wagmg

wagmg

TV sorozatok másolásvédelme

2020. július 26. - arthurthedent

Találtam egy nagyszerű másolásvédelmet. Egyelőre még csak videófájlokkal működik, hogy egészen pontosan fogalmazzak TV sorozatok másolását akadályozza meg, de nagyon hatékony. Leírom hogyan működik!

A következő dolgokat kell tenni (legalább néhányat a sok közül):

1) Legyen a sorozatod nemzetközi, a felében beszéljenek angolul, a másik felében meg mondjuk franciául. Így azok sem tudják élvezni, akik angolul tudnak és azok sem, akik franciául. A siker érdekében választhatsz olyan nyelvet, amit még kevesebben beszélnek, lehet például dán, holland, mittudomén, egzotikus, érted?

the_head.png

Még csak találgatni sem akarok, hogy ez milyen keveréknyelven van.

2) Legyen nagyon-nagyon vontatott, például keressenek egy gyilkost mondjuk négy éven keresztül. A második rész már másolásvédett lesz, de ha az nem, a harmadik biztos. Ne történjen semmi egész évadokon keresztül, aztán a végén tedd oda, hogy "ja, a kertész volt a gyilkos, csáó".

3) Válaszd úgy a témát, hogy az senkit se érdekeljen, minél unalmasabb, annál jobb. Mondjuk szólhat a sorozat egy csajról, aki beteg módon mindenfélét lenyel. Jelentsd be midnenfelé, hogy te mekkora hatalmas témát választottál, hogy a másolást már eleve megakadályozd, így már az első epizód is védett lesz. A műsor ismertetőjében használd legalább egyszer a "boncolgatja" szót, hogy már az első epizód védett legyen!

Változat: Válassz olyan témát, amiből már mindenkinek elege van. Ezt elég nehéz megvalósítani, mert egy újszülöttnek minden vicc új, de azért el lehet érni sikereket vámpírokkal, meg nem értett tini szuperhősökkel, varázslóakadémiával.[1]

 4) Keress embereket, akik cseppet sem viccesek és cseppet sem aranyosak, de azt hiszik, hogy iszonyatos jópofák és mindenki imádja őket! Tedd rá őket a plakátra, de úgy, hogy ha lehet mindegyiknek tátva legyen a szája és nagyon-nagyon hamis, nagyon-nagyon modoros képet vágnak.

Igen hatásos megoldás, nagyon sokan használják is. Azon kevés megoldások egyike, amik már egy plakáton is működnek.

sztarok_leszunk.jpg

Hű, de nagyon jópofák vagyunk, de tényleg!

5) Az ún. "talált felvétel" megoldás. Mond azt, hogy nem voltak színészek, nem volt forgatás, csak találtál egy felvételt valahol. Az emberek nem lesznek képesek lemásolni a művedet, mert sikoltozva elrohannak nagyon messzire.

Változat: Bíztasd arra a színészeket, hogy improvizáljanak, vicceskedjenek, de mindenféle forgatókönyv meg szövegkönyv nélkül. A bemutató előtt hirdesd, hogy a film így készült! Ez a védelem egész mozifilmeket képes levédeni. 

6) Kamerarángatás. Nagyon frankó módszer, lehetőleg a sorozat első ör perce legyen egy akciójelenet, amiből semmit sem lehet látni, mert rázkódik a kamera. Az első öt perc után már bármi lehet, az már másolásvédett.

7) Kezdődjön a sorozat egy érdekes jelenettel, majd pár másodperc múlva jelenjen meg, hogy "hat hónappal ezelőtt". Utána pár másodperccel "két évvel előbb" és utána "18 nappal később". Kész, a másolásvédelem komplett, majdnem 100% biztonságot nyújt.

Változat: A sorozat fele történjen a jelenben, majdnem a fele a múltban, a maradék meg egy másik múltban. A néző előtt titkold el, hogy a kislány meg az öregasszony ugyanaz a személy. Ez a megoldás nem olyan hatékony, általában csak a második évadot védi, de kombinálni lehet más megoldásokkal így mostanában elég népszerű.

Nos, van még pár módszer, de a bemutatott példák alapján már könnyű megtalálni ezeket. Elég csak a mai sorozatokat, sokszor elég a plakátjukat böngészni és felismerhetők lesznek a másolásvédelmi praktikák.

 broke.jpg

Ó, nem tudom levenni róla a szemem, olyan mint egy tömegbaleset, szőrnyű, borzalmas, döbenetes, észbontó, de csak meredek rá üveges tekintettek, könyörgöm, legyen vége ennek a pillanatnak, lőjön már le valaki!

 

 

[1] Figyelem, a bőrökbe öltözött ún. b-szós kardozós megoldás nem működik, ezekből az emberek korlátlan mennyiséget képesek lemásolni és dédelgetni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr10016077884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása