wagmg

wagmg

Orosz atomot a határra...

2023. március 29. - arthurthedent

Olvasom a cikkben, hogy az oroszok meg az amcsik, meg az atom... de álljunk már meg egy szóra, ne keverjük már a szezont a fazonnal!

Szóval konkrétan ezt olvastam:

Az Egyesült Államok bevett gyakorlata, hogy határterületre helyezi az atomfegyvereket, így nem volt semmi szokatlan Belarusz felvetésében[1].

Na, álljunk azért meg egy szóra! Lengyelországba mikor telepített az USA atomot? Finnországba? Észtországba? Romániába? Hova is telepített?

Az USA nem telepített Oroszországgal határos országba atomfegyvert. Sőt, Ukrajnával kapcsolatban az oroszok ezen hisztiztek, hogy mert majd atomot fog telepíteni. Nem tette. Soha. Soha nem telepített atomfegyvert Oroszország határára. Nemhogy "bevett gyakorlat" nem volt, semmi ilyesmi nem volt.

Oroszország ezt tette, NATO országok határára telepített atomfegyvert, az USA viszont nem telepített Oroszország határára atomfegyvert.

 

[1] https://www.napi.hu/kulfold/kina-reakcio-belorusz-atomfegyver-putyin.769226.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr2018083862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.03.29. 19:38:33

"A biztonságpolitikai szakértő szerint Putyin bejelentése, miszerint Belaruszba taktikai atomfegyvereket telepít, nem rendkívüli. Tarjányi Péter kifejtette, a NATO Törökországban, Olaszországban, Belgiumban is ilyen atomeszközöket helyezett el, amelyek egy része ma is megtalálható ezekben az országokban. A hidegháború idején pedig Magyarország területén is voltak taktikai atomfegyverek, Kunmadaras térségében, orosz repülőtereken. A repülőtér biztonságos részeinél silókban tárolták ezeket a fegyvereket."

Tarjányi Péter: Ha a nyugati támogatás elfogy, Ukrajna veszít

index.hu/kulfold/2023/03/29/frontvonal-tarjanyi-peter-biztonsagpolitika-orosz-ukran-haboru-nyugat-kina/

arthurthedent 2023.03.30. 06:38:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tarjányi terel, csúsztat, trollkodik.

1) Ami a hidegháború alatt nem volt rendkívüli, az simán rendkívüli két generációval később.
2) A magyarországon elhelyezett atomfegyverek annyira rendkívüliek voltak, hogy kussoltak róla ahogy kellett.
3) Olaszország nem Oroszország határán van. Beloruszia meg Lengyelország határán van.
4) Ha nem volt rendkívüli, akkor minek kellett akkorát hisztizni Ukrajna esetleges NATO tagsága miatt?

Ez így baromság amúgy. Nagy. Látszik, hogy van egy propagandacél aztán az hajlítja az összes tény értelmezését a megfelelő irányba.

arthurthedent 2023.03.30. 06:42:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Tarjányi Péter: Ha a nyugati támogatás elfogy, Ukrajna veszít"

Ja, mint ahogyan ha a nyugat támogatása elfogyott volna, akkor a második világháborút elvesztették volna az angolok, a franciák és valószínűleg az oroszok is. Ha az oroszok támogatása elfogyott volna, akkor Vietnám veszített volna. Ha a nyugat támogatása elfogyott volna, akkor nem lenne Izrael.

Ha meg a nagymamámnak lett volna áramszedője, akkor ő lett volna a villamos és nem kellett volna gyalog mennem az iskolába.

Ja, és ha Putyin nem megy neki a nyugatnak, akkor élete végéig emelt fővel járkálhatott volna és nem Hitlerrel emlegetnék egy lapon.

gigabursch 2023.04.04. 13:43:31

Amennyire én olvasom a világ híreit, Románia és Lengyelország területén lévő amcsi bázisokon nem csak hagyományos és kevésbe hagyományos lőfegyverek vannak.
Vannak ott nuki cuccok is.
Természetesen ezen hírek valóságtartalmát nem tudom ellenőrizni és/vagy vitatni sem.
Persze direktben ezen két országból csak Lengyelország határos Kalinyingrád térségében Oroszországgal, Románia meg max. a Fekete-tengeren.

Mindenesetre, amit az elmúlt egy évben a biztonságpolitikai szakértőink java produkált, az a brit tudósok szintjén van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.04.04. 15:28:40

@gigabursch:

Nem is az a lényeg, hogy határos országban vannak-e a másik fél atomfegyverei, hanem az, milyen messze vannak a masik fél határától vagy fontos létesítményitől, illetve mennyi idő alatt képesek célba érni.

E téren az USA összehasonlíthatatlanul jobb helyzetben van.

arthurthedent 2023.04.04. 20:32:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem is az a lényeg, hogy határos országban vannak-e a másik fél atomfegyverei"

Ja, most már nem is fontos. Amikor Putyin azon hisztizett, hogy jajj, hát amerika ukrajnába akar atomfegyvereket telepíteni, akkor még fontos volt. Most, hogy Putyin megtolta a parasztjait előre, most már nem is az a fontos.

Az embernek elmegy az életkedve tőletek! :(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.04.05. 07:22:59

@arthurthedent:

Ne maszatolj! A tényekkel törődj!

Milyen messze, hány percre van a legközelebbi amerikai atomfegyver az orosz határtól, és milyen messze, hány percre a legközelebbi orosz az USA határtól?

De segítek. Vajon a Törökországban vagy Olaszországban telepített amerikai atomfegyverek érik el előbb Oroszországot, vagy az orosz atomfegyverek az USA-t?

gigabursch 2023.04.05. 16:56:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ráadásul ez az elmebeteg Zselé most épp azon petíciózik, hogy hohóliába telepítsenek atomfegyvert az usákok, amivel sz ukik rendelkeznek majd.
Szóval, hogy Medvegyev pofázik hülyeségeket és nem lőnek, szemben azzal, hogy ez a vérgőzös zsidó barom és hitsorosos kormányzata és első emberei (tisztára, mint száz éve idehaza a tanácsosok), szóval aki vágóhídra küldi a teljes országot, amit elcsalt választások alapján vezet, nos ő más eszközével gátlástalanul robbantana ki atomháborút.
Mert csak.
Neki úgy tánik lehet korlátlanul emberi(es)ség elleni báncselekménnyel kacérkodnia.

gigabursch 2023.04.05. 16:57:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Amúgy Alaszka és Kamcsatka elég közel van egymáshoz,
Ezután már a Lengyel-Orosz határ következik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.04.05. 17:18:27

@gigabursch:

Így igaz, már többször bizonyította, hogy ha rajta múlna, belerángatná a világot egy atomháborúba.
süti beállítások módosítása