wagmg

wagmg

A zöldek őszödi beszéde...

2020. augusztus 04. - arthurthedent

Roppant módon fel tudnak bosszantani a "zöldek" az ún. "természetvédők". Nem mintha gonosz lennék vagy nem tartanám fontosnak a természetet, a környezetünk megóvását. Persze, hogy fontos...

De az a helyzet, hogy ez a környezetvédelem dolog egy politikai mozgalom lett, ésszerűtlen, buta, öncélú, eszement mozgalom. Az a baj, hogy a legnagyobb ostobaságokat terjesztik. Lehetetlen, megoldásokat szorgalmaznak, hamis állításokat hangoztatnak, abszolút tudománytalanok, értelmetlenek. Az a helyzet, hogy ha a környezetvédelmi mozgalmak követeléseit teljesítenénk, az gyakorlatilag öngyilkosság lenne.

A modern világban döntéseket hozni, az életünket, az ország energetikai rendszerét, a gazdaságot megszervezni csakis a természettudományok segítségével, a természettudományok eredményeit figyelembe véve lehet. A "környezetvédők" azonban szemmel láthatóan semmit sem tudnak a természettudományról, nem is érdekli őket. Irracionális, irreális, logikátlan érveik vannak, sőt, nekem nagyon úgy tűnik, hogy csak ilyen érveket képesek felhozni. Egyetlen normális elképzelésük sincs. Hogyan lehet ez?

Egyszerű! A különféle műszaki megoldásokon mérnökök, természettudósok hada dolgozik. Ha valahol van egy megvalósítható, működő megoldás, akkor arra a mérnökök rájönnek, kitalálják, kidolgozzák. Ezt tanulták, ez a dolguk, ez tölti ki az életüket, persze, hogy ők fognak rájönni! Akkor viszont mi marad a zöldeknek? Mivel tudnak ők előrukkolni? 

Hát olyan dolgokkal, ami a mérnököknek eszükbe sem jutott, esetleg ami eszükbe jutott, de rögtön el is vetették merthogy nem működik.

És persze ott van az elfogultság. Akinek kalapács van a kezébe az mindent szögnek néz, aki eldöntötte, hogy a napelem a jövő, vagy a szélmalom, annak minden a napelem, a szélmalom, mindenáron azzal akarja megszervezni a jövőt. Mint például ez:

A hidrogén legfontosabb feladata, hogy az időjárásfüggő megújulós termelést kiegyenlítse. Mert annak tényleg szüksége van rá a kapacitások ugrásszerű növekedésével. És az lenne a cél, hogy a megújulók terjedését gyorsítsuk...

https://energiabox.blog.hu/2020/08/03/paks_a_hidrogentarolassal_is_teljes_zsakutca#comment-form

Lefordítva ez annyit tesz, hogy "mi használhatunk hidrogént, mert ha mi használjuk, akkor az jó, ha ti használjátok, akkor rossz". Mintha a hidrogén csak az ő elképzelésük szerint működne, mintha tényleg valamiféle előzetes céllal lett volna odakészítve a világegyetembe.

Ráadásul a dolog ennél még egy fokkal ütősebb ám. Merthogy ez a kijelentés azt is jelenti, hogy a napelemek észnélküli erőltetésével eljutottunk odáig, hogy most már hidrogén nélkül nem fog működni a dolog.

Hoppá, de hisz egész eddig ezt mondogattam, hogy a napelemek és a szélerőművek túlzott elterjedése problémás, nem működik, hogy baj lesz belőle. Mindig az volt a duma, hogy a mérnököknek kuss legyen, működik az! Most kiderül, hogy nem, nem működik, szükség van a hidrogpnre. És mi a baj a hidrogénnel?

akkor ez tulajdonképpen a már egyébként is baromi drága paksi beruházás költségeit növeli meg nagyon komolyan. Hiszen ahhoz az erőműhöz csatolnánk, ahol egyébként elvileg nincs szükség rá.

https://energiabox.blog.hu/2020/08/03/paks_a_hidrogentarolassal_is_teljes_zsakutca#comment-form

Tehát az, hogy nagyon drága. Hú, de hisz ha az atomerőműnek nincs rá szüksége, a napelemnek szüksége van rá és nagyon drága, akkor újra kellene gondolni azt a kijelentést, hogy az atomerőmű drága, a napelem meg olcsó, nem?

Logika? Végig kellene gondolni ezt nem? Merthogy még szakembernek sem kell lenni ahhoz, hogy megértse az ember, itt valahogy csak az jött ki, hogy a napelemnél valami súlyos kiadást nem vettünk figyelembe, hogy kihozzuk mennyivel olcsóbb, mint az atomerőmű, nem? Most meg elismerjük, hogy...

Na, ez azért elég őszödi beszéd hangulatú, merthogy azt mondja, hogy "hazudtunk" meg "elk.rtuk, nem kicsit, nagyon". Háddenem?

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr7416103138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása