wagmg

wagmg

Lapraszerelt...

2024. október 12. - arthurthedent

Az elmúlt hetekben összeraktam pár lapraszerelt bútort. Úgy gondoltam, hogy leírok pár jótanácsot, hátha valakinek segítenek, hátha valaki hasznosnak találja őket.

Okkkés, akkort jöjjenek a lapraszerelt bútor összerakási tanácsok!

1) Az összeszerelés harmadik, negyedik órájában olyan szavak, olyan kifejezések fogják elhagyni a szádat, amiről a kis családod nem tudja, hogy léteznek. A legjobb, ha a feleséged, gyerekeid elutaznak pár napra anyuhoz. Mindenkinek jobb ez így.

Hasonló okból soha ne engedd, hogy hang- vagy videofelvétel készüljön a próbálkozásaidról, egy esetleges válóper során ezek a felvételek katasztrófális hatással lehetnek az életedre. Mindened elveszítheted... ne kockáztass!

2) Nincs olyan, hogy szimmetrikus alkatrész. Ha úgy látod, hogy bármilyen irányba be lehet valamit szerelni, akkor nyilvánvalóan reménytelenül el vagy tévedve.

3) Ha a barátaidat el akarod hívni segíteni semmiképpen ne említsd meg a "bútor összerakás" vagy "lapraszerelt" kifejezéseket!

Hazudd azt, hogy találtál a kertben egy második világháborús bombát és azt akarod hatástalanítani, akkor talán eljönnek segíteni.

4) Ha azt hazudod az országos mentőszolgálatnak, hogy Guinness rekordot kísérelsz megdönteni, akkor viszonylag kedvező áron tudsz ügyeletes mentőt bérelni. Ellenőrizd, hogy elveszített végtag konzerválására alkalmas edénnyel is rendelkeznek és ütőeres vérzésben nagy gyakorlatot szerzett mentőorvos is van a helyszínen! 

5) Jól látod, az összeszerelési utasítás románul van, kivéve, ha tudsz románul. Akkor a kopt nyelv egy eddig kihaltnak gondolt változatával lesz dolgod. A jó hír az, hogy ha megérted világhírű leszel mint Jean-François Champollion.

6) Az útmutatón található "max 35kg" helyes értelmezése "csak nem gondolod, hogy ez a három facsavar kibír 35 kilót, normális vagy?".

7) Ne félj segítséget kérni!

A világon gyakorlatilag mindenütt vannak telefonos segélyszolgálatok, akik jó eséllyel lebeszélik az embert az öngyilkosságról! Ne hidd, hogy csak a kezdőknek van ilyen segítségre szüksége, hívta a lelki segélyszolgálatot már olyan is, akinek 38 darab IKEA imbuszkulcs volt a szerszámostáskájában!

8) Már az elején tudnod kell, hogy csak úgy jöhetsz ki a dologból nyertesként, ha van ingatlanbiztosításod és felgyújtod a házadat benne a lapraszerelt bútorral. Minden más út kudarcra van ítélve, harcolj az esélytelenek nyugalmával!

9) Okkkés, ha össze lehetne szerelni nem gondolod, hogy a gyárban összeszerelték volna?! Ugye?

Hát nem tudom, talán vannak más jótanácsok is, én ezeket a gondolatokat találtam hasznosnak. Persze biztos vannak profibbak is nálam... persze!

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr5418706860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.10.14. 13:09:17

Nekem eddig hasonló gondom sosem volt...

gigabursch 2024.10.14. 20:08:37

@arthurthedent:
Mindamellett, hogy szerény és visszahúzódó én általában el szoktam olvasni a használati utasítást, sőt nemegyszer mérek is, ha valami nem kézenfekvő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.10.14. 23:42:24

Milyen átlátszó kifogás, hogy az összeszerelési utasítás románul van. Hát tehet szegény gyártó arról, hogy te nem tudsz románul?

arthurthedent 2024.10.15. 08:15:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Hát tehet szegény gyártó arról, hogy te nem tudsz románul?"

Sőt. Honnan tudhatná?! Ugye? :D

arthurthedent 2024.10.15. 08:18:16

@gigabursch: "Mindamellett, hogy szerény és visszahúzódó én általában el szoktam olvasni a használati utasítást,"

Mostanában tényleg nem sok cuccost vásároltál a neten, ugye? Mert nálam még a mosószódára is románul van ráírva, hogy mi az. :-o

"sőt nemegyszer mérek is, ha valami nem kézenfekvő."

Lapraszerelt, nem sok minden van, amit mérni lehetne. Asszem cirka hat év műszaki rajzot tanultam, de hogy akik ezeket a lapraszerelt rajzokat csinálják vakok, az egyszer tuti! :D Méret nincs rajtuk, egy sem. Az tól egyszerűvé tenné a dolgot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.10.15. 10:29:01

Tavaly vettem a neten egy fúrókalapácsot, ugyan csak 18J (4000 bpm), de a célnak pont megfelel, viszi a betont, ahogy kell, az 50J-os profibbakat meg nem nagyon tudnám huzamosabban tartani.

Lényeg: a haszn. ut. lengyelül és csak lengyelül van. Én ugyan három szemeszteren át tanultam lengyelül, ment is jól, de műszaki szöveg már nem annyira. Még szerencse hogy egy ilyen gép nem túl bonyolult, nem igazán kell hozzá a leírás. De akinek kellene, az mihez kezd vele?

Na jó, már vannak jó appok, azonnal OCR-eznek és fordítanak bármit, de mintha törvény is lenne arra, hogy kell mellékelni magyar leírást.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.10.15. 10:42:15

Na meg az 50J-osak csak vésni tudnak, míg ez ütvefúrni is, persze pneumatikával.
süti beállítások módosítása