wagmg

wagmg

Az Orosz katonák disznóólakban laktak

2022. október 08. - arthurthedent

Megint egy fura videó. Ahogy az Ukrán sereg visszafoglalja a hosszú idő óta megszállt területeket, furcsa, néha groteszk, néha szörnyű dolgokat találnak.

Az alábbi felvételen egy ukrán disznófarmot láthatunk, ahova az orosz sereg beszállásolta magát. A disznóketrecekbe. Disznóólakban laktak. Berendezkedtek a disznóólakba.

Disznófarm hotel

Tudom, sokan lesznek, akik nem hiszik majd, hogy ez igaz, hogy tényleg megtörtént. Azt mondják majd, hogy fake news, propaganda, mindenki hazudik. Nyilván ez is propaganda mint minden egyes felvétel, nem igaz, hogy is lenne az.

Sőt valószínű, hogy a disznók maguk költöztették ki magukat és maguk rendezték be a disznófarmot ágyakkal, szekrénykékkel, lopott mosógéppel. Az oroszok ilyet nem tennének.

Őszintén szólva nem tudom. Rengeteg felvétel van, hitelesnek tűnnek, mindenki nézze meg magának és döntse el. Mondom, rengeteg felvétel van, úgyhogy vagy a világ legnagyobb összeesküvését láthatjuk, vagy tényleg ilyen az orosz sereg.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr9817949870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2022.10.10. 16:19:16

A fidernyákok se érzik jól magukat a disznóólon kivül. Ezért testvérnépük a ruszki barbàrok.

Boldeone2 2022.10.10. 17:10:28

Ezek a lealjasodott fèrgek már a polgári lakosságot támadják, egyèrtelműen nem infrastruktúrát vagy katonai cèlpontokat
Bűnös nemzet lett az orosz, tisztelet a kivètelnek...

arthurthedent 2022.10.10. 18:00:05

@Boldeone2:
"Vlagyimir Putyin elismerte, hogy ő adott parancsot a több ukrán várost érintő hétfői támadássorozatra."

Szó szerint elismerte, hogy háborús bűnös.

Boldeone2 2022.10.10. 18:43:18

@arthurthedent: Szíjjártó Pèternek ez nem számít...Kedèlyesen tárgyalgat Moszkvában, mintha semmi sem törtènt volna ...
Az MTV1- en is tovább folyik a muszka propaganda

arthurthedent 2022.10.10. 18:47:48

@Boldeone2: "Kedèlyesen tárgyalgat Moszkvában, mintha semmi sem törtènt volna ..."

Bizony az nagyon gáz. Vigyorognak, rázzák egymás kezét, a magyar politikusok háborús bűnösökkel seftelgetnek... :(

tiItsál ki tе gyökér 2022.10.10. 19:00:24

@Éhes Ió: Te kussolj, különben úgy leszoplak, hogy nem állsz meg a lábadon!

Éhes Ió 2022.10.10. 19:01:17

@tiItsál ki tе gyökér: Örülnél, mi? Látnál végre egy rendes dákót.

Cs3pPPelRR 2022.10.10. 22:06:55

Az a híd egy stratégiai célpont, a megtámadása nem terror, hanem stratégia. Nyilván a tulajok is tudták, ezért védték rendesen. De csak oroszosan.

bordon 2022.10.11. 06:43:51

Nagyapám volt csereüdülésen a Szovjetunióban 1942-ben (előbb a magyarok, németek, olaszok, románok mentek, aztán a szovjetek jöttek és maradtak is 40 évig) mesélt érdekes dolgokat, hogy az ukrán területeken földbe vájt házakban laktak az emberek. De a vége felé már ő is lefejtett húsú lódögben "lakott", meg árokban, szénaboglyában, kiégett magtárban. De amíg a frontszakaszában volt, addig is patkányokkal osztotta meg a fekhelyét.
Most akkor a magyar emberek így élnek? Nem, ez a háború.

Most az ukránok telibe nyomják a propagandát, mindent megtettek azért, hogy a nyugati internetező, aki se a ruszkikat, se a ukránokat nem ismeri, azt higgye, hogy az ukrán az valami fejlett, nyugatias, kifinomult nép, a ruszki meg alember.
A magyar meg jobban ismeri mindkettőt, tudja, hogy árnyalatnyi a különbség köztük.
Eleve az ukrán nyelv is csak az orosz egyik lengyellel kevert dialektusa.
Ráadásul az ukránoknál egy főre eső GDP valami fekete afrikai ország szintjén állt a háború előtt is, az orosz meg azért ennél combosabb volt. Az életszínvonal se az ukránok javára billent a háború előtt se. Az átlagorosz havonta nagyjából annyi pénzzel gurigázott, mint az átlagmagyar. Az ukrán meg indonéz, filippínó szinten vegetált. Nyilván vannak gazdag ukránok, oligarchák, ügyeskedő vállalkozók, akik luxusterepjárókkal járnak. De nem az oroszok, hanem az ukránok özönlöttek aljamunkát végezni Csehországba, Lengyelországba, Németországba évtizedek óta. Sőt, az ukránok legnagyobb számban pont Oroszországba mentek vendégmunkáskodni. Ennyit a két ország fejlettségbeli különbségeiről.

@Boldeone2: Azért ha tájékozódnál, tudnád, hogy az erőművek, távvezetékek, hidak, radarok, repterek, minden infrastruktúra lebombázása a felvilágosult Nyugat eszköze volt az elmúlt évtizedekben. Irak, Afganisztán, Líbiay Szerbia mesélhetne, hogy nem 6 hónap szerencsétlenkedés után, hanem a felvilágosult Nyugat által indított invázió első óráiban bombáztak le minden infastruktúrát az amerikaiak, franciák, britek.
Az oroszok meg eddig kímélték Ukrajnában a hátországot. Amikor az oroszok közel jártak Kijevhez, akkor is volt ott áram, ivóvíz, internet, ami híd leomlott, annak nagy részét maguk az ukrán nacionalisták robbantották fel.
Az oroszok tehát elfinomkodták ezt a háborút. Ezt már leírtam máshol is, de tartom ezt a véleményemet. Ahol a nyugati hatalmak beavatkoztak, ott az első napokban lebombáztak minden infrastruktúrát, aztán nem volt se áram, se ivóvíz Bagdadban, az összes dunai hidat lerombolták Szerbiában, minden távvezetéket, erőművet, transzfromátorállomást találat ért. De nyilván az nem háborús bűn...

@arthurthedent: Milyen háborús bűnösök? Akik Szerbiában terrorbombázást hajtottak végre, azok a nyugati hatalmak, senki nem állt bíróság elé emiatt. Irakot és Afganisztánt hamis indokkal rohanták le, milliók életét kioltva (közvetlenül és közvetetten). Ahol a nyugati hatalmak háborút indítottak, ott bizony az első órakban kilőttek ennyi cirkálórakétát, lebombáztak minden hidat, erőművet, távvezetékeket, reptereket, olajfinomítókat. Az oroszoknak 6 hónap szerencsétlenkedés utan jutott eszébe ezt elkezdeni, de most is félgőzzel.

@Cs3pPPelRR: A híd stratégiai célpont volt. Ahogy Ukrajnában minden erőmű, híd, olajraktár, olajfinomító, távvezeték, transzfromátorállomás, üzem, autópálya, vasúti infrastruktúra, kormányzati létesítmény stratégiai célpont. Lebombázásukat csak az tekinti háborús bűnnek, aki nemnormális. A nyugati hatalmak minden inváziója az utóbbi évtizedekben így indult, leromboltak mindent az országban, ahova demokráciát akartak exportálni.

bordon 2022.10.11. 06:47:31

@arthurthedent: Ja, nagyapám a keleti fronton örült volna egy disznóólnak, mert annak legalabb fedele meg falai lettek volna. Hogy háborúban hol húzzák meg magukat katonák az egy dolog. Én egyszer marhavagonban utaztam személyvonat helyett. A szükség rávitt. Ez azért nem a tipikus magyar közlekedési mód.

arthurthedent 2022.10.11. 07:20:47

@bordon: "Ráadásul az ukránoknál egy főre eső GDP valami fekete afrikai ország szintjén állt a háború előtt is, az orosz meg azért ennél combosabb volt. Az életszínvonal se az ukránok javára billent a háború előtt se."

Ja, csak az orosz "egy főre eső" GDP egy jelentős része ment londoni meg párizsi ingatlanokra, dubaji vagyonokra, jachtokra. El kell dönteni, hogy a moszkvai életszínvonalat hasonlítgatod ukrajnához, vagy a szibériait, mert nagyon nem mindegy.

"Milyen háborús bűnösök? Akik Szerbiában terrorbombázást hajtottak végre, azok a nyugati hatalmak, senki nem állt bíróság elé emiatt."

Whatabout, whatabout, whatabout. De hisz a pistika is, de hisz a Pistike is...

"Most akkor a magyar emberek így élnek? Nem, ez a háború."

Putyin és a Kreml szerint nincs is háború. Erről ennyit.

arthurthedent 2022.10.11. 07:24:07

@bordon: "Ahol a nyugati hatalmak háborút indítottak, ott bizony az első órakban kilőttek ennyi cirkálórakétát, lebombáztak minden hidat, erőművet, távvezetékeket, reptereket, olajfinomítókat."

Ami ugye nem háborús bűn. Tudod mi a háborús bűn abban, amit épp most csinálnak az oroszok?! Az, hogy a lakosságot katonai célpontnak tekintik. Lakóházakat bombáznak a belvárosokban. Nem hidat, nem repteret, nem olajfinomítókat.

"Az oroszoknak 6 hónap szerencsétlenkedés utan jutott eszébe ezt elkezdeni, de most is félgőzzel."

Ne hazudj. Az oroszok a kezdetek óta bombázzák a lakóházakat. Azért "fél gőzzel", mert fogytán a rakétájuk, pláne az, amivel elérik a fővárost.

arthurthedent 2022.10.11. 07:28:43

@bordon: "Ez azért nem a tipikus magyar közlekedési mód."

Senki sem mondta, hogy a disznóólakban való elszállásolás "tipikus" orosz lakáshelyzet. Disznóólakban laktak, lefilmezték a szállásukat, én meg kiraktam a netre. Nem kell mentegetni őket, nem kell igazolást keresni a múlt századi világháborús helyzetben. Felesleges.

A magyarok szörnyű körülmények közt éltek a fronton? Igen. Elvesztették a háborút? Igen. Kártérítést fizettek a megszállásért? Igen? Azóta is náciznak minket? Igen. Megszálltak minket büntiből? Igen. Vége lett a Magyar Királyságnak? Igen? Visszavették tőlünk a megszállt területeket? Igen.

Ha már hasonlatot keresel ne állj meg. :(

belekotty 2022.10.11. 07:54:08

@bordon: " Akik Szerbiában terrorbombázást hajtottak végre, azok a nyugati hatalmak"

Milyen terror bombázásról beszélsz?

belekotty 2022.10.11. 07:54:51

@arthurthedent: Csak rutinból nyalja az oroszok seggét.

belekotty 2022.10.11. 07:56:48

@arthurthedent: Ez nem de a Pistike is, mert a balkáni háborúban az amcsik csak katonai és logisztikai létesítményeket támadtak. @bordon: hazudik.

arthurthedent 2022.10.11. 07:59:15

@belekotty: "Ez nem de a Pistike is"

Hát próbáltam ovis szinten kommunikálni. Néha bejön... most mondjuk egyetlen eset sem jut eszembe... :D

Etniez 2022.10.11. 09:05:36

@belekotty: Arra gondolhat, hogy az agresszor Szerbiát próbálták megbénítani katonai célpontok kiiktatásával.

Talán.

Most is könnyelműen átsiklik azon tény felett, hogy Oroszország az agresszor és nem Ukrajna.
Szerbiát nem azért bombázták meg, mert Horvátország el akart csatolni belőle néhány megyét, hanem azért, mert megtámadta a szomszédjait és szisztematikus népírtástba kezdett ld Sebrenica.

Utálom az ilyen mosdató fszfjeket.

CSOKKI MÁLNA 2022.10.11. 09:13:52

UFNF: Ukrainian Fake News Factory..:)

CSOKKI MÁLNA 2022.10.11. 09:17:39

@Etniez: Olyanról, hogy jugoszláv polgárháború, hallottál esetleg? Mi a helyzet Tripoli 1986-os amerikai bombázásával?

Boldeone2 2022.10.11. 09:52:44

@bordon: Minden mondatod meg tudom cáfolni ruszki propagandista!

Most az ukránok telibe nyomják a propagandát, mindent megtettek azért, hogy a nyugati internetező, aki se a ruszkikat, se a ukránokat nem ismeri, azt higgye, hogy az ukrán az valami fejlett, nyugatias, kifinomult nép, a ruszki meg alember."

- Èppen fordítva igaz: eddig a ruszkik tették meg mindent, hogy magát az ukrán nèp lètjogosultságát is megtagadják, 300 ève be akarják őket olvasztani, manapság meg eltörölni! Nyilván erre van az ukrán válasz
Alember a ruszki? Jelentős rèszben ez igaz. Az ukránok már jóval nyugatiasabb gondolkodásúak, ez kèt különböző nèp mentalitásban is. Az ukránok Európához kötődnek, jobban , az oroszok 70%- a soha el sem hagyta Oroszországot

A magyar meg jobban ismeri mindkettőt, tudja, hogy árnyalatnyi a különbség köztük.
Eleve az ukrán nyelv is csak az orosz egyik lengyellel kevert dialektusa."

- Dehogy ismeri! Oroszország többè- kevèsbè egy zárt állam volt mindig, alig járt ott magyar. Főleg a propagadából ismerik csak Oroszországot . Az írek meg angolul beszèlnek, attól még önálló identitás, ahogy Ukrajna is az!

Ráadásul az ukránoknál egy főre eső GDP valami fekete afrikai ország szintjén állt a háború előtt is, az orosz meg azért ennél combosabb volt. Az életszínvonal se az ukránok javára billent a háború előtt se.

- Max Moszkvában ,Szentpètervaron még pár fejlettebb városban , az átlag orosz nem sokkal èlt jobban ,mint az után , holott óriasi asványvagyonnal rendelkező ország , de az oligarhák mindent ellopnak.

Az átlagorosz havonta nagyjából annyi pénzzel gurigázott, mint az átlagmagyar. Az ukrán meg indonéz, filippínó szinten vegetált. Nyilván vannak gazdag ukránok, oligarchák, ügyeskedő vállalkozók, akik luxusterepjárókkal járnak.

- Soha nem gurigázott az átlag orosz sok pènzzel, mèg a nagyvárosokban is a lakosság 20%-a vezetèkes víz nèlkül van, az emberek latrinán xarnak!
Mindig is szegènyebbek voltak, mint Magyarország . Az asványvagyonból az oligarchák összeszedtèk magukat, de nem az átlag

De nem az oroszok, hanem az ukránok özönlöttek aljamunkát végezni Csehországba, Lengyelországba, Németországba évtizedek óta. Sőt, az ukránok legnagyobb számban pont Oroszországba mentek vendégmunkáskodni."

-Egyrèszt nincs olyan , hogy " aljamunka", degenerált! Egyèbkènt a szemèttenger borítson be! Règebben mentek csak Oroszországba az oroszok, ez elmúlt időszakban mindenki nyugatra ment már . Èppen azért lettek felvilagosultabbak az ukránok, nem szègyen a munka!

Ennyit a két ország fejlettségbeli különbségeiről."

-'Ha a ruszkik erővel nem veszik el Krímet, meg nem harcolnak a Donbassban ,ami az ipari központ volt, akkor nyugati segítsèggel az ukránok lehagyták volna a csak vegetáló Oroszországot !

Boldeone2 2022.10.11. 10:04:47

@bordon: en.thepage.ua/news/average-salary-in-ukraine-incomes-of-ukrainians-have-reached-an-all-time-high

Èpppen kifelè jöttek az ukránok már a gazdasági sokkból, amit Ukrajna ipari központjának a de facto elvesztèse okozott
2021- Ben már kb. 530 dollárra emelkedett az átlagfizetès , ami persze még mindig nem sok, de önmagukhoz kèpest egy jelentős fejlődès
Egy bèkès Ukrajna nyugati befektetőkkel akár be is èrhette volna Oroszországot, az egyik ok a háborúra pont ez volt szerintem : ha Ukrajnának sikerül a nyugati út, akkor bebizonyosodik az orosz embereknek is, hogy fenntarthatalan a ruszki rezsim
A balti államok már megmutatták, hogy lehetsèges mindez
Putyin a tükörkèpet - Ukrajnát - akarta lerombolni mindenkèppen

arthurthedent 2022.10.11. 10:41:18

@CSOKKI MÁLNA: "Mi a helyzet Tripoli 1986-os amerikai bombázásával?"

A "mi a helyzet" szó szerint lefordítható úgy, hogy "what about...".

"Whataboutism or whataboutery (as in "what about…?") denotes in a pejorative sense a procedure in which a critical question or argument is not answered or discussed, but retorted with a critical counter-question which expresses a counter-accusation. From a logical and argumentative point of view it is considered a variant of the tu-quoque pattern (Latin 'you too', term for a counter-accusation), which is a subtype of the ad-hominem argument."

Nincs magyar wiki lapja, de tudni kell, hogy az ilyen szándékos érvelési hibák már Arisztotelészt is kiakasztották. AZ ÓKORBAN! :D

arthurthedent 2022.10.11. 10:45:20

@Boldeone2: "Egy bèkès Ukrajna nyugati befektetőkkel akár be is èrhette volna Oroszországot, az egyik ok a háborúra pont ez volt szerintem : ha Ukrajnának sikerül a nyugati út, akkor bebizonyosodik az orosz embereknek is, hogy fenntarthatalan a ruszki rezsim"

Pontosan! Putyin számára ez volt a legfontosabb, nehogy kiderüljön, hogy jobban és szabadabban is lehet élni, mint a putyini diktatúrában. Nem a NATO fenyegette, hanem a saját népétől félt, attól, hogy kiderül a hatalma ingatag lábakon áll.

Mellékesen meg nyilván nem akarta, hogy az ukrán gáz konkuráljon vele az európai piacon.

Mindkettőt elbukta, kiderült, hogy a hatalma ingatag lábakon áll és az európai gázpiacot is elbukta.

arthurthedent 2022.10.11. 10:49:24

@Boldeone2: "Alember a ruszki? Jelentős rèszben ez igaz. Az ukránok már jóval nyugatiasabb gondolkodásúak, ez kèt különböző nèp mentalitásban is."

Ezt maga Putyin hirdeti. Azt mondta, hogy az oroszok mások, a nyugat nem érti az oroszok lelkét, az oroszok gondolkodását, az oroszok kultúráját. Azt mondta, hogy az oroszok kemények, odavágnak, nem lesz kegyelem. Az egész kampányt arra építette, hogy az oroszok mentalitása, hozzáállása más, nem európai. Nyilván ázsiai.

Csak akkor a kínaiak nem tudom milyenek, mert azt hittem azok is ázsiaiak. :-o

arthurthedent 2022.10.11. 10:54:52

@Boldeone2: "Mindig is szegènyebbek voltak, mint Magyarország . Az asványvagyonból az oligarchák összeszedtèk magukat, de nem az átlag"

Pontosan! Húsz évesen találkoztam olyan nyugdíjassal, aki mesélte, hogy amikor ő húsz éves volt a katonák kapcát használtak. Aki nem tudná a kapce egy rongy, amit zokni helyett a lábukra tekernek az emberek.

Az orosz hadseregen röhög a fél világ, kapcát adtak a besorozott katonáknak. Ez a hadsereg, amire büszkék, amit az elmúlt tíz évben állítólag iszonyat felfejlesztettek, amire odafigyelnek, amire költenek.

Nyilvánvaló, hogy az átlan orosz sokkal nyomorultabban él mint az átlagos magyar. Sőt, az átlagos moszkvai is rosszabbul él. Ja, vannak gazdagok, de az nem mérvadó. Mi sem Mészáros Lőrinc alapján ítéljük meg a helyünket a világban.

arthurthedent 2022.10.11. 11:01:05

@Boldeone2: "Règebben mentek csak Oroszországba az oroszok, ez elmúlt időszakban mindenki nyugatra ment már ."

Kérdés persze az is, hogy hova volt lehetősége menni az ukránoknak. Ha ugyanolyan könnyű lett volna németországba menniük mint oroszországba, akkor nyilván kevesebben mentek oroszországba. De...

1) Ukrajna nem EU, nem volt nyílt a munkaerőpiac.
2) Az orosz nyelvet generációkon kereszül reáerőltették az ukránokra, nyilván SOKKAL többen tudnak oroszul mint pölö németül vagy angolul.
3) Az orosz munkaerőpiack kompatibilis az ukránnal, hasonló technológia, hasonló munkahelyek, az ukrán mérnök könnyebben boldogul oroszországban mint pölö angliában.
4) Rengeteg ukránnak oroszország sokkal közelebb volt.
5) Rengeteg ukránnak és ukrajnában élő orosznak van rokonsága oroszországban, így könnyebb volt odamenni.

És még egy: sokan nem azért mentek ukrajnából oroszországba dolgozni, mert ukrajnában nyomorogtak, hanem azért, mert ukrajna iparilag, technológiailag fejlett és oroszországban megbecsülték az ukrán szakembereket. Ukrajnából a szovjetúnió haditechnikai, technológiai központot csinált, ma is gyártanak rakétákat ukrajnában.

bordon 2022.10.11. 12:44:12

@arthurthedent: Hazudsz. Nézd meg az ukran polgárok által feltöltött videókat Telegramon. Erőművek, vasúti csomópontok, légvédelmi egységek most a célpontok.
Ahol lelő az ukronáci légvédelem egy rakétát, az persze oda esik, ahova sikerül.
Régebben is hörögtek a hoholok, hogy jáj, lakóházat ért találat. Aztán kiderülty hogy a saját légvédelmi rakétájuk zuhant egy magas házra.
Megesik.
Amúgy meg ha a banderisták lakóházakban, kórházakban, civil üzemekben, iskolákban, sportközpontokban, szállodákban, gyerektáborokban rendezkednek be, mert a laktanyáikat már lerombolták az oroszok, akkor azok az épületek is legitim célpontok. Az amerikaiak se fogtak vissza magukat, amikor mecseteket, kórházakat, iskákat vettek célba.

Be lehet fejezni az ajvékolást, semmit nem csináltak eddiga ruszkik, amit az elmúlt 30 évben a nyugati demokrácia exportőrök ne csináltak volna már meg többször is.

bordon 2022.10.11. 12:49:05

@belekotty: A terrorbombázásról, amivel előkészítették a szerbek elűzését és az álnépszavazást Koszovóban, amivel precedenst teremtettek arra, amir most az oroszok csinálnak.

Az oroszok minden lépésükre tudnak hozni egy-két példát, amikor a nyugatiak ugyanezt csinálták. Sőt, Amerika egyenesen nyilvánvalóan civil városokat bombázott le atommal. Kétszer is. Indok: a saját csapatok kímélése, a háború gyorsabb befejezése. Tehát ugyanilyen indokokkal az oroszok is dobhatnának atombombát mondjuk Kijevre meg Lvovra.

bordon 2022.10.11. 12:55:08

@arthurthedent: Az a helyzet, hogy a nemzetközi jog úgy működik, hogy precedenseket teremtettek a nyugati imperialisták. Szabad a gyarmatosítás, szabad a népek önrendelkezésének sárba tiprása, szabad a rablás, szabad ugyanakkor saját érdekeik mentén felhasználni népek önrendelkezését etnikai tisztogatás után (koszovói álnépszavazás), szabad a szeparatistákat ugyanakkor elítélni (kurdok), de egyben támogatni is (Tajvan). Mindent szabad, atomot is be lehet vetni civilek ellen, hisz Amerika kétszer is megtette. Lehet lerohanni országokat álindokok alapján (Afganisztán, Irak). Szabad az apartheid (Izrael). Szabad a puccsolás (Irán 1953, Operation Ajax), szabad a leggonoszabb diktátort is pénzelni, felfegyverezni (Szaddám Husszein), ha az ellenségünk (Irán) ellensége. Szabad demokratikus lefejező ellenzéki dzsihádistákat támogatni Szíriában is.
Ez egy ilyen sport. Most visszanyal a fagyi.

arthurthedent 2022.10.11. 13:04:21

@bordon: "Az a helyzet, hogy a nemzetközi jog úgy működik, hogy precedenseket teremtettek a nyugati imperialisták."

Ostobaság. Linkeld hol van ez a "nemzetközi jog" leírva, melyik szakaszról beszélsz!

arthurthedent 2022.10.11. 13:06:33

@bordon: "Mindent szabad, atomot is be lehet vetni civilek ellen, hisz Amerika kétszer is megtette. "

Te komolyan mondod, hogy ami jogszerű volt 1945-ben, az most is az? :D Japán megtámadta az USA-t, nem tűnt fel?

bordon 2022.10.11. 13:06:58

@Boldeone2: Az ukránokat nem akarja beolvasztani Oroszország. Erre bizonyíték, hogy a most Oroszországhoz csatlakozott régiókban is hivatalos nyelv marad az ukrán.
Ellenben Ukrajnával, ahol minden kisebbségi nyelvet betiltanak.
Eleve Ukrajna ⅓-a orosz volt és pont azért akartak elszakadni, mert a kijevi rezsim népirtást folytatott ellenük.
Dél- és Kelet-Ukrajna orosz volt és ma is az. Ott az ukrán legfeljebb jövevény. Odessza, Mariupol, Harkov, a Donbász, Krím. Ezek sose voltak ukrán területek.
Megjegyzem nyugatabbra is lengyel volt "Ukrajna", csak a 40-es években az ukrán banderisták kiirtották a lengyeleket, aztán a megmaradt lengyeleket a szovjetek kitelepítették Sziléziába, mert még a 2. világháború után is folyt ott az ukrán nácik tombolása évekig. Én ismertem Sziléziában (Lubin) olyan családot (lengyel barátom családja), ahol a nagymama még Volhíniában született, csak kiirtottak a családját az ukránok, aztán a Visztula művelettel telepítették oda a németektől elvett bányászvidékre.

Amúgy a lengyelek ma számomra meglepő módon vonzódnak az ukránokhoz, rengeteg ukran fiatal tanul lengyel egyetemen. Nekem ez furcsa, tekintve, hogy brutálisabb népirtast folytattak az ukránok a lengyelek ellen, mint mondjuk a románok a magyarok ellen. De ez már az ő dolguk. Az oroszt utálják együtt, ez a közös pont gondolom.

arthurthedent 2022.10.11. 13:10:37

@bordon: "Az a helyzet, hogy a nemzetközi jog úgy működik, hogy precedenseket teremtettek a nyugati imperialisták."

Alárulom, hogy a "nemzetközi jog" abban az értelemben, ahogyan te használod nem létezik. Nincsenek nemzetközi jogszabályok, amikben precedensek lennének. Ráadásul precedenst csak bíróság hozhat létre.

Ráadásul Oroszország folyamatosan azon hörög, hogy a nyugat milyen gengszter, most meg azon elmélkedsz, hogy Oroszország is csak azt csinálja mint a nyugat.

arthurthedent 2022.10.11. 13:11:32

@bordon: "Ellenben Ukrajnával, ahol minden kisebbségi nyelvet betiltanak."

Semmilyen nyelvet nem tiltottak be.

bordon 2022.10.11. 13:12:57

@arthurthedent: Az atomfegyver bevetésének körülményeit nézd. Milyen indokkal vetették be az amerikaiak Japán civilek ellen?
Amerika megtámadta Irakot. Akkor Irak bevethetett volna atomot, vegyi fegyvert amerikai civilek, városok ellen?

Megjegyzem Amerika agyfaszt kapott attól, hogy a szovjetek ballisztikus rakétakat telepítettek a szuverén Kubába. Haború szélére sodródtak emiatt. De minden más országnak el kell tűrnie, ha a közvetlen szomszédjába NATO csapatok, rakéták, miegymás települ. Ez kettős mérce.

arthurthedent 2022.10.11. 13:13:22

@bordon: "Sziléziába, mert még a 2. világháború után is folyt ott az ukrán nácik tombolása évekig."

Mármint Sztálin rémuralma alatt? Miért hagyta?

belekotty 2022.10.11. 13:13:53

@bordon: "Ellenben Ukrajnával, ahol minden kisebbségi nyelvet betiltanak."

Benyaltad a propaganda szöveget? Akkor idézzed az ukrán nyelvtörvényből ezt a passzust. Most szépen kiderül hogy hazudtál.

arthurthedent 2022.10.11. 13:14:31

@bordon: "Az atomfegyver bevetésének körülményeit nézd. Milyen indokkal vetették be az amerikaiak Japán civilek ellen?"

Hol vannak a jogi precedensek, amikről beszélsz? Melyik szakasz (paragrafus)?

belekotty 2022.10.11. 13:15:56

@bordon: "Mindent szabad, atomot is be lehet vetni civilek ellen, hisz Amerika kétszer is megtette. "

Öcsém! Te nem olvasol történelmet, hogy mi volt az atomfegyver bevetésének oka? Kérdezd csak meg a kedvenc ruszkiaidat, akiknek a fenekében a nyelved!

arthurthedent 2022.10.11. 13:20:17

@bordon: "Milyen indokkal vetették be az amerikaiak Japán civilek ellen?"

Te hivatkoztál a jogra. Az nem úgy megy, hogy itt ötletelsz, hanem úgy, hogy a jog szövegét idézed.

Az ENSZ, aminek Oroszország is tagja az okmányaiban háborús bűnnek tekinti a civillakosság katonai célpontnak való tekintését és szintén háborús bűnnek tekinti a területszerző háborút. Ez alapján Putyin háborús bűnös. Ezeket a szabályokat Oroszország is elfogadta.

Amikor az USA atomtámadást intézett Japán ellen an ENSZ még nem létezett.

Serény Vélemény 2022.10.11. 13:21:39

Azért kellene a deeszkaláció irányába elkövetni mindent, hogy TE neked ne kelljen disznóólban aludnod.

És Putyin leháborúsbűnösözése nem ebbe az irányba hat, hanem a másikba.

Serény Vélemény 2022.10.11. 13:22:46

@arthurthedent: Nézz meg egy képet az 56 utáni Budapestről. Vagy a '45 utániról!

Na ilyen az, amikor a ruszki tüzérség tényleg nem vigyáz az emberekre!

arthurthedent 2022.10.11. 13:25:16

@bordon: "Megjegyzem Amerika agyfaszt kapott attól, hogy a szovjetek ballisztikus rakétakat telepítettek a szuverén Kubába. Haború szélére sodródtak emiatt. De minden más országnak el kell tűrnie, ha a közvetlen szomszédjába NATO csapatok, rakéták, miegymás települ. Ez kettős mérce."

Ostobaság, ezt már elmagyaráztam neked. AKKOR amikor ez történt az USA nem volt képes rakétákkal elérni a Szovjetúniót, de ezzel a kubai lépéssel a Szovjetúnió elérte volna az USA-t.

Ma, amikor Beloruszia folyamatosan kéri, hogy az Oroszok atomfegyvereket telepítsen hozzájuk már más a helyzet, nem tiltakozott senki ellene. Ráadásul megint olyanokkal vádaskodnak az oroszok, amiket ők csinálnak, az ellenoldal viszont nem. Ukrajnába nem akar atomfegyvereket telepíteni az USA, soha nem is akart, nem is volt róla szó. A belorusziába telepítendő atomfegyverekről viszont folyamatosan beszélnek az orosz oldalon.

arthurthedent 2022.10.11. 13:26:26

@Serény Vélemény: "Na ilyen az, amikor a ruszki tüzérség tényleg nem vigyáz az emberekre!"

Hogy pontosabbak legyünk: ilyen az, amikor az orosz lőszerraktárakat nem lövik szét HIMARS rendszerekkel.

Ugye milyen más hangja van?

arthurthedent 2022.10.11. 13:28:57

@Serény Vélemény: "És Putyin leháborúsbűnösözése nem ebbe az irányba hat, hanem a másikba."

Butaság. A történelem megtanított minket arra, hogy az agresszív diktátort nem lehet az agresszióról leállítani azzal, ha udvarias leszel vele meg kedvezel vele.

Olyan ez, mintha nemi erőszak közben puszilgatni kezdenéd az elkövetőt hátha akkor hamarabb abbahagyja. Lehet vele próbálkozni, sőt, igazából ha ezt csinálod, akkor nem is lesz erőszak, de az alfeled ugyanúgy fog fájni utána. :D

Serény Vélemény 2022.10.11. 13:33:17

@arthurthedent: Na ezt se jól tudod, nem az elérés volt a lényeg, (mert akkor már megvoltak mind a két oldalon az interkontinentális ballisztikus rakéták), hanem a(z) ( reakció) idő. A kubai rakéták kilövése esetén maradt volna néhány perc a becsapódásig, a szárazföldi telepítésű rakéták esetén meg legalább háromnegyed óra.

Ugyanez a baja a ruszkiknak is, amíg a rakéták valahol messze vannak, addig a rep. idejük alatt el tudják indítani a sajátjaikat, de ha az orosz-ukrán határon, akkor mire megnyomnák a gombot, Moszkva sajna plazma állapotúvá válhatna.

Vagyis az erőegyensúly felborulásával járna.

arthurthedent 2022.10.11. 13:44:07

@Serény Vélemény: "Na ezt se jól tudod, nem az elérés volt a lényeg, (mert akkor már megvoltak mind a két oldalon az interkontinentális ballisztikus rakéták), hanem a(z) ( reakció) idő."

Az USA Atlas A interkontinentális rakétája (az első) ekkor még csak 3 éves volt, a hatótávolsága 600 mérföld volt. Szóval messze nem lehetett elérni velem mindent, csak a Szovjetúnió bizonyos részeit. Ekkoriban még nagyon ment a hirig, hogy kinek hol vannak a rakétái és mit ér el.

Ma már ez nem sokat számít. Az idő számít, de nem sokat. Sokkal inkább az számít, hogy mennyi robbanófejet tudnak elhárítani. Ezért nem hörögtek Putyinék évtizedeken keresztül és ebből is látszik, hogy csak mondvacsinált kifogás ez az ukrajnai atomprogram legenda.

arthurthedent 2022.10.11. 13:48:06

@Serény Vélemény: "Ugyanez a baja a ruszkiknak is, amíg a rakéták valahol messze vannak, addig a rep. idejük alatt el tudják indítani a sajátjaikat"

Ugyan! Ezért mondta Putyin, hogy Finnország belépése a NATO-ba nem érdekli, nem számít, nem változtat semmit? Ugyan már!

Valahol messze? Lengyelország mennyivel van messzebb, Észtország mennyivel van messzebb? Nem lehet komolyan venni ezt az atomrakéta hisztit, pláne, hogy senki sem akart atomrakétát telepíteni ukrajnába. Magyarországba se. Felesleges.

Mármint felesleges lett volna. Most, hogy hónapok óta az atommal fenyeget Putyin meg az egész országa már elgondolkodtató. Ezt is jól elk.rta.

arthurthedent 2022.10.11. 13:50:59

@Serény Vélemény: "Vagyis az erőegyensúly felborulásával járna."

Milyen erőegyensúly?! Az atomfegyverek célja a MAD (mutually assured distruction), nem az egyensúly! Szó sincs egyensúlyról.

Serény Vélemény 2022.10.11. 14:08:00

@arthurthedent: A mud-nak pont az a lényege, hogy az első csapást csak úgy lehet kivitelezni, hogy bárhogy is csinálják, van lehetősége a válaszcsapásnak. Vagyis az egyensúly lényege a kölcsönös elrettentés.

Serény Vélemény 2022.10.11. 14:08:50

@arthurthedent: " Ezt is jól elk.rta."

Vagy nem. Majd kiderül. Hogy a zunió elkúrta, az viszont biztos.

Serény Vélemény 2022.10.11. 14:11:07

@arthurthedent: "A Minuteman I 1962-ben állt szolgálatba, elsősorban a szovjet nagyvárosok ellen tervezett válaszcsapások fő eszközeként, abban az esetben, ha az USA-t ballisztikusrakéta-támadás érné. A kubai rakétaválság idején, 1962. október 27-én érte el az első tíz siló a műveleti készültséget a montanai Malmstrom AFB-n. "

Mondom, hogy nem jól tudod.

bordon 2022.10.11. 14:44:49

@arthurthedent: Belaruszban voltak atomfegyverek, amikor a SzU egyik tagköztársasága volt, nem lenne meglepő, ha lennének a jövőben is. Ukrajnában se lenne meglepő, ha orosz atomfegyverek lennének. Hisz azok régen is voltak. Nyugati atomfegyvereket nem szabad odavinni, ezért van most a konfliktus.

Az elmúlt 30 év háborúi mind a gőgös Nyugat agressziójáról szóltak. A hidegháború alatt is tolták a nyugatiak a szélsőjobbos diktátorokat Latin-Amerikában, a jó kannibál örökös elnököket Afrikában, a perverz diktátorokat és iszlamistákat a mohamedan világban (Szaddám, Oszama bin Laden), mindegy, csak ne komenista legyen...
Akkoriban a szovjetek is tolták a maguk bábjait. Csak az a helyzet, hogy a hidegháború végével a Nyugat nem tett le arról, hogy expanziót folytasson. Kiestek a gonosz szovjetek az egyenletből, a Nyugat meg felbátorodott és ámokfutásba kezdett.
Most Ukrajnában megálljt parancsolnak az oroszok ennek a folyamatnak. Nyilván nem lesz ebből fényes győzelem, hisz a NATO-val állnak szemben. Már az is szép eredmény, ha Ukrajna szétesik, területén befagyott konfliktus marad, akkor nem lehet soha NATO-tag.

Boldeone2 2022.10.11. 14:55:12

@bordon: Az ukránokat nem akarja beolvasztani Oroszország. Erre bizonyíték, hogy a most Oroszországhoz csatlakozott régiókban is hivatalos nyelv marad az ukrán."

- Nem a lószart! A cárok idejèn sem ukránul beszèlni , sem irodalmat olvasni nem lehetett , már akkor elindult az oroszosítas
A komcsik idejèn egy darabig jobb volt, majd ott is rosszabb lett.
A Donbassban konkrétan az orosz bűnözők települtek , Moszkvába nem is mehettek

Ellenben Ukrajnával, ahol minden kisebbségi nyelvet betiltanak."

- Erről szó nem volt. A korlátozták max.

Eleve Ukrajna ⅓-a orosz volt és pont azért akartak elszakadni, mert a kijevi rezsim népirtást folytatott ellenük."

- Ez a narratíva ezerszer cáfolt ! A debalcevói katlanra emlèkszel? 3000 ukrán katonát öltek meg!
Tehát : nèpirtas nem volt, a szakadárok harcoltak az ukránok ellene, vica- versa voltak áldozatok
De: a ruszkik robbantották ki!

Dél- és Kelet-Ukrajna orosz volt és ma is az. Ott az ukrán legfeljebb jövevény. Odessza, Mariupol, Harkov, a Donbász, Krím. Ezek sose voltak ukrán területek."

- Miután eloroszosították, utána lett orosz ! Előtte főkèpp ukránok èltek ott.

Megjegyzem nyugatabbra is lengyel volt "Ukrajna", csak a 40-es években az ukrán banderisták kiirtották a lengyeleket, aztán a megmaradt lengyeleket a szovjetek kitelepítették Sziléziába, mert még a 2. világháború után is folyt ott az ukrán nácik tombolása évekig"

- mègis a lengyelek 90% sokkal jobban utálja a ruszki hódítókat, mint az ukránokat. Annyira nem hülyèk hogy belassák : Ukrajna ma szövetsèges, Oroszország meg ugyanúgy ellensèg
Mint a magyar -szerb viszony : 30 ezer magyart öltek meg a csetnikek, most meg " pajtások " lettünk

Boldeone2 2022.10.11. 15:00:21

A Krímet kivève vidèken mindenhol ukránok èltek. A nagyvárosokban az oroszok jelentős betelepült, pl a CCCP idejèn, amikor a nagy iparosítasok zajlottak
Nekem vèletlenül volt Ukrán SzSzK , nem pedig Orosz , mèg a komcsik is tudták mi Ukrajna ès mi nem ...

birkamenet 2022.10.11. 15:38:58

@bordon:

Te hazaàtuló KREML PROPAGANDISTA, legalább megünnepelted a múlt héten putyin gazdád utolsó szülinapját?

birkamenet 2022.10.11. 15:44:22

@bordon:

Amint az elmebeteg putyin gazdád megérti, hogy nagyobb terrorista lett mint Oszama bin Laden és vége a játéknak, tesz majd az azombombájával arról, hogy neked is az ezévi legyen az utolsó szülinapod.

birkamenet 2022.10.11. 15:55:52

@bordon: "De minden más országnak el kell tűrnie, ha a közvetlen szomszédjába NATO csapatok, rakéták, miegymás települ. Ez kettős mérce."

Nem te ruszki Hazugság propagnda terjesztő. A NATO-nál demokrácia van és minden döntés előtt 500 szakértő meg illetékes vitatja meg hogy mi legyen.

Ellenberger a putyinisztáni és orbanisztáni diktatúrákban csak és kizárólag az egyetlen, elmebeteg, semmihez nem értő diktátor dönt mindenről a kedélyállapotának alapján.

A covid időkben ez a kettő már bizonyitotta a totális közveszélyességét, ennyire inkompetens, meg hazug mint putyin meg orbán senki màs nem volt. Csak Trump meg a Kinai Kommunista Párt. Ezek az országok garmadával gyártották a covid áldozatokat.

arthurthedent 2022.10.11. 16:11:45

@bordon: "Nyugati atomfegyvereket nem szabad odavinni, ezért van most a konfliktus."

Tényleg? Hát nem az ukrán nácik miatt? Nem a nyelvtörvény miatt? Azt hittem az elszakadási törekvések miatt, hát nem?

Hazudozik Putyin össze-vissza, te meg azt a hazugságot rángatod elő, amelyik éppen megfelel az adott pillanatban.

arthurthedent 2022.10.11. 16:12:32

@Serény Vélemény: "Mondom, hogy nem jól tudod."

Mi a fene nem volt igaz abban, amit írtam? Ne erőlködj.

arthurthedent 2022.10.11. 16:22:30

@bordon: "Az elmúlt 30 év háborúi mind a gőgös Nyugat agressziójáról szóltak."

Itt találhatsz egy listát, ahol látható, hogy az elmúlt harminc évben Oroszország 14 háborúban és fegyveres konfliktusban vett részt:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia

De azért te mesélj még a gőgös nyugatról, próbáld meg úgy beállítani, mintha Oroszország a világ legbékésebb, legszerényebb országa lenne, amit a világért sem lehetne gőgösséggel vádolni.

Annak ellenére persze, hogy nagyobbat akartak fingani mint a NATO 30 tagállama együtt, aztán a nagy erőlködésbe besz@rtak. :D

bordon 2022.10.11. 17:53:11

@belekotty: Nincs a ruszkik seggében a nyelvem, csak abból van elegem, hogy 30 évig Amerika ellentmondást nem tűrően végigpusztította a világot, megcsinált mindent többször is, amit most az oroszok tesznek, ami miatt ajvékolnak az emberek. Csak mert most az ukránok propagandája sikeres, hirtelen elfelejtette mindenki, hogy ugyanezt kevésbé fehér bőrű emberekkel máshol Amerika má eljátszotta.
Azt is elfelejtik az ajvékolók, hogy Ukrajnában évek óta széljobbos neonáci alakulatok grasszálnak karlengetve. 2014 körül a Vice, a BBC és más liberált médiák csináltak arról dokumentumfilmeket, hogy hogyan irtják az oroszajkúakat Donbászban neonáci ukránok. Azóta sikeresen átfordítottak a nyugati médiákat az ukránok ajnározására, sehol egy objektív híradás. Érdemes megnézni milyen híradások, riportok mentek 8 éve. A nyugati szolgálatok jól kiképzeték az ukránokat, hogy hogy kell a nyugati médiàt befolyásolni vagy egyenesen a CIA és a brit hírszerzés tolja a dezonformációt. Ha hiszünk az ukránoknak, akkor egy katonájuk se esett el, soha egy sokmillió dolláros cirkálórakéta nem talált el katonai célpontot, csak és kizárólag civileket.

bordon 2022.10.11. 17:59:45

@arthurthedent: Nyilván a neonáci ukránoknak a kisebbségek kiirtására való törekvése, az ukránok élősködése az orosz olaj és gázkereskedelmen a nyugat felé, az amerikai LNG biznisz, palagáz, a NATO terjeszkedése, a 2014-es, amerikaiak által szervezett puccs, Joe Biden crack kokain függő kisfiának biolaborjai és kenőpénzei mind benne van az egyenletben.

Amerikának háború kellett, mert Irakban és Afganisztánban már nem lehet eladni és ellövöldözni a fegyvereket. Nem véletlen, hogy az amerikai fizetőeszköz rekordokat dönt, a háború az amerikaiak legnagyobb biznisze.

bordon 2022.10.11. 18:08:42

@birkamenet: Vlagyimir Vlagyimirovicsról már sok hazugságot terjesztettek a nyugati médiák. Parkinson-kórja is volt már, ma már senki nem hiszi ezt. Rákja is volt már, már az sincs. Gyíkká változott, de már elmúlt.
Ebben a konfliktusban Ukrajnát beáldozza a Nyugati elit. Az ukránok meg mennek segílykézni a németekhez, aztán hordják haza zsákszámra az eurót. Amit Zelenszkij elért, az az, hogy Ukrajna lakossága lecsökken lassan 25 millióra. Nem is kell nekik annyi lakos, ami ott érték, az a termőföld. A jövőben ez nagy érték lesz, meg is fogják szerezni a földeket a nyugati cégek. Ez Ukrajna sorsa, az ukrán nők meg mennek dubajozni, a férfiak meg elesnek a nyugati elit kedvéért meg mehetnek aljamunkát végezni az elaggott nyugati társadalmakba. Olyan munkát végezni, mihez már az álszíreknek sincs gusztusa.

CSOKKI MÁLNA 2022.10.11. 18:53:06

@bordon: Ő a legtöbb betegségben meg nem halt ember..:))

CSOKKI MÁLNA 2022.10.11. 18:55:26

@arthurthedent: Kiváló terelési kísérlet. Szóval, Tripoli 1986?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.10.11. 19:03:34

Amúgy fideszkomcsik. Ha még mindig Gyurcsány lenne hatalmon és ő csinálná ugyanazt amit Viktor, akkor is így nyalnátok Putyin valagát?
Csak mert mindig azzal jöttök, hogy ha a Gyurcsány lenne.

arthurthedent 2022.10.11. 19:04:18

@bordon: "Nem véletlen, hogy az amerikai fizetőeszköz rekordokat dönt, a háború az amerikaiak legnagyobb biznisze."

Az amerikai dollár 12 hónap alatt 8,26%-os inflációt szenvedett. Az "amerikai fizetőeszköz rekordokat dönt" megint egy hazugság. Hacsak nem arra gondoltál, hogy rekordmagas az infláció.

Miért van az, hogy állandóan jössz a mindenféle állításokkal és tizedmásodperc alatt ellenőrizhetően mind megbukik?

arthurthedent 2022.10.11. 19:05:49

@bordon: "Vlagyimir Vlagyimirovicsról már sok hazugságot terjesztettek a nyugati médiák. Parkinson-kórja is volt már, ma már senki nem hiszi ezt. Rákja is volt már, már az sincs. Gyíkká változott, de már elmúlt."

Amikor egy ember híres lesz sok találgatás kezd terjedni róla. Amúgy ÁLTALÁBAN nem állítanak, hanem találgatnak.

arthurthedent 2022.10.11. 19:07:18

@bordon: "Ebben a konfliktusban Ukrajnát beáldozza a Nyugati elit."

Ha a nyugati elit nem támogatná ukrajnát már nem lenne ukrajna. Putyin elvtárs megmondta, nincs is olyan, hogy ukrajna. Pont azzal áldoznák be, ha nem segítenék. Ez megint hazugság volt.

arthurthedent 2022.10.11. 19:09:23

@bordon: "A jövőben ez nagy érték lesz, meg is fogják szerezni a földeket a nyugati cégek. "

Egyelőre Oroszország nyilvánította ki, hogy övék a föld, övék az atomerőmű, a nyugat semmi ilyesmit nem tett.

arthurthedent 2022.10.11. 19:11:26

@bordon: "Amit Zelenszkij elért, az az, hogy Ukrajna lakossága lecsökken lassan 25 millióra. "

Azok az emberek azért menekülnek, mert putyin löveti a lakosságot. Zelenszkijre fogni egy baromság.

arthurthedent 2022.10.11. 19:14:56

@bordon: "a 2014-es, amerikaiak által szervezett puccs"

Amikor a lakosság elkergeti a kormányt az nem puccs, általában simán kormánybukta, legrosszabb esetben forradalom. Csak a paranoiás putyin fejében létezik az a puccs. Mindig, mindenütt valami rejtett ellenséget keres, el sem tudja képzelni, hogy egyszerűen a népnek elege van belőle, elege van akorrupt kormányából, elege van az elnyomásból.

Amúgy az oroszok 1956-ban is ellenforradalomról beszéltek, ők így hazudnak.

arthurthedent 2022.10.11. 19:16:22

@bordon: "Ez Ukrajna sorsa, az ukrán nők meg mennek dubajozni, a férfiak meg elesnek a nyugati elit kedvéért"

Gusztustalan, ordas dolog egy a hazáját védő nemzetet hibáztatni azért, mert ellenállnak a támadásnak. A háborúért kizárólag oroszország felelős.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.10.11. 19:48:38

@arthurthedent: most már tudod, hogy ha azt látod, hogy az ilyet megtámadták hárman az utcán, akkor nem neki kell segíteni, hanem a másik háromnak. Tehát őt kell fejbe rúgni. Ez az ő logikájuk.

fkv.119 2022.10.11. 23:37:46

@arthurthedent: Ez így van. Azt azért hozzátenném, hogy a kárpátaljai magyarellenes pogromok miatt megérdemlik hogy nem segítünk nekik, majd legközelebb gondolkodjanak el hogy bánnak a testvéreinkkel. De ettől még a muszkák a fő ellenség, az ukránok csak a 2. számú. Az ukrán "csak" a kárpátaljai magyart vegzálja, a muszka az anyaországit is szeretné.

fkv.119 2022.10.11. 23:40:43

@arthurthedent: És nemcsak az ukrán földre tart igényt, hanem Kelet-Berlinig az összes kommunista gyarmatára is, bennük Magyarországgal. Ezért követelik az 1997-es NATO határokat, azt akarják hogy szabad préda legyünk mi is, hogy jól megukrajnázhassanak minket is. Főleg persze a lengyeleket meg a baltiakat, de mi is útban vagyunk a szerb tezsvíreik felé, hát nem lennének szívbajosak megint, ahogy 45-ben meg 56-ban se voltak.

fkv.119 2022.10.11. 23:42:15

@arthurthedent: Ezt adták ki a KGB központban a muszka agitproposoknak terjesztésre, ezért nyomja mind ezt a baromságot. Hogy ingyen ilyen hülyék a muszkaszopók, vagy pénzért, az jó kérdés, de ha van 1-nél több IQ-juk, akkor legalább 30 ezüstöt elkérnek érte.

alöksz róz 2022.10.11. 23:47:19

@arthurthedent: "Amikor a lakosság elkergeti a kormányt az nem puccs, általában simán kormánybukta, legrosszabb esetben forradalom." - atlatszo.hu/kozpenz/2014/02/19/a-majdan-hadserege-avagy-kik-haltak-meg-kedd-ejszaka-kijevben/

fkv.119 2022.10.11. 23:51:33

@bordon: "csak abból van elegem, hogy 30 évig Amerika ellentmondást nem tűrően végigpusztította a világot"

És abból nincs, hogy 40 évig a muszka gazdáid a te hazádat pusztították? Ja persze, ez nem a te hazád, ezért nem számít neked...

"Csak mert most az ukránok propagandája sikeres"

Szóval a józan ész az nálatok Moszkvában ukrán propaganda? Neked is szól a 30 éves üzenet: TOVÁRISI KONYEC!

"Azt is elfelejtik az ajvékolók, hogy Ukrajnában évek óta széljobbos neonáci alakulatok grasszálnak karlengetve."

Aggódsz hogy a szüleid túlélték Auscwitzot, de te nem fogod? Ja és a muszka Éjjeli Farkasok náci motorosbandától nem fosol? Pedig korábban már eljöttek érted Budapestre is...

444.hu/2017/05/04/az-ejjeli-farkasok-sarlo-kalapacsos-es-voros-csillagos-zaszloval-koszoruztak-budapesti-szovjet-emlekmuveknel

"2014 körül a Vice, a BBC és más liberált médiák csináltak arról dokumentumfilmeket, hogy hogyan irtják az oroszajkúakat Donbászban neonáci ukránok."

1. Nem irtják.
2. Igény azért lenne rá, cserébe amit velünk műveltek 40 évig.
3. Csak az a baj hogy a magyarokat vegzálják Kárpátalján.
4. A muszkák is vegzálnák, ha tehetnék, sőt még az anyaországiakat is.

"sikeresen átfordítottak a nyugati médiákat az ukránok ajnározására, sehol egy objektív híradás"

Mi lenne neked az "objektív", a muszkaszopás? Azt a hozzád hasonló idióták már így is beszopták, tövig, bő nyállal.

"Ha hiszünk az ukránoknak, akkor egy katonájuk se esett el, soha egy sokmillió dolláros cirkálórakéta nem talált el katonai célpontot, csak és kizárólag civileket"

Ha a muszkapropagandának hinnénk, akkor meg fordítva...

fkv.119 2022.10.11. 23:52:59

@birkamenet: Szerintem gumi nélkül engedte hogy a seggébe élvezzen. :)

bordon 2022.10.12. 02:31:34

@fkv.119: Javaslom az ukránok által feltöltött videókat, bár az SzBU már nagyon tiltja az ilyenek feltöltését, mert segíti az oroszokat a károl felmérésében, pontosabb célzásban. Nos az ukrán szemtanúk videóiból kiderül, hogy erőművek, majd vasúti csomópontok voltak a célpontok. Legitim célpontok. Ezeket bombázta le először a NATO és Amerika eddig minden háborújában. Az oroszoknak sajnos 6 hónapba telt elhatározni, hogy valóban háborúzni kezdenek, nem csak maszatolnak.
Szurovikin tábornok, az orosz inváziós erő új parancsnoka. Innen kívánok neki erőt, egészséget és további sikeres munkát!

@birkamenet: Trump adott utasítást, támogatást a Covid vakcina kifejlesztésére.
Trump alatt sose tört volna ki ilyen háború, mert képes volt a háborús héjákat féken tartani és a hadiipari lobbit is megfékezte. Utálják is emiatt a hadiipar zsebében lévő demokraták és republikánusok.
Biden meg a kokainista fia meg jól összehozta ezt a háborút nektek.

bordon 2022.10.12. 02:44:51

@arthurthedent: Ha a Nyugati imperialisták nem heccelik fel az ukrán neonácikat, akkor most Ukrajna semleges, a Donbász és Krím autonómiát kapott volna, Európa olcsó olajat és gázt kap.
Kinek volt érdeke a háború, Európa lesüllyedése? Az amerikai elitnek. Mert az amerikai gazdaság romokban hevert a koronavírus járvány elhibázott kezelése miatt. Most szárnyal a dollár, mert a hadiipar jó üzletet szimatol.
Az angolszász titkosszolgálatok keverték meg Ukrajnában a szart.
Az ukránok évtizedek óta özönlöttek külföldre, mert Ukrajna az ukránok miatt élhetetlen pöcegödör. Annyira szar volt ott élni, hogy az ukránoknak még Oroszországban is jobb volt vendégmunkáskodni.

arthurthedent 2022.10.12. 07:42:02

@bordon: "Most szárnyal a dollár, mert a hadiipar jó üzletet szimatol."

Még egyszer elmondom: a dollár 8,26%-os éves inflációnál tart, ha lenne pénzed tudnád, hogy megint ordas hazugságot terjesztesz.

arthurthedent 2022.10.12. 07:42:39

@bordon: "Az angolszász titkosszolgálatok keverték meg Ukrajnában a szart."

Ja, ez is annyira igaz, mint a szárnyaló dollár?!

bordon 2022.10.12. 09:05:33

@arthurthedent: A dollár szárnyal az euróhoz és forinthoz képest is. Mi ebben a hazugság?

bordon 2022.10.12. 09:11:33

Európa utolsó reménye a most kinevezett Szurovikin tábornok. Ha ő a precíz rakétacsapásokkal megroppantja az ukronácik gerincét, akkor hamar véget érhet a háború és helyreállhat a konstruktív együttműködés Európa és Oroszország között.
Ukrajna fel lesz osztva igazságosan, ahogy annak lennie kell. A maradék Ukrajna semleges lesz és ennyike.

arthurthedent 2022.10.12. 09:49:09

@bordon: "A dollár szárnyal az euróhoz és forinthoz képest is. Mi ebben a hazugság?"

Kapufatologatás, szándékos érvelési hiba. Tettél egy állítást, bebizonyosodott, hogy nem igaz, most gyorsan módosítod és úgy csinálsz, mintha végig ezt állítottad volna.

A dollár nem szárnyal, nagy bukóban van. Ja, a forint még nagyobb bukóban van, gondolod, hogy az amerikaiak mesterterve végig ez volt, hogy a forint nagyobbat bukjon mint ők? Gondolod megérte nekik? :D

A pénzpiac nem úgy működik, hogy "szárnyal a dollár... ja a vietnámi donghoz képest, amúgy -8%-on van". :D

arthurthedent 2022.10.12. 09:54:34

@bordon: "akkor hamar véget érhet a háború és helyreállhat a konstruktív együttműködés Európa és Oroszország között"

Ez is hazugság. Ha oroszország elfoglalná egész ukrajnát, akkor szerinted az eu jól megszüntetné a szankciókat, hogy oroszország megerősítse a hadseregét és továbblépjen moldovába? Ez már mekkora butaság!

"a most kinevezett Szurovikin tábornok. Ha ő a precíz rakétacsapásokkal megroppantja az ukronácik gerincét"

Hát ja, majd most megtáltosodik. Merthogy a csávó eddig is főmufti volt, az ukrán front fele alá tartozott, de valamiért nem jeleskedett precíz rakétacsapásokkal.

Amúgy meg itt ukronácizol, de azért naponta háromszor hivatkozol a ruszofóbiára. Te valami rasszista nyugdíjas vagy akit már nem engednek be a falusi kocsmába, ugye? :D Onokáid a hátad mögött forgatják a szemüket és sóhajtoznak, ugye? :D

Serény Vélemény 2022.10.12. 10:50:44

@arthurthedent: " Csak a paranoiás putyin fejében létezik az a puccs."

Csak a nem komolyan vehető emberek mondanak ilyeneket. Nincs olyan normális ember, aki belelát Putyin fejébe.

CSOKKI MÁLNA 2022.10.12. 18:06:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Eleve értelmetlen felvetés. Gyurcsány soha nem menne szembe Sátániával.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.10.14. 12:47:07

@CSOKKI MÁLNA: Ezen a neveden is tökhülye vagy. Kérj meg valakit, magyarázza el neked a kérdés lényegét! Minek szólsz bele, ha nem érted? Arra meg sem kérlek, hogy gondolkodj.

Cs3pPPelRR 2022.10.15. 21:14:37

@bordon:
És ha most megjavítják, megint be fogják borítani a vízbe. Aztán megint és megint.
És egyáltalán nem biztos, hogy az ukránok, hanem az oroszok, konspiratív jelleggel.
Vagy bármelyik ország, amelyiknek érdekében áll. Nincs fekete és fehér és egyetemes igazság sem.
süti beállítások módosítása