wagmg

wagmg

A politikai megszállott...

2020. augusztus 03. - arthurthedent

Na, amiből még elegem van, az a politikai megszállott... elmondom hogyan működik!

Az igazi politikai megszállott nem tájékozott, nem rendelkezik mélyebb ismeretekkel, az csak zavarná a dologban. Felvértezi viszont magát mindenféle politikai szlogenekkel, propagandával, frappáns, egyértelmű, de igen kétes igazságértékű dumákkal.

Aztán bárki bármit mond, előveszi a legközelebbi panelt és hozzávágja az illetőhöz. Igaz, nem igaz, nem számít, az a lényeg, hogy nem állt el a szava, hogy volt mit hozzávágnia a másikhoz. Aztán ha kifogy a munícióból, akkor kitiltja a másikat a fenébe, így emelt fővel távozhat, hiszen övé volt az utolsó szó.

És a képtelenségek, amiket egy ilyen megszállott képes dobálni, na, azok nem semmik ám, azok gyöngyszemek, azokért érdemes elolvasni a hozzászólásokat!

Például miért is van egyre kevesebb szegény magyarországon?

A mélyszegények egyébként valóban"eltűntek", tudniillik azok, akik már három hónapja nem találnak munkát, azokat attól kezdve nem létezőnek tekintik. Nem kapnak semmilyen támogatást, mintha nem is élnének. Az ő nullájuk sem számít bele az átlagbérbe, mert a nyilvántartásból is törlik őket - roppant humánus módon.

Tölgyes Péter (nick)

Szóval a csávót nem érdekli, hogy a mélyszegénység nem az átlegbérről szól, hogy a mélyszegénység egy felmérés, amiből nem törölnek senki, hogy akik régóta munkanélküliek, azok egy csómó fajta támogatást kapnak, és az sem, hogy aki nem kap bért, az nem számít be az átlagbérbe, soha nem is számított. Nem érdekli, hogy amit mond az teljesen értelmetlen, neki az számít, hogy valamit beszólt.

A lőtéri kutyát sem érdekli, hogy te mennyit írsz be a KSH adatgyűjtő lapjára, a statisztikát a hivatalos adatszolgáltatásból számolják ki, amihez neked, nekem, bármely munkavállalónak semmi köze. A cégek pedig számon kérhetőek az adatpontosságért, a NAV is rajta tartja a szemét az adatszolgáltatáson.

Tölgyes Péter (nick)

No persze nem vagyok munkavállaló, viszont évek óta a KSH hivatalos adatgyűjtő helye vagyok. Megkérdezik mennyi volt a jövedelmem, mennyit költöttem közművekre, kajára, állateledelre, meg ilyenek. Nyilvánvalóan fogalma sincs arról sem, hogy a NAV természetesen nem látja a statisztikai adatokat, amiket a vállalkozások, vállalatok, magánemberek adnak. Hát az még mekkora lenne, ha úgy gyűjtene adatokat a KSH, hogy a NAV "rajta tartaná a szemét". Hú, ez már mekkora!

...továbbra is átlagbérről beszélnek. Hogy megértsd, abban benne van a közmunkás a maga hetvenezrével és Mészáros a százmillióival.

Tölgyes Péter (nick)

 A Mészáros természesen nincs benne, mert nem kap százmilliós béreket. Elég őrült lenne a nyereséget bérként kivenni, úgy leadózni. És természetesen a közmunkások sincsenek benne, de ez mindegy is.

Az átlagbér nem arra van, hogy megállapítsuk hány szegény ember van magyarországon, arra teljesen használhatatlan lenne. Az átlagbér arra való, hogy a bérek rövid távú változásait vizsgálják vele. A csávó fogja az átlagbért, megpróbálja arra használni amire nem való és aztán telekürtöli a világot, hogy DE HÁT NEM IS LEHET BELŐLE MEGTUDNI, HOGY MENNYI A SZEGÉNY EMBER!

Ja, nem lehet. Tényleg nem. Nem is arra való. De már mennyire elegem van abból, hogy van egy csomó ember, aki nem ért a matekhoz, arra akarja használni azt a keveset, amit az általánosban megtanult, amire nem való, aztán üvöltözik, hogy a matematikusok milyen hülyék, mert neki nem is működik a dolog.

 Na mindegy, ha valakit érdekelnek ennek a megszállottnak a kirohanásai, az itt[1] megtalálja őket. Engem negyed óra alatt kitiltott, mert nyilván nagyon teleráns és az ún demokratikus ellenzék tagja. El tudjátok képzelni? Kitiltani a blogodról valakit, mert más a véleménye? Csak azért, hogy tovább hülyíthesd magad?!

[1] https://nemgogol.blog.hu/2020/08/02/magyarazat_majdnem_mindenre#comment-form

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr9716102800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása