wagmg

wagmg

Magyar Posta, Magyar Posta, már megint...

2024. április 28. - arthurthedent

Olvasom, hogy a Magyar Posta nyilatkozott. Jó nagyot. Jó nagy csúsztatást...

Azt mondja:

Ezt jelenti az egyetemes szolgáltatói lét, vagyis például egy belföldi elsőbbségi levelet, amit másnapra kézbesít a Posta, 330 Forintért szállít el, miközben az üzemanyagárak 650 Forint körül vannak.

https://www.economx.hu/magyar-gazdasag/magyar-posta-uj-korszak-kezdodik-tervek-adatok.789015.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Hú, tényleg, hát meg hé, hű, és há! Ez igen! Milyen olcsón dolgoznak és szegényeknek milyen drága az üzemanyag! Nem is tudom hogyan csinálják!

Ja, mégis tudom... mégis.

Hát először is aki elsőbbségi levelet ad fel, az általban ajánlott elsőbbségi levelet ad fel. Ráadásul jó eséllyel 51g felett van az a levél, akkor meg az ára nem 330 forint, de nem ám. Mennyi?

Ja, megnéztem a neten, 1,650 Forint. Nem ugyanaz! 

De nem ám. És mennyi is van egyszerre egy ilyen postai kisteherautóban? Talán egy levelet visz? Ja nem, sokat. Mondjuk ezret? Ha ügyesen dolgoznak, akkor általában legalább ezret.

Akkor az több mint másfél millió forint. 

És messze viszik? Ja nem, városon belül viszik jó eséllyel, mert ha más városba viszik, akkor már vonatra teszik, ami meg ugye olcsóbb.

És a postás? Ja, hát az meg gyalog megy jó eséllyel, bedobja az értesítőt és megy tovább.

Nem kéne sírni, nem kéne úgy csinálni, mintha milyen rohadtul nem érné meg leveleket szállítani. Megéri, ha jól csinálják jó üzlet az!

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr3318391769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.04.28. 20:09:43

Hacsak lehet, kerülöm
süti beállítások módosítása