wagmg

wagmg

A "részleges" mozgósítás nem túl népszerű

2022. szeptember 26. - arthurthedent

Tudjuk mit mondanak a Kreml szóvivői, csak részleges a mozgósítás, csak azokat hívják, akik már voltak katonák, csak 300 ezer embert hívnak be, kapnak rendes kiképzést, nyugi. Úgy tűnik ebből semmi sem igaz. Megint, szó szerint semmi sem igaz.

Ellentétben azzal, hogy csak 300 ezer behívottról beszélnek egyes hírek szerint voltak olyan faluk, ahonnan kivétel nélkül minden épkézláb férfit elvittek. Kivétel nélkül mindenkit. Bizonyos hírek szerint több mint egymillió embert mozgósítanak most. 

Ellentétben azzal, hogy a kormány szerint csak leszerelt katonákat hívnak be egyesek a felvételeken lobogtatják a behívójukat, hogy ők bizony soha nem voltak katonák.

Ellentétben azzal, hogy meglelelő kiképzést ígértek, egyesek arról számolnak be, hogy a rokonaik egy nap után már a fronton vannak. 

Nem megy túl jól a mozgósítás, nagyon nem

Az igazán megrázó azonban azt nézni, hogy hogyan bánik az orosz rendőrség a mozgósítás ellen tiltakozó civilekkel. Nincs mese, gumibozotás, rugdosás, aztán visznek mindenkit. Fiatalt, öreget, a buszmegállóban üldögélő nénikét, féllábú kereskesszékes nőt, mindenkit.

Egyes hírek szerint ha egy férfit elkapnak a tiltakozáson és bevisznek az mindjárt olyan buszba kerül, ami a sorozóbizottságra viszi a férfiakat. Mennek a fronta. Lesz ágyútöltelék és tiltakozni sem fognak. 

Igencsak megrázó képekkel van tele az net ezekről a tüntetésekről. Ez embernek elszorul a szíve.

Megrázó képek az orosz tüntetésekről

Mindeközben tízezrével hagyják el oroszországot a mozgósítás elől menekülve. Mennek mindenhová, "mindenütt jó, csak otthon nem" alapon, de pár nap alatt gyakorlatilag be is zárultak a menekülési utak. 

Mások a Molotov koktél megoldást választották, egyszerű, de hatékonynak tűnik. Ha este felgyújtod a sorozóirodát, másnap nem kell bevonulnod. Gondolom ez a logika, mindenestre tucatszám gyulladtak ki a sorozóirodák.

Volt olyan is, aki bement a sorozásra és nemes egyszerűséggel fejbe lőtte a sorozóbizottság elnökét. Hát mondjuk az a csávó valószínűleg elmebeteg volt, bár ha belegondolunk azért volt logika abban, amit csinált. Ha valaki azt akarja, hogy menj ukrajnába embereket ölni, akkor igazából logikusabb az illetőt fejbe lőni mint elmenni ukrajnába és az ukránokra lőni. Lehet, hogy nem is volt annyira elmebeteg?

Tényleg, kíváncsi vagyok mostanában hány orosz fiatal ébred rá, hogy neki tulajdonképpen nem is az ukránokkal van bajuk. Ezen mondjuk sok múlik, hogy az orosz nép rájön -e végre. Én nekik drukkolok, nem olyan bonyolult az, rá fognak jönni. Remélem...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr10017940512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.28. 08:17:42

A vécépucolás se népszerű, de időnként meg kell tenni.

birkamenet 2022.09.28. 09:49:38

Putyinnak megüzenjük a jó hirt, hogy a dezertált ruszkik pótlására majd összefogdossuk a fidernyákomkat és küldjük neki!
A bulgár birkánkat már az első vagonban küldjük neki, úgyis honvágya van.

bordon 2022.09.28. 11:31:20

Az ukránoknál már 6 hónapja teljes mozgósítás van, persze pénzzel meg lehet úszni, hisz a világ egyil legkorruptabb országáról beszélünk. Ott is ugyanígy fogdossák össze a katonaköteles férfiakat. A korábban 44 milliós Ukrajna ma már csak kb. 30 milliós. Nem minden nyugat felé a szociális ellátásokért migránskodó ukrán nő vagy gyerek. Több százezer férfi dobbantott vagy eleve haza se mert azóta menni a németországi, lengyelországi, csehországi kulimunkából.
Csak az a kérdés ki fogy ki előbb az emberanyagból.
Magyar szempontból mindegy, hisz kézt az európai kultúrkörtől idegen keleti szláv testvérnép gyilkolja egymást. Kb. annyira kellene ez érdekelje a magyarokat, mint a síita-szunnita ellentét.
Ha nem hatna a konfliktus a rezsiárakra, gázellátásra, akkor nem is kellene vele törődni.

Már a németeknek is kezd elege lenni az ukrán migrikből, akil felmarkolják a segílykét és utaznak haza Ukrajnába vele. Ugyanis az ország területének 90%-án nincs harc. Lvovban vagy Kijevben simán lehet bulikázni a német segílykéből.

arthurthedent 2022.09.28. 13:56:23

@bordon: "Kijevben simán lehet bulikázni a német segílykéből."

Egy hozzászóláson belül magyarázod, hogy ukrajnában mekkora gáz van, mindenki menekül és azt, hogy hogyan bulikáznak német pénzből, mert nincs is semmi baj.

ulpius66 2022.09.28. 15:39:45

Nekem csak annyi a kérdésem, hogy mi, mármint az EU és a NATO mit keres egy ukrán-orosz konfliktusban?

Ez az ő porblémájuk, oldják meg ők!
(Törökország, Irán, Kína, India, egész Belső-Ázsia, stb, stb.. mért tud kimaradni ebből a cicóból)

ulpius66 2022.09.28. 15:43:35

Addig értettem, hogy az USA meg az EU exportálta a DEMOKRÁCIÁT UKRAJNÁBA, JÓL MEGDÖNTÖTTÉK A TÖRVÉNYESEN MEGVÁLASZTOTT ELNÖK, A JANUKOVICS HATALMÁT A MAJDANON........

AZTÁN AMIKOR SZINTÉN UKRAJNÁBA AKARJÁK AZ OROSZOK EXPORTÁLNI A DEMOKRÁCIÁT, EZ MÉRT NAGYOBB BŰN, MINT AMIKOR AZ USA-EU EXPORTÁLTA????????

ulpius66 2022.09.28. 15:50:45

Mint a jó öreg színdarabokban..... meg kell nézni, kinek használ az ukrán-orosz háború folytatása... mondhatnám: cui prodest?

AKIKNEK MEG NEM ÁLL ÉRDEKÉBEN A HÁBORÚ FOLYTATÁSA, AZOK MÉRT A FOLYTATÁS MELLETT VANNAK?????????

MÉRT TÖMIK FEGYVERREL, PÉNZZEL, FELSZERELÉSSEL UKRAJNÁT, HOGY FOLYTASSÁK A HÁBORÚT????????

arthurthedent 2022.09.28. 18:38:32

@ulpius66: "MEGDÖNTÖTTÉK A TÖRVÉNYESEN MEGVÁLASZTOTT ELNÖK, A JANUKOVICS HATALMÁT A MAJDANON."

Demokráciában néha megbukik a kormány. Tudod, hogy miért bukott meg? A parlament megszavazta az EU együttműködést, ő meg azt mondta, hogy egy személyben eldöntötte, mégis inkább az oroszokkal fog együttműködést aláírni.

A csávó azt hitte ő a király, mire a parlament megfosztotta a hatalomtól és feloszlatta magát, új választásokat írt ki. Kiderült, hogy nem ő a király.

arthurthedent 2022.09.28. 18:41:00

@ulpius66: "AKIKNEK MEG NEM ÁLL ÉRDEKÉBEN A HÁBORÚ FOLYTATÁSA, AZOK MÉRT A FOLYTATÁS MELLETT VANNAK?????????"

Mert nincs más választásuk.

"MÉRT TÖMIK FEGYVERREL, PÉNZZEL, FELSZERELÉSSEL UKRAJNÁT, HOGY FOLYTASSÁK A HÁBORÚT????????"

Az oroszok több harckocsit hagytak szerte széjjel, mint amennyit az ukránok európától kaptak. :D De elmondom, azért, hogy az ukránok meg tudják védeni magukat az orosz agresszortól. Az erkölcs és az érdekünk is ezt diktálja.

arthurthedent 2022.09.28. 18:44:59

@ulpius66: "AZTÁN AMIKOR SZINTÉN UKRAJNÁBA AKARJÁK AZ OROSZOK EXPORTÁLNI A DEMOKRÁCIÁT"

Az oroszok akkor sem ismernék meg a demokráciát, ha rátetoválnák a homlokukra. Eszükbe sem jut demokráciát exportálni, magukhoz akarnak csatolni területeket.

fkv.119 2022.09.28. 22:30:02

@arthurthedent: A sok muszkabérenc azért nem fogja ezt fel, mert nem akarja. Nem engedik nekik a KGB-s tartótisztjeik.

Sir Gombóc 2022.09.29. 16:59:23

@ulpius66: Törökország NATO tag és fegyvereket szállít Ukrajnának.

Éhes ló 2022.10.01. 05:56:53

Semmilyen mozgósitás nem az.
Ezért pattant le 15 millió hohol a zsidó faszzongorista és elődei bulijából 2014 óta.

Cs3pPPelRR 2022.10.10. 22:20:46

@ulpius66:

Ezt most komolyan kérdezed, hogy miért vagy gyerekeskedsz?
Azért, mert külső támogatás nélkül lenyomnák az ukránokat, van még kérdés? És akkor a szomszédod lesz záhonynál egy billegő, megbízhatatlan, még a miénknél is simlisebb autokrata ország atomfegyverekkel. Jó reggelt amúgy. Ha engedsz a szomszédnak, rádszakad mert úgy érzi megteheti, (csíra vagy) 2 hét múlva meg a feleségedről rángatod le a TE hálószobádban. Így tiszta?
Ne játszd a hülyét. De az okost se.
Nem vagy az.
süti beállítások módosítása