wagmg

wagmg

A szexmunkás nem bűnös és nem áldozat?

2020. július 18. - arthurthedent

A logika, megint az a fránya logika. Lenyűgöző, hogy egyeseknek mennyire nem megy. Néha furán érzem magam, mintha valami fura párhuzamos világba kerültem volna, ahol senki sem beszéli a nyelvet... egyet sem.

Szóval az állítás: nem szabadna sem áldozatként, sem bűnösként kezelnie a törvénynek a szexmunkásokat. Merthogy ez nem helyes, nem haladó, nem korrekt. Egyszerű, nem bűnös és nem áldozat sem.

Nos, hazánk nemzetközi megállapodásokat kötött arról, hogy a prostitúciót büntetni rendeli. Szóval erről ennyit, nem elfogadható a prostitúció, erről nem lehet vitát nyitni. Oké. Premissza vagy akármi, de ezt eddig tisztáztuk.

Akkor a szexmunkás ebben a törvénybe ütköző dologban, hogy prostitúció éppen három szerepet tölthet be. Lehet vétlen kívülálló, bűnös vagy áldozat. Nyilván nem kívülálló, ez eddig megint okés. Tisztáztuk.

Válassz! Vagy bűnös vagy áldozat. Egyik sem? Na az nem fog menni. A logika megakdályozza, nincs olyan. Lehet erőlködni, okoskodni, de a "nem bűnös és nem is áldozat" egy logikai nonszensz.

Ja, csak olvastam egy cikket[1] és már megint problémázok.

[1] https://drogriporter.blog.hu/2020/07/17/az_aldozatszerep_hamis_paternalizmusa

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr1616020442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása