wagmg

wagmg

Katások már megint

2022. július 11. - arthurthedent

Na jó, csak egy mondat erejéig... tényleg, nem fogom felhúzni magam. A világegyetem ostoba emberekkel van tele, tudtam, nem számít, nem szabad idegeskedni.

Szóval a katás csak az lehet, akinek "csak magánszemélyektől származhat bevétele". Merthogy csak! Kivéve a taxisokat, mert "a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan a gyakorlatban megvalósíthatatlan lenne".

Tehát taxis vagy, elviszed a versenyzőt a vasútállomásra, számlát kér, merthogy a cég fizeti. Katásként nem adhatsz neki. Ezt nyilván nem lehet, taxis adhat számlát, annak nem kell, hogy "csak magánszemélytől származhasson bevétele".

Namost elmegy a taxis a műkörmöshöz. El akarja számolni, a végén kér számlát. Ja, nincs, csak magánszemélynek tudok adni. Akkor hazamegy, rendel egy köbméter kavicsot. Kijön, ja, számla nincs a teherszállításról, katás vagyok, azt nem tudod elszámolni. Akkor kijön a kőműves, eldolgozza az anyagot, ja, azt nem tudod elszámolni, katás vagyok.

Amit mondani akarok, az az, hogy ha az átkozott taxisnál nem megoldható, hogy "csak magánszemélyektől származhat bevétele", akkor másoknál miért megoldható?! Mégis mi az, amiben a taxis tökéletesen különbözik mindenkitől, minden egyes vállalkozótól, miben tökéletesen mások ők MINDENKINÉL?!

Ez egy nagy baromság már megint. Akkora, hogy az kilóg a sorból. Kilóg!

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr2517880733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.07.12. 07:40:36

Évről -évre megy a trend a KATA elsorvasztasaval, (más) mederbe terelésével.
Kb szellemi foglalkozás magánszemélyek.
Mondjuk egy gazterv Piri néninek.
Nade műszer meg eszköz a tervezőnek is kell...

arthurthedent 2022.07.12. 07:49:15

"Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki úgy látja: a javaslat kissé erőteljesre sikeredett."

Kissé erőteljesre! Na ez megint egy agyament barom, aki hülyeségeket beszél. És ilyen emberek vannak vezető pozícióban, akik egy dedós elmebeteg ki aggyal magyaráznak mindenféle marhaságot.

És az én katásként megkeresett pénzemből fizetek be díjat, amiből ez az elmebeteg él. Megért az emberiség a pusztulásra, át kellene adnunk a helyet a macskáknak. :(

arthurthedent 2022.07.12. 07:51:27

@gigabursch: "Kb szellemi foglalkozás magánszemélyek."

Na, azok meg aztán pláne a lakosságnak számláznak. Pista bácsi, tessék, itt a számla, egy darab madrigál és két óda a kökörcsinhez, a disznóhoz, háromezerhatszáz lesz meg áfa. :D

gigabursch 2022.07.12. 11:45:59

@arthurthedent:
Jól van, ebből is látszik, hogy a valósághoz nem sok közöd van, de legalább járatod a szádat...

Amiről én beszélek:
- Adott egy autószerelő, aki a számlás ügyfeleknek a kft-jén keresztül számláz, ott jön-megy az ÁFA, Piri néninek meg alanyi mentesen.
- Adott egy épületgépész tervező, aki az építőipari cégeknek a kft-jén keresztül számláz, ott jön-megy az ÁFA, Piri néninek meg alanyi mentesen.

Ha ennyit nem értesz az egészből, akkor inkább meg se szólalj!
Na most ezt a rendszert, ahol pontosan így lehetett a Piri néniket megkímélni az ÁFÁ-tól, most úgy vastagon megborításra kerül.

További területek:
pályázatírás, szaktanácsadás, egy halom egészségügyi szolgáltatás, kisebb építőipari, mezőgazdasági szolgáltatások, stb...

arthurthedent 2022.07.12. 13:30:53

@gigabursch: "Ha ennyit nem értesz az egészből, akkor inkább meg se szólalj!"

Aha, tehát az autószerelő az szerinted szellemi foglalkozás, a katásoknak meg mindegyiküknek van KFT-je. Ja, a magánszemélyeknek meg ÁFA mentesen tud számlázni a katás.

Azért ezek elég nagy marhaságok már ne is haragudj. Van egy csomó primitív elképzelésed a világról, szerintem keress meg egy könyvelőt aki elmagyarázza neked miért marhaságok. Annyit elárulok, az áfakör független attól, hogy katás vagy -e, hogy a magánszemélyek pont azok, akik nem tudják az áfát visszaigényelni és ha van egy kft-d, akkor rohadtul felesleges katásnak lenned, mert nem kaphatsz a kft-től normális fizetést csak 40% büntetőadóval.

Mondom, keress egy könyvelőt.

arthurthedent 2022.07.12. 13:34:12

@gigabursch: "kisebb építőipari, mezőgazdasági szolgáltatások, stb..."

Az mitől szellemi foglalkozás? És az miért csak lakossági? Ha van egy gazda és megbíz azzal, hogy a szüreten dolgozz neki, akkor szerinted nem akarja elszámolni?

"pályázatírás, szaktanácsadás"
És azt már megint hogyan?! Segítek megírni a pályázatot, a végén kérsz számlát, én meg benyögöm, hogy ha vállalkozó vagy, akkor nem adhatok? Kérjük számlaigényét előre jelezze és akkor megmondjuk, hogy menjen a fenébe?

ez a nevem senki 2022.07.12. 21:22:45

hajó
lértem 2 pro
bléma van
a buzitaxis aki mű
kör möt akar
mega biri né
ni

gigabursch 2022.07.13. 15:22:45

Csak én emlékszem úgy, hogy a hangosan hőbörgő ellenzék a KATA 2012-es bevezetésekor ugyanakkora hangerővel tolta az arcát, mint most a kivezetéskor?
[igen, úgy volt]

Ebből az alábbi következtetéseket lehet levonni:
1) a jelenlegi katások kormánypártiak - de akkor miért ugat az ellenzék?
2) a jelenlegi katások ellenzékiek - de akkor miért ugattak 2012-ben?
3) az akkori és a jelenlegi ugatok egytől-egyig segghüjék...
4) a katázásnak van számos hátulütője, amit még mindig sokan nem fogtak fel ...

arthurthedent 2022.07.13. 16:34:44

@gigabursch: "Csak én emlékszem úgy, hogy a hangosan hőbörgő ellenzék"

Jajj, már megint egy észlény, aki fidesz/ellenzék világban él. Mi a fene köze van ennek ahhoz, hogy te ellenzékinek vagy kormánypártinak sorolsz be valakit?

"de akkor miért ugat az ellenzék?"
Hát rám például tihadtul nem lehetne rámfogni, hogy ellenzéki vagyok. Arra nem gondoltál, hogy nem az ellenzék ugat, hanem azok b+, akik katásként keresik a kenyerüket? Nem olyan bonyolult ám ez, kivégzed a megélhetésüket, ugatnak. Nem kell politikai magyarázatot keresni.

"Ebből az alábbi következtetéseket lehet levonni:"

Nem, ezeket nem lehet levonni.

"a katázásnak van számos hátulütője, amit még mindig sokan nem fogtak fel ..."

Azért te elmebajnok, mert egy napja még nem volt ilyen "hátulütője". Szó sem volt róla. Ez sem túl bonyolult ám, nem gondolod.

gigabursch 2022.07.13. 17:18:18

@arthurthedent:
Csakhogy a te elmebajnokod tisztában van azzal, hogy mire elég a katás TB, nyugdíj...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.07.15. 16:41:01

az unió már megtorpedózta a taxis kivételt ha jól hallottam
süti beállítások módosítása