wagmg

wagmg

Oroszországnak nem volt más választása

2022. április 14. - arthurthedent

Van itt egy dolog, ami nekem teljesen nyilvánvaló. Nem is hoztam szóba, nyilvánvaló, biztos másoknak is az, miért kellene feleslegesen szaporítani a szót? Nos, kell. Sajna szükség van rá.  

Amikor kicsi gyerek voltam az általános iskolában (voltam vagy mittudomén, 8-10 éves) volt egy tohonya nagy böszme iskolatársam. Vagy egy fejjel volt magasabb mindenkinél, nagy hájfejű durung volt. Volt neki egy bazi nagy fa vonalzója, fémbetétes, jó súlyos. 

Namost ennek az agresszív kis disznónak sajnos nagyon sokszor nem volt más választása mint elővenni ezt a vonalzót és rendet tenni vele. Sajnos meg kellett rendszabályoznia a többieket, merthogy őt igen sokszor provokálták. Nem volt más választása mint keményen fellépni, kemény választ adni, odacsapni, rendet tenni.

Nekünk többieknek mindig volt más választásunk. Bocsánatot kértünk, félreálltunk, megbeszéltük a problémákat, elfutottunk. Minket valahogy soha nem provokáltak, nekünk soha nem kellett rendet tenni, másokat rendszabályozni. Volt választásunk.

Ugye ismerős? Putyinnak van vagy egymillió katonája, sok száz tankja, ágyúi, rakétái, sok ezer atomfegyvere. Választása viszont tényleg nincs, mindig provokálják, sajnos nem tehet mást, menni kell rendet tenni, kemény választ kell adnia. 

Azt javaslom Putyin elnök úrnak, hogy szerelje le az atomfegyvereit, olvassza be a régi tankokat, a régi ágyúkat. Mindjárt lesz más lehetősége, mindjárt felhagynak a többiek az örökös provokálással, azonnal lesznek mindenféle más módszerek is a problémák megoldására.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4317807913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.04.15. 00:12:59

A NATO évtizedek óta provokálja az orosz népet.

Most lett egy enyhe visszacsapás.

Ennyi az egész.

Almandin 2022.04.15. 00:52:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Enyhe? Birka, tégy nekünk egy szívességet: menj Ukrajnába és tapasztald meg a saját bőrödön, mit jelent az "enyhe" válaszcsapás.

Almandin 2022.04.15. 01:09:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Te birca, azért, hogy végre tanulj egy kis empátiát. De ha nem akarsz, akkor menj egyenesen Moszkvába, a gazdád talpát nyalni.

Rodney_2 2022.04.15. 02:05:44

Látom Soros Filantróp új bloggereket szerződtetett, mert rájött hogy a régiekre költött minden fillér kidobott pénz volt. Jóindulatűan feltételezem hogy pénzért csinálod ezt a szart, mert különben azt kellene feltételeznem, hogy szellemi fogyatékos vagy.
Azt mondd meg, hogy szegény USA-t miért provokálja az egész világ Vietnamtól Afganisztánon és Irakon át Grenadáig? Miért bántják mindenhol szegény usákokat, hogy a világ No.1 terrorista és háborús bűnös rohadék gazembereiként kell viselkedniük??

fekete_kápó 2022.04.15. 05:00:31

A műsorszám termékelhelyezést tartalmaz. Tizenkét even aluliaknak nem ajánlott.

juletræ 2022.04.15. 07:22:01

1977: Helsinki zarookmany: neoek ønrendelkezese
1994: budapesti nyilatkozat: ukrajna tetuletenek garantalasa.
A ruszki mind2øt alairta.

A cikk egyebkent szellemes: pont a dolog lenyeget ragadja meg.
Ennyi etøvel Dania visszakøvetelhetne a Skandinsv felszigetet - neki dincs mas valasztasa, hiszen hossxu evszazadokig Norvegiaban meg Svedorszagbanbenn volt. De Skånet mindenkeppen- az :øsi dan tetulet".
Hollandia meg Beneluxot, de legalabbis Flandriat, ahonnan I Vilmost ssjnalatos modon elkergettek.Vagy Duinkerket (ugye ha a ruszki tarthat enklavet Kønigsbergben akkor mi miert ne Dunkerque-ben? Es kulønben is: csak francia provokacio miatt kerult el Hollandiatol.)
Hogy Strassbourgrol, Danzigrol (esatøbbi) ne is beszeljek.

Sajnos a Szergej csak az erøbøl ert: remeljuk abbol tanul h a Miszkva gadihajo megerkezett oda ahova az ukran parti ørseg kuldte.

Ha meg atommal dobalozna akkor megnezheti magat: ha ezzel ø maga nincs is tisztaban, a katonai vezetese biztosan- es nem fogjak a raketaikat/bombazoikat elinditani.

Arrol erdemes lenne besxelni h az erdekszferanak mennyi letjogosultsaga van. Es ha van akkor celszeru e h egy szegeny de agressziv orszagnak is legyen - vagy gyøzzøn a jobbik, aki anyagilag es magasabb eletszinvonallal køti az orszgokat magahoz, mint a jenkik.

birkamenet 2022.04.15. 07:29:46

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Na mi van Putyin bértrollja,ennyire legyengitettek az ukránok elsöprő sikerei a ruszki gazdád felett hogy még egy 0,01%- nyi hatásfokú bértroll provokációra se fussa? Úgy meg vagy rendülve, mint a vén szaros putyinod pofája a botox alatt.

juletræ 2022.04.15. 07:34:32

@juletræ: egysxeruen Oroszorszag "nem cool" : a cool az a BMW es az iPhone.

Egyiket de a ruszkik gyartjak.

Naluk csak vallasi autokratizmus van - nem tul csabito egyik orszagnak sem. A szegenyseg a nyomor es a korrupcio meg kevesbe.

Plane ha olyan " szarfejek" hogy civileket gyilkolnak esatøbbi.

Megis hogy kepzeli egy ilyen "nem cool" orszag hogy erdekszferaja lehet?

Ha az abba tartozo emberek a Facebookon latjak: ha nem lett volna olyan peche hogy oda szuletik hanem 500kmrel Nyugatra akkor most (uj) Audija lehetne es csaladi hazban lak6na? Igy meg egy hulye hagymazas szonoklatait hallgat6ja a kikøpni valo legyekrøl, elvihetik katonanak es anyagilag nem jut6 eløre.

birkamenet 2022.04.15. 07:34:37

@Rodney_2:

Még nektek agyleépitett putyinnáciknak is van választásotok: vagy kötéllaca vagy a könyvek. Mivel nektek Fidernyák Győzike tábornak a természetes ellensége a könyv, igy marad az első variáció.

birkamenet 2022.04.15. 07:38:45

@röf:

Mi van bulgár birka, ha hallasz ruszki népirtási sikereket akkor csorog a fidernyák nyálad, ha meg putyin gazdád körmére csapnak, akkor meg rángatózol a szenvedéstől?

juletræ 2022.04.15. 07:45:55

Hogy a haboru hogy megy arrol erdemes a Szergejt is megkerdezni. Olyan jol nem mehet ha Gyeszedat ( hirszerzesi vezetø) børtønbe csukta, es orditozik a sameszaival?

A szuper repuløiket leløvik, az uszo erodje , az "elsullyeszthetetlen" Moszkva hadihajo meg megerkezett oda tegnap, ahova az ukran parti ørseg kuldte. ( B xyu)

Az elsullyeszthetetlen orosz hadihajorol a køvetkezo vicc jut az eszembe:
-Miert nem exportalnak orosz mikroelektronikai cikkeket?
-Mert nem fernek ki a gyarkapun. ;)

arthurthedent 2022.04.15. 07:52:56

@Rodney_2:" Látom Soros Filantróp új bloggereket szerződtetett, mert rájött hogy a régiekre költött minden fillér kidobott pénz volt."

Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de mindig is a fideszt támogattam. Azaz nem, mert az első évükben a jobbikot.

"Jóindulatűan feltételezem hogy pénzért csinálod ezt a szart, mert különben azt kellene feltételeznem, hogy szellemi fogyatékos vagy."

Aha, hát ez nem túl eredeti gondolat, "biztos fizetett neked valaki ezért". Hűha, most jól megaszontad.

"Azt mondd meg, hogy szegény USA-t miért provokálja az egész világ Vietnamtól Afganisztánon és Irakon át Grenadáig?"

Hát lehetne ezeket is elemezni, de a jelen téma szempontjából ezek teljesen irrelevánsak. Ukrajna megtámadta Vietnámot, Afganisztánt, Irakot vagy Grenadát? Nem? Akkor hogy a fenébe jönnek ezek ide?

"Miért bántják mindenhol szegény usákokat, hogy a világ No.1 terrorista és háborús bűnös rohadék gazembereiként kell viselkedniük??"

Megér egy misét, csakhogy mondjuk most egyelőre a ruszkik jobban aggasztanak.

Ménár Atya 2022.04.15. 08:30:16

@birkamenet: Nézzük az értelmiségiellenzéki szavazót:

youtu.be/oAJGAnogrLE?t=1

Fitymatyi, te nagyon ostoba vagy! :D

Ménár Atya 2022.04.15. 08:32:58

@birkamenet:
" Az ellenzéknek van többsége, orbán Április 4.-én börtönbe megy........."
Fitymatyi, közben ez a valóság ,a te képzelt valóságodhoz képest :
youtu.be/EQGj7GH5qPg?t=21

Ménár Atya 2022.04.15. 08:34:46

@birkamenet:
Fitymatyi, te skizofren ostoba ló ,itt is megbuktál, mert annyit sem tudsz mint egy ötödikes:

youtu.be/mymvU1Yydvw?t=633

:D:D

bontottcsirke 2022.04.15. 08:58:23

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: meg putyinka telebaszarintotta kémekkel egész európát és keveri a szart, mert olyan világbirodalom akar lenni olaszország gdp-jével, ami egy vicc.

birkamenet 2022.04.15. 09:26:13

@Ménár Atya:

hehehe Ménár gatya, azt hiszed, hogy akárki is kattingat a te linkjeidere?

Ha lenne valami a fejedben, akkor azt itt kellene bemutatnod, nem linkeket segitségül hívni!

Na eriggy Gyözikéhez, oszt indujjon az a bíkemenet óbánc viktorér meg a Mér$zaros Lölöér! Tóth Gabirkamenetelö udvari énekesnö meg majd röttyenti nektek az eukaliptuszos dalokat népi multikolor szinekbe becsomagolva.

birkamenet 2022.04.15. 09:28:14

@Ménár Atya:

Viddéken a Gyözike birodálmotokban mán ötnegyede ván a fidesses IQ szavazóknak! De lesz ez még nyóccharmad is!

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 09:42:59

@bontottcsirke:
Ha a Beretta gyár gyárt egy karabélyt, aminek az eladási ára 1000 euro, az orosz Kalasnyikov is gyárt karabélyt ami 200 euro, akkor azonos GDP esetén kinek van több fegyvere?

Tudod az van, hogy nem Armanii táskákból meg Prada napszemüvegekból épülnek világbirodalmak.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 09:43:46

@birkamenet:
"Ha lenne valami a fejedben, akkor azt itt kellene bemutatnod, nem linkeket segitségül hívni!"

Pedig olyan jó látni, amikor a nagyarcú kövér buzi leesik :D:D:D:

midnight coder 2022.04.15. 09:48:12

Na ja. Az indiánoknak is volt más választása, a derék amerikaiak el is vitték nekik a civilizációt. Ahogy a világ sok más országának is, utoljára az irakiaknak. És ezek persze csak azok az országok voltak, ahol az amcsik nyíltan irották a népet.

Talán elõször a legnagyobb durungnak kellene leszerelni a fegyvereit. És persze a gazdaságiakat is, elvégre ma minden cég, minden ország ami amerikai technológiát használ, az egyben az usákok gazdasági fegyvere is. Az amcsi technológiáért kétszer fizetsz: egyszer amikor megveszed, és egyszer amikor korlátozzák hogy kinek adhatod el a felhasználásával gyártott dolgokat. Ezért nem szabad stratégiai termékekben semmit használni ami amerikai.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.15. 09:51:19

A poszt utolsó két bekezdésében Putyint át lehet írni USA-ra, és legalább ennyire érvényes lesz.

Az utóbbi három évtizedben az USA több háborút indított, több országban szervezett puccsot vagy hasonlót, mint Oroszország. Az sem lehet véletlen, hogy az USA-ban és Nyugat-Európában némiképp több terrortámadás történt, mint Oroszországban: az USA és a vele szövetséges Nyugat több nemzet vagy népcsoport érdekeit sértette meg.

@arthurthedent:

"most egyelőre a ruszkik jobban aggasztanak."

Ez jogos, a fentiek sem adnak felmentést a mostani agresszióra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 09:57:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Elmész a francba te mocskos orosz ügynök! Egy ukrán rakétára már a te neved is felírhatnák!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 09:58:10

@Rodney_2: Ne dumálj mellé! Az hogy az USA mit csinált, nem menti a mocskos orosz háborús bűnöket.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 09:59:09

@arthurthedent:
"Hát lehetne ezeket is elemezni, de a jelen téma szempontjából ezek teljesen irrelevánsak."
Már hogy lennének irrelevánsak?
Az egyik szuperhatalom csinálja azt, amit az érdeke diktál, de becsomagolja a szart selyempapírba, a másik is csinálja, és ő a világ ellensége.
Neeem, ne gyere azzal, hogy jogos-e az amit az orosz csinál, mert nem jogos, nem igazságos, elítélendő, találhatsz még másik ezer szót. De pont ugyanazt csinálja, mint bármelyik nagyhatalom.

Ménár Atya 2022.04.15. 09:59:18

@birkamenet: " Az ellenzéknek van többsége, orbán Április 4.-én börtönbe megy........."
Fitymatyi, közben ez a valóság ,a te képzelt valóságodhoz képest :
youtu.be/EQGj7GH5qPg?t=21

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.15. 09:59:50

@bontottcsirke:

"putyinka telebaszarintotta kémekkel egész európát"

Ugyanezt teszi az USA is. Megvan, amikor kiderült, hogy az amerikaiak még Angela Merkel telefonját is lehallgatták??

"Nem sokkal a The Washington Post cikkének megjelenése után az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség igazgatója beismerte Angela Merkel német kancellár lehallgatását. Ezt Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke közölte. A német konzervatív politikus tagja volt annak az EP-delegációnak, amely az elmúlt napokban Washingtonban tárgyalt az NSA nagy felháborodást kiváltó titkos adatgyűjtéséről.

Brok találkozott az NSA vezetőjével, aki elmondása szerint beismerte a kancellár és a német állampolgárok lehallgatását. Mindez egyoldalúan, a német hatóságok tudta nélkül történt."

index.hu/tech/2013/10/30/az_nsa_a_google-t_es_a_yahoo-t_is_figyelte/

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:02:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Egy ukrán rakétára már a te neved is felírhatnák!"
Tehát szerinted teljesen jogos volna kinyírni egy ártalmatlan okoskodót, csak azért, mert nem tetszik neked az ő véleménye. Ijjj, annyira szép, amikor kitör belőletek a jogállam után szomjazó liberális.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 10:03:11

@tiltsál ki te gyökér: "Neeem, ne gyere azzal, hogy jogos-e az amit az orosz csinál, mert nem jogos, nem igazságos, elítélendő, találhatsz még másik ezer szót. De pont ugyanazt csinálja, mint bármelyik nagyhatalom."

Pontosan. És most az USA kihasználja hogy putler ennyire melléfogott és ukrán vér árán leamortizálja az orosz hadsereget és gazdaságot. Az orosz medvéről meg kiderült hogy csak egy plüssmaci.

Ménár Atya 2022.04.15. 10:03:32

@birkamenet:
Úgy látom te még győzike színvonalát sem ütötted meg :D:D
Te Matyi, orbi már bilincsben van?
Vagy megint csak ostobaságokat hadováltál a többségi ellenzékről, meg a fideszesek elszámoltatásáról?!
:D
Na mindegy, ahogy nézem ezt a pöcs képedet nem tudják megunni:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=633
:D

Ménár Atya 2022.04.15. 10:07:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Azért én nem innék előre a plussmaci bőrére.
Ezt már bebukták a franciák is, meg a németek is.
Ez a plüssmaci, jelenleg a fejlett nyugati világgal harcol egyedül.
Ha az ukránoknak nem segítenének, akkor ma határosak lennénk ismét oroszországgal.
És azért félő, hogy ha sokáig húzogatják a medve bajszát, akkor ukrajna atomborotva terep lesz, mi meg majd szívhatjuk a nukleáris port ismét.
Eközben az usa fotelből osztja majd a sajnálkozást.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 10:08:09

@midnight coder: Ne használj amerikai technológiát! Seprűt itthon is gyártanak.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:08:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"És most az USA kihasználja hogy putler ennyire melléfogott és ukrán vér árán leamortizálja az orosz hadsereget és gazdaságot. Az orosz medvéről meg kiderült hogy csak egy plüssmaci."

Náhányan rábasztak már a történelem folyamén amikor plüssmacinak nézték az oroszt...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 10:09:39

@Ménár Atya: "Ez a plüssmaci, jelenleg a fejlett nyugati világgal harcol egyedül." - és minek kezdet el ezt a harcot?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:10:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Ez az orosz ügynök nem ártalmatlan."
De, az. MÁr bocs, semmit nem csinál, csak a száját tépi. Ráadásul bevallottan fizetik érte, és őszintén képviseli azt az álláspontot. Szemben nagyon sok - független és objektívnek hazudott NGO alkalmazottal..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 10:11:43

@tiltsál ki te gyökér: Csakhogy a mai világban már nem az számít menni vasat és embert áldozol fel a háborúban. Ha a gazdasági erő és a technológia dönt és abban a ruszkik nagyon le vannak maradva. Putyin nagyon melléfogott.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:14:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"minek kezdet el ezt a harcot?"
Na, vissza is értünk a poszthoz. Ugye ott a dagadt akit a kis suttyók basztatnak, de amikor odabasz akkor ő a rossz.
Képzeljük már el azt, hogy mondjuk Mexikó elzavarja a kormányát, nyíltan Kínabarát politikát kezd el, és atomtölteteket akar elhelyezni a Kalifoniai félszigetre. Az usa mit reagálna?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.04.15. 10:16:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Az hogy az USA mit csinált, nem menti a mocskos orosz háborús bűnöket."

Teljesen igazad van. De ez fordítva is igaz: az orosz agresszió utólag sem ad felmentést az amerikaiak elkövette bűnökre. Ha és amikor Putyint nemzetközi bíróság elé állítják, álljanak mellette azok az amerikai politikusok, elnökök is, akik ugyanúgy felelősek háborús bűnökért, foglyok idegen országokban történt megkínzásáért, civilek meggyilkolásáért.

Mindenkit egyenlő mércével kell mérni, és minden bűnöst el kell ítélni. Az oroszokat csakúgy, mint az amerikaiakat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 10:18:41

@tiltsál ki te gyökér: Szó nem volt arról hogy atomtöltetek mennének Ukrajnába. Te komolyan gondolod hogy az USA atomtölteteket tartana a megbízhatatlan Ukrajnában? Sem a lengyeleknél, szlovákoknál, románoknál, sem nálunk nem tartanak. Az atomtengeralattjárók korában ez teljesen szükségtelen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 10:21:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egy szóval nem mondta, hogy felmentést ad. Háború esetén semmi sem menti az agresszort. Putyin ezt nagyon benézte, mots amortizálja le a hazáját. Lehet hogy CIA ügynök. Ha bukik, ezért fog orosz bíróság előtt állni. :-)) Bár ismerve az orosz gyakorlatot, előbb kétszer tarkón lövi magát.

arthurthedent 2022.04.15. 10:21:47

@tiltsál ki te gyökér: "Neeem, ne gyere azzal, hogy jogos-e az amit az orosz csinál, mert nem jogos, nem igazságos, elítélendő, találhatsz még másik ezer szót. De pont ugyanazt csinálja, mint bármelyik nagyhatalom."

Nem, nem "pontosan" ugyanazt csinálja. Az usa soha nem mondta, hogy "nincs olyan, hogy irak", nem akarta irakot magához csatolni, nem fenyegette a világot atomháborúval, nem mondta, hogy nincs is háború, nem voltak harctéri fosztogatások, nem hevertek összekötözött kezű fejbe lőtt emberek az utcán, nem hurcolt el embereket, nem rabolt el polgári vezetőket. Nem használt kazettás bombákat, termobárikus bombákat és a többi.

Az a nagy fene helyzet, hogy oroszország egész mást csinál mint az usa. Lehet erőlködni, hogy megkeresse az ember a hasonlóságokat, lehet is találni, de egyértelmű, hogy a "pont ugyanazt csinálja" simán hazugság.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:22:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Csakhogy a mai világban már nem az számít menni vasat és embert áldozol fel a háborúban."
Dehogynem. Fotelből nem lehet nyerni. Ez egy önámítás, ezt csinálja a fél nyugat.

"Ha a gazdasági erő és a technológia dönt és abban a ruszkik nagyon le vannak maradva."
A fegyverek döntenek. Kivéve a jóllakott Európában, ahol rögtön mindenki letenné a fegvert, ha kikapcsolnák a netflixet.

"Putyin nagyon melléfogott."
Nem biztos. Nem tudod, hogy mi volt a terv, mit hogyan akartak, mi valósult meg belőle...
De ezt hagyjuk, Amerika is benézte Vietnámot, meg Afganisztánt meg Irakot, stb.
Illetve valahol ott lett elcseszve - mindegyik - hogy azért nagyjából kímélni akarták a civileket. Mert ne legyen kétséged, hogy ha akarja, akkor az orosz vissza tudná bombázni - atom nélkül is- Ukrajnát a középkorba. Ahogy az Usa is bárkit.

arthurthedent 2022.04.15. 10:25:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Szó nem volt arról hogy atomtöltetek mennének Ukrajnába."

Minden amit az oroszok mondanak hazugság. Minden. Ebben az évben még nem mondtak olyat az oroszok, amiről kiderült volna, hogy igaz volt. Van pár dolog, amiről még nem derült ki, hogy ordas hazugság, de majdnem mindenről órák vagy napok óta kiderült, hogy hazugság.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:25:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"zó nem volt arról hogy atomtöltetek mennének Ukrajnába. "
Az ukrán katonai doktrinában benne van.

"Te komolyan gondolod hogy az USA atomtölteteket tartana a megbízhatatlan Ukrajnában?"
Hát, egy amerikai katonai bázison nem lenne túl nagy veszélyben.

"Sem a lengyeleknél, szlovákoknál, románoknál, sem nálunk nem tartanak."
Mert alapból a kormányok tiltakoznának, a nép tiltakozna, és lehet, hogy ha megpróbálnák már menne a VH.

"Az atomtengeralattjárók korában ez teljesen szükségtelen."
Ez azért nagyon nem így van.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:26:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Ez egy hazaáruló. orosz érdekeket képvisel Magyarországon."
Ezt lobbistának hívják. ELég szar az olyan ügynök, aki benyögi, hogy ő ügynök. Ez csak a James Bondnak jött be. A többi kussol erről.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 10:27:46

@tiltsál ki te gyökér: Az USS Nevada atomtengeralattjáró például 20 Trident rakétát hordoz. Amelyek 1-12 100 kilotonnás robbanófejjel rendelkeznek. 14 atomtengeralattjárója van az USA-nak, hasonló pusztító erővel. Ukrajnába atomtölteteket vinni, sokkal nagyobb kockázat, mint ami haszonnal járna.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:29:58

@arthurthedent:
"Minden amit az oroszok mondanak hazugság. Minden. Ebben az évben még nem mondtak olyat az oroszok, amiről kiderült volna, hogy igaz volt."
Akkor térdre imához, csoda történt a Kígyó sziget védői feltámadtak.

Egyébként nem érzed gáznak ezt a három mondatot? Az ilyen hozzáállással aztán tényleg lehet megoldást keresni egy konfliktusra. "Amit ő mond az nem úgy van, ő egy gonosz szemét, és el kell taposni"

pragmatika2 2022.04.15. 10:30:36

@Ménár Atya:

"" orbán Április 4.-én börtönbe megy.........""

Ja. Meglátogatni a Fletot. :))

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 10:31:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Miért? Simán elfoglalhatnák és megszerezhetnék a tölteteket."
Izé, mégis ki?

arthurthedent 2022.04.15. 10:33:16

@tiltsál ki te gyökér: "Nem biztos. Nem tudod, hogy mi volt a terv, mit hogyan akartak, mi valósult meg belőle..."

Putyin elmondta, hogy mik a harc céljai:
1) A NATO terjeszkedés megállítása. Ez bukott, egész európa fegyverkezik, még a németek is, a lengyelek ezerrel, finnek meg svédek csatlakoznak. Ezt már most elbukták.

2) Demilitarizálás: akármi is lesz a vége az ukránokat nem fogják hosszú távon demilitarizálni, ezerrel fognak fegyverkezni mint németroszág az első világháború után: ha alá is írják, hogy nem fegyverkeznek fegyverkezni fognak.

3) Denácifikálás: A csekély támogatottsági ukrán neonácik nemzeti hősök lettek. Merthogy hősként harcoltak a hazájukért. Akármit csinálnak az oroszok ezen már nem tudnak változtatni.

4) Az orosz anyanyelvűek megvédése: hát ez a vonat már elment, ez nyilvánvaló, a rakéta nem kérdezte meg, hogy ki beszél oroszul és ki nem, úgyhogy most éppen az orosz ajkúak hivogatják moszkvát, hogy "itt a fiad, orosz civileket gyilkol, akarsz vele beszélni"?

Szóval ezt a háborút az oroszok elvesztették. Most azon dolgoznak, hogy az ukránok is elveszítsék, mert bosszúszomjasak. Meg persze fosztogatnak, mert nevetségesen kevés zsoldot kapnak.

arthurthedent 2022.04.15. 10:37:25

@tiltsál ki te gyökér: "Egyébként nem érzed gáznak ezt a három mondatot?"

Egy kijelentés lehet aranyos meg goromba, lehet pozitív meg lehet negatív, lehet ciki, lehet menő, lehet igaz és lehet hamis. Amit mondtam az sajnos igaz, az oroszok folyamatosan hazudnak.

Hazudik a kormányuk, hazudik a hadseregük, hazuudik a tévé, a rádió, az újság és hazudik az utca népének az elsöprő többsége. A legtöbb orosz azt állítja, hogy nincs háború, az oroszok soha nem támadnának meg senkit, az oroszok nem lövik a lakosságot, nincsenek civil áldozatok és a többi.

Szóval ciki, igen, ciki, nem kellene folyamatosan hazudozni.

arthurthedent 2022.04.15. 10:47:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az ukránok nyilván túloznak, próbálnak propagandát nyomni, de még egyetlen dologról amit mondtak sem derült ki, hogy ordas hazugság. Azt mondták, hogy a kígyó szigetek határőrai valószínűleg meghaltak, nincs velük kapcsolat. Utána mondták, hogy kiderült élnek. Ilyenek vannak, nyilván, de nem ordas hazudozás, mert TUDJÁK, hogy azzal elvágnák magukat az utánpótlástól.

A képlet általános:
- Elsüllyesztettük a hadihajót.
- Áh, nem, volt egy kis tűz, de már jobba vannak.
- Szétrakétáztuk, elsüllyedt.
- Áh, nem, most vontatják.
- Szétlőttük, elsüllyed. Itt a videó, ég mint a rongy.
- Ah, vontatás közben elsüllyedt.

Igen, megint kiderült, hogy hazudnak, csak ha elmondom, akkor ruszofóbnak nevez mindenki. Pedig hazudnak, mindig is hazudtak.

2022.04.15. 10:50:27

“ Neeem, ne gyere azzal, hogy jogos-e az amit az orosz csinál, mert nem jogos, nem igazságos, elítélendő, találhatsz még másik ezer szót. De pont ugyanazt csinálja, mint bármelyik nagyhatalom."

Érdekes ez a kettős mérce: ha USA teszi igazságos háború ha más akkor nem

bordon 2022.04.15. 10:54:51

Az oroszok háborúja szerintem jogsértő, durva tett, ami szembemegy a nemzetközi joggal.
De! Mit tenne Amerika, ha Kubába akarnának az oroszok atomfegyvereket telepíteni?
Ja, már volt erre példa, az amerikaiak szájhabzást kaptak és blokád alá vették Kubát.
Előtte már megpróbálták megdönteni a kubai kormányt, partraszállás a Disznó-öbölben.

Mi lenne, ha Mexikóban kínai katonai bázisok épülnének? Atomfegyverekkel.

Az ukránok most az áldozat szerepében tetszelegnek, a Nyugat meg hirtelen térdel nekik.

arthurthedent 2022.04.15. 10:56:03

@tiltsál ki te gyökér: "hogy azért nagyjából kímélni akarták a civileket."

Vicces. Most valamiféle elismerést akarsz az oroszoknak azért, mert a háború első két hetébe nem akartak sorozatos háborús bűnöket elkövetni... mármint a harctári fosztogatáson kívül? :D

Ez a szét tudnák bombázni meg pláne vicces. Egyrészt nem tudjuk, hogy szét tudnák -e bombázni, mert nincsenek már okosbombáik túl sok, rakétáik sem, ha meg lejjebb ereszkedik a bombázó, hogy valamit azért eltaláljon az ukránok leszedik kicsi occsó rakétával.

De pláne vicces, merthogy igen, szét tudnák bombázni az ukránokat. Sokkal nagyobb a hadseregük. Mint a viccben:
"És akkor Lenin elvtárs visszaadta a kiskópéknak a labdájukat, amivel berúgták az ablakát. PEDIG LE IS LÖVETHETTE VOLNA ŐKET!"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 11:03:12

@Team Vincent: Te funkcionális analfabéta vagy? Elolvastad mit írt? Hol van abban a kettős mérce? Te csak írsz nem olvasol? Eszméletlen milyen buta vagy.

Ménár Atya 2022.04.15. 11:08:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hát ezt u a kérdést majd később tudjuk meg, de gyanítom, hogy nem a terület kell neki, inkább csak nem akarja, hogy az usa betegye a lábát a szomszédjába.
És ne felejtsük el az ukránok vérengzéseit sem.
Persze most őket kell sajnálni, de azért volt ennek előzménye is.

pragmatika2 2022.04.15. 11:09:31

@arthurthedent:

"nem hevertek összekötözött kezű fejbe lőtt emberek az utcán, nem hurcolt el embereket, nem rabolt el polgári vezetőket. Nem használt kazettás bombákat, termobárikus bombákat és a többi."

Vietnám, Agent Orange mond ez neked valamit ? A helyedben ezt az idézett részt kihagytam volna. Voltak bőven polgári áldozataik.
Ami általános probléma, az amik, és a ruszkik esetében is az az, hogy ellenük nem csak a reguláris erők harcoltak (harcolnak) hanem a polgári lakosság is. Innentől kezdve sajnos, egy katona fejével gondolkozva, mindenki lehet veszélyes. És egy stresszhelyzetben bizony bőven hozhatnak rossz döntéseket a katonák.
Azonkívül, ha egy civil fegyvert kap a kezébe, ő még inkább hajlamos lehet rossz döntéseket hozni.
Nem is beszélve arról, hogy válogatás nélkül fegyvert osztogatni mindenkinek, az semmilyen garanciát nem ad arra, hogy esetleg ne bűnözők kezébe kerüljön az a fegyver.

A mostani háború esetében én mindenképpen azt tartanám fontosnak, hogy civil áldozatok esetén vegyes bizottságok vizsgálják ki az eseteket, természetesen orosz delegáltakat is bevonva. A felelőseket, pedig felelősségre vonni eszerint, akár hová is tartozzanak.

Azért azt kötve hiszem, hogy ukrán részről nem történt agresszió azokkal a civilekkel szemben, akik az oroszokat valamilyen módon segítették. Továbbá egy háborús helyzet megkönnyíti a személyes bosszúk végrehajtását is, magánemberek részéről. (Bárkinél lehet fegyver)

Félreértés ne essék, semmilyen szinten semmilyen okból nem lehet az oroszokat ebben az agressziójukban támogatni, de azért azt ne feledjük el, hogy most, az oroszellenes propagandát irányító USA pl. Ugyanúgy támadható az agresszív, egész bolygóra kiterjedő magatartásáért.
Az oroszokból ez az agresszió ki lett provokálva. Az amerikaiak, messze nem voltak ilyen kényszer alatt pl. vietnámban, vagy afganisztánban. Egy hasonló szituáció adódott csak, ez a kubai rakétaválság. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy abban az esetben, ha a ruszkik akkor nem engednek, újabb világháború kerekedett volna a dologból, akár atomcsapásokkal.

arthurthedent 2022.04.15. 11:09:58

@bordon: "De! Mit tenne Amerika, ha Kubába akarnának az oroszok atomfegyvereket telepíteni?
Ja, már volt erre példa, az amerikaiak szájhabzást kaptak és blokád alá vették Kubát."

1) Szó sem volt arról, hogy az amerikaiak atomfegyvereket telepítenének ukrajnába. Szó sem volt róla. Képtelen orosz hazugság.

2) Blokád alá vették, igen. Lerohanták kubát? Lőtték a kubai városokat? Kijelentették, hogy kuba nem létezik? Ugye nem? A kubai rakétaválság során az usa nem támadta meg kubát, pedig az oroszok tényleg elkezdtek atomrakétákat telepíteni oda akkor, amikor máshogy nem tudták elérni az usa városokat.

"Előtte már megpróbálták megdönteni a kubai kormányt, partraszállás a Disznó-öbölben."
Hitler meg megtámadta az oroszokat. A tatárok meg magyarországot. Előtte meg a törökök magyarországot. Igen. A történelemben voltak háborúk. Ez szerinted elegendő ok arra, hogy ezentúl is legyenek?

"Mi lenne, ha Mexikóban kínai katonai bázisok épülnének? Atomfegyverekkel."
Senkit sem lehet elítélni olyan tettekért, amiket te képzeltél el magadnak. :) Nem tudjuk mi lenne, de ha amerika gonoszabb lenne ezersuer, az sem mentené fel az oroszokat.

"Az ukránok most az áldozat szerepében tetszelegnek"
Az ukránok az áldozatai ennek a háborúnak és amíg erre emlékeztetni tudják a nyugatot addig kapnak fegyvereket és addig ellen tudnak állni az oroszoknak, akik ki akarják irtani őket. Magyarország is "tetszelegne", még énekelnél is hozzá, ha a szükség úgy hozná.

Az oroszok ott lennének szegeden, a feleséged meg a gyerekeid valahol veszprémnél, te meg budapesten tetszelegnél, hátha láthatod még őket élve.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.15. 11:12:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem vagy autista, azok tele vannak szeretettel. Te skizofrén vagy.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.15. 11:17:26

@Rodney_2: az orosz/szovjet miért provokálja a Világot Vietnamtól Afganisztánon át Irakig?
Mi az, hogy Oroszország? Egy jelentéktelen semmi lenne atomfegyverei nélkül.
Olaszország nem a legélesebb kés a fiókban. Nos, a gdp-je meghaladja az oroszokét.

arthurthedent 2022.04.15. 11:24:58

@pragmatika2: "Vietnám, Agent Orange mond ez neked valamit ? A helyedben ezt az idézett részt kihagytam volna. Voltak bőven polgári áldozataik."

Hátrakötött kezű fejbe lőtt emberekről beszéltem. Hogy a picsába jön ide az agent orange? Nem mondtam, hogy nem voltak polgári áldozatok, azt mondtam, hogy nem voltak hátra kötött kezű fejbe lőtt civilek.

Nem arról volt szó, hogy az amerikaiak nem követtek el galád dolgokat hatvan évvel ezelőtt, hanem arról, hogy NEM PONT UGYANEZT CSINÁLTÁK.

Tehát az állítás az volt, hogy hazugság azt mondani, hogy UGYANEZT CSINÁLTÁK.

"Ami általános probléma, az amik, és a ruszkik esetében is az az, hogy ellenük nem csak a reguláris erők harcoltak (harcolnak) hanem a polgári lakosság is."
A genfi egyezmény értelmében a lakosság felfegyverezhető honvédelmi célra, még szép is lenne, ha nem szabadna ilyet csinálni. A vonatkozó egyezmények értelmében egyenruhával vagy karszalaggal, megkölönböztető jelzéssel kell ellátni a harcban részt vevő személyeket.

Most akkor kezdheted hozni a képeket meg felvételeket, amiken ukránok civil ruhában, megkülönböztető felzés nélkül harcolnak, vagy ideje bocsánatot kérned és elismerned, hogy butaságokat beszéltél.

"Innentől kezdve sajnos, egy katona fejével gondolkozva, mindenki lehet veszélyes."
A genfi egyezmény értelmében fogságba esett katonát SEM szabad megkínozni és megölni sem. Amit mondasz az mindenképpen faszság, SOHA senki sem vádolta az ukránokat azzal, hogy karszalag nélküli civilek harcolnának. Még az oroszok sem állítottak ilyet.

"És egy stresszhelyzetben bizony bőven hozhatnak rossz döntéseket a katonák."
Ja, stresszhelyzetben véletlenül hetekig járogattak erőszakolgatni a pincébe zárt tizenéves lányokat. Meg bestresszelt és háromszor rálőtt a tank ágyújával a civil járókelőre. Meg hirtelen felindulásból visszaküldte a civileket a péncébe, majd utánuk k.rt egy kézigránátot.

Tájékozódj mielőtt nyomnád ezeket a dumákat, szerintem meg fogsz lepődni.

arthurthedent 2022.04.15. 11:28:51

@pragmatika2: "Azért azt kötve hiszem, hogy ukrán részről nem történt agresszió"

Vicces, amikor az oroszok bizonyítottan vérengzéseket követnek el, akkor "hol a bizonyíték?" meg "propaganda, semmit sem szabad elhinni", meg "ki tudja, lehet, hogy élő emberek fekszenek az utcán". Aztán amikor már azt hiszi az ember, hogy itt mindenki a szkepticizmus bajnoka jön egy ilyen, hogy "kötve hiszem, hogy ukrán részről nem történt agresszió" :D

arthurthedent 2022.04.15. 11:31:18

@kivagyokakadva: "Es az ukran haborus bunosoket mi menti?"

A képen egy élő gyerek látható, hisz mozog a keze. Színész.

Amúgy légyszi ne nyomass orosz propagandaoldalakat, terjeszd őket máshol.

arthurthedent 2022.04.15. 11:41:57

@kivagyokakadva: Légyszi ne linkelgesd az orosz propagandát!

pragmatika2 2022.04.15. 11:51:55

@arthurthedent:

És te ott voltál ? Láttad ?
Ezért mondom, ki kell vizsgálni minden ilyen esetet, vegyes bizottságokkal. És nem olyan videók alapján véleményt mondani, amelyeknél fennáll a gyanú hogy megrendezettek.
Példaként hoznám fel azt a videót, amikor egy nőt a tüntető tömegben úgymond meglőttek, és azt látom, hogy közben nyugodtan sétálgatnak körülötte a tüntetők, miközben fegyverropogást hallani.
B.meg ha egy tüntető tömegben valakit meglőnek, az emberek egymást taposva húztak volna onnan a p.csába. És nem cigizgetve nézelődnek a fegyverropogásban.
Vágod ?
Vagy a másik példa, az utcán heverő halott civilekkel.
A háttérben láthatóan egy család, vagy közeli ismerősökből álló kis csoport beszélget, ügyet sem vetve a holttestekre, mintha érzelmileg abszolut nem érintené őket a környező holttestek jelenléte.
Nekem furcsák, na.

kivagyokakadva 2022.04.15. 11:56:53

@arthurthedent: Es elolvastad, ami oda van irva?
Amugy csak ukran propagandat szabad "terjeszteni"?

fkv.115 2022.04.15. 11:59:58

Nekünk se volt választásunk, mennünk kellett kalandozni, a szemét német lovagok meg nem értékelték eltérő kultúránkat, Augsburgnál. Érzékenyíteni kellett volna őket...

kivagyokakadva 2022.04.15. 12:03:55

@arthurthedent: OK, nem fogok. Latom az elozoeket is letorolted.
De miert csak egy oldalrol lehet (kell????) tajekozodni? Ez igy nem fair... Meg akkor is, ha a haboru minden formaja elitelendo.

Motorogre 2022.04.15. 12:13:34

Nemcsak neki, másoknak sincs más választása: a Föld felég, kiszárad és túlnépesedett - ezért mindenki baromian ideges. Biden bácsi is, Putyin Papa is ... és sokan mások. Megindult a harc a maradék erőforrásokért ... és az kezdte, akit sarokba szorítottak.
De vajon FInnországi leendő rakétasilók nem lesznek közelebb Moszkvához mint Kiev?

És más: az orosz export energia és fegyver. Muszáj győzniük, különbenn ezentúl nem tudnak eladni semmit ...

birkamenet 2022.04.15. 12:34:49

@tiltsál ki te gyökér: "Pedig olyan jó látni, amikor a nagyarcú kövér buzi leesik :D:D:D: "

Te is élvezted ahogy a rejtözködö buzi Szájér leesett az ereszcsatornáról? Pedig lett volna alternativája: bemondani a világnak, hogy buzinak lenni nem bün.

Fidernyáknak lenni viszont az!

birkamenet 2022.04.15. 12:38:01

@pragmatika2:

kishülye fidernyák hazuságpropagandista bulgár birka, ELSÜLLYEDT MOSZKA! Még jó hogy az imádott ruszki gazdáid megmondták a ruszki Gyözike népüknek az igazságot, miszerint ez az erös vihat miatt volt.

Ménár Atya 2022.04.15. 12:40:31

@birkamenet:
Selejt dk Fitymatyi, vnnak a legendás sztorik,amikről elhiszed, hogy megtörtént, de amikor a te pofád nézzük ahogy zuhansz, mert nem érsz fel egy ötödikes szintjéig sem, hát az tényleg vicces :D
Fitymatyi, mi van a forradalommal ami kitört azonnal ahogy a fidesz nyert a választáson csalással, mert kevesebben vannak amúgy is.... :D:D
Ez a matek megint nem az erősséged mi buta tök? :D
Fidesz 4 millió-ellenzék 3 millió, tehát az ellenzékiek voltak megint többen mi? :D
Ennyit tudsz te ostoba :
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=633

Ménár Atya 2022.04.15. 12:41:31

@birkamenet:
Úgy látom te még győzike színvonalát sem ütötted meg :D:D
Te Matyi, orbi már bilincsben van?
Vagy megint csak ostobaságokat hadováltál a többségi ellenzékről, meg a fideszesek elszámoltatásáról?!
:D
Na mindegy, ahogy nézem ezt a pöcs képedet nem tudják megunni:
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=633
:D

Ménár Atya 2022.04.15. 12:43:34

@birkamenet:
Mi az a vihat te paraszt, még írni sem tudsz te ostoba tök, mert sötét vagy,mint a bukott Dobrev Klára Pártod vezére a náci fletó.
Fitymatyi, a te miniszterelnököd ismét Dr Orbán Viktor a többség akaratából :D
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=633

Rodney_2 2022.04.15. 12:43:55

@pragmatika2: Az ukránok csúcsra járatják a propagandát, elképesztő hazugságokat jelentenek be minden nap. Az értelmesebb nyugati média sem tartja megbízhatónak. És hát ezek filmesek. Amikor Ihor Kolomoisky, az ukrán-ciprusi-izraeli oligarcha benyomta elnöknek a Zelenszkij szardarabot, akkor ő vitte magával a kormányba a filmes haverjait. Na ezek most megdolgoznak a pénzükért. Láttam olyan videót, ahol agyonlövik a földön nagy vértócsákban fekvő sebesült katonákat, egyiknek sem látszott a feje de még mozogtak, annyira gagyi volt az egész hogy elképesztő.

birkamenet 2022.04.15. 12:45:21

@Motorogre: "a Föld felég, kiszárad és túlnépesedett -"

mi van midnályt kóder 65-ik fikanickje, miért csak a negyed agybajodat nyomod?

Hol vannak a többi viláitó torony meglátásaid:

- a föld kiszárad, Afrikában nincs víz, ezért 100 millió afrikai fog Európába jönni hogy ihasson
- Európa hanyatlik, mert muszlimok vannak benne
- Az USA csödbe megy, mert négerek vannak benne
- Csak Kína az egyetlen ország ahol még termelnek, ezért csak nekik van jövöjük.
- az európi ember ki fog pusztulni mert beengedi a muszlimokat meg fekákat akik túlszaporodják öt.

Kihagytam valamit a veretes elméleteidböl?

birkamenet 2022.04.15. 12:52:24

@Rodney_2:

Észlény, téged már a diliházba se vennének fel, annyira reménytelenül elhülyült fidessbirka vagy.

Itt van a fidessnáci propgandád javitott kiadása:

A fidernyák ruszki bérenc politikai és média lakájok csúcsra járatják a rudzki hazugság propagandát, elképesztő hazugságokat jelentenek be minden nap. A nyugati média már rég csak kiröhögi öket. És hát ezek ácsingóznak EU támogatásokért.

Amikor Putyin a lukasenkoi választási technikával benyomta elnöknek a orbán szardarabot, akkor ő vitte magával a kormányba az össszes megmaradt MSZMP-st és Háromperhármast. Na ezek most megdolgoznak a pénzükért. Láttam olyan videót a Hirhamisíitó TV-én, ahol agyonlövik a földön nagy vértócsákban fekvő sebesült katonákat, egyiknek sem látszott a feje de még mozogtak, annyira gagyi volt az egész hogy elképesztő. Még ahhoz is hülyék voltak, hogy levegyék a film sarkából hogy Made in Russia.

pragmatika2 2022.04.15. 12:52:41

@birkamenet:

"kishülye fidernyák hazuságpropagandista bulgár birka, ELSÜLLYEDT MOSZKA! Még jó hogy az imádott ruszki gazdáid megmondták a ruszki Gyözike népüknek az igazságot, miszerint ez az erös vihat miatt volt. "

???? B.meg az elsüllyedt moszkváról nem is szóltam semmit.
Nem tévesztetted el a célpontot ?
Ja, és mi az a bulgár birka ? :)))

birkamenet 2022.04.15. 12:54:39

@Ménár Atya:

Mi van Ménár gyatya, Viki adott egy perc szünetet a f.ütyije elötti térdeplésedböl, hogy beviharozzál a netre, hogy hányjál be egy mondatot? Na ez megvótt, usgyi vissza Viki f.-je elé tovább térdepelni!

birkamenet 2022.04.15. 12:55:55

@pragmatika2:

De jól leplezed magad! Mint a botox Putyinnak az idegbajoktól szétrohadt pofáját!

Ménár Atya 2022.04.15. 13:00:06

@birkamenet:
Fitymatyi te nagyon sötét, még azt sem vetted észre, hogy a te szád lett tele viktor farokkal 4 újabb évig :D:D
youtu.be/EQGj7GH5qPg?t=21

pragmatika2 2022.04.15. 13:14:11

@birkamenet:

"De jól leplezed magad! Mint a botox Putyinnak az idegbajoktól szétrohadt pofáját! "

:))))

CSOKKI MÁLNA 2022.04.15. 13:41:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A taktikai atomfegyverekeről hallottál esetleg?

CSOKKI MÁLNA 2022.04.15. 13:48:41

@arthurthedent:

Vajon ha tényleg az ukránok süllyesztették el, miért nem csináltak egy tisztességes anyagot a hadműveletről?

www.urbanlegends.hu/2022/04/tenyellenorzes-moszkva-hadihajo-kilovese-video-kamu/

A Belgorod elleni pár hete történt helikopteres támadás kivitelezői ők voltak végülis? Mert az sem volt egyértelmű.

bordon 2022.04.15. 13:50:06

@Igazamvanvagyigazamvan?: Vietnámban meg Irakban nem az oroszok voltak a kezdeményezők.
Irakban ott se voltak. Az iraki rezsimet az amerikaiak szerelték fel fegyverekkel, hogy az irániakat elintézzék. Azokat az irániakat, akiknek a kormánya ellen az amerikaiak és britek szerveztek puccsot 1953-ban, amikor megbuktatták a demokratikusan választott Mosaddegh-t és az irániak nyakára ültették a sahot, megtámogatva Moszad és CIA kiképzésben részesült titkosszolgálattal.
Amikor erre a kegyetlen rezsimre rárúgta az ajtót az iszlám forradalom, akkor Amerika Iránra uszította Szaddámot. Donald Rumsfeld akkoriban kezet is rázott az iraki diktátorral, mint Amerika nagy barátjával.

Afganisztánban kik fegyverezték fel a dzsihádistákat? Az amerikaiak. Ott tanulta ki a szakmát Amerika nagy barátja, majd későbbi ellensége Oszama bin Laden

Sir Gombóc 2022.04.15. 13:50:52

@midnight coder: "Az indiánoknak is volt más választása, a derék amerikaiak el is vitték nekik a civilizációt."

Akik akkor még nem amerikaiak voltak, ellenben angolok, franciák, spanyolok, németek, oroszok stb..

Argus_ 2022.04.15. 13:52:51

Akkor ez a fantasztikus eszmefuttatás az USA -ra is igaz. Mert hogy az kétszer akkora. Oroszországban 140 millió ember él, az USA -ban 330 millió.

csupaszszív 2022.04.15. 14:04:44

arthurthedent
Az a szégyen, hogy ezt a nevet mered használni, a végtelenül ostoba írásodhoz.

Sir Gombóc 2022.04.15. 14:12:19

@pragmatika2: "Vagy a másik példa, az utcán heverő halott civilekkel.
A háttérben láthatóan egy család, vagy közeli ismerősökből álló kis csoport beszélget, ügyet sem vetve a holttestekre, mintha érzelmileg abszolut nem érintené őket a környező holttestek jelenléte.
Nekem furcsák, na. "

Semmi furcsa nincs ebben. Nem mindenki ugyanúgy reagál. Főleg, ha nem az első halottat látja életében..

2022.04.15. 14:16:43

@arthurthedent: “Szó sem volt arról, hogy az amerikaiak atomfegyvereket telepítenének ukrajnába. Szó sem volt róla. Képtelen orosz hazugság.”

Akkor az amerikai atlagpolgarok miért építettek bunkert a kertbe,?

CSOKKI MÁLNA 2022.04.15. 14:31:40

@Argus_: Nem, tudod ő a tanár bácsi, aki mindig jogosan veri pofán a vonalzóval az arra érdemest..:))

arthurthedent 2022.04.15. 14:39:41

@pragmatika2: "Vagy a másik példa, az utcán heverő halott civilekkel.
A háttérben láthatóan egy család, vagy közeli ismerősökből álló kis csoport beszélget,"

Kidobtam innen egy orosz propagandafelvételt. Egy kép volt rajta egy teljesen egészséges gyermekkel, volt mellé írva egy cikkecske, hogy ezt a gyereket megölték a kábszeres ukrán katonák. Ez hihető. Az utcán heverő hullák nem hitelesek, mert a háttérben vannak emberek, akik nem emelik az égnek a kezüket vagy nem borulnak le sírva az utcára.

Ez az, amikor elfogult valaki. A kocsiablakon végigfutó esőcsepp miatt azt mondja, hogy a hulla mozgatta a kezét, az emberek beszélnek egymással, tehát biztos nem is hulla. A másik oldalon meg elfogadnak egy benyögést, hogy hát ez a gyerek később meghalt, mert megölték az ukránok.

Na most elárulom: az orosz propaganda megszokta, hogy aki nem hiszi el amit mondanak, azt elviszi a rendőr. Ezért aztán még csak meg sem erőltetik magukat. Az idióta orosz állam azt hiszi, hogy ha valamit feltesznek az internetre azt mindenki elhiszi. :D

arthurthedent 2022.04.15. 14:41:17

@Team Vincent: "Akkor az amerikai atlagpolgarok miért építettek bunkert a kertbe,?"

Az átlag amerikai állampolgár már az ötvenes évek óta nem épít atombunkert. Amelyik meg mégis, az azért, mert oroszországnak cirka 7-8 ezer atomfegyvere van és b+ azzal fenyegetőzik, hogy bevetik őket.

CSOKKI MÁLNA 2022.04.15. 14:41:19

@Sir Gombóc: Andrew Jackson sem amerikai volt? Akinek elnöksége alatt a már letelepedett, földműves indiánokat deportálták. (Könnyek útja..)

www.politico.eu/cdn-cgi/image/width=1160,height=679,fit=crop,quality=80,onerror=redirect,format=auto/wp-content/uploads/2015/06/GettyImages-2575070.jpg

GyMasa 2022.04.15. 14:42:48

@Ménár Atya:
"Eközben az usa fotelből osztja majd a sajnálkozást. "
Jaja, meg tömi a zsebeit, és kászül átvenni az EU összes orosz szállítóinak a helyét...
Igaz, ahogy maga is kijelentette, hogy nem képes teljesen kiváltani az orosz gázt, meg olyajat, de az _NEKIK_ nem baj, hiszen egyrészt a drága olaj meg gázáron ők is nagyobbat kaszálnak, az EU is szegényebb lesz, ha többet kell fizetni ezekért, és minál tovább marad így, annál jobb lesz nekik...

arthurthedent 2022.04.15. 14:45:09

@Argus_: "Akkor ez a fantasztikus eszmefuttatás az USA -ra is igaz. Mert hogy az kétszer akkora. Oroszországban 140 millió ember él, az USA -ban 330 millió."

Szuper. Lesz@rom. Ha érdekel a téma menj és írj róla. Írj róla, hogy te attól félsz az usa leatomoz meg elfoglalja az országodat meg megszálja. Írj róla, hogy az oroszok a szomszéd országban gyilkolják a lakosságot. Írhatsz bármiről amit akarsz, nem oroszországban vagyunk, hogy elvigyen miatta a rendőr.

arthurthedent 2022.04.15. 14:51:40

@GyMasa: "Jaja, meg tömi a zsebeit"

Aha. Az USA annyira tömi a zsebeit, hogy az elmúlt pár hétben 13 milliárd dollárnál többet költött ukrajnára. És még hol a vége! Szóval mesélj még, hogy mennyire tömi a zsebeit az usa!

arthurthedent 2022.04.15. 14:54:15

@csupaszszív: "Az a szégyen, hogy ezt a nevet mered használni, a végtelenül ostoba írásodhoz."

Üres sértés, nincs egy fikarcnyi érved sem, csak leírod, hogy "be-be-be, te ostoba vagy, be-be-be". Dedós dolog. Van valami a cikkben, ami ellen valami érvet vagy bizonyítékot vagy képes felhozni? Nincs? Akkor?

GyMasa 2022.04.15. 14:54:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Az ukránok. Te megbíznál bennük?"
Na, akkor te sem bízol Zöld Vladimírben?
Hmmm...
Érdekes...

GyMasa 2022.04.15. 15:02:50

@arthurthedent:
"Ez a szét tudnák bombázni meg pláne vicces. Egyrészt nem tudjuk, hogy szét tudnák -e bombázni, mert nincsenek már okosbombáik túl sok, rakétáik sem, ha meg lejjebb ereszkedik a bombázó, hogy valamit azért eltaláljon az ukránok leszedik kicsi occsó rakétával."
Err van ott a hagyományos tüzérség
felállnak alakzatban, és elkezdik 24/7-ben lőni a célterületet.
Hidd el, semmiféle okosbombára nincs ehhez szükség...

"De pláne vicces, merthogy igen, szét tudnák bombázni az ukránokat."
Ezt 50 napja is megtehették volna, mégsem tették meg.
Igaz, ez az amerikai módi...

" Sokkal nagyobb a hadseregük."
Így van.

arthurthedent 2022.04.15. 15:07:25

@GyMasa: "Err van ott a hagyományos tüzérség
felállnak alakzatban, és elkezdik 24/7-ben lőni a célterületet.
Hidd el, semmiféle okosbombára nincs ehhez szükség..."

Valóban. Kijevet is tudták lőni amíg vissza nem lettek verve. Jelenleg Ukrajna területének egy viszonylag kis részét képesek elérni hagyományos tüzérséggel. Szóval ja, kell az okosbomba.

"Ezt 50 napja is megtehették volna, mégsem tették meg."
Annyira bombázták szét a városok amennyire csak bírták. Ennyi telt belőlük. Hidd el nem fogták vissza magukat.

GyMasa 2022.04.15. 15:08:21

@pragmatika2:
"Azonkívül, ha egy civil fegyvert kap a kezébe, ő még inkább hajlamos lehet rossz döntéseket hozni."
Azzal nem katonát csinálsz egy civilből, hanem halottat!

"Nem is beszélve arról, hogy válogatás nélkül fegyvert osztogatni mindenkinek, az semmilyen garanciát nem ad arra, hogy esetleg ne bűnözők kezébe kerüljön az a fegyver."
Jaja, mint, ahogy a fegyverosztás éjszakáán el is kezdődtek a leszámolások, meg a fosztogatások, csak erről valahogy nem lehetett a fő hírekben olvasni.

"A mostani háború esetében én mindenképpen azt tartanám fontosnak, hogy civil áldozatok esetén vegyes bizottságok vizsgálják ki az eseteket, természetesen orosz delegáltakat is bevonva. A felelőseket, pedig felelősségre vonni eszerint, akár hová is tartozzanak."
Pontosan, ez lenne az alap.

"Azért azt kötve hiszem, hogy ukrán részről nem történt agresszió azokkal a civilekkel szemben, akik az oroszokat valamilyen módon segítették. Továbbá egy háborús helyzet megkönnyíti a személyes bosszúk végrehajtását is, magánemberek részéről. (Bárkinél lehet fegyver)"
Nézegess Patricl Lancester videokat a YOutube-on...
www.youtube.com/c/PatrickLancasterNewsToday/videos
Kemény dolgoakt mondanak a civilek.

"Félreértés ne essék, semmilyen szinten semmilyen okból nem lehet az oroszokat ebben az agressziójukban támogatni, de azért azt ne feledjük el, hogy most, az oroszellenes propagandát irányító USA pl. Ugyanúgy támadható az agresszív, egész bolygóra kiterjedő magatartásáért."
Jaja, csak ez most, hirtelen nem fontos...

Én, a magam részéről, most is azt mondom, hogy korai lenne ítélkezni, hiszen kb. lófaszt sem tudunk IGAZÁBÓL a helyzetről.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 15:09:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ezzel az erővel ugyan minek van bármilyen atom telepítésnek értelme?
Ez nem olyan egyszerű, és marhára nem mindegy, hogy a Föld túlfeléről indítasz egy rakétát vagy a kert végéből.
Mintha a háborúhoz akkor állt volna legközelebb a világ, amikor az orosz 67ben rakétákat vitt Kubába.

De egyébként - tegyük félre a nagyon nagyon hiányos hadászati meg stratégiai ismereteinket.
HA a szomszédod azt mondja, hogy valamit nem tűr, és a szomszédodnak van 20 fő rokonsága, fegyvere meg minden, akkor esetleg nem kéne odafigyelni rá, és nem rugdosni a macskáját?

arthurthedent 2022.04.15. 15:11:52

@GyMasa: "Én, a magam részéről, most is azt mondom, hogy korai lenne ítélkezni, hiszen kb. lófaszt sem tudunk IGAZÁBÓL a helyzetről."

Ja, ha TE nem tudsz semmit, akkor nyugodtan halgass. Mondjuk hiba abból kiindulni, hogy mások sem tudnak semmit. Ez európa történetének legjobban dokumentált háborúja.

GyMasa 2022.04.15. 15:12:27

@arthurthedent:
"Valóban. Kijevet is tudták lőni amíg vissza nem lettek verve."
Erre majd visszatérhetünk, ha vége lett a háborúnak.
Én nem osztm a lelkesedésedet.

" Jelenleg Ukrajna területének egy viszonylag kis részét képesek elérni hagyományos tüzérséggel. Szóval ja, kell az okosbomba."
Nem, nem kell.
Semmi értelme olyan területeket lőni, amiket nem akarsz hamarosan elfoglalni.
Azokon a területeken elég rakétákkal, meg a légierővel célzott bombázásokat végrehajtani.
Azért jó lenne, ha legalább alapfogalmaid lennének arról, hogyan vívnak meg egy háborút.

"Ezt 50 napja is megtehették volna, mégsem tették meg."
Annyira bombázták szét a városok amennyire csak bírták. Ennyi telt belőlük. Hidd el nem fogták vissza magukat.
Jaja, annyira, hogy Harkovban a mai napig van villany, víz, meg internet is, pedig 50 napja ostrom alatt áll!
Tényleg az a céljuk!
AZ a baj, hogy te elfogult vagy a témában, és nem is vagy hajlandó semmiféle módon figyelembe venni semmi olyan tényt, ami nem támogatja az elgondolásodat.
Ez pedig súlyos hiba.

GyMasa 2022.04.15. 15:13:26

@arthurthedent:
"Ja, ha TE nem tudsz semmit, akkor nyugodtan halgass. Mondjuk hiba abból kiindulni, hogy mások sem tudnak semmit. Ez európa történetének legjobban dokumentált háborúja. "
Jaja, majd térjünk erre vissza, ha vége lett, oké?
Most te nyilvánvalóan egyfajta befolyás alatt állsz.

arthurthedent 2022.04.15. 15:14:06

@tiltsál ki te gyökér: "HA a szomszédod azt mondja, hogy valamit nem tűr, és a szomszédodnak van 20 fő rokonsága, fegyvere meg minden, akkor esetleg nem kéne odafigyelni rá, és nem rugdosni a macskáját?"

Ha valaki macskát rugdosott akkor az oroszország volt bizony. Az egész szakadár monzgalmakat ők csinálták ügynökökkel, katonákkal. Ezt mindenki tudja.

arthurthedent 2022.04.15. 15:15:54

@GyMasa: "Most te nyilvánvalóan egyfajta befolyás alatt állsz."

Befolyás alatt? Mégis milyen befolyás alatt állok? Honnan veszed? Hogy lehet, hogy amiről lehet tudni, arról nem tudsz, amiről meg nem tudhatsz arról tudsz?

2022.04.15. 15:18:50

@arthurthedent: “ Én, a magam részéről, most is azt mondom, hogy korai lenne ítélkezni, hiszen kb. lófaszt sem tudunk IGAZÁBÓL a helyzetről."

Ja, ha TE nem tudsz semmit, akkor nyugodtan halgass. Mondjuk hiba abból kiindulni, hogy mások sem tudnak semmit. Ez európa történetének legjobban dokumentált háborúja.”

Te tényleg ennyire rövidlátó vagy? Hazudik mindkét oldal, tele vannak faképnél newssal, ez lenne a legjobban dokumentált háború

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 15:18:52

@arthurthedent: "Nem, nem "pontosan" ugyanazt csinálja. Az usa soha nem mondta, hogy "nincs olyan, hogy irak","
Tényleg. Ők csak azt mondták, hogy felelősek 911ért, vegyifegyverekkel rendelkeznek és a gonosz tengelye

" nem akarta irakot magához csatolni,"
Az orosz sem igazán akarja Ukrajnát. Viszont az usa megdöntötte a fennálló rendet, és addig nem hagyta amíg neki nem tetszett ami ott van.

"nem fenyegette a világot atomháborúval,"
Nem is állt fel ellene a fél világ. Mindenki tapsolt neki hozzá.

"nem mondta, hogy nincs is háború, nem voltak harctéri fosztogatások,"
Nem a szart nem.

"nem hevertek összekötözött kezű fejbe lőtt emberek az utcán, nem hurcolt el embereket, nem rabolt el polgári vezetőket."
Tényleg? Guantanamo, meg a az összekötözött emberhegy ami mellett röhögcsél az őrmesterkisasszony már elfelejtődött?

"Nem használt kazettás bombákat, termobárikus bombákat és a többi."
Használta azt amire szökség volt.

"Az a nagy fene helyzet, hogy oroszország egész mást csinál mint az usa. Lehet erőlködni, hogy megkeresse az ember a hasonlóságokat, lehet is találni, de egyértelmű, hogy a "pont ugyanazt csinálja" simán hazugság."
Pedig pont ugyanazt csinálja. Ha számodra akkora különbség van abban, hogy lakodalmakat lőnek szét vagy az orosz kórházat akkor mondogasd.

GyMasa 2022.04.15. 15:20:12

@arthurthedent:
"Aha. Az USA annyira tömi a zsebeit, hogy az elmúlt pár hétben 13 milliárd dollárnál többet költött ukrajnára. És még hol a vége! Szóval mesélj még, hogy mennyire tömi a zsebeit az usa! "
Igazad van!
Itt befejeztem!

arthurthedent 2022.04.15. 15:20:12

@GyMasa: "Jaja, annyira, hogy Harkovban a mai napig van villany, víz, meg internet is, pedig 50 napja ostrom alatt áll!"

Az oroszok hetekre elakadtak egy negyven kilométeres konvojjal az úton. A boltokat fosztohatják kaja után. Széthagyták a tankokat. A szuper csatahajójukra kilőttek két saját gyártású rakétát az ukrának az meg elsüllyedt a fenébe.

A harckocsik állnak az úton, az ukránok meg kilövik őket szépen sorban.

Ennyi tellik tőlük. Ennyi lőszert tudtak odavinni, ennyi lövésttudtak leadni. Mi, azt hiszed, hogy nem lőnek, mert jó fejek? TÉNYLEG? :D :D

GyMasa 2022.04.15. 15:21:49

@Team Vincent:
A "halgass" az nem 2 "L" betűvel van?

CSOKKI MÁLNA 2022.04.15. 15:23:35

@arthurthedent: Az Iszkander-M találati pontossága néhány méter szórású. Számos ukrán üzemanyag bázist, lőszerraktárt semmisítettek meg vele.

htka.hu/2010/10/14/mindenhova-jut-az-iszkanderbol/

Az oroszok egyelőre nem számolták fel az alapvető szolgáltatások kapacitásait,de eljuthatunk oda is, hogy sokkal nagyobb mértékű humanitárius katasztrófa fogja sújtani Ukrajnát. Vagy akár oda is, hogy keleten taktikai atomfegyverek kerülnek bevetésre..

Ménár Atya 2022.04.15. 15:25:06

@arthurthedent:
Kis befektetéssel szerez egy olyan 600 millió fős piacot.
Amúgy nekik ez kb annyi, hogy nyomtatnak kicsivel több pénzt, pont ahogy szokták, fedezet a szavuk, meg a nekik kiszolgáltatott területek, nemsokára az EU.
Ne hidd már el, hogy emberbaráti szívességből pénzelik ukrajnát.
Ezek haszon nélkül egy lépést sem tesznek.

arthurthedent 2022.04.15. 15:25:55

@tiltsál ki te gyökér: "Pedig pont ugyanazt csinálja. Ha számodra akkora különbség van abban, hogy lakodalmakat lőnek szét vagy az orosz kórházat akkor mondogasd."

Az a nem mindegy, hogy néhány lövés rossz helyre megy (nem háborús bűncselekmény) vagy szisztematikusan lövik a lakosságot (háborús bűncselekmény).

Alekszandr Dvornyikov, a szíriai mészáros szó szerint elmondta mi a stratégiája: állandóanlövetni a várost, folyamatosan lövetni, hajókról, űgyúkkal, rakétákkal. Most kinevezték at ukrajnai főparancsnoknak.

És erre jössz, hogy véletlenül szétlőttek egy lakodalmat, tehát pont ugyanazt csinálták? TÉNYLEG? TÉNYLEG?

2022.04.15. 15:26:52

@GyMasa: “
A "halgass" az nem 2 "L" betűvel van?

Rossz helyre cimezted, ezt arthurthedent írta

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 15:27:50

@arthurthedent:
"Putyin elmondta, hogy mik a harc céljai:
1) A NATO terjeszkedés megállítása. "
Ez eddig bejött, szó sincs arról, hogy felvegyék Ukrajnát a Natoba

2) Demilitarizálás: akármi is lesz a vége az ukránokat nem fogják hosszú távon demilitarizálni, ezerrel fognak fegyverkezni mint németroszág az első világháború után: ha alá is írják, hogy nem fegyverkeznek fegyverkezni fognak."
Akkor majd megint odabasznak nekik. Hát nézd, rommá lőtték a hadseregüket, és még nincs vége.

3) Denácifikálás: A csekély támogatottsági ukrán neonácik nemzeti hősök lettek. Merthogy hősként harcoltak a hazájukért. Akármit csinálnak az oroszok ezen már nem tudnak változtatni.
Az oroszt annyira nem fogja érdekelni, ha az azovi légió tagjainak a sírját ápolgatják majd meg hősnek tekintik.

4) Az orosz anyanyelvűek megvédése: hát ez a vonat már elment, ez nyilvánvaló, a rakéta nem kérdezte meg, hogy ki beszél oroszul és ki nem, úgyhogy most éppen az orosz ajkúak hivogatják moszkvát, hogy "itt a fiad, orosz civileket gyilkol, akarsz vele beszélni"?
Jaaj, persze. Gondolom a donyeszk medencéből egyenesen.

"Szóval ezt a háborút az oroszok elvesztették. Most azon dolgoznak, hogy az ukránok is elveszítsék, mert bosszúszomjasak. Meg persze fosztogatnak, mert nevetségesen kevés zsoldot kapnak."
De leginkább azért, hogy az ukrán tévé mutogathassa.
Azért valahol vicces, hogy "az orosz hazudik " szöveg után az összes ukrán szöveget készpénznek veszed. Lássuk.
Az oroszok eltévedtek, elfogyott az üzemanyag, a víz, az étel. Megrongálják a saját tankjaikat, elszöknek, demoralizáltak.
Aztán az ukrán hadisikerek, Kígyó sziget, Kijev szelleme, napi 2500 orosz áldozat
Aztán az oroszok lőttek játszóteret, iskolát, óvodát, kórházat.
Aztán erőszakoltak, fosztogattak, népirtottak, sőt, még a kutyákat is lelőtték.
Gyakorlatilag a kannibalizmusok kívül minden volt már.

Nagyon óvatos lennék az orosz elvesztette szöveggel. Meg fogja nyerni. Az ukránok érdekében ( a nép, nem az ukrán állam) minél előbb annál jobb.

Ménár Atya 2022.04.15. 15:28:59

@birkamenet:
Fitymatyi te ostoba sötét DK legalja .math.0 ,skizofren ökör, nézd a nem idegbajos elnököt, aki az usát vezeti, magabiztos, és tévedhetetlen :D
www.vadhajtasok.hu/2022/04/15/biden-mar-megint-kezet-razott-a-semmivel-majd-eltevedt-a-podiumon-video

GyMasa 2022.04.15. 15:29:03

@Team Vincent:
OKé, akkor jól láttam, és bocsi.

arthurthedent 2022.04.15. 15:29:09

@Ménár Atya: "Kis befektetéssel szerez egy olyan 600 millió fős piacot.
Amúgy nekik ez kb annyi, hogy nyomtatnak kicsivel több pénzt, pont ahogy szokták"

Na b+, ha simán nyomtathat pénzt, akkor mi a faszért jó üzlet neki gázt adni dollárért? Miért jó eladni bármit is, ha egyszer nyomtathat pénzt?

Hát azért a gazdaságról sem túl kifinomult az elképelés amit itt vázoltál.

Azt meséld el hogyan vette rá az usa putyin elvtársat, hogy intézzen neki egy ilyen nagyszerű lehetőséget?

arthurthedent 2022.04.15. 15:31:23

@tiltsál ki te gyökér: "Jaaj, persze. Gondolom a donyeszk medencéből egyenesen."

Nyilvánvalóan nulla időt töltöttél azzal, hogy tájékozódj, write-only módban mégy. Még ezt a videót sem láttad, akkor teljesen felesleges veled beszélni.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 15:37:48

@arthurthedent:
"icces. Most valamiféle elismerést akarsz az oroszoknak azért, mert a háború első két hetébe nem akartak sorozatos háborús bűnöket elkövetni... mármint a harctári fosztogatáson kívül? :D"
Nem várok semmilyen elismerést. Nézd, ha téged a tények nem érdekelnek, akkor írd azt, nem kell foglalkozni velük, és kész.

"Ez a szét tudnák bombázni meg pláne vicces. Egyrészt nem tudjuk, hogy szét tudnák -e bombázni, mert nincsenek már okosbombáik túl sok, rakétáik sem, ha meg lejjebb ereszkedik a bombázó, hogy valamit azért eltaláljon az ukránok leszedik kicsi occsó rakétával."
Nem okos bomba kell, hanem bomba. AZ meg van nekik dögivel. Mégis miért ereszkedne le egy bombázó? A bomba lejön, aztán annyi.
Drezda megvan? Ott le akarták gyakni a várost, meg is volt az eredmény. Ezt az orosz is meg tudja tenni, mert minden lehetősége meg van hozzá.

"De pláne vicces, merthogy igen, szét tudnák bombázni az ukránokat. Sokkal nagyobb a hadseregük. Mint a viccben:
"És akkor Lenin elvtárs visszaadta a kiskópéknak a labdájukat, amivel berúgták az ablakát. PEDIG LE IS LÖVETHETTE VOLNA ŐKET!"
Igen, ez jó régi vicc. Csak ugye itt arról van szó hogy egyik oldalról ( az ukrán állítások szerint) az oroszok szopnak folyamatosan, a másik oldalról meg a légierejüket nem használják egyáltalán. Csak 42 db TU95 -ük van.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 15:38:44

@arthurthedent: Tényleg nulla időt töltöttem vele :D:D
Kijev szellemének is tapsoltál ugye? Kígyó szigeti hősöknek?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 15:42:01

@arthurthedent:

"És erre jössz, hogy véletlenül szétlőttek egy lakodalmat, tehát pont ugyanazt csinálták? TÉNYLEG? TÉNYLEG?"
Kérdezd azokat, akik a lakodalomban voltak.

TÉNYLEG PONT UGYANAZT CSINÁLJÁK. Ez egy háború. És igen, az amcsi is odakúrt, ahova úgy gondolta, meg az orosz is.

Ménár Atya 2022.04.15. 15:42:41

@arthurthedent:
Az usa tényleg csak nyomtat, kicsit nézz utána.
Simán a szavuk áll szemben a pénzükkel, a bizalom a gazdaságukban.
Nem kell más fedezet
Bankó prés, kicsit felnyomja az inflációt, azt meg a keletkezett haszonnal később rendezik.
Majdanról hallottál, ,hát azt sem a kgb intézte.
Az ukránok az amerikai demokrácia export miatt szopnak.
Épp szarrá lövik az országukat, és még örülhetnek, hogy csak ennyire.
Semlegesként, a helyzetéből adódóan egy nagyobb ausztria lehetnének, most meg szimpla háborús övezet.
Putyin jól fogalmazott:
"Az orosz elnök kigúnyolta az Egyesült Államokat, szerinte készek küzdeni a legutolsó ukránig - írja a Le Figaro."

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 15:52:54

@Ménár Atya: Azt még hozzá lehet tenni, hogy az ukrán elnök pedig akár a teljes európai ipart meg gazdaságot kész feláldozni

arthurthedent 2022.04.15. 16:11:00

@Ménár Atya: "Az usa tényleg csak nyomtat, kicsit nézz utána."

A Federal Reserve (becenevén fed) magánbankok tulajdonában van, nem az USA kormánya birtokolja.

arthurthedent 2022.04.15. 16:12:50

@Ménár Atya: "Az ukránok az amerikai demokrácia export miatt szopnak."

Az ukránokat az oroszok lenin elvtárs óta szopatják, nem kell mindent az amerikaiakra fogni, mert csak nevetségessé teszed magad.

Rodney_2 2022.04.15. 16:14:56

@bordon: Magyarországon van néhány iráni menekült azokból az időkból. Ahogy Chiléből is van amikor az USA oda exportálta a demokráciát Pinochet képében. Van szerencsém ismerni őket személyesen (nyilván nem az összeset, de néhányat mindkét országból). Aki elhiszi azt, hogy nem az USA a főgonosz imperialista terrorsta a világban, az annyira ostoba és agymosott hogy hihetetlen.

Rodney_2 2022.04.15. 16:17:36

@Ménár Atya: Minden szavad igaz. Aki ezt nem érti, az egyszerűen nem elég tájékozott (és a szaros gumicsizmás zsákfalusi paraszt szintjén van :))) )

arthurthedent 2022.04.15. 16:17:48

@Ménár Atya: "Semlegesként, a helyzetéből adódóan egy nagyobb ausztria lehetnének, most meg szimpla háborús övezet."

Putyin elvtársad megmondta, hogy nincs olyan, hogy ukrajna, nincs olyan, hogy ukrán nemzet, nincs olyan, hogy ukrán nyelv, megmondta, hogy a szovjetúnió széthullása tragédia volt. Amikor azt mondod, hogy oroszország számára elfogadható lett volna egy független ukrajna, akkor otromba módon hazudsz.

Oroszországnak csakis egy csatlósállamként volt elfogadható ukrajna bábkormánnyal. Ne hazudozz az oroszok által elfogadható függetlenségről.

arthurthedent 2022.04.15. 16:19:48

@Rodney_2: "Aki elhiszi azt, hogy nem az USA a főgonosz imperialista terrorsta a világban"

A mesékben meg a hállivódi filmekben vannak főgonoszok. Felnőtt ember meg tudja különböztetni a meséket a valóságtól. ;) És csak egy gyerek képes az egyik gonoszságot a másikkal mentegetni.

Motorogre 2022.04.15. 16:20:11

@birkamenet: nem az enyémek, de igen, kimaradt: az eszement kommenteid miatti agygörcs.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 16:29:48

@arthurthedent:
"Putyin elvtársad megmondta,"
Ez annyira szép, hogy először megpróbálsz kommunikálni, aztán amikor más nem úgy gondolja, ahogy te, akkor rögtön putyinelvtársazol.

"hogy nincs olyan, hogy ukrajna, nincs olyan, hogy ukrán nemzet, nincs olyan, hogy ukrán nyelv,"
Történelmileg mikor is volt Ukrajna, mint ország? Mikor is lettek meghúzva a határai?
Ha lenne ukrán nemzet, akkor nem az lett volna az első dolguk, hogy a kisebbségeket szopassák. Az ukrán nyelv meg kb. annyira különbözik az orosztól, mint amennyire Győzike Kazinczytól.

" megmondta, hogy a szovjetúnió széthullása tragédia volt."
Geopolitikai tragédia, ezt mondta. Hogy ezzel egypólusú lett a világrend.

"Amikor azt mondod, hogy oroszország számára elfogadható lett volna egy független ukrajna, akkor otromba módon hazudsz."
Független volt, vagy 13 évig. Aztán elzavarták az elvileg demokratikusan megválasztott kormányt, majd az új kormány rögtön az első törvénnyel elkezdte szopatni a kisebbségeket.

"Oroszországnak csakis egy csatlósállamként volt elfogadható ukrajna bábkormánnyal. Ne hazudozz az oroszok által elfogadható függetlenségről."
És ez ugye teljesen egyedi a világban? Szóval nincs olyan, hogy egy ország vagy egy unió elkezdi szopatni azt, amelyik nem úgy akarja intézni az életét, ahogy az neki tetszik.

Motorogre 2022.04.15. 16:30:34

@pragmatika2: Van itt a szomszédban egy okos ember: a normál kerítésén belül kb. egy méterre épített egy másikat, hogy a kutyái és a járókelők között legyen egy demilitarizált zóna. Mindenki örül, a kutyák is , a babakocsit toló anyukák is ... Ezt a szomszédot javaslom felkérni a NATO (ejtsd: USA) - Orosz ügyekben döntőbírónak ...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 16:31:32

@arthurthedent:
"A mesékben meg a hállivódi filmekben vannak főgonoszok. Felnőtt ember meg tudja különböztetni a meséket a valóságtól. ;) "

Ehhez képest fentebb elmesélted, hogy az oroszok csak hazudnak, Putyin a főgonosz akinek semmi oka megtámadni egy békés és szeretetreméltó államot.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 16:34:16

@arthurthedent:
"Szó sem volt arról, hogy az amerikaiak atomfegyvereket telepítenének ukrajnába. Szó sem volt róla. Képtelen orosz hazugság."
Az ukrán hadsereg doktrinájában benne van, hogy atomfegyvert akarnak. Pont.

Rodney_2 2022.04.15. 16:49:47

@arthurthedent: Te tényleg teljesen hülye vagy, vagy pedig direkt nyomsz propagandát :(

Ehetetlen Odó 2022.04.15. 16:57:07

@Ménár Atya: Röviden: az amcsik a szerencsétlen hülye ukránok farkával verik az orosz csalánt, biztos távolságból.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 16:58:47

@tiltsál ki te gyökér: "Az ukrán hadsereg doktrinájában benne van, hogy atomfegyvert akarnak."
Na idézzél csak egy ilyen hivatalos ukrán oldalt! Különben azt kell mondanom hogy hazudsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 16:59:38

@Rodney_2: Te vagy aki propagandát nyomsz.

"Aki elhiszi azt, hogy nem az USA a főgonosz imperialista terrorsta a világban"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:00:17

@Ehetetlen Odó: És erre a beépített CIA ügynökük - putyin - adott lehetőséget.

Ehetetlen Odó 2022.04.15. 17:01:23

@tiltsál ki te gyökér:
Most viszont Ukrajna az amcsik csatlósállama, amcsi bábkormánnyal és egy szappanopera-főhős elnök-paródiával, akinek a legócskább halivúdi forgatókönyvírók írják a szöveget.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:03:13

@Ehetetlen Odó: "Ukrajna az amcsik csatlósállama" - mikor írták alá a szövetségi szerződést? Ja, ilyet nem tudsz mondani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:05:20

@Ménár Atya: Nem semlegesek? Milyen katonai szövetségnek a tagjai? És miért nem az oroszokhoz akarnak csatlakozni? Arról már rossz tapasztalataik vannak?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:09:21

@GyMasa: Persze hogy befejezted. Erre már nem tudsz semmit mondani, leiskolázott téged.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 17:13:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
www.president.gov.ua/documents/1212021-37661?fbclid=IwAR3o9My34m-QPhTVBJGXA-EkQuO_LwwyJeoO1FCzVWCPoekn0q1UAt1quYg

Újraírták a doktrinát.
"A megfogalmazott célok között szerepel „az ellenfél visszatartása az Ukrajna elleni katonai erő teljes körű alkalmazásától”, és a kelet-ukrán területek „orosz megszállásának a megszüntetése”. Kijev ugyanakkor egy másik célkitűzést is szem előtt tart a dokumentum elfogadásával: az ország NATO-csatlakozását és európai integrációját, aminek az elősegítését szintén az új stratégia elfogadásától remélik."

Majd:
"Volodimir Zelenszkij ukrán elnök február 19-én megemlítette egy müncheni eseményen, hogy a Budapesti Memorandum már nem védi Ukrajnát, ehhez képest elvesztették a nukleáris fegyvereiket, valamint a népességük és a területük egy részét. Ezért a korábbi három sikertelen próbálkozás után negyedszerre is összehívták a memorandum aláíróit, hogy tárgyalják át a megegyezést.

„Ha megint nem történik meg [a találkozó], vagy ha az eredmény nem garantálja az országunk biztonságát, akkor Ukrajnának minden joga meglesz hozzá, hogy azt gondolja, hogy a Budapesti Memorandum nem működik, és kétségbe vonhatja az 1994-es döntési csomag minden elemét” – mondta.

www.aljazeera.com/news/2021/4/16/ukraine-may-seek-nuclear-weapons-if-left-out-of-nato-diplomat

Úgyhogy: leírták, hogy Ukrajnának a legnagyobb ellensége az orosz, hogy akkor nem érvényes a Budapesti Memorandum, és elkezdték pedzegetni, hogy ha nem lesznek nato-k, akkor szereznek atomot.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 17:16:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
" Viszont az usa megdöntötte a fennálló rendet" - hogyan?"
Most épp melyikről meséljek? Hogy Husszeint levadászták, az összes arab demokratizálás, az afgán demokratizálás? Iszlám állam lenyomása? Vietnam? Szomália?
Basszus, ne csinálj már úgy, mintha újdonság volna, hogy a nagyhatalmak belepofzának dolgokba, és be is avatkoznak. Ahogy az érdekeik hozzák.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 17:18:49

@arthurthedent:
"z USA annyira tömi a zsebeit, hogy az elmúlt pár hétben 13 milliárd dollárnál többet költött ukrajnára. És még hol a vége! Szóval mesélj még, hogy mennyire tömi a zsebeit az usa!"
Na igen, az usákok önzetlen haveri alapon szoktak támogatásokat adni, és soha fel sem írják még egy cetlire sem, hogy mivel tartoznak nekik:D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:20:40

@tiltsál ki te gyökér: Először is a kubai rakétaválság 1962-ben volt. A rakétatechnika azóta kicsit más volt. Továbbá a Balti államokból sokkal könnyebb szétlőni Moszkvát mint Ukrajnából. De a legegyszerűbb az Északi tengerről atomtengeralattjárókról. Ha az USA atomcsapást akar mérni az oroszokra, arra neki nem kell az orosz diverzánsokkal teli Ukrajna. Ésszerűtlen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:21:48

@tiltsál ki te gyökér: Na de konkrétan Ukrajnában hogy csinálták? Elcsalták a népszavazást?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:22:22

@tiltsál ki te gyökér: " és soha fel sem írják még egy cetlire sem, hogy mivel tartoznak nekik:D" - ezzel nem cáfoltál semmit.

Rodney_2 2022.04.15. 17:23:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nézz már körül, hogy melyik ország hány másikat támadott meg vagy avatkozott be fegyveresen az elmúlt 50 évben. Az USA toronymagasan vezet. A legprofátlanabb módon bárkit megtámad, lebombáz, meggyilkol, akinek nem tetszik a tevékenysége, kormányokat buktat meg, stb. Mintha mindenhol otthon lenne.
Ott van az iráni tábornok meggyilkolása. Ő volt Irán "de facto" külügyminisztere (így írta a nyugati sajtó). Az volt a bűne, hogy túl jól és eredményesen tevékenykedett és zavarta az USA érdekeit. Erre simán meggyilkolták. Szankciók az USA ellen?? Nyilván semmi. Ezt úgy képzeld el, mintha mondjuk az ukrán háború elött az Ukrajnába látogató Blinkent az oroszok egy dróntámadással meggyilkolják. Lett volna mindenféle zörgés és pofázás meg szankciók (meg esetleg USA kezdeményezte háború) ?? Ugye hogy lett volna. Ezeken kellene elgondolkodni két agymosás között, hogy milyen világban is élünk. Egyeseknek mindent szabad, másoknak meg semmit :( Ezekre akkor jönnél rá elég durván, ha egyszer véletlenül a farok rossz végére kerülnél.

GyMasa 2022.04.15. 17:23:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Persze hogy befejezted. Erre már nem tudsz semmit mondani, leiskolázott téged. "
Nem, egyszerűen nem megyek bele egy nyilvánvalóan felesleges vitával vele.
Egyértelmű, hogy fogalma sincs róla, hogy mik történnek.
Mint, ahogy te sem látod, hogy Zelenszkij éppen egy USA bábkormánynak a feje. (meg, számos egyéb dolgot is...)
Amiról sem vele, sem veled sem fogok vitatkozni, mert annak sincs értelme.
Nincs nekem itt rátok vesztegetni való időm.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 17:23:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én nem Ukrajnára mondtam, hogy az Usa megdöntötte a fennálló rendet, hanem azokra a helyekre, ahol ő avatkozott be. Vietnam, Irak, Afganisztán, Szomália, stb. stb. Valamit félreértettél.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:25:59

@Rodney_2: És ez mennyiben menti az orosz népirtó inváziót? Továbbá a jelenlegi ukrán államfő népszavazással került hatalomba. Vagy akkor feltételezhetem azt hogy Orbán orosz beavatkozással lesz újra miniszterelnök, vagy megnyert egy népszavazást?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:27:54

@tiltsál ki te gyökér: Álljunk csak meg!

Ezt írtad.

"Az orosz sem igazán akarja Ukrajnát. Viszont az usa megdöntötte a fennálló rendet, és addig nem hagyta amíg neki nem tetszett ami ott van."

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 17:28:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Ha az USA atomcsapást akar mérni az oroszokra, arra neki nem kell az orosz diverzánsokkal teli Ukrajna. Ésszerűtlen."
Most már nem tudom, hogy miről beszélünk. Az ukrán akar atomot, nem az amerikai odatelepíteni. Illetve arról nem tudok, hogy vannak-e ilyen terveik.
Az viszont, hogy védelmi rendszereket telepítenek, azzal eléggé meg tudják cseszni az orosz rakétákat, mert még felszállóban le tudják őket szedni.
Magyarán az orosz elvesztené a potenciáljának a jó részét.

"Hol írta le hogy szereznek atomot? Idézd!"
Idéztem. Keresd meg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.15. 17:30:29

@Rodney_2: A szovjetek/oroszok hány helyen is avatkoztak be? Afganisztán, Magyarország, Csehszlovákia, Lengyelország, Grúzia, Szíria, Korea, Kuba. Sorolhatnám.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 18:04:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ukrán részről az szerepel, hogy növelni fogják a fegyverzetet, a fő ellenség Oroszország, utána meg kijelentették, hogy nem tekintik érvényesnek a Budapesti Memorandumot, illetve beszereznek atomfegyvert.
Szerintem ezzel kár nekiállni vitatkozni, meg magyarázgatni, hogy lehet, hogy nem is pontosan azt mondta. Normális ország ezért nem választ MZP szerű vezetőt, aki beszél összevissza.

arthurthedent 2022.04.15. 18:08:29

@tiltsál ki te gyökér: "Történelmileg mikor is volt Ukrajna, mint ország? "

Ki vagy akadva, hogy putyin elvtársazok, aztán meg lépésről lépésre mindenben igazat adsz putyinnal. :D Elvtársak vagytok.

neko1967 2022.04.15. 18:09:28

@Ehetetlen Odó:
Az fel sem vetődik a kétbites agyadban fidesznyik, hogy az ukránok saját akaratukból akarnak távol lenni a jövőbeni "Szovjetúniótól"?

arthurthedent 2022.04.15. 18:12:43

@tiltsál ki te gyökér: "Az viszont, hogy védelmi rendszereket telepítenek, azzal eléggé meg tudják cseszni az orosz rakétákat, mert még felszállóban le tudják őket szedni."

Hihetetlen, hogy milyen termékeny a fantáziád, amikor megpróbálsz kifogásokat keresni az elvtársaid számára. Mondjuk egyre abszurdabb és abszurdabb dolgokat mondasz, de az putyinnál is megszokott. :D

Jozef Pockna 2022.04.15. 18:51:38

Inkabb nezzetek a jovobe. Most ukrajna csipte vkinek a segget... azon toprengjetek majd mikor fogja a mi kis allamunk vkinek csipni a segget... viktor jo uton jar hogy nagy szarkavaro legyen egyhamar mindenhol... ukrajnat az usa lerendeztette az oroszokkal. Bennunket egy sima uruggyel kiloknek a natobol egyenest a medve szajaba... csak nekunk meg annyi eselyunk se lesz mint nehany falunak ott ukrajnaban... ja de hiszen ott van a TEK... a vilag durvul. Az emberek hulyulnek... koszonjuk facebook instagram titktok...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 19:45:13

@arthurthedent: "Ki vagy akadva, hogy putyin elvtársazok, aztán meg lépésről lépésre mindenben igazat adsz putyinnal. :D Elvtársak vagytok."
ELV társ. Tudod. ELV.
Az, hogy tényekben van amiben igaza van, attól még nem leszünk ELVekben társak.

Szóval, 91előtt utoljára mikor is volt olyan, hogy Ukrajna?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 19:46:20

@arthurthedent: "Hihetetlen, hogy milyen termékeny a fantáziád, amikor megpróbálsz kifogásokat keresni az elvtársaid számára. "
Nem az én fantáziám, olvass utána.

Ménár Atya 2022.04.15. 20:03:06

@arthurthedent:
Putyinozhatsz, de csak magad teszed nevetségessé ezzel, kb mint amikor o1g-k a z elbutult tüntető.
Talán ha nem csak ukrán szemszögből néznéd a folyamatot, akkor kicsit megvilágosodnál..
2014-ben a CIA segítségével megbuktatták az akkori kormányt, és elkezdték terrorizálni az oroszokat.
Arról ne is beszéljünk, hogy a maroknyi magyar kisebbséget is, bár őket még nem ölték halomra,mint az oroszokat.
Az amerikaiak nem hülyék, ha megszerzik ukrajnát, óriási termőföldhöz jutnak, aztán majd az ukrán rabszolgák művelhetik nekik.
Ha kicsit olvasgatnál, már kb 15 éve mondják, hogy az élelmiszer lesz az új olaj.
Aki tud termelni jól fog élni.
Az ukránoknak csak függetlennek kellett volna maradni, és nem lövöldözni usa utasításra az oroszokat.
Ezt unta meg putyin.
Egyiket sem szeretem, de csak az objektivitás kedvéért, nem úgy kezdődött, hogy putyin a reggeli kv után úgy döntött támadunk.
Volt egy 8 év előzménye.

Ménár Atya 2022.04.15. 20:05:07

@arthurthedent:
Nem hazudozok az a ti oldalatok szokása.
Finn
Osztrák
Svéd
Az oroszok nem cseszegették egyiket sem, pedig az osztrákok önkéntes náci állam volt, kicsit frissítsd a töri ismereted.

Ménár Atya 2022.04.15. 20:07:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Nem semlegesek, natóba akartak belépni, szóval megint kezded szopatni magad.
Épp orbit vádolták ennek megakadályozásával.
Leülhetsz kisfiam.
Egyes. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.15. 20:10:06

Baszki gyerekek! Fideszkomcsik keményen tolják a propagandát. Mindegyik háborús szakértő lett! XD

Ménár Atya 2022.04.15. 20:13:24

@Jozef Pockna:
Ennyi marhaságot egyedül hoztál össze, vagy kértél telefonos segítséget is? :)
Magyarország kb 1100 éve szálka.
De ha nem lett volna a vörös báró, akkor talán még ma is tényezők lehetnénk, így viszont csak kis pont.
Voltak már itt oroszok, akkor katonai érdekből, és mi vesztes 2.vh ország voltunk, most nem sok érdeke lenne feleslegesen itt állomásozni.
Tehát ez a rettegés alaptalan.
Egyelőre nem az oroszok, hanem az ukránok fenyegettek meg minket, akik elvileg a barátaink, de nem engedik a magyar kisebbséget a nyelvén tanulni...üdv az EU-ban ugye okoska, gyakorlatilag semminek nem felelnek meg.

Ménár Atya 2022.04.15. 20:17:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Komcsik a dk-ban vannak régi munkásőrök meg fletó és a gyilkos komcsi nagypapi unoka dobrev :)
Amúgy itt mindenki szakértő , te is, csak te hülyeséget hordasz össze :D:D:D

Jozef Pockna 2022.04.15. 20:20:05

@Ménár Atya: mert mi is az EU pontosan most? Meseljen... amugy igaza van kiegeszitem majd miutan az EUbol kiloktek bennunket majd utan a nato lok a medve szajaba. Ne jojjon a tortenelemmel mert a maga vezire meg se erdemli hogy szajara vehesse a honalapitok nevet. Nekik volt koronajuk. A vezirnek meg van "jelzalog hitele a koronan"...

Ménár Atya 2022.04.15. 20:26:28

@Jozef Pockna:
Butaság.
Ha nem leszünk nátó tagok akkor max a környező országoktól kell félni, nem az oroszoktól.
Nekik semmi érdekük nálunk.
A románok álmodoznak, meg a szlovákok is, az ukránok nyíltan fenyegetnek.
A szlovákok most is betojtak, hogy visszacsatoljuk őket, ami persze marhaság.
Orbán még mindig többet tett az országért, mint a baloldali hazaáruló komcsi ivadékok, fletóval az élen.
Egyik sem a szívem csücske, de fletónál kártékonyabb csak szálasi volt, mondjuk mind a kettő feri...
:)

arthurthedent 2022.04.15. 20:28:11

@Ménár Atya: "Voltak már itt oroszok, akkor katonai érdekből, és mi vesztes 2.vh ország voltunk, most nem sok érdeke lenne feleslegesen itt állomásozni."

1) Nem tudod, hogy nekik mik az érdekeik.
2) Ők sem mindig tudják.
3) Az érdekek változnak is.

"Tehát ez a rettegés alaptalan."
4) Éppen ezért a nemzetbiztonsági kockázatot soha nem az alapján állapítjuk meg, hogy kinek mi az érdeke vagy ki mit "akar", hanem az alapján, hogy ki mire képes.
5) És oroszország éppen most bizonyította be, hogy mire képes.

GyMasa 2022.04.15. 20:28:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
www.youtube.com/watch?v=RWvk61Dry-Q
Nézd ezt végig.
Ebben egy USA, VALÓDI háborús szakértő elemzi ki a helyzetet.
Tudom, 1ó 38p, meg még angolul is van, de ideje, hogy ne csak a mainstream médiából tájékozódj...

GyMasa 2022.04.15. 20:30:38

@Jozef Pockna:
"...miutan az EUbol kiloktek bennunket ..."
Jelenleg erre nem létezik semmiféle jogi formula/eljárás.
Tehát, az egyetlen mód errre, amit az UK csinált a Brexittel.

Rodney_2 2022.04.15. 20:32:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mi van Brendelszarral?? Találkoztál vele valahol a választások óta? Lehet hogy valami pszichiátrián ápolják :)

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 20:33:02

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Szerintem ezen matyi, kurt meg boar haverod nagyon megsértődik, hogy fideszkomcsizod őket

Ménár Atya 2022.04.15. 20:36:10

@arthurthedent:

"
"1) Nem tudod, hogy nekik mik az érdekeik."
Mert te tudod, ezért rettegsz :)
"2) Ők sem mindig tudják."
Ők tudják
3) Az érdekek változnak is."
Ez igaz, ezért nem kell belekeveredni.
Ehhez mi már kicsik vagyunk és rosszul felszereltek, hála a hülye szoci kurmányoknak akik leszereltek mindent, mert világbéke van.........
Mielőtt még félreértésekbe esnél, egyik felet sem támogatom, a háborút elítélem, főleg, hogy szívunk miatta mi is.
Csak nem szeretem amikor egyoldalu látásmóddal, vagy épp mert ezt adták a szátokba, fújjátok a szélsőségeket.
Ez kb olyan mint az usa elnökválasztás, ahol Trumpot ekézték.
Ellehetetlenítették, aztán megválasztották ezt a demens hülye bidét, aki épp egy világháború felé sodorja európát.
Tartok tőle, hogy atomcsapás lesz a vége, és ha nem is itt, de a por megint erre jön.
Én már leszarom, de vannak gyerekeim, és nem szeretném, ha egy demens hülye amerikai miatt érne véget minden, mert putyinnak nem lesz választása.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 20:43:32

@Ménár Atya: Hát ez csúnya volt. Mi az, hogy nincsen választása.? Ott van fenn a poszt.

A kis artur meg a többi kis csibész cseszegette a nagydarab hájfejű disznót - nyilván teljesen jogosan, hiszen randa is volt meg kövér is meg böszme meg tohonya, aztán sok év elteltével még mindig ott tart, hogy mennyire gáz, hogy az zaklatott gyerek kikelt magából és szétcsapott köztük. Hiszen lett volna másik választása, bocsánatot is kérhetett volna, hogy randa meg kövér, vagy el is futhatott volna.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 20:46:31

@arthurthedent:
"4) Éppen ezért a nemzetbiztonsági kockázatot soha nem az alapján állapítjuk meg, hogy kinek mi az érdeke vagy ki mit "akar", hanem az alapján, hogy ki mire képes."
Az USÁnak sokkal erősebb a hadserege, akkor ők is nemzetbiztonsági kockázat? Minden képességük megvan arra, hogy Szaharát csináljanak a Kárpát-Medencéből.

"5) És oroszország éppen most bizonyította be, hogy mire képes."
Mit bizonyított? Előbb még arról írtál, hogy elvesztették a háborút, plüssmaci.

Ménár Atya 2022.04.15. 21:00:19

Zelenszkij most azzal riogat, hogy Putyin atomfegyvert fog bevetni"

Sajnos ez egyre valószínűbb.
Szerintem ez nem riogatás, hanem egyenes következménye annak, hogy sarokba szorítják putyint.
Nem teheti meg egy idő után, hogy vereséget szenvedjen.
Ledob egy két töltetet, mi szívunk, őt nem merik vissza bombázni, mert abból világégés lenne.
Az ukránok meg megszívják az usa miatt a faxt.
Nem jó ez igy sehogy sem.
Ha nem engednek koncot az oroszoknak, abból még baj lesz.

Boldeone2 2022.04.15. 21:01:47

Nyilván lett volna más választása, de a lehető legrosszabb " megoldást " választotta, az ukrán háború magával fogja rántani Oroszországot, de talán mèg a világot is a "mèlybe..." Egy háború mindig kiszámíthatatlan következmènyekkel jár, a vègeredmèny sok esetben mindkèt fèlnek pusztító, romboló hatású. A második világháború óta, Hitler óta Putler jelenti a legnagyobb veszèlyt a " világbèkère " Otthon már èvek óta kèszült a háborúra: ezerrel megy a nyugatellenes uszítás, a sèrelmi politika, az orosz ulranacionalizmus felerősítèse, kèszülvèn a háborúra. Nyugaton is folyt a putyinista agymosó propaganda, amely elterjedt a szèlsőjobb körèben , meg az azokat kèpviselő politikai alternatívákat is ők fizettèk...
Eddig - a háborúig - megpróbáltak a magasabb rendű erkölcs kèpviselőikènt tetszelegni . Ezt sok funkcionális analfabèta - többek között Magyarországon is -bevette...
Mára vège a dalnak : "fellibent a fátyol " Oroszország nyílt diktatúra , a katonái pedig ugyanazt csinálják mint 76-77 ève : nèpet irtanak , zabrálnak , nemi erőszakolnak, rombolnak !!!!

Az orosz nèp is elbukik most - nemcsak Putyin - ha nem büntetik meg a háborús bűnösöket!
A háborús bűnösöknek lakolni kell, ez a feltètele minden kapcsolat- normalizálásnak , meg hogy Putler tűnjön el!

Jozef Pockna 2022.04.15. 21:13:45

@GyMasa: ne feledje egy kapun ketoldalrol be is es ki is lehet jutni. Az egyik oldalon csondben zarjak a masik oldalrol racsapjak... ne legyen olyan naiv hogy nem lesz narrativa hogy kitessekeljenek egy csapatbomlaszto idiota barmot ha az a tobbiek egeszseget es fejlodeset zavarja... a vezir jo iranyban mozdul ezen a teren... ne azt nezzek mi a jo a vezirben azt nezzek mi a jo nekunk es hogy o tenyleg kepviseli-e... mert bhogy nezem sem o sem az elodok nem a magyarok erdekeit kepviselik... vagy uram mivel on nem a baratja igy on nem magyar...

belekotty 2022.04.15. 21:25:14

@Ménár Atya: Ezért javaslom neked vegyél jó erős ragasztószalagot, széleset. Meg nejlon fóliát. Mert a nyílászárókon belibeg a por. Ilyenkor le kell belülről fóliázni az ablakokat és ajtókat és körbe ragasztani, hogy ne jöjjön be a radioaktív por. A szabadban keveset lenni. Inni csak palackozott vizet amit előre betárolsz. A legjobb nagy 210 literes kannákba sima csapvizet tölteni, veszel ezüst nitrát oldatot és bele pár cseppet. A képződő és kiváló ezüstkloridból a fény hatására finom eloszlású ezüst lesz. Az ezüst kedves tulajdonsága hogy a fehérjék kéntartalmát megköti, így gyakorlatilag minden élő anyagot elpusztít a vízben és így sokáig eláll. Konzervek, kétszersült legyen, amivel kihúzod azt az egy-két hetet amíg a katasztrófavédelmiek felmérik az országot, hogy hova mennyi szennyezés jutott. Tudod Kurt úrfival mi egy picit értünk a nukleáris technológiákhoz és a védekezést is ismerjük.

Rodney_2 2022.04.15. 21:25:21

@GyMasa: ezeknek felesleges bármi, mert az a fikszációjuk, hogy van a "nyugat" ami jó mert lehet odamenni mosogatni, minden más meg rossz és gonosz. Putyin azért támadta meg Ukrajnát mert elmebeteg diktátor. Ezt hallják a kedvenc agymosó csatornáikon olyan szellemi géniuszoktól mint maga Biden elnök.
Itt van néhány értelmes dolog, de ezek ezt sem fogják fel, egyszerűen nem elég bonyolult az agyuk :)

Ez a video 2015-ből van, de ugyanez a professor John Mearsheimer írt erről egy cikket vagy 2 hete a The Economistba, szintén a "nyugatot" téve felelőssé a háborúért.
youtu.be/JrMiSQAGOS4

Vagy itt van ez is 2015-ben, már akkor megmondja az USA strategist (magyar származásű zsidó) hogy mit fognak művelni
youtu.be/IuIoB--Al-I

Rodney_2 2022.04.15. 21:29:52

@Ménár Atya: Alapvető tárgyalástechnika, hogy kell hagyni lehetőséget a tisztes "visszavonulásra". Az oroszok még a támadás előtti héten is tárgyaltak a NATO-val, de minden kérésüket elutasítottál. Így nem maradt más mint a háború :(((
Sajnos én is attól félek, hogy az lesz, hogy az oroszok bepróbálkoznak 1-2 atombombával. Erre az USA nem fog full atomtámadást indítani, mert tudja, hogy az oroszoknak vannak hiperszonikus rakétáik nuklleáris fejjel, nekik meg ilyen nincsen. Szóval érdekes lesz :(((

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 21:31:22

@Boldeone2: Te, múltkor már azt magyaráztad, hogy se lőszere, se tankja, se semmijük sincsen, hogy az ukrán visszavág, meg földre lesznek kényszerítve a szankciók miatt..

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 21:36:26

@belekotty: Én nem értek a nukleáris technológiához, de faszolna az ezüst nitrát cseppekkel a tököm, ülnék be a leggyorsabb autóba aztán mennék Portugáliáig.

belekotty 2022.04.15. 21:39:21

@Rodney_2: ,, oroszoknak vannak hiperszonikus rakétáik nuklleáris fejjel''
Nincsenek. A ruszki hiperszonikus rakéták csak kisebb atomtöltetek hordozására alkalmasak és hatótávolságuk csak 1000 kilométer. Ahhoz közel kellene menni az USA-hoz. És ezek a rakéták nem indíthatók tengeralattjáróról.

belekotty 2022.04.15. 21:40:33

@tiltsál ki te gyökér: Aztán ott rohadnál meg a határon a nukleáris porban. Vagy még az autópályán a dugóban.

belekotty 2022.04.15. 21:42:43

@Rodney_2: Tévedtem. Indíthatók tengeralattjáróról.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 21:51:18

@belekotty: Minden esetre biztosabbnak érezném mint a ragszalagot az ablakon...

RHalacska 2022.04.15. 22:04:16

@GyMasa: ja ezt a fickót ítélték el mert majd pedofil bűncselekményt követett el. Kivágták mindenhonnan. Feltűnést keres. Valamikor biztos jó volt, most a hírnevet keresi

GyMasa 2022.04.15. 22:05:30

@Jozef Pockna:
Az tökmindegy!
MA nem létezik semmiféle jogi formula, vagy eljárs arra, hogy kizárjanak egy már EU-tagországot az EU-ból.
A Brexit megmutatta, hogy az 50. cikkely erre alkalmas, de erőszakkal nem lehet senkit kitenni.
Ha pedig még jelent bármit is az EU-kratáknak a római jog, akkor ez nem is fog gyorsan menni, hiszen ahhoz először meg kell alktoni a törvényt, megszavaztatni az EU tagokkal, és csak UTÁNA lehet bárkit is kizárni,olyanok miatt, ammit a törvény hatálybalépése UTÁN tettek.
Ja, és ehhez először keresztül kell verni az EU törvényhozáson egy törvényt, ami elveszi a vétó lehetőségét a tagországoktól.
Szóval, én nem látok túl nagy esélyt arra, hogy ez végbemenjen...

GyMasa 2022.04.15. 22:07:38

@Rodney_2:
Jaja, ebben egyetértünk...
Csak, aztán, amikor zöld vladimir aláírja a teljes megadásról szóló dokumentumot, akkor ne legyen itt siratókórus...

kvadrillio 2022.04.15. 22:13:25

HMMMMM....NADEAZÉÉÉÉ EZMÁÁÁÁÁÁÁ....MÉÉÉÉGIS, EGY MAROKNYI NÁCZZZIMIJATT, AKIK NEM KOMÁLTÁK A ZSIDÓKAT ?????!................hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..........?O)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))jajjjjjjjjjjjjjj...............................TALÁN HÜJJJJJJJJJJJESÉGGGGETÍRTAM ??????????????????????????????? HJAHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT ??????????????????????????????????????? IJJJJET !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....................

Rodney_2 2022.04.15. 22:15:06

@belekotty: És ez az amit már mi is tudunk...

Vannak ilyen vicces cikkek, hogy az usákok megijedtek, amikor azt látták, hogy egy kínai műhold odamegy egy elromlott másik kínai műholdhoz és ügyesen kipöcköli a világűrbe mint szemetet. Erről az usákoknak az jutott eszébe, hoyg akkor most már a kínaiak az ő stratégiai fontosságú katonai műholdjaikat is ki tudják pöckölni és nekik jelenleg nincsen hasonló technológiájuk. A fene se tudja hogy kinek mije van és miket fejlesztenek, de egyre veszélyesebb dolgokat találnak ki.

GyMasa 2022.04.15. 22:16:47

@RHalacska:
És, gondolom, erről van linked is, ugye?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.04.15. 22:24:01

@arthurthedent: "Felnőtt ember meg tudja különböztetni a meséket a valóságtól."

Úgy van. Zelenszkij dumáját ezért nem nyelem le olyan könnyen, mint a sötétségben tartott, trágyával etetett amerikaiak.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.04.15. 22:29:15

@GyMasa: "»..miutan az EUbol kiloktek bennunket ...«
Jelenleg erre nem létezik semmiféle jogi formula/eljárás."

Emiatt ne aggódj. A luxemburgiak meg a franciák meg pár ellenünk lihegő főbürokrata gyorsan előkészíti, ha itt az ideje, még a parlamentjükkel is megszavaztatják. Mindig van egy első eset. Sajnos én sem akarok olyan rohadt világot, mint amilyet a franciák meg a hollandok csináltak maguknak a nagyvárosaikból, ezért én is aggódva figyelem, hogy Orbánnak sikerül-e kicseleznie a soron következő támadást is. Ha most vesztett volna, már szart se érne a forintunk, a tőzsde mindenre "érzékenyen reagál".

Jozef Pockna 2022.04.15. 22:33:30

@GyMasa: ne feledje szukseg torvenyt bont ez oly szamtalanszor bizonyitott teny. Az EU megtalalja a modjat bizzon benne. Majd kitalaljak a 2/3ot ok is. A szegyen hogy a vezir nem kepes egyutt mukodesre. Mert az o elvei. Ami engem nem kepvisel. Kepzelje el van 6 szomszedja akivel egyutt mukodve dolgoznak a foldon. Onnek sose volt traktorja vagy kapaja a kozosbol adnak onnek egyett majd kap egyenlo aranyban a termesbol de on elkezdi kritizalni hogy keves pedig se traktort se magot nem adott bele de meg kapat se de felvette a termes magara eso reszet. Pampog tovabb mar szidja a szomszedot hogy hazug. Mit gondol elobb utobb mi fog tortenni? Hiaba van egyesseg hogy tiszteljuk egymast es a munkat on mar felrugta az egyesseget.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 22:49:49

@Jozef Pockna:
1. Rettenetes olvasni téged. Baszd meg, tanulj meg írni.
2. Marhára unalmas az jóságos niónak ez a fajta beállítása.
Hát képzeld el, hogy nem az van, hogy a nagy közösből nem azt reklamálja Orbán, hogy keveset kap. Sőt, mivel jól ment a gazdaság, még kevesebbet fog kapni az ország.
A te analógiáddal: együtt dolgoztok a földön, majd amikor jön a termés akkor a másik hat közli veled, hogy nem kapsz mert otthon nálad a kutya ki van kötve, az asszony meg nem hord fejkendőt. MI köze ennek az eredeti megállapodáshoz?
Aztán a hat szomszédoddal közösen felvesztek hitelt, majd közlik, hogy a te hitelrészedhez nem nyúlhatsz, mert szerintük csúnyán beszélsz a feleségeddel.
Ja, amit be kell fizetni, azt azért fizesd be.

Jozef Pockna 2022.04.15. 22:55:05

@tiltsál ki te gyökér: ki is lephet ha nem tetszik ugye? Ha o annyira fasza gyerek mint ahogy te itt eloadod akkor mi duborognenk. Ha olyan jol teljesitunk mirt gyengul a forint te anyaszomorito??? Azert mert olyen orban luk nyalok mint te csak harcolni meg brusszelezni tudtok. A kedves vejkoja egy kozvilagitast nem tudott rendesen megcsinalni amire az unio adott penzt ugyebar de azt te fizetted ki. Szal szojja mar a szent emberednek hogy akkor miert is nincs neked luxus hajod a bahamakon ha duborog a gazdasag??? Legalabb magadnak ne hazudnal...

GyMasa 2022.04.15. 23:04:31

@Androsz:
Azt én értem is, csakhogy, ahogy leírtam fentebb is:
- ha nem akarják beszéntani a római jogot, amin kb. a világ jelenlegi jogrendje alapul, akkor ehhez az kell, hogy először kivegyék a vétó intézményét a jogalkotásból, ami egy eleve érdekes kérdés, hogy teszik meg, ha azt a javaslatot meg lehet váétózni.
- Utána ismét jön az, hogy csak a törvény hatálybalépése UTÁNI dolgokért lehet ilyet indítani.
- Majd, végül jön az, hogy a német iparmágnások valószínűleg elég rosszul viselnék, ha egyszerre csak elapadnának (vagy csak simán lecsökkennének) a pénzek, amiket nálunk keresnek... HIdd el, akkor lenne egy újabb, gyertyafényes vacsora Olaf-fal, ahol elmagyarázzák neki, hogy miért irtó rossz ötlet ez az egész. Ott, valószínűleg számok is szerepelnének, csakhogy Olaf jobban értse... És, hidd el olyan sok nulla lenne azokban a számokban, amit Olaf is szinte azonnal felfogna, hogy nem jó ötlet...

GyMasa 2022.04.15. 23:17:28

@Jozef Pockna:
" ne feledje szukseg torvenyt bont ez oly szamtalanszor bizonyitott teny."
Jaja, csak pl. az olyan lényegtelen döntésekben, mint az óraátállítás eltörlése, amit kb. az 500 millió EUs- államőpolgár 2/3-a szeretne, abban nem sikerül már 3 éve semmiféle előrelépést elérni...
Pedig van egy ingyenes tippem:
- Mindegyik országnak egy képviselője beül egy terembe.
- Megegyeznek, hogy maradnak a mostani időzónák
- Megegyeznek, hogy a téli vagy a nyári időt tartják meg...
Ez kb egy 2 órás találkozó alatt végre lehetett volna hajtani...
De, nem, 3 éve még mindig sehol nem tartunk...
Persze, tudom, hogy az nem olyan fontos, mint megakadályozni, hoyg esetleg a nagy szabad EU-ban az ilyen orbánféle fasiszták esetleg példát mutassanak másoknak, hiszen, az oltári nagy baj lenne, mert a mostani EU.kraták egy dologra nem képesek, a hatalmat igazi megmérettetésben megszerezni, vagy megtartani.
orbán nagyon szúrja emiatt a szemüket, hiszen, ha több országban is megtörténik ez a dolog, akkor az esetleg még ragályos lenne, és soha nem szereznék később vissza a hatalmat...

" Az EU megtalalja a modjat bizzon benne. Majd kitalaljak a 2/3ot ok is. A szegyen hogy a vezir nem kepes egyutt mukodesre."
Már, hogyne lenne képes!
orbán egy kiváló politikus, aki képes jól sáfárkodni a rendelkezésére álló erőforrásokkal!
Ennek kiváló példája volt, ahogy a magyar honvédség fegyverbeszerzésit intézte:
- Teljesítette a NATO elvárásokat, hogy a GDP 2%-át költse fegyverkezésre
- Leopárd tankokat vett, amikkel maga mellé állította a Németeket, és egyből nem volt fontos az az eljárás
- Megegyezett különféle hadiipari cégekkel, hogy Magyarországra hozzák a termelést.
Szerintem ez zseniális húzáás volt! Ugyanazt a a pénzt 3x használta fel.

" Mert az o elvei. Ami engem nem kepvisel. Kepzelje el van 6 szomszedja akivel egyutt mukodve dolgoznak a foldon. Onnek sose volt traktorja vagy kapaja a kozosbol adnak onnek egyett majd kap egyenlo aranyban a termesbol de on elkezdi kritizalni hogy keves pedig se traktort se magot nem adott bele de meg kapat se de felvette a termes magara eso reszet. Pampog tovabb mar szidja a szomszedot hogy hazug. Mit gondol elobb utobb mi fog tortenni? Hiaba van egyesseg hogy tiszteljuk egymast es a munkat on mar felrugta az egyesseget. "
Nem, ez nem jó példa, mert jelenleg orbán nem kapja meg a rá eső részt arra hivatkozva, hogy a maradék 5 gazda szerint a visielkedése nem megfelelő... Azt nem mondják meg, hogy mi a bajuk (persze, hiszen azt szeretnék, ha beállna a sorba, de amiatt, ugye nyíltan nem lehet ilyeneket csinálni, hiszen akkor kb mindenkinek nyilvánvaló lenne, hoyg diktatúra van, meg, hoyg Magyarország tulajdonképpen egy gyarmat), csak annyit, hogy megint nincs rajta sapka...

belekotty 2022.04.15. 23:28:23

@Team Vincent: Elég baj hogy nem érted. Pont azért van magán bankok irányítása alatt, hogy a mindenkori kormány ne nyomtathasson kedvére pénzt. igencsak tájékozatlan vagy.

CoolKoon 2022.04.15. 23:31:41

@tiltsál ki te gyökér: "Ha a Beretta gyár gyárt egy karabélyt, aminek az eladási ára 1000 euro, az orosz Kalasnyikov is gyárt karabélyt ami 200 euro, akkor azonos GDP esetén kinek van több fegyvere? " - Mintha nem értenéd. A Beretta gyár ugyanabból a 200 eurós gépkarabélyból egységnyi idő alatt legalább másfélszer-kétszer annyit tud(na) legyártani mint a Kalasnyikov. Ráadásul kisebb költségekkel. Ezt jelenti az amikor a nyugati államok magasabb hozzáadott értékéről beszélnek, és ez az, amit az átlagmagyar, félmaffia, utálatos rohadék KKV-k soha a büdös életben nem fognak megérteni (és ennek megfelelően fejleszteni).

Gógita 2022.04.15. 23:33:43

@Boldeone2: "Otthon már èvek óta kèszült a háborúra: "

Nagyjából ezt minden tény cáfolja!

Se elég katonája, sem elég rakétája, sem elég tankja... nincs. Amikor sarokba lett szorítva, mert a diplomáciai megoldásaikra, javaslataikra sem kaptak rendes, konstruktív válaszokat, garanciákat, akkor P. hozott egy elhamarkodott, rossz döntést a háború megkezdéséről. Amit nyugati szakértők is úgy látják, max. pár naposra terveztek. Stb.

Most azért van még mindig háború, mert a nyugat/USA telenyomta fegyverrel Ukrajnát, olyanokkal, amikkel sikerrel tudták megállítani az oroszokat. Csak, hogy az oroszok nem tehetik meg, hogy veszítsenek, ezért aztán megy a show tovább. És meghalnak még pár tízezren.
Feleslegesen. Mert már régen megkötötték volna a békét, ha nem az USA/nyugat proxy háborúját vívatnák meg az ukránokkal.

A háborút ma már a tehetetlenségi erő viszi tovább. Mert nem tudnak belőle jól kiszállni a felek, főleg az oroszok.
És ma már - hála a nyugat beavatkozásának - Zelenszkij is ott tart ahol Blinken tartott néhány nappal !!! a háború ELŐTT, hogy szarunk tárgyalni az oroszokkal. vagyis maga blokkolja, ahoyg korábban az amerikaiak, azt, hogy diplomáciai megoldás születhessen mielőbb.

Így azonban mindenkinek tovább kell harcolnia, hogy minél kedvezőbb tárgyalási pozícióban lehessen. Vagyis SOKKAL TÖBB HALOTT LESZ!
Nem azért, mert nem lehetne holnap abbahagyni. Hanem azért, mert mindenki győztesként akar most már kiszállni. Ukrajna is. (Zelenszkij már eleve vérszemet kapott a sikerektől, meg attól, hogy a világ melléjük állt, és számolatlanul öntik nekik a modern fegyvereket, még a német kancellárt is csicskáztatja már! Az is bocsánatot kért, mert a németek érdekét nézve, üzleteltek az oroszokkal!!!)

Ami nem is olyan lehetetlen most már, hogy lényegében jobban felszerelték a legmodernebb nyugati haditechnikával, mint egy átlag NATO tagországot!!!
Ami komolyabb sikert elértek, azt szinte mind a nyugati technikával érték el. Nem beszélve a hírszerzési és egyéb támogatásokról.
(Egyértelmű, hogy ez valójában kinek a háborúja!)

Szóval megint az van, hogy az emberélet semmit sem számít, az ukrán vezetésnek sem. A nyugatiaknak pláne nem.
Most van itt a nagy lehetőség megfingatni Oroszországot, hosszú időre kivonni a nagyhatalmi versenyből. Lehet Kína felé fordulni.

Az EU is meg lesz rendesen rendszabályozva, amellett, hogy a gazdaságunk földbe fog állni. Hogy tudjuk, ki a főnök. Nem lehet itt csak úgy barátkozgatni, üzletelni más nagyhatalommal, az olcsóbb energiáért. Még Németországnak sem! (És ez azért durva. Hogy mennyire kis pont lett Németország is. Főleg így Merkel után. Maguk zárják el a gázcsapot maguk elől, és bocsánatot is kérnek azért, mert merészeltek olcsón venni nyersanyagokat Oroszországtól. Ezzel sértve az USA nagyhatalmi, birodalmi érdekeit!)
Jól megszívjuk mind.

Jozef Pockna 2022.04.15. 23:37:26

@GyMasa: ez egy jo velemeny az on szemeszogebol nezve. Teljesen jo hogy fegyverkezni tud. Ez tenyleg fantasztikus. Sot fenomenalis. Van egy vezetonk aki ert a haboruhoz maga szerint es ez jo. Persze gyartsunk tankokat. Ami jol lehet egy lazado nep ellen is akar??? Ok ez a kerdes felejtos. Mivel mindenki fideszes. Jah de ha labon lovik majd tank osszeszereloben mutsek mert korhaz mar nem lesz es onnek az a jo fizetese nem lesz eleg egy magan klinikara... gyermeket ne irassa be iskolaba mert tanar se lesz. Amit irtam az jo pelda. Amit onok nem ertenek az EU is valtozik vannak jo oldalai rosszak is. EU az egyseg a fater orszagok a kolkok, a fater dirigal te meg huzod a szad mormogod a kabaladat de megteszed. Persze szverenitas ezt is erti az EU de az egyseg attol egyseg hogy mindenki elfogadja az uj szabalyt ha tetszik ha nem mert a vilag valtozik generaciok valtoznak. Ez a baja a vezirednek. Azt viszont nehez bevenni micsoda parades gazdasagot hozott itt ossze. Ha merce a vezir haverjai az on szemeben akkor igazat adok onnek. Egy fundan egyetem... jah teljesen jo.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 23:46:05

@Jozef Pockna: Annyira jó, hogy 12 éve ugyanaz a forgatókönyv. Mondtok egy baromságot, aztán amikor elmagyarázza valaki, hogy miért baromság, akkor rögtön jöttök a cseppet sem unalmas kárálással. Tényleg, az oktatásegészségügy hol marad?

"ki is lephet ha nem tetszik ugye?"
Egyem a csicska lelkedet. Előbb még az volt, hogy kirúgják, most meg ki is léphet. Elég nehéz lehet az életed, ha ennyiről szól, hogy te vagy engedelmes kutyaként bólogatsz, vagy kibasznak, vagy elmész magadtól. Próbáld meg azt, hogy ha valahol teljes jogú tag vagy, akkor esetleg élj a jogaiddal és lehetőségeiddel. Ha valami nem tetszik, akkor nem elmenni kell, hanem esetleg megpróbálni megváltoztatni. Lássuk csak. Magyarország nem akart arabokat, nem is fogadott be ide egyet sem. Mert érvényesítette az érdekeit meg akaratát.

"Ha o annyira fasza gyerek mint ahogy te itt eloadod akkor mi duborognenk."
Izé, 21ben melyik országnak nőtt legjobban a gazdasága? Vagy másodikok voltunk?

" Ha olyan jol teljesitunk mirt gyengul a forint te anyaszomorito???"
Azért faszfej, mert mondjuk egy háború van mellettünk? Mert uniós szintű energiaválság van? Mert kicsi ország vagyunk?

"Azert mert olyen orban luk nyalok mint te csak harcolni meg brusszelezni tudtok."
Te meg orbánozni, vejezni, meg Lőrincezni. Ékezetek nélkül a magyar nyelvet minden mondatban megerőszakolva.

"A kedves vejkoja egy kozvilagitast nem tudott rendesen megcsinalni "
Nofene. Hol nem jó a közvilágítás?

" Szal szojja mar a szent emberednek hogy akkor miert is nincs neked luxus hajod a bahamakon ha duborog a gazdasag??? "
Értem. Tehát azt állítod, hogy az átlagos európai állampolgárnak luxushajója van a bahamákon? Ez az elvárható minimum ugye?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 23:49:50

@CoolKoon:
" Mintha nem értenéd. A Beretta gyár ugyanabból a 200 eurós gépkarabélyból egységnyi idő alatt legalább másfélszer-kétszer annyit tud(na) legyártani mint a Kalasnyikov. Ráadásul kisebb költségekkel."
Hahahhaha. Persze. Akkor miért nem azt csinálja? Meséld el, akkor miért ötöde az orosz fegyver az olasznak? :D:D Mert így jobb nekik ugye? Szeretnek kevesebbet termelni, ugye?

"Ezt jelenti az amikor a nyugati államok magasabb hozzáadott értékéről beszélnek, és ez az, amit az átlagmagyar, félmaffia, utálatos rohadék KKV-k soha a büdös életben nem fognak megérteni (és ennek megfelelően fejleszteni)."
Igen, tudom, az európai hozzáadott érték. AZért drágább a hajnyírás Luxemburgban, mert az ottani fodrász tízszer jobban nyír :D:D:D

tiltsál ki te gyökér 2022.04.15. 23:53:52

@Jozef Pockna: "Egy fundan egyetem..."
Sose hagyjátok abba! Komolyan. Ezzel a faszsággal pont elértétek a negyedik kétharmadot, de szorgos népetek győzni fog.
Bazmeg, tényleg nem kéne átgondolni ezt a rengeteg baromságod, hogy esetleg ti nézitek fordítva a világot? Nyilván nem, mert sötét vagy mint a segg.

Két sorral feljebb makogsz valamit az oktatásról, aztán rögtön Fudan egyetemezel. :D:D:
Mondd csak, miért baj, hogy a világ 31. legjobb egyeteme idejönne esetleg?

GyMasa 2022.04.15. 23:56:30

@Jozef Pockna:
"ez egy jo velemeny az on szemeszogebol nezve."
Nem ez objektív vélemény.

"Teljesen jo hogy fegyverkezni tud."
Az a rész megvan, hogy a NATO elvárása, hogy minden tagország, minden évben a GDP-je 2%-át fegyverkezésre költse?
orbán nem jókedvében kötötte ezeket az üzleteket, hanem mert anno Trump rászállt az összes tagországra, mert szinte semelyik nem tartotta ezt be.

" Ez tenyleg fantasztikus."
Igen, az...

" Sot fenomenalis. Van egy vezetonk aki ert a haboruhoz maga szerint es ez jo. Persze gyartsunk tankokat. Ami jol lehet egy lazado nep ellen is akar???"
Miért, ha Németországban gyártják, akkor egyből nem lesz jó "lázadó népek ellen"?

" Ok ez a kerdes felejtos. Mivel mindenki fideszes. "
Nem, a fideszes szavazók száma 4%-kal nőtt 2018 óta.
A nagy szívás az, hogy az összefosás mögül tünt el 750000 szavazat.

"Jah de ha labon lovik majd tank osszeszereloben..."
He?
Ott biztosan nincsen éles lőszer!
Ha kipróbálják a fegyvereket, azt egészen biztosan egy maximális biztonságú lőtéren teszik, ahová én nem fogok bemenni...

"... mutsek mert korhaz mar nem lesz ... gyermeket ne irassa be iskolaba mert tanar se lesz..."
Jaja, ezt halljuk már 12 éve, hogy majd mostmár jövő kedden tényleg megbukik a patásorbán...
Uncsi...

" Amit irtam az jo pelda. Amit onok nem ertenek az EU is valtozik vannak jo oldalai rosszak is."
Ja, csakhogy az EU nagyon rossz irányba változik, amit meg ÖN nem ért meg.

" EU az egyseg a fater orszagok a kolkok, a fater dirigal te meg huzod a szad mormogod a kabaladat de megteszed."
Pont nem!
Az EU EGYENRANGÚ országok szövetsége.
Mindenki azt tehetne, amit csak akar, a jogi kereteken belül. Csakhogy orbánt most egy olyan ürügy miatt cseszegetik, amire nincsen semmiféle leírt törvény!
Csak azért, mert az EU balosaonak nem tetszik, amit orbán csinál, hiszen féltik a hatalmukat, mert azt látják, hogy orbánnal, és a rendszerével nem tudnak mit kezdeni.
Ezért, jó balos szokás szerint most mindent elkövetnek, hogy betörjék orbánt.
Csakhogy ez nem fog menni nekik.

" Persze szverenitas ezt is erti az EU... "
Érti, csak pont leszarja...
Az előbbiek miatt.

"...de az egyseg attol egyseg hogy mindenki elfogadja az uj szabalyt ha tetszik ha nem mert a vilag valtozik generaciok valtoznak. "
Hát, akkor elejátől kezdve EU diktatúrának kellett volna nevezni, és akkor tényleg, hogy lehet, hogy nem kellett volna belépnünk. A mai EU az már régen nem az az EU, amibe 2004-ben az ország csatlakozott.

"Ez a baja a vezirednek."
Nekem ugyan nem vezírem!

" Azt viszont nehez bevenni micsoda parades gazdasagot hozott itt ossze."
Pontosan!
Sőt, szerintem elintézte azt is, hogy drogot keverjenek a vízbe, amitől a sok éhező, műveletlen BIRKA csak rá tud szavazni, és meg van győződve róla, hoyg csakis orbán képes jót tenni az országgal.
VAAAGY...
Az is lehet, hogy az ellenzéknek - és Önnek is - el kellene azon gondolkozni hogy talán nem orbánban van a hiba, hanem abban, ammit az ellenzék ajánl.
Hogy esetleg az nem elég vonzó a népnek...

" Ha merce a vezir haverjai az on szemeben akkor igazat adok onnek. Egy fundan egyetem... jah teljesen jo. "
Hát, a CEU-nál biztosan jobb.

GyMasa 2022.04.15. 23:59:16

@tiltsál ki te gyökér:
Uhh, látom, te is szétszedted...
Ez totál hülye...

CoolKoon 2022.04.16. 00:01:10

@tiltsál ki te gyökér: "Akkor miért nem azt csinálja?" - Ezt szerintem tőlük kell megkérdezni, de gyanítom, hogy azért nem, mert a Beretta ügyfelei nem örülnének a "váltásnak".

"Meséld el, akkor miért ötöde az orosz fegyver az olasznak? :D:D" - Lövésed sincs a mechanikáról meg a toleranciáról, ugye? Minél kisebb tűréssel, minél nagyobb precizitással készül valami, annál drágább. Szóval hadd kérdezzek vissza: szerinted tudna a Kalasnyikov olyan gépkarabélyokat gyártani, mint amilyeneket a Beretta tud?

"AZért drágább a hajnyírás Luxemburgban, mert az ottani fodrász tízszer jobban nyír :D:D:D" - Nem, azért, mert magasabb ott az árszínvonal. Mellesleg ez pl. Horvátországra is igaz, pedig az nem is volt a Nyugat része.

CoolKoon 2022.04.16. 00:05:23

@tiltsál ki te gyökér: "Mondd csak, miért baj, hogy a világ 31. legjobb egyeteme idejönne esetleg?" - Mert SEMMIBEN sem szolgálná a magyarság érdekét, azért. Kínai kölcsönből épülne kínai melósokkal egy kínai trójai faló a kínai káderek hülyegyerekeinek, akiket kizárólag nemzetközi tanárok oktatnának, mindezt csillagászati tandíjért. A számlát pedig az I. Vittorio Orbanescut ötödször is vállára emelő, végtelenül sok lecsúszott alkesz suttyó (=a magyar állam) fizetné, akik lehet hogy azt se tudják hogy mi az az egyetem. És nem mellesleg az egész "buliért" a magyar állam egy életre eladósítaná magát.

Gógita 2022.04.16. 00:07:23

@Jozef Pockna: És mi az az új szabály? A gender, a woke, az LMBTQ, meg a többi pogányság/ideológia! elfogadása?
Mert csak ezekben van vita!!!
Nem abban, hogyan műveljük hatan (27-en) a földet!

Színtisztán ideológiai, világnézeti alapon megy a csesztetés. És erről NINCS ELFOGADOTT szabály! Egy sem!
Senki nem írta le, nem fogadta el, hogy csakis egyféle ideológiát lehet minden országnak, népnek követnie Európában! És azt néhányan mondják meg mindenkinek, hogy melyiket!!!
Ez az egész erről szól.
Nem OV akar más és új szabályokat, ideológiákat ráerőszakolni a többiekre, hanem éppen fordítva!

És ebből van a konfliktus. Amit nem OV gerjeszt. Ha az EU abbahagyná az új ideológiáik ki- és ráerőszakolását másokra, ránk, az EU-ban végre nyugi lenne, és lehetne az égető közös problémákra koncentrálni.

Csak, hogy nekik sem számít az "emberélet" (a gazdaság helyzete, a nyugalom, a békés együttélés, prosperálás, a háborús problémák kezelése...), ahogy Ukrajnában sem, amikor az ideológiai térfoglalás a tét! Vagyis a a kultúrharc.
A régi, zsidó-keresztény alapú kultúra és civilizáció kiszorítása és megsemmisítése. És helyére a balos progresszió behozása. (Nem írom, hogy ballib, mert semmi liberális nincs benne.)

Jozef Pockna 2022.04.16. 00:13:57

@tiltsál ki te gyökér: nah kerem uraim holgyeim ilyen egy togyokeres fideszes akivel nem erdemes vitazni. Neeem nem engedtunk be arabot. De ki is Orban szomszedja? Es vedjuk Gruevszkit? Ukran maffia hazvasarlasai? A gond veled is csak az hogy te sem tudsz valtoztatni. Azt mondod a szent embered 21ben mekkora gazdasagi novekedest hajtott vegre? (Mintha 12ev utan nem lenne elvarhato nemi eredmeny...)Es azt ugyan te magad szamoltad ki? Osztottad szoroztad? Bmit is karattyolsz itt az EU jo dolog azert leptunk be. De teeeeee meeeg a veziiiired leragadtatok egy ponton es azt gondoljatok majd innen nem valtozik semmi. Csak hopp valtozott. Olyan iranyban ami nem passzol a vezir elveihez. Ezert: Brrruuuuusszel!!! Nem hajtom le a fejem senki elott. Elotted se. Torekszem kompromisszumra. EU ugy valtozik ahogy a vilag. Jonnek a fiatalok ok varialnak. Sajnos neked is meg a vezirednek is el kell fogadni dolgokat ami a kornyezo EUs orszagokban normalis (ez igaz forditva is csak nekunk ezt el kene mondaniuk de hat mit varunk egy olyan 2/3tol amibol 5/6 csak fizetve van gombnyomogatasert meg fizuemeles megszavazasaert). Ez a lenyege. De nem a vezired nem ervel a vezired csak a sajat szarat probalja rafosni mindenkire es mikor kap egy magyarazatott: Sorossss!!! BRUSSZELL!!!. Mert o okosabb. Azert irtam hogy ki is lephet mert ha nem erzi jol magat egy kocsmaban akkor nem kene ott innia... talalhat masik kocsmat is. Kina pl emberijogok szent peldakepe vagy eszak-korea( valszeg ilyen a te vilagkeped is viktor log a faladon te meg mormogod a kabalad neki)

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 00:16:07

@CoolKoon: Ja. A beretta ügyfelei biztosan utálnának ötödáron egy működő fegyvert :D Egyértelmű.
Te, az azért megvan, hogy ha egy karabélyt az uniós normáknak megfelelő üzemben, olasz bérrel, olasz adókkal, olasz energiaárakkal gyártanak importált acélból, akkor az drágább lesz, mint egy orosz bérrel, minden uniós előírást leszarva helyi energiával helyi alapanyagból gyártott cucc?
Nem gondolkodtál még el, hogy ugyan miért visznek gyártósorokat keletre?

"Szóval hadd kérdezzek vissza: szerinted tudna a Kalasnyikov olyan gépkarabélyokat gyártani, mint amilyeneket a Beretta tud?"
Gyárt is. De mesélj csak utoljára amikor Moszkva környékére vittek precíz Mausereket akkor ki is baszott rá?
Egyébként szerintem teljesen elkanyarodtunk a mondandóm lényegétől. Attól, hogy nominálisan az egyik ötszörösét költi fegyverre az nem jelenti azt, hogy ötszörös hadereje lesz.

"mert magasabb ott az árszínvonal."
Na, akkor most gondold újra. Azt mondod, hogy Olaszországgal egyenlő gazdasággal ne akarjon szuperhatalom lenni. Csak az olasz GDP fodrászokból meg kávéházakból jön össze, az orosz meg mondjuk tankgyártásból. Szerinted ki lesz az erősebb?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 00:19:39

@CoolKoon:
" Mert SEMMIBEN sem szolgálná a magyarság érdekét, azért. Kínai kölcsönből épülne kínai melósokkal"
Ezt honnan is veszed, hogy idehoznának néhány kínai kőművest? Minek?
"egy kínai trójai faló"
Ja. Egy egyetem
"a kínai káderek hülyegyerekeinek,"
Ezt honnan veszed, hogy kínai káderek kölykei jönnének ide? Miért?

"akiket kizárólag nemzetközi tanárok oktatnának, mindezt csillagászati tandíjért".
Ja, a nemzetközi tanárok rosszak? Azért ugye nem gondolod, hogy ingyé tanulhatsz a top 50 egyetemen?
A Sote felépítése mondjuk nyereséges volt?

Gógita 2022.04.16. 00:23:54

@Jozef Pockna: Lehet, hogy ez fáj, és nem érted a demokráciát, de OV-ékat a TÖBBSÉG negyedszer választotta meg, igen nagy legitimációval. AZÉRT, mert a TÖBBSÉG álláspontját képviseli! Brüsszelben is!
Nem a magáét! Hanem a MIÉNKET, akik rájuk szavaztunk pár millióan. Különben nem szavaztunk volna rájuk!!!

Azt értem, hogy ez a progresszív baloldalnak, meg a külföldi elvtársaiknak ez nem tetszik. A DÖNTŐ többségnek meg igen. Ezért jön egy újabb Orbán-kormány és nem egy globalista, progresszív, EU-nak, USA-nak, behajló balos kormány.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 00:26:04

@Jozef Pockna:
"Neeem nem engedtunk be arabot. De ki is Orban szomszedja? "
Egy illegális bevándorló?

"Es vedjuk Gruevszkit?"
Miért ne védenék?

"Ukran maffia hazvasarlasai? "
Azok is arabok? Vagy nem vehetnek házat, vagy mégis mit akarsz?

"A gond veled is csak az hogy te sem tudsz valtoztatni."
Hát, te látom tudsz. Két hozzászólással feljebb még összeomlott az ország, most meg már elismered az eredményeket? Gyorsan ment.

" Bmit is karattyolsz itt az EU jo dolog azert leptunk be. "
Igen. És amíg jó nekünk, addig nem is akarunk kilépni.

"De teeeeee meeeg a veziiiired leragadtatok egy ponton es azt gondoljatok majd innen nem valtozik semmi. Csak hopp valtozott. Olyan iranyban ami nem passzol a vezir elveihez."
Meg a tízmillió ember akaratához.

"Nem hajtom le a fejem senki elott. Elotted se. Torekszem kompromisszumra. "
Nem, te szerintem bepucsítasz az első szóra bárkinek.

"EU ugy valtozik ahogy a vilag. Jonnek a fiatalok ok varialnak."
Én meg nem akarom, hogy variáljanak.
Na, a többi agymenésedet meg nem vagyok hajlandó kibetűzni. Tanulj meg magyarul te szerencsétlen, utána okoskodjál.

Jozef Pockna 2022.04.16. 00:27:50

@GyMasa: hat... ha on kifizeti... de ne az en adombol oke??? En szeretnek 5% adot es 0,5% tarsadalombiztositast fizetni a tobbit kerem szedjek mar ossze ezektol a jolelku fideszes emberektol. Aki ugy latjak hogy Magyarorszag olyan girhes gazdag hogy ugyan mar a fundan egyetem bekerulesi koltsege csak egy kis fing. Az EU jo dolog. Az EU persze hogy csunyan nezi ha pl Kina ide akarja hozni a szarjat. Meg allampolgarsagot is kapnak. Az EUnak is megvan a maga szuverenitasa. Mondom ha nem tetszik akkor lepjetek ki. Szoljatok hogy lokjenek ki. De mig szemelyes ego vezet mindenkit aligha fog tortenni vmi. Foleg ugy hogy makd most az ukran menekultek kapnak szavazati jogot is olyanok akik nem itt elnek egy filler adot se fizettek ide de beledughatjak az orrukat az en eletemben. Szoljatok ha nem igy van.

Gógita 2022.04.16. 00:30:30

@Jozef Pockna: Miután szemmel láthatóan nem itt élsz, nem tök mindegy mindez neked???

Jozef Pockna 2022.04.16. 00:32:57

@tiltsál ki te gyökér: egy dologban igazad van nem volt jo az ellenzek. De nem azert szavaztak a veziredre mert olyan fasza csavo hanem pont mert nem volt mas. Harmat gyenge erveleseid vannak es pont mint a vezired csak kiforgatni tudod a szavakat de megerteni nem. Nezzuk a dolog jo oldalat. Te boldog vagy nekem meg mindegy hogy mi a betegseged.

CoolKoon 2022.04.16. 00:35:33

@tiltsál ki te gyökér: "A beretta ügyfelei biztosan utálnának ötödáron egy működő fegyvert :D" - Neked tényleg lövésed sincs a mechanikáról. Mit ér az ötödáron működő fegyver ha kevésbé pontos, és pl. kegyetlenül melegszik? Azt hiszed, a Beretta ügyfelei passióból, netalántán az olaszok iránti szolidaritásból vásárolják a fegyvereiket a Kalasnyikovok helyett?! Ez olyan mintha nem értenéd, hogy a rohattmocskos nyugatiak miért akarnak fullextrás BMW-t, és miért nem érik be inkább egy Lada Szamarával...

"ha egy karabélyt az uniós normáknak megfelelő üzemben, olasz bérrel, olasz adókkal, olasz energiaárakkal gyártanak importált acélból, akkor az drágább lesz, mint egy orosz bérrel, minden uniós előírást leszarva helyi energiával helyi alapanyagból gyártott cucc?" - Na akkor még egyszer: ha a Beretta ügyfeleinek nem érné meg még így is a dolog, akkor a Beretta csődbe menne és mindenki csak a Kalasnyikovokat vásárolná, nem?

"Nem gondolkodtál még el, hogy ugyan miért visznek gyártósorokat keletre? " - Nem gondolkodták még el, hogy ugyan miért nem visznek akkor MINDEN gyártósort keletre?

"De mesélj csak utoljára amikor Moszkva környékére vittek precíz Mausereket akkor ki is baszott rá?" - És akkor mi van? Hogy lehet hogy a németek mégse koppintották le a Kalasnyikov dizájnját, ha annyira tökéletes, hogy sosem romlik el, és soha, semmi baja nem lesz?

"Attól, hogy nominálisan az egyik ötszörösét költi fegyverre az nem jelenti azt, hogy ötszörös hadereje lesz." - Nem, de pont az ukrajnai háború mutatja meg nagyon szépen, hogy nem a mennyiség a lényeg. Hiába van a kínai elvtársaknak is 6-700 ezer katonájuk, ha szinte még az életben nem látta őket harcolni senki.

"Csak az olasz GDP fodrászokból meg kávéházakból jön össze, az orosz meg mondjuk tankgyártásból." - Hát ezt a baromságot mégis honnan vetted? Az olaszoknak olyan gépiparuk van (északon), hogy beszarsz. Ők építették fel a SZU-ban a Lada-gyárat is, és magukat az autókat is olasz mérnökök tervezték.

Jozef Pockna 2022.04.16. 00:42:48

@Gógita: mert szemmel lathatoan hol elek? Volna szives ezt bovebben kifejteni? De ha mar itt tartunk ha nem ott elnek nincsen jogom elmondani a velemenyem??? Nem szavaznek nem befojasolnam az on eletet a szavazatommal. Zavarja ha mas velemenyem van? ( Mert ha igen akkor maga sem itt lakik hanem vhol moszkvaban Putyin szomszedsagaban)

CoolKoon 2022.04.16. 00:53:11

@tiltsál ki te gyökér: "Ezt honnan is veszed, hogy idehoznának néhány kínai kőművest? Minek?" - Néhány kínai kőművest?! Egy komplett brigádot! És hogy minek? Annak, hogy az ÖSSZES kibaszott kínai projekt így épül, a harmadik világbeli pöcegödrökben éppúgy mint a Balkánon.

"Ja. Egy egyetem" - Egy egyetemnek álcázott faló. A kínaiaknak létfontosságú a nyugati technológiák pofátlan ellopása, mivel (a selejtes, bármiféle kreativitást elnyomó elvtársi rendszerük miatt) képtelenek arra, hogy ezeket maguk fejlesszék ki. A Nyugat viszont ezeket hülye lenne kiadni nekik. Ergo kell egy "európai" egyetem, amely attól kezdve EU-s pályázatokra, fejlesztési programokra, együttműködési projektekre stbstb. is pályázhat, így pedig már SOKKAL egyszerűbb lesz kitalicskázni az értékes ötleteket és találmányokat Kínába. És ez lenne a pesti Fudan egyetem.

"Ezt honnan veszed, hogy kínai káderek kölykei jönnének ide? Miért?" - Azért, mert a tandíj a magyar közép- és felső középosztály számára megfizethetetlen lesz. És az benne volt a tervekben is, hogy a magyar diákok SEMMIFÉLE támogatásra nem számíthatnának, ha ott akarnának tanulni. Milliókat leperkálni félévente pedig Mo-n nagyon kevés ember tud (és ilyenből - a lakosság elszegényedésével párhuzamosan - egyre kevesebb lesz).

"Ja, a nemzetközi tanárok rosszak?" - Ilyet nem mondtam.

"Azért ugye nem gondolod, hogy ingyé tanulhatsz a top 50 egyetemen?" - Na akkor még egyszer: MI haszna lenne ebből az embereknek?

"A Sote felépítése mondjuk nyereséges volt? " - 1769-ben sokkal inkább az számított, hogy az első orvostudományi karok egyike volt az országban, ráadásul öt tanszékkel indult, és hosszú évtizedekig tartott, mire az egész egyetem kinőtte Nagyszombatot. Ergo a jelenlegi állapota szerves fejlődés eredménye volt, nem pedig egy kínai kölcsönből felépített, groteszk Patyomkin-falu megtöltésére irányuló igyekezeté.

Jozef Pockna 2022.04.16. 01:12:13

@Gógita: meg mindig jobb meg kuzdeni a sajat buzijainkal mint hogy kina ide hozza az oveit... persze jol csinalhatja a vezer egy fasza jo propagandaval. Nezd meg hogy el vagyunk adosodva. Ertelemszeruen ha azt harsogja hogy 12ev alatt az allamadossag 3/4reszet visszafizettuk mert a gazdasag ugy teljesit es a kovetkezo 5 evben Magyarorszag megszabadul az allamadossagtol akkor igen en is fideszes leszek senki masra nem szavazok mindenkit lelovok aki mst mond. Csak sajna telejsen az ellentetjet csinalja. Azert fosik nem lesz eus penz. Ha nincs eus penz miert is hivjuk megszoritasnak??? Azert mert a megtakaritasunk a stromanjai zsebeben van. Tenyleg annyi szerencseje volt hogy egy szar ellenzek volt ott... ezt soha nem is vitattam. De az EU egy jo dolog. Anelkul a szent emberetek se lenne itt... ha kovetne a valtozasokat tehetett volna javaslatokat de nem tett. Lathatta volna a buzulos temat is. Nem latta. Azt latta huuuu az EU csak ugy adja penzt turizmusra parkfelujitasra. Gazszerelok gazdagodnak meg 10ev alatt. Jah ami megjobb a Csanyi hulyere kereste magat az eladosodott lakossagon mert olyan jol megy... nem kell ide a vezir vedelme. Szidhatjuk az Usat megis vhogy az Usaval egyszerubb beszelni mint az oroszokkal nem de? Belul mind tudjatok szart se csinalt csak kaoszt. Kb mint az ellentetje a feri. Kapunk ado visszateritest ugyan mibol? De jol is hangzik ugye. Nah meg az ingyen hitelek. Inkabb mondta volna ingyenes az egyetem magyar diakoknak. Vakok vagytok mind es egy vilagtalant kovettek... az EU egy jo dolog!

birkamenet 2022.04.16. 01:30:16

@Ménár Atya:

Fidernyák Győzike, Magyarország azért nem vitte soha semmire a történelemben, mert minden korszakban csak népelnyomó, népbutitó, népmegfélemlitő zsarnokok uralkodtak rajta, akik mindig támaszkodhattak a magatokféle birkaagyú, beidomitható milliós számú cselédnépségre.

A magatok fajta mindig gondoskodott arról, hogy az ország minden történelmi lehetőséget elkúrjon és a hülyék reménytelen peremországa maradjon. A mostani választás ezt fényesen bozo yitja. Ennyire lehet vinni kétmillió Győzikével.

GyMasa 2022.04.16. 01:35:24

@Jozef Pockna:
"hat... ha on kifizeti... de ne az en adombol oke??? "
Mit fizetek ki???
Basszus, ökölbe szorul az agyam ettől a nyelvezettől.
Nem lehetne magyarul?

"En szeretnek 5% adot es 0,5% tarsadalombiztositast fizetni a tobbit kerem szedjek mar ossze ezektol a jolelku fideszes emberektol."
Ja, a "Közteherviselés" megvan?
Én is szeretnék egy 1970-es Lamborghini Countach-t.
Nem minden vágyunkat tudjuk valóraváltani...

" Aki ugy latjak hogy Magyarorszag olyan girhes gazdag hogy ugyan mar a fundan egyetem bekerulesi koltsege csak egy kis fing."
Hát, 500 milliárd az nem túl nagy része az átlagos, 25 000 milliárd HUF feletti éves költségvetésnek.
egszen pontosan 2%-a.
Ezért kapunk egy TOP 50 egyetemet.
Szerintem nem rossz üzlet.

" Az EU jo dolog."
Igen, az VOLT. Mostanra sokat koporr a "régi nagy híre"

" Az EU persze hogy csunyan nezi ha pl Kina ide akarja hozni a szarjat."
Miért is? Az egész világ "kinai szarokat" vesz. AZ ugye megvan, hogy pl az iPhone is ott készül?

" Meg allampolgarsagot is kapnak."
Jaaa!
Az is megvan, ugye, hogy kb az összes nyugati országban létezik hasonló rendszer?
Befektet az ember mondjuk 1 millió GBP-t és kap brit állampolgárságot.

" Az EUnak is megvan a maga szuverenitasa."
Igen, mint, ahogy Magyarországnak is.
Meg Németországnak is, meg Franciaországnak is. orbán csak azt szeretné, ha az EU hű lenne az ígéreteihez, és az alapelveihez, és ezt garantálná Magyarországnak is!
Persze, lehet ám azt is, hogy az EU magáévá teszi a "kétsebességes Európa" szlogent, és őszintén kinyilatkoztatja, hogy vannak a magállamok, meg a 2. sebesség a kvázi gyarmatok.
Az tökre őszinte volna!
Csak akkor le kellene szállni az erkölcsi magas lovukról, és beismerni ezt!
Nagyon nem bírom pl. Macront, de ezt igenis becsülöm benne, hogy volt bátorsága kimondani ezt anno!
Mert, ez ezért elég durva, hog ymost vannak egyenlőbbek az EU-ban...

" Mondom ha nem tetszik akkor lepjetek ki."
Miért?
Egy egyenrangú országként miért ne lehetne az elvárás, hogy az EU tartsa magát az alapelveihez?
Vagy, akkor - ismét mondom - bújjanak elő, és deklarálják, hogy Magyarország NEM egyenrangú tagja az EU-nak, és kötelessége behódolni!

" Szoljatok hogy lokjenek ki."
Hányszor mondjam még el, hogy nem lehet "kilökni" senkit az EU-ból?
Egyszerűen nincs rá törvényi keret!
Az 50. cikkely alapján egy-egy ország kiléphet magától.
Bár, amit a britekkel művelt az EU, azok alapján semmi jóra nem számíthatna Magyarország egy ilyen, amúgy teljesen csak teoretikus esetben ...

" De mig szemelyes ego vezet mindenkit aligha fog tortenni vmi. "
Igen, szerintem is jó lenne, ha a kommunista EU vezetés visszábbvenne a túlságosan is elburjánzott egójából!

"Foleg ugy hogy makd most az ukran menekultek kapnak szavazati jogot is olyanok akik nem itt elnek egy filler adot se fizettek ide de beledughatjak az orrukat az en eletemben. Szoljatok ha nem igy van. "
Jajj, már megint ez a sületlenség...
- Ha ukrán menekült, attól még nem kap automatikusan magyar állampolgárságot
- Ha itt élő, ukrán menekült, akkor nem szavazhat itt, csak az önkormányzati választásokon.
- Ha itt él, és dolgozik, akkor fizet adót
- Biztos vagyok benne, hogy a te életed fogja őket a leginkább érdekelni...
Nem így van.

birkamenet 2022.04.16. 01:42:19

@Jozef Pockna:

Fidernyákék átlapátoltak 300 ezer szavazatot a fidesshez és már meg is lett a Lukasenkoi választási eredmény. Mindent elmond, hogy miközben Budaoesten kiirtották a fidesst, addig azt akarja felcsúti Lukasenko eladni, hogy egy lépéssel Budapesten túl mindenki szellemi fogytékos, mindenki putyini világot akar magának.

Eközben a helyzet az, hogy totális fidesstől való függést épitettek ki vidéken, minden államilag alkalmazott függ a fidesdtől, alternatív állása nincsen. A vállalkozót bármikor ellehetetlenitheti a NAV. Stb. Ezek után hidd el, hogy vidéken vannak valódi ellenzéki pártok, valódi ellenzéki szavazatszámlálók, meg valódi ellenzéki szavazatok.

birkamenet 2022.04.16. 01:50:30

@GyMasa:

Mondd te agyatlan bulgár birka, amikor áprilisban meglesz az éves államháztartási hiány terv 100%-a, ugye szarik erre a Győzike IQ-d, mert azt az orbán hozta össze, akkor tehát az f.sza?

De legalább én is örülök majd, mert élvezet lesz látni, amikor orbán júniustól ontja majd a bokrosi megszorítás cunamiját a kétharmadnyi hasznos hülye birkáira! Sebaj, majd Tóth Gabirka énekel hozzá, aztán úgy elviselhetőbb lesz.

Jozef Pockna 2022.04.16. 02:35:03

@GyMasa: nah azoknak a szamoknak fussal neki megegyszer.
Amugy ez a te velemenyed. Erdekes hogy tobbi tagorszag ellen nincs eljaras. Jo lengyelek. Vhogy tudnak egyutt mukodni. Jo okes legyen egyenranguak. Szal a nemetek vigyek ki innen az iparukat. Mi meg majd megprobaljuk feleleszteni az ikarust azt talan lesz abbol nemi penz. Meg talan tankot is gyartunk. Egyenrangu akkor leszel ha a penzed er annyit. Jelenleg hat... duborog a gazdasag miert nincs az euro bevezetve nalunk meg? Ne vedelmezd a vezirt es bandajat. Johetsz szamokkal johetsz magyarazatokkal csak magadnak hazudsz. Tudod hogy nem igy van. Tudod hogy csak propaganda az egesz. Szeretnem latni a sajat otleteid. De azok nincsenek csak az agymosast koveto memoria foszlanyok... ne ertsd felre nem a te hibad. Ezt jol csinalja a vezired. Az EU egy jo dolog!

Ménár Atya 2022.04.16. 06:32:04

@belekotty:
Értem, informatikus,és atombomba szerelők vagytok, valamint okj-s sugárfertőzés megelőző kisiparosok :D
Hát amit itt előadtál, azt bárhol elolvashatom, katonaságnál oktatták.
Persze azt is mondták ,hogy jó része marhaság, mert ha közvetlenül kapunk atom csapást, akkor tök mindegy, hogy belenézel vagy hasravágod magad, ill jobb ha nézed mert állítólag szép a gombafelhő, és pár másodperc múlva úgy is mindent kitöröl....végleg...
Ha meg nem közvetlen, akkor hiába ragasztózod be magad a palackozott vizeiddel, mert egyrészt elfogy a Zoxigéned :) másrészt meddig húzod ki egy karton vízzel, meg mint a kovid óta tudjuk a liszt-étolaj kombóval? És itt akkor nem is beszéltünk a bombák számáról, és a szennyeződés mértékéről.
Na B+, én is értek a nuclearis technológiákhoz, pont mint te meg kurafi.
Asszem most megyek is a konyhába, azt összedobok egy nyomott vizes reaktort a kádban, és már azzal főzöm a sonka-tojás menüm :D
Nagy szerencse ennek az országnak, hogy már három ilyen kiváló google szakértője van atomsugárzás esetére, mint ti meg én :D:D:D
Elárulom mi a legilyesztőbb szó egy atomfizikus szályából:
Hoppá.......
:D

Ménár Atya 2022.04.16. 06:34:10

@tiltsál ki te gyökér:
Az oroszoknál bármi létezik.
Megbízhatatlan agresszív nép.

Ménár Atya 2022.04.16. 06:40:10

@Rodney_2:
Én is pont ettől tartok, remélem nem jutnak el idáig, de sajnos már benne van a játékban ez is,legalább 40 %-al.
És ha az orosz területet kezdik támadni az ukránok usa parancsra, azt már nem fogják sokáig hagyni.
Nekünk egy mázlink lehet, hogy nagyon keleti várost baxnak szét atommal, a szél északra fúj, és közben esik az eső náluk.
Nem szeretném látni a sok okostojás brüsszelita arcát amikor ez megtörténik,és rájönnek, hogy az ő faszukkal veri az usa a csalánt, de ha esetleg összefutok ilyen Újhülye és hasonló ellenzéki ep képviselővel, esetleg országgyűlési képviselővel,magam etetem meg a radioaktív port velük, aztán két hét mulva agyon is verem őket.

Ménár Atya 2022.04.16. 06:45:26

@tiltsál ki te gyökér:
Ne hidd, a ragiszalag jobb, nyersz vele akár 3 napot is :D
Szerintem egy ilyen támadásnál , már az osztrák határőrök agyon lőnének.
Egy kovid miatt sem engedtek be, gondolod, ha a készleteik kerülnének veszélybe a menekültáradat miatt, akkor engednének?
Ez kb a sáskajárással lenne egyenlő, és akkor nem is beszéltünk még az élelmiszertermelés lepukkadásáról még, ami alapból éhínséget okozna.
Vegyél inkább páleszt, legalább vidám vége lesz, és mégiscsak hungaricum! :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 06:54:52

@Ménár Atya: Óóóó...! Látom kottyot fikázod. Nos akkor nézzük a te nukleáris fizikához való hozzáértésedet! Valami olyasmit amit nem guglirol csak úgy ki. Szóval mi is az nukleáris folyamat, amely szabályozhatóvá teszi az atomreaktorokat? Mert ugye a neutron élettartam, vagyis a sokszorozódás egyik összetevője sokkal kisebb mint amit mechanikával követni lehetne. Na lássuk, tudsz-e annyit erről mint én meg a kotty!

Ménár Atya 2022.04.16. 06:59:14

@Jozef Pockna:
Ne hallgas többet gyurcsány szónoklatot, mert pont ilyen hülyeségeket fogsz gondolni amit leírtál.
Az együttműködés nem azt jelenti, hogy nekünk azt kell csinálni amit mondanak nyugaton.
Ez volt gyurcsányék legnagyobb hibája.
Bármit mondtak, mi dupla erővel végre is hajtottuk anno.
Meg is lett az eredménye, gyakorlatilag csődbe vitték az országot.
Közműveket eladták profitorientált cégeknek , államilag garantált nyereséggel?????
Termőföldet kijátszották nyugati országoknak, amikor az élelmiszer lesz az új arany pár éven belül????
Vágd ki a gyümölcsösösd, a szőlőd, fizet érte a nyugat, mert ezek úgy sem kellenek senkinek, ez volt a fletó propaganda.
Jelzem bármennyi szőlőt eladnak ami terem, már lábon eladják a gazdák.
Szóval fletóék önként lőtték magukat tökön nyugati csettintésre, hát orbi meg nem ilyen.
És igaza van, ami jár, az nem adomány, hanem szerződési kötelezettség, persze elég egy mondvacsinált problémára hivatkozni, mint a melegek jogainak megsértése, és máris lehet hivatkozni miért nem fizetjük ki azt a pénzt aminek ehhez semmi köze.
Tényleg, a hetes cikkely szerint eljárást miért is nem indították meg?

Ménár Atya 2022.04.16. 07:02:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Látom érted az iróniát :D
Na igyál még egy kv-t :D
Amikor bombák robbannak, már nem sokat ér a te hozzáértésed, sőt még Teller Ede tudománya sem.
Én már két hete felhúztam a kotont, legalább ott ne érje majd por a szervem :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:07:04

@Ménár Atya: "mert egyrészt elfogy a Zoxigéned" Egy 5x5 ös szoba levegője napokra elég, kb egy hétre is. Az alatt a rövid felezésű izotópok nagy része elbomlik, a neutron emisszió a transzuránokból szinte megszűnik, az maradvány radioaktivitást adó cézium, jód, stroncium, technécium mind megkötődik. Fingod nincs róla csak dumálsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:07:59

@Ménár Atya: Nem arról volt szó, hogy Budapest kap atomot, hanem az ukrajnai szennyezés jön ide.

Ménár Atya 2022.04.16. 07:08:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Elárulom mi a legilyesztőbb szó egy atomfizikus szályából:
Hoppá.......
:D"
Na azt hiszem nekem is kell még kv ,
Elértem az ellenzéki képviselők szintjét :D
24.hu/belfold/2019/02/19/kunhalmi-agnes-helyesiras/
Szályba folytanám :D:D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:11:19

@Ménár Atya: "Termőföldet kijátszották nyugati országoknak, amikor az élelmiszer lesz az új arany pár éven belül????"

Aha. Ki kapják a legtöbb agrár támogatást? Szóval kiknek a kezében a termőföld?

"Kik kapták a legtöbb agrártámogatást? Csányi, Mészáros, Bódi a 2020-as sorrend"
telex.hu/gazdasag/2021/12/21/kik-kaptak-a-legtobb-agrartamogatast-csanyi-meszaros-bodi-a-2020-as-sorrend

Ménár Atya 2022.04.16. 07:14:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Erről írtam, csak nem figyeltél.
Most komolyan, ha ott atomcsapás lesz, több tényező fog számítani.
Ha kicsi, és messze akkor mázli, lehet ragasztózni meg vizeletet inni ha kell.
Ha nagy, és erre hozza a szél akkor szopás, még a magasság sem mindegy hol robbantanak.
Akkor olyan terhelést kapunk, hogy nem nagyon lehet mentesíteni.
Ha pedig az országot éri csapás, akkor -pina-pálinka kombó, ha marad idő még rá.
Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy ezt felfogja az ember, maradjunk annyiban, hogy inkább elkerülni kellene.
Csak épp nem az a módja, hogy orosz területet kezdünk támadni.
Bár logikusan előbb vegyi fegyvereket vetnének be, szerintem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:14:15

@Ménár Atya: "Szályba folytanám :D:D"

Ezt szoktad mondania ministráns fiúknak? Na mi lesz azzal reaktor szabályozással? Nem tudod? Esetleg olvassál valamit Szatmáry professzortól!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:16:05

@Ménár Atya: "Most komolyan, ha ott atomcsapás lesz, több tényező fog számítani.
Ha kicsi, és messze akkor mázli, lehet ragasztózni meg vizeletet inni ha kell.2

Aha. Szóval már hátrálsz ki. De kottyot tudtad fikázni, aki leírta hogy kell viselkedni ha a sugárterhelést minimalizálni akarod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:19:03

@Gógita: "Miután szemmel láthatóan nem itt élsz, nem tök mindegy mindez neked???" A külhoni szavazatokról is ez a véleményed?

Ménár Atya 2022.04.16. 07:20:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Itt nem az agrártámogatásról van szó, ne hadoválj mellé, nem erről beszéltem.
Nem lehet külföldi tulajdonban a termőföld.
Van erről példánk a saját történelmünkben, és máshol is.
Pl a kv termesztők , banán termesztők, amerikai angol,francia kézben termelnek, a melósok szarért-hugyért dolgoznak a saját országukban mint rabszolgák, persze kapnak 10 centet.
Aztán ezt a kv-t megveheted 3-10 dollárért az usában, euban.
Na ezért helyes, hogy a termőföldünk nem eladó.
Teljesen mindegy, kinek a kezében van az országon belül, ez csak marakodás kérdése lesz max, de ne m tudják kivinni aa termést ha nem akarjuk, és annyiért adjuk amennyiért akarjuk, nem amennyit löknek érte.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:22:28

@Ménár Atya: Most megyek. Sajna, nukleáris mérnökként a töredékét keresném idehaza, mint amit informatikusként, külföldi bankokat kiszolgáló multik perkálnak. És azok a rohadt pénzéves bankok hétvégeken szoktak verziót váltani. Most megyek GDP-t termelni...

Ménár Atya 2022.04.16. 07:23:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Semmiféle hátrálás, amit leírt, kb 40 éve tudom, csak épp nem szeretnék eljutni idáig.
Amit pedig a katonaságnál oktattak, hát maradjunk annyiban ,őszinte kiképző őrnagyunk volt, és nem sok lehetőséged marad, egy komoly támadásnál.
Amúgy eredetileg arról szólt a mondandóm,, hogy ezt valahogy el kell kerülni, és nem kiprovokálni valakiknek 10000 km távolságból.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:24:31

@Ménár Atya: "Nem lehet külföldi tulajdonban a termőföld." - "Termőföldet kijátszották nyugati országoknak, amikor az élelmiszer lesz az új arany pár éven belül????"

Néhány percen beül meghazudtoltad saját magad. Na jó! Méreten aluli vagy, visszadoblak. Csá!

Ménár Atya 2022.04.16. 07:24:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hajrá, kell egy új szárny a főnöknek a karmelitában :D

Ménár Atya 2022.04.16. 07:27:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tévedsz, csak lassú az agyad.
Fletóék kijátszották, orbánék meg megszüntették ezt a lehetőséget.
Na menj ezen gondolkodni, néhány perc alatt csináltál ismét hülyét magadból, de betudom az ünnepi láznak most kivételesen.
Jó munkát. :)

Jozef Pockna 2022.04.16. 07:40:56

@Ménár Atya: de jo is hogy olcsobb most a magyar csirke... ugye? Meg ugye a gyori polgarmester botranya... Nem olvasgatom a ferit eppugy utalom mint a vezirt. 4 evvel ezelotti valasztason lett volna lehetoseg mindkettot elzavarni a pecsaba... csak mint akkor is most is a 13ik havi nyugdij meg egyebb "vesztegetesek" elvakitottak a szavazokat... elvezzek a jelen helyzetet mert nem tudjak mit hoz a holnap. Arra senki nem valaszolt miert is szar a forint ha mar olyan jol manoverezik a vezir...

Ménár Atya 2022.04.16. 08:03:18

@birkamenet:

Ne erőlködj te ostoba Fitymatyi,
egyrészt mert baromságokat beszélsz, másrészt meg mert beégtél az összes marhaságoddal együtt :))
Hallottad, hogy orbi bilincsbe verve ül jákob miniszterelnök előszobájában? :D:D
Jelzem, a valóság az, hogy 4 évig Dr. Orbán Viktor a te miniszterelnököd :D:D
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=633

Ménár Atya 2022.04.16. 08:08:49

@Jozef Pockna:
Miért lenne szar a forint?
A mostani kilengés a háborúnak köszönhető.
De ha mondjuk a 2009 februárit nézed az átlag jövedelemhez
És a 2021 februárit az átlag jövedelemhez, hát kijön, hogy több eurót vehetsz érte most.
Átmosta az ATV az agyad láthatóan.
Valóban 13. havi vesztegetés volt....2006-ban :)

Az a baj cimbora, hogy te vagy nem itt élsz, vagy sima nyugger vagy, és már nem nevelsz gyereket.
A jelenlegi rendszer sokkal jobb egy gyerekes szülőnek, és ez mindennél többet számít.
A maszop-szadesz csak nyugdíjas szavazókat vett, bele is buktunk az ostoba döntéseikbe, csődbe vitték az országot.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 09:29:47

@CoolKoon: "Mit ér az ötödáron működő fegyver ha kevésbé pontos, és pl. kegyetlenül melegszik?"
Kérdezd a németeket Sztálingrádnál.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 09:46:27

@bordon: nem az volt a kérdés, ki volt a kezdeményező. Ukrajnát sem az USA támadta meg.
" a hírt, hogy Oroszország nemcsak az ILIÁ állásait bombázza Szíriában, Ibadi „hihetetlennek” nevezte. Azt is hozzátette: az ILIÁ soraiban jelenlegi információk szerint közel 2 ezer orosz állampolgár harcol. Ha ezek a fegyveresek később hazatérnek Oroszországba, az komoly fenyegetést jelent a moszkvai vezetésre nézve is.
Oroszország bejelentette, hogy ha erre az iraki kormánytól felkérés érkezik, illetve az ENSZ Biztonsági Tanácsa úgy dönt, akkor megvizsgálhatják a lehetőséget, hogy az ILIÁ iraki célpontjai ellen is légicsapásokat hajtsanak végre"

Mindkét fél részt vett ezekben az összetűzésekben. Szíriában vegyifegyvert is bevetett az orosz, tehát nem tartom meglepőnek, hogy most is háborús bűnöket követnek el. Hisz azok nélkül képtelenek elérni céljaikat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 09:56:23

@Ménár Atya: ".
De ha mondjuk a 2009 februárit nézed az átlag jövedelemhez
És a 2021 februárit az átlag jövedelemhez, hát kijön, hogy több eurót vehetsz érte most"

Jajj!
Van itt pár probléma: az átlagbér és átlagjövedelem nem ugyanaz. A forint belföldi vásárlóereje és devizaárfolyama nem ugyanaz.
Az átlag az a társadalom egészére vonatkozik, ha több a mahasabb jövedelmű, akkor több alacsony jövedelműt bír el.
A vásárlóerő számítása a vásárlói kosáron alapul, ami mesterségesen alakítható.
Csupán egyetlen szempontból nem lehet vizsgálni fejlettséget.
Az EU segíj többszöröse most, a 2009 előttinek, a 2008-as válságot ki kéne hagyni a számításból, teljesen más jellegű volt, mint a mostani, egyébként pedig bebaszna, ha nem lett volna fejlődés!!!

Jozef Pockna 2022.04.16. 10:10:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez igy van. Gane egy dolog ez akar melyik oldalrol is nezzuk. Azert akar a Vezir hogy szapordjunk csak mire? Babavarohitelre? Netan Csok? Netan igyen hitelre? Majd ha felnovunk akkor meg diakhitelre megint?? El van ez baszva ugy ahogy mondja a vezirnek se erdeke hogy jo legyen. Nem koll a feri rendszere se egyaltalan de ez se jobb csak mar 12 eve van... belefasultak az emberek... es k anyjat jokor jott neki ez a haboru is... mazlista diszno

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 10:21:22

@Jozef Pockna: attól függ, hova fut ki a háború, ki nyer Franciaországban, és .merre alakul az EU.
De úgy tűnik, Orbán sem a régi már. A szerbiai látogatásán, amikor az üres állomásnak integettek, arról panaszkodni a szerb(!) elnöknek, hogy mi, magyarok, itt a szlávok tengerében...
Minimum öngól.

Jozef Pockna 2022.04.16. 10:27:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: ne aggodjon van arra egy Turk tanacs!
Ha a haboru veget er es teszem azt Putyin bab kormany veszi at az uralmat nem felo esetleg hogy gaz meg olajarral zsarolja kis orszagunkat?
Ha a haboru veget er es a Zselenszkij veszi at a stafeta botot nem felo hogy az ukran majdani prpaganda gepezet szepen lefesti a magyarokat mint megtestesult ordog? ( meg nem EU tagok, de gondolja vegig ugyanezt ha EU tagok lesznek)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 10:31:24

@tiltsál ki te gyökér: ezt a háborút nem ugyanúgy vívják. Sztalingrádnál az orosz azért verte vissza a németeket, mert vágóhídra küldte az embereit. Puszta létszámfölény az ok. Csakúgy, mint a későbbiekben.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 10:33:46

@Jozef Pockna: jó, ebből nekem nem jön le sem az, hogy mázlista, sem az, hogy okos dolog pont egy szerbnek panaszkodni a szlávok tengeréről...

arthurthedent 2022.04.16. 11:09:43

@Gógita: "Feleslegesen. Mert már régen megkötötték volna a békét, ha nem az USA/nyugat proxy háborúját vívatnák meg az ukránokkal."

Zseniális. Gondolom a korcsmába hagyod magad megbicskázni nehogy már verekedés legyen belőle. Hamarabb végevan nemde? :D

Gondolom ha a te lányodat erőszakolnák akkor is azt követelnéd, hogy ne álljunk már ellen, van még két másik lányom a másik városban is? Vagy csak az ukránoktól várod ezt el?

arthurthedent 2022.04.16. 11:15:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: "A vásárlóerő számítása a vásárlói kosáron alapul, ami mesterségesen alakítható."

A laikusok azt hiszik, hogy a vásárlói kosárt hasraütés szerűen alakítják ki és így vígan manipulálják a végeredményt. Ez persze nem így van, a kosár nem tetszőleges dolgok összedobálásából áll össze.

Szóval végeredményben az van, hogy kritizálod a statisztikusokat, hogy "de g.ci vagy, de ostoba vagy, hogy így csinálod" és ha tényleg beszélnél valakivel, akit kritizálsz az megmondaná, hogy "miről beszélsz b+, hát nem úgy csináljuk, de h.lye vagy öregem". :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 11:16:35

@Ménár Atya: "A maszop-szadesz csak nyugdíjas szavazókat vett, bele is buktunk az ostoba döntéseikbe, csődbe vitték az országot."

Hazudsz, nem volt csőd.

arthurthedent 2022.04.16. 11:18:25

@Jozef Pockna: "az ukran majdani prpaganda gepezet szepen lefesti a magyarokat mint megtestesult ordog?"

Nem kellene lepaktálnunk az ördöggel, nem kellene üzletelgetni vele, nem kellene mentegetni a sajtóban, akkor nem festenének ilyen képet rólunk.

Jozef Pockna 2022.04.16. 12:37:53

@arthurthedent: akkor putyin a szent. Kina meg az isten. Es a kozos tobszoros az Usa.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:32:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Az átlag az a társadalom egészére vonatkozik, ha több a mahasabb jövedelmű, akkor több alacsony jövedelműt bír el."
Na, ezért is volt az, hogy az elégedetlen tömegek, akiknek olyan rohadtul alacsony a fizetésük jól elzavarták a kormányt. Ja, nem.

"A vásárlóerő számítása a vásárlói kosáron alapul, ami mesterségesen alakítható."
Csupán egyetlen szempontból nem lehet vizsgálni fejlettséget."
Igen, persze, az ilyen eurostatok meg nemzetközi minősítők azért vannak, hogy leszard őket, és a saját reprezentatív felmérésed ("minden szar éhenhal a nép') nyomassad ezerrel.

"Az EU segíj többszöröse most"
Az EU nem segíjt ad, te szerencsétlen.

"a 2008-as válságot ki kéne hagyni a számításból","
Azért olyan jó, hogy Fletó összes baromságát el lehet azzal fedni, hogy dehát válság volt, Orbán nyakába meg mindent oda lehet tenni.
Ezzel egy nagy probléma van. A 2006ban elhangzott beszéd, ami alapján elkúrták, meg hazudtak meg trükköztek. És akkor sehol sem volt még 2008.

"egyébként pedig bebaszna, ha nem lett volna fejlődés!!!"
Várj! Akkor volt? Nem négymillió éhező családról pofáztatok még 4-5 éve?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:45:27

@arthurthedent:
"Nem kellene lepaktálnunk az ördöggel, nem kellene üzletelgetni vele, nem kellene mentegetni a sajtóban, akkor nem festenének ilyen képet rólunk."
Na, azért csak előjött a benned szunnyadó csicska :D:D:
Nem kellene üzletelni az orosszal? Hát tényleg. A gáz, olaj, fa, vas meg megterem a Lipótvárosban, mi?
Mentegetni? Tudod az van, hogy bazmeg nincs olyan a világban, hogy ha te elmeséled, hogy szájbavertek, akkor ne kérdezné meg mindenki, hogy miért.
Megkérdezi az akinek meséled, megkérdezi a rendőr, a bíró, a mindenki. Na, ez alól kivétel az ukrán konfliktus, ott ne kérdezzen senki semmit, falja be ezerrel amit az ukrán média elétesz. Kijev fantomja már hetek óta le sem száll, az oroszok már egy hónapja szomjaznak meg éheznek, de azért erőszakolnak, a Kígyó szigetiek meg hősiesen feltámadtak.
De nyilván orosz propagandát folytat az, aki nem hiszi el, hogy a halála előtt az orosz az anyjával csetel és épp arról beszél, hogy mennyire sajnálja, hogy Ukrajnában van. Baszki, mint egy rossz film. Izé, várj. Nincs az ukrán kormányban forgatókönyvíró? Csak kettő...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:46:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Hazudsz, nem volt csőd."
Ja, mert Gordonka aláírt bármit amit az IMF odatolt. NA, azért nem volt csőd. Hogy aztán 2010-15ig lehessen államcsőddel riogatni a lakosságot. Minden hónapban mondta az ellenzék, hogy már két hét, és összedől minden.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:51:37

@arthurthedent:
"Gondolom a korcsmába hagyod magad megbicskázni nehogy már verekedés legyen belőle. Hamarabb végevan nemde? :D"
Ez ám az analógia bazmeg.
Az a szó, hogy tűzszünet, fegyverletétel, megadás jelent neked bármit?
A kocsmában nincs ilyen nagy piros stop gomb, háborúban meg van. És igen, az az ügyes, aki a kocsma legnagyobbjával nem áll neki keménykedni, ha meg mégis, akkor abbahagyja az első pofon után, és nem várja meg, hogy előkerüljön az ütő meg a bicska.

arthurthedent 2022.04.16. 13:53:43

@tiltsál ki te gyökér: "Mentegetni? Tudod az van, hogy bazmeg nincs olyan a világban, hogy ha te elmeséled, hogy szájbavertek, akkor ne kérdezné meg mindenki, hogy miért.
Megkérdezi az akinek meséled, megkérdezi a rendőr, a bíró, a mindenki. "

A bíró nem tesz fel kérdéseket. Ha a védőügyvéd aki a tettest védi megkérdezi, akkor a vád tiltakozik, hogy "calls for speculation", a bíró helybenhagyja és nem kell válaszolnod.

Ha a rendőr megkérdezi, hogy miért vertek meg, akkor azt mondod neki, hogy "hülye vagy?" és nem válaszolsz. Ha a nemi erőszak áldozatától megkérdezi a rendőr, hogy "miért erőszakolták meg", akkor úgy kirúgják, mint a sz.rt.

Ha valamelyik ismerősödnek elmondod, hogy megvertek és megkérdezi, hogy miért, akkor többet nem állsz szóba vele.

Szóval ez most mellé ment, nem, az áldozatot nem kérdezzük meg, hogy miért követtek el ellene bűncselekményt, mert nem vagyunk pszichopaták és különben is, honnan tudná?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:54:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Egyébként, hogy valami értelme is legyen annak, hogy itt koptatod a billentyűket, miért nem okítasz minket, hogy tényleg ezüstnitrát kell-e, tényleg véd e valamit a ragszalag, ha beleborítok egy kanna ezüstöt a vízbe, akkor mikor lehet meginni? Kajálni esetleg mit lehet, meg mit nem?

Nem látom semmi esélyét, hogy atomcsapás lenne, de esetleg nem árt tudni az ilyesmit.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:55:32

@arthurthedent:
"A bíró nem tesz fel kérdéseket. "
DE- Csak a bíró tesz fel kérdéseket. BAZMEG ENNYIT NEM TUDSZ A MAGYAR JOGRENDRŐL?

Igazi hülye vagy bazmeg.-

arthurthedent 2022.04.16. 13:56:37

@tiltsál ki te gyökér: "Na, ez alól kivétel az ukrán konfliktus, ott ne kérdezzen senki semmit, falja be ezerrel amit az ukrán média elétesz."

Marhaság, a világ pontosan tudja, hogy oroszország miért támadta meg ukrajnák. Azért, mert szemet vetett azokra a területekre, mert oroszországhoz akarja csatolni.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:57:31

@arthurthedent:
"Ha valamelyik ismerősödnek elmondod, hogy megvertek és megkérdezi, hogy miért, akkor többet nem állsz szóba vele."
Pffff.
TE cigány vagy? Csak kérdezem. Vagy ott szocializálódtál? Mert rajtuk kívül mindenki másnál eddig az első kérdés az szokott lenni, hogy mi történt, nem az, hogy elő a bicskát, és agyonverjük Szögi Lajost.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:58:11

@arthurthedent:
"Azért, mert szemet vetett azokra a területekre, mert oroszországhoz akarja csatolni."
Igen. Tényleg, az orosznak mindig is problémája volt, hogy nincs elég területe.

arthurthedent 2022.04.16. 13:58:22

@tiltsál ki te gyökér: "Csak a bíró tesz fel kérdéseket. BAZMEG ENNYIT NEM TUDSZ A MAGYAR JOGRENDRŐL?"

Én nem a magyar jogrendről beszéltem. :D De persze a magyar jogrendben sem kérdezik meg az áldozatot arról, hogy a tettes miért tette azt, amit tett. Az áldozat nem gondolatolvasó, tanőként meg csak arról nyilatkozhat, amiről tudhat.

arthurthedent 2022.04.16. 14:00:44

@tiltsál ki te gyökér: "Tényleg, az orosznak mindig is problémája volt, hogy nincs elég területe."

Nem az a bajuk, hogy nincs elég területük, hanem az, hogy az európai területeik nyitottak és nehezen védhetőek. Pont ezért támadták meg annak idején finnországot és pont ezért támadták meg most Ukrajnát. Putyin elmondta, bufferzónát akar oroszország és európa közé, hogy egy későbbi esetleges háborúban ott vívja meg a csatát.

Ezt mindenki tudja, aki egy kicsit is tájékozódott a geopolitikai helyzet felől.

arthurthedent 2022.04.16. 14:03:20

@tiltsál ki te gyökér: "Mert rajtuk kívül mindenki másnál eddig az első kérdés az szokott lenni, hogy mi történt, nem az, hogy elő a bicskát, és agyonverjük Szögi Lajost."

Tehát ha megverik a családtagodat, akkor megkérdezed, hogy "miért?"... csak szólok, hogy ezt mondtad, most meg azt mondod, hogy az a kérdés, hogy "mi történt?". Csak a biztonság kedvéért megkérdezem, te ugye fogod, hogy ez a kettő nem ugyanaz, ugye? :D

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 14:03:32

@arthurthedent:
És ugyan miért beszélsz itt, egy magyar fórumon az angolszász jogrendről? Ja, mert hülye vagy, aztán ezt rendesen benézted, és fogalmad sincs.

"De persze a magyar jogrendben sem kérdezik meg az áldozatot arról, hogy a tettes miért tette azt, amit tett. "
Arról megkérdezik, hogy mi történt. Pontosan Aztán a tettest is. Aztán a tettest megkérdezik baszod, hogy miért csinálta. Ugyanis a miért az enyhítő (önvédelem, erős felindultság) vagy a súlyosbító ( nyereségvágy, aljas indokból elkövetett) tényező.

"Az áldozat nem gondolatolvasó,"
Kivéve, ha ukrán, akkor az ő verziója létezik csak és kizárólag, ugye?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 14:05:20

@arthurthedent:
"Tehát ha megverik a családtagodat, akkor megkérdezed, hogy "miért?"."
Igen, megkérdezem.

"hogy ezt mondtad, most meg azt mondod, hogy az a kérdés, hogy "mi történt?". "
mind a kettőt megkérdem

arthurthedent 2022.04.16. 14:23:34

@tiltsál ki te gyökér: Értem. Mi normális emberek nem kérdezzük meg, hogy miért vertek meg, hogy miért erőszakoltak meg, hogy miért követtek el erőszakos bűncselekményt ellened.

arthurthedent 2022.04.16. 14:28:09

@tiltsál ki te gyökér: "Kivéve, ha ukrán, akkor az ő verziója létezik csak és kizárólag, ugye?"

Okés, nem szereted az ukránokat. Jó. Megteheted. Úgy gondolod, hogy jogos volt lerohanni ukrajnát. Jó, megteheted, jogod van hozzá.

Mi meg úgy gondoljuk, hogy putyin és mindenki, aki szerint lerohanni ukrajnát hogos volt elmebeteg pszichopaták. Nekünk meg ehhez van jogunk. :-\

CoolKoon 2022.04.16. 15:31:45

@tiltsál ki te gyökér: Ja hát erre azt tudom csak válaszolni, hogy kérdezd akkor a katyni orosz mészárosokat hogy miért nem a fantasztikus szovjet fegyverekkel végezték ki a lengyel tiszteket a német pisztolyok helyett...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 16:16:52

@tiltsál ki te gyökér: de, segíj az, mégha támogatásnak is hívják.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 16:23:10

@tiltsál ki te gyökér: @arthurthedent:
De, szerencsètlen és ostoba fidióták. Íme a KSH:
" A 2021-re vonatkozó súlyok kiszámításához – követve nemzetközi szervezetek, többek között az Eurostatnak a Covid19-járvány idejére adott módszertani javaslatait – a 2019. év adatai mellett 2020 első három negyedévének már rendelkezésre álló előzetes nemzetiszámla-adatait is felhasználtuk. A reprezentánsok – a gyakorlati lehetőségeknek megfelelően – részben becsült arányok szerint, részben egy-egy csoporton belül azonos súlyok szerint szerepelnek"

Tehát ajánlások alapján határozzák meg, mi legyen a kosárban.
Például kivették a lakásbérlés költségeit, de benne van a PB gázpalack.
Gondolom, a UK Svájc, Norvégia, Izland ugyanígy járt el. Ja, nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 16:26:09

@arthurthedent: @tiltsál ki te gyökér:
"Az index számítása a nemzeti sajátosságok figyelembevételével történik, a kiválasztott termékek és szolgáltatások körére kötelező előírás nincs. Kötelező ugyanakkor az egyéni fogyasztás rendeltetés szerinti osztályozásának, a COICOP nemzetközi nómenklatúrának a használata"

Navazze! A hülye KSH nem tudja, mit csinál!

arthurthedent 2022.04.16. 20:39:12

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Gondolom, a UK Svájc, Norvégia, Izland ugyanígy járt el. Ja, nem."

A szokásos eljárás az, hogy megnézik az adott országban mit vesznek az emberek és mennyit. Merthogy svédországban a gulyáskrém meg a fűszerpaprika nyilván nem szerepel a kosárban, nálunk meg a savanyított herring nyilván nem olyan hangsúlyos. :D

"Navazze! A hülye KSH nem tudja, mit csinál!"
Ja, hát igen, aki az életében egyetlen bonyolult dolgot sem tanul meg az hajlamos azt hinni, hogy az általános iskolában összekapart kis tudásmorzsákkal leiskolázza a KSH-t éppen úgy mint a pénzügyminisztériumot meg a kormányt. :)

Aki meg leszigorlatozott valszámból az sejti, hogy a világ egy kicsit bonyolultabb az átlagszámításnál. :D

arthurthedent 2022.04.16. 20:46:13

@CoolKoon: Az ak-47 meg az m16 összehasonlításából kiderül, hogy

1) Az M16-al pontosabban lehet tüzelni.
2) Az M16 hatótávolsága jóval nagyobb.
3) Az M16 tűzgyorsasága jóval nagyobb.
4) A Kalasnyikov átütőereje jóval nagyobb.
5) A kalas jobban tűri a karbantartás hiányát, a mostoha körülményeket.
6) A kalas sokkal olcsóbb.
7) Az ak-47-et gyerekek is tudják használni.
8) Viszont az ak-47 sokkal nehezebb súlyra.

Mindebből látszik, hogy az M16 gyakorlatilag mindenben jobb, a kalas sz.rabb, de a sz.r igen népszerű a világ egyes országaiban.

Ménár Atya 2022.04.16. 21:30:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Dehogynem, csak épp az utolsó pillanatban kaptunk egy giga hitelt az eutól, meg az imf-től-
De cáfold ha nem így volt, és nem értéktelenedett el a forint, nem menekült a tőke, és minden jó volt meg kalács és sonka azokban az időkben unásig a megmentett deviza hiteleseknek :)
Elkúrta a gazdád, nem kicsit, nagyon, csak hogy idézzem a faszfej böszmeségeit, a trükkök százaival :)

Ménár Atya 2022.04.16. 21:46:17

@arthurthedent:
Nem akarok nagyon közbe szólni, de az AK előnye az M16-al szemben pont az igénytelensége volt vietnámban.
Ugyanis az a helyzet, hogy a háborúkat nem steril lőtéren vívják célbalövéssel, hanem mocsokban sárban porban, és ebben pont szar volt az M16.
Egy gépkarabélynál nem épp a pontlövészet számít amúgy sem, hanem a rövid -hosszú sorozatok amivel leköti az ellenséget, fedezékbe kényszeríti.
Az AK ma is félelmetes fegyver, pont ezekért a tulajdonságokért.
Persze azért volt már fejlődés más irányba más gyártóknál, de kár lenne fikázni, elég jó fegyver ennyi idő után is.
Ha nem így lenne, akkor nem adtak volna el belőle ennyit.
pontlövészetre jobb az M16, de sárban beszarik, és ez halálos kombó, ha lövik az embert.
Sok usa katona zsákmányolt épp ezért AK-t, vész esetére.

CoolKoon 2022.04.16. 21:49:08

@arthurthedent: Igen, sajnos a műszaki részleteknek nem néztem utána (mert annyira azért nem érdekel a téma), de én is ezt akartam belőle kihozni. Igen, vásárolják a Kalasnyikovot is világszerte, de attól még a két gépfegyver közötti árkülönbség nem pusztán kitaláció meg a bérszínvonalak közötti különbség, mint ahogy azt troll barátunk sejttetni próbálja (halkan teszem hozzá hogy a szovjet árszínvonalon még a szocialista Csehszlovákia se tudta legyártani annak idején az oroszok által berendelt hadieszközöket, páncélozott járműveket, miegymást, így már akkor ráfizetéses volt nekik MINDEN, amit az oroszoknak meg az oroszok parancsára a "baráti államoknak/gerilláknak" szállítottak).

arthurthedent 2022.04.16. 21:54:28

@CoolKoon: Magyarországon mindig is élt egy legenda, hogy az orosz fegyverek milyen nagyszerűek, a hadsereg milyen zseniális és milyen ötletes és persze milyen legyőzhetetlen. Mindig mesélgették, hogy az amerikaiaknak leesett az álluk, amikor meglátták, hogy az orosz haditechnika mennyire ott van.

Persze, biztos voltak ilyenek is, mára viszont már tudjuk, hogy nagyobbrészt legenda volt az egész. Azt hiszem nagyon sokan épp most értékelik át amit a második világháborúról tanultak. :(

CoolKoon 2022.04.16. 21:55:08

@Ménár Atya: "a háborúkat nem steril lőtéren vívják célbalövéssel, hanem mocsokban sárban porban, és ebben pont szar volt az M16." - Attól függ ugye. Városokban azért nincs annyi sár meg por.

"Persze azért volt már fejlődés más irányba más gyártóknál, de kár lenne fikázni, elég jó fegyver ennyi idő után is." - Amúgy az egész gépfegyveresdi eredetileg szerintem csak egy példa volt, amivel a troll kartárs azt próbálta meg illusztrálni, hogy a nyugati gyárak a hülyék, mert ötször drágábban árulják azt, amit az oroszok olcsóbban is le tudnak gyártani (ami jó nagy marhaság amúgy).

CoolKoon 2022.04.16. 21:59:56

@arthurthedent: "Mindig mesélgették, hogy az amerikaiaknak leesett az álluk, amikor meglátták, hogy az orosz haditechnika mennyire ott van." - Attól függ. A főnököm mesélte (képzett pilóta amúgy), hogy amikor az amerikaiaknak sikerült megkaparintaniuk egy-egy épen maradt szovjet vadászgépet, tényleg a csodájára jártak, hogy hogy lehet, hogy ebben vagy abban jobbak az ameriaiakénál. Később aztán rájöttek a titok nyitjára: azért voltak jobbak, mert kevéssé tartósra tervezték őket, magyarán egy-egy repülés sokkal jobban megviselte a szovjet gépeket mint az amerikaiakat.

"Azt hiszem nagyon sokan épp most értékelik át amit a második világháborúról tanultak. :( " - Azt hiszem nagyon sokan épp most jönnek rá arra, hogy amit a szüleik/nagyszüleik/dédszüleik meséltek a II. VH-val kapcsolatban az oroszokról azok mind szóról szóra igazak voltak.

arthurthedent 2022.04.16. 22:40:59

@CoolKoon: "amit a szüleik/nagyszüleik/dédszüleik meséltek a II. VH-val kapcsolatban az oroszokról azok mind szóról szóra igazak voltak."

Ugye? Nekem azt mondták, hogy amikor az oroszok bejöttek akkor rá kellett döbbenjenek, hogy a németek URAK voltak. :-o

Ménár Atya 2022.04.17. 07:00:17

@CoolKoon:
Nem tudom eredetileg miről szólt, csak a műszaki részhez szóltam hozzá.
Célba lőni biztos nem sima AK-t vennék, de utcai harchoz elég megbízható.
Amúgy abban igazad van, hogy az orosz fegyverek a 80-as évek végére elavultak eléggé.
De eltelt 30 év, és igazából nem sokat tudunk a fejlesztéseikről.

arthurthedent 2022.04.17. 12:06:39

@Ménár Atya: A kalas 1947-es, az m16 pedig 1957. Ha a kalasnyikov elavult az m16-hoz képest, akkor nem a 80-as évek óta, hanem 1957 óta.

CoolKoon 2022.04.17. 13:54:57

@Ménár Atya: "De eltelt 30 év, és igazából nem sokat tudunk a fejlesztéseikről." - Már hogyne tudnánk, figyeli azt a konkurencia rendesen. Ha pedig ennek ellenére sem tudnak sokat, akkor az azért van, mert nem nagyon volt ilyen (ami persze hülyeség, mert Mo-n is jelentek meg a Kalasnyikov fejlesztéséről újságcikkek).

RHalacska 2022.04.17. 18:19:32

@GyMasa: gondoltam a Google használata megy. itt a link, tanulságos életút en.wikipedia.org/wiki/Scott_Ritter

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 01:32:37

@arthurthedent: igen, és itt van némi eltérés a terminológiában. De a lényeg a lényeg, csak ajánlás van, nincs egységesen megszabott fogyasztói kosár.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 01:35:56

@arthurthedent: "laikusok azt hiszik, hogy a vásárlói kosárt hasraütés szerűen alakítják ki és így vígan manipulálják a végeredményt. Ez persze nem így van, a kosár nem tetszőleges dolgok összedobálásából áll össze."

Pont azt írtam, hogy nem hasraütés szerűen, hanem manipulatívan.

arthurthedent 2022.04.18. 13:25:10

@Igazamvanvagyigazamvan?: "De a lényeg a lényeg, csak ajánlás van, nincs egységesen megszabott fogyasztói kosár."

Nincs egységes fogyasztói kosár, mert nincs egységes fogyasztás. Nem olyan bonyolult ám ez. A fogyasztói kosárba azt szokás betenni, amit az emberek fogyasztanak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 15:34:25

@arthurthedent: bizony nem bonyolult. De nem fogod fel mégse...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 15:36:42

@arthurthedent: bizony, a lakásbérlés kivéve a kosárból, a pb palack viszont bekerült, nyilván azèrt, mert többet költünk gázpalackra, mint lakásbérletre...

arthurthedent 2022.04.18. 20:58:04

@Igazamvanvagyigazamvan?: "bizony, a lakásbérlés kivéve a kosárból"

Te máshogy számolnád az inflációt, te beletennéd a lakásbérlést is. Rendben van. Értem. Szerinted sokkal magasabb az infláció aránya mint amennyit kiszámolnak. Értem.

Magyarországon a lakosság mintegy 91-92%-a saját ingatlanban lakik. Ha a jövedelmed felét költöd lakásbérlésre, akkor van még mellett 9 család, akik nem költenek lakásbérlésre és így a 10 család jövedelmének 5%-át költi lakásbérlésre és ha felmegy az albérletár, akkor 0.05-el megszorozva megkaphatod, hogy mennyi az általad preferált módosított inflációt, ami viszont valószínűleg csökken azoknak az áruknak és szolgáltatásoknak az inflációs hatásával, amit nem veszel meg, mert albérletet fizettél a pénzből.

"mert többet költünk gázpalackra, mint lakásbérletre..."
Hát amennyire én tudom a lakbér szerepel a fogyasztói kosárban, csak sokak szerint túl alacsony súllyal:

"A lakbér ugyan szerepel benne, de csak 1,248 százalékos súllyal, és a"
"Ez a helyzet részben azért alakult ki, mert a lakáshitelre kifizetett törlesztő részletek a statisztikában beruházásnak minősülnek, így nem számítanak a fogyasztói költések közé. A lakbér igen, de ehhez ezért nem rendelnek olyan nagy súlyt, mert az emberek többsége Nyugat-Európában is a saját ingatlanjában él, még ha kisebb arányban is, mint Magyarországon."

Szóval nekem nagyon úgy tűnik, hogy számoltak a bérleti díjjal, számoltak a közös költséggel, a lakásfelújítással, a szemétszállítási díjjal is. Gondosan számoltak vele, bár vitatkozni lehet, hogy miért ekkora súllyal és miért nem akkorával.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 22:45:00

@arthurthedent: látom, megértetted a lényeget.
Mondd, nem vagy te NER pozitív?

Ez egy példa volt arra, hogy a vásárlòi kosarat manipulálják. Nem feltétlen adathamisítási célból.
Nem, nem igaz , hogy sokan laknak saját tulajdonban nyugaton. Magas a magántulajdon aránya, de ez nem jelenti, hogy abban is lakik.
Így kell híreket félremagyarázni...

De még mindig: a példa bebizonyítja azon állításomat, hogy a vásárlói kosár nem egységes, hogy a mindenkori kormány , illetve ksh alakìtja, tehát országonként eltér, ìgy az országok inflációs adatai is eltérnek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 22:46:53

@arthurthedent: és nem, nem az a kérdés, én mit tennék bele.
A lakásbérlést kivették, a PB palackot betették....

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 22:54:02

@arthurthedent: "úllyal, és a"
"Ez a helyzet részben azért alakult ki, mert a lakáshitelre kifizetett törlesztő részletek a statisztikában beruházásnak minősülnek, így nem számítanak a fogyasztói költések közé. A lakbér igen, de ehhez ezért nem rendelnek olyan nagy súlyt, mert az emberek többsége Nyugat-Európában is a saját ingatlanjában él"

Amúgy nem érzed benne a cinizmust?
Átpántlikázzuk a lakástörlesztést, mindjárt nem fog az inflációban megjelenni..
De tényleg, ha keresel 400 ezret, a törlesztőd 100 ezerről 140 ezer lesz, ugyanannyi pénzed marad másra?
A lakbér egyértelmûen csökkenti a fogyasztásra fordítható keretet szerintük, de "elhanyagolható".

A PB palack viszont egyre jelentősebb tétel lehet, nyilván többet költ a lakosság PB palackra, mint lakásra.

Idiótának kell lenni, hogy elhidd.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 22:55:30

@arthurthedent: a lakbér és a törlesztőrészlet között amúgy van némi különbség. Tisztában vagy vele?

arthurthedent 2022.04.18. 23:16:19

@Igazamvanvagyigazamvan?: "a lakbér és a törlesztőrészlet között amúgy van némi különbség."

A lakásbérlásről volt szó. A lakásbérlésről mondtad, hogy kivették, én arról mondtam, hogy nem vették ki. A törlesztőrészlet kapufatologatás, nem arról volt szó.

Igen, tudom, hogy van különbség, mindenki tudja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 23:29:36

@arthurthedent: "A lakbér ugyan szerepel benne, de csak 1,248 százalékos súllyal, és a"
"Ez a helyzet részben azért alakult ki, mert a lakáshitelre kifizetett törlesztő részletek a statisztikában beruházásnak minősülnek, így nem számítanak a fogyasztói költések közé. A lakbér igen, de ehhez ezért nem rendelnek olyan nagy súlyt, mert az emberek többsége Nyugat-Európában is a saját ingatlanjában él, még ha kisebb arányban is, mint Magyarországon."

Erre hivatkoztál. Tehát a lakbér szerepel benne, de nagyon kis súllyal..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 23:39:28

@arthurthedent: ", akik nem költenek lakásbérlésre és így a 10 család jövedelmének 5%-át költi lakásbérlésre

Ezzel szemben 1.248%-kal esik latba...míg a PB palack szerepel a kosárban, hisz jelentős a családok költése ...

arthurthedent 2022.04.18. 23:56:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Ezzel szemben 1.248%-kal esik latba...míg a PB palack szerepel a kosárban, hisz jelentős a családok költése ..."

Én csak hasraütésszerűen mondtam ezt az 5%-ot. Nem tudom, hogy a KSH hogyan számolt, lehet, hogy a saját ingatlanban lakóknak magasabb a költése, lehet, hogy nem mindenki költi a pénze felét albérletre, nem tudom. Az is lehet, hogy a bérleti díj alulreprezentált.

arthurthedent 2022.04.18. 23:59:43

@Igazamvanvagyigazamvan?: "de nagyon kis súllyal.."

Hát nem tudom mennyire igaz a "nagyon" kis súly. Aki albérletbe lakik, annak nagy súllyal jelentkezik a bérleti díj, de 100 családból csak kb. 8-nak nincs saját ingatlanja és vannak köztük még szívességi lakáshasználók is. Szóval ha te havi 120 000 forintot költesz bérletre az átlagosan családonként lehet vagy 10 000, neked sok, de az ország szempontjából egyáltalán nem sok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 23:59:51

@arthurthedent: de lényegtelen is. A lényeg, hogy más a kosár összetétele, mint más országokban, és a kosár összetételét évente változtathatják.
Azaz, az infláció mérése a vásárlói kosáron alapul, ami manipulált( nem feltétlen rossz értelemben).

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 00:01:17

@arthurthedent: igen, egyértelműen többen laknak albérletben, mint ami a statisztikákból hivatalosan látszik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 00:04:26

@arthurthedent: a 10 ezer az bizony a nettó átlagkereset 3%-a...nem 1.2.

alöksz róz 2022.04.20. 16:06:57

@arthurthedent: "kapufatologatás" - ez a hobbija :-)

alöksz róz 2022.04.20. 16:10:47

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Nem, nem igaz , hogy sokan laknak saját tulajdonban nyugaton" - mert határozottan állítod? :D
az eurostat szerint igaz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 23:18:50

@alöksz róz: úgy hiszem, belinkeltem . Németország 48%.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 23:20:29

@alöksz róz: "all Member States, except for Germany, owning is most common. In Germany’s case, half of the population lived in a household owning their home and the other half in a rented home. The shares of homeownership were lowest also in Austria (55%) and Denmark (59%)"

Na, most röhöghetsz. Magadon.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 23:24:08

@alöksz róz: mellesleg az Eurostat private householdról beszél. Ugye, mondanom se kell, hogyha van egy ház a férj nevén, egy másik a feleség nevén, akkor az nem jelenti azt, hogy külön élnek?
süti beállítások módosítása