wagmg

wagmg

Dugina

2022. augusztus 23. - arthurthedent

Terrorista támadás történt oroszországban. Felrobbantottak egy nőt, szörnyethalt. Sokan úgy gondolják, hogy az apját akarák felrobbantani, sokan azt, hogy őt, de kivétel nélkül mindenki azt találgatja, hogy ki tehette.

A lehetséges tettesek közt emlegetnek valami orosz terrorista szervezetet és az ukrán titkosszolgálatokat is. Mindkettő képtelenség, de az orosz propagandát ez nem zavarja, előálltak egy őrült elmélettel egy bérgyilkos ukrán anyukáról, aki 

1. a 12 éves lányával megy oroszországba gyilkolászni és

2. az egyszerűség kedvéért beköltözik a házba, ahol az áldozata lakik.

Mondjuk viccnek is rossz, krimit azért ne írjanak szerintem, mert nagyon nagyot fog bukni.

Viszont igencsak fura módon ez az "ukrán titkosszolgálatok" magyarázat elég népszerű és nem csak oroszországban, hanem még magyarországon is. Kosztur András "szakértő" például azt mondja, hogy ez a terrorcselekmény "beilleszkedne" valahová. Valami rendszerbe, valami fura elméletbe gondolom, mert a logikus gondolkodásba mondjuk azért nem annyira.

Tudnunk kell, hogy ez a Dugina nagy háborús uszító volt az elmúlt hónapokban. Folyamatosan népszerűsítette a ukránok elleni háborút, folyamatosan tüzelte a harci kedvet. Nem is akárhogyan, konkrétan az volt a kottája, hogy az ukránok nem emberek, ki kell irtani őket, le kell gyilkolni mindet, mert nem emberek. Iszonyat milyen nézeteket vallott ő is meg az apja is, fajelmélet, felsőbbrendűség, népirtás, mégpedig ezerrel.

A poén az, hogy az Dugina úgy kellett az ukránoknak mint egy falat kenyér. Terroristaállamnak nyilvánították oroszországot, ha valaki vitatja csak előkapják Dugina valamelyik nyilvános beszédét. Fajirtást emlegetnek, ha valaki nem hiszi, akkor Dugina. Ti lesztet a következők, nem hiszed? Dugina.

Ráadásul nyilvánvaló volt, hogy ha Dugina haja szála görbül a fél világ az ukrán titkosszolgálatokat fogja emlegetni. Az oroszok nem lesznek rest rohadt gyorsan előállni valami "bizonyítékkal", a rajongók meg azonnal fel is nyalintják és kezdik is hirdetni, hogy az ukránok a terroristák. Nyilvánvaló volt, hogy amíg Dugina meg az apja beszél, addig az ukránoknak jó, mártírként viszont nagyon nem jók az ukrán félnek.

Tényleg, mi a helyzet az orosz titkosszolgálatokkal? Lehet, hogy nekik ért többet a hölgy mártírként? Akár... nem nagyon valószínű, de ha az orosz titkosszolgálat úgy gondolta, hogy mártírra van szüksége ahhoz, hogy Putyin nyílt háborút hirdethessen, akkor Duginának nem sok esélye volt. Igazából kevésbé képtelen, hogy az orosz titkosszolgálat robbantotta fel mint az, hogy az ukránok... 

Ki még?

Nos, összeesküvés elmélet következik. Sajátom, saját eredeti anyag, sehol nem láttam emlegetni. Friss...

Képzeljük el, hogy orosz katonák ukrajnában kínlódnak. Tankkal járják a vidéket, lőnek rájuk rakétával, drónnal, ágyúval, rájuk jár a rúd rendesen. Robbannak a tankok, égnek a katonák mint a zsír. Tegyük fel, hogy a mobiltelefonokon Dugina beszédeit (is) követik. Dugina otthonról, a biztonságos kandalló mellől tüzeli a népet, hogy milyen frankó is ukrajnába menni, milyen helyes, mennyire jó lenne még több embert odaküldeni, milyen jól is halad a különleges beavatkozás.

Tegyük fel, hogy pár harcskocsizó kicsit megorrol Duginára. Nem az ukrán katonákra haragszanak, merthogy ők csak védekeznek, sőt, igazából ők is odamennek a halált osztják. Nem a kényelmes moszkvai lakásból uszítanak, ahogyan Dugina.

Tegyük fel, hogy az egyik katona azt mondja, hogy "fogadjuk meg, ha hazajutunk valaha, viszünk egy ilyen gránátot és megmutatjuk ennek a csajnak, hogy milyen frankó is itt lenni, adunk neki egy lehetőséget, hogy részese legyen a háborúnak"...

Namost igen, összeesküvés elmélet, nyilván. Semmi bizonyíték nincs rá, hogy így történt. De talán érdemes elgondolkodni rajta, hogy olyan képtelen -e, mint a 12 éves lányával beköltöző egy személyes terrorista csoport akit az ukránok küldtek, hátha egy csapásra gyűlölt terroristákká degradálja a honvédő seregüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr4317913907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.08.23. 11:17:02

Az biztos, hogy az egész eset konteók melegágya lesz.
Az is kérdőjeles, ha ilyen gyorsan meg tudta mondani az FSZB, hogy ki a vélelmezett felelős, akkor meg miért nem kapták el időben...

S attól tartok, hogy szegény csajszi leginkább csak egy hasznos hülye volt...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.28. 08:47:05

@arthurthedent:

A nagy ukránmosdatásban kihagytad azt, hogy az FSZB gyilkolta meg azért, hogy az ukránokat vádolhassák meg a merénylettel.

Ha pártatlan lennél - ami egyértelműen nem vagy -, akkor belátnád, hogy az oroszoknak semmi érdekük nem fűződött a nő vagy az apja meggyilkolásához. Persze lehettek Putyin-ellenes oroszok is, de azért csak valószínűbb, hogx az ukránok meg akarták mutatni, meddig ér el a kezük.

Biztosat valószínűleg soha nem fogunk megtudni, így akár a szürkéket vagy a gyíkembereket is meg lehet gyanúsítani.

arthurthedent 2022.08.28. 17:39:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "akkor belátnád, hogy az oroszoknak semmi érdekük nem fűződött a nő vagy az apja meggyilkolásához. "

Több érdekük fűződik hozzá, mint az ukránoknak, a gyilkosság után igencsak nőtt a háború támogatottsága.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.28. 20:13:45

@arthurthedent:

A háború támogatottságát nem egy időközben háttérbe szorult, nem is széles körben ismert filizófus vagy lánya meggyilkolásával lehet leghatékonyabban növelni.

Na meg az sem biztos, hogy az a tettes, akinek leginkább érdeke fűződik hozzá. Ez természetesen nem zárja ki, hogy a legérdekeltebb is felhasználja propaganda céljából.

Szerintem maradjunk abban, hogy nem tudjuk, és jó eséllyel nem is fogjuk megtudni.

arthurthedent 2022.08.29. 07:28:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A háború támogatottságát nem egy időközben háttérbe szorult, nem is széles körben ismert filizófus vagy lánya meggyilkolásával lehet leghatékonyabban növelni."

Duging rettenetesen ismert, még én is ismerem. Putyin agyának szokás hívni. Ha azt mondod, hogy "Dugina" vagy "Dugin lánya", akkor máris rohadtul ismert. Szóval de. Meg az sem biztos, hogy a "legfhatékonyabb" módszert választják.

"Na meg az sem biztos, hogy az a tettes, akinek leginkább érdeke fűződik hozzá."

Ja, megint a szokásos kapufatologatás. Nincs semmi érdekük, ja van, de nem ez lett volna a leghatékonyabb, meg az sem BIZTOS, hogy az tette, akinek a leginkább érdeke fűződött hozzá.

"Szerintem maradjunk abban, hogy nem tudjuk, és jó eséllyel nem is fogjuk megtudni."

Szerintem maradjunk abban, amit leírtam. :) Az ukránoknak csak káruk származik ebből a gyilkosságból, ezt előre lehetett tudni, akik nyertek vele, azok a nagyhatalmú orosz körök.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.08.29. 10:39:46

@arthurthedent:

OK, akkor maradunk abban, hogy most sem értünk egyet. Ebben legalább egyetértünk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.09.01. 19:22:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: dehogy vagyunk pártatlanok!
Hisz nem tudjuk felfogni azt a tökéletességet, amit Orbán és Putyin jelent! :))

fkv.119 2022.09.03. 05:55:39

"Iszonyat milyen nézeteket vallott ő is meg az apja is, fajelmélet, felsőbbrendűség, népirtás, mégpedig ezerrel."

Ezzel még nem is lenne baj, csak eltévesztette az irányt. A fajelméletben a muszkák az alsóbbrendűek, valahol a zsidók és a cigók között. És át kell adni a helyüket a Lebensraumnak.

fkv.119 2022.09.03. 05:59:51

A legvalószínűbb, hogy a muszka fajtijai tették. Náluk divat a terrorizmus (az arabokon kívül), a fél Gazprom vezérigazgatóság már "balesetben" lett meggyilkolva, a többiek polóniumos teát kaptak, majd pont ezek maradnának ki?
süti beállítások módosítása