wagmg

wagmg

Sorozástól hadifogságig három nap alatt

2022. szeptember 29. - arthurthedent

Megérkeztek az első behívott, frissen sorozott orosz katonák a fronton. Sőt, vannak olyanok is, akik már hadifogságba is estek. Három nap alatt... villámháború orosz módra.

Itt egy videó az egyik csatornáról, amit folyamatosan követek. Bemutat például egy férfit, aki hadifogságba esett, mutatja a sorozási[1] papírját, három nap alatt jutott el a sorozástól a hadifogságig. Szerencséje volt, él, de az ember szíve összeszorul, ahogy nézi ezeket a képsorokat. Az illető nem bátor, nem vérszomjas, nem erőszakos, nem rossz ember. Még csak nem is katona.

A sorozottak már elkezdték megadni magukat a fronton

Egy férfi, akit a saját vezetői a vágóhídra küldtek meghalni és most már csak az ukrán nép jószándékában bízhat. Annak a népnek a jószándékában, könyörületében, akit legyilkolni küldték.

Aztán ott egy másik felvétel, ahol a sorozottaknak elmagyarázzák, hogy senkit nem érdekel a fájós lábuk, az, hogy vakok, az, hogy nem bírnak menni, ne nyafogjanak, menni kell. Igen, hallottuk, az orosz sorozás orvosi vizsgálat nélkül történik.

Aztán egy másik felvétel, ahol egy nő elmagyatázza, a behívottaknak, hogy a sorozottak nem kapnak orvosi felszerelést, gyógyszert, érszorítót. Ezeket vigyék magukkal. Mindent vigyenek magukkal, mert csak ruhát kapnak meg páncélt[2], mást a hadsereg nem biztosít. Ja, a gyógyszertárak kifogytak, írjanak levelet a rokonoknak, szedjék össze ők a családban. Küldjön a feleségük tampont, az hasznos, lőtt sebbe bele lehet tömködni. 

A tourniquet szót meg kellett keresnem a szótárban. Egy amolyan nadrágszíj szerű érszorítót takar, amivel el tudod szorítani a kezed, lábad ha meglőnek. Hogy ne vérezz el.

Szóval igen, választ kaptam életem egyik nagy kérdésére. Mindig néztük az orosz bénázást, hogy nem tudnak egy normális autót gyártani, normális ételt, normális italt, normális ruhát. Képtelenek voltak egy normális országot csinálni, mindig részegek, szegények, korruptak, el vannak nyomva. Láttuk, hogy tök gáz minden, amit csinálnak, miközben azon gondolkodtunk milyen lehet, ha háborúba mennek. Az volt a legenda, hogy az megy nekik, az nagyon megy. 

Hát most már tudjuk hogyan mennek háborúba az oroszok. Felszerelés nélkül, sántikálva, éhesen, kiképzés nélkül. Golyófogónak.

 

[1] Sorozási, nem sorosozási! :)

[2] Nem világos, hogy ez testpáncélt jelent -e (valószínűleg nem) vagy tankot.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr5617942616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.09.29. 09:37:05

Én elhiszem, hogy a 19 is páros szám, de hogy a sorozástól a frontig sehol nem 3 nap az út - arra azért mernék fogadni is.

IdomitottFoka 2022.09.29. 09:47:24

Valószínűleg nem általános h ilyen rövid idő alatt a frontra tudnák juttatni a frissen berángatott embereket. Ami azért is gáz, mert 300+e ember egyben egy bottal a kezében is elég elnyomó erejű lenne egy-két csata megnyeréséhez, de kis csoportokban inkább csak gyengítik a meglévő védekezést a gyakorlatlanságuk miatt. Mondjuk amúgy se sok sikert kívánok a vöröshadseregnek, úh minél inkompetensebbek, annál jobb.

arthurthedent 2022.09.29. 11:15:36

@gigabursch: Hány kilométer? Hány kilométerrel számoltál, amit lehetetlen megtenni mondjuk 2 nap alatt?

arthurthedent 2022.09.29. 11:16:34

@IdomitottFoka: "Valószínűleg nem általános h ilyen rövid idő alatt a frontra tudnák juttatni a frissen berángatott embereket."

Lehet, hogy ez az egyetlen ember jutott még csak ki a frontra és már meg is adta magát? :D

gigabursch 2022.09.29. 12:13:57

@arthurthedent:
Az út nem csak távként, hanem folyamatként is értelmezhető.
Ebből kifolyólag sehány km-rel sem számoltam.

IdomitottFoka 2022.09.29. 14:41:31

@arthurthedent: Ha belegondolsz h milyen a vöröshadsereg logisztikai kompetenciája és h most azért 300e+ embert vhogy vhova el kéne szállítani vhonnan, akár még ez is lehet.

arthurthedent 2022.09.29. 15:10:29

@gigabursch: "Az út nem csak távként, hanem folyamatként is értelmezhető."

Milyen "folyamat"? Az utcán fogdossák össze az embereket, elveszik a papírjaikat, adnak nekik valami penészes gyakorlót és felteszik a vonatra. Ez mondjuk szerencsés esetben egy óra.

arthurthedent 2022.09.29. 15:11:50

@IdomitottFoka: "most azért 300e+ embert vhogy vhova el kéne szállítani vhonnan"

Miért kellene? Senki sem mondta, hogy már 300e embert besoroztak, beöltöztettek és a fontra szállítottak.

Éhes ló 2022.10.01. 05:53:37

Szar zsidó-hohol propaganda.

gigabursch 2022.10.09. 07:12:51

@arthurthedent:
Erre az összefogdosásra azért illene valamit csatolni is...

Más:
Kicsit ellentmondásosak a hírek.
Ha jól (?) olvastam az adatokat, akkor a hoholok kb 2500 km²-t foglaltak vissza ezzel a fegyverarzzenállal.
Ez úgy egy közepes magyarországi megye fele.
Tud valaki valamit, ami (?) HITELES?
süti beállítások módosítása