidókommunista hazaáruló!

Etniez 2022.09.25. 17:50:07

@Etniez: infostart.hu/kulfold/2022/09/21/ferenc-papa-az-ukranok-kinzasnak-es-borzalmaknak-vannak-kiteve-a-sajat-hazajukban

"A Szentatya nemes népnek és mártíroknak nevezte Ukrajna lakóit."
Figyeld, mit mondott a Pápa. Hoppá. Hazdozni jobban kell itt, tudtad?

Etniez 2022.09.25. 17:51:48

De engem leginkább Csoki újabb prognózisa érdekelne, eddig még egy sem jött be, hátha most megtörik a jég :D

fkv.119 2022.09.25. 17:52:40

@bordon: "Az oroszok az orosz emberek érdekeit védik azok szülőföldjén. Ahol a nyugat-ukrajnai neonáci idegen"

>>> A csoport magját kelet-ukrajnai, oroszul beszélő ukránok adták <<<
index.hu/kulfold/2022/03/17/azov-ezred-szelsosegesek-ukrajna-front-haboru-orosz-ukran-konfliktus-mariupol/

Most akkor a náci orozsoktól akarják megvédeni magukat a náci oroszok? :DDD

bordon 2022.09.25. 18:01:06

@Etniez: A burját, csecsen, oszét.meg egyéb etnikumok olyan területen élnek, ahol nem sok perspektíva van, viszont van sok gyerekük, akiket el kell tartani. Hagyományosan ők katonáskodnak, ez a kitörési pont arrafelé. Ahogy minden nyomorult rétegnél a világ minden országában. Amerikában a latinóknál, Franciaországban az arab, néger szívesen áll be katonának. Magyarországon meg a roma fiatalokat csábítja a honvédség.
Az erőszakos sorozás Oroszországban pont a Starbucks kivonulása miatt ajvékoló, liberált orosz fiatalokra irányul, őket gumibotozzák tüntetéseken, ők azok, akik beülnek a Hyundai terepjáróba és elindulnak Finnország vagy Grúzia felé vagy licitálnak egyirányú repülőjegyekre.
A csecsen, ingus, oszét, burját meg jelentkezik a behívóval, mert amúgy is a katonáskodás arrafelé szinte az egyetlen hivatás.
Nem nagyon látsz burjátokat tüntikézni a mozgósítás ellen. Akik tüntikéznek, azok a liberált nagyvárosi orosz etnikumú fiatalok. Őket előállítják és a rendőrörsön megkapják a behívót.

Mellesleg Amerika háborúiban is a csóró, jogfosztott, kirekesztett rétegek lettek feláldozva. Vietnámban a négerek hullottak aránytalanul nagy számban, mert őket inkább vitték a dzsungelbe. Az egyetemre járó fehér hippik meg megúszták és cocacola mámorban (meg beLSD-zve) fetrenghették végig a 70-es éveket, majd yuppiekká válhattak a 80-as években.

bordon 2022.09.25. 18:08:41

@Etniez: pubika, az, hogy a pápa elítéli az oroszokat, nem zárja ki, hogy a háborút kiprovokltnak tartsa

Nyilván az oroszok támadtak, de a pápa is tudja, hogy ebbe nyugati erők belekényszerítették az oroszokat. Sarokba lettek szorítva, tudatosan. Az ukránok fel vannak használva. Ami szomorú, de ezt a konfliktust kiprovoklta a Nyugat. Elsősorban az angolszász hatalmak.

www.theguardian.com/world/2022/jun/14/pope-francis-ukraine-war-provoked-russian-troops

Ettől még nyilván elítéli a támadókat, de úgy látszik mélyebben átlátja a dolog hátterét, mint te.
A pápa, mint egyházfő kisbetűs szó. Ha a magyar városról írsz, akkor írj Pápát. Tanulni, tanulni, tanulni.

Etniez 2022.09.25. 18:55:47

@bordon: jaja, kiprovokált. Ukrajna provokált a függetlenségével.
Oh wait.

Köszönöm a tanítást, telefonról írok, sok a hiba amúgy is.

fkv.119 2022.09.25. 19:02:14

@Etniez: A brodon nevű rendszerhibát észrevettem én is.

arthurthedent 2022.09.25. 19:25:10

@bordon: "Moldováról volt egy megállapodás"...

Szóval a lényeg: oroszország pont azt csatolja magához, azt támadja meg, akit akar, de te mindegyikre tudsz valami magyarázatot. Egyszer megállapodás, máskor provokáció, megint másik esetben meg hát ugye szerda volt... :D

Etniez 2022.09.25. 19:50:27

@arthurthedent: Hogyne, Oroszország mindig áldozat. Nem tudtad?

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 21:30:14

@Etniez:
"Most viszik őket megdögleni Ukrajnába erőszakkal. Mert a kisebbségek valahogy kurvára felülprezentáltak ebben a háborúban és a mostani sorozásban."
Tartalékosokat mozgósítják. Ha a szibériai Ivánnak bejött, hogy tartalékos legyen, ezért évente kap X összeget, akkor egy szót sem kéne szólnia, hogy behíváskor mennie kell. Még ezt sem érted, sofőr?

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 21:33:46

@Etniez:
" Hazdozni jobban kell itt, tudtad?"
Ja, az neked tényleg jól megy, múltkor elmondtad, hogy a tej olcsóbb Angliában, egy keresés volt megcáfolni...

Etniez 2022.09.25. 22:01:01

@tiltsál ki te gyökér: remélem te is tartalékos vagy. Együtt lehetnél az orkjaiddal.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 22:02:08

@Etniez: "Oroszország mindig áldozat."
Az elmúlt 200 évben átlag 35 évente azért csak megtámadták őket.

Mondj hirtelen még egy országot, amelyet megtámadott, a Francia, Német, Angol, Török, Japán, Svéd, Lengyel.

Etniez 2022.09.25. 22:03:05

@tiltsál ki te gyökér: hosszabb lista lenne, Oroszország kit támadott meg..

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 22:03:40

@Etniez: Mert ha magyar tartalékos vagyok, akkor együtt lennék a kikkel is?

fkv.119 2022.09.25. 22:05:15

@tiltsál ki te gyökér: Mondjunk országokat amikot a muszkák megtámadtak? Egyszerűbb olyat mondani, amit nem!

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 22:09:47

@Etniez: Múltkor azt hazudtad, hogy olcsóbb a tej arrafele. Egy keresés volt, hogy bebizonyítsam, hogy hazudsz.
A fizetések meg nem hatszor akkorák, szóval ebben is hazudsz.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 22:11:34

@fkv.119:
Figyelj kisnyilas!
Senki nem mondta, hogy nem támadtak meg másokat.
Ha viszont a történelmed folyamán ennyien, ennyiszer megtámadnak, akkor valahol jogos az igény, hogy nem akarnak atomrakétákat a hátsó kertbe, nem?

fkv.119 2022.09.25. 22:14:31

@tiltsál ki te gyökér: A szomszédaiknak is jogos az igény hogy legyen atomuk, ne gyarmatosíthassák őket tetszés szerint minden héten a muszkák.

Etniez 2022.09.25. 22:16:07

@tiltsál ki te gyökér: magyar átlagbér 5m/év, UK 12m/év.

Na, ha a tej meg kb ugyanannyi, akkor hol olcsóbb? Te veszel több tejet vagy én?

:D

Na uborka, mára ennyi veled, mert megint lendületből tolod a kretént.

Etniez 2022.09.25. 22:18:27

@tiltsál ki te gyökér: attól nem félek, hogy te katona vagy. Ha mégis akkor max fatörzs, mert buta vagy és nulla a tudásod hadászatban, azt már mindenki leszűrte.

fkv.119 2022.09.25. 22:34:51

@Etniez: A tartalékosok leginkább cigányok, kis barátunk ezzel elárulta magát. :)

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 22:43:07

@Etniez: 5m/év, UK 12m/év.
Tehát akkor hatszoros. Oké sofőr.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.25. 22:46:18

@Etniez:
"attól nem félek, hogy te katona vagy"
Soha nem is mondtam ilyet.

"Ha mégis akkor max fatörzs, mert buta vagy és nulla a tudásod hadászatban, azt már mindenki leszűrte."
Nem, a jósdás kurt, meg egy balfasz segédápoló szűrte le a nagyívű következtetéseket. Ne is említsük, hogy a realitás már annyiszor szájbaszart titeket, hogy nem is érdemes számolni.
Márciusban bazmeg azzal kampányoltál, hogy mindjárt kifogy az orosz. Tessék. Szeptember van, aztán még mindig lő. Elfoglalta Ukrajna 20%-t, úgy, hogy bazmeg odavitt 150ezer pléhsisakos éhező és fázó katonát. :D:D:D:

bordon 2022.09.25. 23:30:52

@fkv.119: Nem értem mire akarsz kilyukadni. Nyilván vannak orosz nemzetiségű oroszgyűlölők is. Ahogy Magyarországon is vannak magyar nemzetiségű magyarellenes erők.

Zelenszkij, a bohócelnök is orosz anyanyelvű, nem ukrán! Az ukrán nyelvet később tanulta meg, ennek ellenére beállt véresszájú oroszgyűlölőnek. Nagyon européer módon felszólította a kb. 10 millió oroszajkú ukrajnai polgárt, hogy ha a gyerekeiket oroszul akarják tanítani, meg akarják őrizni az anyanyelvüket, akkor takarodjanak Oroszországba, nincs helyük Ukrajnában. Most meg is teszik ezt, népszavazással elszakadnak és viszik a szülőföldjüket is vissza Oroszországba.

Zelenszkij részben legalábbis zsidó származású (bár teljesen vallástalanul nőtt fel), ennek ellenére élvezi a szélsőjobbos neonácik és a szalafista csecsen terroristák támogatását is. Vannak ilyen furcsaságok. Amikor hatalom közelébe kerül az ember, akkor sokmindenre képest.
Az már csak hab a tortán, hogy nagy demokratának tartják őt Nyugaton, de egyre diktatórikusabban uralkodik.

fkv.119 2022.09.26. 00:21:44

@bordon: Pedig egyszerű. A Putyin által annyira keresett nácik pont muszkák.

"Nagyon européer módon felszólította a kb. 10 millió oroszajkú ukrajnai polgárt, hogy ha a gyerekeiket oroszul akarják tanítani, meg akarják őrizni az anyanyelvüket, akkor takarodjanak Oroszországba, nincs helyük Ukrajnában."

Ilyet mi is mondtunk nekik 89-ben. TOVARISI KONYEC!!!

Zelenszkij jól csinálja a dolgát - a saját szempontjából. Bárcsak a mi politikusaink álltak volna így ki a magyar érdekekért. Pl. a szomszédos tróger népek NATO és EU felvételéhez megkövetelték volna a magyarellenes törvények (Benes dekrétumok, stb) eltörlését, a magyarok jogainak biztosítását, illetve a határrevíziót, hogy a színmagyar tömbök (Csallóköz, Dél-Felvidék, Nyugat-Kárpátalja, Észak-Erdély, Délvidék) hazatérjenek.

bordon 2022.09.26. 04:07:27

@fkv.119: Amit te számonkérsz a magyar politikusokon, azt pont Putyin csinálja a külföldön rekedt oroszok érdekében. Csak ugye neki van katonao ereje is ehhez. Zelenszkij kiárusította az országát a Nyugati imperialistáknak. Ő oroszajkúként született, de ennek ellenére vkszit a prímet az orosz anyanyelvűek elnyomásában.

bordon 2022.09.26. 05:28:48

@fkv.119: A határontúli magyarok helyzete azonos az Ukrjnában élő oroszok helyzetével. Zelenszkij és az ukran szélsőséges nacionalisták úgy nyomják el az ottani oroszokat, ahogy a román, szlovák, szerb és UKRÁN elnyomja a határontúli magyarokat. Sőt, az orosz kisebbséget fizikailag semmisíti meg a kijevi rezsim.
Az oroszokat nem kötelező szeretni, de pont az Orosz Föderációban a tagköztársaságok olyan autonómiát élveznek, ami nyugaton is példátlan. Ukrajnában, Szlovákiában meg Romániában agyfaszt kapnának a helyi nacionalisták, ha az ottani magyarok olyan autonómiát élveznének, mint az orosz föderáció nemzetiségei.
Mondjuk Szerbiában Vajdaság elég széles autonómiát élvez (igaz nem etnikai alapút), olyat, amilyet Székelyföld vagy Felvidék sose fog megkapni.

bordon 2022.09.26. 06:14:09

@fkv.119: Zelenszkij beleugrasztotta az országát egy háborúba, mert hallgatott a nyugati imperialisták szirénénekére, belengette a NATO tagságot, amiről tudta, hogy a vörös vonal az oroszok szemében. Most se NATO tagság, se orosz olaj és gáz nem lesz.
Sikerült egy 44 milliós országból 30 milliósat csinálni, elveszteni a területe kb. 15%-át, ágyútöltelékként odadobninaz ukránokat a nyugati héják kedvéért. Pedig minden lehetősége megvolt, hogy békét kössön, autonómiát adjon Krímnek, Donbásznak. Aminek példája alapján Kápátalja is autonómiát kaphatott volna egyszer.
Mert a bohóc kevésbé radikális nacionalistának indult, mint Porosenkó, de aztán csak sikerült eltolni őt is a szélsőséges soviniszta irányba.

Ukrajna korábban is egy pöcegödör volt, most is az, az is marad. Tehát ők sokat nem vesztettek. Mennek migránsnak Németországba, ahol a segílyke összege jóval magasabb, mint Ukrajnában egy egyetemi oktató fizetése. Az igazi vesztes Európa, Németország, Franciaország, Olaszország, Magyarország, Ausztria lesz. Csak júliusban 13,7% volt az infláció Magyarországon. Megérte? Ja, Amerikának megérte, a dollár egyre csak erősödik.

Ja, és az általad ünnepelt ukrán szélsőségesek azok, akik a kárpátaljai magyarokat zaklatják. Banderista lobogók alatt vonulgatnak, gyújtogatnak.

fkv.115 2022.09.26. 06:27:54

@bordon: Zelenszkij nem Putyin, nem ugrasztotta bele országát Ukrajna megtámadásába. Az a muszka gazdád volt. Nekünk is imperialista szirénének kellett mindig fellázadni minden gyarmatosító ellen, ugye? Ha nincs szirénének, még mindig a török / tatár / muszka faszát szopjuk, mert annyira hülyék vagyunk hogy nem jövünk rá magunktól is hogy jobb szabadnak lenni... Te legalábbis biztosan...

"Sikerült egy 44 milliós országból 30 milliósat csinálni"

Igen, Sztálinnak a Holodomorral...

"Most se NATO tagság, se orosz olaj és gáz nem lesz."

Most lesz csak igazán NATO tagság, hiszen kikerülnek azok a megbízhatatlan muszkaszívű egyének az országból akik miatt nem vettük volna fel ezeket a NATO-ba. Ha a törökök is kivetnék maguk közül az allahuakbárosokat (Erdogannal az élen), és csak a kemalisták maradnának, azok előtt is egyből megnyílna az EU kapuja. Putyin most csinált Ukrajnából NATO tagot. Ahogy a finnekből + svédekből is. Ennél elkötelezettebb muszkaellenes sz9övetségest nem kaphat az USA, már a lengyelekkel vetekszik a hűségük.

"Ukrajna korábban is egy pöcegödör volt, most is az, az is marad."

Viszont hűséges, elkötelezett pöcegödör, akik nem csak gázálarcokat tudnak küldeni a csatatérre mint mi. Még a románokat is többre becsülik, ezért nem lesz itt soha határrevízió, a fajtádbeliek miatt. Te és a fajtád a legnagyobb kerékkötője trianon felülvizsgálatának.

"Amerikának megérte, a dollár egyre csak erősödik."

Nekünk is megérte volna, ha nem a beszankciózott rubel mellé horgonyoztunk volna le utolsó csatlósként. Mi önként kértük az inflációt, az életszínvonal romlást. Persze nem mi magyarok, hanem te és haverjaid.

fkv.115 2022.09.26. 06:28:50

@bordon: A muszkák helyzetét leszarom, csak a magyaroké érdekel. De nem csak a határon túliaké, hanem a határon innenieké is. És pár túliért nem áldoznék fel 100x annyi innenit muszkacsicskának.

arthurthedent 2022.09.26. 07:15:20

@bordon: "Zelenszkij beleugrasztotta az országát egy háborúba, mert hallgatott a nyugati imperialisták szirénénekére, belengette a NATO tagságot"

Zelenszkij 2019-től elnök, akkor már régen túl voltunk a NATO tagság "belengetésén". Merthogy 2014-óta benn voltak az oroszok ukrajnában ugye. Tudom ez neked nem számít.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.26. 10:28:41

@fkv.119:
"Zelenszkij jól csinálja a dolgát - a saját szempontjából. "
A saját szempontjából egész biztos. Egy szétrohadt ország elnökeként rocksztár lett, mindenbe beleszól, mindenhol nyilatkozik, lassan szentté avatják.

"Bárcsak a mi politikusaink álltak volna így ki a magyar érdekekért."
Hatalmas eredmény, hogy addig okoskodott a sokkal nagyobb és erősebbel, amíg az szétlőtte a fél országát. Az ország romokban, a gazdaság csődben a lakosok segélyen. Remekül kiállt a bohóc.

Pl. a szomszédos tróger népek NATO és EU felvételéhez megkövetelték volna a magyarellenes törvények "
Mondjuk Ukrajna esetében a fidesz feltételeket szabott...

tiltsál ki te gyökér 2022.09.26. 10:29:25

@arthurthedent: "Merthogy 2014-óta benn voltak az oroszok ukrajnában ugye. "

Ja. Csak azok leginkább ott születtek.

arthurthedent 2022.09.26. 10:48:26

@tiltsál ki te gyökér: "Ja. Csak azok leginkább ott születtek."

Természetesen nem azokról beszélek. A Krím félszigetet az oroszok 2014-ben annexálták és ekkor küldtek először katonákat Donbasz-ba.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.26. 11:29:02

@fkv.115: Te annyi hülyeséget összehordasz, hogy az valami félelmetes.

"Viszont hűséges, elkötelezett pöcegödör, akik nem csak gázálarcokat tudnak küldeni a csatatérre mint mi. Még a románokat is többre becsülik, ezért nem lesz itt soha határrevízió, a fajtádbeliek miatt. Te és a fajtád a legnagyobb kerékkötője trianon felülvizsgálatának."
Ó, mert egyébként van bármi esély is a felülvizsgálatnak, mi te barom? :D:D:D
Meséld már el, hogy a kisnyilasok mégis hogy képzelnék el! Akár Erdély, akár Kárpátalja esetében. Mondjuk Kárpátalja. Itt a terület, ami ősi magyar föld, van rajta százezer magyarajkú, plusz egymilló ukrán, román, cigány, ruszin, szlovák. Akik a latin betűket sem ismerik. Gazdaság nulla, világviszonylatban is csóró területnek számít, Európában meg konkrétan a legvégén. Szóval a nagy határrevizió annyit érne, hogy lenne kin szörnyülködjenek a borsodiak.

"Nekünk is megérte volna, ha nem a beszankciózott rubel mellé horgonyoztunk volna le utolsó csatlósként. "
Nofene. Mesélj még arról, hogy mikor rögzítettünk bármit is a rubelhez.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.26. 18:18:11

@arthurthedent:
"A Krím félszigetet az oroszok 2014-ben annexálták és ekkor küldtek először katonákat Donbasz-ba."
Hát, leginkább az ott születettek akartak leszakadni. Ugye nem akarod bemagyarázni, hogy ők nem is akarták otthagyni Ukrajnát, csak a csúnya orosz provokátorok...

fkv.115 2022.09.26. 20:44:17

@nemecsekerno_007: Szopod a gazdádat rendesen, cigány?

fkv.115 2022.09.26. 20:46:43

@tiltsál ki te gyökér: Az a félelmetes, hogy még a kérdést se érted...

38-ban is volt, te nagyon hülye...

Tudom te nem tudod elképzelni hogy Magyarország gyarapodjon, hiszen egy internacionalista hontalan román zsidó vagy, akinek semmi köze a hazához.

fkv.115 2022.09.26. 20:48:07

@tiltsál ki te gyökér: Leginkább senki nem akart leszakadni, te nagyon hülye, úgy kellett átdobni hivatásos muszka diverzánsokat, hogy legyen aki a felforgatást elvégzi, ha már a helyieknek se volt hozzá kedve.

tiltsál ki te gyökér 2022.09.26. 23:10:27

@fkv.115:
"Leginkább senki nem akart leszakadni, te nagyon hülye, úgy kellett átdobni hivatásos muszka diverzánsokat, hogy legyen aki a felforgatást elvégzi, ha már a helyieknek se volt hozzá kedve."
Aham. Hát, a te eszeddel nyilván ez teljesen elképzelhető.
1. Akkor miért nem dobtak át még pár diverzánst, és akkor egész Ukrajna leszakadt volna? Esetleg újabb muszka diverzánsokkal az egész Európa leszakadt volna, aztán az is odacsatlakozik.
2. Miért ne lett volna kedve bárkinek leszakadni erről a foshalmazról, amit Ukrajnának hívnak? Mert ott olyan magas az életszínvonal? Szárnyal a gazdaság?

Hülye vagy kisnyilas, mint a seggem.

fkv.115 2022.09.26. 23:40:49

@tiltsál ki te gyökér:

"Aham. Hát, a te eszeddel nyilván ez teljesen elképzelhető."

A te eszeddel még az is elképzelhető hogy lapos a Föld...

"1. Akkor miért nem dobtak át még pár diverzánst, és akkor egész Ukrajna leszakadt volna?"

Hogyan, te nagyon hülye? Átmegy 10 millió diverzáns a határon és közben senkinek nem tűnik fel?

"Esetleg újabb muszka diverzánsokkal az egész Európa leszakadt volna, aztán az is odacsatlakozik."

Annyi terroristájuk még a muszkáknak sincs.

"2. Miért ne lett volna kedve bárkinek leszakadni erről a foshalmazról, amit Ukrajnának hívnak? Mert ott olyan magas az életszínvonal? Szárnyal a gazdaság?"

Egy másik foshalmazhoz, ahol még a wc csésze is ufótechnológiának számít?

fkv.115 2022.09.26. 23:41:52

@tiltsál ki te gyökér: "Hülye vagy kisnyilas, mint a seggem."

Hülye vagy kiszsidó, mint mindkét apád segge.

alöksz róz 2022.09.27. 20:58:20

@fkv.119: "Bárcsak a mi politikusaink álltak volna így ki a magyar érdekekért. Pl. a szomszédos tróger népek NATO és EU felvételéhez megkövetelték volna a magyarellenes törvények (Benes dekrétumok, stb) eltörlését" - az ne zavarjon, hogy egyszerre vettek fel, max annyit mondhattak volna a magyar politikusok, hogy akkor így nem csatlakozunk. nagyeszű...
(az 1 db kivétel románia eu-csatlakozása.)

fkv.119 2022.09.28. 22:27:07

@alöksz róz:

"az ne zavarjon, hogy egyszerre vettek fel, max annyit mondhattak volna a magyar politikusok, hogy akkor így nem csatlakozunk"

A te tutyimutyi hozzáállásoddal bizonyára, jó MSZ(M)P-s lennél (vagy?). Akinek ennél kicsit több esze van, az meg észreveszi hogy hoppá, a németek már bent vannak, és nekik se jók a Benesi wc papírok, lehetne velük kooperálni, hogy követeljék ki feltételként az eltörlését. A 90-es években a káeurópai kis államocskák mit mondtak volna, hogy akkor inkább maradunk muszka gyarmat? Nem, fogták volna és lehúzzéák a klotyón, ahova való. Aztán a felvidéki megszállás határát a Dunánál rögzítik a ránk kényszerített diktátumok, a bősi vízlépcsőt is meg lehetett volna fúrni hogy ha eltérítik a Dunát, megyünk tovább, hiszen a partig a miénk... És ha már a miénk, akkor olyan gátat bontunk le ott, amilyet csak akarunk.

"az 1 db kivétel románia eu-csatlakozása"

Azok lopták a legtöbbet.

Éhes ló 2022.10.01. 06:24:08

@Boldeone2: Lemberg, Munkács is ősi ukrán terület.
Ezek szerint a kurva anyád is ősi ukrán terület.

gigabursch 2022.10.09. 07:29:54

@Éhes ló:
Őőő... Lemberg ősi magyar neve (még száz éve is használták) Ilyvó.
Amúgy lengyel népesség élt rajta többségben a II. VH-ig.
süti beállítások módosítása