wagmg

wagmg

Parragh László értünk aggódik

2022. szeptember 14. - arthurthedent

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kisvállalkozásokért aggódik, ami elég perverz dolog, tekintve, hogy pár héttel ezelőtt aktívan segédkezett több százezer ilyen kisvállalkozás bedöntésében. Igen, a KATA ügy. Igen, még nem felejtettük el.

Pár hete Parragh úr megemlíthette volna, hogy talán nem szerencsés éppen most nyakonvágni a vállalkozásokat. Éppen most, amikor

1. amúgy is olyan recesszió van a nyakunkon, hogy a fal adja a másikat,

2. amúgy is olyan rezsiárnövekedés van a nyakunkon, hogy a fal adja a harmadikat is.

Már csak azért is megemlíthette volna ezeket, mert pont ez lenne a dolga. Az összes vállalkozást képviseli, a fodrásztól a pizzafutáron keresztül a villanyszerelőig meg a műkörmösig. A KATA dolog igen sokakat érintett, a fodrásztól, a pizzafutáron keresztül.... ugye világos hova tart ez a gondolatmenet? Mindenkit érintő dolog volt, ő meg mindenkit képvisel.

Ehelyett most elkezdett elmélkedni arról, hogy hát az energiaárak, meg valamit tenni kellene. Okosat mondani pont nem tud, merthogy Parragh úr nem mérnök, és amúgy is, az energiaárak mindenkit máshogyan érintenek.

Szóval igen, nem mérnök. Akkor kicsoda, mi is az ő szakterülete? Most már tényleg kíváncsi vagyok...

A Wikipédia szerint Parragh László történelem-orosz tanár szakon kezdett, de úgy tűnik nem fejezte be.

Uram irgalmazz, történelem-orosz? Hát az nem sok segítségünkre lesz itt, ugye? Mármint ugye az orosz igeragozás keveseknek fog mentőövet jelenteni, nem?

Aztán persze Parragh úr átment a 48-as térre és elvégezte a jogot. Nagyszerű, ha szakvizsgázott volna, akkor rá tudnánk bízni a lakás adásvételét vagy a bérleti szerződést, de itt most rezsiről van szó.

Parragh úr amúgy meg vállalkozó. Fürdőszobaberendezéseket árult. Amit mások gyártottak, azt el tudja adni. Szappantartókat meg WC csészéket tud eladni. Bemegy valaki zuhanyrózsát venni, Parragh úr meg el tudja adni neki. Jogi diplomával.

Az ég irgalmazzon nekünk!

Na jó. Legyünk konstruktívak. Mit kellett volna tennie az iparkamarának, mit kellett volna tennie Parragh úrnak? Mit tehetett volna? 

Hát például statisztikákat készíttethetett volna arról, hogy hány vállalkozó fog bedőlni a KATA módosítás miatt. Felmérethette volna, hogy mik lesznek a KATA nyakleves következményei. Ezeket lobogtatva kérhette volna a kormányt, hogy gondolkodjon mielőtt dönt.

Felmérhette volna, hogy a rezsiváltoztatás miatt hányan fognak bedőlni. Ezt is lobogtatta volna.

Elmagyarázhatta volna, hogy a tönkrement vállalkozások nem fognak adót fizetni. Megmutathatta volna szakértői véleményekre hivatkozva, hogy az államnak olcsóbb fenntartani a KATA kedvezményeket, mint végignézni a kisvállalkozások bedőlését és illegalitásba vonulását.

Felkérhetett volna szakértőket, hogy adjanak tanácsot különböző vállalkozási formákra. Mit tehet egy műkörmös, mit tehet egy villanyszerelő? Mit tehet egy sajtkészítő? Adózás, fűtés, reklámtábla, napelem. Segítséget adhatott volna több százezer magyar vállalkozásnak.

Parragh úr semmi értelmes dolgot nem tett, egyszerűen közölte, hogy ideje lenne körülnéznünk a munkaerőpiacon. Parragh úr, fogadja meg a saját tanácsát, nézzen körül a munkaerőpiacon. Itt az ideje.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr3317931017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tatárfejűkutya 2022.09.14. 17:39:02

Buta mint a segg és szeret lopni...igazi fideszes káder, nincs itt semmi látnivaló parraghon.

alöksz róz 2022.09.14. 18:56:18

"a kisvállalkozásokért aggódik, ami elég perverz dolog, tekintve, hogy pár héttel ezelőtt aktívan segédkezett több százezer ilyen kisvállalkozás bedöntésében. Igen, a KATA ügy" - mekkora hazugság ez :D

amúgy ettől függetlenül igazad van abban amiket róla írsz
még a kötelezővé tehető koronavírus-oltást se felejtsük el, az is az ő javaslata volt

alöksz róz 2022.09.14. 18:58:12

"Hát például statisztikákat készíttethetett volna arról, hogy hány vállalkozó fog bedőlni a KATA módosítás miatt." - amiatt egy se.
erre minek statisztika

Etniez 2022.09.14. 19:10:59

Legalább a Nemecsekünk is elkezdett adótfizetni, ez legalább jó.

Amúgy meg úgy kell a hülye Katásoknak, azok is a Fideszre szavaztak nagy részt.

Etniez 2022.09.14. 19:12:03

@alöksz róz: Most meg újra előjött a vasárnappal, mint ha kötelező lenne nyitva lenni vasárnap.

Akinek sok a rezsije, az bármikor bezárhat vasárnap.

arthurthedent 2022.09.14. 20:34:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Miért vállalkozó nem lehet KATA-s?"

Hogyne lehetne. Mint ahogyan én is lehetnék sztriptíztáncos, csak rohadt gyorsan felkopna az állam. :D

birkamenet 2022.09.14. 22:29:30

Háppedig orbán asszonta, hogy A MAGYAR EMBER NEM FOGJA MEGFIZETNI A HÁBORÚ ÁRÁT!

Akkor most minek az ára van megfizetve a 24-szeres gázszámlában?

gigabursch 2022.09.15. 16:00:39

Sose néztem az életpályáját.
Az régen rendszer volt, hogyha valakit nem vettek fel jogra egyből, akkor vagy történelem/valami, vagy rendőrtiszti volt az első lépcső, hogy átjelentkezéshessen.

Billy Hill 2022.09.17. 22:47:27

(Azt több megyei kamara esetében sem értem, hogy a vállalkozóknak miért nem sikerül megszabadulni az elnöküktől/titkáruktól...)

Billy Hill 2022.09.17. 22:48:35

@gigabursch: Vagy technika/népművelés/tud.szoc. után egy jó közgáz...
süti beállítások módosítása