wagmg

wagmg

El a kezekkel a sörömtől!

2020. augusztus 28. - arthurthedent

Tisztelt szemlélek, tisztelt Szőke Tibor!
Az alkohol nem kábítószer[1].

Az alkohol, ami a sörben van ún. depresszáns. Az, hogy "kábítószer" csak egy laikus fogalom azokra a pszichoaktív szerekre, amiket a jog büntet (azaz persze a birtoklásukat, a kereskedelmüket meg ilyeneket rendeli büntetni, de értjük miről van szó). Az alkohol fogyasztása nem ütközik törvénybe, semmiképpen nem nevezhető kábítószernek. 

A sörhast nem a sör fogyasztása, hanem az alkoholizmus okozza. Attól van, hogy a belső szervek közt felgyülemlik a víz. Az, amit ön sörhasnak gondol valószínűleg egyszerű elhízás. Nem a sör okozza, nem az alkohol okozza, nem törvénybe ütköző dolog. Apukának nem azért van nagy hasa, mert néha iszik egy-egy sört, hanem azért, mert sokat eszik, nem mozog és öregszik, azaz lassul az anyagcseréje. Mert 45 éves miközben a szervezete 25 évre "lett tervezve".

A sörivás nem elvesztegetettebb idő mint az, hogy egymással beszélgetünk, mert a cikkéből én úgy látom, hogy fogalma sincs miről beszél[1]. Miért lenne a beszélgetés jobb, ha a partnernek gőze nincs a világról, mint mondjuk inni egy sört és gondolkodni az élet dolgain?

És végül miért lenne hasznosan eltöltött idő a bibliát olvasgatni? Az elmúlt több ezer évben sokan olvasgatták a bibliát, még arra sem jöttek rá belőle, hogy mi a pestis gyógymódja vagy hogyan lehet megakadályozni azt, hogy belecsapjon a villám a templomba. Akkor már miért nem valami olyan könyvet olvasgat, amiben le van írva, hogy például milyen élettani hatásai vannak a sörnek? Vagy mondjuk milyen hatásai vannak a vallásnak?

Tessék például itt egy ábra:

religion_economy.png

Minél vallásosabb egy ország annál szegényebb... vagy fordítva? Minél szegényebbek, annál vallásosabbak?

Itt[2] találja az eredetit, itt olvasgathat róla, hogy milyen összefüggés van a vallás (azaz "bibliaolvasgatás") és a szegénység közt. A bibliában elolvashatja a beszélő kígyó legendáját, de előtte a wikipédián érdemes megnézni, hogy jó -e a beszélő kígyó legendája köré építeni az életét. Hogty hasznos -e olvasgatni...

 

[1] https://szemlelek.net/2020/08/27/jar-e_a_sor_az_apukaknak

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Wealth_and_religion

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr1516180138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása