wagmg

wagmg

Poljanszkijnak...

2024. március 09. - arthurthedent

Olvasom az Indexen, hogy van valami Poljanszkij nevű orosz csávó, aki valami nagyon okos, nagy ember, rávilágított, hogy a nyugat mennyire ostoba, oroszhon meg mennyire karakán, logikus, okos, erős és szép. Mondjuk a csávó egy kezdő indexes troll szintjén focizik az amatőr ligában, de mindegy.

Szóval ezt mondja a index szerint:

Először a vezetői azt mondták, hogy a NATO-nak Ukrajnába kell terjeszkednie, mert Oroszország nem támadna meg egy NATO-tagországot. Ma viszont azt halljuk, hogy nem szabad hagyni, hogy Oroszország győzzön Ukrajnában, mert akkor továbbáll és megtámadja a NATO-t. Hol van a józan ész az Önök nyilatkozataiban, uraim, és hol van a következetesség?

Nos igen. Egy orosz politikusnak ez fura lehet, de elmagyarázom! Először is tudni kell, hogy ha európában egy politikus nem azt mondja, amit a főnök, akkor nem dobják ki az ablakon, polóniumos teát sem kell innia és nem feltétlenül kell fejbe lőnie magát. A családja is túléli és a kutyáját sem rabolják el.

Ennek egyenesági következménye, hogy a politikusok nem ugyanazt kántálják, egyiknek ez a véleménye, a másiknak meg az. Igen, tudom, ez fura, nem is túl hatékony, néha nehéz kiigazodni rajta, de ez felénk ez már csak így megy.

A másik az, hogy a politikusok néha megváltoztatják a véleményüket. A legtöbb politikus például pár éve nem hitte volna, hogy Putyin elvtársnak annyira elmentek otthonról, hogy nekimegy a NATO-nak. Azóta sokak kénytelenek voltak megváltoztatni a véleményüket. E a másik.

Aztán ezt is mondja:

Ez azonban ékesszólóan megnyilvánul abban, ahogyan önök Oroszországról ellenségként és agresszorként alkotnak képet, elhallgatva a tényeket, hogy az önök Oroszország elleni agressziója Ukrajna bevonásával legalább 10 évvel ezelőtt kezdődött.

Oroszország támadta meg Ukrajnát 2014-ben. Erről Putyin majdnem tíz éven keresztül hazudott, azt mondta, hogy semmi köze a 2014-es támadáshoz, azok helyi lakosok voltak. Mondjuk annyira voltak persze helyiek, hogy volt ahol a polgármesteri hivatal helyett a helyi színházat ostromolták ezerrel, de mindegy. A lényeg, hogy pár hete Putyin elvtárs azt mondta, hogy neki kellett a beavatkozás mellett döntenie 2014-ben. Tehát Oroszország avatkozott be, ez most a hivatalos orosz igazság.

Poljanszkij úr vigyázzon a szellőztetéssel, nehogy kiessen az ablakon, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem azt mondja, amit a főnök! Tudom, ezt is, nehéz követni, de vigyázzon, veszélyes időket élünk.

Aztán Poljanszkij ezt is mondja:

Érdekes lett volna hallani egy megjegyzést a médiának kiszivárgott beszélgetéssel kapcsolatban, amelyben magas rangú német katonatisztek arról beszéltek, hogyan segíthetnének az ukránoknak lerombolni a krími Kercsi hidat és mélyen orosz területre csapást mérni

Namost amikor a magas rangú katonatisztek ezt tették, akkor a munkájukat végezték. Az a feladatuk,hogy mindenféle lehetséges, valószínű és kevésbé valószínű szituációkat elemezzenek, hogy mindenre fel legyenek készülve.

Persze felénk nem a katonatisztek döntenek arról, hogy ki ellen indítanak háborút, hanem a politikusok, komoly szavazások után, szóval ne aggódjon, nem kell félni. Attól, hogy magas rangú katonatisztek egy lehetséges katonai konfliktusról beszélnek még nem kell megijedni, mindig is ezt tették.

Megijedni akkor kell, amikor egy diktátor egy személyben képes háborúkat indítani, és a tévében arról álmodozik, hogy atomháborút kezd, ha valakinek nem tetszik, amit csinál. És ez nem blöff.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr3318349667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása