wagmg

wagmg

Feminista vagyok...

2023. július 15. - arthurthedent

Azám! Feminista, azaz hiszek a nők abszolút és kikezdhetetlen egyenjogúságában. Nem gondolom, hogy a férfiak és a nők egyformák, de hiszek abban, hogy feltétlenül egyenrangúak. De várj, nem úgy, ahogy gondolod!

Megpróbálom összeszedni, hogy a feminizmusom körülbelül mit jelent, mik a következményei, mennyire alapvető a feminizmus a gondolataim, a lelkiismeretem megformálásában. Azám!

Titanic

Okés, szó sem lehet arról, hogy "nők és a gyerekek elsőnek". Amikor a hajó süllyed, akkor a gyerekek tőlem mehetnek elöl, de utána a nők és a férfiak abszolút egyenjogúak. A férfi és a nő egyformán fél a haláltól, egyformán értékesek, egyformán szenvednek és halnak meg. Semmi kivételezés, legyen egyenjogúság, férfiak és nők szép sorban, egymás mellett menjenek az életbe vagy a halálba. Egyenjogúság, megvan, ugye?

Katonaság

Amikor végveszélyben a haza egyenjogúan, egyformán védjük, áldozzuk a vérünket és az életünket.

Évszázadokon keresztül kimondottan a testi erőn múlt az, hogy lehetett -e valaki katona vagy nem. Szerencsére ma már gépek, járművek, modern fegyverek vannak, bárki masírozhat és áldozhatja az életét, nem azon múlik, hogy ki bírja felemelni a kardot.

Hurrá, egyenjogúak vagyunk, legyünk tehát tényleg egyenjogúak!

Válóper

Sajnos nálunk még mindig kivételezés van a nemek közt amikor a bíró kimondja a válást. Nem tűnik túl igazságosnak, a gyerekek mennek anyuval, akkor már a lakás is, hisz a gyerekek nem maradhatnak lakhatás nélkül. A vagyon jó része nyilván jár anyunak, a gyerekek érdekeit kell figyelembe venni. Persze a yyerektartás is a nő irányába áramlik, a családi pótlék is.

Ügyes nők simán szülhetnek két három gyereket, bemondhatják, hogy a férfi bizony alkoholista, agresszív, elhidegült és egy életre megvan a megélhetésük. Soha nem kell elszámolniuk a gyerektartással, a családi pótlékkal, gyakorlatilag soha nem kell dolgozniuk.

Persze, ja, magyarországon a férfiak jó része nem keres olyan jól, hogy ez a mesterhúzás tökéletesre sikeredjen, a családi pótlék sem olyan magas mint nyugaton, de az egyenlőtlenség itt is megvan, pont úgy, mint nyugaton.

Feminista vagyok, azt vallom, hogy amíg nem 50% a válóperek aránya, addig valami nincs rendben. És aki azt mondja, hogy a gyermekeknek anya kell, apa nélkül megvannak, az lesz szíves komoly bizonyítékokat hozni. Addig legyen egyenjogúság, ha szabadna kérnem!

Meló, halálig

A férfiak kevesebb ideig élnek, általában veszélyesebb munkát kényszerülnek vállalni, tízszer több eséllyel halnak meg munkahelyi balesetben. A legveszélyesebb szakmákat ma is gyakorlatilag kizárólag férfiak űzik. Ha valaki belerokkan a munkába az jó eséllyel a férfi lesz.

Vegyük komolyan az egyenjogúságot, ahányszor meghalljuk, hogy "de miért keresnek a nők 75 centet amíg a férfiak 1 dollárt" azonnal helyeseljünk! Emeljük fel a fejünket, és kiáltsunk fel!

Több nőt a szénbányába, az olajfúró tornyokra, a rákhalászok közé, adjunk helyet a nőknek a kohászatban! A nőknek is joga van a fakitermelésben keresni a boldogságukat. Ne nyugodjunk, amíg a vájárok és csillések fele nem nő!

Családon belüli erőszak

A családon belüli erőszakot sajnos még mindig a nők kezdeményezik a legtöbbször. A rendőrök, a bíróság a szőnyeg alá söpri ezt, a bántalmazottat a társadalom kigúnyolja, a bántalmazást eltűri, elfogadja amikor azt nő követi el. Legyünk feministák, a nők és a férfiak megítélése az egyenrangúságra kell, hogy épüljön!

Nemi erőszak

Még családbarát filmekben is simán lehet férfiak megerőszakolásán poénkodni. Jó vicc, akár férfiak erőszakolnak férfiakat, akár nők erőszakolnak férfiakat. Nagy a nevetés, jó a poén. El lehet képzelni, hogy mi lenne a sorsa egy tévésorozatnak, ahol a nők megerőszakolása jó poénként van beállítva, ahol nők megerőszakolásán viccelgetnek!

Csoda, hogy nem jutnak a férfiak elleni nemi erőszak esetei a bíróságra? Az áldozat megszégyenítése, az ügyek szőnyeg alá söprése, az áldozathibáztatás az ilyen esetekben sajnos abszolút elterjedt és elfogadott.

Nemi szervek megcsonkítása

Miért van az, hogy a nemi szervek gyermekkorban történő megcsonkítása még ma is elfogadható a társadalom, a közvélemény, a törvény előtt, akkor és csakis akkor, ha az áldozat fiú? Miért nincs egyenjogúság?

Gyermeknevelés

Hányszor hallani, hogy "a gyermeknevelés a legnehezebb munka"?

Érdekes módon én nem gondoltam volna, igazából én például betonoztam lapáttal és talicskával a nyár közepén egy deka árnyék nélkül, mégpedig reggeltől estig. Nekem az nehezebbnek tűnt, mint öt percenként ráüvölteni a gyerekre, hogy "ne piszkáld mert leverem a derakad büdös kölök", de mindegy. Legyen!

Legyen, fogadjuk el, legyen egyenjogúság! Amikor a kormányunk azt mondja, hogy "a nők előbb mehetnek nyugdíjba, mert ők nevelik a gyerekeket", akkor ne legyünk restek kinyitni a szánkat! A férfiak is nevelik a gyereket! Ki tanít meg bicajozni? Labdázni? Ki visz el horgászni? Kivel javítják a kisgyermekek a kerítést, kivel építenek kutyaólat? Ki hurcibál kocsival a suliba? Apuci vagy anyuci?

A nők kevesebbet dolgoznak, tovább élnek, könnyebb munkát vállalnak, kevesebb munkahelyi balesetet szenvednek, kevesebbet kockáztatnak a munkahelyükön és hamarabb mennek nyugdíjba, mert gyermeket nevelnek? Neveljenek a férfiak is, legyünk egyenjogúak!

Szóval így. Férfi vagyok, feminista és büszke vagyok rá. Az egyenjogúságban hiszek mindenek felett.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr5018167230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.07.15. 10:47:17

Ezt korábban úgy fogalmaztam meg, hogy az összes emancipunci mehet a Dunai Vasműbe dolgozni a nagyolvasztóhoz három hónapra.
Utána válaszolhat, hogy akar-e még egyenjogúságot?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.16. 07:38:07

@gigabursch:

Végtére is a férfiak már egyenjogúak: ők is szülhetnek gyereket.

gigabursch 2023.07.16. 09:16:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Na jó, de azt már a Brian élete című dokumentumfilm óta tudjuk...
süti beállítások módosítása