Van ez a csávó, amerikai, főzőcskés műsort csinál a YouTube-on. Érdemes megnézni!
Én annak idején elkezdtem öntöttvas edényekkel foglalkozni, akkor találkoztam vele. Rákerestem, hogy hogyan kell ezeket az edényeket beavatni, hogyan kell gondozni, hogyan kell sütni bennük. Nem bonyolult, de persze semmi tapasztalatom nem volt.
Kent cowboy elmondta, vannak videói ilyen edélyek kezeléséről. Aztán tovább néztem, kíváncsi voltam a receptjeire is. Azok sem rosszak, meg a dumái sem. Érdekes, hogy ezek a cowboy ételek mennyire közel állnak a magyar ízléshez. Paprika, fűszer, hús, krumpli, bab...
Kent Rollins a cowboyszakács
Mondjuk időközben szereztem némi tapasztalatot az öntöttvas serpenyők terén, de még van mit tanulnom. Meg aztán pár receptet még meg akarok próbálni a vadnyugatról is, szóval még szorgalmasan nézem a videóit, azokat is, amiket már láttam.
Ja, és amikor megjött az első öntöttvas serpenyőm rájöttem, hogy a rajfilmekben miért püfölik egymást az arcok serpenyővel. Mert ezek nem azok a gyerekes kis alu vackok, ezek komoly fegyverek ám, van súlyuk rendesen. És kitűnően működnek a gáztűzhelyen meg a kerti nyílt tűzön is. Meg gondolom a sparhelten is, de az a projekt még csak tervben van meg.