wagmg

wagmg

Oroszországnak nem volt más választása

2022. április 14. - arthurthedent

Van itt egy dolog, ami nekem teljesen nyilvánvaló. Nem is hoztam szóba, nyilvánvaló, biztos másoknak is az, miért kellene feleslegesen szaporítani a szót? Nos, kell. Sajna szükség van rá.  

Amikor kicsi gyerek voltam az általános iskolában (voltam vagy mittudomén, 8-10 éves) volt egy tohonya nagy böszme iskolatársam. Vagy egy fejjel volt magasabb mindenkinél, nagy hájfejű durung volt. Volt neki egy bazi nagy fa vonalzója, fémbetétes, jó súlyos. 

Namost ennek az agresszív kis disznónak sajnos nagyon sokszor nem volt más választása mint elővenni ezt a vonalzót és rendet tenni vele. Sajnos meg kellett rendszabályoznia a többieket, merthogy őt igen sokszor provokálták. Nem volt más választása mint keményen fellépni, kemény választ adni, odacsapni, rendet tenni.

Nekünk többieknek mindig volt más választásunk. Bocsánatot kértünk, félreálltunk, megbeszéltük a problémákat, elfutottunk. Minket valahogy soha nem provokáltak, nekünk soha nem kellett rendet tenni, másokat rendszabályozni. Volt választásunk.

Ugye ismerős? Putyinnak van vagy egymillió katonája, sok száz tankja, ágyúi, rakétái, sok ezer atomfegyvere. Választása viszont tényleg nincs, mindig provokálják, sajnos nem tehet mást, menni kell rendet tenni, kemény választ kell adnia. 

Azt javaslom Putyin elnök úrnak, hogy szerelje le az atomfegyvereit, olvassza be a régi tankokat, a régi ágyúkat. Mindjárt lesz más lehetősége, mindjárt felhagynak a többiek az örökös provokálással, azonnal lesznek mindenféle más módszerek is a problémák megoldására.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr2317807913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2022.04.16. 01:42:19

@Jozef Pockna:

Fidernyákék átlapátoltak 300 ezer szavazatot a fidesshez és már meg is lett a Lukasenkoi választási eredmény. Mindent elmond, hogy miközben Budaoesten kiirtották a fidesst, addig azt akarja felcsúti Lukasenko eladni, hogy egy lépéssel Budapesten túl mindenki szellemi fogytékos, mindenki putyini világot akar magának.

Eközben a helyzet az, hogy totális fidesstől való függést épitettek ki vidéken, minden államilag alkalmazott függ a fidesdtől, alternatív állása nincsen. A vállalkozót bármikor ellehetetlenitheti a NAV. Stb. Ezek után hidd el, hogy vidéken vannak valódi ellenzéki pártok, valódi ellenzéki szavazatszámlálók, meg valódi ellenzéki szavazatok.

birkamenet 2022.04.16. 01:50:30

@GyMasa:

Mondd te agyatlan bulgár birka, amikor áprilisban meglesz az éves államháztartási hiány terv 100%-a, ugye szarik erre a Győzike IQ-d, mert azt az orbán hozta össze, akkor tehát az f.sza?

De legalább én is örülök majd, mert élvezet lesz látni, amikor orbán júniustól ontja majd a bokrosi megszorítás cunamiját a kétharmadnyi hasznos hülye birkáira! Sebaj, majd Tóth Gabirka énekel hozzá, aztán úgy elviselhetőbb lesz.

Jozef Pockna 2022.04.16. 02:35:03

@GyMasa: nah azoknak a szamoknak fussal neki megegyszer.
Amugy ez a te velemenyed. Erdekes hogy tobbi tagorszag ellen nincs eljaras. Jo lengyelek. Vhogy tudnak egyutt mukodni. Jo okes legyen egyenranguak. Szal a nemetek vigyek ki innen az iparukat. Mi meg majd megprobaljuk feleleszteni az ikarust azt talan lesz abbol nemi penz. Meg talan tankot is gyartunk. Egyenrangu akkor leszel ha a penzed er annyit. Jelenleg hat... duborog a gazdasag miert nincs az euro bevezetve nalunk meg? Ne vedelmezd a vezirt es bandajat. Johetsz szamokkal johetsz magyarazatokkal csak magadnak hazudsz. Tudod hogy nem igy van. Tudod hogy csak propaganda az egesz. Szeretnem latni a sajat otleteid. De azok nincsenek csak az agymosast koveto memoria foszlanyok... ne ertsd felre nem a te hibad. Ezt jol csinalja a vezired. Az EU egy jo dolog!

Ménár Atya 2022.04.16. 06:32:04

@belekotty:
Értem, informatikus,és atombomba szerelők vagytok, valamint okj-s sugárfertőzés megelőző kisiparosok :D
Hát amit itt előadtál, azt bárhol elolvashatom, katonaságnál oktatták.
Persze azt is mondták ,hogy jó része marhaság, mert ha közvetlenül kapunk atom csapást, akkor tök mindegy, hogy belenézel vagy hasravágod magad, ill jobb ha nézed mert állítólag szép a gombafelhő, és pár másodperc múlva úgy is mindent kitöröl....végleg...
Ha meg nem közvetlen, akkor hiába ragasztózod be magad a palackozott vizeiddel, mert egyrészt elfogy a Zoxigéned :) másrészt meddig húzod ki egy karton vízzel, meg mint a kovid óta tudjuk a liszt-étolaj kombóval? És itt akkor nem is beszéltünk a bombák számáról, és a szennyeződés mértékéről.
Na B+, én is értek a nuclearis technológiákhoz, pont mint te meg kurafi.
Asszem most megyek is a konyhába, azt összedobok egy nyomott vizes reaktort a kádban, és már azzal főzöm a sonka-tojás menüm :D
Nagy szerencse ennek az országnak, hogy már három ilyen kiváló google szakértője van atomsugárzás esetére, mint ti meg én :D:D:D
Elárulom mi a legilyesztőbb szó egy atomfizikus szályából:
Hoppá.......
:D

Ménár Atya 2022.04.16. 06:34:10

@tiltsál ki te gyökér:
Az oroszoknál bármi létezik.
Megbízhatatlan agresszív nép.

Ménár Atya 2022.04.16. 06:40:10

@Rodney_2:
Én is pont ettől tartok, remélem nem jutnak el idáig, de sajnos már benne van a játékban ez is,legalább 40 %-al.
És ha az orosz területet kezdik támadni az ukránok usa parancsra, azt már nem fogják sokáig hagyni.
Nekünk egy mázlink lehet, hogy nagyon keleti várost baxnak szét atommal, a szél északra fúj, és közben esik az eső náluk.
Nem szeretném látni a sok okostojás brüsszelita arcát amikor ez megtörténik,és rájönnek, hogy az ő faszukkal veri az usa a csalánt, de ha esetleg összefutok ilyen Újhülye és hasonló ellenzéki ep képviselővel, esetleg országgyűlési képviselővel,magam etetem meg a radioaktív port velük, aztán két hét mulva agyon is verem őket.

Ménár Atya 2022.04.16. 06:45:26

@tiltsál ki te gyökér:
Ne hidd, a ragiszalag jobb, nyersz vele akár 3 napot is :D
Szerintem egy ilyen támadásnál , már az osztrák határőrök agyon lőnének.
Egy kovid miatt sem engedtek be, gondolod, ha a készleteik kerülnének veszélybe a menekültáradat miatt, akkor engednének?
Ez kb a sáskajárással lenne egyenlő, és akkor nem is beszéltünk még az élelmiszertermelés lepukkadásáról még, ami alapból éhínséget okozna.
Vegyél inkább páleszt, legalább vidám vége lesz, és mégiscsak hungaricum! :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 06:54:52

@Ménár Atya: Óóóó...! Látom kottyot fikázod. Nos akkor nézzük a te nukleáris fizikához való hozzáértésedet! Valami olyasmit amit nem guglirol csak úgy ki. Szóval mi is az nukleáris folyamat, amely szabályozhatóvá teszi az atomreaktorokat? Mert ugye a neutron élettartam, vagyis a sokszorozódás egyik összetevője sokkal kisebb mint amit mechanikával követni lehetne. Na lássuk, tudsz-e annyit erről mint én meg a kotty!

Ménár Atya 2022.04.16. 06:59:14

@Jozef Pockna:
Ne hallgas többet gyurcsány szónoklatot, mert pont ilyen hülyeségeket fogsz gondolni amit leírtál.
Az együttműködés nem azt jelenti, hogy nekünk azt kell csinálni amit mondanak nyugaton.
Ez volt gyurcsányék legnagyobb hibája.
Bármit mondtak, mi dupla erővel végre is hajtottuk anno.
Meg is lett az eredménye, gyakorlatilag csődbe vitték az országot.
Közműveket eladták profitorientált cégeknek , államilag garantált nyereséggel?????
Termőföldet kijátszották nyugati országoknak, amikor az élelmiszer lesz az új arany pár éven belül????
Vágd ki a gyümölcsösösd, a szőlőd, fizet érte a nyugat, mert ezek úgy sem kellenek senkinek, ez volt a fletó propaganda.
Jelzem bármennyi szőlőt eladnak ami terem, már lábon eladják a gazdák.
Szóval fletóék önként lőtték magukat tökön nyugati csettintésre, hát orbi meg nem ilyen.
És igaza van, ami jár, az nem adomány, hanem szerződési kötelezettség, persze elég egy mondvacsinált problémára hivatkozni, mint a melegek jogainak megsértése, és máris lehet hivatkozni miért nem fizetjük ki azt a pénzt aminek ehhez semmi köze.
Tényleg, a hetes cikkely szerint eljárást miért is nem indították meg?

Ménár Atya 2022.04.16. 07:02:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Látom érted az iróniát :D
Na igyál még egy kv-t :D
Amikor bombák robbannak, már nem sokat ér a te hozzáértésed, sőt még Teller Ede tudománya sem.
Én már két hete felhúztam a kotont, legalább ott ne érje majd por a szervem :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:07:04

@Ménár Atya: "mert egyrészt elfogy a Zoxigéned" Egy 5x5 ös szoba levegője napokra elég, kb egy hétre is. Az alatt a rövid felezésű izotópok nagy része elbomlik, a neutron emisszió a transzuránokból szinte megszűnik, az maradvány radioaktivitást adó cézium, jód, stroncium, technécium mind megkötődik. Fingod nincs róla csak dumálsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:07:59

@Ménár Atya: Nem arról volt szó, hogy Budapest kap atomot, hanem az ukrajnai szennyezés jön ide.

Ménár Atya 2022.04.16. 07:08:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Elárulom mi a legilyesztőbb szó egy atomfizikus szályából:
Hoppá.......
:D"
Na azt hiszem nekem is kell még kv ,
Elértem az ellenzéki képviselők szintjét :D
24.hu/belfold/2019/02/19/kunhalmi-agnes-helyesiras/
Szályba folytanám :D:D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:11:19

@Ménár Atya: "Termőföldet kijátszották nyugati országoknak, amikor az élelmiszer lesz az új arany pár éven belül????"

Aha. Ki kapják a legtöbb agrár támogatást? Szóval kiknek a kezében a termőföld?

"Kik kapták a legtöbb agrártámogatást? Csányi, Mészáros, Bódi a 2020-as sorrend"
telex.hu/gazdasag/2021/12/21/kik-kaptak-a-legtobb-agrartamogatast-csanyi-meszaros-bodi-a-2020-as-sorrend

Ménár Atya 2022.04.16. 07:14:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Erről írtam, csak nem figyeltél.
Most komolyan, ha ott atomcsapás lesz, több tényező fog számítani.
Ha kicsi, és messze akkor mázli, lehet ragasztózni meg vizeletet inni ha kell.
Ha nagy, és erre hozza a szél akkor szopás, még a magasság sem mindegy hol robbantanak.
Akkor olyan terhelést kapunk, hogy nem nagyon lehet mentesíteni.
Ha pedig az országot éri csapás, akkor -pina-pálinka kombó, ha marad idő még rá.
Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy ezt felfogja az ember, maradjunk annyiban, hogy inkább elkerülni kellene.
Csak épp nem az a módja, hogy orosz területet kezdünk támadni.
Bár logikusan előbb vegyi fegyvereket vetnének be, szerintem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:14:15

@Ménár Atya: "Szályba folytanám :D:D"

Ezt szoktad mondania ministráns fiúknak? Na mi lesz azzal reaktor szabályozással? Nem tudod? Esetleg olvassál valamit Szatmáry professzortól!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:16:05

@Ménár Atya: "Most komolyan, ha ott atomcsapás lesz, több tényező fog számítani.
Ha kicsi, és messze akkor mázli, lehet ragasztózni meg vizeletet inni ha kell.2

Aha. Szóval már hátrálsz ki. De kottyot tudtad fikázni, aki leírta hogy kell viselkedni ha a sugárterhelést minimalizálni akarod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:19:03

@Gógita: "Miután szemmel láthatóan nem itt élsz, nem tök mindegy mindez neked???" A külhoni szavazatokról is ez a véleményed?

Ménár Atya 2022.04.16. 07:20:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Itt nem az agrártámogatásról van szó, ne hadoválj mellé, nem erről beszéltem.
Nem lehet külföldi tulajdonban a termőföld.
Van erről példánk a saját történelmünkben, és máshol is.
Pl a kv termesztők , banán termesztők, amerikai angol,francia kézben termelnek, a melósok szarért-hugyért dolgoznak a saját országukban mint rabszolgák, persze kapnak 10 centet.
Aztán ezt a kv-t megveheted 3-10 dollárért az usában, euban.
Na ezért helyes, hogy a termőföldünk nem eladó.
Teljesen mindegy, kinek a kezében van az országon belül, ez csak marakodás kérdése lesz max, de ne m tudják kivinni aa termést ha nem akarjuk, és annyiért adjuk amennyiért akarjuk, nem amennyit löknek érte.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:22:28

@Ménár Atya: Most megyek. Sajna, nukleáris mérnökként a töredékét keresném idehaza, mint amit informatikusként, külföldi bankokat kiszolgáló multik perkálnak. És azok a rohadt pénzéves bankok hétvégeken szoktak verziót váltani. Most megyek GDP-t termelni...

Ménár Atya 2022.04.16. 07:23:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Semmiféle hátrálás, amit leírt, kb 40 éve tudom, csak épp nem szeretnék eljutni idáig.
Amit pedig a katonaságnál oktattak, hát maradjunk annyiban ,őszinte kiképző őrnagyunk volt, és nem sok lehetőséged marad, egy komoly támadásnál.
Amúgy eredetileg arról szólt a mondandóm,, hogy ezt valahogy el kell kerülni, és nem kiprovokálni valakiknek 10000 km távolságból.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 07:24:31

@Ménár Atya: "Nem lehet külföldi tulajdonban a termőföld." - "Termőföldet kijátszották nyugati országoknak, amikor az élelmiszer lesz az új arany pár éven belül????"

Néhány percen beül meghazudtoltad saját magad. Na jó! Méreten aluli vagy, visszadoblak. Csá!

Ménár Atya 2022.04.16. 07:24:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Hajrá, kell egy új szárny a főnöknek a karmelitában :D

Ménár Atya 2022.04.16. 07:27:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tévedsz, csak lassú az agyad.
Fletóék kijátszották, orbánék meg megszüntették ezt a lehetőséget.
Na menj ezen gondolkodni, néhány perc alatt csináltál ismét hülyét magadból, de betudom az ünnepi láznak most kivételesen.
Jó munkát. :)

Jozef Pockna 2022.04.16. 07:40:56

@Ménár Atya: de jo is hogy olcsobb most a magyar csirke... ugye? Meg ugye a gyori polgarmester botranya... Nem olvasgatom a ferit eppugy utalom mint a vezirt. 4 evvel ezelotti valasztason lett volna lehetoseg mindkettot elzavarni a pecsaba... csak mint akkor is most is a 13ik havi nyugdij meg egyebb "vesztegetesek" elvakitottak a szavazokat... elvezzek a jelen helyzetet mert nem tudjak mit hoz a holnap. Arra senki nem valaszolt miert is szar a forint ha mar olyan jol manoverezik a vezir...

Ménár Atya 2022.04.16. 08:03:18

@birkamenet:

Ne erőlködj te ostoba Fitymatyi,
egyrészt mert baromságokat beszélsz, másrészt meg mert beégtél az összes marhaságoddal együtt :))
Hallottad, hogy orbi bilincsbe verve ül jákob miniszterelnök előszobájában? :D:D
Jelzem, a valóság az, hogy 4 évig Dr. Orbán Viktor a te miniszterelnököd :D:D
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=633

Ménár Atya 2022.04.16. 08:08:49

@Jozef Pockna:
Miért lenne szar a forint?
A mostani kilengés a háborúnak köszönhető.
De ha mondjuk a 2009 februárit nézed az átlag jövedelemhez
És a 2021 februárit az átlag jövedelemhez, hát kijön, hogy több eurót vehetsz érte most.
Átmosta az ATV az agyad láthatóan.
Valóban 13. havi vesztegetés volt....2006-ban :)

Az a baj cimbora, hogy te vagy nem itt élsz, vagy sima nyugger vagy, és már nem nevelsz gyereket.
A jelenlegi rendszer sokkal jobb egy gyerekes szülőnek, és ez mindennél többet számít.
A maszop-szadesz csak nyugdíjas szavazókat vett, bele is buktunk az ostoba döntéseikbe, csődbe vitték az országot.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 09:29:47

@CoolKoon: "Mit ér az ötödáron működő fegyver ha kevésbé pontos, és pl. kegyetlenül melegszik?"
Kérdezd a németeket Sztálingrádnál.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 09:46:27

@bordon: nem az volt a kérdés, ki volt a kezdeményező. Ukrajnát sem az USA támadta meg.
" a hírt, hogy Oroszország nemcsak az ILIÁ állásait bombázza Szíriában, Ibadi „hihetetlennek” nevezte. Azt is hozzátette: az ILIÁ soraiban jelenlegi információk szerint közel 2 ezer orosz állampolgár harcol. Ha ezek a fegyveresek később hazatérnek Oroszországba, az komoly fenyegetést jelent a moszkvai vezetésre nézve is.
Oroszország bejelentette, hogy ha erre az iraki kormánytól felkérés érkezik, illetve az ENSZ Biztonsági Tanácsa úgy dönt, akkor megvizsgálhatják a lehetőséget, hogy az ILIÁ iraki célpontjai ellen is légicsapásokat hajtsanak végre"

Mindkét fél részt vett ezekben az összetűzésekben. Szíriában vegyifegyvert is bevetett az orosz, tehát nem tartom meglepőnek, hogy most is háborús bűnöket követnek el. Hisz azok nélkül képtelenek elérni céljaikat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 09:56:23

@Ménár Atya: ".
De ha mondjuk a 2009 februárit nézed az átlag jövedelemhez
És a 2021 februárit az átlag jövedelemhez, hát kijön, hogy több eurót vehetsz érte most"

Jajj!
Van itt pár probléma: az átlagbér és átlagjövedelem nem ugyanaz. A forint belföldi vásárlóereje és devizaárfolyama nem ugyanaz.
Az átlag az a társadalom egészére vonatkozik, ha több a mahasabb jövedelmű, akkor több alacsony jövedelműt bír el.
A vásárlóerő számítása a vásárlói kosáron alapul, ami mesterségesen alakítható.
Csupán egyetlen szempontból nem lehet vizsgálni fejlettséget.
Az EU segíj többszöröse most, a 2009 előttinek, a 2008-as válságot ki kéne hagyni a számításból, teljesen más jellegű volt, mint a mostani, egyébként pedig bebaszna, ha nem lett volna fejlődés!!!

Jozef Pockna 2022.04.16. 10:10:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez igy van. Gane egy dolog ez akar melyik oldalrol is nezzuk. Azert akar a Vezir hogy szapordjunk csak mire? Babavarohitelre? Netan Csok? Netan igyen hitelre? Majd ha felnovunk akkor meg diakhitelre megint?? El van ez baszva ugy ahogy mondja a vezirnek se erdeke hogy jo legyen. Nem koll a feri rendszere se egyaltalan de ez se jobb csak mar 12 eve van... belefasultak az emberek... es k anyjat jokor jott neki ez a haboru is... mazlista diszno

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 10:21:22

@Jozef Pockna: attól függ, hova fut ki a háború, ki nyer Franciaországban, és .merre alakul az EU.
De úgy tűnik, Orbán sem a régi már. A szerbiai látogatásán, amikor az üres állomásnak integettek, arról panaszkodni a szerb(!) elnöknek, hogy mi, magyarok, itt a szlávok tengerében...
Minimum öngól.

Jozef Pockna 2022.04.16. 10:27:41

@Igazamvanvagyigazamvan?: ne aggodjon van arra egy Turk tanacs!
Ha a haboru veget er es teszem azt Putyin bab kormany veszi at az uralmat nem felo esetleg hogy gaz meg olajarral zsarolja kis orszagunkat?
Ha a haboru veget er es a Zselenszkij veszi at a stafeta botot nem felo hogy az ukran majdani prpaganda gepezet szepen lefesti a magyarokat mint megtestesult ordog? ( meg nem EU tagok, de gondolja vegig ugyanezt ha EU tagok lesznek)

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 10:31:24

@tiltsál ki te gyökér: ezt a háborút nem ugyanúgy vívják. Sztalingrádnál az orosz azért verte vissza a németeket, mert vágóhídra küldte az embereit. Puszta létszámfölény az ok. Csakúgy, mint a későbbiekben.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 10:33:46

@Jozef Pockna: jó, ebből nekem nem jön le sem az, hogy mázlista, sem az, hogy okos dolog pont egy szerbnek panaszkodni a szlávok tengeréről...

arthurthedent 2022.04.16. 11:09:43

@Gógita: "Feleslegesen. Mert már régen megkötötték volna a békét, ha nem az USA/nyugat proxy háborúját vívatnák meg az ukránokkal."

Zseniális. Gondolom a korcsmába hagyod magad megbicskázni nehogy már verekedés legyen belőle. Hamarabb végevan nemde? :D

Gondolom ha a te lányodat erőszakolnák akkor is azt követelnéd, hogy ne álljunk már ellen, van még két másik lányom a másik városban is? Vagy csak az ukránoktól várod ezt el?

arthurthedent 2022.04.16. 11:15:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: "A vásárlóerő számítása a vásárlói kosáron alapul, ami mesterségesen alakítható."

A laikusok azt hiszik, hogy a vásárlói kosárt hasraütés szerűen alakítják ki és így vígan manipulálják a végeredményt. Ez persze nem így van, a kosár nem tetszőleges dolgok összedobálásából áll össze.

Szóval végeredményben az van, hogy kritizálod a statisztikusokat, hogy "de g.ci vagy, de ostoba vagy, hogy így csinálod" és ha tényleg beszélnél valakivel, akit kritizálsz az megmondaná, hogy "miről beszélsz b+, hát nem úgy csináljuk, de h.lye vagy öregem". :D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.04.16. 11:16:35

@Ménár Atya: "A maszop-szadesz csak nyugdíjas szavazókat vett, bele is buktunk az ostoba döntéseikbe, csődbe vitték az országot."

Hazudsz, nem volt csőd.

arthurthedent 2022.04.16. 11:18:25

@Jozef Pockna: "az ukran majdani prpaganda gepezet szepen lefesti a magyarokat mint megtestesult ordog?"

Nem kellene lepaktálnunk az ördöggel, nem kellene üzletelgetni vele, nem kellene mentegetni a sajtóban, akkor nem festenének ilyen képet rólunk.

Jozef Pockna 2022.04.16. 12:37:53

@arthurthedent: akkor putyin a szent. Kina meg az isten. Es a kozos tobszoros az Usa.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:32:49

@Igazamvanvagyigazamvan?:
"Az átlag az a társadalom egészére vonatkozik, ha több a mahasabb jövedelmű, akkor több alacsony jövedelműt bír el."
Na, ezért is volt az, hogy az elégedetlen tömegek, akiknek olyan rohadtul alacsony a fizetésük jól elzavarták a kormányt. Ja, nem.

"A vásárlóerő számítása a vásárlói kosáron alapul, ami mesterségesen alakítható."
Csupán egyetlen szempontból nem lehet vizsgálni fejlettséget."
Igen, persze, az ilyen eurostatok meg nemzetközi minősítők azért vannak, hogy leszard őket, és a saját reprezentatív felmérésed ("minden szar éhenhal a nép') nyomassad ezerrel.

"Az EU segíj többszöröse most"
Az EU nem segíjt ad, te szerencsétlen.

"a 2008-as válságot ki kéne hagyni a számításból","
Azért olyan jó, hogy Fletó összes baromságát el lehet azzal fedni, hogy dehát válság volt, Orbán nyakába meg mindent oda lehet tenni.
Ezzel egy nagy probléma van. A 2006ban elhangzott beszéd, ami alapján elkúrták, meg hazudtak meg trükköztek. És akkor sehol sem volt még 2008.

"egyébként pedig bebaszna, ha nem lett volna fejlődés!!!"
Várj! Akkor volt? Nem négymillió éhező családról pofáztatok még 4-5 éve?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:45:27

@arthurthedent:
"Nem kellene lepaktálnunk az ördöggel, nem kellene üzletelgetni vele, nem kellene mentegetni a sajtóban, akkor nem festenének ilyen képet rólunk."
Na, azért csak előjött a benned szunnyadó csicska :D:D:
Nem kellene üzletelni az orosszal? Hát tényleg. A gáz, olaj, fa, vas meg megterem a Lipótvárosban, mi?
Mentegetni? Tudod az van, hogy bazmeg nincs olyan a világban, hogy ha te elmeséled, hogy szájbavertek, akkor ne kérdezné meg mindenki, hogy miért.
Megkérdezi az akinek meséled, megkérdezi a rendőr, a bíró, a mindenki. Na, ez alól kivétel az ukrán konfliktus, ott ne kérdezzen senki semmit, falja be ezerrel amit az ukrán média elétesz. Kijev fantomja már hetek óta le sem száll, az oroszok már egy hónapja szomjaznak meg éheznek, de azért erőszakolnak, a Kígyó szigetiek meg hősiesen feltámadtak.
De nyilván orosz propagandát folytat az, aki nem hiszi el, hogy a halála előtt az orosz az anyjával csetel és épp arról beszél, hogy mennyire sajnálja, hogy Ukrajnában van. Baszki, mint egy rossz film. Izé, várj. Nincs az ukrán kormányban forgatókönyvíró? Csak kettő...

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:46:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Hazudsz, nem volt csőd."
Ja, mert Gordonka aláírt bármit amit az IMF odatolt. NA, azért nem volt csőd. Hogy aztán 2010-15ig lehessen államcsőddel riogatni a lakosságot. Minden hónapban mondta az ellenzék, hogy már két hét, és összedől minden.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:51:37

@arthurthedent:
"Gondolom a korcsmába hagyod magad megbicskázni nehogy már verekedés legyen belőle. Hamarabb végevan nemde? :D"
Ez ám az analógia bazmeg.
Az a szó, hogy tűzszünet, fegyverletétel, megadás jelent neked bármit?
A kocsmában nincs ilyen nagy piros stop gomb, háborúban meg van. És igen, az az ügyes, aki a kocsma legnagyobbjával nem áll neki keménykedni, ha meg mégis, akkor abbahagyja az első pofon után, és nem várja meg, hogy előkerüljön az ütő meg a bicska.

arthurthedent 2022.04.16. 13:53:43

@tiltsál ki te gyökér: "Mentegetni? Tudod az van, hogy bazmeg nincs olyan a világban, hogy ha te elmeséled, hogy szájbavertek, akkor ne kérdezné meg mindenki, hogy miért.
Megkérdezi az akinek meséled, megkérdezi a rendőr, a bíró, a mindenki. "

A bíró nem tesz fel kérdéseket. Ha a védőügyvéd aki a tettest védi megkérdezi, akkor a vád tiltakozik, hogy "calls for speculation", a bíró helybenhagyja és nem kell válaszolnod.

Ha a rendőr megkérdezi, hogy miért vertek meg, akkor azt mondod neki, hogy "hülye vagy?" és nem válaszolsz. Ha a nemi erőszak áldozatától megkérdezi a rendőr, hogy "miért erőszakolták meg", akkor úgy kirúgják, mint a sz.rt.

Ha valamelyik ismerősödnek elmondod, hogy megvertek és megkérdezi, hogy miért, akkor többet nem állsz szóba vele.

Szóval ez most mellé ment, nem, az áldozatot nem kérdezzük meg, hogy miért követtek el ellene bűncselekményt, mert nem vagyunk pszichopaták és különben is, honnan tudná?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:54:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Egyébként, hogy valami értelme is legyen annak, hogy itt koptatod a billentyűket, miért nem okítasz minket, hogy tényleg ezüstnitrát kell-e, tényleg véd e valamit a ragszalag, ha beleborítok egy kanna ezüstöt a vízbe, akkor mikor lehet meginni? Kajálni esetleg mit lehet, meg mit nem?

Nem látom semmi esélyét, hogy atomcsapás lenne, de esetleg nem árt tudni az ilyesmit.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:55:32

@arthurthedent:
"A bíró nem tesz fel kérdéseket. "
DE- Csak a bíró tesz fel kérdéseket. BAZMEG ENNYIT NEM TUDSZ A MAGYAR JOGRENDRŐL?

Igazi hülye vagy bazmeg.-

arthurthedent 2022.04.16. 13:56:37

@tiltsál ki te gyökér: "Na, ez alól kivétel az ukrán konfliktus, ott ne kérdezzen senki semmit, falja be ezerrel amit az ukrán média elétesz."

Marhaság, a világ pontosan tudja, hogy oroszország miért támadta meg ukrajnák. Azért, mert szemet vetett azokra a területekre, mert oroszországhoz akarja csatolni.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:57:31

@arthurthedent:
"Ha valamelyik ismerősödnek elmondod, hogy megvertek és megkérdezi, hogy miért, akkor többet nem állsz szóba vele."
Pffff.
TE cigány vagy? Csak kérdezem. Vagy ott szocializálódtál? Mert rajtuk kívül mindenki másnál eddig az első kérdés az szokott lenni, hogy mi történt, nem az, hogy elő a bicskát, és agyonverjük Szögi Lajost.

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 13:58:11

@arthurthedent:
"Azért, mert szemet vetett azokra a területekre, mert oroszországhoz akarja csatolni."
Igen. Tényleg, az orosznak mindig is problémája volt, hogy nincs elég területe.

arthurthedent 2022.04.16. 13:58:22

@tiltsál ki te gyökér: "Csak a bíró tesz fel kérdéseket. BAZMEG ENNYIT NEM TUDSZ A MAGYAR JOGRENDRŐL?"

Én nem a magyar jogrendről beszéltem. :D De persze a magyar jogrendben sem kérdezik meg az áldozatot arról, hogy a tettes miért tette azt, amit tett. Az áldozat nem gondolatolvasó, tanőként meg csak arról nyilatkozhat, amiről tudhat.

arthurthedent 2022.04.16. 14:00:44

@tiltsál ki te gyökér: "Tényleg, az orosznak mindig is problémája volt, hogy nincs elég területe."

Nem az a bajuk, hogy nincs elég területük, hanem az, hogy az európai területeik nyitottak és nehezen védhetőek. Pont ezért támadták meg annak idején finnországot és pont ezért támadták meg most Ukrajnát. Putyin elmondta, bufferzónát akar oroszország és európa közé, hogy egy későbbi esetleges háborúban ott vívja meg a csatát.

Ezt mindenki tudja, aki egy kicsit is tájékozódott a geopolitikai helyzet felől.

arthurthedent 2022.04.16. 14:03:20

@tiltsál ki te gyökér: "Mert rajtuk kívül mindenki másnál eddig az első kérdés az szokott lenni, hogy mi történt, nem az, hogy elő a bicskát, és agyonverjük Szögi Lajost."

Tehát ha megverik a családtagodat, akkor megkérdezed, hogy "miért?"... csak szólok, hogy ezt mondtad, most meg azt mondod, hogy az a kérdés, hogy "mi történt?". Csak a biztonság kedvéért megkérdezem, te ugye fogod, hogy ez a kettő nem ugyanaz, ugye? :D

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 14:03:32

@arthurthedent:
És ugyan miért beszélsz itt, egy magyar fórumon az angolszász jogrendről? Ja, mert hülye vagy, aztán ezt rendesen benézted, és fogalmad sincs.

"De persze a magyar jogrendben sem kérdezik meg az áldozatot arról, hogy a tettes miért tette azt, amit tett. "
Arról megkérdezik, hogy mi történt. Pontosan Aztán a tettest is. Aztán a tettest megkérdezik baszod, hogy miért csinálta. Ugyanis a miért az enyhítő (önvédelem, erős felindultság) vagy a súlyosbító ( nyereségvágy, aljas indokból elkövetett) tényező.

"Az áldozat nem gondolatolvasó,"
Kivéve, ha ukrán, akkor az ő verziója létezik csak és kizárólag, ugye?

tiltsál ki te gyökér 2022.04.16. 14:05:20

@arthurthedent:
"Tehát ha megverik a családtagodat, akkor megkérdezed, hogy "miért?"."
Igen, megkérdezem.

"hogy ezt mondtad, most meg azt mondod, hogy az a kérdés, hogy "mi történt?". "
mind a kettőt megkérdem

arthurthedent 2022.04.16. 14:23:34

@tiltsál ki te gyökér: Értem. Mi normális emberek nem kérdezzük meg, hogy miért vertek meg, hogy miért erőszakoltak meg, hogy miért követtek el erőszakos bűncselekményt ellened.

arthurthedent 2022.04.16. 14:28:09

@tiltsál ki te gyökér: "Kivéve, ha ukrán, akkor az ő verziója létezik csak és kizárólag, ugye?"

Okés, nem szereted az ukránokat. Jó. Megteheted. Úgy gondolod, hogy jogos volt lerohanni ukrajnát. Jó, megteheted, jogod van hozzá.

Mi meg úgy gondoljuk, hogy putyin és mindenki, aki szerint lerohanni ukrajnát hogos volt elmebeteg pszichopaták. Nekünk meg ehhez van jogunk. :-\

CoolKoon 2022.04.16. 15:31:45

@tiltsál ki te gyökér: Ja hát erre azt tudom csak válaszolni, hogy kérdezd akkor a katyni orosz mészárosokat hogy miért nem a fantasztikus szovjet fegyverekkel végezték ki a lengyel tiszteket a német pisztolyok helyett...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 16:16:52

@tiltsál ki te gyökér: de, segíj az, mégha támogatásnak is hívják.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 16:23:10

@tiltsál ki te gyökér: @arthurthedent:
De, szerencsètlen és ostoba fidióták. Íme a KSH:
" A 2021-re vonatkozó súlyok kiszámításához – követve nemzetközi szervezetek, többek között az Eurostatnak a Covid19-járvány idejére adott módszertani javaslatait – a 2019. év adatai mellett 2020 első három negyedévének már rendelkezésre álló előzetes nemzetiszámla-adatait is felhasználtuk. A reprezentánsok – a gyakorlati lehetőségeknek megfelelően – részben becsült arányok szerint, részben egy-egy csoporton belül azonos súlyok szerint szerepelnek"

Tehát ajánlások alapján határozzák meg, mi legyen a kosárban.
Például kivették a lakásbérlés költségeit, de benne van a PB gázpalack.
Gondolom, a UK Svájc, Norvégia, Izland ugyanígy járt el. Ja, nem.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.16. 16:26:09

@arthurthedent: @tiltsál ki te gyökér:
"Az index számítása a nemzeti sajátosságok figyelembevételével történik, a kiválasztott termékek és szolgáltatások körére kötelező előírás nincs. Kötelező ugyanakkor az egyéni fogyasztás rendeltetés szerinti osztályozásának, a COICOP nemzetközi nómenklatúrának a használata"

Navazze! A hülye KSH nem tudja, mit csinál!

arthurthedent 2022.04.16. 20:39:12

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Gondolom, a UK Svájc, Norvégia, Izland ugyanígy járt el. Ja, nem."

A szokásos eljárás az, hogy megnézik az adott országban mit vesznek az emberek és mennyit. Merthogy svédországban a gulyáskrém meg a fűszerpaprika nyilván nem szerepel a kosárban, nálunk meg a savanyított herring nyilván nem olyan hangsúlyos. :D

"Navazze! A hülye KSH nem tudja, mit csinál!"
Ja, hát igen, aki az életében egyetlen bonyolult dolgot sem tanul meg az hajlamos azt hinni, hogy az általános iskolában összekapart kis tudásmorzsákkal leiskolázza a KSH-t éppen úgy mint a pénzügyminisztériumot meg a kormányt. :)

Aki meg leszigorlatozott valszámból az sejti, hogy a világ egy kicsit bonyolultabb az átlagszámításnál. :D

arthurthedent 2022.04.16. 20:46:13

@CoolKoon: Az ak-47 meg az m16 összehasonlításából kiderül, hogy

1) Az M16-al pontosabban lehet tüzelni.
2) Az M16 hatótávolsága jóval nagyobb.
3) Az M16 tűzgyorsasága jóval nagyobb.
4) A Kalasnyikov átütőereje jóval nagyobb.
5) A kalas jobban tűri a karbantartás hiányát, a mostoha körülményeket.
6) A kalas sokkal olcsóbb.
7) Az ak-47-et gyerekek is tudják használni.
8) Viszont az ak-47 sokkal nehezebb súlyra.

Mindebből látszik, hogy az M16 gyakorlatilag mindenben jobb, a kalas sz.rabb, de a sz.r igen népszerű a világ egyes országaiban.

Ménár Atya 2022.04.16. 21:30:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Dehogynem, csak épp az utolsó pillanatban kaptunk egy giga hitelt az eutól, meg az imf-től-
De cáfold ha nem így volt, és nem értéktelenedett el a forint, nem menekült a tőke, és minden jó volt meg kalács és sonka azokban az időkben unásig a megmentett deviza hiteleseknek :)
Elkúrta a gazdád, nem kicsit, nagyon, csak hogy idézzem a faszfej böszmeségeit, a trükkök százaival :)

Ménár Atya 2022.04.16. 21:46:17

@arthurthedent:
Nem akarok nagyon közbe szólni, de az AK előnye az M16-al szemben pont az igénytelensége volt vietnámban.
Ugyanis az a helyzet, hogy a háborúkat nem steril lőtéren vívják célbalövéssel, hanem mocsokban sárban porban, és ebben pont szar volt az M16.
Egy gépkarabélynál nem épp a pontlövészet számít amúgy sem, hanem a rövid -hosszú sorozatok amivel leköti az ellenséget, fedezékbe kényszeríti.
Az AK ma is félelmetes fegyver, pont ezekért a tulajdonságokért.
Persze azért volt már fejlődés más irányba más gyártóknál, de kár lenne fikázni, elég jó fegyver ennyi idő után is.
Ha nem így lenne, akkor nem adtak volna el belőle ennyit.
pontlövészetre jobb az M16, de sárban beszarik, és ez halálos kombó, ha lövik az embert.
Sok usa katona zsákmányolt épp ezért AK-t, vész esetére.

CoolKoon 2022.04.16. 21:49:08

@arthurthedent: Igen, sajnos a műszaki részleteknek nem néztem utána (mert annyira azért nem érdekel a téma), de én is ezt akartam belőle kihozni. Igen, vásárolják a Kalasnyikovot is világszerte, de attól még a két gépfegyver közötti árkülönbség nem pusztán kitaláció meg a bérszínvonalak közötti különbség, mint ahogy azt troll barátunk sejttetni próbálja (halkan teszem hozzá hogy a szovjet árszínvonalon még a szocialista Csehszlovákia se tudta legyártani annak idején az oroszok által berendelt hadieszközöket, páncélozott járműveket, miegymást, így már akkor ráfizetéses volt nekik MINDEN, amit az oroszoknak meg az oroszok parancsára a "baráti államoknak/gerilláknak" szállítottak).

arthurthedent 2022.04.16. 21:54:28

@CoolKoon: Magyarországon mindig is élt egy legenda, hogy az orosz fegyverek milyen nagyszerűek, a hadsereg milyen zseniális és milyen ötletes és persze milyen legyőzhetetlen. Mindig mesélgették, hogy az amerikaiaknak leesett az álluk, amikor meglátták, hogy az orosz haditechnika mennyire ott van.

Persze, biztos voltak ilyenek is, mára viszont már tudjuk, hogy nagyobbrészt legenda volt az egész. Azt hiszem nagyon sokan épp most értékelik át amit a második világháborúról tanultak. :(

CoolKoon 2022.04.16. 21:55:08

@Ménár Atya: "a háborúkat nem steril lőtéren vívják célbalövéssel, hanem mocsokban sárban porban, és ebben pont szar volt az M16." - Attól függ ugye. Városokban azért nincs annyi sár meg por.

"Persze azért volt már fejlődés más irányba más gyártóknál, de kár lenne fikázni, elég jó fegyver ennyi idő után is." - Amúgy az egész gépfegyveresdi eredetileg szerintem csak egy példa volt, amivel a troll kartárs azt próbálta meg illusztrálni, hogy a nyugati gyárak a hülyék, mert ötször drágábban árulják azt, amit az oroszok olcsóbban is le tudnak gyártani (ami jó nagy marhaság amúgy).

CoolKoon 2022.04.16. 21:59:56

@arthurthedent: "Mindig mesélgették, hogy az amerikaiaknak leesett az álluk, amikor meglátták, hogy az orosz haditechnika mennyire ott van." - Attól függ. A főnököm mesélte (képzett pilóta amúgy), hogy amikor az amerikaiaknak sikerült megkaparintaniuk egy-egy épen maradt szovjet vadászgépet, tényleg a csodájára jártak, hogy hogy lehet, hogy ebben vagy abban jobbak az ameriaiakénál. Később aztán rájöttek a titok nyitjára: azért voltak jobbak, mert kevéssé tartósra tervezték őket, magyarán egy-egy repülés sokkal jobban megviselte a szovjet gépeket mint az amerikaiakat.

"Azt hiszem nagyon sokan épp most értékelik át amit a második világháborúról tanultak. :( " - Azt hiszem nagyon sokan épp most jönnek rá arra, hogy amit a szüleik/nagyszüleik/dédszüleik meséltek a II. VH-val kapcsolatban az oroszokról azok mind szóról szóra igazak voltak.

arthurthedent 2022.04.16. 22:40:59

@CoolKoon: "amit a szüleik/nagyszüleik/dédszüleik meséltek a II. VH-val kapcsolatban az oroszokról azok mind szóról szóra igazak voltak."

Ugye? Nekem azt mondták, hogy amikor az oroszok bejöttek akkor rá kellett döbbenjenek, hogy a németek URAK voltak. :-o

Ménár Atya 2022.04.17. 07:00:17

@CoolKoon:
Nem tudom eredetileg miről szólt, csak a műszaki részhez szóltam hozzá.
Célba lőni biztos nem sima AK-t vennék, de utcai harchoz elég megbízható.
Amúgy abban igazad van, hogy az orosz fegyverek a 80-as évek végére elavultak eléggé.
De eltelt 30 év, és igazából nem sokat tudunk a fejlesztéseikről.

arthurthedent 2022.04.17. 12:06:39

@Ménár Atya: A kalas 1947-es, az m16 pedig 1957. Ha a kalasnyikov elavult az m16-hoz képest, akkor nem a 80-as évek óta, hanem 1957 óta.

CoolKoon 2022.04.17. 13:54:57

@Ménár Atya: "De eltelt 30 év, és igazából nem sokat tudunk a fejlesztéseikről." - Már hogyne tudnánk, figyeli azt a konkurencia rendesen. Ha pedig ennek ellenére sem tudnak sokat, akkor az azért van, mert nem nagyon volt ilyen (ami persze hülyeség, mert Mo-n is jelentek meg a Kalasnyikov fejlesztéséről újságcikkek).

RHalacska 2022.04.17. 18:19:32

@GyMasa: gondoltam a Google használata megy. itt a link, tanulságos életút en.wikipedia.org/wiki/Scott_Ritter

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 01:32:37

@arthurthedent: igen, és itt van némi eltérés a terminológiában. De a lényeg a lényeg, csak ajánlás van, nincs egységesen megszabott fogyasztói kosár.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 01:35:56

@arthurthedent: "laikusok azt hiszik, hogy a vásárlói kosárt hasraütés szerűen alakítják ki és így vígan manipulálják a végeredményt. Ez persze nem így van, a kosár nem tetszőleges dolgok összedobálásából áll össze."

Pont azt írtam, hogy nem hasraütés szerűen, hanem manipulatívan.

arthurthedent 2022.04.18. 13:25:10

@Igazamvanvagyigazamvan?: "De a lényeg a lényeg, csak ajánlás van, nincs egységesen megszabott fogyasztói kosár."

Nincs egységes fogyasztói kosár, mert nincs egységes fogyasztás. Nem olyan bonyolult ám ez. A fogyasztói kosárba azt szokás betenni, amit az emberek fogyasztanak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 15:34:25

@arthurthedent: bizony nem bonyolult. De nem fogod fel mégse...

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 15:36:42

@arthurthedent: bizony, a lakásbérlés kivéve a kosárból, a pb palack viszont bekerült, nyilván azèrt, mert többet költünk gázpalackra, mint lakásbérletre...

arthurthedent 2022.04.18. 20:58:04

@Igazamvanvagyigazamvan?: "bizony, a lakásbérlés kivéve a kosárból"

Te máshogy számolnád az inflációt, te beletennéd a lakásbérlést is. Rendben van. Értem. Szerinted sokkal magasabb az infláció aránya mint amennyit kiszámolnak. Értem.

Magyarországon a lakosság mintegy 91-92%-a saját ingatlanban lakik. Ha a jövedelmed felét költöd lakásbérlésre, akkor van még mellett 9 család, akik nem költenek lakásbérlésre és így a 10 család jövedelmének 5%-át költi lakásbérlésre és ha felmegy az albérletár, akkor 0.05-el megszorozva megkaphatod, hogy mennyi az általad preferált módosított inflációt, ami viszont valószínűleg csökken azoknak az áruknak és szolgáltatásoknak az inflációs hatásával, amit nem veszel meg, mert albérletet fizettél a pénzből.

"mert többet költünk gázpalackra, mint lakásbérletre..."
Hát amennyire én tudom a lakbér szerepel a fogyasztói kosárban, csak sokak szerint túl alacsony súllyal:

"A lakbér ugyan szerepel benne, de csak 1,248 százalékos súllyal, és a"
"Ez a helyzet részben azért alakult ki, mert a lakáshitelre kifizetett törlesztő részletek a statisztikában beruházásnak minősülnek, így nem számítanak a fogyasztói költések közé. A lakbér igen, de ehhez ezért nem rendelnek olyan nagy súlyt, mert az emberek többsége Nyugat-Európában is a saját ingatlanjában él, még ha kisebb arányban is, mint Magyarországon."

Szóval nekem nagyon úgy tűnik, hogy számoltak a bérleti díjjal, számoltak a közös költséggel, a lakásfelújítással, a szemétszállítási díjjal is. Gondosan számoltak vele, bár vitatkozni lehet, hogy miért ekkora súllyal és miért nem akkorával.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 22:45:00

@arthurthedent: látom, megértetted a lényeget.
Mondd, nem vagy te NER pozitív?

Ez egy példa volt arra, hogy a vásárlòi kosarat manipulálják. Nem feltétlen adathamisítási célból.
Nem, nem igaz , hogy sokan laknak saját tulajdonban nyugaton. Magas a magántulajdon aránya, de ez nem jelenti, hogy abban is lakik.
Így kell híreket félremagyarázni...

De még mindig: a példa bebizonyítja azon állításomat, hogy a vásárlói kosár nem egységes, hogy a mindenkori kormány , illetve ksh alakìtja, tehát országonként eltér, ìgy az országok inflációs adatai is eltérnek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 22:46:53

@arthurthedent: és nem, nem az a kérdés, én mit tennék bele.
A lakásbérlést kivették, a PB palackot betették....

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 22:54:02

@arthurthedent: "úllyal, és a"
"Ez a helyzet részben azért alakult ki, mert a lakáshitelre kifizetett törlesztő részletek a statisztikában beruházásnak minősülnek, így nem számítanak a fogyasztói költések közé. A lakbér igen, de ehhez ezért nem rendelnek olyan nagy súlyt, mert az emberek többsége Nyugat-Európában is a saját ingatlanjában él"

Amúgy nem érzed benne a cinizmust?
Átpántlikázzuk a lakástörlesztést, mindjárt nem fog az inflációban megjelenni..
De tényleg, ha keresel 400 ezret, a törlesztőd 100 ezerről 140 ezer lesz, ugyanannyi pénzed marad másra?
A lakbér egyértelmûen csökkenti a fogyasztásra fordítható keretet szerintük, de "elhanyagolható".

A PB palack viszont egyre jelentősebb tétel lehet, nyilván többet költ a lakosság PB palackra, mint lakásra.

Idiótának kell lenni, hogy elhidd.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 22:55:30

@arthurthedent: a lakbér és a törlesztőrészlet között amúgy van némi különbség. Tisztában vagy vele?

arthurthedent 2022.04.18. 23:16:19

@Igazamvanvagyigazamvan?: "a lakbér és a törlesztőrészlet között amúgy van némi különbség."

A lakásbérlásről volt szó. A lakásbérlésről mondtad, hogy kivették, én arról mondtam, hogy nem vették ki. A törlesztőrészlet kapufatologatás, nem arról volt szó.

Igen, tudom, hogy van különbség, mindenki tudja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 23:29:36

@arthurthedent: "A lakbér ugyan szerepel benne, de csak 1,248 százalékos súllyal, és a"
"Ez a helyzet részben azért alakult ki, mert a lakáshitelre kifizetett törlesztő részletek a statisztikában beruházásnak minősülnek, így nem számítanak a fogyasztói költések közé. A lakbér igen, de ehhez ezért nem rendelnek olyan nagy súlyt, mert az emberek többsége Nyugat-Európában is a saját ingatlanjában él, még ha kisebb arányban is, mint Magyarországon."

Erre hivatkoztál. Tehát a lakbér szerepel benne, de nagyon kis súllyal..

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 23:39:28

@arthurthedent: ", akik nem költenek lakásbérlésre és így a 10 család jövedelmének 5%-át költi lakásbérlésre

Ezzel szemben 1.248%-kal esik latba...míg a PB palack szerepel a kosárban, hisz jelentős a családok költése ...

arthurthedent 2022.04.18. 23:56:13

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Ezzel szemben 1.248%-kal esik latba...míg a PB palack szerepel a kosárban, hisz jelentős a családok költése ..."

Én csak hasraütésszerűen mondtam ezt az 5%-ot. Nem tudom, hogy a KSH hogyan számolt, lehet, hogy a saját ingatlanban lakóknak magasabb a költése, lehet, hogy nem mindenki költi a pénze felét albérletre, nem tudom. Az is lehet, hogy a bérleti díj alulreprezentált.

arthurthedent 2022.04.18. 23:59:43

@Igazamvanvagyigazamvan?: "de nagyon kis súllyal.."

Hát nem tudom mennyire igaz a "nagyon" kis súly. Aki albérletbe lakik, annak nagy súllyal jelentkezik a bérleti díj, de 100 családból csak kb. 8-nak nincs saját ingatlanja és vannak köztük még szívességi lakáshasználók is. Szóval ha te havi 120 000 forintot költesz bérletre az átlagosan családonként lehet vagy 10 000, neked sok, de az ország szempontjából egyáltalán nem sok.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.18. 23:59:51

@arthurthedent: de lényegtelen is. A lényeg, hogy más a kosár összetétele, mint más országokban, és a kosár összetételét évente változtathatják.
Azaz, az infláció mérése a vásárlói kosáron alapul, ami manipulált( nem feltétlen rossz értelemben).

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 00:01:17

@arthurthedent: igen, egyértelműen többen laknak albérletben, mint ami a statisztikákból hivatalosan látszik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.19. 00:04:26

@arthurthedent: a 10 ezer az bizony a nettó átlagkereset 3%-a...nem 1.2.

alöksz róz 2022.04.20. 16:06:57

@arthurthedent: "kapufatologatás" - ez a hobbija :-)

alöksz róz 2022.04.20. 16:10:47

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Nem, nem igaz , hogy sokan laknak saját tulajdonban nyugaton" - mert határozottan állítod? :D
az eurostat szerint igaz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 23:18:50

@alöksz róz: úgy hiszem, belinkeltem . Németország 48%.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 23:20:29

@alöksz róz: "all Member States, except for Germany, owning is most common. In Germany’s case, half of the population lived in a household owning their home and the other half in a rented home. The shares of homeownership were lowest also in Austria (55%) and Denmark (59%)"

Na, most röhöghetsz. Magadon.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.04.20. 23:24:08

@alöksz róz: mellesleg az Eurostat private householdról beszél. Ugye, mondanom se kell, hogyha van egy ház a férj nevén, egy másik a feleség nevén, akkor az nem jelenti azt, hogy külön élnek?
süti beállítások módosítása