wagmg

wagmg

Ukrajna támadni akart...

2022. augusztus 09. - arthurthedent

Megint felbukkant az orosz propaganda egy gyöngyszeme, megint sikerült úgy tálalni, mintha vitathatatlan tény lenne. Az alapvetés egyszerű, Ukrajna meg akarta támadni Oroszországot, az oroszok nyilván rá lettek kényszerítve a támadásra.

Azért, hogy ez mekkora képtelenség azt nehéz túlbecsülni. Mégis mikor akarta volna megtámadni Ukrajna oroszországot? 2014 előtt, amikor orosz báb vezette az országot? Vagy 2014 után, amikor az oroszok már bevonultak ukrajnába? Mégis hogyan hihetett volna Ukrajna a nyugati segítségben, ha agresszorként támadást indít? Mégis miért nem lövik, bombázzák mostanában folyamatosan az orosz területeket, ha amúgy meg támadni akartak?

Hogyan valaki képes egyszerre hinni abba, hogy az ukrán seregnek esélye sincs a hatalmas orosz armadával szemben és abban, hogy az ukránok meg akarták támadni az oroszokat? Az egész világ azt gondolta volna, hogy az ukránok sokkal gyengébbek, csak az ukránok meg az oroszok hitték, hogy hatalmas veszélyt jelentenek a dicsőséges orosz hadseregre? Miért kell egymásnak ellentmondó hazugságokkal traktálni a világot?

Egy orosz fogságban lévő ukrán katona szerint a háború előtt a parancsnoki állományban egy közelgő donbászi offenzíváról, valamint egy Oroszország elleni meglepetésszerű csapásról beszéltek.

Okés, akkor tehát az oroszok azt mondják, hogy van egy ukrán katona, aki ezt mondja. De hogy a fenébe lehet ezt komolyan venni? Ha orosz fogságban lévő ukrán katona vagy, akkor azt mondod, amit az oroszok a szádba adnak, nem? Ráadásul mi az, amiben az oroszok eddig nem hazudtak? Ki az, aki ezt komolyan veszi? Ki az, aki ezt elhiszi?

Ráadásul "egy katona" honnan ismeri a titkos katonai terveket? De meg nem is mondta, hogy voltak ilyen tervek, azt mondta, hogy "beszéltek róla"... Az oroszok is beszéltek atomháborúról, Lengyelország lerohanásáról, Európa leatomozásáról, nem? Sőt, nem egy orosz katona, hanem a felsővezetés, nem? Akkor most ez szentírás, a nyugatnak megelőző atomcsapást kell indítania, mert Putyinnak meg Lavrovnak begurult a gyógyszere a szekrény mögé?

Volt propaganda, hoztak mindenféle röpiratokat arról, hogy milyen vérszomjas az orosz világ.

Az nem propaganda volt, az ismeretterjesztés volt. Az oroszok vérszomjasak. Legalábbis sokan közülük azok. Az ukránok kiirtásáról, a nyugat elleni globális háborúról álmodoznak, mi lenne ez, ha nem "vérszomj".

Azt mondták, hogy meg kell támadnunk Oroszországot, le kell győznünk ezt a gonosz birodalmat, vissza kell szereznünk a földjeinket

Jaaa! Akkor már értem. Az oroszoknak meg kellett támadnia Ukrajnát, mert az ukránok meg akarták támadni őket, hogy visszaszerezzék a földjeiket.

Elárulok egy titkot! Nem nagy titok, de elárulom. Amikor egy ország vissza akarja szerezni a földjeit az nem támadás, az védekezés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4617904041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.10. 16:59:07

A Donbasz elleni twmadás még hihető is lenne, hiszen nyolc éven át ágyúzták. Ám az Oroszország elleni támadás állítása annyira hihetetlen, hogy még a hihető részt is hitelteleníti.

Vagy ígértek valamit az ukrán katonának (ez a hihetőbb), vagy kiverték belőle.

Etniez 2022.08.10. 17:17:35

Ez olyan méretű kamu, hogy kár volt vele foglalkoznod.

Etniez 2022.08.10. 17:18:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mutassak videót, ahol orosz barátaid levágják egy hátrakötözött kezű ukrán katona heréit és nemiszervét?

Na, ennyire kell komolyan venni az ilyen "vallomásokat".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.10. 17:23:14

@Etniez:

Ha azt a videót elhiszed, akkor hidd el az ukrán támadás tervét is.

Mondd csak, nem te vagy Hiszékeny Dezső inkognitóban?

Boldeone2 2022.08.10. 17:37:24

Ez nyilvánvalóan teljes hülyesèg , tekintve a kèt állam lakosságát, számszerű katonai erejèt, nemzeti össztermèkèt ...
Mondjuk ahhoz kèpest, hogy nagyon sokan 2 napot adtak Ukrajnának, elèg jól tartják magukat ...
Most a 21. század Hitlere , Putyin , a volt KGB- ügynök ès egy civilizáció- ès nyugatellenes birodalom ellen harcol Ukrajna, így minden segítsèget meg kell adnunk nekik ezen barbár irracionalizmussal szemben!
Az orosszal elszámolnivalónk van, ahogy a többi megsèrtett kelet- európai országnak is . Ez egy barbár , hanyatló birodalom, amely Európa ellensège: fenyeget, háborúzik, terjeszkedik , ahogy az elmúlt 200 èvben folyamatosan
"Ukrajna " legalább belátta, hogy az egyedüli üdvözítő út, a fejlett nyugathoz való csatlakozás , ami kivezet az orosz barbarizmus, a sötètsèg vilagából.

arthurthedent 2022.08.10. 18:44:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha azt a videót elhiszed, akkor hidd el az ukrán támadás tervét is."

Az egyik állítólag egy video, a másik meg egy ember mesél arról, hogy mások meséltek arról, hogy támadni akarnak. Azért ez a kettő nem egy kategória.

Etniez 2022.08.10. 18:48:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha belinkelem, te is elfogod hinni. És két napig nem alszol, garantálom. Én sem aludtam.

Ugyanis minden látszik, nincs vágás. Valódi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.10. 19:40:43

@arthurthedent:

Egyelőre ti is csak meséltek egy videóról. Én nem láttam. Mongyuk lehet, hogy elhányom magam tőle, talán annyira nem is akarom látni, de jelenleg számomra nem valóságosabb az Ismeretlen Katona elbeszélésénél.

arthurthedent 2022.08.10. 21:00:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egyelőre ti is csak meséltek egy videóról."

Nem meséltem róla, mondtam, hogy "állítólag". Szerintem keress rá, nézd meg, szerintem neked szükséged van rá, szerintem te rászorulsz. Én nem szorulok rá. :)

Zelenszkij védi egész Európát! 2022.08.10. 21:06:23

Inkább azt a videót nézegessétek, amikor az ukránok elzavarták a Putyin bérenc Janukovicsot, mert nem az orosz primitiv diktatúrához akartak tartozni, hanem az EU-s szabad országaihoz.

Aztán nézegessétek azokat a videókat amelyeken Orbán a nap minden percében nyomja a háborúit az EU ellen, mert azt akarja, hogy a magyarok orosz primitiv diktatúrához tartozzanak.

Aztán majd gondolkodjatok el arról,hogy mekkora hülye azt, aki Orbánt követi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.10. 21:25:22

@arthurthedent: putyinszopónak fölösleges mondani bármit is.

Etniez 2022.08.10. 21:26:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: holnap előszedem az előzményekből.

Készülj fel, hogy rosszul leszel. Utána megérted, hogy miért "ismert be" mindent az ukrán katona.

arthurthedent 2022.08.10. 21:51:01

@Etniez: "Készülj fel, hogy rosszul leszel. Utána megérted, hogy miért "ismert be" mindent az ukrán katona."

Orosz fogságba esett akárki akármit mond, azt én betudom annak, hogy az ember törékeny, véges, nem képes bármit elviselni. Mindenkit meg lehet törni, mindenki összeomlik. Nincs olyan, aki ne sírva bizonygatná, hogy szereti Putyin elvtársat, csak idő kérdése.

A vicc az, hogy a csávó annyit mondott, hogy hallotta, ahogy valaki arról beszélt, hogy vissza akarják foglalni a saját országuk területeit. Ha Putyin elvtárs úgy akarta volna, akkor tudott volna olyan ukrán katonát is mutatni, aki a saját gyerekei életére megesküszik, hogy zelenszkij gyíkember és ő is az, meg a sógora is, nem kétséges.

Ráadául ez közismert. Minden értelmes ember tudja, hogy így van. A propaganda ilyen, nevetséges, csak az hiszi el, aki el akarja hinni.

arthurthedent 2022.08.10. 22:03:01

@Zelenszkij védi egész Európát!: "Aztán majd gondolkodjatok el arról,hogy mekkora hülye azt, aki Orbánt követi."

Orbán tíz éven keresztül jó lapokat húzott és jól játszotta ki őket. Ügyes volt, okos volt.

Aztán rossz lóra ült, kidöglött alóla, most meg rugdossa, hogy hátha feláll. Mindenki látja, hogy hibázott, de ő már nem képes érzékelni, hogy hiba volt.

Lett volna lehetősége szépíteni, sőt, nyerni is. Ha a választások után azt mondja, hogy "tévedtem, javaslom küldjünk fegyvereket ukrajnának", akkorát nyerhetett volna mint senki más a világon. Az emberek nem a látnonokokat, az okosokat szeretik, hanem azokat, akik esendőek, tévednek és tanulnak belőle. Ha pár hónappal ezelőtt kiáll a nagyvilág elé és eljátszik egy bocsánatkérést a világ legynagyobb emberévé emelhette volna magát. Ez egész nyugati világ őt éljenezné.

Hát ez nem jött össze.

ulpius66 2022.08.10. 22:07:39

@Etniez:

Etinez!

"Ha mindent elhiszel, amit az internetten látsz/olvasol, akkor inkább ne használj internettet!"
(2500 éves kínai közmondás...)

ulpius66 2022.08.10. 22:15:55

@arthurthedent:

Annyira bírom, amikor "meccsközben" végeredményt próbálnak a ballibsik hirdetni!

A mostani Orbán/Fidesz ---- Ellenzék meccs végeredménye 2026-ban lesz megállapítva a választásokon.
Addig mindenki legalább olyan okosokat tud mondani a meccs állásáról, mint a szpíkerek!
(félidei eredmény a 2024-es önkori és EU Parlamenti választások....)

ADDIG PEDIG MINDENKI SAJÁT SZÁJA ÍZE SZERINT ÉRTÉKELI A MECCS ÁLLÁSÁT......

Sir Gombóc 2022.08.10. 22:24:09

@arthurthedent: mivel alapvetően egy kisstílű emberről van szó, aki nagystílűnek hiszi magát, erre nulla esély volt..

BOAR 2022.08.10. 22:30:39

@ulpius66: Ha mindent elhiszel amit a gazdád mond akkor inkább hugyozz bele a konektorba.

ulpius66 2022.08.10. 22:34:13

@BOAR:

Dehogy hiszek el neki mindent!

Egyszer azt mondta, hogy a ballibsik között is van értelmes ember!

HÁT ÉN MÉG ILYENNEL NEM TALÁLKOZTAM!!!
(úgyhogy ezt nem hiszem el neki....)

ez a nevem senki 2022.08.11. 00:56:04

hiába tám
ad ungrajna Viktor meg
véd mink
et

bordon 2022.08.11. 01:05:50

@Zelenszkij védi egész Európát!: azért nem kellene hirtelen úgy tenni, mintha Ukrajna egy nagyon européer ország lenne, annyira felvilágosult, nyílt társadalom, hogy homokosokat se vernek az utcán széljobbos csoportok.
Ukrajna Oroszországgal verseng sz Európa legkorruptabb országa címért. Széljobbos csoportok állandóan masíroznak, betiltják a kisebbségi nyelveket, megy a náculás, amiről pár éve nyugati médiumok is rettegve, elszörnyülködve tudósítottak. Aztán mára ezt elfelejtették, mert most az oroszokat kell nácizni.
Igen, az orosz is barbár, de nem kellene úgy tenni, mintha az ukrán annyival civilizáltabb lenne.
Két nagy szláv nép egymásnak esik, ebből jobb kimaradni.

@Etniez: Arról is linkelj videót, ahogy az ukránok oldalán harcoló grúz zsoldosok elvágják az orosz hadifoglyok torkát, majd az út közepén fetrengő haldoklókat lövik, vagy amikor egy lépcsőházban egy ukrán nemnáci beletokja a bajonettet az orosz fogoly fejébe.
A kínzás, háborús bűnök elkövetése nem újdonság, az ember állat végsősoron, egy ilyen konfliktusban teljesen elszabadulnak és büntetlenül garázdálkodnak a pszichopaták.

bordon 2022.08.11. 01:11:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Oroszország része a Krím-félsziget. Ha az ellen támadást indítanak az ukránok, azt az oroszok Oroszország elleni támadásnak tekintik.
Most abba ne menjünk bele, hogy más államok nem ismerik el a Krímet Oroszország részeként. Azért figyelemreméltó, hogy Oroszország is csak a Krímet tekinti a saját területének, a Donbászt nem. Egyelőre. Tehát valami miatt a Krím számukra oroszabb, országukba integráltabb, mint a többi oroszajkú területe Ukrajnának.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroII 2022.08.11. 04:13:58

@ulpius66: Mi van a két millió magyarral akik a horvátoknál nyaralnak? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroII 2022.08.11. 04:15:45

@ulpius66: Miután egy idióta vagy, esélytelen hogy felismerd az értelmes embereket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroII 2022.08.11. 04:18:51

Azért ez ciki. Most olvasom a nagy orosz hadsereg, a legyőzhetetlen armada Észak-Koreától szeretne 100 ezer embert, Irántól drónokat. Ááááá... nincs ebben semmi kétségbeesés! :-)) Hol vannak a szuper fegyverek? Hol a hatalmas hadsereg?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroII 2022.08.11. 04:21:43

@bordon: Tök mindegy. Melyik ország hadserege van egy másik ország területén?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroII 2022.08.11. 04:26:01

@arthurthedent: Jó lapokat húzott (gazdasági fejlődés a világban) blöffölt (kábította a választóit) nyert (lopott sokat) de most rossz lapokat kapott, csalni próbál, és zsinórban veszít.

arthurthedent 2022.08.11. 06:13:33

@bordon: "Oroszország része a Krím-félsziget."

Az nem úgy megy, hogy bejelentjük és a mienk lett. :D

"Ha az ellen támadást indítanak az ukránok, azt az oroszok Oroszország elleni támadásnak tekintik."

Az oroszoknak nagy tehetségük van abban, hogy dolgokat dolgoknak tekintsenek. Ezért aztán a nagyvilágot mára már nem igen érdekli, hogy az orosz vezetés mit mond. Kivéve vagy három-négy országot, akik maguk is ebbe a kategóriába esnek.

"Most abba ne menjünk bele, hogy más államok nem ismerik el a Krímet Oroszország részeként."

Annó vettem egy házat, azt mondta a tulaj, hogy eddig meg addig tart a telek. Mondtam neki, hogy nem addig, itt a térkép a telekönyvi hivataltól. Na ő mondta, hogy "abba most ne menjünk bele, hogy mi van a térképen". :D Szerinted kiröhögtem? :D

"Azért figyelemreméltó, hogy Oroszország is csak a Krímet tekinti a saját területének, a Donbászt nem. Egyelőre."

Te magad mondod, hogy "egyelőre". Vagyis nem számít, hogy mit tekint minek, mert tudjuk, hogy egy hónap múlva már mást tekint a sajátjának.

"Tehát valami miatt a Krím számukra oroszabb, országukba integráltabb, mint a többi oroszajkú területe Ukrajnának."

Semmit sem jelent, most ezt gondolták hazudni. Donbászban meg be gondolták vezetni a rubelt meg az orosz tankönyveket meg az orosz tévét meg az orosz útlevelet. Meg népszavazást is gondoltak csinálni amin majd 118% fogja követelni, hogy csatlakozzanak az oroszokhoz.

Ez egy színjáték, amire kizárólag az orosz nép a vevő. Ez az ő történelmi bűnük, ami miatt vissza lesznek dózerolva a nagyapáik fejlettségi szintjére.

ulpius66 2022.08.11. 08:33:45

"Súlyos szavak Kínától: Amerika miatt robbant ki az ukrajnai háború"

Portfolio.hu

Zsang Hanhuj, Kína moszkvai nagykövete úgy véli, az Egyesült Államok volt az ukrajnai háború fő felbújtója, mivel „sarokba szorították” Oroszországot a NATO folyamatos bővítésével."

Lefjordítom magyarra, mert a diplomaták finoman fogalmaznak:

A KÍNAIAK SZERINT BIDÉ BÁCSI ROBBANTOTTA KI AZ UKRÁN-OROSZ HÁBORÚT!
(... és milyen igaza van.....)

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

arthurthedent 2022.08.11. 08:50:20

@ulpius66: "Lefjordítom magyarra, mert a diplomaták finoman fogalmaznak:"

Azért a jelenlegi állásodból még ne mondj fel, annyira nem megy ez a lefordítgatás neked. Zsang Hanhuj, Kína moszkvai nagykövete mondja, hogy sarokba szorították oroszországot. Azaz találtál egy kínai csávót, aki hülyeségeket beszél. Én csak itt az indexen tudok mutatni még vagy tizet. :(

arthurthedent 2022.08.11. 08:51:48

@ulpius66: "A KÍNAIAK SZERINT BIDÉ BÁCSI ROBBANTOTTA KI AZ UKRÁN-OROSZ HÁBORÚT!"

Az orosz-ukrán háború 2014-ben "robbant ki". Hol volt akkor Biden te lángelme? :D

arthurthedent 2022.08.11. 08:57:52

@ulpius66: A nato országok közti beavatkozási kötelezettség kizárólag akkor lép életbe, ha valamelyik nato országot támadás éri. Amikor oroszország azt mondja, hogy a nato sarokba szorította, akkor ezzel azt is mondja, hogy támadni akarna. Jelcint meg Gorbacsovot nem zavarta a nato, merthogy nem akarták megtámadni a szomszédos országokat.

Nagyjából olyan ez, mintha lelőnéd a szomszédodat mert erősebb ajtót akar beszereltetni és akkor te ugye nem tudsz majd betörni.

ulpius66 2022.08.11. 08:59:01

@arthurthedent:

Akkor pont az USA alelnöke volt..... a külügyekért felelt.....

ez a nevem senki 2022.08.11. 09:00:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroII: ne
hogy 1
szer a témá
hoz szó
ljál be
le faszorientált

ulpius66 2022.08.11. 09:03:25

Az ukrán-orosz háborúnak a legnagyobb vesztese az EU.... legnagyobb győztese az USA!!!!
(mondjuk a győztesek oldalán van Kína, India, Irán, Törökország, stb.... mert kibaszott jól jártak az EU szankciós politikájával!!!!!!!!!.... fillérekért veszik az orosz olajat, földgázt, feketeszenet, stb-ket...)

ez a nevem senki 2022.08.11. 09:03:57

@arthurthedent: olyan mi
ntha a szom
szé
dod le
la
ka
tolná a tea
jtódat

arthurthedent 2022.08.11. 09:10:32

@ez a nevem senki: Ezzel csak az a baj, hogy az oroszok szerint minden az övék. Szóval nem, nem olyan. Senki sem lakatolta le az oroszok ajtaját. Rohadtul nem szólt bele senki, hogy náluk hogyan erőszakolják a férfiak a férfiakat a börtönökbe meg a hadseregbe.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 09:14:26

@bordon:

Krím és Donbasz
Ott van a gond, hogy mennyi az a minimális és maximális idő, amennyivel visszamenőleg elismerjük egy ország igényét egy sdott területre. Világos, hogy nem igényelhető vissza az, ami 500 éve a miénk volt, de azóta sem. Arra sem jelenthetjük be az igényünket, ami cdsk egy éve a miénk, és korábban soha nem volt az.

A Krím Hruscsov általi Ukrajnának ajándékozása véleményes jogalap Ukrajna számára, hiszen azt nem Ukrajna, hanem az Ukrán SZSZK kapta, amely nem volt önálló állam. Előtte soha nem volt ukrán terület. 24 év vajon elég ahhoz, hogy ukrán területnek tekintsük? És az elmúlt 8 év ahhoz, hogy orosznak tekintsük?

Az sovány érv, hogy az oroszok erővel vették el/vissza: a történelem során az országok legtöbbször erővel szereztek területet, és Fukuyamával ellentétben a történelemnek nincs vége.

Hasonló áll majd a Donbaszra is. Ha az oroszok annektálják, akkor az EU még 100 év múlva is ukrán területnek fogja tekinteni? Mâr ha 100 év múlva lesz EU vagy Ukrajna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 09:25:16

@arthurthedent:

"Az nem úgy megy, hogy bejelentjük és a mienk lett. :D"

Pedig a történelem során ez legtöbbször így ment. Az előbbi kommentemben írtam: Azért, mert a Krím 24 évig az ukránoké volt, 2114-ben, 100 év orosz birtoklás után is ukrán területnek kell tekinteni? Mert ha igen, akkor vissza Erdélyt, a Felvidéket stb. Mindkettő irreális.

A polgári jogban létezik az elbirtoklás jogintézménye. A nemzetközi jogban nincs ilyen, de a tények attól még tények maradnak.

Ezzel nem azt mondom, hogy helyeslem a háborút - mielőtt még valaki ezzel jönne. De a realitásokat előbb vsgy utóbb tudomásul kell venni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 09:29:54

Egyáltalán hol és milyen alapon van leírva - bizonyára persze sehol -, meddig fogadjuk el az erővel történt területszerzéseket, és mikortól tekintjük az országhatárokat erővel megváltoztathatatlannak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 09:33:14

@bordon:

"Tehát valami miatt a Krím számukra oroszabb, országukba integráltabb, mint a többi oroszajkú területe Ukrajnának."

Meg könnyebben megtartható, plusz stratégiailag is jelentősebb a tenger miatt.

arthurthedent 2022.08.11. 09:42:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezzel nem azt mondom, hogy helyeslem a háborút - mielőtt még valaki ezzel jönne. De a realitásokat előbb vsgy utóbb tudomásul kell venni."

A realitás az, hogy észak koreán meg beloruszián kívül senki sem ismeri el ezeket orosz területeknek. A realitás az, hogy oroszország garantálta ukrajna területi sérthetetlenségét. A realitás az, hogy az oroszok súlyosan túlértékelték a saját katonai erejüket. A realitás az, hogy a területszerző háborúkat a nemzetközi jog elítéli. A realitás az, hogy oroszország atomháborúval fenyegette meg európát. A realitás az, hogy putyin egy személyben döntött egy másik ország megtámadásáról, egy személyben adott parancsot arra, hogy az orosz hadsereg megtámadjon egy szuverén országot. A realitás az, hogy oroszország egy terrorista állam.

arthurthedent 2022.08.11. 09:50:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Pedig a történelem során ez legtöbbször így ment."

Nincs olyan szabály, hogy ami megtörtént az helyes, jogos vagy erkölcsös. A történelem során rengeteg dolog van, ami "legtöbbször így ment" és mégis elfogadhatatlannak tartjuk ma.

Az oroszok elvárják, hogy velük szemben 21. századi stílusban viselkedjen a nyugat, miközben fenntartják maguknak a jogot, hogy 16. századi módon viselkedjenek mindenki mással. Az oroszok abból akarnak előnyt kovácsolni maguknak, hogy állatok módjára tudnak viselkedni.

Kínozzák, gyilkolják a hadifoglyokat, kínozzák, gyilkolják a lakosságot, közben meg azon méltatlankodnak, hogy milyen ruszofób a világ, amikor nem engedi a sportolóikat nagy fehér Z betűvel felállni a dobogóra meg nem akarnak nekik rakétához való alkatrészeket eladni.

arthurthedent 2022.08.11. 09:57:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A Krím Hruscsov általi Ukrajnának ajándékozása véleményes jogalap Ukrajna számára, hiszen azt nem Ukrajna, hanem az Ukrán SZSZK kapta, amely nem volt önálló állam. Előtte soha nem volt ukrán terület. "

Crimea was part of Soviet Ukraine for longer than it was part of Soviet Russia. Contrary to yet another popular myth – that the peninsula was a gift to Ukraine in 1954 to mark its ‘union with Russia of 1654’ – Crimea’s transfer to Ukraine in that year aimed to improve the peninsula’s economy, then in poor shape because of difficulties over water supply and a scarcity of farmers.

birkamenet 2022.08.11. 10:10:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te mélysötét Batyu, akkor is nyaljad majd a ruszki gazdád seggét, amikor Magyarországra fog bevonulni, anyádat a fél Vörös Haccsereg kenterben erőszakolja meg, téged meg hátra kötözőtt kézzel lőnek tarkón.

Ez a REALITÁS amivel szembe kell nézned, te agymosott selejt fidernyák.

birkamenet 2022.08.11. 10:22:06

@bordon

Te selejt ruezzki propagandista, a zsákfalusi eszeddel annyit tudhatnál a világról, hogy Európa legkorriptabb, leghomofóbb, legdiktatórikusabb országai:
1. Oroszoszág
2. Belaruszia
3. Orbanisztán

Úgyhogy inkább Orbanisztánról nyomjad a tényalapú elemzéseidet, úgymint a NERmaffia, Mér$zaros, Tiborc, a hitleri fajelméletek, a másság gyűlölésének és üldözésének a pöcegödre.

6.Lenin 2022.08.11. 10:24:01

Mutasson már valaki olyan írásos papírt, ahol igazolni tudja az előjogait a mások feletti uralkodásra!!!

Olvastok ti híreket? Másról se szólnak, mint a MÁSIK leigázásáról. Mióta 2 ember van a Földön, és lesz, erről fog szólni minden.

Mi fenéről is vitáztok?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 10:31:25

@arthurthedent:

"A realitás az, hogy a területszerző háborúkat a nemzetközi jog elítéli."

Ennek ellenére a nemzetközileg ma is elfogadott határok igen jelentős része (területszerző) háborúk során alakult ki. Most mégis elfogadjuk, sőt épp a nemzetközi jog alapján védjük ugyanezen határokat Hát nem érdekes?

EZ a realitás, minden más csak picsogás. Nem azt mondom, hogy ez feltétlenül jól van így, de akkor is EZ a realitás.

ulpius66 2022.08.11. 10:33:54

@arthurthedent:

"Ukrajnában tavaly július 1-jén lépett életbe az új földtörvény, mellyel megszűnt az adásvételt tiltó moratórium. A reformot a washingtoni székhelyű Nemzetközi Valutaalap (IMF) kérte, cserébe egy újabb hitelcsomagért. Az ukrán termőföldek majdnem harmada azóta amerikai kézbe került. Korábban Kína is vásárolt már az ukrán csernozjomból – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség."

Kérdés?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 10:35:33

@arthurthedent:

"Crimea’s transfer to Ukraine in that year aimed to improve the peninsula’s economy, then in poor shape because of difficulties over water supply and a scarcity of farmers."

Na persze, mert attól fejlődött a gazdaság meg a vízellátás, hogy sz egységes Szovjetunión belül áthelyeztek pár táblát- ezt te sem gondolhatod komolyan.

Más kérdés, mi volt a hivatalos duma.

ulpius66 2022.08.11. 10:37:41

@arthurthedent:

"Soros embere az egyik legnagyobb földtulajdonos Ukrajnában
Már a termőföld tavalyi privatizációját megelőzően amerikai multik tették rá a kezüket a világ legértékesebb termőterületeire Ukrajnában. Mindezzel csak az ukrán kisgazdák jártak rosszul - írta a kontra.hu."

Kérdés?

arthurthedent 2022.08.11. 10:40:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na persze, mert attól fejlődött a gazdaság meg a vízellátás"

Ja, mert sokkal hihetőbb, hogy az oroszok félszigeteket ajándékozgattak el. Mert az oroszok így szokták. :D

arthurthedent 2022.08.11. 10:42:35

@ulpius66: "Kérdés?"

Ja, egy. Hány rubelt kapsz ezért az izzadtságszagú erőlködésért? :D Vagy ukrán gabonát adnak? :D

ulpius66 2022.08.11. 10:54:07

@arthurthedent: "Hány rubelt kapsz ezért az izzadtságszagú erőlködésért?"

Ezt kikérem magamnak!

Már a feltételezés is sértő, hogy engem rubelben fizetnek!

ÉN EU-ÁLLAMPOLGÁR VAGYOK ÉS A TISZTELETDÍJAMAT CSAK ÉS KIZÁRÓLAGOSAN EURÓBAN FOGADOM EL!!!!
(abból fogok termőföldet venni Ukrajnában.....)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 11:04:17

@arthurthedent:

A Szovjetunión belül nem volt semmi jelentősége. Gesztusértéke volt csupán. Mint ha áttenném a telefonomat a bal zsebemből a jobba. Így is, úgy is nálam van, az enyém.

ez a nevem senki 2022.08.11. 11:05:24

föld
szerz
és
íz
rel
ről
mia vélem
ény

Etniez 2022.08.11. 11:07:37

@bordon: "az orosz hadifoglyok torkát, majd az út közepén fetrengő haldoklókat lövik, vagy amikor egy lépcsőházban egy ukrán nemnáci beletokja a bajonettet az orosz fogoly fejébe."

Ezekről nem is hallottam, tudsz dobni egy linket? Utána néznék.

A videót, amit láttam sajnos törölték a Reddit-ről, így ma már csak a maradványai lelhetőek fel:

www.ibtimes.sg/disturbing-video-shows-russian-soldiers-castrating-ukrainian-prisoners-war-watch-66050

Etniez 2022.08.11. 11:09:47

@arthurthedent: Minek foglalkozol agyhalottakkal?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:13:34

Durva ez a sok hülye propaganda.
Főleg amikor itt van nekünk Artúr, aki megmondja a tutit
"Az oroszok vérszomjasak. Legalábbis sokan közülük azok. Az ukránok kiirtásáról, a nyugat elleni globális háborúról álmodoznak, mi lenne ez, ha nem "vérszomj"."
Ez van, parasztok, fogadjátok el, az oroszok vérszomjasak. Az ukránok nem, azok jámbor békés emberek.

Boldeone2 2022.08.11. 11:16:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ennek ellenére a nemzetközileg ma is elfogadott határok igen jelentős része (területszerző) háborúk során alakult ki. Most mégis elfogadjuk, sőt épp a nemzetközi jog alapján védjük ugyanezen határokat Hát nem érdekes?"

- Nem èrdekes. A második világháborút lezáró Párizsi bèkeszerződès rögzítette az európai határokat, Ukrajnának egy másik , szintèn a nagyhatalmak által garantált Budapesti memorandumban szavatolták Ukrajna függetlensègèt ( cserèben leszerelte atomtölteteit )
A második világháborút lezáró bèkerendszert rúgta fel most a ruszki, ès nemzetközi jogrendet , amikor megtámadott egy független országot. De, valójában egèsz Európát fenyegeti , nemcsak Ukrajnát!
Nem vèletlen a teljes összefogás ezzel az irracionális barbarizmussal szemben! Ezután bármely európai államot lehengerelhet a keleti agresszor ??? Álljunk már meg ! 10x ennyi fegyvert kellene küldeni Ukrajnának, mert itt nem a Donbassról, de nem is Ujraináról van szó, hanem az európai demokratikus államok lètèről!
Oroszországot ebben a formájában amiben most van: zárt , hadiállam , nyílt diktatúra - össze kell roppantani, ez az összes európai ország èrdeke
Sajnos , ez egy nehèz folyamat, de vègig kell járni az utat ...Tulajdonkèppen , Fukuyama nagyon jól mondja a legutóbbi interjúban : egy 21. századi Hitlerrel van dolgunk , akit el kell távolítani a civilizáció èrdekèben ( ha finoman akarunk fogalmazni )

arthurthedent 2022.08.11. 11:17:44

@tiltsál ki te gyökér: Putyin az ukránok kiirtásáról álmodozik, az oroszok 70-80%-s mrg támogatja. Akkor mi ez, ha nem vérszomjasak?

"Az ukránok nem, azok jámbor békés emberek."

Igen gyenge kifogás, érvelési hiba.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:20:08

@arthurthedent:
Erre van bármilyen forrásod, hogy 80% orosz az ukránok kiirtásáról álmodozik?
Te artúrka, ha ki akarnák irtani az ukránokat, akkor odabasznának egy atomot, nem? Miért hazudsz?

Miért is kell Ukrajna mellett állnia bárkinek, mondd csak el..

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:20:38

@Boldeone2: hanem az európai demokratikus államok lètèről!
Miért hazudsz?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:22:09

@Boldeone2:
"Oroszországot ebben a formájában amiben most van: zárt , hadiállam , nyílt diktatúra - össze kell roppantani, ez az összes európai ország èrdeke"
Ostoba propagandista vagy. Oroszországot már páran megpróbálták, és nem sikerült összeroppantani.
A szivárványhadosztálynál komolyabb hadseregeknek sem. De basztassuk csak a ruszkit, amíg tényleg be nem gorombul.

arthurthedent 2022.08.11. 11:26:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A Szovjetunión belül nem volt semmi jelentősége. Gesztusértéke volt csupán."

A szovjetúnió nem úgy működött, ahogyan azt te elképzeled. Útlevél kellett, nem volt szabad engedély nélkül utazni és költözni.

arthurthedent 2022.08.11. 11:27:48

@tiltsál ki te gyökér: "De basztassuk csak a ruszkit, amíg tényleg be nem gorombul."

Csak egy ostoba ember képzelheti azt, hogy ha az orosznak kinyalintod a seggét, akkor békében hagy.

arthurthedent 2022.08.11. 11:29:50

@tiltsál ki te gyökér: "Oroszországot már páran megpróbálták, és nem sikerült összeroppantani."

Brezsnyevnek sikerült, szerintem Putyinnak is menni fog. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 11:30:49

@Boldeone2:

"A második világháborút lezáró bèkerendszert rúgta fel most a ruszki"

Mely békerendszer eleve nem kis részben erő(szako)n alapuló határokat ismert el. :D Világos.

Szóval eszerint nem az számít, békésen vagy erőszakos úton alakult ki egy határ, hanem azon, hogy az erősebbek szentesítik-e az erőszakkal létrejött határokat Príma! Eszerint s nemzetközi jog mégis szentesíti az erőszakot, ha a győztes úgy akarja.

Nem gondolod, hogy ezek után álszent dolog a nemzetközi jogra mint jogalapra hivatkozni?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:33:29

@arthurthedent: Nem. Az ostoba ember az arról ír cikket, hogy az oroszok vérszomjasak.
Ez nettó rasszizmus, amit más esetben annyira elítéltek.

Arról nem is beszélve, hogy szentté avattok egy, az orosznál korruptabb rohadt rendszert, egy bukott országot, ahol ténylegesen bántották a kisebbségeket.
A fajtád arról pofázik, hogy az ukrán csak nyugodtan szabadon akar élni, a gonosz orosz megtámadta. Mi van azokkal a területekkel, amik nem akartak az ukrán gazdasági és társadalmi rakétához csatlakozni, és szabadon akartak élni, és mondjuk beszélni az anyanyelvüket? Nekik nem jár a szabadság?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 11:35:29

@arthurthedent:

Ettől még gazdaságilag és politikailag is egy ország volt. Az, hogy a muzsik nem utazhatott szabadon, ezen nem változtat.

Mellesleg tudod, hogy Ukrajnában a sorköteles férfiak nem utazhatnak szabadon? A demokrácia és a szabadságjogok mintaországa, a szabad és demokratikus Európa szíve, ahogy április 4-én Charles Michel mondta Kijevben.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:35:52

@arthurthedent:
"A szovjetúnió nem úgy működött, ahogyan azt te elképzeled. Útlevél kellett, nem volt szabad engedély nélkül utazni és költözni."
ÉÉÉS? Szerintem ne menjünk abba bele, hogy ki tud többet a Szovjetunióról, mert te konkrétan semmit.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:37:06

@arthurthedent: "Brezsnyevnek sikerült, szerintem Putyinnak is menni fog. :D"
Brezsnyex speciel ukrán volt.

Etniez 2022.08.11. 11:40:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mellesleg tudod, hogy Ukrajnában a sorköteles férfiak nem utazhatnak szabadon? A demokrácia és a szabadságjogok mintaországa, a szabad és demokratikus Európa szíve, ahogy április 4-én Charles Michel mondta Kijevben."

Ne legyenek kétségeid, ha Magyarországot támadná meg valaki, a magyar férfiak sem hagyhatnák el az országot, hanem teljesíteni kellen a hadkötelezettségüket.

Ne haragudj, de ilyen faszságot már nagyon régen írtál.

Etniez 2022.08.11. 11:40:43

@tiltsál ki te gyökér: Akkor megint egy ukrán fogja megroppantani, a történelem itt is ismétli önmagát.

Etniez 2022.08.11. 11:41:31

@tiltsál ki te gyökér: Mi van ügynök, lebuktattad magad? :DD

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 11:49:34

@ulpius66: rendesen elszakadtál a valóságtól. Az, hogy Orbán hibázott, az ország nem Európa kistigrise, egyértelműen látszik. Semmi köze az ellenzékhez. Kár belekeverni. Egy dolgot árul csak el, rettegsz attól, hogy Orbán megbukhat.
Orosz gáz a világpiaci ár kétszereséért? Hát, ilyen barát csak neked kell.

Boldeone2 2022.08.11. 11:51:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szóval eszerint nem az számít, békésen vagy erőszakos úton alakult ki egy határ, hanem azon, hogy az erősebbek szentesítik-e az erőszakkal létrejött határokat Príma! Eszerint s nemzetközi jog mégis szentesíti az erőszakot, ha a győztes úgy akarja"

- A nemzetközi jogrend nagyobb rèsze a második világháború után alakult ki, az államoknak valahol határt kell(ett) szabni a jogos vagy kevèsbè jogos területi követelèseiknek , különben soha nem lesz vège az emberisègek ma már a lètèt fenyegető háborúnak , amelyekből akár a harmadik világháború is kirobbanhat
A nemzetközi jog a nemzeti határok sèrthetetlensègèt mondja ki, ès szól a háborús jogról: jus ad bellum , jus in hello
Egyèbkènt sèrelmi politika alapján több száz èvre visszamenőleg lehetne területi igènyekkel fellèpni egymással szemben , ami sehová nem vezet
Ennek a küzdelemnek soha nem lenne vège , csak èppen mindig a pillanatnyi erőviszonyok határozzák meg hol a határ
A nemzetközi jog ennek barbarizmusnak próbál vèget vetni, nem pedig törtènelmi igazságot teremteni , amit soha nem lehet ...

A lènyeg : a bèke mindennèl jobb, a háború valójában megnyerhetelen a 21. században ! Mindenki szenvedni fog , mèg a győztes" is ...Sőt, az igazán ...meg az egèsz világ ...

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:57:36

@Etniez: Mivel buktattam le magam, te hülye?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:58:32

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Orosz gáz a világpiaci ár kétszereséért?"
Nem unjátok ezt a hülyeséget? Ott a világpiac miért nem vásárol Európa éppen?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 11:58:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de, nagyon érdekes, hogy nemzetközi szinten védjük a határokat. Ha nem így lenne, milyen érdekes is lehetne, ha az ország fele Romániához tartozna. Budapesttel együtt...

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 11:59:27

@Etniez: "Akkor megint egy ukrán fogja megroppantani, a történelem itt is ismétli önmagát."
Putyin ukrán? Nem is tudtam.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 12:01:07

@tiltsál ki te gyökér: " van, parasztok, fogadjátok el, az oroszok vérszomjasak. Az ukránok nem, azok jámbor békés emberek"

Ez nem érv. Nem vagy te fideszes?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 12:01:55

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Az megvan, hogy nem én jelentettem ezt ki, hanem a posztoló?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 12:04:45

@Boldeone2:

A lènyeg : a bèke mindennèl jobb, a háború valójában megnyerhetelen a 21. században !

Akkor Orbánon meg a pápán kívül miért nem a békét erőlteti senki?
Az egész ostoba unió fegyvereket küld, támogatást ad, szankciókkal baszik ki magával, de a békét nem nagyon akarja senki. Miért?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 12:07:35

@Boldeone2:

"A nemzetközi jog ennek barbarizmusnak próbál vèget vetni, nem pedig törtènelmi igazságot teremteni , amit soha nem lehet ..."

Éppen ezért figja idővel - ha kelletlenül is, de - tudomásul venni a későbbi területszerző háborűk eredményét is.

TFH Kína holnap lerohanja Tajvant. Szerinted meddig lesz tartható bármely komolyabb, Kína elleni szankció? Főleg úgy, hogy a legtöbb ország, köztük az USA is elismeri az egy Kína elvet.

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a valamikor a 2. vh. után rögzített határok mostantól a Nap vörös óriássá válásáig állandóak maradnak.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 12:10:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Csak addig amíg ezeknek a nyomorultaknak azt mondja a tartótisztje.
A határok addig szentek és sérthetetlenek amíg meg nem változik valakinek az érdeke.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 12:10:22

@tiltsál ki te gyökér: Európa épp vásárol. Te teljesen hülye vagy?
Inkább az érdekelne, hogy nálunk miért drágul a gáz, amikor Putyin negyed áron adja? Miért nincs feltöltve a készlet, amikor Szerbiának adjuk el, és ők már 80% fölötti feltöltöttséget értek el?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 12:12:07

@tiltsál ki te gyökér: nem, az összehasonlítás a te érvelési hibád.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 12:15:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: akkor, ezen logika szerint az orosz bevonulás helyénvaló, az ukrán ellenállás elvetendő.
A múltban nem volt ritka, hogy megtámadott országok védekeztek, sőt, mások segítettek nekik.
A te logikád szerint, az ukránoknak több joguk van a Krímhez, mint az oroszoknak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 12:16:38

@tiltsál ki te gyökér: ne menjünk ebbe bele, gazdasági kérdésekben még mindig felmostam veled a padlót.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 12:25:09

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hát tényleg! Te vagy az az idióta, akinek nincs fogalma a GDP-ről.
Azért jó a kommentelés, mert mindig minden hülye meg van győződve, hogy igaza van.

Szóval tudtommal Szerbia teljes kapacitása 0,75mrd köbméter, a mienk 6. Szóval, ha a szerbek fullon vannak, akkor a mi félig töltöttségünknek a negyedét tudják hozni. És tudtommal Magyarország bértárol Szerbiának félmilliárdot, szóval nem neki adja, hanem az övé.
Van még kérdésed?

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 12:34:02

@tiltsál ki te gyökér: lényegtelen információk. Megint látszik, hogy fogalmad sincs semmiről. Nem, a gdp számításával kapcsolatban te az általános iskola szintjén vagy.
Én értek hozzá.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.08.11. 12:35:41

@tiltsál ki te gyökér: a gázkapacitás számítása: az elmúlt 5 év átlagfogyasztásának 35%-a.
Az, hogy mennyi a fizikai tárolókapacitás az országban, lényegtelen információ.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 12:38:50

@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Szerbiának adjuk el, és ők már 80% fölötti feltöltöttséget értek el?"

Szerbiának nagyon kicsi a tároló kapacitása. Az meg kevés gáztól is megtelik. Azért végzünk számukra bértárolást.

arthurthedent 2022.08.11. 13:05:01

@tiltsál ki te gyökér: "Nem. Az ostoba ember az arról ír cikket, hogy az oroszok vérszomjasak."

Leírtam az érveimet. Neked vannak?

"Ez nettó rasszizmus, amit más esetben annyira elítéltek."

Te valakivel összekeversz, valamiféle csoportba sorolsz, valószínűleg ostobaságod miatt. Előrulom: soha nem voltam baloldali és soha nem szavaztam a liberálisokra.

"Arról nem is beszélve, hogy szentté avattok egy, az orosznál korruptabb rohadt rendszert, egy bukott országot, ahol ténylegesen bántották a kisebbségeket."

Soha nem avattam szentté senkit. Viszont az orosznál korruptabb rendszert nem nagyon lehet elképzelni és az oroszok TÉNYLEG bántják a kisebbséget.

"A fajtád arról pofázik, hogy az ukrán csak nyugodtan szabadon akar élni, a gonosz orosz megtámadta."

Nem támadta meg? Az ukránok nem szabadon akarnak élni? Mégis mi a francról beszélsz? Milyen az én fajtám te marha? Mindig is a fideszre szavaztam... na jó, egyszer a jobbikra. Akkor én milyen "fajta" vagyok?

"Mi van azokkal a területekkel, amik nem akartak az ukrán gazdasági és társadalmi rakétához csatlakozni,"

Ukrajna nem várta senkitől, hogy csatlakozzon hozzájuk.

"és szabadon akartak élni, és mondjuk beszélni az anyanyelvüket? Nekik nem jár a szabadság?"

Maga putyin elvtárs mondta, hogy nincs is olyan, hogy ukrán nyelv. Akkor most meghazudtolod? Az oroszok bevezetik a kötelező orosz nyelvű oktatást az elfoglalt területeken. Te komolyan azt hirdeted, hogy itt a szabad nyelvhasználatról van szó? Mennyira vagy te ostoba?

arthurthedent 2022.08.11. 13:11:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a valamikor a 2. vh. után rögzített határok mostantól a Nap vörös óriássá válásáig állandóak maradnak."

Az ember sem él örökké, mégis, ha elvágod a szomszéd nyakát, akkor elítélnek. A hidak sem tartanak örökké, mégis, ha felrobbantasz egy hidat elítélnek.

Nem tudom mennyit kellett agyilag gyúrmáznod mire kitaláltad, hogy a határok nem örökéletűek ezért az oroszoknak joguk van gyilkolni, de szeretném megértetni veled, hogy ez a gondolatmenet súlyos elmezavarra utal.

6.Lenin 2022.08.11. 13:16:57

@arthurthedent:

Szerintem te sokkal ostobább vagy. Te tényleg el is hiszed amiket itt és most leírtál?

arthurthedent 2022.08.11. 13:26:14

@6.Lenin: "Szerintem te sokkal ostobább vagy. Te tényleg el is hiszed amiket itt és most leírtál?"

Szóval nem igaz, hogy az ember sem ér örökké? Vagy nem igaz, hogy ha legyilkolsz valakit, akkor elítélnek? Melyik állításom nem igaz szerinted?

Papa Wutz 2022.08.11. 13:40:13

@Etniez: Itt van egy, a New York Post honlapjáról: nypost.com/2022/04/06/ukrainian-forces-caught-on-video-shooting-dead-wounded-russian-soldier/
A BBC One-on este a The One Showban sopánkodtak arról, hogy mennyire terjed az orosz propaganda / fake news, ezek után igen meglepő volt, mikor másnap néztem a híreket (nem tudom már, hogy a News at One-t vagy a News at Sixet, de mindegy is). Ott szerepelt ez a video de sajna a BBC iPlayeren már nem elérhető. Itt leírják, hogy megvizsgálták az eredetiségét, megtalálták a helyszínt is, és nem találtak bizonyítékot arra, hogy ne lenne valódi: www.bbc.com/news/61025388
Érdekes, hogy csak egy alkalommal került be a hírekbe, utána mély lapítás és hallgatás róla.

arthurthedent 2022.08.11. 13:54:16

@Papa Wutz: Az általad linkelt cikkben nem állítják, hogy az ukrán hadsereg vagy ukránok öltek volna meg orosz katonákat. Azt írják, hogy a "Georgian Legion, a foreign paramilitary unit" látható a felvételen és, hogy az ukrán hadsereg elítélte az ilyesmit és kivizsgálja az esetet.

Szóval ezt hozni példának arra, hogy az ukrán hadsereg miket csinál elég álságos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 15:00:27

@arthurthedent:

"szeretném megértetni veled, hogy ez a gondolatmenet súlyos elmezavarra utal."

Én is veled azt, hogy bár ez a te blogod, ez még messze nem jogosít fel téged arra, hogy engem vagy mást elmebetegnek mondj. Kivéve persze, ha Brendel Matyi nyomdokába akarsz lépni.

És nem, az oroszoknak nincs joguk gyilkolni, de ha megteszik, és ekképp területet szereznek, azt előbb-utóbb a világ országai tudomásul veszik, ahogy tették ezt más területszerzéssek is. E tény kijelentése utal szerinted komoly elmezavarra? Hááát...

birkamenet 2022.08.11. 15:00:55

@ulpius66:

A magyar földeknek meg trafikoknak meg 100%-a került a NER maffia tulajdonába.

Van még kérdésed te atomtudós?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 15:03:39

@Papa Wutz:

Ha a tények és az ukránokról Nyugaton alkotott ideálkép ellentmond egymásnak, akkor annál rosszabb a tényeknek.

BOAR 2022.08.11. 15:04:02

@arthurthedent: Nem mellesleg a grúzoknak is van miért szeretni a ruszkikat, csak kiegyenlítik a számlát...
Amúgy meg aki kurvának áll, ne ríjon ha basszák... Aki elmegy Ukrajnába harcolni, abban a tudatban, hogy a honfitársai milyen kegyetlenségeket követtek el az ukrán katonákkal és civilekkel!!! szemben, ne várja, hogy kakaós kaláccsal etetik. Pláne ha maga is részt vett a fentiekben és azután esett fogságba.
Az ukránok bosszúból, büntetésből, elkeseredésből teszik amit tesznek. a ruszkik meg azért, mert ilyenek, ebben szocializálódtak, ez a természetes nekik.

BOAR 2022.08.11. 15:06:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az utal komoly elmezavarra, hogy számodra ez természetes és ezáltal elfogadható.
Meg az, hogy bértroll vagy.
Nem tudom, melyik ijesztőbb.

birkamenet 2022.08.11. 15:09:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ugyanmán Józsinéni batyu, honnan is tudnád te agymosott NER birka, hogy torzult elméjű kóros elmebeteg vagy? Neked a népirtás természetes mert majd megszokjuk. Jappersze te feketeöves kretén.

birkamenet 2022.08.11. 15:11:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csak hogy isméljünk te torzult agyú lény:

Te mélysötét Batyu, akkor is nyaljad majd a ruszki gazdád seggét, amikor Magyarországra fog bevonulni, anyádat a fél Vörös Haccsereg kenterben erőszakolja meg, téged meg hátra kötözőtt kézzel lőnek tarkón.

Ez a REALITÁS amivel szembe kell nézned, te agymosott selejt fidernyák.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 15:13:39

@arthurthedent:

"Ukrajna nem várta senkitől, hogy csatlakozzon hozzájuk."

Csak az egész világtól követel - nem kér: követel - pénzt, fegyvert, szankciókat az oroszok ellen.

Legfrissebb követelése, amely mögé már be is állt az észt és a finn miniszterelnök, hogy a világ országai tiltsanak ki területükről minden oroszt.

Valamelyik címeres idióta azt is kijelentette, hogy az EU területére lépni nem emberi jog, hanem kiváltság. Ami azért is minimum érdekes, mert ugyanezen idióták fogadtattáj el az ENSZ-szel, hogy a migráció alapvető emberi jog. Amiből az következik, hogy szerintük egyetlen orosz sem ember. De azért küzdenek a rasszizmus ellen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 15:17:12

@BOAR:

Nem elfogadható, mégis előbb-utóbb realitás lesz Akkor is, ha valaki nem fogadja el a realitásokat.

6.Lenin 2022.08.11. 15:25:44

@arthurthedent:

Nem. Másban vagy ostoba. Amikor az ukrán -orosz háborúról hadoválsz hülyeségeket.
Meg az szent ukránokról.
Lehet, hogy nemsokára az ukránok fogják meglincselni a zöld gazembert.

birkamenet 2022.08.11. 15:31:43

@tiltsál ki te gyökér:

Te putyin segglakó, a ruszkugazdád országa teljesenössza van roppanva. Csak kamu volt a gatalmasokaj meg gázjövedelemy mikőzben a ruszkik csak lényegesen kevesebbet tudnakeladni.

Ráadásul az indiai meg kinai haverjaik hülyére zsarolják a vén szaros putyint, csak 65 dolláron veszik az olajat

A boltok üresek, az autókat már airbag nélkül gyártják, akkora a hiánygazdaság. De az évszázad röheje az, hogy a repülő gépjavitásnál az alkatrészt úgy szerzik be, hogy egy másik gépet szétszednek.

Kurva nagyok vagytok ti ruszki seggnyaló fidess birkák! Ti vagytok a fény a Nyugatnak!

birkamenet 2022.08.11. 15:36:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Fogadd el a realitást, miszerint te kóros elmebeteg vagy. Csak egyedül te tiltakozol ellene, úgyse fogja a világ megtenni neked a szivességet, hogy azt hazudja, hogy Józsinéni te aztán nem vagy ám torzult elméjű kóros barom!

bordon 2022.08.11. 15:38:36

@Papa Wutz: @Etniez: április 7-én is volt egy hír több nyugati organumban, amiben bemutatták, hogy hogy végzik ki az ukrán fegyveresek az orosz hadifoglyokat.
Aztán volt egy videó, amiben egy lépcsőházban egy orosz foglyot a földre nyom egy ukrán izomagyú fegyveres és beletolja azl fejébe bajonettet, közben a fogoly vinnyog, sír, hörög.
Aztán ott volt az a videó, amiben egy jármű mellé felállított orosz hadifoglyok térdét lőtték szét az ukránok.
Meg az a videó, amiben az úton fekvő még élő, elvágott torokkal vergődő, köpennyel letakart orosz fogolyokba eresztenek golyót az ukrán oldalon harcoló grúz fegyveresek. Kis patakban folyik a vér az úton abban videóban. Elég sokkoló.
Persze ezeket redditről hamar leszedték, mert ellentmondanak annak a nézetnek, hogy brutális háborús bűnöket csak az oroszok követnek el.

Mindkét oldal csinált gyomorforgató dolgokat. Az ukrán se szent ám. Nyilván az orosz az agresszor, de az ukrán se áll ám olyan távol tőlük lélekben.

bordon 2022.08.11. 15:47:42

@BOAR: Az ukrán meg az orosz azért nem olyan távoli rokonok. Egy közegben nőttek fel, egy birodalomban, ugyanazt a levegőt szívták, ugyanabban a cári majd szovjet rendszerben éltek. Az ukrán pont olyan brutális, agresszív, mint a ruszki, csak nyilván kevesebb volt a lehetőségük mások elnyomására, de amikor az ukrán kerül olyan pozícióba, akkor ő is brutális mészárlásba kezd ám. Lásd a volhíniai mészárlásokat, amiben százezer lengyelt gyilkoltak le bestiális kegyetlenséggel az ukrán nacionalisták. Meg a holokausztból is önként és dalolva vették ki a részüket az ukránok.
Az oroszok és az ukránok államai Európa két legkorruptabb állama. A Szovjetunió bukása után egyetlen országban sikerült tartósan rontani az életszínvonalat, ez pedig Ukrajna. Oka a korrupció, hogy az ukránok ilyenek, ellopták, eladták a saját országukat.

6.Lenin 2022.08.11. 15:47:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te még el tudod képzelni, hogy haladóék normálisan is képesek lennének gondolkodni?

Vagy nem tudod elfogadni, hogy haladóék az 1etlen, igazi emberi faj, és mindig, mindenben nekik van igazuk? Pedig ezekről szól az emberiség története már néhány ezer éve. Igaz, bizonyítani nem tudják, de milliókat gyilkoltak már le miatta, mert ők sem hittek nekik. Most is Ukrajnában ezért halnak meg ezrek, és sajnos még fognak is.

Ja, még Isten is kipusztított a teremtményei közül néhányat, az emberen ilyen apróságot dőreség számonkérni, szerintem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 16:04:23

@6.Lenin:

"Vagy nem tudod elfogadni, hogy haladóék az 1etlen, igazi emberi faj, és mindig, mindenben nekik van igazuk?"

Nem elég, ha ők elfogadják magukról? Másnak meg úgysem hisznek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 16:07:51

@bordon:

El tudod képzelni, a nyugati segélyekből mennyi megy el korrupcióra? Hiszen a hírek szerint még a kapott fegyvereket is ellopják (nyilván csak az ellopható méretűeket), a pénzt meg még könnyebb.

birkamenet 2022.08.11. 16:33:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mi van te degenerált józsinéni, gyártod a fika nickjeidet, hogy aztán egyetérts önmagaddal?

Az a baj, hogy a konspirációd azért bukik mint az ólajtó , mert két egyformán agytorzult lény nyomja ugyanazt a degeneráltságát.
Vagy van egy szintén kretén ikertesód?

6.Lenin 2022.08.11. 16:34:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ezért érdekesek számomra az itt zajló viták (sok száz, ezer alkalommal)
Még 1x sem vettem észre olyasmit, hogy valakinek változott volna a véleménye, valójában.

birkamenet 2022.08.11. 16:41:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Te selejt ruszki propagandista, azért végez orbán gáz bértárolást a szerbeknek, mert putyin gazdája ere utasitotta. A szerbek ugyanis a ruszkik ikertestvérei, akik pont olyan senkiházi ruszki felsz.opó népség, mint te neg az orbánod meg a fidernyák barmok. Putyin jó előre szólt a két csatlósának, hogy töltsék fel a gáztárolókat, mert nemsokára elzárja a csapot.

birkamenet 2022.08.11. 16:47:51

@bordon:

Te degenerált alulfizetett ruszki propagandista, ezt a szövegedet ma már 3-szor nyomtad be ugyanitt.

Akkor hát ismételjünk:

Te selejt ruszki propagandista, a zsákfalusi eszeddel annyit tudhatnál a világról, hogy Európa legkorruptabb, leghomofóbb, legdiktatórikusabb országai:
1. Oroszoszág
2. Orbanisztán
3. Belarusz

Úgyhogy inkább Orbanisztánról nyomjad a tényalapú elemzéseidet, úgymint amelyik a NERmaffia, Mér$zaros, Tiborc, a hitleri fajelméletek, a másság gyűlölésének és üldözésének a pöcegödre

birkamenet 2022.08.11. 17:02:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na még egyet józsinéni: orbán pont olyan selejt nacionalista néppé kivánja degenerálni a magyarokat, mint a szerbek.

Jut eszembe, a szerb szintén ruszki bérenc haverján kivül meghivták orbánt máshova is az elmúlt fél évben?

arthurthedent 2022.08.11. 18:31:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hiszen a hírek szerint még a kapott fegyvereket is ellopják"

Ja, az orosz sereget meg lapátnyéllel kergették vissza kijev alól. Hát persze, hihető.

BOAR 2022.08.11. 18:42:02

@bordon: A történelmi bűnöket emlegetni nincs semmiféle erkölcsi alapunk. a derék magyar vitézek is követtek el hasonló mészárlásokat just for fun olyanok ellen akikkel amúgy semmi bajunk nem volt.
A jelenlegi helyzetben meg az oroszok mentek oda hívás nélkül...kirabolták, megerőszakolták, minden téren terrorizálták a civil lakosságot, megkínozták a hadifoglyokat mert annyi esze nem volt a tajgaparasztnak, hogy ő is fogságba eshet. Most meg rínak mint a fürdőskurva pedig csak azt kapják vissza amit adtak...helybe mentek a lófaszért.

BOAR 2022.08.11. 18:46:24

@arthurthedent: Nagy betűkkel hozta le a fityiszmédia és így az index is a hírt a szlovák bűnözők elfogásáról akiknél "ukrajnából származó nyugati fegyvereket, robbanóanyagot stb." találtak.
Aztán két nap múlva halkan a lap alján megjelent, hogy szó sem volt fegyverekről. De a suttogó propaganda azonnal beindult, az itteni fidesztrollok is rögtön elkezdtek hörögni, hogy azért vannak a fegyverraktárak a nyugati országrészben, hogy könnyebb legyen kicsempészni a fegyvereket. Tök mindegy, hogy a hír hamisnak bizonyult, ők azt akkor is jobban tudják...

6.Lenin 2022.08.11. 18:47:26

@BOAR:

"A történelmi bűnöket emlegetni nincs semmiféle erkölcsi alapunk."

Még Istennek sincs, az embernek meg főleg nincs. Neked sincs.

6.Lenin 2022.08.11. 18:51:10

@BOAR:

Miből gondolod, hogy kellett nekik 2 nap, hogy megtudják az igazságot arról, amiről előtte írtak.
Érted te a saját gondolatmenetedet?
Kétlem.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 19:34:27

@arthurthedent:
Na, szóval nincs se kedvem, se időm végigolvasni ezt a rengeteg baromságot. De csak neked:

"Nem. Az ostoba ember az arról ír cikket, hogy az oroszok vérszomjasak."
Leírtam az érveimet. Neked vannak?"
Mi az érved? Hogy Putyin ki akarja irtani az ukránokat. Ekkora baromságot hol és mikor olvastál? Nonszensz, légbőlkapott faszság.

"Ez nettó rasszizmus, amit más esetben annyira elítéltek."
Te valakivel összekeversz, valamiféle csoportba sorolsz, valószínűleg ostobaságod miatt. Előrulom: soha nem voltam baloldali és soha nem szavaztam a liberálisokra."
Attól függetlenül, hogy kire szavaztál, ez nettó rasszizmus, ami miatt sivalkodni szoktatok.

"Arról nem is beszélve, hogy szentté avattok egy, az orosznál korruptabb rohadt rendszert, egy bukott országot, ahol ténylegesen bántották a kisebbségeket."
Soha nem avattam szentté senkit. Viszont az orosznál korruptabb rendszert nem nagyon lehet elképzelni és az oroszok TÉNYLEG bántják a kisebbséget."
Az ukrán rendszer sokkal korruptabb mint az orosz, és ők tényleg bántották a kisebbséget - mondjuk 14 óta lőnek, de a magyarokat is fenyegették.

"A fajtád arról pofázik, hogy az ukrán csak nyugodtan szabadon akar élni, a gonosz orosz megtámadta."
Nem támadta meg? Az ukránok nem szabadon akarnak élni? Mégis mi a francról beszélsz? Milyen az én fajtám te marha? Mindig is a fideszre szavaztam... na jó, egyszer a jobbikra. Akkor én milyen "fajta" vagyok?"
Te ostoba fajta vagy. Például azért, mert két összetartozó mondatot sem vagy képes értelmezni.

"Mi van azokkal a területekkel, amik nem akartak az ukrán gazdasági és társadalmi rakétához csatlakozni,"
Ukrajna nem várta senkitől, hogy csatlakozzon hozzájuk."
Nem hát te fasz. De pár megye leszakadt 14 körül, mert nem akarnak Ukrajnához, ehhez a remek demokráciához és Európa szívéhez tartozni

"és szabadon akartak élni, és mondjuk beszélni az anyanyelvüket? Nekik nem jár a szabadság?"
Maga putyin elvtárs mondta, hogy nincs is olyan, hogy ukrán nyelv. Akkor most meghazudtolod?"
Te tényleg ennyire nem érted, hogy az orosz anyanyelvű kisebbségről beszélek?

"Az oroszok bevezetik a kötelező orosz nyelvű oktatást az elfoglalt területeken."
Nagyon helyes. Az ukrán is bevezette, ugye? Már jóval előttük. Sőt, már a történelmet is átírják. Sőt, az orosz kékmacskát is betiltották.

arthurthedent 2022.08.11. 19:38:35

@BOAR: "A történelmi bűnöket emlegetni nincs semmiféle erkölcsi alapunk. a derék magyar vitézek is követtek el hasonló mészárlásokat"

Csak a logika kedvéért: akkor a derék magyar vitézeknek nincs erkölcsi alapjuk, nem? :D

arthurthedent 2022.08.11. 19:39:54

@tiltsál ki te gyökér: "Az ukrán is bevezette, ugye? Már jóval előttük."

Igazából az oroszok telepítettek be orosz ajkúakat az elején. Például éppen a Krím félszigetre. Az oroszosítás a szovjetúnióban nagyon kedvelt elfoglaltság volt.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 19:41:14

@arthurthedent:
"Azt írják, hogy a "Georgian Legion, a foreign paramilitary unit" látható a felvételen és, hogy az ukrán hadsereg elítélte az ilyesmit és kivizsgálja az esetet.

Szóval ezt hozni példának arra, hogy az ukrán hadsereg miket csinál elég álságos."

Aham. Akkor amikor a Wagner csoport, a csecsenek vagy a nyenyec katonák csinálnak csúnya dolgokat ahhoz sincs semmi köze az orosznak.

arthurthedent 2022.08.11. 19:41:39

@tiltsál ki te gyökér: "Nem hát te fasz. De pár megye leszakadt 14 körül, mert nem akarnak Ukrajnához, ehhez a remek demokráciához és Európa szívéhez tartozni"

Ja, az orosz hadsereg kis zöld emberkéi bevonultak és megvizsgálva a helyzetet arra jutottak, hogy ezek a megyék igazából putyinhoz akarnak tartozni, nem európához, mert... mert... miért is?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 19:42:04

@arthurthedent:
"Igazából az oroszok telepítettek be orosz ajkúakat az elején. Például éppen a Krím félszigetre. Az oroszosítás a szovjetúnióban nagyon kedvelt elfoglaltság volt."

És akkor onnantól az ukránnak joga van korlátozni a kisebbségeket 2014-től mindenben, ugye?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 19:47:44

@arthurthedent:
"Ja, az orosz hadsereg kis zöld emberkéi bevonultak és megvizsgálva a helyzetet arra jutottak, hogy ezek a megyék igazából putyinhoz akarnak tartozni, nem európához, mert... mert... miért is?"

Jaaa, te jobban tudod ezt is. Értem.
A Donbasz területen élő oroszok le akartak szakadni Ukrajnától. Mert nem használhatták a nyelvüket, elegük volt a sok szarból amit a bukott ukrán állam csinált. Nem vonult oda be senki - akkor mér. Úgy 8 éve akarnak függetlenek lenni, és az ukrán lövi őket.
NEM EURÓPÁHOZ? Te hülye, Ukrajna Európa? Baszod, semmi köze Európához, egy korrupt kleptokrácia, Európa legszarabb gazdasági és társadalmi mutatóival. És igen, lehet, hogy valaki egy gazdagabb és fejlettebb országhoz akar csatlakozni ahol háromszor akkorák a bérek, mint a remek Ukrajnában. Ja, és mondjuk használhatja az anyanyelvét, és mondjuk nem verik meg a boltban, ha megszólal.
És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy esetleg nem is akartak Oroszországhoz csatlakozni, hanem függetlenek akartak lenni.

arthurthedent 2022.08.11. 19:48:08

@BOAR: "minden téren terrorizálták a civil lakosságot, megkínozták a hadifoglyokat mert annyi esze nem volt a tajgaparasztnak, hogy ő is fogságba eshet. Most meg rínak mint a fürdőskurva pedig csak azt kapják vissza amit adtak...helybe mentek a lófaszért."

Pontosan! Amikor egy ezred részét kapják vissza annak, amit ők műveltek, akkor egyből megy a nagy felháborodás meg a rinyálás. Bucsa után mondta az egyik ukrán parancsnok, hogy ezentúl nem lesznek hadifoglyok. Nem mondom, hogy helyeslem, nem mondom, hogy erkölcsös dolognak tartom, de meg tudom érteni.

6.Lenin 2022.08.11. 19:50:05

@arthurthedent:

Most meg kell védenem Boar-t. Logikus amit ír.
A magyaroknak (mint nemzet).....
Az oroszoknak sincs, az amerikaiaknak sincs....
Az össze olyan országnak sincs akiknek gyarmataik voltak....
Isten kiválasztott népének sincs....

Rövidre fogva, senkinek sincs erkölcsi alapja senkit sem kérdőre vonni. hiszen minden nemzet vitézei követtek el mészárlásokat, igaz voltak akik csak vissza mertek ütni.

arthurthedent 2022.08.11. 19:56:26

@tiltsál ki te gyökér: "Jaaa, te jobban tudod ezt is. Értem."

Az egész világ jobban tudja. Tök nyilvánvaló, hogy mi történt 2014-től, tök nyilvánvaló, hogy a kis zöld emberkék orosz katonák voltak, tök nyilvánvaló, mindenki tudja, hogy oroszország így destabilizálta ukrajnát. Ha leszakadnál az orosz propagandáról meg abbahagynád a ruszkik ajnározását, akkor te is tudnád.

"Mert nem használhatták a nyelvüket, elegük volt a sok szarból amit a bukott ukrán állam csinált. Nem vonult oda be senki - akkor mér. Úgy 8 éve akarnak függetlenek lenni, és az ukrán lövi őket."

Bizony rohadtul torzítod az eseményeket, egészen más sorrendben történtek a dolgok. Az oroszok 2014-ben mentek be zavargásokat kelteni, az orosz nyelvű iskolákat 2019-ben tiltották be a nyelvtörvénnyel.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 19:57:49

@arthurthedent:
"Bucsa után mondta az egyik ukrán parancsnok, hogy ezentúl nem lesznek hadifoglyok. Nem mondom, hogy helyeslem, nem mondom, hogy erkölcsös dolognak tartom, de meg tudom érteni."
Tehát egy kivizsgálatlan eset okán a parancsnok közli, hogy háborús bűnt fog elkövetni. Bravó. Tényleg, mennyire európaiak.... Micsoda demokrata, jogvédők.
Meg tudod érteni? Hát szerinted az orosz nem így fog hozzáállni?

arthurthedent 2022.08.11. 19:59:12

@6.Lenin: "Rövidre fogva, senkinek sincs erkölcsi alapja senkit sem kérdőre vonni. hiszen minden nemzet vitézei követtek el mészárlásokat, igaz voltak akik csak vissza mertek ütni."

Nem vagyok felelős a vitézek születésem előtt elkövetett bűneiért, úgyhogy NEKEM jogon van számon kérni a mészárlásokat. Mert én nem mészároltam, ha érted...

Ha senkinek sem lenne joga senkit számon kérni, akkor rohadt egy kutya világ lenne.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 20:02:25

@arthurthedent:
Az egész világ jobban tudja. Tök nyilvánvaló, hogy mi történt 2014-től, tök nyilvánvaló, hogy a kis zöld emberkék orosz katonák voltak, tök nyilvánvaló, mindenki tudja, hogy oroszország így destabilizálta ukrajnát. Ha leszakadnál az orosz propagandáról meg abbahagynád a ruszkik ajnározását, akkor te is tudnád."
Esetleg ha kidugnád az orrod a Zselé seggéből, akkor tudnál te is dolgokat. Mi is volt a 2014es ukrán kormány első, ismétlem első törvénye?
index.hu/belfold/2014/02/24/nagyon_rossz_az_uj_ukran_nyelvtorveny/
2014es cikk te barom!!!!!!!!
"A képviselő szerint nagyon rossz, hogy „fegyveresek járják a kijevi utcákat, szélsőségesek a nép nevében lépnek fel bárkivel szemben, hogy megbüntessék. "

"Bizony rohadtul torzítod az eseményeket, egészen más sorrendben történtek a dolgok. Az oroszok 2014-ben mentek be zavargásokat kelteni, az orosz nyelvű iskolákat 2019-ben tiltották be a nyelvtörvénnyel."
NE HAZUDJ. Nem mentek be zavart kelteni, hiszen, ha bemegy egy hadsereg, az háború. Ilyen nem volt. Annyira meg ne legyél már hülye, hogy azt gondold, hogy egy boldog és elégedett népet fel lehet bujtogatni.

6.Lenin 2022.08.11. 20:03:19

@arthurthedent:

A Majdan téren az oroszok megbuktatták az oroszbarát kormányt, hogy a helyébe amerikabarát kerüljön. Az oroszok lövöldöztek, az amerikaiak meg fizettek érte. Azt csak most tisztázódott mert ők is összekeverték a dolgot. Mostanra kis mértékben letisztult valami.
Már csak neked kéne tisztábban látni 1 cseppet.

arthurthedent 2022.08.11. 20:03:50

@tiltsál ki te gyökér: "Tehát egy kivizsgálatlan eset okán a parancsnok közli, hogy háborús bűnt fog elkövetni. Bravó. Tényleg, mennyire európaiak.... Micsoda demokrata, jogvédők."

Ki mondta, hogy minden ukrán demokrata meg jogvédő? A hazájukat védik, nem a jogot. Miért, csak az védheti a hazáját, csak annak lehet igaza, aki demokrata meg jogvédő? Jó, hogy nem azt sérelmezed, hogy nem minden ukrán esett még át a szentté avatáson. :D

"Meg tudod érteni? Hát szerinted az orosz nem így fog hozzáállni?"

Hazamegy és úgy védi a hazáját az agresszortól, ahogyan akarja. Mondom, amíg csak egymást erőszakoltak partvisnyéllel otthon senki sem vezetett be szankciókat ellenük.

6.Lenin 2022.08.11. 20:07:28

@arthurthedent:

"Ha senkinek sem lenne joga senkit számon kérni, akkor rohadt egy kutya világ lenne."

Nekem mi közöm (mint magyarnak) a holokauszthoz? Vagy bármihez?

Boár a nemzetről írt. Ott meg van folytonosság, közös felelősség. Vagy legalább is kéne hogy legyen.

Amerika milyen erkölcsi jogon kér számon bárkit is a világon? Vagy a gyarmattartók?

arthurthedent 2022.08.11. 20:10:27

@6.Lenin: "A Majdan téren az oroszok megbuktatták az oroszbarát kormányt, hogy a helyébe amerikabarát kerüljön."

Az oroszbarát kormányt nem a majdan téren buktatták meg, hanem az ukrán parlament. Az elmúlt években számtaolan európai kormány megbukott, ettől azonban egyetlen idegen seregnek sem lett joga bevonulni. Az ukrán parlament megvonta a bizalmat a felsővezetéstől, másnap feloszlatta magát és új választásokat írtak ki.

Erre azt mondta Putyin, hogy "állj, itt megbuktatgatják a diktátorokat, hát akkor mi, én leszek a következő?" és lépett. Nem a NATOtól félt, hanem a saját népétől, hogy Ukrajna után jön beloruszia, utána meg majd a kreml bukik.

"Az oroszok lövöldöztek, az amerikaiak meg fizettek érte."
Tök nyilvánvaló, hogy orosz katonák voltak a kis zöld emberkék, elszólták magukat interjú közben meg ilyenek. Az orosz hazugságok mindig rohadtul átlátszóak.

"Azt csak most tisztázódott mert ők is összekeverték a dolgot. Mostanra kis mértékben letisztult valami. Már csak neked kéne tisztábban látni 1 cseppet."

Nem tudom hány éves vagy, de perverznek tartom, hogy az orosz propagandát ismételgeted és közben a tisztánlátásól papolsz. A nagyapád élne szerintem megverne mint a lovat és kitagadna.

arthurthedent 2022.08.11. 20:13:12

@6.Lenin: "Amerika milyen erkölcsi jogon kér számon bárkit is a világon? Vagy a gyarmattartók?"

Amerika nem egy gondolkodó lény, nem kér számon senkin semmit. Emberek kérnek számon dolgokat embereken. Arról beszélni, hogy amerika számon kér valamit olyan, mintha azt mondanád, hogy az eső haragszik rád vagy a csillagok bosszút állnak rajtad. :)

arthurthedent 2022.08.11. 20:14:26

@6.Lenin: "Nekem mi közöm (mint magyarnak) a holokauszthoz? Vagy bármihez?"

Én nem is kértem számon rajtad a holokausztot, miért tenném? Ha valaki ezt tenné nyugodtan hivatkozz rám és mond meg, hogy még nem is éltél akkor. ;)

6.Lenin 2022.08.11. 20:16:02

@arthurthedent:

Te még ált. suliba jársz? És soxor vagy mumszos, hogy hiányosak az ismereteid?

Egy velejéig korrupt országban kit érdekel a parlament döntése? Csak pénz kérdése.

6.Lenin 2022.08.11. 20:24:39

@arthurthedent:

Nem értetted. Boár és én is nemzetekre, birodalmakra hivatkoztunk. Te hivatkoztál magadra, kivonva minden felelősség alól (ez így rendben is lenne ha egyének felelősségéről lenne szó)
Erre hoztam a példát. Miért is emlegetik akkor a magyarokat (mint nemzetet) felelősnek a holokausztban közreműködésért?

Én együtt jöttem a ruszkikkal Mo-ra 44-ben , de esküszöm hogy nem játszottam össze 1el sem. Még nem tudtam tankot vezetni. Más érdekelt akkor a pincében ahol a szabad időmet tengettem.

BOAR 2022.08.11. 20:55:05

Bordon hivatkozott az ukránok történelmi bűneire, erre reflektáltam, hogy nem szerencsès dolog mert ennyi erővel minden népet le lehetne nácizni, gyilkosozni és lerohanni "büntetésből". A magyart is.
Az ukrán nacionalisták II vh-s bünei nem szolgáltatnak erkölcsi alapot senkinek arra, hogy 2022-ben lerohanja, elpusztítsa őket. Pláne nem az oroszoknak akik a 20. és 21. sz. legnagyobb kártevöi, akiknek Adolf Hitler is csak szalutálva jelenthet.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 20:56:07

@arthurthedent:
"Ki mondta, hogy minden ukrán demokrata meg jogvédő? A hazájukat védik, nem a jogot. Miért, csak az védheti a hazáját, csak annak lehet igaza, aki demokrata meg jogvédő? Jó, hogy nem azt sérelmezed, hogy nem minden ukrán esett még át a szentté avatáson. :D"
Ennek a négy mondatnak semmi értelme nincs. Próbáld meg felfogni:
1. Ha úgy indul neki, hogy márpedig nem fog foglyokat ejteni akkor háborús bűnt követ el. Kurva mindegy, hogy mit véd, egyszer Hágában felelni fog.

"Hazamegy és úgy védi a hazáját az agresszortól, ahogyan akarja. Mondom, amíg csak egymást erőszakoltak partvisnyéllel otthon senki sem vezetett be szankciókat ellenük."
Na, szóval az van, hogy nem te vagy a világ királya, és nem az lesz amit te elképzelsz. Ostoba vagy, mint a segg, tudatlan, negyed és tizedinformációkból okoskodsz.
Nem bazmeg, a katona nem fog hazamenni, mert akkor dezertálásért lelövik. De minimum 50 év Szibéria. Szóval a katona maradni fog.
Viszont, ha a katona úgy tudja, hogy ő nem adhatja meg magát, mert mindenképpen lelövik, akkor ő is így fog hozzáállni. Ezért ilyet normális parancsnok nem mond. Pont mint ahogy normális vezetés nem ad fegyvert a civileknek, és normális hadsereg nem telepít légvédelmi üteget az öregotthonba.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 20:58:14

@BOAR:
"Bordon hivatkozott az ukránok történelmi bűneire, erre reflektáltam, hogy nem szerencsès dolog mert ennyi erővel minden népet le lehetne nácizni, gyilkosozni és lerohanni "büntetésből". A magyart is.
Az ukrán nacionalisták II vh-s bünei nem szolgáltatnak erkölcsi alapot senkinek arra, hogy 2022-ben lerohanja, elpusztítsa őket. Pláne nem az oroszoknak akik a 20. és 21. sz. legnagyobb kártevöi, akiknek Adolf Hitler is csak szalutálva jelenthet."

Nem a II. vh-s bűnökről van szó, hanem arról amit 14 óta előadtak.
www.wsws.org/asset/4dda9b76-f63a-479c-854f-a6f353aa17bb?rendition=image1280

BOAR 2022.08.11. 21:03:37

@tiltsál ki te gyökér: Konkrétan a második világháborús bűnök emlegetése indította ezt a vitát úgyhogy mellélőttél faszkalap.
Előbb olvass vissza, utána pofázz. Vagy inkább utána se.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 21:08:41

@BOAR: Gondolom te hoztad fel buzika. Én meg ahhoz szólok hozzá, amihez akarok.

6.Lenin 2022.08.11. 21:10:04

@BOAR:

Tévedtem, amikor megpróbáltalak megvédeni.

Mellesleg szerintem te sem értesz az egész ukrán konfliktusból semmit. Tipikus kocsmai stílus, addig piszkálok valakit míg megunja és seggbe billent, aztán elkezdek ordibálni, hogy megütött a gazember.
Ez az egész kérdés Amerika világuralmi agyréme. Megtalálták hozzá a megvehető partnereket is.
Nem hiszem, hogy az oroszok számára hagytak volna valaha is valamiféle "demokratikus" megoldást.
Ennek így kellett történnie, de szerintem a végét Amerika se látja. Már többen benézték az oroszokat, aztán tévedtek egy kurva nagyot.
Van ilyen, benéztelek. Tévedtem.

arthurthedent 2022.08.11. 21:32:56

@6.Lenin: "Tipikus kocsmai stílus, addig piszkálok valakit míg megunja és seggbe billent, aztán elkezdek ordibálni, hogy megütött a gazember."

A törvény előtt "piszkálni valakit" nem büntetendő, megütni valakit büntetendő. Ha te úgy látod, hogy megverni valakit, aki idegesít erkölcsös, akkor nem csodálkozom, hogy az oroszokat véded.

"Ez az egész kérdés Amerika világuralmi agyréme."

Valójában Putyin és az oroszok azok, akik folyamatosan világuralomról fantáziálnak. Oroszország világuralmi, nagyhatalmi státusát próbálják visszaállítani.

"Nem hiszem, hogy az oroszok számára hagytak volna valaha is valamiféle "demokratikus" megoldást."

Mi az, amire az oroszok az elmúlt évtizedekben demokratikus megoldást találtak? Még elnököt sem tudnak maguknak demokratikusan választani.

"Ennek így kellett történnie, de szerintem a végét Amerika se látja. Már többen benézték az oroszokat, aztán tévedtek egy kurva nagyot."

Teljesen irreleváns a téma szempontjából. Olyan ez, mintha azzal érvelnél, hogy a kocsmában a csávó abban hibás, hogy nem tudta, hogy te bizony nagyon tudsz verekedni. Attól, hogy az oroszok esetleg mégis erősebbek még semmiben nem lesz igazuk.

arthurthedent 2022.08.11. 21:38:18

@tiltsál ki te gyökér: "Ostoba vagy, mint a segg, tudatlan, negyed és tizedinformációkból okoskodsz.
Nem bazmeg, a katona nem fog hazamenni, mert akkor dezertálásért lelövik. "

Érdekes, hogy milyen könnyen vádolsz másokat ostobasággal, miközben alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Egyrészt ugye a "hazamegy és azt csinál amit akar" egy kifejezés volt, amin nyilván azt értettem, hogy az orosz hadsereg egésze hazamegy és akkor otthon az oroszok azt csinálnak, amit akarnak. Ez az egyik.

A másik, amit az egész világ tud és amit neked is illene tudnod, ha már tizedinformációkról élcelődsz az az, hogy az orosz törvények alapján nincs háború, ezért senkit sem lehet dezertálásért lelőni. Aki hazamegy, azt a jog szerint legfeljebb ki lehet rúgni a hadseregből, ki lehet rúgni az állásából. Ezzel az információval tele van a sajtó cirka öt hónapja. Illene tudni.

arthurthedent 2022.08.11. 21:40:52

@tiltsál ki te gyökér: "Viszont, ha a katona úgy tudja, hogy ő nem adhatja meg magát, mert mindenképpen lelövik, akkor ő is így fog hozzáállni."

Ezért nem adták meg magukat Azovstal védői. Aztán a végén mégis, az oroszok összeszedték őket, elvitték oroszországba és előbb kijelentették, hogy fel fogják akasztani őket majd rejtélyes körülmények közt felrobbantak. A kettő nincs paritásban, az ukránok egy katonája kiakadt és mondott valamit, az oroszok meg hadifoglyokat gyilkolnak tömegesen.

arthurthedent 2022.08.11. 21:47:16

@tiltsál ki te gyökér: "Ezért ilyet normális parancsnok nem mond. Pont mint ahogy normális vezetés nem ad fegyvert a civileknek"

Az oroszok a börtönökben toborznak pedig nincs veszélyben az országuk. Meg szíriában. Amúgy szerintem ha egy civil meg akarja védeni a hazáját, akkor az állam nyugodtan biztosíthatja számára a lehetőséget. Tudom, hogy az oroszoknak meg neked is jobban tetszene, ha úgy lehetne nőket erőszakolni, hogy azoknál nincs fegyver...

Az oroszok támadnak, lőnek, bombáznak, rakétáznak, gyilkolnak. Az ukránok meg bármit csinálnak az oroszok (és te is) fel vannak háborodva. Hogy az elnök humorista, hogy az ukránok korruptak, hogy az ukránok a bokor mögül lőnek, hogy az usa fegyvert ad nekik, hogy az ukránoknál a lakosság is fegyvert fog.

Nem érzed gáznak, hogy az ukránok bármit csinálnak azt kifogásolod, miközben az oroszok minden tettére találsz valami igazolást?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 21:47:24

@arthurthedent: Jajj, te tényleg borzasztóan buta vagy.
"A törvény előtt "piszkálni valakit" nem büntetendő, megütni valakit büntetendő. Ha te úgy látod, hogy megverni valakit, aki idegesít erkölcsös, akkor nem csodálkozom, hogy az oroszokat véded."
Kezdjük ott, hogy akármi történik, megkérdezi a rendőr, az ügyész, a bíró, hogy mi történt. És igen, simán lehet, hogy felmentenek azért, mert szájonvágtál valakit, aki nem büntetendően piszkált téged. Aztán folytassuk azzal, hogy oké, esetleg elítélik és kap három hét közmunkát, neked meg életedre ferde lesz az orrod. Akkor megérte? A harmadik pedig, hogy nem kell az oroszokat védeni, nem szorulnak védelemre. Főleg nem egy senki által nem olvasott magyar nyelvű blog századik kommentjében. Tulajdonképpen hálás lehetnél mindenkinek aki bármit is hozzászól, mert a te világképed annyi, hogy ezek gonoszok, vérszomjasak és kész. A szűklátókörűség iskolapéldája vagy. A világ nem olyan egyszerű, hogy a nagy gonosz valaki rossz, a másik pedig jó.
A világuralmi törekvések pont annyira a te marhaságaid, mint az, hogy ki akarják irtani az ukránokat. Puffogtatsz marhaságokat.

"Attól, hogy az oroszok esetleg mégis erősebbek még semmiben nem lesz igazuk."
Ez nagyon így van, persze. Hiszen a történelmet a vesztesek írják mindig. Ja, nem.
És egyébként ez a "kinek van igaza" az óvodában még elmegy. Itt meg geopolitikáról van szó.
Te szerinted az az ország, aminek négy része le akar szakadni az jól működik? Az ott lakóknak jó? Az ő érdekük miért van leszarva? Hogy lehet olyan baromságról szövegelni, hogy kinek van igaza?

BOAR 2022.08.11. 21:49:02

@tiltsál ki te gyökér: A kurva anyáddal szórakozz, azzal a repedtsarkú tetves ribanccal te féreg.
Két-három hozzászólásnyit kellett volna visszaolvasnod ahhoz, hogy lásd, egyik trolltársad dobta be az ukránok "történelmi bűneit", onnan indult az egész.
De te erre sem vagy képes csak járatod itt azt a mocskos, büdös pofádat.
Eriggy, baszd meg a kurva anyád.

BOAR 2022.08.11. 21:50:43

@6.Lenin: Nagyon szégyellném magam, ha egy ilyen magadfajta próbálna "megvédeni".

BOAR 2022.08.11. 21:55:21

@arthurthedent: Nem azért kapja a fizetését, hogy erkölcsi agályai legyenek avagy gondolkozzon.
Neki rombolni kell, lázítani, hazudni.
Az ilyennek simán szét kellene loccsantani azt az aljas, buta fejét mert még kàrtékonyabb mint a gazdái.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 21:56:15

@arthurthedent:
"Az oroszok a börtönökben toborznak pedig nincs veszélyben az országuk. Meg szíriában."
ÉS? Ennek mi köze bármihez?

" Amúgy szerintem ha egy civil meg akarja védeni a hazáját, akkor az állam nyugodtan biztosíthatja számára a lehetőséget"
Mert te egy barom vagy azért. A civil, ha meg akarja védeni a hazáját, akkor vonuljon be, és akkor védheti. Akkor nem civil, és a fegyveres civil létével nem kockáztatja más - fegyvertelen - civil életét. Nem véletlenül vívják a háborúkat katonák. A katonáknak ugyanis vannak jogaik. A civileknek is. A fegyveres civil viszont egy háborúban kémnek minősül, és lelövik.

"Tudom, hogy az oroszoknak meg neked is jobban tetszene, ha úgy lehetne nőket erőszakolni, hogy azoknál nincs fegyver.."
Ostoba fasz.

"Az oroszok támadnak, lőnek, bombáznak, rakétáznak, gyilkolnak. Az ukránok meg bármit csinálnak az oroszok (és te is) fel vannak háborodva."
Miért lennék felháborodva? Te nem vagy normális. AZ orosz pont ugyanúgy tolja a saját propagandáját meg a saját hazugságait mint az ukrán. Az a különbség, hogy te az ukrán propagandát nagykanállal habzsolod.

"Hogy az elnök humorista, "
Nem az? (Még ha szar is)
"hogy az ukránok korruptak,"
Nem azok?
"hogy az ukránok a bokor mögül lőnek,"
Nem onnan lőnek?
"hogy az usa fegyvert ad nekik,"
Nem ad?
"hogy az ukránoknál a lakosság is fegyvert fog."
Nem így van?

"Nem érzed gáznak, hogy az ukránok bármit csinálnak azt kifogásolod, miközben az oroszok minden tettére találsz valami igazolást?"
Nem kifogásoltam, csak azt, ami kifogásolható. Egy rohadt szót nem szóltam az ukrán hadseregről - kivéve azt, amikor civil létesítményeket használnak hadicélra. SŐT! Még azzal sincs baj, teljesen logikus, a gusztustalan, és háborús bűn az az, hogy a civileket nem tüntették el onnan.
Melyik orosz tettre kell igazolás? Alapvetően ostoba vagy, amikor az a kiindulási pont, hogy az oroszok gonoszok. Innentől teljesen mindegy ki mit mond, számodra minden igazolás.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 21:57:07

@BOAR: Na mi van dagi? Felment a vérnyomás?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 22:11:08

@arthurthedent:

"Amerika nem egy gondolkodó lény, nem kér számon senkin semmit. Emberek kérnek számon dolgokat embereken. Arról beszélni, hogy amerika számon kér valamit olyan, mintha azt mondanád, hogy az eső haragszik rád vagy a csillagok bosszút állnak rajtad. :)"

Ezek szerint nektek az iskolában magyar irodalom órán nem tanították a szünekdoché (vagy szinekdoché) fogalmát.

BOAR 2022.08.11. 22:29:06

@tiltsál ki te gyökér: Mi van buzi? Nem volt elég büdös az anyád picsája?
Bújj vissza putyin seggébe, az a te otthonod.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 22:29:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azt így nekem sem.
Olyanokat viszont olvastam, hogy "jön a török" és nem egy darabról volt szó, vagy a "bécsi udvar" csinált valamit és nem a tyúkok kapirgáltak rajta..

tiltsál ki te gyökér 2022.08.11. 22:30:28

@BOAR:
Jó van digi dagi, ne izgasd fel magad, mert még megpatkolsz. Aztán a sírásókat sajnálnám ebben a melegben..

arthurthedent 2022.08.11. 22:34:29

@tiltsál ki te gyökér: "Tulajdonképpen hálás lehetnél mindenkinek aki bármit is hozzászól, mert a te világképed annyi, hogy ezek gonoszok, vérszomjasak és kész. A szűklátókörűség iskolapéldája vagy."

Fogalmad sincs a világképemről, mert az első állítás megértéséig sem jutottál el. :D

"A fegyveres civil viszont egy háborúban kémnek minősül, és lelövik."

A genfi egyezmény értelmében akkor tekintendő katonának és akkor védi az egyezmény, ha egyenruhát, vagy ennek hiányában megkülönböztető jelet, például karszalagot visel. A genfi egyezmény nem írja elő, hogy ennyi vagy annyi kiképzésre van szükség. Te láttál olyan felvételeket, ahol az ukrán harcoló alakulatok civil ruhában, kék vagy sárga karszalag nélkül harcoltak? Mert én nem. Te civilnek tekinted őket mert szerinted nem kaptak kiképzést, a jog előtt azonban katonának minősülnek.

Az oroszok azonban nem tartják ehhez magukat, kijelentették, hogy az azovstal védői nem katonák, hanem terroristák és fel kell akasztani őket.

arthurthedent 2022.08.11. 22:38:48

@tiltsál ki te gyökér: "AZ orosz pont ugyanúgy tolja a saját propagandáját"

Az oroszok eddig még gyakorlatilag mindenben hazudtak, még azt sem képesek elismerni, hogy háborút indítottak vagy háború van. A hatalmas nagy ukrán hazugságokra meg valahogy csak nem jönnek a bizonyítékok.

Nem, nem pont ugyanúgy hazudnak.

BOAR 2022.08.11. 22:40:14

@arthurthedent: Mintha lóval imádkoznál.
Fölösleges betüpazarlás. Ezek nem gondolkodó emberek csak betanított majmok a kártékonyabb fajtából. Ha nem itt rontanák a levegőt, a kerteket járnák, hogy kaját lopjanak.
Ott mondjuk fejbe lehetne őket verni egy kapával.

arthurthedent 2022.08.11. 22:43:20

@tiltsál ki te gyökér: "Nem onnan lőnek?"

Nem azt mondtam, hogy nem onnan lőnek, arra utaltam, hogy minimum perverz, amikor sok száz tankkal elmennek leverni az ukránokat utána meg megy a picsogás, hogy "így nem ér, hát ezek a bokor mögül lőnek, úgy nem ér". :D

Itt az indexen is meg a picsogás, hogy "de hát felfegyverzik a lakosságot, így nem ér háborúzni". :D

Tudjuk, az usa meg csak elnyújtja a háborút azzal, hogy fegyveket ad az ukránoknak. Mennyivel hamarabb menne az egész, ha az ukránok nem tudnának visszalőni. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 22:43:22

@arthurthedent:

"kijelentették, hogy az azovstal védői nem katonák, hanem terroristák és fel kell akasztani őket."

Ez azon a gyanún alapult, hogy az Azovsztálban velük együtt menedéket kereső civilek esetleg nem teljesen önszántukból tartottak velük. Nem tudom, azóta mit sikerült ez ügyben kideríteni. Mármint azon kívül, hogy az ukránok ezt tagadták.

arthurthedent 2022.08.11. 22:48:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez azon a gyanún alapult, hogy az Azovsztálban velük együtt menedéket kereső civilek esetleg nem teljesen önszántukból tartottak velük. "

Ja, hogy azért akarták felakasztani őket, hogy megvédjék a civileket? :D És aztán ezen a gyanún alapulva meg is ölték a védőket? Frappáns.

arthurthedent 2022.08.11. 22:50:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezek szerint nektek az iskolában magyar irodalom órán nem tanították a szünekdoché (vagy szinekdoché) fogalmát."

Hát persze, mert nyilván nem a kijelentés abszurditására akartam felhívni a figyelmet, hanem nyilván nem értettem. Mert ez olyan bonyolult dolog volt... te büszke vagy rá, hogy te értetted? :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.11. 23:14:42

@arthurthedent:

"A törvény előtt "piszkálni valakit" nem büntetendő, megütni valakit büntetendő."

A verbális provokációt válaszul követő támadás valóban nem zárja ki a jogos önvédelmi helyzetet. Viszont a donbaszi orosz kisebbség leágyúzása kicsit több volt verbális provokációnál.

Persze itt úgysem alkalmazható a BTK.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.12. 00:10:48

@arthurthedent:
"Fogalmad sincs a világképemről, mert az első állítás megértéséig sem jutottál el. :D"
De. Egyoldalú és ostoba.

"A fegyveres civil viszont egy háborúban kémnek minősül, és lelövik."

"A genfi egyezmény értelmében akkor tekintendő katonának és akkor védi az egyezmény, ha egyenruhát, vagy ennek hiányában megkülönböztető jelet, például karszalagot visel"
Idézd, hogy hanyadik egyezmény melyik pontjában szerepel a karszalag kifejezés!

." A genfi egyezmény nem írja elő, hogy ennyi vagy annyi kiképzésre van szükség. Te láttál olyan felvételeket, ahol az ukrán harcoló alakulatok civil ruhában, kék vagy sárga karszalag nélkül harcoltak? Mert én nem". Te civilnek tekinted őket mert szerinted nem kaptak kiképzést, a jog előtt azonban katonának minősülnek.
Nem, nem minősülnek katonának. Te ostoba fasz, szerinted miért vannak hadseregeknek egyenruhái? Pont azért, hogy megkülönböztethetőek legyenek a civilektől. Mert ugye rajtad kívül nincs olyan hülye, hogy elvárná, hogy száz méterekről a bal karon lévő szalagocskát lássa a katona, és ennek alapján lőjön vagy ne.
Sőt, ha már itt tartunk, akkor szerintem fogalmad sincs a genfi egyezményről, az ugyanis a hadifoglyok sebesültek és menekültekkel való bánásmódról szól.

"Az oroszok azonban nem tartják ehhez magukat, kijelentették, hogy az azovstal védői nem katonák, hanem terroristák és fel kell akasztani őket."
Ehhez képest elvitték őket kihallgatásra. Egyébként igen, civileket terrorizáló paramilitáns neonáci alakulat, mellesleg az USA is terrorszervezetté akarta nyilvánítani.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.12. 00:13:51

@arthurthedent:
"Az oroszok eddig még gyakorlatilag mindenben hazudtak, még azt sem képesek elismerni, hogy háborút indítottak vagy háború van."
Mert ha elismernék, akkor annak lennének következményei. Mondjuk mozgósítás, egyéb haderőnemek odavezénylése, meg atomcsapás, attól függően, hogy mi van a doktrinában. De te ezt sem érted.

"A hatalmas nagy ukrán hazugságokra meg valahogy csak nem jönnek a bizonyítékok."
Ja, Kijev fantomja, Kígyó szigeti feltámadottak..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 00:49:54

Bár már volt hír, de érdekes összefüggést vettem észre;

index.hu/kulfold/2022/08/11/haboru-ukrajna-oroszorszag-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-kijev-moszkva-kreml-csutortoki-hirosszefoglalo/az-ukrajnanak-szant-katonai-tamogatas-hetven-szazaleka-soha-nem-erkezik-meg/

Szóval az Ukrajnának küldött támogatások 70%-át ellopják. S így máris érthető Zelenszkij főpap kijelentése, miszerint:

"Volodimir Zelenszkij ukrán elnök körülbelül egy hónappal ezelőtt nyilatkozott azokról a károkról, amelyeket a háború okozott az országnak: az ő számításai szerint a 100 milliárd dolláros károk kijavításához országának megközelítőleg 750 milliárd dollárra lenne szüksége "

index.hu/kulfold/2022/08/11/haboru-ukrajna-oroszorszag-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-kijev-moszkva-kreml-csutortoki-hirosszefoglalo/kiszamoltak-mennyi-penzbe-kerulne-ukrajna-ujjaepitese/

Szóval 750 milliárd dollárra lenne szükség ahhoz, hogy 650 milliárd ellopása után még megmaradjon az újjáépítéshez szükséges 100 milliárd.

Zelenszkij becsületére legyen mondva, legalább előre közölte, mennyit akarnak ellopni. :DDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 00:55:53

Igaz, eszerint nem 70, hanem 86% ellopása van tervbe véve. Karakán gyerek, nem szégyellős. De igaza van, a háború egyeseknek mindig is nagy üzlet volt, itt is az lesz.

arthurthedent 2022.08.12. 06:39:31

@tiltsál ki te gyökér: "Te ostoba fasz, szerinted miért vannak hadseregeknek egyenruhái? Pont azért, hogy megkülönböztethetőek legyenek a civilektől. Mert ugye rajtad kívül nincs olyan hülye, hogy elvárná, hogy száz méterekről a bal karon lévő szalagocskát lássa a katona, és ennek alapján lőjön vagy ne."

1) Manapság minden hadsereg mindenféle terepszínű egyenruhákat használ, nem lehet megkülönböztetni őket.

2) A genfi egyezmény írói tudták, hogy háborúban nem mindig áll rendelkezésre elegendő egyenruha.

Ja, és utánanéztem, még a karszalag sem kötelező. Hát igen, nem vagyok jogász:

"3. In order to promote the protection of the civilian population from the effects of hostilities, combatants are obliged to distinguish themselves from the civilian population while they are engaged in an attack or in a military operation preparatory to an attack. Recognizing, however, that there are situations in armed conflicts where, owing to the nature of the hostilities an
armed combatant cannot so distinguish himself, he shall retain his status as a combatant, provided that, in such situations, he carries his arms openly:

(a) during each military engagement, and

(b) during such time as he is visible to the adversary while he is engaged in a military deployment preceding the launching of an attack in which he is to participate."

arthurthedent 2022.08.12. 06:41:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Zelenszkij becsületére legyen mondva, legalább előre közölte, mennyit akarnak ellopni. :DDD"

A legképtelenebb dolgokkal hozakodsz elő, hogy megmagyarázd miért van joguk az oroszoknak rabolni, gyilkolni meg erőszakolni. Még Putyin sem volt képes ilyen elképesztő kifogásokat kitalálni. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 07:19:40

@arthurthedent:

"A legképtelenebb dolgokkal hozakodsz elő, hogy megmagyarázd miért van joguk az oroszoknak rabolni, gyilkolni meg erőszakolni"

Mérvadó, a dolgokra rálátó nyugati források állapították meg, hogy a korrupt ukrán politikai és gazdasági vezetés ellopja a segélyek nagy részét. Ezt időközben még ukrán források sem tagadják, hanem problémaként említik.

Ha én ezt leírom, úgy ez szerinted miképpen tekinthető az oroszok mentegetésének?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 07:44:57

@arthurthedent:

De ha már itt tartunk: Szerinted milyen számítás alapján kellhet 100G$ kár helyreállításához 750G$? Szerinted mire kellhet a kár mértékének hét és félszerese?

arthurthedent 2022.08.12. 07:58:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "De ha már itt tartunk: Szerinted milyen számítás alapján kellhet 100G$ kár helyreállításához 750G$? Szerinted mire kellhet a kár mértékének hét és félszerese?"

Az egyikük így becsülte a kárt, a másikuk úgy. Sokkal racionálisabb ezt gondolni, mint azt, hogy az ukrán felsővezetés viccesen mindjárt beleszámolta, hogy lopni akar.

"Mérvadó, a dolgokra rálátó nyugati források állapították meg, hogy a korrupt ukrán politikai és gazdasági vezetés ellopja a segélyek nagy részét. Ezt időközben még ukrán források sem tagadják, hanem problémaként említik."

Ennek a kijelentésnek az információértéke éppen nulla. Nincs olyan ország, ahol ne lenne bűnözés, nincs olyan ország, ahol ne lenne korrupció. Másrészt viszont az ukrán elit lehet korruptabb mint a német vagy a francia vagy akármelyik, sőt, az is lehet, hogy az ukrán elit sokkal korruptabb, hogy nagyon korrupt. És akkor? Mégis mire ad felhatalmazást ez az oroszoknak vagy akármelyik más hatalomnak?

"Ha én ezt leírom, úgy ez szerinted miképpen tekinthető az oroszok mentegetésének?"

- Az oroszok erkölcstelen háborút indítottak, rabolnak, gyilkolnak.
- Na, de az ukránok meg korruptak.
- Miért mentegeted az oroszokat?
- Nem mentegetem, de az ukránok meg korruptak. Azok se szentek. Korruptak.

arthurthedent 2022.08.12. 08:10:30

Az oroszok a második világháború után leigáztak és elfoglaltak vagy egy tucat országot és akkor még ott voltak a szovjetúnió tagállamai, amiket gyakorlatilag gyarmati sorban tartottak. Megszállás, bábállam, politikai rendőrség, a demokrácia lehetetlenné tétele. Most az oroszok mintegy 70-80%-a támogatja Putyint, akinek legnedvesebb álma a szovjetúnió újraalkotása, kimondott igénye és követelése a gyarmatbirodalom helyreállítása.

A szomszédos népek leigázása, megszállása, az önrendelkezési joguk semmibe vétele.

Ez a jövő számomra elfogadhatatlan, de érdekes módon sokan még magyarországon is legfeljebb vállat vonnak és olyanokat mondanak, hogy hát a szomszédos országok sem szentek, ott is vannak problémák, meg különben is, ez egy bevett gyakorlat, mások is csináltak ilyet, meg máskor is volt már ilyen.

Megint mások olyanokat mondanak, hogy hagyni kellene őket, hadd csinálják, lehet, hogy EZÚTTAL rajtunk megkönyörülnek, minket kikerülnek, velünk méltányosak lesznek.

Na, én ennél a pontnál elakadtam, én innen továbblépni nem tudok. Nincs értelme számomra az ukrán politikusok korrupciójáról vagy a ukrajnai náci erők népszerűségéről beszélni, nincs semmi kedvem arról társalogni, hogy pontosan ki, milyen stratégiát folytat a háborúban vagy mi a szerepe az idegen hatalmaknak a háború kitörésében vagy lefolyásában.

Számomra nem elfogadható, hogy Oroszország területeket nyerjen, sőt az sem, hogy megőrizze a képességét arra, hogy egyáltalán megint eszébe jusson szovjetúniót játszani. Sem most, sem tíz év múlva.

BOAR 2022.08.12. 08:14:25

@arthurthedent: Ennyi.
Értelmes ember így gondolkozik.
A trollok meg sehogy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 09:02:34

@arthurthedent:

Most komolyan, miért játszod az analfabétát. A belinkelt cikkben világosan áll, hogy Z szerint a kár 100G$, ennek helyreállításához szintén Z szerint 750G$ kell.

"Az egyikük így becsülte a kárt, a másikuk úgy."

Hogy értsd: egyikük is Z, másikuk is Z, egyazon időben.

6.Lenin 2022.08.12. 09:14:48

@arthurthedent:

Az oroszok nem igáztak le senkit . A nyugattal simán megegyeztek a világ felosztásán.. Ahogy 1956-ban is. Ahogy most is meg fognak egyezni az oroszokkal, ha az érdekeik azt kívánják, a zöld emberke meg simán aknára fog lépni, és huss eltűnik. Majd ez november környékén kiderül.
Te egy mesevilágban élsz. A politikát az érdekek mozgatják, nem a mesék. A mesék a hozzád hasonlóknak szólnak.

arthurthedent 2022.08.12. 09:14:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hogy értsd: egyikük is Z, másikuk is Z, egyazon időben."

Az általad linkelt magyar nyelvű cikk egy másik magyar nyelvű cikkre hivatkozik, ami nem ad meg forrást. Szóval volt a neten egy magyar nyelvű cikk, ami nekem kevés ahhoz, hogy egy ilyen súlyos állítást elfogadjak.

"Zelenszkij ukrán elnök nyilatkozott az országot ért károkról, és úgy számolt, hogy a 100 milliárd dolláros károk kijavításához országának megközelítőleg 750 milliárd dollárra lenne szüksége."

Fordítás, átvette, lefordította, megint átvette, az is átvette. Így keletkezett ez a mondat, amit lehet úgy érteni, hogy Zelenszkij beszélt 100 milliárdról, lehet úgy is, hogy nem. Ebből mindenki azt olvas ki, amit akar, te azt akarod, hogy Zelenszkij vigyorogva elismerte, hogy lopni akarnak.

"A Kyiv Independent által közölt számítás alapján Ukrajnának legalább 188 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy újjáépíthesse a háború során megrongálódott infrastruktúrát."

Ez meg megint egy becslés. Senki sem tudja mi mennyibe fog kerülni.

6.Lenin 2022.08.12. 09:18:44

@BOAR:

Tévedtem, elismertem. Értelmesebbnek gondoltalak. Van ilyen. Többet nem fog előfordulni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 09:39:59

@6.Lenin:

"A politikát az érdekek mozgatják, nem a mesék. A mesék a hozzád hasonlóknak szólnak."

A mesék a valódi szándék ill. indíttatás, vagyis a kőkemény érdek erkölcsi indokokkal eladhatóvá, fogyaszthatóvá tett csomagolása. Az olyanoknak való, akik elhiszik azt is, hogy egy mosópor intelligens. :DDD

BOAR 2022.08.12. 10:34:20

@6.Lenin: Már a szovjetunió is népek leigázásán alapult. A "nyugattal megegyeztek" az szerinted mennyire vigasztalja azokat az országokat amelyeknek a feje fölött döntöttek a sorsukról? Mennyire legitimálja pl. az 56-os beavatkozást?
Játszol a szavakkal, véded ezt a barbár ázsiai hordát amelyből magad is származol.
'44-ben az oroszokkal jöttél be...ja, egyikük farkában...hogy melyikében, azt nem tudni mert húsznál is többen voltak abban a buliban... Ezért véded őket.
Egy golyót érdemelnél a fejedbe a fentebb leírt szövegedért.

ez a nevem senki 2022.08.12. 11:09:22

Egyre többen Donald Trump mellett, öngyilkosság lenne szembeszállni vele

hál
a Viktor!
fel
rázttad a le
taargi
kuss ámerik
át

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 11:39:58

@BOAR:

"szerinted mennyire vigasztalja azokat az országokat amelyeknek a feje fölött döntöttek a sorsukról? Mennyire legitimálja pl. az 56-os beavatkozást?"

Kb annyira, amennyire Vietnamot, Afganisztánt, Irakot. Ugye nem baj, hogy visszamegyek Vietnamig, ha te is visszamentél '56-ig.

6.Lenin 2022.08.12. 11:59:10

@BOAR:

Az Amerikaiak meg kiirtották az őslakókat. Meg exportálták a demokráciát sok millió halottért cserébe.
most már tuti, hogy nem értetted azt, amiért meg artalak védeni egy másik gyökér ellenében.
Már jobban figyelek rád. Ne erőlködj.

BOAR 2022.08.12. 12:01:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: És kit érdekel most vietnám?
Ez a félhülye ruszkiivadék munkásőr épp arról polemizál, hogy az oroszok nem igáztak le senkit.
Nem a lófaszt nem.
Ne terelj, ne beszélj mellé.
Amúgy hány évig volt Vietnám amerikai fennhatóság alatt? És Irak? Afganisztánról már nem is beszélve ugye, ahol imádott ruszkijaid jóval tovább kavarták a szart mint a jenkik(ráadásul a jenkik megpróbáltak valami normális rendszert bevezetni de ugyanúgy nem kellett a helyieknek mint a félhülye magyar orbánhívő szavazóknak a kormányváltás)
A szovjetunió is népek leigázásán alapult, sőt, az volt csak az igazi hardcore leigázás. A varsói szerződés lightosabb volt de itt is fegyverrel szereztek érvényt az akaratuknak.
Aki ezt tagadja, az egy idióta.

ez a nevem senki 2022.08.12. 12:29:42

eg
ész eu a Népek le
i
gázásán él
degélt
sőtt mais

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 13:53:32

@BOAR:

"És kit érdekel most vietnám?"

Csak magamról beszélhetek: engem Vietnam éppúgy érdekel, mint '56, pedig egyik sem érintett személy szerint.

'56 közelebb történt, Vietnamban nagyságrendekkel több embert gyilkoltak meg az amerikai katonák.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 14:05:18

@BOAR:

Senki nem tagadja, amit a szovjetek csináltak. De aki felhozza '56-ot vagy '68-at (Csehszlovákia), az említse meg az ezeknél újabb keletű amerikai piszokságokat is. Az agresszió akkor is agresszió, ha a tank csövén fehér békegalamb ül olajággal a csőrében, mellette egy papagájjal, aki azt rikácsolja, hogy "elhoztuk nektek a demokráciát".

6.Lenin 2022.08.12. 14:20:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez mind igaz, de azt minek nevezhetjük, amikor a "nagyfiuk" leülnek valahol és simán felosztják a világot az érintett országok (nemzetek) megkérdezése nélkül?
Nagy tételben fogadnék, hogy Ukrajna esetében is ez lesz. Amerika simán meg fog egyezni a ruszkikkal Ukrajna felosztásáról, ha a szitu majd más lehetőséget nem fog tudni nyújtani.
a jenkik is simán leszarják majd, mit is szeretne az ukrán nemzet. Ilyen apróság őket soha nem érdekelte.
Miért gondolják egyesek, hogy ehhez nekik joguk van? Mert ők a felsőbbrendűek? Vagy Isten kiválasztotta őket erre a feladatra?
Kétlem, hogy bármelyik is jogos lenne.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.12. 14:21:24

@arthurthedent:
1) Manapság minden hadsereg mindenféle terepszínű egyenruhákat használ, nem lehet megkülönböztetni őket.
A civilektől, te ostoba majom!

2) A genfi egyezmény írói tudták, hogy háborúban nem mindig áll rendelkezésre elegendő egyenruha.
Ja, és utánanéztem, még a karszalag sem kötelező. Hát igen, nem vagyok jogász:
Nem, tényleg, és értelmezni sem tudsz semmilyen szöveget. A HARCOLÓKNAK MEG KELL KÜLÖNBÖZTETNI MAGUKAT A CIVILEKTŐL. A civilek védelme érdekében. Ha más lehetőség nincs, akkor azzal jelzi, hogy nyíltan viseli a fegyvert. Akinél látszik, hogy fegyver van az katonának számít. Oda van írva.

Sötét vagy mint az ukrán éjszaka bazmeg. Civileknek fegyvert adnak, aztán furcsállják, hogy lőnek rájuk.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.12. 14:22:23

@6.Lenin: "de azt minek nevezhetjük, amikor a "nagyfiuk" leülnek valahol és simán felosztják a világot az érintett országok (nemzetek) megkérdezése nélkül?"
Történelemnek.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.12. 14:23:11

@6.Lenin:
"Miért gondolják egyesek, hogy ehhez nekik joguk van? Mert ők a felsőbbrendűek? Vagy Isten kiválasztotta őket erre a feladatra?"
Mert ők az erősebbek. Pont.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 14:27:33

@6.Lenin:

Az USA költségvetésében Ukrajna támogatása kerekítési hiba. Meg alkalom új fegyverek kipróbálására. Ma olvastam, hogy Ukrajnában próbálják ki, mennyire hatékony az amerikai radarpudztító rakéta az orosz radarok és azok védelme ellen.

Ha Európa nem is, az USA

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 14:29:04

a végtelenségig képes fegyverrel ellátni az ukránokat. Egyelőre nem látni, mitől gondolná meg magát.

6.Lenin 2022.08.12. 14:33:02

@tiltsál ki te gyökér:

Minden eddigi birodalom, vagy önjelölt messiás ebben tévedett. Már egy sem létezik. Szerencsére az ember véges ideje gátat szab az ilyen őrült elképzeléseknek. Mindig jönnek Spartacusok, stb, barbárok, másként gondolkodók. Minden csak idő kérdése.

Szerintem ez igy lett belénk programozva (nagyon helyesen) valamilyen ismeretlen végcél (ha van ilyen)érdekében. De szerintem az utolsó majd megtudja, hogy volt/nem volt értelme az egésznek.

A lényeg , hogy semmit nem tudunk a miértekről, de pont ezért bármit beleképzelhetünk, csak fantázia kérdése az egész.
Eddig minden tévútnak tűnik.

6.Lenin 2022.08.12. 14:40:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az USA eddig mindig, mikor a vezető szerepe veszélybe került, képes volt a megegyezésre, ha valamit nyert az ügyön. Jelenleg még csak kóstolgatják egymást a ruszkikkal. Ez látszik a Putyin taktikáján is.
November eldőlhet. A zöld kis ukrán mitugrásszal nem kötnék életbiztosítást az tuti.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 14:41:24

@tiltsál ki te gyökér:
@6.Lenin:

Az Univerzum vagy annak megalkotója bölcs, talán tanult korábbi kudarcaiból. Mert nem lehet véletlen, hogy a csillagok fényévekre, az egy időben létező fejlett civilizációk meg vélhetően több ezer fényévre vannak egymástól, fénynél gyorsabban pedig nem lehet utazni. Elképzelni is rossz, hogyan pusztítanák egymást csillagközi utazásra képes fejlett civilizációk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 14:42:56

Így csak magukat pusztíthatják. Félő, hogy mi emberek már itt tartunk.

6.Lenin 2022.08.12. 15:10:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez a legérdekesebb kérdés. Nem mind1, hogy mikor lesz vége? Van más választás ? Ez a program legérdekesebb része, szerintem. tudjuk, hogy vége lesz, és mégis beledumálunk mindenféle faszságot, anélkül, tudnánk az egésznek az értelmét, akár az egyének oldaláról, akár mint emberi fajnak. Lehet, hogy csak mi emberek dumáljuk be magunknak, hogy..... Aztán valahol egy őrült megnyom egy piros gombot és vége a játéknak, vagy néhány túlélő kőbaltával szaladgálva kezd egy új játékot. Van esély arra, hogy ez már néhányx megtörténhetett. Vajon mindig ez a játék vége? A program nem enged más véget? Jó kérdés lehetne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 15:47:42

@6.Lenin:

"Van esély arra, hogy ez már néhányx megtörténhetett."

Velünk biztos nem, a paleontológiai leletek egyenes fejlődési utat mutatnak hozzánk, és az oldalágak (időközben kihalt homo alfajok, vagy fene tuggya, mi a tudományos jelölés) sem utalnak arra, hogy lehetett már korábban hozzánk hasonló fejlettségű ember. Na meg tárgyi nyomoknak is kellene lenniük.

Szóval abban a boldog tudatban irthatjuk ki magunkat, hogy mi vagyunk e műfajban az elsők.

6.Lenin 2022.08.12. 15:59:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Több milliárd éves távlatokban milyen tárgyi bizonyítékra gondolsz? Egy kínai telóra? Milyen mélyen?
Vannak festmények repülő masinákról. atomrobbanásra utaló nyomok. Apropó, mi marad egy ilyen jellegű robbanás után? Túlélő csak az eredeti utánzata lehet. Milliárd évekről van szó, bármi lehet.
Mind1. Lényegtelen a lehetőségeinkhez képest, max 70-100 év.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 16:36:53

@6.Lenin:

"Több milliárd éves távlatokban milyen tárgyi bizonyítékra gondolsz? "

A többsejtű élet 6-700 millió éve jelent meg a Földön, de az még nagyon messze volt a ma ismert állatoktól. Az emlősök úgy 90 millió éve kezdtek komolyabban fejlődni. Az első emberszabásúak meg kb. 10 millió éve jelentek meg. Nincs szó milliárd évekről.

BOAR 2022.08.12. 16:39:27

@6.Lenin: Öreg, te amúgy is ritka szánalmas egy sejthalmaz vagy, de amikor nekilátsz filozofálni...hát az kb. Gáspár Győző színvonal.
Nem vagytok ti rokonok? :-)

6.Lenin 2022.08.12. 18:16:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez mind csak spekuláció De néhány száz millió év is felfoghatatlan az emberi élet hosszához mérve.
Néhány év alatt annyi minden változott a "tudományban", hogy...... de mind1.

6.Lenin 2022.08.12. 18:19:30

@BOAR:

Ez mire érv? Cáfolni szeretnél valamit?

arthurthedent 2022.08.12. 18:50:35

@tiltsál ki te gyökér: "Sötét vagy mint az ukrán éjszaka bazmeg. Civileknek fegyvert adnak, aztán furcsállják, hogy lőnek rájuk."

A genfi egyezmény azt mondja, hogy ha fegyver van nála, akkor nem civil. És senki sem fucsállta, hogy a fegyveres katonákra lőnek. Butaságokat beszélsz.

6.Lenin 2022.08.12. 19:11:36

@arthurthedent:

Miről szól az egész ukrán propaganda? Hogy a ruszkik civileket gyilkolnak. Láttál már valódi felvételeket?
Olvasol te híreket, és érted is azokat?

6.Lenin 2022.08.12. 19:28:51

Megmenekültünk!!!!

Találtak egy olyan bolygót amelyik élhető lesz mire odaérünk. Már szervezik a buszokat is.

index.hu/techtud/2022/08/04/csillagaszat-proxima-centauri-kolbasz-hamis-foto-atveres-james-webb-urteleszkop/

tiltsál ki te gyökér 2022.08.12. 20:23:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"a végtelenségig képes fegyverrel ellátni az ukránokat. Egyelőre nem látni, mitől gondolná meg magát."
Attól, hogy rájön, hogy nem lesz aki visszafizeti a fegyverek árát.
Plusz az is el fog jönni, amikor nem lesz ember, aki kezeli a fegyvert.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.12. 20:27:56

@arthurthedent:
"genfi egyezmény azt mondja, hogy ha fegyver van nála, akkor nem civil."
Baromira nem ezt mondja ki, hanem azt, hogy a katona jól látható helyen kell viselje a fegyvert, hogy látható legyen, hogy ő nem civil.

És senki sem fucsállta, hogy a fegyveres katonákra lőnek."
Akkor bucsában semmi különös nem történt ugye? Volt minden hullán karszalag, vagy fegyver volt náluk. Úgy látszott.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.12. 20:28:59

@6.Lenin: Kicsit belezavarodott a fiú a marhaságaiba. :D

6.Lenin 2022.08.12. 20:33:44

@tiltsál ki te gyökér:

Fegyver van szarásig, az nem gond.
A gond akkor kezdődne, ha a haladóék megroppannak Európában, Amerikában. Eu-ban meddig tűrik az emberek politikailag, gazdaságilag, hogy az ő bőrükre játszik az USA. Ott meg a félidei választások kilátásai döntenek.
Fegyverből hullajelöltből van elég. A hatalom megtartása a lényeges. Rögtön barát lesz Putyin, ha a hatalmuk veszélybe kerülne. egy félidei bukás, előrevetítené 1 hosszabb időre elvesztett hatalom rémét. Az már nem játék.

6.Lenin 2022.08.12. 20:38:08

@tiltsál ki te gyökér:

Nem csoda. Megmagyarázni a hülyeséget, na ahhoz kell némi szellemi teljesítmény, de naponta már elég macerás lehet nekik. Fáradnak. Már mindent összekevernek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 21:01:29

@tiltsál ki te gyökér:

"Attól, hogy rájön, hogy nem lesz aki visszafizeti a fegyverek árát."

Az USA-nak aprópénz, annyit bőven megér neki, hogy gyengítheti Oroszországot. Szerintem ennél több haszna van abból, hogy magassbb áron és több energiahordozót tud eladni az EU-nak.

"Plusz az is el fog jönni, amikor nem lesz ember, aki kezeli a fegyvert."

Ez már inkább. A kezdeti lelkesedés kezd alábbhagyni, nem véletlen, hogy pár napja már a 60 év fölöttiek is bevonulhatnak önkéntes alapon. Egyre kevesebb ukránnak van kedve meghalni - igaz, ezzel az oroszok ha lehet, még inkább így vannak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 21:02:58

@6.Lenin:

Téged slaposan félrevezettek. Az a bolygó nem élhető, hanem ehető.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.12. 21:06:45

Na meg nem is bolygó, hanem csillag. Ezért nagyon kell vigyázni, nehogy megégjen.

6.Lenin 2022.08.12. 21:13:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Tök mind1, ha ott veszek telket nem lesz gond a kerítéshez anyagot szerezni

BOAR 2022.08.12. 22:33:08

@6.Lenin: Érv? Cáfolat?
Nem bazdmeg, ez pont azt jelenti, ami oda van írva. A szánalmas fantazmagóriáiddal nem érdemes foglalkozni sem...kb. mintha a Móricka vicceket akarná valaki megcáfolni...

arthurthedent 2022.08.13. 07:17:31

@tiltsál ki te gyökér: "Akkor bucsában semmi különös nem történt ugye? Volt minden hullán karszalag, vagy fegyver volt náluk. Úgy látszott."

Döbbenetes, hogy milyen hamar elkezditek a történelemhamisítást, döbbenetes, hogy milyen nyíltan hazudoztok. Természetesen egyetlen holtesten sem volt karszalag, egyetlen holtestnél sem volt fegyver. Ott vannak a képek a neten, bárki megnézheti őket, de te mégis hazudsz.

Pont mint az oroszok, nyíltan és pofátlanul hazudozni, minél többet, minél nyíltabban, nem számít.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 07:32:17

@arthurthedent:

"Természetesen egyetlen holtesten sem volt karszalag, egyetlen holtestnél sem volt fegyver. Ott vannak a képek a neten, bárki megnézheti őket, de te mégis hazudsz."

Csak félve merem kérdezni: Szerinted teljes mértékben kizárható, hogy a felvételek készítése előtt az oroszok vagy az ukránok kissé "átrendezték" a helyszínt?

Ezt most minden él és célzatosság nélkül kérdem, mert direkt nem néztem meg a bucsai képeket, túlságosan felkavartak volna.

arthurthedent 2022.08.13. 08:15:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Csak félve merem kérdezni: Szerinted teljes mértékben kizárható, hogy a felvételek készítése előtt az oroszok vagy az ukránok kissé "átrendezték" a helyszínt?"

Nem zárható ki teljes mértékben, hogy a világegyetemet egy végtelenül fejlett lény teremtette tegnap délután benne a bucsai képekkel és az emlékeimmel, amik azt sugallják, hogy én már hetekkel ezelőtt is léteztem. Az sem teljességgel kizárt, hogy senki sem létezik csak én, az egész világegyetemet csak képzelem.

Vannak persze dolgok, amiknek a valószínűsége olyan alacsony, hogy egyszerűen nem vesszük figyelembe.

Én csak azt javaslom, hogy nézd meg a képeket, keress rá. Ott a bácsi, a lábai belegabalyodva a szánalmas biciklijébe, a férfi, mellette szétszóródva a műanyag szatyor krumpli, feketedő hulla, a keze mellett a lakáskulcs, félmeztelen hulla, hátul összekötözve a keze.

Egy ekkora mészárlást ilyen aprólékosan megrendezni gyakorlatilag teljesen lehetetlen, nem is beszélve arról, hogy utána mindenkinek hallgatnia kellene, aki megrendezte. Lelövöldözni az utcán a civileket könnyű, megrendezni egy ilyen helyszínt nem lehetséges szerintem.

Tényleg nézd meg, ennyivel tartozol magadnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 08:57:41

@arthurthedent:

"nem is beszélve arról, hogy utána mindenkinek hallgatnia kellene, aki megrendezte. "

Jogos. Bár én a helyszín átrendezésére gondoltam, nem a mészárlás megrendezésére.

A képeket nem nézem meg, inkább hiszek neked ebben a dologban. A biciklis bácsi, ahogy írod, semmiképpen nem lehetett legitim célpont. Ezen semmiféle átrendezés nem változtatna.

6.Lenin 2022.08.13. 09:19:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Most megleptél. Rólad nem feltételeztem ekkora naivitást, mint amilyen a vitapartnered. . Hány háború kezdődött a történelemben a támadó által megrendezett provokációval, ártatlanul legyilkoltakkal?

Oszama bin Ladent az amerikaiak képezték ki, aztán simán legyilkolták. Akik részt vettek az akcióban egy hónapon belül autóbalesetben elhunytak. Mindenki

Szerintem Arthur egy ált. sulis (vagy annak a szellemi szintjén billegő)naiv gyerek. A katonaságnál egy altiszt mesélt olyan dolgokat, hogy a kiiktatni szándékozott politikusoknak a halálát kiváló "szakemberek" készítették elő. Több verziót kidolgozva, de a rendőrséget kihagyva. Ők simán megállapították az elhunyt bűnösség.

Több ezer lengyel kivégzése is megrendezett volt, a másikra kenve, de számolatlanul lehetne sorolni a példákat.

Szerintetek ennyire hülyék háborúznak, milliók életét feláldozva? Néhány hulla nekik jelentene valamit is, ha a másikra kéne kenni a bűnt ?
Meglepődtem.

BOAR 2022.08.13. 09:35:51

@6.Lenin: Egy altiszt mesélte a katonaságnál?
Gratulálok...
Azt is tőle tanultad, hogy a föld lapos és a szélén lepotyognak az elefántok amikor megilyednek a chemtrailtől?

6.Lenin 2022.08.13. 09:43:47

@BOAR:

Nem, ő is benne volt, és menekült. Túl sokat tudott. Simán félt, mert ismerte a módszereket.
Te se dicsekedhetsz túl nagy ésszel.
Millió példát lehetne sorolni a történelemből a hamisan tálalt népirtásokról, gyilkosságokról.
Hányan halnak meg egy háborúban? Gondolod , hogy bármelyik oldalon gondot jelentene néhány tucat hulla, akiknek a halálát a másik oldalra lehet kenni?

A kis zöld gazember simán feláldozza a saját népét, de a másik oldalon se szentek ölik a másikat.
Erkölcsről szeretnél prédikálni, amikor milliókat áldoznak fel a hatalomért? Észnél vagy?

BOAR 2022.08.13. 10:01:55

@6.Lenin: Az a bajod, hogy te mindent összeesküvés elmélettel akarsz megmagyarázni. Gondolom, a Pithagorasz tételre is ismersz egyet...

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 10:17:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az USA-nak aprópénz, annyit bőven megér neki, hogy gyengítheti Oroszországot. "
Amikor épp recesszióban vannak, választások előtt és Kínával izmoznak? Szerintem három dollár ajándékot nem adnak, ezt majd szépen kifizettetik.

"Szerintem ennél több haszna van abból, hogy magassbb áron és több energiahordozót tud eladni az EU-nak."
Hát, a magas energiaárak azért nekik sem annyira jók. VIszont olyan rohadt nagy volumenben nem tudnak szállítani, akármekkora is az Eu pofája.
Lehet, h nem pontosak a számaim, de egy LNG hordozó 80millió köbmétert szállít Olyat is olvastam, hogy 150 millió. Magyarország éves gázfogyasztása 10 milliárd. Az unióé 480 milliárd. EZ úgy 6000 kőr. Nagyjából 700 hajó. Valahogy kétlem, hogy lenne ennyi hajó meg kapacitás arra, hogy napi 16-ot ki-be töltögessenek.

6.Lenin 2022.08.13. 10:21:06

@BOAR:

Nem, csak nekem nincs semmilyen szűrő a szemüvegemen. Magát az eseményt nézem, oldaltól függetlenül, de te ezt nem értheted.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 10:34:12

@arthurthedent:
"Ott a bácsi, a lábai belegabalyodva a szánalmas biciklijébe, a férfi, mellette szétszóródva a műanyag szatyor krumpli, feketedő hulla, a keze mellett a lakáskulcs, félmeztelen hulla, hátul összekötözve a keze.

Egy ekkora mészárlást ilyen aprólékosan megrendezni gyakorlatilag teljesen lehetetlen, nem is beszélve arról, hogy utána mindenkinek hallgatnia kellene, aki megrendezte. Lelövöldözni az utcán a civileket könnyű, megrendezni egy ilyen helyszínt nem lehetséges szerintem."

Te most miről beszélsz baszod?
Közölted, hogy az katona akin van egy három centis karszalag, vagy a fegyvere látszik. Olyan rohadt nehéz letépni azt a karszalagot fénykép készítése előtt?
Vagy odébbrúgni a fegyvert?
Ja? Erről a képről beszélsz?
www.flickr.com/photos/13476480@N07/51982591365
Innen látom, hogy ott van rajta a karszalag. Akkor tehát katona, ugye?

Na pont ezért nem illik a civileknek fegyvert osztani, meg ilyen szalagokkal jelölni, hogy ki harcoló fél meg ki nem.

BOAR 2022.08.13. 11:03:49

@6.Lenin: Arról a szemüvegről kellene levenned a szűrőt amivel magadat nézed te szerencsétlen. Elfogulatlan...ja, hát persze...

6.Lenin 2022.08.13. 11:18:25

@BOAR:

Ezeket te cáfolatnak szánod? Nagyon gyenge. Szedd már össze magad.

arthurthedent 2022.08.13. 11:19:38

@tiltsál ki te gyökér: A másik irányból készült fotón nyilvánvalóan látszik, hogy nincs rajta karszalag:

ep00.epimg.net/elpais/imagenes/2022/04/04/album/1649068530_946039_1649069654_album_normal.jpg

Nem gondolod, hogy most már elég volt a gusztustalan hazudozásból?

BOAR 2022.08.13. 11:27:00

@arthurthedent: Nem gondolja. Azért fizetik.

BOAR 2022.08.13. 11:27:54

@6.Lenin: Már mondtam. Van az a szint, amit megcáfolni sem érdemes.

6.Lenin 2022.08.13. 11:32:00

@BOAR:

Ezek olyan bárgyú érvek, hogy szinte már kezdelek benneteket sajnálni. Miért csinálsz magadból hülyét? Vagy a barátod? Téged meg azért fizetnek? Vagy őt? Ezek annyira nevetségesek, hiszen azon kívül, hogy hülyének mutatjátok magatokat, semmit a világon nem cáfol, vagy bizonyít.

tényleg nem értitek ezeket?

BOAR 2022.08.13. 11:33:09

@arthurthedent: Műholdképeken már azelőtt látszottak a halottak, hogy az ukránok jelezték volna, mi történt.
De a fizetett ruszki trollt nem érdeklik a tények, vérlázító pofátlansággal ismételgeti a hazugságait. Hiába nyomod bele a fejét a saját szarába újra és újra, lenyalja és folytatja a rombolást. Mert az a dolga.

BOAR 2022.08.13. 11:36:37

@6.Lenin: Fogd már fel te debil, egy laposföld hívőnek, egy chemtrail megszállottnak, egy fideszpropagandistának nem érvelek. Elkönyvelem, hogy idióta, hogy neki ez a vallása és a továbbiakban leszarom.
Vedd magadra...

6.Lenin 2022.08.13. 11:39:21

@BOAR:

B+, te tényleg hülye vagy. Ilyen bárgyúságot még egy döglött kutya se vesz be, te szerencsétlen.

Szerinted, ha idegen érdekekért gyilkoltatja valaki a saját népét, az erkölcsösebb, mint aki önvédelemből, megelőzésként gyilkolja a másikat?

Ki dönt ilyen kérdésekben? Tényleg nem létezne békésebb megoldás? Te elfogadod az egyik érvet, más meg a másikat. Én meg az egyiket sem, mert lenne más megoldás is, szerintem.

De akkor ki lenne az aki istennek képzelheti magát? Egyik se? De akkor mi a tökömért csinálják?

6.Lenin 2022.08.13. 11:47:17

@BOAR:

Látod mekkora barom vagy. Miért ne lenne jogom a Fideszt támogatnom? Csak nácikat lehet szerinted? Mi az a kirekesztő duma?
Mire érv, hogy te másokat propagandistának nevezel, miközben rólad meg órdít, hogy egy másik propagandát támogatsz?
Felőlem védheted a kis zöld gazembert, de példák sokasága van, hogy már történtek ebben a kérdésben ennél sokkal durvább csalások.

Azt akarod mondani, hogy te őt tarod erkölcsösnek és PONT? Tudnád 100 %-ban bizonyítani?.
Tényleg az lenne a bizonyíték, hogy ők azt mondják, hogy,,,,? Ekkora seggfej lennél?
Semmi logika nincs az érvelésedben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 12:33:40

Nemrég - nem emlékszem, melyik blogban - tamáskodott, hogy mi van,, ha az oroszok délen is elzárják a gázt. Írtam neki, hogy ez szinte kizárt: mi sokkal jobb viszonyban vagyunk az oroszokkal, mint a németek, ráadásul ezen a vezetéken kapja Szerbia is a gázt, márpedig a szerbek kimondottan baráti viszonyt ápolnak az oroszokkal.

Erre föl ma olvasom az indexen, hogy már jön a plusz gáz a Török Áramlaton.

"A Gazprom péntek reggel megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti gázszállítást Magyarországnak – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében."

arthurthedent 2022.08.13. 14:31:23

@BOAR: "Nem gondolja. Azért fizetik."

Hoppá, mindig elfelejtem. :D

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 15:14:46

@arthurthedent: Most komolyan nem látod a képeden a kéksárga csíkot a bal karján? Ott van. És most elkezdhetsz okoskodni, hogy az nem is olyan árnyalatú vagy akármi. Az orosz meg úgy látta, hogy az, és lelőtte. Normális hadsereg ezért különbözteti meg magát a civilektől.
Ugyanis az a rohadt nagy helyzet, hogy ha elkapják azt aki lőtt, és Hágában bemutatja ezt a képet, és azt mondja, hogy az ukránok kitűzőkkel meg karszalagokkal szerelték fel a hadseregüket, akkor fel fogják menteni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 15:29:48

@tiltsál ki te gyökér:

Ki van zárva, hogy felmentik. Az orosz mivolta már önmagában garantálja az elítélést, mert egy orosz katona csak bűnös lehet. Persze az elfogultság látszatát elkerülendő lesz pár felmentés is.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 15:40:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nehogy azt hidd. Malmedy-i mészárlás elkövetőit is felmentették. Pedig azok méggonoszabb nácikok voltak.

BOAR 2022.08.13. 15:48:44

@6.Lenin: "
Szerinted, ha idegen érdekekért gyilkoltatja valaki a saját népét, az erkölcsösebb, mint aki önvédelemből, megelőzésként gyilkolja a másikat?"
Ez vagy te, munkásőr, egy ocsmány, undorító féreg.
Akinek lerohanják a hazáját és védekezik, az "idegen érdekekért gyilkoltatja a saját népét", aki meg nyolc éve terrorizálja a szomszédos országot, akihez a kutya se szólt és most mégis lerohanta őket, pusztítja a civil lakosságot, ellop minden mozdíthatót, élelmiszerrel, energiával és atommal zsarolva közben az egész világot, az a szegény áldozat aki önvédelemből, megelőzésképp teszi mindezt.
Munkásőr, nem lett volna jobb, ha a fejed beleszakad annak narkós kurva anyádnak a tetves picsájába?
De.

BOAR 2022.08.13. 15:58:38

@tiltsál ki te gyökér: Nincs ott semmiféle karszalag, ne hazudozz te ocsmány féreg.
Egy összegyűrt kék textil van ott, a színe alapján egy maszk, meg egy kábel egy L végződéssel, jack dugóval a végén ami a földön fekvő üres telefontokhoz vezet.
Amúgy is teljesen életszerű, hogy miközben a ruszki csőcselék terrorizálja a várost, az ukrán nyugdíjas felköti a karszalagot, jelezvén, ellenük van aztán fogja a kis bevásárlószatyrot, felpattan a harcibiciklire és elmegy krumpliért-nyilván, hogy azzal dobálja a ruszki tankokat.
Megdögölhetnél már te hazug féreg.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 16:02:33

@BOAR: "aki meg nyolc éve terrorizálja a szomszédos országot,"
Mármint Ukrajna a leszakadni akaró 2 népköztársaságot?

"akihez a kutya se szólt és most mégis lerohanta őket"
Hát nem szólt tényleg, csak be akart lépni egy katonai tömbbe, atomfegyvert akart beszerezni, és nyíltan oroszellenes.

"pusztítja a civil lakosságot,"
Mint ahogy az amnesty is megmondta, hogy ha a civil mögé bújik a hős ukrán sereg, akkor pusztulni fog a civil lakosság.

"ellop minden mozdíthatót, élelmiszerrel, energiával és atommal zsarolva közben az egész világot, "
Mintha az egész világ közölte volna, hogy ő aztán nem vesz többet semmit onnan. Most meg akkor mégis venne, csak nem adnak neki?

BOAR 2022.08.13. 16:16:03

@tiltsál ki te gyökér: Kurva anyád...
Megint ideokádsz egy csomó hazugságot, csak hogy legalább a kutya játsszon veled?
Anyáddal szórakozz te kis buzi.

6.Lenin 2022.08.13. 16:20:03

@BOAR:

Te gyökér, mit gondolsz Amerika mi a lópisztolyért tolta Ukrajnát Az oroszbarát kormányt miért buktatták meg, a Majdanon legyilkolva néhány száz ukránt?, mi a toszért akarták megbuktatni a fehérorosz kormányt? Nem akartak nekik bejglit adni? Miért szeretnék megbuktatni a magyar kormányt? Hány100-1000 halott a limit, ami még erkölcsileg belefér?

Már tök világos, hogy mekkora gyökér vagy, MÁR NEM KELL BIZONYÍTANOD. Ha meg cáfolni szeretnél valamit mondjál érveket amik hihetők is.

ennek az ukrán dolognak meg mindenképpen háború lett volna a vége, hacsak nem ölik meg előtte Putyint, de abban már ők sem hittek, hogy meg tudnák csinálni. Putyin megelőzte .
De valójában nem ez lett volna a megoldás, de nem vagyok naiv, hogy az bárkinek az érdeke is lett volna, egy békés megegyezés.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 16:22:55

@BOAR: Melyik a hazugság dagi?
Ukrajnából 4 köztársaság ki akart válni 2014ben. Nyilván mert annyira tetszett nekik az ukrán vezetés politikája.
Ebből kettő rövid életű volt, másik kettőt viszont 8 éve lő az ukrán hadsereg, terrorizálja a lakosságot a náci azov légió.
Az ukrán vezetés kimondta, hogy atomot akarnak, és a katonai doktrinába beleírták, hogy elsőszámú ellenségük az Orosz Föderáció.
Ezek tények, ezeken kár vitatkozni. A hazugság az, amit te szajkózol, hogy ott ez a szegény de nagyszerű Ukrajna, és mindenféle ok nélkül megtámadták.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 16:26:55

@tiltsál ki te gyökér:

Bevallom, most hallottam először a Malmedy-i mészárlásról. Az előbb utánaolvastam a Wikipédián angolul, németül, franciául és magyarul is.

Angol: "The Dachau Trials prosecuted and punished war criminals by imposing 43 death sentences, 22 sentences to life-long imprisonment, and eight sentences to short imprisonment."

Német: "Nach dem Kriegsende fand im Mai 1946 der Malmedy-Prozess in Dachau statt, bei dem die beteiligten SS-Leute, die von den Alliierten noch aufgespürt werden konnten, vor Gericht gestellt wurden. Es gab 43 Todesurteile und 22 lebenslange Freiheitsstrafen."

Francia (nem sokat tudok franciául, de a lényeg szerintem így is érthető): "Parmi les 70 personnes traduites en justice, 43 ont été condamnées à mort et 22 accusés ont été condamnés à la prison à vie ; aucune peine de mort n'a cependant été exécutée. Huit autres accusés ont été condamnés à des peines de moindre importance."

Bocs hogy nem fordítom le, azt hiszem, a Google lefordítja (nem próbáltam).

Magyar: "Az eljárás során a bíróság 43 főt halálra ítélt (az ítéleteket soha nem hajtották végre), 22 főt felmentett, és 8 főt börtönbüntetésre ítélt. Az elítéltek 1950-ig kiszabadultak a börtönből, kivéve Peipert, aki 1956-ban szabadult."

Érdekes, hogy csak magyar W ír 22 felmentettről, a német, francia és az angol szerint ez a 22 vádlott életfogytiglant kapott. A szócikkeket végigolvasva nem úgy tűnik, hogy egymás fordításai, bár biztos olvasták egymást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 16:38:27

A halálos ítéleteket nem hajtották végre, és pár évvel később az összes elítéltet elengedték.

A Wiki-szócikkek szerint ennek két oka lehetett. Az egyik az, hogy szörnyű kegyetlen módon bántak a vádlottakkal, a másik az, hogy időközben kiderült, amerikai katonák is halomra gyilkoltak Waffen-SS tag hadifoglyokat.

Ezek után nem lehetett volna a bűnös amerikai katonák elítélése nélkül kivégezni ill. életfogytig lecsukni a náci bűnösöket.

Mindenki elgondolkodhat azon, mennyire volt ez igazságos, jogszerű vagy erkölcsös.

arthurthedent 2022.08.13. 16:50:07

@tiltsál ki te gyökér: "Az ukrán vezetés kimondta, hogy atomot akarnak, és a katonai doktrinába beleírták, hogy elsőszámú ellenségük az Orosz Föderáció."

Miután az orosz csapatok megtámadták őket ezen nem olyan nagyon csodálkozom. Mégis mit kellett volna mondaniuk, hogy az oroszok ugyan lőnek ránk, de a Sziúk az igazi ellenségeink.

Amúgy az megvan neked, hogy 7 év alatt 3,404 civil halt meg 1024 és 2021 közt a harcokban? Azóta, hogy az oroszok nagy erőkkel védik őket azért elég drasztikus megugrott a civil áldozatok száma nem?

Akármit hozol fel valahogy mindig kiderül, hogy az igazi bűnösök az oroszok. Te... tényleg... ugye csecsniából is ki akar mindenki válni meg moldovából is? :(

arthurthedent 2022.08.13. 16:52:46

@tiltsál ki te gyökér: "Most komolyan nem látod a képeden a kéksárga csíkot a bal karján?"

Belinkeltem a képet te tetü, látszik, hogy NEM KARSZALAG. Amit csinálsz, hogy katonáknak állítod be a civil áldozatokat az már bűncselekmény, az már háborús uszítás, kegyeletsértés, ezért már szerintem letöltendőt kellene kapnod. Szállj magadba, te emberállat és hagyd abba!

arthurthedent 2022.08.13. 16:55:44

@tiltsál ki te gyökér: "Hát nem szólt tényleg, csak be akart lépni egy katonai tömbbe, atomfegyvert akart beszerezni, és nyíltan oroszellenes."

Mindkettőhöz joguk van és mindkettő teljesen indokolt volt. Ráadásul oroszország nem csak atomfegyvert akarnak, hanem van is nekik és ők aztán minden ellenesek. Egyedül észak korea meg irán az, akikkel nagy barátságba vannak, mindenki mást atomoznának már nagyon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 16:56:58

@arthurthedent:

"ezen nem olyan nagyon csodálkozom. "

Remélem, nem kapnak, mert míg az orosznak csak a szája nagy, az ukránok valóban képesek lennének atomfegyvert bevetni. Úgyis az a céljuk, hogy a NATO ténylegesen beléojen a háborúba.

arthurthedent 2022.08.13. 17:02:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Remélem, nem kapnak, mert míg az orosznak csak a szája nagy, az ukránok valóban képesek lennének atomfegyvert bevetni. "

Na, neked is elment az eszed már teljesen. Először feltételezed, hogy az oroszok semmiképpen nem vetnének be atomfegyvert, majd feltételezed, hogy az ukránok meg bevetnének és aztán vadul hirdeted, hogy mennyivel rosszabbak az ukránok. :D

Honnan veszed, hogy az oroszok nem vetnének be atomfegyvert, amikor 1) ők maguk mondják, hogy megtennék és 2) benne van a katonia doktrínájukban, hogy elsőként használni atomfegyvert teljesen okés?

Honnan veszed, hogy az ukránok atomfegyvert vetnének be, amikor az ukránok az egyetlen ország, amelyik a teljes atomarzenálját leszerelte?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 17:26:57

@arthurthedent:

"az ukránok az egyetlen ország, amelyik a teljes atomarzenálját leszerelte?"

Kvára meg is bánták szerintem.

Az 1. és a 2. pont az ukránokra már csak azért sem áll, mert nincs atomfegyverük.

Nem láthatunk Putyin fejébe, de abban biztos vagyok, hogy ha kiadná is az atomparancsot, a katonai vezetés megtagadná annak végrehajtását. Azért remélem, idáig nem fajul a dolog.

Csak a szájuk nagy. A Medvegyev vagy ki mondta, hogy ha megsérül a zaporizzsjai atomerőmű, akkor megy az atom Washingtonra és Londonra. Ez anyira aránytalan válasz lenne, hogy nem is vehető komolyan. Ahogy a többi atomfenyegetés sem.

"aztán vadul hirdeted, hogy mennyivel rosszabbak az ukránok."

Nem hirdetem: az egyik tizenkilenc, a másik a nyolcadik prímszám. De az ukránok elkeseredettebbek, tőlük inkább várható lenne vmi meggondolatlanság.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 17:38:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De, hallottál róla, a Halál 50 órája c. film ezzel kezdődik.
Nem teljesen.
Szóval nagyjából az történt, hogy az ss nek megadta magát valahogy egy rakat friss amcsi újonc. Ezek meg úgy épp menekülőben voltak, nem tudtak mit csinálni ezzel a 150 emberrel, ezért rábízták hét őrre. Ha minden igaz, ezek ráadásul nem is németek voltak, hanem valami más (talán litván de nem biztos)katonák - mondjuk ez a történet szempontjából nem fontos. Szóval hét katona hét puskával meg egy gépágyúval állt neki őrizni 150 foglyot.
Na, ezeknek az amcsiknak is feltűnt, hogy ez azért nem az Alcatraz, és páran elkezdtek szökdösni. Páran meg úgy gondolták, hogy lenyomják azt a pár őrt.
Nekik mentek, aztán amelyiknél a gépágyú volt, az tüzet nyitott. Én úgy tudom, lehet, hogy tévedek, és ezért nem olvasom el a genfi egyezményt, hogy szökést megkísérelhet a hadifogoly, de nem támadhat az őrökre.
Szóval a srác ott lelőtt vitatott számú katonát.

A propaganda elindult, lett belőle nagy balhé, hogy így a nácik meg úgy. Azért is ítéltek el mindenkit halálra. Aztán volt egy amcsi ügyész, akinek fontosabb volt az igazság, szépen kinyomozta, aztán fű alatt elengedték az összest, mert ez nem volt háborús bűntett, 120an támadtak hétre.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 17:48:11

@arthurthedent:
"Belinkeltem a képet te tetü, látszik, hogy NEM KARSZALAG. "
Ja. Kék és sárga csík látszik baszod. Pont mint az ukrán katonák kezén. Tudod, próbáld meg felfogni, hogy ha szépen elterjeszted, hogy a három csík a katonaság jele, akkor utána le fognak lőni, ha adidasban rohangálsz.

"Amit csinálsz, hogy katonáknak állítod be a civil áldozatokat az már bűncselekmény"
Előbb írtad, hogy ha karszalag van, akkor katona. Ott a karszalag a kezén. Én ukrán zászlónak látom, szerinted meg nemtudom Modern Talking kitűző. Hát pech, hogy az orosz lövész is ukrán zászlónak látta.

"az már háborús uszítás, kegyeletsértés, ezért már szerintem letöltendőt kellene kapnod. "
Neked a szavak jelentéséről sincs semmi fogalmad. EZ miben uszítás, hogy karszalag van a halotton? Miben kegyeletsértés?

"Mindkettőhöz joguk van és mindkettő teljesen indokolt volt."
Ja, van joguk, csak ez az eredmény. Tudod, ha feldobsz a levegőbe egy vödör szart, és aláállsz, akkor ne csodálkozz, hogy rádesik.
Joga és oka van beleírni a doktrinába, hogy X ország az ő ellensége, és megmondani, hogy ha beszereznek atomfegyvert, akkor használni is fogják? Igen. Csak akkor ne csodálkozz, hogy X ország eltöröl téged a picsába.
A te szinteden: Ha bemész a kocsmába, és közlöd a legnagyobb darabbal, hogy utálod, és ha lesz egy késed akkor leszúrod - akkor jogod van ezt mondani. Azt meg képzeld el, hogy mit kapsz tőle.

"Ráadásul oroszország nem csak atomfegyvert akarnak, hanem van is nekik és ők aztán minden ellenesek. Egyedül észak korea meg irán az, akikkel nagy barátságba vannak, mindenki mást atomoznának már nagyon."
Istenem, de hülye vagy. Ezeket a "mindenkit ki akarnak irtani" meg "világuralmat akarnak" szövegeket magadtól találod ki?

arthurthedent 2022.08.13. 17:49:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az 1. és a 2. pont az ukránokra már csak azért sem áll, mert nincs atomfegyverük."

Az 1 és 2 pontokat az oroszokra mondtam. Miért "állna" az ukránokra?

arthurthedent 2022.08.13. 17:51:07

@tiltsál ki te gyökér: "Ja. Kék és sárga csík látszik baszod. Pont mint az ukrán katonák kezén."

A karszalag körbe veszi a kezet. Ez nem. Ez nem karszalag. Szemét, ami a kezén van, nem a keze körül.

arthurthedent 2022.08.13. 17:51:50

@tiltsál ki te gyökér: "Előbb írtad, hogy ha karszalag van, akkor katona. Ott a karszalag a kezén."

Hazudsz.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 17:53:43

@arthurthedent:
"Először feltételezed, hogy az oroszok semmiképpen nem vetnének be atomfegyvert, majd feltételezed, hogy az ukránok meg bevetnének és aztán vadul hirdeted, hogy mennyivel rosszabbak az ukránok. :D

Honnan veszed, hogy az oroszok nem vetnének be atomfegyvert, amikor 1) ők maguk mondják, hogy megtennék és 2) benne van a katonia doktrínájukban, hogy elsőként használni atomfegyvert teljesen okés?"

AZ oroszok rajta ülnek az atomarzenálon már vagy 70 éve, és nem vetették be. A doktrinájukban pedig az van, ha Oroszország létét fenyegetik, akkor használhatnak atomfegyvert.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 17:54:25

@arthurthedent: Hazudok. Hát mi a szar van a bal kezén a könyökétől feljebb öt centivel, te agyas?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.13. 17:57:23

Azért fideszbolsik rendesen megdolgoznak a pénzünkért.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 18:06:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Igen, tényleg, most hogy mondod a Spandau is kellemes hely volt, meg a Wiesenthalék sem kergetőztek nácikkal még tavalyelőtt is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 18:07:43

@tiltsál ki te gyökér:

Szerintem ez a történet nem lehet a teljes igazság, mert akkor Dachauban nem 73, hanem csak 7 vádlott lett volna. Hiszen nem emelhettek vádat az elvonult akárhány német katona ellen, mert azok se nem gyilkoltak, se nem adtak ilyen parancsot.

Az általad hallott történet szerintem még egy okból sántít. Ha a németek menekülőben voltak, akkor nyilván valakik elől menekültek. Őrültség lett volna hátrahagyni 8 katonát a foglyok őrzésére, mert azokat elérték és foglyul ejtették vagy megölték volna az üldözők. Nem is lehettek olyan hülyék, hogy nyolcan hátramaradjanak foglyokat őrizni csak azért, hogy bevárják az üldözőket, akik aztán úgyis kiszabadítják az amerikai foglyokat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.13. 18:12:29

@tiltsál ki te gyökér: persze, így volt. :))
Te már csak tudod, hiszen ott voltál.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 18:31:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Tehát a történelemben csak az létezik számodra, ahol te ott voltál. Simán elhiszem neked.

arthurthedent 2022.08.13. 18:35:37

@tiltsál ki te gyökér: "Hazudok. Hát mi a szar van a bal kezén a könyökétől feljebb öt centivel, te agyas?"

Egy szemétdarab, amit odavitt a szél. Valószínűleg egy gagyi covid maszk.

arthurthedent 2022.08.13. 18:36:56

@arthurthedent: És akkor említést érdemel még a sok-sok többi holtest, akiknek nincs szemétdarab a kevén és akiknek általában össze van kötözve hátul a kezük. Akikről szemérmesen halgatsz, mert nem illeszkednek a prekoncepciódba.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 18:42:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Szerintem ez a történet nem lehet a teljes igazság, mert akkor Dachauban nem 73, hanem csak 7 vádlott lett volna. Hiszen nem emelhettek vádat az elvonult akárhány német katona ellen, mert azok se nem gyilkoltak, se nem adtak ilyen parancsot."
A waffen-ss hadosztály tagjaira? Neem, tényleg nem emeltek volna semmilyen vádat. :)

"Az általad hallott történet szerintem még egy okból sántít. Ha a németek menekülőben voltak, akkor nyilván valakik elől menekültek"
Azt az amerikai hadseregnek hívták, ami elől menekültek.

"Őrültség lett volna hátrahagyni 8 katonát a foglyok őrzésére, mert azokat elérték és foglyul ejtették vagy megölték volna az üldözők."
Na. Szóval akkor ehhez kicsit gondolkozz. Magaddal nem tudsz vinni 140 foglyot, erre nincs kapacitás. Elengedni nem lehet őket. A hadosztálynak vagy ezrednek meg kurvára kéne menni hátrafele, beállni, felvenni az új pozíciót. Mit csinálsz?
"Nem is lehettek olyan hülyék, hogy nyolcan hátramaradjanak foglyokat őrizni csak azért, hogy bevárják az üldözőket, akik aztán úgyis kiszabadítják az amerikai foglyokat."
A német az általában rohadt korrekt volt a csatlósaikkal, akár magyar, akár ukrán akár francia kollaboránsokról volt szó. A felsőbbrendű faj simán otthagyott 7 nyomorultat, hogy oldják meg a helyzetet. Egyébként - ha mindenki marad a seggén - mi történik? Tüzérség nem fog odalőni ahol 130 hadifogoly van, magyarul szépen körbekerítik őket az amcsik és megadják magukat. 44 decemberében azért nem volt olyan rettenetes opció. Főleg ha a B terv az az, hogy a Berlini Állatkertnél rommá lövi őket az orosz. Akkoriban azért rohadt sok németnek kecsegtető lehetett az amerikai fogság- főleg, hogy még a koncentrációs táborokról nem nagyon tudott a világ.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Malmedyi_mészárlás

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 18:44:19

@arthurthedent: "Egy szemétdarab, amit odavitt a szél. Valószínűleg egy gagyi covid maszk."
Hát te így látod. Az orosz lövész meg máshogy látta.
Mondjuk ezért nem karszalagokkal meg kitűzőkkel szoktak megkülönböztetni katonát és civilt.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.13. 18:45:42

@arthurthedent:
Mi is az én prekoncepcióm? Csak hogy én is tudjam...
Mert tudtommal az ügy kivizsgálás alatt van.

arthurthedent 2022.08.13. 18:49:31

@tiltsál ki te gyökér: "Hát te így látod. Az orosz lövész meg máshogy látta."

Ja, ha ez az egyetlen holtest maradt volna utánuk, akkor még nem is lenne nevetséges amiket összekínlódsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 19:01:03

@tiltsál ki te gyökér:

"rohadt sok németnek kecsegtető lehetett az amerikai fogság- főleg, hogy még a koncentrációs táborokról nem nagyon tudott a világ."

Aztán az amerikai fogságban gyorsan rájöttek, mekkorát tévedtek. Én olvastam James Bacque Other Losses c. könyvét, szerintem Genesisen megtalálod, de letöltheted az nCore-ról is.

"The first edition of this controversial book caused an international scandal by claiming that almost one million German prisoners of war had died of starvation in American and French death camps after World War II. In 1992, Bacque visited the newly-opened KGB archives where he discovered more evidence to support his claim. This revised edition of Other Losses presents all the relevant new material on the deaths plus new evidence of the suppression of truth by Western academics, press, and governments."

www.goodreads.com/book/show/4178465-other-losses

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 19:05:03

Torrenten megvan, most néztem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 19:06:15

Genesisen csak ezt találtam Bacque-tól:

Crimes and Mercies: The Fate of German Civilians Under Allied Occupation, 1944–1950

BOAR 2022.08.13. 20:15:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kételkedem a milliós számban. Azt inkább hihetönek tartom, hogy az orosz hadifogságba került német katonák közt voltak ennyien, akik nem azért nem tértek haza szibériából mert megtetszett nekik a zabolátlan vad környezet és elvettek valami evenk menyecskét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.13. 20:42:12

@BOAR:

Mit jelent az, hogy evenk? Sose hallottam a szót.

Kezdetnek olvasd el a Wikin a James Bacque szócikket. Mellette és ellene is megszólalnak kortársak, tanúk, történészek. Aztán olvasd el az Other Lossest. Én olvastam pár évvel a megjelenése után, engem meggyőzött. Rendkívüli részletességgel tárgyalja az eseteket, idéz seregen belüli és egyéb dokumentumokból.

A Crimes and Merciesben említett 15 milliót én is túlzásnak érzem, még akkor is, ha ebbe a számba betudom a háború utáni rossz viszonyokat, éhezést is. De ezt a művét még nem olvastam.

BOAR 2022.08.13. 20:46:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az evenkek a tajgán élő vadászó, rénszarvastenyésztő nomádok. Voltak. Az erőszakos kolhozosítás beterelte őket a falvakba, városokba aztán vagy beolvadtak, vagy kihaltak.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 09:57:32

@arthurthedent:
"Ja, ha ez az egyetlen holtest maradt volna utánuk, akkor még nem is lenne nevetséges amiket összekínlódsz."
Felhozol valamit példának, aztán én vagyok a nevetséges, hogy megcáfolom?
Tudtommal a bucsai mészárlás kivizsgálás alatt van. HA lezárul a vizsgálat, esetleg per lesz, és elítélik a tettest vagy a tetteseket, akkor majd lehet tényként kezelni. Ez alól te vagy a kivétel, aki már most is tudja, hogy ki, mit, mikor és miért követett el.

Mindenesetre hatalmas ostobaság és bűn nem megkülönböztetni a civilt a katonától és a civileknek fegyvert osztani. Legalább akkora, mint az öregek otthonába úgy beköltöztetni a hadsereget, hogy a civileket nem tüntették el onnan.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 10:09:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Aztán az amerikai fogságban gyorsan rájöttek, mekkorát tévedtek."
Ezt a könyvet nem olvastam, nehezen hiszem, hogy egymillió meghalt volna úgy, hogy erről soha egy szó nem esett. Az főleg furcsa, hogy mit tud az 54 ben alapított KGB a 45ös francia fogolytáborokról.
De a témára:
44 végén azért nagyjából látszott, hogy egy német katonának van három lehetősége. Meghal a fürher hülyeségéért és a berlini állatkertnél megpróbálják megfordítani a háborút, vagy orosz vagy amerikai fogságba esik. Tudtommal rendesen vonultak nyugat fele, hogy szövetségeseknek adhassák meg magukat és ne a ruszkiknak, akik sokkal durvábban bántak a foglyokkal.
Szóval: ülni néhány száz amerikai hadifogollyal és várni, hogy elfogjanak nagyjából az életbiztosítással volt egyenértékű.
Az más, hogy a lázadás miatt nem úgy alakultak a dolgok ahogy az kitalálták.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.14. 10:18:40

@tiltsál ki te gyökér:

"Szóval: ülni néhány száz amerikai hadifogollyal és várni, hogy elfogjanak nagyjából az életbiztosítással volt egyenértékű."

Ez esetben az érthetetlen, miért menekült az osztag többi tagja.

Ami az egymillió német hadifogoly halottat illeti, én sem voltam ott (szerencsére), akkor még nem is léteztem, így én is csak találgatni tudok, meg eldönteni, mit hiszek dl a könyvből és az abban hivatkozott dokumentumokból.

"Az főleg furcsa, hogy mit tud az 54 ben alapított KGB a 45ös francia fogolytáborokról."

Erre még könnyű válaszolni: a KGB biztos átvette az elődszervezetek anxagait.

arthurthedent 2022.08.14. 10:21:37

@tiltsál ki te gyökér: "Ez alól te vagy a kivétel, aki már most is tudja, hogy ki, mit, mikor és miért követett el."

Soha nem állítottam, hogy ki gyilkolt, hogy mikor gyilkolt és miért. Te állítottad, hogy azok a holtestek harcoló alakulatok tagjai voltak, mert az EGYIK holtestnek a karjánál van egy világoskék szemétdarab. Lószart nem cáfoltál, a sok-sok holtestet nem látod, nem érdekel, nem veszed figyelembe, egy elmosódott szemétdarabból meg levonod a következtetést, hogy az összes halott katona volt.

Nem mintha hátul összekötözött kezű katonákat tarkón lőni kóser lenne, de valahogy ragaszkodnod kell a hitedhez, valahogy bele kell kapaszkodnod, hogy a kedvenc ruszkijaid nem követnének el semmit, ami erkölcstelen. Mindig fogsz találni valami szemétdarabot, valami kifogást, valami magyarázatot és mindig itt fogod égetni magadat az elvakultságoddal.

arthurthedent 2022.08.14. 10:25:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ami az egymillió német hadifogoly halottat illeti, én sem voltam ott (szerencsére), akkor még nem is léteztem, így én is csak találgatni tudok, meg eldönteni, mit hiszek dl a könyvből és az abban hivatkozott dokumentumokból."

Én is láttam forrásokat, ahol több mint 2 millióra tették azon németek számát, akik a kapituláció után haltak meg a nyugati koncentrációs táborokban. Alultápláltság, ivóvíz hiánya, tífusz.

Nem tudom mit higgyek el belőle, de az biztos, hogy nagyon meggyőzőnek tűntek ezek a források. De persze igen, sok nagyon meggyőző dolog van, ami aztán marhaságnak bizonyul. Szóval arra hajlok, hogy elhiggyem, de persze nem tudhatom, hogy igaz -e.

6.Lenin 2022.08.14. 10:37:04

@arthurthedent:

"Szóval arra hajlok, hogy elhiggyem, de persze nem tudhatom, hogy igaz -e."

De azért harcolsz azért, amit igaznak HISZEL független attól, igaz-e.
vicces fiú vagy te , vagy ki tudja ki/mi is vagy tulajdonképpen (bár ez lényegtelen is)

Ezek az ilyen felületek gyöngyszemei, mindenki harcol az utolsó szó jogáért, miközben 1iknek sincs bizonyíthatóan igaza. Kincses bánya.

arthurthedent 2022.08.14. 10:49:39

@6.Lenin: "De azért harcolsz azért, amit igaznak HISZEL"

Nem harcolok. Érvelek. Mi a baj azzal, ha vakaki érvel?

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 10:56:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ez esetben az érthetetlen, miért menekült az osztag többi tagja."
Mondjuk mert parancsot kaptak rá, hogy x helyre kell vonulni?
A wikipédia szerint egyébként előrefele nyomutak (én nem a wikin olvastam erről, lehet, hogy én tudom rosszul a menekülést) akkor meg még érthetőbb, hogy otthagyták őket.
Ebbe most tényleg kár belemenni, hogy 80 évvel később a történelem ismeretében te mit csináltál volna a helyükben. A lényeg az, hogy ott maradt 7 őr meg 200 fogoly. Aztán ebből lelőttek százat.

"Erre még könnyű válaszolni: a KGB biztos átvette az elődszervezetek anxagait."
Eeegen, azt átvehette, csak azért eléggé minimum másodkézből információ, hogy mit tud az orosz hírszerzés a francia táborról.

6.Lenin 2022.08.14. 11:03:53

@arthurthedent:

Azzal semmi, de te nem érvelsz, hanem harcolt a vélt igazadért. Ezzel sincs baj. Csak vicces amikor valaki meghazudtolja önmagát.
Nekem tetszenek ezek a dolgok. Nem a személyek. Ők lényegtelenek. a jelenség az érdekes. Bár vannak-igaz kevesen- akiket tisztelek. Sajnos 1re kevesebben. Ma már a logikus gondolkodás nagyon ritka.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 11:07:39

@arthurthedent:
"Soha nem állítottam, hogy ki gyilkolt, hogy mikor gyilkolt és miért."
Ne hazudtold már meg önmagad. Itt fent írod, hogy az orosz civilt gyilkolt mert vérszomjas.

" Te állítottad, hogy azok a holtestek harcoló alakulatok tagjai voltak,"
Megint hazudsz. Mikor állítottam ilyet?
Te közölted, hogy karszalag elég, hogy katona legyen valaki, nem kell se kiképzés, se egyenruha.

"mert az EGYIK holtestnek a karjánál van egy világoskék szemétdarab."
Te hoztad azt példának, te linkelted a képet, én meg megnéztem, és elmondtam, hogy én mit látok.

"Lószart nem cáfoltál, a sok-sok holtestet nem látod, nem érdekel, nem veszed figyelembe, egy elmosódott szemétdarabból meg levonod a következtetést, hogy az összes halott katona volt."
Idézd, hogy mikor írtam, hogy az összes halott katona volt. Egészen hihetetlen, hogy minden egyes szavad hazugság, ráadásul csak feljebb kell görgetni, és a vak is láthatja.

"Nem mintha hátul összekötözött kezű katonákat tarkón lőni kóser lenne, de valahogy ragaszkodnod kell a hitedhez, valahogy bele kell kapaszkodnod, hogy a kedvenc ruszkijaid nem követnének el semmit, ami erkölcstelen. "
Ismét hazudsz. Mitől kedvenceim a ruszkik? Mikor mondtam, hogy nem követnének el semmit? Idézd.

"Mindig fogsz találni valami szemétdarabot, valami kifogást, valami magyarázatot és mindig itt fogod égetni magadat az elvakultságoddal."
Bazmeg, azt állítod, hogy nem kell egyenruha a katonának. Aztán amikor ott vannak akárkik lelőve, azok akkor civilek.
Talán el kéne dönteni, hogy akkor most mikor civil valaki, meg mikor katona...

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 11:10:25

@arthurthedent:
"Nem tudom mit higgyek el belőle, de az biztos, hogy nagyon meggyőzőnek tűntek ezek a források. De persze igen, sok nagyon meggyőző dolog van, ami aztán marhaságnak bizonyul. Szóval arra hajlok, hogy elhiggyem, de persze nem tudhatom, hogy igaz -e."
És ez a hozzáállás hol is van amikor a ruszkikról van szó? Mert ott kijelented, hogy atomoznának mindenkit, világuralmat akarnak, ki akarják irtani Ukrajnát.
Nem "meggyőző dolgokat" hanem teljesen légbőlkapott baromságokat kezelsz tényként, az nem zavar?

6.Lenin 2022.08.14. 11:19:49

@tiltsál ki te gyökér:

Fegyvert osztottak Ukrajnában civileknek, sőt börtönökből kiengedett bűnözőknek is.

Függetlenül mindentől: valahol bóklászik egy katona ellenséges területen, aztán egy ott sétáló babuska kivesz a szoknyája alól egy gépfegyvert és rálő a katonákra. Mit fognak csinál ilyen esetek után a katonák, ha gyanúsan viselkedő (?) civileket látnak harcok közelében bóklászni? Még a macskákat is lelövik. Mind 1x haza szeretne menni. Mpeken múlhat az élete. nincs idő tökölni igazoltatással.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.14. 11:20:06

@tiltsál ki te gyökér:

"eléggé minimum másodkézből információ, hogy mit tud az orosz hírszerzés a francia táborról."

Bizony De hát azért hírszerzés. Lehettek kommunista érzelmű francia katonák, tisztek, lehettek a későbbi NDK területén élő német katonák. Onnan származó katonák is eshettek amerikai fogságba, te is írtad, hogy a német katonák igyekeztek nem orosz fogságba kerülni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.14. 11:24:49

@6.Lenin:

"Még a macskákat is lelövik."

A cicákat csak hagyja mindenki békén, mert értük ölök!

Nagy macskabarát vagyok, és gondolni is rossz arra, hogy az emberek mellett bizony hány kutya és macska hal éhen vagy pusztul el a romok alatt. Olvasni az állatmenhelyek sanyarú helyzetéről is.

6.Lenin 2022.08.14. 11:31:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Igaz, hiszen ők aztán semmiről nem tehetnek. Bár még egy macskával se vitattam meg, hogy demokrata-é, netán inkább konzervatív, vagy ne adj isten názi.
A macskák közül azért kevesebb pusztulhat éhen, hiszen képesek maguknak élelmet keresni. A kutyák már nem annyira. Ők jobban rá vannak szorulva az emberekre. A macskák inkább önálló egyéniségek.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 11:31:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Khm. Szóval komolyan azt gondolod, hogy egy macska éhenhal? Most komolyan. Romos városokban?

arthurthedent 2022.08.14. 12:38:04

@tiltsál ki te gyökér: "És ez a hozzáállás hol is van amikor a ruszkikról van szó? Mert ott kijelented, hogy atomoznának mindenkit"

Ezt a felelős orosz kormány meg a hivatalos orosz propaganda mondja te zseni, nem én. :D

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 13:26:41

@arthurthedent: Na, akkor még egy dolog, amit beidézhetnél, ha már a többit sem csináltad.
Vagy ebben is hazudsz? Muti a linket, ahol a hivatalos orosz propaganda azt mondja, hogy szívesen leatomoznának mindenkit.

arthurthedent 2022.08.14. 14:09:50

@tiltsál ki te gyökér: "Vagy ebben is hazudsz? Muti a linket, ahol a hivatalos orosz propaganda azt mondja, hogy szívesen leatomoznának mindenkit."

Nem vagyok felelős a tanításodért, nem fogok helyetted keresgélni olyan dolgokat, amiket mindenki tud. Te is tudod, csak trollkodsz.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 16:31:39

@arthurthedent:
Ja, értem. Tehát "mindenki tud" :D:D::D
Ez elmúlt pár hozzászólásban vagy 8 dolgot kértem, hogy idézz. Egyiket sem csinálod. Azért mert nem tudsz ilyeneket idézni, mert hazudtál.
Ez a rohadt nagy helyzet. Beszélsz összevissza, hazudozol.
Hazugság, rajtad kívül soha sehol nem mondott olyat senki, hogy "mindenki mást atomoznának már nagyon"

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.14. 21:34:34

Azért fideszkomcsik akkor is ilyen lelkesen szopkodnák Putyin f. szát, ha Fecó lenne a miniszterelnök és ő csinálná ugyanazt, mint Viktor?
Csak mert mindig az van, hogy de ha a Fecó lenne, akkor....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.14. 21:40:51

@tiltsál ki te gyökér:
@6.Lenin:

Komolyan. Vidéken, gabonaföldek közelében találnak elég rágcsálót, ha nincsenek túl sokan rájuk. Városban nehezebb minden macskának elég egeret, patkányt fogni, aztán meg ahol az embernek nincs elég élelem, ott a rágcsálók is megfogyatkoznak. Aztán meg sok lakásban tartott cica már vadászni sem tud.

Erről saját tapasztalat: Panelban laktunk, a cicáink már lakásban születtek, egyiket pár hetes kiscicaként mentettük meg - nagyon izgalmas, kalandos mentés volt, de most nem untatlak vele. (Három testvérét a lakók megölték ill. autó ütötte el.)

Egy nap berepült egy galamb az ablakon. Lehet, nem volt szép tőlem, de elhatároztam, hogy odaadom a cicáknak. Hát, egyik sem tudott mit kezdeni a galambbal, csak nézték bambán.

Végül harcba hívtam Mamikát, a 11 éves öreglányt, aki kinti cica volt eredetileg. Ő azonnal tudta, mi a dolga, de a galamb bemenekült a sarokszekrények közti kuckóba, ahova a cica nem fért be. A karma lecsúszott a hátáról, erre foggal próbálta megragadni a galambot, de szegénynek összesen egy foga volt, azzal nem ment:

youtu.be/1atK2e29ECI

Kevéssel később az az egy is kiesett.

Mellesleg Mamikát az Illatos úti sintértelepről mentettük, már ki volt tűzve, hogy el fogják altatni, ha senki nem viszi el. És ugyan ki az a hülye, aki egy fogatlan (jó, akkor még volt neki egy), csontsovány vén macskát visz haza, amikor a menhelyek tele vannak aranyos kiscicákkal?

Nos, mi voltunk olyan hülyék. :) Tudom, giccsesen hangzik, de amikor megláttam a képét a ketrecben, láthatóan nagyon rossz állapotban, elbőgtem magam. Elküldtem a linket a páromnak, hogy hozzuk haza a cicát, és ő is sírva hívott fel, hogy szerinte is azonnal mentsük meg a cicát. Másnap már nálunk volt. Több hónap alatt tudtuk feltáplálni, végül majdnem két boldog évet adhattunk neki.

Ő eredetileg kijárós vagy kinti cica volt, meghalt a gazdája, ezután ki tudja, meddig kóborolt, és bár vadászott, a jelek szerint nem fogott elég zsákmányt, mert csontsoványan került a sintértelepre. Mondjuk ebben az is közrejátszhatott, hogy egy foggal nehéz vadászni.

És ez nem háborúban történt, amikor ez emberek is éheznek. Fogadtunk be ránézésre max. egy éves kóbor cicát is, aki szintén csontsovány volt - ez egy Balaton-parti faluban volt, nem egy dzegény szabolcsiban.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 22:56:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hát Putyin faszát mondjuk leginkább a Fletód szopkodta.
Együtt bulikáztak, táncikáltak, a házába is vendégül látta, kutyát is adott neki. Lehet, hogy Klárika még mást is csinált.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.14. 23:06:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hát, a macskának olyan ösztönei vannak, hogy a benti macska is pontosan tudja, hogy mit kell csinálni. Ez egyébként elég nagy problémát is okoz, mert a macska szórakozásból is öl, nem csak akkor ha éhes. Az Usában évente két és fél milliárd madarat ölnek meg a macskák.
Egyébként galambnál azért kisebbet szoktak. Szóval nyugi, a két benti macska némi éhezés után nekiállna és vadászna.
De egy romos szétlőtt településen nem csak hogy rágcsálók szaporodnak el (minden háború velejárója) de van sok szemét, ahol lehet kukázni.
Szóval szerintem macskák miatt ne aggódj, azok marha jól elvannak arrafele.

BOAR 2022.08.15. 12:09:45

@tiltsál ki te gyökér: Látszik, hogy a macskákhoz(is) hülye vagy.
Inkább fogd be a pofádat, senki sem kíváncsi a baromságaidra te húgyagyú barom.

tiltsál ki te gyökér 2022.08.15. 20:27:23

@BOAR: Miért, mit csinálsz, ha nem dagadt?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.08.15. 22:10:57

@tiltsál ki te gyökér: igen ez fáj nektek, ezt ezerszer megbeszéltük.:))
De nem ez volt a kérdés.
süti beállítások módosítása