wagmg

wagmg

Bogár Úr, Bogár Úr...

2022. augusztus 04. - arthurthedent

Megint volt egy cikkecske az indexen, ami megerősített abban, hogy a Föld egy különleges bolygó. Egy hatalmas elmegyógyintézet... Bogár úr, a közgazdász nyilatkozott arról, hogy hogyan is kell az oroszok rémtetteit értenünk. Hogy miért kell szeretnünk őket...

Hát először is azt mondja:

a jelenleg folyó háborúban nem mindegy, hogy az okok keresésében meddig megy vissza az ember

De igen, mindegy. Teljesen mindegy. Az "okok keresése közben" ugyanis csakis kifogásokat találhatunk, az meg, hogy kinek milyen és mennyi kifogása van teljesen mindegy. Amikor összeül a bíróság, hogy megállapítsa ki gyilkolt, mikor gyilkolt és hogyan gyilkolt, akkor teljesen mindegy, hogy a történelemben mennyi ideig megyünk vissza. Amikor egy ország atomháborúval fenyegeti a világot, akkor mindegy, hogy meddig megyünk vissza az időben. Amikor el kell döntenünk, hogy reggetnünk kell -e az oroszoktól, akkor mindegy meddig megyünk vissza a történelemben.

Igen, a bűnös mindig keresi a kifogást, az orosz propaganda végtelen litániában sorolja a sérelmeket. Tudja mit Bogár Úr? Hitler is sorolta a sérelmeket, Hitler is "ment vissza a történelemben"... az agresszor mindig ezt teszi.

a Szovjetunió felbomlásának időszakáig célszerű visszamenni

Hát persze! Hát hogyne!

Miért is ne lenne célszerű visszamennünk pont addig, amikor az orosz agresszor elvesztette a megszállt területeket? Hát persze, hogy ha már vissza akarunk menni a történelemben, akkor pont odáig menjünk vissza, ami nekünk tetszik, miért is ne?

Mégiscsak ciki lenne addig visszamenni az időben, amikor oroszország körbevette ukrajnát, kihordta az élelmiszert és a kannibalizmusig fajuló éhínséggel követett el népirtást? Vagy amikor Oroszország megbeszélte a náci Németországgal, hogy szépen lerohanják és megszállják Lengyelországot?

Ez a titka a történelemben visszamenésnek, hogy tudnunk kell pont hol állunk meg, ugye? Mennyire cinikus ön Bogár Úr?

az egész világ nagyon örült annak, hogy fegyveres erőszak nélkül, barátságosan ment végbe a változás

És az egész világ tudta, hogy ez azért van, mert a ruszkiknak nincs erejük ahhoz, hogy végiggyilkolják a szomszédaikat. Ha már szóba került ugye? Bontsuk ki az igazság ezen kis szeletét, merthogy ugye elég lényeges.

Ugyanakkor Moszkvának fennmaradt egy jogos igénye arra, hogy meggyengült ezeréves hatalma birtokában ne a legellenségesebb hatalmak legyenek a határainál

Ilyen jogos igény nincs. Sehol nincs olyan jog, ami azt mondja, hogy az országoknak joguk van "nem ellenséges" hatalmakat látni a határainál, soha nem is volt. Ukrajnának sincs ilyen joga, Finnországnak sincs, Lengyelországnak sincs. Észtországnak sincs... teccik érteni a finom utalást arra, hogy az éremnek azért két oldala van?

És megint, megint említsük meg a lényeget: az oroszoknak azért vannak "ellenséges" országok a határaiknál, mert az összes szomszédját lerohanta és leigázta, megszállta, kizsákmányolta, nyomorba döntötte. Igen, az ukránok nem szeretik az oroszokat, a lengyelek nem szeretik az oroszokat, az észtek nem szeretik az oroszokat, hát igen. Nem kellett volna ilyen bunkón visellkedni.

És mégegy: oroszország szomszédjai nem "ellenségesek". Oroszország ellenséges, a szomszédjai meg félnek. Védekeznek, készülnek arra, hogy az oroszok megtámadják őket. Jogos lenne, ha ellenségesek lennének, de nem azok. Békét és szabadságot akarnak. Kizárólag Oroszország az, aki nem akar békét, kizárólag Oroszország ellenséges.

A „cinikus amerikai birodalmi magatartás” mintha ki is akarná provokálni

Ó, hát persze! A cinikus amerikai birodalmi magatartás. Az orosz propagandánál cinikusabbat ma aligha találnánk és ha már itt tartunk az oroszok azok, akik vissza akarják építeni a birodalmukat. Ők azok, akik cinikusak és birodalmiak.

Ez a "cinikus birodalmi" duma elég árulkodó amúgy. Árulkodik arról, hogy Bogár úr trollkodik, pontosan tudja, hogy nincs igaza, pontosan tudja, hogy az oroszokat mosdatja az orosz propaganda átlátszó hazugságaival, hogy azzal vádolja amerikát, amit az oroszok tesznek, de ez természetesen nem zavarja. Nem megérteni akarja a helyzetet, terjeszti a cinikus, birodalmi orosz propagandát.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wagmg.blog.hu/api/trackback/id/tr1117899821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása