wagmg

wagmg

Szégyenkeznem kellene?

2023. szeptember 08. - arthurthedent

Ember feltett egy kérdést a neten, gondoltam válaszolok. Ha már kérdezte... ugye.

Szóval a kérdést valahogy így prezentálta az index:

Szíjj László: Szégyenkeznem kellene, mert megnyerjük a közbeszerzéseket?

A helyes válasz pedig némi dobpergés után...

Tádám, tádám, prrrrrrrrrrrr, badadabumm:

Igen!

 

Remélem sikerült segítenem, megvilágítani a kérdés trükkösebb, bonyolultabb részleteit, megértetni a szociopolitikai kihatásait, annak ellenére, hogy a modern világban oly nehéz eligazodni, megtalálni az egyensúlyt az erkölcsös és helyes, valamint a reálpolitikai szempontokból is elfogadható, ugyanakkor gazdaságilag is reális alternatívák közt. 

Pénzt nem is kérek a munkámért, csak annyit, ha szabadna kérnem, hogy ne terjesszünk már álnaiv, agresszív marhaságokat kérdésnek álcázva. 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr8018210407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.09.09. 07:04:22

Minygyjárt könnyet ejtek Szíjj Lászlóért.

De hadd helyesbítselek. Szíjjnak, Mészárosnak, Tiborcznak és a többinek nem azért kell szégyenkezniük, mert megnyerik a közbeszerzéseket, hanem azért, AHOGYAN megnyerik azokat: Politikai hátszéllel, korrupcióval, pénzek visszaosztásával stb.

Természetesen csak akkor, ha ezek az elterjedt állítások igazak. Azonban ha meglenne a politikai akarat, könnyen bizonyítani vagy cáfolni lehetne őket - na de erre az Orbán-kormány alatt ugyanúgy nincs meg a szándék, mint ahogy nem volt meg a szoclib kormányok alatt sem.

Apropó: tudsz valami újat Simicskáról? Érdekes lenne tudni, vajon a fénykorabéli vagyonának hányadrésze még az övé, és mennyinél volt csak stróman.

gigabursch 2023.09.09. 08:36:17

Nem.

Bár a kérdésre a helyes válasz az lett volna, hogy rossz kérdésre nem lehet helyes választ adni.

Azonban Szíjjban több gerinc van, mint a teljes liberáli-okádék csürhében van.
S igen, lépjen szintet, tolja ki a 3,14csába a Strabagot és társait.
süti beállítások módosítása