wagmg

wagmg

Az ukrajnai tűzszünet abszurditása

2023. november 21. - arthurthedent

Megint előjött, megint mindenki egy ukrán-orosz tűzszünetről beszél. Elmondom, nagyon egyszerű, elmondom mit kell tudnod róla, hogy ne röhögjenek ki[1].

Ha Ukrajna és Oroszország közt tűzszünet lenne az csak arra lenne jó, hogy az orosz állam egy kis lélegzethez jusson, stabilizálja a helyzetét és kicsit később újabb támadást indítson. Ezt mindenki tudja, pár éve egyszer már eljátszották csecsniában, sőt, ukrajnában is, ez a második támadás. Sőt, az ukránokkal már volt is egy megállapodásuk, éppen budapesten írták alá.

Ezt minden normális ember tudja! Egyetlen épeszü ember sem gondolja, hogy bármi amit az orosz állam aláír, bármiféle megállapodás érne valamit. 

Elárulom, ezt Orbán és az elvtársai is pontosan tudják. Nem hülyék. Téged néznek annak!

 

[1] Ez egy személyes, baráti üzenet. Személyre szól, neked, aki az orosz-ukrán fegyverszünetet szorgalmazza. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4018263979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.11.21. 20:32:41

Egy esetleges tűzszünet alatt a világ második legdemokratikusabb államának hadserege kb 90% vesztességet szenvedne el.
Dezertáció formájában...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.11.21. 21:32:29

"Ha Ukrajna és Oroszország közt tűzszünet lenne az csak arra lenne jó, hogy az orosz állam egy kis lélegzethez jusson, stabilizálja a helyzetét"

Ez Ukrajnára ugyanúgy áll. Sőt még jobban, mert lenne idő teljesíteni a Nyugat fegyverszállításait. Nem véletlen, hogy éppen a Nyugat szorgalmaz egyre erőteljesebben fegyverszüneti tárgyalasokat.

Zelenszkij azért nem akar fegyverszünetet, mert akkor meg kellene tartani a jövő évi választqsokat, ettől meg kirázza a hideg - ő maga említette a minap, hogy attól tart, Churchill sorsara juthat.

A másik félelme az, hogy akkor a mostani de facto hatarokkal születne meg a békekötés. Mondjuk mindenképpen ez fig történni, csak minél később, annál jobban fog virágizni a koporsógyártás.

Nota bene: Lehet, higy Zekenszkijnek érdekektsége van pár koporsógyárban.

Te magad írtad, higy emberanyaga bőven van Ukrajnának, sokáig lesz kiket küldeni a húsdarálóba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.11.22. 08:12:56

@gigabursch:

Egyezzünk ki abban, hogy Európában első. :D

IdomitottFoka 2023.11.22. 09:22:29

Ezzel nem értek egyet. Ha Ukrajna nem kap eszközöket h uralhassa a légteret, akkor a német-francia jellegű állóháború folytatódik csak. Annak meg a végkimerülés vetett véget, nem vmi bravúros/heroikus katonai megoldás. Úh a formális vagy defacto tűzszünet esetleg vmi takaréklángra visszavett fronttevékenység esélyesen következhet, mert nemcsak az oroszoknak szükséges rendezni a soraikat. Az h ezzel csak jegelik a háborút és nem véget vetnek neki, hát 2014 után is ez volt, ékorea meg 70 éve ezt csinálja, nem példa nélküli eset.

gigabursch 2023.12.19. 19:01:01

Az ukrajnai tűzszünet itt bukott el:
kuruc.info/r/9/268253/

Beszédes, hogy a narancsvörös (vagy kötőjellel helyesebb) média erről persze kussol...

arthurthedent 2023.12.20. 06:26:55

@gigabursch: Ne haragudj már, régebben én is lelkes olvasója voltam a kurucinfónak, de ez a cikk akkora marhaság, hogy kicsúszik a kanyarban.

Azt mondja a csávó, hogy két ok miatt buktak el a tárgyalások, az egyik az, hogy a "Fehér Hát a vezérkari főnök orrára koppintott". Ezt mégis hogyan? Az ukránok meg az oroszok éppen megegyeztek volna, de aztán szétrebbentek, mert a vezérkari főnök orrára lett koppintva? MI?!

A másik meg az, hogy azt mondja "az oroszok vissza karja építeni a birodalmat, de "mindezt semmi nem támasztja alá". Ja, semmi, hacsak az nem, hogy legalább két éve FOLYAMATOSAN EZT HIRDETIK. Tele van vele a sajtó, a közbeszéd és főleg a tévé.

Szerinted az orosz tévében folyamatosan ezt követelik, ezzel fenyegetőznek, ezt akarják, de Putyinnak más a véleménye? Putyin mást akar? Vagy a felsővezetés akar mást?

Oroszországban a tévében azt mondják, amit Putyin akar és az orosz felsővezetés azt akarja amit Putyin akar. És Putyin elmondta, hogy a birodalom széthullása katasztrófa volt és vissza kell állítani.

arthurthedent 2023.12.20. 06:30:46

@gigabursch: Azt mondja a cikk, hogy Putyin nem akarta elfoglalni egész Ukrajnát, mert akkor több emberrel indult volna neki.

Ja, persze, nem akarta elfoglalni egész Ukrajnát, csak Kijevet, ott el akarta tisztogatni a politikai vezetést és oda akart ültetni egy bábkormányt. Tudjuk, mert ezt mondta, hogy az ukrán náci vezetést el kell takarítani és ezt csinálta, konkrétan elment Kijev külvárosáig az első héten.

Azért ment ennyire kevés katonával, mert elb@szta, azt hitte, hogy nem lessz ellenállás, nem azért, mert nem is akart odamenni, mert nem is akarta megszerezni az országot.

arthurthedent 2023.12.20. 06:34:29

@gigabursch: Azt mondja a cikk, hogy Zelenszkij elhagyta a tárgyalóasztalt, mert ezt kérték tőle az amerikaiak.

Csakhogy Zelenszkij SOHA nem ült semmiféle tárgyalóasztalhoz az oroszokkal. Ezt illene tudni.

Viszont: az oroszok teljes uralmat követeltek ukrajna felett. Ha Zelenszkij hajlandó lett volna tárgyalni, akkor ezt el kellett volna fogadnia, akkor viszont SEMMI szüksége nem lett volna semmiféle amerikai segítségre. Akkor meg mit érdekelte volna, hogy az amerikaiak mit mondanak?

Ennek a cikknek így rohadtul semmi értelme.

arthurthedent 2023.12.20. 06:39:47

@gigabursch: Azt mondja a cikk, hogy a háború kitörésének oka a NATO terjeszkedés volt. Csakhogy a NATO 2014 óta nem terjeszkedhetett Ukrajna irányába, mert Ukrajna háborúban állt Oroszországgal. A 2014-es betöréssel Oroszország megakadályozta a NATO terjeszkedést. Kész volt vele.

Azt mondja a cikk, hogy a Monroe doktrína nem engedi, hogy bárki szüvetséget kössön és ott komoly csapatokat állomásoztasson. Ez b@romság, a Monroe doktrína nem ezt mondja.

Viszont Oroszorszg évtizedek óta katonai szövetségeket kötött a szomszádaival és azok területein komoly csapatokat állomásoztat. Amerika még csak meg sem említette ezt. Ehhez minden szabad országnak joga van!

arthurthedent 2023.12.20. 06:46:27

@gigabursch: Azt is mondja a cikk, hogy az oroszok megmondták, hogy nem engedik Ukrajna nyugatosodását és ezt a nyugati politikának figyelembe kellett volna venni.

Csakhogy az oroszok nem csak ezt mondták. Azt is mondták, hogy ha Lengyelország fegyverkezik elfoglalják varsót. Azt is mondták, hogy Magyarországot ki kell léptetni a NATO-ból és le kell szerelni a katonaságát. Meg még egy csomó baromságot mondtak. Az orosz felsővezetés, konkrétan Putyin.

Hja, azt is mondták, hogy az összes amrikai csapat az egész VILÁGON menjen vissza az USA területére és azt is, hogy Európa Orosz felségterület, az oroszok irányítása alatt létezhet tovább.

Ha a puszta tény, hogy az orosz felsővezetés mondott valamit ok lenne arra, hogy az USA és Európa úgy csináljon, akkor kezdhetjük újra tanulni a ciril betűket.

Mekkora baromság ez a cikk!?

arthurthedent 2023.12.20. 07:04:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem véletlen, hogy éppen a Nyugat szorgalmaz egyre erőteljesebben fegyverszüneti tárgyalasokat."

A nyugat nem szorgalmazza a fegyverszüneti tárgyalásokat. Pár ember szorgalmazza és a sajtó mostanában egyre nagyobb teret ad nekik. Merthogy az már nem hír, hogy háború van, új mondanivaló után keresnek.

"Zelenszkij azért nem akar fegyverszünetet, mert akkor meg kellene tartani a jövő évi választqsokat, ettől meg kirázza a hideg - ő maga említette a minap, hogy attól tart, Churchill sorsara juthat."

Miért retteg attól, hogy Churchill sorsára jut? Az első világháború után visszavonult töményezni és megírta az első világháború történetét. A második vlágháború után visszavonult töményez szopogatni és megírta a második világháború történetét. Köztiszteletben állt, biztonségban volt, jómódban és nyugalomban éldegélt.

Mi a franctól kellett volna Churchillhez hasonlóan rettegni?

Ha Oroszország és Ukrajna békét kötne, akkor Zelenszkij fogná a családját, elmenne amerikába és szép csendben leélné az életét.

IdomitottFoka 2023.12.20. 10:10:36

@arthurthedent: "Zelenszkij fogná a családját, elmenne amerikába és szép csendben leélné az életét."
Ehhez Novicsok és Jégcsákány elvtársnak is lenne hozzáfűzni valója. Többszintes épületek látványa is zuhanást válthat ki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.12.20. 11:14:23

@arthurthedent:

"A nyugat nem szorgalmazza a fegyverszüneti tárgyalásokat"

De igen, a színfalak mögött.

"Miért retteg attól, hogy Churchill sorsára jut?"

Mert nagyon ízlik neki a hatalom.

arthurthedent 2023.12.20. 13:54:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mert nagyon ízlik neki a hatalom."

A rettegés szó sem azt jelenti, amit gondolsz.

"De igen, a színfalak mögött."

Ja, mert te tudod mit csinálnak a "színfalak mögött". A vallásos emberek ilyenek, tudják mit mondott isten, amikor teremtette a világot, tudják, hogy nekik teremtette, tudják, hogy mit mondott Jézus amikor egyedül imádkozott és tudják mit csinálnak az amerikai hatalmasok a színfalak mögött.

Általában mindent tudnak, amit nem lehet tudni és semmit sem tudnak, amit illene tudni. :D

gigabursch 2023.12.20. 15:27:06

@arthurthedent:
Végülis abban az Istenben, amiben te nem hiszel, én sem hiszek.

gigabursch 2023.12.20. 15:29:20

@arthurthedent:
Én sosem voltam lelkes olvasója, viszont - ahogy több más oldalnak is - egyszerűen csak olvasója vagyok.

Hogy neked ez a cikk kötekedési alap lesz, azon meg se lepődtem, de tudod mit?! Igazad van!

arthurthedent 2023.12.20. 16:29:45

@gigabursch: "Végülis abban az Istenben, amiben te nem hiszel, én sem hiszek."

Én mindegyik istenben nem hiszek. :)

"Hogy neked ez a cikk kötekedési alap lesz, azon meg se lepődtem"

Én érveltem. Szerintem elég jó, egyszerű és logikus érvekkel elmondtam, hogy miért gondolom a cikkről azt, amit. Elég alapvető érvek voltak, nem a helyesírásba próbáltam belekötni. Hogy lehet a kritikus gondolkodás "kötekedés"?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.12.20. 19:14:56

@arthurthedent:

"Szerintem elég jó, egyszerű és logikus érvekkel elmondtam, hogy miért gondolom a cikkről azt, amit."

Igazd van, elmondtad.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.12.20. 19:22:32

@arthurthedent:

"A rettegés szó sem azt jelenti, amit gondolsz."

Tan'tó bácsi, okosíccs már föl, mit jelent a rettegés szó.

"Ja, mert te tudod mit csinálnak a "színfalak mögött"."

Ne velem vitatkozz, hanem azt ezt állító forrásokkal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.12.20. 19:25:28

@arthurthedent:

"Hogy lehet a kritikus gondolkodás "kötekedés"?"

Ne kérdezz olyat, amire úgyis tudod a választ.
süti beállítások módosítása