wagmg

wagmg

Még egy nagy orosz hazugság

2024. július 27. - arthurthedent

Namost ezt az ordas nagy hazugságot még Viktor vezérünk is bevette, sőt, terjeszti, ezzel magyarázza szeretett hazánk külpolitikai stratégiáját. Amitől a hideg ráz ki ha csak rágondolok. Mintha egy buszon utaznál és észrevennéd, hogy a sofőr be van lőve és azt hiszi, hogy supermáriót játszik a gyermekkori haverjaival...

A nagy orosz hazugság úgy hangzik, hogy 

A legenda

Az orosz sereg hatalmas, az orosz sereg erős, az orosz sereg legyőzhetetlen, az orosz fegyverek nagyszerűek, az orosz fegyverek a legjobbak, az orosz fegyverek mindenkinél erősebbé teszik a szovjeteket.

Na, nem. Az orosz fegyverek elavultak, ócskák, vackok, gagyik, pocsékok, hogy arról órákat tudnék beszélni, pedig én még csak egy érdeklődő laikus vagyok. 

Ami azt illeti itt egy három és fél órás videó, ami helyettem felvázolja miért is vackok az orosz fegyverek.

Miért vackok az orosz fegyverek?

Tessék, és ez tényleg csak egy laikus rövid összefoglaló. Nem részletes, nem alapos. Csak amolyan ismeretterjesztő szösszenet, aminek azt a címet is adhatnánk "miért vezeted neki a falnak a rád bízott országot, ha arra fogadsz, hogy az orosz sereg erős". Csak akkor nem lenne elég frappáns a címe.

Namost az orosz fegyverek nagyszerűségének legendája igencsak mély gyökeret tart a magyar köztudatban és ennek sok-sok oka van. Például az, hogy a szovjet elvtársak ezt sulykolták nagyven éven keresztül. Meg az, hogy ugye nem volt mivel összehasonlítani. Meg persze az, hogy Magyarország semmiféle komolyan vehető fegyvergyártással nem rendelkezett.

De tényleg, nem gyártottunk sem repcsiket, sem rakétákat, sem páncélozott csapatszállítókat, sem tankokat. Nem láttunk nyugati repcsit,  páncélozott járművet, tankot, semmit, csak oroszt. És azt ismételgették nekünk... hogy... a legendát. 

A legenda (feljavított változat)

Az orosz tévé ócska, az orosz magnó szemét, az orosz lemezjátszó röhejes, az orosz autók a híg széklet szállítására fabrikált talicskához hasonlatosak, az orosz mezőgazdaság elavult, az orosz ipar szánalmas, az orosz könnyűipar borzasztó, az orosz nehézipar nagyon gáz, de az orosz fegyverek a világon a legjobbak.

Mert nyilván azért olyan elmaradottak mindenben, mert ők így szeretnek működni, de a fegyvereket, azokat komolyan veszik és abban világszínvonalúak, elsők, a legjobbak, profik, modernek, hatékonyak, megbízhatóak.

Hát persze! Hát hogyne! Hát nyilván!

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr6418455213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.27. 09:31:16

Én nem veszem a bátorsagot ahhoz, hogy minősítsem az orosz fegyvereket, mert nem értek hozzá. A szakvélemények is lehetnek részrehajlók, manipulatívak. Mindenesetre az orosz high-tech ipar állapota alapjan valószínűsíthető, hogy műszakilag elmaradnak a nyugati fegyverek mögött, nem kis részben az orosz mikroelektronikai ipar siralmasan elmaradott állapota miatt.

Sokatmondó pl. az, hogy a Fekete-tengeren úgy hullanak az orosz hadihajók, mint ősszel a legyek.

Más kérdés, hogy az ukránok a nyugati szuperfegyverek birtokában sem képesek megállítani az oroszok bár lassú, de folyamatis előrenyomulását.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.27. 10:00:45

Emléksze, még jó régen volt, amikor vettem egy jibbfajtanak szamító rádiót, amiben már volt URH, ráadásul a CCIR norma szerinti is, nem csak a keskenyebb OIRT sáv. Igaz, az még varicap diódás volt AFC-vel (a kvadratúra detektor jele vezérelte az AFC-t), nem szintézeres.

Volt benne egy szovjet gyártmanyú IC is, ami kb. másfél év után elromlott - sejthető a gyártás minősége. Szerencsére akkoriban még szokás volt mellékelni a készülékhez a részletes kapcsolási rajzot, amiből kiderült, hogy a NSzIC - Nagy Szovjet IC - nem volt más, mint két Darlingtonba kapcsolt tranzisztor, plusz egy ellenállás az első tranzisztor kollektorára kötve. Amit aztán seperc alatt összeraktam diszkrét alkatrészekből, csak az ellenállás értékét kellett kikísérletezni.

Míg az oroszok és a kínaiak ha jól emlékszem, 50nm körüli csíkszélességgel 15 évvel ezelőtti teljesítményű processzorokat gyártanak elhanyagolható mennyiségben, addig ugye a TSMC...

arthurthedent 2024.07.27. 12:28:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "hogy a NSzIC - Nagy Szovjet IC - nem volt más, mint két Darlingtonba kapcsolt tranzisztor"

:D

arthurthedent 2024.07.27. 12:30:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Más kérdés, hogy az ukránok a nyugati szuperfegyverek birtokában sem képesek megállítani az oroszok bár lassú, de folyamatis előrenyomulását."

Ha egy sereg egy év alatt hat kilométert tud előre haladni pár helyen az nem "előrehaladás", az állóháború. Amit a németek csináltak a Barbarossa elején, na, az előrehaladás volt. Mégis elverték őket mint a lovat. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.27. 14:21:59

@arthurthedent:

Hát nem sokkal több állóháborúnál, az tény. Aszndom, várjuk ki a végét, mást úgysem tehetünk - mármint mi eccerű emberek.

alöksz róz 2024.07.27. 21:07:30

sok orosz termék szar, de óvatosan a fikázással, mert van ott csúcstechnológia is, pl orosz űripar.

a háború kitöréséig az oroszok hordák fel az amerikai űrhajósokat is (de azóta is volt rá példa, hogy az oroszokhoz kellett fordulniuk), mert az usa évtizedekig nem volt rá képes, hogy olyan technikát összerakjon, amit lehetett űrutazásra biztonságosan használni.

szóval lehetnek ott nagyon pöpec fegyverek. azt nem mondom, hogy tömegével olyanokból áll a láthatóan kissé lepukkant orosz haderő, de akadhat ott amitől tartani kell.
de nyilván amúgy sem ezek adják az elrettentő erőt, hanem az atomfegyverek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.27. 21:40:49

@alöksz róz:

"van ott csúcstechnológia is, pl orosz űripar."

Gyanítom, hogy kb. ugyanazon a színvonalon, mint 20 éve. Legalábbis nemigen lehetett olvasni fejlettebb hordozórakétákról vagy űrhajókról, pedig legalább a SpaceX újrafelhasználható rakétáit az oroszok is megcsinálhatták volna. Orosz űrszondákról is keveset olvasni.

"lehetnek ott nagyon pöpec fegyverek"

Nekem kétségeim vannak. Pár éve bemutsttak 5-6 csodafegyvert, de a hiperszónikus rakétákon kívül mást nem láttunk bevetésen, azokból is nagyon keveset, vagyis vsz. akadozik a gyártásuk.

Sokatmondó, hogy a fejlettebb fegyvereik is tele vannak nyugati alkatrészekkel, főleg nyugati mikroelektronikával. Nem véletlenül említettem éppen ezt.

"amúgy sem ezek adják az elrettentő erőt, hanem az atomfegyverek."

Ez természetesen igaz, de ha abból a remélhetően igaz feltételezésből indulunk ki, hogy az atomfegyverek csak attól rettentenek el, hogy bevessék őket, lásd Mutually Assured Destruction, akkor az egyéb körülmények mellett mégis csak a hagyomanyos fegyverek fejlettsége dönt el egy háborút.

Pl. nem hiszem, hogy az oroszok atomfegyvert vetnének be, ha kiszorítanák őket a Donbaszból. Sőt szerintem akkor sem vetnének be atomot, ha egyes NATO-országok katonákat küldenének harcolni Ukrajnába. Csak ügyelni kell a fokozatos eszkalációra, ahogy a Nyugat eddig is tette.

Putyin sem hülye, amíg nem lépik át Oroszország 2022-es határait, addig nem nyúl az atomhoz, mert ugye MAD.

alöksz róz 2024.07.27. 22:28:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Pár éve bemutsttak 5-6 csodafegyvert, de a hiperszónikus rakétákon kívül mást nem láttunk bevetésen, azokból is nagyon keveset" - kevésnek kevés, nem is mondtam mást. nem merik bevetni, nehogy bajuk legyen. volt már ilyen a történelemben.

"Pl. nem hiszem, hogy az oroszok atomfegyvert vetnének be, ha kiszorítanák őket a Donbaszból." - attól függ, hogy ki ellen. az ukránokra simán rádobnának szerintem.
és nem kellene válaszcsapástól se tartaniuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.27. 22:48:28

@alöksz róz:

Úgy értettem, csak pongyolán figalmaztam, higy akkir sem vetnének be atomot, ha NATO-katonák szorítanák ki őket a Donbaszból. Putyinnak sem éri meg a Donbasz Oroszország pusztulasát.

Figyeld meg, eddig hány ún. vörös vonalat lépett át a Nyugat, és Dmitrij Medvegyev nevetséges fenyegetőzése volt a legerősebb válasz.

Éppen a fentiek miatt az az érzésem, hogy a Nyugat fokozatosan addig eszkalálja a haborút, ami még nem vezet atomháborúhoz, de ez a küszöb egyre magasabb lesz, az oroszok meg nem mernek atommal válaszolni nyugati csapatok ellen sem, amíg azok nem lépnek orosz földre. Így pedig Oroszorszag a hagyományos háborút előbb-utóbb elveszíti.

Nem örülök ennek a kilátásnak, tudod, kezdettől fogva nem titkoltam, hogy orosz győzelmet szeretnék, de látom a realitasokat.

arthurthedent 2024.07.28. 07:27:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nekem kétségeim vannak. Pár éve bemutsttak 5-6 csodafegyvert, de a hiperszónikus rakétákon kívül mást nem láttunk bevetésen, azokból is nagyon keveset, vagyis vsz. akadozik a gyártásuk."

Érdekes, hogy van néha, hogy egyetértünk. Viszont ez a hiperszónikus rakéta egy nagy orosz legenda.

Kétféle hiperszónikus rakétáról beszélnek. Az egyik ballisztikus, nem képes menet közben manőverezni. Ezt a nyugat nem szokta hiperszónikus rakétának nevezni, mert már a Hitler második rakétája is ballisztikus rakéta volt ami képes volt hiperszónikus sebességre. Az oroszok ballisztikus hiperszónikus rakétái rohadt régiek, a szovjet időkből származnak esetleg egy kicsit erősebb rakétamotorral.

A másik a menőverezésre is képes hiperszónikus rakétájuk, amiről viszont csak egy magyarázó számítógépes videót publikáltak. Még fából készült makettet sem látott senki, úgyhogy ez a fegyver meg igencsak kétséges.

A nyugat hiperszónikus rakátákról alkotott döntései még kétségesebbé teszi ezeknek a szuperfegyvereknek a létezését. Azt mondják, hogy nem is állnak neki kifejleszteni ilyen fegyvert, mert igencsak kétséges, hogy komoly előnyt jelentene a hadseregük számára. Ráadásul több súlyos nehézséget is találtak, ami igen kétségessé teszi, hogy ezeket az oroszok megoldották volna.

arthurthedent 2024.07.28. 07:48:17

@alöksz róz: "sok orosz termék szar, de óvatosan a fikázással, mert van ott csúcstechnológia is, pl orosz űripar."

Na, a másik nagy szovjet legenda.

Azt mondod, hogy "csúcs". Akkor első, azt jelenti ugye, hogy valaminek a csúcsán van, valamiben első.

Az orosz űrkutatás fénykorában két országnak volt járműves űrkutatása. Az amerikaiaknak és az oroszoknak. Az oroszok voltak a másodikak. Kettő közül a másodikak, azaz az utolsók.

Ja, persze megint, igen. A MAGYAR űrkutatáshoz képest csúcs volt, mert nem volt olyan, hogy magyar űrkutatás és ahhoz képest minden csúcs.

alöksz róz 2024.07.28. 08:49:39

@arthurthedent: "Azt mondod, hogy "csúcs". Akkor első, azt jelenti ugye, hogy valaminek a csúcsán van, valamiben első." - így van, szó szerint.
valóban erre gondoltam.
ha egyedül te tudsz valamit, akkor az a csúcs :-)

arthurthedent 2024.07.28. 12:45:27

@alöksz róz: "ha egyedül te tudsz valamit, akkor az a csúcs :-)"

Az oroszok nem voltak egyedülállóak az űrprogramban. Először a németektől lopták el a rakétatechnikát, utána meg az amerikaiaktől a többit, például az űrsiklót.

Nem mondom, én tisztelem azoknak az embereknek a teljesítményét, akik benne voltak az orosz űrprogramban. Áldozatos munkával, sok-sok odaadásal, elhivatottsággal szép eredményeket értek el. Amikor az amerikaiak nem figyeltek oda műholdat és embert küldtek alacsony pályára, ami szép teljesítmény volt, az amerikaiakat is meglepte.

Aztán az amerikaiak azt mondták, hogy "ja, versenyzünk, miért nem szóltatok?" és pillanat alatt megcsinálták az emberes holdraszállást. Ebből rögtön látszott, hogy egyszerűen nem abban a ligában játszanak ahol az oroszok, az oroszoknak a kanyarban sincsenek amikor amerika már a második kávét issza a célszalag után.

Mondhatod, hogy "élvonal", persze, mondom, magyarországhoz képest meg romániához képest persze, élvonal. De ez olyan, mintha azt mondanád, hogy te az élvonalban vagy a hosszútávfutásban, mert a nagymamád és a nagypapád is sokkal lassabban fut nálad. Három mankóval összesen.

arthurthedent 2024.07.28. 13:00:33

Ráadásul az orosz űrprogram tele van kudarcokkal. A politika irányította, a politika adta meg a célokat és a határidőket, gulággal, tarkónlövéssel fenyegették a kutatókat, megbízható pártführereket ültettek a nyakukba.

Az oroszok rendre vallottak kudarcot a különböző projektjeikkel, amíg végül a legtöbbet feladták.

Sokan nem is tudják, hogy volt olyan, hogy orosz marsprogram. Rendre elégtek a szondáik, volt olyan, amelyik három nap után visszazuhant a földre, volt olyan, amelyik odavágta magát a mars felszínéhez. Aztán az amerikaiak leszálltak és elküldték az első képeket, mire az oroszok kijelentették, hogy őket a mars igazából soha nem is érdekelte.

A Vénusz programjuk is tele volt mindenféle kudarccal, de mondjuk arra volt mentségük, merthogy a Vénusz igen ellenséges környezet. Végülis sokadszorra, de sikerült nekik leszállni a vénuszon szondával, ami tulajdonképpen siker, de persze az amerikaiak nem verszenyeztek ott velük.

A Voyager projekt is amerikai, közel sem jutottak hozzá az oroszok, igazából az oroszok csak közeli utazásokat tettek, a vénuszt is azért választották, mert közel volt és messzi utat nem tudtak bevállalni.

Szóval az első műholdat az szovjetúnió csinálta, az első embert az űrbe a szovjetúnió csinálta. Utána az oroszok az űrverseny minden egyes meccsét elvesztették, a Venyera programjukon kívül az összes programban kudarcot vallottak.

Ellopták az űrsiklót, egyszer repült ember nélkül aztán összeomlott a szovjetúnió. És akkor ráadásként kiderült, hogy az oroszoknak nincs űrkutatása, a szovjetúniónak volt. Az oroszok mostanában büszkék arra, amit a szovjetúnió csinált, csak azt felejtik el, hogy abban benne voltak ám mások is. Vastagon.

gigabursch 2024.07.28. 19:01:00

Az a nagy helyzet, hogy szerintem te sem vagy abban a helyzetben, hogy ennyire sommás véleményt mondhass.
Ez annyira ostoba mondat, mintha azt mondanák egyes hímsoviniszta példányok (az ember szót kerülöm), hogy a lazább hüvelyű csajokkal nem lehet jó némi életet élni. (Bocs hölgyeim a túl primitív példáért!).

Van itt két jó blog, ahol ráadásul az egyik végtelenül nem vádolható orosz/szovjet barátsággal, esetleg itt tájékozódhatsz.
Hitelesen, korrekten.

modernwartech.blog.hu
militavia.blog.hu

Azt még ajánlom figyelmedbe, hogy addig jó, amíg nem lesznek "kézzel fogható" tapasztalataid.

gigabursch 2024.07.28. 19:05:23

@alöksz róz:
A komplett atomtechnikájuk, rakétatechnikájuk is.
A lokátorok szintjén még mindig vannak tetemes előnyeik.
Aki még az életben látott két hasonló méretű, teljesítményű hajót, amiből az egyik orosz, a másik meg nem, akkor biztos lehet benne, hogy az orosznak olyan a vízfekvése, hogy sokkal gyorsabb uszása, siklása (ugye ez a kettő nyomokban sem ugyanaz), mint a másiknak.

gigabursch 2024.07.28. 19:07:27

@arthurthedent:
Téves.
A németekét az amcsik lopták.

A szovjeteknél volt egy Koroljov. Meg egy csapata.

arthurthedent 2024.07.28. 21:52:23

@gigabursch: "Téves.
A németekét az amcsik lopták."

Az amcsik a gémkapocs hadműveletet csinálták, amelyik területeket ők foglaltak el. Amelyik területet az oroszok foglaltak el, onnan az oroszok vittek mindent. Nem, nem téves, közismert tény.

"A szovjeteknél volt egy Koroljov. Meg egy csapata."

A szovjeteknél sok minden volt, Koroljov is, vodka is, meg a szétszedett és elhurcolt rakétaprogram is. Ne hamisítsd a történelmet, csak magadat csapod be.

During World War II Nazi Germany developed rocket technology that was more advanced than the Allies and a race commenced between the Soviet Union and the United States to capture and exploit the technology. Soviet rocket specialist was sent to Germany in 1945 to obtain V-2 rockets and worked with German specialists in Germany and later in the Soviet Union to understand and replicate the rocket technology.[56][57][58] The involvement of German scientists and engineers was an essential catalyst to early Soviet efforts. In 1945 and 1946 the use of German expertise was invaluable in reducing the time needed to master the intricacies of the V-2 rocket, establishing production of the R-1 rocket and enable a base for further developments. On 22 October 1946, 302 German rocket scientists and engineers, including 198 from the Zentralwerke (a total of 495 persons including family members), were deported to the Soviet Union as part of Operation Osoaviakhim.[59][60][61]

arthurthedent 2024.07.28. 22:02:38

@gigabursch: "A komplett atomtechnikájuk, rakétatechnikájuk is."

Közismert legenda, hogy az orosz rakétatechnika csúcsminőségű lenne. Valójában ma már elég jól lehet tudni, hogy egyszerűen hazudtak a rakétarendszerek hatékonyságát illetően.

"A lokátorok szintjén még mindig vannak tetemes előnyeik."

Nincsenek. Sőt, nagyon nincsenek, az orosz radarrendszerek rohadtul elavultak, különösen azok, amik a vadászgépeken vannak. Sokáig tartana elmondani, hogy mégis mi az elmaradásuk oka, de mondjuk utánanézhetsz, összehasonlíthatod az F-35 radarrendszerét meg az orosz vadászgépek radarrendszerét, generációs különbségek vannak. Meg a Patriot és az S-300, S-400-asok közt is. A törökök éppen most rendeznek hatalmas botrányt, hogy mennyire átverték őket az oroszok a légvédelmi rakétákkal, hogy mekkora kamu a hatótávolság.

A so száz kilométeres légvédelmi rakétarendszerről kiderült, hogy csak akkor tudja a hatótávolságot, ha a célgép vagy 15 kilométer magasab van, ha lemegy alacsonyabbra lecsökkenhet a rakéta hatótávolsága 15 kilométerre. Hát ennyire szuper a rakétarendszerük meg a radartechnikájuk.

"Aki még az életben látott két hasonló méretű, teljesítményű hajót, amiből az egyik orosz, a másik meg nem, akkor biztos lehet benne, hogy az orosznak olyan a vízfekvése, hogy sokkal gyorsabb uszása, siklása (ugye ez a kettő nyomokban sem ugyanaz), mint a másiknak."

Az orosz haditengerészet mindig is nevetséges volt. Nuygodtan olvass utána, hogy a India mennyire kibukott az anyahajón, amit vettek tőlük, hogy a Kuznyecov egy szem orosz kézben lévő anyahajót egy vontató követi mert rendszeresen lerohad a meghajtása, hogy a flotta egyik zászlóshajóját hogyan süllyesztette el Ukrajna, egy ország, akinek nincs haditengerészete.

Az orosz flotta sokkal nagyobb égés mint az orosz hadsereg és az orosz légierő, pedig az azért már művészet.

arthurthedent 2024.07.28. 22:07:30

@gigabursch: "A komplett atomtechnikájuk, rakétatechnikájuk is."

Az megvan, hogy az atombombát is lopták, ugye? Az megvan, hogy nem tudtak csinálni egyetlen atommeghajtású anyahajót sem csinálni ugye? Az megvan, hogy az USA 11 atommeghajtású repülőgép anyahajót üzemeltet, ugye? Az megvan, hogy csernobilban orosz reaktorral volt gond, ugye? Az megvan, hogy az oroszok veszítettek el reaktorprobléma miatt atomtengeralattjárót?

Nem, az orosz atomtechnika nem világszínvonalú. Szovjet atomtechnika van és legalább harminc-negyven éves. Nem baj, nincs vele nagy baj, de a világszínvonaltól, a csúcstechnikától rohadt messze van. Mondjuk úgy, hogy a világon a legolcsóbb...

alöksz róz 2024.07.28. 22:53:22

@arthurthedent: "Közismert legenda, hogy az orosz rakétatechnika csúcsminőségű lenne." - gondolom az is csak közismert legenda, hogy az utóbbi évekig az amerikaiak az oroszokkal hordatták fel magukat az űrbe...

arthurthedent 2024.07.29. 06:50:34

@alöksz róz: ""Közismert legenda, hogy az orosz rakétatechnika csúcsminőségű lenne." - gondolom az is csak közismert legenda, hogy az utóbbi évekig az amerikaiak az oroszokkal hordatták fel magukat az űrbe..."

Nem, nem legenda. Mint ahogyan az sem, hogy azok a rakéták, amikkel felhordatták magukat több évtiezeddel ezelőtt a szovjetúnióban lettek kifejlesztve. Tehát NEM csúcsminőségiűek és NEM orosz rakéták.

Nem olyan bonyolult ez. Ami 1970-ben menő volt a szocialista blokkban, az nem csúcsminőségű ma. Nem vetted észre, hogy eljárt feletted az idő?

És igen, az oroszokkal vitették fel magukat mert az oroszok OLCSÓK voltak, nem azért, mert csúcsminőségűek. De persze ezt a versenyt is elbukták, ezt történetesen Elon Musk ellen. :-o

alöksz róz 2024.07.29. 16:29:20

akkor nyilván hülye ez a nato, hogy nem küld be két zászlóaljat kiverni ukrajnából az oroszokat, akik csak egy halom ócskavason ülve vagánykodnak a semmire :-)

arthurthedent 2024.07.29. 17:08:10

@alöksz róz: Amikor tök nyilvánvalóan tudod, hogy az elavult, ócska atomfegyver is szörnyen sok áldozatot tud szedni, de úgy csinálsz, mintha nem tudnád, az színtiszta trollkodás.

gigabursch 2024.07.29. 17:48:24

@alöksz róz:
Közismert tény, hogy bárki hozhat észérvet Artúr ellenében, mégis mindig Artúrnak van igaza. Mert csak.

alöksz róz 2024.07.29. 20:27:53

@gigabursch: egy kissé vágyvezérelt...
fél a háborútól nyilván ő is. így kezeli.

arthurthedent 2024.07.30. 07:30:16

@gigabursch: "Közismert tény, hogy bárki hozhat észérvet Artúr ellenében, mégis mindig Artúrnak van igaza. Mert csak."

Bárki?! Három indexes troll öt néven az rohadtul nem bárki. Ne képzeld, hogy tömegek állnak mögöttek és azt se gondold, hogy számítana, ha tömegek állnának mögötted. Az ostobaság tömeges jelenség.

arthurthedent 2024.07.30. 07:33:38

@alöksz róz: "fél a háborútól nyilván ő is. így kezeli."

Azért annyira nem kell félni, hogy megzavarja a józan észt. Nyilvánvaló, közismert, hogy egy orosz-nato háborúban oroszországnak esélye sem lenne. Az is nyilvánvaló, hogy jó eséllyel kilőné az atomfegyvereit és az is, hogy akkor a polgári áldozatok az első órákban a százmilliós nagyságrendben mozognának. Aztán egy új világ kezdődne, ami filmben érdekes lehet, a valóságban viszont nem túl jó poén.
süti beállítások módosítása