wagmg

wagmg

Politikai igazgató? Normális???

2024. szeptember 26. - arthurthedent

Hát régen volt már, hogy ennyire kiakadtam valami politikus beszólásán. Tudjuk, hogy hazudnak, tudjuk, hogy marhaságokat beszélnek, nem akadunk ki rajtuk. Na de kérem...

Most ez az Orbán Balázs, akiről azt sem tudtam kicsoda, sikerrel kiverte a biztosítékot. Kiderült, hogy politikai igazgató, olyat talált mondani, hogy magyarország nyilván meg sem próbálna védekezni, ha az oroszok mepróbálnák elfoglalni, merthogy 56-ban megtanultuk, hogy nincs is értelme.

Anyám borogass!

Erre azért nem lehet sokat mondani. Az embernek eláll a szava. Mégis mi ez? Elaludtam Hungáriában és felébredtem Belorusziában? Mi, akkor most behívtuk a ruszkikat? Megint? 

Hogy?!

Namost, hogy érzékeltessem mennyire kiakasztó duma ez, el kell mondanom, hogy Gyurcsány Ferenc azonnal reagált, gyakorlatilag hazaárulónak nevezte a csávót, azt mondta, hogy a kormány feladta Magyarország szuverenitását, eladta az országot.

Namost Gyurcsányt már húsz éve hallgatom, állandóan nyilatkozgat, állandóan dumál, mindig van véleménye, mindig szólásra emelkedik. Nem emlékszem, hogy valaha lett volna egy komoly kijelentése is, amivel egyetértettem volna. Soha, semmi komoly témában egy picit sem értettem vele egyet. Most először igen.

Apám! Odáig jutottunk, hogy a Gyurcsány Ferinek van igaza, hogy amit mond a kormányról, az szó szerint igaz. Úgy, ahogy van! Tagadhatatlanul! Ide jutottunk!

 

P.S.: Ha még egyszer arra célozgat valaki, hogy egy megtámadott ország vagy a szövetségesei "háborúpártiak" mert védekeznek, azt szerintem most már rohadtul elmegyogyóba kéne zárni. Nekünk is jobb lenne, neki is, a közélet is tisztulna kicsit, a jövőnk is biztosabb lenne...

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4018500790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.09.26. 18:33:32

"Odáig jutottunk, hogy a Gyurcsány Ferinek van igaza, hogy amit mond a kormányról, az szó szerint igaz"

Ez egy erősen szubjektív megállapítás. Csak azért érzed, hogy igaza van, mert a véleménye véletlenül egyezik a tiéddel.

De jó, TFH a nem NATO-tag Magyarországot megtámadják az oroszok. Lehet választani 1) a védekezés és 2) az azonnali kapituláció között.

1) Az oroszok egy nap alatt lemészárolják az utolsó emberig hősiesen harcoló magyar operett-hadsereget, több tízezer özvegyet és félárvát hagyva hátra. Ezután egy bábkormányt alakítanak egy orosz Veesenmayer felügyelete alatt.

2) Az oroszok egy bábkormányt alakítanak egy orosz Veesenmayer felügyelete alatt.

A két forgatókönyv közötti egyetlen különbség a több tízezer halott, özvegy és félárva.

Persze nincs semmi kétségem afelől, hogy te politikusként az első opciót választanád, hiszen nem a politikusok mennek a harctérre meghalni. A fiát is csak a gerincesebbje küldi harcolni - biztos tudod, kire gondolok.

gigabursch 2024.09.27. 06:55:51

Pontosan azért mondja, hogy leállj hőbörögni és nehogy gondolkodj.

toborzó tiszt 2024.09.27. 09:04:17

Irány a hadsereg!
Ha fel vagy készülve arra hogy megadd magad az oroszoknak!

toborzó tiszt 2024.09.27. 09:06:19

@gigabursch: Magát be fogjuk sorozni és megy a legelső lövészárokba. Puskát nem kap, csak fideszes plakátokat. Maga elárulja a fidesz propaganda titkos stratégiáját!

toborzó tiszt 2024.09.27. 11:47:55

@gigabursch:
Önt azonnali hatállyal besorozzuk, hiszen önnek jól láthatóan remek mentális készsége van a megadásra. Fehér zászlót kiutalunk. De nyilatkoznia kell, hogy semmilyen módon nem folytat fegyveres harcot orosz elvtársaink ellen. Vagyonát és női családtagjait a rendelkezésükre bocsátja.
Valamint hűségesküt tesz Putyin elvtársnak.

arthurthedent 2024.09.27. 12:03:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez egy erősen szubjektív megállapítás. Csak azért érzed, hogy igaza van, mert a véleménye véletlenül egyezik a tiéddel."

Történetesen azt hiszem, hogy igazam van, ha nem hinném megváltoztatnám a véleményem. Te nem?

"Az oroszok egy nap alatt lemészárolják az utolsó emberig hősiesen harcoló magyar operett-hadsereget"

Jaj, az ilyen képzeletbeli forgatókönyvek. Ja, ha egy ilyen világban élnénk, ahol nincs értelme ellenállni, akkor nem lenne értelme ellenállni. Értem. Nem ilyen világban élünk!

"A két forgatókönyv közötti egyetlen különbség a több tízezer halott, özvegy és félárva."

A két forgatókönyv egyike sem valós és egyik sem számol a jövővel. Azzal nem kell?

arthurthedent 2024.09.27. 12:06:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "nem a politikusok mennek a harctérre meghalni. "

Nem azért kell megvédeni az országot, mert a politikus mondja. Azért, hogy a gyerekeidet ne öljék halomra, ne rengezzenek holodomort, ne erőszakolják meg a fiatalokat, ne robbantsák rá a pincét az öregekre. Azért, hogy ne rabolják el az ország jövőjét generációkra már megint.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.09.27. 12:23:40

@arthurthedent:

"hogy ne rabolják el az ország jövőjét generációkra már megint."

Rosszul vagy huzalozva. Ha Zelenszkij 2022. áprilisaban aláírja a már letárgyalt békeszerződést, amely - mint ismert - nagyhatalmi garanciákat is tartalmazott Ukrajna számára, akkor nem hal meg 100+ ezer ukrán és ennél jóval több orosz, szint egy egész generáció, nincs szétbombázva Ujrajna energiaszektora, és az orosz többségű keleti oblasztyok is oda tartoznának, ahol nem ágyúzzák őket reguláris és egyéb terrorcsapatok. Win-win szituáció.

Most akkor ki is baltázta el Ukrajna jövőjét generációkra?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.09.27. 12:35:05

És mindez potyára történt, mert arra métget vehetsz, hogy a Krím és a már elfoglalt ukrán területek orosz kézen maradnak.

Igaz, így a háború után szép hősi emlékműveket lehet állítani a semmiért meghalt 100+ ezer katonának. Bár ahogy most hivatalosan alulbecsülik az ukrán halottak számát, a háború után ugyanilyen vagy még nagyobb mértékben túlbecsülik majd. Persze szintén hivatalosan, s aki majd a mostani hivatalos adatokra hivatkozik, azt ugyanúgy súlyosan büntetni fogják, mint most azokat, akik a holokauszt áldozatainak már Izrael által is kb. megfelezett számára hivatkoznak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.09.27. 12:43:22

"szép hősi emlékműveket lehet állítani a semmiért meghalt 100+ ezer katonának"

Ami nyilván vigasztalni fogja a hátramaradt özvegyeket és az apa nélkül felnövő árvákat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2024.09.27. 14:03:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha Zelenszkij 2022. áprilisaban aláírja a már letárgyalt békeszerződést, amely - mint ismert - nagyhatalmi garanciákat is tartalmazott Ukrajna számára,"

Mit tartalmazott az a békeszerződés? Mert anno az oroszok az atomfegyverek leszerelésért cseréba garantálták Ukrajna függetlenségét és területi integritását. Ha akkor az ukránok megtartják az atomfegyvereket, akkor a tömeggyilkos putyin nem merte volna őket megtámadni. Mi garantálja azt hogy az oroszok bármilyen megállapodást is betartanak?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.09.27. 16:06:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az említett nagyhatalmi garanciák - amelyeket ugyan épp az USA vonakodott megadni a békeszerződés meghiúsítása végett, ám előbb-utóbb rákényszerült volna.

Na de ezt te is nagyon jól tudod, ezért nem is értem, miért kérdezel.

alöksz róz 2024.09.27. 18:09:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez egy erősen szubjektív megállapítás." - nem szubjektív, hanem a definícióból következő megállapítás.

egyébként két éve ezt mondja a fidesz, tisztában van ezzel mindenki. egy meglepő volt csak, hogy így nyíltan ki merte mondani balázska

alöksz róz 2024.09.27. 18:15:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hamis dilemma.
ráadásul egy totál valószínűtlen 2-es pontot állapítottál meg...

3) bejönnek az oroszok, szokásuk szerint ellopnak mindent és random agyonlövöldözik az embereket (nők, férfiak, öregek, gyerekek, mindegy nekik), végigerőszakolják az egész országban a nőket, elhurcolják rabszolgamunkára az életerős férfiakat. ahogy szokták.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.09.27. 19:01:59

@alöksz róz:

"ellopnak mindent és random agyonlövöldözik az embereket (nők, férfiak, öregek, gyerekek, mindegy nekik), végigerőszakolják az egész országban a nőket, elhurcolják rabszolgamunkára az életerős férfiakat."

Na ez a totál valószínűtlen eset. Rá is jössz, miért?

arthurthedent 2024.09.27. 21:57:20

@alöksz róz: "ahogy szokták"

Pontosan! Az első hónapban! És utána jön a nyomorúság, ami jó esetben 20 évig tart. Rossz esetben 60-80...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.09.27. 23:37:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Pár itteni emberkének még elhinném, hogy nem tudja, de te túl intelligens vagy ahhoz, hogy ne légy tisztában a történtekkel, hogy ne lásd a nem is annyira titkolt motivációt.

Én meg a 98 évemmel már túl öreg vagyok ahhoz, hogy így hagyjam magam csuklóztatni. ;)

gigabursch 2024.09.28. 06:50:08

No, látom megkaptad Brendelt...

Gyomlálhatsz...
süti beállítások módosítása