wagmg

wagmg

Justin Roiland MeToo

2023. szeptember 26. - arthurthedent

Szóval ja, úgy látom megy a levesbe két kedvenc rajzfilmem is. Mindenfélét lehet olvasni arról, hogy miért és arról, hogy hogyan, de nem könnyű eligazodni. A sok hír közt elveszik az igazság.

Megpróbálok egy kis világosságot teremteni a ködben, felsorolni a tényeket, dolgokat, amiket lehet tudni. 

1) Justin Roiland nem csak jópár szereplő hangja volt a Rick and Morty és a Solar Opposites sorozatokban, hanem mindkettő társszerzője is. Nem csak a hangját, hanem az egyik szerzőjét is elveszítette mindkét sorozat.

2) A Solar Opposites Roiland nélküli évada már kijött, nyilván szubjektív, de elég vacak lett. Nehéz pontosan megfogalmazni miért nem jó, de az biztos, hogy valami hiányzik. Kiüresedett, silány lett, gyenge lett, oda a lényege, oda az egyéni hang amit annyian imádtak. Az új évad csak a puszta látszat, külső, tartalom nélkül.

3) Roilandot a Hulu és az Adult Swim is kirúgta, mert kiderült, hogy egy volt barátnője megvádolta azzal, hogy bántotta és bezárta a házba. A volt barátnő mindezt névtelenül tette, a Hulu és az Adult Swim pedig nem várta meg a bíróság döntését, ahogy kiderült a per azonnal kirúgta Roilandot.

4) Időközben néhányan elmondták, hogy Roiland kellemetlenül szexuális hangulatot teremtett a rajzfilmek készítése közben. Ez különösen vicces tekintve, hogy Roilandot pont ezért fizették, merthogy ezek a felnőtteknek szóló rajzfilmek kellemetlen feszültséget keltenek. Nehézt megérteni miért nem a panaszkodókat távolították el, hisz akinek állandóan tengeri betegsége van, az ne akarjon bálnavadász lenni, de ez persze csak az én véleményem.

5) Roilandot azóta felmentette a bíróság, bizonyítékok hiányában ártatlannak nyilvánították. Namost ettől még lehet, hogy elkövetett dolgokat, bár váltig tagadja a vádakat. Nyilvánosan. Mindegy, az Adult Swim és a Hulu már jónapokkal a bíróság előtt meghozta az ítéletet, őket nem kötnek olyan elavult dolgok, hogy bizonyíték meg ártatlanság vélelme.

6) Időközben újabb vádak jelentek meg, Roiland állítólag szexuális ragadozó módjára beszélt az interneten fiatalkorúakkal. Valami olyat is lehet hallani, hogy a Morty nevű rajzfilmfigura hangján beszélt valakikkal. Megintcsak lehetetlen tudni, hogy mi is történt valójában, Roiland tényleg valami erkölcstelen dolgott tett? Esetleg a "mondj egy disznó viccet" után a "jajj, feljelentelek, mert kínos helyzetbe hoztál" szituáció jön elő megint?

Két dolog biztos. A kedvenc rajfilmjeimet kasztrálták mielőtt a bíróság döntött volna, ez az egyik. A másik az, hogy ha a volt barátnő dühödt vádaskodásai elegendőek egy karrier derékba törésére, akkor a férfiak 90%-a eláshatja magát. Félelmetes világban élünk, a férfiak megtanulhatják milyen érzés volt a boszorkányperek idején nőként rettegni mit hoz a jövő.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr7318222089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.26. 09:26:58

Welcome to the new world of gender and metoo.
süti beállítások módosítása