wagmg

wagmg

Megint kiderült valami oroszhonról

2024. január 18. - arthurthedent

Két dolog, amit érdemes összakapcsolni. Kiderült belőle, hogy a magyar külpolitika mekkora marhaság. Sajnos...

Ráadásul pont úgy van, ahogyan azt hónapok óta mondogatom. Na nem, nem azért van ez, mert én akkora nagy zseni lennék, nem! Amit mondtam, amit mondok az tök nyilvánvaló, minden normális ember tudja. Érdekes módon mintha a magyar elit nem tudná. Gondolom csak úgy csinálnak, mintha nem tudnák, annyira azért ők sem lehetnek ostobák, hogy ilyesmit ne tudnának. 

Szóval miről is van szó? 

Mint tudjuk Orbán Viktor személyesen elmondta nem is kevésszer, hogy Ukrajnának tárgyalnia kellene a békéről. Fegyverszünetet kellene kérniük, meg kellene egyezniük az oroszokkal. Ezerszer elmondta, bizonygatta, szakértette, annyira, hogy ez mára már Magyarország hivatalos álláspontja lett. Így ismernek minket európában.

Én mondtam, hogy ez lehetetlen és ostobaság, mert az orosz felsővezetésben nem lehet megbízni. Mindegy mit ígérnek, mindegy mit írnak alá, amint megfelelőnek látják az időt újra támadnak. 

Most megszólalt Medvegyev és a következőket találta mondani:

Ukrajna léte halálos az ukránok számára. És nem csak a jelenlegi állapotról, a banderista politikai rendszerről beszélek. Bármilyen, abszolút bármilyen Ukrajnáról beszélek. Nem lehet független állam, és az, hogy így akarnak létezni egy történelmileg orosz területen, mindig ürügyet fog biztosítani az ellenségeskedések újrakezdésére

 https://index.hu/kulfold/2024/01/17/haboru-orosz-ukran-konfliktus-kijev-moszkva-volodimir-zelenszkij-vlagyimir-putyin-nato-europai-unio/medvegyev-oroszorszagnak-mindig-lesz-oka-megtamadni-ukrajnat/

Namost igen! Ezt mondtam! Amíg Ukrajna létezik Oroszország nem nyugszik, a mai vezetés legalábbis ezt ígéri. Bármikor találnak ürügyet a támadásra, ezt mondják.

Megmondtam!

Ezért aztán:

Tisztelt Viktor!

Kérlek állítsd vissza Magyarország becsületét, állj ki a világ elé és mondd el, hogy tévedtél! Mondd el, hogy nekünk már nem az a véleményünk, hogy Ukrajnának tárgyalnia kellene Oroszországgal a békéről, hanem az, hogy amíg a mai orosz vezetés van hatalmon Ukrajna számára a béketárgyalások lehetetlenek. Ukrajna létezésével összeegyeztethetetlen az oroszokkal kötendő béke gondolata.

Mondd el, hogy tévedtél, felülemelkedtél a tévedéseden és most megváltoztatod a véleményed.

Hogy végre megint emelt fővel mondhassuk európainak magunkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr2318305579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.01.18. 08:18:12

Szerintem menj el parapszichológusodhoz.

gigabursch 2024.01.18. 09:23:19

Amúgy ha már ennyire zseninek tartod magad:
Néhány idézet innen-onnan....
Érdekes lenne ezek valóságtartalmát és/vagy cáfolatát kicsit megcincálni...

1.)
"Akkor ide is berakom hogy minél többen olvashassák...és hogy a büdöslibsi ukránszopó trollok agyvérzés kapjanak.

"04/07/2014 Meglepő nyilatkozatot tett Ban Ki-Moon ENSZ-főtitkár, amelynek közvetítését megtiltották az ukrán médiában és az interneten. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén vitatták meg a két ország közötti konfliktust. Onnan a következő következtetést vonták le: Ukrajna 1991.12.25 óta nem jegyeztette be határait. Ukrajna határait az ENSZ nem jegyezte be szuverén államként."

"Oroszország nem nevezi háborúnak ezt a fegyveres összetűzést, ugyanis ennek a szövegnek az értelmében saját magának üzent volna hadat. Vagyis Ukrajna jogilag Oroszország része, csak értelmezni kell a szöveget. Ha, nem jelöltek ki új határokat, akkor értelemszerűen a régi határok érvényesek. Tehát ezek szerint Oroszország határos Magyarországgal. Ha a belviszálynak vége, akkor....."
"Van egy Orosz birodalom idejéből megmaradt katonai doktrína, amikor Ázsiában még félbarbár nemzetek voltak a szomszédaik, lehetősége van az ország vezetőjének korlátozottan bevetni a haderőt közelkülföldön hadi gazdálkodás és sorozás bevezetése nélkül.
Ezt úgy hívják Különleges Katonai Művelet."

2.)
Ez kicsit kellemtelenebb lesz:

"Hát akkor én is ideteszek valamit (aztán ezen is lehet vitatkozni):
Antonio Guterres ENSZ-főtitkár meglepődve értesült Putyintól arról, hogy az ENSZ Alapokmányában van cikkely, amely lehetővé teszi egy orosz különleges katonai hadművelet végrehajtását Ukrajnában:
Az ENSZ Alapokmányának 106. és 107. cikkei Oroszországnak, mint a második világháború győztesének jogutódjának jogot biztosítanak arra, hogy minden intézkedést, beleértve a katonai intézkedéseket is, megtegyen Németország, Magyarország, Ausztria, Románia, Bulgária, Finnország, Horvátország , Szlovénia , Cseh Köztársaság, Lettország, Észtország, Litvánia és Ukrajna a nácizmus újjáélesztésére tett kísérleteik miatt.
OROSZORSZÁGNAK JOGA VAN MEGBÜNTETNI A NÁCIKAT MINDENHOL. (az ENSZ Alapokmánya szerint)"

Hozzá kell tenni, hogy a 106-17 cikkelyben szó szerint nem így szerepel, hanem iszonyatosan gumi szöveggel (2022. októberi dátum):
uploads.disquscdn.com/images/0eca917c1123450ea3cc2a687ede8c22352b360fd1b1b5e03bdb8bff1d7fe3cd.jpg

arthurthedent 2024.01.18. 15:37:20

@gigabursch: "lehetősége van az ország vezetőjének korlátozottan bevetni a haderőt közelkülföldön hadi gazdálkodás és sorozás bevezetése nélkül.
Ezt úgy hívják Különleges Katonai Művelet"

Ki nem sz@rja le, hogy Putyin hogyan papírozza le a mocskát? De amúgy ne égesd magad, volt sorozás is, meg volt hadigazdálkodás is. Saját magát köpte szembe a szerelmed. :(

"Ukrajna határait az ENSZ nem jegyezte be szuverén államként."
Ez mennyire zseni már, elfelejtették nyilvántartásba venni a határaikat. Be kellett volna jegyezni... a... hova a p.csába kellett volna bejegyezni, te szerencsétlen? Van valami nagy könyv és ami abban van, annak az államnak van joga létezni?

Te, oroszország bejegyezte a határait? Mert ha nem, akkor nekik sincs joguk létezni? Ha meg igen, akkor meg b+ tudjuk, hogy hol vannak a határaik, semmi keresnivalójuk Kijev alatt, nem? Gondolkodj mielőtt ezeket a marhaságokat ideírod!

"Ez kicsit kellemtelenebb lesz:"
Magadat égeted...

"OROSZORSZÁGNAK JOGA VAN MEGBÜNTETNI A NÁCIKAT MINDENHOL. (az ENSZ Alapokmánya szerint"

Az oroszoknak mindenhez joguk van, merthogy az oroszokat csak az orosz törvények kötik. Joguk van elmenni csecsenföldre, háborút indítani, amikor elverik őket békét kötni, utána meg visszamenni és megint háborút indítani.

Senki sem mondta, hogy az oroszoknak nincs joguk háborút kezdeni, minden államnak joga van ehhez. Csak utána el kell viselniük a következményeket is.

arthurthedent 2024.01.18. 15:40:11

@gigabursch: Figyu. Amúgy errefelé iskolázott értelmes emberek szoktak kommunikálni. De tényleg. Kivéve három embert. Te vagy az egyik. Szerintem nem neked való ez a társaság, miért nem keresel valami helyet, ahol felnéznek rád, ahol elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Ahol be tudsz illeszkedni ezekkel a nyilvánvaló marhaságokkal, hogy "Orosz birodalom" meg"katonai doktrína", meg ilyenek.

0dzsud0 2024.01.18. 21:36:12

"a mai vezetés legalábbis ezt ígéri"

Ha ezen Medvegyevet is értjük, akkor az téves, ő nem tagja a mai orosz vezetésnek. Gyakran szokás is említeni, hogy a tag ma leginkább egy celeb szintjén van, súlytalan figura, nyilván az ostoba nyilatkozatai, Telegram postjai is így értékelendők.

atomic power 1986DucaDuca 2024.01.18. 21:48:30

Medvegyev "vicces" ember.

Írói munkásságának korábbi példái:

"Lengyelország magába olvasztja Ukrajna egy részét és Elon Musk lesz az amerikai elnök."

"Az EU és Amerika hadiiparát államosítják, hogy fenntartható legyen Ukrajna támogatása."

"Ukrajna a teljes amerikai GDP-nek megfelelő pénzügyi támogatást kap, de a teljes összeget elsikkasztja Joe Biden fia, Hunter Biden."

"Joe Biden amerikai elnök eltűnik egy beszéd közben, majd nemzetközi körözési listára kerül."

"Donald Trump 99 év börtönbüntetést kap, de így is megválasztják elnöknek."

"Újraélednek az amerikai bázisokon tárolt űrlények és megszerzik a törvényhozásban a többséget."

"Godzilla lesz a következő japán császár."

Amit mond, annak semmi köze a valósághoz, ezt ő is tudja! Kédés, mi a célja ezekkel. Az is hülye, akik komolyan veszi.

arthurthedent 2024.01.19. 06:18:06

@0dzsud0: "ő nem tagja a mai orosz vezetésnek"

Ha nem értene egyet vele Putyin már régen kiesett volna az ablakból egy mérgezett teával a kezében.

arthurthedent 2024.01.19. 06:23:50

@atomic power 1986DucaDuca: "Amit mond, annak semmi köze a valósághoz, ezt ő is tudja! Kédés, mi a célja ezekkel. Az is hülye, akik komolyan veszi."

Igen. És aki nekiállna egy ilyen felsővezetéssel tárgyalni, az hülye lenne? Hát nem ugyanezt mondtam? És mielőtt te is azzal jönnél, hogy Medvegyev nem felsővezető ő a Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Persze oroszországban nem számít, egy ember irányít, de akkor is.

gigabursch 2024.01.19. 08:41:31

@arthurthedent:
Attól tartok, hogy a nagy hőzöngésed a magad szellemi és tudásbeli képességeidről nem áll túl stabil talajon...
De mindegy is, legyen a te hited szerint...

arthurthedent 2024.01.19. 09:39:39

@gigabursch: Pont az van a cikkben, hogy nem azért tudom, amit írtam, mert okos vagyok, hanem azért, mert mindenki tudja. Nehézséget okoz követni a gondolatmenetet?

atomic power 1986DucaDuca 2024.01.19. 12:15:43

@arthurthedent:

"És aki nekiállna egy ilyen felsővezetéssel tárgyalni, az hülye lenne?"

Most is folynak titkos orosz -amerikai tágyalások a kulisszák mögött, diplomáciai, és katonai síkon egyaránt, csak erről kevest tudunk. Nem olyan ám a világ, mint ahogy a média közvetíti feléd!

arthurthedent 2024.01.20. 07:13:28

@atomic power 1986DucaDuca: "Most is folynak titkos orosz -amerikai tágyalások a kulisszák mögött, diplomáciai, és katonai síkon egyaránt, csak erről kevest tudunk."

Semmi racionális okod nincs, hogy ezt gondold, de azért erősen meg vagy győződve arról, hogy ez az igazság? Ezt hívjuk képzelődésnek!

"Nem olyan ám a világ, mint ahogy a média közvetíti feléd!"

Fogalmad sincs, hogy a mádia milyen világot közvetít felém. Viszont: te magad mondtad, hogy az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese hülyeségeket beszél, de azért helyes lenne vele tárgyalni vele a békéről. Akkor te helyesnek tartod hülyeségeket beszélő emberrel tárgyalni fontos dolgokból?

Ne takarózz azzal, hogy mások a képzeletedben már tárgyalnak is, ez mellékes. Helyes hülyeségeket beszélő emberekkel tárgyalni és megállapodást kötni vagy nem?

atomic power 1986DucaDuca 2024.01.21. 12:07:45

@arthurthedent:

"Semmi racionális okod nincs, hogy ezt gondold, de azért erősen meg vagy győződve arról, hogy ez az igazság? Ezt hívjuk képzelődésnek!"

Az én képzelgésem nem tényező. Az viszont igen, ha a fősodor nyugati média úgy ír ezekről a tárgyalásokól, hogy nem igaz!

Akkor szerinted is manipulál a méda. Én képzelődök, te meg manipulálva vagy!

"Fogalmad sincs, hogy a mádia milyen világot közvetít felém."

Az írásaidból látszik!

"Viszont: te magad mondtad, hogy az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese hülyeségeket beszél, de azért helyes lenne vele tárgyalni vele a békéről. Akkor te helyesnek tartod hülyeségeket beszélő emberrel tárgyalni fontos dolgokból?"

Ilyen alapon senki sem tágyalhatna senkivel. Nyugati, végrehajtó hatalomban lévő vezetők is mondanak nagy hülyeségeket, csak ők nagyészt komolyan is gondolják.

Más baromságokat mondani hatalomban, és más azon kívül. Gondolj arra, hogy miket szoktak mondani a politikusok választási időszakban, majd hatalomba kerülve szembejön a valóság!

Medvegyevnek az a feladata, hogy az orosz jobboldali nacionalistákat megnyugtassa, egyéb viccesnek szánt nylatkozataival pedig az, hogy a sorok között olvasni tudó közönség ezeket a helyén tudja kezelni.

"Ne takarózz azzal, hogy mások a képzeletedben már tárgyalnak is, ez mellékes. Helyes hülyeségeket beszélő emberekkel tárgyalni és megállapodást kötni vagy nem?"

A tárgyalásokat szakértők készítik elő. A vezetők csak ezután következnek. A hírnév önmagában egyik szakaszban sem elegendő.
süti beállítások módosítása