wagmg

wagmg

Az oroszok már Észak-Koreában vannak

2023. július 28. - arthurthedent

Szóval ja, hallom a hírt, az oroszok látogatást tettek észak-koreában. 

Elmentek, körülnéztek, a rossz nyelvek szerint kuncsorogni. Könyörögni. Kim Jongunnak ugyanis iszonyatos mennyiségű rohadtul elavult fegyvere és lőszere van. Ez közismert. Az országában más sincs, se gyógyszer, se kaja, se semmi, csak fegyver. Ez is közismert.

Az oroszok állítólag jó sok gabonát meg élelmiszert ígértek mindenféle ósdi fegyverért, meg lőszerért. Ez meg elég hihető, hiszen máskülönben minek mennének oda? Nincs ott semmi, nekik sincs semmi, amit felajánlanának.

Állítólag azt nyilatkozta az orosz delegáció, hogy Észak-Korea hadserege a világ legerősebb serege. Ami megint csak egy vicc, de az biztos, hogy nem gyengén adják elő. 

Jake Broe is beszámolt róla

Úgy hírlik, hogy a Kim családnak 1,3 millió aktív katonája és 600 ezer tartalékosa van. Iszonyatos embertömeg, az egyszer biztos. Ha egy ekkora sereg megadná magát a NATO csapatoknak, akkor belerokkanna a NATO, csak hogy etesse őket. 

Van vagy 3-4 ezer tankjuk. Mondjuk ezeknek legalább a fele T-55-ös, hetven éves konstrukció, a többi se sokkal fiatalabb, de akkor is, 3-4 ezer tank az körülbelül annyi, amennyi tankja egyesek szerint az oroszoknak volt a háború előtt. Sok.

57_bel_air.jpg

Chevrolet Bel Air 1950-57, mintha ezzel mennél csapatni a pesti éjszakába

Szóval igen, iszonyat elavult fegyverek, de ha egy jelentősebb mennyiségről lemondanának, akkor az oroszok  hirtelen igen komoly erővel indulhatnának meg. Ha fel tudják tölteni emberekkel is a seregüket. Ha komolyan mozgósítanának.

Na de mindegy, felesleges előre izgulni, majd meglátjuk. De egy dolgot szeretnék! Szeretném megint hallani, ahogy a magyar rajongótábor (vezényli Orbán Viktor karmester) megint előadná a "nem működnek a szankciók" című közkedvelt slágert.

Ja, nem működnek a szankciók, csak valamiért az oroszok elmentek nyalizni Észak-Koreába, a világ leglepusztultabb, legnyomorultabb, legszegényebb, legelmebetegebb, leggázabb országába. Ahol még szóba állnak velük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr8518181013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.07.28. 14:54:43

Alighanem Kína és Oroszország egymással valamit lezongorázott.
Ezzel a NATO figyelmét és kapacitásait is megosztják.
Az éhes é-koreai katonának meg a zsákmányolt GMO+DDT+egyéb szemét gabona is jó.
Mindemellett, hogy É-Korea fegyverarzenálja mennyiségben csökken, az nem fáj se Japánnak, se Dél-Koreának.

Meg aztán ki tudja, hogy Pufi meddig lesz hatalmon...

Kangörcsös TSZ elnök 2023.07.29. 22:08:54

@gigabursch: GMO meg DDT...
Ja...
Ha tudnád, milyen minőségű a hazai búzatermés az idei szezonban, sírva ennéd a kenyeret. Vagy sehogy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.30. 09:00:39

A zokosok aszonygyák, müxenek a szankcijók, csak idő kell ehhez. A zoroszok pediglen ez idő alatt szépen kijáccák a szakncijókat.

gigabursch 2023.07.30. 12:05:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az oltás is működött.
Állítólag.
De legalább vannak bőven mellékhatásai.
süti beállítások módosítása