wagmg

wagmg

Gáz átjelentés

2024. augusztus 30. - arthurthedent

Vicces, hogy milyen trükkös a fogyasztóváltozás bejelentése. Meg kell mondjam, hogy odáig fajult a dolog, hogy megvenni egy lakást ügyvéddel, eladókkal, fizetéssel, szerződéssel és szárazbélyegzővel egyszerűbb, mint átjelenteni a közműveket. Hahh! 

Nehéz elhinni? Hát itt van!

(1) Helyszínen órákat átnézni, lefényképezni, fogyasztóváltozás átjelentő gáz és villany. Egy cég, két papír, mi is volt a kedves anyukájának neve, ha szabad kérnem? Hmm... az én anyám?! Na mindegy!

(2) A céghez bemegy, húz, sorba áll, szólnak, hogy mit akar, megmond, húzott számot? Persze, nem vagyok hülye, van számom, jó, kár volt, de így is lehet. Lenne kedvem az Iron Maiden példájára[1] üvölteni, hogy "I am not a number! I am a free man!" de attól félek kiröhögnek mint a csávót a számban.

(3) Ablak, gáz átjelent, személyi, lakcímkártya, kitöltötte? Ja, ki, nem vagyok hülye, kitöltöttem. Akkor ezt a nyilatkozatot is. Megint leírja az ember a nevét, az anyjáét is, mert miért ne? Női hölgy begépeli, keresi a rendszerben. Maga itt lakik tényleg? Basszus, tényleg ott lakom, mind a két papíron rajta van és a lakcímkártyán is, de a rendszer, ugye a rendszer, az nem találja. Aztán megtalálja. A női hölgy kedves, aranyos, csinos, mosolyog is, csak a számítógéppel van haragban.

(4) Ó, a szomszéd női hölgy megcsinálja a villanyt is, ha már húzott sorszámot a gázhoz, ezt a nyilatkozatot kellene kitölteni. Szóval ja, az átjelentő adatlap nem elég, kell még nyilatkozni is. Kétszer. Mindenféle marhaságról, hogy mennyi gázt fogok használni, akarok -e főzni, és a melegvizet mivel csinálom. Vízzel, többnyire, de mindegy. Az átjelentés megvan, nem volt ez olyan bonyolult, örülünk mint Vincent.

(5) Ekkor kezd el a cég hívogatni, hogy kössek biztosítást. Próbálom elmondani, hogy nem azért adtam meg a számomat, hogy a délutáni szunyókálásom helyett arra válaszolgassak, hogy akarok -e biztosítást kötni a hűtőszekrényemre. Azért végigmondja, jó, letesszük, akkor ma nem szunyálok.

(6) Megint felhívnak, akarok -e életbiztosítást. Nem akarok. Kérem ne hívjanak, de legalább ne ebéd után ugye... már régebben is kértem, de ez az információ rendszeresen törlődik.

(7) Kapok egy levelet. Semmi dolgom, értesültek, hogy fogyasztóváltozás volt, most szerződést küldenek a gázról, de ez az aláírásom nélkül is érvényes. Hát hogy a csodába ne lenne érvényes az aláírásom nélkül, nem is az én nevem van rajta.

Ráírom, hogy mi a nevem VALÓJÁBAN, elviszem a postára, kivárom a sorom, feladom. Precízen, eddig csak hat példányban adtam meg a nevem, meg a személyimen is ott volt, meg a lakcímkártyán is ott volt és már fenn volt a rendszerükön is, de mindegy. Ha menni kell, hát menni kell.

(8) Új levél jön, hát jé, hogy hűha, hiszen fogyasztóváltozás volt a villanyban, írjam már alá, küldjem vissza, merthogy szerződés. Szuper, ráírom, hogy mi a nevem valójában, meg mi a város neve valójában. Ugyanaz, mint az ő címükben, meg amit megadtam, meg ami a rendszerükön már fenn volt, de mindegy. Elviszem a postára, siess postás szedd a lábad, nagyon várom már a választ.

Namost nekem valami azt súgja, hogy et az egész folyamatot lehetne még optimalizálni. Javítani... megjobbítani. De persze lehet, hogy tévedek, lehet, hogy ez így szuper. Csak persze nem nekem.

 

 

[1] Volt egy sci-fi, a "The Prisoner" ami annyira megtetszett az Iron Maiden-nek, hogy csináltak belőle egy számot, aminek az elején a filmből vett felvételen méltatlankodik a csávó, amiért azt mondják neki, hogy "te a hatos vagy". Itt van ni, piszok jó zene:

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr3118478391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.30. 11:31:25

Lehetne ezt a Les Arts Florissants-nal, vezényel William Christie, ének Rolando Villazón, gitár John Williams?

Haydn: Guitar Quartet in E major op. 2. No. 2.:

youtu.be/JKGL6hmSl0k

gigabursch 2024.08.30. 21:02:31

Na, az utolsó bekezdésedben egyetértünk!

Mert tényleg piszok jó zene.

Annodacu én is szívtam a közmű átírásokkal.
Úgy látszik tudták tovább süllyedni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.30. 21:26:35

Nem gáz, hanem villany, de ettől még nagyon gáz. Az hagyjan, hogy még mindig nem tudok belépni az mvm next debil appba, mert a levélben megkapott és a telefonos üsz. által is elfogadott ügyfélszámra aszonygyja, hogy ilyen szám nem létezik.

Szóval mérőállást csak telefonon tudok bejelenteni. (Miért is az én dolgom ez??? Miért velem tskaríttatja meg a cég a kirúgott óraleolvasók bérét?) Hívom a megadott telefonszamit, szól az automata szöveg, bekéri a debil app szerint nem létező ügyfélszamot. Beírom. Erre mondja, higy ezzel a szammal nem üthetem be a mérőállásokat, kapcsol egy ügyintézőt.

Ügyintéző jelentkezik, újra kéri az ügyfélszámot, majd kéri a mérőállásokat. OK, bemondom, majd megkérdezem, miért nem negy az automata bejelentés. A valasz: azért, mert van H tarifás fogyasztásmérőm is. Hozzateszi, hogy épp ezért a debil alkalmazasban sem tudnám belenteni a mérőállásokat, és nemcsak a H tarifásat nem, hanem a nappalit és a vezéreltet sem, mert csak együtt lehet az összeset.

Szóval kb. két évnyi átállas utan (eonról mvm) nem voltak képesek megoldani azt a szamítastechnikai bravúrt, hogy a nappali és a vezérelt mellett a H tarifás fogyasztast is be lehessen jelenteni a debil alkalmazásban vagy a telefonos automatán.

Mindez 2024-ben. Megáll sz ész.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.30. 21:37:13

Viszont a minap kaptam egy mínusz 45 ezres és egy mínusz 35 ezres számlát, mert csak ennyivel számláztak túl az irreálisan abszurd becsült fogyasztás alapján.

Igaz, ehhez be kellett mennem az üsz. irodaba és határozottan tiltakozni, amikor a túlszamlazás miatt azzal vigasztaltak, hogy majd az éves elszamolaskor visszafizetik a túlszámlázott 80 ezret. Mire elmagyaráztam az amúgy nagyon kedves és nyilván semmiről nem tehető üsz. hölgynek, hogy nem szándékszom közel egy évre 80 ezres kamatmentes hitelt nyújtani az emvéemnek.

arthurthedent 2024.08.30. 21:38:35

@gigabursch: "Mert tényleg piszok jó zene."

No igen. ;)

arthurthedent 2024.08.30. 21:40:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Szóval kb. két évnyi átállas utan (eonról mvm) nem voltak képesek megoldani azt a szamítastechnikai bravúrt, hogy a nappali és a vezérelt mellett a H tarifás fogyasztast is be lehessen jelenteni a debil alkalmazásban vagy a telefonos automatán."

Ó, ez is egy szép történet ám! :D És ezreket meg ezreket szopat a rendszer, de persze legalább rendszeresen teszi, minden hónapban. :-o

0dzsud0 2024.08.31. 14:09:44

@gigabursch: "Mert tényleg piszok jó zene."

Az. Tíz éve élőben is volt hozzá szerencsém a Papp Lászlóban. :)
süti beállítások módosítása